Sista dagen på mammaledigheten för ett tag

Idag är sista dagen på min mammaledighet för i morgon kör jobbet igång igen. Förra veckan hade jag lite små ångest över att börja igen, för det var många tankar som surrade i huvudet men nu känns allt bara bra.
Det ska bli kul att börja jobba igen och träffa alla filurer därborta igen! Och nu har jag ju ännu närmre till jobbet än vad jag hade innan jag gick på mammaledighet eftersom vi flyttade i höstas. Nu tar det väl *hmm* ca 2 minuter ungefär :-) så nu kan jag aldrig komma försent *haha*
M kommer vara pappaledig nu men jobba de dagar då jag är ledig, eftersom jag bara jobbar 65% vilket känns toppen för då missar jag inte alltför mycket tid med Elwira och M. Men vi måste också se till att vi är lediga bäggetvå tillsammans också.
Kommer nog kännas konstigt i början att vara borta från Elwira flera timmar om dagen men det känns som det kommer gå bra och som sagt jag jobbar inte heltid som tur är.
Att man kan älska en sådan liten varelse så mycket det kommer jag aldrig förstå! och varje kväll måste jag gå in och kika till min lilla skatt som sover så sött och att hon är våran fantastiska skapelse- det är ofattbart.

Imorgon är en pirrig men dock spännande dag!


Såhär ser Elwira ut just nu och sover så sött

Bästa presenterna

M berättade att han var inne på NK idag när han var i Stockholm men hade ingen aning om vad jag ville ha och då kom han tänka på att i julas önskade jag mig ett frisörbesök men fick en annan sak som jag så gärna ville ha nämligen LV plånboken som jag älskar! Iallafall så sa han  idag att de kommande frisörbesöken en tid framöver ska sättas upp på hans konto- vilken present! verkligen någonting jag behöver, och så härligt att kunna "spara in" sköna slantar på fria frisörbesök, och det kostar ju lite mer för mig som har långt hår tyvärr.
Så jagblev verkligen SUPER glad även fast M tycker att det var en tråkig present, han tycker alltid jag önskar mig tråkiga saker, fast det tycker inte jag =)
han vill egentligen ge något mer personligt, men jag får heler något jag verkligen vill ha så klart. Men när man sjäv eller någon annan fyller jämt så är det kanske lite roligare att då ge något mer personligt.

Av Mamma och pappa fick jag ett bidrag till ett par Yves Saint Laurent solbrillor som jag bara älskar! Och tydigen ska de vara en jättepopulär modell det här året. Jag älskar dom för att de är stora men samtidigt nätta och ser snygga ut på mig, jag trivs 100% i dessa.
 Dessvärre var själva fodralet vitt, och även om man är försiktig så bir det alltid någon skråma eller liknande när man lägger ifrån sig det på uteserveringar mm på sommaren, så jag frågade om jag kunde få byta till något svart men de hade inget svart men fiick istället ett annat bronsigt fodral från Gucci, så det var toppensnällt.
Var på en visning för ett tag sedan där hela de nya kollektionerna visades på bla Chanel, D&G, Gucci, Prada, YSL mfl och jag provade hur många som hellst men fastnade då  för det här paret som nu är i min ägo, sommaren är räddad =)

Tack för fina presenter!


På min födelsedag till på köpet

Jag skrev att jag eventuellt skulle åka till Stockholm med M tidigare idag men han hade bokat ett tåg tidigare än vad jag trodde så jag tänkte strunta i att följa med först, men efter han hade gått så ångrade jag mig. Kruxet var bara det att jag satt helt ofixad i myskläder och då gick tåget om 20 min, men jag bokade biljett med sj prio kortet så jag kunde visa upp det på tåget, stoppade lillan i vagnen, slängde på mig kläder och plockade med lillans nödvändigheter och mina egna snabbare än blixten.
Ut genom dörren, på med solbrillorna och så gick/sprang jag hela vägen till tåget (måste sett helt galen ut) väl framme vid tåget stod jag och tröck på knappen så dörren till tåget skulle öppnas- men det öppnades INTE utan TÅGET BÖRJADE SAKTA RULLA IVÄG!! Åh jag var så arg att jag inte hade långt till tårar för all ilska och "på min födelsedag till på köpet!"(ni vet Lotta på Bråkmakaregatan sa ju så)

Så det blev inget Stockholm idag, och M kom hem rätt fort igen och var inte kvar i Stockholm mer än nödvändigt.
Det hade så klart varit trevligt med en dag där och kunde även åkte ett senare tåg, men jag blev så sur på allting så jag struntade helt enkelt i det.
Gick en lång promenad med lillan i solskenet för att avreagera mig lite och sedan hemåt igen. Satt i ett par trevliga samtal idag och när M kom hem åkte vi til ett par köpcentrum och fikade lite och Elwira fick mat.
Fick en grym huvudvärk på eftermiddagen som inte ville ge med sig på ett par timmar men nu har den äntligen släppt.
M hade planerat att gå ut och äta idag men jag mådde ju inget vidare tidigare så vi skjuter upp det till helgen istället.

Över lag så har jag haft en bra födelsedag och M har varit underbar. Det här är min första födelsedag med Elwira hos oss och hon är den bästa gåvan jag kan få.
Hon är verkligen en en riktig liten glädjespridare och är den roligaste lilla varelsen jag vet- Kärlek

Tack för alla gratulationer jag fått idag!


Idag fyller jag år!

Vad är det för en dag, ja det är en vanlig dag nej det är ingen vanlig dag för det är Erikas födelsedag *hurra hurra hurra* !
japp så är det, idag fyller jag år :-) Kanske eventuellt följer med M till Stockholm idag, för han skulle dit för ett ärende, så jag får se hur jag gör. Middag ikväll blir det iallafall.

Idag känns det som en riktigt härlig dag för solen lyser och det är en riktig härlig vårdag!

Hoppas ni får en härlig dag i solskenet!


Tulips

Idag kom jag ihåg att köpa tulpaner, för det har jag velat haft ett bra tag nu, man blir glad av att ha en fin bukett framme. Det tråkiga är att  de inte håller speciellt länge, men fina så länge de varar :-)

Vackraste påskäggen

Det vackraste ägget måste vara detta från Lisbeth Dahl som är så fint med alla pärlor och tillhörande sidenband.
Men det sötaste är är dessa

Från syster lycklig


Söta hallon & goda glassar

Dagens sötaste måste vara den här klänningen med hallon på, åh tänk den till sommaren på en liten tjej. 80 är minsta storleken så den kommer Elwira kunna ha när det blir lite varmare :-)
Den blå bodyn med glassar på är också helt underbar till en liten tjej eller kille. De kommer från Sobea och finns hos babyshop



Vilken jädra smäll!

Tidigare idag så fick jag för mig att jag skulle platta håret lite och jag han väl med ungefär en tes då plattången smällde till som värsta raketen! En RIKTIGT hög smäll vill jag lova och jag slängde ifrån mig plattången av ren reflex och M som stod en bit ifrån sa att det lät som en raket som smällde, och precis så lät det faktiskt + att det blixtrade till dessutom!
Mitt hjärta dunkade i 380 i flera minuter efteråt för jag blev lite chockad.

Jag kan ju lova att den plattången kommer åka till soppstationen! livsfarlig ju

update: en propp gick i hallen dessutom pga av smällen!

Dermalogica start

Nu är min dagkräm från Decelor helt slut och jag skrev för ett tag sedan att jag ville prova på Dermalogica ett tag. Trodde då jag hade lagt en beställning som aldrig dök upp, men jag måste ha missat att slutfört betalningen för det hade tydligen inte lagts någon order. Så förra veckan beställde jag det här start kittet och i helgen har jag använt det.
Ansiktsrengöringen, och dagkrämen samt peelingen kommer jag nog fortsätta köra på för de gillar jag.
Multi toner känns som en skön ansiktsspray att ha i väskan när det börjar bli varmare, brukar använda decelors ansiktsspray på sommaren.

Hittills så känns dessa produkter absolut inte sämre än decelor och det känns som dessa har lite mer "power" i sig och kanske ger lite mer effekt? Min hy behöver mest fukt ännu eftersom jag är ung, så anti rynk krämer får jag hoppas på att det dröjer länge innan de behövs! :-)  Kommer fortsätta med dessa produkter för de känns bra just nu för min hy

update: beställde ifrån Donna beauty
 

Metallpärlor

Riktigt snygga sandaler med metallpärlor på, lite anorlunda men snygg dekoration. Läckra som bara den och ser bekväma ut också.

La Redoute

Måndag= nystart

Det som är skönt med Måndagar är att det känns som en nystart! Igår var det inte min dag, men inatt fick jag en skön nattsömn och nu har jag nya krafter igen.
Måste göra lite ärenden på stan idag och köpa lite nödvändigheter som har tagit slut.
Har ingen brådska så jag ska passa på sen efter lunch när M kommer hem så kan jag gå en sväng utan Elwira, för jag tror att hon tycker det är mycket roligare att busa med pappa eller vara utomhus än att sitta i vagnen runt på stan förmodligen.

Hoppas ni får en bra start på den här veckan!

Fruktsallad

Jag har ätit alldeles för många påsar med Ahlgrens bilar i helgen, men nu är det slut på det och en fräsch fruktsallad känns mycket nyttigare.
Fruktsalladen jag smaskar på just nu med kiwi, banan, grönt& gult äpple, mango, päron, gula & gröna plommon samt passionsfrukt- mumma!

Snyggaste bruden med rakad skalle & nytt mantra

En sak jag brukar vara på söndagar är trött men idag har jag varit galet trött och jag kom på mig själv tidigare när vi var ute och gick när Elwiras ögonlock höll på att bli tunga och slockna, hur mina egna följde samma takt. Tänkt om man skulle kunna gå och sova- vad mycket tid man skulle spara :-) Gick och la mig en timme på förmiddagen och det hjälpe litegrann.

Halvdeppigt humör har jag varit på för det där med håret och jag måste tacka för uppmuntrande kommentarer och att jag blev lite förstådd. Just nu får jag glädjas åt att det är faktiskt hår och det växer förhoppningsvis tillbaka, sakta men säkert.
Ska sluta tänka på det och göra en stor grej av det och bli bättre på att sköta det med inpackningar och hoppas på det bästa.
Och en till sak jag kom på- när jag var hos frisöern sist så sa hon faktiskt att hon såg nya hår som var på G! det hade jag nästan glömt att hon sa. Det finns hopp tänker jag och mitt nya mantra är "tack för att mitt hår växer tillbaka".

På tal om hår, någon som inte längre har något hår alls är min yngsta faster, M:s lillasyster som rakade av sig allt igår! Hon hade kort hår innan och hon om någon kan faktiskt ha rakat eftersom hon har så markanta drag i ansiktet med synliga benknotor och vackert ansikte och huvudform så hon ser bara snygg och cool ut i det.
Och hon stormtrivs i det och aldrig har hon fått så många positiva komplimanger av både tjejer och killar berättade hon och bara den korta stunden jag träffade henne. En annan hade inte sett riktigt klok ut men hon ser bara modell snygg ut. Carina Berg är en jag kom på som passar i det.

Sitter här med andra portionen av fruktsallad och ska strax masa mig till soffan innan det är dags för behövlig nattsömn. För i morgon är jag pigg och glad igen :-)


Hår ångest

Idag har jag verkligen hår ångest! Är så ledsen över att mitt hår är typ är hälften så tjockt som det har varit. Hår problemen började efter jag slutade amma hår problemen uppstod. Jag ångrar absolut inte själva amningen och inget jag skulle utesluta bara för hårets skull!
Men det är ledsamt för mig som är van vid mitt tjocka hår som inte längre är som förr. När jag slutade amma så minns jag att håret blev supertovit och gick knappt att reda ut, sen började jag tappa hår och trodde varenda hår strå på skallen skulle lossna- DET var hemskt. Jag kunde ta några borst tag i håret och hela paddelborsten fylldes på som ett nedrans nystan.
Det tog aldrig slut, vet inte hur många hårbollar jag slängde, en efter en under kanske två månaders tid.
Sedan har jag varit dum att toppat håret ALDELLES för ofta under mammaledigheten och det har ju bidragit till att håret känns så kort nu.
Jag vet att det kallas "långt" men det är inte det för mig längre.
Jag färgade det och toppade det rejält för ca en månad sedan och var jättenöjd då men nu ångrar jag som tusan att jag ens toppade det.
Nu är det slut toppat för en bra tid framöver....men tjockheten på håret har jag svårt att tro att det någonsin kommer tillbaka? 
Nej nu blir jag bara ännumera smått deprimerad av det här.

Det är bara hår- men vad det betyder mycket! men nu ska vi ta en promenad så glömmer jag det för en stund...


Earth hour och repris

Oj vad trött jag blev igår kväll när earth hour var och jag hade släckt ner överallt och tänt en hel massa ljus. Blev så trött att jag faktiskt kom i säng innan klockan tio, och det är ovanligt för att vara mig.
Känner mig rätt seg just nu och förmodligen är dte för att jag sovit för många timmar i natt...
Ska se reprisen idag på Robinson som jag missade igår eftersom det var nersläckning.

Hoppas ni får en skön & slapp söndag!


Earth hour

Snart är klockan 20.30 och då är det ju dags att släcka ner allting. Jag har precis bakat klart mitt bröd och det luktar ljuvligt :-)

Nej nu ska jag börja förbereda för nedsläckning här hemma, en massa tända ljus får det bli och just ja ska nog värma ite te vatten innan, sen får väl jag och M sitta och mysa i mörkret i soffan och dricka te och äta nybakat bröd =)

Släcker ni?

Nu är det dans i köket

Idag har vi bara haft det lungt och skönt, vi var ett par timmar i M:s butik och jag hjälpte till litegrann med att bland annat glasera färska wienerbröd och ett slank ner i magen också.
har varit rätt kallt här idag och både solen och våren känns som bortblåst, men det är ju typiskt Sveriges klimat och den kommer tillbaka snart hoppas jag.

Just nu sitter jag i köket och det är full aktion på Elwira som leker som vanligt och radion är på och hon "dansar " för fullt lite då och då och diggar till alla låtar. Hon har ett par olika moves, lillbruttan ett är när hon sitter och gungar från sida till sida eller står upp och gör samma sak. Eller så gungar hon fram och bak och ibland viftar hon med armarna samtidigt.
roligast är när hon hedbangar med huvudet, hon ser så cool ut då :-) Vi måste ta och filma någon dag, så får M hjälpa mig lägga upp ett klipp :-)
Det får nog bli att sätta henne på barndans när hon blir äldre, det tror jag de flesta barn gillar.

Nu väntar jag på M som snart ska komma hem och då blir det middag här hemma och efter det ska jag ta och sätta igång med brödbak, har sagt att jag sa baka bröd flera gånger nu men ikväll så. Jag älskar bröd och speciellt hembakat, inget är godare.

Kramar!




Bus kartong

Jag håller på att gör mig iordning lite smått och ska strax gå iväg och äta lunch. Här är lite bilder från en liten stund sedan. Hon sitter och leker med sin kartong som vanligt och idag har hon även satt den på huvudet och lekt tittut med mig :-) Det behövs inga dyra leksaker här inte, haha!

Läsning med Ahlgrens

Jag har fått sovmorgon idag, alltid lika härligt och behövligt. Även Elwira sov längre än vanligt idag, lill tröttis. Hela förmiddagen har jag i stort sett legat i soffan och läst en hög med nya tidningar och käkat upp lite godis från igår samt  en påse bilar, hade nästan glömt bort hur gott det är med ahlgrens bilar :-)

Snart ska vi bege oss ut och möta upp M. Inga större planer för den här helgen utan jag ska bara njuta av mina älsklingar den här sista lediga helgen innan jobbet drar igång igen :-)

Ha en fortsatt trevlig helg!

No hands

Elwira kan stå själv nu för tiden och det är så kul att se på, duktig är hon på att hålla balansen :-) Men hon har aldrig ställt sig upp helt själv ännu, utan bara när vi "ställer henne" upp och släpper så står hon själv. Men varje framsteg är spännande att se. Hon ger så otroligt mycket kärlek den där lilla tjejen att det är helt ofattbart, LOVE! LOVE! LOVE!


Mysoutfit i bara body o strumpisar samt bobyx på fossingarna

Buggan säljs inte

Jag har tagit bort anonsen som vi la ut på Tradera på vagnen för nu är både jag och M osäkra på om det är det rätta.
Tanken var ju att vi skulle köpa en UJ eftersom M velat haft en sådan från början men en av anledningarna till att det blev en BB var att man kan ändra styret så man både kan ha ögonkontakt med barnet eller välja att ha den utåt.
Och nu när vi har börjat spana lite bland vagnar så är frågan om vi inte ska behålla våran vagn ett tag.
De flesta singelvagnar som är smidiga och snygga så sitter faktiskt barnet utåt på de allra flesta.

Jag tror absolut inte det är skadligt för barnet att sitta utåt när det är lite äldre, som Elwira är nu men det är själva kommunikationen som jag tror är det man kommer att sakna om man exempelvis har en UJ.
 När Elwira blir runt 2 skulle den kännas mer rätt tror jag. Och man ska ju göra det som känns rätt för både förälder och barn tycker jag.
 
Det har ju varit en massa diskussioner om det där med att åka framåtvänd och hade de bevisat att det hade varit farligt så skulle ju de största barnvagnstillverkarna skapat enbart vagnar där barnet sitter vänd mot föräldern. Andra professorer och forskare säger att barnen kan få sömnsvårigheter, bli stressade mm. Om de allra minsta barnen upp till kanske 7 månader ungefär skulle sitta framåt, då tror jag absolut inte det är nyttigt, det känns väldigt otryggt.
Har kollat på många amerikanska sidor som säljer barnvagnar och där är de flesta riktide utåt. Och hade det varit "farligt" så hade nog USA varit bland de första att reagera snabbare än kvickt! Men som sagt de flesta där som görs så åker barnet framåt.

Inte lätt det här med barnvagn just nu.. men jakten går vidare


Varsågod & tack och plocka i och ur

Två av favoritsysslorna som Elwira älskar att sitta och plocka ur och i saker, ur olika föremål. Speciellt roligt är det att plocka ur varenda sak ur exempelvis min handväska eller skötväskan, eller varför inte sitta och riva ut allt ur garderoben :-)

 En kartong som ett av hennes gosedjur kom i har vi haft kvar i köket för att hon gillar att plocka i saker i den och även locket till är roligt att stryra med.
Sen är det också superkul att ge oss saker, fört ger hon föremålet till mig och om jag ger det till henne så ger hon det till pappa osv så kan hon hålla på ett bra tag. Älskade Elwira, hon är så go!


Elwira har body från lindex, klänning Me & I, strumpbyxor fix och bobux tofflor samt hårspänne H&M

Mäh- hur många bilder ska du ta mamma?


Sallad till lunch

Jag gjorde iordning en smarrig  sallad till lunch, det är ju så lätt och gott! I denna hade jag sallad, pasta, tonfisk (abbas), morot, gurka,rödlök,majs, avocado, solrosfrön och feta ost och örtagårdsdressing. Samt bröd med smör och ost till

M med bågar

I går när vi var hos optiken på visningen av solglasögon så frågade jag M om han inte skulle ta och boka en syn undersökning också, för han har klagat ett tag nu på huvudvärk.
Så idag var han där på undersökning och visst hade han synfel, dock inte så kraftigt- han är inte havblind som en annan :-)
Ett par snygga bågar som han även kikade på igår valdes ut och han passade faktiskt i dom, nu kommer han se riktigt ordentlig ut ;-)

Under tiden gick jag en snabbis på pop men det blev inget köp där och gick därefter och handlade lite till lunchen och godsaker till ikväll.
Gjorde ordning en god sallad här hemma på lunchen, och M blev mer än nöjd för han älskar mina sallader.
Idag är det ingen sol och det blåser rätt mycket så det är inte alls lika varmt som det var igår när det nästan var vindstilla och sol.

Nu är vi hemma  och tar det lungt och jag ska läsa lite bloggar

Ha en fortsatt härlig Fredag!


Visning, sol och en massa prat

Nu har vi precis kommit hem, vi var varit borta i stort sett hela dagen och det har varit toppenväder här hela dagen.
Idag var vi även inne i på en optiker som hade visning av alla de senaste modellerna av solbrillor i olika märken såsom Prada, YSL, D&G, Chanel mfl provade en hel del och det var kul att få så mycket hjälp samt att ha hela kollektionerna på ett och samma ställe, så det var superbra att kunna prova så många, inte var dag man har den möjligheten.

Efter det så har vi har varit ute och strosat i det sköna vädret mest hela dagen och jag åt glass ute i solen, mums!  
Senare var vi och träffade M:s familj och pratat och bara haft det supertrevligt.
 Vi var och handlade lite på hemvägen och sedan fastnade vi ett tag på stan och det bev att vi tog en fika och pratade med en bekant. Men sedan vaknade Elwira och då började det även bli middagsdags för hennes del så nu är vi hemma och hon har fått mat.
Det är verkligen skönt att M inte har jobbat nu nästan på en månad, så vi har haft en massa tid att umgås tillsammans med Elwira. Snart när jag börjar jobba så kommer det ju inte bli lika mycket tid tillsammans  Jag undrar hur det kommer vara att vara borta från Elwira om dagarna? Som tur är kommer jag inte jobba heltid så det blir inte 8 timmars pass var dag.

Är så trött just nu och jag kommer förmodligen få träningsvärk i min omusklade kropp efter allt promenerade idag, otränad som man är.
Ska lägga mig i ett bad nu och sätta på mig scrubbhandskarna och scrubba hela min döda kropp :-)




H&M nytt

Ett par godingar har kommit in på H&M som jag vill klicka hem bums :-) Den rosa toppen är i 100% silke vilket jag verkligen gillar och färgen ser helt underbar ut.
Den vita klänningen är i bomull och så fin med volangkragen. H&M:s jeansshorts brukar jag alltid gilla och även dessa är riktigt snygga. En strå hatt  till sommaren kanske inte heller är helt fel

Bilder: H&M

Godmorgon Torsdag!

Vaknade upp och kände mig ovanligt pigg i morse, för att vara jag. Vandrar vanligtvis runt som en zombie innan jag vaknat men idag var jag pigg redan från start- härligt! det måste vara den här känslan morgonpigga människor har?
Undra om man kan bli en morgonmänniska efter att ha varit en nattuggla hela sitt liv? jag tvivlar på det.

Elwira väckte oss åtta i morse och nu har vi ätit god frulle här hemma och alla är påklädda utan jag, men ska strax byta om för en promenad strax. Solen har redan kikat fram så jag tror det blir en toppenhärlig dag! Jag kan inte sluta tjata om solen, för den är min bäste vän såhär års, jag går på solenergi :-)

Ha en härlig och förhoppningsvis solig Torsdag! Idag måste jag föressten köpa tulpaner, för nu är våren verkligen här. Kramiz

Utan våfflor på våffeldagen?

Jag älskar våfflor och idag är det ju faktiskt våffeldagen! Jag var jättesugen på våfflor till lunch, men hade huvudvärk hela förmiddagen tidigare så jag hade ingen alls lust att ställa mig att göra våfflor då.
Bad M köpa våfflor till mig, men det var tydligen lättare sagt än gjort- han var på alla restauranger och caféer här i stan men ingen sålde våfflor! inte ens något bageri. Men när M var på väg här så gick han förbi frälsningsarmens lokal och där hade de satt ut en skylt "våfflor & kaffe" M gick in och frågade, men de var inte till försäljning utan till de som hörde till församlingen eller hur det nu var, men hon kunde göra ett undantag -men i vanliga fall säljer de inte så.

Så M kom hem utan våfflor till min besvikelse först, men då berättade han om damen på frälsningsarmen som då höll på att göra ett  gäng till han och de skulle vara klara på 10 min :-) så gick han tillbaka och betalade 75:- för 4 st inkl grädde och sylt. Ja det är ju inte var dag man köper hemmagjorda våfflor på frälsningsarmen,hahah! vad jag skrattade åt det! :-)
Men jag fick allt mina våfflor tillslut och min huvudvärk släppte när jag mätt och belåten gav mig ut på en tur med Elwira i solskenet.


Riktigt goda och frasiga var de allt! och det är M som har börjat knapra lite på dom i kanterna ;-)

Onsdag


Kofta- Twist & Tango
Linne- H&M
Topp-(jättegammal)-wear it
Shorts- H&M
Strumpbyxor- Lindex
Boots- Wedins

Buggan säljs!

Nu ska vi  sälja våran min älskade Bugaboo Cameleon! Igår när vi var och kikade lite på barnens hus så kikade vi på lite vagnar och M fastnade (åter igen) på en urban jungle.
Innan Elwira kom och vi tittade runt efter vagnar så funderade vi på en UJ för M gillade den bäst då men tillslut blev det en Bugaboo som vi bägge varit nöjda med men jag har alltid gillat den snäppet bättre än M.
Och vi köpte även den med tanke på att det var jag som skulle vara mest ledig med Elwira, även fast M har och är hemma mycket så har jag ändå använt vagnen mer än vad han gjort när jag varut själv.

Men nästa vecka börjar ju jag jobba igen och M kommer vara pappa ledig så  nu är han supersugen på att köpa en ny vagn. För mig spelar det inte någon större roll just nu, eftersom de flesta vagnar är väldigt smidiga nu och det kan vara kul att prova något nytt nu.

Så nu har vi lagt ut en anons på tradera men jag vet inte om det är så lätt att få den såld där? får prova blocket om den inte blir såld. Har även lagt ut ett par andra tillbehör till vagnen där.

Här är våra annonser om någon här kanske är intresserad?

Mammablogg galan 2009


På mamma bogg galan kommer det att delas ut olika awards och röstningen har nu dragit igång på hemsidan.
Jag tar röstningen med en nypa salt, för det är ju så klart de bloggar med flest läsaremen även de som fångar flest röster som "vinner". Men självklart skulle jag bli glad för ett par röster kanske? *ler snällt* Det roligaste med galan är så klart att få träffa alla härliga mammor!
Jag har bivit nominerad i fyra olika kategorier, KUL!

  • Sveriges Bästa Mammablogg
  • Bästa Glamour Mammabloggaren
  • Bästa Barnmodebloggaren
  • Bästa Vardagsmammabloggaren

Så, lägg gärna en röst här på mig om du gillar min blogg så blir jag glad om jag får någon röst, hehe ;-) Rösta här


Sunny day!

Nu har vi kommit hem från en härlig dag tillbringad mestadels ute i den friska luften och det var så skönt att det var soligt idag! även fast våren fortfarande ligger och lurar.
 Vi var ute och hälsade på farfar och träffade även faster ute i stallet och stod och pratade ett tag. Var hur längesedan som hellst vi var ute där. Jag älskar att vara där ute! vi måste åka dit oftare än vi varit den senaste tiden tror jag :-)

Innan vi åkte hem så åkte vi en sväng till IKEA och kikade lite snabbt på ett par saker som vi skule behöva men så var det typiskt att det vi  skulle ha var slut och två andra saker tog dom inte in i vårat varuhus här i den färgen, typiskt.
Var nog första gången vi kom därifrån helt tomhänta :-)
Vi var även inne på MIo och barnens hus och så hämtade vi upp våran nya ryamatta som kom idag på ett lite mindre möbelvaruhus här i stan, jättefin var den! Jag hade nämligen inte sett den tidigare, då M valt ut den men jag är toppen nöjd.

Hos farmor och farfar hade de fått tre nya små små jack russel valpar, verkligen hur söta som hellst- och ännu sötare blir dom. De låg och värmde varandra under värmelampan och myste medans deras mamma hade gått ifrån ett slag för att äta.

På tal om att äta, det ska vi göra här hamma nu, sedan blir det nog ett bad för att värma upp mina smått kylda fossingar.

Spännande att kolla på hästar!

Sen frulle

Jag glömde helt bort att äta frukost i morse, och det hör inte till vanligheten! Jag höll på att styra med annat men sen började magen kurra och påminde mig. Så nu har jag precis ätit upp en tekaka med sallad, skagen röra och ägg på- mums! inget jag äter varjedag till frulle. Till det blev det favorit teet med kanel och mjölk. Tyckte det var något som fattades till när jag som bäst höll på att tugga på min smörgås, smoothie så klart :-)
Jag brukar ta ut bär ur frysen och hälla i ett glas på kvällen innan, så blir den inte lika kall och smakar mer av bären.
I denna hade jag hallon, blåbär och banan- favoriten just nu.

Det är UNDERBART väder ute och jag, M och Elwira ska strax åka åt till svärföräldrarna till  deras gård- så härligt!

Ha en härlig och solig dag!


Sträcker på sig

Satt och kikade lite på bilder och hittade dessa bilder som togs i början av månaden. De är från en dag då jag varit borta hela dagen och när jag kom hem på kvällen skulle jag smyga mig in och kika på min skatt men då vaknade hon och sträckte på sig och gav mig ett leende. Sekunden efteråt somnade hon om igen, så söt


Till håret

Skulle verkligen behöva uppdatera mig själv med nya snygga hårspännen. Elwira har ett helt gäng med olika sorter men jag själv har bara vanliga "nålar" hittade det här ros- hårspännen idag för att "piffa" till frisyren lite. Och snygga spännen tycker jag gör rätt mycket. Hur fint är det inte med en blomma i håret på sommaren exempelvis. Mer hår accessoarer vill jag ha

Lång lista

Nu har jag också gjort den låååånga listan

Lovar du att vara ärlig? Absolut

Du heter: Erika, Matilda

Smeknamn: Kika, ragger (ja mina systrar kallar mig det ibland, fråga mig inte varför) älskling mfl

Låt som när du är ledsen sörjer till? Nej, jag sörjer inte till någon speciell låt, men det finns många sorgliga låtar

Beroende av: Min lilla familj, mina systrar och föräldrar Även godis i alla dess former!

Vem behöver du mest just nu: Snarare saknar, mina vänner från Norrköping

Vad tror folk om dig? Folk har helt skilda tankar om mig här och ifrån min min hemstad. Här i v-ås där jag bor så har de flesta märkt av min lugna sida eftersom jag blev gravid när jag bodde här samt mammaledig med Elwira, och det som folk ser är så klart en familjär mamma. Innan jag flyttade från min hemstad var jag en riktig partyprinsessa och festade mycket och gärna och var allmänt wild & crazy :-) så folk från hemorten har nog svårt att se mig som mamma nu, medans de här i V-ås har kanske svårt att se mig som partyprinsessa?

Stämmer det? Jag är fortfarande en partyprinsessa, men som lagt det på hyllan för ett tag. Våran lilla familj kommer altid vara prio ett.
Vad får du oftast komplimanger för? olika kroppsdelar exempelvis för mitt hår, mina ögon och mina ben

Vad säger du för att imponera på någon? Varför skulle jag imponera på någon?

Hur imponerar man på dig? Humor, självdistans och vara glad och trevlig

Brukar du skratta för dig själv? Jämt och ständigt

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Kan du maila om hur jag vattenstämplar mina foton"

Var bor du? i Västmanland, Västerås

Trivs du där: Ja, jag trivs

Äger du några converse: Jo, 4 par dock två vita

Sprit, cider, vin eller öl: Cider och goda drinkar

Brukar du bli för full: När jag var lite yngre och det var inget vidare

Vad har du för mobil operatör: Comviq

Är du allergisk i mot något: Nej inte vad jag vet

Har du haft sex idag: Hehe, nix

Hur svarar du i mobilen: Hej det är Erika eller hallå

Vem ringde du senast? M

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: "Kolla om det finns något fint till Elwira"

Antal timmar sömn inatt: 7

Sov du ensam: Nej, alltid med M

Brukar du komma i tid: Jag är en riktig tidsoptimist men försöker alltid komma i tid,

När mår du bra: När mina närmaste mår bra och livet flyter på

När blev du fotad senast: hmm för någon dag sedan

Hur känner du dig nu: Lite småstressad av någon anledning försöker varva ner med den här listan :-)

Vanligaste färg på dina kläder: Svart, vitt

Vad tycker du om fötter: Jag gillar mina fötter och Elwiras små söta är för härliga! M har jättefina och LENA fötter för att vara kille. Fötterna ska vara vårdade!

Vad saknar du: Solen

Hade du en bra kväll igår?Mysig söndag, kan inte vara bättre
Favorit dryck på morgonen: God morgons färskpressade apelsinjuice Valencia! Brämhults kan slänga sig i väggen ;-)

Rakar du benen: Ja

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23 tiden

Är du blyg? Nej

Sysslar du med någon idrott: Nej

Vill du hellre ha mail än brev: Mail är ju smidigast och snabbast men inbjudningar och tack/lyckönskningar är fint att få på posten

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, men även andra och tredje ;-)

Har du spytt offentligt: jo, pinsamt men sant dock längesedan, haha

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Skulle känna på hur det är att bli bemött

Är du nöjd med ditt liv: Ja absolut! I framtiden blir det nog ett annat jobb som gäller, men jag gillar själva yrket för kläder och mode är så  kul, har svårt för att stanna på ett och samma ställe länge

Är du bortskämd: Jo, jag är väl kanske mer bortskämd än vad jag vill erkänna

Vad gör du i morgon:  Ska bara umgås så mycket som möjligt nu med kära Elwira och M, för nästa vecka börjar jag jobba igen

Vad är det värsta du vet? Falskhet,pedofiler, djurplågeri, hat, det finns tyvärr mycket

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? helt olika från  vecka till vecka

Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Ingen aning

Vad längtar du till? Solen!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, det har jag men träffar tyvärr inte mina bästa vänner dagligen eftersom de inte bor här, så det är tur att det finns telefon :-)

Vad är det finaste du fått? Underbara Elwira med finaste M

Hur gammal är du: 23 snart den 31:e Mars

Tycker du om någon just nu: ja, jag gillar många

Om fem månader: Är vi kanske i Spanien?

Du samlar på: erfarenheter

Gröna eller röda äppeln: Jag gillar bägge, beroende på sort men mest röda och gärna pink lady

Vem ringer du när du är arg/ledsen: surar hemma och pratar med M, ibland har det hänt att jag ringer mamma

Gillar du golf: Har aldrig provat riktig golf, för minigolf räknas väl inte. Men lite väl segt tycker jag nog

Vilken tid gick du upp idag: efter åtta

Har du sovit i din egna säng inatt: ja

Har du strumpor på dig nu: ja

Är det okej att gråta: Ja

När grät du senast: löjligt, men det var när jag såg en sorglig film för ett tag sedan

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Hjälp, jag kommer inte på något!

Bär du glasögon eller linser: linser

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej men oftast är det bättre kvalité på vissa märken

När går du upp ur sängen en helgmorgon: ligger gärna kvar så länge som möjligt, gärna till lunch om det går :-)

Har du piercing: naveln och öronen

Vill du gifta dig: Ja, någongång men det är ingen stress

Vill du ha barn: Har underbaraste Elwira, men ett syskon vill vi ge henne

Är du bra på att laga mat: Det beror väl på vem man jämför med. Men det tycker jag själv att jag är, det blir oftast lyckat och andra gillar det jag gör så då måste det vara bra

Är du flygrädd: Nej

Hur vig är du: Lite vig

Är du musikalisk? Älskar att dansa och vad tråkigt livet vore utan musik

Vad dricker du helst när du är törstig: vatten

Vilken är din favoritglass: favorit? GB:s texas pecan, Ben & Jerry´s, Häagen-Dazs

Tror du på ett liv efter döden: Ja, vem vet Nangijala kanske finns

Tycker du om sushi: Ja det är jättegott ibland

Vad äter du helst när du ser på film: Smågodis, glass, chips eller morötter och dipp

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja och gifta i över 30 år!

Har du tandläkarskräck: Nej, känns som  man är i trygga händer när man är där

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kväll och nattmänniska
Vilken ögonfärg har du: Blå

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Det måste varit väldigt längesedan, när jag var liten kanske

Biter du på naglarna: Nej

Röker du: Nej

Hur ofta tränar/motionerar du: Nej, men lungna promenader blir det ett par gånger per vecka

Senaste låt du hörde: "Hejja bamse" och andra barnlåtar som rullar i cd-spelaren i köket där Elwira är med pappa nu

*Puh* det var det


Påskhare

Ett sött påskägg i form av en påskhare gjord i 100% tovad ull skulle jag gladeligen mumsa påskgodis ur! Kan in
te hitta sötare "påskägg". De finns i dessa tre färger för ca 225:-

En gry of sif


Envisa

Då var det Måndag igen och jag och M ska ha tvätt dag idag, jippiee ;-) Han och jag har för övrigt haft en livlig diskussion om en sak som vi båda tycker vi själva har rätt i och den andre helt fel och vi är lika envisa så ingen kommer att ge sig förens vi får ett svar av någon som faktiskt vet det rätta svaret. Det är ingen stor sak egentligen, det är bara det att det är så komiskt att båda ska ha rätt! Vi kan skratta åt det men blir fortfarande smått irriterad på varandra för vi båda tror sig veta det rätta svaret :-)  Min älskade M, jag vet att jag har rätt ;-)
Jag undrar hur det kommer bli när Elwira blir äldre om hon blir likadan, hon har dessutom oxe som stjärntecken och de är kända för att aldrig ge med sig ÄVEN om de har fel! haha

Men som sagt tvättdag idag och lite andra roliga måndagsbestyr som att betala in räkningarna och plocka lite härhemma idag.
En tur med Ewira ska jag ta i det sköna ljusa vädret också.

Nu börjar världens finaste tjej bli sugen på lunch, så det är dags att fixa iordning lite mat till henne nu. Tänk vad skönt egentligen de har de små liven i den här åldern, bara pipa eller skrika lite så får de mat, ny blöja, lagda i sängen, uppburna och bara allmänt om pysslade och uppvaktade hela tiden- så skönt att vara liten!

Hoppas ni får en bra start på veckan! KRAMAR

Kardemumma, hallon och blåbär

Jag har precis gjort klart en sats med muffins som blev så sjukt goda! Gjorde efter ett recept som syster R mailat.
Hade dock inget rå socker hemma så jag använde vanligt socker samt farinsocker, och det fungerade fin fint.
Frågade M om han ville att jag skulle göra sockerfria, så jag gjorde sockerfria också.

Recept

2 ägg
1 1/2 dl socker,jag brukar använda råsocker
3 dl mjöl,jag kör hälfen dinkelmjöl o vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
25-50 g smör
1 dl mjölk
kardemumma
 
sen kan man lägga i vad man vill,tex hallon,blåbär,äpple med kanel =)
175 grader i ca 15-20 min beroende på ugn. Jag kör över och under värme först sen sista tiden varmluft.Jag använder stora muffinsformar och får ut ca 8 muffins

Hello spring!

Hittade blusen av en ren händelse när jag skulle kika på barnkläder på Lindex hemsida, vilket kap! ursöt tycker jag den är, perfekt till jeansshorts.
Balenciaga väskan har funnits ett tag nu men jag tycker den är lika snygg fortfarande, en perfekt  sådan.
 Jeansshorts är jag ett fan av, så lätt att matcha till olika plagg. Nitsandaler känns fortfarande hett och lika snyggt som förra året. Stora örhängen vimlar det av nu, och det är kul- för ett par år sedan älskade jag sådana sen tröttnade jag rejält men nu är det kul att det är tillbaka i modet. Och solbrillor känns som den perfekta accessoaren nu när vårsolen har börjat kika fram


Blus- Lindex
Jeansshorts- forever 21
Väska- Balenciaga
Nitsandaler- La redoute
Örhängen- House of Harlow- Kyss Johanna
Solbrillor- H&M

Ett fel på kvinnor

Min mamma skickade den här fina och mycket tänkvärda text till min mail;

Ett fel på kvinnor

Då Gud skapade kvinnan, och han hade kommit till sin sjätte dag av övertidsarbete.

En Ängel dök upp och sa; "Varför använder du så mycket tid till just denna?"

Och Herren svarade: "Har du sett alla specialeffekter jag måste ha för att forma kvinnan? Hon ska kunna tvättas, men inte gjord i plast, ha mer än 200 böjliga leder, Alla ska kunna bytas ut och hon ska kunna fungera på vilken diet som helst, hon ska ha en kropp som ska kunna föda och sköta fyra barn samtidigt, ha en kyss som kan läka allt från ett uppskrapat knä till ett sårat hjärta och allt detta ska hon kunna göra med bara två händer."

Ängeln blev förvånad över alla dessa egenskaper. "Med bara två händer?....Omöjligt! Och detta är bara standardmodellen? Det är för mycket arbete på en dag... Vänta tills i morgon och gör henne färdig då."

Det vill jag inte, protesterade Herren. Jag är så nära att slutföra denne skapelsen som är mitt hjärtas favorit. Hon botar sig själv när hon är sjuk, och kan arbeta 18 timmar om dygnet.

Ängeln närmade sig och tog på kvinnan. "Men du har gjort henne så mjuk, Herre?"

"Hon är mjuk", sa Gud, men jag har också gjort henne stark. Du skulle inte tro på vad hon kan utstå och klara av.

"Kan hon tänka?" frågade Ängeln.

Gud svarade: "Hon kan inte bara tänka utan hon kan även resonera och kompromissa"
Ängeln fick syn på något, sträckte fram handen och rörde vid kvinnans kind... "Herre, det ser ut som om denna modell har ett läckage"

"Jag sa att jag skapat för mycket olika funktioner på henne. Det är inget läckage... det är en tår", rättade Herren henne.

"Vad är den till för?" frågade Ängeln.

Och Gud sa: "Tårarna är hennes sätt att uttrycka sig på, hennes sorg, hennes kärlek, hennes ömhet, hennes ensamhet, hennes lidelse och hennes stolthet."

Detta gjorde stort intryck på Ängeln.
"Du är ett geni, Herre. Du har tänkt på allt. Kvinnan är verkligen vidunderlig!"

Det är hon!
Kvinnan har styrkor som förundrar mannen. De tål katastrofer, dem klarar tunga bördor. Men de har lyckan, kärlek och känslighet. De ler när de vill skrika. De sjunger när de vill gråta. Gråter när de är lyckliga och ler när de är nervösa. De slåss för det de tror på. De står emot orättvisor. De tar inte ett "nej" förrän de blivit övertygade att tro på en bättre lösning. De ger av sig själva, för att familjen ska ha det bra. De följer en väninna till läkaren om hon har läkarskräck. De älskar villkorslöst. De gråter när barnen öppnar sina ögon och de glädjer sig över sina vänner som lyckas. De blir glada när de hör om födelser eller bröllop. Deras hjärtan brister när en väninna dör. De lider vid förlust av en kär vän, men de är starka när de tror att de ingen styrka har kvar. De vet att en kyss eller kram kan läka ett brustet hjärta.

Men... det finns ett fel på kvinnan!

Hon glömmer vad hon är värd.


Robinson 2009

Strax börjar Robinson och det tror jag kan bli rätt kul att följa även fast det kan vara lite löjligt. Har gillat det programet när det gått tidigare, och det ska tydligen vara riktigt tufft i år?
Jag skulle nog kunna tänka mig att ställa upp i det programmet OM jag fick ta med mig en rakhyvel kanske :-) men deltagarna fick tydligen inte ta med sig en endaste personlig grej i år läste jag.
Smutsigt hår skulle jag nog kunna överleva med en tid och att känna sig allmänt lortig, det är ju en tävling :-)... men att vara orakad? nej det skulle jag inte klara av...lianer under armarna, nej tack! *haha*

Hemmagjorda pizzor

Jag överraskade M med att baka hemmagjorda pizzor nu ikväll och en mumsig pizzasallad till- det blev uppskattat! Jag gjorde degen med fifty fifty- vetemjöl och dinkelmjöl, och det blev gott. Ska prova använda större mängd dinkelmjöl nästa gång

M:s pizza med rökt skinka, svarta oliver och ost

Min pizza med rökt skinka, färska champinjoner, paprika och ost
Och hemmagjord pizzasallad så klart!

H&M snyggingar

Dessa plagg ska komma till H&M, tycker att den med med volanger är så snygg! och den lilla småblommiga klänningen är verkligen en sommarsöt variant. Det gäller att hålla utkik...


Pretty princess

Men hur sött var det inte med dessa små prinsess kläder? Även barnen är söta för den delen :-)

Kids asos

Guld & grönt

Guld och grönt känns som en helrätt vårkombination tycker jag. Älskar armandet och de vackra drömörhängena som faktiskt är på rea nu! man kanske skulle...

Armband- Ettika
Örhängen- Julie Sandlau

Från kyssjohanna

Lata lördag

Elwira vaknade strax efter sju i dag och som tur är har jag M som alltid är uppe med henne på morgonen så jag kan ligga kvar en stund och jäsa i sängen. M brukar gå ut och gå en runda med henne i stort sett varje morgon men det är inte ofta jag följer med då, morgontrött som man är...
Jag brukar istället gå ut och gå med henne strax innan lunch eller på förmiddagen Just nu känner jag inte alls för att gå ut och gå, jag ligger så bra här i soffan, men jag känner mig så trött av att inte göra något, och bara ligga och slappa- fast det är också skönt ibland.

Ska hämta lite tidningar som jag inte hunnit bläddra i ännu och hämta en bok, det är vad jag känner för att göra för tillfället :-)


När det är tyst är det bus på G

Elwira gick runt i sin gå stol i vardagsrummet tidigare idag och sedan vidare ut i hallen, samtidigt höll hon på och "prata" och gjorde massor läten ifrån sig men sedan blev det tyst ett tag och när jag gick för att kolla vad hon gjorde så hade hon på något sett lyckas ta sig ur gå stolen utan att göra ett ljud ifrån sig och satt och plockade ur mina saker ur handväskan i hallen :-) Man vet att när de små blir för tysta då sitter de och håller på med något bus!


Fredag


Tunika-Monrow
Jeanslegging- Gina tricot
Blått ribbat linne- American eagle
Helsvarta snekers- Converse

Förskoleplats

Idag har jag, M och Elwira varit och kollat på en förskola som vi tänkt placera Elwira till hösten. Det är en privat förskola och en såkallat "ur och skur" förskola. Jag var lite fundersam först över om det skulle vara svårt att hitta någon bra sådan här eftersom vi bor mitt i stan, så jag blev väldigt glad när jag fick höra om det här stället.
Det ligger dessutom 10 meter ifrån M:s jobb, så det kan inte bli bättre. Samt att det tar max tio minuter att gå dit hemmifrån.

De är max 11 barn och de är tre förskolelärare som jobbar åt gången, så det är perfekt. De har även en egen kokerska som lagar maten varje dag.
När vi kom dit så låg alla barnen och sov nerbäddade i vagnar utanför, och det är också jättebra att de gör det, jag tror även det är förebyggande mot sjukdomar, och att de mestadels är utomhus och leker på gården.
Tre gånger i veckan går de även till större parker med barnen.

Det verkar toppenbra och vår tanke är inte att Elwira ska behöva gå en massa timmar om dagen, kanske max 3 timmar om dagen i början, och sen får man ju se om det ska bli mer eller mindre M skulle kunna vara hemma hela tiden med lillan men vi båda tror att det är bra för hennes utveckling att träffa andra barn och vuxna en stund per dag.

Det ska bli spännande att hon ska få vara där i höst! Stället känns bra och tryggt så jag tror det kommer bli toppenbra, min magkänsla säger att  det blir bra :-)


Fredag

Veckorna bara flyger fram som vanligt, men nu känns det som det går snabbare än vanligt. redan Fredag i dag och idag står det lite städning på schemat, dammsugning bland annat- som vanligt. Elwira är helt otrolig med att stoppa precis ALLT i munnen, minsta smula hon hittar ska hon smaska på och utforska precis allt, lilltjejen.
Ja just de, vi ska och kolla in en förskola också, M har redan varit där och kollat men jag vill också se hur det ser ut där, ska tydligen vara jättebra.

Börjar bli lite sugen på att baka något, det var jättelängesedan jag gjorde det nu, måste bara komma på något smaskigt och gå och handla ingredienser.

Till helgen så ska vi förhoppningsvis träffa M:s ena syster som kommer hit och hennes ena son fyllde 1 år i Onsdags och han föddes för tidigt så han är förmodligen i samma stadium som Elwira är nu i utvecklingen.
Håller tummarna för att de kommer, för det var längesedan sist.

Hoppas ni får en trevlig Fredag!


Om mammablogg galan

Fick nyss reda på att det är ett gäng som kommer på mammablogg galan som inte är mammor, jag vet inte riktigt om jag tycker det är helt rätt?
Det är SÅ KLART jättekul att det är fler som kommer på galan men heter det "Mammablogg galan" så ska det väl vara det också? Det jag tyckt var det roligaste med den är att alla har just barn gemensamt, men så är det alltså inte.
Men å andra sidan så kanske det blir orättvist om inte alla som vill komma får komma?
Det är ingen big deal egentligen, bara lite funderingar. Det ska hursom bli jättekul att träffa ALLA :-)

Michel Klein bakelse

Den här klänningen från Michel Klein pour La redoute  bloggade jag om i Januari och beställde den även då direkt  när katalogen hade kommit, och tur var väl det för den sålde slut direkt.

Jag fullkomligt älskar den här tyllklänningen för den är verkigen så otroligt fin, och är glad att den dykte upp på posten i dag.  
Men den är inte direkt lek & busvänlig och först hade jag tänkt att den kanske skulle passa till lillan på syster T:s bröllop i Augusti nu i år men jag tror den kommer vara för stor och "avancerad" för lillan då :-) Så plan nr 2 är att den förhoppningsvis kan användas på en fotografering istället. Om inte annat, så är den bara fin att titta på, jag ska låta den få hänga framme

Solen luras

Det är strålande solsken här i dag, precis som igår men idag är det blåsigt och riktiktigt kallt. Vi var ute och gick en promenad förut med lillan och *brrr* det var inte så skönt. Mössa och luvan på jackan fick värma och solbrillorna hade jag satt på mig innan vi gick utanför dörren. Ingen mer blåst tack, vindstilla ska det va!






Liten och grön

Grönt tycker jag är en härlig färg, men det gäller att hitta de "rätta" gröna nyanerna. Dessa nyanser är sköna och gröna :-)
Den gröna klänningen med äpplen har jag klickat hem till Elwira, tycker den är så söt

Klänning med äpplen- Duns of sweden
Bäddset polkadot design- Barnlycka
Klänning med knytband- Kik kid- Babyshop
Byxa med ficka- Kik kid- Babyshop
Grön pläd med muffins- Sobea
Gröna leggings- Duns of sweden
Body dog- Ej sikke lej- Babyshop
Keps- Kik kid- Baby shop

Solbrillor på

Idag fick jag sovmorgon till strax efter nio, och det kändes som jag hade sovit i hundra år trodde klockan var närmare tolv jag vaknade, men det var skönt att det inte var så.
Har en lång lista på saker som måste betas av just nu och jag har fått lite gjort här på morgonen, saker som man skjuter upp och gör in i det sista, inge vidare faktiskt. Jag vill få klart allt sånt tråkigt tills jag börjar jobba igen, för jösses vad fort den här månaden har tickat på! Känns så för att jag snart börjar på jobbet igen :-)

Efter lunch kommer M hem och då ska vi gå på långpromenad, det ska bli härligt och idag får allt solbrillorna åka på, de saknade jag igår. Blir att inviga de för i år ;-)

Kram!


YSL på min näsa?

Jag, M och Elwira var inne en sväng hos en optiker och spanade in solisar idag. Jag är så sugen på ett par svarta brillor, och de får gärna ha lite pilotstuk men samtidogt vara lätta. De översta på bilden var precis ett par som jag lätt skulle kunna tänka mig, de satt riktigt snyggt utan att se för stora och klumpiga ut.
Jag gillade att säljaren sa att det kommer många stora men lätta solglasögon i år, för det är precis vad som passar mig.
Stora utan att se megastora ut. Jah tycker INTE om feta bågar och stora loggor.... det känns för mycket Thailands bågar just nu ;-) Dock gillade jag även det sista paret, för de var snygga i verkligheten.
I slutet av månaden ska jag på visning då de svenska representanterna från D&G, Chanel, Prada mf visar de senaste kollektionerna, så jag ska vänta med ett köp tills dess för då kommer man kunna prova mycket på en och samma gång. Superpraktiskt att slippa åka till Stockholm och springa runt och prova massa bågar.


Tuffing

Elwira fick ett par nya snygga jeans från polarn o pyret i dag, de sitter toppenbra och jag älskar att resåren inte spänner åt i midjan, men endå håller upp byxorna, dessa blir ett par nya favoriter i lillans garderob!

Härlig eftermiddag

Idag lämnade jag M och lillan själva för jag har varit iväg idag men kom hem tidigt förmiddag och M mötte upp mig ute i solskenet. Han hade gått en superlång promenad med henne idag och bara haft det mysigt.
Sedan gick vi hem och lillan fick sin förmiddagsgröt men sen så gick vi ut igen, det gäller ju att passa på när man kan vara ute! Inte jättelångt kvar tills jag börjar jobba heller, och då är man ju bara inne hela dagarna.
Ätit årets första glass ute i solen dessutom, det ni det var smaskigt värre! Allt smakar så mycket godare när man äter utomhus dessutom, åh nu längtar jag efter att grilla dessutom!
 
Vi åt middag på stan i dag och efteråt gick vi och handlade och sedan begav vi oss hemåt mätta och belåtna och fyllda med energi, eller jag var det iallafall, nu börjar jag redan bli trött för kvällen :-)

Just nu sitter jag i köket och lillan styr här för fullt och "pratar" en hel massa på sitt språk, hon är för go den där tjejen!

Snart är det dags för en dusch och senare en film i soffan med M, mys!

Sol och påskpynt?

Åh så härligt det är att vakna upp när det är SOL ute! Igår gick folk här i t-shirt i solen,  men det är kanske lite väl tidigt att börja klä av sig så mycket, för luften är ju fortfarande kall.
 Men det är skönt som bara den ute! Nu känns det som jag verkligen börjar vakna ur mitt vinter ide och tröttheten börjar rinna bort mer och mer.
I går när jag och M gick förbi en blomsterhandel så var det så härligt att se all vårblommor och påskris mm, nästan så jag känner för att påskpynta nu ;-)

Idag har jag lite att styra med så jag kommer inte vara hemma förens på eftermiddagen igen så M ska ta hand om lillan ett tag idag när jag är iväg. Han får gå och strosa i solen med lillan i vagnen, hon tycker nog det är lika skönt väder som vi.

Ha en skön Onsdag!

Kaffekurs

Ikväll har jag jag följt med M till butiken på kaffekurs,det var en kille från ett kaffe företag som var där och lärde ut en massa knep hur man gör olika kaffesorter. Jag som själv inte dricker kaffe förutom undantag om jag är riktigt  riktigt trött märkte att det är ju en hel vetskap det där!
Just nu pågår även "latte art" mästerskap i Stockholm och det visste vi inte ens att  det fanns! Spanade lite på you tube på ett  klipp, och det är verkligen en konst det där.

Svart till buggan

Ny toppklädsel till buggan har vi köpt som M var och hämtade ut och satte fast på vagnen idag. Innan hade vi beige fleece som vi båda hade tröttnat på och vi båda ville ha svart canvans. Passar fint till åk påsen som vi fortfarande använder, det är ju så smidigt.
Nöjda blev vi båda med den svarta toppklädseln iallafall, tycker det passar bra till den märkgråa grunden och den rosa påsen, snyggt och enkelt

Vår bestyr

Nu känns det verkligen som att våren är på väg! Det är fantastiskt skönt väder ute här och solen skiner! ca sex grader har vi här och solen skiner och värmer skönt. Det är så att jag har lust att gå ut en sväng snart igen. Det är inget innesittar väder idag inte!

Jag och M gjorde ett  ryck här förut med städning och M gjorde även rent hela barnvagnen, så nu ser däcken nästan som nya ut, stor skillnad blev det iallafall. Ny toppklädsel satt han på dessutom, vi båda var trötta på det beiga nu.

M har haft rätt tråkigt här hemma utan oss, och han har varit på IKEA vid två tillfällen, och det mina vänner är kors i taket, för det är knappt så han vill åka dit två gånger per år i vanliga fall :-)
Men nu har han alltså åkt dit av egen vilja och han köpte nytt matsalsbord med plast för 6-10 pers som jag velat haft samt samt ett mindre från samma serie till köket.
Ett nytt skrivbord, bokhylla, hyllor mm köpte han också så han har haft lite att pilla med när jag varit borta :-)
En ny ryamatta till vardagsrummet har han också beställt men från ett annat möbelföretag här i stan som skulle komma den här veckan, spännande!
Så det var ganska bra att vi åkte iväg, för då har M fått rätt mycket gjort som vi bara har låtit dragit ut på tiden ett bra tag nu. Men plötsligt händer det ;-)

Strax ska jag fortsätta röjja lite här, men först en liten paus framför datorn sedan ska jag ut i det härliga vädret igen






Bilder från dagarna som gått

Här är lite bilder från Norrköping hos mormor och morfar samt syster T i Stockholm :-)

En trött liten tjej på väg till tåget till mormor &morfar

Födelsetårta åt vi när jag var framme i Nkpg :-)

¨Sussar ute på promenad i friska luften

Det gäller att man klär sig varmt ute på promenad


Lilla busfröet hos mormor och morfar

Sovstund i bilen på väg till Stockholm

Lille Viggo i moster R:s knä

De två små söta trollen

Elwira spanar ut på innergården

Viggo är lättroad i sin babysitter:-)

Efterlängtad sovmorgon

Jag har sovit som en prinsessa i natt och det har även Elwira gjort, så skönt! I morse tog M hand om lillan som vanligt och jag kunde ligga kvar och sova en stund och bara ligga och sträcka på mig utan att behöva lyfta ett finger, härligt!
Ska vara hemma idag med lillan och M och ta det lungt, packa upp lite och tvätta. Det tar på krafterna att vara iväg :-)
Elwira verkar jätteglad att vara hemma, och hon har krupit runt ÖVERALLT i full rulle och busat en massa, helt vild! Och pappa tyckte sin lilla tjej blivit ännu större nu.

Nu ska jag strax kika på bilderna i kameran, och lägga ut en del här på bloggen när lillan har somnat på sin förmiddags lur.

Ha en skön Tisdag!

Hem ljuva hem!

Nu är vi tillbaka här hemma och det känns som vi varit borta i evigheter! Har varit skönt att vara borta ett tag men samtidigt lite jobbigt när Elwira har varit kinkig till och från. Men det var absolut värt att komma i väg ett tag och träffa mina nära och kära =)
Men vad skönt det är att vara hemma! Oj vad jag saknat kära M, ja det känns verkligen som vi varit borta länge. Trevligt har jag iallafall haft det och min lilla skatt har faktiskt varit duktig trots allt, bara att man inte är van vid att hon varit kinkig när rutinerna har blivit rubbade. Ikväll stoppade M om lillan och hon somnade på fläcken, nu tror jag hon känner sig super trygg i sin egna säng här hemma. När vi kom innanför dörren fick M det största leendet av Elwira, det var inte bara jag som saknat M, och som han saknat henne!

Nu ska jag fortsätta mysa med M och bara vara, väskor får vänta att bli upplockade tills i morgon, för i kväll är jag helt matt.

Kramar från mig!


De två små

Jag är fortfarande kvar hos syster T här i Sthlm. Syrran är iväg på ett ärende och hennes sambo är iväg på jobbet så jag är själv med lille Viggo och Elwira nu.
 Jag och min skat har ätit frulle och busat här på morgonen medan Viggo inte ens har vaknat ännu :-) Och nu har Elwira somnat på sin förmiddags nap, så jag får väl se om Viggo vaknar för lite mat snart.
Känns konstigt att det är helt knäpptyst här nu, bara tangenterna som låter när jag skriver, man är ju så van att höra Elwira och Viggos söta läten.

Men idag ska jag åka hem med lillan och det har varit skönt att vara iväg påde i Norrköping hos mormor och morfar och även här hos äldsta syrran, men vad skönt det ska bli att komma hem nu! Och jag saknar M sååå mycket! Men jag tror absolut att det är bra att vara iväg ifrån varandra ett tag, ett redan starkt förhållande blir bara starkare av det tycker jag. det pirrar i magen bara jag tänker på han nu, jag längtar så till han nu. Är även en till liten tjej här som längtar till sin pappa tror jag minsann :-) Världens bästa pappa.

I gårkväll hade syster och hennes sambo gäster här hemma och vi åt middag och så, det var trevligt fast jag var rätt trött. Syster R åkte hem igår på kvällen, min och T:s supernanny är hon :-)

Ska passa på att göra mig iordning lite här nu när de två små sover! Med andra ord- tvätta ansiktet och läga på lite smink. Duscha får jag göra senare när jag är hemma, har ingen lust att ställa mig i duschen, och så vaknar någon och väcker den andra! kan nog endå inte njuta av någon dusch nu, så det får allt vänta nu när jag är själv.
Senare när jag kommer hem, får jag allt ta och lägga upp några nya bilder också.

Ha en bra Måndag!

I Sthlm

Natten var som vanligt inatt för Elwira sov precis som vanligt, jag la henne strax efter sju på kvällen så det skönt att hon var sig lik i natt.
 Jag gick och la mig direkt efter Let´s dance igår kväll så jag var utvilad i morse vid sju när hon vaknadeI morse åkte jag, mormor, morfar och syster R och Elwira så klart till syrran i Stockholm.
Resan med lillan gick också bra, Elwira sov en stund men sen satt hon och busade med lite leksaker och min sminkväska var riktigt spännande ett bra tag :-)
Dock hittade vi inte hit till systers adress direkt, men så är det alltid när vi åker till Sthlm, virrar alltd bort oss men sen på något sätt hamnar vi rätt tillslut.
Prcis nyligen flyttade dom till den här nya lägenheten och det är verkligen toppen fin och så fräsch.

Idag har dagen gått så himla fort! Har varit extra kul att träffa Viggo så klart, och han fick värsta skrattatacken tidigare när jag busade med han i babysittern, låter ju så sött med babyskratt! T:s sambo filmade dessutom så det ska bli kul att se på sen.
Elwira har varit duktig men lite mammig nu när vi är på väg, men det hör väl till den här åldern. Ett bad fick hon ikväll och det tyckte hon var kul att sitta och plaska så mamma blir blöt är alltid kul ;-)

Nu sover Elwira men jag ar fått gått in ett par gånger och stoppat om henne på nytt, för hon kom inte till ro direkt. Hon har fått låna Viggos spjälsäng som vi sänkte ner så den ska vara säker för henne. Lille Viggo kommer nog få sova i vagnen i natt, men det har han tydligen inget emot :-)

Vi sitter och kollar på melodifestivalen nu, men jag är inte så jätte intreserad egentligen, men det är väl lite bättre bidrag i år än vad det brukar vara?
Nej nu ska jag gå tillbaka och vara social igen, och Viggo skrattar för fullt nu! Sötnosen


Fredags mys

Jag och syster R eller rättare sagt syster har precis bakat klart en pizza, jag hjälpte bara till med att lägga på fyllningen :-)
Nattade Elwira under tiden och nu sover hon som en stock utan protester, det känns som hon vant sig att vara här nu.

Det ska bli smarrigt med nybakad pizza framfr Let´s dance snart.
Jag bad pappa göra hans "berömda" chockladbollar förut så han gjorde det på min begäran, de är så sjukt goda de slår alla konditoriers chockladbollar med hästlängder. Färskpressad apelsinjuice till är supergott. Är så hungrig nu, därför jag bara tänker på mat :-)
Nu ska jag ta en dusch och sedan blir det att smaska på godsaker framför tv:n resten av kvällen.

Ha en härlig Fredagskväll!


T R E

Glömde nästan bort att min äldsta syster fyllde år i dag :/ inte så bra... i förrgår fyllde ju mellersta syrran år och dagarna går ju så snabbt! snart fyller även jag år, vi alla är födda i mars ;-)
Och våra namn bildar förkortningen T R Eoch vi är ju tre dessutom , inget mamma och pappa planerade det bara blev så =) Mars, det är våran månad.

T R E (och jag hade bruna linser här)


Det är Fredag!

Vad veckan har gått fort! nu är det redan Fredag igen! Vi har precis varit ute på promenad, Elwira, jag och syster R det var skönt och uppfriskande.
Elwira sov nästan hela natten i går, hon vaknade till en gång så jag gav henne välling och då somnade hon om direkt, så det gick smidigt.
Jag hade egentligen tänkt att åka till Kristine idag men när jag höll på och gjorde mig iordning på morgonen så skulle R ta hand om Elwira, men det gick inget vidare för Elwira var inte alls på humör. De hade ju inte träffats på över en och en halv månad bortsett från i förrgår när vi kom på kvällen då, men det var kvällen då allting blev fel.
Så i natt sov R över här hos mormor och morfar för hon är ledig idag.
Men att åka iväg från en lessen Elwira med separationsångest skulle nog inte varit någon hit.
Så det är bättre att jag fick stanna hemma men henne och umgås tillsammans med R istället. Kristine kom hit en sväng så vi fick prata av oss en stund :-)

Elwira somnade ute på promenaden och ligger fortfarande och sover i vagnen utomhus, det gjorde hon igår också, ser så mysigt ut att sova utomhus nerbäddad, jag vill också vara liten och ligag så ;-)

Tänkte även träffa bente och lilla Tilde idag, men hennes dotter var sjuk, så typiskt att lilla sötnosen var sjuk just nu när jag är hemma här, men så är det och går tyvärr inte göra något åt.

Nu är det lucnh, och magen kurrar!

Nästan som vanlig :-)

Idag gick det mycket bättre vid läggningen. Inte så konstigt när man tänker efter hur allt var igår, eftersom allt blev nytt för lillan. Först och främst åkte vi ju rätt sent och hon kunde inte somna på tåget etersom det var ljust. Och de vanliga rutinerna blev ju inte vanliga eftersom tre till huvuden var med här hemma när det skulle matas, bytas och nattas. I vanliga fall är det alltid bara jag och M som lägger lillan, utan att tre till personer är med och pratar och vill hjälpa till.

Men idag var jag själv när vi hade vår lilla kvällstund jag och Elwira. Vi var själva vid bordet när hon fick gröt då mamma duschade och pappa var iväg och hämtade yster R hemma hos sig.
Så det var lungt och stilla som det bruukar. La henne i sängen strax innan halv åtta (som är vanlig tid) och då låg hon still och jag gick ut ur rummet och hon var tyst ett par minuter tills hon började pipa där inne i rummet. Men lilla hjärtat hade bara lagt en kotte, och ingen kan väl sova med en sån. Så snabbt bya blöja i halvmörkret och sedan stoppa om, ge nallen och så åkte de små fingrarna in i munnen igen och hon somnade. Andades(nästan) ut när allt verkade som vanligt efteråt, och hon har sovit fram tils nyss då hon vaknade en sväng men somnade om rätt snart.
Jag tror och hoppas hon kommer sova hela natten som vanligt nu till i morgon, men jag ropar inte hej än.
Jag blev lite lessen igår när ingenting var bra och det inte gick att göra så mycket. Jag vet att det inte är några ovanligheter att de små kan ha sömnproblem, men eftersom vi knappt aldrig haft det så blev det en stor grej, fast det egentligen inte är det.
Mamma har berättat att min äldsta syster var som Elwira nästan varje kväll/natt (!) så man ska ju verkligen inte "klaga"

Nu sitter jag här trött, nyduschad och ska bara borsta tänderna och hoppa i säng bums.  morgon ska jag träffa kristine och alla hästarna, det ska bli kul!

Natti natti! (ps, tack för alla fina kommentarer, jag svarar alltid på dom men när jag har mer tid och ork, så i morgon med andra ord ;-) ) KRAM!


Ovanlig kväll

Igår åkte vi med tåget strax efter 18.00 och var framme kl 21.00, jag trodde så klart att Elwira skulle somna eftersom vi åkte sent (det fanns inget annat tåg tidigare som inte hade upehåll och byte pg. byggarbete) När vi satt på tåget så fick lillan sin gröt som vanligt och jag trodde hon skulle somna i vagnen eftersåt, men icke. Jag tror det berodde på att det är ju aldelles för ljust i ett tåg.
När vi var framme hemma hos mormor och morfar så gick det inte alls att lägga henne, hon ville inte alls sova. Så hon fick sitta uppe med oss som drack te och åt av min systers födelsedags tårta sent på kvällen :-)
vet inte hur många gånger jag fick lägga lillan igår, hon kunde helt enkelt inte somna. Igår var det verkligen så konstigt och väldigt ovant att hon inte somnade som vanligt, jag kände inte igen min lilla tjej som bara var lessen, så som hon var igår har hon aldrig varit tidigare.
Tillslut somnade hon i min famn, och det har inte hänt sedan hon var nyfödd. Allt var så tokigt igår, det kanske berodde på miljöbytet och vi kom ju fram rätt sent så hon han kanske inte vänja sig riktigt?
Som sagt hon somnade iallafall i min famn strax innan tolv men vaknade igen runt 3 på natten, vilket aldrig heller händer.
Så då blev jag tvungen att ge henne lite vällig och då somnade hon om som "tur" var och sen så sov hon som vanligt till åtta i morse.
Jag hoppas hon kommer vara som vanligt i natt att lägga och att hon inte vaknar mitt i natten.

Idag har vi bara tagit det lungt och jag är rätt seg i dag så det blir att stanna hemma. Vi var ute på en promenad på förmiddagen och lillan somnade ute i friska luften, det var bra för det behövde hon.

Just nu håller jag på att hjälper pappsen lite i köket med mat och lillan sitter på golvet och grejjar med leksaker och andra köksredskap :-)

Nu ska jag fortsätta här, hej hopp! ;-)



Onsdag

Nu är jag trött men glad att vi äntligen kommer iväg :-) det har snöat hela dagen här, men nu verkar det äntligen ha slutat. Dags att gå till tåget!

Fuskpäls- H&M trend
Tröja- H&M
Jeansleggings- Gina tricot
Skor- Converse
(Långa handskar+ mössa ute)

Philip b

beställde ju från Eleven för ett bra tag sedan, men paketet hämtades ut så sent som i går. En leave in produkt var jag på jakt efter och den här från Philip B luktar gott och känns skön och lätt att ha i håret efter att ha provat. Ett riktigt mjukt läppbalsam från master organic klickade jag med hem. Perfekt att ha med sig när man är på språng och det luktar så gott och det känns som läpparna badar i fukt, perfekt för torra läppar

Packat och klart

Puh! Har precis packat det sista nu, jag började lite smått i morse men sen kom jag på en hel del jag glömt packat, så det tar alltid längre tid än man tror. Telefonen har ringt och pipigt hela dan och det har inte gjort mig mindre stressad.
Har iallafall varit på jobbet och hämtat mitt schema och fyllt i lite semesterdagar och sånt, så det är skönt att det blev klart innan jag åker.
Ringt ett par viktiga samtal har jag hunnit med, trots superlång väntatid (tacka vetja högtalartelefon) och så sprang jag till polarna o pyret och köpte en överallt till lillan att åka i barnstolen. Värsta jag vet är att stressa, men idag blev bara allt så mycket stressigt än jag räknat med, inge vidare.

Nu har jag (nog) packat allt och lillan har precis somnat så nu kan jag andas ut ett tag innan tåget åker, skönt! Blir nog skönt att vara borta ett tag med Elwira på egen hand, var ett tag sedan jag var hemma i Nkpg nu. Måste ringa till mina bästa vänner för att hinna boka någon "dejt" också, det har jag glömt.
Nej nu måste jag  få i mig något att äta innan färden. Så dags att bege sig ut på jakt till köket efter föda :-)

Hej svejs!

Packade i två skötväskor (acta graco + skip hop) med mestadels kläder i, en till lillan o  en till mig+ saker i korgen under vagnen också :-)

Reserver

Beställde hem ett par vita Converse fast jag har redan ett par sedan förra året, men det är inte helt fel med ett par "reserver" tyckte jag. Det var 40% på en valfri vara från ellos så det blev billigare dessutom :-) I Love Converse

Randigt från twist & tango

Skönt när små paket kommer i brevlådan, så man slipper hämta ut dom :-) Idag fick jag den här från twist & tango som jag bloggade om för ett tag sedan, och jag är helnöjd. Mjuk och skön basic tröja till vardags, precis vad jag behöver nu.

Lady in red

En röd klänning, det är väl egentligen något alla kvinnor borde äga, eller? jag gör det inte men jag skulle gärna vilja ha en. Den långa klänningen är i 100% siden och den skulle jag vilja ta en närmre titt på i butik, på ellos finns den dock bara i stl 40 kvar. Den kortare varianten har en snygg skärning och en jättefin sommarklänning.Bägge är från twist & tango.

ellos
Sid & Sally

H&M home hos oss

Jag beställde aldrig något samma dag som H&M släppte sin home kollektion, jag glömde helt enkelt bort att lägga ordern trots jag klickat i det jag ville ha i varukorgen. Men vilket fall så gjorde jag det för någon vecka sedan och igår kom paketet. Överkastet tvättade jag eftersom det luktade lite överskottsfärg(?) Men nu är det torrt och jag bäddade med det nyss. Gillar det vita fräscha samt att det är quiltat mönster och materialet är skönt.
Badrumsmattan och handukarna känns fina i kvalitén´så jag kommer absolut beställa mer från H&M:s kollektion nu.
Överkastet

Badrumsmattan

Handdukar

Onsdags morgon

Idag är det tänkt att jag ska åka till Norrköping på kvällen och syster R fyller år idag- stor grattis kram! Sen ska jag göra ett nytt försök och gå till jobbet idag och prata lite om schema osv.
Gjorde bland annat smoothie med hallon, blåbär och banan nu på morgonen och det är ju så gott!
Ska börja packa våra saker snart så jag har det gjort, inge kul att göra det i sista sekund innan tåget går... jag har  en tendens att vara ute sent i vanliga fall med det. Måste gå till polarn o pyret och köpa en ny overall till lillan också som hon kan ha på sig i bilbarnstolen som jag sätter på vagnen när vi åker. Den förra vi hade blev ju tvungen att återkallas.

Nu har det börjat snöa igen, jag undrar då vart våren försvann? kändes som den vara här ett tag.

Ha en bra Onsdag!

Biokväll

den här dagen har verkligen bara rusat iväg, jag undrar var den försvann ;-) Efter jag hittade nyckeln efter några svettiga timmar så satte jag igång och började dammsuga men det blev istället storstädning, super skönt att allt är tipp topp här hemma nu.
Efter all städning så hade jag totalt glömt bort tiden när M kom hem och hade farmor med sig, M påminde mig då om att vi skulle ju på bio så då blev det att hoppa i kläderna och slänga på sig lite smink.
Middag hade vi inte hunnit med så det blev de största mackorna på subway idag.
Det var förhandsvisningenShopaholic vi var på. M tyckte inte filmen var speciellt bra, och den var inte heller superbra enligt mig så jag förstår att han inte tyckte om den så värst. Men den var helt okej och vi båda fick oss ett par härliga skratt ett par gånger =), men skönast var att bara få  slå sig ner och slappa :-)

Farmor hade lagt Elwira för natten men när vi kom hem så vaknade hon, men hon somnade om direkt efter vi bäddat ner henne. Vi har en lampa vid Elwiras säng med dimmer, och farmor hade inte släckt den helt så det kan vara därför hon inte sov så djupt. När man släcker den somnar hon som en stock.
Satt och pratade ett tag med farmor i soffan innan hon skulle bege sig hemåt igen, det var trevligt.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan slänga mig i soffan och fortsätta knapra bacon chips, vi kom sent till bion men vi hann precis när reklamen var slut. Så vi hann inte köpa något snacks innan så vi köpte med oss hem efter bion istället ;-)

Otur

Något helt sjukt hände här hemma tidigare, skulle nämligen bege mig ut med Elwira för att träffa chefen på jobbet en snabbis men när jag skulle låsa dörren då  var hemmanyckeln borta från nyckelknippan! Helt sjukt... fick gå in igen och börja leta som en galning, och vart letar man då tänke jag? svetten rann och jag hade stackar Elwira påklädd i vagnen, så tillslut fick jag ge upp och ta ur lillan ur vagnen som höll på att somna.
Fick lägga henne i sin säng, så hon somnade där istället.
Letade som en galning, jag vet inte hur länge, ledsen och förkrossad....mamma ringde upp mitt i allt och sa åt mig ta en paus så jag satte mig ner i soffan och åt lite godis för att lugna mina nerver.
Började leta igen och letade en sista gång i skötväskan och på något helt otroligt sett hade nyckeln fastnat inuti fodret!
(Där kunde jag sluta tänka på vad det hade kostat att byta lås...) snacka om att jag kunde andas ut igen.
Förstår fortfarande inte hur nyckeln hade kunnat "hoppa av" nyckelknippan!? det är helt sanslöst! det hade

Nu har det börjat snöat här! får se om vi beger oss ut senare istället,och chefen hoppas jag hinna träffa i morgon i stället


Leksaksförvaring

någon snygg leksaksförvaring att kunna ha i köket samt i vardagsrummet har jag kikat efter ett tag nu och hittade äntligen dessa fina korgar hos syster lycklig.
Leksaker har ju en tendens att ligga utspridda överallt, bra och gärna snygg förvaring är ett måste.


Inte en blund

Idag har inte Elwira sovit en endaste blund, vilket aldrig har hänt. I vanliga fall har vi superbra rutiner här hemma då lillan sover en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen, och nästan vid exakta tider.
Men inte idag, lillan har varit pigg som en lärka och somnade varken i vagnen ute eller i sin säng som hon brukar.
Så idag har hon blivit vuxen ;-) hoppas det bara är något tillfälligt, för det är perfekt när hon sover iallafall på eftermiddagen så kan man fixa med lite annat under tiden för sig själv och jag kan vara som mest effektiv och det tycker jag är viktigast när M inte är hemma, men det har han varit idag så det har inte gjort något att hon inte sovit i och för sig.
Hon har gått i gå stolen, krupit runt och åkt vagn och så har vi busat och skrattat en massa, ibland kan hon bara titta på mig och börja skratta, hon är så rolig! -allt har varit som vanligt idag förutom sömnen då.

Nu är det dags för middag!

Happy Monday

Ny vecka igen och jag har lite tråkigt pappersarbete att fixa med idag och några samtal att ringa, måste även gå och planera lite med min nya chef i morgon som jag aldrig träffat tidigare men som verkar jättetrevlig.
 Men sen alla "måsten" är avklarade så har jag roligare saker att se fram emot. Kommer förhoppningsvis åka till Norrköping nu i veckan och gratta syster R som fyller år och bo hemma hos mormor och morfar och förhoppningsvis träffa mina bästa vänner. 
I slutet av veckan ska jag vidare till Stockholm och bo hemma i syster T och hennes sambos nya lägenhet. Det ska bli roligt :-) Så det blir jag och Elwira som åker och pappa blir kvar här hemma och ska jobba.

Men nu ska jag ta tag i lite pappersgöra, ska försöka bli snabb klar så jag kan ägna mig åt roligare saker sen.

Happy Monday! *hrm*

Räksmörgås & glass

Gjorde iordning räkmackor förut som precis blivit uppslukade. De blev så goda med bland annat äkta majonäs en klick rom samt dill på toppen. Vi hade dock ingen citron, det hade varit pricken över i:et så de nästan hade sett köpta ut :-)  Till efterätt åt jag glassen texas pecan som är så smarrig. En film på det här så blir det ett perfekt avslut på helgen

Polkagrisar

Ibland blir jag sugen på polkagrisar, och det är ju inte det lättaste att få  tag i den här stan, och att åka till Gränna bara sådär är uteslutet ;-)
Så jag brukar ibland beställa från polkagrispojkarna och då kommer det smaskiga polkagrisar med ett paket på posten. Smidigt & gott.
Beställde även två remmar och en påse med blandade godisar samt sockerfria polkagrisar till M. Två nya favoriter som jag inte smakar förut var "kärleksstång" och "sur jordgubb" mums!
Hälften är redan slut och jag fick de i Torsdags, och ja jag har borstat tänderna extra noga :-) Ja jag är en sann gottegris och kommer alltid förbli det och skulle aldrig välja bort godis,det är för gott för att vilja avstå


Snart jobb

Då är det söndag idag, och en minst lika soft sådan som gårdagen blir det i dag. Vi har nyss ätit lunch allihopa här hemma och lillan börjar bli trött nu så det är dags för hennes lur snart. Vi tänkte passa på att sätta på någon film jag och M när hon somnat och ligga och softa framför tv:n och smälta maten.

I morgon ska jag till jobbet och höra lite ang mitt schema och prata med chefen, känns lite konstigt att jag snart ska börja jobba igen, men just nu så känns det helt okej faktiskt.
Jag kommer inte heller jobba heltid, och det känns bra att inte göra det. Så i morgon måste jag ta tag i det + lite annat fix, men det är i morgon det.

Nu blir det filmmys mitt på ljusa (det är grått ute) dagen :-)

Helgstämning

Lung och skönt har det varit här hemma idag, och jag har verkligen passat på att ha sovmorgon i dag, så skönt! En kort promenad har vi tagit på förmiddagen.
Vi har mest hängt i soffan i dag och ätit scones som jag slängde ihop. Sen har vi busat med Elwira som vanligt. Är en lugn och skön Lördag idag, får se om vi hänger med på en barnvagnsfika lite senare idag, om de vi ska träffa är friska från en magsjuka nu.

Idag är det extra skönt att bara vara och inga måsten (de sistnämnda väntar vi med tills på Måndag)


Hemmagjorda hamburgare och Let´s dance

Vi har ätit hemmagjorda hamburgare av nötkött här hemma ikväll och de blev riktigt lyckade, MYCKET godare än köpta.
Jag sitter bänkad framför tv:n med laptopen i knät och sitter och inväntar Let´s dance- så klart ;-)
Elwira har sagt "pa pa pa pa" hela dagen idag, i vanliga fall brukar hon säga "mamma" och "ma ma ma ma" och så "pratar" hon på sitt baby språk en massa som man inte har en blekaste om vad det betyder, men sjukt sött låter det!

Nu börjar Let´s dance Önskar alla en trevlig helg

Zebra touch

Tycker det är lite svårt med zebramönstrade kläder, jag tycker det är snyggast som accessoarer. Den här klänningen är lite lagom zebra inspirerad om man kollar på mönstret som ser fantastiskt snyggt ut, älskar alla dessa färger,en  härlig blandning

H&M

Svart maxiklänning

Har sett ett flertal snygga maxiklänningar, och jag tycker det är riktigt snyggt. Men för mig tog det ett tag att vänja sig vid dem. 
Gillar den här enkla i modellen som passar till vardags. Det är djup urringning på denna men det tycker jag är snyggt. Annars är det också  fint med en axel bandslös topp under.
Dessa ballerina skorna med peptoe tycker jag var grymt snygga för de har perfekt leopardmönster

Från H&M

Gårdagen

Det var lite svårt att lämna lillan i går på morgonen för att vara borta en hel dag och komma hem när hon sov för längesedan.  Tog dessa två bilder precis innan jag skulle gå och hon var superglad och gick omkring i sin gåstol i köket när jag lämnade henne och pappa själva.

Pappa satt upp håret i den roliga tofsen =)

På tåget till Gävle sov lille Viggo ett tag i början, så söt så

Sussar sött

Här sitter jag hos frisören med Viggo

En glad liten en är han allt


På centralen igårkväll när det var dags att säga hej då till syster och lille Viggo som hade somnat sött i vagnen

När jag kom hem så gick jag direkt för att titta till lillan som sov och ta en bild, då vaknade i ett par sekunder och log åt mig för att sedan snabbt  somna om igen. Jag tror hon ville "säga" godnatt till mig ;-)


Nya favoriter

Ett måste när jag åker tåg är att ha någonting att mumsa på och något att läsa. När vi satt på tåget till Gävle hade min syster köpt med sig hennes favorit muffins som är hallon & kardemummamuffins med kakdeg på toppen från Espresso house. De var beroendeframkallande! Jag måste försöka baka några liknande snart, för det var sjukt goda.Har ingen bild på godsakerna för de tog slut på en sekund.

Provade den nya glassen magnum temptation caramel & almonds som var god men inte beroendeframkallande :-) Är egentligen inget fan av bubbelvatten och köper det enbart om jag inte har tillgång till vanligt vatten med tanke på hur miljöovänligt det är också. Men den med mangosmak var vilket fall riktigt god.

Frisörbesöket

Hemkommen sent ikväll med tåget som rullade in strax efter tio. Har tagit mig  en sen kvällsmacka och druckit te och bara umgåtts med M nu ett tag i kväll. Elwira har varit en glad tjej som vanligt och allt hade gått bra med henne idag sa M. De har varit ute på promenad och umgåtts med farmor och farfar samt shoppat på stan.

Jag åkte ca 08.00 med tåget till Stockholm där jag mötte upp syster T och lille Viggo, och sedan hoppade vi på tåget till Gävle för att bli fixade i håret.
Frisören började med systers hår runt halv tolv och jag passade lille Viggo som var så snäll så. Han har blivit en stor kille nu, 3 månader nu och så söt. Gick i väg en sväng på stan med han och då somnade han som en stock.
Fick äta lunch själv idag, och det är inte var dag det händer men jag hade ju lille Viggo som sällskap :-) Åt på en china restaurang och det var gott.
Efter det så gick jag tillbaka till frisören och då var frisören nästan klar med T:s hår så då stannade jag kvar där. 
Viggo tyckte det var spännande att kika på när morsans hår fönades men sen blev det hungrigt och då var det dags för amning.
Systers hår tog nästan 2½ timme, men tiden gick så fort när jag passade han.

Sen var det min tur att sätta sig i stolen och  frisören började lägga en färg i utväxten som fick sitta i ett tag. Sedan var det dags för sköljning och därefter kammning och klippning. Jag toppade bara topparna, precis som jag brukar göra.
Efter det var det dags att föna håret och sedan sätta igång med alla folieslingor som alltid tar såå lång tid, snacka om träsmak i baken. Och när de var klara så skulle de ju också sitta i och verka. Det är mycket väntan hos frisören, tacka alla tidningar!
sen plockades folien bort och håret sköljdes och tvättades noga. Sedan la hon i någon produkt i håret som skulle jämna ut färgen eller hur det nu var. Jag var så trött vid det här laget så jag kommer inte ihåg vad det var hon förklarade men den skulle också sitta i håret och verka ett tag. Jag blir alltid så trött av att bara sitta. 
Efter det var det dags för sköljning igen och sen fönade hon hela håret och SEN var det klart, ca 4 timmar senare =)
Men det är inga konstigheter, 3-4 timmar brukar mitt hår ta att göra.

Blev iallafall jättenöjd med resultatet men frisören sa att  det kommer bli något ljusare efter första tvätten. Och jag tycker alltid det blir snyggare då med eftersom håret färgen "blandas upp" då och det är då jag helt kan se det färdiga resultatet.

Sötaste Viggo!

Jag med snygga folieslingor...

Och såhär blev då resultatet...

Är så trött just nu, men bjuder på ett leende för att jag är nöjd med dagen och håret så klart

Torsdag


Fuskpäls- H&M
Klänning- H&M
Strumpbyxor- ?
Kofta- La redoute
Halsduk- Carlings
Väska- Via spiga
Skor- Converse

Till frisören

Är uppe tidigt idag, för idag ska jag till frisören tillsammans med syster T i Stockholm. Hon har "sin" frisör som hon alltid åker till i Gävle, så dit ska vi bege oss idag. Jag åker härifrån till Sthlm och sedan vidare tillsammans med henne och lille Viggo.
6 timmars frisörtid har vi uppbokat på oss idag :-) Systers hår brukar ta ca 2 timmar och då ska jag ta hand om lille Viggo så länge, hade tänkt strosa lite på stan då tror jag. Mitt hår tar förmodligen max fyra timmar men min syster har kompisar i Gävle eftersom hon bott där så jag tror hon skulle möta upp någon av de undertiden.

Såhär ser mitt hår ut nu, tänkte ta en före och efterbild. Jag hade håret i en fläta igår, därför det är lite vågigt, i vanliga fall är mitt hår rakt naturligt, men jag har det oftast lite vågigt, är snabbast att "fixa" håret så. Om jag ska ha rakt hår så ska det helst fönas och borstas för att se snyggt ut, och det har jag varken haft ork eller lust med den senaste tiden.
Satte bak min långa lugg i ett spänne på sidan, så ni verkligen kan se min hemska ut växt...hjälp! att jag ens lägger upp bilden. Men blir den ett minne blott, äntligen säger jag bara!

Nu är det dags för en ordentlig frulle med gröt, äggmackor och min obligatoriska apelsinjuice.

Ha en härlig Torsdag!

Genomskinligt

Har sett ett flertal bloggare som beställt det här linnet från H&M och jag gjorde detsamma för många har skrivit så bra om det, men främst lät det perfekt eftersom det är i lyocell80%  cashmere 10% och silke 10% supermjukt med andra ord.
Sedan upptäckte jag att det var helt genomskinligt när andra bloggare hade på sig det och då glömde jag bort att avbeställa det.
Men nu har det kommit och jag tycker inte alls det är snyggt att det är genomskinligt, ser inte bra ut. Svarta genomskinliga toppar gillar jag, men inte det här. Dock är det verkligen supermjukt så jag ska behålla det och ha som hemma mys linne :-)
  
Jag gillar inte alls att det är genomsklinligt men i svart hade jag kunna tänka mig att använda det utanför hemmet :-)


Bättre än snabbmat

Jag och M har varit SÅ dåliga på att laga mat den sista tiden, eller *harkel* sista tiden är ungefär sedan Elwira föddes... det har blivit så mycket snabbmat på Kina och thai haken samt pizzerior och kebab...
Iallafall så håller vi på att förbättra oss nu, det är ju aldrig försent att göra det.
Så nu håller vi på att hitta ny inspiration på rätter som är snabblagade och goda.

Tidigare var vi iväg och handlade och fick med oss en perfekt "snabbmat" från ica bestående av färdiggrillad kyckling, sallad + dressing, butiksbakat bröd och godaste potatissalladen. Vi båda har svårt för potatissallad men det finns en som vi brukar köpa som heter K- lyx potatissallad och smakar likt en hemmagjord variant- mums mums! (kalorisnål står det även på förpackningen)

Lätta, snabba och goda rätter är det som gäller nu =) och vi båda gillar egentligen att vara i köket och laga mat, det är bara att vi varit så lata senaste tiden. Hade nästan glömt bort att hemlagat är godast =)  Anna Skipper hade varit stolt över oss nu ;-)

Kvällens supersnabba middag; grillad kyckling, potatissallad, grön sallad, bröd+ smör

Chanel 2.55 In My dreams...

Det här är väskan jag drömmer om som jag önskar kunde bli min. Jag slutar tänka på den periodvis men den kommer alltid tillbaka i tankarna. Jag känner kärlek till den här väskan, ja det är faktiskt möjligt.
Svart med guld ska det vara... jag skulle aldrig tröttna på den här klassiska väskan, kanske dags att börja spara slantarna

Halo

Tröttnar aldrig på den här låten, älskar den fast jag nästan spelat sönder den


Outfit med skötväska

Det det snöblask här och jag undrar när våren är på väg. Jag får fortsätta längta till svala outfits. Den randiga tröjan från Twist & tango tycker jag är riktigt snygg med den snygga ringningen i halsen och ränderna på tvären, det lilla gör den genast lite finare, ska nog klicka hem den.
Läderarmbandet med hästskon skule passa mig perfekt som är en "gammal" hästtjej, riktigt snyggt är det.
Skinnväskan som faktiskt är en skötväska är nog den snyggaste skötväskan jag någonstin sett, helt klart.
Samma sak med jeansshortsen, de är också de snyggaste jag stött på hittils och jag älskar jeansshorts, skulle vilja ha ett helt lager av dom.
Detaljerna på  sandalerna med sina nitar och fransar gör dem så snygga

Tröja från Twist &Tango/ hos ellos
Slitna jeansshorts med nitar- Top shop
Läderarmband med hästsko- cocoo
Snyggaste skötväskan i skinn från Storksak - Asos
Sandaler med fransar och nitar- top shop

Mammablogg galans hemsida

Nu är mammablogg galans egna hemsida upplagd. Åh, jag tror det kommer bli en riktigt lyckad gala!


Snarkningar på natten

I morse eller snarare i natt började M SNARKA som en tok! han snarkar aldrig i vanliga fall men det berodde väl förmodligen på att han är sjuk och har en rejäl halsfluss.  
Vilket fall så började han snarka så han skulle kunnat väckt de döda och jag kunde inte alls sova. Puttad på han ett flertalgånger så han skulle sluta, men han sltade upp i kanske 30 sekunder varjegång och sen körde han igång igen, jösses! 
Efter ett bra tag efter puttar och tillsägelser från min sida så vaknade även Elwira av allt snarkande och då var klockan 05.30 ungefär och så tidigt vaknar hon aldrig i vanliga fall. (och inte jag heller)
Jag hade sån lust att peta in ett nässpray och spreja lite men det hade nog inte hjälpt eftersom det är i halsen M har ont, och har svårt att andas. 
Elwira  stod där i sin säng och började "prata" och var klarvaken så då fick M gå upp yrvaken och helt ovetande om varför lillan hade vaknat. Av hans snarkande så klart muttrade jag fram.
Elwira fick en vällingflaska och M la tillbaka henne i sängen och så kunde vi alla somna om som TUR var och utan snarkningar den här gången.

07.45 vaknade Elwira och det är den tiden hon brukar vakna runt så det var inget konstigt med det men så trött jag var och jag känner mig fortfarande inte helt levande...att bli väckt i natten av snarkningar rubbade helt min sömn.
Det positiva är att jag faktisk kan lägga mig och vila när Elwira sover sin förmiddags nap sen, skönt!

Jag tycker synd om dom som får sova med någon som snarkar,men man kanske vänjer sig? Fast skulle M fortsätta med sina elefantsnarkningar så skulle jag nog inte göra det, nää inte med dom snarkningarna


&denim shorts baby

Jeansshorts till lillan har nu in skaffat, och de är superfina och sömmarna är i guldaktig tråd, känns rejäla och priset ynka 98:- på H&M. Det verkar vara svårt att hitta jeansshorts? dessa är de enda anygga paret jag hittat.
De är dock i stl 86 och lillan har närmare 80 i stl nu, så förmodligen kommer hon kunna ha dom när det är varmare väder, men passar också fint med strumpbyxor under.

Säng och docksängar från Sebra

Den fina klassiska sebra sängen som ritades av en dansk arkitekt som hette Viggo Einfelt och började produceras 1943 och har varit populär sedan dess och känd för att vara en "växa säng".
Nu går det få tag på mini versioner i forma av två docksängar som är så söta! Men smakar det så kostar det


blå elefant

I en crumpler bag

Yes, i pappas datorväska satt lillan tidigare i morse, kanske ska vi börja förflytta henne så, precis som folk gör med små hundar- eller inte! hihi

Jason, sjuklingen och sak letaren

Satt uppe lite längre än vanligt igår och såg den nya fredag den 13:e filmen som jag inte tyckte var  så läskigt, viss lite nervpirrande var den ibland men man vet ju alltid vad som kommer hända, Jason springer runt och mördar folk sen vart han dyker upp är ju en annan femma, det är då jag hoppar till. I slutet började jag faktiskt skratta :-)

Här är det urtrist väder med snö, slask och det kommer något snöblandat regn från himlen, en promenad i det här har jag ingen som hellst lust med just nu, det får vänta tills i eftermiddag kanske eller så skippar jag det helt.
M stackarn har fortfarande feber, och hans halsmandlar är stora som clementiner, jag har aldrig haft halsfluss och hoppas inte jag också åker på det nu.
M är iallafall uppe på benen och hjälper till här hemma + med Elwira så det är skönt  att han inte ligger helt utslagen i sängen, men han måste då och då påpeka att han faktiskt ÄR sjuk ;-)

Nu ska jag ta och dammsuga, det måste jag göra var och varannan dag är hemma för Elwira hittar minsta molekyl här hemma :-) en riktig liten sakletare, och hon stoppar gärna de små sakerna hon hittar i munnen, så klart!


Mammablogg galan

Vilket roligt initiativ jag nyss läste om! det ska anordnas en mamma blogg gala den 4 juli 2009 det lät absolut som någonting jag skulle kunna tänka mig att gå på. 
Det skulle ju vara superroligt och trevig att få träffa alla mamma bloggare därute i blogg bubblan =) det gäller "bara" att man kan vara ledig+ ha barnvakt, men det skulle nog inte vara några problem här.

Är det någon mer än jag som skulle kunna tänka sig att gå på mammablogg galan? åh vad roligt med bland annat  underhållning, treviga människor, god mat och få klä upp sig ordentligt, jag tänker höga klackar och vackra mammor =)

Update: Nu har jag bokat paket 1 och jag ser verkligen fram emot att gå på galan i sommar, ska bli spännande och kanske kan man få ihop ett gäng som kan gå dit ihop


Seven pounds

Känns inte alls som att det är Måndag idag, helgen passerade så fort. Iallafall igår satt vi och kollade på Seven pounds med Will Smith. Filmen var riktigt bra men den första tredjedelen förstog man ingenting men sen när det gått ett tag så började vi hänga med och pusselbitarna föll på plats. Jag hade ingen aning vad det var för film innan vi satt på den så jag hade inga förväntningar.
Men filmen var verkigen riktigt bra och sevärd, lite seg kändes den ett tag dock. Vacker film men OJ vad sorglig på slutet! känslig som man blivit så föll både en och en annan tår från min kind..
.
 
Nej nu ska jag hjälpa M i köket så vi får i oss lite lunch här hemma snart, blir enkel men god lunch korv stroganoff och fullkornsris, det var längesedan vi åt, mums! Sen ska jag och Elwira ut på promenad så vi får lite luft.
M var hos läkaren på förmiddagen för han har inte känt sig helt okej, och läkaren konstaterade att han hade halsfluss så nu har han fått penicillin.Stackarn nyss har han haft influensan och nu kom det här, han har varit mer sjuk nu på kort tid än vad han nånsin varit under de åren vi varit tilsammans.
 Han verkar dock inte ett dugg sjuk men nu när han fick reda på att han hade halsfluss så som blev han "Sååå sjuk" som han säger, haha ja killar när de är sjuka, vilka mesar!

Lilla tofsen

Det var nästintill omöjligt att fånga en bild på Elwira framifrån nu ikväll då hon inte alls ville fokusera på med mig som flaxade runt med kameran i högsta hugg, nää hon höll på och styrde runt i sitt rum och ville bara leka med leksakerna- så klart =)
Fick iallafall ett par bider, dock varenda en från sidan eller bakifrån, men man ser iallafall hennes söta tofs som hon har haft idag. Det var första gången jag provade att ha det på henne idag faktiskt, och oj såå fin hon var i det, vår älskling

Body från lindex, Strumpbyxor Fix från Lindex, kjol Nova star

2 små klänningar och en pyjamas

Sprang över till H&M 15 min innan stängning förut och köpte den supersöta jordgubbsklänningen som jag beställt från hemsidan men aldrig verkar komma, så jag orkade inte vänta längre. Den andra små blommiga klänningen är också jättefin och fick följa med den också. Klänningarna känns fina i kvalitén, utan konstigheter.
Har en pyjamas från H&M sedan tidigare till lillan och den har inte varit mycket att hurra för när det gäller kvalitén men den här med tre apor på var så söt så jag kunde inte låta bli,aja det är väl bra o ha som extra, går ju alltid åt.


Elwiras namnsdag!

Satt nyss och kollade lite i min kalender och såg att jag ringat in denna dag och såg då varför, Elwira har ju namnsdag idag, och hennes första med sitt tilltalsnamn dessutom =)
Nyss ringde mormor och morfar och grattade också.
Min lilla tjej! Otroligt snäll och glad är hon hela tiden, hon är så himla härlig! *Massa kärlek*

Söndags lunchen

Nu ligger jag i soffan tillsammans med M och smälter maten, är SÅ mätt just nu. Vi åt en smarrig morotssoppa och våfflor till efterätt. Gjorde ordning smeten till våfflorna igår, så det vara bara att grädda.
Åt våfflorna tillsammans med grädde och hallon, som sagt nu är jag så mätt och ska inte röra mig ur fläcken på ett tag.
Men det blev en riktigt god söndags lunch och M gillade så klart min våfflor :-)


Mars- det är min månad!

Tiden tickar verkligen på i turbofart nu och det är redan Mars, som är min månad för den 31:e fyller jag år.
Då har förhoppningsvis våren kikat fram på allvar, för det brukar nästan alltid vara solsken på min födelsedag.
 Även mina två storesystrar fyller i den här månaden, det är kul.
Det är trevligt med födelsedagar men tänk vad mycket roligare det var när man var yngre, nu firar vi inte speciellt mycket längre för det känns ju inte lika speciellt och betydelsefullt längre tråkigt nog.
Något som däremot ska bli extra kul att fira blir Elwiras 1-års dag, för det är stort :-)

Önskar en härlig Söndag!


      © Maria Risto