Äpple päpple

Något som jag verkligen älskar med hösten är alla dessa goda äpplen! Eftersom vi bor i lägenhet så har vi ju inte tillgång till några egna äppelträd men både mina och M:s föräldrar har så då får jag passa på och plocka lite :-)
Jag skulle fått äpplen från familjen vi var och hälsade på hos igår men tyvärr glömdes det bort.

Fick ett bra tips av Theresa att pressa äpplen i rå centrifug, det lät verkligen supergott! inga tillsatser och konstigheter utan bara nyttig och god saft, det måste jag prova nu i höst.

Bild tagen av min mamma hemma på deras tomt

Bobux princess

Jag är fortfarande ett stort fan av dessa bobux tofflor som finns i så många fina/tuffa utföranden. De senaste tillskotten i Elwiras garderob är dessa rosa med prinsesskronor på.

Ett tag var dessa de enda tofflorna som fick sitta kvar på hennes fossingar men sedan hade hon en period då hon bara skulle ta av sig dom hela tiden och lyckades tillslut så vi fick sluta använda dom någon månad. Men sedan provade vi igen och då fick de sitta till mammas glädje :-)
På förskolan har hon två par som används jämt när hon är där. De sitter verkligen jättebra i jämförelse mot exempelvis vanliga mockasiner.
De är dessutom tillverkade i ekologiskt läder "vilket kortfattat innebär att lädret inte innehåller några farliga substanser, att lädret är hudvänligt och dermatologiskt testat samt är ofarligt för miljön" (fakta bobux)

Utvilad & hösten

Det blev en liten sovmorgon här idag också, för vi kom ju hem lite senare igår kväll så då blev det att Elwira somnade om lite senare än vanligt som resulterade i att hon sovit lite längre.
Det är lyx! jag känner mig verkligen så ut vilad just nu, och det var längesedan jag verkligen kände mig så här pigg!
Jag var och lämnade Elwira på förskolan för en stund sedan så hon hann med att leka en liten stund innan det är dags för lunch och en nap för de små.
 Var mysigt att promenera till förskolan idag för solen skiner här och det känns verkligen att hösten har smugit sig på nu. Jag gillar hösten, iallafall i början och det skulle vara fint om det blir en solig och fin höst så man kan ladda med lite extra energi innan den mörka vintern kommer...
Vi kommer ju få en liten höst bebis så det kommer vara extra mysigt att kurra in sig här hemma i höst och vinter och gosa med lill-bebisen :-) Tänk det är mindre än fem veckor till bf! Jag drömde i natt om bebisen och i drömmen kom bebisen den 7:e oktober om jag tolkat drömmen rätt, så en dag efter bf med andra ord. Vi får väl se när våran skatt nr 2 behagar att dyka upp!

Snart kommer morfar hit, han är nämligen påväg på sin Norrlandsresa och passar på att komma och hälsa på en sväng men han vill nog mest träffa Elwira som jag tyligen lämnat så han får nog gå förbi förskolan istället :)

Ha en härlig höstdag!


Hemkomna från Bålstad

På eftermiddagen åkte vi iväg lilla familjen till en annan familj i Bålstad, och det var supermysigt att åka iväg idag på en söndag, då man annars bara skulle varit hemma så det var verkligen trevligt.
Vi blev bjudna på mat och var ute och lekte på en närliggande park och på familjens tomt och bara tog det lugnt
Deras barn är verkligen söta och Elwira skötte sig bra, spännande att komma till ett annat hem och undersöka alla saker.
 En sak som är bra när man hälsar på andra som har barn är att det är "barnsäkrat" och man slipper springa efter Elwira och passa henne stup i ett så hon inte får tag i föremål som kan vara farliga eller ömtåliga och dylikt så man själv kan slappna av någorlunda 

Hjärtat somnade på två röda i bilen och det känns alltid lite dumt när man måste väcka upp henne när hon somnat väl hemma men det är skönt att hon kan somna om direkt igen väl hemma. 
På tal om att sova, nu vill jag också sova för jag är en trött och gravid mamma nu- natti!

Lilla söt-trollet somnade sött direkt i bilen på väg hem

Baby tights

Tights används i stort sett varje dag nu till Elwira och vi kör mest svarta till förskolan samt dessa med små stjärnor på som är suveräna.
Hittade dessa svarta tights från strl 86 som jag bunkrat upp med nu samt de coola leopardfärgade häromdagen på Lindex. Köpte även mjukisbyxor + matchande zip tröjor till som hon kan ha på förskolan. Lindex är min nya barn favorit till förskolan :-)
 

Härliga söndag

Vi har fått sovmorgon idag, eller som M skulle välja att säga det, "vi har försovit oss" :-) hursom så tyckte iallafall jag det var skönt att sussa lite längre och Elwira var ju också trött och sov lite längre, hon har ju varit på förskolan hela veckan så det är klart att saker o ting tar på hennes krafter också.

Idag ska vi åka till Bålstad, hem till en gammal kompis till M och hennes familj, ska bli jättetrevligt att komma iväg och äta gott och bara ha det trevligt, och det är kul att de också har barn, en söt tjej o en kille.

Nu är det hög tid att byta om från morgonrocken till något lämpligare och jag måste ta bort lacket på naglarna också. Ha en riktigt soft söndag!

Kan själv!

Elwira har fått äta länge nu saker själv med händerna men gröt och yoghurt mm som är lite svårare att äta med händerna har vi fått hjälpa till att mata med, men sedan någon vecka tillbaka så har det nästan varit omöjligt, hon ska göra allt själv fast hon egentligen inte helt kan äta gröt själv ännu, för det är inte mycket som hamnar i munnen då...men övning ger färdighet inte sant :-)
ALLT ska hon göra själv och kan bli super sur om hon inte får som hon vill, ja det märks att hon är äldre nu vårat älskade lilla skatt :-)

Mama blå jeans med dragkedja nertill

Det är mycket blått här på bloggen idag, blåbär & paj, min blå klänning från polarn o pyret och nu ett par blå mammajeans ;-)

Har kikat ett tag nu på mama jeans men det är svårt att hitta några som känns rätt, har tänkt beställa från topshop men det är lite svårt med storlekar just på jeans över nätet, jag vill helst prova först.
Efter jobbet idag gick jag in på H&M en sväng för de är den enda butiken som har öppet lite längre än övriga stan, bra när man själv jobbar där.
Hittade ett par snygga mama-jeans på H&M som inte alls ser ut som sånadär tråkiga typiska jeans som H&M brukar ha (H&M trend är dock ett undantag, men de säljs inte här)
De här är mjuka och sköna och inte superhög mudd som jag lätt ka vika ner utan att det känns obehagligt.
Gillar även dragkedjorna nertill som detal- helt i min smak nu när jag är höggravid och mina vanliga jeans är omöjliga att knäppa

Blåbärspaj med dinkel, grahamsmjöl & havregryn

När jag skulle sätta igång och göra min blåbärspaj som jag tjatat om ett tag nu så kom jag på att jag glömt att skriva upp vetemjöl på listan sist jag tog slut på det så jag fick improvisera lite och gjorde en smulpaj bestående av smör, grahamsmjöl, dinkelmjöl, havregryn samt rå socker.
Det blev RIKTIGT gott och med kall marsan sås till den varma pajen samt färska bär på toppen blev pricken över i:et och både ser och smakar lite lyxigare :-)  Jag måste göra paj oftare- såå gott!

090829

Bild som blev suddig, tagen innan jobbet, kul att se magen i profil tycker jag :-)

och en bild när jag kommit hem :-)

Klänning- polarn o pyret
Skinnjacka- BZR
Kilklackar i silver- Nilson

Blåbärspaj?

Köpte svenska & amerikanska blåbär igår oxch tänkte göra blåbärspaj men jag åt så många naturellea med yoghurt och senare på kvällen åt jag upp en påse med chips-hjärtan framför "män som hatar kvinnor"- filmen.

 Så suget efter paj försvann men ska göra en ikväll istället, ska bara hitta något gott recept- vanlig smulpajsdeg är nog godast?

Jobb & ekonomi

Idag har jag jobbat- så skönt vill jag lova, har bara jobbat två dagar i veckan eftersom jag mått dåligt så det var bra att det blev en extra dag. Man blir ju inte direkt rik av att bara jobba heltid och snart kommer jag vara mammaledig igen och det gör inte plånboken fetare direkt.
Jag längtar till att jobba mera och tjäna mera, men just nu är det omöjligt och nu ska jag bara njuta av tiden som gravid och sedan av mammaledigheten men efter det ska det bli andra bullar med jobb & ekonomin men det är ett tag dit så nu är det en sak i taget som gäller.
Försöker glädja mig åt  att jag faktiskt har mat på bordet och tak över huvudet och att vi är friska :-)

Nu ska jag fixa iordning lite middag här hemma men återkommer snart igen

Barnvagnsvänliga overknee boots

Det gick visst fort att hitta ett par perfekta over knee boots till hösten! skrev om dessa tidigare och chansade på att de skulle bli bra, och mycket riktigt. dessa är i mjukt kalvskinn med dragkedja och en klack på bara 6 cm och går precis över knät på mig, precis lagom höjd.
  Jag har ganska smala vader men dessa sitter lagom löst på mig och så är det bra att jag kan få plats med ett par stuprör i dessa utan att det kommer kännas obekvämt.
Jag ville inte ha ett par med för hög klack eftersom jag bara tänkt satsa på ett par sådana här stövlar så måste man ju tänka lite praktiskt också, med tanke på att jag ofta går med barnvagn och snart kommer få en till liten bebbe :-)

Älskar höga klackar, men även om jag är bra att gå på höga höjder så är det omöjligt att känna sig lika smidig i sånna, och med en ammande bebis senare vill jag minst sagt kunna vara smidig.
Så nu har jag hittat ett par perfekta för min livsstil till vardags ;-)  ska även sätta på en sula på dessa hos skomakaren (gör det med alla boots i stort sett) .

Akupunktur behandling & njuta av det lilla

Hade ingen alls lust att gå iväg med mitt värkande huvud till barnmorskan men fick ta mig i kragen, sätta på mig några normala kläder, lite rouge och ett par stora solbrillor.
Gick iväg med en dyster min och ett värkande huvud men på vägen var det en gående främmande person som kommenterade min fina mage samt en på cykel som gjorde detsamma i farten (!) så då rycktes min min upp rätt fort :-) Ett bevis på hur lätt det är att göra någon glad, ett par ynka rader med ord kan betyda så mycket.

Väl hos barnmorskan kollade hon blodtrycket som var som det brukar, lite lågt men det har jag alltid- gravid eller inte så det var normalt.
Provade akupunktur för första gången i dag, alla medel som inte skadade bebisen var välkomna för att ta bort min ihärdiga huvudvärk så hon satte några nålar som knappt kändes att hon stack i och så fick jag ligga och vila ca 20 min. Låg med händerna på magen, slöt ögonen och tänkte på våran lilla bebis som grejjade runt i magen när jag låg och vilade. Det var skönt att bara ligga där och tänka och fundera medans nålarna skulle sköta sitt.
Kände ingen effekt efteråt men barnmorskan sa att man kunde bli väldigt trött.

På vägen hem köpte jag svenska + amerikanska blåbär som jag blev sugen på att göra en paj av (ifall jag skulle orka) senare ikväll.

Hursomhelst, det jag ska komma till är att min huvudvärk faktiskt släppte efter ett tag här hemma! otroligt skön känsla när den bara *poff* försvann, en halleluja moment och det var nästan två veckor sedan sist jag kände mig såhär "klar" i huvudet utan värk- wow jag blev healad av akupunkturen? eller så var det bara psykologiskt? strunt samma jag mår bra igen och det var värt varenda krona av de 350:- som jag fick betala. Ska fira med blåbärspaj som planerat att  slänga ihop senare och hyra film.

Hoppas bara nu inte den förbaskade värken kommer tillbaka, skulle vara trevligt att inte vakna med huvudvärk i morgon, så nu håller jag tummarna.

Ska äta middag nu och mysa med mina finaste Elwira och Marcus - Njuter av att må bra igen för det betyder så mycket, det gäller att alltid glädjas åt det lilla

Shoot me...

Är ännu en klen dag idag, tyvärr. Har den här förbaskade huvudvärken som aldrig vill ge med sig och blir bara något bättre eller sämre stundtals, aldrig helt bra.
Är hemma från jobbet för jag känner att jag inte skulle orka stå upp på benen en hel dag just nu. Har jobbat trots huvudvärk sedan förra veckan men nu orkar jag liksom inte "kämpa emot" den mer, bäst att lyssna på kroppen och stanna hemma- även fast det är sjukt tråkigt.

Ringde tidigare i veckan till barnmorska och idag ska jag dit och kolla mina värden och är mitt blodtryck bra så ska jag prova på akupunktur som kanske kan hjälpa? hoppas hoppas...

Nu ska jag masa tillbaka till soffan och ligga där tills jag ska iväg till barnmorskan och äta lite frukt och favoriten just nu- sias jordgubbsglass så känns det lite bättre för stunden

Hoppas ni har en bättre Fredag än vad jag har och att solen skiner hos er också- kram

Magen v 35+3

Igårkväll fotade jag magen så såhär ser jag ut just nu! Veckorna rusar ännu snabbar än vanligt. Försöker hinna med att läsa lite om magen även om det känns lite som en "repetition" så känns det bra att läsa om vad som händer vecka för vecka mm.
Mitt järnvärde är mycket bättre nu men har fått en huvudvärk som är lömsk och kommit och gått mer eller mindre över en veckas tid nu, jag hoppas den ger med sig snart för inte blir jag pigg av att må dåligt till och från direkt.
Det kan bero på väder omställningarna de senaste dagarna för det kan jag vara ganska känslig mot.

Bebisen är en aktiv liten sak men den rör mer på sig och "bonar om" där inne än vad Elwira gjorde tror jag, för hon var mer en "kickboxare". Mycket aktivitet är det minst sagt i magen, även denna gången fast en lite annan känsla tror jag.

Har hört dom som inte kunnat sova pga mycket aktivitet just på nätterna men det känner inte jag av och gjorde inte det sist heller och Elwira har sedan start sovit väldigt bra så jag kan ju hoppas att denna bebis nr 2 får lika bra sömnrytm som hon, det skulle vara guld värt även om man inte kan styra så mycket över det så kan jag som sagt hoppas :-)

Utflykt och huvudvärk

Idag ska de små på förskolan inklusive Elwira på utflykt, tycker det låter så mysigt och det var mysigt att få packa hennes lilla väska dessutom :-) Hoppas de slipper regnet bara, det är ju lite lurig årstid just nu.

Vaknade med huvudvärk i dag med, ska försöka komma ikontakt med barnmorskan idag. Är grymt störande vill jag lova och vill ju inte äta en massa tabletter nu som gravid i onödan heller.

Nu ska jag äta lite mer frulle och sedan krypa ner under täcket ett tag innan jag ska börja jobba- mysigt :-)




Akupunktur kanske?

Hallå hallå!

Oj vad dagarna går extra fort nu när vardagen rullat igång på allvar med förskola och jobb, allt tar mer tid än vad man tror, ska bli ännu bättre på att planera min tid även fast jag tycker jag är rätt duktig på det och min kalender används flitigt.

Ikväll har jag jobbat till stängning och det har gått bra förutom att jag varit så himla varm i kroppen till och från samt känt av min irriterande huvudvärk som jag haft i flera dagar nu, inget vidare alls vill jag lova.
Mina "härliga" svett- attacker beror ju på graviditeten men huvudvärken vet i tusen? Jag får den sömn jag behöver och äter bra och stressar inte i onödan och har inget som jag går och oroar mig över så jag kan inte alls sätta fingret på vad det kan vara? funderar på om jag skulle prova på akupunktur ? det är något jag aldrig provat tidigare, kanske kan hjälpa...

Efter jobbet var jag och handlade lite snabbt och hämtade ut två paket. Det var lite trist att komma hem ikväll, eftersom Elwira redan sov då, gillar inte att inte kunna säga godnatt vissa kvällar då jag jobbat :-( men hon sov sött som vanligt och jag var inne och tittade en lång stund på våran fina tjej.
 I morgon ska de på en liten utflykt till ett närliggande ställe med park mm och vara borta hela dagen, så det kommer hon tycka är spännande :-) liten matsäck ska jag packa till fikastunderna samt ombyten i hennes fina mini kånken från fjällräven.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


090826

Det regnar som tusan ute! är hemma en sväng från jobbet nu och det är tur att det finns gummistövlar =) sandalerna har jag just nu bara inomhus. Dags att kila igen, en hamburgare väntar på mig =)

Ett par små flätor i håret...

Sidenskjorta- H&M (älskar denna)
Leggings- Gina tricot
Linne- La redoute
sandaler- Halens
halsband- Dogeared

Alien i regnet

Vi lämnade Elwira lite senare idag på förskolan och det regnar här idag så idag fick ett nytt regnställ invigas som har hängt på hennes plats på förskolan.
Hon såg ut som en liten alien i regnstället som är en hel overall och limefärgad med blåa små cirklar på samt luva, så jag tyckte hon såg ut som en söt liten ailien :-)
Elwira har inte varit ute så mycket och lekt i regnet tidigare, mest för att vi brukar hålla oss inne då och mysa så hon stod ett tag och spanade runt på dom andra barnen och såg lite fundersam ut. Sedan gick hon till 2sitt" lilla hus so är format som en tomat och satte sig där inne en stund för sig själv och log med sitt största leende mot oss och så kom en annan liten tjej och gjorde henne sällskap- sååå sött! mitt hjärta smälte som smör :-)
Efter ett tag var hon dock full igång som vanligt med hinkar o spadar och allt vad de nu har och vinkade hej då till min upptagna lilla tjej.

det är kul att de fotograferar och dokumenterar mycket på förskolan, för de är ofta framme med kameran och när Elwira satt i "sitt" lilla tomat hus på gården var en av fröknarna direkt framme med en kamera. Det är ju jättekul för oss föräldrar till barnen att se i efterhand. Det får dom en stor eloge för.

Snart ska jag jobba och ska skutta in i duschen nu och göra mig iordning. Jag har varit jättedålig på att svara på kommentarer, men det har varit så mycket de senaste dagarna med bröllop och allt så jag knappt hunnit blogga, men jag ska svara (som jag alltid gör) men det får bli ikväll efter jobbet när jag har tid.

Ha en bra dag!

Snälla & synkade kidz

Det gick som sagt bara bra idag att vara själv hemma hos familjen T och passa Viggo när jag hade Elwira med mig.
De var roliga att se på när de lekte och tog varandras leksaker och Viggo kröp efter Elwira så fort han kunde och hon gav han leksaker, det var så sött :-)  de sov även samtidigt på eftermiddagen, och det var skönt med en liten "rast" i solen för mig själv & magen :-)

Har varit uppe med tuppen idag, kan inte ens komma ihåg när jag var vaken innan sju sist så jag är väldigt trött nu. Ska ta en dusch och smörja magen och sova nu- natti natti!

Provkör en McLaren

En McLaren vagn ska Viggo få i höst och idag var vi och provkörde en. Marcus har också pratat om den här vagnen men jag hade aldrig provkört en tidigare så idag provkörde jag Elwira i en :-) Handtagen kan man justera om man är lite längre, sufletten men uv-skydd) verkar kanon eftersom den kan dölja barnen så mycket, toppen när lillan/lillen sover också. Den här har även fullt liggläge och den verkar kanonbra.

Syster T kör Elwira

(remmarna är dock i svart på de man köper) Elwira såg lite förvånad ut när jag satte henne i en annan vagn :-)

Babysitter

Idag var jag och Elwira uppe med tuppen halv sju i morse så väckte upp Elwira, åt frulle och tog tåget strax efter sju till Stockholm.
Syster skulle jobba idag och jag agerade barnvakt åt Viggo och han tyckte nog det var extra kul idag eftersom Elwira var med. Det gick mycket smidigare än vad jag trodde och det var två nöjda och glada kidz hela dagen och jag fick dem även att sova samtidigt och då satte jag mig en stund på terassen och fick dessutom lite sol på mig, det var SÅ skönt!
På eftermiddagen kom T hem till de små bustrollen och då gick vi en runda på några ärenden som hon skulle uträtta och så var vi och provkörde en McLaren vagn.

Har tagit lite bilder under dagen men batteriet i kameran har dött nu men ska ladda det lite och sedan lägga ut lite pics :-)
 men nu vill jag först ha te och mackor :-)



Kenzo klänning till salu?

Tänkte höra om det är någon som är intresserad av att köpa den här klänningen som Elwira hade på min syster T:s bröllop, jag beställde nämligen två olika storlekar för att vara säker på att en av dem skulle passa.
Jag säljer den klänningen jag beställde i mindre storlek; 12månader/74cl (normal storlek) och har betalt 750:- för den (lappar sitter kvar och är aldrig provad)

Det är en originell och jättesöt klänning samt underklänning i den och är från ett märke som inte säljs överallt här i Sverige så jag tänkte om det kanske fanns någon som gärna skulle vilja köpa den istället för att jag skickar tillbaka den? 
om intresse finns maila mig: [email protected]

I morgon blir det "träning" i Sthlm

Idag har jag varit och jobbat och efteråt gick jag på stan en timme och shoppade lite kläder till Elwiras "dagisgarderob" lilla hjärtat trivs som fisken i vattnet och sköter sig galant på förskolan och det känns bra att kunna ha henne där nu.
Att hon skulle vänja sig vid att vara där var ett av våra "mål" innan bebis nr 2 kommer och det verkar ha gått vägen redan.
Hon har börjat sova lika länge som hon gör här hemma i vagnarna på förskolan nu, så det är toppen att hon även får sömnen hon behöver också, och jag tycker det är så bra att dom sover ute i en "varsin" större tvillingvagnar som finns på plats där.

I morgon är jag ledig, eller inte "ledig" direkt för jag ska åka tidigt på morgonen med Elwira till Stockholm hem till syster T och passa Viggo över dagen medans syster är på jobbet, så det blir full fart i morgon med en liten med spring i benen och en viss liten kille som kryper runt för fullt :-) bra att få lite "träning" för mig som snart kommer att ha två små ;-)

Ska förbereda lite frukost och lägga fram kläder till mig och Elwira och lite andra prylar så det går snabbt på morgonen i morgon utan stress innan tåget vi ska hoppa på går.
Blir lite tidigare ikväll tror jag nog, för i morgon kommer jag behöva mina krafter :-)

P&K!

Liten fuskisväst och andra höst plagg

Finns en hel del fina barnplagg både till tjej och kille på laredoute tycker jag. Mycket i neurtrala färger och härliga höst plagg.
Den lilla pälsvästen ser riktigt fin ut och finns även i liknande vuxen variant här. H&M har ju en liknande variant men dock en kortare och jag tycker det är finare med "normal långa" västar och framförallt till barn så känns det lite mer praktiskt då de faktiskt värmer den lilla kroppen mer än att bara se fin ut :-)
Och den här västen tycker jag ser mycket finare ut än H&M:s och finns i storlekarna 86-150.
Skorna i mocka finns i olika färger och passar både tjej och kille. Lite varmare strumpbyxor skulle jag vilja ha till Elwira och dessa ser jättefina ut. Den mönstrade tunikan och jeanskjolen är också väldigt fina

Upptäcksfärd under fotografering

Elwira ville bara vara med framför kameran en stund sedan skulle hon på upptäcksfärd på gräsmattan utanför herrgården. Det är så hon- alltid springa iväg på upptäcksfärd på egen hand och ska utforska allt :-) kan fortfarande inte förstå att hon blivit så stor :-) Hon roar sig verkligen minst lika bra på egen hand, precis som fröknarna på förskolan också märkt. Bus trollet vårat!

Äsch! de bara fotar och fotar- jag drar! tänker Elwira ;-)

Elwira kommer små springandes tillbaka :-)

Bröllops helg!

I Fredags var det dags för mig, Marcus och Elwira att bege oss till Norrköping till min äldsta systers bröllop som var igår, Lördag.
På vägen blev Elwira åksjuk och kräktes en massa och vi blev tvungna att stanna bilen på vägen i regnet och klä av hela henne och linda in henne i en stor handduk som hon fick sitta i bilstolen, älskade lilla barn.
det var förkväll hemma hos mormor och morfar och när vi kom fram med en smått medtagen Elwira fick jag gå upp och duscha lillan och M "städa" bilen och tvätta bilstolen.
Elwira piggnade till i duschen och fick vara medd en stund under kvällen och äta lite mat. Det var massor folk som var hemma hos oss och kom och gick och minglade runt, trevligt med stor släkt :-)
Dagen efter, altså dagen D var hektiskt med de sista bestyren innan bröllopet när våran familj skulle göra oss iordning mm och det blev turbofart till kyrkan, men vi hann så klart.
Vigseln var jättefin och jag tyckte det var så fint att prästen även nämnde Viggo (Systers & Magnus son) när och talade så fint. Tårarna gick inte hålla tillbaka när jag såg min syster blev rörd framme vid altaret :-) De var så fina tillsammans och min syster strålade och såg ut som en riktig sagoprinsessa- otroligt vacker var hon, klänningen håret ja hela hon!
Elwira blev rätt snart uttråkad i kyrkan, men psalm boken var intressant ett tag och bläddra i men sedan tröttnade hon på den och att bara sitta still är inget för en 16- månaders tjej så M fick gå ut med henne ur kyrkan.
När de skulle gå ut ur kyrkan stod det att det var musiken "änglagård" som skulle spelas och började smått spelas men sedan bröts den av Chris Browns låt "forever" som dunkade på rejält i kyrkan! och Therese och Magnus dansade ut ur kyrkan! Wow! det det var verkligen inget man kunde förvänta sig, det var hel- grymt!

Efter riskastning mm när de kom ut ur kyrkan fick vi åka hem en snabbis för vi hade glömt några saker men sedan åkte vi till en fin herrgård där festen fortsatte.
Maten var supergod och hela kvällen var verkligen super lyckad. Det var mycket folk och glada miner hela kvällen, och det var minst sagt en dag som Therese och Magnus kommer leva länge på och alla gäster kommer minnas som en jättefin och lyckad dag.

Jag är så glad för min systers och hennes mans skull att de funnit varandra och nu gifts sig för de är gjorda för varandra!
Älskar dig kära syster (även om jag inte säger det alltför ofta) och jag önskar er all lycka i framtiden! - KÄRLEK


Elwira och pappa med psalmboken i kyrkan

Therese & Magnus blir man & hustru!

Toastmaster, vän till Therese sjunger så fint och ser ni lille Viggo som spanar :-)

Therese och Magnus, dansar ordagrant ut ur kyrkan till Chris browns "forever"!

Therese & Viggo

Så stiliga ihop!

Elwira och den vackraste bruden- min kära syster

Sisters 3. Ser ni "rymmaren" i bakgrunden ;-)

Jag, höggravid och min älskade M

Fin dukning och kul med tampar på bordet, med tanke på deras seglingsintresse 

Bröllopsdans!

Elwira och Viggo idag på brunchen, dagen efter bröllopet

Hemkommen!

Hej och hå!

Nu är vi hemkomna från Norrköping och tiden har gått så fort! Vi kom i Fredags men det har varit full aktivitet sedan dess och jag tänkte att jag skulle hinna träffa några vänner, men fick ingen tid för det tyvärr, det var bröllopet som gällde den här gången, och vilket lyckat sådant vill jag lova! Det har varit såå roligt.

Jag är dock helt slut och man skulle kunna tro att jag dansat och festat hela natten lång men vi höll bara igång till halv två på natten ungefär. Jag har/haft huvudvärk (himla irriterande) i fyra dagar nu mer eller mindre så jag har varit rätt så trött men fösökt dölja det så gott jag kunde..

Har inte haft någon möjlighet att blogga för mormor & morfars dator har gått sönder. Ska skriva mer om det underbara bröllopet men nu gäller nattning av Elwira och vi ska fixa (sen) middag åt oss nu

Puss & KRAM


Hudvård från Odd Molly

Se vilken härlig hudvårdsserie odd molly har kommit ut med med, bara flaskorna är ju underbara att se på.
det härliga läppbalsamet skulle gärna på ligga på mitt nattduksbord och en ljuvlig body lotion får gärna stå framme i badrummet

Eleven

Packning pågår

Jag har packat klart nu (förstår inte varför det alltid blir så mycket!)  och funderar på om det är något jag glömt.. hoppas verkligen inte det. det viktigaste har vi iallafall med oss, våra kläder, skor mm till bröllopet :-) och idag kom Elwiras klänning från kenzo dessutom, vilken tur då slapp jag ta plan B.
Var ungefär samma sak när jag skulle på mammablogg galan, då kom min klänning typ en timme innan mitt tåg gick!

M har köpt helt ny kostym skor, skjorta, slips (och en hel ny garderob ungefär) när han var och shoppade tidigare i veckan, shoppade gaaalet mycket verkligen!

Nu har det börjat regna här, hoppas vi lämnar det bakom oss och att solen kommer stråla i morgon på bröllopet! fast om det regnar har jag hört att det ska betyda tur :-)

Vi hörs!


Vitt & Svart från Kavat

Det är verkligen helt fel årstid att köpa sandaler nu, dels för att det är utplockat men det känns så onödigt med tanke på att hon ska ha dom en gång på bröllopet för sandaler nu när vi är i augusti är ju inte så användbart.
Hittade ett par vita kavat sandaler till Elwira i rätt storlek men just den modellen var inte så fin och så fanns det ett annat par på din sko för typ 129:- som jag skulle kunnat tagit bara för att det var just ett par sandaler men de var inte alls snygga...
Så tillslut blev jag så trött på allt och valde att köpa ett par klassiska vita max skor, och nu struntar jag i om det kanske inte är några "typiska" skor man har på bröllop men vad sjutton, hon är ju söt i allt ändå och det är ju iallafall vita och enkla i modellen :-) Tänkte att Viggo skulle få låna Elwiras svarta kängor för hanhar rätt stora fötter så dessa kommer passa,hihi

090821


Topp med svart/vitt leopardmönster- H&M
Tights- Gina tricot
Sandaler- Asos
halsband- Dogeared

Dagen före dagen D

Har varit och lämnat elwira på förskolan idag och nyss ätit frukost här hemma. Jag är ledig idag och vi ska åka iväg till Norrköping idag lite senare, för i morgon är det dags för min systers bröllop!
Ikväll kommer det en massa folk hem till mormor 6morfar där vi ska vara och äta gott och mingra runt, ska bli trevligt.

Jag ska sätta igång och packa våra saker nu och Elwira ska jag hämta vid lunchen så jag ska vara supereffektiv här hemma nu när hon är där.
Idag kom det några tårar för första gången när jag gick, och det kndes nästan "skönt" att få en reaktion för en gångs skull. Men tårarna slutade rinna när jag var utom synhåll och hon fick annat att tänka på.
Fröknarna tycker hon är så duktig och är så nöjd med allt och går och strosar runt och har lätt att roa sig själv som de sa, och så är hon verkligen så det är roligt att höra sådant från annat håll.
igår hade hon ramlat ut från ett fönste från ett litet lek- "hus" som de har på gården och det hade tydligen sett ut att göra ganska ont, men hon hade bara rest sig och ruskat lite på sig och sedan gått vidare, och det är så typiskt Elwira för hon gråter nästan aldrig när hon gör sig illa, det har nästan aldrig hänt- men hon är ju också våran lilla oxe rent ut sagt, född i det stjärntecknet också ;-)

Nu ska jag packa ner våra kläder till bröllopet mm! Ha en strålande Fredag!

Provar mammas armband...

I morse hittade Elwira mammas favoritarmband som jag lagt i hallen och de var ju så klart intressanta och hon vår så söt då hon spanade in dessa och trädde på sig dom på sina små armar :-) och hon var så försiktig med armbanden och strosade runt med dom ett tag, helnöjd.  
Jag lät henne få hålla på med dom ett tag när jag kikade på och var framme med kameran men sedan skulle hon även "smaka" på dom och då fick det vara bra, då fick jag ge henne någon riktig leksak som så klart inte alls var lika kul. Skulle aldrig låta henne få pilla med sådana saker som armand som kan gå sönder och fastna i halsen (usch hemska tanke)
Men sådant som inte är leksaker är ju alltid roligast, när hon var mindre var blå ikea kassar det bästa hon visste :-)

Tittar och pilllar på armbanden..

och provar dom på sig själv :-)

usch inte i munnen säger mamma och så var det slut på det roliga...

Gosig

Godkväll!
Kände mig mycket bättre efter min rast idag från jobbet och jag tror det var mycket jordgubbarnas förtjänst :-)
Blev genast mycket piggare och yrseln försvann, hade kanske bara lite lågt blodsocker där en sväng.
När jag kom hem var det en smått övertrött Elwira som röjde runt här hemma med pappa som badat henne och precis gjort henne klar för natten, förutom borstat tänderna.
Hon är så söt för hon vet precis vad hon ska göra och i vilken ordning rutinerna för natten är i, hennes favorit ord är nog bada för hon nästan springer till badrummet då :-)

Efter vi lagt Elwira för natten så har jag plockat lite här hemma och ugglat en stund framför tv.n samt plockat upp lite smått och gott från ett h&m paket, bland annat dessa pälsvästar och de är superfina och så mjuka och gosiga!
ska se till att få en bild på dom och lägga upp här. Jag längtar till jag kan ha den i höst och då även kunna knäppa den när magen är borta ;-)

Nu ska jag diska (super roligt) och sedan ta en dusch och förbereda morgon dagen, det blir lite sent här ikväll.
 
ha en fortsatt trevlig kväll!


Fuskpälsjackan från H&M med leoprint, man vill bara gosa in sig i den :-)

Sommarens sista gubbar?

Är hemma från jobbet på rast nu, en välbehövlig sådan för jag känner mig rätt yr i huvudet idag, järnbristen som spökar...
köpte jordgubbar nyss på vägen hem så jag tankar med järn till mellanmål just nu.
det stod "svenska jordgubbar! och goda är de, men hur säker kan man vara på att de faktiskt är svenska?
Känns som jag smaskar jordgubbar för sista gången den här sommaren nu...
Elwira kommer också bli glad över dessa goda gubbar. saknar min lilla tjej just nu som har varit på förskolan och nu är med pappa, min lilla stjärna är så stolt över henne!- LOVE

090820


jeansjacka- Levis
Klänning- H&M
Tights- Gina
Sandaler- Fornarina
Armband- Gina tricot
Klocka- Diesel

En ny dag & frissan!

ja så känner jag verkligen idag! så härligt :-) Igår var verkligen inte min dag och jag mådde kasst i stort sett hela dagen men idag har jag nya krafter känner jag.

Solen skiner även idag och här hemma blir det frukost och på klädnad strax och sedan ska jag ta Elwira till förskolan.
Efter jag lämnat henne så ska jag förhoppningsvis bli snygg i håret, min ut växt är inte så rolig nu så det ska bli skönt att få den fixad nu och att få det gjort tills bröllopet på lördag framför allt. Sedan väntar jobb för min del fram till kvälllen.

Nää nu är jag SÅ hungrig så frukost nästa tack! Kram på er alla .

Zara home

Har tagit ett skönt bad ikväll och har kikat som hastigast på zara home kollektionen som nu finns hos ellos.
Finns en hel del fina saker till badrummet, sovrummet och barnrummet. Snygga tea lights och flera snygga ramar får gärna komma hit, nu bums.
Till barnrummet finns fler söta kuddar, plädar och plädar och en mysig fårskinnsmatta i grått mm. Något till bebis nr två vill jag ha och uppdatera lite i Elwiras rum skulle vara trevligt. Måste sätta mig och kolla igenom allt ordentligt en dag, finns som sagt en hel del
Nu ska jag sova! natti natti

zara home hos ellos

Slut..

Idag har jag varit helt slut hela dagen, och är så trött. Har nyss klämt i mig en stor tallrik sen middag så nu känns det som magen ska spricka! men det var så gott och hungrig är jag som en varg! Bebisen i magen har sprakat och kört runt som aldrig förr idag hela dagen, det är ju trångt där inne nu!

Ska ta ett bad nu och kanske fixa mina naglar som inte är så fina just nu och sedan bums i säng, en tidig kväll behöver jag känner jag

Kram!

Godmorgon, godmorgon!

Godmorgon!

Idag väntar en jobb-dag och jag ska snart sätta på mig skorna och kila iväg. M är iväg och lämnar Elwira på förskolan själv idag. Känns inte alls konstigt att gå till jobbet nu och veta att hon är på förskolan några timmar nu när det är inskolning, för det går ju så bra.
Trodde det skulle kännas lite jobbigare just nu men jag har väl också börjat vant mig :-)
Igår fick vi "brev" i vårat postfack på förskolan +räkning med månadens planering och tid för föräldramöte och olika utflykter mm som är på schemat  Tänk vi ska på vårat första föräldramöte , vad vuxen jag kände mig när jag läste det, haha! och en massa olika och roliga utflykter- åh min lilla tjej hon kommer få göra så mycket kul med de andra kidzen :-)

'Nu ska jag stoppa med lite "mellis" till mig själv till jobbet och kila iväg.  Ha en toppenbra dag allihopa!


Poncho i ull

Den här ponchon i ull har jag kikat på hur många gånger som helst och den är 100% ull, varm och go med andra ord.
Tittade på en annan poncho från La redoute men den var i merinoull och det känns inte helt rätt att köpa den med tanke på att de inte kan garantera att djuren blir rätt behandlade. Skulle vara mysigt med en poncho att kunna slänga på sig kalla höstdagar och bebis nr 2 kan få lite extra värme när det är dags för matning i det fria :)
Finns även en mindre variant för den lilla tjejen

Proud


Vem går bara hemma?

Fick en fråga som löd följande:

Eva: "Varför sätter du in en sån liten tjej på dagis är min första undran då du bara går hemma? och sen ska du väl va mammaledig? Men alla är vi olika och du gör som du vill..det var bara en liten fundering.."


Ibland känns det som man får samma frågor jämt och ständigt om samma saker så nu svarar jag här, vill skriva hur det ligger till för dom som inte hänger med ;-)
 
Det är alltid lika roligt när folk antyder saker och ting, för varför skulle jag bara gå hemma?  Jag jobbar 67% för att vara exakt och när jag inte jobbar tar jag hand om min dotter.
Alltid när jag är ledig är jag med Elwira och idag är första gången jag varit ledig från jobbet och haft Elwira på förskolan och varit utan henne, väldigt blandade känslor.
Men när inskolningen är klar kommer Elwira vara där när jag och M jobbar, det är lite av "målet", inte att ha henne på förskolan och bara vara hemma, vem skulle vilja göra så? Vi VILL så klart vara me våran dotter men vi måste även få tid att jobba, precis som alla andra familjer.
Jag har jobbat deltid sedan april, bortsett från en kortare sjukskrivning på 10 dagar pga av yrsel mm av graviditeten. 
Jag har en sambo som har eget företag (butik) så vi krockar rätt rejält med våra arbetstider eftersom butiksjobb kräver kvällar och helger så det är väldigt svårt att "jobba om" varandra eftersom vi i stort sett har samma tider.  De senaste månaderna sedan jag började jobba så har han varit hemma med våran tjej.
Jag ville börja jobba igen ganska snart eftersom jag precis som du skriver kommer vara mammaledig igen.
Jag gillar att ha möjligheten att få "passa på" att jobba innan bebis nr 2 kommer men samtidigt ha tid för Elwira eftersom jag inte jobbar heltid, så det är en bra balans.

Vi skulle aldrig sätta våran dotter på förskolan om vi inte kände att det var okej och hon verkar trivas minst sagt och kommer inte gå där heltid, det känns för mycket. Men ett par gånger i veckan tror jag bara är nyttigt. Vi ville även se till att skola in våran tjej innan bebis nr 2 kommer så det inte skulle bli i samma veva som bebisen kommer.
 Så just nu rullar allt som det ska :-)

090817


Klänning- Vero Moda
Jeansjacka- Levis
Kilklackar- la redoute
Ring- Gina tricot

Hur långt ska man gå?

Jag har börjat kika runt lite efter ett par höga stövlar till hösten/vintern både på stan och webben och det trillar in lite här och där så det gäller att vara ute på stan och spana i god tid...

Funderade först på att köpa ett par platta varianter (utan klack) men jag vill gärna ha en klack som inte är för hög och lite "barnvagnsvänlig" .De höga varianter är läckra men kanske inte lika användbara som de lite mer löst åt sittande par?
 Stövlarna från Michel Klein blir nog lite mer svårburna för mig med barnvagn och två barn i höst!  Kanske skulle prova klicka hem den andra varianten från Soft Grey från La redoute som ser väldigt snygga ut, fast i svart då.
Enkla, svarta i skinn  utan nitar och dylikt vill jag ha och som sagt,inte för hög klack max kanske 8 cm , så jakten är i full gång och det högra paret stämmer in på vad jag letar efter, ,men det är svårt med bara en bild.
La redoute har 40% på en valfri vara med koden 92295 så det är bra läge att klicka hem något med en sådan bra rabattkod


Melon

Igår när vi var och handlade lite till middagen så köpte vi en melon och jag har knappt ätit någon sorts melon den här sommaren av någon anledning, det har liksom glömts bort i år. I Fredags fick de vattenmelon på förskolan och Elwira mumsade för glatta livet.
Så det var väl på tiden vi fick med oss en hem, innan de knappt  går att få tag på längre och jag mumsade ju på vattenmelon till min sena frulle förut, så gott.

Elwira fick busa lite med den igår och lyfte den(!) och gick några meter med den, hon tog i för kung och fosterland, haha den var ju så klart jätte tung för henne! var bättre att rulla den ;-)

Förskola, bm besök och tystnaden

det blev lite små hektiskt här på morgonen då vi låg och drog oss i sängen lite för länge alla tre så det blev bråttom med frukost, på klädnad och allt annat som hör morgonen till.
Jag skulle iväg till barnmorskan och M skulle lämna Elwira på förskolan. Det var strålande väder när jag i rask takt begav mig till barnmorskan, så härligt!
Jag kom i tid och barnmorskan och jag kände på lill-sprattel i magen som ligger med huvudet nere och jag kände det lilla underbara huvudet, älskade bebis :-) Hjärtat lät fint och magen min växer som den ska, ligger strax över kurvan nu.
Alltid lika skönt att ha varit där och fått höra så många fina ord och att bebisen mår bra.

Efter besöket hann jag även möta upp M för mottagningen ligger inte så långt ifrån förskolan och så vinkade vi av lillan tillsammans Känns som det går så fort men skönt att hon snabbt verkar ha vant sig vid att vara där utan problem.

Just nu är jag själv hemma och har precis avnjutit en lång men sen frukost, hann knappt få i mig något i morse så magen kurrade minst sagt på vägen hem. Köpte med mig frukt från torget och det är härligt att gå där och välja bland en hel del höst frukt nu. Jag älskar plommon så det fick jag bland annat med mig hem.

Är ännu mer konstigt nu när jag är helt själv hemma utan både M & Elwira- nu är det ännu tystare, är verkligen inte van vid den här tystaden, men det är ganska behagligt faktiskt även om jag saknar Elwira direkt efter vi lämnat henne så försöker jag se det här som en skön egenstund, bara jag och fina magen. När bebis nr 2 är född så kommer det inte vara sån här tystad som det är nu :) men jag längtar efter att få höra de små bebisljuden nu. det gäller att ta vara på de olika härliga stunderna, och just nu försöker jag som sagt njuta av tystnaden

Sen frukost bestående av gott bageribakat bröd med smör & ost, apelsinjuice, yoghurt med solrosfrön & linfrön, plommon och melon

Godaste yoghurten! krämig och med god smak av jordgubb

"Dagis garderob"

Har redan ett x antal plagg som haft oturen att blivit lite förstörda av dessa förrädiska fläckar och det har vi att "tacka" förskolan. Inget fel med förskolan, för de har ju inte möjlighet att vara lika noggranna att försöka hålla allt kladd borta som hör till dom små liven som man kan vara med ett barn. Men de verkar trots allt vara ganska noggranna med att se till att de har rena kläder och framförallt rätta kläder för ändamålet.
 Kladda är ju kul och klart dom ska få ha kul, de är ju barn och ska få vara det. Vad är det det står på via paketen.. "smuts är bra" jo det håller jag med om :-) Det är inte så att jag inte låter Elwira få kladda, det får hon så klart men då tar jag kanske exempelvis av tröjan, eller sätter på henne en haklapp med ärm eller dylikt för att undvika pensträck och blåbärsfläckar och sånt extra roligt ;-) man kan ju inte komma ifrån allt-långtifrån men lite kan man ju "förebygga" och ha lite sunt förnuft,  ja ni hajjar?
 Jag gillar det här med "hel och ren ska man vara" som M:s mormor tydligen alltid sa :-) men så pedant som hon verkade vara kommer jag aldrig bli.

Det tråkiga är bara att vi måste börja köpa mer slit o släng kläder på exempelvis H&M och liknande , och jag gillar inte alls deras kläder- bortsett från en och annan söt klänning vi har från kedjan.
Men det är ju inget kul när kläderna hon har på dagis blir förstörda då tappar jag suget för at klä henne i det jag vill (ikväll är jag bara så trött på fläckar...)  Kläder är just bara kläder men jag tycker också det är roligt med lite finare plagg som gärna får förbli fläckfria, men som sagt inte några finare plagg till förskolan framöver.
Men ytterplaggen kommer jag fortsätta vara noga med att de är funktionella och håller kvalitén´, även fröknarna på på förskolan tyckte det var viktigt med bra ytterplagg och eftersom hon går på ur och skur så är det ju lite extra viktigt kanske.

Har skaffat ett gäng med tights (istället för mjukisbyxor) och nu behöver vi mest tunikor och andra överdelar som hon kan använda som "dagis kläder"  Så nu blir det olika garderober för Elwira, den vanliga garderoben med lite finare plagg kommer alltid att finnas och den tråkiga "dagis garderoben" har börjat växa så smått just nu :-)

Bröllops fix och sko problem

Tänk att snart är det dags, min äldsta syster gifter sig, nu på Lördag! Det är lite ytliga ting vi här hemma måste fixa med innan det är dags för den stora dagen och det vi har kvar att köpa/göra är följande:

Elwira:
 *Hennes  klänning är beställd hoppas bara den passar annars måste jag fixa en plan B!
 * Gå till frisören och göra något åt hennes busiga troll- kalufs
 * Nya strumpbyxor + strumpor med spets
 * Vita skor/sandaler

Marcus:
* Kostym
* Skor (?)

Jag:
* Frissan!! (det är kris)

Det "svåra" är egentligen det här med skor till Elwira, eftersom det egentligen är helt fel årstid att köpa ett par vita sandaler då de enbart kommer användas på bröllopet så får de inte gärna kosta så mycket.
hade det varit i början av sommaren hade det ju inte spelat så stor roll då skulle vi kunnat köpt ett par vita sandaler och kunnat använda dom längre än bara på bröllopet....
Vi var på stan i dag och spanade men det är så ut plockat just nu så det var inte det lättaste, hittade inga alls som passade och då var vi i alla barn-sko butiker här i stan.
Funderar på att köpa ett par klassiska vita "max" kängor som ändå skulle passa till klänningen, känns inte som det finns så mycket andra alternativ? svåra i-lands problem...

Nemas problemas

Åh, dom ringde nyss från förskolan och berättade att det gick hur bra som helst och de hade varit ute och lekt som vanligt och sedan gick de in och då hade hon ätit en stor portion med korv och potatis och grönsaker och sedan hade hon somnat direkt i vagnen! åh vad jag är en stolt och glad mamma nu vill jag lova :-) det är verkligen så skönt!
Att hon anpassar sig fort till nya saker och att hon skulle trivas visste jag ju, men just det här med sömnen hade jag ingen aning om hur det skulle gå eftersom det är helt nytt, men verkar ju ha gått hur smidigt som helst!
Skönt också att sedan kunna lämna henne där utan större problem och inte känna någon ångest över att ha henne där.
Våran tanke och vilja är ju att hon ska kunna vara där några gånger i veckan och inte alltför många timmar och bara tycka det är kul, och förhoppningsvis blir det så som vi tänkt oss.
Tänk så glad man kan bli :-)  min lilla cooling

Kenzo kids dress

En klänning från kenzo kids har jag beställt till Elwira till syster T.s bröllop så nu hoppas jag den hinner komma i tid och att den är fin i verkligheten.
Klänningen är flerfärgad och kommer bli fin på bröllopet, inte för uppklädd utan bara helt perfekt (förhoppningsvis:-) Jag har beställt två stycken fast i olika storlekar för säkerhets skull. Bilderna på kenzos barnkollektion är helt bedårande!
 
Bilder: kenzo

Utan oss

Nu har jag och M varit och lämnat Elwira på förskolan och idag ska hon både äta och sova där utan oss- spännande :-)
Har ingen aning om hon kommer somna i en av vagnarna utomhus, för det är hon ju inte van vid och när hon kommer märka att hon inte är fastspänd så får någon fröknarna att göra *hihi* nejdå, men förmodligen är hon trött vid den tiden så det blir nog inga problem, om inte annat kommer hon vänja sig, det är ju det inskolningen är till för.

Efter vi lämnat henne där gick vi förbi ett bageri och köpte gott bröd med oss hem som vi nyss har fikat på här hemma.
det är så tyst och konstigt att inte höra Elwira, hjärtat som just nu förmodligen är på fruktstunden eller så har dom gått ut på gården nu och leker.
Någon från förskolan skulle ringa senare och tala om hur det går med sömnen och vi ska vara tillbaka igen så vi är där när hon vaknar.

Ha en bra dag!


Back on track

Nu känner jag mig normal igen, inget vidare att känna sig deppig men det blev lite för mycket tankar för mig som svämmade över och som gjorde mig deppig, mycket graviditetshormoner just nu! Men nu känner jag mig åter i balans.
 
Vi var ute i parken i flera timmar idag och tog en promenad och det hjälpte till att få styr på humöret igen. Här behövs inga piller när jag har ett livs levande lyckopiller ;-)
Ikväll har jag och M myst i soffan och kollat på ice age 3, hihi vi är så barnsligt roade av disney filmer jag och kära M!

Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan bums i säng! Natti natti

Magen v 33+6

Passar på att lägga upp en ny mag bild innan det är dags att gå in i vecka 34! Så det blir en kvällsmage den här gången, alltså lite extra stor än vanligt :-) fast jag är ju inte speciellt stor, det är mest magen som växer, precis som det var med Elwira, kanske en tjej till i magen? jag har ingen aning faktiskt! fast det känns inte riktigt samma ärligt talat men vågar inte riktigt gissa ;-)
vi får väl se vem som kikar fram, och det är inte lång tid kvar nu, kan inte riktigt förstå att snart ä vi där igen- så stort ! och så efterlängtad du är lilla bebis nu *Kärlek*

Mums med mellis

Jag och Elwira har nyss ätit lite mellis här hemma och bådas favorit just nu är naturell turkisk yoghurt med bär. Nu hade vi bara hallon hemma men vi brukar äta med blåbär också, SÅ gott! jag fuskar dokc med lite socker på min portion.
Smörgås till det och ett smörgåsrån fick Elwira avsluta med, väldigt gott var det tyckte Elwira som ni ser på bilderna ;-)


Turkisk naturell yoghurt med hallon (jag saknade dock blåbär i dag)



090816


Nu ska jag bege mig ut med Elwira. lunchen får bli ute-någonstans. satte på mig mina favorit strumpisar i hopp om att de ska pigga upp mig en smula, och de fungerar faktiskt lite, lite idag. P&K!



Vit tunika- Gina tricot
Linne- filippa K
strumpisar- köpta för läänge sedan på gina tror jag
Skor- Converse
Klocka- Diesel
halsband- dogeared
Utomhus, jeansjacka, Levis 

Liten o stor i leoprint

Väntar just nu på att dessa två fusk pälsjackor ska dimpa ner i lådan. När man köper något från H&M så blir man ju inte direkt ensam om att bära plagget men det struntar jag i just nu, tycker den svart/vita fuskisen är så snygg!
och den lilla pälsen börjar från strl 86 och Elwira har just nu 80 så kanske hon kan börja ha den i början av nästa år? :-)
Jättefin den med, inget dagis plagg så klart mer ett vardags plagg en dag på stan etc



Känslig

Mitt humör pendlar som solen idag känner jag, det är växlande molnighet här idag och mitt humör verkar följa samma mönster. Känner mig inte alls på topp och mest bara superkänslig och det är nästan så jag skulle vilja lägga mig ner och bara böla . Det är inte min dag idag med andra ord.

Ska gå ut med Elwira snart och hoppas att tankarna samlar sig och humöret också, det är ingen vidare känsla i kroppen just nu tyvärr

Ensam med boken

Var nyss och skulle titta till Elwira när hon sov sött, trodde jag men så kollar jag i dörrspringan och då sitter hon på kudden och bläddrar i en bok.
Kom på att jag lagt boken på fönsterbrädan över hennes säng där det är ganska tomt just för att hon kommer åt sakerna annars.
Stod och tittade en stund och hon var så söt när hon satt där tyst för sig själv och bläddrade i boken :-)
Gick in och lyfte upp henne och så satt jag mig och bläddrade lite med henne en stund innan jag la henne i sängen igen. Mammas hjärta, hon är för söt!


Sugrör

Hittade den här bilden på datorn som jag glömt lägga upp :-) Det var på mamma blogg galan och vi hade en lite mildare variant av fem kamp och här skulle vi göra ett "torn" av sugrör som skulle stå på egen hand. det gick inte så bra för oss men var rätt kul =)


Keyboard for blondies

Ett rosa tangentbord med lite utbytta texter på vissa av tangenterna :-) "Keyboard for blondies" inte helt fel med ett rosa tangentbord kanske ;-)

Höst vibbar

I morse när jag vaknade så var det riktigt kyligt i vårat sovrum fast det var väldigt skönt att ligga under varma täcken och känna kylan i luften. Fick lite små höst vibbar av att känna kylan i luften, men ute strålar solen och det är det som är huvudsaken, oavsett om det är lite små kyligt eller inte :-)
Häromdagen när jag var ute på kvällen så regnade och var mörkt och trist, det var verkligen inget härligt alls, kändes som hösten var här den kvällen. Även om jag gillar hösten så får värmen gärna hålla i sig ett tag till.
Jag är själv med Elwira idag och vi får se vad vi hittar på, var längesedan vi gick till någon park så det blir det nog.
Vill få tag i jordgubbar med men det är nästan omöjligt just nu tyvärr, kanske blir plommon istället som hör hösten till :-)

Kram!

Allure, prima ballerina & forget me knots

Essie är mitt absolut favoritmärke på nagellack, O.P.I är också bra men jag jag tycker essie är snäppet bättre för det blir aldrig ränder med det här lacket och det är så smidigt att lacka med, kräver knappt någon koncentration alls och är som gjort för mina naglar tror jag allt :-)
Igår hämtade jag ut dessa tre lack från favoritmärket som jag köpt hos Blush. Är mest inne på neutrala lack i färger som ljus beige och ljusrosa just nu men är glad att jag klickade hem ett rosa också, för det är en helt perfekt nyans av rosa, me like! tyvärr är bilden lite missvisande, det är finare i verkligheten.
Så nu har jag uppdaterat med några nya fräscha lack, nästa gång blir det det den härliga rosa tonen på naglarna :-)

Lack från essie ifärgerna; allure, prima ballerina och forget me knots och köpta hos Blush


Hammerhead

Satt och kikade lite på Phil & Teds hemsida och såg att det ska komma en ny variant som heter hammerhead med två hjul framtill. Den verkar superbra och ligglägena ska tydligen vara bättre dessutom.
Vi har funderat på en dash eller Vibe från samma märke men den här skulle jag vilja ha :-) Det verkar som om den ska komma till Sverige i November/December så bebis nr 2 kommer ju redan vara född om vi väntar på vagnen, men jag skulle faktiskt kunna tänka mig att vänta. Vi får väl se hur vi gör... skulle ju vara kul att ha de senaste modellen som även verkar vara bäst när man ändå måste köpa ny vagn. Buggan kommer vi behålla så det skulle ju kunna fungera med den och en bärsele till bebis nr 2 i väntan på vagnen ;-)


090814


Linne- bik bok
Tröja- Cocoon/ La redoute
jeanshors- Asos mum
Guldsandaler- Halens
halsband- Kenneth J Lane

Konstig känsla

Jag och M har varit en stund på förskolan med Elwira och sedan var det dags att säga hej då. Idag ska hon nämligen få vara där i två timmar utan oss och så ska vi komma tillbaka till lunchen och äta där med henne för första gången.
Känns jättekonstigt och tyst här hemma nu när det bara är jag och M, har ju aldrig knappt hänt förut!
Lite ledsamt på något sätt känns det men ändå bra för hon verkar minst sagt trivas.

Jag ska städa lite här hemma och har slängt in en tvätt med sängkläder, skönt att ha sådant fixat till helgen för då jobbar jag och det är skönt att komma hem till ett rent hem :-)

Det är toppenfint sommarväder här nu även om det kändes lite som höst i morse så har (som tur är)den känslan försvunnit nu.

Trevlig helg!

Vinteroverallen från Molo

Den fina Molo overallen som jag bloggade om för ett tag sedan kom igår och provades. trodde faktiskt den skulle vara för stor i strl 80 men det var nog för vi hade provat regnstället från didrikson i strl 80 som var alldelles för stort så jag fick väl för mig att den här vinteroverallen också skulle vara det.

Men 80 var snarare för litet för det ska tydligen "hänga" ca 10 cm från grenen och vara väldigt baggy enligt dom på polarn o pyret och även kvinnan jag pratade med i telefon från butik krumelur som jag beställt molo overallen ifrån sa samma sak. Molo overallen ser nog lagom ut såhär på bild men det var bara kanske 5 cm som "hängde" från grenen mätt så vi blev rekommenderade att byta till en 86.a.
Tycker overallen är riktigt snygg och verkar både praktiskt och bekväm och blev inte helt ruinerad. Ytterkläder är ju över lag rätt dyrt men det brukar vara värt att lägga en extra slant på kvalite´.
Än är det förhoppningsvis långt kvar tills den kommer tas i bruk men de här overallerna går åt som smör i solsken så det gäller att vara ute i god tid.
Finns i fler fina färger men jag föredrog en svart och kommer istället köra på färgglada vantar från samma märke och någon mössa i färg exempelvis, gillar det bättre så än att klä henne i hela färgskalan på samma gång

Hello kitty glass

Föll för den söta förpackningen i frysdisken så ett paket med hello kitty glass glass fick följa med hem. Dock inte supergoda men helt okej, iallafall den rosa delen. Där jag var och handlade fanns bara den här smaken, vindruva & körsbär men glassen ska finnas i jordgubb & blåbärssmak också som inte är isglass, DET låter mycket godare enligt mig! jag ska hålla utkik ;-)

Fake...


har lovat mig själv att inte köpa skor i plastiga material men H&M kan göra det svårt att låta bli när man ser läckra skor som dessa krokodilfräglade varianter med silverspännen och de andra som är öppna med platå och dragkedja bak.
Mycket läckra


Mycket att klicka på

H&M har verkligen mycket snyggt på webben just nu så det är små farligt att kika in där just nu.
Paljettleggings tycker jag är coolt, äger redan ett par som jag köpte billigt på barnavdelningen (!) förra året men kan inte hitta dom just nu, måste leta efter dom.
Den vita skjortan nedan finns i olika färger och är i 100% silke, ett kap me andra ord! användbar och i skön kvalite´, jag skulle vilja klicka hem en svart och en vit, snyggt att matcha till allt leopard och svarta  "hårda" stilen som är nu i höst


Bilder: H&M


ett hej då

Idag var det dags att prova att lämna Elwira en stund och säga hej då. Sa hej då till min lilla tjej och så vinkade hon i fönstret när jag gick och såg mest fundersam ut.
Jag smög lite på henne och kikade på håll efter en stund och hon lekte för fullt ute på gården så då kunde jag andas ut.
 En halvtimme senare var jag tillbaka och hon var upptagen med att äta vinbär så hon förstod nog knappt att jag hade varit borta.
I morgon ska vi lämna henne i två timmar och sedan komma tillbaka och äta lunch där för första gången. Äter gör hon som en liten häst och i alla miljöer så det bör inte heller vara några konstigheter

Det är strålande sol här idag så¨vi får se vad vi hittar på när Elwira har vaknat efter lunch-luren. Ska passa på att slänga in en tvätt i maskin nu när hon sover för det blir lite smutsigare nu efter förskolan, men det hör ju till.
I eftermiddag ska jag jobba fram till kvällen så frams tills dess ska jag busa med lillan :-)

Får se hur fröknarna är vid matbordet i morgon om de låter de kladda hur som helst.. hoppas iallafall de använder haklapp och torkar händerna mellan varven föratt  slippa det värsta kanske annars kanske man kan säga till? eller kolla åt ett annat håll...
 

Leopard scarf

den här scarfen tyckte jag var riktigt snygg och leopardtrenden är ju här igen och jag gillar bäst den "naturliga" färgen men även de svart/vita trycken, som på den här scarfen.
Den kommer från Lindex och var som hittad, i 100% bomull. Scarfs är ju ett lätt sätt att variera stilen med till baskläderna
Lindex


Bra förskolestart



Det känns fortfarande som att det kommer fortsättningsvis gå jättebra på inskolningen fast vi bara varit där i tre dagar nu men om jag känner av Elwira rätt så kommer det inte vara några konstigheter
I måndags gick hon mest och inspekterade allt och alla och var på en egen upptäcksfärd på förskolan men brydde sig inte om oss utan gick och kollade runt på egen hand.
I går var vi ute på gården och lekte och då stoppade hon precis allt i munnen, speciellt sanden, mums :S men hon har enda sedan hon varit riktigt liten stoppat precis allt i munnen, och ska undersöka allt men det hör ju till mer eller mindre och det är ju bra att hon är nyfiken.
Men i dag, tredje inskolningsdagen så var hon inte längre intresserad av sanden *tack o lov* utan lekte med leksakerna istället, kanske hon märkte att sanden inte smakade så bra !
Idag hade vi förmodligen kunnat gått därifrån utan problem för hon gör allt utan att vara med oss, helt upptagen med allt som händer. Det är en annan som är på inskolning juts nu och han är tvärs emot vad Elwira är, mest mammig och gråter så jag är glad att hon verkar vara precis som jag trodde att hon skulle vara alltså precis som hon brukar, glad och nöjd :-)

Trodde först det bara var killar på förskolan men idag var det en till liten tjej där som varit bortrest med hennes föräldrar och så är det en som är hemma just nu för hon ska få ett syskon i dagarna, så de är tre totalt med Elwira och sju små killar. Alla killar är blonda och jag tycker de ser likadana ut hela bunten, hihi.
Elwira gav en av killarna en kram idag men han var inte lika intresserad att kramas! och igår stod hon med en annan kille och plockade vinbär, så söta!

Nu får vi bara hoppas att det fortsätter såhär bra för det känns bra att hon har börjat på förskolan och att hon verkar tycka det är roligt är viktigt sedan får vi se hur många timmar i veckan hon ska vara där, men absolit inte heltid.

(Här är lite bilder från igår)

Pappa skulle engagera sig lite i sandlådan, men Elwira var inte så intresserad av han :-)

Elwira iklädd klänning från polarn o pyret, strumpbyxor Lindex, sandaler från kavat, hårspänne H&M

Två små söta vinbärsplockare

Fleece

Idag var vi förbi polarn o pyret och köpte en underställs jacka i fleece samt byxor till som vi tänkt att Elwira ska använda på förskolan när det blir lite kyligare som hon kan ha att sova i där och extra ombyten kommer att gå åt. När det är riktigt kallt så har de supertjocka "ullpåsar" som var jättemysiga som de ligger varmt och skönt i.
 en windstopper jacka fick hon också, valde en svart för att det är enklt att matcha. En rosa windstopper jacka har hon just nu från samma märke som jag hoppas kan fungera även i höst och då blir den här bra att ha under.
Förra hösten använde vi vindstopperjackan hur länge som helst och med skaljackan över när det var vinter gick hur bra som helst. Gillar verkligen polarn o pyret funktionella basic kläder

Stålsätta mig

Sitter just nu och lyssnar på den fina  musiken som syster och hennes man ska ha på bröllopet när de kliver in i kyrkan, jag måste börja stålsätta mig så jag inte kommer tjuta floder på bröllopet för just nu kan jag börja gråta för minsta lilla med alla graviditetshormoner i kroppen som flödar för fullt.

Nyss satt jag och M och pratade om två av de äldsta hundarna som bor ute på M.s föräldrars gård och de är väldigt gamla och de kommer kanske inte leva länge tid, och bara då så började jag gråta, så hur ska det gå på bröllopet?!
Nästa lördag så gifter dom sig, så roligt det ska bli!
Men jag måste försöka börja förbereda mig känslomässigt, så jag tänkte om jag lyssnar på låten tillräckligt många gånger och lever mig in i hur det kommer vara på deras stora dag och gråter några gånger så kanske det hjälper? :-)
vattenfast mascara måste in skaffas...

Förskolan & shopping

Sitter just nu och väntar på att maten ska bli färdig är så hungrig nu, ja det känns att man är gravid för hungern blir starkare än vanligt :-)
Vi har varit på förskolan med Elwira på förmiddagen och det gick strålande, det är redan skillnad sedan i Måndags och nu skulle hon inte ens märka ifall vi gick. Första dagen var mest en upptäcknings färd för henne då hon mest ville titta och gå runt på stället men nu leker hon och styr runt för fullt, är så kul att se dom små.

Efter vi varit på förskolan gick vi på stan en sväng och köpte lite praktiska plagg på polarn o pyret och lindex. Det är skönt att vara ledig idag känner jag för jag har en hel del ärenden att fixa med idag och ta igen.
Och att få vara med Elwira är det absolut bästa =)

Men nu måste väl ändå potatisen ha kokat klart...? Later!


Tjej & killfilm i ett

Filmen var faktiskt riktigt bra, verkligen sevärd och faktiskt ingen typisk tjejfilm som jag först trodde, för det här är en film jag tror de flesta killar också uppskattar :-) en tjej och killfilm i ett helt enkelt, rekommenderas helt klart och M instämmer :-)
Roligt film utan att vara sådär korkad som många komedier kan vara ibland. M och jag fick många skratt i biomörkret ikväll.

Vi åt en snabbis på subway innan filmen och det kändes lite konstigt att vi lämnat hemmet utan Elwira, det händer ju inte ofta.
Farfar kollade på tv och Elwira sov sött när vi kom hem och hon har inte haft den blekaste om att vi varit borta ikväll.

Nu ska jag ta en snabbdusch och sedan är det dags att sussa. natti!

Filmen "The ugly truth"

The ugly truth

Ikväll ska jag och M på förhandsvisningen av "The ugly truth".
Jag hade fått biljetter till den men hade inte vågat hoppas för mycket att vi skulle komma iväg tilsammans eftersom jag inte visste om vi kunde få barnvakt.
 Men snälla farfar har kommit hit nu och ställt upp. Elwira sover ju vid den här tiden så jag hoppas han hittar något på tv som han han kolla på :-)
Var jättelängesedan vi var på bio tillsammans så det ska bli mysigt att kura in sig i bio mörkret med en med bacon chips och förhoppningsvis är filmen bra med :-)

Nu ska jag bara svira om till något annat och så kilar vi strax

090811


Tröja- H&M
Linne- La redoute
Shorts- asos
Skor- converse
Hårband, flätat- Asos
Örhängen- H&M
Halsband- Dogeared

Mama shorts

Beställde dessa mama shorts som jag visade här  (länk) som kom för ett tag sedan från Asos.
 Dock finns tyvärr inte min vanliga storlek på mama plaggen på asos så jag får nöja mig med en större size.
Supersköna är dom men dock lite stora, får gå och dra upp dom så de inte hasar ner, men det finns hällor i dom så jag kanske kan sätta ett skärp för dom är verkligen superbekväma, och ingen hög mudd som det är på de flesta andra mama plagg som jag avskyr. De ser nog inte så stora ut, utan det är något som mer känns :-)


Hemma till värdens bästa hem!

Idag har jag jobbat från lunhc efter vi varit hos förskolan jag och M med Elwira och har nyss fått i mig lite mat.
det är så himla roligt att komma hem för Elwira verkar bara bli gladare för var dag och änu mera mysigt. När jag kommer innanför dörren så möts jag av värdens glädjeskrik och hon bara skrattar och är helt vild och glad :-)
Sedan när jag sätter mig ner på knä så brukar hon ibland dra upp min dröja och så pussar hon magen! sååå himla söt! och sedan brukar hon så och krama mig en massa bakifrån, åh jag bara smälter!
Vilket lyckopiller hon är, det är helt otroligt! och vilken energi det ger mig även när jag känner mig trött.
Jag förstår nu verkligen vad Elwiras farmor sa till mig häromdagen att barn håller en ung :-)

Nu ska jag göra fruktsallad är så sugen på det och med olika sorters plommon i- mums!


andra dagen

Strax ska vi iväg till förskolan igen, andra dagen på inskolningen. det ser inte ut att vara något höjdar väder ute just nu får vi hoppas på att solen kikar fram lite senare, vill inte att hösten ska komma riktigt än...

I morse vaknade jag strax innan klockan sex, hände samma sak i går v någon anledning? är ju inte precis någon morgonmänniska så när jag såg vad klockan var fick jag en chock och somnade om igen. kanske är bebisen som väcker mig? hmm.

Oj nej nu är klockan aldelles för mycket dags att sätta på Elwira ett par strumpbyxor och fort ner i vagnen och kila iväg med!

Ha en bra dag!


Bara killar

Idag har jag jobbat bara tre timmar nu fram tills kvällen och det var nog bara bra det för jag har varit så trött i dag.
Vi var på förskolan på förmiddagen och det gick ju strålande så jag hoppas det fortsätter så :-) det är bara killar på förskolan men vad gör det när hon är så liten, dom vet ju knappt vilket kön dom tillhör än :-) och Elwira är en tuffing så det bör vara nemas problemas ;-)

Jag var tvungen att gå och lägga mig en sväng efter lunchen, var så skönt att sova vil jag lova och man ska väl passa på när man faktisk kan gå och lägga sig, för Elwira sov också så då får man ta tillfället i akt.

Nu ska jag äta sen middag här, blir hamburgare med frisco bröd mums, mums!

Triss i gummistövlar

Skrev för ett tag sedan att jag behövde gummistövlar till Elwira, men kunde helt enkelt inte bestämma mig för ett par så det blev tre. Beställde dom ifrån nicework .
De blåa är i strl 19 som hon har nu och de är ullfodrade och har ventilerande fot och verkar helt klart bäst av dessa, det ska tydligen gå att använda dessa året runt, förmodligen för att de är ullfodrade och andas.
de andra två är fodrade, men dock inte ull och är i strl 20, kunde inte välja mellan svart eller rosa så det blev bägge. men det gör inte så mycket att det blev något extra par, för dessa kommer kunna användas av bebis nr 2 och min moster kan få dom till hennes Viggo också, kanske inte de rosa då ;-)
Elwira har provat dom och verkade tycka det var riktigt kul att stampa runt i dom, speciellt de blåa som sitter bäst på foten just nu, köpte filtsulor till de andra också. De verkade iallafall sitta bra och var stadiga på foten och hon verkade inte bli "klumpig" i dom trots att de inte har sånt lågt skaft.
Känns som bra köp som kommer komma till användning en hel del här i Sveriges höst/vinterklimat :-)


Förskolestarten

Idag har vi varit på förskolan med Elwira, det var första dagen på inskolningen. Det gick bara br och hon "glömde bort" oss dirket när vi kom dit då hon började utforska stället och ganska försiktigt till en början för att spana in allt och alla men sedan efter en stund gick hon runt och lekte med alla leksakerna.
Hon gillar allt som är nytt och är inte mammig eller pappig så det känns som det kommer gå bara bra.

det var roligt att se på alla barnen när hon lekte och när hon gick runt bland alla små busungar, det blev en hel del skratt :-)

Syster T:s möhippa!

Möhippan började med att min syster fick en lapp på morgonen där hon fick "order" att följa en snitslad bana som började utanför hennes dörr och som hon gick till Karlsbergs slott. Det var en slags tips promenad på vägen för henne med frågor om sin blivande man.
Sedan kom hon fram till oss andra som satt och väntade på filtar med updukad frukost och systers favorit Champange Lanson. Det var strålande sol och var riktigt mysigt!
Efter frukosten körde vi i väg med Therese som inte hade någon aning om vad som komma skulle och vi åkte till ett ställe där de hade sumobrottning. Stora enorma dräkter fick dom sätta på sig och min syster försvann verkligen i den där dräkten, det var så roligt att kolla på och se henne fightas :-)
Vi hann tyvärr inte längre än till match nr 2 för då hände nämligen en olycka då det knakade till i Annas, systers kompis ben och det var ganska dramatiskt där ett tag och ambulansen fick komma och hon fick åka iväg till St. Görans sjukhus. Men hon kom tillbaka på kryckor senare på dagen. Så sumobrottningen fick avslutas men möhippan var ju tvungen att fortsätta. Vi åkte vidare till vintervikens trädgårdscafe som var et ur mysigt ställe med ekologisk och supergod och fräsch mat, dit skulle jag vilja åka igen.
Efter lunchen åkte vi till astrolog och min syster fick information om deras relation som var baserat på deras horoskop.
Även vi handra fick en "genomgång" mycket intressant och det var mycket som verkligen stämde med folks personligheter, det var mycket bättre än vad dom flesta trodde det skulle vara. Min syster tyckte det var intressant och att han sa mycket som var tänkvärt att ta till sig av.
Efter vi hade varit där en timme längre än utsatt tid så åkte vi hem till en av T.s vänner och dit kom även en inhyrd kock som lagade en mycket god tre rätters middag under kvällen.

Vi åt en massa snacks och godis och det blandade mojitos, folk drack vin, pratade och det var supertrevligt hela kvällen lång
.Jag nöjde mig med bubbelvatten och krusbärs cider och bebisen var på hugget i magen under kvällen :-)

Vi gick även igenom frågor som hade ställts till hennes blivande man tidigare och som även hon skulle svara på och de hade svarat i stort sett samma på de flesta frågorna och kunde verkligen en hel del om varandra, imponerande!
det blev en toppenbra möhippa förutom incidenten med ambulansen då. 
Stämmningen var jättebra under hela dagen och alla verkade ha det kul, ett bra gäng helt enkelt.
 Therese uppskadde allt och hade det roligt och det var ju det som var meningen så det var en lyckat möhippa =)
Nu är det inte långt kvar tills de gifter sig! det ska bli så roligt och hon kommer vara otroligt vacker och jag fick se klänningen på i dag och höra låten de skulle ha när de kliver in i kyrkan och det var nästan så jag fällde en tår av det!
(hur ska det sluta?! jag skyller på graviditeshormonerna....)

Den vackraste bruden kommer hon iallafall att vara!

Frukost vid kalbergs slott

Systers favorit Champange Lanson, bara flaskan är ju underbar att se på

En glad syster :-)

Sumobrottning!

Tyvärr hände det en olycka så ambulansen fick komma

En skadad anna men med ett glatt humör :-)

Jag och min syster, spana in hennes snygga Noe, I love it

Lunch vid vintervikens trädgårdscafe bestående av:

Ansjoviskryddad förskpotatissallad med inkokt regnbåge

Pastasallad med italienska charkuterier

Blandad sallad med hornuddstomater

Surdegsbröd med färskost 

Mycket fräscht och gott

Ekologiska och alkoholfria drycker med snygga etiketter

Nästan hela gänget som var med på möhippan förutom stackars Anna som var på sjukhuset här

Här hos astrologen

Snyggve 1....

och snyggve 2! och nej det är inte min mojito, den höll jag bara i för att se lite extra galen ut på bild, haha!

Tre rätters middag bestående av:

Förrätt - Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglaze

Varmrätt - Oxfilé med pommes fondant, riojasky samt primörer
Dessert: Vit chokladpannacotta med rårörda vilda bär


den inhyrde kocken


I´m home

Är hemma från Stockholm nu,det är så skönt att det bara tar en timme dit. Blir en lagom resträcka att åka tycker jag, man hinner inte bli rastlös. Bara skönt att sitta och ta det lungt, läsa lite och kanske mumsa på något gott.
Köpte med mig min favorit muffins från coffe house med hallon och kardemumma och kakdeg på toppen (finns inga godare) och en läskande is te samt en tidning att bläddra i.

När jag kom hem vaknade Elwira och blev helt överlycklig och skrek och skrattade när hon hörde min röst och när jag kom in i hennes rum hoppade hon runt för fullt, slängde iväg girafen (gosedjuret) ett par meter ort i rummet och var helt vild och glad, kände mig minst sagt välkommen att komma hem till min glada tjej :-)
Myste och busade lite men det var faktiskt sovdags för henne så jag blev tvungen att lägga henne igen och så somnade hon om.

Har hunnit myst och prata med M också och ätit te och smörgåsar. Nu ska jag fortsätta kolla igenom bilderna från möhippan och det är en hel del :-) Later!

Sol vid Karlbegs slott

Är fortfrande kvar hos syster T och jag sov som en stock i natt men vaknade upp med lite huvudvärk, kände mig nästan lite bakis efter möhippan i går fast jag  så klart inte drack någonting.
Men det var somsagt jätteroligt och lyckat, jag tänkte lägga upp bilder här i kväll när jag är hemma för vi kan inte lägga upp några här hos syster för det var något som strulade, men bilder kommer och ska berätta mer utförligt omgårdagen
i kväll när jag är hemma igen :-)

Vi har varit och solat ett tag vid Karlsbergsslott och det är ett perfekt ställe att ligga och steka på för det fläktar där vid vattnet. Det var skönt att bara ligga och bara vara ett tag och förhoppningsvis fått en gnutta färg också förhoppningsvis :-)

Vi har nyss ätit tai mait här och Viggo började krypa förra veckan så det är full fart på han här, så söt så.

Hörs senare! :-) P&K

Fina näckrosor

Gott med en rejäl portion med tai mat

Möhippa!

Min syster T:s bröllop börjar närma sig med stormsteg och idag blev hon bortrövad på möhippa =)
Jag är hemma hos syster T nu och ska strax stupa isäng efter en lyckad möhippa förutom e liten incident så ambulansen fick komma, men det får jag skriva mer om i morgon och jg har ett hlt gäng med bilder dessutom:-)
Är kul att vara här nu och få träffa lille Viggo också, sötisen. Elwira är hemma med pappa så hon är i tryggt förvar.

Hörs i morgon! Natti natti!

My Kidoo

Den här turkosa och underbara koftan såg jag på en liten barn-provdocka när vi var på mammablogg galan och föll direkt för modellen med de fina detaljerna och midjeskärpet.
Koftor är något som behövs updateras till hösten till Elwira och den här färgen piggar upp och är så fin.
En flaska som inte bara är praktiskt utan dessutom är rosa och med söta ögon på är ett plus.
Bodys till bebis nr 2 är inget vi egentligen behöver men den här var på rea och är i omolottmodell som jag tycker är allra bäst den första tiden så en extra kan ju inte skada, borde inte handla ett endaste plagg tills bebisen är född egentligen.
Ett par böjliga bestick i plast som verkade praktiska fick också följa med.

Fin kofta med knytband

Söt flaska och böjbara bestick

En extra omlottbody till bebis nr 2, passar tjej & kile
Köpt hos MyKidoo

090807

Gillar vanligtvis inte knälånga kjolar, det är helt enkelt inte min melodi, de behöver inte vara kort korta, bara de slutar över knäna helst. Slutar de under knäna ger de mig tant-varning och jag är inte där än ;-) ångrar dock att jag inte hade någhra kilklackar på mig, för jag ser kanske lite tantig ut trots allt, jaja.
Hursom så tycker jag om den här kjolen bara för att den har fint broderat mönster med små rosa paljetter så därför trivs jag i den ändå :-)

Linne- Bik Bok
Kjol- Miss poem
Fransväska- La redoute
Sandaler- fornarina
Armband- energy muse & Gina
Örhängen- Gina tricot

Kitchen aid bakmaskin

Dom här bakmaskinerna är verkligen så läckra och extra snygga i ett kök utan så mycket färger som då blir en fin färgklick och snygg att bara titta på. Men skulle jag ha den i min ägo skulle den nog användas flitigt :-) en rosa känns självklart för min del men jag gillar den turkosa också.
 Den dagen vi kanske bor någon annanstans med ett större kök, då måste jag skaffa en.
Häromdagen gick jag och spanade på dessa i ett skyltfönster när jag gick med Elwira och M och var bara någon centimeter ifrån att gå in i en lyckstolpe bara för att jag tittade så mycket, haha!


Kitchen aid bakmaskin, snyggare i verkligheten än på bild!

Godmorgon Fredag!

Sitter just nu i en tyst lägenhet i min morgonrock och jag själv har harit uppe et tag och plockat lite i köket och mina två älsklingar sover faktiskt fortfarande, vilka sömntutor va! 
Rätt mysigt att vara uppe själv såhär innan dom har vaknat, det är inget jag är van vid för vi går alltid upp samtidigt vanligtvis.

Det är strålande sol här i dag med och jag tycker det känns lite som slutspurten av sommaren nu och att näst gång solen kommer försvinna så kommer hösten börja ersätta sommaren för nu är det trots allt redan Augusti, men jag hoppas verkligen på att det blir en strålande månad och är det minsta lilla sol ute ska jag ut och ladda med sol energi :-)

Nu ska jag tassa iväg och väcka mina älsklingar! Önskar en riktigt härlig helg!

Kroppen i framtiden?

Just nu har jag glömt bort hur det faktiskt är att ha en midja , allt jag vet är att vara gravid eftersom jag varit det i nästan två år kan man säga, haha :P
Jag blev ju gravid rätt fort,  8 månader efter Elwira föddes så det var ju inte så länge jag faktiskt hade en midja ett tag där :-)
Jag gick inte upp några extrema kilon sist jag väntade henne men kommer nog ha gått upp mer med bebis nr två känns det som, men inget överdrivet tror jag. Jag har inte vägt mig sedan invägningen heller så jag har noll koll men jag mår ju bra och magen växer som den ska så vågen är inget jag behöver kolla på.
Är ju bara två månader kvar nu innan bebisen kommer! så jag har inte långt kvar nu,det är verkligen så spännande!

Efter Elwira pluppat ut så rasade mina kilon av och jag kände verkligen hur fort kroppen började återhämta sig, de tre första dagarna på BB kändes om man säger så.
 Jag hann knappt blinka och jag tänkte aldrig då eller kände någon stress med att bli av med graviditetskilona eftersom det skött min kropp på egen hand och vi hade ju fullt upp och var i en härlig bebis bubbla, vi hade ju blivit värdens lyckligaste föräldrar!

Men den här gången tror jag att jag kommer vara lite mer sugen på att få tillbaka kroppen lite snabbare och kanske till och med börjar träna? för det är något jag är grymt sugen på nu, ett riktigt hårt träningspass.
Sist med Elwira hade jag nyligen slutat amma och hade inte ens någon vilja eller tanke på att börja träna, och så blev jag gravid med bebis nr 2 :-)
Efter jag ammat klart bebis nr två så vill jag absolut ta tag i träningen, om det inte blir tidigare än så dvs. Tänk en tight, lagom tränad kropp med gärna lite synliga arm muskler, åh vad läckert och det var längesedan!så det får bli en utmaning när tiden är inne.
Med tanke på att jag kommer ha fått två tätt så är det nog rätt normalt att jag vill ha tillbaka en någorlunda kropp ganska fort, för då vet jag också att jag kommer att få behålla kroppen ett tag för det blir inga mer bebisar tätt efter bebis nr två :-)

Jag vill påpeka att det här är dock bara funderinar utan stress inför framtiden för just nu njuter jag bara av att vara gravid med min fina mage. 
Jag tycker det är jätteviktigt att ta vara på den här tiden och njuta av den för det är inte säkert den kommer tillbaka och jag älskar vara gravid.

Jag, 6 Veckor efter förlossningen

Tänk att det var våran underbara Elwira som bott i min mage :-) här är hon två månader

Jag, 3 månader efter Elwira föddes


090806


Klänning- strandivario
Gladiatorsandalerna- Asos
Örhängen- Gina Tricot
Halsband- Dogeared

Liten blir stor

Som sagt det är kul att kolla i arkivet och se tillbaka. Träffade en av valparna igår, den med mycket brunt i sig som också blivit större än sist jag såg den, och Elwira har också vuxit sedan dess :-) De små blir stora snabbt!


Bonpoint baby

I förrgår fick Elwira en superfin kofta av faster C i present. Den gjorde sig tyvärr inte rättvis på bild men den är superfin och materialet är underbart mjukt. den är från exlusiva märket Bonpoint som Angelina & Brad har setts shoppa kläder i den lyxiga boutiqen i paris till deras dotter. Koftan kommer från lyx-butiken Nathalie Schuterman (Baby & Child) som ligger på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Koftan är i en bra modell som Elwira förmodligen kommer få användning för länge eftersom det är en längre modell.
Jättefin present och stort tack igen, C!

Trevliga försäkringskassan

Har precis fixat klart med lite papper och sådana roliga saker här hemma samt ringt försäkringskassan. Försäkringskassan är ju alltid lika roligt att komma ikontakt med eller hur? för mig är det alltid något som går snett och det har hänt ett x antal gånger att de sagt att de inte fått in intyg och dylikt fast jag är mer än väl medveten om att jag gjort det osv. Tycker alltid det är något som strular.

Idag är det jobb för hela slanten som gäller, lite trist att stå inne när det är så fint väder men bara det håller i sig till helgen så blir jag glad :-)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sätta på lite smink i mitt rätt så trötta ansikte i dag. P&K!

The bachelorette & kvällsmat

Jag sitter och kollar på The Bachelorette just nu som är den enda serien som jag faktiskt försöker följa nu mera,jag är så "dålig" på att titta på tv, det blir mest filmer vi ser här hemma.
Det är rätt mörkt här just nu och jag har tänt ljus som står här på vardagsrumsbordet och det var längesedan sist ljus behövdes. Bebis i magen rör sig för fullt och det är alltid lika mysigt! Bebis är i gång från morgon till kväll men på natten sover jag som vanligt som en stock så då sover kanske även bebisen? mysigt med mage är det minst sagt.

Jag har precis ätit lite kvällsmat här bestående av naturell yoghurt, musli crunch, Kelloggs K, solrosfrön, banan skivor, blåbärssylt och mina hallon jag plockade i går, riktigt gott! 


090805


Tunika- Monrow
Linne- Bik Bok
Kjol- mum Asos
Sandaler- Fornarina
Armband- Gina tricot

Magen v 32+ 3

Jag missade fota magen förra veckan och nu är jag i vecka 32 och när jag jämför med mag- bilden jag tog sist, i vecka 30- oj vad den ser ut att ha vuxit :-) Jag sa till M igår att jag tyckte magen blivit lite större men jag känner mig inte speciellt stor och det är svårt att hänga hur det växer och knakar, för veckorna flyger ju bara förbi!
Så det är kul att kunna kolla i arkivet och jämföra, för då kan man se tydligt :-)

Alla frågar ständigt hur jag mår vilket är snällt och mitt svar börjar nästan bli tjatigt för jag mår i stort sett alltid bra. Lite lågt järnvärde har jag dock, men det var samma med Elwira och det är inte allvarigt lågt så det kan jag "leva" med men tänker på kosten lite extra så jag får i mig järn ordentligt+ äter järntabletter (niferex)

Kroppen känns pigg och alert och jag kom på mig själv än en gång att jag sprang, och det är väl kanske inget konstigt med det men kanske inte så vanligt att höggravida kvinnor spinger vad vet jag ;-)
Mina promenader går det tyvärr si och så med men vill bättra mig så jag har någorlunda kondis till förlossningen för sist gick jag och stod jag non stop från att verkarna började och det tog på krafterna, minst sagt men jag kunde inte sitta, då hade jag inte kunnat koncentrerat mig och tänkt på smärtan.
Kroppen är gjord att röra på sig och min kropp skriker på mig att röra mig mer så jag har lite små ångest över mitt slarv.
Men hursom så mår jag väldigt bra och jag älskar att vara höggravid! för desto större magen blir, ju vackrare tycker jag.
Bebis i magen är en aktiv liten varelse som jag knappt kan bärga mig tills att få träffa våran nya familjemedlem- spänningen är oliiidlig :-)

My lovely baby bump!


I Love...

I Love NY trycken är väl mer eller mindre alltid populära men den här med  "I love my bump" trycket skulle passa mig perfekt just nu, tyvärr finns bara stora storlekar kvar annars hade jag klickat hem den på direkten


Asos

Raspberry

Jag passade på att plocka hallon igår när Elwira tog sig en lur inne i huset. Först åt jag en massa hallon tills jag inte orkade mer och då tillslut kunde jag sätta igång med själva plockandet utan att äta upp allt direkt.
På kuppen fick jag sommarens första myggbett, nere vid ankeln och vad det kliar!

Finns det något bättre än nyplockade frukter och bär? eller att äta direkt från träden/buskarna?så underbart gott!
Jag tror jag ska slänga ihop en smulpaj senare minsann

Morgon start

I dag är det dags för jobb igen och igår var det så skönt att vara ledig och ladda batterierna hela dagen tillsammans med min lilla familj, så mysigt så.
Jag har nyss ätit frukost här och åt yoghurt med musli crunch och hallon på topen som jag plockade hos M.s föräldrar i går som jag skrev, mycket gott.

Nu ska jag gå och ta fatt på min lilla tjej som sitter och gör lite olika djur-ljud när hon tittar i en bok hör jag :-)

ha en fin dag!

Perfekt sommardag ute på gården!


Idag åkte vi äntligen till Marcus föräldrars gård och varit där nästan hela dagen. För min del var det superlänge sedan jag var där och jag hade längtat efter att få komma dit och träffa alla.
Det är alltid full fart där ute och finns en hel massor även för Elwira att göra och det märks att hon också trivs där.
Vädret har varit perfekt, inte någon extrem värme men solen har varit framme hela dagen och en skön känsla i luften och alla har varit på strålande humör hela tiden. En perfekt svensk sommardag helt enkelt! Jag har varit duktig och kommit ihåg kameran idag men jag själv är inte med på någon bild dock, men man kan ju inte komma ihåg allt ;-) 
Så jag bjuder på ett helt gäng med bilder idag och jag vet två som blir extra glada nu, nämligen mormor och morfar!

M:s ena syster och hennes två barn var även där ute, så det var extra kul att få träffa dom med. Hennes yngsta son är två månader äldre än Elwira och de är så söta ihop, fast de skulle så klart hela tiden ta varandras leksaker. Men de är söta att se på när de klappar på varandra och följer efter varann.

När Elwira sov en liten lur i spjälsängen som dom har därute så passade jag på att plocka hallon, tänkte även plocka blåbär men det glömde jag så klart bort, kanske kan bli en annan gång.
Både jag och Elwira äter hallon i stort sett dagligen i smoothies så färska hallon är bara extra lyxigt tycker jag.

I stallet var vi också idag och Elwira klappade hästarna, nu tycker hon dom bara är spännande i början när hon var där såg hon mest skeptiskt ut och det såg ut som hon inte riktigt visste dom var snälla eller inte, men det är väl ganska förståligt med tanke på hur mycket större dom är än hon :-)

Hoppat studsmatta gjorde M och Elwira men jag själv avstod, kanske inte så roligt för lillbebis där inne i magen? och jag agerade ju fotograf så jag hade inte tid med det heller ;-)

Fick faktiskt M att ställa upp på en bild tillsammans med Elwira i dag! och DET är inte varjedag han frivilligt är med på bild, han är så tråkig och flyr oftast kameran.
Men idag fick jag allt med han på bild då jag sa att vi faktiskt behövde bilder till förskolan. De gör nämligen kollage av dem och sätter upp på förskolan sedan som barnen kan ha och relatera till. 

Innan vi åkte hem så avslutade med att bada Elwira barnpoolen. Badskorna är super att ha eftersom poolen är hal och är lätt att halka i för dom små. Hennes nya baddräkt som jag nyligen köpte kom till användning i dag och fick äntligen se den på, hon var så klart söt i den med som allt annat :-)

Efter badet åkte vi hem och jag gick och handlade och gjorde iordning kyckling tacos som blev uppskattat av både M och Elwira som åt för fullt, liksom jag själv. 

Sedan har kvällen rullat på i vanlig ordning och Elwira somnade bums efter gröten efter en lång dag med bus & lek.
Jag var trött när vi kom hem efter maten piggnade jag till och snart ska jag ta en dusch och göra klart lite tills morgondagen.

Det gäller att njuta när tillfällen ges och jag bara suger i mig en massa energi sådana här dagar i solen och med mina nära och kära. Dagar som dessa borde man ha varjedag!

Mina två käraste & finaste i världen, Marcus och Elwira! Och tänk snart har jag en till att älska!

Elwira spanar på pappa när han hoppar studsmatta


En glad tjej på studsmattan med pappsen

ALLA hästar måste man klappa

Lek & bus och här visar Elwira sitt senaste "fynd" för Adrian nämligen ett par simglasögon ;-)

Spanar på två av fastrarna som satt och red på ridbanan

På väg från ridbanan och mot poolen på pappas axlar

Adrian badar

Och Elwira badade också!


Elwira & 8-åriga Sebastian som är hennes äldsta mosters son (till höger i bild med svart t-shirt) samt en av hans vänner

Nyss hemkommen

Idag har vi varit ute hos farmor & farfar ute på deras gård i stort sett hela dagen så nu är första gången jag sätter mig framför datorn.
Det har varit toppenväder och det är verkligen härligt när den svenska sommaren faktiskt är här, jag njuter för fulla muggar!

Nu måste jag gå och handla lite mat, tänkte göra kyckling tacos här i kväll och magarna kurrar här så det är dag att kila till affären. Jag har tagit en massa bilder i dag och ska ladda upp dom sedan och lägga ut helt gäng här senare, så på återseende :-)

Stor kram!

Lite mama plagg

Kikar efter underdelar i mamma variant just nu eftersom det är det enda jag tycker att jag behöver köpa i mama variant nu när magen är stor, jag är som bekant inte så värst mycket för graviditesplagg. 
Men kors i taket så ser jag att H&M gjort en jeanskjol som inte går hela vägen ner till knäna! De har väl haft den där andra knälånga blå jeanskjolen i flera år nu så de var väl på tiden att dom uppdaterade sig lite :-)
kjolen och en fin blus som finns på webben är tyvärr det enda som föll mig i smaken, så tråkigt utbud att klockorna stannar.
Kan inte riktigt låta bli att kolla på höstplagg fast solen skiner ute de senaste dagarna :-)
Boyfriens skjortan från asos har jag spanat på tidigare och jag gillar färgen på rutorna och ser riktigt skön ut och är just nu på rea.
Pälsjackan är dock ingen mamma variant men när väl magen är borta så :-) en svart kort pälsjacka kommer förmodligen fungera längre än vad exempelvis den leopardmönstrade som finns hos H&M just nu, även om den är cool...
Ridinspirerade boots i skinn är snyggt ocjh känns som de har blivit ett par klassiker.
En skötväska behöver alla föräldrar mer eller mindre och den här i skinn är enkel och snygg och skulle gärna få hänga på våran vagn just nu.
Nagellack i någon pigg färg är nog det mest enkla knepet för att pigga upp sig själv lite när man känner sig grå och trött och mitt favorit märke på lack är absolut essies varianter och just denna färg heter "secret stash"


Boyfriendskjorta-Asos
Fuskpälsjacka i svart- H&M
Skötväska- OiOi
Jeanskjol- H&M
Ridinspirerade stövlar- Yellow mellow La redoute
Essie nagellack- Blush

Pettson & Findus

Ehh, det var vi och småbarnen som tog kort som Pettson & Findus, hihi :-) och jag fick vara Findus


More gaga

Här kommer lite mer bilder fån när vi kollade på Lady gaga på grönan i går :-)

090803


Line- Bik bok
Tröja- Cocoon/ la redoute
Jeansshorts- mama Asos
Gladiatorsandalerna- Asos
Armband- Littmarck & tales from the erth
Väska- Via spiga 


Molo vinteroverall

Har som hastigast börjat kika lite på vinteroverall till elwira, men liksom här som med regnställen så börjar de flesta, snygga i storlek 80.
Vinteroverall är ingenting som är aktuellt nå förstårs men det kanske kan vara bra att vara ute i god tid, eftersom sådana här saker verkar tendera att ta slut rätt fort när vintern kommer krypande, samma sak när man själv ska köpa vinterjacka och allt försvinner direkt när kylan väl är kommen.
Ytterkläder oavsett märke brukar oftast vara rätt stora i storleken tycker jag. Skulle gärna velat haft något av dessa overaller från MOLO i svart eller rosa, skulle nog satsat på ett svart för då blir det snyggare att komplettera med exempelvis rosa mössa etc till. Men jag kan bara hitta dessa i minsta storlek från 86? och det kommer vara alldeles för stort tyvärr.
det blir förmodligen ett från polarn o pyret, för där finns rätta storleken till lillan, men det hade varit kul att ha någon lite mer "originell" vinteroverall, men huvudsaken är att hon har något som värmer i bra kvalité´


Babyshop


Måndags förmiddag

Igår hade vi superkul på grönan och extra kul att få se Lady gaga live så klart och hon var riktigt grym på scen :-)
och vad glad jag blev att jag blev bättre till eftermiddagen och kunde följa med efter att ha legat helt utslagen mer än halva dagen.
I dag känner jag mig som tur "som vanligt" och ingen järnbrist som spökar helt plötsligt.
Det blev ju rätt sent i går och jag är inte direkt snabb med att komma i säng på natten men efter duschen i går natt så blev jag faktiskt riktigt trött och sovit som en prinsessa.
Elwira vaknar inte direkt tidigt så jag kan nog kalla att vi fick sovmorgon i morse här hemma, skönt skönt.
Var så mysigt att komma hem i går och det första jag gjorde var att gå in och titta på våran lilla tjej som låg och sov så sött, utsträckt och med armarna rakt ut, finast i värden.

I dag ska jag jobba och ska börja göra mig iordning och äta innan. M och Elwira åker förmodligen ut till farmor och farfar i dag igen, det är så fint väder här nu och det är bra för Elwira att få vara där ute och bara få ha det bra med sin far :-)
Dom är så himla söta ihop dessutom, jag bara smälter!

Hoppas ni fått en bra start på veckan! Kram och hej

På Lady Gaga i Stockholm

Oj vilken dag det varit, halva katastrof och resten av halvan super rolig! Jag mådde jättedåligt idag hela förmiddagen och halva eftermiddagen, låg helt utslagen i sängen med huvudvärk och en trötthet som hette duga, kände mig precis som i början av graviditeten då jag var helt matt. Järnbristen gjorde sig minst sagt påmind i dag tror jag.
Var väldigt längesedan jag mådde så dåligt som jag gjorde i dag, var så trött att jag bara orkade ligga i sängen och kände för att gråa, vilket jag aldrig gjorde men jag var som sagt super trött.
Tvingade i mig mat, frukt och vatten samt järntabletter under hela dagen och framåt eftermiddagen släppte huvudvärken och jag började känna mig normal igen.
M Och Elwira åkte ut till hans mor och far runt lunchtid och jag som tjatat länge på att vi skulle åka dit orkade helt enkelt följa med då jag mådde som jag gjorde och det gjorde mig bara ännu mer lessen. Men förhoppningsvis kan vi åka dit på Tisdag då jag är ledig. M:s näst äldsta syster är där med hennes barn nu och jag vill verkligen träffa dom också.
Men det var nog "tur" att jag fick vara själv hemma med tröttheten och huvudvärken i några timmar utan att behöva känna något ansvar för Elwira och bara "kurera mig".
Planen var att åka till Stockholm också på eftermiddagen och jag trodde inte jag skulle orka följa med och jag ville inte ta huvudvärkstabletter bara för det (gillar inte ta det nu när jag är gravid) men lyckligtvis släppte den och blodpuddingen, frukten, vattnet och järntabletterna hjälpte mig tillslut att känna mig normal igen och fick orken tillbaka *halleluja*

Så på eftermiddagen var vi fem fnittriga tjejjer som satt i bilen till stockholm med en smått nervig chaufför som aldrig kört dit förut men hör och häpna vi hittade härifrån till grönan direkt, förutom en liten incident då denna tjej bakom ratten körde mot enkelriktat (!), men om man bortser från det så gick det bra :-)
Vi stannde på ett godisställe som jag tror är ett sv Sveriges största och köpte lite färdgodis, och köpte även en påse sockerfritt lösgodis till M som han blev glad att få, det är ju inte så många ställen som har just sockerfritt lös viktsgodis.
Jag hade dock sådan otur med min kamera för jag hade missat ladda mitt batteri så kameran dog ca 5 minuter innan Lady gaga kom upp på scen! men under näst sista låten så gjorde jag ett försök att sätta på kamera skrället och då fick jag på den och fick EN bild på henne på scen, sedan dog kameran för gott.
Men ska få bilder skickade på mailen från kvällen, så jag kanske kan lägga ut några här då :-)
Lady Gaga var mycket bättre live än vad jag hade trott och sjöng mycket live och var så klart grym på scen så det var superkul att se henne där. Hon var ännu mindre i verkligheten än vad hon ser ut att vara på bilder och i hennes videos.
Det var kul att hon faktiskt bjöd på sig själv och inte bara sjöng playback, det kändes mer äkta då.
Åh vad jag hade velat åka den nya karusellen insane! den såg riktigt rolig ut och jag älskar karuseller, gu galnare och läskigare desto bättre :-) men det hade inte varit så bra för lillbebis så jag får vänta med karuseller tills nästa år, då minsann :-) men åh vilket sug jag fick i magen att få åka och känna det där pirret.

På vägen hem hade vi tänkt att hitta till något MC Donalds hak men det visade sig vara lättare sagt än gjort och virrade runt ett bra tag i mörkret med bilen och körde fem gånger i en rondell (!) men hittade tillslut ett ställe, var längesedan det var så gott på mc donalds som ikväll eftersom jag och de andra var så hungriga.


Hem kom vi iallafall och riktigt roligt har vi haft den med en massa skratt från början till slut, kul att komma iväg på något annat en helt vanlig Söndagskväll såhär innan en ny arbetsvecka drar igång. Är inte speciellt trött just nu, men det kan bero på att jag sovit halva dagen men ska hoppa in i duschen nu och sussa sött.
 Tack tjejer för en lyckad och supertrevlig kväll!


Ett gärng turister utanför godisstället :P

Gottegrisar!

Galen i godis, jag? nähe!

Vi i väntan på Lady Gaga på scen :-)

EN bild fick på Lady Gaga, sedan dog min kamera helt och hållet :-( men jag fick en ;-)

Amerikansk jordgubbsglass

Här är resultatet av ingredienserna jag köpte och gjorde glass av. Hittade bara shortbreadkex med citronsmak så jag använde ett sådant kex och resten bragokex, men nästa gång ska jag bara använda bragokex även om det var gott med en liten citronsmak så tror jag det är ännu godare med enbart bragokexen.
Minimarshmallows fanns inte på ica när jag handlade så det fick bli vanliga som jag klippte i små bitar, gick lika bra det.
God rocky road glass blev det och superlätt att göra och svårt att sluta äta ;)

Amerikansk jordgubbsglass
15 min+6 timmar i frysen

8 portioner
250g jordgubbar
1+1/2 dl vispgrädde
1/2 dl rårörsocker
3 shortbreadkakor eller Bragokex
40g minimarhmallows
25g rostad flagad mandel

Gör så här

Ansa och snoppa jordgubbarna. Mixa med stavmixer 1 dl grädde, socker och hälften av jordgubbarna till en slät smet.
Vispa 1 ½ dl grädde och vänd försiktigt in i glassmeten med en slickpott.

Hacka resterande jordgubbar och kakorna grovt. Tillsätt jordgubbs och kakahack, marsmallows och mandel i glassmeten.

Häll smeten i ett fryståligt kärl. Frys in minst 5 timmar, rör om 3 gånger under tiden.


Rainy day & Lady gaga?

Har varit regnväder här hela morgonen och förmiddagen och den där solen är inte framme som jag vill. eller det behöver egentligen inte vara sol, bara det inte regnar så man får mer lust att vara ute. Förhoppningsvis slutar det regna någon gång i dag så vi får oss en nypa luft :-) Alla mår bra här hemma och bebis nr 2 sparkar och rör sig en massa och det är kanske en lite mer morgon pigg krabat än vad jag är?  

Tiden går så fort nu och jag hinner inte med, tänk att nu är det redan den 1 augusti! inte långt kvar tills Elwira ska börja skolas in på förskolan nu.
Redan lördag dessutom och nyss kom jag på och ska eventuellt följa med ett tjej gäng och gå på gröna lund och se Lady gaga uppträda. Nu när jag tittar ut blir jag inte jättesugen på att följa med men humöret går att ändra på med lite vilja och positivt tänkande. I Stockholm är det säkert finare väder och det är inte förens lite senare i eftermiddag det är tänkt att vi skulle åka dit. Måste höra runt lite nu ang planerna tror jag.

Update: Jag trodde det var i dag men det är visst i morgon Lady gaga skulle uppträda, så i morgon drar vi! :-)

Ha en trevlig Lördag!

Mamma bloggerska?

Jag höll nu nästan på att missa mammabloggarnas tävling som pågår just nu och som avslutas nu snart klockan 12:00!
Mammabloggarna är en relativt ny site som startat för alla bloggande föräldrar. En sida där vi föräldrar kan hitta tips och få råd och hjälp om allt som rör bloggandet.
Här kan man även lätt hitta en massa nya härliga mamma bloggare och knyta kontakter med andra föräldrar. 
En samlingsplats för en massa härliga bloggande föräldrar helt enkelt!



 De söker nämligen nu en ny mammabloggerska och självklart vill jag delta i den tävlingen,låter som någonting som är som gjort för mig :-) Mamma och bloggerska som jag är,  so here we go! (i sista minuten)

Jag som har den här bloggen one chic mama heter Erika och är född och uppvuxen i Norrköping.
Träffade min drömprins Marcus i Västerås och är sedan nästan 4 år tillbaka bosatt mitt i centrala Västerås och jag jobbar i en klädbutik här i stan.
Den 6 Maj förra året fick vi en alldeles underbar och charmig dotter vid namn Elwira som vi älskar mer än vad vi någonsin trott varit möjligt, lyckan och kärleken är så enorm.
Att bli mamma kändes redan från start helt naturligt för mig och det är fantastiskt värdefullt att få och kunna vara mamma.
Jag är en relativt ung sådan men kände mig helt redo inför min nya roll som jag frivilligt klev in i och känner inte att jag missar saker i livet, utan snarare så att det är nu livet har börjat på riktigt! För mig var det helt enkelt rätt tidpunkt i livet att skaffa barn.
Jag är nu gravid med bebis nummer 2 i magen och det ska bli så spännande och roligt att kunna ge våran dotter ett syskon!
Att jag fått lyckan att vara gravid igen är något jag minst sagt är tacksam för eftersom det tyvärr inte är alla förunnat. Att vi redan har ett litet mirakel och väntar ett till känns som en fantastisk dröm och jag njuter var dag av att vara gravid och mamma och längtar samtidigt så efter bebis nummer 2, vem h*n nu är?

Jag upptäckte det här med blogg i samma veva som min dotter föddes och jag har alltid älskat att skriva och märkte rätt snart att jag fick ett brinnande intresse för bloggandet. Att få skriva och visa bilder på i princip vad man vill och kunna dokumentera saker och händelser i livet är lite utav en dagbok för mig på bloggen och är befriande.
Det jag visar i bloggen är en liten del av mina olika intressen såsom mode,mat, shopping, skönhet och en hel del barn-prat och barnmode.
Att dela mina intressen, tankar och erfarenheter med andra genom bloggingen är för mig både lärorikt och roligt.
Det finns mycket som sätter guldkant på mamma livet och jag försöker alltid att välja att se det mesta från den ljusa sidan, för oftast blir det inte bättre än vad man gör det till, klyschigt men sant.

Att jag döpte min blogg till "One chic mama" är ett namn som inte ska tas på fullaste allvar för ingen mamma är 24 hours varken chic, fab eller glammig! dessa ord skulle kanske istället bytas ut mot trött, risig och stressad somliga dagar.
Chic betyder tjusig och att bara vara "chic" fungerar inte i vardagslivet för det är inte alltid så "chict" och härligt, oavsett om man är mamma eller ej.
För mig är det dock viktigt att känna mig någolunda "chic" till vardags och något jag värdesätter högt är egentid då jag får tid till att faktiskt kunna vara ego.  Jag skulle bli en sämre mamma om jag skulle sluta samla energi från sådant som jag tycker om att göra och i sin tu mår bra utav. Barn märker när sina föräldrar inte mår bra och jag vill och försöker vara en pigg och glad mamma så gott det går men skulle jag strunta i mig själv så skulle det vara en omöjlighet.

Varför ska då jag bli nästa mammabloggerska?
Jag brinner verkligen för att blogga en viktig fördel är att jag verkligen tycker att det är jätte roligt för det som jag tycker är roligt engagerar jag mig verkligen i och går in helhjärtat för.
Jag tycker om att kunna förmedla en bild av mig själv i en typ av dagboksform med mitt liv & våran dotter blandat med graviditeten med bebis nummer 2, mode & skönhet, barnshopping, mat och tips  samt allt annat som jag blir inspirerad av.
Jag tror det är ganska lätt för de flesta mammor att hitta något med min blogg som tilltalar eftersom jag skriver om ganska många kategorier och som förhoppningsvis även kan ge den där dosen av vardagslyx som för mig, och som för de flesta andra mammor (framför allt) är så viktigt för att kunna fungera som den mamma man vill vara.
Att värdesätta sig själv minst lika högt som sitt/sina barn tror jag är superviktigt för att inte glömma bort sig själv och sina egna behov. Många gör allt för barnen men ingenting för dem själva och det tror jag varken är bra för barnen eller dem själva.
Bara för att man blir mamma får man inte glömma bort sig själv och sluta med sådant man själv tycker om.
Det behöver inte vara avancerade saker oavsett om man umgås med sina nära och kära ,läser en bok,går och tränar,- huvudsaken är inte vad man gör utan att man gör sådant som ligger i ens intresse och att pyssla om sig själv lite då och då.

Att uppskatta det lilla är det stora i livet!



      © Maria Risto