G o t t N y t t Å r !

Vi är hemma från nyårsfirande ikväll och det var så trevligt & mysigt och blev bjudna på en supergod 3-rätters meny. 
Kvällen gick lite väl fort bara, men så blir det med småbarn med i bilden. Elwira, Ludwig och Leon var så söta och duktiga under kvällen, älskade fina små
Tack för ikväll alla! Nu ska jag och M skåla in det nya året med någon sorts dricka  och spana på fyrverkerierna som de bränner av utanför stadshotellet, vi har bästa utsiktsplatsen inne hemma i värmen ;-)

Jag hoppas 2011 blir ett minst lika bra år som våra senaste år har varit, vi har det bra. Fler barn blir det iallafall inte här de närmsta åren (får frågan ganska ofta), vi är mer än nöjda och lyckliga över våra två små vi fått. Ett hus är i stället drömmen just nu.
Hoppas även erat år blir ett år med god hälsa & välbefinnande år på alla sätt och vis! 

Ni fina bloggläsare som kommenterar här gör mig också glad. Säger det inte så ofta som ni förtjänar kanske. Får dock tyvärr ta bort en del alltför trista kommentarer då och då, jag tål mycket men tolererar inte allt.

Nyårskram & en liten skål från mig till er alla fina där ute!
Njut av livet i stort & smått 

。☆。*。☆
★。\|/。
♥ Happy new year ♥ 2011
★。/|\。★
。☆。*。☆


Happy mama med Chanel- röda läppar kvällen till ära :-)

(Spetsopp från Gina, Skinnkjol H&M)



Spruta, lite feber, tryffel & nyår

Jag håller på att fixa iordning lite chokladtryffel här hemma ikväll som förhoppningsvis blir okej, om den blir det lovar jag bildbevis ;-)

Det gick bra med Ludwig på BVC idag och han fick sin bortglömda och försenade 1-års spruta idag. han har fått lite feber nu till kvällen (38,1) men det hör till. Vi har heller inga storslagna planer för nyår och ska inte åka långväga så det fungerar nog ändå för våran del. Ludwig sover för natten och både han och Elwira är väldigt "lätta" när de har feber då de brukar sova som vanligt, tack för det.  Lite vätske och feber kontroll brukar vi se till att ha koll på nån gång på natten.

I morgon väntar jobb för min del och i morgon är det nyår! ja det har väl ingen missat ;-) nytt år och nya möjligheter men det gäller även var dag.

Nu ska jag gå och titta till min småfebriga Ludwig som sover så sött på mage med armarna under kudden och rulla små tryfflar innan jag hoppar i säng. Kram kraam!

(Kvällsbild från Ludwigs kalas i början av December)

Mot BVC med finaste lilleman

Godmorgon!

Är på G här hemma för att bege mig ut i kylan mot BVC. Känns som evigheters, evighet sedan sist vi var där! fast det var det ju också.
Bara att försöka inse att Ludwig inte är någon liten mini längre, utan börjar istället närma sig 15 månaders dagen :-)

Världens finaste lilla kille är Ludwig! *så mycket kärlek*

Finaste, älskade Ludwig! Förstå att det är svårt att motstå den där pussmunnen :-)

Min skönaste julklapp


Idag på förmiddagen gick jag iväg för att utnyttja min skönaste julklapp som jag fick av kära M, nämligen en skön fotvårdsbehandling hos en medicinsk fotvårdsspecialist.
Jag har ganska känsliga fötter och mina fossingar var verkligen behov av extra omvårdnad såhär i kylan.
Mina fötter blev så gott som nya och är glad över den sköna behandlingen och julklappen som var det enda jag önskat mig. Nu tackar jag och mina nya baby feets M :-)

Fick skön fotvårdsbehandling idag som började med ett avkopplande fotbad. Lite över en timme fick jag sitta och slappna av, såå skönt!

Happy Birthday daddy!

Idag min fina pappa år stort grattis och många grattiskramar hälsar vi från bloggen också :-)


(Bild från Ludwigs 1 år kalas)

Fynda fina barnplagg

Jag är inte direkt engagerad i rean såhär efter jul men just barnplagg tycker jag brukar vara trevlig att kika runt på bland webbshopparna då det brukar finnas en del guldkorn.

Jag fastnade hos Babyshop som har upp till 80% rabatt! de har så å mycket kläder och mycket fina plagg kvar.
Jag hittade snabbt en del favoriter. Från märkena Molo & Mini a Ture som är favoritmärken sedan innan och märket Scotch Shrunk har superdupersnygga plagg till lite större små killar la jag märke till.


Från vänster till höger uppifrån: skjorta från Mini A Ture, Fin skjorta Skjorta Scotch Shrunk, grå cardigan Molo, Blå lurvfleece overall (finns i flera färger och jag älskar de två vi har) från Molo, vantar "High 5" Scotch Shrunk, mössa i 80% ull mini a ture, svarta ballerinas i skinn Molo samt grå fleece, Molo. Finns hos Babyshops rea

Vår julafton 2010

God kväll!

Måste så klart summera julafton fast lite i efterhand :-) Vår julafton var toppen och Elwiras ögon var ÄNNU större i år än förra då tomten kom hon höll nästan på att tappa hakan när han äntligen kom och som hon gått och pratat om så länge, var verkligen roligt att se! Ludwig brydde sig inte alls om tomten men tyckte det var kul med prassliga paket och julklapparna så klart.
Elwira hjälpte tomten att dela ut klappar och var så duktig och innan tomten gick fick han faktiskt en kram också.
E & L har verkligen haft fullt upp med att leka med alla nya klappar här hemma så det är full rulle.
Elwira älskar framförallt sin nya vagn och Ludwig sin svarta bobbycar, eller föressten bägge leker nog lika mycket med just dessa prylar ;-)

Maten, klapparna, umgänget och allt vart perfekt och pricken över i:et var förstårs självaste jultomten :-).

Tack igen alla för allt! Nu närmar vi oss nyårsafton med stormsteg

Elwira & tomten :-) E hade en riktigt fin och söt rutig klänning med krås upptillfrån Ralph Lauren

Ludwig var också nöjd på julafton och han hade på sig chinos från Polarn o pyret, vit piketröja & slipover från Lindex




Mysiga julen förbi men stämningen förblir

Hej igen & God morgon!

Just nu är det bara jag vaken här hemma och jag har nyss stigit upp och fått igång datorn. Tittade in till våra två små som ligger och susar sött och Elwira pratade nyss lite i sömnen, så gulligt.
Igårkväll somnade jag tillsammans med Elwira i hennes säng, alltid supermys att ligga nära henne och kramas. Vill också ha en sänghimmel att somna under ;-)

Jag är inte riktigt sams med min dator och plockade faktiskt bort den häromdagen innan julafton (blev så arg på den) men nu har jag plockat fram den igen och slutit fred för stunden då den erkar fungerar skapligt för stunden.
Som hos många andra bloggare har inte prioriterat datorn direkt i juletider lika mycket.

Julen räknas ju som förbi men julgranen får förstårs stå kvar ett tag till. Jag älskar vakna upp till en upplyst julgran! "Tjugondag Knut danssas granen ut" som talesättet lyder men granen kommer kommer jag nog plocka bort innan dess, beror lite på hur mycket den kommer börja barra.
Elwira ska på julgransplundring med farfar och Sebbe i januari och det kommer förmodligen bli en hit kan jag tänka.
När jag skulle justera julgranen lite i foten häromdagen på egen hand så välte hela granen över mig och det var inte skönt med stickiga barr i håret vill jag lova och där under låg jag som en boll och tack o lov kom M fort lyfte upp den :-)

Vi äter nog upp sista risgrynsgröten med kanel och socker till frukost idag eller så ska jag göra en saffranspannkaka av den, får se hur jag vill visst ha julen kvar ett tag till :-)

Nu gör jag en liten Ludwig som ligger och sjunger för sig själv så nu får jag gå och plocka upp och morgonmysa med min finaste lille prins.

Hoppas ni får en fin, fin Tisdag!


Våran enkla, fina julgran i år. Pynt med blandade silvriga kulor från IKEA & Åhlens i vita band, lametta samt en "blomma" i toppen. Misteln i zink som också syns är nog min jul-pynts favorit i år :-)

GOD JUL önskar Erika & Marcus, Elwira & Ludwig!


God morgon i stugorna!

Alla vet ju vad det är för dag idag, julafton som är årets alla mysigaste dag enligt mig. Vi ska ha en toppenmysig dag och jag önskar alla får en sådan.

Jag & Marcus, Elwira & LUdwig önskar ALLA en riktigt, riktigt GOD JUL!


GOD JUL! såhär ser vårat julkort åu i år, beställt även detta året från Petra som har siten petrified in pink
Efter mina önskemål så fick hon till det här julkortet som blev precis så som jag önskade

Julstök & uppersittarkväll

Uppesittarkväll råder härhemma. Elwira har hjälp till att pynta granen ikväll som snälla farfar kom med. Det var så härligt att kliva innanför dörren ikväll efter jobbet och mötas av doften av gran!
Elwira hängde först en massa julgranskulor på ett och samma ställe tills hon hämtade en stol och började justera om kulorna och sprida ut dom lite mer, sötnosen! men jag justerade några stycken när hon hade somnat ;-)
Elwira dammsög även under granen när hon tyckte hon var klar för att få upp lite barr, noga ska det va, hihi!

Ikväll har jag kokat tre sorters kola, gjort tomtegröt, rockey road och fixat laxjanson så lite kommer  jag kunna bidra med till julbordet.
I morgon återstår att slå in julklappar, det har vi nästan glömt bort men inte haft mycket tid över till det den här veckan, så vi är lite sent ute men det hinner vi innan vi åker hemifrån, jag får väl gå ner i källaren/tvättstugan med julklappssäcken och göra ett sista ryck för att vara extra snabb utan två små som förmodligen vill vara med på det också ;-)

Nu strax är det dags att gå och sova känner jag, i morgon väntar en mysig dag och det ska bli såå spännande att se vad Elwira säger om tomten i morgon och hur Ludwig kommer reagera! :-)

Till frukost i morgon blir det tomtegröt och ett varsitt paket får barnen, mys pys!

Natti natti

Elwira ikväll iklädd nattlinne som hjälper till att pynta granen och dammsuga upp barr :-) hon bjöd även på en trudilutt på ett munspel som hon tycker om att spela på. Får se vad Ludwig säger om granen här hemma i morgon!

Berry Boost

Här kommer ett snabbt tips i sista julruschen :-) Dessa askar säljs i 6 pack (ungefär samma storlek som små russinaskar, 28g) och kommer från Renee Voltaire. Det är en blandning med saftiga blåbär, russin och granatäpple i.
Elwira tror att bitarna av granatäpplena är godis och det smakar faktiskt det också :-) Perfekt att ha i väskan.

Update: köpte dessa på coop

Lilljul på östermalm

Godmorgon kalla morgon, flera minus ute nu! Varma kläder på idag och på huvudet värmer söta mössan från HPI of Sweden så skönt samt min supervarma och lätta dunjacka från Boomerang.
Hoppas tomten får med sig ett par UGGs i säcken till mig också, det behövs i kylan nu.


Snart är det jul på riktigt! Första helgen i december nu iår var vi hos M:s syster och hennes familj och firade lill-jul, så vi fick ganska tidigt en försmak av den mysiga julen :-)
De hade skapat riktig julstämmning med julpynt, många tända ljus,gran, mat och massor av julgodis och till och med pepparkakshus. Ja allt var så fint ordnat i deras otroliga lägenhet mitt på östermalms torg i Stockholm, så mysigt det var.

Till och med en pyttetomte fanns med på vår lill-jul som syns på en av bilderna, nämligen sötaste Leon :-)
Anledningen till att vi hade lilljul var för att C och familjen brukar åka utomlands över jul och det var som vanligt roligt att träffa C och allihopa samlade.
Elwira och Ludwig trivdes riktigt bra och var världens nöjdaste bland leksaker och godsaker ;-)

Nu fortsätter vi längta efter julen, fast åh vad jag önskar jag hade mer tid/ledighet till julförberedelser med mat och bak!

Nu tar vi tag i dagen här och jag ska vara så effektiv jag kan idag. Men först fixa iordning frukost :-)  *Kramas*

Bounty Road

Ikväll har jag gjort Leila Linholms nya recept på Bounty Road. Rockey Road har blivit en klassiker här de senaste åren och det är verkligen godis godis!

Bounty Road var nog minst lika gott som föregångaren. Tyckte det var gott med den här varianten då det salta möter det söta. Jag har mumsat i mig liiite för mycket ikväll men det är ett gott betyg ;-)


Recept: Bounty Road


Ingredienser

300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
100 100 g sötmandel
0.5 0.5 tsk flingsalt
240 240 g Bounty (4 pkt)
1 1 dl cashewnötter, salta
3
3 nävar minimarshmallows (De var slut när jag handlade så jag köpte vanliga och skar i småbitar)

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Det går även bra att smälta den i micro, se bara till att den inte blir för het.

2. Rosta mandeln med skal i en torr och het stekpanna med flingsalt tills den fått färg. Häll över dem på en tallrik och låt dem svalna.

3. Skiva Bounty i 1 cm breda bitar och blanda ner den i chokladen tillsammans med mandel, cashews och marshmallows. Spara gärna lite att strö över som garnityr.

4. Fyll blandningen i en plåt, cirka 3 cm tjock, strö över det du eventuellt har sparat och låt stelna.

5. Bryt eller skär godiset i bitar.



Njuta av julen & sängbus

Försöker att inte julstressa men idag har jag tyvärr varit lite julstressad vilket inte är någon höjdare, julen ska vara mysig o trevlig! Brukar inte få den där julstress känslan, men i år har jag visst blivit drabbad av något jag inte är van vid.

Barnen har iallfall lyckats få mig på andra tankar ikväll då vi myst och lekt en massa innan läggdags. Ludwig drar sig som vanligt in till Elwiras säng så fort han får chansen, vet inte vad det är med den men han har älskat den sedan första stund. Minns när han efter månaders tid äntligen lyckades ta sig upp i Elwiras säng för första gången på egen hand, oj vad lycklig han blev :-)
Elwira tycker också det är kul när Ludwig busar och styr i hennes säng och dom härmar varandra och apar sig, hoppar och skrattar för fullt, det är kul att se på och även mamma & pappa får vara med på ett hörn ;-)

Älskade fina två små barn! Såå härligt med ännu en jul med barnen som väntar! Jag älskar julen och nu ska jag sluta julstressa och verkligen bara njuta av tiden och allt som hör till, så det så

Två små som verkligen kan det där med att njuta av livet & julen utan några som helst bekymmer i heela världen :-)
(bilder från ikväll)

Jeane Blush

Märket Jeane Blush är nytt märke för mig, har inte lagt märke till det tidigare men hittade nu en hel del fint från märket hos NELLY Fyra favoriter är dessa nedan. Clutchen i rött tycker jag jättemycket om både i modell och färg.
Tyllkjolen i guld ser riktigt läcker ut och en sådan kjol till enkalre topp och hårdare klackar till känns som en klockren partyoutfit.
Den vita tunikan är riktigt söt och jag äälskar det transparenta och ljusa, fest och vardagsfin påsamma gång (till julafton kanske?).
Den rutiga bomullsklänningen ser så skön o fin ut och jag skulle vilja ha den till ett par tights med skinn/lackdetaljer på.
Finns en hel del annat fint från märket också men det här var fyra snabba :-)


Bilder: NELLY

En seg julkola

Ja som en seg julkola känner  jag mig ikväll! Har jobbat idag och det var en hel del folk på stan om man säger så och när jag kom hem kände  jag hur slut jag var i kropp & knopp, fast det är kul när det är full rulle men tar så klart lite extra på krafterna också. En förkylning med halsont har jag fått också, mindre kul just nu. Ska köpa ingefära och apelsiner och citroner i morgon och blanda ihop en huskur och hoppas på att bli bättre. Helst av allt skulle jag vilja ha en heldag isängen och bara få va.

Apropå kola så gjorde jag faktiskt en kola häromdagen men den har visst någon redan ätit upp, jag säger att det är någon liten hustomte som varit i farten, kan ju inte vara jag ;-)

Nä nu blir det att bädda rent i sängen här lite snabbt, ta en sen dusch och sova sött. Natti natti denna fjärde advent!




Granpynt

Godkväll!

Sitter och funderar lite över julgran såhär på lördgaskvällen :-) Förra året hade vi en klassisk och typisk svensk rödgran och förmodligen blir det samma sort i år (i korg?), äkta gran är finast och mysigast att ha tycker jag och jag äälskar doften som gör att det doftar jul på riktigt! M gillar också riktig gran bäst.
Skulle dock behöva några fler julgranskulor till granen men vet inte riktigt när jag skulle få tillfälle att fixa med det...
Skulle vilja åka ut en snabbis till IKEA och hoppas på att det finns lite kulor kvar därute.
Älskar det här silvriga hjärtat från Lisbeth Dahl med hänge av pärlor men det skulle bli liite dyrt att köpa massa sådana för 69:- styck. Okej med någon enstaka men shoppa julgranspynt runt 2 lax känns ju inte okej. Det finns mycket fint julpynt att hitta till granen, men ofta kostar dessa tyvärr lite väl mycket





Teckningsmapp från sebra

Jag hittade en klapp till barnen som jag verkligen letat efter nämligen fina teckningsmappar/portfolio. Dessa kommer från underbara märket Sebra och finns hos inreda.com
Jag köper inte gärna något bara för att, utan vill hitta sådant som jag verkligen vill ha och vet barnen uppskattas och gärna kan få hänga med ett tag eller gärna i många år.

Det blir ju en hel del teckningar och pyssel nu och precis allt är ju omöjligt att spara men det mesta sparar jag så klart och en sånhär teckningsmapp blir ju superfint att förvara alla teckningar inne på barnrummet!


Cordelia

Gina Tricot får ofta in en hel del fina plagg och den här tröjan hittade jag på webben för någon vecka sedan och höll nästan på att glömma den tills jag kikade in på hemsidan igen idag :-) Finns även i flera färger! jag älskar såklart den persikorosa färgen och lapparna på armbågarna är bara ett plus. Måste spana in i butik snarast!


Velourmorgonrock med volanger

Dessa enfärgade badrockar i velourmaterial finns just nu inne på hemtex för 399:- de har även 100:- rabatt på utvaldra rockar i den här varianten är det färgen lila som då kostar 279,30. Värd att spana in och en bra julklapp också ;-)

Jag är alltid så frusen på morgonen och brukar slänga på mig en morgonrock och mysa runt & fixa och äta frukost i, är bara ett plus om den dessutom är fin, jag gillar volangkanten på denna.
Jag sitter just i denna stund och bloggar i just en morgonrock, fast en rosa från Victoria Secret :-)

Ha en riktigt bra Fredag! Tänk NÄSTA Fredag är den REDAN jul!!



Enfärgad velourbadrock med volanger finns hos hemtex

Hyacinter & tomtenissa

Godmorgon!

Det doftar så gott av hyacint här hemma idag, då alla tre vita hyacinter blommar nu. Har fortfarande  inte kommit till skott att plantera om dessa i mindre krukor, tänkte tre små zinkkrukor till dessa som jag hittade efter jag planterat dom, fast de verkar få sitta kvar i denna kruka i hamrat "silver" nu *hmm*

Min söta Maileg nissa som just nu fått en plats i ett fönster köpte jag förra året och tills nästa år hoppas jag ha sett till att skaffa en liten söt nisse till henne ;-) 
Jag bara älskar danska Maileg och framförallt deras tok charmiga kaniner, en liten skara finns här hemma.

Ha en riktigt bra Torsdag!

Bra med retuchering

Jag tyckte det var så synd att M:s hand förstörde den enda bilden då jag lyckades fånga bägge två på bild när vi lussade. Visade M bilden och så sa han att jag skulle skicka över den till hans mail och så fixade han den i photoshop till mig, visst blev det bra! Det första gången någon av mina bilder blivit retucherade på riktigt (räknar inte med när jag fixar bilder svart/vita)

Det är allt bra med viss retuchering ibland och det här är ett exempel som känns väldigt okej i mina ögon :-)




Blomma med pärla

Det här söta hårbandet med pärlor & en stor blomma hade jag på mig här hemma på Ludwigs 1 års kalas. Är så bra med hår accessoarer som piffar upp ett ofixat hår på ett kick :-)

Julkort - check!

Jisses, höll n ä s t a n på att glömma bort det här med julkort i år! Jag har beställt mina julkort även detta år från duktiga Petra som har shoppen petrifiedinpink. Jag tycker det är mysigt med julkort :-)

Är som vanligt inte lätt att välja ut bilder men det är praktiskt med bloggen att ha ett arkiv att kunna gå in och kika på bilder från året som gått.

Hittade den här bilden från förra julen på Elwira & Ludwig, tänk vad stor hon blivit sedan dess! Ja Ludwig med för den delen :-) Våra fina små liv!

Elwira förra julen -09 1,5 år Ludwig, knappt 2 månader december -09

Lace dress

Söt tuff klänning helt i min smak från märket Rare (samma märke som min röda klänning jag bar häromdagen kommer i från)
Älskar modellen och fallet fram och bak. Förmodligen riktigt snyggt att bära en svart korsett under och uppsatt hår för att inte dölja den fina draperingen baktill med långt hår ;-)

Riktgt söt snygg klänning från Asos

Våra två små Lucia-firare

Vi har haft två söta Lucia firare här hemma idag, en liten Lucia och en lite mindre pepparkaksgubbe, hur sött som helst och våra hjärtan smälter! Vi har så klart sjungit en hel del julsånger också när vi "lussade", mysigt! Det blev inget lussande för barnens del på förskolan i fredags för Elwira var inte helt frisk. Men det gjorde ju inget då vi hade ett litet, litet Lucia tåg idag ;-)
Är så kul att se Elwira numera när jag börjar sjunga på någon visa jag själv inte sjungit hemma tidigare, men så gör hon olika rörelser och kan sjunga med i texterna, det är förskolans förtjänst.

Bakat pepparkakor har vi också gjort, blev riktigt bra men missade fota men det blir nog ett nytt peppis bak inom kort, för det var uppskattat, ja som bakning brukar vara för stor & liten ;-)

Har suttit och kikat/lyssnar på Luciafirandet på tv:n nu ikväll, riktigt mysigt och har blivit lite av en tradition här.
Ludwig satt still i ca 2 minuter och Elwira i kanske tio ;-)

Önskar en fortsatt trevlig Lucia på er alla! kraam kraam
Våra två små fina Lucia-firare här tidigare idag :-) M fick hjälpa till att hålla i Ludwig lite, annars hade vi aldrig fått med bägge på bild idag, inte helt lätt alla gånger!
Lilla pepparkaksgubben! som hoppar & sjunger här :-)
Elwira lärde sig snabbt hur en riktig sankta Lucia håller händerna :-)
Pepparkaks-lucia? :-)

Julbord, bowling, utgång & filmkväll

Det var helt klart ett lyckat julbord igår och vi bowlade även och vissa, inklusive jag gick ut efteråt. God mat, härliga människor och mycket skratt! Var kul att komma ut och få dansa loss också, det blev grädden på moset för in del :-) Det blev föressten den där röda klänningen, trots att den är för stor och jag fick gå och dra upp den hela tiden, men lät inte det förstöra kvällen ;-)
Tack för igår fina tjejer!

Jag och M har röjt upp lite här hemma till kvällen och nu ska jag tända ljus och köra filmkväll, vi ska bara komma fram till vilken film vi ska kika på nu

Önskar en fortsatt trevlig adventskväll!

Lite pics från gårdagens kväll med julbord, bowling & sedan utgång

Otur med klänningen

Kom på att jag hade en jättefin klänning som jag tänkte ha ikväll och var in och lämnade in den för att få den uppsydd, då den blev lite för lång. Ringde dit tidigare och frågade när de stängde och han sa att  de stängde samtidigt som övriga butiker. Går dit strax efter fyra för att hämta klänningen och vad ser hjag, jo stängt! alla andra butiker är öppna men just där min klänning ligger klar är det igenbommat för dagen. DÅ blir man ju arg!

Så nu sitter jag här i mjukisbrallor och har inte den blekaste vad jag ska sätta på mig längre, är ju "bara" julbord & bowling, men jag vill ju såklart vara lite fin..
Nu föll ju liksom allt, visste precis vad jag skulle dra på mig och med smycken och så, nu måste jag tänka om helt och har inte mycket tid och så har jag inte bara mig själv att tänka på här hemma.
Gaaah sånt här är så typiskt mig att råka ut för.
Mjukisbrallor & röda pumps med rosetter blir väl bra då? ;-)

Vimplar i Ludwig rum

Jag är lite smågalen i vimplar som inredningsdetalj just nu och har varit på jakt efter den perfekta till Ludwigs rum. Hittade först en variant från rice med bilar på som var fin, men den kändes aldrig helt hundra så jag sålde den vidare på tradera. Hittade av en slump den här otroligt fina vimpeln på en blogg, vars duktiga ägarinna Bea syr just olika vimplar.
Finns olika utföranden som bland annat New England stil, gröna toner, rosa varianter och retro stuk och finns i olika längder, jag valde den längsta (3 meter lång & 18 vimpelflaggor)

Jag gillar det ljusa lite dämpade tonerna i barnens rum, då det ändå blir en hel del färg av alla leksaker och jag gillar det lite mer stilrena som bas.
Är så himla nöjd med den här vimpeln som är välsydd och känns rejäl och fin i tyget. jag gillar att Ludwigs rum blir mer o mer djurinspirerat och tycker det var så fint att ett av vimplarna hade djurmotiv. Jag är verkligen mer än nöjd!

Älskar Ludwigs relativt nya vimpel i sitt rum! matchar även till tavlan som har vimplar på bilden, ser ni ;-)
"Här bor en prins" skylten är en favorit som Ludwig fick i julklapp av farmor & farfar förra året och tavlan med Ludwigs namn, födelsedatum och vikt kommer från Bettina design

Lite piff & fix

Idag har jag jobbat och när jag jobbar fram till kvällen och det är såå skönt att bara ta ut mat ur kylen som M lagat och bara äta utan minsta ansträngning när jag kommer hem vid den tiden :-)
Hoppar runt här hemma mellan godiskålen och mumsar lussebullar, kollar på idol finalen och provar även nya bh:ar försöker komma på vad jag ska ha på mig i morgon då jag ska på julbord & bowling med jobbet. Det blir iallafall rött eller svart, den här röda är tyvärr lite stor upptill men kanske hinns sys in tills i morgon.
Måste även slänga i en toning i håret + fixa naglarna nu ikväll. Jobbar även i morgon så när jag kommer hem strax efter fem finns det inte mycket tid att fixa iordning sig på + att barnen tar sig tid så det gäller att jag förbereder mig nu ikväll med allt :-) jaja ska hursom försöka få på mig en klänning och se någorlunda normalt festfin ut är tanken.

Nää måste fortsätta hoppa runt här och måste nog ner till källaren och hämta lämpliga skor också...
Ska bli riktigt kul att komma ut en sväng i morgon!

Vill helst ha röd klänning i morgon., men den är lite stor upptill dessvärre.. blir förmodligen svart

Barnens nätintegritet & funderingar

Jag vet inte hur många gånger jag funderat på det här med bilder på barnen i bloggen men tycker just nu att det känns helt okej att exponera barnen på det sätt som jag gör.
Jag minns för ganska längesedan då jag fick frågan om jag ville göra "mini-dagens" med barnen, alltså fota dom i kläderna de har på sig och visa var och varannan dag samt skriva ut vad de har på sig för kläder, ja precis så som många vuxna bloggare gör (och även jag), fast det brukar kallas för "mini dagens" i bloggvärlden när det rör sig om barn. Ibland kan det bli lite "provdocka" över det hela.
Jag ÄLSKAR mode och kläder och tycker det är jättekul med barnens kläder då det finns en sådan extrem stor marknad.
Jag är inte "bättre" än någon annan för jag visar ju också barnen och brukar skriva ut ibland vad barnen har på sig i inläggen dom är med i för det kommer oftast någon fråga bland kommentarerna vart ett visst plagg är ifrån och sedan är det ju även kul att visa lite nya plagg och övriga barnprylar också.

Det är ju alltid mycket diskussioner kring hur vid barn eventuellt kan ta skada av att omedvetet exponeras på bloggar, facebook mm.
Det där med att det skulle vara pedofiler som sitter och glor runt på vanliga bloggar tycker jag är rätt överdrivet, jag menar det finns andra forum tyvärr där pedofilerna kan hitta exakt vad de söker efter.
Men jag skulle själv aldrig visa mina barns små kroppar nakna i bloggen exempelvis och tycker jag att lite hud visas så vattenstämplar jag gärna bilderna då.

Vad är det folk tror är det värsta som kan hända om man exponerar sina barn på Internet?
Själv tycker jag det beror på mycket hur man visar upp sina barn och det är föräldrarnas ansvar att försöka se till att de inte kommer till skada. Vi alla gör våra val och jag förstår även de som har valt att inte visa sina barn på bloggar mm.
Äldre barn, exempelvis skolbarn kanske kan ta illa vid om något kanske för personligt skulle "läcka ut" via internet.
Jag tror det blir lite annorlunda om man har äldre barn också, i den här små barnsåldern är ju faktiskt det mesta mysigt, så upplever jag det.
Många tänker också på framtiden, om exempelvis någon skulle bli en offentlig person och all den information som lagras.
Det finns många sätt att  se på saken när man tänker efter tycker jag och jag tror det är viktigt att man faktiskt gör det också och har lite sunt förnuft. Att bägge föräldrarna är eniga om att visa sina barn tycker jag också är viktigt.
Finns nog jättemycket exempel på livssituationer som kanske inte är helt rätt för ett oskyldigt barn att kunna styra över och drabbas av. Barn till missbrukare eller föräldrar som tvistar om barnen kan säkert vara exempel på detta som barnen kan drabbas av om för mycket info kommer ut som barnet inte alls kan välja eller styra över sin nätintegritet.
Sedan finns det ju idioter och sjuka människor som stjäl folks identitet, sådant kan också vara lite creepy.

Tycker man som förälder måste tänka till vad och hur man skriver om sina barn ibland och att man är medveten.
Jag är världens stoltaste mamma och tycker (så klart) att just jag (som säkert de flesta mammor) har fått de finaste barnen. Visar med glädje & stolthet upp mina barn här på bloggen och uttrycker mig gärna verbalt och i skrift hur mycket jag älskar dom.
Självklart finns det dagar och stunder då det också är tuffare att ha barn och skulle aldrig säga att livet som småbarnsmamma är en dans på rosor alla gånger men jag gör så gott jag kan- nobody's perfect!
Livet går upp och ner som för oss alla. Trötthet, trotsiga barn, gråt, bråk, kladd och berg av tvätt hör liksom till små barnslivet och är ju helt normala saker och bara för att man skriver om bitar från vardagslivet tror jag inte Elwira & Ludwig kommer att ta skada av det i framtiden då vi är mestadels ganska så normala här hemma ;-)
Barnen är ju den största delen av vårat liv så det skulle kännas konstigt att inte ha dom med här.
Det bästa med att ha barn är att allt det mindre roliga överväger sådant som kan vara jobbigt med hästlängder.

Barn ger så mycket kärlek och är det finaste vi har! Ger du så får du tillbaka

Jag och våra fina små, bild från arkivet, Ludwig är här bara fyra månader



Bedårande från culture

Älskar den här fina utmyckningen på den här rosa tunikan från märket culture. Den är tillverkad i 70% bomull och 30% silke och ser heelt ljuvlig ut. Till en kofta och ett par lacktights eller jeans och en pälsjacka över, så vill jag klä mig i den
Bild från sidandsally

Årets finaste julklappspapper

Det här måste helt klart vara årets finaste julklappspapper som jag hittade hos flitigafredrika.se och kommer från underbara märket Bungalow.
Så otroligt vackert till jul, eller ja det fungerar ju året runt :-)

Liten fin Lucia

Lillan hade fortfarande temp (38) innan hon somnade för natten tidigare men verkar gå åt rätt håll och med såpass "låg" feber är hon precis som vanligt, så en "mild sjukstuga" har vi här.
På Fredag är det Luciafirande på förskolan som jag skrev tidigare och hittade hennes lucia linne som hon hade förra året idag som hon fick prova som ni ser här, det tyckte hon var kul :-)
Fick sy upp det förra året men har nu sprättat upp sömmen så jag tror det kommer passa perfekt i längd nu, men ska prova en sista gång i morgon och blir det bra så ska jag självklart stryka det också, är superskrynkligt nu.

Jag hoppas och tror hon kan vara med på firandet på Fredag, för tills dess borde febern släppt helt *hoppas* Vet att Elwira skulle tycka det skulel vara roligt och Ludwig tycker säkert med det kommer vara spännande :-)

Elwira fick prova sina Lucia-kläder innan det var dags att hoppa isäng nu ikväll, det tyckte hon var skoj :-)

MacBook Pro

M sitter i köket och leker med sin nya Mac han varit och köpt ikväll, han behöver en han kan ta med sig lätt.
Gaah vad jag är gröön av avund! speciellt när jag själv sitter med en dator som varit inlämnad typ tre gånger på kort tid men fortfarande inte är helt okej, min skärm flimrar och det är grymt störande.
Nää jag är inte bitter alls, det är så kul att han har en riktig grym laptop med värsting tillbehör, min är absolut inte sämre ;-)


Liten mys sjukstuga & pizzabak

God eftermiddag!

Här hemma är det liten sjukstuga då Elwira fick feber igår som sitter i. Men igår fick hon hög feber så hon behövde ipren till natten och sov sött hela natten. Idag har hon "bara" legat runt 38 i temp så hon är rätt pigg trots allt.
Blir en hemmadag även i morgon för vår del. Hoppas på att hon kryar sig helt tills i morgon och kan vara med på luciafirandet i kyrkan med förskolan och Ludwig på fredag, det ser vi fram emot!
Ludwig har också fått vara hemma och han har varit på strålande humör som smittat av sig :-) Kollat på barnprogram, pärlat och ätit glass och lussekatter har vi bland annat gjort, mysig sjukdag faktiskt om man får säga så.

Nu till middag blir det vitkålssallad och hemmagjord pizza till middag, blev sugen på att göra det idag. Jag är så less på köpe-pizzor men hemmagjord tröttnar jag nog aldrig på :-)

Update: Gjorde pizzadag på bakpulver idag, kom på lite sent att vi skulle äta pizza och degen med jäst måste ju jäsa en timme. men det blev bra och Elwira tycker det är kul att hjälpa till att göra pizza så det gick riktigt smidigt.
En sak till som är så bra med hemmagjord pizza är man själv kan välja saltmängden, tycker köpta pizzor ofta är för salta.
Ludwig åt så mycket att jag hann diska upp diskberget + göra rent golvet efter maten medans han fortfarande satt och smaskade :-)

Blev två snabbt tillagade pizzor idag till middag med enkla tillbehör på, bland annat färska champinjoner, oliver, skinka, annanas och ost

Feber & Häagen-Dazs

På eftermiddagen fick m gå och hämta barnen lite tidigare idag då de ringde och sa att Elwira fått feber :-( supertrött var hon men fick sedan ipren och med det i kroppen så blir hon som vanligt igen, men är inte lika kaxig utan. Frisk är hon inte, lillhjärtat!
Ludwig åkte ju på en släng av feber förra veckan så tyvärr slapp inte Elwira undan nu.
Vi har klarat oss bra från dagis-baskilusker under hösten så det börjar väl bli "dags" för oss att åka på lite sånt här som hör till småbarnslivet.
Blir en lugn hemmadag med Elwira i morgon för min del. Köpte med mig supersöta små förpackningar a 100 ml glass från Häagen-Dazs tidigare .
 Det är bra med glass som kyler innefrån då man har feber, gott med en något lyxigare variant också ;-)

Elwira somnade vid vanlig tid för natten ikväll, fast hon somnade i soffan och ligger forrtfarande kvar där, är skönt då jag och M kan ha lite bättre översikt som fortfarande är vakna. Har lite svårt att gå ockh lägga mig när något av barnen inte är helt friska


Ljus spets

I helgen bar jag två ljusa spetsplagg som jag tycker är riktigt fina och jag hittade bägge inne på gina trocot och finns i butik nu. 
 Minns en spetstopp som jag ofta lånade av en av mina bäsa vänner för många år sedan som var vit och den skulle jag vilja ha än idag :-)


Lite måndagsseg

Hallå därute i måndagskvällen!

Vad skoj vi haft i helgen med både lilljul och 1-års kalas! Sådant lever jag länge på :-) idag har jag jobbat med en isittande huvudvärk som inte riktigt vill släppa. Tänkte ta ett bad och sedan krypa till kojs fortast möjligt nu ikväll.
Trötthet och huvudvärk är ingen lyckad kombination och en god nattsömn gör nog susen så jag vaknar med nya krafter i morgon.

Natti natti ni söta!




Ludwigs 1 års kalas idag & måånga bilder!

Ludwig är 14 månadermen idag blev äntligen hans 1 års kalas av, bättre sent än aldrig :-)

Det är som sagt galet svårt att välja bilder ibland att lägga upp, speciellt när det varit en lite festligare kalas- dag som idag :-) hjälp vad min dator går så långsamt också!
Bjuder på ett hav av bilder från Ludwigs mysiga 1 års kalas som vi hade för enbart våra familjer idag, lugnt och avslappnat.

Vi fick en mysig dag tillsammans här hemma med Ludwigs allra första 1-års kalas på andra advent idag

Vi bjöd på glögg, pepparkakor, lussebullar & lite godis. Den obligatoriska tårtan på födelsedagar i form av en prins(ess)tårta denna dag var mycket uppskattad av Ludwig :-)
Blå/vit randiga vimplar från Rice som det står "happy birthday" på samt blå hjärt-formade ballonger hängde jag upp idag som lite extra dekoration

Elwira stormtrivs bland uppmärksamheten av släktingarna  och godsakerna för den delen ;-) Sockersöt var hon i sin vit/silvriga klänning från How To Kiss A Frog från Kidelin och två enkla flätor i håret. Stumpbyxor behövde hon tydligen inte

Ludwig hade blåa chinos från Polarn. O Pyret och blå/vit randig skjorta från märket L.O.GG från H&M

När Ludwig hade fått hjälp med att öppna presenten som innehöll den roliga hunden "Learning puppy" från märket Fisher price så tyckte hans söta lilla kusin-kompis att den var väldigt god så Ludwig fick försvara den lite, hihi!
Dom två kommer vara så söta ihop när bägge blir lite äldre och kommer kunna leka tillsammans, ja dom är söta nu med så klart men de kommer ha mer glädje av varandra senare på ett annat vis :-)


En underbart härlig helg

Den här helgen har det varit fullt upp, men bara med roliga händelser! men datorn/bloggen är det sista jag haft tid till. men vad skönt det är nu att ha sin lilla dator- stund på kvällskvisten igen ;-)

I går firade vi lite lilljul på östermalm hos M:s syster C och allt var så fint iordningjort och så mysigt att samlas med hela M:s stora familj där.
Idag har vi haft 1-års kalas för Ludwig och Elwira har minst sagt trivits med allt och alla och Ludwig gav högsta betyg på sitt kalas med våra familjer :-)

Jag har en heeel del bilder att gå igenom från lill-julej igår och kalaset idag, tänkte kolla igenom allt nu och såklart visa en hel del här. Får se om jag sätter ihop det till kollage. Jag har alltid såå svårt att välja bilder! de flesta blir bra, framförallt på våra två små.

Hoppas ni haft en riktigt skön helg! kram kram & tack för söta kommentarer, ska såklart svara på de också... måste kila ner till tvättstugan en sväng nu. Later!

Jag & M med Ludwig som hade 1-års kalas hät hemma idag :-)

Nyklippt Ludwig

Har inte hunnit med att varken blogga eller sitta vid datorn de senaste dagarna men jag får ju bara inte missa att visa fina Ludwig i sin ny klippta frilla.
han var såå duktig hos frisören och vi gick även till en toppenbra och mycket barnvänlig frisör som hade mycket leksaker och satte till och med på en tecknad film, pepparkakor fanns det också ;-)
Frisören var så duktig och kunde klippa så fort och Ludwig var också superduktig som kunde sitta så still!
Så nöjd med besöket och resultatet, hans hår var verkligen behov av saxen om man säger så.
Det var hans andra frisörbesök och till den här salongen kommer vi absolut fortsätta gå till och hon klippte även precis så som jag önskade, förra frisören jag gick till med Ludwig klippte inte riktigt som jag önskade.

Kanske blir Elwira på tur inom kort, men det blir nog lite mer intressant att se vad hon tycker om att klippa sig, hon är ju större än Ludwig och med mer vilja och åsikter om man säger så.
Lika mycket som hon skulle kunna tycka det skulle vara superkul skulle hon lika gärna kunna tokvägra. Försöka kan man alltid göra ;-)

Idag blev även Ludwig 1 år och 2 månader! och kalasfirande blir det nu på söndag :-)
Nu ska jag förbereda morgondagen här och förhoppningsvis kommer vi iväg till Stockholm i morgon och fira lill-jul!

Nyklippt Ludwig! Här är bilder då han precis kommit hem från frisören och jag dammsög upp några envisa små hårstrån som inte gick bort med rollern från hans byxor. Ludwig hjälpte till att dammsuga golven lite ;-)
Elwira har lärt honom hur han ska sätta på dammsugaren! "Tryck dää Udwig!" Säger hon och pekar på PÅ/AV knappen, hihi (Tryck där Ludwig)

The next three days

Det börjar bli dags att gå på bio inom kort, inte den här helgen för då har vi fullt upp men kommande vecka eller helgen skulle jag vilja se den här filmen som har bio premiär idag, The next three days.
Russel Crowe är en skådis- favorit här och den verkar späänande!

Vantar & värme

Brrr det ÄR verkligen vinter nu, många minus ute! Var inne en sväng till Naturkompaniet idag med bägge barnen för Elwira behövde ett par nya vintervantar.
Köpte först ett par helsvarta från mini a ture de var snygga då de var helsvarta men de hade inget såntdär greppvänligt material på insidan, utan var i samma material som övriga vanten och det är inget bra alls då de blir för glatta och gör det svårare att hålla i saker.
Tittar alltid efter vantar med dragkedja som går långt ner så det blir lättare att ta på vanten också. Vantarna Elwira fick kommer från svenska märket Nanook/isbjörn of sweden, som är ett kvalitetsmärke och vantarna får högsta betyg :-)
Skulle också behöva ett par varma, tjocka vantar, måste kika på det också.

Det är så mycket man måste tänka på när det är såhär kallt, är mycket som behövs & går åt till två små.
Är man rätt påklädd är det skönt att vara ute, trots många minus. Kände hur kallt det var idag när jag bara skulle gå den korta biten till jobbet och skippade vantar och hade jeans på mig utan något extra under och brrr såå kallt! När jag är ute med barnen har jag full mundering på mig, mycket skönare ;-)

Nya, varma vantar till Elwira från Nanook/Isbjörn of Sweden

Design för barns rättigheter

På rädda barnens hemsida finns det en hel del fint att klicka hem i designshoppen samtidigt som du bidrar du till Rädda barnens kamp mot barns rättigheter.
Rädda barnens hjältearmband kostar 100:- varav 53:- går till rädda barnen. Röd med texten " love & play" samt svart med texten "all of us". Söt liten julgåva!




Ledig 1:a december, feberfritt & pepparkaksdress

Ludwig har varit feberfri här efter lunchtid så det verkar var en såndär kort feber som barnen har åkt på tidigare.
Han är inte helt frisk men skönt att han är på bättringsvägen.
Elwira har också varit ledig och hemma idag och jag tänkte att vi skulle baka pepparkakor men så glömde jag helt bort det. Vi har pysslat, busat och gjort halsband och armband istället. Vi har inte varit utanför dörren, men är skönt att mysa inne i värmen också. Önskar jag hade haft tid att träna idag, men får satsa på morgondagen med det istället.

Igår stötte jag på en pepparkaksdress som han ska få ha på Lucia avslutningen. Lika bra att passa på att köpa nu innan det blir utplockat runt Lucia.
M tyckte att det var lite små töntigt att vara stjärngosse och de flesta är ju utklädda till tomte så pepparkaka tyckte han att Ludwig skulle vara, noga sånt där ;-)
Blev glad när jag hittade en SUPER mysig plysch dress igår med tillhörnade söt mössa, det sistnämnda är den ni ser här på bild som han provar och sprang runt med i köket :-)

Lilla killen provar sin mössa till pepparkaksdressen :-)


      © Maria Risto