Zebradetaljer

Inget zebra plagg har fallit mig i smaken, tycker det mest blir lite too much med en zebra mönstrad klänning eller zebramönstrade leggings, nja zebra modet är nog min grej. Men som detaljer tycker jag det är supersnyggt!
Till en enkel svart klänning skulle skorna vara supercoola! Eller clutchen skulle vara supersnyggt till en enkel vardags outfit med jeans,enkel tröja och enfärgade skor. Någon zebra detalj likt dessa ska jag spana efter 

Zebra Clutch- Halston/ Nap
Zebramönstrade heels- Top shop

Fuktig klänning

En sån härlig fuktig sidenklänning jag fann hos Branten, underbar modell och mönstret är så härligt!
Snyggt att "klä ner" en smula med den korta jeansvästen till. Tillsammans med grymma klackar, ett eller flera snygga guldiga armband och en pigg väska , fuktigt och härligt :-)

Blommig sidenklänning- Branten
Jeansväst/jacka- Topshop
Svarta heels- Topshop
Väska- Mulberry/ Net a porter


Lördagsmorgon

Gäsp så trött jag var i morse när lillan vaknade 7 (!) i vanliga fall brukar hon vakna mellan 7.30-8.00 och  det känns faktiskt även om det inte var så mycket tidigare än vanligt.
Jag drack en kopp kaffe med M till frukost och jag dricker aldrig kaffe i vanliga fall för jag tycker inte det är gott, men med en sockerbit och en massa mjölk i så var det helt okej.
En dusch efter det och nu är jag nästan klarvaken =) Solen skiner ute idag så man kan ju inte bli annat än glad, det vänns verkligen att våren faktiskt kommer krypandes mer och mer nu- så härligt!
Jag älskar våren och det känns som jag kryper ur mitt ide som jag så-länge har varit i.   Solen ger mig massa energi och all grönska som smyger sig fram här och där på våren är så fint. Snödroppar, krokus, påskliljor och tulpaner, tussilago ja det finns mycket härlig vårblom!
Tänk att det är ju inte långt kvar till påsken och till min och mina systrars födelsedagar i Mars, kul!

Senare ska vi ladda batterierna och ta en härlig promenad i solskenet. Idag är mitt  humör på topp och jag mår prima så det blir en extra skön lördag idag.

Önskar alla en underbar Lördag!

Skrattanfall

Mammas busfrö som har röjjt som vanligt här hemma idag, det gäller att stänga vissa dörrar och göra golvet fritt för när det här lilla busfröet är i farten så är det pilla och grejja med allt som gäller. Hon är så rolig och man kan inte sluta skratta. Ibland kan jag börja skratta och så börjar hon med och sen så kan vi inte inte sluta! Idag fick vi ett sådant skattanfall så jag hade tårar i ögonen. Jag älskar hennes skratt och hela henne såå mycket!

Bustrollet i en fin tunika från baby Gap

Bobux


Lillans skinntofflor från Roobez har används flitigt var dag men känns nu som de börjar bli något trång på bredden.
Så nu beställde jag två nya par från bobux i small och medium.
Dock är de i small ca 1,5 cm för stora ännu. Men de sitter dock på foten trots allt. De hon hade från robeez var i new born storlek.
Bobux i S ska vara för 3-6 månader, så lillan kanske har lite små fötter bara för att vara 9 månader o tre veckor =) men det är väl ungefärliga storlekar de skriver ut kan jag tänka, och de rekommenderar att man kan börja använda dom när de är ca 1 cm "för stora".
Älskar iallafall dessa söta och praktiska skor, skulle inte klara oss utan de. Perfekta för min lilla krypande tjej och de värmer även fötterna och så blir det inte halt när hon reser sig upp samt att de sitter som smäck och trillar aldrig av.
Strumpor drar hon ALLTID av sig efter några sekunder, men dessa får allt sitta på de söta fossingarna.
Och så finns det så många söta att välja mellan, nu valde jag dessa med prinsesskronor och apor på, så söta

Fashionista

Blev sugen på att ligga i soffan och läsa idag, och det gäller att passa på när tillfällena ges med lilltjejen här hemma :-) 
Martina Bonniers bok fashionista har legat här hemma och "skräpat" ett tag nu så på förmiddagen när lillan hade sin nap passade jag på att läsa lite iden. Det är lättsam läsning som passar att läsa i lite då och då. Perfekt just nu.


Shopaholic

Blev påmind när jag satt och läste mailet när jag såg ett från SF som skickades ut för ett par dagar sedan att man som medlem fick hämta ut förhandsvisningsbiljetter till filmen Confessions of a Shopaholic så jag gick förbi SF och norpade åt mig två biljetter förut. Gratis är ju gott ibland och filmen verkar bra


090226

inviger mina svarta converse idag, älskar Converse! Bekäma kläder och uppsatt hår idag, känner mig så slapp idag.
Nu ska vi ut och strosa i solskenet, kanske man skulle ta med ett par solbrillor och inviga de i solskenet, hello våren?

Fuskpäls- H&M trend
Tee- H&M
Jeansleggings- Gina tricot
Fransväska i mocka- La Redoute
Skor- Svarta converse

Söt o tuff

Det är inte svårt att hitta snygga barnkläder nu, mycket vårnytt som kommer in hela tiden. Något jag letat efter till lillan är ett par shorts,och dessa varianter med mudden i midjan ser riktigt bekväma ut. Coola är de också eftersom de är i baggymodell, passar både till tjej o kille.
Appman har alltid coola tryck på sina kläder som är så snygga och tuffa! denna med bulldoggen är ju urball.
Solbrillorna till barn är från  Vasuma kids och är gjorda för barn mellan 1-4 år, är inte bara snygga utan skyddar också den lilles ögon, på det barnet som vill behålla dom på dvs ;-)
Den underbart söta klänningen från Kik Kids är jag kär i, supersöt med knytbandet.
Elefanten är söt, ekologiskt och rättvisemärkt det kan ju inte bli bättre




Från babyshop

Jacka med guldknappar

Den här var verkligen en riktigt snygg jacka från H&M. Älskar guldknapparna och skärningen på den. Fin fin och en lätt matchad sådan. Finns i ljust kitt också.

Movietime

Igår hade vi en riktig filmkväll igår jag och M vi såg Yes Man, Transporter 3 och Fool´s gold var så skönt att bara slappa och framför tv:n hela kvällen lång, hör ju inte direkt att man ser tre filmer på en kväll precis :-)
Det är så mycket  fimer jag inte sett på sista tiden och nu känns det som jag är inne i en sån period, då jag har ro i kroppen att sitta och kolla. Jag tycker det är så skönt nu att slå på en film efter det att lillan har somnat på kvällen.

Önskar en trevlig dag!






Vimplar

Har äntligen fått upp denna vimpel som inskaffades samtidigt som denna men jag hade glömt bort den och hittade den nu.
Tyckte det blev fint med den över byråerna i lillans rum, blev liksom pricken över i:et.

Förvaring i tovad ull från En gry of sif som jag älskar

Söta ramar

Nallen Emma har fått  ett pärlhalsband :-)

Familyday

M var ledig igår och även idag och det är så skönt, det blir liksom lite helg feeling. Är ju också så skönt när man är två med lillan, hon blir en extra glad liten tjej här hemma :-)

Har på tv:n två i vardagsrummet där jag sitter just nu och ofta när det spelas någon låt så brukar lillan stå och "digga" til låten, när hon exempelvis står vid bordet och håller i  sig, så böjer hon på benen och diggar i takt. Eller så gungar hon från sida till sida. 
Hon har hållit på så ett tag och första gången var för någon månad sedan i köket så gjorde hon så, men trodde det var en tillfällighet men så är inte fallet :-) 
Det är SÅ sjukt sött! Det känns som hon verkligen har blivit stor nu och kan säga mamma tillochmed :-)

Snart är det lunch, och jag är så hungrig! Ha en härlig Onsdag

 


Kunglig bebis?

Satt och kikade lite på tv:n förut när de visade presskonferensen på slottet tidigare idag, var rätt kul att kika på och höra deras svar på frågorna.

Vilken grej det blir nu med bröllop 2010, samma år som Bernadotte kom till makten så det blir även jubileum samma år.
Maffigt och pampigt värre lär bröllopet bli, kul!

Men jag tycker det ska bli mest roligt att se om det kanske blir en kunglig bebis innan eller efter bröllopet? Viktoria sa ju också så "att de ska bilda en egen familj" och då inkluderar förmodligen barn så småningom. Jag tippar på att det blir en bebis efter bröllopet, de är nog mer traditionella än vad en annan är :-)

Bild: expressen

Våra garderober

Fick en frågan om jag inte kunde visa min garderob, ehe det är ganska så stökigt där just nu så det kanske vi kan ta en annan gång...Men jag kan ju visa själva garderoberna tänkte jag då i stället :-) De är inbyggda sådana som jag är väldigt glad i att de finns i lägenheten då de är rymliga och jag gillar att de är i äldre modell.
 I hallen försvarar vi skor, kläder och väskor och i garderoberna i gången intill sovrummet förvarar vi också kläder men även sänglinne och handukar.

Garderober i hallen

Garderober intill sovrummet

Snygga nycklar


Baby "uggs"

Elwira fick dessa varma och gosiga tofflor av farmor igår och de är så mysiga. Uggs till vuxna är riktigt fult tycker jag iallafall när folk använder de på stan. Tycker de passar bättre inomhus eller ute på landet.
Men små söta uggs till barn är ju bara gulligt.

Lite sega chocolate chip cookies

Istället för semlor i dag blev jag så sugen på att göra stora cookie så sagt och gjort så slängde jag ihop ett gäng på förmiddagen tidigare. 
Mums vad goda de blev! sådär lite lagom sega som jag ville ha dom, och framförallt stora.

Jag gjorde så här:


Ingredienser


Vetemjöl knappt 5 dl)
Bikarbonat 1/2 tsk
Salt 1/2 tsk
Smält smör  ca 150 g osmält
Farinsocker (2 1/2 dl)
Socker (1 1/4 dl)
Vaniljsocker 1 tsk
1 ägg
1 äggula
Hackad choklad ca 200 g


Portioner: ca 8 STORA (beror på hur mycket deg man äter upp ;-)  jag tog ca 1 dl per hög, men självklart kan man ta mindre så man får flera små kakor
Tillagningstid: ca 30 minuter


Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.

Rör ihop smält smör, farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop, rör inte för länge.

Blanda i den hackade chokladen.

Lägg kakdegen i små högar på plåt med bakplåtspapper (någon deciliter deg per hög) sprid ut dem ordentligt.

Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna några minuter och förflytta dem sedan till ugnsgaller.


Fettisdagen

Fettisdagen i dag men själv kommer jag inte fira med någon semla är faktiskt inte så förtjust i dom. Förvånar mina närmaste eftersom jag ä en sådan gottegris, men jag tycker väl inte det är tillräckligt sött *hihi* och mer bulle än sötsak :) nää men jag är inget fan av dom.

Om jag ska äta någon så måste den vara SUPER färsk och hellst hembakad, annars får det vara.
 Hittade ett recept som verkligen föll mig i smaken, semla med hjortrongrädde! hur gott lät inte det? Hjortron är bland de godaste bären jag vet så det låter som det är något  för mig. Receptet hittade jag här


Bättre

Har varit ute en snabb sväng på förmiddagen och det är verkligen underbart skönt väder ute! Jag har ju inte varit ute på ett par dagar nu pg feber och förkylning så det var extra skönt kan jag lova.
Min feber är borta (igen) men förkylningen har inte släppt helt än, men det är ju oftast så med förkylningar, de förvinner inte över en helg. Är iallafall rätt pigg så det är huvudsaken just nu :-)

Strax är det dags för lite sen lunch, gott!


BVC besöket

M gick iväg till BVC med lillan i dag på fm, tanken var att jag skulle följa med men jag kände att det var bättre att stanna hemma och kurera sig, tror inte det skulle varit så uppskattat att komma som en snorig mamma dit heller.

Elwira hade gått upp i vikt och hon följer fortfarande kurvan jättefint, det är alltid lika skönt att ha fått reda på det. och så hade hon växt på längden med.
Efter M och lillan kommit hem så var lillan trött och hon fick ta sin eftermiddags nap och jag och M slocknade strax efteråt i soffan brevid varandra och sov över en timme tills lillan vaknade. Jösses, vi brukar inte somna sådär pladask men vad skönt det var med en extra nap bara sådär mitt på dan.
Jag och M tog tempen tidigare idag och vi båda hade fått feber igen! men jösses, när man tror man är på bättringsvägen...skönt att Elwira är frisk iallafall *peppar peppar*

Aja, i morgon är en ny dag och nu håller ögonlocken på att falla ihop så det är hög tid att sussa nu!

Natti natti!







Mama läsning

Har precis avslutat lunchen här hemma med M som fixade fisk till mig i dag, det var uppskattat och riktigt gott. Så nu är alla nöjda, mätta och belåtna.
Nya mama tidningen damp ner här nyss, perfekt såhär till lunchen. Alltid lika trevligt när det dimper ner en färsk tidning i brevlådan.

Prinsessor på Oscarsgalan

Många fina klänningar på galan men två av mina absoluta favoriter är dessa två glittrande drömmar! Jennifer Aniston strålar verkligen i sin glänsande Valentino klänning! hon hade sällskap av Johan Mayer men skippade dock röda mattan för att inte stöta på Brad & Angelina (?) verkar det ryktas om
Sarah Jessica parker ser ut som en prinsessa i en Dior haute couture skapelse, den är helt underbar, precis som en riktig dröm!

Morgonstund & Oscarsgalan

Har ätit frulle med lillan och M och nu sitter jag med laptopen i högsta hugg och spanar in klipp från Oscarsgalan och tittar på en massa bilder från röda mattan, tycker det är ku att se vad alla hade på sig, och jag spanar främst in alla vackra klänningar så klart! den ena finare än den andra.

Min feber är helt borta nu och även förkylningen känns bättre just nu, kan iofs bero på nässprayen som är räddaren i nöden... men jag börjar känna mig som vanligt iallafall förutom att jag är trött, men det är jag ju varje morgon, morgontrött minst sagt är jag. Känns som en bra start på nya veckan iallafall, nu hämtar vi nya krafter.

Nej nu ska jag dricka lite mer apelsinjuice och fortsätta vakna till liv :-)

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Hon gör mig frisk

Yes, min feber har sjunkit och jag känner mig så pigg som man kan bli när man är förkyld tror jag :-) men man kan ju inte bli annat än frisk fort när man har en helt underbart charmig dotter! hon gör mig frisk :-) *kärlek*


Kiss i pottan

M hämtade ut ett paket på posten där vi beställt lite smått och gott till lillan igår och bland annat en potta. Tänkte nämligen att jag skulle prova att sätta Elwira där 1-2 gånger om dagen för lite träning, om hon inte skulle ha något emot det, för det kan ju inte skada. 

Hade plockat upp pottan tidigare i dag och ställt den på ena toan. Så ikväll när jag var på toaletten med henne och hon skulle få sitt kvällsbad så slog det mig att jag skulle prova att sätta henne där för att se hur hon reagerade.
Sagt och gjort, av med blöjan och så satte jag henne där. Hennes reaktion var ett leende och jag pratade som vanligt glatt med henne och gjorde ingen sak av att hon satt där, helt avslappnat.
Efter jag satt henne där och märkt att det gick bra så satte jag på badvattnet och hon satt kvar där på pottan och skrattade lite och bara såg söt ut som vanligt.
Jag tänkte att det kanske var bättre när jag styrde med badvattnet men samtidigt hade uppsikt över henne brevid mig. För jag skulle inte vilja att någon satt och rå glodde på mig när jag sitter och ska uträtta någonting.

Precis när jag fyllt upp badvattnet och stängde av kranen så såg jag att hon var beredd att "krypa av" pottan så jag lyfte av henne därifrån och såg att hon faktiskt hade kissat! Tjohoo! " Vad duktigt att kisset kom i pottan istället för blöjan Elwira!" var vad jag utbrast :-)

Tänk vad glad man kan bli för lite kiss! :-)Vi tyckte det var duktigt gjort för att vara allra första försöket!
 


Svarta Converse

De flesta äger väl ett par Conversedojjor nu, och speciellt ett par vita klassiska. Satt och kollade runt bland lite sköna skor och såg ett par svarta och kom på att jag faktiskt äger ett par. Har velat plocka fram mina vita men här snöar det för fullt och är superblaskigt ute. Ingen hit med vita skor med andra ord.

Letade fram de svarta här hemma och de skulle jag kunna använda just nu, de är sprillans nya och jag har aldrig använt dom tidigare. De bli perfekta på barnvagns rundorna dessutom

Mat=botemedel

Tycker det är så lätt hänt att man inte  äter någonting när man är sjuk, så är det iallafall för mig vissa gånger. Att jag kan känna mig så dålig att jag inte ens orkar äta. Men har lärt mig att det blir bara ännu värre av att inte göra det, det blir en ond cirkel och man mår bara sämre.
Jag har inte alls varit hungrig i dag men pressade ändå i mig frulle i morse och nu slängde jag ihop en tonfisk/pasta sallad och NU börjar jag faktiskt känna mig piggare. Min feber har inte gett med sig men känner mig trots allt något bättre.
I salladen hade jag i gurka, avocado, majs, blandad allad, rädisor, morötter, pasta, tonfisk, keso och salladsdressing.
Nyttigheterna har nog börjat verka i min kropp så i morgon satsar jag på att vara helt frisk ;-)


Feber

Har fått lite tvätt avklarad här på förmiddagen men när jag klar så kände jag mig helt slut och varm och så visade det sig att jag hade fått feber, inte nog med att jag är förkyld. Trist är det verkligen, känns som jag knappt har någon ork alls i kroppen just nu och att den energin som finns lägger jag så klart på Elwira så gott det går.
M gick strax efter lunch, så det va skönt att han var hemma något längre i dag men det är lite tufft när man är sjuk och har lilla älsklingen att ta hand om. Så jobbigt med feber nu, för jag har ont i hela kroppen av det. 
Idag är verkligen inte min dag, och med sjukdom i kroppen så tycker jag att jag får klaga fast jag egentligen inte gillar att göra det. 

Elwira är så glad och underbar hela tiden så det ger mig extra ork nu, det är tur jag har henne.
Nu ska jag hinka i mig vatten och fortsätta att kurera mig för Nu vill jag bli frisk, värsta jag vet att känna mig ynklig och svag nää det här är inget kul  

Ingen smak...

Sitter i soffan och äter godis, det hade varit trevligt att känna smaken också... nedrans förkylning

Napphållare

Elwira använder inte napp men om hon skulle göra så skulle jg absolut skaffa en av dessa söta! dessa är de absolut sötaste napphållarna jag har sett. Finns hos syster lycklig och kostar 149:-

Lördagsmorgon

Vad glad jag blir att Elwiras feber har gett med sig nu, och hon är inte heller något snorig. Skönt att det verkar ha försvunnit fort.
Jag däremot är fortfarande förkyld men det ska väl försvinna på ett par dagar och jag är rätt pigg för övrigt så mig går det ingen nöd på.
Jag tror dock vi tar och stannar inne i dag det är nog bäst så. Får plocka och fixa här hemma idag, kanske ska laga något extra gott?
Vi tar dagen som den kommer och snart  när lillan ska sova sin förmiddags nap så ska jag krypa tillbaka under de varma täckena. M ligger och sover fortfarande, och det händer inte ofta att han ligger och sover efter 9, men han har ju haft influensan och går nästan alltid upp före mig på morgnarna så han behöver få sova ut någon gång min älskade M. 

Ha en härlig (solig) Lördag!


Du bestämmer vad den ska kosta!

Nu har jag ett superbra tips! Fluffbabes har ett galet bra erbjudande på en snygg datorväska just nu, där man själv bestämmer priset vad den ska kosta! De har haft ett liknande erbjudande en gång tidigare och då trodde folk att de lurades, för det låter ju för bra för att vara sant.

Men det är faktiskt sant, och jag som faktiskt behöver en datorväska var nu snabb att klicka hem en. Ord pris på den fina datorväskan i ull är 559:- och jag satte priset 5:- på den, klart man väljer ett lågt belopp ;-)
Det enda man betalar är frakten på 80:- och så måste man bli medlem, men det går fort. För en datorväska under 100-lappen är väl inte dumt!?

Det är först till kvarn som gäller...kolla här

"Överlevnadskitt"

"Överlevnadskittet" här hemma idag, tacka vettja nässpray! M köpte ett nässpray till lillan ifall det skulle behövas men hon har bara haft lite rinnig näsa så det har inte behövts. Hon fick dock febernedsättande två gånger i dag, i morse och innan det var sovdags. 
 De små näsdukarna har tagit slut sen längesedan så nu gäller en stor, mjuk lambi rulle för min del, snörvel!

Jag är inte det minsta trött nu ikväll, är förkyld som bar den men rastlös i hela kroppen, får ta en kopp te och hoppas på att bli trött så jag kan somna nångång...

Sjuk men en glad mini budda

En febrig, snorig men dock glad tjej har jag haft här hemma idag =)

Den här bilden är suddig men dock så söt på våran söta mini budda idag :-)


Glädjespridare

A happy face! tog dessa bilder igår innan febern hade slagit  till. Våran lilla glädjespridare


På bättringsvägen

Sitter och ugglar framför tv:n med alla goda onyttigheter såsom pizza, godis och ett smarrigt wienerbröd, varken jag eller M orkade laga mat så han gick till pizzerian.
Har mest druckit vatten hela dagen men till pizzan blev jag sugen på coca cola, och det är verkligen gott till. Är inte jätteförtjust i "köpe pizza" men i kväll var det faktiskt gott.

Elwiras feber har sjunkit och hon somnade som vanligt i kväll så det går åt rätt håll. Själv är jag snorig som bara den men känner mig alltid bättre på kvällarna när jag är dålig, M är  tvärtom han känner sig alltid sämre på kvällarna. Hoppas lillans feber har gett med sig helt i morgon det är en sak att jag är krasslig det gör mig inget men när lillan är febrig så är det inget vidare, även fast hon har varit pigg så visar ju tempen att hon inte är helt frisk. Min lilla skatt att vara liten och sjuk kan inte vara någon hit.

Har tittat till Elwira extra många gånger ikväll men hon sover sött som hon brukar så det är skönt. Själv ska jag sitta och kurera mig framför tv:n med M resten av kvällen. Nu börjar Let´s dance igen!

Tack för krypa på dig hälsningar! Kramar

Vi slapp inte helt

Jag och lillan slapp inte undan att bli sjuka efter pappa tyvärr. I går kände jag mig riktigt risig och fick en dunderförkylning.
Elwira har fått liknande symptom som pappa när han hade influensa. Hon har över 38 grader i temp, lite förkyld för näsan rinner lite lätt och så hostar hon till i bland.
Men hon har nog inte influensa för hon är i stort sett lika pigg som vanligt och leker, och hon vill krypa mer än jag tillåter och pratar på som vanligt men man hör dock att hennes andning i bland kan låta lite mer ansträngd.
Och hon är precis lika glad och vi har skrattat ihop hon och jag som vanligt samt att hon äter som hon brukar. Jag försöker även få i henne extra med vätska och har även gett vätskeersättning.
Men det är en glad liten sjukis jag har här hemma :-)

M är iallafall frisk nu och han är tvungen att jobba nu i helgen för hela hans familj åkte som de gör varje år till Göteborg horse show och har en monter där mm. Hade varit kul att följa med och bo på underbara Gothia towers dessutom, älskar det hotellet och jag har inte ätit någon bättre fruskost än deras. Ja det hade varit kul, men nästa år kanske.
 Så i vanliga fall kunde M:s yngsta syster kunnat jobba så M hade kunnat vara hemma med oss, men nu fanns det ingen annan lösning. De har en anställd men hon jobbar bara Måndag-Fredag och idag är hon ledig.
Men vi klarar oss bra här hemma och jag försöker göra det bästa av situationen och vi har haft det riktigt mysigt och läst bok och busat lite lagom.

 Försöker att se till så hon inte kryper och står så mycket så hon anstränger sig i onödan eftersom det inte är bra för hjärtat nu när hon har feber men det är lite svårt för hon vill vara mer aktiv än vad hon får. Hon verkar inte veta att hon är sjuk, lilla sötisen!

Solen skiner som bara den här utanför och vad skönt det skulle vara att komma ut nu, men det är dumt att riskera något så vi får allt stanna hemma, jag får njuta av solen som strålar in här och lyser upp hela vardagsrummet :-)

Trevlig helg!

Brio lära gå vagn

Jag fick en påminnelse via sms att paketet med lillans leksaker hade kommit, jag fick det i förrgår så jag hade inte glömt bort det. Så M gick iväg och hämtade det direkt medans jag höll på att vakna till liv i sängen tidigt (halv åtta) i morse.
I paketet var brios lära gå vagn som Elwira förhoppningsvis får mycket glädje med. M drog åt hjulen så att de rullar segare så det var toppen att man kunde göra så.
Fick även tipset att lägga tunga böcker i så den inte tippar nu i början när Elwira är liten och inte alltid kan ha full koll.
I samma paket hade jag också köpt mickie byggklossar, en träskallra från brio och en massa mjuka klossar, så det var kul med paket på morgonen tyckte lillan :-)
Snabb levererans från Lekmer


H&M home

Har spanat in H&M:s home kollektion nu och det finns ju en hel del fina ting! Ett par fina plädar, överkast och alla de snygga kuddarna har jag fallit mest för.
Man måste ju nästan klicka hem något bara för att! Men ett överkast skulle vi behöva så jag funderar nu på ett grått eller vitt, den gråa nyansen ser fin ut och dessutom mer praktiskt än ett vitt överkast, även om jag gillar vitt.
Det blir bättre att kombinera med ett vitt bäddsett faktiskt.
De marin/vita kuddfodralen i sailor och new englend stuk tycker jag jättemycket om och skulle passa fin fint i soffan eller att bädda med i sängen.

Ja mycket fint finns det allt, absolut värt att prova tycker jag och det går ju alltid skicka tillbaka om det inte skulle vara lika fint i verkligheten.





Slut på morgonstunden

Då var det slut på morgonstunden här hemma. Är så skönt på morgnarna när han är hemma och vi bara har dt trevligt och myser med lillan, äter frulle, pratar och busar- älskar det.
Mindre mysigt är att jag har blivit smittad av M som nu har blivit frisk, men jag hoppas jag inte åker på influensan med feber och frossa och allt han hade. Just nu är jag "bara" förkyld och har lite ont i halsen och jag hoppas inte det blir värre.
Men det tror jag inte *peppar, peppar* för jag känner mig hyfsat pigg ändå.

Solen skiner ¨så fint här utanför och jag blir så glad nu när det är ljusare ute, man vill bara vara ute och skutta i solen. Jag ska ta med Elwira o förkylningen ut på promenad sedan och glömma bacillerna någonstans hade jag tänkt ;-)


Effektiv runda

Har precis kommit hem efter en runda på stan för jag hade ett par saker att göra. Hur effektiv som hellst som hann med allt på 25 min.
Jag var och lämnade tillbaka ett plagg, handlade lite mat, hämtade ut paket på posten samt var inne på H&M för att köpa hårspännen.
Var hur effektiv som helst och gjorde exakt det jag skulle utan att strosa runt och kolla på annat, skönt.
Elwira satt och skrattade och busade i vagnen och trodde väl mamma bara busade runt med henne i det ganska höga tempot :-)

Köpte som sagt bla hårspännen, och det går verkligen åt till lillans långa hår. Och liksom mina hårsnoddar försvinner hennes hårspännen på samma sätt- trots att vi försöker ha ordning på dom här hemma.
Men nu köpte jag mina favoriter därifrån så nu har vi så vi klarar oss ett tag iallafall.

Nu ska vi äta här hemma, nu är det hungrigt.

Ida Sjöstedt spring 2009


Underbart vackra vita och ljusa klänningar har Ida Sjöstedt skapat i sin nya vår kollektion och det är inte svårt att bli fascinerad.

Flera vackra klänningar som skulle klä en student till sommaren! Något svårburna är vissa men till midsommarfesten exempelvis är de perfekta.
Den första vita klänningen är så himla snygg med de fina volangerna bak i ryggen som känns väldigt modern, stilfull men samtidigt cool.
Den andra klänningen är en riktig tylldröm för en riktig prinsessa! men hade den slutat strax över knät så hade den varit helt perfekt enligt mitt tycke.
Den tredje klänningen är enkel men de puffiga ärmarna med volang är ju bara så snygga detaljer och det blir en snygg kontrast till den övrigt enkla dressen.
Den fjärde vita klänningen som är en draperad variant känns också så modern och snygg, älskar snittet.
Så om man är student 2009 så blir kanske inte valet av klänning svårt, för dessa fyra är ju helt underbara.

De andra två ljusa lång klänningarna i pastelliga färger är så vackra men också de som är mest svår burna, lätt att känna sig överklädd i de kanske om man inte är på ett riktigt festlig tillställning. Men de skulle absolut fungera som brudklänningar tycker jag :-)

Bilder: Ida Stjöstedt


090218


Fuskpäls- H&M Trend
Klänning- Vero moda
Ribbstickade strumpbyxor- ? men varma är dom och det är huvudsaken
Kofta- Soaked in luxury
Skor- Nilson
Nitbälte- MQ

Ändrade planer

Vi hade tänkt att gå till en öppen förskola idag som ligger lite mer centralt, men Johanna som jag skulle dit med fick reda på att två hade blivit magsjuka efter att ha varit där i går, så vi vill inte riskera något och väntar till nästa vecka istället.
Har inte alls sovit bra i natt, M som har frossa drog med ett extra täcke till sängen i natt men *puh* så varmt det blev.
Nej inget extra täcke i natt tack.
Än så länge har jag inte blivit smittad, så jag hoppas hoppas att jag och lillan inte blir smittade nu, men vågar inte ropa hej än.

Ska hoppa in i duschen nu en snabbis och sen ska vi bege oss ut i luften.

Bye!

Debuten på öppna förskolan

Vi gjorde dubut på öppna förskolan jag och Elwira idag, vi tog bussen och det var hur smidigt som hellst eftersom det tar ca 3 min till busshållplatsen härifrån och så stannade bussen precis där öppna förskolan låg.
Var fräsch lokal och personalen var jättegulliga, vi fick lite information och var med på sångstunden och Elwira var hysat med på noterna fast hon vill mest krypa iväg i bland och hitta på bus :-)
Efteråt så fikade vi och Elwira fick sin eftermiddagsgröt,jag hade med en sån på burk som är väldans smidig när man är i väg. Fick komplimanger om hur duktigt hon åt och att hon knappt hade någon gröt runt munnen, haha. Elwira är en hungrig liten dam när det vankas mat, och hon vill väl inte att något ska gå till spillo förstår ni ;-)
Sen satt jag kvar och pratade en stund och sedan studsade iväg. Elwira somnade sött på bussen och sen så gick vi en kort promenad när vi var i stan och sedan gick vi hemåt

I morgon ska jag möta upp en bekant och gå tillsammans till en annan öppen förskola som ligger lite mer centralt, så det ska bli trevligt.
Ska gå dit en gång i veckan sen för Elwiras skull, och hon verkar gilla att vara på nya platser så jag tror det bara är bra för henne.

Nu ska jag sätta igång med min makaronipudding, jag blev så sugen på det och det blir perfekt att äta i morgon till lunch med lingonsylt till och kanske lite blomkål mmm så gott, det var super längesedan jag åt det.
 Får se om jag klarar av att göra lika god som pappa min, han brukar ha krossat linfrön eller något liknande i bland annat tror jag, måste ringa och höra efter!


Trevlig kväll!

Philip B

Jag använder knappt några hårprodukter till håret men äger tusen, ungefär så är det. Använder lite hårspray ett par gånger i veckan och har kört med leave in produkter- that´s it.
Men nu känns det som mitt hår har börjat blivit lite "immun" mot båda mina leave in produkter från Kerastase, det känns som att håret inte blir lika bra längre.
Philip B:s produkter  har jag länge velat prova men som sagt jag har så mycket att det känns onödigt att köpa sånt man redan har fast i annat märke. 
Men nu är mitt hår i stort behov av något nytt som fungerar, så jag ska klicka hem den här leave in produkten som heter  "Lovin' Leave-In conditioning cream" och hoppas på att den är bra för mitt hår.

Från eleven

Vardags bag

Dessa modeller är så snygga. När jag kollar efter en vardagsväska så tycker jag det är viktigt att de är i skinn, är rymlig och ganska enkel i modellen. Dessa har alla rätt och jag tycker det är en modell man inte tröttnar på i första tagen och att den är både snygg och praktisk. En bra och snygg vardagsväska är vad det är allt :-)

Från top shop

Designers guild

Designers guild har verkligen så fina kuddar men jag föll mest för deras barn kollektion som är så fin. Älskar dessa fina tryck med nallar på.
Skulle passa fint bland Elwiras kuddar i sin lilla hörna. Jag älskar fina kuddar.

Bilder: inreda

Öppna förskolan

När jag vaknade av Elwira i morse kl 07.30 som verkar ha blivit hennes standard tid att vakna på morgonen så kände jag mig förkyld och var täppt i näsan.
M vaknade strax efteråt och låg och snörvlande och hostade som en tok men han är så pass bra att han är uppe på benen och mår hyfsat, så han verkar inte vara dunder krasslig, skönt.
Jag däremot känner mig pigg som en lärka nu efter frukosten och jag håller tummarna att jag inte blir smittad för vem gillar att vara sjuk.

Idag ska vi till öppna förskolan med familjegruppen, har aldrig varit där tidigare och jag ska ta bussen idag hade jag tänkt för det blir smidigt. M skulle egentligen ha följt med men är ingen bra ide nu när han är sjuk.
Skulle inte vara så uppskattat om jag drog med en snorig karl .

Elwira är pigg & glad som vanligt och jag hoppas hon kommer tycka det är roligt på öppna förskolan i dag.

Ha en bra dag!


Koka soppa på en spik

M kom hem med frossa idag och har lite feber, förmodligen har han blivit smittad av farmor som har varit jätteförkyld och haft över 40 grader i temp, och de är väldigt sällan sjuka. Och så även M, han har varit riktigt dålig en gång under de snart 4 åren vi varit tillsammans och det var när vi alla tre blev magsjuka här hemma.
Hoppas inte att han blir sämre och att vi blir smittade nu.
Han var inte så hungrig när han kom hem och sa att han skulle gå och köpa någon soppa, men jag var snäll och erbjuda mig göra en och han ville ha broccoli soppa, så sagt och gjort å kokade jag ihop en krämig soppa med grädde och ost i, hade i en vitlöksklyfta med så jag hoppas det är lite förebyggande mot förkylning som vi vill slippa. Soppan var superenkelt att göra (improviserade) och det blev supergott

Mätt och belåten är jag nu och snar ska jag hoppa in i duschen och sedan måla klart mitt andra lager med nagellack och sedan lägga mig i soffan med laptopen (och koppla till tv:n) och se på "familjen annorlunda" anytime.

Ha en skön Måndagskväll!


Lill killen

Syster T:s lille Viggo har blivit så stor nu, det var ju ett tag sedan jag träffade dom och det händer ju så mycket i början.
Hade så gärna velat träffa dom i Fredags, jag saknar Viggo ju.
Kanske kan ta och åka dit snart, måste kolla upp det i veckan. Puss på Viggo!

Lära gå vagn

En sån här lära gå vagn tror jag Elwira skulle börja uppskatta snart. Just nu går hon när vi håller i hennes händer och går samtidigt med henne.
Så en sån här tror jag det är dags för snart. Helst av allt hade jag velat haft en rosa från Mickie, men de såldes bara på coop och tog slut i ett nafs, och begagnade verkar vara omöjligt att få tag på just nu.
Hade varit kul att haft en sån för att den är så fin.

Den gröna från brio som är lite coolare är från 1-2 år medans den svarta är från 0-2 år så jag kör nog på en svart, fast den gröna är ju tuff.
Färg eller form det har ju ingen betydelse för lillan men det är ju ett plus om sakerna är fina.


Helgen försvann men nu är Måndagen här

Hmm då var det redan Måndag idag, helgen gick alldeles för fort men fredagen och lördagen gick ju helt bort eftersom jag var dålig, så det är ju därför. Man får börja längta efter nästa helg :-)

I morgon ska vi till öppna förskolan med familjegruppen på bvc på besök och information, ska bli rätt kul faktiskt. Vi har aldrig varit på en öppen förskola, så det blir något nytt.
Jag frågade de övriga personerna i familjegruppen om de hade varit på öppna förskolan någon gång, men det hade bara en som är fler-barnsförälder, så jag var inte ensam om det.
Vi ska på besök på en förskola utanför stan, så det är inte den förskolan som är närmst där vi bor och som jag i fortsättningen vill gå på, så vi måste göra ett besök där också men det ska tydligen vara fräscht och bra där.

He en bra dag!




Softa söndag

Sitter i soffan och har snart sett klart på let´s dance på tv4 anytime då Elwira sover sin förmiddags nap just nu.
Missade ju programmet i Fredags då jag var dålig och gick och la mig supertidigt.
Är en typisk soft söndag i dag och snart är det dags för lunch och det blir nog rester sen igår, potatisgratäng och köttbit men det är ju inte fy skam tycker jag, skönt att bara värma och slippa laga något.  Elwira vaknar förmodligen vilken sekund som  hellst också, så hon ska också få sig lite mat i magen.
Ska ta en tur med henne i vagnen sen men för övrigt blir det en slapp och skön söndag. 

Ha en soft söndag :-)

Vårat finaste hjärta

Såhär brukar våran lilla tjej se ut på kvällarna,först åker pyjamas på och sedan får hon välling innan det är dags att bli nerbäddad i spjälsängen. Jag kan fortfarande inte sluta titta på våran skatt, jag blir liksom aldrig mätt. - Elwira vårat finaste hjärta!

Hon blundar nästan alltid när hon äter välling och bara njuter i fulla drag

Efter ett tag stannar hon ibland upp och pillar lite på flaskan och fortsätter äta tills det tar slut

Och sen är hon en extra glad tjej och då myser vi lite extra i sängen alla tre

Sedan är det dags för sovdags och då sover hon i alla möjliga positioner, alltid med sitt speciella gosedjur som hon gillar mest och alltid håller i innan hon somnar

Våran fina tjej sover så sött

Röda rosor till mig

Fick en söt bukett med röda fina rosor av M idag, så gulligt =) Just nu sitter jag och är proppmätt efter allt kött och potatisgratäng, så mumsigt med en extra god middag idag, allt blev så lyckat. Och skönast av allt är att jag mår bra igen.
M står och diskar just nu men sen blir det att softa med lite smågodis och slå på någon film, ska bli mysigt.

Jag älskar dig M!


Ja just det, alla hjärtans dag är det

Fredag den 13 var det igår ja, otursdag kallas det, och jag blev drabbad så nu börjar jag faktiskt tro att det är en otursdag.
Det blev inget Stockholm i går, jag började må dåligt vid lunchtid och det blev bara värre. M blev tvungen att jobba igår, trots att han egentligen inte skulle, så igår var det en lång dag för en sjukling som mig här hemma.
Jag låg i soffan så fort jag fick tillfälle och fick roa Elwira så gott det gick, och hon var som vanligt snäll som tur var, för igår var verkligen inte min dag och idag har hela dagen gått åt att kurera sig- inget roligt alls.
Igår fick jag i mig blåbärssoppa som var min mages bästa vän och en sallad som M köpte till mig på kvällen och sedan gick jag och la mig kl 8 på kvällen (!) Har fått i mig mer mat idag och känt mig betydligt piggare med inte helt hundra än, men känner att jag börjar återfå mina krafter.

Känner mig så dum eftersom det hade varit planerat sedan länge att jag skulle passa Viggo igår och min syster skulle iväg på möte med sin chef och allting och så blir det som det blir, jag vet att jag inte kunde rå för att jag skulle bli dålig just i går men jag känner mig  dum iallafall. Hade speciellt sett fram  emot att  träffa lille Viggo och se hur mycket han vuxit nu, lillkillen.

Elwira har varit en ängel trots en tråkig och trött mama, hon är verkligen för go och så glad så man kan inte låta bli att le även när man är sjuk.

Och ja just det idag är det alla hjärtans dag, hade nästan glömt bort det om inte M hade påmint mig. Tycker alla hjärtans dag är lite överskattad för kärlek och uppskattan bör man visa var dag, men det är klart det är trevligt med en speciell dag för kärleken.
 Så ikväll ska jag fixa iordning potatisgratäng och M göra något gott kött och så en god sallad till- jag längtar för nu har jag minst sagt fått tillbaka aptiten igen och börjar bli riktigt sugen.
Efter det ser jag gärna en bra rulle, och M vill nog detsamma. Så förhoppningsvis blir det en skön alla hjärtans dag trots allt.


Happy Valentine önskar jag!


Fredag den13:e

Idag på förmiddagen ska jag åka till Stockholm hem till syster T och hon ska även åka iväg på möte med sin chef så jag ska passa lille Viggo då.
Elwira får vara med pappa idag och hitta på något bus. Känns alltid konstigt när jag är borta från Elwira, när jag åkte tåg ensam sist så kändes det nästan som jag glömt henne! hemskt.
Men hon får det bra med kära M idag =)

Idag är det Fredag den 13:e och jag är inte direkt vidskeplig men när jag tänker på det och att jag ska iväg idag så blir jag lite nojjig och har nästan lust att stanna hemma...
 Men det ska väl inte hända något olyckligt idag eller hur...?


090212


Kofta- Vero Moda
Tee- MQ
Shorts- svea
strumpbyxor- H&M
Nitskärp- MQ
Boots- Wedins
Diadem. H&M

Mockaväst med nitar och fransar

Hur grym väst som hellst i mocka, snygga guldiga nitar och fransar-klockren! men jag tyckte priset var för högt för ett sådant  trend plagg, nästan 1800:- känns det inte värt. Men snygg som tusan är den iallafall

Från asos

Återkallande av produkt

Pratade med syster T nyss och hon hade fått ett mail om att de skulle återkalla den här overallen från polarn o pyret eftersom luvan är stor i storleken och kan innebära en kvävningsrisk.


Vi har den här och jag har undrat varför luvan varit så stor, det har inte direkt varit användbar mest ivägen faktiskt. I övrigt är overallen jättefin, och har varit användbar. Men nu ska den tillbaka till butiken.


Mer info om overallen på deras hemsida finns här

Update: Jag var inne på polarn o pyret idag, och de har fått in samma overall fast utan luva alt. få pengarna tillbaka


Söt som en jordgubbe

Sådan söt klänning med små jordgubbar på! jag såg samma tryck fast på en en topp på barnavdelningen sist (och även på hemsidan nu) men att det fanns en klänning visste jag inte.
Den är ju bara hur söt som hellst, ja mycket sötare än toppen. Finns i storlekarna 62-86 och kostar endast 129:-
Vilken perfekt vår/sommar klänning

Inte riktigt min dag, än

Nää usch jag vaknade med huvudvärk i morse och tänkte att jag skulle somna om en timme, gjorde det med den där huvudvärken hade inte släppt.
Så jag fick inte direkt någon trevlig start i morse, den ligger fortfarande där och lurar men den håller jag på att ignorera så gott det går.
Med en pigg och glad liten tjej här hemma så går det ju bara inte ligga utslagen. Sitter fortfarande i mjukiskläder och mitt hår står åt alla håll (ungefär) så det  är dags att fixa sig iordning lite, för jag känner mig inte bättre av att  se ut såhär.
Så efter lunch ska jag känna mig som en ny människa igen ;-)


Står själv en stund

De senaste dagarna har Elwira stått utan att hålla sig i någonting i ett par sekunder men idag har hon stått exempelvis mot soffan och så håller hon oftast på att pillar på ¨någon leksak och då står hon och håller på med leksaken och håller i  DEN med båda händerna och bara står där! Längsta hon har stått idag är ett par gånger över 20 sek, det känns ju så stort =)
Det är alltid kul att se alla dessa framsteg

Hunter pink

Har skickat efter dess rosa hunter gummistövlar i två olika storlekar men jag kan inte besluta mig för om jag ska behålla dom eller ej?
Just nu är jag inte alls sugen på den här färgen utan skulle hellre vilja ha ett par enkla i svart.
Och så var det det här med storleken, har som sagt beställt två par eftersom jag inte visste vilken strl som skulle bli bäst och den ena blir nästan stor i storleken och den andra nästan lite liten. Åter igen ett I-lands problem...


Duktig

Det här super söta te/kaffe settet i 10 delar letade jag efter igår när vi var på Ikea, men kunde inte hitta det. Och så glömde jag så klart bort att fråga någon :(
För inne i lager skulle det finnas enligt hemsidan.  Tycker det är jättefint! Miniatyr koppar och fat gjorda i stengods, så det passar för lek och serien heter "duktig"
Inget som är aktuellt för lillan just nu, men när det väl blir dags så kanske det inte finns längre så det är bäst att passa på när man hittar något fint tycker jag


Framkallning

Vad härligt det är när man känner att det bara blir ljusare och ljusare nu. det är fortfarande snö här men vad gör det när man blir pigg av ljuset :-)
Vi har precis ätit lunch här hemma, åt wok med räkor riktigt mumsigt faktiskt.

Håller på att fixar med bilder här hemma idag, det är mycket bilder på Elwira som måste framkallas! jag borde framkalla bilder varje månad så jag får mindre jobb...
Så det är mitt projekt i dag, men det är inte helt lätt att bara kunna sitta och fokusera på det när jag har lillan som är överallt just nu :-)

P&K!

Halvfärdig

Elwira i gå stolen på morgonen, halvfärdig med klädseln, hon har fortfarande pyjamaströjan på sig här, ja så kan det gå när M klär lillan ibland, han missade det. Men som tur är brukar han vara duktig på det och som är han klär henne så är det nästan alltid i klänning eller kjol :-) så hon blir ännu finare

Från asos

Fick mina skor från Asos i går och nu har jag provat de och de sitter som ett smäck *puh* och de är verkligen hur sköna som hellst att gå i. Det är tur att jag har en ganska smal fot, för de är rätt så tighta i skaftet eftersom de är lite högre så måste jag liksom "dra" på mig dom, men som sagt hade jag haft bredare fötter så hade jag aldrig fått på mig dom.
Jag har 36 i svenska storlekar och i dessa från asos beställde jag en 3:a- och de sitter som sagt jättebra på min fot.
Dessa kommer nog bli mina favoriter i sommar kan tänkas.

I dag är ju sista chansen att beställa från asos med 10:- i frakt!

 

Fablernas värld

Två stycken fin fina kuddar från barnavdelningen köpte jag idag för de var ju så fina. Men nu i efterhand så förstår jag inte varför jag inte köpte en av varje? så dumt och de kostade 59:- st. Jag måste köpa dom nästa gång.
Det var två stora tvättrådslappar på, men klippte bort den största och sparade en, för Elwira är ju så glad i att pilla på de ;-)


Bussresa

Har precis nyss kommit innanför dörren och varit iväg ute på ett köpcentra där bla IKEA ligger.
M skulle åka dit idag för att köpa ett par saker samt hämta lite prylar på PC city ,(tror att det var där vi var:P ) men han hade lånat ut bilen som han inte skulle få tillbaka förens lite senare ikväll, så jag kom med den briljanta iden att han skulle åka buss =)
M har knappt åkt buss sedan han var en liten skolpojke, för så snart han fick körkort när han var 18 så har han alltid hållit på med bilar och haft, ja jag vet inte hur många. Så han har varit ett riktigt bilfreak och alltid kört bil vart han än ska.

Fick han faktiskt att ta bussen och jag hängde på eftersom jag ville passa på att kika lite på IKEA, och om jag följde med som är lite mer "bussvan" än han så visste jag att han skulle komma hem också, hihi vem vet han skulle säkert ha satt sig på fel buss åt fel håll eller något ;-) nej skämtåsido.
Det där med SMS biljett hade M ingen aning om så det tyckte han var smidigt .

Så vi har varit där ute hela förmiddagen och haft  det riktigt trevligt och strosat i lugnan ro bland butikerna och det var knappt något folk där vid den tiden så det var väldigt avslappnande faktiskt.
Sen tog vi en fika och Elwira fick lite frukt och gröt.  det blev lite smått och gott som fick följa med hem från IKEA idag men hade velat köpt min ram till "keep calm and carry on" trycket jag har, men hade ingen lust att släpa med det på tåget...

Men en riktigt trevlig dag har vi haft,lilla familjen i dag och Elwira har skött sig exemplariskt
Vem vet det kanske blir någon mer bussresa med M någongång ;-)

Nu är det dags för middag, för nu är det fler än en tjej här som är hungrig här

Kram!

Tisdag


Tröja (äldre modell)- H&M
Sjal i pashmina& silke- Pashmina
Jeans- True Religion
Skor- ellos
Örhängen- KJL

Twist & tango

Såg att ellos fått in märket Twist & Tango som jag gillar. De har enkla men stilfulla kläder som jag gillar. Jag har kikat på den beiga cardigan med lång ärm, vid modell och utan knäppning.
Jag gillar att flera av deras plagg är i ekologisk bomull, som den beiga jag funderar på, men vet inte om jag skulle ta en svart? ( i-landspromlem)
Den andra svarta koftan med kort ärm är i bomull och bamboo(!) spännande materal

Mest barn ting

Nu har jag kommit hem igen, och det blev lite senare än tänkt faktiskt. Vi tog en fika på stan och sedan gick jag hem en snabbis och åt lunch här hemma för att sedan gå en runda själv på stan. Så M var hemma med lillan medans jag trippade runt själv bland butikerna.
Skulle kolla på ett par saker åt mig själv, men det blev mest att jag kollade på barnprylar och köpte ett par bodys åt lillan.
Det är ju alltid mycket roligare att kolla på saker åt henne ju :-)

Nu ska jag sätta igång och köra ett varv med dammsugaren, för lillan åt rån förut och nu är det smulor på hela golvet ;-)
Ser så sött ut när hon äter själv.




Min tur i dag

Har precis slängt i mig lite frulle här hemma och när Elwira vaknade så var det jag som fixade flaska och bytte på henne, brukar alltid vara M:s "jobb" på morgonen men idag ska jag iväg här strax på morgonen på ett snabbt ärende så jag kunde lika gärna göra det så han fick sova en stund extra för en gångs skull.
Elwira somnade om när jag la henne i sängen efteråt, så nu ligger både hon och M och sover gott, hade gärna gjort dom sällskap nu under de varma täckena ;-)

Det är ett par minus ute här så det blir varma kläder och mössa och vantar är ett måste, brr jag fryser lite när jag tänker på att jag ska gå ut, men man blir ju som tur är varm när man rör på sig. Får försöka se dom som att jag blir pigg av den kalla luften nu på morgonen.

Ha en skön Tisdag!

Söt som socker

Sådär då då var kvällsbadet och källsgröten fixat och klart och lillan har somnat för natten. Hon är så duktig min lilla tjej, jag trodde då aldrig att man kunde vara så liten och duktig som hon alltid har varit.  
Min lilla duktiga tjej som är så söt att jag knappt kan sluta titta på henne ibland. För oss är hon verkligen den finaste varelsen som finns!

Åt middag förut på stan med M och jag valde så klart min favorit, rödspätta tycker det är så himla gott. Elwira var så klart med och satt som vanligt och log och charmade folket  :-)
"Hon är så söt så jag skulle kunna äta upp henne" fick hon bland annat höra idag och det är så sant, söt som socker det är vad hon är.

Strax ska jag ha en stund för mig själv och ta ett bad och fixa naglarna, det sistnämnda behövs verkligen nu har blivit så slarvig med det på sista tiden- skärpning på den fronten.
Sen är det mjukiskläder som gäller och lägga mig i soffans och inte röra mig ur fläcken på hela kvällen

Kramiz!

Klantig med smink?

Om man som jag kan vara ganska oförsiktig med sminket ibland och har krossat ett antal puderkakor och dylikt i sina dar så kan jag absolut rekommendera det här rouget från chanel.
Jag minns när jag köpte det att damen jag köpte det av i butiken förklarade att det är bakat i en speciell ugn på ett speciellt vis så det håller oavsett hur många gånger det tappas i backen.
Och det är faktsikt sant, för det här rouget har följt med på det ena och det andra och jag har *harkel* tappat det ett X antal gånger...
Det kostar närmare 400 riksdaler men det är värt varenda krona eftersom det är lätt och smidigt att ta med+ att det finns en spegel, sitter jättefint på kinderna-länge,  och det håller i en herrans massa år och som sagt det bästa- det håller även om man tappar det :-)

Mix, mix

Älskar kombinationen med rosa, jeans och svart, verkligen härliga färger tillsammans Och att blanda upp med nitar, fransar och kedjor känns som än trevlig kombination som inte blir tråkig.
Svarta tights med kedjor var nog de snyggaste jag sätt på länge men priset är lite väl saftigt, men förhoppningsvis så kanske de kommer i någon budgetvariant snart?
Jeansskjortan med kort ärm tycker jag är så snygg och skulle vilja ha den i någon storlek större för att få den lite "oversize".
Skor med fransar hittar man ju överallt men tycker sandal varianterna är snyggast, boots och dylikt känns för mycket på något sett.
På asos finns det många snygga quiltade väskor nu, denna med nitar är riktigt snygg. Exakta kopior av chanel-väskan är inte snyggt men de som är lite inspirerade av den gillar jag däremot.
Skulle gärna vilja vara såhär vardags snygg om det hade varit lite varmare dock ;-)


Tights med kedjor på sidorna- Thomas wylde/net a porter
Rosa tröja- H&M
Jeans skjorta med kort ärm- ellos
Armband med hjärta och hamsahand- Le shop
Armband med guldfärgade metall detaljer- H&M
Platta sandaler med fransar- forever 21

Något nytt till huden

Jag har använt decelors produkter i flera år nu men nu håller min dagkräm på att ta slut och den här gången funderar jag på om jag ska prova något nytt märke.
Har mycket kvar av andra produkter från Decelor som står i badrums skåpet (och används)  men jag tänkte köra med något annat som komplement för att prova något nytt.
För nu känns det nästan som jag börjar bli "immun" mot min dagkräm och huden blir inte längre lika bra av just dagkrämen, men de andra produkterna fungerar fortfarande lika bra. Ansiktsmaskerna skulle jag inte klara mig utan.
Men jag har länge velat prova Dermalogicas produkter så det tror jag att jag ska testa.

Soool!

Här har vi helt underbart väder idag med strålande sol och blå himmel. Jag har nys kommit hem med Elwira efter en långpromenad i solen där vi gått och strosat ett bra tag, riktigt härligt.
Men just nu känner jag mig helt slut i kropp och knopp och det är dags att fixa iordning lite lunch. Har egentligen ingen lust att laga ihop något ät bart just nu, hoppas jag hittar några rester för jag är helt slut just nu.
Jag var hur pigg som helst  när vi var ute men nu när vi kom in så blev jag helt matt.

Måste kila ut igen sen på ett par ärenden på stan så då har jag nog piggnat till igen, och jag säger det igen, så härligt att solen har tittat fram! jag blir överlycklig :-)

Hoppas ni också har sol?


Utmaningen

Har fått samma utmaning skickad ett antal gånger nu, det är kul med utmaningar i bland. Den där med att visa en bild i sjätte mappen, och jag har redan gjort den UTMANINGEN  ;-)  för den som vill se

Kram!


No hands!

Här är lillan i köket ikväll när jag och M höll på och gjorde iordning maten. Elwira har som vanligt varit en nöjd och glad liten tjej.

Hon släppte händerna idag när hon stod mot mina ben och mot soffan idag men ramlade dock rätt fort på baken, men man märker att hon blir säkrare och säkrare var dag. Men än är det krypningen som gäller, och jag kan inte förstå hur en sån liten varelse kan vara snabb, hon är rena rama blixten :-)

Kul!

Hörde idag att det kommer en uppföljare på sex and the city filmen, så kul! Jag älskade första filmen men uppföljare brukar ju ha en tendens att inte bli så lyckade men jag tror på den här :-)
Till sommaren 2010 ska den tydligen komma på bio.


Supersoft söndag

Det snöar hur mycket som helst här nu, mer än vad det gjorde de få gångerna som det snöade i vintras! Jag tycker det är ganska mysigt faktiskt, även fast det skulle vara härligare med ett riktigt vår väder snart.
Det är nog fler än jag som vill hänga in alla vinterkläder och kunna slänga på sig enbart en skinnjacka eller någon tunnare variant.

Det känns som en perfekt söndag att bara sitta inne i värmen idag och mysa, men en liten kortis runda ska vi ta sen med Elwira. Nu har M lagt Elwira så hon får sin förmiddags lur så jag ska passa på att bläddra igenom alla nya tidningar som jag inte ens har öppnat ännu.

Supersoft Söndag idag, inga måsten- bara vara Önskar en supersoft Söndag till alla

KRAM från oss!

Lördagsmys

Har gjort kladdkakemuffins nu ikväll och blandat i ordning en fruktsallad till. Har samma frukter i som jag hade i lillans i går, men har dock passionsfrukt i min nu- mums mums. Det inte bara ser gott ut, utan det är gott kan jag intyga ;-)

Vi ska strax sätta på en film nu och bara slappa i soffan resten av den här lördagskvällen,så skönt. Skippar schlagern ikväll, är inget att hurra för.

Hoppas ni har en trevlig kväll!


Härligt snygga

Dessa två grymt snygga skor ska komma in i butik till våren, så dessa måste jag absolut hålla utkik efter, och hoppas de är lika snygga i verkligheten som på bild. 

De rosa skorna skulle ju pigga upp vilken outfit som helst, och jag får vårkänslor bara av att titta på dom :-) Dom är väldigt söta och så snyggt till jeans. De kommer kosta 999:- och kommer från märket novita.

De första sandalerna är riktigt snygga men frågan är om de är i skinn eller ej, de kostar 399:- så det är svårt att avgöra.
Den lilla klacken gör ju också att de blir extra bekväma att gå i än vad helt platta skor är- exempelvis ballerinaskor som kan vara riktigt smärtfullt efter ett tag.
Såhär säger fotspecialisten; "den ultimata höjden för alla skor är en tre centimeter hög klack. Då blir hälsenan mer avslappnad och slipper bli överansträngd".  Mer info här



Scorett


090207

Nu ska vi  gå iväg och äta lunch och fika :-) det ska bli trevligt
'
Fuskpäls- H&M
Linne- filippa K
Kofta- H&M
Kjol- H&M
Skor- nilson

Godmorgon Lördag!

Nej, har inte nyss gått upp varit vaken ett tag och gjort pannkakor till frulle blanmd annat, SÅ gott ibland. Snön ligger kvar här men det har slutat snöa idag, så det blir lite trevligare att vara ute än när man får blötsnö i ansiktet :-)

Ligger just nu med laptopen i soffan och kollar på lite repriser på tv4 anytime, jag ser ju nästan aldrig på tv men just nu var det riktigt roligt att "ta igen lite" kollade på "Bonde bröllopet" så underbart det såg ut, nästan så jag fick en tår i ögat. Och framförallt när bruden sjöng samma låt som jag vill ha när vi någongång förhoppningsvis gifter oss- så vacker låt.

Tror jag kommer fastna på anytime sidan här idag, finns mycket att se för en som typ aldrig ser på tv. Let´s dance är det enda jag följer på tv.
Annat var det när man var yngre, då fanns det massor som jag följde, men som sagt var yngre och kanske mer lättroad? hittade föressten den här med Magnus Samuelsson på fångarna på fortet, kul när han sliter bort sista resterna av repet =)


Mini fruktsallad

Varje gång Elwira blir en månad äldre så brukar hon få något extra smarrigt och idag på 9-månaders dagen gjorde jag en mini fruktsallad med kiwi, banan,apelsin, äpple, röda o gröna vindruvor, päron och mango. Allt är skalat så med vissa frukter var det lite pilligt att få bort. Elwira mumsade på gladeligen, för frukt är hon så förtjust i :-)  

Nu sover sessan som en stock och jag ska röjja undan lite i köket och sedan ska jag softa med M och mumsa i mig allt gott (har redan tjuvstartat) och kolla på Let's dance- off course

Fredagen är räddad

Jag bad M ta hem godis till mig förut, och titta vad jag fick -en tutti frutti påse och en stoor kanelbulle samt en chokladboll i strl XXL, *mums* säger jag!
och lägg märke till att det är en vanlig tallrik jag har, så ni förstår hur stora de är. Har nog aldrig sett en sån stor chokladboll nångång förut, här ska smaskas som bara den lite senare ;-)

090206

Fredag och hemma mys!

Kofta- Vero Moda
Linne-H&M
Tjocka trumpbyxor- Lindex
Jeans shorts- Svea

9 månader idag

Tänk att idag blir min lilla tjej nio månader! En glad och aktiv tjej är vad vi har- och helt bedårande. Grattis till våran lilla tjej som inte är så liten längre :-)

Bilder från igår när hon sov en nap på dagen och lagt sig på alla filtar :-)


Min stjärna

Puh, det var inte helt lätt att gå i dag, var fullt med snö på den rundan som jag brukar gå så det blev ett helt träningspass att gå och pulsa i snön med buggan idag, men det var riktigt skönt att få anstränga sig lite mer än vad jag normalt gör ;-) blev helt varm efteråt och tänkte först gå hem för att gå ut sen igen, men jag tänkte att det skulle vara skönare att få det jag skulle göra gjort direkt.

Så vi var inne och handlade lite fredags- gott på coop och sedan gick vi till spicy hot och köpte med oss mat.
Så nu är jag mätt och belåten och ska strax hoppa in i duschen och byta om. Kände mig som snö mannen eller nått när jag kom in på affären och mina jeans var blöta ca 20 cm upp vid foten och jag var förmodligen helt röd i ansiktet av ansträngningen från promenaden.. så jag kände mig inte direkt fräsch...

Men nu är det dags för en dusch- och sedan ska vi inte gå ut mer idag, bara vara hemma och mysa- eller jag måste dammsuga och slänga in en tvätt i maskinen också, men sen så blir det fredags mys för hela slanten =)

Elwira som precis vaknat efter att ha sovit i vagnen nästan en timme på promenaden, vaknar alltid och är så glad! min lilla stjärna!

Mätt och belåten är jag efter min favorit- kyckling och cashewnötter *mums*

Timmarna spelar ingen roll

Har sovit hur många timmar som hellst i natt, osäker på vilken tid jag gick och la mig men förmodligen nångång innan tio, och det är inte vardag det händer eftersom jag egentligen är en nattuggla. 
Men oavsett om jag sover många timmar eller få  så är jag alltid lika morgontrött, men när jag väl är uppe då märker jag verkligen skillnad. 

Känns som jag är på  värdens bästa humör idag- tjohho! och så är det fredag o allt dessutom. Vintern har dock kommit tillbaka på allvar nu, igår var det kallt här men idag så snöar det för fullt här.

Ska dricka en kopp te nu först sedan ska vi bege oss ut på en promenad med full mundering då.

Hoppas alla får en skön Fredag, kram!

Charmtroll, minst sagt

Gjorde en mildare variant av chili con carne idag till Elwira och det var smaskens tyckte hon, fast ja det mesta hon får slinker faktiskt ner, så duktig så.
Mammas lilla hjärta som är ett riktigt charmtroll och det går aldrig få nog av den här lilla tjejenm hur kan man vara så underbar? *kärlek*
Här är lite bilder från idag

En typisk Elwira min, så söt när hon ler sådär!

En glad tjej!

Och som gillar att spexa


Nej nu drar jag ut på äventyr!, bye, bye! (hon öppnar dörren själv när den står på glänt, är såå gulligt)

Provat

Började plocka lite här hemma efter vi kom hem och hittade H&M påsen med kläder jag beställde för ett bra tag sedan och hade totalt glömt bort den.
Provade bland annat den här klänningen, men den är dock för liten vid bysten. Är liksom ingen stretch där tyvärr, men annars satt den bra.
Trist att den ska vara för liten, om jag beställer en större storlek så tror jag inte den kommer sitta lika bra i sidorna och ryggen tyvärr, så den här får åka tillbaka.

Om jag skulle kunnat haft den så skulle jag kortat den en bit över knät, för längden är inte så smickrade. Den skulle ha blivit en fin fin "gardin" tygs klänning :-)

Torsdag

Fötterna kom inte med, men kanske kan ta om senare, för just nu kör Elwira runt här hemma, och vi ska strax gå iväg, första bild är det som gäller :-)

Jeans- Bik bok
Linne- Best/La Redoute
Tee- Tiger of Sweden
Klocka- Diesel
Skor- Nilson

Sommarbakelse

Den här kjolen var verkligen en riktig sommarbakelse! å så söt den är, fantastiskt fin verkligen. Snygga jeansjackor verkar det inte vara ont om i år, den här med nitar var inte helt dum den.

Såg minst 3 stycken snygga jeansjackor igår på MQ, så om man är på jakt efter en så är det dit man bör bege sig snarast för de brukar ju gå åt som smör i solsken och det var redan utplockat bland storlekarna här i stan.  Men det är ett hett tips ;-)


Från topshop


Utmaning

Blev utmanad av Sophia att göra den här som jag sett på en del bloggar de senaste dagarna, självklart antog jag utmaningen som var följande:
Gå in i mappen Mina bilder.
Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.
Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om att de är utmanade.


I den mappen har jag lite pics på moster S som är M:s äldsta syster som jobbar med hästar och som jag jobbade tillsammans med ca ett och ett halvt år ihop med samma år som jag träffade M.
Ville inte lägga ut en bild på hennes ansikte eftersom jag inte vet om jag har hennes tillåtelse, så det känns fel om jag skulle göra det.
Hon fyller faktiskt 41 i morgon, men det kan man inte tro med tanke på hennes utseende, såå snygg som få!

Update- Jag kanske ska utmana någon också ;-) jag untmanar Ingela, Pallan, Therese och Catya

Inget godis....

Godmorgon! Jag har precis avslutat frukosten med hallon/blåbärs smoothie och smörgåsar, mums! lillan hade redan fått sin välling av pappa tidigare så hon fick lite banan istället. Hon är helt galen i frukt, hon skulle nog kunna äta hur mycket som hellst av det :-)
Måste göra en rejäl fruktsallad till henne någon dag snart, med massor olika frukter i små bitar, det kommer att bli uppskattat. Passar ju bra till helgen, då tycker jag hon kan få något extra gott.

Ska bli intressant att se när hon kommer att få något godis eller dylikt för första gången? Jag vill verkligen försöka hålla det borta så länge som det bara går och  att det sedan är något som man bara får på helgerna, för det är ju inte direkt nyttigt eller nödvändigt.

Men det kanske är lättare sagt än gjort men jag ska verkligen försöka med det och vara konsekvent. Min M har diabetes så han äter knappt något sött alls, bara när han känner att han är lite låg då går det ju.
Men jag, ja herregud jag är en riktig gottegris och slukar allt men jag tänker på det mer nu att försöka hålla mig till helgerna, även om det slinker ner ett och annat i veckodagarna iallafall i bland.
Barn gör ju som föräldrarna, så om bara jag skärper mig så ska det väl gå bra och jag gör det för min dotters skull.

Kik Kid

Min älskling fick en söt mössa idag från Kik Kid som kom på posten från lilla Viggo enligt moster ;-)
Jättefin är den och så satt den bra, tills hon började dra iden och tjoff så var den av. Men den blir bra sen i vagnen för då styr hon aldrig med mössan när hon sitter där.

Provade mössan efter Elwira fått sin kvällsmat
dra lite...
...och så var den av :-)

Teknisk pryl vs design bag

M hade varit iväg ett bra antal timmar och när jag ringde och frågade vad han gjorde så svarade han "fixar lite" som med andra ord betyder är och kollar efter någon teknisk pryl.
Så nyss kom han hem med en ny "värsting" laptop som jag aldrig skulle lägga pengar på och sen någon handgjord datorväska till med livstids garanti eller vad han nu surrade om, från crumpler är den ifrån.

Det är verkligen sån skillnad på hur och vad man köper som tjej och kille (oftast) och vi kommer väl aldrig riktigt förstå oss på varandra där.
Som nu exempelvis, för dom pengarna så skulle jag direkt slå till på en design bag, gärna en Louis Vuitton- aldrig i livet någon dyr teknisk pryl :-) Och en LV bag skulle jag se som en investering, en dator går ju sönder efter ett par år.
Men han får köpa vad han vill och jag likaså, sen kan man ju ha en åsikt men det är en annan femma.

Keep calm and carry on

Beställde den här från petrified in pink i slutet av förra veckan som kom idag med posten, så glad jag blev :-)
Men jag gillar inte när posten ställer paketen utanför dörren! Märkte kartongrullen som den låg i när jag var på väg in idag.

Trycket är verkligen jättefint och nu fattas bara en vit ram från IKEA till den. Vill ha en lite större ram, så det blir lite "luft" emellan trycket och själva ramen. Ser för stramt ut om man sätter en mindre ram som går precis runt själva trycket.
Den här ska få hänga i köket, det blir en bra plats att mötas av den tavlan.

IKEA-listan börjar för övrigt bli full, så det är verkligen hög tid att åka dit snart, gillar bara att åka dit  när jag vet med mig att jag behöver flera saker, för SÅ roligt är det inte att vara där.
 
Ramas in ska den- så jag får visa det färdiga resultatet när jag fixat en ram

Blåbärstårta

Har nyss kommit innanför dörren och har varit och fikat och haft med mig Elwira. Åt en riktigt smarrig blåbärstårta med överdrag av marsipan-mums! inte alltid jag gillar tårtor för jag tycker det är för mycket grädde i många, men den är var perfekt :-)

Handlat lite mat och sedan gick vi en snabbis på stan som av någon anledning vimlade av folk idag.

Ska ta och plocka lite här hemma nu och snart kommer M hem så då blir det middag. Ska laga ihop något till lillan också, frågan är bara vad det ska bli idag då?


Armani vår- 09

Dom är ju för söta vissa av Armanis baby kollektion, men som sagt vissa. En del känns inte så roliga med stora tryck med armanis text på och vissa har inga speciellt som jag faller för.
Men den rosa/grå randiga klänningen är riktigt fin men tror den är finare i verkligheten och den är dessutom i glansigt material, en finklänning, minsta storleken är 12 månader.
Den andra randiga klänningen är söt men absolut inte värt priset enligt mig, eftersom den känns mer som en basic klänning,där är minsta storleken 2 år.
Men den marinblåa jackan kan däremot inte sluta titta på, den är bara så tuffoch jag älskar detaljerna på den. Den är verkligen i min smak och tänk så söt på lillan den skulle vara. Jag tycker att det är en unisex jacka.
Minsta storleken på den är också 2 år så den skulle vara alldeles för stor på lillan just nu iallafall. Men kommer den på rea en vacker dag så kommer jag slå till, för en dag har hon ju vuxit i den ;-)

Från babyshop

Svart bälte med guld nitar

Jag som var på mq igår måste helt missat det här svarta bältet med lite större "guld" nitar på! exakt ett sådant jag letat efter! har sett liknande varianter men med silvriga nitar,, men jag vill ha guld.
det står in leverans om sakerna på bild från v 3- 8 så antingen finns det eller så har det inte kommit ännu.
måste spana senare idag


bild MQ


Härliga under

Gick förbi twilfit igår på stan och nu ångrar jag mig verkligen efter att ha varit inne på deras hemsida. De har ofta mycket fint men nu har de fått in lite nya härliga ting.
Den underbart söta blå/vit randiga pyjamasen skulle jag vilja ha och mysa i här hemma tillsammans med en kofta- så fin.
Och hur fin skulle man inte känna sig i den söta genomskinliga babydoll nattlinnet då!
Och när det blir lite varmare så softar jag gärna runt i de underbart söta sovshortsen med sidenband och ett sött linne

Som en liten pensionär

Hade lite sovmorgon idag och det var skönt vill jag lova. Vi har busar och gosat  en massa här med lillan på morgonen och just nu så är hon i sin gå stol och går runt som en virrig liten pensionär! Hihi hon är så söt, för stilen påminner verkligen om en äldre dam när hon håller i sig och går, snurrar runt med solen och bara virrar runt i vardagsrummet =)

Nu kommer hon inte över mattan och blir så sur och nu har hon satt sig bakåt och sitter och surar! bäst att kila :-)

Ha en skön dag! hej svejs

Segare än kola

Blogg har varit segare än kola hela kvällen, har inte kunnat kommentera en endaste blogg ikväll. Så segt att det ofta ska vara så mycket strul på blogg.
Man tycker ju att det borde bättra sig någongång? okej att det kanske strular ibland, men det händer för ofta, lite dåligt faktiskt

bh provning

Varit på stan idag shoppat lite nödvändigheter på H&M idag och spanade också in deras underkläder. Har inte en enda bh därifrån för jag tycker inte kvaliten är något vidare men en bh fick faktiskt följa med hem idag som satt bra iallafall, och så var den söt med.

M hade lillan så jag kunde strosa i lugn och ro men hade ändå en tendens att stressa igenom hela stan iallafall. Mötte upp han senare för han skulle äta och jag hade precis gjort det så jag tog lillan i famnen och var inne på vila & mq också- Elwira spanade mest på allt folk som log åt henne :-)


Den här översta fick det bli

super slitet

Vad dessa byxor från acne ÄR snygga! snygga till både heels och converse. Bik Bok kommer ju släppa ett par liknande i deras black label- serie som så klart inte kommer komma hit till stan. Kan tänka mig att de kommer sälja rätt bra när de och andra riktigt läckra och super slitna varianter på jeans släpps

Vår kjol

Söta och snygga vår kjolar tycker jag om, precis som dessa från H&M. Den rosa kjolen känns lite kul just för att den är rosa och med högre midja. Så snygg till enkelt vitt linne, kofta och lite högre klackar eller kilklackar till vardags.
Och den marin/vita kjolen är så fin men skulle kapa den en decimeter :-)


I en kartong

Höll på att fixa och packade lite i kartonger igår och klart att lillan ville vara med på ett hörn, hon tyckte det var superkul att sitta där i sin "båt" med ett par leksaker och banka på kartongen. Inte precis svår att roa ;-)

pigg igen

Nu har jag kvicknat till en smula, ska aldrig mer gå och lägga mig sent! är så beroende av sömnen och känner av varenda halvtimme av den förlorade sömnen i natt. 8 timmars sömn behöver jag, i natt blev det ca 6 och nää jag fungerar knappt då.

Har iallafall masat mig ut på en promenad med lillan och det var skönt och uppiggande som vanligt.
 Lillan somnade inte i vagnen, men när vi kom hem la jag henne i sin säng och jag i våran och så somnade vi och sov en timme- så nu är jag pigg igen!

Har på mig en av M.s tröjor i dag, för jag frös så mycket i morse och hans låg närmst till hand, och det är riktigt skönt att skrota runt i den här hemma, och den värmde skönt under jackan på promenaden också.
kanske ska sätta på mig hans jeans a`la boyfriend style också ;-)

Morgonstund har guld i mun...

gäsp! somnade nångång innan två i natt och det känns verkligen nu... fastnade framför tv:n med laptopen i knät igår.
Det är nästan så jag skulle tänka mig en kopp kaffe trots att jag inte dricker det.
Piggnar dock  till rätt fort med lillan i farten här hemma :-)

Nu ska jag ta och ringa två samtal sen ska jag krypa ner i sängen ett tag till, ska passa på när lillan ska ta sin förmiddags nap, behöver också en idag

Casanova

Suttit och kollat på Casanova, som jag tycker är riktigt bra. Såg den på bio när den kom ut så det var ju ett tag sedan.
Den är verkligen underhållande och har en sån härlig humor! Så tragiskt att Heath Ledger gick bort, han var faktiskt en av mina favoriter och tycker han spelar bra i många filmer, för att inte tala om hans roll i Batman-så grym!

Har "lånat" lillans filt som luktar som min lilla älskling, så det är extra gosigt att ligga under den nu. Ofta "saknar jag henne på kvällarna när hon sover för det blir så stilla då. Den där lilla gosiga tjejen har verkligen förtrollat mig!

Måndags gottegris

Jag vet att det bara är måndag och jag försöker vara nyttig och äta mindre eller inget godis och sånt i veckodagarna, men ibland blir jag ju såå sugen!
Slängde nyss ihop en egen choklad med mörk kvalitetschoklad som jag smälte över vattenbad, i med hackade mandlar och russin och sedan stryka ut på liten bricka eller dylikt och in i frysen ett par minuter- klart!
Så enkelt och så gott! Jag valde mörk choklad men ljus är så klart också gott.

Så nu sitter jag och smaskar för fulla muggar måndagskvällen är räddad ;-)

Sängbord

Två stycken bord stod hemma hos mamma och pappa i julas som jag ville ha, men då var de gråa. Bad snälla pappa måla om de så igår hade de tagit med sig borden men pappa hade inte hunnit måla knopparna så det gjorde han här.
Nu har de torkat och jag har skruvat dit dom- är helnöjd med borden nu. Tack pappa!

Sällskap

Det blir bara ljusare och ljusare och nu kikar nästan solen fram här! DET var inte igår precis. Ska äta den sista biten från tacopajen nu, som föressten blev riktigt lyckad och uppskattad av M.
Blev bara en bit kvar igår av en hel paj! M åt halva pajen, hihi.  Lillan ska också få mat, tycker det är mysigt att äta samtidigt som henne. 
Det är ju alltid trevligare när man är minst två som äter, och lillan är mysigt sällskap och en matglad liten en.

Nu kurrar magen, en eftermiddags promenad blir det sen för vi gick ingen tidigare idag. Jag hoppas på att solen vågar tita fram ännu mer tills vi ska gå ut. 

Sandaler

Dessa sandaler får de bli istället för dessa med nitar från La redoute. Hade lagt de i en order, men nu har jag plockat bort de.
Tycker bättre om de fån asos eftersom de är öppna i tån. För den där grejen mellan tån à la flippflopp är inte så bekvämt efter ett tag. Har lite känsliga fötter så jag kan inte ha sånna på fossingarna så länge. När det gäller sandaler så måste de vara snygga OCH bekväma.
Höga klackar måste vara snygga men kan få komma undan med att vara obekväma, bara man ser snygg ut i dom för en kväll ;-)

Asos

10:- i frakt

Läste för någon dag sedan att asos kör med 10:- frakt till Sverige fram till den 10 Februari och trodde först man behövde någon speciell kod för att ta del av erbjudandet men så var det ju inte sa syster R igår.

Så nu måste jag genas klicka mig in på sidan! skulle vilja hitta några snygga skor och ska nog klicka hem ett sånt här pannband, bara för att prova på hur det skulle se ut på mig....

Svarar i bilder

Fick en fråga av Ullrika angående våran svanstol som vi köpte nyligen och frågan löd;

"den är jättefin! hoppas den kommer bo hos er i många många år!
jag har aldrig sett den här stolen så jag är lite nyfiken: det är öppet mellan medarna i bak va? eller är hela foten liksom en ring?"

Så jag svarar genom att lägga upp två till bilder på stolen :-) Och justeringen av stolen är superenkel! 
 
Förstår bara inte varför stolen ser mörkare ut än i verkligheten på bilderna :/  upptill vid bygeln blir bilden ganska naturtrogen, men inte nertill,konstigt.
Och åter igen, är helnöjd med köpet.

Svans hemsida

Brevlåda

Idag kom brevlådan på plats där den skulle, tycker den är så söt där utanför lillans rum som en detalj, för än så länge är hon för liten att roas av den. Men just nu passar den bra in som prydnad om inte annat, är så glad att jag äntligen fick tag i en sån här liten brevlåda från bruka.
 
Träbokstäverna har jag hängt upp provisoriskt på lillans rum, så hennes namn får pryda väggen där. 
Så det blir när vi bestämmer oss för att låta henne sova själv i sitt eget rum.
Sen är det betongvägg där bokstäverna ska hänga så det är inte "bara" att hänga upp innan vi vet hur spjälsängen kommer att stå.

Känns som om hon absolut skulle kunna sova i sitt rum som är brevid vårat utan problem, så vi får se när hon får flytta in dit om nätterna.

Nu har de åkt och strax blir det tacopaj

Nu har Mamma, pappa och syster åkt så nu blev det lungt och stilla igen ;-) Dagen har bara rusat iväg extremt fort idag när dom har varit här.
De tyckte hon blivit så stor och duktig, men sen har de ju inte sett henne sen i julas och det är ju så mycket har händer på en månad.
Lillan var övertrött innan dom åkte iväg men skulle absolut inte somna, men när de gick så slocknade hon som ett ljus.

Håller på att göra tacopaj som står i ugnen nu och jag är så hungrig just nu, så jag hoppas den blir god för jag har aldrig gjort efter det receptet på pajen förut. Men den ser ju  god ut i ugnen just nu.
Vi åt tacos i går kväll och idag blir det tacopaj, men det är ju faktiskt riktigt gott och det var flera flera månader sen vi åt det sist, så vi måste ta igen lite ;-)

Vill se någon bra film ikväll och bara ligga och jäsa med något gott, så det får det bli.

Ha en fortsatt skön söndagskväll!

Min tacopaj inne i ugenen just nu

090201


Rutig skjorta- Lindex
Vitt ribbat linne-american apparel
Kjol- Gina tricot
Strumpbyxor- H&M

Jeansjacka

En jeansjacka är ju nästan obligatorisk på våren och sommaren tycker jag och jag tycker det är så snyggt till byxor, kjol, klänning- ja ALLT faktiskt! Jag har en sen tidigare som jag fortfarande gillar, men den har en liten midd i kragen och dragkedjor i ärmsluten och jag skulle vilja ha en utan midd och knappar, ja en lite mer klassisk.
Tycker dessa från H&M var riktigt snygga och priset 298:- är ju hur bra som hellst.

Nu är frågan, den vänstra eller högra..? det lutar lite åt den ena men är osäker


Våren är på väg!

Det blev sent igår och M somnade på soffan när vi satt och kollade på tv, så söt han är och så pratade han i sömnen, det var kul att lyssna på, skrattar allttid när någon pratar i sömnen :-)
Var extremt trött och frusen i morse men efter jag fått i mig lite frulle så tog jag ett hett bad och nu känner jag mig varm och skön i hela kroppen igen, så skönt.
 
Tänkt att det redan är 1:a Februari! tycker det är skönt, för Januari månad är alltid rätt seg tycker jag. Slaskigt och grått, ut plockad rea på stan... men idag känns det redan som det är ljusare ute, inbillar mig säkert, men nu går vi faktiskt mot den härliga ljusa VÅREN! Slippa alla tjocka vinterplagg, åh så härligt!
Jag får en helt ny energi när det börjar bli vår och mycket beror nog mest på ljuset. Det börjar redan kännas som om jag börjar vakna från mitt ide ;-)

Idag kommer mamma, pappa och syster R på besök. De har ju inte träffat Elwira sen i julas så de kommer förmodligen vara helt galna (som vanligt) när de kommer hit idag. Mamma som alltid ska sjunga en massa för Elwira som en tok, så jag kanske får rymma iväg ett tag, ha ha! nejdå men det blir en lagom crazy söndag när dom kommer hit och röjjer!


Jag vill ha en bukett med tulpaner- nu




      © Maria Risto