Flaska, mat & amningssnack

Tycker vissa är så lustiga som jag får höra säga " Jamen bebisar äter ju hellre från flaska än bröstmjölk, eftersom det kommer snabbare från flaskan" och tycker det är så fel att säga så, för det gäller ju långt ifrån alla!
På min mjölkproduktion har det aldrig varit fel på och jag kommer aldrig glömma första gången när mjölken rann till då Elwira var nyfödd, när jag stod i duschen och det bara sprutade rakt ut från bägge boobsen, haha!Här kommer det snarare för mycket ibland än för lite :-) och bägge mina två små har gått upp fint i vikt av enbart min bröstmjölk, vilket jag är glad för.

Personligen har amning varit det allra smidigste för mig, har alltid fungerat exemplariskt redan från start med Elwira och sedan också Ludwig.
Alltid tyckt att det är så smidigt,räcker med att ta med sig någon blöja och wipes sedan har jag klarat ,mig på det det på en hel dag om vi är borta med bägge barnen, använder inte ens skötväskan till vardags (om vi inte ska vara borta längre och måste ha om byten mm med oss)
Nu är det iofs lite mat till Ludde som också ska tas med, men han är ju större nu men fram till 6 månader har det bara varit bröstet i stort sett och det har han mått jättebra av.
Av egen erfarenhet så vet jag att det är lättast att amma, nu när jag kan jämföra med både flaska & amning dvs.

Nu har jag verkligen märkt att barn är olika, Elwira åt både gröt och mat från 6 månaders ålder och någon vällingflaska till kvällen.
Hon är en matglad tjej, så hon är iallfall en bra förebild för Ludwig  som kan visa hur det ska gå till när Ludde börjar bli mer intresserad för maten sedan ;-)
Och man kan absolut inte jämföra någon med henne, för hon är som en kocka med det mesta hela hon.
Men än så länge är han inte speciellt intresserad av varken mat eller gröt.
Men vi har tålamod med vår lille prins och han får smakisar fortfarande och sitter ju med oss vid matbordet varje mål.
Vet att mat har med mognaden att göra och så småningom kommer  han ju bli mer intresserad av maten.
Så länge han växer fint och går upp i vikt och mår bra finns det inget att oroas för, och Ludwig är minst sagt en nöjd kille som växer och verkar må prima! är stolt över min krop, hur bra den fungerar.

Skrev ju lite att jag har börjat trappa ned på amningen tidigare idag. Nu slinker enbart välling ner, utan att jag behöver blanda med bröstmjölk så det är toppen!
Har tagit ett tag att fått honom att ens "ta" flaskan men nu så! Snart kanske jag kan börja jobba lite med :-)
Ammade i morse och vid lunchtid sedan har han bara fått flaska resten av dagen men nu till kvällen fick han amma och slöt ögonen direkt och somnade efter en minut, himmelriket sa Ludde ;-)
Får se hur länge jag fortsätter amma morgon & kväll, just nu känns det lättast att iallfall amma till kvällen eftersom han somnar sött efteråt.

Ska också tillägga att jag inte tycker det är fel att ge flaska, exempelvis de som inte kan amma har ju inget annat val och då är ju flaska en självklarhet! viktigast att barnet är mätt.
Och var och en förälder väljer och vet vad som är bäst för just sitt barn och det gäller ju det mesta. Det jag skriver är vad jag tycker och vad som är mina/våra erfarenheter.
Amning är ju det mest naturliga som finns och amningen ger ju inte bara mättnad utan tröst, närhet på ett attat vis än flaska. Tror faktiskt bägge våra två små är så nöjda mycket just tack vare amningen.

Jag är glad att jag kunnat/kan amma och tycker det är världens mysigaste, framförallt på morgnarna och kvällarna då vi kan mysa lite extra i sängen och liggammar, det är absolut två av dagens höjdpunkter!

Närheten och kärleken när den är som bäst :-)

Bild från arkivet på en ammande Ludwig,här 3 mån

Tävlar om en Martello Espressomaskin

Jag tävlar om en snygg Martello Espressomaskin & latte pronto HÄR. Nu håller jag tummarna :-)

Rutig & sommar söt!

Det här var en himla söt röd/vit rutig klänning i fin modell och söta detaljer. Rosetten fram vid bysten och öppningen i form utav ett hjärta bak i ryggen är helt lovely!
Ja det här var en söt sommar- skapelse tycker jag, och det är bara kalaset som fattas fast snart är det faktiskt dags för 2 års-kalas :-)

Idag är det sista dagen NELLY (länk) kör med fri frakt

Från märket Rare hos Nelly 


Mission: Övergång till flaska

Åkte häromdagen (i lördags?) och hyrde en bröstpump från BB. Har nämligen tänkt att trappa ner på  amningen. Att få Ludwig ta flaska med enbart välling var omöjligt så att blanda ut med bröstmjölk var ett måste. Gjorde även så med Elwira.
Det går rätt bra nu med flaska för Ludwig, till en början skulle han absolut inte ta den men då har det lossnat.
det svåra är, som jag var med om nyss, är när han börjar bli trött & hungrig så duger det inte alls med flaska och han blir bara lessen.
Efter en hel del försök med att försöka ge han flaska och gå och vagga runt på han utan att lyckas.

Blev helt slut själv så gav jag honom tillsist bröstet och han såg ut som han kommit till himmelriket, vilket förmodligen är himmelriket i hans värld och somnade på två röda så jag sedan kunde lägga ner honom.
SÅ mycket enklare det är att amma! men nu känner jag att jag vill trappa ner lite.

Just nu är "planen" att ge flaska med välling+ utpumpad mjölk dagtid och bara amma kvälls och ev. nattetid till en början. Han sover vanligtvid max (om ens det) en gång per dag och det brukar vara vid den här tiden, samtidigt som Elwira sover lunch.
Det svåra kommer nog bli att tillsist vänja honom att somna utan bröstet... men börjar lite sakta nu och så får vi se hur det går-

Dricker en saft med vitaminer med passande namn just nu! Påbörjat övergång till flaska nu som tog lite på krafterna.

Hemma & vänder

Det är riktigt skönt väder här idag! Vi har varit och promenerat och gått och lekt i parken. Nu har vi varit hemma en stund och vilat, ätit mellis med söta jordgubbar, lekt och försökt att tagit det lugnt ett slag och jag har tagit en raggardusch typ (glammigt värre ;-)  och bytt kläder. Elwira har sin fina och sköna Ralph Lauren klänning på sig nu, en favorit klänning just nu.


Jag tog inte med mig kameran ut idag men fotade lite nyss här hemma som ni ser resultatet av här, inte lätt att fota sig själv + två små :-) Fick med mig själv på några bildern idag med ;-)
Men nu ska vi strax gå ut igen och köpa glass och möta upp M. Snart börjar det bli dags att tänka på middagen med.

Hoppas ni har en fin mors dag och en mysig Söndag!  

Tittut säger jag, lekskadad?!  ;-)

Ludwig får inte alltid ha sina leksaker ifred ;-) men titta tilsammans fungerar oftast
Beundrar alltid min fina tjej :-)


Grattis på mors dag!

God Morgon!

Här
skiner solen för fullt och det verkar bli en riktigt skön dag! Idag är det inte vilken dag som helst, utan mors dag! Och det ska så klart uppmärksammas lite extra.
Jag skickar en extra hälsning till min egen mamma här och bilden är från första mötet med Elwira, och det var minst sagt en rörd nybliven mormor då och nu en väldigt stolt sådan :-)

Jag vill också önska alla mammor där ute en underbar dag! Jag känner många nyblivna mammor därute nu så ett extra grattis till er på er första mors-dag :-) I dag är det vår dag, bästa mammornas dag så ta vara på det och njut dagen!

Min mamma & en mycket mindre Elwira :-)

En vaken, en sover

Ikväll har vi ätit lasagne här hemma, var superlängesedan vi åt det och jag blev så sugen. Gjorde med färska lasagneplattor och det gick ju betydligt snabbare med, plus för det! Mycket parmesanost hade jag i och gott blev det allt, det kan M och Elwira intyga och Ludde med för den delen ;-)

Här skiner solen fortfarande vid den här tiden, hur härligt! Nästan så jag får lust att gå en promenad med Ludwig för han har inte somnat än! Igår var han världens nattuggla till 11-tiden, tänkte först att det kan bero på att han blivit lite snorig men då borde han väl bli trött istället, men inte min Ludde inte :-) inte idag, han brukar nämligen  somna innan nio tiden. Fats klockan är iofs inte riktigt nio än och jag hör många gäspningar från Ludde just nu så han somnar säkert närsom.

Elwira sussar sött, tog bilden när jag nattade henne här ikväll, med giraffen i ena handen och fingrarna i munnen så somnar hon vanligtvis ganska direkt vår lilla klocka.
Är himla glad över att Elwira ALLTIID sovit så bra om natten, aldrig några problem med sömnen.
Hoppas Ludde tar efter, fast jag tror han är en lite mera "natt-uggle" typ men huvudsaken att han faktiskt sover på natten sedan, och det gör han ju hittills.

Våra Fina Små!

Elwira i sängen tidigare ikväll som stoppas om för natten :-)

Glad ludwig för bara minuter sedan, fast en hel del gäspningar mellan varven med :-)

Underbara minneatonkas

Dessa låga minneatonkas har jag varit lite kär i sedan jag såg dom första gången för flera månader sedan men det har aldrig blivit något köp, dessutom är de inte något H&M-pris.
De är tillverkade  i mocka och finns även i baby-variant utan klack. Var nu inne för hundrade gången på hemsidan för att kika på dessa och ser då de höga varianterna som jag helt missat, så galet fina!!

Tror dock de högre varianterna är absolut snyggast på en lite äldre tjej än vad Elwira är kanske MEN vad jag tror Elwira skulle vara superfin i de till hösten ändå :-) åh dom här vill jag verkligen ha till henne...
De låga varianterna kan jag inte alls släppa för de är ju så himla söta och skulle vara snygga till det mesta, användbara helt enkelt.

Bilder: http://news.millamilano.com/


När olyckan är framme...

Igår hände en sak som lika gärna hade kunnat slutat på akuten. för första gången sedan Elwira föddes hände en olycka.
Jag, Elwira och Ludde var i köket och jag gick in i rummet intill och lämnade en sak, gick på två sekunder. Men när jag är på väg ut ur rummet ser jag elwira som står i sin brio gå-vagn och har fått fatt i ett glas på diskbänken och vänder sig om, sträcker ut armen och tänker ge mig glaset och säker "iktigt!" (Försiktigt)
Jag ser olyckan innan den händer.
Vagnen får rullning framåt och Elwira ramlar bakåt, tappar glaset och plötsligt sitter hon på baken och har glas splitter runt hela sig. Första jag hinner tänka är "inte i ögonen!" Hon sitter blixtstilla och tittar på mig med stora, lite skärrade ögon och jag tittar tillbaka med sama blick för ett par sekunder innan jag gör något.

Elwira klarade sig helt oskadd men blev chockad precis som jag för stunden. Jag behöll lugnet på något konstigt vis och sa Till Elwira att det inte var någon fara och hon var också väldigt lugn, min duktiga lilla tjej. 
Duschade av henne, ifall hon skulle  ha några små små glasbitar på sig och sate henne sedan i köket på en stol, gav henne ett kex och städade upp.
Jag blev nog mer chockad i efterhand, TÄNK om hon hade fått glas-splitter på kroppen, i ansiktet eller VE OCH FASA i ögonen, blev helt gråtfärdig en stund efter olyckan.
Är bara så tacksam att inget hände, att hon klarade sig oskadd! Hon kunde ju lika gärna fått glas splitter i ögonen och blivit blind eller nått.. . :-( Jag blev verkligen skärrad igår av händelsen.
För en tid sedan köpte jag några plastglas som vi börjat använda för att undvika just att glas tappas men det var bara typiskt att hon fick tag på ett vanligt glas.
Från och med nu använder vi bara dessa melamin muggar alt. lite tjockare MINE glas från Kosta Boda...
Mammas älskade hjärta, något liknande får inte hända igen!

En nästan torr tjej & pojkdockan Ludde

Elwira är istort sett torr nu, det är bara enstaka tillfällen det hänt att hon kissat när vi varit iväg, men det var ett bra tag sedan nu.
Hon går på pottan & vanliga toaletten här hemma och säger till när det är dags att gör både det ena och det andra. Lite lata har vi nog allt varit med att försöka få henne helt torr men hon är så duktig och man kan säga att det är hon som börjat potträna sig själv redan i tidig ålder när jag skaffade en potta åt henne så det går riktigt bra :-)

Igår fick Ludde agera docka, Elwira styrde med massor kläder runt omkring han och satte på han strumpor, hon är ju för söt!
Ludwig var inte direkt still men när hon satte foten som stöd mot hans ben och höll i med ena handen och trädde på strumpan med andra så gick det, hihi! man ser hur hon håller på bilden :-) och Ludwig var som vanligt väldigt road. Elwira är bäst av alla på att få Ludde att skratta :-)


En trött & busig Elwira på samma gång här på eftermiddagen  :-)

Sooovmorgon & American pancakes

Härliga Fredag!

Jag har nästan nyss klivit upp (!) har legat och sovit/vilat med Ludwig, ammat så klart så har ju inte sovit fram tills nu men himla skönt var det iallfall att ligga i sängen såhär länge :-)
 Elwira har varit med pappa och sedan har hon  kommit in några gånger och hoppat upp i sängen och också legat och myst, fast bara korta stunder sedan tröttnade hon på mig och Ludde ;-) Hon ramlade nästan ner i toaletten förut med, hon ska promt inte sitta på den lösa pottsisen längre så då kan det gå så om man inte håller i sig ordentligt ;-)

Jag känner mig som värsta tonåringen, hihi! har inte legat och dragit mig såhär länge de senaste 2 åren iallafall
Igår var jag sjukt trött och gjorde massa konstiga saker som att lägga brödet i mikron, fast jag skulle rosta det och mjölken i skafferiet, ja sådant som tyder på trötthet. Ludwig var dessutom kvällsuggla ända fram till elva och så sent brukar han inte vara vaken till men han har blivit lite snorig och M är förkyld så det kan bero på det.
Men han var inte missnöjd utan bara världens piggelin pojke!

Är hungrig som en varg nu och lite sugen på att göra american pancakes, fast det är snart dags för lunch för oss alla och potatisen står på plattan, blir isterband och dillstuvad potatis, god husman är aldrig fel :-)
Men kanske skulle göra lite pancakes ändå, slinker nog ner de med just nu i min mage.

 Jag gillar att äta mina med valnötter, äpple och sirap fast nu när det snart börjar bli säsong för jordgubbar så är det nog alldra godast eller med andra färska svenska bär.

HÄR (länk) finns receptet jag brukar gå efter som jag fått av min syster Rebecka, jag tror det är svårt att misslyckas med det för det är busenkelt och gott.

TREVLIG HELG!

Maxi i svart/vitt

Min maxiklänning i vitt/svart från H&M som jag visade här har redan använts rätt flitigt så en i svart blev ett självklart val och en sådan soft sak för 99:- så var det inget snack :-)
Lite sugen på den här andra, också från H&M i svart/vitt fast kanske borde jag satsa på att få solbrända ben denna sommar *blink*  Gillar att visa ben men det är också skönt att slappa runt i maxiklänning och sandaler/converse.


Kungligt ska det va

Hos Babyshop (länk) såg jag att Lundmyr of sweden har släppt "Mini Royal Edition" som består av dessa plagg och den ljuvliga nappen som en hyllning till det kungliga brudparet.

 "Önskar" nästan att Elwira och Ludwig använde napp för det finns ju ett par väldigt fina nappar och den här är nog den finaste jag sett hittils :-)
Bodyn, bodysuiten och mössan är också väldigt söta. Gillar det stilrena!

Babyshop

Mumsiga, något matigare muffins

Godmorgon!

Torsdag idag, vilket betyder utflykt med förskolan för Elwiras del, mysigt för henne! för en annan betyder torsdagar städa och tvätta ungefär ;-)

Jag försöker variera hennes lilla fika som de ska ta med sig till förmiddagen i form av smörgås eller bulle exempelvis och igår gjorde jag dessa mumsiga och lite matigare muffins som hon ska få ha med sig idag. 
De är perfekta att ta med och äta ute för en aktiv dag och de blir inte så kladdigt som exempelvis bärmuffins kan bli. Riktigt smaskiga och passar stora & små ;-)

2 ägg
1 dl råsocker
1,5 dl mjölk
ca 50 g smör
3 dl mjöl (jag blandade med vanligt mjöl och grahamsmjöl)
0,5 dl krossade linfrön
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 tsk kardemumma
1 äpple + kanel

Blanda ihop alltsammans. Hacka äpplet i bitar och doppa i kanel och eventuellt råsocker om man vill.
Häll i formar och in i ugnen 225 grader ca 15 min *Lätt som en plätt :-)*


"Klätter"-konster vid 7 månader

Skrev häromdagen att Elwira och Ludwig busar gärna tillsammans under vårt vardagsrumsbord och kom ju på att jag har ju inte skrivit om att han kan ställa sig upp på knä och håller i sig :-)
Första gången han ställde sig upp så var en morgon då jag vaknade upp till en glad Ludwig som lyckat ta sig upp och hålla i sig och det var prick på dagen då han blev 7 månader, men nu börjar han ju redan närma sig 8 månader! Är ju så mycket som händer den här första tiden så man hinner knappt rapportera om allt.

Det första vi gjorde var att sänka ner spjälsängen i sovrummet, den spjälsängen har Elwira haft tidigare.
Men innan hade vi en annan spjälsäng, den på bilden som nu står i sovrummet. Tanken var att den inte skulle stå där men den är ganska användbar mellan varven för dagtid, om han somnar så sussar han sött i spjälsängen i vardagsrummet samtidigt som jag har mer koll på han än om han skulle vara i sovrummet.
Har haft en äldre Emma Ljunga vagn som han sovit i dagtid tidigare men den är för riskabel att använda nu när han skulle kunna lyckas klättra över och en olycka skulle kunna inträffa.

Ludwig är verkligen världens mys-kille, ÄLSKADE skatt vad du är fin & duktig!

Ludwig visar sina konster i gamla spjälsängen en sista gång innan vi sänkte ner liggdelen så det blev en säker sov-plats

Finaste Ludwig!

Myskillen nr 1 :-)

SATC 2

Godmorgon!

Sex and the city 2 har väl inget satc-fan missat att den har premiär imorgon och smygpremiär idag. Hade varit roligt att gått och sett den idag men det får vänta. Jag har inte smygtittat på något och hoppas den kommer vara lika bra som ettan :-)

Semester,maneten & tiden

Igårkväll satt jag och kollade igenom våra semesterbilder när jag och M var i Spanien.
Jag var gravid i typ 7:e veckan här, tänk att väldens finaste lilla mini- Elwira låg därinne då :-)
En sådan skön semester hoppas vi kan göra igen sedan när kidsen blir lite äldre när inte Elwira springer iväg på samma vis och Ludwig som kryper iväg just nu ;-)
Vill inte heller bara åka och lämna in barnen på något "bamse-land" ställe och sätta mig i en solstol, skulle inte kunna slappna av då. Vill att alla ska få en härlig upplevelse och just nu skulle det bli lite mer jobb med att resa.
Jag längtar allt till att få bada när jag ser bilder på mig vid havet. Men jag blev bränd av en manet i havet när jag var rätt långt ute och jag trodde jag skulle dö och simmade i panik in till land! DÅ var jag rädd!

Funderade även lite på vad man gjorde innan jag blev gravid, SÅ mycket tid jag hade då, det måste vara den största skillnaden som jag tycker förändrat mitt liv sedan jag fick barn, att det känns som att tiden går så mycket snabbare och mycket kräver sin planering för att man ska hinna det man vill. Men det är så klart bättre nu med barn.

Våra fina små skatter som vi fått, de är verkligen det bästa som hänt mig även om tiden tycks gå alldeles för fort ibland och de blir stora för snabbt! jag tjatar verkligen om det som värsta pensionären men det är viktigt för mig att fösöka leva i nuet och njuta här och nu av våra två små

Bilder från andra semesterdagen  med M i spanien och Elwira i magen, gravid i v 7 :-)


Uggla

Den här lilla ugglan tycker jag är så söt nästan oemotståndlig :-) Fina och glada färger med! tycker det är så snyggt med långa halsband till enkelt linne och jeanshorts. Sötisen finns hos H&M just nu på webben.
jag säger *klick klick* ;-)


Glada besked!

Har nyss varit och lämnat lilla E på förskolan men hade inte mobilen med mig så när jag kom hem hade jag ett missat samtal. Ringde upp denna person och fick superglada nyheter!
Snacka om att jag nu har fått en superbra start på dagen för nu är jag SÅ glad! älskar besked som man kan glädjas åt och är verkligen glad för dennes skull och att det regnar här idag gör liksom inget längre :-)

Nu ska jag ner i tvättstugan och göra ett ryck här hemma och fixa med lite allt möjligt. Sedan måste jag på stan och köpa ett gäng nya trosor till lillan, hon måste ha fler par till förskolan med som extra.

Dags att göra ett ryck! Tisdagskram från mig till er! :-)

Bilden har min mamma tagit, jag blir glad av färgen på blomorna :-)

Jordgubbssemifeddo

Den här supersmarriga jordgubbssemifeddon provade jag att göra i går och receptet kommer från leilas nya receptbok och var enkelt att göra.

Somrigt och härligt, och jordgubbar är ju så gott! jag köpte belgiska som var söta och goda men nu längtar jag verkligen till svenska gubbar, undrar när de kommer?

Lite häst-längtan

Börjar bli sugen på rida igen! Får alltid ett litet sug att få rida när vi är ute på svärföräldrarnas hästgård vill jag lova. M:s äldsta syster är den som är aktiv med hästarna och som "spexar" lite här på bilden jag tog igår när vi var där :-)

Skulle vara kul att börja lite smått igen och ridning är verkligen grym träning för hela kroppen och det skulle jag behöva men jag känner nästan av träningsvärken bara att tänka tanken att hoppa upp på en häst efter att inte ha ridit på typ 4 år...aj aj! men det som är skönt med träningsvärk är att man iallfall känner att man gjort någon nytta med kroppen :-)

Men nu ska vi åka iväg här hela familjen ut till farmor & farfar. HÄRLIGA sol idag! fast det är inte så jättevarmt. Men efter regn kommer solsken som det heter ;-)

Regnig men effektiv dag med två små busungar :-)

Det har nu slutat regna här och solen tittar faktiskt fram här nu, härligt! Jag har fått en hel del gjort här hemma och även tvättat precis allting.
M har jobbat så jag har fått skaplig motion att springa upp och ner i tvättstugan med två små ;-)

Ludwig och Elwira är små vilda, söta trollungar här hemma :-) Elwira kommer först och Ludwig hack i häl följer han sin syster så fort han bara kan.
För en liten stund sedan var bägge två och busade under vårat vardagsrumsbord, en rolig lekplats tydligen :-)
Kommer nog inte dröja länge förens Ludwig också kan ta sig upp på skivan under bordet, haha!

Nu är det dags att bada Elwira och idag ä hon verkligen behov av det då hon har typ torkat ägg i håret efter en liten incident tidigare, då hon fick tag i några ägg som åkte i backen och kladdades i håret, ja sådant som kan hända när man är två år ;-)
Sedan blir det nattning och jag ska fixa iordning min goda semifeddo!

Mina två små busungar under vardagsrumsbordet för en liten stund sedan :-) Ludwig tyckte det var lättare att ta sig upp än ner, men han kom ner lugnt och försiktigt tillslut ;-)

Cupcakes & helium

Var ett tag väldigt sugen på att göra cupcakes till Elwiras kalas men tycker det kan kännas lite too much med normalstora/stora cupcakes och andra sötsaker ska vi med bjuda på till barn & vuxna.
Det är ju ganska mäktigt och jag tycker att man kan bjuda på cupcakes som fika istället för tårta för ett lite roligare alternativ.

Men nu är det 2-års kalas och en tårta måste ju så klart finnas :-) MEN såg att det fanns mini-muffins formar som jag tänkte köra på och göra mini-cupcakes istället, fiffigt va ;-)
Har kollat runt efter recept på cupcakes för jag har aldrig gjort "riktiga" och det är ju en hel VÄRLD det där! speciellt med allt att dekorera med, jisses jag måste se till att göra det hyfsat enkelt för mig ;-)

Sedan skulle jag väldigt gärna vilja ha ballonger med helium i men vart tusan köper man sådan gas?!

Söta balonger vill jag ha, rosa och vita :-) och dessa formar skulle vara supersöta men vill göra mini-cupakes och dessa är i "normal- size"

Frisk M & innefixar söndag

När Marcus skulle åka och hämta mig igår hann han knappt sätta sig i bilen förens han fick världens migrän och var tvungen att vända bilen tillbaka till butiken. Hans syster, mallan fick stänga butiken och skjutsa honom till akuten och ta med lilla Elwira.
Han hade varit helt borta igår och när han kom in till akuten hade han så ont att han inte ens kunde prata. Efter en imigran spruta mot migrän blev genast bättre och efter ett par timmar på sjukhuset fick han åka hem, eller rättare sagt läkaren tyckte han borde stanna där över natten men det ville inte M.
Skönt att han kom tillsist och mådde bättre, det är aldrig kul när ens närmaste mår dåligt.
Marcus har migrän i släkten och har haft det förut men så dålig som han blev igår har han aldrig tidigare varit.
Vädret tror jag har betydelse, snabba väderväxlingar kan ju påverka. Jag är själv rätt känslig mot det och igår var det åska i luften och hade ont i huvudet hela eftermiddagen och kvällen.

Idag regnar det här och Marcus jobbar och jag har varit superflitig här ända från morgonstarten och håller på att tvättar för fullt och lekt och busat med mina små och lagat supergod fläskpannkaka till lunch, dubbel sats med extra mycket fläsk *mums*  
Full rulle non-stop men nu har bägge somnat efter lunchen och jag får en liten paus, välbehövligt innan det blir full rulle här igen.
Mysigt att vara inne idag iallfall tycker jag och något smaskigt ska jag svänga ihop till mig själv till kvällen med, blir en sorts glass ;-)

Hoppas ni har en mysig söndag! Kram

Babysim & akuten

Har varit på babysim idag med Ludwig, var extra mysigt idag eftersom jag missat två lördagar på raken då vi haft annat planerat.

Jag skulle ringa M när jag var färdig så skulle han komma och plocka upp mig, ringde och så sa han att han skulle åka direkt.
satte mig i skuggan och väntade med Ludwig och åt lite äpple som han också fick smaka på. Ingen M dök upp på 20 minuter och då ringde jag men inget svar. Tänkte att han kanske var precis i närheten och därför inte svarade.
Tio minuter till gick men ingen M syntes till och svarade gjorde han inte heller.
Tänkte direkt att det måste hänt något och gick mot närmaste buss istället för där kunde jag inte sitta och vänta mer.

Tillsist svarade Marcus yngsta syster och berättade att Marcus låg på akuten.
Han hade fått väldens migränanfall på-vägen när han skulle hämta mig och hade kommit tillbaka och var superdålig och kräktes och hans syster sa att hon aldrig sett honom sådär dålig. Elwira lilla hjärtat fick ju följa med dit och hade tydligen varit så duktig, min fina tjej! 
Förmodligen var han även låg i sockret med och det + migränanfall måste varit extremt illa.

Sitter nu och är lite orolig men vet att han är i bra händer, men det är ingen höjdare att inte veta hur han mår därborta :-(  Min fina Marcus nu är jag ledsen! Hoppas bara han fick hjälp fort och att han är bra just i detta.
Ska försöka komma fram till avdelningen han ligger på nu, har varit upptaget hur länge som helst

Fredagsmys & händerna fulla

Oj vad dagen gått fort, ingen ovanligt kanske men idag har tiden tickat i väg lite extra.
 Vi åkte iväg här allihopa strax innan lunchtid och åt pizza buffé och sedan körde vi vidare ut till svärföräldrarna. Alltid trevligt där och jag myste lite extra med Leon idag, Marcus yngsta systers bebis som också var ute på gården.
 Leon är så liten o mysig, kan knappt fatta att våra två små också varit SMÅ bebisar trots att det inte alls är längesedan :-)
Fick ett gäng fina kläder igen till Elwira och några till Ludwig, så snällt så! och Elwira behöver uppdatera garderoben med en hel del nu så allt kom lämpligt.

På eftermiddagen åkte vi vidare och M skulle jobba så jag började promenera hem från butiken med våra små. Men efter bara några meter ville inte Elwira sitta i vagnen och numera krånglar hon sig ur selen själv och vill mest bara gå vid vagnen, kan bli liiite stressigt när man har bråttom men vet inte riktigt vad man kan göra åt saken för vill hon inte sitta så går det liksom inte helja henne om jag inte skulle ha en lina och surra fast henne vid vagnen dvs ;-)  

När vi var ungefär halvvägs hemma tröttnade även Ludwig i vagnen och var inte alls glad, så han fick jag lyfta ur och gå och bära på och med andra handen fick jag styra vagnen och Elwira gick brevid och höll i vagnen.
Snacka om att ha händerna fulla! som tur är är Elwira väldigt duktig numera att gå och hålla i vagnen utan att springa iväg, det är något hon nyligen börjat gilla, altså att hålla i vagnen när vi går, superduktig är hon!
Måste däremot börja ta med mig bärselen tror jag, att ha med som "nödfall" om Ludde inte vill åka vagn men det blir ju tungt efter ett tag med den men då har jag iallfall bägge händerna fria :-)

Är lite nyfiken på att ta reda på om Elwira skulle vilja åka på en ståbräda vid vagnen, det skulle underlätta för när hon ska gå (som oftast) vid vagnen så tar det ju sin lilla tid och den tiden får man ta sig med alltid har vi ju inte tid med det...

Söt-hjärtat i ny klänning från farmor och nya kavat-sandaler idag

Evita kom gåendets i lugn takt mot staketet för att hälsa lite & bli lite ompysslad idag :-)

Min snyggaste bikini!

I dagarna kom den snyggaste bikinin från H&M som jag längtat & väntat efter! Köpte ju den gröna, se här (länk)
och den är också supersnygg MEN denna är blekrosa och känns 100% jag! "sexig" tyckte M när jag provade så det var väl en bra kommentar, och inte helt dumt att vara det för 129:- ;-)

Vita kavat sandaler

Letade en gång till efter sandalerna igår och tror ni inte de låg i skåpet jag faktiskt trodde jag lagt dom och letat som en galning, måste varit blind när jag letade då de låg precis framför ögonen på mig :-)
Himla glad att jag hittade dom iallfall för nu är andra skor för varma här.

Har även köpt ett par ur söta ljusrosa crocs till Elwira i strl 4-5 men de är 13 cm och blir precis på hennes fot så de får jag sälja och köpa en större size, för iallfall 1 cm måste det finnas rum att växa i.

Mysig dag på vallby friluftsmuseum

Det var supermysigt på vallby friluftsmuseum idag och det tyckte så klart alla barn med. Det var valfritt för föräldrar att följa med idag och både jag och M hängde på.
Det fanns en massa djur som E gillade att titta på men roligast var nog kaninerna och spännande var också grisarna :-) det var som ett litet mini-skansen kan man säga där vi var.

Något regn var det verkligen inte här som någon sa till mig att  det skulle bli, nää det är verkligen väljebölja här!Både jag och M glömde bort oss och var alldeles för varmt klädda i jeans och sneakers idag, pjuh! det var verkligen en miss, höll på att smälta bort ett tag.

Ludwig var så klart också med hela dagen och fröknarna undrade om han alltid var sådär nöjd och det är han faktiskt, förutom när vi försöker ge flaska och han inte vill ha då, men vi har iallfall börjat med träningen, alltid nått!

Elwira var helt slut vid klockan två då vi åkte hem och hon sov aldrig något på lunchen, var för mycket liv och rörelse runt omkring så det var inte så otippat.
Hon fick päron och en piggelin till mellis idag och det slank ner rätt fort i lilla magen, går ju åt extra energi i den här värmen Har varit noga med mycket vatten idag och bra var det för annars hade iallfall jag förmodligen suttit med huvudvärk just nu.

Vi handlade lite innan vi gick hem och väl hemma tog jag en dusch med Elwira och det var verkligen skönt efter en dag med sol och värme! Sedan mumsade vi supergod melon, läskande gott!
Svängde ihop en god carbonara med färsk pasta och massa parmesanost till middag ikväll gott och enkelt och M är extra förtjust i "min" carbonara så det är kul att göra och elwira mumsade med god aptit och Ludwig mumsade lite han med.

Idag har vi haft ännu en mysig dag med sol och värme, det är nästan att jag börjar bli bortskämd nu, det gäller att njuta så mycket det går när man är frisk och har möjlighet!

Önskar en fortsatt trevlig kväll!

Elwira spanar på grisarna

Och Ludwig och Marcus gör detsamma :-)

Ludde somnade sött vid lunchtid men inte elwira hon hade fullt upp med att titta på annat idag :-)

Mellis med päron

Världens nöjdaste kille som också fick lite päron här

En halv piggelin slank också ner ute i värmen på vägen hem

Lilla E var söt & bekvämt klädd i topp från Tommy Hilfiger som hon fått av farmor samt tights från Molo & nya solhatten från pop

Friluftsmuseum

God Morgon!

Strax ska vi gå iväg till förskolan med alla barn och föja med på utflykt till ett friluftsmuseum
 här i stan där de har olika lantraser mm, lilla E tycker om djur så det blir säkert poppis ! Jag har aldrig varit där tidigare men det blir säkert skoj och så blir vi ju ett helt gäng med föräldrar, fröknar och små kids, kul :-)
Håller nu bara tummarna att det inte börjar regna som det finns risk för i dag var det någon som sa

Här är bilden på Elwira när hon satt på shettisen Evita häromdagen, hihi kolla minen här :-) Tänk vad kul om hon kommer börja gilla ridning inom kort!

Önskar en fin Torsdag!

Lill-lördags hälsning

Se där! solhatten åkte på tillsist när hon själv satte på sig den, då passade det minsann att springa runt med solhatten inomhus ;-)  En bestämd och rolig liten tjej är hon våran tjej!
Ikväll har både hennes och Ludwigs favorit -pryl och tittut-leken har varit helt vild här hemma, två små vildingar har vi här hemma nu, det är så kul att se dom tillsammans, Elwira först och Ludwig efter hasandes i full fart efter och skrattar åt varandra men Ludwig "säger till" om han tycker hon blir för mycket :-)

Nu sussar bägge mina små och jag ska göra iordning en ost-bricka. Har varit så sugen på ost i flera dagar nu, trots att jag egentligen inte är något direkt "ost-människa" så är det några, framförallt En ost jag älskar (som jag inte mins vad den heter nu) som är så god!
Vin är inte min grej så jag smuttar på lite päroncider ikväll och mumsar kex, päron och vindruvor till osten *MUMS*

Önskar en fortsatt trevlig lill-lördags kväll!

Elwira skickar en kvälls-hälsning iklädd favorit- pyjamasen och hon ville tillsist prova nya solhatten ;-)

Ludde provar sin nya hatt

Ludwig ville gärna prova sin nya pop solhatt men syster var inte lika villig att prova sin inomhus ;-)

Solhattar

Efter lilla E varit på förskolan idag så gick jag till Polarn O. Pyret på jakt efter två solhattar. Ludwig har haft en som varit i minsta laget medans lilla E inte haft någon nu sedan det blev varmare.

Det två enkla och klassiska, en vit till Elwira och en marinblå till Ludwig. Får se hur länge solhatten kommer få sitta kvar bara på Elwiras huvud eftersom hon är en sån som slänger av sig precis ALLT. Mössor med knytband brukar få sitta liite längre iallfall så det blev en sådan.
 Häromdagen slängde hon av sig både skor och strumpor när hon satt i vagnen, det är en såndär typisk Elwira bus-grej :-)

En solhatt till Ludde...

Och en till Elwira


Hej, kom o hjälp

Åh så skönt det var idag när jag trampade iväg med elwira till förskolan, enbart iklädd tights, linne och en oversize munkjacka och conversen på fötterna utan att frysa det minsta, vilken känsla :-)

Det ser ut som hej kom och hjälp här hemma just nu, framförallt har jag ett berg av tvätt som jag planerat in att ta tag i idag då lillan är på förskolan men vågar mig inte ner i tvättstugan...
Det har tydligen härjat en uteliggare där nere nu ett par dagar och några har stött på honom och han är tydligen inte den trevligare sorten och ganska läskig och obehaglig säger dom i huset som stött på han.

Skulle iallfall gå ner där förut men när jag skulle tända lampan innan jag klev ur hissen så fungerade inte den, och det är verkligen bäcksvart där nere och vågade inte chansa att gå ut för TÄNK om jag stött på ute liggaren där i mörkret utan att se ett dugg! skulle ju bli som att gå i spökkammaren på tivoli, fast på riktigt, typ !
 Dessutom måste jag ta med mig Ludwig för jag är själv hemma idag och aldrig jag skulle riskera att det skulle hända min Ludwig något.
Förmodligen skulle väl ute liggaren varken röra mig  eller Ludde, men vad kan man veta egentligen? och när folk säger att han dessutom är riktigt läskig så tvätten får vänta lite till helt enkelt tills någon fixat med lyset där nere.

Har varit på promenad med Ludwig nyss och har alla fönster uppe och vädrar för fullt, tycker det är så härligt att släppa in  frisk, och numera ljummen luft och få sommar-feelings :-)
Nu ska jag fixa iordning lite lunch och lite gröt till Ludwig.

Kram!Mysig Tisdag på gården

Idag åkte vi ut till farmor & farfar ut på gården med hela familjen så Elwira skippade förskolan idag, men i morgon ska hon dit och på Torsdag ska hela förskolan samt de föräldrar som kan följa med på utflykt till något ställe jag inte kan namnet på där det tydligen ska finnas massa djur, supertrevligt blir nog det!

Vi laddade våra magar med ur-goda hamburgare innan vi åkte och det är verkligen gott, bara man inte äter det för ofta för jag tröttnar väldigt fort på maträtter jag äter för ofta.
Det har varit varmt här idag med lite växlande sol och lite blåst, men tillräckligt för att ha det skönt utomhus fast
jag saknade lite den härliga solen som vi blivit lite bortskämda med här.

Vi hämtade den lila shettisen Evita till Elwira idag ur hagen och E hjälpte till en stund och borsta på shettisen men tröttnade rätt fort men hon tyckte det var lite spännande att få sitta på henne :-)
Ska fixa fram en bild när hon sitter på shettisen, tror allt M fick med en bild på det från hans kamera.

Lilla E åkte även fyrhjuling med Marcus idag för första gången, det var väl sisiodär skoj, hon såg rätt skeptisk ut men satt iallfall där framför pappa och höll i sig :-)

Elwira var extra trött ikväll och man märlker verkligen på henne att hon blir tröttare av att vara på gården för hon sitter inte direkt still där och det finns mycket att göra och hon älskar verkligen att vara där, så fort vi är ine vill hon ut direkt, så hon trivs verkligen ute hos farmor & farfar kan man minst säga, superkul!

Provade att ge Ludwig flaska här till nattningen och den sög han faktiskt i sig men ville amma med och då kom han till ro på två sekunder och somnade strax efter syrran sin så det var skönt att det gick så bra!

Jag blir också trött att andas frisk-luft och känna sommarvärmen tar på kroppen när man inte helt vant sig känner jag så jag ska försöka komma isäng tidigt ikväll, sömn försöker prioriteras lite extra just nu.

Hoppas ni med haft en fin dag och så önskar jag en fotsatt trevlig kväll! kram o hej

Laddar med mumsiga hamburgare innan vi åker, mumsigt är det allt ibland!
Spanar på hästar i hagen

Elwira & Evita, två fina namn och två fina tjejer :-) Här borstar Elwira manen på shettisen, så sött!

Elwira spatserar, mot nya äventyr :-)

Jag & Ludwig matchar lite i svart/vitt,  jag i min nya klänning och Ludde i sin nya mössa från Polarn O. Pyret :-)
(Bilder tagna med min mobil)

Kavat sandaler, helt borta

Igår kväll letade jag efter dessa kavat sandaler som jag köpt till Elwira nu till sommaren men jag kan inte hitta dom !

Köpte dessa för över en månad sedan och nu har jag glömt bort vart jag lagt dom men tycker jag letat överallt även nu på förmiddagen men icke, sandalerna är puts veck :-(
Det sämsta med att leta är att man aldrig hittar det man letar efter så därför ska jag ge upp nu och hoppas på att de dyker upp när jag minst anar det... helst innan sommaren är slut100517

Godmorgon!

Den här maxiklänning som jag sprang på häromdagen och har precis provat den ordentligt. 
Tror det var Nina som tipsade mig om den för längesedan då jag var på jakt efter en liknande sån här klänning, såg den även på webben men beställde den aldrig då så jag blev glad när jag såg den hänge och dinglade där på H&M :-)

Klänningen är underbart skön på, känns nästan inte att jag har den på :-) 99:- kostar den bara och absolut den skönaste maxiklänningen jag äger, helt klart! den här skulle jag kunna köpa en till av bara för att ha som extra.
En i svart är redan på väg hem till mig för den såg jag inte i butik.
 Det blir vita converse eller sandaler till idag, slappt och skönt men mitt fina långa halsband med ett grönt äpple piffar upp det hela en smula, några armband åker kanske på med.

Inte de bästa bilderna, men man ser ju på ett ungefär hur den ser ut. svart/vit med en liten "bröstficka" och hellång.
Svarta string ska jag inte ha på mig såg jag *opps* blir att byta till beiga! finns det något fulare när trosor lyser igenom på ljusa plagg?!

 svarta string under är inte att rekommendera...


Sommarfräscha accessoarer

Är så sugen på nya accessoarer just nu och hittade dessa snygga på topshops hemsida. Lite olika stilar och jag gillar allihopa, var och en skulle vara fin att kombinera på olika vis.
Sommarfräscha accessoarer/smycken skriver jag upp på önskelistan nu!

En tand på G!

Ludwig vår lille prins är på väg att få sin första tand! Kände igår när jag ammade att han knep till på något vis så att det kändes lite, gjorde inte superont men det kändes lite. Kände efter med fingret och visst var det lite vasst där längst nere i under käken :-)
Hoppas han inte får några bekymmer med tänderna nu, som feber och annat gnäll.
Elwira har inte haft några problem alls med tänderna och ch aldrig varit kinkig när de varit på G, utan de har bara ploppat upp en efter en utan minsta bekymmer :-)

Nu gäller det att börja vänja honom med flaska helt för annars blir det inte lika mysigt att amma längre ;-)
Elwira hade jag ju slutat amma innan hon fick tänder.
M har varit iväg själv med Ludwig i ett par timmar idag och då hade det fungerat helt okej med flaskan. Hittils när vi provat har han verkligen ratat den men nu verkar det vända 
 

stopp

Det blev visst en sen uppdatering här idag! Hela dagen har gått så himla fort och det har varit full rulle från morgon till kväll så jag är skapligt slut i bollen ikväll.
Har suttit i soffan och kollat på tv ikväll,  men vet knappt vad jag har kollat på och mina för mina tankar har varit någon helt annanstans, nästan en obehaglig känsla har jag haft i kroppen ikväll för huvudet känns så tungt bara.

Nej det är stopp i bollen just nu, tecken på trötthet och jag borde hoppa i säng nu bums. I morgon är det en ny dag med nya krafter så jag kräver skönhets sömn nu :-)

Hoppas er helg varit fin! Natti natti och sussa sött


Sommardag!

WOW vilket sommarväder vi haft här idag! Strålande sol, klarblå himmel och 25 grader varmt, rena rama sommardagen idag- heelt underbart :-)
Men på förmiddagen hade jag världens huvudvärk och var inte på det bästa humöret men det vände sedan som tur var.
Vi åkte iväg till farmor & farfar på eftermiddagen och träffade faster C och hennes yngsta kille som är där just nu. Även faster M med lill plutten Leon var där- supermys med andra ord :-)
Mumsig mat fick dessutom, lammkotletter, hasselbackspotatis, sparris, rödvinssås- mums!
Ludwig har som vanligt varit en nöjd och glad kille hela dagen lång och har sovit hela två gånger idag, en gång på vägen till farmor & farfar och sedan på hemvägen, kors i taket säger vi ;-)
En påse lördagsgodis har jag smaskat i mig här ikväll med, perfekt avslut på dagen :-)

I morgon ska vi åka dit igen och kanske Elwira kommer att få prova sitt på en ponny för första gången, blir spännande om det blir av i morgon, annars får det bli en annan dag, sommaren har ju precis börjat :-)

Nu är det hög tid för en dusch för min del och sedan ska jag stupa i säng för nu är jag helt slut, glad men slut

Kram & godnatt!

med bestämda steg full fart framåt :-)

Elwira hoppade studsmatta med faster M så hon var helt slut, eller bägge två för den delen ;-)

Här är vi hemma igen och kvällssolen var framme länge idag, så härligt! Finkoftan från Nathalie Schuterman åkte på och visst hade jag fått till en fin fläta på lilla E :-)
Klänningen är från Polarn. O Pyret, strumpbyxor me too och skor från kavat

Sovmorgon & Härligt väder!

Idag verkar vädret ha vänt igen och solen skiner nu och det är verkligen toppenväder och varmt här idag, hoppas det håller i sig hela dagen!
Igår var jag bara ute som hastigast med vagnen med regnställ och gummistövlar o hela baletten så det är himla skönt att vädret vände så hastigt och snart ska vi börja bege oss ut och njuta.
Skulle vilja ta en skogspromenad men vet inga bra vägar här i krokarna...

Jag fick sovmorgon till nio i morse och det var riktigt skönt så klart! Känns som om min kropp har börjat kräva lite mer sömn av mig nu för att ta igen efter alla nattamningar när Ludwig var liten kanske?
Har börjat bli tröttare tidigare på kvällarna nu och längtar till att få gå och lägga mig på kvällarna numera, och för mig som egentligen är en nattuggla så är det lite ovant att känna så, men himla skönt faktiskt :-)

Är fortfarande proppmätt av min frukost, mannagrynsgröt med min egna jordgubbssylt och mjölk, hur smarrigt som helst! mannagrynsgröt måste vara underskattat :-)

Hoppas ni också har sol och får en härlig dag utomhus :-) kramisar


Regnställ vår/sommar 2010 från Didriksons

Här faller regnet fortfarande och det gäller att ha bra regnkläder på sig, speciellt när man är 2 år och aktiv och gärna hoppar i alla vattenpölar- undrar vem jag syftar på ;-)
Nya gummistövlar från Viking har in skaffats så det är iallfall fixat nu.

Vi har varit mer än nöjda med Elwiras regnställ från Didriksons men nu skulle hon behöva ett nytt, ofodrat till vardags & till förskolan
Var en runda och kollade på olika ställen idag på stan, men ingenstans hade dom de färg kombinationerna jag ville ha från vår/sommar kollektionen 2010. Färgen har ju egentligen ingen betydelse rent praktiskt, men jag är så petnoga.

Hos en mindre butik här istan kunde de ta in ett set åt oss från didriksons så nu är det beställt och behöver inte kika runt efter någon webbshop som har det inne.
 Det blev det rosa mönstrade här nedan, fin fin kommer hon bli i det :-) Finns också i hel-rosa men det hade hon innan så nu passar det bra med lite mönster, och inte för mycket mönster blir det heller eftersom byxorna är enfärgade.
Jag blir yr i huvudet av för mycket mönster och plotter på samma gång

Mina favoriter av didriksons regnställ från vår/sommarkollektionen 2010


Regnig natt & hemmagjord jordgubbssylt

Oj vad det har regnat här i natt! Jag brukar inte vakn på natten, förutom om Ludwig väcker mig då men tidigt i morse vid fem tiden vaknade jag upp av världens regn utanför fönstren.
Längesedan jag hört det regna så mycket! tycker det är mysigt med ös regn, så länge jag är inomhus dvs ;-)
Gick upp och drack lite vatten och somnade om igen.

Igårkväll fick jag ett ryck och kokade sylt- jordgubbssylt :-) låter kanske avancerat men det är det inte, köper nämligen sånt syltsocker med pektin så det vara bara att hälla alla jordgubbar i en gryta, mixa med en mixerstav, hälla på sockret och koka 2-5 minuter och bara hälla upp på några burkar, hur lätt och gott som helst :-)

Det regnar fortfarande lite här och jag hoppas det slutar snart, annars blir det väl att dra på alla regnkläder, överdrag på vagnen och gummistövlar på fötterna och gå ut en sväng ändå.

Elwira sitter just nu i soffan och har slagit på tv:n och zappat sig fram till barnkanalen. Hon är fortfarande inte jätteförtjust i tv och kollar väldigt sällan eller bara korta stunder på det men brukar tröttna rätt fort.
Fats det är väl rätt bra iofs att  hon inte är någon tv- uggla och gillar att leka med annat istället.

Nu ska jag fixa frulle, är som vanligt sugen på pannkakor & smoothies. Hemmagjord jordgubbssylt och pannkakor låter väl inte helt fel va ;-) men kör nog på det till lunch istället.

Ha en super-bra dag! och det är ju fredag idag ja!
99 pix

En sommarklänning för 99 pix, inte helt fel. Älskar färgkombinationen med de rosa blommorna, det gröna och det blå. Enkel sommarklänninning som blir fin tillsammans med ett par sköna sandaler och kanske en snygg solhatt :-) 
Tänk när det blir så varmt att man bara kan slänga på sig en sånhär enkel klänning, jag längtar!


Bio, jordgubbar & långledigt

Har börjat dagen med bland annat smarriga jordgubbar idag som farmor hade med sig igår samt annan god frukt, smoothie och smörgåsar såå mumsigt!
Elwira & Ludwig fick dessutom ett helt gäng med fina presenterigår av farmor; kläder och 2 jättefina dörrskyltar som jag ska hänga upp på Elwiras dörr till hennes rum och Ludwigs får jag spara till framtidennär han fått eget rum :-)

Igår var jag och M på Bio och farmor var här och tog hand om våra små. Vi såg alltså Robin Hood och filmen var rätt lång (2 timmar & 20 minuter) så Elwira sussade sött när vi kom hem men Ludwig var vaken och det hade gått sådär med flaskan så han blängde lite på mig när jag kom hem men efter amning så somnade han också sött för natten.
Filmen tyckte jag var superbra, älskar den typen av film och tiden gick väldigt fort där i biomörkret! En film som jag skulle kunna se igen helt klart :-) och rekommenderar den varmt!

Röd dag idag och för mig känns det som fredag, eftersom fredagar vanligtvis alltid är en "ledig" dag, Elwira är inte på förskolan då men så "ledigt" vet jag inte om det blir ;-) men det är iallfall mysigt att alla är hemma samlade så klart! Nu blir det ledigt för Elwiras del ända fram till tisdag, så där kan vi snacka långledighet :-)

Får se vad vi hittar på idag, går förmodligen ut snart för jag har en tjej med massor av spring i benen just nu :-)
Kram!

Jordgubbar blev en perfekt start på långledigheten

Vilken timing!

Mama tidningen damp ner här nu vid lunch -tid och sov tid för de små, vilken timing säger jag bara, man tack man tackar :-)

Måste bara äta n å g r a bitar marabou polka också... är helt besatt av denna choklad! Nu ska jag slå mig ner i soffan, bläddra i tidningen,mumsa och bara ha det skönt ett slag och ikväll blir det bio, vilken soft dag jag har idag :-)
Skulle behöva städa och  göra lite annat, men jag struntar idet idag, det skulle liksom förstöra min härliga dag idag, städa kan jag göra i morgon ;-)

Mama & godaste polka chokladen- mammalyx!

Lunchat

Har ätit denna mumsiga och enkla sallad till lunch idag. Tycker det är så gott och superbra lunchmat dessutom. Försöker bli lite bättre på att äta sallad och idag blev jag riktigt sugen på det :-)

Brukar ha i pasta med men jag var hungrig och hade ingen lust att vänta några minuter extra på den idag.
I salladen hade jag en färdigblandad salladsmix, färdiggrillad kyckling, coctail tomater, hackad rödlök, majs, gurka morötter, avocado, solroskärnor samt en klick keso till och örtagårdsdressing på salladen- mums!

Det ultimata idag hade varit att sitta ute och äta, för det är så härlig sol ute här!

God vardagssallad som passade fint denna soliga dag

I morgon är det bio-premiär

M frågade om jag ville gå på bio och svaret var väl självklart så i morgon ska jag och Marcus på bio :-).
Det är ju ingen stor sak egentligen, att gå på bio men just för tillfället så känns det som en stor sak faktiskt, inte var dag vi är iväg för oss själva en stund, det har iallfall inte hänt på de senaste 7 månaderna sedan älskade lilla Ludde föddes så det ska bli... roligt och jag och M kan kalla det för lyx :-)

Snälla farmor kommer hit och är barnvakt åt våra små. Får se till att Ludde är tankad ordentligt innan så han klarar sig utan amning. Filmen är 2 timmar och 20 minuter så det ska säkert gå bra och flaska får han helt enkelt ta om han nu skulle bli lite sugen.

Det är Robin Hood vi ska se som har Sverige premiär i morgon. Gillar Russel Crowe och typen av film brukar falla mig i smak så den blir säkert toppen.

Bara jag & M i biomörkret med en stor popcorn- det blir mysigt! :-)
Vacker bild På Russel Crowe och Cate Blanchett. Hade gärna bytt roller där och önskar det var jag och M på hästryggarna istället, M som Robin Hood och jag som Marion ;-)

Du & jag

fantastisk fin omlottcardigan hittade jag hos bubbleroom och kommer från märket Du & Jag.
Jättesöt modell med vacker detalj på ryggen. Gillar verkligen volankanten och den härliga färgen.

Bilder från porträttstudion

i Fredags var jag med mina små till porträttstudion och fotograferade mina små, inte helt lätt att få bägge två att sitta still/nära varandra! Ludwig kröp hela tiden iväg och Elwira ville mest leka med leksakerna som var längs med väggen och jag var smått slut efteråt :-) Men det gick och lite av resultatet ser ni här :-)

Kunde inte "ta" bilderna som jag fått från mailen, så jag fotade med mobilen på skärmen , därav dåliga bild kvalitén.
Elwiras klänning & Ludwigs body har jag köpt från nya märket Starkat och kommer från deras vår kollektion med couture inspiration och kläderna är supermjuka. Trycket på Ludwigs body är dessutom gjort för hand och trycket "Love Rules" stämmer ju så bra!
 Är toppen att märket tänker på miljön och samtidigt lyckas så bra med designen. Design helt i min smak med andra ord!
Det var verkligen kul att få en chans att "styla" mina små till fotograferingen :-)

Nu har jag lite bilder att välja mellan, så roligt! På Ludwig har jag dubbelt så många bilder att välja mellan än de på E& L tillsammans, på dom finns bara 9 bilder, men det gör inget är nästan bara skönt att göra det lite enklare att välja ut.
Blir förmodligen att göra någon förstoring och resten bevara i album eller rama in, kommer nog bestämma mig på plats när jag är på studion och kikar på bilderna. Våra finaste små!

Bilder tagna i Fredags på Elwira & LudwigFörskola & bilderna klara!

Lilla E är på föskolan idag och i morgon så det blir några timmar mindre än vanligt eftersom på Torsdag är det kristi himmelfärdsdag. Ska försöka få så mycket som möjligt gjort när hon är borta, gäller att vara effektiv ;-)
Just i denna stund är Elwira och de andra i skogen med förskolan, mysigt!

Har nyss kört igång en tvätt och vid lunchtid ska jag iväg och kolla på bilderna från porträttstudion som vi tog i Fredags. Har fått bilderna på mail, men de är rätt små så jag ska dit och spana in dom lite mer noggrant och välja ut. Ska försöka visa några av bilderna här på bloggen snart.

Först ska jag sortera lite tvätt och slänga in en maskin och sedan dricka lite ramlösa rabarber och göra en liten smörgås till mig själv som mellis :-)


Tatuering?

Jag har alltid sagt att "jag aldrig ska tatuera mig, då ska det isånnafall vara något litet som betyder något".
 Men tycker också det kan se lite fjantigt och nästan onödigt att ha en mini-tatuering som mest ser ut som smuts, typ :-)
Jag tycker det är helt okej med tatueringar, både på tjejer och killar men tycker väl det är sådär snyggt med tjejer som har för mycket gaddningar, MEN det kan absolut vara väldigt snyggt på de som det verkligen passar på och "smälter samman" med personligheten osv. Är mycket som spelar in.

Tycker absolut inte det är snyggt när folk (både tjejer o killar) har för mycket som täcker mer eller mindre hela kroppen.

Har tänkt tanken i flera år att jag skulle vilja tatuera mig men inte riktigt kommit på vad det skulle vara osv. Skulle aldrig göra något bara för sakens skull som jag sedan kanske skulle ångra. Det måste kännas 100 och verkligen betyda något och som jag skulle vilja leva med resten av livet.
Vill att tatueringen ska synas men skulle placera den på något ställe där det också går att dölja den om jag skulle vilja det.

Marcus började tatuera sig som 16-åring och har hans efternamn på ryggen samt bägge överarmarna. tatueringarna på armarna har han gjort om ett flertal gånger och han har pratat länge om att han skulle vilja göra om och bygga ut ena armen och nu har han 4 tider inbokade för att göra om och tatuera ena armen ända ner till handleden.
Jag känner mig  ju van vid hans tatueringar och att han ska göra resten av armen gör mig inget liksom, han får göra vad han vill. hade han däremot börjat att tatuera sig så här nu när han är över 30 hade jag nog börjat undra och tyckt det varit lite larvigt, lite som en 30-års kris typ ;-)

Är allt bra sugen på en tatuering nu för NU vet jag vad jag skulle kunna tänka mig, är altså inget jag bara kommit på nu utan viljan har funnits men inte iden för något lämpligt motiv tidigare.
 Måste "ta ett snack" med tatueraren snart tror jag :-) tror föressten jag kommer få ett samtal inom kort av en viss mamma eller pappa, men lugn mina päron det skulle bli en fin tatuering om jag nu ens kommer att göra det :-) eller föressten de är i Turkiet just nu kom jag ju på, härligt för dom!  

M & Elwira en mysig sommarkväll efter kvällsdopp. Sommarlängtan- JAA! och här ser man lite av M:s tatueringar


Monday morning & good music!

GODMORGON!  sovit gott? ny vecka och våra humör är på topp här hemma och jag har sovit som en sessa och vi har precis ätit frulle och ska klä mig själv och mina små för dagen alldeles strax.

Under tiden spelar jag lite skön musik och skippar bamse, pippi och alla andra barnlåtar för en stund och dansar runt till lite annat just nu och Elwira är supersöt och diggar med  :-) såå höj volymen nu! och lyssna på dessa tre;

Den här låten har jag spelat ända sedan den kom ut och är nästan sönderspelad av mig men jag tänker alltid på M när jag hör den för det var han som spelade den för mig för första gången och den gör mig alltid glad och jag har fortfarande inte tröttnat på den!

Älskar den här låten, den får mig tänka på solbränd hud, sommarklänning, höga klackar och en drink i ena handen.
SUMMER VIBES!  fast det blir nog mera lagom solbränd hud, sommarklänning, höga klackar (ibland) och Ludwig i famnen istället för min del, hihi :-) och DET är inte fy skam det!
Mina två små är bättre än alla fester i världen, livet är ju en enda stor fest, eller hur! - med mer eller mindre festliga dagar ;-)

Den här är också bra och namnet "Monday Morning" kan väl inte vara mer passande just i denna stund :-)

Ugnsrostat, en massa gäddor och kanske en promenad

Är mätt och belåten just nu minst sagt och jag har kvällen framför mig tillsammans med M. Är lite småtrött i huvudet ikväll för vissa dagar är det verkligen skillnad på när man är själv med barnen eller när man är ensam. 
Blev lite körigt i eftermiddag då jag inte hade armar som räckte till  men det vände som tur var rätt snabbt. Det är så bra att Ludwig är så pass lättroad men när han är hungrig så är det så klart bara mat han vill ha, och det fort fort ;-)

 M har varit och fiskat och kom hem till middagstid och hade fått upp hur mycket gäddor som helst, 30 totalt hade M och A fått, verkligen inte illa ;-)

Är väldigt mätt och belåten just nu och har ätit ugnsrostad kyckling med rotfrukter, så gott och enkelt! hade i lök, potatis, palsternacka, morötter och squarsh. De sista 5 minuterna strödde  jag även över fetaost i tärningar. Smidigt att göra allt i samma panna i ugnen.

Fick lite lust att gå ut en sväng nu för mig själv, solen skiner ute och det skulle vara skönt. Våra två små sover ju sött...eller så är det ännu skönare att slänga sig i soffan med en skål med glass.. hmmm!

Ha en mysig söndagskväll!

M & en gädda från dagens fångst, hehe :-)

Fjärilsvingar

Var inne på H&M häromdagen för ett ärende och kikade som vanligt förbi flickavdelningen för att kolla in alla söta hårspännen.
Den stora rosa fjärilen köpte jag för någon vecka sedan till lilla E som hon för övrigt hade på  sig på fotograferingen häromdagen.
Nu hade de även fått in en i guld, superfin! De ljusa fjärils-klämmorna hade hon sedan tidigare, men de går åt och köpte två extra. Fanns även i svart nu med som också fick följa med hem och ett svart hade hon på sig igår på kalaset.
  snoddar och spännen används dagligen här eftersom E har ganska långt hår så det är kul att variera sig och så kostar det inte så mycket.

Ens stund för mig själv: söndagsläsning & choklad

Nu har vi ätit lunch och bägge mina två små har somnat nyss, perfect timing. De två små brukar iofs somna nästan samtidigt men idag var det nästan i samma sekund tror jag allt :-)

Igår när vi skulle åka iväg så ville jag ha med något att läsa i bilen och är inte direkt svårt att hitta någon bok eller tindning jag inte läst eftersom det näsan aldrig blir av ;-)
Den här boken valde jag och den ska tydligen vara rikigt bra så nu ska jag försöka läsa ut den på ett par dagar när jag får lite tid över, som nu.

M är iväg och fiskar idag, undrar om han får något napp därute idag :-) nää nu ska jag äta upp godaste marabou polka och lägga mig och läsa och bara vara för mig själv en stund till någon av mina fina vaknar

Kalas lördag!

Idag åkte vi iväg till Bålsta på 3-års kalas, eller rättare sagt tillslut kom vi iväg, vi glömde nämligen själva presenten och kom på det när vi kommit ut på motorvägen där vi blev tvungna åka typ 3 mil innan det gick att vända i enköping. Men men, slutet gott,allting gott ;-)

Ludwig somnade direkt och sov hela vägen och vaknade strax innan vi var framme, Elwira var vaken hela vägen.
Vi blev bjudna bak potatis med olika goda röror till och fräsch sallad, hur gott som helst! och sedan blev bjöds det på en häftig och god tårta dagen till ära och godis i massor, mumsigt värre!

Malcolm som fyllt 3 har samma födelsedag som Elwira, nämligen den 6 Maj, fast ett år tidigare, lite kul tycker vi!

Var kul att komma iväg på kalas och de vi var hos är hur gulliga som helst och så var det kul att träffa lite annat nytt folk. Vädret var inte det bästa, regnigt och blåsigt men vad passade då inte bättre att ha det trevligt inomhus istället :-)

Tack igen för idag- det var jättetrevligt :-)

Ludwig & Elwira, var och en som roar sig med sitt

Elwira & födelsedagsbarnet äter tårta, gulligt att de matchade i blått både i klädväg och med tårtan la jag märket till ;-) 3-åringen och 2 åringen som har samma födelsedag o allt :-)

Födelsedagsbarnet i riddardrake och han hade tydligen en riktigt farlig drake med sa han ;-)

Regn & rusk utomhus

smygfotar M här, han är inte direkt en linslus. Han hade ett av sina nya par jeans som han köpte i veckan idag

Här är vi på väg till bilen för att åka hem efter en trevlig eftermiddag, Elwira invigde nya skor & söt virkad basker idag och över hade hon färgglada koftan med fleecefoder

Morgonpromenad & Kalas

Har varit ute en sväng på en solig men lite blåsig morgonpromenad med enbart Elwira nyss. Ludwig sov så sött så jag ville väcka honom, för vaknar skulle han gjort om jag började klä på han.

Idag ska vi på kalas i Bålsta, ska bli riktigt mysigt &kul ! Skulle på babysim med Ludwig innan men jag skippar det idag, annars blir jag sen till kalaset.

Så förmodligen massa gott och trevligt sällskap kommer vi bli bjudna på idag, härligt!

Lördags-kramar!

Foto

*Pjuh* säger jag bara! var inte helt enkelt det där med att ta foto. Det var enkelt med Ludwig, han var nöjd hela tiden utan att tröttna men det blev en hel del spring för att ta fatt på honom så jag blev helt svett, haha!
Inte ville han ligga still på samma plätt hela tiden såklart. Fotografen tyckte han var rolig just för att han inte är så stor och var så aktiv tyckte hon :-)

Elwira min skatt var inte helt med på noterna att bli placerad i konstiga positioner, typ sitta med Ludwig i knät på en stol helt stilla kanske inte är en 2-årings favorit göra ;-)
och samma med henne, hon förstod inte varför hon skulle stå eller sitta mitt på en ljus "fläck" i rummet när alla leksaker var längs med väggarna. Så det blev en hel del spring vill jag lova, pjuh!
men det var kul men också lite ansträngande, även om vi knappt var där en timme. Hade nog behövt en "assistent" där på plats.
Blev inga supersmile från Elwira för hon var mest fundersam idag, men får hoppas att någon bild blev bra, hon är ju alltid söt även när hon inte ler :-)
hade önskat att fotografen kunde knäppt lite fler bilder kanske, tyckte hon var lite för inställd på att bara få "smile" bilder, hade önskat hon hade klickat av lite när E gav Ludwig en leksak och lite så.
de där "smile" bilderna får jag nog bäst till själv tror jag utan studio och proffsfotograf ;-)
Klippte föressten lite i Luddes lugg innan vi gick hemifrån, hans söta bebishår börjar bli lite långt nu (redan!)

Ska bli spännande att få se bilderna sedan och kul att få bilder av en riktig fotograf i en studio måste jag ändå säga.
Nu ska jag mumsa godaste marabou polka, (säg någon som inte gillar den ;-) och ladda om innan vi går ut om ett tag, ja lite snabb energi med andra ord ;-)

Lika fin med eller utan stort smile :-) (denna bild tog jag själv här hemma för ett tag sedan, så den är inte ny)

Prinsesstårta, god sömn & fotografering

Igår var en sån där eftermiddag då jag önskade att jag bara kunde gå och lägga mig och sova för OJ vad trött jag var igår, helt galet och inte alls kul. Men trots allt så var det så klart superskoj att Elwira fyllde 2 igår och hon blev firad lite här hemma, med prinsesstårta så klart, riktigt mumsigt tyckte hon (och jag) :-)
det var inte bara jag som var extra trött igår utan även lilla E var trött och fick läggas tidigare än vanligt igår och vaknade lite tidigare då i morse, men det gjorde så klart ingenting. Sålänge ingen vaknar innan halv sju är jag glad och hittils har ingen vaknat så tidigt här hemma.

Elwira hälsar och tackar för alla gratulationer, jättsnällt! om ungefär en månad så blir det "riktigt" kalas, det ser vi fram emot och få träffa alla! inbjudningskorten är på G ;-)

Prick tio låg jag i sängen igår och måste ha somnat på två röda, tror att Ludwig sov hela natten i natt? har faktiskt inget minne av att jag varit uppe och ammtat? hursom så känns det som jag sovit väldigt skönt iallfall och himla skönt att känna sig utvilad såhär på morgonen. Avskyr att vara trött, för man "får" liksom inte vara trött med två små.

Idag ska jag iväg till en studio och fota mina två små! DET ska verkligen bli superskoj och spännande och se hur de uppför sig, får hoppas inte Elwira springer iväg från kameran eller nått sånt ;-)
Tanken är att Ludwig ska fotograferas först och sedan bägge två ihop. Bilder är det bästa settet att bevara stunden och kommer bli kul att kunna ha dom och kika tillbaka på när de blir större.

Just nu sitter jag med min morgon-smoothie och ska börja plocka fram lite kläder till mina små så jag kan "styla" dom till fotograferingen :-) måste fixa iordning mig själv med lite, men som tur är ska inte jag fotograferas ;-)

Önskar en trevlig helg! och så håller jag tummarna för att solen håller i sig hela helgen

Mumsigt med prinsesstårta, blev tydligen extra gott at gegga runt och äta med händerna också ;-)

Elwira 2 år idag!

Vad är det för en dag? jo det är en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Elwiras födelsedag- hurra, hurra, hurraaa! :-)

Den 6 Maj för två år sedan prick på beräknad förlossnings dag föddes väldens finaste Elwira klockan 08.55 och hon vägde 3645 g och var 51 cm lång. Det var den finaste tjejen vi någonsin skådat. Solen sken precis som idag och det var en magisk händelse jag aldrig kommer glömma. Det mäktigaste jag varit med om är mina två förlossningar.

Inga ord i världen går att beskriva hur mycket vi älskar våran skatt och har varit älskad sedan första stund.
Jag älskar att vara mamma till världens finaste tjej och dessa två första år med Elwira har gått i rasande tempo och det har hänt så mycket i utvecklingen på kort tid. Bland det bästa och största som hänt är att hon blev storasyster till finaste Ludwig!

STORT GRATTIS PÅ 2-års dagen Elwira, du är helt fantastiskt fin tjej ! vi älskar dig obeskrivligt mycket och ser fram emot alla kommande dagar och födelsedagar med dig *KÄRLEK*
 
Elwira 2 dagar gammal på BB

Elwira vid 1 års ålder

Och Elwira nu vid 2 års ålder och finaste storasyster till Ludwig! (bilden längst upp till vänster är Elwiras hand som håller på min gravidmage med Ludwig som vi längtade efter & väntade på :-)


Snyggaste rutan

Mitt senaste köp till mig själv är den här snygga rutiga skortan, jag har letat efter den perfekta rutiga skjortan och här är den! Den här känns även riktigt härlig i kvaliten, blev förvånad med tanke på att den är inhandlad för bra pris och så har den de perfekta rutorna :-)

Blir favorit skjortan till jeans och shorts och den här fann jag i vila-butiken. Fanns även en annan svart/vit rutig skjorta med större rutor på som jag skulle vilja ha, men denna är absolut snyggast.
Skjortan påminner lite om en filippa K -skjorta som jag ibland brukar sno hos M, här (länk) har jag den. Men nu slipper jag "sno" hans ;-) 

 

Speedster som 2 års present?

Lilla E är lämnad på förskolan och jag har tagit en mysig dusch tilsammans med Ludwig, supermys med andra ord!
I morgon är det Elwiras 2-års dag och jag och M har inte köpt någon present till henne ännu (!) hon är ju inte såpass medveten om att hon faktiskt fyller år och allt vad presenter innebär helt, förutom att det är roligt att öppna då ;-) men en presenter är kul att ge och jag ser det som något symboliskt och på sin födelsedag ska man få bli lite bortskämd.
Har varit svårt att komma på något bra att köpa, vill ju inte bara köpa något för sakens skull liksom, utan det måste vara något passande som hon kommer tycka om. Är lite svårt att veta vad man kan ge henne förutom kläder & böcker som hon tycker om, finns liksom inget direkt som hon föredrar att leka med mer än något annat.

Vi ska ju inte fira Elwira med kalas förens i juni men vill ge henen något i morgon på hennes dag. Så jag och M ska iväg och kika på en sånhär "speedster" bil i plåt idag.
Tänkte köpa en sådan som 1-års prsent men glömde helt bort det då, men den här bilen är tänkt till barn från 1-3 år så hon kommer ju ha glädje utav den minst ett år till. Hon gillar bobby-cars och den här är ju lite som en sådan, fast ett mycket snyggare alternativ.

Dessa bilar finns i många olika varianter med dessa två är är favoriterna, hoppas de är snygga IRL också.Jag har en favorit ;-)


En rosa söt, eller en svart cool polisbil :-) Update: den kostar ca 799:-Ludwig 7 månader!

Igår blev vår lille prins hela 7 månader! Världens mysigaste och charmigaste lille Ludwig, tänk så "stor" han är nu! han hasar runt FÖR FULLT här hemma nu,så det är inte bara Elwira som är överallt och ingenstans längre ;-)
Han växer fortfarande fint och är väldigt tillfreds med livet verkar det som.
Att följa efter elwira och leka tittut är favorit-leken just nu, är så kul att se E&L börjar att få ÄNNU mer glädje av varandra trots att bägge inte är så stora på jorden ännu.

Ludwig är en charmig prick och med stora ögon som gör att alla smälter på ett kick! Pigg och vaken är han fortfarande, minst sagt och bubblar och pratar som bara den här om dagarna och hans stämma och skratt är helt underbart att höra :-) *kärle*

Lägger upp ett klipp från igår, var första gången jag filmade med mobilen och ser visst att jag måste hålla mobilen på ett annat vis, för jag har ingen aning hur man redigerar filmen så den blir rättvänd, så ni får vrida på er istället ;-)
Elwira säger "tittut" och sedan börjar det vanliga buset vi får se här hemma, hihi!

Här i Elwiras lek- tunnel kryper han gärna in och busar ibland :-)


Morning!

Morning!

Det är heeelt fantastiskt strålande fint väder här idag, finns det något bättre än att vakna till sol och glad barn? både Elwira & Ludwig på sitt bästa humör och det smittas :-)
Känner mig små trött i ögonen fortfarande bara, kanske måste sätta på mascara idag, vilket är något jag sällan har till vardags, fast ja "bor" ju ändå bakom mina solbrillor när jag är ute, hehe ;-)

En bra sak när man är mammaledig och just sån här fina dagar, då man slipper vara inomhus och jobba. Även om jag gillar att jobba och längtar till det mellan varven så är det viktigt för mig att verkligen njuta av den här tiden så mycket det går, för den här tiden kommer aldrig igen, och jobba kommer man ju att göra av resten av livet i stort sett sedan. Jag försöker verkligen att njuta till fullo så gott det går för tiden tickar på galet fort och min lille Ludwig blev redan 7 månader igår, bara en sån sak :-)

Här sitter jag just nu i min "natt- fläta" som snart ska ryka :-)

En bra start på veckan

Har varit rätt skönt väder här idag med sol, fast lite blåsigt men vad gör det,men huvudsaken att solen kikar fram tycker jag.  Var ute med Elwira & Ludwig på förmiddagen och då var det skönt ute, sedan var det en trött tjej som somnade direkt efter lunchtid och även Ludde tog sig en kort nap då.

På eftermiddagen gick vi en runda på stan och M provade och köpte skor och provade ut jeans som han sulle testa mer ordetligt i morgon istället.  Elwira lekte med ett gäng bollar som hon fick tag på under tiden så hon hade bus kul! Sedan har han även varit och klippt sig och han blev såklart fin, men det är han ju alltid min fina Marcus ;-)

Provade ett regn-ställ från didriksons till Elwira, men det var lite svårt med storleken där så vi får göra ett nytt försök en annan dag.
Blev en sväng in på Polarn O. Pyret med och träffade våran favorit- försäljare, så trevlig är hon. Bra personal tycker jag är superviktigt, kanske tänker jag på det lite extra eftersom jag själv är butiksbiträde.

Råkade fuska lite idag och åt polka-glass idag, blev såå sugen på det och tänkte inte ens på att helgen var slut *ooops* men det var det värt, för polka-glass är bland den godaste glassen jag vet!

Marie picasso med kör var här i stan idag och blev visst firad här utanför torget där vi bor, så vi stod i fönstret med utmärkt utsikt och lyssnade lite när kören sjöng :-) Har inte sett programmet men lite koll hade jag på att hon varit med där, "team picasso" var det visst de kallat sig :-)

Ludwigs nya favorit tillhåll dit han HELA tiden hasar iväg till är till sladdarna under M:s skrivbord och där får han absolut inte vara men det är tydligen så spännande där.

Har suttit och kikat på "halv åtta hos mig" och sneglar lite på "bonde söker fru" just nu. Har ätit sushi ikväll och det var mitt mamma lyx för dagen, så mumsigt! 

Ska inte missa "Svenska Hollywoodfruar" som börjar strax för jag bara måste få en dos av  Maria Montazami ;-)
Sedan blir det kvällspyssel och en vecko matsedel måste fixas.

Trevlig kväll!

söta sommarshorts

Dessa shorts kan vara sommarens snyggaste! ljusrosa, underbar knapp och läderdetaljer på hällor och fickor.
Verkligen helt perfekta på alla sätt och vis! Dessa kommer från märket fornarina

Finns hos: Stella kei

Maj månad

Är helt galet att vi redan är inne i underbara maj månad, Elwiras månad!  Den 6:e maj föddes vår älskade skatt för snart 2 år sedan och är för mig är den bästa dagen i mitt liv, samt den 3 oktober då Ludwig föddes- mina två små som är det bästa som hänt mig!

Prinsesstårta var den första tårtan Elwira fick smaka och just prinsesstårta är min favorit, och jordgubbstårta så klart :-)
Elwira fick en bit på morgonen på sin födelsedag och jag ska leta rätt på ett klipp där vi filmade då och lägga upp på youtube och sedan här, lite rolig att se på när hon fick smaka, hihi!


Den här prinsessbiten i tyg från bombadill symboliserar en del av Elwiras 1:a födelsedag :-)

Sista helgdagen

God kväll!

Har haft en mysig söndag ute idag och gått en bra bit med vagnen och sedan hängt i parken. På eftermiddagen när vi kom hem och jag skulle sätta igång och laga mat var jag så himla trött! kändes som jag skulle somna ståendes ungefär. Fick bli nödlösning kaffe och sedan var jag igång igen som en duracellkanin ;-)
Gjorde en liten "överraskningsmiddag" till M, fläskytterfile, närmare bestämt rosépepparfilé med potatis och morotsgratäng och det blev uppskattat.
Sedan har jag även hunnit provbaka ur Leilas nya kokbok, skulle vilja göra allt på en gång :-)

Jag sa till M igår senast att jag önskade det fanns mer tid över till bak & matlagning men det kan ibland vara knepigt med två små och jämt finns ju inte heller orken. Får hoppas jag får liite mer tid till det när de små blir äldre och när de flyttat hemifrån så kommer jag nog försöka locka hem mina barn med middagar och andra godsaker ;-)

Är förövrigt så sjukt trött på våran icke- vackra tapet i köket och i morgon ska jag kontakta hyresvärden och fråga om det skulle vara okej att måla den vit. Skulle vara ett enkelt och billigt sätt att fräscha upp lite, eftersom det är en hyresrätt och vi inte tänkt att bo här länge till så vill man ju inte lägga ut mycket pengar på att fräscha till lägenheten.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sussa sött och vakna upp ut vilad till en ny härlig vecka.

Kram, kram!


Söndag, brunch & sovmorgon

Här hemma har alla fått en rejäl sovmorgon idag, härligt härligt! Ludwig vaknade nångång vid sju men somnade sedan om, han brukar vanligtvis vakna strax innan åtta eller samtidigt som lilla E.

Gjorde iordning mini-brunch med pannkakor idag med, hör söndagar till, så gott! Vet inte om jag känner det direkt i kroppen, skulle nog behöva en till sovmorgon för att det ska ge någon effekt :-)

Solen skiner och verkar vara toppenväder för att gå en runda till parken idag. Är sugen på att baka också, vi får väl se hur det blir med den saken :-) God middag med fläskfile ska jag överraska M med ikväll till middag, måste bara hitta något recept som verkar smarrigt.

Elwira går just nu runt med en liten väska och samlar upp massor av småsaker, är en typisk Elwira grej. Oftast fungerar en påse alldeles utmärkt sedan går hon runt och plockar med diverse prylar, snoddar, armband och allt möjligt plock hon hittar.Just nu har hon dessutom typ 4 olika mössor och "provar" kläder, ja som vanligt här hemma då ;-)
 När ska hon börja leka med riktiga leksaker då? haha! Böcker är iallfall riktigt skoj. Elwira styr för fyllt, och Ludwig är hack i häl hela tiden, hon är ju såå spännande den där syrran  :-)

Ha en fin söndag!

Bild från förra veckan, happy mama i parken ;-)

1:a Maj, babysim & sockerfest

Ludwig har åkt buss för första gången i sitt liv idag :-) är så smidigt med buss härifrån stan och bussen stannar precis utanför simmet och så tar den någon minut mindre än med bil.
Var inga problem att åka buss med Ludwig, han somnade så sött i vagnen vilket bara var bra så han fick vila lite innan badet.

Åh det är så mysigt och kul med babysim och rena rama lyckopillret!  Det var sista gången för just den här kursen vi varit på (totalt 7 ggr) men nästa vecka är det en fortsättnings kurs som följer som jag ska fortsätta gå på.
 Ludwig älskar verkligen att bada och det kändes inte rätt att han skulle bli tvungen att sluta nu när han är såå glad i vattnet :-)
Dessutom är han världens piggelin och jag tror det är nyttigt för honom att bli av med all den energin som finns i hans lilla kropp. Efter babysimmet brukar han sova en gång mer än vanligt, alltså totalt 2 gånger på en dag vilket inte hör till vanligheterna, max en gång sover han annars dagtid. Bortsett ifrån då vi åker bil eller är iväg mycket med vagnen då kan det bli någon mer powernap.


Idag fick de små "hoppa" mot oss föräldrar från en flyt-madrass och det var riktigt roligt tyckte Ludwig Vi gjorde även övningen där de små "håller i" sig på ryggen  och idag var han verkligen igång när vi gjorde det och sparkade för fullt med benen så att det verkligen såg ut som han simmade därbak på min rygg, samtidigt gjorde han massa höga läten & skrattade så han var superrolig :-)
De fick även flyta själva i små runda flyt-ringar som Ludde klarade av galant och fick mycket beröm av simläraren idag :-)

Elwira var med pappa i butiken när jag var och simmade med Ludwig, han jobbade nämligen med det gick visst bra, vårat duktiga lilla busfrö. Är så mysigt att komma hem efter att ha varit iväg och badat, är bara en skön känsla som infinner sig då när man är blöt i håret och nöjd efter dagens babysimm samt att komma tillbaka till Elwira igen, även om det inte är någon lång tid jag varit utan henne :-)
Fixade iordning smoothie och åt en supergod chokladmousse med grädde som jag gjorde igår, måste lägga ut receptet!
Har också en marabou polka och en påse smågodis som väntar så det är verkligen sockerfest här idag, lördagsgodis- me like  :-)

Ha en fortsatt härlig 1:a MAJ!

Ludwig åker buss och sekunden efter vi hoppat på slöt han sina två blå och somnade sött

Busar ihop

Det är galet härligt och roligt att se Elwira & Ludde busar med varandra. När dom skrattar tillsammans så smälter mitt hjärta! Elwira brukar leka "tittut" med Ludwig och det är så roligt att se på när Ludwig hasar efter henne när hon gömmer sig och bägge skrattar när hon kikar fram igen :-)
Sedan brukar Ludwig "hälsa på" inne i prinsess- tältet också, älskade mysungar som busar med varandra!

Ludwig kör "följa John" här hemma för han ska alltid följa efter oss vart vi än går, han är ju inte lika snabb som oss så klart men han har full koll på oss och sätter direkt fart dit vi är och han blir snabbare dag för dag.
 Lite frustrerande tycker han såklart det är om han tagit sig typ från köket till vardagsrummet, vilket är en bra bit och över två trösklar och sedan när han är framme så går vi, då blir han så klart inte glad utan då får vi plocka upp han och bära så klart ;-) han hörs iallafall för han "pratar" för fullt nätr han drar iväg för att utforska och världens sötaste bubbel!

 Är så roligt att han också tar sig till en när han vill komma upp exempelvis. Det nog inte så konstigt att han är så stark kanske då han sedan tidig ålder föredragit magläget och sedan när han var knappt 3 månader så började han snurra runt och har sedan dess fortsatt att föredra att ligga på mage, han tyckte väl ryggläget var för bebisar ;-)
Stark som en liten oxe är han vår finaste kille!

Ludwig "hälsar på" inne i lek-tältet :-)

Tittut- leken tycker bägge två är roligt


      © Maria Risto