Energi & jobb

Ofta efter jag lagt barnen på kvällarna så är jag så slut på energi! efter bus & lek, matlagning, diskning, matning, äta, torka upp, skura/dammsuga, bada barn, tandborstning + pyjamas time och ev bokläsning och tillsist nattning tror jag fick med allt ;-) Men när de små sussat en stund och jag varvat ner en stund så får jag oftast tillbaka energin på något konstigt vis, som nu- sitter här hur pigg som helst och bloggar! och kvällen tar inte slut bara för de små sover, finns alltid något att göra här hemma med och så ska man duscha och...
Jag borde nog börja gå och lägga mig direkt efter de små nattats, då skulle jag somna på två röda, gud så skönt! Men att lägga sig strax innan åtta känns lite väl tidigt ;-)

Just eftermiddagarna är ganska intensiva, jag undrar hur det kommer bli när jag börjar jobba sedan? förmodligen gäller det att planera ännu bättre och framförallt vara duktig med planering av mat, för det är där jag tycker det kan bli stressigt vet jag.

På Söndag ska jag jobba igen för första gången sedan mammaledigheten med Ludwig! var tänkt att jag skulle börja igen i Oktober, men jag sa till jobbet att om det behövdes någon i September så jag jag "rycka in" så nu ska jag jobba 4 tider i september innan jag kör igång med 25 timmar i veckan i Oktober.
Jag ser fram emot att börja jobba och komma in i rutiner och som förhoppningsvis kommer fungera BRA :-)


Nova star jeans & klänning

I fredags kom min beställning från Kidelin med Nova star plagg. Är så nöjd med allt men jeansen visste jag ju sedan innan att jag skulle vara nöjd med eftersom vi haft/har varianter därifrån sedan tidigare. Mjuka och sköna med muddar som "is the shit" för mindre barn om man säger så ;-)

 M är inte överförtjust i mörblå tvättar på jeans men harem jeansen är inte "klassiskt mörkblå" så de gick hem även hos han ;-) De andra paret är mellanblå och hur snygga som helst.

Den rosa klänningen var cool, fin och rosa och därför var den tvungen att klickas hem ;-) Idag beställde jag de mellanblå till Ludwig också nu när jag har sett dom i verligheten och fastnat för dom. De är ljusare än vad bilderna visar ser jag nu. Fungerar länge och för lek & bus :-)

Harem jeans dark denim

Denim Medium Wash
Star dress!


"Nya" förskolan!

Nu är våran älskade Elwira på "nya" förskolan, den större avdelningen som hon börjat med som ligger i en annan lokal en liten bit ifrån hennes förra,"lilla" avdelning.
Elwira glömde visst bort oss direkt efter vi vinkat hej då och inte ens hade hunnit utanför grinden och tycker det är skoj på nya stället, med större lokaler, mer leksaker och större barn. Så det här blir jättebra tror vi!

Hon har fått lite nytt nu till förskolestarten samt under sensommaren men snart behövs en hel del nytt igen, är mycket de små ska ha. Ofodrat regnställ från didriksons och gummistövlar från tretorn har hon fått och fungerar än så länge men de måste bytas ut till fodrade varianter när det blir kallare.
Windstopperjacka i cerise har hon också fått nu till starten, är både söt & funktionell. En ny, söt cykelhjälm har hon fått med, den förra satt riktigt dåligt men den här sitter PERFEKT.

En något mindre väska från Färg & Form med rosa moln mönster av Gunila Axén. Där har hon extra ombyten, sovkläder och giraffen, en extra giraff bor alltid på förskolan. Han är ju hennes käraste ägodel som hon alltid har sällskap av när hon ska sova och hängt med sedan hon var ca 5 månader gammal :-)


25 i Kavat!

Har mätt Elwiras och Ludwigs fötter ordentligt nu för att veta vad de ska ha för storlekar på UGG:s och "riktiga" höstskor.
 Elwiras fossingar är nu 14,1 cm och har dragit iväg rejält sedan förra hösten/vintern! Hon hade nämligen strl 21 i sina vinterskor då och nu ska hon ha strl 25 i Kavat skor till hösten!
 Dessa kängor är 157 mm och de bör vara 1,5-2 cm tillgodo i skor enligt skospecialisterna (och egen erfarenhet) Så mindre än 25 i dessa kan hon inte ha! filtsula i såklart. Men från att gå från strl 21 till 25 på ett år, då har hennes fötter minst sagt vuxit på :-) fast denna modell är iofs lite liten i storlek. Även hennes ben har blivit längre för alla byxor är typ urvuxna och hon har strl 92 i allt och t.o.m 98 i vissa tights. Ja hela hon har vuxit både i kropp och knopp :-)

Funderar starkt på dessa jodphurkängor från Kavat till henne i höst som hon kan ha som tålig och snygg sko till vardags, jeans, klänning & strumpbyxor samt kjol. Gillar ridlooken på henne ;-)
Bloggade om dom här (på bild i brunt) men trodde de skulle vara för stora för henne tills jag mätte fossingarna :-)  Till förskolan har hon ett par andra skor i skinn från Vincent.

Måste sätta mig ner och skriva ner den där höst/vinter listan nu till bägge barnen, är en hel del som man måste tänka på till två små och vill inte vara ute i sista sekund. Samt i veckan måste jag ta tag i allt jag ska sälja på Tradera


Tuffa och fina kängor som skulle bryta av snyggt till klänningar och allt rosa och sött i Elwiras garderob. Funderar starkt på dessa Kavat jodphurkängor (övre bilden) med dragkedja på insidan. Och tänk såå snygga till hennes tights som ser ut som ridbyxor ;-)


Dom här hade det nog blivit om hon hade haft strl 30, som dessa börjar på i storlek, men ÄN är hon inte där storleksmässigt, tack och lov, det skulle se ut det hihi!


Grå med slitsar & lappar på armbågarna

Såg den här tröjan för någon vecka sedan på H&M fast i rostbrunt och jag har rätt svårt för den färgen. Tror inte jag passar i den, eller så är det en färg man måste vänja sig vid?
Hursom så föll inte färgen mig i smaken men jag gillade varianten. Blev glad när de hade fått in den i grått också förra veckan så då passade den mig bättre :-)
Mjuk och skön och tillverkad i 40% bomull 37% viskos 18% polyamid 5% angora. Lite vid i modellen, slitsar i sidorna och lappar på armbågarna- höstsnygg!

Superskön tröja från H&M, vid modell, slitsar i sidorna och lappar på armbågarna

Möte för liten

Godmorgon!

Här hemma har vi varit vakna sedan åtta, eller ja det är vi väl varje dag, Elwira är en klocka som vaknar åtta varje dag och väcker vi andra och så är dagen igång på ett kick och vi byter blöja, äter frukost och klär oss :-)

Snart ska vi iväg här hela familjen på möte på Elwiras nya, större avdelning på förskolan som hon ska börja skolas in på i morgon. Hoppas också på att få något besked inom kort när de kan ta in vår lille prins också.

Solen skiner här just nu och det är en härlig dag och är nu redo att möta den :-)

Elwira laddar inför mötet, klar att gå till nya avdelningen. Idag inviger hon en ny söt väst som jag hittade på H&M.
Sandaler nu känns kanske inte hel-rätt, eller ser kanske inte "rätt" ut men säg det till damen här som promt skulle ha dom på, inget annat dög!

Frisk & äppelpaj

Det var en super pigg & GLAD Elwira som alla vaknade av i morse och hennes temp låg bara på 38 grader och efter lunch när jag tog temp igen så var den borta helt, skönt att det vände så pass fort ändå och att det "bara" var feber.

Bra också att hon blivit frisk så hon kan börja med inskolningen på tisdag på den större avdelningen.
 Förra veckan var en av pedagogerna från stora där och var lite extra med Elwira under de timmarna hon gick där så hon fått träffa någon ny vuxen.
De brukar dock vara på stora avdelningen ungefär en gång i veckan men hon har ju haft långt sommarlov på 2 månader så var bra att någon "ny" var med henne på lilla.
Blir nog roligt för henne på den större avdelningen, för nu är hon äldst på den lilla avdelningen. Bra att hon får vara störst hemma och bland de minsta på den större avdelningen hon ska gå på tror jag.

Bakade en äppelpaj med lillan i köket idag, fick lite "hjälp" också, men lite mer städ efteråt ;-) Till middag gjorde jag smarrig fiskgratäng med räkor och extra mycket färsk dill och jag har aldrig sett Ludwig äta så mycket som ikväll, det glädjer alltid!

Fri från feber :-)

 "Pink Lady" hör till en favorit sort bland äpplen hos mig, använde dessa  idag till mumsiga pajen


Dagisfoto & skjortan måste inte kosta skjortan

I september är det dags för Elwiras förskola att ta "dagis foto" igen- kul! Kom på att jag glömde visa hennes bild från förra året som jag utlovade (bättre sent än aldrig)  Hon hade precis börjat förskolan och var 1,5 år på hennes alldra första dagis- fotografi, söt hjärtat.

Blev en uppskattad present att ge bort, inramad i julklapp och blir nog många foton till många kommande jular framöver :-)

Ska kika i hennes garderob vad hon kan tänkas ha på sig det här året, tycker man "ska" klä upp sig en smula till för/skol fotografier, mycket finare bild- resultat att kika på sedan :-) och har man fina kläder i garderoben, varför inte passa på att använda dom.

Tror jag ska klä henne i en RL- klänning i år för än så länge går det mesta i klädväg an utan några protester ;-)
 Jag tycker inte ALLS att det är nödvändigt med sk "märkes kläder" för det finns så mycket fint till små från exempelvis H&M och Lindex numera. Men självfallet kan kvaliten skilja en del när prislappen stiger och det är också kul att ha lite annat utöver det vanliga med i garderoben.
Skjortor till små killar exempelvis behöver inte kosta skjortan! *haha* där var jag rolig va ;-) Elwiras klänning på bilden kommer från just Lindex.

Elwiras första "dagisfoto" från förra året

Oförändrat läge, sushi & som ny

Läget med Elwira är ganska oförändrat, feber fortfarande men mellan varven har hon varit uppe på benen och lekt, tills hon inte orkade mer och fortsatte med soffläget med många böcker. Lite ovant att läsa när hon legat still hela tiden och lyssnat utan att sprungit iväg ;-)
Jag önskar så att det kunde vara jag som kunde fått febern så lillans fina kropp hade sluppit.

Dagen har trots febrig Elwira flytit på rätt bra och Ludwig har varit på strålande humör som vanligt och jag hoppas han får fortsätta vara det, utan att bli sjuk han med, fast risken är tyvärr rätt stor att han blir sjuk, men håller tummar och tår.

Ikväll har jag pysslat om mig själv ovanligt mycket. Tog ett lååångt bad efter att vi nattat skatterna och fixat fötterna och händerna och peelat hela kroppen och lagt ansiktsmask, de ni! känner mig nästan som ny just nu ;-)

Till middag köpte M sushi till mig och pizza till sig själv. Dessutom kom han hem med en stor, fet godispåse- han vet allt vad jag vill och behöver :-)
En riktigt soft lördagskväll har jag haft och ska strax gå och lägga mig så jag kanske ser och känner mig som ny även i morgon ;-)

Önskar en fortsatt skön Lördagskväll till er därute!

Asos flick

Just nu har asos en massa fint till flick i storlek 3+ ungefär. Elwira är tyvärr just nu i en mellanstorlek bland deras storlekar så jag vågar inte chansa att köpa strl 3 år.
Kappan här exempelvis i rosa som även finns i mörkgrått är i minsta storlek 3-4 år. UR söt och i 100% ull! Kikar man mindre ser man att knapparna är formade som rosor, lovely.
UGGS & Ralph Lauren kläder säljs även till barn där. Har en smula svårt för kängor med snörning men dessa i rosa från miss sixty var bara så söta :-)  Och det finns många söta klänningar ...


Feber & duktig

Undrar om det finns någon så snäll som Elwira när hon är sjuk? Hon är ju en väldigt redig tjej vanligtvis men även när hon är sjuk så är hon "ko-lugn" lite förtvivlad lät hon dock igår och sa att hon var varm när tempen visade nästan 40 grader.

Är inte alls jobbigt att ta hand om Elwira som sjuk, hon blir alltid så lugn då, i jämförelse när hon är frisk :-)
Det jobbiga är egentligen när hon är sjuk att vi får en viss oro i kroppen och inte kan slappna av helt.
Men jag föredrar självfallet den friska & pigga Elwira. Inge kul alls när någon av de små är sjuka, får hoppas febern hon har fått släpper fort.

Nu ska vi se om det blir lite lunch här och sedan blir det en nap och promenad med enbart Ludwig

Kram kram!

Vår glada & roliga "hästtjej"- bli kvitt febern nu

Buzzador söker föräldrar med småbarn & bebisar

Just nu söker Buzzador föräldrar med barn födda mellan 1 Januari 2009 och 17 Mars 2010.

Fick ett mail därifrån idag där de uppmanar om att registrera sig innan den 31 augusti 2010, då har nämligen de som registrerar sig stor chans att bli inbjudna till en kommande kampanj som passar denna målgrupp.

Jag har varit buzzador i ett par år nu och tycker det är kul att få massa olika produkter att prova och dela med sig av.

Gå in H Ä R (länk) och registrera dig med om du vill bli en buzzador

Skön fredag men slutade med feber

Vår stora lilla Elwira har fått feber :-( Hon har varit hur pigg och glad som helst hela dagen och vi har varit ute i solen och myst och lekt rätt länge idag. Men på eftermiddagen runt middagstid så sa hon till att hon var trött och ville sova och gick självmant in och la sig i sin egen säng, inte likt henne tänkte vi. Sedan när hon vaknade eftter en timme ungefär var hon supervarm och hade närmare 40 i temp :/

Vatten bad hon om och hon drack nog aldelles för mycket för upp kom allt och en hel del över mig, men soffan klarade sig där vi satt.
"Klääks!" som hon sa sötungen och när jag höll i henne och frågade "går det bra?" "Aaaa!" svarade hon bestämt och gulligt :-) 
Direkt efter blev hon genast piggare och tyckte det var "blää" med kräkan som hon pekade på golvet ;-)  

 Hon har inte kräkts efter det så hoppas inte det är magsjuka, men det tror jag faktiskt inte för hon drack extremt mycket och när hon har haft det tidigare så har hon fortsatt kräkts med kortare mellanrum.
 Hon somnade dock för kvällen som vanligt lilla hjärtat, hon är så himla söt och duktig även när hon är sjuk.

Hon började ju förskolan nu, så det var väl "dags" för henne att bli sjuk igen då. Vi har iallfall fått vara friska hela sommaren, bortsett från en liten snuva hos Ludwig men nu kommer väl höst & vinter baskiluskerna krypandes igen :/

Sitter och smaskar i mig mina favoriter från lösgodis-hyllan just nu :-) Blir nog lite sent för min del ikväll, har svårt att slappna av och gå och lägga mig när någon av barnen är sjuka, även om de sover

Istället för en pigg & lekfull Elwira som vi brukar ha till kvällen har vi haft en trött och febrig dotter vilandes i soffan :/


R har åkt & veckan går mot sitt slut

Igår åkte syster R hem till Stockholm igen efter att varit här nästan hela veckan, var trevligt att ha henne här en lite längre tid :) Eventuellt åker jag till Stockholm i morgon, får se hur det blir.
Idag är det skönt väder här igen, har varit lite regnigt de senaste dagarna men nu skiner solen igen. Mycket mer behagligt att vara ute då.


R gjorde en jättegod blåbärspaj när hon var här, med pajbotten och smuldeg på toppen, supergott! kanske blir en favorit i repris ikväll.
Planerna för den här Fredagen är enbart fredagsmys för hela slanten, med de bästa små ;-) Vi behöver ju inte planera in så mycket att göra, för det finns hela tiden saker att göra med två små, inte direkt så att man blir stillasittande en längre stund direkt ;-) men det är så det ska vara

Ha nu en riktigt trevlig helg och ta hand om er! 

Mumsig blåbärspaj med marsansås!

R och Ludwig gungar :-)

Elwira gungar och bär sitt nya favorithalsband

Att gunga lillebrorsan är SKOJ!

Ludde går gärna och mycket

Jag och finaste skatterna :-) bilderna är från i Måndags

Bounty Hunter

Ikväll efter en dusch tog jag med datorn till sängen och kröp ner och myste för mig själv framför den här filmen, Bounty Hunter med Jennifer Aniston & Gerard Butler. Det var en rätt rolig film, lättsmält rulle :-) M hade redan sett den och han tyckte också om den.

Det här måste jag göra om, är ju hur mysigt som helst att ligga nerbäddad här i sängen framför datorn :-) mysigt att se film ihop så klart, men det här var som sagt inte helt fel att ligga för sig själv i tystnaden.Det enda jag saknar är ett doftljus :-)
Men nu måste jag sussa! natti natti alla fina

På mitt nattduksbord ligger filmen jag kollat på laptopen i sängen ikväll- mys mys!

Kashmir hos H&M

Kikade nyss runt bland H&M:s nyheter som kommit in idag på barn-avdelningen och hittade till min stora glädje och förvåning dessa barn-plagg i 100% kashmir! Kashmirtröjor är det bästa och mjukaste plagget jag vet och jag älskar de få men härliga plagg jag själv äger. Värmer så skönt och har man en gång provat vill man knappt ha något annat material ;-)

Har dock ingen aning hur kvalitén på dessa är men det är inte lönt att INTE våga chansa att klicka hem dessa! Börjar från strl 86/92 och finns upp till 170.
Så vänta inte utan SKYNDA fynda säger jag bara, för dessa kommer förmodligen sälja slut extremt fort.
Eller varför inte ge bort som fin present/julklapp till något barn :-) 
 Kashmir från 149:- är inte var dag man stöter på vill jag bestämt lova. Koden 8876 ger även 25% rabatt på en valfri vara (gäller även dam, herr och HOME fram till den 5 september)



Kashmirtröjor från H&M- finns just nu under nyheter på barn-avdelningen på webben. Koden 8876 ger även 25% rabatt på en valfri vara

100826- en dagens

Nu var det längesedan jag körde en "sagens outfit" och tänkte jag skulle passa på idag innan jag och syrran skulle bege oss ut. Men var lättare sagt än gjort, för av de typ 10 bilder hon knäppte av blev alla dåliga :P jag blundade, hade konstiga miner osv, hehe! inte min dag att fastna på bil, eller måste kanske träna på att försöka bli bättre på bild :-)

Gjorde iallfall en kraftansträngning och dessa två är de som jag såg mest normal ut på, så jag bjuder på dom ;-) Skulle vara kul att ta en dagens varje dag men har inte riktigt möjlighet till det, men tycker det är kul.

Idag har det varit en riktig "höst-dag" så jag körde på en riktig höst- look

Tights (lite grövre i modellen) från Gina Tricot, grön jacka, leo topp & armband allt från H&M samt bootsen från Acne

Ellos godbitar & rabatter

Ellos har ofta riktigt bra rabatter och idag fick jag ytterligare en grym rabattkod med 50% rabatt på en valfri vara!
När jag får så bra rabatter brukar jag passa på att köpa något jag spanat på tidigare och något som är lite dyrare, exempelvis skor.
Finns en del godbitar att hitta och dessa höga stövlar här är ett sådant exempel, så snygg och användbar modell.
Barnsko märket Kavat som jag är ett stort fan av har riktigt bra och fotriktiga skor till barn som verkligen håller, har varit helnöjd med alla våra skor från märket. Bra att de finns modeller som tål slitage.
Dessa bruna kavat boots i skinn finns från strl 25 och de skulle jag köpt bums om Ludde varit lite äldre eller om Elwira kunde ha dom nu. Just den typen av sko är så snygg på små killar i schyssta jeans :-) och tjejer med för den delen, finns i svart med.

Fina barnkläder från mini till större barn finns det gott om! Bland damkläderna är det lite knepigare men även där brukar det finnas en hel del godbitar som sagt, den rosa lösa toppen är jag sugen på.

Något som förmodligen är underskattat på ellos är deras herr-sortiment, Levis och BZR tycker jag brukar ha snygga plagg, bland annat denna enkla men fina grå pullover. Funderar på den till julklapp till M, eller denna (länk) Bra att passa på att köpa något som man verkligen hittar i god tid ;-) Finns också en hel del snygga sportkläder från nike & adidas.



Ellos har en hel del fint till alla familjemedlemmar :-) Perfekt att uttnyttja rabatterna 40% och 50% som finns där just nu
Update: Rabattkoderna brukar inte alltid fungera/gälla till alla verkar det som men de två jag fått är: 50% kod:71137 och 40% på en valfri vara samt 2 filippa K muggar för 49:- kod: 220306

På språng

Väskor som man slänger över handleden fungerar inte alltid så bra när man har småbarn, är inte så jättesmidigt att ha en väska på armen och dra en syskonvagn samtidigt, för då vill man ha händerna fria!
Enda gången jag använder den här typen av väskor numera är när jag går helt själv, väskan o jag, som igår när vi var på bio. 
Oftast går jag ju aldrig själv, utan har alltid barnvagn + barn med mig ;-)
Därför har jag ett bra tag varit småkär i Mulberrys Alexa, för den har en rem så man kan ha den över axeln, vilket ser snyggt "avslappnat" ut dessutom när den bärs så. Skulle gärna vilja ta en närmare titt på den där väskan IRL nångång... 

Jag hade burit den tillsammans med en mysig, tjock cardigan och övriga plagg i detta stuk när det blir kyligare ute :-)

Boots- Din Sko
Cardigan, jeanstights- Topshop
Väska- Mulberry Alexa

Inception & lite tandvärk

Vaknade upp av att jag hade tandvärk, är visdomstanden som har börjat växa känner jag, och den måste nog tas bort snart. Lite huvudvärk hade jag med när jag vaknade upp, beror kanske på tanden, ingen superhöjdare.
Känner mig iallafall seg i huvudet fortfarande men ska ta en ipren snart så jag får bort "skiten" ;-) Är bara regn här idag, men är rätt mysigt faktiskt.

Igår kväll var som sagt jag och syster R iväg på bio, en lång film på 2 ½ timme, men filmen kändes inte så lång för den var riktigt, bra tycker jag, min typ av film. Gillar också DiCaprio! Hans roll påminde en smula om den senaste filmen jag såg med honom, Shutter island.
 Intressant handling och häftiga effekter. Det enda minuset var nog bara att jag tänkte på i efterhand att jag hade velat sett mer om själva handlingen, om drömmarna. Den här skulle jag nog kuna se fler gånger dessutom.

Inception var en film för drömmar ;-)

Bokat bio

Vi har bokat biljetter till en bio ikväll, en film jag verkligen fastat för men ännu inte sett efter att ha sett trailern; Inception med bla Leonardo DiCaprio. Verkar såå bra! Hoppas den är så bra som jag tror. Blir mysigt att sitta i biomörkret ikväll :-)

Nu måste jag kila för kycklingen i ugnen är klar och vi ska äta kycklingpaella som jag och syster R lagat ihop, gott!

Elwira vår lilla "dagis-tjej"  hjälper moster betala bio-biljetter ;-)


Sushi till lunch

Är mätt och nöjd efter bitar sushi, blev lite fel med bitarna, fick dock lite fel bitar, för många bitar avocado än vad jag beställde, men var gott iallafall. Godaste sushin åt jag i helgen, hemmagjord hos M:s föräldrar :-)
M är inte förtjust i sushi så det blir inte alltför ofta jag äter men syster R äter det ofta så det fick det bli idag :-)


Rött & Rosett



Shoppade dessa armband för billig peng häromdagen då jag var in för att köpa lite andra nödvändigheter. Tyckte de var både snygga och billiga :-) Rosett armbandet går att knäppa i två storlekar med, perfekt för mig som har rätt så smala armleder, och bra för dom som har lite större då med :-) och det röda passar garanterat alla, då man knäpper det på en lite längre kedja

Update: Båda armbanden är från H&M


Moster R

Idag har det varit en mysig dag med syster R här på besök men det har blivit lite väl sent nu och jag har fortfarande inte kommit till skott och duschat och tvättat håret... kommer förmodligen vara en zombie när jag ska cykla Elwira till förskolan. Dags att ta de sista krafterna och göra ett ryck och komma i sängs s n a r a s t.

Tack för idag, slut för idag!  :-)

Moster R läser bok med lillan i soffan

Besök & tummen

Vi har nyss ätit lunch och moster R har tagit tåget från Stockholm och är just nu här på besök, kul! Ludwig har precis somnat, när jag la honom så stoppade han in tummen! det brukar  han inte göra, så himla gulligt.
Ett tag när han var mindre gjorde han så i några dagar och jag trodde han skulle börja suga på tummen då, men sedan slutade han och han har aldrig använt napp heller. Kanske han börjar nu då :-)

I morgon är det en "vanlig" vardag igen, Elwira har ju haft sommarlov i 8 veckor men snart är vi inne i rutinerna igen. Pratade nyss med en av pedagogerna där och fick besked om att det finns en plats till henne nu så hon kan skolas in till den stora avdelningen med de lite äldre barnen, det kommer bli hur bra som helst för hon är så tuff och anpassar sig så lätt den där Elwira ;-)

Ikväll har jag tänkt att göra lasagne, mums hoppas jag det blir :-) Nu ska jag gå tillbaka till de små och min syster.

Kram kram!



Trevligt sällskap, hästar & hemmagjord sushi

Igår var vi ute hos E&L:s farmor och farfar och hela M:s familj + allas barn förutom ett var där, roligt att nästan hela stora familjen var samlad :-)

Elwira var i sitt esse, hästarna är verkligen paradiset för henne just nu. På kvällen åt vi hemmagjord sushi, godaste som finns! det fanns inget stopp i Ludwig som åt hur mycket ris som helst men även gurka & avocado mumsade han i sig. Elwira ville också smaka men hade fått annan mat innan, men slank ner en hel del i hennes mage med ;-)

Elwira & Ludwig hade en varsin ny skjorta i tjej & killmodell men med samma slags rutiga mönster på igår. Så gulligt att matcha de små ibland och dessa fina rutor kommer från favoriten Ralph Lauren.  

Är soligt & fint här idag, hoppas det är det hos er med denna sköna söndag:-)

Lilla E mitt i sitt paradis :-)

Moi ;-)

Gladare & nöjdare barn får man leta efter

Som sagt, gladare & nöjdare barn får man leta efter :-)

Ludwig tycker om hundarna på gården. Se hur han håller handen på finaste Foggy! så sött

Riktiga små hästprylar & namnbrodyr

Igår hämtade jag ut ett paket från hästsportsbutiken HÖÖKS som innehöll några rosa borstar samt ett sååå fint schabrak i rosa som jag valdre brodera Elwiras namn på i vitt. Jag är så nöjd så :-) schabraket är i minsta storleken och passar till shettis.

Vi hann knappt öppna paketet förens Elwira tog alla borstar och fort sprang till vardagsrummet och började borsta käpphästen! haha så himla sött det var när hon gjorde det helt spontant och jag skyndade mig fram med kameran :-)
Var bara tvungen att sätta på henne de snygga tightsen som ser ut som små ridbyxor med :-) Blev så glad när jag fick syn på dessa från KappAhl för en tid sedan och köpte även de grå som fanns samt två par i kommande storlek. Finns liksom inga riktiga ridbyxor till två-åringar så dessa blir perfekta till lilla E.

Efter en stund när hon lekt med borstarna så tog hon schabraket och la det på själva käppen på hästen men såg lite fundersam ut eftersom pållen var för skinny och inte passade i det ;-)

Elwira med sitt nya rosa shettis-schabrak med vit broderad text med hennes namn samt några nya rosa borstar som hon började borsta käpphästen med :-) men är tänkt att användas på en riktig liten shettis så klart, förmodligen blir det invigning redan idag ;-)

Ponytail?

Försöker komma på vad jag ska göra med håret, inget blir bra inget ser snyggt ut *gaah* mitt I-lands problem just nu *suck* känner inte för en ponytail idag... (igen) Tycker inte det är fult, bara det att det känns som jag haft  det lite väl ofta senaste tiden. Har en känsla av att håret åker upp ändå idag...då får det bli med en slinga virad runt själva fästet.

Nää nu struntar jag i håret ett tag och går och stryker en klänning jag tänkte ha idag men nu börjar det visst regna, jaja går ju med gummistövlar till ;-)


RL gang

Jag fulkomligt älskar Ralph Laurens barnplagg och i förrgår dök en sagobok upp på deras  hemsida där man kan kika på en söt liten saga om 8 olika barns första skoldag, så charmigt och lite kul sett att marknadsföra kläderna på.

Min favorit tjej var solklart, häst tjejen Katherine :-) skulle önska väskan med hästen fanns att klicka hem också!
Finns även en annan söt tjej, Mae som har en otroligt söt rosa tröja med en hund på samt ett par ursöta tigts med rosett-detaljer nedtill!

Lilla killen Jasper har den sportiga stilen som jag gillar bäst med just RL:s kläder till killar till vardags.
Här (länk) kan man spana in sagan och shoppa de olika stilarna

Hästtjejen Katherine är min personliga favorit :-)

och sportiga killen Jaspers garderob tycker jag mycket om. Bilder från Ralph Lauren


Perfect Faux Fur

Ibland kan man verkligen hitta något som känns sådär "perfekt" och just den här pälsvästen känns så. 
Ser sådär härligt mjuk och go ut och inte "plastig" fast det kan ju vara svårt att se på bild iofs...
Skulle aldrig köpa en riktig päls, måste vara fejk men gärna se mjuk och "äkta" ut :-) här hos Topshop finns västen att spana in närmre på



Fredagen idag

God Morgon!

Sussat gott? Själv har jag sovit som en stock (som vanligt) men det blev lite sent igår så jag känner mig lite seg just nu, men en dusch nu efter frukost ska säkert göra susen.

Tänkte "smita" iväg en snabbis för en liten runda på stan. Tänkte kolla lite på H&M, hämta paket och bara strosa runt en sväng på egen hand, himla skönt och jag kallar det egentid ;-)  Inte någon direkt värme här just nu idag så vi får sätta på oss lite mer kläder idag tror jag när jag kilar ut med barnen efter lunch. (update: var visst bara på morgonen det var kyligt, nu är det 23 grader :-)

Nu i helgen kommer vi förhoppningsvis åka till M:s föräldrar, till gården för hans syster C+ barn kommer förmodligen dit vilket alltid är kul. Blir säkert lite ridning då med, så käpphästen lite vila ;-)
Bild från arkivet. Elwira & Ludwig sitter 8för en gångs skull) i vagen, en riktigt varm dag och Ludde luftar fossingarna ;-)

UGGs



Har aldrig tyckt att det är snyggt med UGGS men det går inte komma ifrån att dom faktiskt är sköna och värmer fossingarna skönt med den varma fårullen.
 Jag är så frusen av mig och speciellt om fötterna på vintern. I flera år nu har tanken slagit mig att jag borde köpa mig ett par uggs men sedan bangat ut just för att dom inte är så snygga. Men nu struntar jag i det i år och ska lägga en beställning. Originalet från UGG Australia så klart.

Ett par till Ludwig, ett par till Elwira och ett par till mig själv har jag tänkt. Kan dock inte bestämma om jag ska välja svarta eller färgen chestnut (som på bilderna här) samt om jag ska ta den höga eller låga varianten, lutar mest åt de låga... men jag har lite tid på mig att suga på karamellen, än är det lååångt till kylan eller  hur!

God morgon & Tjeeenaaa! :-)

Godmorgon!

Vilket väder vi vaknade till, ös regn! men nu är det lite uppehåll, skönt så vi kan ta en promenad utan att behöva gå i ös regn och traska.

På morgonen här är det oftast Ludwig som vaknar först och Elwira strax efter eller ibland tvärtom, hursom så vaknar de av varandra och väcker oss :-)
Elwira springer till Ludde och säger numera "Tjeeenaaaaa!" och skrattar och är hur glad och pigg som helst, alltid lika roligt att höra! och framförallt, se hur glada de är i varandra.

 Ludde han står och hoppar upp och ner och är glad och ibland slänger han ut sitt täcke, och gosedjur, ingen tvekan om saken vem han brås på! Elwira gjorde likadant.
Sedan brukar vi alla ligga i sängen ett tag och mysa tills Ludde vill ha sin morgongröt och då tycker han det ska gå snabbt, för han är ju alldeles utsvulten efter nattens äventyr i drömmarna ;-)

Ludwig hälsar god morgon :-)


Galopp, galopp!

Elwira har en längre tid nu börjat "galopperat" när hon springer och typ leker häst, är supersött! och igår började hon använda ett längre skohorns som häst :-) Så idag var det aktuellt att köpa en riktig käpphäst tyckte vi. 

Så en käpphäst köptes idag och den låter som en galopperande häst och gnäggar när man trycker den på ena örat.
Elwira har lekt med den tills hon var helt slut ikväll.
Ludde fick också prova lite med vår hjälp och skrattade han också, så den blev poppis!  Tänk vad de mest simpla leksaker kan ge glädje :-)

Vår lilla vilding galopperade runt, varv efter varv i högt tempo här hemma ikväll! På bilden längst ner till vänster ramlade hon, men skrattade bara och fortsatte galoppera runt, runt :-)

Vardagsmat & vardagsplaner

Har nyss ätit spagetti & köttfärssås till lunch som är en såndär rätt jag aldrig tröttnar på, trots att det äts ganska ofta. Varierar man med goda sallader till blir köttfärs/bolognese aldrig tråkigt. Nötfärs äter vi bara här hemma.

Har pratat med min chef på jobbet och har nu planerat att börja jobba i Oktober igen, blir skoj att komma igång igen och inte "bara jobba " som mamma heltid. Jag är verkligen inte den typen som skulle passa att vara hemma i typ två år eller längre, alla är olika.  
Även om det är hur mysigt som helst att vara hemma så känner jag att jag vill jobba också, inget behöver utesluta det andra. Tack o lov att man inte är arbetslös! då skulle jag ha väldigt svårt att kunna njuta av mammaledigheten över huvud taget, att inte veta om man har något att gå tillbaka till sedan liksom, tuff situation det måste vara.

Vi måste även planera schemat så mina och M:s tider inte kommer krocka hur länge Ludwig ska vara hemma samt när han ska få börja förskolan, varken Elwira eller Ludwig ska gå heltid iallfall så mycket vet jag. Hoppas & tror Ludwig kommer stormtrivas på förskolan, precis som storasyster sin :-)

Nu ska jag fortsätta styra med diverse här hemma nu när det är sovstund, vardagssysslor är det gott om. Snart är vi alla tillbaka i vardagen & nya rutiner det längtar jag till nu, men ska njuta av min "ledighet" på heltid ett tag till :-)

Hoppas ni har en fin Onsdag! många kramar

Spanar höst

Idag har jag börjat fundera lite mer på "allvar" på höst/vinterkläder till våra små, har bara köpt några enstaka plagg hittills
 Jag måste ta en dag sedan när lillan är på förskolan och inventera så jag vet vad som behövs köpas och förmodligen säljas. Kommer nog lägga ut 2 Molo overaller på Tradera iallafall, det vet jag redan nu att jag har sedan dyker säkert någon mer overall o andra ytterplagg upp. Ska bli skönt med en rensning! Måste nog skriva en lista på kommande höst/vinterinköp, skulle vara kul att åka till Sthlm o shoppa! 

Satte mig en stund förut och öppnade nya La redoute katalogen som legat inplastad och orörd här ett bra tag och Elwira i vanlig ordning skulle göra precis som jag och bläddra hon med ;-)

Blueberry

Jag är galet sugen på blåbärspaj och hjortronsylt just nu! Drömmer om att få gå i skogen och plocka bär och komma hem och baka en smarrig paj typ ;-) Men nää tid och möjlighet till det finns nog inte, det blir förmodligen mest köpe bär i år. Baka paj till helgen har jag iallfall spikat nu :-)  

Bild från arkivet i bloggen, jag hade bakat smarrig blåbärspaj

Ännu doftar sommaren

Nu har det verkligen börjat blivit mörkt om kvällarna! Gäller att bunkra upp med ljus. Klassiska värmeljus går åt mest här hemma och så Yanke candle och andra doftljus så klart. Provar mitt nya ljus i doften "Strawberry Buttercream" ikväll och ännu doftar sommaren säger jag :-)mmm såå gott!

Dagtid finns inte ett spår av hösten just nu och här har det varit strålande solsken och 25 grader varmt idag, hur skönt som helst! Vi har varit i parken och gått en runda vid öster mälarstrand. Vi tar det vackert innan förskolestarten helt enkelt :-)
Börjar även bli dags för mig att jobba lite smått känner jag för jag längtar till det, ska kolla upp det inom snar framtid hur jag ska göra, men kommer inte jobba heltid, så mycket vet jag än så länge.

Snart dags att sussa här känner jag, ögonlocken är tunga denna måndagskväll. Natti natti!

Ett nytt Yanke candle brinner här i kväll och doftar så gott! Finaste tändsticksasken skymtar fram i bakgrunden


Åka karusell & äta karamell

Oj vad det var skoj på Liseberg när vi var där senast, för någon vecka sedan! var 3 år(!) sedan sist jag var där, har ju varit 2 graviditeter i mellan och fullt upp med annat så därför har det dröjt innan vi kommit iväg.
Vi var där från lunchtid fram till kvällen och dagen gick verkligen fort. Tar sin tid att åka karuseller, äta och strosa runt.
Elwira gick o gick o gick hela dagen lång och satt i vagnen max någon minut den dagen, gick inte ALLS få henne sitta där (hon tar sig ut ur själva selen med, så det är omöjligt) men det gick bra ändå, bara att det tog lite mer tid att just gå, även om hennes söta små ben är rätt bra på att pinna på rätt fort för att vara korta ;-)
Ludwig däremot var himla nöjd med att sitta i vagnen men fick vara mycket uppe i våra famnar och spana på allt skoj.

När vi kom dit var det ca 20 min kö till Balder, vilket inte är så värst länge (för att vara Lisebergs köerna) Så den åkte jag och M först av allt, och jisses den ä verkligen HÄRLIG! extra härlig är känslan när man åker första karusellen + inte åkt på länge :-)
Hann även med några fler karuseller för egen del och Elwira fick åka en hel del hon med och tyckte det var såå skoj med karusell! lilla sötnosen.

Perfekt väder fick vi också, inget regn och lagom värme. Innan vi åkte hem köpte vi med oss ett gäng med godisremmar *så gott* och när vi väl satt i bilen efter en lång & trevlig dag var vi alla såå slut som artister och det blev hämtpizza på vägen innan vi kom till Marstrand igen. Var för övrigt den godaste kebab-pizza jag någonsin ätit :-)

Skulle vara mysigt att gå dit på deras vintermarknad nångång, kan tänka mig att det är helmysigt där då.
Nästa sommar blir det iallafall Liseberg igen, en gång varje år är obligatoriskt ;-)

Åkte bland annat dessa två karuseller med elwira, det var skoj med karuseller tyckte hon med :-) Jag använde mina Acne pistols denna dag och hade inte det minsta ont i fötterna efter en lång dag med mycket promenerade, Love these boots!

Nova Star höst/vinter 2010

Nova Star gör de snyggaste och mest lekvänliga jeans tycker jag och har ett tag velat haft ett par nya jeans till lillan men de tar slut i storlekar rätt fort eftersom de är så poppis!
Jag ska beställa plagg till Elwira & Ludwig för att updatera deras höstgarderober, byxor framförallt jeans, och harembyxorna är så snygga! Den söta rosa klänning till E är ett måste. Jag ska kolla lite mer i kväll innan jag lägger en förhandsbokning.
Både snygga och lekvänliga plagg är alltid bästa kombinationen och kvalitén är toppen, vad jag själv har erfarenhet av. 

Nu finns det möjlighet att förhandsboka plaggen från nya höst/vinterkollektionen från NOVA STAR på nyöppnade kidelins (länk)  hemsida! Leveransen sker v.34.
Det bästa är också att kidelin har längsta marknadspris på NOVA STAR och det blir fraktfritt över 200:-
Kollektionen finns i storlekar 50-150 cl, så de passar både små och stora barn  

Om du också vill förhandsboka de snygga plaggen från NOVA STAR så kan du spana in kollektionen på kidelines hemsida och vill du göra en förhandsbokning fyller du bara i koden "onechicmama" i   kommentarsfältet vid beställningen.

Nova stars nya höstkollektion har mycket som tilltalar både tjejer & killar. Kidelin har lägsta marknadspris!

Om du är sugen att förhandsboka plaggen, uppge koden "onechicmama" i kommentarsfältet vid beställning.  Nova Star kollektionen hittar du här (länk)


Varm & mysig lördag och frosseri


Igår var det verkligen hett här, närmare 30 grader så det fick bli hämtpizza till middag, varken ork eller lust att laga mat i värmen...
Men idag har vädret vänt hastigt och lustigt och det är blåsigt och molningt *hmm* jag föredrar trots allt värmen, även om jag blir lite slöare då och det är inte långt kvar tills sommaren och värmen är borta helt för iår :/

Passade på att köpa ett lass med smågodis igår som jag glatt mumsade i mig när vi plöjde igenom två filmer; Wallander "Indrivaren" och "Farsan".
Tycker de allra flesta wallanderfilmer är bra och samma sak med Beck, man vet vad man får.
Bägge filmer var bra som vi såg tyckte jag och "Farsan" var  en rolig film men som också hade en lite sorglig sida som visade en del av livet att det inte alltid blir som man tänkt men oftast blir det bra tillsut ändå :-)

Det var en soft (frosseri) kväll i igår. När barnen somnat tog jag en lång dusch, hoppade i skönaste morgonrocken från Victoria secret och så bara "va" hela kvällen lång i soffan. Inte ofta vi ser två filmer på raken heller, älskar filmmys!


Lilla mode jackan till de små


Den här tuffa och snygga lilla jackan med fårullsimitation hittade jag på barnavdelningen på Lindex! Dock börjar storleken på 122/128 så på tok på stort till våra två små. Finns att kika på här.
Största storleken är däremot 170, kanske är till barnavdelningen jag ska bege mig för att shoppa om jag inte lyckas finna en sånhär snygging i dam- modell som inet är alltfördyr. Acnes för 12 lax skulle ju annars vara något ;-)


Söndags pannkakor med gammaldags mjölk

Har nyss ätit en väldigt god söndags- frukost (brunch) med pannkakor, grädde och bär. Blir lite extra gott att äta när man varit uppe ett tag så jag hann bli både hungrig och riktigt sugen!
Gjorde pannkakorna på gammaldags mjölk, blir lite extra goda pannkakor då. Den mjölken brukar inte alltid finnas att köpa här, utan man får hålla lite koll efter den när den kommer in. Jag är allt en hejare på att göra (goda) pannkakor ;-)

Nu ska jag fortsätta leka med de små, Ludde håller på att bankar för fullt med en hammare på en kartong och han tar nog i för alla krafter för OJ vad det låter här! och Elwira ser jag nu springa iväg med någonting bakom ryggen och gav mig mig en busig blick! dags att kila ;-)

Mumsiga söndags pannkakor med gammaldags mjölk. Fetthalten varierar mellan 3,8 och 4,5 procent på mjölken


Myslördag & parkhäng

Det är lördag, strålande sol och hett ute! 28 grader här, pjuh! Vi har haft en trevlig lördagsförmiddag har vi haft i lekparken med Sandra & Alvin och barnen har busat och lekt som vanligt. Skönt att det fanns skugga på ungefär halva lekplatsen, tänker för barnens skull.
Är skönt att det är varmt nu igen och vi passar på att njuta av värmen. Efter vi kommit hem och ätit lunch la jag Ludwig som somnade på två röda i spjälsängen. Elwira la sig i soffan med sin giraff och jag la mig brevid och kliade henne på ryggen och så har vi legat och bara myst hon och jag ett bra tag, jättemysigt!

Blir nog en tur ut på eftermiddagen med, skulle vara gott att svalka sig med en glass när de två små sussat klart :-)

Hoppas ni också har en fin och skön Lördag, många soliga kramar från oss!

"Kolla kolla!" Elwira roar sig i rutschkanan...

...o hänger o slänger, en smågalen 2 åring eller "Gaaleeen" som Elwira själv säger och skrattar alltid då, haha! :-)

såhär kan man också åka när man tröttnat på det traditionella viset ;-) Kjolen hon har på sig är en jättesöt och lite sportig variant från Ralph Lauren som hon fått av farmor. T-shirten är från Polarn O. pyret och lek-sandalerna från kavat

Sandra & Alvin, mor & son- fina!

Sandra gungar E&A

Elwira & Alvin på "motorcykeln" - sötisarna!

Glad Ludde som gungar :-)

Min fina, fina lille prins!


Chips & film

Kör en klassiker och fortsätter fredagsmyset här i soffan för att se på film. Ska nu bara plocka fram morotsstavarna & dippen jag förberett i kylen och de ugnsbakade chipsen.

Är riktigt sugen på salt ikväll känner jag. jag äter ganska sällan just chips men det är verkligen svårt att sluta äta när man väl har börjat!

Kram!



Love The Way You Lie

Jag älskar Rihanna, jag gillar Eminem. Det här är en en grymt bra duett.  Jag kunde inte sluta lyssna på den när jag hörde den första gången. Heeelt i min smak!

Fredag den 13:e

Godmorgon Fredag den 13:e!

 Vidskeplig, jag? Jo lite faktiskt men just fredag den 13:e tänker jag inte så mycket på och det har aldrig hänt mig något just denna dag. Otur kan man ju ha vilken dag som helst.
 Men jag lägger däremot aldrig nycklar på ett bord och säger ofta "ta i trä". När jag var yngre gick jag aldrig på A-brunnar *hihi*  Men det är ju saker "jag bara gör" en hel dag är det ju liite svårt att undvika ;-)

Igår kväll var jag lite sugen på att kolla på en skräckfilm, kanske blir någon klassisk rulle ikväll. Nu är det dags för att göra sig iordning och ta tag i fredagen som bjuder på härlig sol & fika!

Ha en riktigt bra dag och en trevlig helg!


För ett år sedan, mys & bebis på hösten



Den här bilden hittade jag på Elwira och är tagen nästan för exakt ett år sedan, tänk vilken skillnad de är på de små de första åren! se vad liten hon ser ut, och cool redan då så klart ;-)
Hoppa studsmatta var en hit redan förra sommaren :-)

*Pjugh* det är varmt och soligt här idag, är glad att sommaren kommit tillbaka en sväng nu, blev nästan lite orlig där ett tag att hösten redan var kommen! Jag har gärna värmen kvar fram till November ungefär ;-)vintern brukar ju tyvärr alltid vara lite för lång, med undantag från förra året för min del.
För då gick jag bara och väntade på att hösten skulle komma, jag ville ju träffa vår Ludwig så klart, som vi förövrigt inte visste var en Ludwig just då men jag hade mina aningar om att det bodde en liten kille därinne ;-)

De flesta brukar kanske föredra att föda på våren/sommaren men jag tyckte nog bäst om att föda på hösten såhär i efterhand! iallafall för egen del så var oktober perfekt. För Ludwigs del kan det ju bli lite knepigare med exempelvis höstkalas, tråkigt att inte kunna vara ute på samma vis som exempelvis i maj månad, som Elwira kom i. Men allt går ju inte att planera och vi ville ju ha ett syskon tätt. Inte vänta bara för att få bebis till våren :) Det finns fördelar och nackdelar med allt.

 Mycket tid går mycket tid till den lilla i början och framförallt mycket amning så jag tyckte jag det var jätteskönt att mysa mycket inomhus när det var kallt ute och man inte gärna var ute längre stunder. Att mysa i soffan framför en bra film och massa tända ljus om kvällarna och amma var mest vad jag sysslade med då. Kändes ett tag nästan som jag hade bosatt mig i våran soffa ;-)
När vi var ute på promenad låg Ludde väl nerbäddad i liggdelen på vagnen och sov nästan alltid, hur lätt som helst.

När lilla E kom minns jag att jag mest tyckte det var jobbigt att vara ute när det var varmt för henne och mig.
Jag tyckte helt enkelt det var jobbigare med värmen den sommaren och tack o lov att det inte var sånhär extrem värme som vi haft i år då!
Tiden rusar  extra fort den första tiden och för mig kändes inte förra vintern alls så lång som för andra eftersom vi mest bebis-myste.  Och myser gör vi fortfarande mycket men med en nu lite större kille & tjej :-)

Tack o lov säger Ludde ännu inte "slutaaa!" om det blir för mycket som en viss liten dam gör. Men det finns stunder Elwira är gosig hon med, min inte alltid som Ludwig ;-) hon har aldrig varit sådär gosigos som en del barn eller mammig/pappig heller frö den delen. Så oj vad jag passar på att myser med vår lilla Ludde må ni tro, innan han också börjar säga ifrån ;-)

För ett år sedan, gravid med Ludwig v31

Ludwig-4 dagar gammal


L som i Ludwig


Det dregglas en del när det är tänder på G och Luddes 5.e tand håller på att växa upp och någon mer tand är förmodligen på G. Dreggellappar är jättesmidigt för att slippa byta tröja/body lika ofta när det blir fuktigt av dreggel och bara att byta dreggellapp med ett litet klick bak i nacken istället.

Ludwig fick den här svarta, snygga dreggellappen på sin 10-månaders dag av mig och Ludmyr of sweden är ett av mina favoritmärket  till min finaste Ludwig, mycket för att "L:et" passar honom som handen i handsken :-)


Beige trench & klackar


Jag börjar gilla färgen beige och kamel mer och mer nu, kanske har lite med hösten att göra ;-) En kort Burberry trenchcoat kan gärna nån gång få flytta hem till mig tycker jag men har nu hittat en snygg, billigare variant hos H&M. Tycker det är så snyggt med jeans, trench och höga klackar, och snyggast bära öppen för lite "slappare look. Den här från h&M har snygga detaljer med och priset 299:- som hittat.

Skorna är i skinn och grymt snygga enligt mig, men att köpa ett par skor från H&M för 600:- ? njaa känns ovant, även om det är skinn så är det ju liksom H&M :-) då skulle jag hellre lägga samma pengar eller lägga till någon hundrig på annat märke hmm...

Nakenfis


Här springer min lilla nakenfis ut i vattnet för ett dopp , nakna barn är lyckliga barn sägs det ju :-) Jag längtar tillbaka till Marstrand, var så mysigt och fint där. Elwira trivdes som fisken i vattnet, minst sagt.
Blir säkert en resa dit nästa sommar med.  Här är det iallfall äntligen sol idag, 24 grader varmt o skönt.
Det var ingen höjdare att komma tillbaka till ett regnigt västerås, men nu är det skönt att vara här igen :-)
Nej nu ska jag sluta drömma och vi ska gå och äta lunch

kram!

Sheepskin



Är smått sur över att jag inte hann få tag på den där jackan jag bloggade om HÄR, utan den hann ta slut snabbt i de vanligaste storlekarna, men finns i tan och kakhi men jag vill ju ha en svart.
 Vi var ju i Marstrand och glömde bort att hålla koll på asos-sidan om den skulle dyka upp, så typiskt. Men nu har det gått ett par dagar och den värsta ilskan har lagt sig ;-)

Har ingen aning om ASOS brukar få påfyllning bland storlakarna, jag ska banne mig hålla stenkoll nu!
Hittade den här snyggingen med på Topshops sida med riktigt fårskinn fast mörkt och högre pris och finns att kika närmare på här

Taco dinner

Snart vankas det tacos här hemma, en mumsig tacopaj är alldeles strax klar. Elwira och M tog en promenad och gick och handlade det sista som behövdes förut. Elwira älskar att handla och framförallt stoppa ner varor i korgen ;-)
Vi blev bjudna på tacos i Marstrand häromdagen, en god tacogratäng med tillbehör, riktigt gott! så nu blev vi sugna igen ;-)
Är så gott och jag gillar att man kan äta det på många olika vis.  Nu är jag såå hungrig :-)

Här ska vi äta tacos i Marstrand och jag fotade från husets balkong ;-)


Pandor


Pandor är extremt söta djur tycker jag, de ser så oskyldiga och mjuka ut! Hittade 2-pack pyjamas på åhlens, de har en del godbitar ibland! 179:- för två stycken var ju superpris.

Hittade även på ett annat ställe  en söt mössa med panda motiv på från Mini Rodini till Ludwig som han redan fått inviga när vi åkte båt :-)
Elwira fick nyligen en långärmad tröja med pandor på fast röda från samma märke, den är lite stor än men de växer ju rätt fort de små :-)


Borta bra men hemma bäst



Borta bra men hemma bäst! så säger jag alltid när vi kommit hem för det stämmer så bra :-) Jättetrevligt & mysigt har vi haft det!
Jag har tvättat lite men får fortsätta imorgon med det. Ska bädda rent nu och sedan sova sött. Borta i  Marstrand hade vi en dubbelsäng jag och M i eget rum vilket var skönt så det blev lite hemmakänsla ;-)
Men det är alltid skönast att sova hemma i vår egna, nybäddade säng *gött* som de säger i götet ;-)

Natti natti!


Poncho & Leo

Förra veckan innan vi åkte till Marstrand köpte jag den här mysiga ponchon som jag bloggade om för ett tag sedan.
Den är visserligen i akryl och jag brukar passa mig för det men kunde inte motstå den för den är så mjuk och skön på!
199:- var ju billigt dessutom, undantag får göras ;-) Ponchon fungerar nu ett tag till jeansshorts och sedan till tights och jeans.
En topp med leotryck på som kommer tillbaka varje höst och vinter verkar det som fick också följa med hem till garderoben

Poncho med mysfaktor

Topp med leoprint, bägge från H&M

Tycka vad man vill om burkmat


Säga vad man vill om burkmat men himla smidigt är det när man är ute och reser! Ludde har nyligen börjat gilla burkmat och innan åt han bara vanlig mat men nu varierar vi lite med bägge, är som sagt väldigt smidigt när man inte är hemma. Men oftast får han "riktig" lagad mat, samma som övriga familjen.
Han brukar äta burkar från 8 månader och de från 1 år, just denna "solskens frukt" tyckte han var smarrig som mellanmål :-)
Hemma får han mycket smoothies som mellanmål, precis som mamma och syrran sin älskar han det

Heaven 23

I Fredags åkte vi från Marstrand in till Göteborg för att gå på Liseberg. Tjohoo vad kul, jag och M älskar ju karuseller men vi hade inte räknat med att åka ett par gånger som vi gjorde, perfekt att ha med sig vänner som inte är riktigt lika förtjusta i karuseller som vi ;-) Elwira tyckte också det var superskoj!

Det var extra roligt att vara där eftersom jag och M inte varit där sedan 2007 då Elwira bara var någon vecka gammal i magen och vi bodde ett par dagar på Hotel Gothia Towers.
Jag älskar Gothia och jag minns att vi då hade perfekt utsikt från vårat rum ut mot Liseberg, extra mysigt kvällstid :-)

I Fredags var vi dock bara där och åt på heaven. Deras goda (stora) och kända räkmackor blev det till hela gänget, förutom Elwira som åt supergoda handrullade köttbullar, ja just det "handrullade" stod det på menyn, ni vet det är ju ett lite fiiinare ställe det där, hihi ;-)


Två glada tjejer som fick spana ut genom ett fönster innan vi skulle äta

Hmmm...Ankbröst eller köttbullar? ;-)

Ludde fick smaka lite räksmörgås av mig men det blev mest gröt som slank ner ;-) Elwira & Ludde var fina i Ralph Lauren upptill

Här står Elwira och blickar ut över Liseberg efter lunchen innan vi begav oss dit och var där ända till kvällen

Vi har det så bra!

Vi har fullt upp med massor trevliga aktiviteter och nu är första gången jag tagit upp datorn och fått igång mitt mobila bredband :-)

Resan hit till Marstrand gick bra, stannade ett par gånger för att äta och sträcka på benen bara, sedan har bamse och pippi på cd fungerat bra och en sjungande mamma för att roa de små den långa resan.

Igår åkte vi in till Göteborg och gick på Liseberg och Elwira fick åka karusell som hon tyckte var skoj och jag och M fick åka älskade Balder blad annat, sååå skoj!

Idag gjorde vi en lång båtutflykt och här är två bilder från dagen. Var hur mysigt som helst och vi hade picknick på en ö och Elwira och kompisen Frida badada. Jag har så mycket bilder nu och det kommer mera ;-) Barnen badar, vi grillar och gör roliga saker och jag o M har så mycket semester man kan som småbarnsförälder kan man säga!

Nu är jag så trött men ville gärna skicka en snabb hälsning och säga att allt är bra, förutom att Ludde blev lite förkyld samma kväll vi kom hit, men han är pigg och med så det är igen större fara.

Kram o godnatt!

Bilder från idag, när vi var på båtutflykt och var på ett ställe och skulle äta glass och Per försökte fånga hela familjen på bild :-)

Här har vi kommit i land på en ö precis där Elwira & Frida badade. Jag fick en härlig puss av Elwira här, se hur hon står lite på tå för att nå, sött! älskade fina barn vi har


Väntar sommarväder & shorts igen?



Det ska tydligen vara över 22 grader och "sommar & sol" I Marstrand, tjohoo! här har det varit regnigt och molnig i typ 2 veckors tid och idag var det ännu en regnig dag på förmiddagen men på eftermiddagen när vi tog en shoppingrunda så kikade äntligen solen fram :-) verkar även som solen kommer kika fram även här i V-ås de kommande dagarna.

Jag har packat ner två par jeansshorts, och dessa favoriter på bilden som jag knallar runt i nu ska också ner i väskan. Har packat ett gäng med andra sommarkläder jag inte använt nu på ett tag, härligt! 
Herregud vilken tid det ska ta att packa föressten!Det är jag som sköter packningen för Elwiras & Ludwigs del, känns bäst så,för då har jag bara mig själv att skylla på om något glöms M kan heller inte skylla på mig eftersom han inte hjälpt till ;-) 

Var tvungen att fråga Magnus idag (pappan i familjen som vi ska åka till) i telefon i för att försäkra mig om att inte M bara hittade på att det var skönt väder där nere :P att solen skiner gör ju så mycket!

Ligger föressten "efter" med att svara på kommentarer :/ men får förhoppningsvis igång Internet i bilen i morgon och då får jag säkert lite tid över till det, jag behöver förmodligen inte sjunga och underhålla barnen i 4-5 timmar i sträck som resan kommer ta ;-)

Natti natti! Nu (borde) ska jag sova sött, snart..


Fruktsallad med jordgubbar & packning


Undrar hur många liter jordgubbar jag äter på en sommar? mängder är det iallafall Snart kommer det tyvärr inte längre finnas färska svenska gubbar att få tag på så det gäller passa på... vi har ätit fruktsallad med jordgubbar i nyss *mumma*

Nu ska jag göra ett sista ryck och packa här hemma, har inte varit så lätt med två små busfrön som mest rivit runt allt idag :P blir ju aningen lättare när bägge sover sött ;-)

Idag har vi shoppat lite på stan men hittade tyvärr inga NS jeans på stan. Måste en sväng till ica med för att köpa lite smått & gott som vi kan ha med i bilen på resan också, missade det under dagen.

Trevlig kväll!

Marstrand, Didriksons & Nova Star

I morgon, tidig morgon åker vi iväg till Marstrand och håller just nu på att packar, fixar, tvättar och allt som hör till när man ska åka iväg, gör tusen saker samtidigt. *Pjuh*! ska bli kul så jag försöker låta bli att inte stressa nu.

Ska iväg på stan och köpa lite nödvändigheter som behövs och även ett nytt regnställ till Elwira för hon har vuxit ut sitt gamla så det blir förmodligen ett från didriksons och så skulle hon behöva ett par jeans. Ska till en butik som jag inte varit i förut här i stan och  som säljer Nova Star, så ev blir det ett par jeans från NS, älskar deras jeans som är mjuka och passar till lek & bus. Elwira har inte haft några därifrån på ett tag, bara Ludde som har just nu.

Tror Ludde gjort nr 2 och han är på väg upp i soffan och Elwira på väg upp på vardagsrum bordet med en busig min, så dags att dra :-)

Tjing så länge!

NS jeans och ofodrat regnställ från Didriksons är två saker som står på inköpslistan




Ludwig 10 månader idag!



Bilderna är från idag och Ludde har på sig en pike t-shirt från Polarn O.Pyret och mjuka jeans med superbra passform från Levis


Idag blir våran lille Ludwig 10 månader! han är inte så liten längre med andra ord och de små blir stora läskigt fort! Inte långt kvar tills han fyller 1 år ju!
Det första året är verkligen extra händelserikt och det händer nya saker hela tiden och det är så kul att följa. Att få vara med om utvecklingen och mysa är det allra bästa med mammaledigheten, att jag inte missar något :-)


Ludde hasar sig fortfarande framåt (supersnabbt!) och kryper också men när han vill vara extra snabb så hasar han sig.
Reser sig och står upp har han kunnat sedan ca 6 månaders ålder så det är inget nytt men nu har han börjat längs möbler och sådant med och släpper korta, korta stunder tills han ramlar ner på blöjbaken igen.
Han härmar mycket läten och "pratar" för fullt och kan säga mamma & pappa, såå sött! och även "Titta" & "Äta" låter det som han kan.
En femte tand har nyligen kommit upp, i underkäken så nu har han två sockerbitar i överkäken och tre små gryn i underkäken, älskar dessa söta små tänder! tack o lov märks de inte av när de är på G, bara en hel del dregel som hör till.

För någon vecka sedan lyckades han komma upp i Elwiras säng alldeles själv när jag höll på att renbädda, hon har en 90 säng med normaltjock madrass och det är ju trots allt en bit upp för han att komma upp och slängde upp benet och drog sig upp och såg riktigt mallig ut när han plötsligt satt där i sängen :-)
Och häromdagen lyckades han komma upp i soffan, men då hade jag dammsugit där och en dyna var borttagen men även där en bit att komma upp, bra kämpat för att vara så liten tyckte vi!
Favoritsången måste vara "Imse vimse spindel" för då viftar han med armarna med i rörelserna och klappar i händerna precis som Elwira gör ibland efter vi sjungit, hihi!

Det stora framsteget som gör en mamma glad är att han nu äntligen börjat äta ordentligt för nu vågar jag säga att han verkligen gör det och han har gjort det i kanske 3 veckors tid nu ungefär.
 En dag ville han helt enkelt ha mer gröt än de fjuttiga skedar jag hittills hade fått i han och jag fick blanda iordning mer gröt och han slukade en skål och sedan en till! Så Halleluja säger jag, han äter gröt och mer mat med för den delen *Tjohoo!*
Ammar i stort sett aldrig någonting nu eftersom han äter ordentliga mål mat. Nästa gång hos BVC kanske han har hoppat upp på sin kurva. 
Men han har aldrig verkat mått dåligt över att ha legat lite under kurvan utan är en himla nöjd kille vi har. *Kärlek*

Min lilla baby björn

Idag blir min lilla Ludde 10 månader, det är verkligen läskigt hur fort tiden går och hur snabbt de små växer.
Tänkte skriva lite mer om Ludde och ta en ny bild på han under dagen. Just nu ligger han och sover efter en förmiddag med bus & lek på Busborgen :-)

Tänk vad liten han var här, min lilla björn i babybjörn selen bara 1 vecka gammal förra året i oktober. Vi hade varit ute på en mysig höst promenad och Ludde somnade sött i selen.

Ludde här en vecka gammal

Ludde som sussar sött i vagnen, bild från någon månad tillbaka


Liten vinbärsplockare

Elwira älskar alla sorters bär och vinbär är inget undantag. Här smaskar hon i sig vinbär hemma hos mormor & morfar. På förskolan har de också några buskar där hon är en av de barnen som kan "fastna" där ett tag och stå och mumsa ;-)

Jag tycker också det är gott och mest tycker jag om hemmagjord vinbärssaft och vinbärsgele. Framförallt svart eller röd vinbärsgele till älgkött, gudomligt gott!
Snyggt som dekoration med på tårtor, eller varför inte som dekoration på cupcakes som passar årstiden fint :-)

Jackan med stort J


Jag har verkligen fallit pladask för en av höstens trender, jackan med fårskinn! (ej äkta fårskinn) Hittils har jag sett en snygg modell hos La Redoute (länk) två  snygga varianter som kommer säljas hos Lindex & H&M.
Men nu har jag hittat jackan jag inte kan släppa ur tanken, nämligen denna från asos, hur snygg?!
Den finns inte att köpa än men när den släpps så kommer den kosta 120 euro enligt hemsidan. Spännande och se om den kommer vara i skinn eller ej? även om priset kanske säger att den inte kommer vara det så vet man ju aldrig, finns ju billigare skinn :-) *håller tummarna*

Skinn eller ej, den här tycker jag är perfekt och jag älskar allt med den här jackan! skulle kunna vara en modell från ACNE. På tal om acne skulle den här vara extremt snygg till mina ACNE pistols med just guld dragkedjor i höst, måste jag säga vill haaa! :-)


1 Augusti & en smula vemod

God morgon sköna söndag & 1 Augusti!

Slutet på sommaren närmar sig och jag kände mig lite vemodig igårnatt efter klockan passerat tolvslaget och min gadget på dator helt plötsligt visade "1:a Augusti" Hjälp tänkte jag, är vi redan där?!
Häromdagen när jag steg upp var det första gången på länge jag frös och fick dra på mig ett par byxor och då blev jag lite vemodig, vill ju inte alls frysa eller ens ha höst riktigt än! :-(

Sommaren har verkligen gått fort, för fort men härligt att vi fick en sådan fin sommar, även om jag måste säga att när termometern visade typ 35 grader så var det lite väl varmt för mig som mamma med två små.
Det hade varit en annan sak om man inte hade haft barn och legat på beachen och pressa hela dagarna ;-) Men de finaste skatterna har jag försökt skydda i den mån det gått när solenens strålar lyst som starkast, skugga, siesta inomhus,svalkande bad och glass så klart :-)

Men än ÄR inte sommaren slut och vi har tänkt försöka komma iväg till marstrand nu på onsdag istället (hade tänkt åkt förra veckan) och ett besök till Kolmården vill vi hinna med innan säsongen är slut.
För just Kolmården har varit något jag velat åkt till hela sommaren så en dagstur dit en dag måste det helt enkelt bli för det är något jag också velat hela sommaren nu, men som kommit i skymundan och glömts bort. Men av ska det bli :-)
Sedan ska Elwira börja förskolan igen den här månaden efter hennes sommarlov men det kommer gå hur bra som helst. Ludwig blir redan blir 10 månader nu snart! extremt nöjd kille det där. Mina fina & duktiga små blir stora snabbt.

Nu ska jag göra muffins som ska bli söndagsfika *gott gott* Önskar en skön söndag och en bra start på Augusti.  Hoppas, hoppas solen kan kika fram snart igen, för ett extra bra avslut på sommaren. Kramar!

Våra  älskade skatter! Ser fram emot att få tillbringa ännu en höst med våra två små. Ludde blir snart 10 månader & Elwira börjar förskolan igen till hösten



      © Maria Risto