Ut i luften

Här är vi på väg ut, första gången på tre dagar för Elwira, väldigt skönt tror jag hon tyckte det var att få komma ut och sträcka på benen lite i luften! extra glad var hon nog allt idag :-)


Pappa som viskar något roligt på väg ut..?


090731

Lite sen "dagens" men har glömt bort att ladda upp den tidigare.Jag börjar tröttna smått på leggings just nu och vill verkligen ha ett par tighta, snygga mamma jeans, blir tokig. Dessa kunde jeans från true religion kunde jag tydligen ha med en gummisnodd utan att de var osköna, men jag vill kunna ha ett par jeans utan att behöva ha en topp som slutar över själva knäppningen som då döljer snodden :-)
Det är iochförsig inte speciellt långt kvar påp graviditeten men jag saknar verkligen att inte kunna ha ett par tighta jeans och bära en top till utan att behöva tänka på att den måste sluta strax efter knäppningen för att dölja snodden.
Jag tror jag fått en för stor dos av stora tunikor och liknande på sista tiden och vill bara ha tighta plagg nu, utan att de "spänner åt" så klart.  I-lands problem jag vet, jag vet men får smått panik när jag börjar känna mig obekväm i vissa plagg

Läppglans och rouge, det är det viktigaste när jag sminkar mig, ögonen låter jag nästan alltid vila från mascara och dylikt, jag har blivit så bekväm nu förtiden, eller lat kanske ;-)

Blus/top med brodyr- Lindex
jeans- True religion
Kilklackar- La redoute
Armband- Littmarck & Isabel design
Hårband- Asos
Örhängen- Gina tricot

No more fever

Det är så skönt att Elwiras feber äntligen är borta, de enda spåren som är kvar är lite prickar på mage och bröst efter "3 dagars febern" Det har ju känts lite instängt att bara sitta hemma och inte kunna vara ute men idag har det varit ganska fint väder här och vi har varit ute i parken bland annat.
Började regna på vägen hem och hade dumt nog varken regnskydd till vagnen eller paraply till mig med mig, men vi hann som tur hem innan det bröt ut rejält och slapp bli dyngsura. det är verkligen en positiv sak att bo i stan, man har alltid nära hem :-)

ikväll har jag lagat wok med lövbiff och nudlar som blev riktigt smarrigt (så klart, det var ju jag som gjorde den ;) och lilan har fått sitt kvällsbad och så bäddade jag rent i hennes säng efter febern. Tvättar alltid efter sjukdom, känns liksom som man tvättar bort de sista baskiluskerna då.

Ska blogga lite mer strax och lägga upp någon bild men först ska jag ta en portion av min goda glass som jag gjorde tidigare och fota :-)

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Ingredienser

Jag har handlat lite ingredienser förut som jag tänkte göra en smarrig (förhoppningsvis) grej av snart och mumsa på ikväll.
Vad det blir för resultat visar jag när det är klart, om det nu inte blir pannkaka av alltihop för jag har inte gjort det här tidigare men det verkar superenkelt enligt receptet...

Ingridienserna till förhoppningsvis något lyckat :-)


Dockskåp

Ett dockskåp måste ju bara finnas på det ultimata flickrummet. Jag hade ett dockskåp när jag var liten som farfar snickrat till mig och vi lekte alltid med det. Det ska finnas sparat någonstans hos mina föräldrar och jag ska plocka fram det en vacker dag när Elwira kommer uppskatta det och måla det vitt, det ska bli ett roligt framtida projekt!

Dessa dockskåp som finns i rosa, vitt och blått är helt bedårande och skulle vara snyggt bara som inredningsdetalj i rummet. Ett rosa skulle vara så fint

Systerlycklig

Inte höst än men..

Jag vill inte att hösten ska komma ännu men liiite sugen blir jag på höstplagg som trillar in här och där.
 Höst/vinterplagg är också det som används mest i det här landet så det är kanske inte så konstigt att man vill titta lite extra åt dessa plagg?

Jag älskar fusk pälsjackor, både snyggt och bekvämt och lättanvänt plagg tycker jag. Förra året använde jag flitigt fuskisar tillsammans med converse och kommer förmodligen köra samma linje i höst.
Ett par lårhöga stövlar är något jag inte har men gärna skulle vilja ha, dessa låga från topshop skulle inte sitta helt fel.
Jeansshorts är snyggt till hösten också när det börjar bli kallare, bara använda strumpisar under.


Tee- Asos
Fuskpälsjacka- H&M
Armband- Topshop
Strumpbyxor- Falke
Jeans shorts- topshop
Over knee stövlar- Topshop

37.0

Igår sjönk äntligen Elwiras feber till det normala på eftermiddagen, prick på det tredje dygnet som hon haft febern så det var den där tre dagars febern. Lite röda utslag på ryggen och bröstet har hon fått, och de kunde komma när febern gick ut kroppen sa damen på sjukvårdsupplysningen så det är inga konstigheter.
Skönt iallafall att febern visar 37.0 som är Elwiras normala temperatur nu, älskade lilla barn :-) och hjärtat har ju inte fått varit ute på tre dagar så idag minsann ska vi gå en sväng och leka i parken och gunga :-)

Bebisen i magen har gymnastik just nu tror jag för det grejjas och sparkas åt alla håll och kanter, börjar ju bli trångt där inne nu!

Solen tittar äntligen fram här i dag, kan inte blir en bättre Fredag känner  jag! och att Elwira är frisk är det bästa.

Hoppas ni får en härlig Fredag och en trevlig helg!

090730


Tight lång topp- H&M
Jeans leggings- Gina tricot
Skor- scorett
Armband- Littmarck

Rosa eller svart? en eller två?



Kollade på gummistövlar igår till Elwira men kunde inte bestämma mig, rosa eller svart? Tänkte köra på dessa från tretorn till förskolestarten. En filtsula och en ullstrumpa i så blir de bra tror jag.
Men som sagt färgvalet, jag har beslutsångest över denna småsak :) kanske ska ta bägge, bra med ett par extra kanske?
En beställning måste göras ikväll iallafall för de var slut i Elwiras storlek i butik här, kanske får klicka o blunda ;-)


Nicework


Favorit rocken

Älskar dessa morgonrockar från H&M som jag använder flitigt varje morgon och ibland på kvällarna. Jag köpte en vit först och tyckte först inte om att ärmarna var lite kortare i modellen men det var en vanesak och nu tycker jag bara det är praktiskt mellan frukost fix i köket, blöjbyte, badning mm :-)
Söt är modellen och inte sådär tråkig som de flesta är. Såg att den kommit in grått och ljunglila, gillar den gråa mest


En enda jobb dag

Idag står det jobb på schemat för min del så M får vara hemma med Elwira som fortfarande har lite feber, men nu verkar den faktiskt ha vänt åt rätt hål, skönt att bli av med den -lilla hjärtat. Rutinerna blev lite rubbade när hon var sjuk eftersom hon sov lite mer men åt som vanligt. Försökte behålla rutinerna så gott det gick men det går ju inte helt när hon varit sjuk.
Är extra noga med rutiner just nu eftersom hon snart börjar förskolan och vi försöker vänja henne vid samma rutiner men mat och sov som de har där borta på förskolan.

Nu är det snart dags för mig att sminka mig lite och skutta iväg till jobbet. Bye bye!


Läsning pågår

Har suttit i soffan i min sköna morgonrock från H&M och läst i boken som jag inte kan slita mig från just nu nämligen Jenna Jamesons självbiografi.
M tror nog boken handlar om något helt annat och bara "en sak" som man förknippar henne med men den har så mycket mer- gillar den skarpt.

Har fått den här boken men så har den bara stått och dammat i bokhyllan i över ett år. Jag tycker om att läsa och läser det mesta men just böcker så har jag mina perioder då jag läser mer eller mindre. sedan ska man ju ta sig tid också och göra det till en god vana

Nu ska jag bara ta en kvällsmacka och återgå till läsningen i soffan

Dator som krånglar...

Ibland får jag god lust att slänga ut min lap top genom fönstret och idag har jag känt för det ett antal gånger. Inget har gått som jag velat med den idag, inlägg som deletats efter jag skrivit dom och så har min dator fömodligen virus.
För ett tag sedan höll den på att stänga av sig själv men då installerade M ett nytt anti virus program och så fungerade den bra igen, men nu har skärmen börjat "flimmra" och blir helt svart i bland.
Datorer ska bara fungera tycker jag, tekniska prylar som krånglar har jag inget tålamod för

Nu ska jag sätta mig ner och läsa för en bok fungerar alltid och får inga virus :-)

God förmiddag!

Hej hopp! Här hemma är Elwira fortfarande lite febrig så det är nog den där tre dagars febern hon åkt på. Hon är dock i stort sett som vanligt och äter, dricker och sover så det går bra och är inga sura miner trots att hon är en liten varm kamin. Febern är iallafall på väg neråt så sakta men säkert så försvinner den förhoppningsvis snart.
Finns ju inte så mycket man kan göra än det vi redan gör :-)

M är hemma just nu så jag ska passa på att kila iväg och köpa jordgubbar, är så grymt sugen på det nu och det gäller att passa på nu när de börjar ta slut...
Igår var jag inte ute på hela dagen men det regnade så det gjorde inte så mycket men  just nu skiner solen och jag bara längtar ut i friska luftenjust nu, även om det bara blir en snabbis ut och sedan hem igen ska det bli skönt. Snacka om att nöja sig med det lilla ;-)

Ha en bra dag!

Hösten hos H&M till de minsta

Öpnnade H&M katalogen som damp ner i lådan för någon vecka sedan men legat oöppnad, men idag bläddrade jag igenom barnkläderna.

Det var inte mycket som fångade mitt intresse tills jag bläddrade fram där denna söta lilla tjej med krulligt hår. Skinnjacka och tyllkjol var, så söt och jag gillar verkligen hennes outfit på bilden, framförallt fusk skinnjackan.

Just en skinnjacka skulle jag vilja ha till Elwira, den här finns dock i minsta storlek 86 och det är ännu för stort, men söt och tuff är den på samma gång.Den lilla fuskpälsvästen ser också fin ut, snygg över kofta eller jacka.
Den cremevita hålstickade koftan och den blå/vita klänningen med volangkant upptill ser ut som två fynd.
Den rosa collage tröjan med mimmitrycket skulle jag vilja ha själv :-) Tröjan med babytiger var väldigt söt och passar ju både till tjej och kille


Nu är det bättre

Elwira sov en extra gång på eftermiddag i dag och nu är febern på väg ner, vågar nästan tippa på att den är borta helt i morgon.
Vi glömde bort tiden lite här hemma i kväll då vi åt mat lite sent, potatisgratäng, fläskfile´, vitkålssallad, sås och gele´- riktigt smarrigt och proppmätt blev jag. 
 Elwira fick sin kvällsgröt samtidigt som vi åt. Jag körde igång en tvätt och dammsög medans M satt och läste med Elwira och sedan fixade ett bad till henne och mig.
Inte någon hit att bada i kyligt vatten varken för mig eller Elwira och vad gör man inte för sitt barn :-) det var altså jag idag med som fick offra mig och sitta där i badet i det kyliga vattnet för att svalka Elwira, och det skulle inte gått ifall det inte voe så om någon av oss satt där i vattnet, om man ska tyda Elwiras min när hennes kropp mötte vattnet! brr säger jag bara. Efteråt somnade hon som vanligt på två röda, och sover nog bort febern helt nu.

Tror nog inte hon förstått själv att hon har feber, inte såsom hon far omkring, busar och skrattar! en annan skulle ju ligga utslagen i sängen, nästan iallafall :-)

Förstår inte riktigt vart den här dagen tagit vägen? förstår inte hur vissa dagar kan gå så snabbt när man egentligen inte gör något annat än tar hand om och är med Elwira? fast iochförsig är det ju mycket tid som går åt till matlagning, diskning osv.

Nu ska jag iallafall hoppa in i duschen och fixa naglarna på både händer o fötter. Sedan ska jag bara sitta med en bok och läsa i tystnaden- härligt! och så kanske blogga en snabbis när nagellacken torkar :-)


Boob mys

Idag har jag invigt ett par underbart sköna mamma mysbyxor från Boob som jag fick, ja fick! på mammablogg galan, jag är jättetacksam över den fina gåvan.
Materialet är i 95% organisk bomull och 5%  lycra, otroligt skönt material mot huden.

 Skönare byxor i min garderob finns helt enkelt inte. Byxorna har i och försig en sån där superhög mudd i midjan som jag vanligtvis avskyr men den viker jag bara ner och den är såpass mjuk så den stör mig inte i det här fallet.
Toppenbra att märket satsar på organiskt, ett märkesom bryr sig om miljön får absolut ett plus i kanten och ska kika närmare på deras sortiment. amningstoppar till senare skulle vara intressant.

Dots & volang

Den här söta tummen baddräkten från NowaLi/ Laban kunde jag inte motstå köpa i hennes storlek. Supersöta färger och jag älskar volangen nertill.
Det har inte blivit mycket badande för Elwira i sommar men förhoppningsvis kommer sommaren tillbaka till helgen så vi kan åka och bada lite med henne då.
 Baddräkten har dock inget UV-skydd men försöker man hålla sig i skuggan så är det ju okej, annars har hon en toppenbra dräkt från märket sunblock

Bara finnas där

Elwira har fortfarande feber och igår kväll innan vi gick och la oss så kändes hon ännu varmare och då var det även dags att ge henne andra dosen med alvedon så vi fick väcka upp henne och ge henne det.
När M hade pratat med sjukrådgivaren så fick vi även tipset om att bada svalt, men att bada med henne så man själv kände att vattnet var svalt, så jag fyllde badkaret en bit och tog ett bad tillsammans med Elwira så hon kyldes ner lite.
 M kommenterade våra magar, att vi var ganska lika- Elwira med sin lilla putande barnmage och jag med min gravidmage :-)
Sedan drack hon en hel flaska med vatten och vi låg i våran säng med henne i mitten och bara myste tillsammans en stund.
Sedan somnade hon om och har sovit hela natten och febern har sjunkit något så det går åt rätt håll.

Damen på sjukvårds upplysningen sa att det är vanligt att barn runt ett och ett halvt års ålder får en så kallad tre dagars feber som kommer plötsligt så det är kanske det hon fått nu. Men hon är duktig och äter som vanligt och dricker en massa vatten som vi ger hela tiden så det går väldigt smidigt här hemma, hon ser bara lite tröttare ut vanligt vilket är förståligt. Men en piggare och gladare liten sjukling får man nog leta efter, för hade hon inte varit varm och febertermometern visat att hon faktiskt har feber så kan man inte tro att hon faktiskt är sjuk.

Är glad att det inte är varmt och kvavt här just nu när hon har feber för det skulle inte vara så kul. Idag regnar det här och det är svalt ute så det är perfekt väder att ha feber i eftersom vi inte kan vara ute men kan vädra mycket så det blir svalt här inne istället.

I morse drack hon också en flaska vatten innan frukosten och vi låg alla tre (fyra) i sängen. Så det finns något positivt med att vara sjuk ändå, att bara vara tillsammans och ha en liten mysstund ihop är guld värt och Elwira tror jag känner av den lugna stämningen och att vi finns där för henne.
Jag berömde M igår och sa att jag tycker han är en sådan fin far för han har så bra hand med Elwira och det är så härligt att se dom ihop, mina finaste.

Vi kommer alltid finnas där för våran tjej, frisk som sjuk, glad som lessen. Kärlek

Febrig eftermiddag

Elwira fick som sagt feber på eftermiddagen i dag och såg lite hängig ut i ögonen men annars var hon precis som vanligt. Busade och skrattade och aptiten har det inte varit något fel på, ätit som en liten häst som alltid.
En glad men varm och febrig tjej har vi haft här hemma idag ikväll enbart blöja+ anktrosa. M gick iväg och köpte en ny bok till henne och det har vi mest gjort idag, läst böcker och bläddrat, så mysigt och Elwira tröttnar aldrig på det.
Nu hoppas jag bara hon kommer kunna sova i natt och att febern går bort

Hihi kolla minen när M sträckte fram ett paket till Elwira :-D såå söt

Jag och M har suttit mycket och bläddrat, tittat och läst i böcker med lillan

Och nu sussar hon sött tillsammans med giraffen så klart

Saffranspasta

Är alltid på jakt efter recept som är lätta att laga till vardags och i dag provade jag ett nytt pasta recept. Är ständigt sugen på paste just nu så det blir det mycket av just nu. Det skulel egentligen varit räkor i, men det blev för sent påtänkt med middagen och hann inte tina upp dem, men det blev gott utan fast pricken över i.et hade nog varit räkorna.
Men med en färdigköpt  färsk grillad kyckling i blev bra det med :-)

4 portioner


Saffranspasta med kyckling & räkor

300g valfri pasta
1 grillad kyckling
500 g räkor med skal (200g skalade)
1 påse saffran
smör eller rapsolja att steka i
1 msk tomatpure
1 tsk örtsalt
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1krm cayennepeppar
1 dl torrt vitt vin (eller vatten med 1 tsk pressad citron)

090727

Använder en likadan modell av tunika/klänning som jag hade i går, faste en vit.
Passar lika bra att ha som skönt plagg och vårda sjukt barn i, som jag gjort sedan i eftermiddags som att använda en dag på stan :-)
Flätor i luggen är dessutom både praktiskt & snyggt, just nu gillar jag mest två stora inbakade från vardera sida i luggen

Tunika- samma som igår fast en vit- Gina tricot
Örhängen- KJL

Liten och febrig

Lillhjärtat vaknade upp efter sin eftermiddagslur här varm och lite snuvig och jag tog tempen och såg att hon hade fått närmare 39 graders feber. Hon har inte alls verkat sjuk så det bara kom helt plötsligt.
Man märker dock inte på henne att hon är sjuk för hon vill busa runt som vanligt men är lite mer gosig och kommer till oss och vill bläddra i böcker och pussas och kramas.
Förut kom Elwira och pussade min mage, bara helt spontant- så himla gulligt! och sedan gjorde hon det flera gånger efteråt när jag sa "pussar du på magen?" jag tror hon förstår lite kanske att det är någonting speciellt med magen, fast inte vad vi klappar magen varje dag tilsammans och jag säger att  bebisen bor där.
Även om hon är liten så förstår hon säkert mer än vad man tror.

Nu ska jag gå till M och Elwira och laga ihop lite mat och smoothie och ge Elwira en liten dos med alvedon.
Hoppas hennes feber sjunker snart och att bara är något tillfälligt.
Jag ska fortsätta mysa med Elwira nu och tanka henne med vatten och extra mycket kärlek och se till så hon blir frisk nu, min fina lilla febriga tjej

Update: Vår första tanke var att nu har hon fått svininfluensan och M ringde vårdcentralen direkt (tror jag han ringde, eller så var det sjukupplysningen) för nu när den härjar är det lätt att tänka att det skulle vara det, fast det med största sannolikhet bara är vanlig feber. Men hon har som jag skrev "bara" feber" och lite lite snuvig så förhoppningsvis är det inte det...

Vem är du?

Carolina hade den här på sin blogg och jag ville också veta lite info så jag kör den jag med!

Vem är du som läser min blogg?
Jag vore jätteglad och tacksam om ni svarade på dessa frågor:

Namn: Erika
Ålder: Född 1986
Bor: Västerås
Arbete/Studier/Annat: Jobbar i klädbutik
Skostorlek: 36
Brukar säga: säger så mycket :-)
Har vi träffats? -
Om du svarar ja på ovanstående fråga - Vilket var ditt första intryck av mig: -
Spader, hjärter, ruter eller klöver: Hjärter
Vad har du för mobiltelefon: En Nokia just nu
Vad fastnar du för på en blogg:
Just nu dras jag mest till bloggar med mycket bilder, föräldrar med småbarn och andra gravida

Kopiera frågorna, ändra svaren så att de funkar för er, lägg in det som en kommentar hos mig. Lätt va?! ;)

Ny vecka och ny dröm

Förstår inte hur man kan vakna till liv så snabbt som min kära M kan på morgonen. Han kan vara lite småsur precis som jag när han precis stiger upp men sedan så blir han pigg rätt snabbt efter sitt kaffe. Men det är väl just det- kaffet som sätter igång hans system fort. Jag dricker bara kaffe i extrema fall om jag är riktigt riktigt trött.
Men han är som mest på hugget på förmiddagarna och jag är mest aktiv på kvällarna :-) kanske en bra kombination när man har barn ihop.
Just det, jag drömde föressten om att jag fick barn i natt men det blev kejsarsnitt för att bebisen var så stor! Får se om det blir det könet som det var i drömmen :-)
Jag tror dock inte det kommer bli något kejsarsnitt för mig den här gången utan att det kommer gå minst lika bra som sist, utan kejsarsnitt. Det ska verkligen bli spännande när det börjar närma sig förlossningen, så spännande att få vara med om det en gång till, fantastiskt!


40%

Paprikastore har 40% på hela deras sortiment just nu om man anger koden sommar i kassan. Bra rabatt tycker jag. Själv så vill jag klicka hem lite vita basic plagg såsom linnen och underkläder som alltid fungerar och används flitigt här hemma. Finns en hel del att fynda...

090726

Fyndade den här tunikan/klänningen i går på gina tricot i flera färger, luftig och skön. Det behövs ju inte inhandlas några mammaplagg, iallafall inga överdelar.desa köpte jag i min vanliga storlek och de fungerar fin fint.
Finns ju så mycket tunikor/toppar som är större i vanliga sortimentet och det brukar räcka med att gå upp någon storlek om inte annat för min del.
Underdelar kan det vara svårare med att hitta snygga varianter, är just nu på jakt efter ett par snygga stuprörs varianter UTAN hög mudd i midjan, inte helt lätt att hitta, inte här i stan iallafall så jag kikar på nätet

Hey bullen!
Tunika/klänning- Gina tricot
Jeansjacka- Levis
Örhängen- KJL
Sandaler- Fornarina
Klocka- Diesel


Stockholm vas

Nu ångrar jag mig verkligen att jag bara inte norpade åt mig en av dessa vaser som jag som hastigast hann kika på inne på IKEA. M var vid det laget när vi var just vid vaserna både hungrig och smått uttråkad på IKEA så jag tänkte att jag skulle kika mer på dom efter jag ätit men då glömde jag så klart bort vasen.
Ingen av dessa gör sig rättvisa på bild, de var så mycket snyggare i verkligheten och den rosa var verkligen underbart rosa, sådan härlig nyans! den stod bara där och sa mitt namn och jag glömde bort den...
Vit var också fint. Skulle varit fint att ha några snittblommor i exempelvis, det får bli nästa gång


 IKEA

Ombyte

Innan frukost är det ombyte som gäller. Jag älskar verkligen dessa klänningar från pop som är så mjuka i kvalitén och perfekt och enkelt plagg. När vi får ut sätter vi bara på strumpbyxor, kofta, skor och eventuellt en jacka.

Elwira tog sin pyjamas och satte sig i sin myshörna och pillade på den ett tag i dag och sedan slängde hon ner den i spjälsängen, hon vet vart man ska ha den någonstans :-)

9 timmar

De sista två veckorna har jag gått och lagt mig alldeles för sent och eftersom jag egentligen är en nattuggla så är det lätt för mig att falla in i det mönstret men det fungerar inte riktigt när jag sedan måste gå upp och ha energi att ta hand om Elwira, så det har blivit lite som en ond cirkel. Men det har också varit så kvavt senaste tiden och så har jag inte alls varit trött på kvällarna och då är det ännu svårare att gå och lägga sig.
Men igår kväll var det äntligen svalt och skönt och jag var supertrött innan elva så jag tog en dusch och slocknade på två sekunder och sovit ca 9 timmar i natt, så skönt!
Så nu hoppas jag på att komma tillbaka till bra rutiner med sömnen, innan 11 ska jag vara i säng, det är liksom mitt mål :-) och då fungerar vardagen som bäst, för jag är extremt beroende av sömnen och lite extra nu som gravid.
När jag väntade Elwira så minns jag knappt att jag gjorde mer än åt, jobbade och sov i början och i slutet av graviditeten

Nu väntar en dusch och göra sig iordning för dagen. Och nu försöker Elwira nå musen och tidningarna på bordet här, så det är dags att kila :-) 
 
Ha en härlig söndag!

090725

Har kört med en inbakad fläta i håret i dag, toppenbra att göra fort då håret är blött och tiden är knapp. dessutom blir håret lockigt och fint efter man släpper ut det :-)

jeansjacka- Levis
Klänning- ellos
Skor- Converse

Recept: pasta med kräftstjärtar

Lovade ju att lägga ut receptet på pasta med kräftstjärtar, så here we go! Passar lika bra som vardags lyxt som till helgen och går som jag skrev supersnabbt att tillaga

Tid ca 20 min
3 portioner

Du behöver:

  • 3 portioner tagliatelle, gärna färsk med spenatsmak ( jag använde vanlig vit &spenatsmak)

Pastasås:

  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika. 100 g färska champinjoner
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk fisk- och vinfond eller någon annan buljong
  • 1 msk chilisås
  • 1 burk kräftstjärtar (ca 150-200 g avrunnen vikt) + 3 msk kräftspad
  • ½-1 dl hackad dill

Gör så här:

Koka tagliatelle under tiden du gör pastasåen så att den blir klar ungefär samtidigt.

Hacka purjolöken i små bitar. Skär paprikan i småbitar. Skär ev. champinjoner i skivor.

Hetta upp en stekpanna med olja eller flytande margarin. Stek lök, paprika och ev. champinjoner ca 5-10 min tills vätskan på champinjonerna kokat in. Salta och peppra.

Tillsätt crème fraiche, fond, chilisås och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av.

Tillsätt sist kräftstjärtar och dill. Låt bli varmt 1-2 minuter och servera genast.

(Gott att servera tomater till)




Sherry Studded Mary Jane

Läckra skyhöga Mary jane heels i två olika varianter. Jag gillade bägge men de vinröda med silvriga detaljer skulle vara fint till den lilla svarta, so chic! de svarta är mer enkla men passar också det mesta, riktiga party heels till den som partar dvs, så en annan är inte inräknad just nu ;-)


Topshop

Besök hos barnmorskan

Igår var jag på besök hos barnmorskan och jag har ju varit där ganska sällan nu eftersom man inte går lika ofta när man väntar bebis nr 2, lite dumt kan jag tycka ibland, precis som om bebis nr 2 inte skulle vara lika viktig på något sätt.
Och bara för att man varit med om en graviditet och en förlossning så behöver ju faktiskt inte den andra bli precis lika dan. Att man ska gå mer sällan nu när man inte är förstföderska längre så behöver väl inte det betyda att alla ska känna sig trygga?
Jag känner mig dock trygg och bekväm i graviditeten men jag hade inte tackat nej att gå dit oftare för ibland dyker det ju upp en och annan fråga.

Hursom så gick besöket jättebra och bebisen var en riktig aktiv liten krabat då vi lyssnade på hjärtljuden och mätte magen. den lilla hjärtat dunkade så fort och fint och magen växer växer så fint, jag ligger precis på "standard" kurvan.
Kändes skönt att veta att bebisen växte fint eftersom jag inte blir så stor i övrigt så vet jag iallafall att magen växer som den ska och det är huvudsaken :-)
Lågt blodtryck hade jag, men det har jag alltid så det visste jag ju och järnvärdet var något lågt men det är jag också van vid så det var inga konstigheter.

Skönt att ha varit där nu

Kan inte slappna av

Idag har det varit en skön dag, fram till i kväll då både jag, M och Elwira var helt slut. Elwira som i stort sett aldrig är grining blev det på kvällen för att hon var trött men brukar inte vara så som ikväll. Hon åt iallafall upp sin gröt trots att hon surade mellan tuggorna och blev som vanligt superglad när hon fick sitt kvällsbad eftersom hon älskar det men oj så sur damen blev när det var dags att gå upp, stora protester och en och annan tår.
Så det var bara att skynda med tandborstning och på med pyjamasen och sedan slockande hon på två röda, värdens finaste tjej.
Tror det beror lite på det fuktiga vädret för jag känner mig också helt slut ikväll.
M har förmågan att bara kunna sätta sig ner och ta det lungt men jag har rätt svårt för det i bland, som idag när jag tänker på en massa saker jag borde göra.
Vet att det är Fredag och helg men jag kan inte slappna av en sekund fast även jag som sagt är trött...har till och med slängt in två tvättar i maskin och städat och donat sedan Elwira somnade.  Kan inte slappna av i kväll... jag borde sätta mig med godisskålen framför tv:n nu och låssas som att det regnar, ja till tv:n ska jag gå nu :-)

TREVLIG HELG!


090724

Härliga sommaren är här i dag, något blåsigt men dock en såå skön fredag! jag njuter för fullt

Min utsikt,tårna ser jag inte längre :-)

Klänning- H&M
Gladiatorsandalerna- Asos
Örhängen- KJL

Slutet av veckan och graviditeten

Dagens sista vecko dag är redan här, tiden tickar och magen växer! Det kommer gå så fort nu på slutet till bebisen tittar ut, och jag undrar när h*n kommer komma?
Elwira kom prick på beräknad förlossningsdatum men det tror jag inte denna bebis kommer göra, oddsen är liksom för små för det, men vem vet? Jag hoppas bara inte jag kommer gå länge över tiden, för det måste vara ett evigt väntande.
Jag längtar verkligen nu! en ny spjälsäng till bebis måste vi ordna, men det är ungefär allt vi faktiskt behöver, resterande prylar har vi ju kvar sedan Elwira och sedan kommer det ju dyka upp saker vi kanske behöver senare men det är då.
En liten bebis behöver ju faktiskt inte mycket mer än närhet :-) 
 
Att bebis kommer till hösten ska faktiskt bara bli mysigt, för när Elwira kom och det ble sommar var det så varmt att jag många gånger knappt orkade gå ut i början och så ´ville hon bli ammad väldigt mycket första tiden, så att bebis nr 2 kommer till hösten gör mig inget. det ska bli så mysigt att kurra in sig hemma med tända ljus och mysa med den nya lilla familjemedlemmen inne i värmen. Och sedan finns det ju inget dåligt väder ;-)

Spännande ska det minst sagt bli! vi längtar.


Underbar tavla

Idag kom ett underbart fint tryck som jag beställt från Bettinas tryck. Hittade till den här sidan när Elwira var mindre men glömde då bort att beställa en men nu kom jag i kontakt med sidan igen och beställde detta tryck som heter "prinsesstårta".
Det passar Elwira perfekt och så är det lite extra kul med vimplarna, gunghästen, prinsesstårtan, klänningen och det rosa & vita som kan förknippas med stilen hon har i rummet och prinsesstårta som hon fick på sin ettårsdag etc.
Hennes namn, födelsedata, vikt finns finurligt med tryckt på tavlan. Underbar present att ge exempelvis som doptavla till någon också! Det finns många fler tryck till både tjejer och killar och med olika stil.

Jag är mer än nöjd med det här trycket och vi var på IKEA idag och köpte en ribba ram som har passepartout och passar perfekt till.
Jag har precis nyss ramat in den och nu ska den underbara tavlan upp på väggen i Elwiras rum men det gör jag i morgon för nu sover ju våran skatt  :-)

Magen v.30

Veckorna rullar på och jag börjar redan närma mig slutspurten av graviditeten! Vi längtar och väntar och undrar vem du är där inne var dag, ska bli så spännande att träffa hon eller han. Att vi inte vet könet den här gången gör det hela spännande på ett annat sätt.
För övrigt mår jag bara bra och försöker verkligen tänka på min kost nu, och bara köra på för fullt med onyttigheter på helgerna, ja i stort sett iallafall! jag blir så mycket piggare och gladare av att äta bra och ordentlig mat och jag vill verkligen kunna hålla igång som sist och kosten gör väldigt mycket, det minns jag även med Elwira i magen ,hur mycket kosten faktiskt påverkade. Det är ju inte bara mig det gäller vad jag stoppar i mig och jag vill må bra och äta gott men unnar mig absolut onyttigheter, men är lite mer kontrollerad med vad jag stoppar i mig nu för bebisens och mitt välbefinnande
Med en aktiv liten Elwira här hemma dessutom så gäller det att jag äter bra och ordentligt för att orka dessutom


Gravid v 30

Jag tror det är en lagom vild bebis där inne just nu :-) Jag försöker komma ihåg hur Elwira var i magen och jag minns att det var full rulle mest på kvällarna, och det är samma sak med den här bebisen känner jag!

Fakta v 30


Visste du att din bebis redan kan göra kullerbytta. Rätt kost, motion och vila kan påverka hur du mår.

Bebis

Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Mamma
Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.

falkta: Minbebis


Shoppingtur för lilla familjen

Idag har vi varit iväg och shoppat runt lite här och var men bara köpt "tråkiga" saker såsom hårklippnings maskin (till M), kaffekokare, en massa olika galgar, ramar, hälsokost och annat plock samt mat.
Elwira har varit glad och sprallig hela dagen och tyckte det var kul att gå och plocka hon med i varuhusen ;-) lite trött började hon dock bli på vägen hem och somnade på två röda när vi var hemma, ja det tar på krafterna även för henne att vara iväg och shoppa ;-)

Hemma satte jag saxen i M:s fina hår och det kändes lite fel vill jag lova när jag höll på och klippte i det fina håret, men sa hela tiden att "det växer ju ut" även M var lite skeptiskt i början men tillslut invigdes även den nya hårklippnings maskinen och nu är det bara någon millimeter långt hår på hans skalle!
Han passar faktiskt i det, men jag kommer tycka det är snyggare när det fått växa ut lite mer. Elwira tyckte det var spännande att ta på sedan :-)

Nu ska vi äta lite sen middag här och natta Elwira. -Later!

090723

Älskar verkligen dessa enkla linnen från Bik Bok, använder dom mer eller mindre var dag men mest under andra plagg, så sköna!
 I dag var det rätt kvavt här och jag hade en kofta på mig också men den fick jag ta av mig rätt fort. Håret fick jag slänga upp i en knut för vi fick rätt bråttom iväg och då fick det bli som det blev.
Vi var iväg till ikea och andra varuhus idag och då blir jag lite extra varm när man kliver in och ut ur bilen, går trunt i olika butiker, bära kassar, ha koll på Elwira mm :-) så sådana här dagar är enkla plagg extra sköna

Linne- Bik Bok
Jeanskjol- Asos
Armband & örhängen- Gina tricot
Skor- rosa Converse


Mardröm, rakat hår och shopping

Vaknade i morse av att jag låg och små snyftade och drömde en mardröm, jag kan inte ens komma ihåg när jag drömde något hemskt sist, drömmer mest konstiga och roliga drömmar men den här drömmen var inget roligt alls, hade nämligen fått beskedet (i drömmen) att jag hade två veckor kvar att leva! ja riktigt hemskt och verkligt var det.
Man ska verkligen inte ta livet för givet och den här drömmen kändes lite som en påminnelse.

Var så trött när jag klev upp att jag inte orkade vara vaken en längre stund utan masade mig tillbaka till sängen igen när Elwira hade somnat på sin förmiddagslur och nu efter en timmes extra sömn är jag igång igen, så skönt! var verkligen så där trött som jag var i början av graviditeten.

Idag ska vi åka ut till lite köpcentrum här utanför stan och jag ska köpa lite smått o gott på Ikea och M skulle bla köpa en rakapparat. Han har nämligen bestämt sig för att raka av håret nu. Jag har länge varit emot det eftersom han har så tjockt och fint hår men han har tröttnat helt på sitt hår just nu och ville raka av sig det, och han får ju så klart göra vad han vill.
Håret växer jut sedan :-)
Tycker det är få människor som faktiskt passar i rakad skalle och hade jag varit singel så skulle det inte varit något jag dragits åt, jag hade tänkt dåliga hårgener, haha! Men som sagt passar man i det så är det snyggt.
Så i dag ska jag hjälpa till och raka lite- spännande! jag har ju aldrig sett han i det. Hans yngsta syster har rakat hår och hon är skitsnygg i det, en av få tjejer som faktiskt ser grym ut i det.

Nej nu är det brådis och jag ska jag byta om från morgonrocken (!) till något enkelt och sedan drar vi iväg lilla familjen på shoppingtur.

Ha en bra dag!

Lilla, stora i spjälsängen

Vårat lilla stora hjärta ligger och sussar sött i sin säng och jag tycker hon ser så stor ut där nu, iallafall när man jämför med den här bilden :-) I början kändes ju spjälsängen så stor men det gör den ju verkligen inte nu.
Har fått tagit bort hennes fina spjälskydd som hon hade från polkadot då hon enbart river ner det och drar och ligger på det och tillslut gick det faktiskt sönder på ett ställe så då tog jag bort det, och så är hon ju så pass stor att det är inget som behövs längre. Får se om det kanske plockas fram igen när bebis nr 2 kommer, oml det är en lillasyster :-)
All kärlek till mina två små liv!

Pasta med kräftstjärtar

Är mest sugen på pasta var dag just nu och ikväll gjorde jag en så god middag med kräftstjärtar och  färsk pasta (vit+spenatsmak)
Lyxig middag och superenkelt att göra, för det tog inte mer än 20 minuter och sedan var det klart! bästa är när maten går fort att göra, är gott och som sagt lite lyxigt. Jag får helt enkelt återkomma med receptet :-)


090722

Har köpt ett par nya mamma shorts som fick åka på idag, sköna och så ville jag ha ett par vita men den där stora mudden skulle jag vilja ta bort, har den endå bara nervikt.
AVSKYR verkligen sånadär muddar, tacka vettja exempelvis asos och topshop som tillverkar underdelarna utan sånna muddar (i mamma kollektionen)

Tröja- twist & tango
Shorts (mamma)- H&M
Gladiatorsandaler- Asos
Armband- Gina tricot


Over the knee boots

Börjar mer och mer gilla sådana här knähöga boots och jag funderar på att leta efter ett par till hösten. Så snyggt med en lite mer "klädd" outfit till för det får absolut inte bli  pretty woman känslan ;-)
Sedan är ju frågan, platta eller låga. Låga kanske är mer praktiskt än höga, men om inte klacken är svindlande hög så kanske...

Jimmy choo & chloe från mytheresa

Sötaste i wild dots!

Skrev att vi skulle köpa ett regnställ till Elwira och beställde ett från didrikson som kommer med snabb leverans i dag.
Minsta storleken var dock 80 och det var aldelles för stort, fick vika upp ca 10 cm i benen och även ärmarna var för långa, tyvärr. Stort i storleken men jättefint var det, kommer absolut köra på didrikson senare, när hon växer i det. 
Söt som tusan var hon även i det settet med "wild dots" och knäppte några bilder medan vi provade :-)

Kram dockan! och se vad vi matchar!- lila & söta ;-)

Pussar,kramar & sol!

Det är verkligen fint väder här i dag, strålande solsken! Vi är hemma nu lilla familjen och har ätit pizza lunch i dag. Är rätt trött på pizza dock för jag tycker egentligen bara det är riktigt gott lite då och då.
Elwira busar runt för fullt och "pratar" på sitt språk som vanligt, det är så kul att höra hennes prat och hon är en riktig liten pratkvarn kan jag lova, men det är bra för vi förstår oftast vad det är hon villoch böcker kommer hon ofta med och vill sitta tilsammans och titta i, de har länge varit populärt.
Ibland tar hon tag i mig i handen och då vill hon att vi ska springa, det är en riktig höjdare att hålla handen så hon kan springa :-)
Är också kul att "smygtitta" på hene när hon sitter och leker själv och roar sig med leksakerna och pratar med dom och styr. Roligt är också när hon roar sig och oss med något och skrattar åt sig själv!
Hon vara väldigt kramgo och pussig mellan varven, såå mysigt när vi frågar om en puss så kommer hon med sin lilla mun och ger oss en puss eller om en kram så kommer hon med sina små armar och kramar oss, det finns inget bättre!

Pregnant princess?

Har du hört talas om prinsessan på tjocken? nej det hade inte jag heller förens jag såg mig själv i spegeln iklädd denna bakelse :-) tyckte jag gav mig själv ett bra namn där, kanske skulle döpa om bloggen ;-)

Bloggade om den här klänningen från H&M exlusive för ett bra tag sedan och igår hämtade jag ut den på posten. Fick ett ryck och klämde på mig klänningen och drog på mig ett par heels (för ska det provas så ska det provas ordentligt tänkte jag)
 Fick mig ett litet skratt när den väl var på för nu är magen stor och klänningen är vippig med tyll och stod åt alla håll med magen.
Ett minus var bara att dragkedjan är svart, men det kanske man inte bryr sig om när den väl kommer till pass.
Tycker den ska bäras med lite "hårdare" klackar och väska i svart och snyggt skulle det vara med en skinnjacka till, då det inte ser för "gulligt" ut. Sött & salt ska det vara.

Tycker om den men nej det är ingen klänning jag kommer bära på fest nu såhär gravid i vecka 30!
 Beställde denna i storleken jag brukar ha samt denna jag provade i en en storlek större men det var ändå ett under att dragkedjan faktiskt gick upp smärtfritt hela vägen men  varm som tusan blev jag så jag tog tre snabba bilder med kameran och sedan drog jag av mig den fort, satte mig ner och pustade ut

Ingen klänning att bära nu gravid i vecka 30 men när magen är borta DÅ ska jag använda den!

Mjuk mössa & klänning

Köpte lite nytt till Elwira idag och här är två storfavoriter. Den fina mönstrade mössan kunde jag inte motstå och kommer från märket Frithiof och finns även i blått & grönt. Den ska passa barn från 1-4 år så den kommer hänga med ett tag :) Elwira drar fortfarande av sig mössor och sånt så vi kör mest med såna med knytband under hakan för de brukar få sitta på ett tag iallafall men nångång slutar hon förhoppningsvis dra av sig dom :-)
Den randiga klänningen från polarn o pyret har hon i rött och vit randigt och jag älskar kvalitén och den är en perfekt vardagsklänning att busa runt i, så mjuk, go och luftig.
Klänningen kommer hänga med länge för att sedan användas som tunika. Fick den dessutom på rea så det var ännu bättre

Mjuk mössa från Frithiof som bla säljs hos babyshop där de har fri frakt just nu

Randig klänning från polarn o pyret

Hår, produkter och skötsel

Lite då och då frågar någon om vilka produkter jag använder till mitt hår och om jag har några speciella hår "knep".
och tänkte att jag kunde skriva lite om det här.
När jag slutade amma Elwira så trodde jag att jag skulle bli flintskallig för var dag jag borstade håret så var hela borsten full med hår och fick dra bort stora bollar med hår flera gånger och det var precis som om allt skulle falla av, jätteobehagligt och jag överdriver inte när jag skriver om det för det verkligen mycket hår som föll av i ca två månader.
Var så klart ledsen över det och nu är mitt hår mycket tunnare än vad det har varit men är glad att jag faktiskt har kvar hår överhuvudtaget. En fördel var att jag hade mycket att "ta" av från början.
Och det går inte göra så mycket åt saken bara försöka vårda håret så gott det går när hormonerna spökar.

Jag tvättar håret ca 3 gånger i veckan och just nu använder jag shampoo+ balsam från Kerastase & Schwarzkopf, växlar lite. Köper ofta olika, håller mig sällan till ett och samma märke. Ska satsa på organiska produkter nästa gång till mitt hår.
Låter alltid håret lufttorka och använder ytterst sällan några som helst värmeverktyg till håret.
Jag har heller aldrig i en massa olika produkter i håret utan oftast har jag enbart någon leave in produkt i och ibland lite glansdroppar till topparna. Just nu en leave in produkt från Kerastase och serum L'Oréal. Spray används ibland för att få lite stadga och i flera år har jag använt bara Tigis bed head, hard head
För att ibland fräscha upp håret så kör jag med silverschampoo nu när jag har lite ljusare hår. Finns många olika varianter och jag har just nu ett från L'Oréal.
 Är väldigt dålig på att använda in packning och försöker skärpa mig men det glöms tyvärr bort. Burken med in packning som glöms bort men som borde användas mer är från Disp.

Använder bara paddelborste och är nöjd med borsten från glanz som ska vara skonsam för håret och en sådan är ett måste för att reda ut mitt långa hår.

En nykomling som jag skaffat är ett spray som fungerar som ett torrschampo är  Björn Axén styling powder mattifying & volume som kan användas mellan shamponeringarna som mattar ner fet hårbotten och perfekt för att få en snabb uppfräschning, och det fungerade faktiskt väldigt bra + gav volym.

En annan nykomling sedan förra veckan är en borste från Kent AirHedz Pro med äkta borsthår. I beskrivningen står det såhär;  "Borsthåren gör håret mjukt och fördelar den naturliga oljan och gör håret skinande blankt och hälsosamt"
Har velat haft en liknande borste med äkta hår från Mason Pearson, men den här var en billigare variant.

Så en slutsats är att jag gör egentligen inte så mycket med håret mer än att tvättar och borstar det.
och om jag ska ge några tips så är det följande;


*Tvätta inte håret för ofta eftersom det torkar ut och ha inte shampoo i hela håret för det du masserar upp i botten rinner ändå ut i längderna.
* Använd bara balsam i topparna (från öronen och ner ungefär) och så kan man ha i lite innan man kliver i duschen så håret inte blir lika torrt.
*Använd bra borstar som passar ditt hår och längd och tvätta dom med schampo mellan varven så man får bort gamla hårprodukter ur dom
* Var sparsam med värmeverktyg såsom fönar, plattänger mm, använd någon speciellt anpassad värmeskyddande produkt innan håret utsätts.
* Sov med fläta (om du har långt hår)
* Sätt upp håret på olika sätt och försök sätta spännen och tofsar på olika sätt och försök undvika metallspånnen. Det finns exempelvis snoddar utan metallspänne på.
* Sov på en sidenkudde så trasslar sig inte håret lika lätt+ att håret inte blir torrt. Min syster R gör det och hon har jättefint hår så jag ska nog investera i en jag med :-)


Jag ska tillägga att det jag tror mer på än produkter till håret är kosten och vad man stoppar i sig. det man stoppar i sig speglar sig på ytan och A och O är att äta en bra varierad kost och dricka vatten. 

Jag är ingen frisör eller expert men jag har långt hår och haft det väldigt länge så jag skriver av egna erfarenheter och tips jag fått på vägen och råd jag fått och följt. Har provat så mycket olika produkter och slitit fruktansvärt mycket på mitt hår genom att ha färgat det på tok för mycket, men mycket har jag lärt mig av dessa misstag.
Jag tror på att att ett hälsosamt inre skapar ett hälsosamt yttre, klychigt men sant. 
Ska man få ett fint hår gäller det att sköta kosten först sedan är "steg 2" att sköta håret med rätt produkter och göra det till en vana. Många av tipsen jag skrev om bara "gör jag" utan att tänka på det. När jag själv läste listan så ser det ut som jag gör massor, men jag har det mesta som goda vanor och då är det inte något krångel. Det jag dock måste skärpa mig med och tänka på är inpackningar.

Rengöring: Shampoo & Balsam: Schwartzkopf hairtherapy colour save samt Shampoo+ balsam från Kerastase reflection

Leave in produkter: L'Oréal absolut repair serum & Kerastase chroma protect

Styling: Björn Axén styling powder mattifying & volume. Hårspray från Tigi hard head

Uppfräschning: Silvershampoo från L'Oréal och Disp hårinpackning deep repair plus

Borstar: Paddelborste från Glanz och borste med äkta hår från Kent AirHedz Pro


Basic med paljettväst

Jeansshorts är något jag saknar nu när jag inte kan knäppa mina vanliga längre och dessa mamma shorts från asos är jag riktigt sugen på nu, är svårt att hitta snygga och relativt billiga gravid shorts så dessa klickar jag förmodligen hem
.
Väskan är to die for, den är stor och rymlig och har ur läckra detaljer, perfekt men väl dyr.
De chanel inspirerade ballerina skorna är väldigt stilrena och mycket fina. paljettvästen spanade jag lite på häromdagen (fanns även i svart) men provade den aldrig men borde gjort det för tänk vad den piggar upp så här tillsammans med vit topp och jeansshorts samt dessa övriga ingredienser för en läcker outfit



Solglasögon- Oliver people, NAP
Juicy Cocktail halsband- Timi Collection, Accessora
Svart läder tote- Alexander McQueen, NAP
Topp- H&M
Paljettväst- BikBoK
Jeansshorts (maternity)- Asos 
Ballerinaskor- Asos

Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar

La ju inte upp receptet på den här läckra desserten jag gjorde häromdagen, men här kommer det på begäran :-)

Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar

Tid: 1 ½ timme, varav 1 timme i kylskåp


4 portioner

Du behöver:


Vit chokladmousse:

  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad
  • 1 ägg

Limemarinad:


1 lime

2 msk flytande honung


Bär:

¾ - 1 liter (färska eller frysta)

Gör såhär:

Chokladmousse:


Smält chokladen i vattenbad på svag värme, precis så att chokladen smälter. När den börjar bli mjuk, rör om med en gaffel så märker du när den inte behöver värmas på mer. Detta är viktigt för att chokladen inte ska bli för varm så att moussen blir klumpig när den blandas med ägg och grädde (som har lägre temperatur).


Vispa grädden. Vispa upp ägget med elvisp eller vanlig visp. Tillsätt sedan den smälta chokladen under kraftig omrörning eller kör med elvispen på låg hastighet.


Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.


Häll upp moussen i fina serveringsglas. Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme.


Limemarinad:


Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda rivet skal (spara ev lite grann till garnering), limesaft och honung i en skål.

Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i marinaden. De kan ligga där några timmar om man vill men minst ca 15 minuter. Låt marinaden med jordgubbarna stå kallt till servering.


Vid serveringen:


Fördela de marinerade jordgubbarna över chokladmoussen.


Oliver Peoples

Ofta tycker jag stora solbrillor kan se lite roliga ut just för att de är så stora (vissa modeller) den här modellen gillade jag skarpt, hur snygga som helst faktiskt. Stora men ändå enkla och ser ut som ett par bågar som är ganska lätta för dom flesta att passa i, kanske även jag då


Oliver peoples/NAP

Spett

Kan man inte äta ute på resturangen så får man ta med maten hem ;-) ikväll åt vi grillspett från grekiska kolgrills baren och jag åt bulgur och M valde ris. Mycket gott och lite lagom lyxigt på en måndagskväll tycker jag


JellyBean

På min önskelista just nu är ett uppläggnings fat, tårtfat, och dessert skålar från JellyBean. Kikade på dessa för längesedan men glömde bort vad märket hette men nu hittade jag till sidan igen. Dessert skålar i vitt och rosa skulle inte vara helt dumt och sånna "behöver" jag...men rosa var tyvärr slut just nu så jag väntar tills de kommer igen


Ljuvligt uppläggningsfat

Snygga vita dessertskålar står högt på önskelistan finns även i massor läckra färger
Bilder: JellyBean

Smått & gott till förskolan i höst

Nu har jag gått igenom ett och annat som behövs till Elwiras förskolestart och det vi måste updatera med är följande;

*regnställ
boarderman från didrikson som är fleece fodrat + ett ofodrat ställ

*vantar+ regnvantar

*Höstskor,
rejäla helst i skinn från kavat

*gummistövlar (helst med lågt skaft),

*fleecekläder från p.o.p  såsom tröjor, jackor och byxor som de bland annat har när de sover i vagnarna ute.


Det är det vi måste skaffa till starten, för mycket har vi redan.  Vinterkläder kommer senare, tänkte även där på en overall från didrikson men svårt med storleken där eftersom de tydlgen ska vara väldigt stora?
 
Mjukiskläder ska de tydligen också ha, och Elwira äger inte ens ett par mjukisbrallor, men  leggins eller strumpbyxor (med tofflor) och exempelvis en tunika istället? det är ju så vi klär Elwira nu och det tycker jag är smidigt. De måste väl inte ha mjukisdressar bar för att


Lite smått och gott till föskolestarten i höst
Fleecefodrad regnoverall "boarderman"- Didrikson
Sydväst- Helly hansen
Fleecejacka+byxa- polarn o pyret
Gummistövlar- Tretorn
Mjukis set- Adidas hos La redoute

Till starten

Hej ny vecka!


Då var det redan måndag och dags att ta tag i den där "att göra listan" som jag mest skriver upp saker jag måste göra mer än vad jag sedan gör dom ;-) men jag har satt i gång med en sak och det är att börja kolla upp kläder till Elwiras förskolestart om ett par veckor.
Måste kolla upp vad hon redan har och inte, men det kommer nog behöver uppdateras med en hel del nytt.
Eftersom det är ett ur och skur så kommer det även gå åt lite mer ombyten kan jag tro. Och så måste jag framkalla lite bilder som vi kan ta med till förskolan, för de gjorde nämligen kollage där med sina anhöriga.
Sedan var det det här med rutinerna, de har lite annorlunda tider där mot vad vi har hemma med sömn och mat men det ska nog gå bra, ska börja köra efter deras schema här hemma nu så hon vänjer sig vid det istället.
En sak som jag dock undrar hur det ska gå är när alla barn sover i vagnarna efter lunch? jag har en känsla av att Elwira kommer slänga ut sin giraff ett antal gånger innan hon somnar där i början, men som med allt annat så vänjer hon sig nog med det också.

Ha en bra dag!


Bus med burk

Tänk vad roligt man kan ha det med allt som är nytt och inte leksaker :-) tappade ner en liten burk med lock från Elwiras fönster och det blev genast lite roligare då tyckte Elwira som fick pilla med den ett tag, söta hjätat
Kärlek

Våran underbara tjej i tröja med volang från Ralph Lauren

Gott kladd

Bakade kladdkakemuffins förut och sitter nu och tar det lungt och lyssnar på regnet som smattrar utanför. 
Mumsar på min tredje kladdkakemuffins och det är farligt gott, och det här är kladd som jag gillar :-)
Brukar numera göra efter det här receptet som jag blev rekommenderad att prova. Brukar även ha i chockladbitar i mitten men det är inget som behövs för det här receptet är så gott.

Godaste kladdkakan
Smält:
I kaka mörk blockchoklad över vattenbad
175 g SMÖR

Vispa:
3 ägg
3 dl strösöcker.

Blanda ner: 1.5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 msk kakao (jag har lite mer än så) Smör- och chokladklet.

Grädda i 150 grader i 35 minuter. ( tiden beror helt på ugnen! och det är viktigt att ta ut dom när de är ganska så kladdiga inuti för kakan eller muffinsen "stelnar" sedan lite)


Puts väck fläck!

Ibland ger jag Elwira smoothe på tetra när vi inte är hemma för det är smidigt att ha med sig och Elwira dricker ur sugröret utan problem så det brukar gå väldigt smidigt. När jag är hemma gör jag alltid egna smoothie som både jag och Elwira kan dricka.

Men som sagt, det brukar gå smidigt men idag när jag gav henne så trodde jag hon var färdig och tog bort tetran lite för hastigt från Elwira och det droppade fläckar på allt hon hade på sig + dynan till vagnen. Smoothie med blåbär i, ja det var inte så trevligt.

Fick tipset om att koka upp mjölk och lägga plaggen med fläckarna i mjölken i ca 15 min och sedan in i maskin, så sagt och gjort- visst gick fläckarna bort minsann!
Jag avskyr fläckar och de hör ju till vardagen men retligt kan det verkligen vara. Spill, kladd och fläckar sådant man får räkna med småbarn, men det är skönt att de nästan alltid går bort iallafall :-)

Här, fortfarande fläckfri iklädd pike tröja ralph Lauren, jeansklänning Lindex och strumpbyxor polarn o pyret

Gott med smoothie

Elwira "vilar" lite innan det är dags att dricka lite mer. Det var ungefär såhär hon såg ut när jag tog bort smoothien från henne och det blev fläckar på precis allt, skönt att de gick bort iallafall :-)

Fina kannor

Riktigt fina vattenkannor för att vara just en vattenkanna :-) En rosa har jag redan men den här var finare. den vita är också snygg. Bra pris dessutom

Från Nostalgia & kuriosa


090719

Plockade fram den här klänningen som jag använde flitigt när jag väntade Elwira. Det var syster R som köpte den först men hon tänkte skicka tillbaka den för hon tyckte den var för stor, men på mig satt den fint med magen.

Klänning- ellos
gladiatorsandaler- asos
Jeansjacka- Levis
Armband, Littmarck, isabell design, energy muse

Tradition?

Jag tror det har blivit lite av en tradition med pannkakor på söndagar för mig nu, har ätit det så många söndagar i rad nu att man faktiskt kan kalla det lite som en tradition :-)
Så gott är det och jag älskar att sitta länge och njuta. Idag blev det mixade färska hallon & jordgubbar och grädde till + lite socker, såå gott och jag är så mätt nu att jag nästan rullar fram.
Nu ska jag hoppa in i duschen. Njut av söndagen!

pannkakor med mixade färska hallon & jordgubbar, grädde + socker

I parken vid hamnen

Jag älskar dessa sommar dagar även om jag stundtals känner mig skapligt överhettad ibland nu eftersom jag är gravid men idag var vi ute på eftermiddagen i parken vid hamnen och där fläktade det så skönt och var skugga.
Perfekt ställe för Elwira förutom att de inte har några babygungor där- dåligt tycker jag.
Mysig dag har vi haft det och Elwira har förmodligen också tyckt det eftersom hon var nöjd och glad även denna dagen

Elwira här hemma innan vi gick ut

Fläktar och sträcker på benen i vagnen :-)

 Visar sina fina tänder när hon skrattar lite här

Elwira som precis stoppade i sig en liten träpinne försöker se oskyldig ut!

Klädd i klänning från H&M, strumpisar polarn o pyret och sandaler från kavat

och här är min utsikt på väg hem med Elwira som tittar upp på mig mellan varven när hon åker utåt och är glad :-)

090718

Kameran vill inte som jag idag, försökte få en helkroppsbild men alla blev suddiga så den här var den enda som blev skarp, får se om jag tar en ny senare men denna får duga, man ser ju det jag har på mig, förutom skorna då ;-)
Nu ska jag bara sätta Elwira i vaggen och fylla på vattenflaskorna, sedan går vi ut i solen!

Tunika- Vila
Linne- Bik bok
Örhängen- Gina
Guldsandaler- Halens
+ halsbandet från dogeared satte jag på mig också


Happy lördag!

Fick lite sovmorgon i morse när M tog Elwira på morgonen så det var så skönt att bara ligga och dra sig i sängen, jag är ju som bekant en riktig sömntuta på morgonen och stiger inte gärna upp om jag inte måste.
Jag och Elwira har nyss fått i oss lunch och supergoda jordgubbar här hemma och ska snart gå ut ett tag och möta upp M och umgås. Det är lite växlande väder här i dag men när solen tittar fram mellan varven så blir jag glad :-)

Idag ska vi bara vara och mysa hela dagen lång, jag är på mitt bästa humör och Elwira vill jag bara äta upp idag bara för att hon är så söt och lite extra glad, om hon nu kan bli gladare än vad hon brukar vara det vill säga :-)
Hon skänker så mycket glädje och jag blir varm långt in i själen när jag tänker på vilken fantastisk liten varelse vi skapat!
bebis i magen har varit super aktiv ett tag nu men nu tror jag bestämt h*n har somnat sött där inne.

Det blir en härlig lördag med lilla familjen i dag!


Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar


Vi åt fisk till middag ikväll och till efterätt hade jag förberett en vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar, så gott! Det skulle vara minst lika gott med naturella jordgubbar till, men det kändes lite lyxigt med marinaden.
Moussen blev så gott, ja perfekt måste jag säga till mig själv :-)
Väldigt gott var det iallafall och kommer garanterat att göras fler gånger.
 Det var även lätt att göra och perfekt efterätt att bjuda på eftersom den kan vara stå färdig i kylen i många timmar innan servering

Lite mellis och sedan parken

Härligt med sommar ute! Vi var ute en sväng förut jag och Elwira men det blev inte så jättelänge för det var så himla varmt och jag kände mig som en kokande gravid kvinna ungefär så utevistelsen blev inte så länge som jag tänkt så vi har mest varit inne i dag, jag blev enkelt för trött i värmen i dag och Elwira var väldigt varm hon med, även om vi höll oss mest i skuggan. 

Nyss har vi ätit lite mellis och lillan sover en eftermiddagslur och jag har passat på att slängt in en tvätt också.
Tvättar dynorna till Elwiras matstolar som blev lite kladdiga i går när både lille Viggo och Elwira satt och åt, han var riktigt  bra på att kladda minsann ;-)

M jobbar nu och jag tänkte att vi skulle göra ett nytt försök och bege oss ut en sväng igen när Elwira vaknat, ska gå till en park en sväng och gunga lite med Elwira, och så måste jag handla lite så jag kan göra något gott till kvällen.

Hoppas du har en härlig fredag!


Rosa Littmarck

Idag kom mitt nya rosa armband från Littmarck och det är så fint och enkelt. Snyggast är så klart att bära det tillsammans med några andra armband.
Är väldigt nöjd med dessa och jag gillar att de inte är altför stora som många armband ibland kan vara som jag inte kan ha för att jag har rätt smala armleder.
Littmarck är svensk design och det finns så mycket fina armband i skinn.
Skulle vilja ha fler färger :-) Rosa är perfekt nu på sommaren

Rosa armband köpt från Littmarck

Teatime

Skulle klicka hem några nya melamin skedar till Elwira förut från märket rice och hittade dessa tesilar med söta små hängen på i form av en liten kopp, sockerskål, blommugg och en te kanna- underbart söta tycker jag!

De kommer i en liten presentförpackning läste jag och tänkte genast vilken bra gåva det skulle vara, bara köpa lite gott lös te och ett litet kort och så blir det förmodligen en uppskattad present till någon som gillar te :-)

Från Broarne

Sköna fredag & Brüno

Redan fredag, oh my! Har precis druckit två st hallon & blåbärssmoothie och Elwira med, det är perfekt mellanmål tycker jag och så lätt att göra. Brukar dock köpa en liten tetraförpackning till Elwira när vi är i väg för det är inte lika smidigt att ta med sig. Hon är så söt när hon dricker ur sugrör, kan inte sluta titta på henne :-)

Det blir en lugn Fredag här i dag med förhoppningsvis något gott att äta till kvällen och så måste jag gå och köpa jordgubbar, var ett tag sedan nu och snart är säsongen över så det gäller att äta medans det finns färska att få tag på.

Kollade föressten nyss i kalendern och ser att Bruno har namnsdag, och tänkte direkt på filmen Brüno, åh vad jag har lust att se den, älskar att den verkar vara helt crazy :-)

Ska klä på mig för dagen snart och skutta ut i solskenet och leka med Elwira, ha en skön Fredag!


Mys, sol och lite shopping med sötisarna på besök

Vi har haft en mysig dag då lille stora Viggo och syster T kom på besök på förmiddagen. Vi hade nästan precis stigit upp då T ringde och sa att de stod utanför porten. det blev nämligen sovmorgon här i morse, väldigt skönt må jag säga de dagarna Elwira tar sovmorgon så vi också får det.

Vi har tagit det rätt lungt och gick på stan och min syster hade lite ärenden som hon fixade här och jag har nu fixat en klänning till T:s bröllop, ett problem mindre, nice!
Lunchade på stan och strosade mest. Vi fick dessutom lite sol på oss på eftermiddagen, M kom precis hem då Elwira sov sin eftermiddags lur och då gick vi ut på terrassen och solade en rätt kort men behövlig stund. Viggo somnade ute i vagnen men lite längre bort i skuggan.

Dagen har gått så himla fort och har varit mysigt med besök av två av mina favoriter här idag. Viggo och Elwira har skött sig så bra som de brukar och varit två nöjda små bustroll hela dagen :-) tack för i dag! *KRAM*

Elwira och Viggo inne i en provhytt medans vi provade ett varsitt plagg

Viggo provar blå solglasögon

och Elwira provar ett par rosa :-)

070916


Linne med fågelmotiv- Monki
Kjol- Asos mum
Vita skor- Converse
Armband & örhängen- Gina tricot

Fågelmage

Har precis varit och följt syster T och Viggo till tåget och varit och handlat kvällens middag. Pasta carbonara tänkte jag slänga ihop, går så fort och med färsk pasta som jag köpte nu går det ännu snabbare :-)

Lägger upp en snabb bild på mitt nya linne som jag fick av syster i dag, den kommer från monki och det är fågelmotiv på och så fin, tack igen syrran!
Har haft på mig det i dag och min syster kallade magen för "fågelmagen" bara för motivets skull, hihi!  
Trodde inte jag skulle kunna ha det först eftersom det är i xs men det kommer fungera ett par veckor till tills magen blir för stor :-)  Älskar tighta linnen nu, kan inet få nog!

Nu- middag! och senare- blogga :-)


Besök

Just nu är syster T & Viggo på besök så jag updaterar här lite senare, nu ska vi ut och äta lunch på stan och det är strålande sol här- härlig dag!

Kram kram!

Viggo och T kom hit när vi nyligen stigit upp så varken jag och Elwira hade klätt oss för dagen ännu :-)

Två söta små troll har vi här i dag!

God kväll, lill lördag

God kväll =)

Har suttit och ugglat framför tv:n i kväll, måste vara rekord för det är redan andra gången den här veckan jag gör det :-) oxh just det det är ju Bachelorette senare också.
Något jag inte kan sluta äta just nu är mariekex med smör och tecas pecan kola glass- sjukt gott!
Jag som skulle spara mig till helgen men jag blev så sugen ikväll och jag får "skärpa mig" resten av veckan då, blir lätt för mycket av det goda. En god fruktsallad är ju egentligen väldigt lätt att slänga ihop och mycket fräschare egentligen.

Det har varit toppenfint väder här i dag och har varit ute med Elwira och strosat och så var vi alla och åt pizza utomhus i dag, riktigt härligt faktiskt då vädret var så fint. Nu ikväll har det dokc regnat men vad gör det på kvällen u när vi ändå är inne och Elwira sussar, så på kvällen får det gärna regna för vår del.

Idag skulle egentligen syster T & Viggo komma men förhoppningsvis kommer de i morgon istället, ska bli kul att se lille stora Viggo också. Får se om elwira också kommer vara intresserad av han nu fast hon verkar mest tycka äldre barn än hon själv är mer spännande :-)

Trevlig kväll!!
 
Kan eller rättare sagt vill inte få nog av detta :-)

070915

Dom är så sköna dessa tunikor från gina, sval bomull och även om kvaliten kanska inte är den bästa så gör det inget för dom är så pass billiga. 
Använder mina nyinköpta sandaler i guld, me like!  

Tunika & armband- Gina tricot
Guld sandaler- Halens
Örhängen- från en liten butik här i stan som jag inte kommer ihåg namnet på...

Mulberry Bayswater i rött

En röd skinnväska har jag suktat efter ett bra tag nu för det är verkligen så snyggt speciellt på hösten/vintern för att pigga upp bland allt det mörka. Skulle dock behöva en ny svart väska så en röd är inte direkt prio 1 just nu, och speciellt inte en från Mulberry, men drömma kan man alltid göra


Mulberry Bayswater hos NAP

Mamma mage

Jag ser magar överallt sedan jag blev gravid, både på internet, tidningar och framförallt på stan. det måste vara ännu fler som är gravida här i stan än då jag väntade Elwira, för nu vimlar det med dom :-)
Och tvillingvagnar som jag aldrig ägnat en tanke åt tidigare ser jag också överallt nu.
Jag tycker det är SÅ vackert med gravidmagar!

Nicole Richie med mamma magen Bild: msn

Magen v 29+2

Fotade magen tidigare och nu är jag i v 29+2- tiden tickar och magen växer fint och den lilla har det bra där inne, måste vara skönt att ligga där inne och bara ha det gott :-)
Inte så konstigt att många bebisar skriker när de kommer ut på förlossningen, tänk vilken chock med kylan och ljuset!
Elwira skrek inte utan tittade bara på alla med stora ögon och såg så klok och fin ut och sedan efter en stund ville hon ha mat-ganska direkt, jag glömmer aldrig hennes blick den morgonen!

Gravid v 29

Jag mår fortfarande toppen och jag älskar känna bebisens rörelser! Det är ett litet busfrö där inne som jag är så nyfiken på vem hon eller han är!
Jag har börjat fundera lite på förlossningen och med Elwira gick allt jättebra utan problem och det tog 6 timmar vilket är ganska snabbt för att vara förstföderska men för mig känndes det lagom, jag hann "vara med" och tänka och var totalt fokuserad, det var mäktigt!
Nu när jag har en förlossning att "jämföra" mig med så kan jag bara hoppas på att det går lika bra den här gången, men det går aldrig veta exakt hur det kommer bli.

Fakta v 29

Bebis:
Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Mamma
Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.

Fakta: Minbebis

Nya bikinis

Nu blir det nästan en nakenchock här på bloggen haha, nejvars visar bara två nya bikinis som jag shoppat från H&M och den översta var på rea.
Jag var så varm här hemma idag så jag var tvungen att slänga mig in i duschen och sedan provade jag dessa två nya bikinis som legat i påsen nu ett tag och inte blivit provade.
Båda passade som tur vad och även underdelarna (som jag valde inte visa på här) Älskar volangdetaljerna på båda. Den lila överdelen kan man ta bort banden på (som jag gjort på bild) så den passar perfekt att sola i, jag avskyr ränder.

Det var skönt att skutta runt i bara bikini och kjol här hemma idag innan vi gick ut igen. Beror kanske på graviditets hormonerna att jag blev så varm där ett tag?

Bakom mina solglasögon

Det blev lite senare läggdags för Elwira i dag då jag helt glömde bort tiden när jag var med M i butiken förut. Det märktes dock inte på Elwira men jag la benen på ryggen och gick hem och kände mig lite små dum när jag mötte "ute folket" när jag gick där med Elwira i vagnen, mötte inga andra små barnsföräldrar heller.
Men men väl hemma blev det gröt och bums i säng för Elwiras del ungefär en timme senare än normalt.

Det blev jättefint och soligt väder här på eftermiddagen och kände mig smått överhettad ett tag men ska absolut inte klaga :-)

Nu ska jag ta och röjja upp här hemma för det är smått kaos i köket just nu eftersom det är min tur att hålla snyggt i dag så blir det så ;-) . Ska snart blogga lite igen, kram o hej!

Elwira med mina solbrillor i dag. Ett spänne fick faktiskt sitta i ett par timmar tills hon kom på det själv och slet bort det ;-)

Cotton

Jag älskar som jag skrivit tidigare Yanke Candles doftljus och har varit sugen på att prova den populära doften clean cotton men tycker inte det har låtit jättelockande med doft av ny tvättat. På mammablogg galan satt jag och några andra mammor första kvällen jag anlände och pratade vid ett bord där just ett sådant ljus med clean cotton doften brann och det luktade riktigt gott! och jag har saknat den doften av nytvättat här hemma eftersom vi bara använder parfymfritt tvättmedel.

Såg att lyxiga märket Durance har en variant som heter cotton flower som också lät lockande, men lite svårt att bestämma sig utan att ha doftat på det först.  Yanke Candles variant ska jag beställa

Bilder: amorina

090714

Det var visst varmare än jag trodde från början ute idag så både tightsen och jeansjackan skippades :-) mystiskt väder i dag. Nu ska jag ut en sväng igen, men det är bäst att ha med sig paraplyet för man vet aldrig...

Tunika- ellos
Linne- Bik bok
Gladiatorsandaler- asos
Kjol under- Asos
Pärlörhängen

Lite romantisk stil med jeans & nitar

Börjar redan tro att det är höst ute när man kollar ut genom fönstret här just nu. Skulle vilja se ut såhär idag då jag är grymt sugen på både tighta jeans och en kavaj. Acnes varianter är så grymt snygga.
Den gröna tunikan tycker jag är underbar och har fina välarbetade detaljer, lite lyxig sådär och den gröna färgen, älskar den!
Någonting svart med silver nitar skulle inte heller sitta helt fel och en bra investering med det skulle vara ett par skor likt dessa, kilklackar är ju även bekvämast

Kavaj- Topshop
Tunika- Forever21
Örhängen- H&M
Väska i skinn- Topshop
Jeans modell "Kex Patch" - Acne
Svarta kilklackar med nitar- La redoute

Tänder & sent i går

Igår kväll hade jag tänkt att komma i säng väldigt skapligt för att jag hade haft ont i huvudet över halva dagen men sedan på kvällen släppte det och jag blev hur pigg som helst och försökte sova men det gick inte alls.
Ringde till syster T som jag visste var vaken så vi pratade en bra stund och efter det kunde jag somna, men det blev alldeles för sent men men.

Upptäckte en ny tand på Elwira idag som var på väg att titta fram i överkäken. Hon stod och gnagde på spjälsängen i morse när jag kom in så jag förstod att det var något på g :-) Just nu har hon fyra tänder i främre och övre käken samt en kindtand och så den jag upptäckte i dag i övre käkraden.
Jag använde tandborsten för att titta på tanden och gnuggade lite extra och hon lät mig hållas och förmodligen tyckte hon det väl var skönt när det kliar nu, men det är skönt att hon inte verkar vara en sådan som "lider" av när tänderna kommer och får ingen feber och sånt som en del får *peppar peppar*

Nu är det dags att sätta igång potatisen och ät lunch här sedan tänkte jag ta med Elwira ut och leka lite i gräset, ska nog ta med en boll för det tycker hon är kul :-) Det regnade dock förut så det kanske inte är så jättemysigt i gräset föressten, men men ut ska vi iallafall sedan

Ha en fortsatt bra dag!


Ett långt bad och snack med bebismagen

Har nyss klivit ur badet och smörjt in magen lite extra med Bodyshops bodybutter mandel och huvudvärken är nästan helt borta.

Var så skönt att bada för det var verkligen längesedan jag gjorde det. Fina magen stack upp över allt skum jag hällt i och jag tyckte det hade varit ovanligt stilla i dag därinne.
Så jag satte händerna på magen och frågade; hur mår du där inne lilla bebis? *3 snabba spark spark spark* "hihi där är du ju!" *spark* Vem är du egentligen mitt lilla bus? *spark spark igen* *mår du bra? det känns som att du gör det* spark igen*  och så fortsatte h*n så när jag höll på att prata, så mysigt!

Vi har ju valt att inte ta reda på könet den här gången, även om jag vet att om jag skulle säga till M att jag skulle vilja veta nu så skulle han inte ha något emot att veta, men jag tycker det ska bli roligt med en härlig överraskning! Jag tänker faktiskt inte så mycket på könet, visst klart jag undrar men det jag tänker på mer är vem den lilla egentligen är? personlighet? utseende? hur kommer Elwira reagera, kommer hon förstå?
Om ca 11 veckor kommer bebisen och jag kan inte förstå vart all tid tar vägen? Jag försöker att njuta av fina magen var dag och tycker det är härligt att vara gravid samtidigt som jag vill att tiden ska gå snabbt så vi kan få våran bebis i våra famnar och hon eller han är så välkommen! Är otroligt tacksam över att jag mår så bra som jag gör, vet att det är långt ifrån alla som gör det så jag känner mig lyckligt lottad att jag mår som en prinsessa.

Jag försöker även njuta extra av graviditeten för det här kan faktiskt vara sista gången jag är gravid under hela min livstid! ett syskon känns väldigt bra men en lite sorglig tanke att det faktiskt kan vara den sista gången faktiskt.
En tredje tätt är iallafall helt uteslutet. känns som det blir för mycket då men en sladdis? ja vi får väl se vad framtiden säger. En tredje är det sista jag ska koncentrera mig på nu och leva i nuet! det ska verkligen bli härligt att ge Elwira ett syskon!

Åh jag älskar mina två små och min stora M så klart ;-) kan inte kännas bättre nu- kärlek

En dag med sol och huvudvärk...

Tycker det är så härligt att solen äntligen tittat fram igen så vi har passat på att varit ute idag. Fick dock sådan huvudvärk på förmiddagen så sedan dess har vi varit inne, hade gärna velat varit ute längre men jag är helt slut i bollen och känner fortfarande av huvudvärken och känner mig lite smått febrig så jag hoppas verkligen inte jag börjar bli sjuk nu :-(

Vi har precis ätit middag här hemma bestående av lax, potatis och sås, så gott och duktigt av oss att faktiskt laga ihop någonting, vi kan vara lite små lata med det vissa dagar.

Ska nog lägga mig i soffan framför tv:n en stund och sedan hoppa in i duschen och lägga mig tidigt ikväll så jag känner mig piggare tills i morgon, förhoppningsvis

Update: Ingela! jag ville gärna kunna läsa din blogg kära du :-) kontakta mig: [email protected]

P&K!


Kub från cult design

Den här snygga diskmedel pumpen köpte jag med på vägen hem efter jag varit ute och gått med Elwira i solen på vägen hem. Har länge vetat haft en sådan men alltid glömt bort det och vår förra pump gick sönder häromdagen så vi behövde en ny, snygg.
Jag hade tur för det fann bara en rosa kvar :-)
Ville ha en rosa "tvål" pump men den fanns inte i rosa, det är bara svart och vitt som finns i samma nyans.
Men ska gå tillbaka dit och köpa ett fat+ den vita tvålpumpen, tycker dom är snygga att ha i köket och piffar upp vårat inte alltför vackra kök.  Kommer från Cult design


Glittra till nyår..?

En riktig läcker klänning med paljetter med assymetrisk skärning finns inne hos asos, klockren till nyårsfesten ju! jag vet det är långt kvar men det gäller att vara ute i god tid :-)
Några snygga heels, strumpbyxor, något smycke och sedan gör klänningen resten av outfiren-Voilà!
Om det är någon gång paljetter alltid känns helt 100 så är det på nyår och vem vill inte glittra då?

Bak experiment

Godmorgon Måndag!

Jag bakade i går när det regnade som värst här och jag letade efter något recept med solroskärnor i och började göra efter detta, men bytte ut en del mjölmängd mot dinkelmjöl och hällde i både det ena och det andra som linfrön och rågkross bland annat, så jag följde inte direkt receptet med goda blev dom efter mitt lilla experiment i köket.
Åt dom nu till frukost med ost, keso och paprika tillsammans med te med mjölk och juice- gott gott!

Nu ska jag sätta på Elwira lite mer kläder och själv ska jag dra på gympadojorna och ut och gå i den härliga solen som tittar fram just nu, så härligt! Det kan väl inte bli en bättre start på dagen?
Ha en härlig och förhoppningsvis solig Måndag!

C-kurva & neutralt

Just nu är jag så trött på färg på naglarna, fast jag vanligtvis älskar det så känner jag bara för väldigt ljusa tonor i beige och ljusrosa.
Tycker det är superfräscht med korta och välmanikyrerade naglar och nu vill jag ha dom neurtrala.
På mammablogg galan fick jag naglarna fixade och fick höra att jag hade en "perfekt c-kurva" tydligen betyder detta att naglarna är fina, så det var ju kul att höra :-)


Lack från mitt favoritmärke Essie hos Blush


Öser

Jag tar tillbaka det där jag skrev om att det inte regnar, för nu ÖSER det ner här! jag tänkte ta och baka något gott matbröd, var så längesedan men vet inte vilket recept jag ska välja..? och jag går INTE ut för att handla nu i det här vädret. Skulle vilja baka något med solrosfrön, det är ju så gott!

Elwira röjjer & mamma städar

Städade upp lite i Elwiras rum förut och Elwira sprang runt och röjjde och under tiden jag bäddade i hennes säng och vek rentvätt och la ner i hennes lådor så plockade hon ut alla blöjor på golvet, men jag lät henne hållas med det för då intresserade hon sig inte av alla kläder jag höll på med och skulle börjat plockat med dom. Ibland är det värt att låta henne hållas med något annat så man får lite gjort :-)

Inviger nya jeanskjolen med Elwiras namn tryckt på, sött! från minifolk

Glad och fin som alltid! häri pike från Ralph Lauren baby

Den där tofsen får visst inte sitta kvar sålänge mamma vill ;-)

Godmorgon söndag!

God morgon eller ja förmiddag är det ju nu men eftersom det är söndag och jag gick upp lite senare så blir det godmorgon här :-)
Har precis ätit ett lass med pannkakor som jag gjort i ordning, det är ju så gott!
I natt vaknade jag av att behöva gå på toaletten, brukar aldrig göra det händer max någon gång per år och jag går faktiskt inte speciellt mycket mer på toa som gravid, vissa blir ju tvungna att springa stup i ett. Är glad att jag vanligtvis får sova på nätterna men igår blev det mycket vatten rätt sent på kvällen efter all pizza och godis så det var därför.

Nej nu ska jag pussa på min Elwira och jaga henne lite, hon älskar när man jagar henne! och sedan klä på oss och gå ut för det regnar minsann inte

Ha en härlig söndag!

Det är ju faktiskt lördag


den här veckan har väl nästan varit som en lördag varje dag för min del med för många marabou chokladkakor bland annat men nu är det ju faktiskt lördag så då kör vi med lördagsgodis och pizza ;-)
Men nästa vecka ska  jga skärpa mig (igen) och hålla mig till helgen.
Nu blir det film, pizza och godis i soffan- Trevlig kväll!

Barnvagnsvänlig klack

När jag var på jakt efter ett par skor till galan så hittade jag även dessa skor som jag spanat in för ett tag sedan men så glömde jag bort dom, som tur var fanns det ett par kvar i min storlek så de fick också följa med hem tillsammans med de guldiga heelsen som jag hade sedan på galan.
Dessa är i skinn och är hur sköna som helst att gå i. Har letat efter sådana här skor som fungerar att promenera med barnvagnen och dessa är perfekta till det märkte jag i dag efter att ha spatserat runt i dessa hela dagen.

Skor köpta hos scorett

Med min lilla tjej

Mitt internet har inte fungerat i dag märkte jag efter M gått i väg till jobbet men nu ikväll blev jag "sugen" på att sitta framför datorn en stund och då fixade M det på två sekunder för han kan det här med datorer. Själv tycker jag att det bara är sådant som ska fungera utan att behöva göra något :-)

Det har varit lurigt väder här i dag men har haft tur för när jag gick in med Elwira på eftermiddagen en sväng så började det att regna och under tiden sov hon sin eftermiddags lur och när det blev uppehåll så hade hon vaknat och vi gick och gungade ett tag i parken och sedan har vi varit med M i butiken ett par timmar, en mysig dag har vi haft även om jag är ganska trött nu efter att ha sprungit efter lillan hela dagen för hon är verkligen överallt och stoppar fortfarande allt i munnen,så det gäller att ha koll på mitt älskade bustroll, haha!
 Men hon är ändå lugn och lyssnar på en och nyfikenheten ska ju liksom finnas där :-) 
"Världens snällaste barn" som farmor har uttryckt sig några gånger och "hon har väldigt tydliga signaler" som mormor sa och det stämmer mycket väl.
Jag och M har alltid sagt att Elwira varit väldigt enkel enda från start och det tycker vi fortfarande, men vi får väl se när hon kommer till trotsåldern ;-)
En glädjespridare är hon minst sagt och alla blir glada i hennes sällskap för hon är så charmig! Min älskade tjej- kärlek

Elwira idag i jacka+ tröja från polarn o pyret, kjol nova star, strumpbyxor
med elefanter lindex, sandaler frånkavat


M satte precis igång dammsugaren här inne i butiken, därav Elwiras min! och tofsen fick FAKTISKT sitta på nästan hela dagen i dag, kors i taket ;-)


090711


Randig tunika/klänning- Monki
Jeansjacka- Levis
Leggings- Gina tricot
Armband+ örhängen- Gina tricot
Skor- Scorett

Cool hyllning!

Vilken härlig hyllning till Michael Jackson av dansgruppen Bounce samt en massa andra dansande människor genom att dansa till låten Beat på olika ställen i Stockholm- coolt!
Kolla ett av klippen här

Solsken!

Det har varit lite växlande väder här idag men solen har faktiskt kikat fram mellan varven och jag skyndade mig på att sätta Elwira i vagnen och gå ut på en promenad en sväng när solen äntligen tittade fram igen efter allt detta regn som varit, så skönt! hoppas nu att det håller i sig

Elwira tittade ut genom fönstret och konstaterade att solen faktiskt skiner- äntligen!

Lillan har jansjacka från villervalla, Kofta Fix (lindex), Klänning & strumpbyxor polarn o pyret) samt marinblå sandaler från Kavat

Min gamla häst

Min gamla gunghäst tog mormor & morfar med sig hit för ett tag sedan och jag älskar den fortfarande. Elwira brukar slänga upp benet på den och försöka kravla sig upp när hon vill gunga och hon verkar tycka det är rätt kul tills hon tröttnar :-)
Känns så roligt att kunna plocka fram och använda sådant man själv lekte med när man var liten, speciellt leksaker som betytt mycket.
Den här gunghästen i trä har min farfar gjort så det är inget man gör sig av med heller.

090710

Myser i min sköna klänning från polarn o pyret i dag, den är bara så skön att slänga på sig sådana här dagar då man inte orkar bry sig om vad man har på sig för i dag är det verkligen en sådan dag :-)
Bara man får duscha och ha rena kläder på sig så känns det som det duger, haha!

Klänning- pop
Gladiatorsandaler- asos
Jeansjacka- Levis
Pärlörhängen- Hallbergs guld

Elwira med hörselskydd

Dessa rosa hörselskydd från peltor kid köpte jag på mammablogg galan av utställarna från lykke Liam
Är bra att ha för rätt som det är så kommer ett par hörselskydd behövas så de är bra att ha. Dessa passar barn från 3 månader upp till 7 år så de går att använda ett bra tag.

Elwira tyckte de var roliga att ha på sig och sprang runt med dessa här hemma och var så glad så när hon hade dom på sig :-)

Rosor & korall

Den här underbara klänningen finns som både en mamma variant och som "vanlig" klänning. Älskar korall färgen och rosorna som detalj uppe vid bysten, enkel men ändå kalas fin. Finns även i svart.
Tycker det är bra att asos gör en del av deras vanliga kläder fast i mamma variant också.
Den här klänningen tycker jag är en perfekt sommarklänning till sommarens festligheter, gravid eller ej!


Från asos

Fixar fredag

Idag är jag ledig men det finns en del att styra med här hemma i dag så ledig och ledig vet jag inte riktigt :-)
Har en lång fixar lista så det är bara för mig att sätta i gång strax. Sitter dock fortfarande i morgonrocken och har ännu inte vaknat helt till liv men en dusch och så är jag i gång!
Städa och tvätta måste också göras så det är väl bara tuta och köra nu så man blir klar någongång.

Happy Friday!

090709

ballerinaskor skulle inte ha varit det mest lämpliga om man hde varit utte mer i regnet i dag, men jag gick bara fram och tillbaka till jobbet i dom så då var det okej. Regnar inte lika mycket nu som det gjorde tidigare- skönt! och i morgon får gärna solen titta fram, snälla?

Skinnjacka- BZR
Kofta- Zara
Linne- Bik bok (favoriter just nu!)
Jeans- Gina tricot
Ballerinaskor- Vagabond
Pärlörhängen- Hallbergs guld
Armband- Gina tricot

Magen v 28+4

Nu känner jag verkligen att magen växer vecka för vecka och för var sak som jag stoppar i mig, haha! Hade tänkt att börja gå mer promenader och det gick ju bra i ungefär en vecka sedan har det regnat så mycket så då tappade jag helt motivationen, men det är aldrig för sent att börja igen.
Tycker promenader känns bra för kroppen så det iallafall känns som att jag rör på mig något, annars blir min kropp rastlös.
Att traska med Elwira i vagnen är perfekt för hon tycker om att åka vagn så det blir två flugor i en smäll men idag regnar det som sagt så mycket att jag bara inte har någon lust, men snart är jag ledig och har mer tid så då kan jag inte ha några ursäkter längre ;-)

För övrig känner jag mig pigg och glad och bebisen sparkar för fullt om dagarna och på nätterna sover jag som en stock så det finns inget att beklaga sig över, det är bara härligt att vara gravid! 

Svart & silver

Skulle gärna vilja ha en större väska till höst/vintern som är svart och rymlig och har "silver" detaljer och gärna lite nitar.
den här varianten var snygg men är nog dock lite mindre än jag tänkt mig. Älskar svarta väskor och det är väl inte direkt någon bristvara, så det är bara att hålla utkik. Såg en variant i La redoutes katalog som jag är lite nyfiken på också.

Väska botiker från shopbop

Lämplig läsning i regnet

Idag kom nya mama med posten, och favorit tidningen kunde inte komma mer lägligt nu när det regnar ute!
Har tänt ett ljus från favoriten Yankee Candle och detta fick jag i goodie bagen på mammablogg galan och doften heter sweet pea- det luktar ljuvligt!

Stövel till mamma o liten

Regnet vräker verkligen ner här och jag måste säga att det är rätt mysigt att vara inne just nu. Jag kommer dra på mig gummistövlarna på vägen till jobbet, även om det är bara någon minut där så kommer jag ju bli genomblöt.
Jag gillar verkligen gummistövlar och har länge varit sugen på ett par helsvarta från hunter, måste ha ett par sådana helt enkelt.

Gummistövlar till barn finns det verkligen många söta varianter, kolla bara de enkla men söta rosa, de med mumintryck eller de rätt coola gummistövlarna i grönt.
Vi behöver ett par stövlar till Elwira och framförallt till hösten då hon börjar på ur &skur förskolan.
En av mina bästa vänner tipsade mig om att skaffa låga gummistövlar med kort skaft då de inte blir lika klumpiga för de allra minsta barnen.  Ett par sådana skulle jag vilja ha, hon sa att de bla fanns på eurosko.
Kan tänka mig att ett par lägre varianter faktiskt är bättre för de allra minsta så de får bättre rörelsefrihet så jag ska hålla utkik efter sådana


Gröna stövlar från crocs, gula & rosa stövlar med mumin (barn) 
Rosa stövlar med snörning från Illse jacobsen (vuxen)
Rosa stövel från viking (barn)
Svarta stövlar från Hunter (vuxenmodell)
Bilder:
Brandos

Bloglovin´?

Följer ni bloggar med hjälp av bloglovin´? Jag gör det och försöker läsa så mycket jag hinner.

Jag har också en sådan knapp som gör att man kan följa min blogg för den som inte sett det :-)

Godmorgon regniga dag

Jag tänkte gå ut och gå med Elwira i dag efter frukost men det regnar så mycket och jag är inte alls på humör för att traska i det här vädret så det får vara i dag. Hade varit perfekt eftersom jag jobbar senare i dag fram till kvällen.
Drömde i natt att alla kakor i hela stan var slut och jag var så himla sugen så jag fick ställa mig och baka egen istället, vilka problem va ;-) men då i drömmen var det nästan som en mardröm, haha!

Idag jobbar jag sista dagen och sedan är det helg och på måndag börjar min semester! jag hoppas verkligen inte det kommer regna så mycket som det gjorde sist jag hade semester i juni.
Elwira busar med pappa just nu och hon är som vanligt överallt och springer runt, vårat lilla bustroll!

Verkar som det ska regna hela dagen här, men vi får väl hoppas att det vänder till helgen!

P&K!

Bachelorette

Hallå hallå!

Dagen på jobbet gick i rasande fart trots att det var en lång sådan som jag inte brukar jobba men det var kul så det var förmodligen därför det gick fort. Det är verkligen skönt att ha den där känslan i kroppen att trivas på jobbet och med allt folket , det är verkligen superviktigt.

Ikväll har jag fastnat framför tv:n, jag ser ju aldrig något men nu har jag börjat följt "The bachelorette" och suttit med kakor och choklad och fällt en liten tår framför det programmet, haha! det är verkligen inte jag men jag skyller på graviditets hormonerna!
Nu är det reklam och jag passar på att sätta mig en stund framför datorn.

Det regnar lite och mullrar lite mellan varven men det har varit sol här på dagen och så får det ju gärna vara- sol på dagen och regn på kvällen.

Idag är alltså min och M:s 4-års dag och det känns verkligen så bra med honom och han är en fantastisk far och det är så fantastiskt att det känns så; att just jag har hittad den perfekta för mig och att vi båda var på rätt plats vid rätt tid för fyra år sedan då vi träffades :-) Jag tror definitivt på ödet och att det finns en för alla och att han eller hon dyker upp där man minst anar det.

Älskar dig min fina Marcus!


Laddar batterierna & 4 år ihop!

Är hemma och lunchar just nu och för mig är maten superviktig just nu och jag måste äta var tredje timme annars känner jag direkt av lite yrsel och trötthet, framförallt när jag jobbar så går det åt lite extra energi eftersom man springer runt rätt mycket.
I dag jobbar jag hel dag så det blir en rätt lång dag och Elwira och M ska snart åka ut till svärföräldrarna och ha det skönt.
Idag har jag och M varit ihop i 4 år men det blir inget firande i dag eftersom jag jobbar men till helgen förhoppningsvis? ut och äta skulle vara trevligt, fast det spelar egentligen ingen roll vad vi gör bara vi är tillsammans :-)

Ha en toppen bra dag!

Lunchen idag; grillad kyckling, sallad och potatis sallad

Mamma (pös) jeans

Jag avskyr mamma brallor med hög mage men hittade dessa på ellos och beställde först min vanliga storlek men de var alldeles för stora och gick ner till minsta men även dessa var tyvärr för stora, himla synd tycker  jag för jag gillar den låga midjan, dragkedjorna nertill vid benslutet´+ att dom är vita, ville nämligen ha just ett par vita.

När jag väntade Elwira använde jag mina egna jeans väldigt länge med gummisnodd eller belly belt och det fungerade fin fin och det gör det även nu med bebis nr 2. Men då måste jag ha någon tunika eller topp över och därför skulle jag vilja ha ett par mamma brallor med låg midja nu så man kan ha exempelvis en tight top till.
Verkar vara så med många mamma jeans att de är stora i storleken, men bara för att man är gravid så behöver ju inte mer än magen växa...

Har ingen lust att lägga ut en förmögenhet på mamma bralor som knappt hinner bli använda och som tur är fungerar det bra med tunikor, klänningar och leggings just nu. Men skulle gärna vilja ha ett par mamma jeans med låg midja att variera med just nu...så jakten får väl fortsätta

Dessa jeans med låg midja hade kunnat varit perfekta om de inte var för stora :(

Klappa mammas mage

Elwira är nog för liten att förstå att det är en litet syskon till henne i min mage men nyfiken är hon allt och vill gärna klämma och känna på magen. Och när jag "klappar" magen så gör hon detsamma- gullungen!
Tiden rusar i väg och jag kan knappt förstå att det bara är drygt 3 månader kvar tills den lilla tittar ut! åh vad roligt det ska bli :-)

090707


Älskar mina  nya armband från gina tricot med nitar, pärlor och strass i silver & vitt

Cerise tunika- Gina tricot
Jeansjacka- Levis
Sandaler- Fornarina
Armband- Gina tricot

Vardagen

hej hopp!
Idag är en sådan dag då både jag och M fick lite sovmorgon, för det händer ju lite då och då att Elwira sover lite längre på morgnarna så det är inget jag direkt klagar över =)
I dag ska jag jobba efter lunch men jobbar bara tre dagar den här veckan och sedan har jag semester nr 2! Känns som det var alldeles nyss jag hade semester, tiden går verkligen så fort.

Nu ska jag busa lite med Elwira och sedan göra mig iordning lite smått till jobbet.

P&K!


Jag hyllar min mage

Söta Therese (på bilden i turkos klänning) skickade några bilder på mailen till mig så jag lägger ut två av dom där min mage syns från sidan. Magen är ju min finaste "accessoar" som är lika fin både till fest och vardags- i alla lägen, så det är så klart jag vill visa upp den =) stolt som en tupp, som jag är.

Jag känner mig egentligen inte alls gravid, ja förutom att jag känner vårat underbara liv i magen sparka så klart!
Det verkar vara precis som när jag väntade Elwira, de första månaderna måde jag pyton konstant men när det väl vänder så mår jag som en prinsessa!
Har ingen aning om vad svullna ben, foglossning och allt vad många andra gravida upplever. Med Elwira kände jag ingenting tills förvärkarna började och det var dags för förlossning.  
I bland kan jag till och med "glömma bort" att jag är gravid eftersom - jag känner mig precis som vanligt- fast bara bättre och framför allt- vackrare. Jag är också lycklig över att bebis nr 2 kommer få våran underbara Elwira som stora syster och kära M som är en sådan fin far!

Megen på galan v 27+6

Hämtmat, choklad och film

Var och handlade lite förut men varken jag eller M orkade göra iordning något utav det vi handlat så det blev asiatisk hämtmat i kväll. Att vi är lite sega beror förmodligen på väderomställningen för både jag och M blir ganska lätt påverkade av det och får lite huvudvärk.

För min del blev det stekta nudlar med kyckling, fläsk, räkor och jordnötter och nu sitter jag och äter upp det som blev över, blev liksom lite hungrig igen så här på kvällskvisten och så lite mörk choklad slinker också ner just nu.

Sitter i soffan och väntar på M och bloggar. Han hoppade precis in i duschen och när han är klar ska vi sätta på en film, vad har jag ingen aning om ännu

090706

Idag inviger jag min nya militärgröna gravid klänning som jag fick på mammablogg galan från märket Boob
Den är så otroligt mjuk och skön!
Jag köper väldigt lite gravid plagg men måste kika lite närmare på det här märket tror jag allt för kvalitén känns toppenbra. Fick även ett par mjukisbyxor som jag ska visa, även dom supersköna.

halsbandet med texten "super mamma" fick vi i våra goodie bags och kommer från Kalas smycken

Skor- Converse
Klänning- Boob
T-shirt- H&M
Halsband- Kalas



Höst/vinter 2009-10 La redoute

höst & vinterkatalogen 2009-2009 damp ner i brevlådan här i dag och bläddrade som hastigast igenom den halvväggs och såg både ett och annat som måste spanas in närmare.
En svart snygg kavaj skulle jag gärna vilja ha och väskan med silvernitar ser inte helt dum ut den. Ska ta mig lite tid i kväll och sitta och spana in katalogen ordentligt. Just höst/vinterkatalogerna brukar vara dom man kan hitta mest saker i tycker jag, och det är ju sådana kläder vi bär mestadels här i Sverige

Vardags glamour

I natt sov jag som en stock och det var verkligen skönt att få sova i våran säng med min älskade M brevid mig även om jag sov som en stock bägge nätterna i Göteborg också ;-)
I dag har vi varit samlade om umgås här hemma med lilla familjen och lagat mat ihop och bara myst. Har även packat upp resväskan och slängt in någon tvätt i maskinen, så vardagen har börjat rulla igång igen.
Väldigt skönt att jag inte jobbade i dag och fått en extra ledig dag med M och lillan.

Här är det mulet i dag och regnade lite i morse märkte jag innan jag drog täcket över huvudet och somnade om igen. Ska ta en promenad med Elwira om en stund och handla något gott tills i kväll för jag har fortfarande helg feelingen i mig så jag måste ta tillfället i akt att behålla den känslan med något gott till kvällen. Vardagslyx och glamour är aldrig fel!

Kram till er alla söta!

Galaoutfit med grönt, guld & pärlor


Jag i min galaoutfit med bebis mage nr 2 i vecka 27+6

Såhär blev tillslut min gala outfit. ALLT fixades i sista sekund, skorna köptes dagen innan jag åkte på scorett, klänningen kom med express leverans drygt en timme innan mitt tåg gick, (helt galet att den faktiskt kom då den beställdes för veckor sedan och trodde aldrig den skulle dyka upp)
 På vägen till tåget köpte jag ring, armband och örhängen på gina tricot och kuvertväskan hämtade jag ut på posten också på vägen till tåget och kommer från märket fancy fanny.

Jag körde på guld, grönt och pärlor och och gillar min silkes klänning asymmetrisk skärning som jag hört kommer vara hett även i höst :-)

Hemma från mammablogg galan 2009

Hej igen!
Nu är jag hemma från Göteborg och galan var jättebra arrangerad och det var så trevligt att träffa många härliga mamma bloggerskor, IRL :-) Är dock själv väldigt dålig på att läsa bloggar över lag men läser så mycket jag hinner och det var kul att träffa Therese & Nina som är två av de få jag har kontakt med här på bloggen.  
Det var fullt schema hela dagen med olika aktiviteter och jag gick på en föreläsning som Johanna Toftby från "ensam mamma söker" programmet som höll en jätte bra förläsning som berörde om sitt liv, tragedier och mamma pepping.
Hon verkar vara en sådan härlig och varm person som nog är svår att inte tycka om.
Jag var med på en 3 kamp och även om vårt lag kanske inte var det bästa så var vi iallafall kreativa och roligt och galet var det! :-)

Det var kul att komma iväg på galan och det gick bra att vara borta från Elwira och M i två nätter även om jag saknade dom så visste jag ju att dom hade de bra och M jobbade för fullt när det var power meet här i v-ås och mormor & morfar var snälla att sova över här och vara barnvakt och de sa att Elwira var så duktig så.
Skön känsla att veta att Elwira är i trygga händer och att man kan åka i väg utan problem, även om det nu bara handlade om en helg.
Var så skönt att komma hem till Marcus och min underbara lilla tjej som jag tyckte hade vuxit på dessa dagar, min stora lilla tjej!

En miss jag gjorde var att jag inte hade bokat något tåg till hemresan och tänkte inte på att det var söndag och att alla åker hem då så tågen var fullbokade så jag fick åka buss hem men det var inte lättaste att få tag på en biljett där heller men tillslut fick jag plats i en buss. Bussbiljetten var dock dyrare än tåget konstigt nog och tog nästan 2 timmar längre än med tåg men hem kom jag tillslut och det var huvudsaken!
Skulle varit smidigare om galan hade anordnats i Stockholm, men men hem kom jag ju :-)

Jätte trevligt har jag haft det men nu är jag så trött för det är hårt att leva ett glamouröst liv ;-) och ska fortsätta mysa med M i soffan framför någon film strax.
Borta bra men hemma bäst !


Kramar!

Tåget går

Nu har jag varit hos frissan och ska snart i väg med tåget och vet ni vad, min klänning kom!! och jag kunde dessutom ha den, snacka om tur så här i sista sekunden.
Något jag dock inte hunnit med är att skaffa mobilt bredband så datorn får stanna hemma, men jag återkommer =)
Kommer dock kännas lite tomt utan datorn, utan någon "kontakt" men det går nog bra ändå.

Ska bli jättekul att åka iväg på galan nu och träffa en massa andra härliga mamma bloggerskor!

Puss & Kram

Regn & frissan

Godmorgon Fredag!
Här har vädret vänt helt och nyss åskade det och nu regnar det för fullt. Men så är det när jag är ledig då försvinner solen direkt... men det är ju bra för naturen iallafall.

Jag har lite brådis nu och måste byta om från kjol, till jeans nu tror jag för nu vräker regnet ner...och jag ska till frisören och äntligen få ut växten färgad. Sist jag var där så började det också regna när jag nyss blivit snygg i håret, att det alltid ska vara så typiskt!

Fredagskram!

Packning pågår

Någon mer som är vaken såhär sent? Själv håller jag på att packar, går om kring och fixar och donar med saker och ting som jag egentligen inte borde göra så här sent så jag SKA strax gå och lägga mig.
Men tiden kommer gå fort i morgon så det känns skönt att ha det mesta packat just nu. Jag är sån som inte kan packa bara en liten väska, det går bara inte, även om jag ska vara borta en helg eller en vecka så blir det ändå lika mycket packning. Jag gillar inte att ha känslan att något skulle saknas och störa mig på att jag inte tog med just det.
Bättre packa för mycket än för lite tycker jag :-)
dock tycker jag själv aldrig att jag har för mycket saker med mig.

Känns lite konstigt att bara packa åt sig själv nu och inte också till Elwira, hon får stanna här hemma med M och mormor och morfar som kom hit i kväll för att hjälpa till med Elwira eftersom det är power meet här i helgen och det blir en massa jobb i butiken som kommer vara öppen även nattetid. Och mormor har semester så det passade bra för dom med. 
Det blir första gången jag kommer vara borta från Elwira, har ju bara varit borta från henne de timmarna jag jobbat hittills Jag vet iallafall att Elwira kommer ha det bra när jag är borta och jag ska njuta av att komma iväg en sväng på egen hand. 

Sen får vi se om klänningen behagar dyka upp i morgon då? och så var det smycken och väska...

 Nej, sova var det! natti natti

I sista minuten

I morgon ska jag åka till Göteborg på eftermiddagen och jag har fortfarande inte fått min klänning. Fick dock svar på mitt mail idag då jag undrat vart min klänning försvunnit var trots allt över två veckor sedan den beställdes.... tydligen verkar det som att den ska komma innan lunchtid i morgon så man kan ju alltid hoppas. Vet ju inte ens om den kommer passa men jag har en klänning som är plan B som jag haft ett tag men aldrig använt.
Själva klänningarna känns bara okej och inte alls hundra men de får helt enkelt duga.

Jag var på stan en timme idag och sprang runt som en galen gravid kvinna och shoppade skor till klänningen + ett par andra samt lite smink och lite annat smått och gott som jag behöver ha med innan jag lämnar stan.

Något jag inte heller har är en liten kuvertväska/clutch till klänningen på galan samt något armband skulle jag vilja ha, hade ju tänkt köpa det när jag fått klänningen som borde kommit för längesedan så i morgon måste jag hinna med att köpa det innan jag åker, ja jag har sådana problem. Smått stressigt är det dock.
Men ett armband och en liten väska sedan är jag väl redo för galan...?  Just det hade tänkt ligga ute och sola också men det har inte gått då M har jobbat och jag har Elwira, hade ju önskat lite mer färg men man kan inte få allt och jag ska ha kul oavsett om jag har någon solbränna eller ej :-)


090702

Fortsätter köra hatt i dag då utväxten inte försvann självmant i natt heller ;-) och så piggar den upp också


Topp- American Vintage
Gladiatorsandaler- Asos
Örhängen- Gina tricot
halsband- Pilgrim
Hatt- Cubus
Jeansshorts- D-stiag
Väska- Via spiga

Magen v 27+4

Såhär ser magen ut just nu, fin och rund precis som den ska :-)

Datorvirus & städdag

Hej och hå!
Jag håller på och städar här hemma för fullt är är just nu helt färdig och svettig vill jag lova. När det är så här varmt så har varken jag eller M haft ork eller lust att städa, för det är varmt i våran lägenhet just nu. Förstår inte hur Elwira fungerar ungefär som vanligt med alla rutiner och både äter och sover som vanligt. Hennes rum är dessutom ett av de varmare just nu. Men hon dricker mängder med vatten hela tiden och det hjälper nog henne mycket.

I går kraschade min dator ihop av något virus för datorskärmen började flimra en massa och sedan stängdes datorn av till och från så M fick hjälpa mig att uppdatera virus program och jag satt och raderade en massa "skräp" på burken.
Tröttnade fort på datorn som inte ville fungera så jag satte på tv:n som knappt varit på sedan Let´s dance gick (jag skojar inte) och fastnade framför "The bachelorette" och nu måste jag börja följa det för att se vem hon väljer =) följer inga serier alls men nu blev jag ju fast vid det programet, kors i taket.

Nu verkar dock min dator vara åtgärdad och fungerar som den ska igen *peppar peppar*.

Nej nu ska jag fortsätta med städningen och sedan ta i tu med hundra andra saker som jag måste göra innan jag åker till Göteborg i morgon, till mammablogg galan! så liiite småstressad är jag över både det ena och andra just nu...

Ha en bra dag!

Surt

Är det värmen som gör att många blir sura? Har de sista dagarna träffat på en hel del sura människor med sura kommentarer (IRL) och på olika sätt uttryckt sig väldigt onödigt
Mestadels tjejer (så klart) detta rör inte bara ett speciellt ämne, nej utan det är både det ena och det andra. Och det är inte bara okända människor, nej det här är både vänner och bekanta med flera. Stackars människor som verkar ha fått solsting.
Jag orkar inte bry mig om vissa saker just och jag är dessutom ledig och vill njuta av livet med de som betyder något.

Det är ju tur att Marcus och Elwira håller skenet uppe i stort sett jämt annars hade jag nog börjat ta saker personligt och också bli sur och bitter vilket aldrig kommer hända.

Älskar er mina lyckopiller som aldrig tar slut,  M&E!


Svalka med fryst yoghurt med bär

På vägen hem köpte jag färska hallon & jordgubbar och mixade en del av dom samt naturell yoghurt och fryste in i portionsformar. Sitter nu och smaskar i mig den svalkande mixen. Skulle väl ha sparat några jordgubbar och hallon som dekoration och göra det lite extra gott men de är alla uppslukade nu. Väldigt enkelt och gott, och nyttigare än glass!
Update: Jag hade även florsocker i för lite sötma

Harmonisk ansiktsbehandling

Åh vad skönt det var på ansiktsbehandlingen! Vardagslyx är ordet som passar bäst in. Höll nästan på att somna under massagen och hade nästan glömt hur skönt det var. Är ju inte direkt ofta jag går på behandlingar.
Jag var på en så kallad Klassisk harmonisk ansiktsbehandling som omfattade Rengöring, peeling, ånga, porrengöring, massage(ansikte, decolltage samt nacke), brynansning, ansiktsmask samt behandlande creme. 
Stället jag var på och brukar gå till heter harmoniq och där är det trevlig personal och en avslappnande stämning.

Ett plus i kanten var att när behandlingen var över så försökte inte tjejen som gjorde ansiktsbehandlingen försöka sälja halva butiken utan sa att jag hade fin hy och att jag redan hade bra produkter (hon frågade under behandlingen vad jag använde) och hon tyckte att det jag redan använder räcker till min hy

Här ligger jag och magen och lyssnar på lugn och avslappnande musik med en ansiktsmask och tussar på ögonen :-)

090701

Nu ska jag kila iväg på ansiktsbehandling och jag ska njuta av varenda sekund av att bli ompysslad! har slängt på mig en skön bomullsklänning och en ny hatt här i hettan. Hatten är perfekt att både skydda håret och dölja min super hemska utväxt....


röd/vit klänning- Vero moda
Gladiatorsandaler - asos
Örhängen- KJL
Hatt med guldfärgade paljetter- Cubus

1 Juli

Godmorgon lediga Onsdag och 1 Juli-tiden tickar verkligen på! och magen växer så fint och det är så härligt att ha den älskade magen. Elwira brukar i bland peka på magen och "klappa" den när jag förklarar att bebis är där inne, vet inte hur mycket hon förstår men hon ser allt lite fundersam ut :-)

Nästa onsdag är det min och Marcus 4-års dag! jag jobbar dock hela den dagen men kanske vi kan fira lite till helgen nästa vecka med att gå ut och äta bara, tycker inte man behöver göra någon avancerat bara att man uppmärksammar dagen med något lite extra.

Idag ska jag på ansiktsbehandling! har sett fram emot det ett tag nu och det ska bli sååå skönt att bara ligga där och bli ompysslad i 1 timme och 30 minuter- ahh! vardagslyx minst sagt!

Ha en härlig onsdag!


      © Maria Risto