Lilla pälsvästen

Använde Elwiras fina pälsväst från la redoute  idag över sin fina jeansjacka från Villervalla som inte har används på länge nu.
Jag har sett att den här jeansjackan finns i samma modell fast i mörkare jeanstyg och lite fodrad, men jag föredrar just den här jeansfärgen, gillar det ljusa tyget mer än det mörka.
Pälsvästen sitter riktigt bra över jackan samt håller värmen lite extra. Den tål den även lek och bus i parken utan att vara ivägen och kännas osmidig, det kan nog Elwira intyga =)

En glad tjej hemkommen efter ha gungat och busat runt i parken :-)

Idag hade Elwira på sig ; en vit  body från Lindex, kofta pop, jeansjacka Villervalla, fuskpälsväst från La redoute, Slim jeans p.o.p,strumpbyxor novali samt vita skinnskor med snörning från Kavat samt mössa & vantar från pop

090930

Såhär har jag sett ut idag, tröjan från H&M är riktigt skön och ett plus att jag kan ha min vanliga storlek, så jag kan ha den sedan när älskade magen är borta också.

Linne- H&M Mum
Grå oversize tröja- H&M
Strumpbyxor- Lindex
Boots- Wedins
Kort kjol- American apparel
Jacka- BZR

Avslappnade kväll

Är så tyst på kvällarna efter Elwira har somnat, är ju full rulle när hon är vaken och hon är överalt och ska göra precis allt som går att göra här hemma tror jag, en rolig sak som hon gärna sysselsätter sig med är att sätta på sig kläder och skor själv, inte alltid det blir rätt men hon tränar för fullt :-)

Jag tog en dusch efter Elwira nattats och har suttit och bläddrat i nya nummret av mama. Nu sitter jag redo i morgonrock och tofflor bänkad framför tv:n och ska äta smörgåsar och dricka te framför IDOL nu, mysigt!
Har tänt mina favorit ljus som jag fick från innerum, älskar dessa färger!
Sängen hjälptes vi åt att bädda rent i förut, älskar att krypa ner bland rena sängkläder och känna doften av nytvättat.
 Jag ska gå och lägga mig tidigt ikväll, för jag behöver en riktig skönhetssömn känner jag och ladda med sömn inför bebisens ankomst. Skönt att kunna slappna av en kväll...

Underbara ljus från innerum som brinner länge, länge & skön läsning med nya mama

Lite basic från P.O.P

Begav mig ut en sväng idag till polarn o pyret för att bland annat kolla in vilken storlek hon bör ha i jacka just nu, funderar på att köpa en till skaljacka därifrån som hon kan ha som extra till förskolan.
En enfärgad hjälm mössa med ett vindtätt och vattenavvisande foder inhandlades, har alltid tyckt bäst om just sån här modell då de sitter bra och skyddar över öronen, "vanliga" mössor drar hon dessutom av sig direkt men dessa med knytband får sitta kvar lite längre :-) fats hon drar inte ofta av sig mössan utomhus längre som hon gjorde hela tiden ett tag, nu tar hon mest av sig den direkt när man kommer inomhus så det är bättre :-)
tycker inte heller "vanliga" mössor sitter lika bra och åker ju gärna upp över öronen.

Ett par vanliga vantar fick också följa med, det går åt nu. Tycker dock det är lite svårt att hitta lämpliga vantar för årstiden nu, känns ju lite tidigt att använda rejäla fodrade vintervantar.
Ullsockor är jag ett STORT fan av, köpte ett gäng från barnskospecialisten som jag är supernöjd med och de används var dag när hon är på förskolan tilsammans med hennes gore tex kängor från viking och hennes fötter är alltid torra och lagom varma. Tyckte dessa randiga var fina med.


Ingen dyr spjälsäng

Bebis nr 2 ska också få en spjälsäng från IKEA och här ser ni anledningen kanske =)
Är GLAD att det inte blev en spjälsäng från danska Sebra för inte kunde jag veta att Elwira skulle bli en liten gnagare ;)
Tror inte hon gnager på sängen längre iofs för jag har inte sett några nya märken på ett bra tag nu.
Hade nog varit mindre glad om det vore en dyrare variant, inte på henne så klart men på mig själv kanske... 

Såg dock häromdagen att IKEA hade en bitskena som man kan fästa på sängkanten som passar deras sängar, det ska jag nog sätta på 2:ans säng när h*n blir lite äldre och kanske också blir en liten gnagare :-)

Elwira bryr sig inte om kvalité eller pris, hon sussar alltid sött i sin spjälsäng Hensvik från IKEA, och den har fungerat fin fint att gnagat på tycker hon :-)


Jag ska boa hela...

Jag ska boa hela natten, boa hela daaan :-) hihih ja jag har verkligen börjat "boa" som det kallas här hemma de senaste dagarna, alltså förbereda sig inför bebisens ankomst.
En del boar flera månader innan jag är mer en "sista minuten" boare- haha! var likadant sist innan Elwira kom, då gjorde jag allt bara dagarna innan hon kom, det enda jag glömde bort då var att gå till frisören (STOORT MISS!)

Har blivit smått fenetisk när det gäller städningen här hemma och ligger det mer än 5 saker i tvättkorgen så måste jag gå ner och tvätta på direkten, och disken måste vara diskad direkt och så måste jag dammsuga minst två gånger om dagen- ja det är en hel lång lista på överdrivna saker jag har fått för mig som jag måste göra.
M tycker jag har blivit smått galen och säger jämt och ständigt "men det behöver du väl inte göra nu!"
han är mycket lugnare än vad jag är.

Idag var ju sista dagen på jobbet och jag går på mammaledighet nu så jag har lite saker jag gärna skulle vilja hinna med innan bebisen kommer, om jag hinner menar jag! Mysa och busa med Elwira ska jag så klart göra så det behöver jag inte skriva upp för det gör jag jämt och ständigt, min fina tjej som ska bli stora syster!

En spjälsäng har vi fortfarande inte ordnat med, men det är egentligen inte hela värden för det är något M skulle kunna åka och köpa snabbt på IKEA innan vi åker hem tillsammans från BB, men kan ju vara skönt att ha det också ordnat.. så den här listan har jag att gå efter nu;


* Köpa spjälsäng + madrass till bebis!
* Gå till frissan! (ett måste...)
* Packa ner det sista i BB- väskorna som står framme och väntar....
* Få ut och äta + bio med M och se "flickan som lekte med elden"
* Baka bullar och annat smaskigt man kan frysa in och bjuda på och äta själv ;-)
* Fixa matlådor och frysa in (kanske överkurs)


Härliga äpplen

Igår fick jag ett lass med äpplen som mamma & pappa hade med sig från deras tomt, härligt! 3 olika sorter fick jag. Kan bara namnet på den röda sorten, katja äpplen.
 I morgon ska jag ha kommit på något gott jag kan göra av dessa?

3 oplika sorters äpplen ska jag slänga ihop någonting gott av :-)


090929

En dagens kom jag på att ta i farten tidigare idag så första bästa bild får duga, ja därav handen där...hmm :-)

Skjorta (herr)- Filippa K
Klänning- Vero Moda
Lacktights- La redoute
Skinjacka- BZR
Boots- Wedins
Halsband- Mother of pearl

Bm besök

Idag har jag varit på ett efterlängtat besök hos barnmorskan, har nämligen missat två stycken på raken då min barnmorska var sjuk en dag och jag den andra.
Så det var verkligen skönt att ha varit där i dag, för det kan ju vara mitt sista besök fram tills bebis vill komma.
Magen växer fint och mina värden var också bra så allt var bra. Huvudet ligger fortfarande vänt nedåt men är fortfarande lite ruckbart.
Igårkväll hade jag förvärkar igen men jag gick och la mig och har sovit som en stock hela natten som jag brukar, mycket skönt!

Vaknade minst sagt till liv på morgonen när jag promenerade i rask takt med min stora mage till barnmorskan. 
Var riktigt skönt att vara ute och gå i kylan för solen skiner så det var väldigt uppfriskande med luft, igår satt jag ju inne hela dagen så det var skönt att komma ut idag.
 Känner mig lite småfrusen nu så jag tror jag ska ta ett varmt bad nu och bara koppla av ett slag innan jag tar tag i dagen på allvar.
Idag blir min sista dag på jobbet och sedan går jag på mammaledighet på obestämd tid.

Ha en riktigt skön höstdag, och glöm inte handskarna ;-)


Vilodag med besök

Idag kom Elwiras mormor & morfar hit på besök och fick träffa Elwira efter hon vaknat upp efter sin sovstund efter lunch.
De tyckte att hon hade blivit så stor och duktig sedan sist de såg henne, deras standardkommentar med andra ord :-) Men det händer ju så mycket i utvecklingen hela tiden och bara på en vecka eller dag kan det ju hända ganska drastiska saker och tiden går ju så en dag flyttar hon hemifrån också ;-) det gäller att ta vara på tiden, var dag.

Vi har varit här hemma och umgåtts ätit och bara haft det skönt. Mamma och pappa gick ut på promenad med Elwira men jag valde att fortsätta vara inomhus, har inte alls haft någon lust att gå ut idag helt enkelt.

Det är så mycket tankar som surrar i mitt huvud nu men känner mig väldigt lugn inför förlossningen. Börjar dock bli lite smått besatt av att städa, tvätta och plocka för jag vill att det ska vara tip top här hemma innan bebis anländer så jag har lite svårt att sitta still...
har blivit lite sämre bloggning också, men jag har tusen tankar och ider just nu men när jag sätter mig framför datorn så blir det kortslutning, ja lite som en överbelastning och så blir det ingenting istället.
Måste börja skriva ner vad jag tänkt skriva för jag är lite gravid- virrig just nu tror jag allt :-)


Förvärkar (igen) och mys i skogen

Igår hade jag förverkar hela kvällen och det höll på ända in på natten och jag trodde nästan bebis hade tänkt att komma igår men värkarna blev inte starkare och avtog tillslut så jag kunde gå och lägga mig.
Eftersom värkarna inte blev starkare så förstod jag väl nästan att det inte var dags ännu men lite pirrigt var det och M hejjade på bebisen :-)
Men nu är det stilla men känner mig lite tagen idag, blev ju riktigt sent igår natt så jag är ganska så slut och inte gör det saken bättre att jag har ont i ryggen, men nää nu ska jag sluta klaga.

Elwira är på förskolan och idag skulle de ut i skogen fram till lunchen, så mysigt! jag är verkligen superglad över att hon kan vara där ett par timmar om dagen, och framförallt en dag som denna! det är strålande sol och riktigt skönt höstväder och som gjord för en dag utomhus. Min lilla Elwira- skogsmulle hon älskar verkligen att vara ute, fast vilket barn gör kanske inte det?
Men hade hon varit hemma idag så hade hon bara fått varit med en tråkig mamma som inte direkt skulle bege sig ut i skogen, eller ens haft lust att gå ut över huvudtaget fast solen strålar. 
Så idag är jag extra tacksam över att förskolan finns, för både hennes och min skull, även om det "bara" är 3 timmar det handlar om idag.
Hon ska dock hämtas direkt efter lunch så får hon sova här hemma istället för mormor & morfar är på väg hit idag och ska hälsa på.
 De vill så klart träffa Elwira som de inte träffar altför mycket eftersom vi inte bor i samma stad, lite trist för deras skull.

Nu ska jga ta en dusch och sätta på mig något vettigt, kommer inte kännas bättre i kroppen av att sunka runt i morgonrock hela dagen, lite smink kan också hjälpa tilll psykologiskt ;-)

Ha en riktigt skön Måndag!

 
 


Tacksam ålder och ännu mera kärlek?

Den här åldern som Elwira är i nu har verkligen sin charm, det har väl iofs alla åldrar men just nu finns det iallafall inget "jag vill inte"- gnäll (ännu) utan hon är så lätt att göra nöjd.
Även om hon inte får göra allt och kan bli riktigt sur då så går det snabbt att få henne på andra tankar och bli glad, det är lite det jag menar med tacksam ålder.
Just nu blir hon bara sur om hon inte får äta helt själv eller om maten inte serveras tillräckligt snabbt när hon är hungrig ;-) 

Våran lilla dam är verkligen rena rama lyckopillret och det är helt ofattbart att de små kan ge så mycket kärlek och att man kan älska dom såhär mycket! har svårt att förstå att man kan älska barn nr 2 lika mycket? att det liksom finns mer kärlek att ge, att det är möjligt?  

Elwira här hemma ikväll, som dricker mjölk efter maten- gladast som vanligt och så söt så jag vill äta upp henne :-)

Juicy Couture by Maclaren

Wiii, den ultimata tjej vagnen or what?! McLarens samarbeta med Juicy Couture är minst sagt lyckad tycker jag, både söt, snygg och praktiskt, alla rätt helt enkelt. Och spana in den mysiga åkpåsen som finns till! Texten skulle jag iofs kunna skippa men så fin med pälsen i. Perfekt vagn till en liten sessa...

Neiman Marcus

En klassiker som bas

Tycker det är så snyggt med en enkel rutig skjorta och jeans, så här skulle jag vilja gå klädd i dag. Ett par svarta over knee boots med lagom hög klack har jag inskaffat, men dessa bruna måste vara grymt bekväma eftersom dom har kilklack, snyggt med brunt dessutom.
Pälsvästen från H&M ser supersnygg ut liksom solbrillorna (ja det är ju en solig höst!) och så en klassisk brun Mulberry hade dinglat fint på armen



Rutig skjorta- Forever 21
Jeans- Monki
Fuskpälsväst- H&M
Overnee kilklackar- Topshop
Väska- Mulberry
Solisar- jimmy Choo N.A.P

Snart mammaledig

Redan söndag och dagarna rullar på ännu snabbare än vanligt just nu tycker jag. Ska jobba några timmar i dag och det blir den sista söndagen på ett tag sedan, jobbar fram till Tisdag nästa vecka men sedan ska jag gå på mammaledighet. Ska bli skönt att förhoppningsvis få vara hemma några dagar innan bebisen anländer, men jag tror h*n kommer så jag hinner vara helt ledig någon eller några dagar. Blr då exakt en vecka innan bf när jag går på mammaledighet, så jag har väl jobbat in i det sista mer eller mindre och det har känts helbra men jag längtar nu till att få invänta bebis i lugn och ro.

Nu ska jag ägna tiden åt Elwira och M innan jag sticker till jobbet. Ha en riktigt trevlig söndag!

Lämplig tävling!

Den här tävlingen hittade jag mycket passande nu när jag spanat in ett par skor jag skulle vilja ha till min tjej därifrån. Jag med och tävlar om ett par valfria Vincent skor HÄR!

Vampig till fest

Jag blev partysugen när jag fick syn på den här klänningen från H&M med asymmetrisk skärning med mycket volym nertill, wow vilken läckerbit! Klackarna är vrålsnygga och kommer faktiskt även dom från H&M.
Addera en röd clutch och ett rött läppstift och något enkelt smycke så är kvällen redo för den som inte är höggravid dvs ;-)



Klänning & skor- H&M
Ring från house of harlow- Kyssjohanna
Clutch- Steve Madden
Chanel "allure" läppstift


Vincent pink



Har börjat spana efter vinterskor till Elwira nu som hon kan ha till förskolan bland annat, men då blir det rejäla varianter i någon mer praktiskt mörkare färg.

Dessa söta par i rosa ska jag gå och spana på här i butiken på stan, skulle vilja ha ett par nättare varianter som fungerar när det inte är jättekallt och som hon kan använda när hon inte är på förskolan.
Dessa finns i rött,svart och brunt och överdelen är i skinn och fodrade med lammpäls.

Undrar hur vincent skor är i modellen? Elwira har breda/normala små fossingar


Finns från strl 20-25


Finns i storlek 24-35
Vincent shoes

Som ny

Idag har jag inte gått i många knop men så skönt och välbehövligt vill jag lova! jag somnade efter lunch tillsammans med Elwira i ca 3 timmar(!) hon brukar aldrig sova så länge men min trötthet kanske smittade av sig på henne?
För en gångs skull har jag heller ingen "små ångest" över att ha sovit bort halva dagen, för det här behövde jag verkligen.
Den värsta ryggvärken har släppt så gott som helt just nu och jag känner mig pigg som en lärka igen- härligt härligt!
Har nyss bytt ut morgonrocken mot kläder för första gången på hela dagen och piffat upp mig med lite rouge och maschara- lite smink får vem som helst att känna sig piggare.

Ska sätta igång och göra hemmagjorda hamburgare nu till oss alla tre- är SÅ sugen på det nu. Lördagsmys med tända ljus blir det för hela slanten ikväll- härligt! och bebisen skulle absolut få komma nu för nu har jag samlat på mig en massa super krafter efter min vila hela dagen :-)


Agda 95

Hallå hallå! Känner mig som Agda 95 år i dag, ja jag har sådan ryggvärk idag och vet inte riktigt vilken position jag ska inta, men det gör mest ont när jag står.
Försöker att inte lyfta Elwira så mycket idag och bara ta det lungt, blir inte så mycket bus och stoj idag utan mest sittandes med en massa böcker.
Känner mig som en riktig pensionär idag med min onda rygg. Är inte van vid att ha ont i ryggen för jag har inga problem med den i vanliga fall, men nu är det ingen härlig känsla direkt.
Ett besök hos en massör skulle inte sitta helt fel just nu! synd att det är helg och att allt är stängt. Får be M om lite massage senare.
 För övrigt känner jag mig smidig i kroppen och känner mig egentligen inte alls höggravid. Kommer ihåg att jag sa dagen innan hon föddes att "nu känner jag mig gravid"

Nu ska jag gå och hämta en ny bok och sätta mig med Elwira en stund innan lunchen. Trevlig helg!


Magen v 39

Såhär ser jag ut nu i vecka 39. Bebis i magen verkar må bra och jag håller mig fortfarande över kurvan med magens mått så bebis växer fint fortfarande.
Det är häftigt att tänka att bebisen faktiskt är helt fullutvecklad och redo att komma ut när somhelst nu! Jag är så glad över vårat lilla liv där inne som snart kommer komma till oss. Att vi ska få vara med om allt en gång till känns stort och fantastiskt, kan fortfarande inte riktigt förstå det.
Jag mår bara bra förutom att jag från någon vecka tillbaka har börjat känna av ryggont när jag jobbar, men det är inget konstigt för det blir ju en belastning när man står och går hela tiden där. Jobbar inte mer än ca 15 timmar i veckan nu, så det känns väldigt lagom. Jga trivs med att kunna jobba lite åtminstone och bara gå hemma och vänta är inte min melodi, usch så trist det hade varit.
Trivs med att kunna jobba lite åtminstone och samtidigt hinna med att förbereda mig inför förlossningen.

Tradera

Igår la jag upp lite saker på tradera, jag borde rensa och sälja mer men det är ju så trist att fota och lägga upp allt så jag får väl köra lite i taget. Har bla ett par helt nya adidas sneakers ute där nu. 
M:s datorväska från Crumpler som han knappt fick användning för eftersom han sålde sin laptop bara någon vecka efter han köpt den har jag också lagt ut åt han. Spana in HÄR

Nu är hösten här

Har precis varit och lämnat bushjärtat på förskolan och brr vad kallt det var att gå idag! NU känner jag verkligen att hösten har kommit! Solen kikar fram juts nu men det är ändå riktigt kyligt i luften nu. Elwira satt ju skönt i vagnen med både mössa och vantar på men en annan höll på att frysa ihjäl om fingrarna mest och jag saknade en halsduk, så NU ska jag plocka fram alla handskar och sånna saker,nu bums.

Sedan ska jag nog ett varmt bad, smörja magen extra noga och fixa naglarna och sedan skutta till jobbet.

Ha en härlig Fredag!


Suktas

M kom hem idag med en GIGANTISK godispåse och han hade ingen aning om att jag inte ätit godis på hela veckan eftersom jag inte sagt det. 
Han hällde upp en del av allt i en skål, så snacka om att jag blev sugen... tanken var att jag skulle ha godisuppehåll den här veckan fram tills i morgon fredag men tillsut efter någon timme när jag gått förbi den där godisskålen ett par gånger så kunde  jag inte hålla fingrarna i styr, så några godisar slank faktiskt ner, men men jag får väl ha godisförbud tills på lördag istället då ;)

Att göra listan & små bebiskläder

Godmorgon eller god förmiddag kanske man säger nu =)

I morse var det riktigt kyligt när jag klev upp, brr! det fort på med tofflorna, mysbrallor och en morgonrock uch jag är så frusen av mig och jag avskyr mornarna när det börjar bli kyligare.
Idag var det dags för utflykt igen så jag fixade med lite smått hon ska ha med sig medans M gav frulle till henne samt klädde på henne. Är så skönt när man lagt fram allt so hon ska ha på/med sig, det sparar så mycket tid på morgonen när man själv är små trött.
M gick iväg med lillan till förskolan och jag var så frusen och ganska trött så jag smög tillbaka till sängen och somnade i 20 min tills M kom tillbaka hem med godaste brödet från bageriet- härligt!
Jag är helt ledig idag men har massor att göra och känner att jag fått en riktigt bra start på dagen och ska vara superffektiv och ska försöka få en hel del gjort idag när lillan är på utflykt.
Jag har nyss börjat ta itu med alla bebiskläder som ska sorteras, tvättas- för snart är bebis här som kommer behöva dom :-)
När jag plockade med dom små kläderna nyss så kunde  jag inte riktigt förstå att snart ska faktiskt en nu liten bebis få inviga dom små kläderna, har Elwira verkligen haft strl 56 :-) det känns som evigheter sedan!
Åh vad jag längtar till lillbebis nu! fast nu ska jag fortsätta med kläderna och alla andra saker på "att göra listan"
och hippas hinna klart innan bebisen anländer ;-)

Ha en bra dag!



090923


fuskpälsväst-La redoute
Tunika- Vero Moda
Jeansleggings- Gina tricot
Boots- Wedins
Blandade armband från gina &H&M


Alla är vackra som gravida

Eftersom jag jobbar i klädbutik och har dagligen kontakt med så många människor så får jag även höra en hel del med kommentarer ang min gravidmage och en hel del barnprat kan det bli med kunderna.
Även folk som jag känner i min omgivning pratar så klart om min mage och bebisen och allt runtomkring men det är lite extra roligt när helt vilt främmande människor kommer fram och kommenterar och pratar.
de människor som ger kommentarer får ett stort leende på läpparna och börjar prata om både det ena och det andra, och det tycker jag är kul för det är väl egentligen inte så typiskt svenskt att börja prata om annat bara sådär och när även dom berättar om sina barn, sin gravidmage, deras barnbarn, deras fruar, män eller vem det nu än är som kommenterar och berättar något om deras liv/upplevelser- det är det som är lika kul varje gång.

Något jag ofta får höra är "Du har en så fin mage" eller "magen klär dig", "vad vacker du är som gravid" eller "du har ju bara en mage" En del suckar och stönar och berättar om att de gick upp 30 kilo och var stor som en flodhäst eller en annan kommentar som jag får ibland "tänk om man hade sett ut sådär som gravid"
jag tycker självklart det är jätte smickrade att få alla dessa fina kommentarer, för det är bara fina kommentarer jag får i verkliga livet- tror faktiskt ingen främling skulle säga något elakt till en främmande gravid kvinna?
Här på bloggen är det nog lättare för de människor som vill vara elaka, för då sitter de gömda bakom en datorskärm någonstans. Har bara fått någon enstaka "elak" kommentar här på bloggen och då skrev någon "fett knop" som jag tror att det var meningen att personen skulle stava till "fetknopp" *hehe*

 
En konstig känsla jag kan få ibland när folk kläcker ur sig; "vad vacker du är som gravid" eller "vad smal och fin du är som gravid" så ploppar en tanke upp att- alla gravida är väl vackra? jag är inget undantag.
Visst alla har olika kroppar från början innan magen börjar växa fram, men det är fortfarande en bebis som utvecklas och växer inuti kvinnans kropp och DET gör vilken kvinna som helst vacker, oavsett hur man ser ut. 

ALLA är vackra som gravida, det är ett nytt liv därinne och vad är vackrare än självast livet och kärleken?



Varma fossingar till stora & små

Har alltid tyckt att uggs liknande är riktigt fult men visst de är säkert jättevarma och sköna att dra på sig.
Föredrar hellre tofflor i ull att använda inomhus. Shepherds ballerinatofflor tycker jag är jättesöta och jag är jättenöjd med mina tofflor därifrån som jag har tagit fram nu när det blivit kyligare men ett par ballerina varianter har även fått komma hem till mig nu :-)
De små baby/barn tossorna är bara så söta! men kanske bara lämpar sig bäst i vagnen för jag tror de kan bli ganska hala som innetoffla?  



Bilder: Brandos & ellos


Country homes

Har suttit i soffan ett bra tag nu och bläddrat igenom en massa tidningar som vanligtvid blir liggandes och den här fina boken från Trivselhus som jag beställde från deras hemsida kom idag. Så jag har verkligen drömt mig bort ett slag här på förmiddagen. Underbara hus och jättevackra bilder, man kan inte bli annat än sugen

Bilder från boken från Trivselhus

Första föräldramötet

Ikväll var det dags för vårat första föräldramöte. Var rätt skönt att få lite luft efter att ha varit hemma med huvudvärk hela dagen och det känns fortfarande men mycket bättre. Vi nattade Elwira innan vi gick och hon somnade som vanligt på två röda och sedan gick jag och M iväg till förskolan medan farmor fick vara hos oss under tiden. Så vuxet det kändes- att gå på föräldramöte :-)

Var trevligt att vara där och jag tycker dom gör ett jättebra jobb med de små så det fanns inget att klaga på.
Är så nöjd med att vi har henne på en ur & skur förskola då de är ute så mycket på deras gård, går på utflykt i skogen samt till andra parker var och varannan dag.
 Var roligt att få se bilder och höra lite sådant som de planerar att göra osv, jag längtar bland annat till lucia- för det ska bli riktigt mysigt att få se när de små lussar :-)
Är så stolt över min lilla tjej som har varit så duktig sedan dag ett sedan hon började där, allt bara rullar så lätt *peppar peppar*
När vi kom hem så gjorde jag och M iordning te och goda smörgåsar och bänkade oss framför Idol, mys mys!

Jag "smygfotade när Elwira sitter och tittar lite på tv med pappa tidigare idag, fast i max någon minut sedan tröttnar hon fort

Sov fortfarande som en stock när vi kom hem från föräldramötet (kolla tårna vid spjälorna ;)

Paket från Innerum.se

Jag hade julafton här igårkväll då jag var och hämtade ett paket som kommit till oss på posten från kära Theresa som driver företaget Innerum.
Fick med mig ljus och annat smått och gott när vi var hemma hos dom sist och ljusen används varje kväll nu när det blivit mörkare, dom är både snygga och brinner länge.

Hon skrev ett mail till mig att jag skulle få ett paket och trodde hon skulle skicka något mer ljus men det var MYCKET mer än så, rena rama julafton vill jag lova!
Dessa fina prylar finns på innerum där man även själv kan ansöka om att bli säljare och få anordna partyn med trendiga inredningsprylar mm.

"gympapåse" med "busungar"-motivet- praktisk och snygg att ha regnkläder, badkläder mm i

Älskar dessa färgglada ljus, ska låta dom stå tilsammans med vita & svarta ljus för att pigga upp.
Brickan är så snygg och jag fick en stor och en liten- älskar brickor!  


En sånt här "träd# har jag kikat på många gånger och är så glad att jag äntligen har ett, ska nog hänga smycken på detta. Eller ett tips som jag fick var att man kan hänga nycklar på det, fiffigt! Dalahästen är jättefin liksom de underbara servetthållarna.

Snygga och användbara underlägg till glas mm, tillverkade i silikon, perfekt material och lätta att rengöra


Perfekt plåtburk som man lätt kan skriva med en krita vad den innehåller och lätt sudda ut- snyggt & praktiskt

Fin fina korgar i rejält material- förvaring till allt möjligt

Förvaringskorg/blomkruka- perfekt med lock

Underbart mjuk bebisfilt i bomull, den ska bebis nr 2 få! Fina örngott med "puss&kram" som tryck

Den här förvaringsväskan tyckte jag mycket om, lätt att fälla upp och tar ingen plats men rymmer mycket

Konstig i kroppen

Känner mig helt matt i dag, en jättekonstig känsla och så mår jag smått illa och har huvudvärk- inte roligt alls, speciellt inte nu när jag fått mått bra ett bra tag, men alla dagar kan väl inte vara hundra.
Hungrig är jag också, EXTREMT hungrig, hela tiden och äter gärna non stopp just nu, så det ska jag fortsätta med idag äta och så vila så hoppas jag huvudvärken släpper snart, är grymt störande.
Men det är mycket på G just nu i kroppen och vilken dag som helst kan jag faktiskt ligga på BB nu :-)

Som julafton & sötsug

Idag höll jag nästan på att bryta mitt löfte och köpa både en brejk & en chokladkaka av bara ren vana i farten, men jag kom på mig själv och hejdade mig innan jag hann fram till kassan för att betala- jag ska ju ha godisuppehåll fram till Fredag. Det är det jag försöker med men sista tiden har jag totalt missat det tyvärr, det blir en ond cirkel och jag blir bara pigg för stunden och sedan jättetrött, nää kroppen mår inte bra av för mycket sött hur gott jag än tycker att det är.
Men på helgerna ska det vara fritt fram att svulla enligt mig :-)

Ikväll var jag och hämtade ut ett STORT paket på närmare 10 kilo med massor underbara saker i, jag satt i vardagsrummet och var lyrisk som ett litet barn då jag plockade upp allt, så roligt! mer om det i morgon...

Ska plocka fram kläder till Elwira nu och borde göra det till mig själv också för att spara tid på morgonen och sedan väntar sängen- natti natti!

090921

Älskar dessa lacktights! De är dock lite stora i storleken så jag tror inte de kommer sitta lika bra sedan när magen är borta, men just nu är de perfekta och sitter inte åt det minsta, me like!
och den här ombloggade tröjan är inte helt dum den heller, slapp och skön och fungerar också fin fint med höggravida magen

Grå tröja- H&M
Lackleggings- La Redoute
Skinnboots- wedins
Armband- H&M
Klocka- Diesel
Örhängen- Gina tricot

Svart enkel kofta


Bloggade om den här svarta koftan från Acne för någon dag sedan som jag var sugen på, men fick då höra att den luddar, så då fick det vara, för dyr för att den ska ludda tycker jag.
Behövde dock en sådan svart kofta rätt så omgående och hittade den här, snarlika koftan idag inne på H&M och den är i 50%acryl och 50% ull.
Försöker undvika acryl plagg så gott det går men när de har någon blandning med något annat material så brukar de vara okej, så den här fick det bli. Priset var 299:- så det var bra.

Bulan

När M och jag hämtade Elwira efter lunchtid idag så berättade dom att hon fått en rejäl smäll av en leksak i huvudet av ett annat barn (såg inte först för hon hade mössa på sig), dock inte med flit utan det andra barnet hade sprungit med någon hård grej i handen och träffat i Elwiras panna. Lilla hjärtat- det går vilt till på dagis! så det var många tårar som kom och med ut sträckta armar gick hon till en av fröknarna för att bli tröstad, men bulan var tydligen glömd väldigt fort. Men en rejäl bula fick hon som står ut en rejäl bit men det är ju långt ifrån sista bulan hon lär få, så det är absolut ingen stor grej. Elwira är lite utav en "hårding" och varken jag eller M är några "kinkiga" personer, jag är dock mer känslosam men absolut inte kinkig av mig.
Blir hon som mig och M kommer det både bli akuten, ärr och stygn :S
För övrigt går det jättebra för Elwira på förskolan och hon äter, sover och busar för fullt med de andra barnen.

Och det syns också på kläderna att hon har haft riktigt roligt, hon är mammas lilla skitgris och det får hon gärna vara. Det finns ju som tur är så mycket bra kläder som passar utmärkt på förskolan.

Elwira, precis hemkommen från förskolan idag

nää nu vill jag inte ha tofs längre!

Bulan syns lite på den här bilden

Förvärkar & konstiga drömmar

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig fick jag förverkar i gen och trodde nästan att det var dags, jag var supertrött och ville bara sova och hoppades faktiskt på att det skulle gå över för jag var ju så trött, men å andra sidan hade det satt igång så hade jag haft mer adrenalin i kroppen så jag hade ju så klart orkat- vad har man för val liksom :-) och bebis är mer än välkommen till oss! 
Värkarna  kom så plötsligt när jag stod och skulle göra mig iordning för natten och borstade tänderna. Struntade i att tvätta av mig sminket för allt jag vill var att lägga mig ner och hoppas på att det bara var vanliga förverkar, vilket det också var eftersom jag kunde ligga still, hade det varit förlossning på G så hade jag inte kunnat ligga still.

Har sovit hel konstigt i natt, vaknat upp och drömt konstiga drömmar, inga mardrömmar men bara konstiga sådana. Jag brukar vanligtvis sova som en stock men i natt vaknade jag till och med och var tvungen att kissa.
Känner mig inte så fräsch just nu eftersom jag gick och la mig med smink igår, vilket jag vanligtvis aldrig gör men igår blev det ju som det blev.
 Ska ta en efterlängtad dusch nu och lägga på ansiktsscrub och ansiktsmask på min "stackars" hy.

P&K!

Snart en ny vecka- en sockerfri sådan

Till och från kan jag vara duktig på att bara äta sött på helgerna men det är si och så med det nu. Men med start i morgon kör jag sockerfritt fram tills fredag!

Ikväll åt jag persikohalvor på burk, vaniljglass från Sia och hallon- MUMS! men nu är det slut på sötsakerna fram till Fredag som sagt.

Måste bunkra upp med annat att snaska på när sötsuget tar vid, förslag någon?

Leo längtan

Den här leo fuskpälsen köpte jga för ett tag sedan och hänger i garderoben och bara väntar på att få plockas fram, tycker den är så fin och jag hoppas också den kommer passa sedan när bebis nr 2 är född.
När det börjar bli kyligare så kommer den här förhoppningsvis få komma ofta till användning. Elwira har också en leopardjacka fast den är dock inte vit och svart, men fina är dom bägge och hon kommer vara fin i sin det vet jag iallafall :-)

Hemmagjord hallonmarmelad

Igår blev jag sugen på att göra något av mina vildhallon som jag fick av pappa som han plockade uppe i Norrland när han var där för någon vecka sedan. 
Hade även hallon från M:s föräldrars gård som jag plockade i somras så jag handlade ingredienser och burkar på åhlens och satte igång att koka hallonmarmelad!
Har aldrig gjort varken sylt eller marmelad men det var verkligen busenkelt! Bara koka ihop bären,  sylt sockret med vaniljsocker och en svätt citron, skumma av och sedan hälla upp i burkarna- busenkelt och det var klart på minre än 30 minuter- busenkelt och supergott!

Lyxigt med hemmagjord hallonsylt med icke-köpta bär tycker jag. Hade tänkt pyssla ihop några snygga etiketter också, syster T var ju förbi här i går och jag gav bort en burk till dom så det var lite synd att jag inte hade hunnit sätta dit någon söt etikett med texten "Erikas hemmagjorda hallonmarmelad" på, men men jag tror det uppskattades ändå, utan etikett


Inte den sista lediga dagen

Jag verkligen njuter nu när det är en sådan SKÖN höst i år med massor sol, jag känner verkligen att jag behöver solen extra mycket just nu för att ladda upp med energi nu när bebis nr 2 snart kommer.
Jag tror nog bebisen tittar ut lite tidigare än beräknat den här gången, men det gör inget för jag känner mig nästan helt redo, helt redo kan man kanske aldrig känna sig för det är ju såå pirrigt! men jag längtar och väntar för fullt! jag undrar så vad det är för liten därinne och det är fortfarande FULL aktivitet därinne, jag försår inte riktigt hur h*n ens kan röra sig där inne nu? :-)

I morgon är jag ledig och jag älskar vara ledig på Måndagar, för det känns som en förlängning på helgen då, skönt! Förskolan väntar dock för Elwiras del men ska hämta henne efter lunchtid i morgon, för jag vill vara med min lilla skatt så klart så fort när jag har tid och då har hon även fått sin "dos" och lekt av sig lite.

P&K!

 








Kvällsbesök

Syster T och hennes man har varit i krokarna vid v-ås idag så dom kom förbi hemma hos oss ikväll och lämnade ett lass med bebis prylar som vi lånat ut till Viggo när han var mindre och en massa andra kläder och prylar.
Elwira fick tyvärr inte träffa dom för hon sov när dom kom hit, så de små fick inte busa med varandra ikväll.
Viggo lekte med Elwiras leksaker och fick prova gunghästen som var kul ett tag, sötisen.
Alltid kul att träffa dom och extra mysigt att träffa Viggo förstårs :-)

Skön dag,sköna koftor & en ny docka

Gillar verkligen den här turkosa koftan som jag köpte på Mykidoo, färgen piggar upp nu såhär på hösten och den känns välarbetad med det kabelstickade detaljerna, har rejäla knappar, snygg halsringning samt knytbandet i midjan och passar den passar till det mesta.
Såg att den även finns i rosa nu också, så fin! kanske blir det en rosa också för de är toppen nu på hösten och både jag och Elwira skulle skulle behöva ett gäng nya, sköna koftor.

Det har varit riktigt varmt och skönt här idag och jag och elwira var i parken ett bra tag idag på eftermiddagen tills vi gick till butiken när pappa slutade jobba.
Där var även farmor och farfar och farfar hade en söt docka som hon fick i present, gilligt! Sedan gick vi och handlade lite snabbt till middagen och Elwira åt som en liten häst, det är så skönt att hon äter det mesta utan problem- en matglad liten tjej, precis som mor sin, så det är jag jätteglad över.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Leker hemma innan vi gick ut idag iklädd kofta från MyKidoo, body Lindex,jeanskjol, strumpbyxor pop,hårspänne H&M och vita skor från Kavat

Spanar efter pappa

Vätskekontroll :-)

Ny dockan fick sitta i skötväskan på vägen hem


Elwira lekte med sin nya docka när vi kom hem

090919


Klänning- asos mum
tights- Gina tricot
Boots- wedins
armband- Gina tricot
Kofta- MQ

Hallå Lördag!

Hallå hallå!

Idag är jag ledig fast M jobbar just nu ett par timmar så jag myser själv med lillan idag. Håller på att fixa iordning lunchen nu som står på spisen och som strax är klar.
Känner mig ganska så risig just nu men med mat i magen och en dusch så kommer det nog kännas bättre. Får passa på att duscha när lillan sover lunch.
Det är superfint väder och strålande sol så efter hon har sovit så blir det att gå ut och strosa i solen och samla lite energi.

Ha en fin fin Lördag!


Idol & Dirty Dancing

Ikväll blir det chips och dipp i tv-soffan och jag ska sitta bänkad framför idol och efter det visas Dirty dancing på ettan klockan 22 till minne av Patrick Swayze, som väl alla känner till gått bort i cancer häromdagen.
Skönt att den är på kanla ett, för då slipper man all reklam och kan komma i säng någon gång också- eeh nu lät jag allt bra gammal, haha!
Jag ÄLSKAR dirty dancing och jag minns när jag var mindre så kollade vi JÄMT och ständigt på den filmen efter skolan hemma hos en kompis som hade den. Det är en av mina favorit filmer bland klassikerna

Favorit koftor från acne

Sköna och mjuka koftor som man kan värma sig i på hösten och vintern är bland det mysigaste jag vet. Det är värt att lägga en extra slant på klassiska, enkla koftor som kan användas år efter år utan att tappa formen eller förvinna ur modet.
 Dessa kommer från acne, den naturfärgade som även finns i svart känns lite mordernare med dragkedjan som detalj- snygg! Den andra svarta är den ultimata modellen på en kofta enligt mig. 

Materialet i denna är 60% wool, 20% alpaca, 20%

Kofta i 70% angora, 20% wool, 10% polyamide från Acne

Blöjan i benet

Skrev ett inlägg här i morse men det har inte kommit med märkte jag nu- konstigt Jaja bloggen är ju lite knas titt som tätt.
I morse ringde klockan på mobilen inne i Elwiras rum för jag hade tydligen glömt den där inne igår kväll men det konstiga var att hon inte vaknade och hon brukar till signalen, nu när den dessutom var i hennes rum- men hon brås väl på far sin, för han vaknar knappt av någon signal. Snacka om att sova som en stock!

När jag skulle byta blöja så var hela blöjan längst ner i byxbenet, så på något vis hade hon fått av sig den, trots att hon hade en hellång pyjamas på sig- busungen :-) Så nu får vi väl börja med trosor under pyjamasen, hihi.

Nu ska jag dra fram dammsugaren och njuta av ledigheten och helg.

Trevlig helg!

Never ending

Det är lätt att hitta en hel del fina höstplagg i butikerna nu och jag spanar efter en sån där "never ending" halsduk, (en sådan som är i svart här på bilden) men det verkar inte vara det lättaste om man är kräsen och vill skippa en acryl halsduk, så jakten fortsätter...

Tightsen med guld dragkedja är riktigt snygga och användbara liksom handskarna med rosett, hur söta är inte de?
En pälsväst har jag redan och ska inte köpa någon ny men denna är superfin tycker jag.
Dom blå bootsen är riktigt snygga, men dock inte i skinn och den blå färgen gillar jag mer och mer. Ett gäng med söta örhängen finns också på webben



Döden kan jag inte hantera

M berättade nyss för mig att en av de äldsta hundarna de har på hans föräldrars gård förmodligen har dött nu.
Det är egentligen inget konstigt om det nu är så att han har dött för han är 17 år och har varit riktigt ranglig den sista tiden och blivit både halvdöd, halvblind och mager. Han har dessutom verkligen fått levt sitt liv och ett bättre hundliv kan man inte ha därute på gården.
Ikväll hittade dom honom inte trots att de letat över hela gården när de skulle stänga stallet, och han går knappt ens utanför stallet längre utan han håller sig alltid i närheten men altså inte ikväll och nu är det dessutom kyligt ute och riktigt kallt på kvällarna så han skulle knappt lämnat stallet i vanliga fall.
Hundar och katter är ju såna djur att dom "känner på sig" när det är dags att säga tack och hej och kan då gå iväg och somna in någonstans vilket är troligast att han har gjort nu.
Hans "fru" kan man faktiskt nästan kalla henne, Kajsa hade varit orolig och sprungit runt i stallet och kunde inte gå och lägga sig i deras korg med filten eftersom inte Lucas, hunden var där... Lucas & Kajsa är som ett riktigt gammalt par och har "hållt ihop" och sovit med varandra i ca 13 år och nu har förmodligen kajsa blivit lämnad, åh jag tycker det är så sorgligt och hon är säkert jätte less en nu, på sitt hundvis- stackars stackars Kajsa- nu är hon utan Lucas i natt och för alltid...kommer kanske inte dröja länge innan hon också försvinner, för djur kan också dö av sorg, precis som äldre människopar kan göra.

Jag tycker verkligen det är sorgligt med döden och även om de "bara" är hundar så går de faktiskt jämföra med oss människor, för många djur är precis som vi, dessa hundar Lucas & kajsa är ett bra exempel för de har varit som ett gift gammalt par.
Sedan börjar jag tänka på döden med oss människor, tänker på om jag skulle vakna upp en dag utan M vid min sida eller våra föräldrar som är äldre än oss och förmodligen har närmare dit än oss- hemska tankar... nej nu kan jag inte skriva mer om döden för mina tangenter har blivit alldeles suddiga...döden förstår jag mig inte på, jag klarar liksom inte av de

Sista bilden jag har på Lucas som var en Jack Russel. Bilden är tagen från i somras, från denna dag




Måste haaa

Jag har varit EXTRA sugen på choklad hela veckan och tänkte att jag skulle försöka "spara mig" till helgen och det har gått ganska bra.. om jag bortser från en påse daim då...
Har ätit extra stora portioner mat till lunch och middag samt smörgåsar och te nyss men är fortfarande sjukt sugen på choklad, så vad gör man när man är desperat, ensam hemma just nu och inte har möjlighet att lämna hemmet för lillan för hon sover ju? jo jag har nu slängt ihop kladdkakemuffins såhär lagom innan sovdags. GOTT GOTT med ljummen kladdkaka med en klick vispad grädde...


 

Jag vet fast ändå inte...

Det känns som den här graviditeten gått ÄNNU snabbare än när  jag väntade Elwira, kanske beror det mycket på att dagarna går så fort med Elwira.
Jag har under hela graviditeten försökt läsa vad som händer med magen vecka för vecka, även om denna bebis kommer ganska tätt så är det skönt att läsa på lite och uppdatera sig lite mer inför förlossningen.

Det känns som jag har mer koll på läget den här gången men jag vet inte om jag är lika lugn som sist? då visste jag ju inte alls vad som väntade och förberedde mig på det värsta men tänkte att det skulle gå bra vilket det gjorde. Är glad över att det här graviditeten har gått så pass bra utan komplikationer eller någon för tidig födsel, allting har hittils varit normalt och det är jag tacksam för.

Nu vet jag ju vad som komma skall, fast ändå inte för det kan ju gå hursomhelst men oddsen är höga för att det ska gå minst lika bra den här gången och jag unnar mig själv att tänka på att det kommer gå vägen- även denna gång.

äldre bild på magen i v 27

Till förskole-garderoben

Ett par Vikingskor har Elwira haft hittills som "dagis skor" inte jättesnygga men funktionella Köpte igår dessa kängor från samma märke som hon också kan använda på förskolan.
Gillar det här med GORE TEX® som gör skon vattentät och andas. Både dessa och de andra paret från viking går dessutom tvätta i 30 grader om det skulle behövas. Inga superbilliga skor direkt men dessa var lite nersänkta och jag hade tur för jag provade dom i butik först men hittade dom billigare på nätet. Skor tycker jag absolut inte man ska snåla på, men det gäller att hålla utkik efter rabattkoder och spana på rea ibland :-) Två par rejäla vinterskor står härnäst på inköpslistan.

Kom på lite sent igårkväll att vi inte har några överdragsbyxor till lillan och att  de skulle på utflykt idag så tio minuter innan stan stängde begav jag mig ut i regnet och köpte dessa byxor som hastigast på lindex, de verkar vara ett riktigt kap till byxa för ynka 149:- 
 
I morse satte jag på dom på lillan för de är på utflykt idag och det var kallt i morse.
Ytterkläder tycker jag är viktigt att de är av god kvalité´men allt som är det behöver ju faktiskt inte komma från pop exempelvis.

Kängorna passar bra nu i höst och med ullstrumpor i blir de ultimata

Nya tag

Vaknade på helt fel sida idag och har mest känt mig sur på förmiddagen och bara inte haft lust och ork till någonting, allt kändes bara fel. Kände mig även lite trött så jag tänkte att jag skulle lägga mig och blunda några sekunder förut.
Vaknade upp här för ett tag sedan och förstod fört inte vart jag var för jag hade drömt lite skumt men sen förstod jag att jag visst råkat somna, bara sådär! det var inte min tanke men vaknade iallafall upp pigg och glad och kände att jag kunde ta nya tag. så kroppen kände väl att den behövde lite extra sömn kanske?
Med tanke på att vi snart blir fyra här hemma så behöver jag nog all sömn jag kan få :-) Det blir att sova när bebisen sover och timmarna när Elwira är på förskolan-förhoppningsvis då.

Ätit en sen lunch bestående av STARK kycklingwok med cashewnötter och ris- riktigt gott och nu är jag redo att ta tag i den här dagen, lite sent men så är det när man är trött och gravid,  iallafall var trött :-) Nog om trötthet!

Ha en fortsatt bra dag!

Dagens lunch från choice garden (en kinarestaurang)



Nej nu du lilla bebis!

Nej nu du lilla bebis därinne i min mage så får du allt ta det lilla lugna! Jag sitter och kollar på idol avsnittet på hemsidan på lap topen just nu för jag missade det ikväll och lill bebis har hållt igång och grejjat runt i magen ett bra tag nu och gick nyss upp från soffan för jag fick förverkar och blev akut hungrig och har nu gjort iordning ett gäng med smörgåsar med smält ost som jag mumsar på.
Nu minns jag att det var såhär det kändes när värkarna precis startade med Elwira! men nej jag tror inte det sätter igång ikväll utan det här är bara förverkar som går över, jag tror min kropp bara förbereder sig lite smått.
 Fast med Elwira fick jag inga förvärkar alls och kände knappt av graviditeten förens det väl satte igång och värkarna kom.

Den här bebisen är nog inte lika "punktlig" som Elwira var, hon kom på exakt BF datum men bebis nr två kommer nog någon dag innan bf som är den 6 oktober.
Kom när du vill min bebis, bara du mår bra! men du får gärna komma på en morgon när jag har fått min nattsömn för när Elwira kom skulle jag precis gå och lägga mig men det blev ju ingen sömn den natten för hon kom på morgonen därpå :-) tänk att jag ska få uppleva allt magiskt en gång till snart! åh jag är lycklig!


bilden togs alldeles nyss nu ikväll...


Äpple & yoghurt efter förskolan

Vårat lilla bustroll fick yoghurt till mellis och sedan äppelbitar med kanel till mellis idag efter hon hämtats på förskolan idag. Hon är duktig på att faktiskt sitta ner och äta och pilla i skålen så när hon fick äppelbitarna behövde hon inte sitta i matstolen och äta.
Det fattas nästan bara en rutig picknic filt och att vi skulle varit ute då kanske :-) mysunge!

Busminen!


Tunika pop, tights lindex, skinntofflor Bobux & hårspänne H&M

Elwira gck iväg med skålen när det var slut på äppelbitar och såg lite sur ut-sedan gav hon tillbaka skålen till mig :-)

ActionAid hjälper!

ActionAid är en internationell organisation som bekämpar fattigdom genom att framför allt fokusera på fattiga kvinnor och flickor.
Jag blev tillfrågad om jag ville vara med i denna aktion där 25 utvalda sidor publicerar en varsin unik
berättelse från en kvinna någonstans i världen för att uppmärksamma dessa utsatta kvinnor och flickor. Det här är en av dessa berättelser:

Jag heter Virmilia Christine. Jag är 21 år och mamma till fyra barn. Jag kommer från Kongo-Kinshasa och bor egentligen i Kibumba men just nu är jag i ett flyktingläger i Goma. Här får jag hjälp av ActionAid.

För en vecka sedan började rebeller och regeringssoldater att skjuta på varandra. Jag blev väldigt rädd och sprang så fort jag kunde. Jag trodde verkligen att mina barn skulle bli dödade.
   
Först kom vi till flyktinglägret i Kibati. Där lyckades vi ta del av en matutdelning från och fick tillräckligt med mat för en vecka - sorghum (en slags sädesslag), olja och salt. Men så utbröt det strider där också och vi fick fly igen, hit till Goma.

Jag lämnade tre av mina barn i Kanyrushina på vägen hit. Min mamma bor där och har ett jobb, som bananplockerska, så jag vet att mina barn åtminstone kan äta där. Jag saknar mina barn mycket och är rädd för att de ska råka illa ut, men jag vill inte att de ska svälta här.

Hemma i Kibumba hade vi ett bra liv. Min man var jordbrukare och tjänade tillräckligt med pengar så att vi kunde äta två gånger om dagen. I flyktinglägret får vi bara mat då och då, av andra familjer som råkar ha lite över. Igår åt vi ingenting alls.

Kriget skrämmer oss och vi vågar inte vända tillbaka hem. Många i min familj har blivit dödade. Vi har fått höra att alla hus har blivit plundrade av rebellerna. Det är tredje gången på fyra år som vi tvingats fly och jag är så trött på det här kriget.

Hälsningar,
Virmilia


Att många kvinnor faktiskt lever som Virmila är jätte hemskt, att leva med ständig rädsla och att aldrig veta hur det kommer gå för henne och hennes barn och om de ens har mat för dagen, det är inget liv någon förtjänat.
- Men Ddt är en fruktansvärd sanning. Värden är hård och orättvis! men inget är omöjligt att försöka bättra på.
Att det finns organisationer som Action Aid ger mycket till dessa utsatta människor, och tilsammans kan man förändra!

Här kan du gå in om du kostnadsfritt vill prenumerera på dessa e berättelser



Burberry tröja

En till fin spontan present har vi fått, eller rättare sagt Elwira har fått den efter farmor varit och shoppat på Burberry i helgen.
Röd med en kant av de kända  rutorna vid halsen och ärmsluten, jättefin! Svårt att fota röda nyanser har jag märkt, färgen blir aldrig densamma som i verkligheten, och den här är ännu snyggare i verkligheten :-)

Armani present på posten

Dessa snygga hipsters kom på posten i dag från syster R, alltid kul med spontana presenter =) Färgen är dock inte helt rättvis, de är mycket snyggare nyans i verkligheten, lite mer rosa. Tack igen syster R!

Hög smärtgräns

Snart ska jag iväg och hämta mitt lilla yr väder på förskolan hon stormtrivs fortfarande och det är skönt att hon tycker det är kul dessutom.
Det är inte ofta hon sitter ner utan det är full rulle på henne hela tiden, fast det är samma sak här hemma också så det var ingen nyhet för oss :-) enda gången hon sitter still en kort stund är när vi bläddrar och läser i böcker.
Nu sitter hon iallafall still på sångstunden som dom har varje morgon och har börjat tycka även det är intressant.

Igår blev hon biten föressten av ett annat barn i handen, hon stoppade nämligen in handen i munnen på en annan barn så då bet ju så klart det andra barnet till och då var det första gången fröknarna hört ett högt tjut i från henne. Så de sa till mig att det var ju bra att hon faktiskt lät någongång och visade att hon faktiskt har en smärtgräns, haha! för när hon ramlat och klämt sig och jag vet inte allt så brukar hon knappt bry sig- bara reser på sig och knatar vidare. Så det är ju bra att de också fick märka att hon faktiskt har en smärtgräns, även om den är rätt hög :-)







Utelåst & en glad nyhet :-)

Tänkte att jag skulle gå en sväng på stan idag efter jobbet och spana lite, bland annat efter dom där skorna kilklackarna var lika snygga som väntat men så klart slut i min storlek.

Sedan ringde en av mina bästa vänner och berättade att hon var gravid! sååå roligt men jag hade det på känn att hon skulle säga det snart :-) Ska bli så spännande! synd bara att hon bor kvar i Norrköping.
Grattis igen gumman, är så glad för din skull!
Vi pratade i telefon hur länge som helst och jag glömde totalt bort tid och rum och när jag la på kom jag på att M skulle börja jobba klockan 18 och då var klockan precis vid den tidpunkten. När jag ringde upp så var han så klart redan där och hade fått ta med sig Elwira dit. 
När jag gick hemifrån kom jag på att jag inte tog med mig hemma nyckeln men brydde mig inte då eftersom M skulle ju kunna komma ner och öppna till mig om jag ringde hade jag tänkt. Blev ju iallafall tvungen att hämta tvungen att hämta Elwira så dit gick jag direkt och var där en stund tills jag tog med henne och handlade.

Var så sugen på att slänga ihop en feta-ost sallad och såg fram emot att få sätta mig i soffan efter att ha nattat Elwira för kvällen men när jag skulle gå hem från mataffären så kom jag på vad jag glömt- nycklarna så klart! skulle ju ha lånat M:s nyckel som jag-virrpannan hade helt glömt bort.
Så jag fick vandra tillbaka med matkassar och blöjpaket till butiken för att hämta nyckeln och så hem igen då...
Kände mig lite små dum på vägen hem när det började bli mörkt och jag gick genom stan med Elwira, träffade på ett till barn på vägen... de flesta andra barnen var väl så klart inne vid åtta tiden för nattning, men inte vi inte vi tog en kvällspromendad ikväll ;-)

Det har varit en strålande fin dag med sol och även när vi gick hem nu tidigare ikväll så var det väldigt skönt ute och folk satt ute på serveringarna här och där, så det var faktiskt  skönt att få sig en liten extra promenad även om det inte var min tanke att klanta mig och glömma nyckeln.

Hursom så somnade Elwira på direkten strax efter åtta, lite senare än vanligt alltså och för min del blev det ingen sallad ikväll, det blev en flottig pizza från pizzerian istället och det fick duga för ikväll :-)

Trevlig kväll!




090915


Skinnjacka- BZR
Klänning- polarn o pyret
Tights- Bik bok
Örhängen- Gina tricot
Boots- Wedins

äpplen i trädgården

Nu saknar jag att inte ha en tomt med egna äpplen för nu när äppelsäsongen börjat såhär på hösten så äter jag rätt mycket äpplen och just nu önskar jag att jag bara kunde gå ut och plocka mitg ett äpple för jag är såå sugen på det just nu. Jag har alltid varit "bortskämd" med att ha frukt träd och buskar där jag är uppvuxen så nu saknar jag det när vi bor här mitt i stan.
 Man får passa på att plocka när man är hos någon med äppelträd :-)
Elwira älskar också frukten och när hon var mini mini brukade jag riva äpple på hennes gröt med lite kanel på, det var uppskattat från första stund.
Nu äter hon ju själv så då brukar jag doppa äppelbitarna i kanel i stället.
Och hur gott är det inte att göra äppelpaj, äppelkräm och mos exempelvis? mums!

Det är underbart fint höstväder här även idag så nu ska jag ut och tanka lite sol-energi och gå förbit torget och få med mig lite svenska äpplen ;-)

Elwira plockade även de ruttna äpplen som låg på marken som var mindre fina och började tugga på, så här får hon ett fint av pappa :-)

Elwira plockade och åt en massa äpplen hos mormor och morfar sist vi var där

M och Elwira på en morgonpromenad som vi tog till vattnet sist vi var i Nkpg

Väcker ett begär...

Jag får ett starkt vill ha begär när jag ser dessa snygga kilklackar från vagabond! jag vill ha ett par praktiska skor som både är sköna, snygga och moderna i höst och dessa har alla rätt! och i skinn dessutom (är ett måste i mina ögon)
Dom här skulle vara perfekta att ha som vardags slit o släng skor- eller hur? mmm dessa skulle jag nog spatsera runt i som ett par gympadojor för kilklackar är väldigt bekvämt.
Det andra paret ser också riktigt snygga ut och även de är i skinn, ett par skor som fungerar i många år utan att bli omoderna i första taget. Även dessa är i skinn. Jag vill prova höstskor- nu


Nilson

090914

Knut på huvudet, röda naglar och nästan helsvart idag och så mina converse som jag verkligen har flyttat in i...

Klänning- Vero Moda
Lackleggings- La redoute
Skor- Converse
Skinnjacka- Bruuns Bazaar
stora "pärl" örhängen- Gina tricot

eskimo kids

Var nyss inne på apoteket och hittade den här "eskimo kids" flaskan med omega-3+omega-6+omega-9 samt vitamin D+E. Nu när jag sökte på den så hittade jag den även på nätet.
Har hittills inte sett något kosttillskott passande Elwiras ålder så jag blev glad att jag fann den här.
Vi äter inte fet fisk flera gånger i veckan som man kanske borde, och då blir det ju inte heller att Elwira får i sig mycket fisk.

Jag tänker att jag bör bättra mig på fisk ätandet och är mycket väl medveten om att vi äter för lite av den varan. Jag tycker egentligen att det är jättegott men det blir bara inte att vi äter tillräckligt mycket av det-tyvärr.
Jag äter själv omega3 speciella för gravida just nu så det är väl inte mer än rätt att lillan får lite tillskott också,det kan ju inte skada att ge ett par gånger i veckan för att vara på den säkra sidan att hon också får i sig det hon behöver.

För barn från från 1-12 år

Elephants

Jag är kär i dessa fina och underbart söta plagg med elefanter på från märket småfolk! Koftan tor jag är supermysig och varm eftersom den är tillverkad i 60% lammull, 20% viscone och 20% polyamid.
Är bebis nr 2 en tjej så vet jag exakt vilken body jag ska klicka hem :-) Funderar på att köpa en till Elwira, fast jag använder inte så mycket bodys till henne längre- det var jättesmidigt när hon var liten, älskade bodys då men nu vill hon ju inte direkt ligga still någon längre stund och då kan det vara lite småjobbigt med knapparna i grenen :-)


Babyshop


Bahama Mama

Åh vad jag blev grymt sugen på det här lacket, det ultimata höstlacket med den perfekta färgen!? och beskrivningen fick mig inte bli mindre sugen;
"Essies Bahama Mama är som ett mörkt, moget plommon. Saftigt, sött och syndigt!".  

Essie lack från Blush

Träningsvärk utan träning

Igår kväll började jag känna av len lite konstig känsla i vaderna och i morse när jag vaknade upp så känns det precis som jag har fått träningsvärk! Vaderna är helt spända, vet inte vad det är för tränat är ju det sista jag gjort kan jag intyga. Min kropp verkar träna sig själv utan träning ibland för det är inte första gången jag får känslan av träningsvärk, speciellt i benen, men förmodligen kanske det beror på att jag inte rör på mig? - hmm.. ja lite muskler skulle inte sitta helt fel på min kropp just nu :-)

Jag börjar längta lite smått till att kunna träna igen och herrejösses vad kul det skulle vara att kanske börja rida igen! Ska även ha som mål att när bebis nr 2 är född så ska jag börja träna på gym och dra med kära M på exempelvis boxingpass, det är så roligt tycker jag och vad han tycker tänker jag strunta i för han måste också börja träna sedan när bebis nr 2 blivit lite äldre, när bebis nr 2 kan få flaska kommer det förhoppningsvis vara lättare att komma iväg på något pass tillsammans.

Nu ska jag äta frukost och skutta iväg till jobbet- solen skiner ute och bara det gör ju så man blir på strålande humör idag =) Hoppas ni får en toppenbra måndag! Big Hugs!

Bild från VS-showen 2008




Tights frossa

Var inne på bikbok häromdagen och spanade in ett gäng med snygga tights som finns där just nu.
 De har dessutom erbjudande just nu med en massa snygga tights för bara 99:- Skulle velat haft ett par men jag kunde inte bestämma mig för vilka jag skulle välja :) såg ett par sammetstights som jag pillade på ett tag och jag tror de kan vara rätt snygga om man matchar dom rätt, så man inte känner sig som ett dagisbarn!
Ett annat par som var riktigt snygga var ett par helsvarta med en lång spets detalj som gick längs med hela utsidan av benen, men de fanns bara i minsta storleken och jag vet inte om jag kommer i dom med tanke på grav magen, men måste nog gå dit och prova för de var riktigt snygga!
De med dragkedjor som detalj är också fin fina...


Rosa Rattar & Cocoa Nibs

Sitter och slappar i soffan just nu och mumsar i mig rattar från ahlgrens och mörk choklad för glatta livet.
 Är ju extra bra att en viss del går till bröstcancerfonden för varje påse rattar som säljs dessutom. Påsen är extra söt, för den är ju rosa =)


090913


Oversize topp- Bik Bok
Linne- Bik bok
Lacktights- La redoute
Halsband- cocoo.se
Armband- H&M
Boots- Wedins
Pärörhängen- Hallbergs guld
(Jeansjacka utomhus)

Söndagskväll

Älskar sådana här lata dagar då allt bara rullar på utan några konstigheter och när vi är friska och glada :-) min huvudvärk har spökat lite men det har inte gjort så mycket för det har varit en extra skön söndag idag.
Strax ska jag lägga mig i soffan och bara vara, jag har inte haft ro i kroppen att ligga still de senaste dagarna men nu vill jag inget hellre.
När bebis nr 2 kommer så kommer det ju dröja innan man får kvällarna för sig själv, för när Elwira somnat runt sju tiden som hon brukar så kommer jag ju inte bara få en stund för mig själv som jag har nu varje kväll utan då blir det full rulle, men jag ser fram emot det och jag längtar efter att få mysa med våran nya lilla bebis!

Nu ska jag gå och pussa natt Elwira som precis bortstat klart tänderna med pappa



Söndags piggelin

Idag är jag hur pigg som helst och vaknade till och med upp pigg och glad- härligt :-) Har varit så trött med huvudvärk till och från hela veckan så det är skönt att få känna sig lite pigg mellan varven.
Har supersvårt för att sitta still känner jag fast jag vet att jag borde ta det lungt som min barnmorska sagt åt mig men jag känner nästan lust att dra ut och springa idag, hah det skulle se ut det- höggravid och allt =)

Vi åker kanske ut till svärföräldrarna idag så då blir det en rätt lugn och skön dag iallafall. Ska iallafall njuta nu sista lediga dagen innan en jobbvecka drar igång igen.

P&K!


Mumin är ren nu

Nu har jag tvättat babygymet i parfymfritt tvättmedel i maskinen på handtvättsprogrammet, jag älskar den funktionen! Det är den absolut bästa funktionen och som jag har användning för jämt och ständigt.
Nästa vecka får fina mumingymet säga hej då och hej får snart pingu säga :-)

Lite bestyr på vinden & lördgasmys

Idag efter lunch gick jag med lillan till butiken och varit där hela förmiddagen tills M slutade. Är smått slut i kroppen nu för det är lite små jobbigt att springa runt efter Elwira som vill vara överallt och plocka med allting och speciellt kul är det ju vid godiset... ja det tar på krafterna! Men hon har varit duktig som vanligt idag och charmat alla människor :-)
Efter M slutat gick vi dit vi bodde förut, där M:s syster bor kvar och vi har saker kvar däruppe på vinden.
Hämtade lite prylar jag saknat och plastfodralet till vårat mumin babygym som jag ska sälja till en på jobbet och köpa ett nytt.
Jag tänkte först att vi skulle spara det till bebis nr 2 men nu vill jag att bebisen ska få ett nytt och eget.
inte för att hon eller han skulle ha en aning om att det är Elwiras gamla, det är bara jag som vill ha ett nytt helt enkelt.

Det är full aktivitet inne i min mage just nu och bebisen sparkar och grejar runt för fullt, mysbebis!

Nu är jag hungrig och väntar på att maten ska bli klar sedan ska jag nog ta och baka kladdkakemuffins och mumsa på framför någon film i soffan ikväll, ska bara slappa så mycket jag kan efter våran skatt har somnat för natten och bläddra i massa tidningar som jag inte hunnit med







Randig amningstopp

När jag ammade Elwira så använde jag faktiskt inte så ofta amningstoppar. Jag tyckte det fungerade jättebra med ett linne under exempelvis en tunika till. Eller ett vanligt linne+ amningsbh och en kofta fungerade fin fint.
Men någongång ibland kom de till användning. Utbudet på amningstoppar är ju inte heller jättestort och jag tycker inte det känns värt att köpa en massa dyra toppar och tröjor för ändamålet som används så pass kort tid (6 månader ammade jag)

Men någon enstaka topp kommer jag nog att uppdatera garderoben med, om det nu kommer gå lika bra med amningen den här gången, men det hoppas jag på.
 Den här har jag kikat på tidigare, men nu såg jag att H&M har en randig och snygg budgetvariant på webben

Something like this

Innan bebis nr 2 kommer så måste jag få en frisörtid för färgning och klippning för sedan kommer det vara svårt att komma iväg dit med en liten bebis den första tiden.

När Elwira kom gjorde jag den stora missen, att jag hade för ljust hår och sedan fick jag aldrig möjlighet att komma iväg till en frisör de första månaderna, för det är inte det lättaste när man ammar så jag fick stå ut med en hemsk ut växt ett bra tag....
Vill INTE stå ut med den där hemska ut växten en gång till, för nu har jag lärt mig av min i-lands miss :-)
Vill bli en så kallad "blondette" med kolafärgat hår nu till hösten, hoppas det kommer passa mig bara...
Färgar jag håret lite mörkare, närmare min naturliga hårton så kommer ju inte ut växten bli lika markant så fort och en fördel med kola nyansen är att en ut växt inte ser ful ut på samma sätt, om man nu har ungefär den tonen i sin naturliga hårfärg dvs.
Så nu hoppas jag att den här nyansen på mig både kommer se snygg ut och samtidigt vara praktiskt


Lördag

Har lyckats sova hela natten, trots att jag sov fyra timmar ungefär igår kväll, så det var skönt. Mindre skönt att vakna upp och känna att den där huvudvärken fortfarande är där, men känns helt okej just nu.
Ätit en brakfrukost med Elwira här hemma utan M som har gått till jobbet idag. Själv är jag ledig hela helgen.

Så störande det är det här med blogg.se se föressten, nu när vissa inlägg inte går att kommentera :/

Ha nu en fin Lördag!


Gummistövlar på

Att vara i hallen och plocka med skor har alltid varit något Elwira gillat men som kanske inte är det som uppskattas mest av oss eftersom det inte känns så fräscht, men det man inte får göra är ju så klart extra kul.
Något hon har börjat med den senaste tiden är att hon går och provar skor, spelar ingen roll om det är pappas eller mammas och alldeles för stora för de är ju jättekul att snubbla runt i dom :-)
Hon brukar även sätta på sig sina rosa gummistövlar och klampa runt i dom här hemma, ibland har det dock blivit lite fel med fel sko på fel fot, inte alltid det lättaste när man är liten :-)  Våran älskade tokunge!

Kan själv!

En nästan helt lyckad Fredag

Nej det är inte någon bebis på G här- ännu! Hade tänkt uppdatera bloggen med några inlägg ikväll men kvällen blev bara inte som jag tänkt mig.

Jag har haft en toppenskön och ledig Fredag idag, (fram tills kvällen då) och på förmiddagen har jag bara tagit det lungt här hemma och suttit och läst, plockat lite och kollade på en film. Har egentligen svårt att kolla på film bara sådär mitt på ljusa dagen men det var riktigt skönt.
Efter lunch blev jag sgen på ett långt bad så det gjorde jag okcså och scrubbade hela kroppen och efteråt fick fossingarna lite fix också. Så jag har verkligen pysslat om mig själv idag :-)

Det har varit skönt väder här idag med med sol och jag och M gick ute och strosade med Elwira ett tga och det var så mysigt. Det är verkligen en underbart varm och skön höst här just nu!

Köpte kinamat och tog med oss hem och jag har varit så sugen på vårrullar nu ett bra tag så idag fick jag äntligen med ett gäng, såå gott! Det är något jag verkligen gillar trots att det är friterat.
Fick dock en irreterande huvudvärk på eftermiddagen som blev värre lite senare så blev det riktigt illa och en extrem trötthet kom så jag orkade inte vara uppe på benen längre och slängde mig ner i sängen med dunkande huvudvärk och bara låg och svettades. Jag somnade och vaknade till när M frågade om jag ville se idol men var fortfarande så trött så jag somnade om igen och vaknade vid tio nu ikväll.
Nu mår jag hur bra som helst och har ingen aning varför jag fick ett sånt där "infall" för jag har både ätit och druckit bra under hela dagen för det är jag noga med så det kan inte vara det.
Hursom är det ju skönt att det gått över nu men nu är frågan hur jag ska kunna sova för natten, är ju pigg som en lärka just nu! Ska kika lite på Idolklipp på datorn nu, jag har redan en favorit! så söt och duktig tjej! Ska försöka gå och knoppa för natten sedan efter att jag tittat på kvällens klipp.

Natti natti!

Sparrow James Midnight Madden född 090909

Skrev ju igår att det skulel vara lite coolt att födas igår och få 090909 i personnumret, och nu läste jga att Nicole Richie & Joel Madden fick en son igår :-) Sonen ska heta: Sparrow James Midnight Madden, altså ett helt vanligt namn ;-)

Små fuskisvästar


Beställde två stycken fuskpäls västar till Elwira i strl 86.  Den översta  är från H&M och den andra från La Redoute. Den från H&M ska jag skicka tillbaka för det är en sådan kortare modell och ser inte så fin ut, ser lite billig ut kan man säga. Och så tycker jag det är finare med en normallång väst. På ett barn blir en kort väst lite konstigt på något vis.

Den andra från La redoute känns lite mer "välarbetad" och är jättefin. Den passade Elwira perfekt och hon är så fin i den så den behåller jag. Snyggt med kofta, jeans eller skinnjacka till

Västen från H&M åker tillbaka...

Men denna från La redoute får stanna! så mjuk och fin

Magen v 37


Min kära mage, såhär ser den ut just nu, tog bilden i förrgår. Det känns nästan som den växer dag för dag nu i slutspurten! bebisen är fortfarande mycket aktiv och vrider och vänder på sig hela dagarna. Men huvudet ligger fortfarande ner och det har det gjort redan runt v 30, precis som Elwira också gjorde så nu tror jag bebisen absolut kommer ligga kvar i rätta positionen, tills det är dags att titta ut!

Lack i röda toner

Lackade naglarna röda i färgen "london" igår. Nu när hösten är här börjar jag bli lite smått sugen på röda, korta naglar igen så jag har updaterat skafferiet lite med dessa nyanser. "Bordeaux" är en favorit sedan förra vintern

Guten morgen!

I morse fick jag kliva upp något tidigare för att fixa iordning lillan till sin utflykt. Tycker det är lite klurigt att veta vad man ska sätta på henne nu när det är lite kyligare på morgonen men så ska det bli 20 grader varmt här idag sedan, men lager på lager fungerar alltid :-) Solen skiner redan här och det bådar gott.
När det var dags att kila så väckte jag M som fick gå iväg och lämna henne, det är bra att dela på uppgifterna ibland, jag är mest glad att nu få sitta i morgonrocken en stund extra innan jag ska börja jobba.
M skulle gå förbi bageriet och köpa gott gi-bröd så jag har satt på kaffe nyss tills han kommer tillbaka snart.
ja och nu kommer han också, och magen kurrar för fullt- dags för frulle!

Ha en bra och förhoppningsvis solig Torsdag!

Coolt att födas i dag!

Nu har jag slängt in en tvätt i maskinen och tagit en snabbdusch och börjar bli redo för soffan och Idol!
M håller på att fixa med te i köket och jag ska göra iordning några smörgåsar att mumsa på i soffan.

Tänkte på en sak i morse, coolt att födas just i dag och få personnumret 090909 :-)


Underbar höstdag med Idol som avslut

Idag har jag fått en massa ärenden gjorda som jag skjutit upp och även shoppas lite smått och gott samt nödvändigheter på stan och bland annat sådant som jag vill ha med i BB väskan.
Vi gick bägge idag och hämtade Elwira på förskolan och det var så skönt att promenera i solskenet och känna värmen trots att det blåste rätt mycket. Fler sådana här fina höstdagar tack :-)


Dammsugit, moppat golv och städat här hemma har vi också fått gjort samt rengjort avlopp, väldigt mysigt ;-) Så nu är det rent och fräscht här hemma och det går ju så mycket smidigare när man hjälp åt med allt.  
Det känns fortfarande lite smått oavat när Elwira är på förskolan och både jag och M är hemma ett tag bara han och jag, idag pratade vi en massa om bebisen och hur vi tror det kommer att bli osv, väldigt mysigt att bara sitta och prata ett tag för oss själva.

Jag har varit igång sedan i morse och donat så nu har jag väldigt svårt att sitta still, funderar på att slänga in en tvätt i maskinen nu när jag ändå är uppe i varv. Lillans väska ska packas också, för i morgon ska de på utflykt igen.  Men när idol börjar ska jag ta det lungt med M och sitta och slappa och komma i säng tidigt ikväll.

Trevlig kväll!


Bodybutter & en ny favorit

Updaterade med två nya body butter från The Bodyshop idag, har nästan använt slut en av favoriterna; "almond" snart, den som jag mestadels smörjt magen med. "Almond" går tyvärr inte få tag på här i Sverige.
En budget olja från apoteket "mandel olja" fungerar också fin fint att smörja magen med.

Köpte en "cocoa butter" samt en "raspberry" från body butter serien idag och cocoa ska förebygga bristningar, men tror nog att det mestadels har med gener att göra men att det inte skadar att smörja in den växande bebismagen lite extra under graviditeten.
Jag smörjer magen varje kväll innan jag kryper till kojs, och har produkterna på nattduksbordet för att inte glömma.
En doft jag inte visste fanns i body butter serien var "raspberry" det var enligt expediten en limited edition upplaga  men som snart kommer utgå från sortimentet. Den luktar verkligen hallon och himmelskt gott! den måste jag verkligen rekommendera till alla som gillar hallondoft! den luktar inte heller överdrivet starkt som vissa av deras body butter gör.


Raspberry luktar himmelskt gott och inte för starkt, det gör inte "almond" och Cocoa" heller

090909

Älskar M:s nya skjorta såpass att jag lånade den idag. Det är inte lätt att hitta perfekta rutor på skortor...

Skorta- lånad av M, från Filippa K
Linne- H&M mum
Lacktights- La Redoute
Ballerinas- Vagabond
Väska- Via spiga

 


Effektiva

När klockan ringde klockan åtta i morse så började en numera vanlig morgon här hemma då Elwira vaknar och vi går upp och äter frukost, sätter på oss kläder och tar henne till förskolan. Hon har inte varit där sedan förra veckan eftersom hon varit lite förkyld.
Jag trodde det skulle vara kyligt i morse och hade inte kollat vädret så jag satte på mig och lillan alldeles för mycket kläder märkte jag när jag klev utanför dörren för det var varmt redan i morse och nu är det 22
Det var en glad tjej jag lämnade och jag fick knappt ta av henne ytterkläderna och sätta på henne inne tofflorna för hon ville springa iväg och busa direkt!

Efter jag varit och lämnat henne så var jag och M och köpte en carena resesäng, nu när vi snart får två känns det som något som kan vara värt att ha, så en sådan har vi in skaffat nu.
Efter vi köpt den var vi och handlade lite och på hemvägen gick jag förbi te boden och köpte lite gott te som jag var sugen på.
Jag blev superglad när jag såg att Espresso House ska öppna här i stan i en lokal som M och hans familj ville köpa för ett tag sedan. Jag älskar espresso houses alla godsaker så jag kommer garanterat att bli stammis där :-)

Nu ska jag fortsätta vara effektiv och få saker och ting gjorda, har lite små ärenden på stan och så måste jag posta brev mm. Skulle även behöva kolla igenom vad jag saknar som jag vill packa i BB-väskan.

Dags att kila iväg ut i solen och få lite fix gjort innan lunch och tills det är dags att hämta lilla älsklingen. Hej hopp :-)  





Bus i parken

Här är jag o lillan för någon vecka sedan i parken då solen lyste och det var rätt varmt och skönt ute. Att gunga är ju alltid kul tycker våran lilla söta skrutt :-)
Även i dag är det soligt och fint höstväder här i v-ås- härligt!
Hjärtat i snygg kabelstickad tröja från Ralph Lauren, Kjol Nova star, strumpbyxor pop och skor sneakers från Nike

Självinsikt är bristvaran ikväll

Ikväll ska jag "ladda upp" för Idol! Älskar att titta på det programmet och roligaste är ju i början av uttagningarna när folk gör bort sig :-) Blir aldrig klok på de människor som har så lite självinsikt som många har. Vissa är väl iofs bara där för att få vara med i tv och kanske slagit vad med polarna exempelvis.

Är kul att det programmet dragit igång igen för jag har inte följt en serie sedan idol-08  slutade ungefär :P

Laddar batterierna

Har precis ätit en sen frukost här hemma och jag har sovit som en stock hela natten, alltid lika skönt. Försöker verkligen tänka på nu att gå och lägga mig skapligt och få ordentligt med sömn för jag vet att min kropp måste ladda upp med massor extra energi nu innan bebis nr 2 kommer, så det gäller att vara "i form" kosten och maten känns lite extra viktig just nu. Bebisen skulle ju i princip kunna komma när somhelst nu! men jag tror h*n kommer någon dag innan bf... men det är sådant som märks :-)

Ska iväg och jobba snart och M stannar hemma ännu en dag med lillan, men i morgon ska hon få vara på förskolan igen tänkte vi.

Kram kram!

Ellen DeGeneres är så skön!

Hon är väl för härlig Ellen DeGeneres :-) Brukar titta på hennes show lite då och då och gillar verkligen henne. Läntar tills det här avsnittet med Beckham kommer sändas här i Sverige!

Posh24

Happy!

Har varit lite extra glad idag för jag har fått ett perfekt schema nu "tack vare" min sjukskrivning på 50% av min ordinarie arbetstid.
Kommer jobba max 4 timmars pass och jobba ca 4 dagar i veckan fram tills jag går på mammaledighet när det börjar bli dags för bebis nr 2 att anlända.
Känns iallafall jättebra och all stress och press som jag känt att jobba rann av mig direkt när jag fick mina nya arbetstider. Är glad att jag tog mig i kragen och gick till läkaren, för man SKA lyssna på sin kropp.
Jag ville väl jobba mer än vad min kropp orkade kanske.
Men nu kommer jag både hinna lämna och hämta Elwira på dagis varje dag om jag skulle vilja (fast vi får ju turas om jag och M så klart) och M kommer kunna jobba, utan att det ska krocka med mina tider.
Vad skönt det känns när allt klaffar =)



Lackat o klart

Dessa nya lackleggings från La Redoute kom häromdagen som jag invigde samma dag och dom passar trots min höggravida mage just nu, är lite rädd att de sedan när magen är borta ska vara alldeles för stora istället, men men jag gillar dom just nu iallafall, men de är lite stora i storleken tyvärr. 

Har även köpte ett par byxor med lackdetaljer på utsidan av benen från H&M och som har två dragkedjor på sidan i midjan samt vid bensluten, älskar dom redan och de ska användas flitigt sedan när magen är borta, nu tror jag inte jag får upp dragkedjorna...längar till jag kan få använda dom tilsammans med en fuskpälsjacka!
 


090907

Den höggravida tjockisen idag :-)

Linne- Bikbok+ H&M
Shorts- Asos mum
Kofta- Zara
Tights- Lindex
Skor- Converse
Halsband- Dogeared

Som en halv helgdag med solsken

Känns som en extra helgdag här hemma idag. I morse var M uppe med Elwira och jag fick ligga kvar i sängen ett tag, fast tycker ibland det kan vara svårt att ligga kvar när dom är uppe och tassar så jag gick upp efter stund av bara vanan.
Trött som tusan var jag och känner av tröttheten från min körkylning och kombinationen att bära bebis nr två gör väl inte så man blir piggare direkt.
Skönaste var när jag kunde gå tillbaka till sängen efter frukosten och sussa lite mer än en timme extra innan lunch- SÅ välbehövligt!

Vi har hjälpts åt att laga mat här hemma och busat och myst med Elwira, ja det känns som en extra helgdag i dag. Vi valde att inte ta Elwira till förskolan idag eftersom hon varit förkyld, bäst att stanna en extra dag så kanske vi kan hindra baskiluskerna att varndra runt runt till  en viss del iallafall.
Det är ju förkylningstider nu så att stanna hemma lite längre tror jag bara är bra.

Solen skiner för fullt här och det är verkligen ett härligt höstväder, ska passa på att gå ut nu ett tag, sen ska jag jobba några timmar.

Hoppas ni fått en bra start på veckan- kram!




Minimink

Några egna fina filtar ska bebisen så klart få men det är svårt att välja nu när jag inte vet om det är en tjej eller kille, vill hitta en fin bomullsfilt i unisex modell.

Har istället hittat en annan supermysig filt från märket minimink som jag bara älskar, den verkar så mysig att ha att lägga bebisen på och även snygg som inredningsdetalj. Den honungsfärgade skulle jag nog vilja ha, jag gillar ju vitt men den här i fuskpäls variant tror jag är finare i honung.
Lite dyrare är dom dock.

Finns även sittdynor som passar barnstol/bilbarnstol med 3 eller fempunkts fäste som verkar urmysiga att ha i vagnen. 

Hittade lite text här om minimink: 
 
minimink
är den miljövänliga fuskpälsen som tagit världen med storm. minimink erbjuder en kollektion som ökar mysfaktorn för både bebisen, det större barnet och föräldrarna.

miniminks första pälsfilt lanserade 2003 av Ally Schulz, Austrailen. För Ally var det viktigt att pälsen skulle vara vacker och mysig, fodrad med miljövänlig bomull och tvättbar. Filtarna blev snabbt en favorit som går att använda till det mesta, t ex i barnvagnen, lekmatta och filt.

Även om minimink är främst en barnartikel är miniminks pälsfiltar älskad av alla åldrar. Den största filten passar t ex utmärkt som mysfilt i soffan. miniminks kollektion erbjuder lyxiga åk påsar, sittdynor och även mössor, vantar och tofflor.


Bilder: Bonti

Vildhallonpaj med dinkel & havregryn

Fick nyplockade vildhallon från Norrland av pappa igår efter att han varit där på sin Norrlandsresa. Jag är mycket för smulpaj just nu och idag gjorde jag en paj med samma ingredienser i smuldegen som när jag gjorde blåbärspajen sist, alt så smör,dinkelmjöl, havregryn,råsocker & grahamsmjöl men idag hade vi vetemjöl hemma igen så jag hade i nästan en deciliter av det också.
Toppade pajen med marsansås som är min favorit tillsamt fina stora bär från M.s föräldrars gård som jag plockade nu i sommar + lite florsocker.

Synd att inte pappa var här nu så kunde han fått en bit av min supergoda paj, ja jag gör verkligen god paj måste jag säga :-)

090906


Tunika- Vila
Lacktights- La Redoute
Skinnjacka- BZR
Halsband- Dogeared
Skor- Converse

Svart/vita underlägg och ljus

När vi var i Bålstad sist fick jag fyra stycken stora och jättefina ljus av snälla Theresa som driver det här inrednings företaget. Fick även två stycken underlägg i silikon, ett svart och ett vitt.
Stora ljus var en bristvara här hemma men jag älskar ljus och på hösten och vintern går det åt en hel del.
Dessa som jag fick har lång brinntid, ca 110 timmar brinner det stora och 58 timmar det lilla .
Jag föredrar kvalitets ljus som brinner länge och droppar inte bara en massa som många billiga varianter gör.

Underläggen har jag till Elwira, ett vid vårat lilla köksbord och ett vid middagsbordet. Ligger stadigt på bordet eftersom dom är gjorda i silikon och är lätta att skölja av, för det blir ibland en hel del kladd med småbarn som kanske är bekant ;-)

Ljus 6 underlägg från Innerum

Morgonstund har guld i mun

Igårkväll kom pappa hit efter sin Norrlandsresa och stannade här över natten. Jag vaknade mitt i natten av att jag knappt kunde andas och halsen kändes inget vidare så jag gick upp tog lite nässpray och drack vatten och kunde som tur var somna om.
Jag tror att min huvudvärk den sista tiden berott på att jag faktiskt nu blivit lite småsjuk, men jag känner mig helt okej trots allt, jag är ju inte sängliggande iallafall *peppar peppar*
Elwiras förkylning som kom i Fredag är som bortblåst och hon har inte varit ute sedan i Fredags så nu är morfar ute och går en morgonpromenad med henne. Han är minst sagt en hurtbulle han :-)
Själv sitter jag i morgonrocken och vill inte göra mer än att äta lite mer frukost! Morfar har bland anat plockat vildhallon i Norrland som jag är sugen på att göra någonting av... vi fick även en burk med ny kokt hallonsylt- så gott! Jag tror nog jag ska göra hallonmuffins, det var längesedan.

Ha en riktigt skön Söndag!

Om jag skulle köpa en ny barnvagn nu...

Om jag väntade mitt första barn och inte hade en vagn redan så skulle jag helt klart välja Mutsy 4rider!
Jag har iofs varit henöjd med våran bugaboo cameleon hittills men jag börjar tröttna lite på den. M har tröttnat på den för längesedan...
Som med nästan alla modeller från -08 så har även vårat chassi gått sönder, det som händer är att styret åker upp trots att det är låst, det lossnar inte men kan släppa lite. Förhoppningsvis kommer vårat kvitto fram snart så vi kan reklammera den. Min syster hade samma problem och reklammerade det och fick ett nytt.
Det verkar dock vara ett väldigt serviceminded föredag vilket är ett stort plus.
En annan sak som jag störde mig lite på när vi hade liggdelen var varukorgen under vagnen som kan bli ganska svår att komma åt och packa eftersom det inte finns så stort mellanrum, men blev mer "luft" när vi bytte till sittdelen.
Kan inte förstå de som köper den här vagnen och kör med på landet, det är en stadsvagn och jag tycker inte om att köra den här vagnen i skogen eller på grus, den är ju liksom inte till för det- men här i stan där vi bor är den väldigt smidig att köra, inget snack om den saken.

Men nu till saken, hade jag som sagt väntat mitt första barn hade jag valt en Mutsy 4rider av lite olika anledningar. Det som känns viktigt för mig är att ha en vagn som det går att ändra sittdelen så barnet sitter emot en eller utåt, hade inte velat haft Elwira utåt när hon var runt 6 månader och vi satte på sittdelen- jag vill ha ögonkontakt helt enkelt.
En annan sak med 4rider är att däcken är lite större men ska tydligen vara väldigt smidig att köra och jag saknar lite större hjul när man kör upp och ner från trottoarer mm.
det finns en varukorg att köpa till som ser väldigt stor och rymlig åt och framförall: lätt att komma åt! me like.
Sedan skulle jag även välja den här vagnen för att inte ALLA har den! När vi fick våran Bugga i April förra året så hade vi inte sett någon som hade den här i stan, det vara bara i Stockholm vi sett många då men nu går var och varannan kotte med den här vagnen.
Visst det är en toppenvagn men just nu tycker jag den här Mutsy Vagnen verkar snäppet bättre. Nu har jag inte provkört denna själv men efter det jag läst och sett samt hört så verkar den vara en supervagn och minst lika smidig som cameleon.

Mutsy 4rider hos bla: Mammarazzi & Knodd

Hemmamys trots förkylning

Elwiras lilla förkylningsnäsa rinner inte lika mycket längre så det verkar gå åt rätt håll, skönt att det verkar vända fort. En annan kan ju vara förkyld i veckor! och jag känner av lite i halsen och börjar själv bli lite snorig nu :/
Jag hoppas inte jag åker på någon ordentlig förkylning nu...höggravid och förkyld, nej tack!

Leker, bläddrar i böcker och styr gör hon som vanligt men lite tröttare än vanligt är hon dock. Hon vill mysa en massa, och det är bara att passa på för det är inga långa stunder hon vill pussas och kramas :-) mitt mysiga lilla troll!

Dom där kakorna jag tänkte baka har jag inte kommit till skott med ännu, men kanske ska ta ryck och göra det nu...

Laban tossorna i fleece har aldrig kommit till användning men när jag hittade dom och Elwira fick syn på dom skulle hon prompt ha lite hjälp att sätta på sig dom på fötterna när hon inte riktigt klarade av det själv :-) så söt!

Tittar i en ny bok "vem är bäst" av Stina Wirséns

Elwira i tröja från pop, tights lindex, hårspänne H&M och fleecetossor laban/Nowa Li

Ny header på G

Kul, ska få lite hjälp att uppdatera min header- DET är på tiden med lite nyare bilder kanske =) och så ska min kära M och Elwira vara med på  en bild där uppe så klart :-) och så en bild på mig med lillbebis i magen så klart

Sitter och kikar lite på gamla bilder nu när elwira har somnat efter lucnhen och här är hon nästan 9 månader fyllda och hon kröp runt och gick längs möbler för fullt!


Hej Lördag!

Hej o hå!

Redan lördag och tiden går fort även nu när man är hemma med våran lilla snoriga Elwira. M jobbar idag så jag och Elwira är själva här hemma och vi myser runt i en varsin mjukisdress hon och jag :-) det blir att stanna inomhus nu när hon är sjuk.

Är så sugen på att baka kakor idag, vet inte vilken sort jag ska välja bara och så måste vi ha ingredienser hemma också för jag har ju ingen möjlighet att gå iväg och handla. Elwira får vara med i köket och det är tur att vi har en grind + en dörr i köket så hon inte kan smita iväg när man vill ha koll på henne men även hinna fixa lite i köket. Med leksaker och böcker så går det som tur är jättebra :-) ja vad skulle vi göra utan den där grinden, då skulle vi nog inte få mycket mat i oss här hemma, hoho!

Jag började plocka lite bland bebisens kläder och skriva upp sådant vi behöver köpa innan h*n kommer igår och de kläder vi haft till Elwira + köpt lite nytt kommer räcka gott och väl den första tiden.
Det vi faktiskt behöver och ännu inte skaffat är en spjälsäng + tillbehöver men det är ganska enkelt att ordna med snabbt, ikea nästa!
Innan Elwira kom hade jag en lååång lista på saker som skulle inhandlas, men den här gången är listan betydligt kortare eftersom vi har det viktigaste man behöver och egentligen behövs knappt någonting till den lilla plutten!
Blöjor, en termometer och lite kläder och kärlek skulle räcka gott och väl egentligen :-)
Bugaboon kommer vi behålla till den lilla men åh vad jag sååå gärna skulle önska jag kunde byta ut den till en Mutsy 4rider istället, den sittdelen är också vändbar vilket är funktionen jag nog tycker bäst om med cameleon. 
Vill ha mitt barn sittandes emot mig när det väl är dags att byta från liggdelen.  Jag, liksom M är smått trött på buggan men den fungerar.

Nu är det dags att fixa lite lunch här till lillan och mig! ha en fortsatt bra Lördag!





Vilket kön?

Idag har vi en lite förkyld Elwira här hemma, så det fick bli att stanna hemma från förskolan idag så det är näsdukar och c-vitamin som gäller här idag.
Kändes väldigt fel om vi skulle tagit henne till förskolan idag och kanske smittat någon annan, så det blir att kurera sig nu i helgen och vara frisk tills på Måndag förmodligen. 

Snart ska jag gå tillbaka och läsa och bläddra i böcker med lillan. Ska även försöka hinna gå igenom lite bebis prylar lite smått idag, lägga iordning nya plagg + Elwiras bebisplagg som bebis nr 2 kan ha. Har ingen aning om vem det är som bor i min mage, om det är en hon eller han så jag vet inte om jag kan skippa plocka fram klänningarna ännu ;-)
När jag väntade Elwira fick jag mest höra att jag hade en tjejmage men den här gången är det mer blandade åsikter.
Jag ser ju ungefär ut som sist även denna gång, att jag mest har en mage som växer och går inte upp speciellt mycket i övriga kroppen, men det känns som jag gått upp mer den här gången än förra även om det kanske inte är synbart för andra.
Den enda skillnaden med den här graviditeten är att jag inte har kräkts den här gången, utan mådde väldigt illa i månader istället, och det var mycket värre än att kräkas för när när man kräks känns det ju lite bättre efteråt och kunde må helt okej emellanåt

Ibland tror jag det är en tjej och ibland en kille- jag har verkligen inget sjätte sinne! men jag har en liten, liten gissning *hihi* Men hursom,  tjej eller kille, bara h*n är frisk det är det viktigaste, men SPÄNNANDE ska det bli att se vem den fina är som kommer titta ut!





De flesta dagar går i raketfart

Den här dagen har gått minst sagt i raketfart efter jag lämnade Elwira på förskolan på förmiddagen. De har varit på utflykt hela dagen lång och allt har gått bra och Elwira hade ätit köttbullar med händerna som ett litet matvrak :-)  En lite tröttare Elwira har vi dock haft här hemma ikväll och hennes näsa rann när vi hämtade henne från förskolan så förmodligen har hon gått och blivit förkyld nu, men det kanske bara var en tidsfråga när första förkylningen skulle bryta ut nu när hon går på förskola eftersom det drabbar alla mer eller mindre.

Innan lunch hann jag med en runda med dammsugaren och moppen och slängde in en maskin med tvätt sedan gick jag iväg till en läkartid som jag fått. Har blivit sjukskriven nu på 50% och det känns inte mer än rätt så som jag mår nu till och från. Jag ville inte bli sjukskriven på heltid så nu ska jag prova med det här och se om det fungerar bättre, jag vill ju inte hålla på att sjukskriva mig var och varannan dag längre.

Efter läkarbesöket var jag hemma och åt lunch och mer än det hann jag inte förens det var dags att gå till barnmorskan för att få akupunktur.
  Barnmorskan satte fler nålar än sist den här gången två till vid handlederna och två på utsidan av vaderna och AJ den ena nålen när hon stack kändes verkligen!
Ganska snart när nålarna satt i så började jag svettas och blev supertörstig och det kändes som om jag höll på att svimma så barnmorskan fick hämta vatten och jag fick sätta mig upp en stund sedan blev det bättre men det var inga härliga 20 min att ligga med nålarna.
Efteråt var jag fortfarande ganska yr så jag fick lite kakor och mer vatten och då kändes det okej igen. Konstig reaktion det blev men gick över rätt fort som tur var.

Tänkte gå hem och vila men då skulle M iväg och hämta Elwira i parken där de varit hela dagen och då ville jag ju så klart följa med.
De hade dock gått lite tidigare än vad de sagt och vi hade inte planerat att hämta henne där så vi gick om dom. Jag hade gärna sett mitt lilla troll lekandes där :-) men det kommer fler tillfällen och vi fick en bra promenad också ;-)
Det var en smutsig men glad liten tjej som vi hämtade men som sagt lite snorig, man blir ju nervös för minsta lilla nu när svininfluensan går...

Väl hemma fick Elwira bada det första vi gjorde när vi kommit hem och hon älskar verkligen och bada och blir så sur när vi måste ta upp henne, om hon skulle få bestämma så skulle hon nog sitta där dygnet runt :-)
Sedan började det bli middagstid och jag gick iväg och handlade lite snabbt och gjorde iordning en kycklingryta och pasta.

Dagen har som sagt gått väldigt fort och min plan var från början att försöka vila men det blev inte så idag... känner dock inte av någon huvudvärk just nu så den där akupunkturen kanske hjälpte trots allt.

Här regnar det just nu och vad skönt att de små slapp regnet när de var ute idag, nu såhär på kvällen "gör" det ju ingenting att det regnar bara lite mysigt tycker jag.
Nu ska jag själv ta en lång dusch och försöka koppla av, äta glass och lägga mig tidigt ikväll, sömnen känns extra viktig nu för det kommer det bli mindre av sedan när bebis nr 2 är född.


Trevlig kväll!




090903


Jeans- H&M mum
Linne- Rules by Mary
Skinnjacka- BZR
Flätade hårband- Asos
Skor- Scorett


Mode till mini (pris)

Älskar dessa tre plagg till den lilla tjejen! den vita fina koftan skulle jag köpa i butik i stan men den var slut i Elwiras storlek (80/86) så nu ska jag beställa den på webben. Sitter och tittar på den andra koftan som är såå fin!
Klänningen utan ärm hittade jag inne hos Lindex och den är ur fin, tänk så fint med en body och ev en kofta över samt strumpbyxor- tjusigt! snacka om mode till mini (pris)


Cardigan H&M
Klänning Lindex

Utflykt

Har varit iväg och lämnat Elwira för idag är det dags för utflykt igen, varje Torsdag September månad ut är det tänkt att de ska komma iväg på det- supermysigt och roligt för de små :-)
Elwira trivs som fisken i vattnet när det händer nya saker och när hon får utforska nya platser, det behövs inte mycket för att göra henne nöjd.

Själv ska jag städa här hemma idag för det ser ut som hej kom och hjälp ungefär. Så det är bara för mig att sätta igång med de roliga sysslorna ;-)

Kram!

Kvällens- Mascarpone glass

Nu går graviditeten mot slutspurten och jag har egentligen inga speciella cravings, inte mer än som icke gravid.
Jag är en "periodare" men chocklad är jag väl mer eller mindre alltid sugen på :-) men just nu är det glass som gäller, glass i stora lass halv liggandes i soffan med en skål/bytta glass på magen- det är underbart!

Kvällens mascarpone-glass

Cashmeremössa från William Sharp

En supermjuk och go mössa i cashmere skulle jag vilja ha till vintern, helst i svart och ganska enkel eller i lite större, loose modell. Jag vill att den ska vara ganska enkelt i modellen så den går att använda fler vintrar.
Mössor i acryl går helt bort, men de är lättast att hitta fina varianter.
Den här mössan från William Sharp hos Asos fast i svart tycker jag är ursöt med kristallerna på


Asos

Månadens tävling!

Nu är det dags för tävling hos lajbansson leksaker. billigaste E-butiken med leksaker för barn. Stort urval av barnleksaker som micki, duplo, lego, starwars, babyleksaker m.m



Jag vill vinna ett presentkort värt 200 kr fraktfritt från lajbansson leksaker billigaste E-butiken med leksaker för barn. Hos one chic mama


Nu har du chansen att vinna ett presentkort från dom med ett värde av 200kr + att du får allt fraktfritt på ditt presentkort.    Tävlingsreglerna är enkla


För dig med blogg:   1. Kopiera bilden o den kursiva texten ovan (under bilden) o publicera i din blogg. Se till så att länkarna fungerar!  

2. Besök lajbansson leksaker  och kommentera i detta inlägg och berätta vad du skulle vilja köpa om du vinner presentkortet. Samt lämna ditt namn och din bloggadress.  

För dig utan blogg:   Tipsa minst 5 stycken vänner om tävlingen via mail + en kopia till mig ([email protected])

Besök lajbansson leksaker kommentera i detta inlägg och berätta vad du skulle vilja köpa om du vinner presentkortet. Samt lämna ditt namn och din bloggadress.

Granatäpple & blåbär

När Elwira åt mellis gjorde jag iordning en smoothie med vaniljyoghurt, ett halvt granatäpple,banan, blåbär samt lite kellogs K på toppen och skivade bananer- riktigt uppiggande och Elwira tyckte också om det :-)

Inte hundra

Idag är ännu en sån där dag med härlig huvudvärk som jag hade förra veckan också, men då släppte den med akupunktur så jag ska försöka få en tid i dag eller i morgon.
Är trist att inte orka jobba nu när det faktiskt inte är lång tid kvar tills jag slutar och går på mamma ledighet och jag vill verkligen jobba "in i det sista" att försöka hålla ut den sista tiden liksom...
Börjar dock känna mig smått stressad över pressen på mig själv att jag "ska jobba" eller borde göra det nu men när jag egentligen inte mår hundra alla dagar.
Vill inte heller skriva för mycket för jag vet att det är ganska många som läser (bland annat chefen) så saker och ting kan ju misstolkas, framförallt i de närmaste kretsarna.

Later!



1 september

Godmorgon!

Nu är september redan här, jisses vad tiden rusar iväg! För första gången efter sommaren så kände jag mig så frusen i morgon när jag klev upp så det blev att dra på sig fårskinnstofflorna som jag "bor" i på hösten/vintern för de är så sköna.
M klev upp 5 i morse (!) och han måste ha vaknat av sig själv strax innan klockan ringde för jag hörde inget pipande utan vaknade bara av att han klev upp men somnade som tur om om igen.
Han är nämligen iväg och hjälper en kille att hämta hem hans nyinköpta båt i dag.

Tänk att inom en månad så är det möjligt att babis nr 2 har kommit till oss! h*n kan ju iofs titta ut när som helst egentligen, men jag tror det blir någon dag plus eller minus bf som är den 6 oktober.
Jag håller tummarna att det blir den 6:e eftersom Elwira är född den 6 Maj och M den 6 Juni :-)

Nu ska jag hoppa i något att ha på mig och det krävs nog lite varmare kläder i dag för Elwira för det ser kyligt ut ute i dag *brr*  
Elwira ska lämnas på förskolan idag och efter det ska jag till barnmorskan och sedan väntar jobbet.

Hoppas ni får en toppenbra dag!



      © Maria Risto