En söndag då & nu

Tänk att dessa bilder är från en Söndag i Juli förra året, är ju egentligen inte längesedan men känns som evigheter sedan! Elwira klämde och kände på magen ibland men hon förstod nog inte att hennes fina lillebror låg där inne då, det förstod jag ju knappt själv, det är ju ett mirakel bara det :-)

På ett vis känns det som jag nyligen gick och väntade Ludwig men samtidigt så är det precis som han alltid funnit hos oss. Elwira var ju och är så pass liten så hon kommer inte minnas något annat än att Ludwig alltid funnits med i bilden tror jag. De är så söta ihop mina två skatter och det finns syskonkärlek!

Min lilla Elwira då, tänk vad hon har utvecklas mycket sedan dessa bilder! mitt duktiga lilla hjärta som alltid får så fina ord av alla som träffar henne och fröknarna på förskolan tycker hon är så duktig & kreativ, jag blir så glad och stolt!  
Dessutom  har koll på mig ska ni veta, hon ser både till att jag dricker och kissar och äter, hihi!
När jag frågar om hon vill ha vatten så dricker hon lite och pekar ofta på något glas som står på diskbänken och jag säger "ska mamma dricka?" "mmm!" säger lillan eller "mamma" säger hon och  menar att jag med ska dricka.
Eller när hon sitter på sin lilla potta då och då när vi är inne på toaletten där pottan finns och inte pottsitsen så pekar hon och säger "Mamma dää" och jag säger "ska mamma kissa?" och samma svar där" mmm!"
Full koll på mamma sin :-D
Sedan ska hon gärna vara med när jag hänger tvätt eller diskar och då är hon riktigt duktig på att faktiskt hjälpa till numera, ja det är så gulligt!

Nu ska vi fortsätta njuta av denna söndag tillsammans! Kram kram!

Elwira i Juli förra  året nästan 15 månader gammal *finaste tjejen*
och en viss mamma som längtade & väntade på finaste Ludwig som jag bara hade på "känn" att det var en kille denna gång :-) *finaste killen låg därinne*

This Is My Life

Har melodifestivalen på här hemma i bakgrunden för det brukar aldrig vara något att se på men något bra bidrag har jag hoppats komma någongång.
Nu  ikväll stannade jag upp när Anna Bergendahl som tidigare varit med i Idol sjöng. Hon har verkligen en egen röst, underbar & originell och jag gillar verkligen låten!
Minns tjejen från idol som hade sådana nerver men när hon håller dom i schack så är hon hur bra som helst!
Sedan tycker jag hon är söt som trotsar höga klackar och kör på röda sneakers (converse?) till klänningen :-)

Hejja söta ANNA jag håller tummarna för dig!!


Mys pys & semlor

Det är ganska trist väder här idag och snön håller på att smälta bort men jag ser det som ett vår tecken :-)
Dock är det nycker mysigare att stanna inomhus idag känner vi.

Lördag idag som kanske betyder lördagsgodis för många barn och inklusive jag då ;-) Ludwig har fått en  semla i tyg att mumsa på idag :-) och jag ska äta smågodis och en semla lite senare ikväll.

Elwira och pappa satt en stund inne i hennes prinsess tält och läste bok och tydligen skulle även giraffen vara med där inne idag för hon gick och hämtade honom. Han som vanligtvis bara brukar få vara natt-kompis åt Elwira när hon ska sova :-) "affen" som hon säger åt sin kära giraff.

Ludwig har tuffa byxor från nova star, body Lundmyr of sweden och strupor från lindex idag

Ludwig har fått en söt semla i tyg från bombadill idag


pappamys i tältet :-)

Min fina lilla tjej har båtringad tröja från polarn o pyret & tights från lindex idag

saknas

Tycker det är så himla dåligt och konstigt att inte kedjor som H&M exempelvis kan satsa lite mer på snygga amningstoppar?
Fina och inte alltför dyra gravidtoppar går ganska lätt att få tag på om man vill, jag merar spana bara in asos & topshops mmama-kollektion så finns det en hel del snygga plagg.

Jag själv var aldrig i direkt behov att att köpa just gravid toppar utan jag tyckte det fungerade utmärkt att köra med vanliga plagg och valde exempelvis bara toppar/tunikor som var lite längre och fungerade för magen.
Jättebra att det nu finns snygga gravid-toppar att få tag på men om det är något som är svårt att hitta är det som sagt amningstoppar som är snygga till bra pris.

Jag använder amningslinnen och t-shirts i amningsmodell och sedan har jag "vanliga" ofta lite lösare toppar/tunikor över att amma i och det fungerar bra men ibland har man ju önskat att det skulle finnas lite större utbud på just amningstoppar i bra prisklass.
Det finns ju vissa märken som gör rätt fina amningstoppar men hur kul är det att lägga ca 500:- på en sådan tröja som "bara" ska användas ca 6 månader.
 För det är ungefär runt en femhundring som lite finare långärmade amningstoppar från boob eller proud exempelvis kostar.

Jag skulle hellre vilja kunna köpa fler och lite billigare amningstoppar att kunna variera mig med och säkert fler som håller med om det. Dags för H&M bland annat att vakna?

Lägger in en bild på två snygga gravid plagg som jag skulle shoppat om de fanns då jag var gravid :-)
UNDERBARA ljusa leggings från H&M och en snygg svart/vit randig topp från polarn o pyret.
Gravidplagg finns det en hel del fint att få tag på men snygga amningstoppar i bra prisklass saknas!

Solsidan

Var bara tvungen att gå in och kolla på tv4 play på solsidan en gång till nu, tycker det är så HIMLA bra gjort och såå klockrent! Jag tror de flesta kan känna igen sig i någon situation eller tänka "det är ju precis sådär som det är!"

 Solsidan är absolut den bästa svenska komediserie som gjorts på länge! och herregud vad jag skrattade när karaktären Anna skulle köpa barnvagn och köpte en bugga (senaste avsnittet del 4) Situationen och alla repliker gör det hela så roligt! Har du inte sett det så kika på tv4 play HÄR


Positiv förlossnings berättelse & sköna skratt

God kväll! :-D

Har suttit och pratat med finaste K i telefon ikväll framför Idol ikväll. Har inte alls hängt med i programmet men det har varit mycket intressantare och roligare att prata med K och höra hur förlossningen och allt hade gått med lille bebiskillen som kom till världen i onsdags.
Så kul att få höra att allt hade gått bra och att det finns ännu en till därute  liksom jag som bara har positiva erfarenheter av förlossningen. Allt kan faktiskt gå som en dans på rosor :-) Oftast går det ju som det ska för de allra flesta, men ibland känns det som man får höra mer om de som går mindre bra.

Nu ska jag fortsätta se Let´s dance och smaska godis och sedan börjar roligaste programmet på hela veckan- solsidan! älskar verkligen den komediserien.
Efter det blir det filmtajm och jag och M ska se "bröllopsfotografen" en äldre film från förra sommaren som vi missat men hört ska vara riktigt rolig och bra gjord. Så det blir säker många sköna skratt resen av kvällen här :-)

Önskar en trevlig fredagskväll till alla!

Vår glada Ludwig som också längtar till sin nya lilla kill-polare som kom till världen i onsdags! ;-)

Mint, vatten, grönt

Börjar gilla de vattengröna, mintfärgade och ljusblå nyanserna mer och mer. Dras som alltid mycket till rosa till våren men dessa andra nyanser är verkligen också så fräscha!

Skulle vilja ha ett plagg i denna nyans som accentfärg och den här cashmere koftan är en dröm och kommer från Michael Kors, så tyvärr för dyr men annars helt perfekt.
Såhär skulle jag vilja möta våren en vacker dag, i snygga ballerinas, enkla jeans, ljus trenchcoat - i en fräsch men samtidigt klassisk look.



Cashmere kofta- Michel Kors- net a porter
Jeans+ trenchcoat- H&M
Ballerina- TopShop
Örhängen- Isabel Marant + solbrollor från Fendi- Net a porter

Fredag & frisk

Jag och Elwira har nyss ätit lunch här hemma och Ludwig somnade strax innan och nu sover även Elwira sin lunch- nap. Så det är verkligen helt tyst och stilla här hemma för tillfället, skönt det med ett tag.

I natt fick jag verkligen en god nattsömn och vaknade helt ut vilad klockan nio i morse- lovely!
Fick även en ganska lång stund för mig själv i morse i duschen och tvättade håret och peelade hela kroppen.
Skulle behöva köra några omgångar med BUS nu för nu är jag verkligen blev men jag tror krämen är slut nu, måste kolla i "gömmorna" ;-)
Det är förövrigt underbart att vara FRISK nu.

Önskar en fin fin Fredag!


Äntligen massa mat

Har känt mig mycket bättre ikväll i både kropp och knopp och börjar smått "känna igen" mig själv igen.
Har ätit som en häst hela dagen, har inte funnits något stopp. Behövde äta upp mig lite för jag gick säkert ner något kilo efter mag sjukan, och gå ner i vikt är det sista jag behöver.

Blir inget mini-spa här hemma som jag tänkt, blev lite för sent för det men vanlig dusch ska jag iallafall ta och sedan försöka komma isäng skapligt.
Ska bli så skönt att somna i en renbäddad säng utan magsjuke-baskilusker och förhoppningsvis få en god nattsömn i natt, för i natt kunde jag knappt sova alls.

Snart är det Fredag och blir förhoppningsvis en HELT frisk och skön sådan. Natti natti!
Lite kvällsfika för min del här ikväll bestående av lite av varje såsom: smörgåsar med skinka, oliv mortadella, oboy (dark), blåbärssoppa, ballerina kladdkaka, jordgubbar och naturgodis


Mint Candy Apple

Det är fortfarande lite sjukstuga här hemma men nu är vi "bara" förkylda- alltid något! Ludwig och Elwira har hittills klarat sig bäst, vilket är skönt.
Ska försöka pigga upp mig lite ikväll och försöka ha lite mini-spa här hemma tänkte jag.
  
Ska nog inviga det här härliga lacket från Essie ikväll i nyansen "Mint Candy Apple" sålde slut jättefort här i Sverige för ett tag sedan men bästa syster R fick tag på ett åt mig, så glad jag blev :-)

 Färgen påminner dessutom en smula om Ittalas nya "vattengröna" kivi ljus som står så fint här hemma. Kul att prova med ny färg på naglarna och den här färgen är verkligen vårig och fräsh tycker jag


It´s a boy!

Blev jätteglad i morse när jag vaknade och såg ett sms av K, en av mina bästa kompisar som meddelade att hon fått sin son i natt!
Det är hennes första barn och han kom till världen 03.26 vägde 3130 och var 51cm lång. K har hälsat att bebis, mamma och pappa mår bra-underbart att höra!

Jag har postat ett kort + ett sött paket  till den lille nyfödda tidigare idag. Jag "visste" att det skulle bli en kille, har sagt det redan sedan dagen K berättade att hon var gravid :-)

Stort grattis igen till er- Jag längtar så till att få träffa er!


En piggare & kryare dag

Slog upp ögonen i morse och tänkte yes, känner mig nästan helt hundra- underbart! har varit illamående nästan hela dagen men har iallafall orkat vara uppe på benen sedan i morse, för mycket annat val finns ju inte när man har två små och det var riktigt jobbigt igår när knappt benen kändes som de bar.

Men gårdagen tillhör det förflutna och en sådan dag hoppas jag aldrig kommer igen. Är bara så glad att det inte var alla fyra som blev sjuka samtidigt.  Elwira & Ludwig har fortfarande inte åkt på skiten och snälla snäll låt dom förbli friska.

Jag var ute på en kortare promenad för att få lite frisk luft i lungorna och det var dessutom härlig sol ute som gav lite energi.

Är så stolt över min lilla tjej som var så lugn och duktig trots jag och M var nästan helt utslagna igår och inte var så jätteroliga att leka med, men hon är ju världens snällaste tjej.
Ludwig han klagade inte det minsta för han tycke nog bara det var mysigt att få ligga med mamma och pappa hela dagen och med lite olika leksaker så var han helnöjd.

Tack för krya-på er hälsningar vi fått, det värmde! Idag fick jag lite RIKTIGA vår- vibbar, även om snön ligger kvar så var det något i luften som gav en härlig känsla. Hoppas våren kommer snabbare än väntat?

Två glada och friska barn (som får förbli det hoppas vi)
Elwira busar med Ludwig och L skrattar!- Är så roligt när de skrattar åt varandra *syskonkärlek*

Magsjuka

Mådde rätt lustigt i går på eftermiddagen och kände mig illamående och hade huvudvärk. Vid femtiden mådde jag sjukt illa och orkade mest ligga i soffan för det kändes som jag skulle kräkas om jag reste mig upp.
Jag var själv hemma och det var verkligen inget lätt match att må dåligt och ta hand om de två små på egen hand. En stund efter jag nattat Elwira kom (äntligen) M hem och fick ta hand om Ludwig och jag slängde mig in i sovrummet och sprang mellan sängen och toaletten.
Sedan fortsatte det hela natten och fram till lunch... Elwira fick stanna hemma från förskolan, även om inte hon var dålig så kunde hon ju kanske dragit med sin baskilusker till förskolan och smittat andra.
M mådde illa redan i morse och sedan var det hans tur att åka på skiten och kräkas som en räv.
Elwira har lekt mest på egen hand i dag och jag har legat utslagen i soffan och M i sängen så hon har strosat runt mellan oss. Dock väldigt nöjd trots allt och himla "tur" att hon kans roa sig på egen hand en hel del.
har diock försökt läst lite böcker för henne och sjungit så gott det gick under dagen.
Inte nog med att jag haft magsjuka så är jag dessutom förkyld och haft en himla huvudvärk och frossa samt feber... ja säg något jag inte haft/har :-(

Är fortfarande darrig och känner mig rätt "klen" men har fått i mig lite att äta efter bra många timmar nu. Är så glad att Elwira & Ludwig varit så lugna och snälla som dom brukar, även denna dag när jag och M knappt orkat tagit hand om oss själva. Dom har verkligen vbarit helt underbara våra två  små!
Har fått använda krafter jag inte haft till att ta hand om Elwira, Ludwig och mig själv när M har kräkts, trodde jag skulle svimma av flera gånger. Dagen har gått så bra den har kunnat -trots allt kan man säga.
Vid lunchtid när Elwira skulle ha mat låg jag själv utslagen på köksgolvet samtidigt som hon åt... ja det har varit lite crazy här idag och det värsta jag varit med om på länge.

Ska masa tillbaka till soffan nu och försöka få i mig vatten och lite godis för att få tillbaka lite energi.
Kram...


Fjärilar

Det är någonting med mig och fjärilar just nu, kan inte riktigt få nog av de vackra varelserna, det får mig även att tänka och längta ännu mer till sommaren.
Den här ur-fina toppen kommer ifrån odd molly och är verkligen såå ljuvlig! vill bära till ett par ljusa jeans, sandaler och enkla smycken

Bild: nelly

Skotta snö

M är just nu på väg till hans föräldrar för att hjälpa till att skotta snö mm. jag var snabb med kameran och fångade m på bild idag innan han skulle gå :-)
Kul att han använder pälsmössan jag köpte till han för längesedan, den värmer skönt tycker M. Minns när Elwira busade med den när hon var liten :-)
Det är STRÅLANDE sol här idag och jag har lite huvudvärk men hoppas solen kan bota den sedan när vi också ska gå ut.


M påpälsad- påväg att åka iväg och hjälpa till att skotta snö

Äldre bilder på en liten Elwira busar & myser med pappas pälsmössa, känns som evigheter sedan hon var så här liten!



Ränderna går aldrig ur

Enkla svart vit/randiga toppar tycker jag alltid är snyggt och just kombinationen svart/vitt är absolut snyggast som ränder enligt mig- klassiskt, snyggt & okomplicerat alltid ett säkert kort.

Hittade fyra snygga varianter från Serious sally by Rut mfl hos nelly.se. Jag gillar allihopa men den med sned skärning gillar jag bäst och skulle dessutom vara snyggt att knyta den för lite variation.



SERIOUS SALLY BY RUT M.FL från nelly.se

We Are The World- For Haiti

Lyssnar på den här underbara verisionen av klassikern "We are the wold" som man inte inte kan göra annat än älska.
Elwira gillar den med, hon klapparhänderna och diggar :-)

We are the world- for Haiti!

+8

Pulsat i snön

Bestämde mig för att gå ut en sväng med Elwira, hon är ju inte dunderförkyld mest lite snuvig så vad jag hört och tror så är det bara bra med lite frisk luft då.
Vi var inte ute så jättelänge och det gick knappt vara i lekparken för det var så mycket snö, elwira blev rätt sur på snön eftersom det var så högt att hon inte kunde gå och bara ramlade, stackarn. Sedan skulle hon promt gunga, men det var ju lättare sagt äng gjort, hehe jag fick försöka sparka undan snön så gott det gick men det gick inget vidare att gunga heller. Nää det hade varit mycket bättre med en pulka -tur för henen idag.

Hur som så var det skönt med lite luft och vi hann också få en gnutta sol på oss idag och det har heller inte snöat.
Det är ju så mycket snö ute att på vissa ställen känns det som jag hamnat i Norrland hos mina släktningar :-)
Om vi har såhär mycket, undrar då hur mycket snö dom har däruppe?!
M har varit ute hos hans föräldrar och hjälpt till att skotta snö och hjälpt till med tak som rasat in pga av all snö så han var helt slut när han kom hem idag.

Nu ska jag koka en kopp te och äta några hallon/kardemumma muffins med crumble och slappa i soffan och mysa med min lille prins resten av kvällen.

Hoppas ni inte är insnöade och har en mysig söndagskväll ;-)


Inte utan min "mysse" ;-)

precis anlänt till parken där det var mycket snö som det var svårt för Elwira att ta sig fram i och Elwira tittar förbryllad omkring sig. Inte lätt att pulsa genom massa snö när man inte är så stor själv

Gjorde ett tappert försök att gunga lite, fick röja undan en massa snö under gungan, sedan gick det hyfsat :-)

En liten nyvaken Ludwig tittade upp i vagnen ute i parken

Leker & fotar

Har precis knäppt mina första bilder på min förkylda lilla Elwira som också tycker nya kameran är lite spännande, men inte lika spännande som sin mor tycker :-)
Vi har busat och lekt här hela förmiddagen och nu var det dags för en paus kände jag, Elwira har dock hur mycket energi som helst, trots sin förkylning.

Elwira har för övrigt valt kläder helt själv idag (jag frågar vad hon ska ha på siig och då brukar hon gå och dra ut en låda och dra fram ett klädesplagg)
 Hon älskar jackor och tröjor med dragkedja och hennes nya Ralph Lauren tröja som hon kallar för "acka" (jacka) och mamma gillar den med förstårs ;-) Till den har hon mjuka kabelstickade leggings från H&M och tofflorna bellio.

Nu är det dags att sätta igång med lunchen, så kameran måste tyvärr lägga från mig ett tag.
 Får se om vi går ut en sväng sedan, Elwira är ju lite snorig men ingen feber så lite frisk luft skadar nog inte.
För idag är det en riktig vacker dag ute för solen skiner här just nu- härliga söndag!

Lyrisk över nya systemkameran

Lyrisk! ja jag är alldeles lyrisk här hemma, har nämligen fått ännu en älskling här hemma, nämligen en systemkamera en Canon EOS 450D.
Som min kära M har styrt med ett gäng olika kompaktkameror åt mig och vi har provat och provat och han har farit runt och flaxat i olika butiker och förmodligen blivit tjenis med några butiksbiträden.
Igår tog han med den sista kameran som jag trodde var den som skulle få stanna. Men så igår kväll åkte M och bytte ut den till en systemkamera, snacka om att jag blev minst sagt glad :-D

Nu ska jag "bara" lära mig hantera den också men jag är redan helt kär i den! får se om jag kommer sakna en kompaktkamera men just nu gör det inte.
Just nu vill jag bara fota allt som rör sig och det ska verkligen bli kul att börja få trixa med en systemkamera istället. Jag fotograferar ju mer eller mindre varjedag och kommer knappast fota mindre nu.
Att gå en fotokurs och inte bara använda auto skulle ju vara något kul att göra någongång med.

Tack igen älskling, kan inte vara mer än supernöjd *love*

En snorig & snöig lördag

Skev ett ganska långt inlägg här tidigare  och när jag skulle klicka på publicera så försvann så klart allt på något lustigt vis. störande när det blir så och jag hade inte ålamod att skriva om just då.
Det är en lite snorig lördag här idag, Elwira har gått och blivit lite förkyld förmodligen var det därför hon hade feber ett par timmar häromdagen, det var en förkylning som spökade.
Hon är trots det pigg som vanligt och busar runt och ingen feber här *peppar peppar*

Vi stannar inne idag med hela familjen och jäktar inte ut när Elwira är snorig. Hade förmodligen inte gått ut hursom idag för det är ett trist snö- yr väder ute här idag. Är nog väldigt lugnt på stan och i butikerna med idag, för tittar jag ut så är det inte många lördags-shoppare som går här ute på torget iallafall

Vi nöjer oss väldigt bra med att försöka vila upp oss och leka inomhus istället. Stillsam lek är inte Elwiras melodi dock, sparka boll och springa runt efter den är ju såå mycket roligare ;-)

Nöjer mig väldigt bra med att bara försöka "va" idag- ja så mycket det går för det är en perfekt innersittar dag idag (med tanke på vädret). ikväll när ludde somnat ska jag ta ett långt bad, göra ansiktsmask och fixa naglarna-underbart!

Det är full fart framåt redan från start :-) Här är Elwira som springer iväg när jag nämner kläder efter vi ätit frukost i dag, men skor drar hon gärna på sig själv och klampar runt i  :-D




Glad men tröttare än tröttast

Vi har haft en bra och mysig dag som de allra flesta dagar men även om dagen varit bra så är jag riktigt trött ikväll.
Även om mina två små är de underbaraste små liven som finns så tar det på krafterna att vara mamma åt dessa små, och det gäller att försöka hålla sig på topp så mycket det går, annars orkar jag inte med mig själv eller någon annan- så känner jag just nu.

Ludwig somnade vid tio och då borde även jag gått och lagt mig men gör jag det inte direkt så kommer jag alltid på andra saker att göra  och så tickar tiden iväg... nu har jag iallafall duschat och gjort mig iordning för natten och det enda jag vill vill och ska göra just nu är sova.
Ett par timmars sömn is sträck blir det ju faktiskt innan Ludwig somnar och vill äta sin "nattmacka" skönt att han alltid somnar om direkt efteråt.
Jag är ju en riktig nattuggla så det var ett tag sedan jag verkligen längtade efter att få lägga huvudet på kudden och bara sova vilket jag ska göra nu- utan "jag ska bara" snack som Alfons Åberg ;-)

Hoppas ni haft en trevlig kväll! kram och godnatt


Lace tunic


Fann en underbart ljuvlig tunika på nelly till toppenpris (199:-) Älskar att den har en Asymmetrisk nederkant baktill i spets. Men så typiskt att den ska vara slut i min storlek *suck*  Får hoppas den kommer in igen, för den här skulle jag verkligen vilja ha.

Testfoto

Igår kväll efter Elwira somnat kom M hem med min nya kamera som han hämtat ut och jag provade att testfota med nya kameran en stund. Hittills är jag hel nöjd och tror jag ska behålla denna nu..... (Missade att använda funktionen som tar bort röda ögon på just det här fotot se jag nu)
Men det är svårt att få till dåliga bilder när jag har så fina barn att fotografera ;-)


Sony Cybershot 14,1 megapixel

Min fina M har verkligen hjälpt mig med att hitta en bra kamera åt mig och har varit runt i de flesta butiker för min skull. Jag har "bara" kollat på nätet och läst om olika modeller och försökt hjälpa till att hitta någon lämplig.
Många butiker rekommenderade en från Samsung och en från Lumix som jag skrev om tidigare här.

men igår var det tre olika butiker som även talade gott om Sony cybershot, det var en sådan variant jag hade som gick sönder. M ringde då mig och var precis på väg att köpa en sådan då jag snabbt klickade mig in på sonys hemsida och såg att det fanns en ännu nyare variant av den här modellen.
I vissa butiker hade de inte ens fått in den för den var så pass ny men på elgiganten fick M tag på en.
Vilken tur att jag kollade upp att det fanns en nyare varian, för om man är på väg att köpa nytt så vill man ju så klart ha det som är nytt just nu ;-)

Tummen upp för el giganten som har 30 dagas öppet köp, trots att man öppnat förpackningen och använt kameran! Den har allt jag kräver och lite till som bland annat: 14,1 megapixel, f/2,4 G-objektiv med 5x optisk zoom/24 mm vidvinkel, HD movie, 2,7-tums LCD-skärm. För mer info kika HÄR.



Denna fast i svart har jag nu


En släng av feber & Fredagsmys

Igår ringde en av fröknarna från Elwiras förskola och sa att elwira var jätteseg och inte alls som vanligt så jag ringde M som var i butiken så fick han gå och hämta vår lilla tjej.
Jag gick här hemma och blev så klart orolig för min lilla tjej som tydligen inte var helt hundra. Det är så himla skönt att M bara har några få meter till hennes förskola, så han var där på ett kick.
När hon kom hem var hon rätt seg och det visade sig att hon hade fått feber. Så allt jag hade tänkt att fixa med igår fick läggas åt sidan.

Låg och myste med böcker och saft i soffan och i prinsesstältet några timmar och lite senare somnade Ludwig och även jag och Elwira i soffan, så mysigt!- det har aldrig hänt tidigare :-) så det var det som var "bra" med att hon hade feber, att få sova brevid Elwira var som sagt riktigt mysigt :-)
Jag sov dock bara en väldigt kort stund innan jag vaknade och gick upp men Elwira sussade vidare i soffan.
Hon blev piggare till kvällen och igår kväll var hon feberfri så jag vet inte varför hon fick en släng feber bara sådär? Idag är hon fortfarande feberfi och äter och busar precis som vanligt, väldigt skönt att det inte var något värre en släng av feber.

Här snöar det, även idag och är blaskigt och det är inte alls så lockande att gå ut idag så jag tror vi bara tar en kort liten prommis och sedan går förbi affären och handlar lite gott istället.
Fredagsmyset har vi redan påbörjat och har suttit och sjungit lite visor för Elwira här idag, låter nog inget vidare men Elwira klappar iallafall i händerna :-)

Sjöng den här "tum-ramsan" idag för första gången för Elwira: "Var är tummen? var är tummen? Här är jag, här är jag! Hur mår du idag då? tack så mycket bra då! Spring din väg, spring din väg!"
Och när jag sjöng "spring din väg" så kröp hon ner från soffan och sprang som en tok i vardagsrummet och skrattade och klappade händerna!, kan man vara sötare? och Ludwig tittar på med stora ögon :-)

Ha en riktigt trevlig helg! Kram!

Det är viktigt att Ludwig också är med och pekar i böckerna tycker Elwira





YouTube klipp- skrattar åt skallran

Provade filma lite med min kamera igår, inte bästa kvaliteten men strunt i det och titta på Ludwigs härliga leende och skratt :-)
Busade lite med en skallra från Brio som Elwira fick när hon var liten. Efter en stund börjar han med sitt "skrik" som han kan köra med när han blir till sig, ja ibland är han helt vild :-) 

 Det är underbart att få höra hans otroligt söta skratt var dag! Börjar nästan bli "bortskämd" med skratt från Elwira & Ludwig, dubbel gädje! *Massa Kärlek*

Filmat igår när han skrattar :-) Har ett annat klipp när han "pratar" HÄR

Städdag & beslutångest

Har precis satt igång en tvättmaskin och har ganska många sådana fler att köra idag. Städa 6 tvätta står på schemat idag, Torsdagar är min bästa städ dag, skönt att ha det gjort till helgen och är sista dagen Elwira är på förskolan och bästa tiden för mig att "passa på".
Precis allt ska jag tvätta här idag; kläder, kuddar, täcken, filtar mm men jag har bra sällskap av Ludwig som får hänga på i bärselen idag ner till tvättstugan så då blir det lite roligare :-)

Ska även försöka bestämma mig för kameran idag, enda nackdelen med samsung st550 är tydligen batteriet, eftersom den har dubbla skärmar så drar det ju iväg lite extra. Skulle vara najs med en kamera innan helgen...

Det snöar här just nu, precis vad som behövs nu *not* men men våren kommer väl en vacker dag den med.

Önskar en fin Torsdag! Kraam

(Update: som vanligt krånglar blogg.se och det går inte kommentera detta inlägg)


Klämt & känt

Har fått prova på samsung st500 6 panasonic Lumix T26 här hemma idag. Har klämt och känt och fotat med bägge. Gillade Lumix kameran som var väldigt lik, funktionsmässigt min förra (cybershot från Sony) men det var någonting jag inte gillade med bilderna. Men måste nog kolla lite mer på den i morgon, vi har den fortfarande hemma.
Finns även en annan variant som heter T27, men enda skillnaden med den är att den har HD- men är ingen funktion jag skulle använda. Enkel mobil utan några konstigheter.

Samsungen gillade jag dock bättre. Den har touch-funktion och dubbla skärmar. Tog bra bilder också tyckte jag och var lätthanterlig.
Skulle dock välja modellen som är snäppet "bättre" som heter st550 för den har större skärmar samt den "nya" touch funktionen, precis som min htc mobil har vilket jag gillar. denna är lite mera "flashig" eftersom den är den första kamera med dubbla skärmar exempelvis.

M som har svpårt att hålla sig till fokus med att hjälpa mig att leta efter en passande kamera har ikväll så klart halkat in på helt fel spår och kikat på ett "mellanting" till kamera, men som räknas som systemkamera.
En canon g11, verkar riktigt nice MEN dock inget jag är ute efter. Måste börja med att hitta en ersättare till min trasiga kompaktkamera först.

Får suga på karamellen ett tag till, kanske beställer jag samsung 550 i morgon så ska den tydligen komma på Fredag enligt butiksbiträdet. Vi får se vad jag väljer att göra. Kan det inte bara finnas typ två modeller att välja mellan? vad det skulle underlätta!

Nu är jag jag väldigt redo att stupa i säng så jag får väl helt enkelt sova på saken som man säger ;-) Natti natti!




Sötfoten

Såhär låg min Ludde-liten tidigare idag :-) Provade fota med mobil kameran men bilderna blev sp där. M sa att jag måste fixa med inställningarna men det får nog han hjälpa mig med senare.
kollar runt efter en kompaktkamera så fort jag får tillfälle och ikväll när Elwira sover ska jag ta en ordentlig titt utan att somna vid halv åtta som jag gjorde igår ;-)

Ludwig älskar sina fötter att ligga och ta på dom har varit en rolig syssla rätt länge nu :-) Strumporna ryker också numera ganska fort.  Sötfoten! *kärlek*

Ludwig ligger och myser i mjuk skön body från snoffs & byxor från H&M


Först drara han av sig strumprona sedan "leker" han med fötterna :-)


Don't mess with me

Hittade nyss dessa coola och smått galna skor. Perfekta att ha på sig en ute kväll, ifall man skulle behöva försvara sig dessutom ;-) Finns även i svart  och en annan rosa variant. Dessa kommer från topshop


Den perfekta lilla vårjackan

Hämtade ut dessa två jackor igår. (Kunde inte bestämma mig för vilken det skulel bli) När jag öppnade paketet så frågade jag henne vilken hon skulle prova först och hon valde direkt Molo jackan. När jag sa att vi kunde prova den andra först blev hon supersur och ville inte alls det så vi provade så klart Molo jackan först.
Hon älskade den och ville inte ens ta av sig den :-)
Mini a ture jackan gick inte lika lätt att få pål, hon ville inte ALLS ha på sig den och det kom stora krokodiltårar när hon hade den på sig så den åkte fort av.
Det är en bestämd liten dam som redan nu tydligen vet vad hon vill ha på dig :-) trodde dock inte viljan kunde vara såhär vid knappt 22 månaders ålder...

Som "tur" var gillade jag inte mini a ture jackan lika mycket. Det den föll mest på var att den inte hade några bra muddar vid ärmsluten. De är nämligen i tyg och jag kan ju tänka mig hur blött och skitig jackan kommer bli direkt på förskolan + att ärmarna blev lite långa. Även mudden runt huvan var i samma material. Huvan går heller inte att ta bort, vilket är ett minus. Jag tyckte jackan var söt och tänkte inte alls på dessa saker när jag beställde den.
Hoppades också på att jackn skulle vara mer rosa, vilket den inte var. M tyckte jackan påminde om en "Stig Helmer" jacka, hihi!
Det enda jag faktiskt tyckte var bra med jackan var att dragkedjan sitter där bak, bra till Elwira som gärna drar ner dragkedjor...

Molo jackan däremot får bara plus. Till utseendet så är den både söt, snygg och sportig och har alla funktioner jag söker hos en jacka; vindtät, andas, vattenavstötande.
Snygga detaljer dessutom med reflexer med stjärnor (precis som Elwiras Molo overall)
Den här jackan kommer bli perfekt att använda till vardags och till förskolan för Elwiras del och färgen är dessutom snygg och lite "roligare" och definitivt snyggare än polarn o pyrets varianter (en hungring billigare & som sagt snyggare dessutom). M tyckte också jackan var RIKTIGT snygg så det blev ett självklart val.

Molos jacka- söt,snygg och praktisk

Mini a tures jacka, rätt söt men tyvärr inte så praktisk till en liten förskole- brud (och "fel" nyans enligt mig)


Sussat som en prinsessa

Igårkväll efter Elwira somnat så satte jag mig för att börja kika runt på nätet efter kompaktkameror för att kolla in lite forum mm och jämföra men jag hann inte så långt med det för Ludwig blev hungrig strax innan halv åtta hos mig började.
Blev extremt trött helt plötsligt från ingenstans och la mig i soffan med Ludwig och jag måste somat direkt för jag hörde tv-programet började men sedan minns jag inte mer.

M väckte mig strax innan tolv och så gick vi och la oss i sängen istället. Ammar Ludwig och la han i sin säng.
I natt vaknade jag av en viss liten kille som låg och sprattlade för fullt med armar o ben och pratade väldigt högt. Jag ammar ju en gång på natten och när jag liggammar så händer det lätt att jag somnar till och det är inte alltid Ludwig sover bra mellan oss då, ibland sover han som en stock men inatt låg han där och sprattlade så jag bar så klart över han till sin säng och då somnade han om på två röda.
Han är nog lite lik mig och M för vi har också svårt att sova när vi har han emellan oss, även om det är supermysigt så sover vi inte alls lika bra då.

Den främsta anledningen till att vi heller inte haft de två små sovande hos oss är att vi inte vill att de ska bli någon vana (ovana) så det blir svårare för dom att sova i egen säng först.
M brukar säga att det är ju dumt att vänja de små vid att sova hos mama & pappa för att sedan behöva vänja dom vid att sova i egen säng, bättre att lära dom "rätt" från början. Så det har vi alltid varit eniga om och med Elwira har det ju gått superbra så jag hoppas & tror Ludwig kommer följa samma mönster. 

Semla

Är inte överförtjust i semlor men tycker det är gott, men inte mer än så :-) Vi har ätit semlor dagen till ära här hemma och Elwira fick smaka, men det var ingen superhit tyckte hon som vanligtvis brukar äta det mesta med god aptit.(brås på mamma tror jag allt)
semlorna var dock riktigt färska och det är ett måste, de får bara inte vara det minsta torra om jag ska få ner dom-jag är superkräsen med just det.
Dessa semlor i tyg från bombadill är riktigt söta,en sådan skulle passa till Ludwig som inte får smaka äkta vara :-)


just ja!

inte har jag ju haft en tanke på att jag faktiskt har en kamera i mobilen :-) har aldrig använt mig av den funktionen trots att jag haft den i mina senaste mobiler.
Ska prova fota lite senare. Men det måste bli något tillfälligt för en "riktig" kamera.

Men nu är det hög tid att äta hemma här hemma. Full rulle är det just i detta, men det är kul med glada och pigga barn :-) pasta carbonara med mycket parmesan står på menyn ikväll, dock med skinka istället för bacon- godare så tycker jag




Vårigt & romantiskt

Gillar skarp dessa två söta och lite romantiska plagg från Twist & Tango.MQ brukar jag spana in/ köpa det här märket och är allt bra sugen på att kika och se om dessa finns i butik nu.
Bägge ser väldigt sköna ut att bära och samtidigt riktigt fina. Perfekta och användbara plagg till vår och sommaren som jag gärna lägger vantarna .

Bilder: Ellos

Trasig

Var iväg i går på stan för att få hjälp med min kamera och upptäcka felet. Trodde det var batteriet eller laddaren det var fel på och ville inte tänka tanken på att det kunde vara själva kameran det var fel på.
Men det var så klart kameran som var trasig. "Jaha vad gör man åt det då?" frågade jag butiksbiträdet "Köper ny" kuttrade butiksbiträdet och skrattade "Jaha vad kul" muttrade jag.

Jag vill ju ha en systemkamera och "fick" en sådan i julklapp av min käre M men har fortfarande inte kommit iväg och börja kika runt efter någon, det är ju en hel djungel och jag blir trött bara av att tänka tanken faktiskt.
canon och Nikon går ju om varandra omlott och för tillfället är det tydligen Nikon som har bland de bästa enligt proffsen på en ateljé min sambo pratat med men snart, typ i slutet av den här månaden kommer canon släppa några nya och då blir dom bäst och sedan till hösten kommer nikon, och så fortsätter de så, rätt smart för bägges försäljning måste jag säga.
Hursom så vill jag ju inte "bara" ha en systemkamera utan jag vill absolut ha en kompaktkamera och det är en sådan jag helst vill ha för tillfället, som känns mest aktuell. Känner ingen ork eller lust att gå in i systemkamera djungeln just nu.
Nyligen var jag tvungen köpa ny mobil för min förra gick sönder och nu det här, tröttsamt minst sagt.
 Inte hade jag trott att min kompaktkamera skulle pajja ihop bara sådär :-( Måste kika efter en kompaktkamera nu i dagarna för snart kommer jag få smått panik av att inte kunna fota mina två  små.
Ludwig framförallt för han utvecklas ju vecka för vecka och det är flera av hans "konster" jag inte kunnat fota nu. Exempelvis hur söt han är nu när han ligger på rygg och håller i sina fötter.

Kompaktkamera var det dags att börja leta efter då....mindre roligt men nödvändigt



Playsuit

Skulle bra gärna vilja ha en playsuit. En enkel och snygg och enkelt modell. 
Tycker den högra modellen är sjukt snygg och tillverkad i silke, men finns såklart inte kvar i min storlek.
Skulle vilja använda en sån här i sommar då jag slutat amma. Tycker det är snyggast med svarta eller enfärgade playsuits till vuxna.
men den randiga är riktigt skön och ser sådär vardags-snygg ut, den vill jag bära en varm sommardag.

Playsuits med blomtryck känns lite väl barnsligt enligt mig, lite som en för stor baby skulle jag känna mig . Skulle dock bra gärna vilja ha den här blommiga till Elwira i sommar, så söt o cool och säkert väldigt skön för henne med
 
Bilder: Topshop

Söt o tuff



Elwiras garderob sulle behöva en rejäl uppdatering med det mesta eftersom hon vuxit ur en hel del på sista tiden.
jag spanar just nu mest efter plagg som fungerar både på förskolan och till vardags, praktiska men söta plagg.
Bodyn med my little pony på är så himla gullig och jag som själv lekte med dessa söta små hästar som liten kan inte annat än att bara älska de! tyvärr slutar storlekarna vid 86, annars hade bodyn varit ett måste :-)
Ett par coola vita jeans att matcha till någon neutralare tröja skulle vara fint.
Den här tunna bomullsjackan med små hjärtan på är riktigt söt. Tunikan ser också jättefin ut, skulle vara fina med jeanstights till.
Ludwig den lille mannen, han växer på för fullt och nu är det en massa urvuxna plaggg som måste rensas ut i dagarna från hans byrå.
Bodys är det absolut bästa plagget ett bra tag till så det och byxor med mjuk mudd i midjan är sådant han använder. han har vanliga t-shirts och tröjor också men det är inte alls lika smidigt just nu. Bodyn med stålmannen- emblemet är ett måste! supercool ju, synd att den inte finns i vitt & svart bara

Bilder: Lindex


Mysig alla hjärtans

Vi fick en mysig och lugn kväll här hemma igår på alla hjärtans dag, precis som jag ville att det skullel vara :-)
God mat och goda sötsaker hörde även kvällen till här hemma.
Jag fick ett par supersnygga blekröda converse av M som jag suktat efter ett tag nu. Minns att jag sa det till han för ett tag sedan när vi pratade vårskor så jag tyckte det var jättegulligt av han att han kom ihåg det.
Conversen blev jag mycket gladare av att få än rosorna ;-)

Till lunch åt vi soppa och våfflor igår, och våfflorna blev så goda att jag funderar på om jag ska göra en sats som efterätt idag igen, fast prova med dinkelmjöl denna gång.
Idag ska jag även gå och fixa med mitt kamera batteri och lite annat små fix på stan. Sedan tar vi det nog rätt lungt här hemma, tiden går så pass fort med två små för det är ju full rulle nästan hela tiden så innan man vet ordet av så är dagen slut.

Måndagar tycker  jga aldrig känns som Måndagar numera, utan  mest en förlängning av helgen och det är så skönt.

Hoppas ni fått en bra start på veckan! kram kram



Alla hjärtans dag- en extra härlig dag

Här hemma kan vi inte fått en bättre start på dagen, med alla samlade runt frukostbordet och åt frulle samtidigt, det tycker jag alltid är mysigt! Jag som är en rikrtigt frukostmänniska, M är det inte och kör mest på en kopp kaffe och någon smörgås, men i morse måste han ha offrat sig och åt till och med gröt tillsammans med mig och Elwira :-) Ludwig satt som vanligt och gungade sig själv med hjälp av de små benen i babysittern.
Dessutom skiner SOLEN, helt underbart!
Till lunch ska vi äta soppa och jag ska grädda våfflor, är ju små hjärtan på de, så jag tänkte att det skulle vara passande idag ;-)
Sedan ska vi gå ut och strosa och bara vara och jag ska njuta av solen som kikar fram här.
Just nu hålls vi i köket och Elwira har klättrat upp i sin matstol och sitter och pillar med en deg play doh och bläddrar lite i en bok mellan varven. Ludwig la jag på en fårskinnspläd har på golvet för en stund sedan, men han vill inte gärna längre hålla sig på själva pläden utan har rullat utanför pläden och ligger nu på golvet och har fått tag i en rolig leksak :-) Perfekt för mig att passa på och förbereda och styra lite i köket och samtidigt ha full koll på de två små.
Till kvällen hoppas jag på god mat och lite romantik :-)

Vi myser och njuter av varandra som vanligt, men en gnutta mer fokus på kärleken denna härliga alla hjärtans dag! Kärleken är det finaste som finns- det gäller att ta vara på den. Jag är så tacksam över att ha fått världens finaste barn och världens finaste sambo. Extra glad blir jag när jag ser hur kärleksfull hon är mot sin lillebror! 
Det är mycket fint som jag bär med mig varmt om hjärtat och gör mig lycklig var dag.

Ta hand om er mina kära vänner och bekanta (tänker på er & saknar) och ni andra fina fina så klart! Hoppas ni får en extra fin & solig dag idag! Puss & kram från oss

Bä bä vita lamm

På familjeliv kan man just nu "vara med och rösta fram ditt önskemönster ur Polarn O. Pyrets arkiv. Välj mellan mönsterklassiker från 70-, 80-, 90- och 00-talen. De mönster som får flest röster kommer tillbaka hösten 2010"

"Bä bä vita lamm"-trycket togs fram av Gunilla Axén för Polarn o pyret i samarbete med Almedahls år 1975 och min mamma gav mig ganska nyligen ett örngott som hon sparat sedan dess.
Tycker så klart det är extra kul att just det trycket är med som jag och mina systrar haft och sussat sött på.
Dessutom "leder" just detta tryck i skrivande stund omröstningen. Skulle vara kul om detta vann och trycktes upp igen! mönstret som vinner kommer nämligen komma igen till hösten.
Numera är det Ludwig som sussar sött på Axéns "bäbä vita lamm"-trycket i hans "sov vagn" från emmaljunga som syns på bilden nedan :-)

HÄR kan man rösa och kika vidare.  

UPDATE: "Bä bä vita lamm"- trycket vann omröstningen =D



Ludwig sussar sött på sitt "bä bä vita lamm" örngott från Gunilla Axén- 1975

En snabb visit & parkvistelse

Hallå alla glada och lediga(?) Lördags folk :-)

Kilade iväg på stan en sväng tidigare och var själv och hade så klart bägge barnen med mig i vagnen. Gick först till teknikmagasinet men där var både laddare+ batteri slut till min kamera så där kunde jag inte få någon hjälp med kameran.
Så då tänkte jag gå till kjell & co som ligger snätt över men där har det en trappa som är omöjlig att ta sig ner för med vagn på egen hand. Och det finns heller inga sändar "skenor" så man kan rulla ner vagnen.
När jag hade buggaboon kunde jag ibland fråga folk om hjälp om man behövde lyfta ner vagnen från någon trappa eller upp på tåg osv för då var det ju bara Elwira som satt i.
Icandyn väger faktiskt bara ett halvt kilo mer än buggan men med vagnens vikt på 10, kilo, Elwira runt 12 kilo och Ludwig på 7 så är det trots allt cirkus 30 kilo och jag vill inte gärna fråga vem som helst om de kan hjälpa till att lyfta, för tänk OM denne skulle snubbla eller vara för klen eller något och tappar vagnen (ve och fasa!)
Så då väljer jag hellre att gå dit själv i morgon och kollar, har ju inte heller superbråttom med batteriet, men vill ju ha ett inom kort så klart så jag kan fota mina två små. Börjar också bli hög tid att kolla upp den där systemkameran...

Efter den snabba visiten på stan drog jag vidare till lekparken istället, betydligt mysigare plats att vara på med de små :-)
Efter vi varit där gick vi till coop och handlade  lite. Jag försökte hitta "hjärtpasta" som jag sett och tänkte att det skulle vara lämpligt tills i morgon men hittade tyvärr inte det där, får se om ica kanske har det i morgon då, eller vart ska man leta?

Gjorde en god kyckling-gryta här ikväll med ris till som var uppskattat av alla. Ris var det dock lite här och var under lillans stol, men man börjar ju bli van att sanera efter vissa måltider numera ;-) Elwira är duktig att äta själv, det är ju bara det att hon oftast tar för mycket så hon spiller, mycket ska på gaffeln/skeden tycker hon, matglad som hon är :-)

Nu ska jag vispa ihop en marängswiss i en av mina söta jellybean skålar, är såå sugen på just det nu.
Ska använda mig utan sias vailjglass,  ekologiska bananer, chokladsås, grädde och provar använda minimaränger denna gång, barnsligt gott!
 Ludwig vill snart ha mjölk han så vi mumsar nog i kapp i soffan han o jag strax :-)

Återkommer senare. Önskar alla en Trevlig lördagskväll!


En äldre bild på lilla Elwira när hon precis vänt sig om från rygg till mage för första gången i sitt mumin-gym (hon är ca 3,5månad här)
Hon såg lika förvånad ut som jag gjorde vid det här ögonblicket :-)
En liten Elwira, nästan 4 månader :-)
 

Annoying

*gaaah* jag blir tokig på tekniska prylar! varför ska de jämt gå sönder för mig? tidigare när jag skulle sätta mitt kamera batteri i laddaren så ska en liten lampa lysa tills batteriet har laddat ut men nu lyser den bara när jag sätter i batteriet och sedan slocknar den. Har provat haft batteriet ett btrra tag nu men min kamera bara dör.
Så antingen är det batteriet som är paj eller min kameraladdare, ja för jag tror inte det är själva kameran det är fel på, nää då skulle jag f*n börja tjuta, nää tjuter såklart inte men har god lust bara för jag blir arg.
Hade varit en sak om jag hade varit oförsiktig och kanske tappat prylarna i backen men nu är det ju inte så, de bara går sönder trots min varsamhet.

Ska gå iväg till stan här snart och se om det finns något butiksbiträde som är villig att hjälpa mig med skiten rent ut sagt som jag är riktigt irriterad på just nu. Ville knäppa lite kort förut när E & L var så fina tilsaman men nej det gick ju inte fånga DEN stunden på bild :-(
 Sedan ska jag vidare och göra lite roligare saker. Träffa M, gå till parken med de två små och sedan handla lite gott. Kanske bakar något gott även denna Lördag ;-)

En mindre munter mamma för en stund, men släpper det snart.. (fotar med webcam)


Redo

Strax börjar Let´s dance och jag och Ludwig har krupit upp i soffan under hans varma ullfilt och är redo för kvällen. Rodade mig lite med att ta några pics på oss nyss som jag bjussar på.
Ljusen är tända och godiset är framme och nästan redan (!) slut... hmm vem kan vara den skyldige? nää inte är det väl jag! M äter ju inte godis, så det måste vara Ludwig ;-) 
Snart ska jag och Ludwig dansa runt här hemma i vardagsrummet framför Let´s dance, det gillar vi! :-D Sedan ska jag skratta gott åt solsidan, tyckte det vara extra kul med "barnmats" sketchen förra veckan, hihi!

Önskar en riktigt mysig Fredag!

Valentines movie night

Är galet sugen på att hyra et par romantiska komedier just nu, kanske för att vi börjar närma oss alla hjärtans :P
Jag gillar romantiska filmer men det får inte bli för mycket fast klassiker som "pretty woman" och "dirty dancing" får jag nog aldrig nog av :-)

Vill se bland annat dessa två filmer som jag ännu ite sett "dumpa honom" och "Valentines day". Boken "dumpa honom" tyckte jag var grymt bra och det är mycket som stämmer i den boken, bara suga åt sig om man är singeltjej :-)
"Valentines day" är det en MASSA kända skådisar i och jag hoppas på att den kan vara något att se.

Tända ljus och mysiga filmer vill jag ha på kvällskvisten på söndag


Nu är det slut på veckan det är dags för...


...Fredagsmyyys ;-) Oj vad den här förmiddagen har gått fort! och jag har mest stått i köket käns det som :P hade ett helt berg av disk som var mindre kul att ta tag i men nu är det gjort *pjuh*
Har även tvättat sängkläder så nu är det renbäddat och lite extra skönt att krypa ner i sängen ikväll ;-)
Vi har nyss ätit lunch här hemma  och Elwira sussar nu sött och Ludwig ligger och gymmar här brevid mig.
Tänkte strax passa på att göra mig iordning lite, har inte kommit så långt än :-D lite smink och andra kläder så kan vi gå ut en sväng efter lillan vaknat hade jag tänkt.
Nu börjar Ludwig bli lite trött här så dags att avsluta här och det är dags för amning och sedan somnar han förmodligen, han brukar vara rätt bra på att somna en stund efter Elwira gjort det.

Återkommer senare! kraam


Alla hjärtans

För mig är alla hjärtansdag inte någon speciell "big deal" alla dagar ska vara alla hjärtans dag tycker jag.
Men det är allt lite mysigt att det finns just denna dag, alla hjärtans dag- det måste vara det finaste namnet på en speciell dag på hela året iallafall :-)

Köphetsen är så överskattad tycker jag men det finns lite roliga påhitt att göra om man blir sugen ;-)
 Jag föredrar själv en vanlig god middag och det går ju duka lite extra fint med lite hjärtan som dekoration exempelvis, låta fantasin flöda. Eller varför inte laga maten eller desserten i en hjärtformad form, sött!
Åres chokladfabrik gör så god choklad och den här struten som det står "tycker om dig" på är jättefin att ge bort som en fin gest.
hittade söta zinkhjärtan som ser riktigt fina ut, passar ju hänga uppe året runt.

Jag skulle vilja se en film på alla hjärtans dag, någon kärleksfilm jag inte sett kanske, så det ska jag spana efter. Kan varmt rekommendera "the ugly truth" för den som inte sett den OCH den är ingen typisk tjejfilm, utan den här filmen gillar nog de flesta killar också eftersom budskapet riktar sig även till dom ;-)


Och så var det Torsdag

Halloj!

I natt vaknade jag av en hungrig kille som dessutom lät lite arg, gick upp och ser att han ligger där på mage, hihi min lilla sötis!
Vi försov oss lite här hemma idag och jag måste ha stängt av min klocka i sömnen. Som tur var vaknade Elwira 8.15 och så fick jag hoppa upp ur sängen och fixa frukost och sätta på oss kläder i turbofart här hemma.
Kom insvirandes på förskolan fem över nio och Elwira var på strålande humör och vinkade glatt hej då till mig, ännu mer glad äv vanligt altså, dagis är ju värsta festen för henne ;-)

Sedan gick jag hem och myste en stund med Ludwig för att sedan sätta han i bärselen och knatade iväg till coop för att handla mat. Köpte god ekologisk juice från saltå kvarn och har druckit upp sorten som heter "frukt kick" som var riktigt god och känns nyttig. Ludwig somnade på vägen, lilla sötnosen.
Nya nummret av mama damp ner här för en stund sedan, och denna gång pryds omslaget av bloggaren Engla + dotter, får kika i den lite senare. läser ju hennes blogg mellan varven, tycker hon verkar vara en gullig tjej men det är trist att hon tyvärr inte har det bästa självförtroendet, trots sin ålder. Önskar människor överlag kunde tycka om sig själva mer och vara glada över det dom faktiskt har.
Hann med att sitta och bläddra en stund i nya glamour som legat oöppnad här ett tag och nu längtar jag ännu mer till våren!

Nu ska jag ringa lite samtal och sedan blir det mys för hela slanten med min lille prins! mysigt att bara vara han och jag just nu och det är så lungt här hemma- bara Ludwigs söta stämma som hörs, mycket rogivande!

Önskar en toppen Torsdag!

Ludwig som somnade i bärselen :-)

Ludwig här idag, svår att motstå!

Pyjamas time?

Ikväll när jag skulle sätta på Elwira hennes pyjamas och natta så sa jag "nu ska vi sätta på på pyjamasen"  och Elwira säger "Neej", tar en av böckerna och springer iväg med en himla fart in till hennes rum och ställer sig sådär med huvudet rätt ner, ja ni ser själva :-) och så stod hon där och skrattade, busungen! går ju inte låta bli att skratta åt henne :-) Fick iallafall sätta på pyjamasen efter hennes "konster".
är så kul med Elwira nu när hon vet precis vad hon får och inte får göra men ändå gör vissa saker som hon inte får, som exempelvis sätta sig vid mammas dator och knappra på tangentbordet, dra köksstolen till fönsterbrädan alt köksbänken och pilla/äta sådant hon hittar :-) eller klättra upp på skostället i hallen och plocka i våra fickor, ja det är ju några exempel på hennes "bus" sysslor hon kan styra med här hemma.
När vi "upptäcker" henne-vilket man alltid gör fort då man automatiskt alltid försöker ha koll på henne så slutar hon genast, man behöver knappt säga till för hon vet att hon inte får, men som sagt vissa saker gör hon ändå.
Sedan är det andra saker, ibland vill hon absolut INTE ha på sig sina vantar exempelvisfinns det en annan sak, ibland ska hon absolut INTE ha på sig vantarna. 

Det är himla skönt att hon överlag är en väldigt nöjd och glad liten tjej men det har sedan tidig ålder alltid funnits en envishet där och hon kan ha ett himla humör om inte saker och ting sker på hennes vis. 
Som tur är är det få tillfällen hon ibland kan vara busig eller kanske man ska kalla vissa saker för trots? 
hursom så är hon väldigt lätt och hade hon bara gjort precis allt vi bad om skulle jag bli orolig över att hon skulle vara "mesig" och inte ha någon egen vilja. Tacka vettja att jag fått en tuff liten brud  :-) *kärlek*   


Elwira drar iväg med en bok...

in till hennes sovrum och gör rolig konster :-)

strax innan pyjamasen åker på :-)

Rutor från Tommy Hilfiger

Elwira fick den här söta blusen av syster R häromdagen, underbar är den! kommer från Tommy Hilfiger och ska invigas snarast, kanske på alla hjärtans :-)


Grönt till de små

Nu vill jag ha vår och se grönska! grönt är skönt som man säger :-) Tycker även om färgen, bara det är en snygg nyans av grönt.
En vårjacka typ skalmodelle kommer Elwira behöva till våren och det kommer förmodligen bli en från Molo, lite roligare än pops modeller. Får se vilket färg, kanske det blir just grönt, eller den ROSA då ;-)




Filt från klippan yllefabrik, jacka & byxor Molo, skötväska & barnväska skiphope, helikopter & gå vagn från Brio Väska

Tankar någon annanstans & utveckling i hundraåttio

Blogg.se krånglade ja som vanligt nuförtiden igår kväll så det blev ingen bloggning då på kvällskvisten.
Känner mig bara helt tom i bollen idag och helt orkeslös och mina tankar är någon annanstans just nu känner jag.
Har dessutom sovit hel-konstigt i natt, och jag som vanligtvis brukar sova som en stock. Ingen vidare känsla jag har just nu.

För övrigt rullar vardagen i rasande fart och det händer nya saker här hemma hela tiden, jag skulle aldrig hinna blogga om alla framsteg Ludwig och Elwira gör för då skulle jag inte göra annat :-)
Dom är så otroligt fina och duktiga mina två små och jag bara NJUTER av mina finaste skatter.

Kram!

Tunika med fjärilar

Den här tunikan med fjärilar tycker jag är riktigt söt. Tror inte den gör sig rättvis på bild, utan är finare i verkligheten. Zoomar man in den på hemsidan så ser den urfin ut.
Jag gillar fjärilar och när jag ser dom tänker jag på en av mina bästa vänner, Bente- som jag vet älskar just fjärilar, tror inte hon slutat gjort det heller :)



Topshop

Vardag

Oj vad tiden flyger! Idag gick vi upp rätt tidigt här hemma, klockan sju för att vara exakt och Ludwig vaknade när vi klev upp och han fick sitta i köket och han såg såå rolig ut, för han såg verkligen morgontrött ut och med hans hår som stod åt alla håll, gick inte låt bli att skratta åt han när han satt och såg helt yrvaken ut :-)
Var skönt att vara uppe i god tid i dag och att ha lite extra tid i morse med extra god frukost och så hann vi med lite mys också :-)

 Sedan bar det iväg till förskolan med lilla E Oj så glad hon blev när hon kom dit, hon måste ha längtat dit nu :-)
Efter jag lämnat henne så fick M ta hand om Ludwig på jobbet en stund och jag gick för att träffa min barnmorska på en "efterkontroll". Kändes såå konstigt att gå själv utan vagn och inte ens någon väska på axeln ;-)
Allt gick bra hos barnmorskan så det var skönt.

Har ringt och fixat med lite olika saker här hemma och nyss käkat lunch och nu måste jag skynda iväg till förskolan för att hämta min lilla dagis skatt nu direkt :-)

Kram o hej så länge!


Från rygg till mage!

Ludwig har ett tag nu nästan kommit runt till magläge men inte helt kommit runt-förens igår, då låg han i sitt babygym i köket medans Elwira satt och lekte med leklera och jag brevid och då efter lite kämpande så kom han runt :-) Han har även sovit på sidan (vänder sig själv så) sedan en månad tillbaka ungefär.

och idag har han rullat runt till mage flera gånger, duktiga lilla killen!
Jag minns att Elwira kunde vända sig från rygg till mage innan hon fyllt fyra månader men Ludwig är ju 4 månader och ett par dagar så där är dom rätt lika i utvecklingen. "Tidiga" är vad de brukar säga till oss på BVC.

Från magläge till rygg som är lite "lättare" för de små gjorde Elwira första gången då hon var 8 veckor och Ludwig bara 3,5 vecka, så båda var tidiga även med det men Ludwig satte nytt rekord här hemma ;-)
Man ska ju inte jämföra barns utveckling men jag tycker det är kul att jämföra Ludwig med Elwira, andra barn och deras utveckling bryr jag mig liksom inte om på samma vis.

Jag tycker det är kul att se olikheter och likheter mellan mina två små, och just nu är det mest likheter. Går Ludwig i Elwiras fotspår så kan det inte bli annat än bra. Är så stolt över min lilla Elwira som är en så duktig liten storasyster, bättre förebild kan Ludwig inte ha :-)

Finaste Elwira har idag haft en supermjuk klänning från blingo & tights från lindex och matchar lillbrorsan lite ;-)

Ludwig på väg att vända sig...

åhej, det går rätt smidigt det här :-)

sådärja, här vände sig Ludwig på mage

Elwira hämtar en clown...

...och ger den till Ludwig :-)


Halv åtta

Nu börjar halv åtta på fyran som jag ska se och sedan ska jag ladda upp några bilder ur kameran och lägga in i ett inlägg.
Är rätt trött nu ikväll men brukar piggna till lite efter av att bara sitta still en halvtimme med Ludwig och kika på "halv åtta hos mig", är rätt avkopplande faktiskt :-) Nu te & goda mackor i soffan (och några ballerina kladdkaka bara måste jag ha). Later!


Khaki eller färg

Nu när solen har börjat kika fram så får jag genast lite vårkänslor :-) Jag skulle alltbra gärna vilja ha någon av dessa khakifärgade eller den fina duffeln i den härliga hallonfärgade nyansen. Lite färg som piggar upp skulle inte vara helt dumt i vårsolen.



Cult design My & Mini

Även om Ludwig inte har något eget rum ännu så tycker jag det är kul att kika runt och bli inspirerad och titta på inredning till ett kommande pojk rum i framtiden.
Elwiras rum fungerar just nu som enbart sovrum, där hon bara är när hon ska sova i princip så något nytt till hennes rum är inte aktuellt just nu.

Cult design har ju den söta My & Mini serien. den dagen L får ett rum så skulle jag vilja ha ett vitt eller svart tre fat och placera lampan, speldosan och en kruka där på och placera i ett fönster.
Nappboxen gav jag bort till present en gång till en liten tjej som använde napp och den blev minst sagt uppskattad. Napparna kan även sättas dit i apans eller valens mun :-)



Cult design

På läpparna & strålande sol

Våren verkar ju inte vara på G rikligt här ÄN så jag kör på mitt läppstift från Chanel jag köpte i julas idag.
Rött läppstift tycker jag är snyggt året om både till blek och brun hy.
Solen strålar dock här idag så jag kände bara för att piffa mig lite extra med röda läppar idag, kul att piffa lite extra även en vanlig söndag som denna ;-)

Använder mest ofärgat glans till vardags numera men är vill använda mer rosa nyanser som jag alltid hade "förr" :-)
 Är mer en läggglans junkie än läppstiftsbrud, men har börjat gilla stift mer o mer eftersom det finns så många krämiga varianter än tidigare. YSL har bland annat några härliga rosa nyanser jag gillar.

Ha en fortsatt skön Söndag!


New York Cheesecake

Jag älskar cheesecake och favoritreceptet på dessa är de som man tillagar i ugnen.
Originalnamnet på denna kaka är "New York Blueberry cheesecake" och är tagen ur Leila Lindholms "A piece of cake".
Jag valde dock att ha blåbär, hallon och björnbär denna gång. Underbart gott!


Räcker till 7-10 personer

New York blueberry cheesecake

Den "riktiga" varianten med enbart blåbär på
Botten:
300 g digestivekex
150 g smör (gärna osaltat)

Fyllningen:
600 g Philadephiaost
2 1/2 dl Kesella 10%
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker (jag tog 1 tsk vaniljsocker och 1½tsk ekologiskt vaniljpulver)
3 ekologiska ägg
1 dl grädde
200 g vit choklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)  andra bär går också bra

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3 Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
4 Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
4 Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
5 Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
6 Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
7 Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
8 Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
9 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
10 Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Sköna lördag & Nkpg-sugen

Har kollat på melodifestivalen ikväll och för en gångs skull satt jag still och tittade på hela programmet, brukar alltid bli rastlös och tycka det är trist efter typ 5 minuter. Men när jag myser/ammat/nnattar Ludwig om kvällarna i soffan går tiden så mycket fortare. Och jag kikade på alla bidrag, en kort stund och zappade sedan runt på tvn:n, ville bara höra alla bidrag ;-) 
Pratade även nyss med kära bente i telefon och nu ville jag VERKLIGEN åka till Norrköping! Och kära K som får barn snart, bf den 25:e måste jag bara hinna träffa...

Ludwig somnade sedan i min famn som alla kvällar och sover nu som en stock. Pappa har ju varit här sedan igår och han åkte hem här idag på eftermiddagen. Har haft två nöjda och glada barn, ja som alla dagar då fast idag tyckte nog bägge det var extra kul att morfar var här :-) 

Elwira tar här Ludwigs hand och pekar på sakerna jag frågar efter i boken :-) såå sött! Ludwig får nästan alltid sitta med när vi tittar i böcker och är road av både böcker & Elwira som han har börjat skratta mer och mer åt nu- är SUPER roligt! och jag skrattar högt varje gång han gör det

Elwira har haft en klänningfrån polarn o pyret, vita stumpbyxor med silvriga prinsesskronor på samt ekotofflor från bellio på sig idag

Finaste lilla & finaste stora killen ;-) Ludwig har haft svart body med döskalle på, jeans från polarn o strumpor från H&M

Spontan mega kram till morfar!

leklera är också rätt skoj :-)

Rida på axlarna är en typisk morfar grej och är alltid kul säger världens gladaste Elwira & Morfar :-)

Vi lördagsmyser :-)

Vi myser med morfar här idag med, fast om någon timme ska han åks hem igen :-( 
Vill också hälsa alla en fortsatt mysig lördag!

Morfarmys & cheesecake!

Pappa är här just nu och jag ska strax ta en bit av en smaskig cheesecake som jag gjort ikväll. Pappa har busat med både Ludwig och Elwira :-) Åt laxpasta som jag svängde ihop lite snabbt här ikväll.

Elwira sover så klart nu och det gör visst även pappa ser jag nu, han har nämligen somnat i soffan, så jag får nog väcka upp han med en bit cheeseckake strax ;-)

Nu blir det mys i soffan med en bit cheesecake & snart ska jag och Ludwig dansa framför Let´s dance som börjar strax så klart :-)

Trevlig Fredagskväll önskar jag!

Min cheeseckake, precis innan gräddning

Morfar & Ludwig! Ludwig chillar i enkel vit body från lindex och långkallingar med bilar från polarn o pyret & strumpor samma märke. Byxorna är i 74, så man kan säga att han växer tack vare grädde i boobsen? ;-)

Say cheese!(cake) ;-)


Vårfint till flickan


Det är inte bara våriga dam-plagg jag älskar utan snäppet roligare är nästan vår-kläder till de små :-)
Det är framförallt till Elwira kläder "går åt" just nu och finns några vår-plagg jag är sugen på till henne.
jeanstights är bästa plagget till henne som används jämt o ständigt här.
"Riktiga" jeans känns inte alls lika skönt.
vårskor är jag i stort sett redan klar med men dessa med paljetter är riktigt söta, även fast det inte är några kvalitets skor direkt, tyvärr.
Halsbandet o armbandet är i trä, känns riktigt fint. En baddräkt är ju inte så aktuellt ännu men till sommaren vill jag försöka hitta någon fin variant. den här är jättesöt och kommer från lindex. Men risken finns ju när man köper badkläder (framförallt) från H&M o Lindex att många på beachen ser likadana ut, vilket inte är lika roligt tycker jag.
Så någon lite mera originell baddräkt från annat märke hoppas jag hitta och jag har ju ett tag på mig ;-)
En sol skyddsdräkt kommer hon dock få ha om hon ska bada dagtid för att skydda den lilla kroppen. Hade en från märket sunblock till Elwira i somras.
Inte mer än rätt att skydda den lilla  i solen så gott det går både här i Sverige & utomlands.



Jeansjacka, tights, halsband o armband samt skor- H&M
Tunika & baddräkr- Lindex


Vårsnyggt från Lindex

Kul att kika in på Lindex och hitta tre riktigt fina plagg i min smak. Den randiga "kommer snart" enligt hemsidan. Bra att dom börjat med det, så man kan hålla utkik om det är något plagg man verkligen vill ha.

Den ljusrosa klänningen med puffärm o detalj på axeln är väldigt söt, får vårkänslor direkt :)
Linnet är riktigt snyggt och har en dragkedja bak och mönstret och modellen gillar jag skarpt, dessutom en amning-vänlig modell ;-)


Tjo Fredag!

Hej Fredag!

Här hemma vaknade vid halv nio när en viss liten kille började "prata" för fullt i spjälsängen och strax efter vaknade Elwira så då gick vi och åt frukost. Gjorde gröt idag och Elwira tycker min gröt är riktigt god så jag måste nog bli bättre på att göra det på mornarna.
Jag drömde föressten en lite smårolig dröm i natt, att mina bröst var så hängiga att ingen bh kunde hålla upp dom, utan själva brösten "smet ner" under bygeln, lite likt någon slags gele´som inte ville "vara på plats" det såg och kändes jättekonstigt (i drömmen alltså) hade smått panik i drömmen så jag andades ut när jag vaknade vill jag lova, haha!

Idag kommer morfar hit på eftermiddagen och stannar tills i morgon så det blir trevligt. Och Elwira tycker ju om sin morfar så det blir kul :-)

Har bara tänkt att fredagsmysa hela dagen och äta gott och mysa med mina två små och rita och leka med leklera med Elwira och sedan en promenad ska vi ut och ta- skönt, skönt!

Man kanske skulle hoppa in i duschen också, känner mig lite småfrusen just nu .

Hopppas du får en skön Fredag!


En gårdagens, bekväma

Såhär såg jag ut igår, men missade lägga in bilden då, så därför gör jag det nu :-) och precis såhär i tights och oversize tröja har varit favorit outfiten både under graviditeten och sedan Ludwig kom. Jag "bodde" verkligen i dessa plagg, framförallt första månaden med Ludwig då allt var nytt och smått kaotiskt vissa kvällar.
Det jag gillar med just dessa plagg är att de både är relativt snygga och BEKVÄMA. Jag föredrar inte gära att skrota runt i mjukisdräkt hemma utan det här är min mjukisdräkt, mist lika skönt enligt mig.
Sedan är det en perfekt outfit när man sedan ska gå ut, bara hoppa i skorna, kanske addera något smycke och så är man redo att dra, utan att behöva bry sig så mycket mer och samtidigt se "normal" ut bland folk.

Bara att välja kläder och klä mig själv kan vissa dagar kännas somatt det tar alltför lång tid än vad jag har på mig så bästa är att lägga fram kläder dagen innan tycker jag. Gör även det till Elwira dagen innan hon ska till förskolan framförallt, känns som det går mycket snabbare på morgonen då.

Kul med lite andra strumpor än vara svart och vitt ibland

Oversizetröja- H&M
Tighs- Topshop
Strumpor- Gina tricot
Pärlörhängen - Hallbergs guld

Ärtsoppa & pannkakor

Japp,det blev ärtsoppa & pannkakor till middag ikväll, en klassisk måltid för en torsdag ;-)
 Trodde inte jag kunde göra det idag, eftersom ärtorna ska blötläggas men 6-24 timmar ska de ligga i blöt så mina hann få sina sex timmar innan tillagning.

Jag har alltid gillat ärtsoppa, och det har jag nog min käre far att tacka för eftersom han gör en sådan god (och all annan mat med för den delen) Hemmagjord ska det så klart vara, köpt går bort för min smak.
Ärtsoppan blev också supergod och M åt 3 portioner och Elwira är inte superförtjust i just ärtsoppa men hon åt iallafall en portion.

Pannkakorna däremot åt hon sedan med minst sagt god aptit men det var en kladdig historia med hallon och blåbär så det blev raka vägen in i duschen sedan, men var så klart värt lite kladd ;-)

Ärtsoppa med rökt sidfläsk & färsk timjan

pannkakor med hallon&blåbär samt vanilj kesella och lite florsocker till


Brand & matlagning

Halloj!

Har precis ställt min lap top i köket och ska börja med min goda ärtsoppa :-) M kom hem en sväng förut och tänkte att jag skulle vara super snabb och springa i väg till coop och handla de sista ingredienserna till ärtsoppan+ pannkakorna.
När jag väl scannat in mina varor och skulle betala så sätter ett högt larm i gång och i högtalarna säger en man:
 " En brand har utbrutit i byggnaden, var god lämna byggnaden omedelbart" och sedan upprepades det på engelska. Så det var bara för alla att släppa allt för händerna och gå ut.
Det är sådana typska saker som bara händer mig :-) Visste att Ludwig började bl hungrig där hemma men jag la benen på ryggen och handlade på ICA istället. Det hade dock gått bra där hemma men som jag trodde blev Ludwig hungrig ganska snart efter jag kommit hem.

Kom på att jag glömde mina skinnhandskar  min korg det var ju mindre bra, men får hoppas de är kvar på coop. Hursom så är jag glad att jag nte brann upp ;-)


Good morning!

Elwiras feber gick över redan på kvällen igår så altså hade hon bara feber på eftermiddagen men vi gör så att vi stannar hemma idag, lika bra det. Skulle varit sista dagis-dagen för henne idag men då blir det nästa Tisdag nästa gång igen då :-) Så nu har vi "helg" mys,mys!

Stod i mataffären igår och funderade på vad Ludwig skulle få smaka frö första gången för att "fira" hans 4-månadersdag och jag valde katrinplommonpure och han tyckte det var rätt så konstigt men samtidigt lite spännande :-) Ska inte konkurrera ut bröstmjölken men lite smakisar då och då skadar ju inte för att vänja honom lite vid smaker. och så tycker jag det är kul att mata ;-) fast bröstmjölk "is the shit" enligt Ludwig ;-)

Är grymt sugen på pannkakor just nu, kanske ärtsoppa och pannkakor till lunch? Torsdag i dag ju ;-) fast jag tycker bara om hemmagjort ärtsoppa så det blir nog inget med det idag, lite sent på tänkt. men pannkakor som efterätt iallfall tycker jag :)

Ha en bra Torsdag!

Ludwig 4 månader!

Gissa vem som fyller hela 4 Månader idag? jo så-klart våran älskade lille Ludwig =) Börjar bli lilla stora killen nu!
Han är en glad liten skit som är en nöjd bebis och en pigg liten kille, minst sagt!
han älskar uppmärksamhet och han kommer man aldrig behöva "roa2 för det gör elwira väldigt bra ;-) Hon ger honom en massa pussar o kramar och ibland får han faktiskt en o annan leksak av henne att pyssla med. favorit saken för Ludwig just nu är en prasslig bok i tyg, den är sååå intressant ;-)
Elwira var helt GALEN i prassliga saker och Ludwig kanske blir likadan. Roligaste elwira visste var blå Ikea kassar :-)
Hittills påminner elwira & Ludwig väldigt mycket om varandra, beteendemässigt. Bägge är matglada och har bra sovrutiner, vilket känns jättebra. Elwira älskade sitta i sin babysitter och sparka med benen och gunga i den, låg hellre på mage än på rygg, redan från första veckan ville hon "komma upp" och vara med, gillade nästan aldrig att ligga ner, Väldigt vaken och uppmärksam blick- och PRECIS så är Ludwig också. Sedan finns även vissa likheter utseendemässigt, men jag tror Ludwig kommer behålla sin blå ögonfärg medans Elwira har fått hasselbruna. Bägge har stora och fina ögon dessutom :-)

Det är extremt mysigt att ha en liten bebis och det känns som att jag försöker njuta och ta vara på tiden på ett annat sätt den här gången för jag vet att bebistiden är snabbt förbi och kommer aldrig igen...
Ludwig är världens mysigaste lilla kille och världens finaste lilla skatt nr 2.
jag brukar säga till M "Tänk att just vi har fått världens finaste tjej OCH världens finaste kille" älskade drömbarn!

Ännu en gång- GRATTIS min lille prins på 4-månaders dagen! Vi ska fira med första smakportionen ikväll :-) Ska bli spännande att prova något annat än mjölk, D-droppar & magdroppar ;-)

*Kärlek*


Att ligga på mage, det är kul det!

Bjuder på sitt söta leende :-)

Ludwig inviger sina nya hängselbyxor i mjukaste jeanstyg från polarn o pyret idag som blev en liten 4-månaders present. Bodyn & strumporna är från samma märke

Tänk att han redan är 4 månader idag!

och här sitter jag med min lille priskorv :-)

Elwira myser med lille Ludwig :-) Hennes feber är nu redan nere på 37.8 *tjoho*

Glömde säga *peppar peppar*

jag skulle aldrig skrivit sådär att Elwira var feberfri och glömde säga *peppar peppar* för vad händer? Jo vid lunch-tid kommer M hem med Elwira när jag precis börjat städa här hemma och så hade hon fått feber på förskolan :-( Hon hade inte velat äta och DÅ förstod fröknarna att det var något på tok, för hon äter ju alltid minst 2 portioner varje dag.  De visste även om att hon fått vaccinet igår.

Tyckte bara det var så konstigt att febern kom nu, för sist hon fick vaccinet kom febern redan samma kväll. Men men nu är det som det är och Elwira åt iallafall här hemma och har precis somnat på en sen lunch-nap.
38.5 visar termometern men det är inget som syns på henne förhon har lekt runt här hemma som vanligt.
Är ju inte superhög feber iofs men ändå feber som jag hoppas försvinner snarast.

Föressten, hur söt var inte dessa feber termometrarar då :-)

Anna & Axel



Onsdags-förmiddag

God förmiddag gott folk! :-)

Igår fick ju Elwira sin 2.a dos mot svininfluensan och så skönt att hon slapp feber den här gången. Så nu är hon på dagis och busar runt med alla andra :-)
Vilken snö yra det är ute idag, känner att jag inte gärna vill vara ute idag men måste bege mig ut och hämta lillan sedan *brr* 

Har myst med Ludwig från i morse och bara haft det skönt men snart måste jag ta tag i lite vardags-bestyr och först och främst ta och städa upp lite här hemma och göra ett snabbt ryck när  Ludwig har somnat som han förmodligen kommer göra aldelles snart, hans har precis fått mat och ögonlocken ser tunga ut just nu :-)

Måste gå förbi butiken jag köpte min mobil i och låsa upp telefonen också, bra att de tydligen gör det på plats så jag slipper flera dagars väntan på posten efter koder, så som det var förut tror jag.
Ett besök till skomakaren och en sväng till polarn o pyret tänkte jag också göra.

Men nu kurrar magen och behöver lunch nu. Så dags att svänga ihop något snabbt nu, vad det nu ska bli? hmm...

Kram o hej!




Vaccin dos 2 & potta på förskolan

Efter förskolan idag var jag och M till BVC för det var hög tid för 2:a dosen vaccin mot svininfluensan. det gick bra men det kom några tårar men när plåstret var ditsatt så var allt bra igen. Hon gick dock snabbt mot dörren när vi var färdiga och när jag sa tack och hej så sa Elwira också "tack tack" till sköterskan =)
Hoppas nu hon slipper någon feber som hon fick sist vid första dosen...
Det var kul att vi träffade ett par på BVC idag som vi träffade på föräldraträffarna när jag väntade Elwira, och hon fick också en dotter i maj-08. Nu väntade dom deras 2:a, det bara pluppar ut bebisar överallt nu =)
Väl hemma gick elwira och gnällde lite och sa "aj aj" och tittade ner på plåstret och var inte alls så nöjd med det.
Tog då bort det och då sa hon "bortaa" och då slutade hon bry sig om benet som hon fått sprutan i. 

Elwira har varit på förskolan idag som hon brukar på Tisdagar och så hade hon sagt "potta" till fröknarna som blev så häpna över det och satte henne på pottan och så kissade hon. M hade missat säga till att hon kissar mer på toaletten nu men det var ju bra att elwira själv sa det då ;-) min duktiga lilla tjej!

Nu är det dags för pyjamas för Ludwig och en dusch till mig. Kraam!

Hämtar sin mössa...

mössan skulle tydligen sitta på inomhus ett tag =)

glad litet tjej hemkommen från förskolan & sedan varit duktig på bvc och fått vaccin



Söta armband


Köpte ju  två billiga armband till Elwira för ett par dagar sedan för hon älskar att dra på sig mina och gå runt med dom. Dock är inte alla så barnsäkra för hon är ju fortfarande så pass liten att hon kan få för sig stoppa saker i munnen.
Sedan avskyr Elwira om hon får på sig något som hon inte själv kan dra bort så skulle jag sätta på henne ett litet armband med pärlor som satt "tight" skulle pärlorna vara över hela golvet efter ett par sekunder för hon skulle verkligen SLITA av sig det då ;-) så ett finare armband får vi helt enkelt vänta med tills hon blir större :-)

Det här armbandet är kommer från h&m och är ur sött! Hittade det på H&m:s barnavdelning, storlek 134-170 så det är ju inte tänkt till småbarn. Men sött som sagt och jag undrar om jag själv skulle kunna få på mig det? Jag menar typ 30 spänn för ett himla sött armband =) finns även i marinblått & ljusgrönt

Från H&M

100203

Var så trött på alla dessa tunikor och lösa toppar som jag oftast använder nu när jag ammar så idag kände jag verkligen för någon tight topp och det blev denna sköna. Kan ju inte ha tröjor som sitter alltför tight eftersom jag måste dra upp de när jag ammar, och sedan kör jag med amningslinne eller amningstopp under bara.
Min klädstil har bara ett ord just nu: enkel (som oftast är det snyggaste)
 
Ville ta en bild på mig & Ludwig men alla blev suddiga :-(

Långärmad topp- Ralph lauren
Jeans- True religion
skor med kilklack- nilson
örhängen- gina tricot



Tokig!

Jagh håller på att bli tokig... igår kväll fick Elwira tag i min mobil och hade satt sig i soffan och pillade på den när jag då tog ifrån henne den så hade hon lyckas reboota den (tror det heter så) och enligt mobilen skulle jag knappa in pinkod två eller puk2 (ja nåntingsådant stod det)

Trodde jag visste vart jag lagt det där lilla kortet med koderna men icke och jag har letat här hemma hela förmiddagen som besatt, men blev tvungen att ge upp.  Det enda positiva är att jag fått rensat bland papper o tidningar :-)
Hade ju tänkt vara supereffektiv och uträtta flera samtal idag medans elwira var på förskolan, men det gick ju inte alls, så offefektiva timmar det blev istället :(
Vi har ingen hem-telefon så jag får ringa min operatör från hans mobil när han kommer hem. men man känner isg lite "naken" utan telefonen tycker jag....

Så störande det är när man tror sig ha koll på sina saker men inte då1 åhhh jag undrar hur jag kommer bli som gammal *jisses*


Google analytics

Tror du att statistiken på blogg.se stämmer överens med verkligheten? då tror du helt fel. Ett tips är att ladda ner google analytics om du verkligen vill få superkoll över statistiken. 

Jag själv tycker inte det är superspännande med statistik direkt, men det var lite kul att se att bloggen tydligen läses av så många fler länder än lilla Sverige exempelvis. det var busenkelt att ladda ner och jag hade google-konto sedan tidigare så det gick på två sekunder. 
 Min syster däremot hon tycker det är mycket roligare än vad jag själv tycker med statistik. 
 Jagycker så klart att det är kul att folk läser bloggen, men strävar ju inte direkt att bli någon blondinbella för att ta ett exempel :-) och ibland har jag faktiskt funderat på att lägga av helt men så länge jag tycker det är KUL så fortsätter jag. Är ju min lilla hobby numera kan man säga.

Kommentarer är alltid kul att få, även om jag själv inte är alltför bortskämd med det alla gångger här på bloggen, det är många "smygisar" här ;-)

Men som sagt google analytics är ett tips för den som vill veta sin statistik och finns att ladda ner här.





Båda nattade innan halv åtta

Oj vilken dag det varit idag här hemma! Jag behöver ju inte träna när man har små barn ;-) Vet inte hur många gånger jag sprungit med Elwira på toan idag. Sedan började  dra av sig blöja & byxa själv och sprang och satte sig och ropade "mamma, mamma, mamma"! när hon väl satt där. Idag har det känts som Elwira fått nästan all min uppmärksamhet och Ludwig han har mest fått hänga på och endast fått korta gos-stunder när han ammats.
Det är tur att han är nöjd med att oftast ligga i babygymmet och i babysittern och idag fick han en prasslig bok i tyg av Elwira som var vääldigt intressant och god som han höll på med hur länge som helst :-)
Elwira har varit hel vild här hemma och till ochmed kört sönder sin BRIO-vagn och två muttrar är borta så jag måste köpa nya och skruva ihop den stackars vagnen igen ;-)

Vi var ute en sväng till parken idag också för att få lite frisk luft och sedann fortsatte tempot här hemma, det är inte många gånger jag sitter still dagtid vill jag lova :-)
I morgon är det förskola för Elwira som gäller så då är det mysigt att få tid för bara Ludwig i ett par timmar och jag kan duscha i lugn och ro för han kan inte springa iväg- än ;-) det är så mycket småsaker man uppskattar som små barnsförälder, men det är skönt att kunna glädjas åt det lilla också.

Elwira somnade lite tidigare än vanligt ikväll och hon var riktigt trött ikväll. Jag tänkte mysa med Ludwig i soffan som jag/vi gjort varje kväll sedan han föddes och kika på veckans första halv åtta men han somnade helt otippat nyss nyss, förmodligen för natten så det blev visst inget bebismys ikväll :(
 Vanligtvis brukar alltid Ludwig vara vaken vid den här tiden för han brukar somna runt nio, men han var tydligen också ovanligt trött denna kväll, har aldrig hänt att han somnat såhär tidigt förut. Men då kan jag passa på att ta en extra lång dusch & fixa naglarna ;-) Tror även jag kommer somna som en stock tidigare än vanligt skulle bara vara skönt!  

Ikväll åt jag sushi, lite lagom måndagslyx tycker jag och nu har jag laddat upp med två stora muffins, en med björnbär och den andra med hallon & kardemumma (jag bakade i helgen) och nu måste jag avsluta här för nu börjar "halv åtta hos mig" ser jag

Trevlig kväll!

Godnattpuss!


Babybjörn pottstol

För ett par veckor sedan var jag och M iväg till babyproffsen och kollade på ditten o datten. Kikade även på pottstolar och butiksbiträdet rekommenderade den här från babybjörn.
Jag förstod att hon hon rekommenderade just denna för de andra modellerna som fanns var man tvungen att fästa under och upp på själva toasitsen, alltså mycket krångligare om barnet ska göra det själv. Babybjörns pottstol har även ett greppvänligt handtag och det är ju även bra om man exempelvis skulle vilja hänga upp själva sitsen på en krok inne på toan.
Jag är ett stort fan av alla babybjörns produkter både när det gäller form & funktion. Vi är toppennöjda med alla produkter vi har/haft som babysitter och bärsele mm därifrån.

Vi har som jag skrivit tidigare inte varit så värst aktiva med potträningen utan det var Elwira själv som började ta mer och mer insiativ till det för ett tag sedan. Hade nämligen haft hennes potta på den lite större toaletten här hemma och den används bara vid dusch & bad. dagtid är det den lilla toan som ligger i hallen, brevid köket som ofta besöks.
Elwira brukar säga "pootaa" (potta) när det är dags och så följer vi med henne in på toaletten.
I Fredags hämtade jag ut ett paket på posten från babybjörn och fick nämligen just den här sitsen, (TACK BABYBJÖRN!) och den invigdes direkt och Elwira tyckte det var kul att först öppna paketet och sedan se hur den skulle sitta på toan. Har provat att sätta henne enbart på sitsen innan men det tyckte hon inte alls om och ville inte sitta så.
MEN med den här pottsitsen så tyckte hon det både var kul med något nytt och gissa vad det första hon gjorde när jag provade den? jo just precis- kissade :-)

Sedan hon fått den här pottsisten i Freags så har de flesta blöjor varit helt torra så vi är helt klart nöjda! Elwira tycker dessutom det är KUl och får hjälpa till att sätta dit sitsen (det kommer hon förmodligen ockås lära sig själv snart)  och sedan tar hon den lilla stolen vi har på toan drar den till toalettsitsen och klättrar upp och sätter sig själv. Hon kan även ta av byxa+ blöja själv.

Jag känner ingen stress med det här att bli blöjfri och har aldrig strävat efter att bli blöjfri redan som 1-åring exempelvis. Köpte pottan från babybjörn när hon var 10 månader och hon förstod direkt vad det var hon skulle göra o kissade alltid när jag satte henne där. sedan blev vi lite lata men nu har vi kommit igång igen.
Alla barn är ju olika och det är nog väldigt individuellt när barn blir blöjfria men ingen vill väl egentligen att sitt barn ska ha blöjor i många år...
Även om man som vi inte varit aktiva med potträningen varje dag sedan hon var 10 månader så har hon iallafall vetat vad man faktiskt ska göra där och det tror jag är bra att de lär sig rätt tidigt. När de blir äldre och en potta ska introducerass tror jag det kan uppstå mer problem, det känns så iallfall.

Är jätteglad och stolt över min lilla tjej som nu kissar på taletten med hjälp av denna pottsits, pottan är hon inte alls intresserad av längre.
Vi får väl se när den här lilla damen blir blöjfri, nu är hon 21 månader gammal så hon är väl varken tidig eller sen med att pottränas eller toa-tränas kanske vi kan kalla det ;-)  men det känns bra att ha kommit igång nu på allvar. Elwira säger "tolen" till pottstolen, så gullig är hon!
Kommer dock vara lite svårare med träningen när hon är på förskolan men när hon är hemma får vi träna mera helt enkelt.
Vi kör vidare på det här spåret helt enkelt :-)


Bästa toasitsen från Baby Björn

Finns i olika färger, bland annat helt i rosa ;-) Jag valde en vit med svart kant.

Det är ROLIGT att sitta på pottstolen, även kallad "tolen" av en viss här hemma ;-)

"Tvätta händerna när du är riktigt glad" ;-)

Efter hon kissat kliver Elwira ner från stolen och tra den närmre handfatet och tvättar händerna som självklart är ett måste efter varje toa besök så allt "muts" (smuts) försvinner ;-)

Idag har Elwira på sig randig tröja med båtskärning från polarn o pyret, Hårspänne i tovad ull med blomma med pärlor på från "En Gry og Sif" tights från lindex och strumpor från Ralph Lauren.

Galgar

Har städat lite i en av garderoberna här hemma och så skönt nu när det är gjort nu har jag bara resten kvar, men det tar jag en annan dag ;-)

Vita galgar upptäckte jag att det fanns på IKEA senast jag var där, hmm när kan de varit typ i December förra året tror jag. Hade aldrig sett dessa tidigare, bara de i trä så de måste varit ganska nya då.

En vacker dag ska jag måla om de jag har i trä till vitt och svart och kanske några andra färger Skulle kunna hänga vita plagg på vita galgar osv. Kul ide´ iallafall, jag kan iallafall bli inspirerad av vissa idéer som poppar upp i hjärnbalken i bland :-)

Elwiras galgar kommer från Le Petit & maileg, på önskelistan står blå från samma märken till Ludwig. Har äve vita "växa" galgar i plast som är kanon. Önskar att de får hänga i ett fint klädskåp en vacker dag

(update: går tydligen inte kommentera detta inlägg just nu)

Galgar från ikea- gillar att de är vita

Wlwiras galgar från le petite & maileg


      © Maria Risto