Bilder & ny header

Sitter just nu och har börjat spana efter bilder till en ny header här på bloggen. Ska inte göra något avancerat. Har velat gjort om bloggen läänge nu så det är på tiden.

Ser att klockan var lite för mycket för att börja leta runt bland bilder så vi får se om det blir något "utkast" ikväll :-)
Är otroligt svårt att välja bilder tycker jag, på våra två små alltså eftersom dom blir bra på de flesta!
Vet inte om jag ska ha med en bild på hela familjen, vi har typ tre stycken att välja mellan på alla oss, så där finns det inte lika stora valmöjligheter ;-)


Bild från  idag, jag och min finaste Ludwig

Bikbok vår

Gillar mycket av det som finns att spana in hos Bikbok på deras vår kollektion. Ett plagg med fransar i lite liknande stil skulle vara coolt, precis såhär till jeansshorts eller jeans men jag personligen kommer inte gå och visa magen *hehe* men en liknande variant skulle jag vilja ha så fler plagg med fransar ska jag börja spana efter...

En virkad top/klänning vill jag verkligen ha i våroch klänningen på den högra bilden ska jag kika närmare på, söt och fin! vill ha svart skinnjacka till och helst lite bruna ben också ;-)

Skön, bra och mysig söndag

Godkväll sköna söndagskvällen!

En lite längre dagsrapport kommer här ikväll :-) Här började söndagen med en liten sovmorgon innan det var en viss liten tjej kommer in och babblar för fullt som vanligt och säger med hög stämma bland annat varje morgon "Upp nuuu! inte sova meja! mammaaa, pappaaaa!"
Ibland säger hon också "Eijwija sovit klart nu, Eija inte tjött, ska inte sova meja nuuu" *hihi*
Så då är det bara upp o hoppa som gäller och gjorde smoothies och rostade smörgåsar med ost & marmelad, gott gott!

Förmiddagen ägnades åt lek & bus och fångade också våra två på några bilder när bägge tagit sig upp i soffan och spande i böcker. är så kul att höra på när elwira sitter och berättar och pekar för Ludwig allt hon ser och räknar saker om hon ser exempelvis flera av något osv. Ludwig pekar också och lyssnar för fullt på storasyster som pratar på :-)

Vid lunchtid gick jag iväg och jobbade fyra timmar och efter jobbet mötte jag upp Marcus och våra små som hade varit ute i parken och lekt.
Något som är positivt med att inte jobba heltid är att få tid över till familjen också och imorgon har jag en ledig dag som väntar, skönt och lite lyxigt på en måndag.
Vi tog en mysig promenad till affären hela familjen och handlade mat efter jobbet. Jag och Elwira gjorde god middag när vi kom hem.
Elwira lär sig mer och mer i köket var dag som går och idag lärde hon sig snabbt efter jag visat hur man med sked skrapat ur avokado och sedan hackat den i bitar (hon får använda vanlig bordskniv) Hon och jag har det verkligen KUL och skrattar ihop i köket :-)

Efter middagen då vi röjjt undan allt i vanlig ordning har vi pärlat lite och hoppat runt och dansat tills jag var helt slut så då fick det bli mys i soffan framför barnprogram istället :-)

Lite senare har vi gjort de vanliga kvällsrutinerna,  bad, tandborstning, pyjamas, sångstund till natten och kramkalas och GODNATT för barnens del.
Jag har plockat undan leksaker och sedan slängde jag mig trött & nöjd ner i soffan och inväntade solsidan och fick MÅNGA härliga skratt ikväll till den bästa tv-serien!

Sitter just nu och ler fånigt för ig själv för jag är verkligen så glad över våra otroligt fina & duktiga barn, det finns liksom ingen hejd på kärleken.

Kraam och godnatt!
(för om inte alltför långtid somnar jag som vanligt som en stock till natten, man blir trött av jobb & barn med)

Spanar i böcker & Elwira pekar och visar Ludwig, räknar och sjunger om allt hon ser. Ludwig tar in rubbet

Ludwig blev törstig och säger till om "Vatteen!" och elwira är alltid snabbast och springer fort och hämtar en vattenflaska åt han och Ludwig brukar låta henne ge honom vatten. (Hon har alltid haft stenkoll på hans primära behov!)

Mycket bus & skratt blir det! Elwira har haft en ny och fin tröjklänning hon fått av farmor idag och Ludwig mysset från  Nova Star som finns hos Babyshop (länk)

Lisbeth dahl på campadre

Jag har aldrig beställt något från campadre men kanske är på tiden nu när jag hittade sötsaker från Lisbeth dahl!
Dessa sötsaker passar perfekt på resa och en sån fär necessär som man fäller ihop är verkligen toppenbra på resa!
Nack/sovkudden skulle jag vilja ha till elwira i bilen men tror denna blir för stor, men kanske kan vara värt att prova, får ta den själv annars :-) 

Nu- filmmys i soffan med en stooor på med lördagsgodis *smaskigt * (kanske slinker i en och annan ostbit på ett kex också ;-)


Aldrig underskatta dom små

Vissa dagar kan jag titta på Ludwig och Elwira och undra när de blev så stora? Idag känns det som Ludwig har vuxit på alla plan! Han är verkligen en rolig, mysig och smart kille! Han härmar mer och mer ord och förvånas ofta över hur mycket han förstår. Lyssnar, tittar och härmar såå mycket Elwira gör.

Ludwig blev förut jättearg efter vi varit på toaletten och tvättat händerna och slängde sig på golvet och jag förstod först ingenting men kom på att jag släckte lampan på toan, det brukar nämligen han få göra själv innan vi går ut så in igen, lyfta upp honom och låta han släcka och allt var frid o fröjd igen :-)
Det är mycket sådant här hemma just nu, saker som kan tyckas vara petisser för oss vuxna men så viktiga för de små i sin utveckling!

Förbud har oftast motsatt effekt så det gäller att dra gränser när det verkligen är viktigt. Vad som är viktigt är nog upp till var och en som förälder.
Att få vara delaktig, hjälpa till och påverka redan som liten i den mån som är rimlig och ofarlig är en mycket viktig del här hemma. Blev mer märkbart när Ludwig kom och vi märkte hur mycket och gärna Elwira ville hjälpa till med allt som rörde Ludwig, vilket hon också fått göra och fått känna sig duktig med massa beröm.
Man ska aldrig någonsin underskatta små barn hur mycket de faktiskt kan och hur snabbt de lär sig! Det är verkligen kul att följa med på den här resan i utvecklingen! *kärlek*


När blev du så stor min älskade Ludwig? Ludwig funderar på detsamma :-)

Ny bebis & mersmak för jobb

Hej hopp torsdagskväll!

Igår fick min fina barndomsvän Bente en liten dotter som ska heta Ida! Åh vad jag är glad för deras skull och roligt med ett syskon till deras söta och charmiga Thilde. Nu önskar jag att jag bodde närmre och vill sniffa den alldeles speciella bebisdoften. Grattis igen min fina vän!
Fick en miljon känslor i kroppen och blev alldeles tårögd i morse när jag läste hennes sms. Älskade små barn som ger så mycket kärlek! Det ÄR helt klart något magiskt med barn.

Idag har jag varit och jobbat i butiken som M och hans syster har. Fick tillfälle att kila dit och lära mig kassan och lite andra rutiner och fick verkligen mersmak för att jobba mer där nu! skulle mer än gärna baka, pyssla och sälja där. Såå roligt och inspirerande känner jag!

Nu vill jag ha mer ost & en kopp te *blink* Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll! Nu ska jag ta min kvällsdusch.

Kramar från en extra glad-jag :-)

IB Laursen på Formex

Danska IB Laursen har riktigt fina ting och jag älskar verkligen deras underbara porslin. I somras köpte jag ett fat på fot i vitt som jag använt att servera både ost, bakverk och sist Ludwigs 1-års tårta på, se bild HÄR.

Dessa fina fat finns i flera färger och ett i ljusrosa skulle inte vara helt fel att komplettera med och vill mer än gärna ha Elwiras kalas-tårta på det i sommar, det skulle bli jättefint.

Ser ni bakskålarna som hänger på bild nr 3? Har en sådan som jag tycker är ultimat att göra pannkakssmet i framförallt! lagom storlek och bra med pip när man häller smeten. Den skålen är supersnygg att låta hänga framme dessutom i köket.

En snygg kakburk har jag letat efter ett tag och denna snygga burken med lock vore inte helt fel. Lampan tycker jag är jättefin och en sådan lampa eller likande i samma stil skulle passa jättebra på Marcus skrivbord.
Jag tyckte det var mysigt att kika runt i IB Laursens monter.

Underbara fat på fot i härliga färger som passar till det mesta; ost, tårta och kakor mm

Ser ni också de söta små muffinsformarna i porslin? ursöta att baka muffins i eller kanske smulpaj!

Många sötsaker! skålarna som hänger är perfekta till pannkakssmeten, min favoritskål här hemma :-)

Snygg kakburk

Trevlig lampa

Ost, 25-årsdag & åldersnoja light?

Gick en sväng och handlade förut efter jobbet och köpte med mig lite godsaker till helgen också och kunde så klart inte motstå köpa hem lite ny ost, jag har verkligen dille å det just nu. Jag är en periodare och just nu är det just ost som gäller. Galet gott är det!

Jag måste ha ätit för lite ost i mina dar! Gillade det inte så mycket när jag var yngre, men undrar om det kanske har lite med *gulp* Å l d e r n  att göra? :-)

Fick med posten häromdagen ett sånt där klassfest- inbjudningskort från högstadiet och var lite läskigt att inse att det faktiskt var 10 år sedan jag slutade nian! Åren tickar verkligen på galet fort.
Föressten, jag fyller faktiskt 25 år i år! satt och funderade på det häromdagen och fick n ä s t a n en liten åldersnoja-light då! 25 är ju verkligen inte gammalt men ändå, 25 låter så mycket äldre än 24.  Men jag vet det är inte alls mycket och känner mig inte direkt gammal och livet började ju på riktigt när vi fick barn :-)

Undrar vad man ska önska sig/hitta på när jag fyller 25? om man ska bry sig om det och fira lite extra, eller låsas som det regnar :-) Men vad ska jag önska/hitta på? hmmm... hmm...?

Till en skön vårdag

En dos vårlängtan! En småblommig klänning kan väl inte kännas mer vår/sommar och jag tycker det är fint att använda strumpbyxor, kofta och kanske även en jeansjacka över när det fortfarande är lite tidigt att vara barbent och barärmad.

Acne pistols i beige nyans känns verkligen såå fräscht! Örhängen med fjärilar kan inte kännas mer än rätt.

Nu ska jag slänga ihop en snabb-lunch och jag känner mig (tack o lov) piggare än igå. En stor vitaminkick till dryck + te med ingefära gjorde visst susen :-)


Klänning från Jeane Blush, Acne pistols och kofta VILA hos NELLY . Örhängen kyssjohanna

Mellanting & vårlängtan

Vilket dystert väder det är ute just nu. Något mellanting som jag inte alls föredrar eller direkt blir pigg av.
Känns som jag har en liten förkylning i kroppen så jag är inte riktigt som jag brukar i kropp och knopp känner  jag tyvärr.
Men att bli mer förkyld är uteslutet och jag tänker istället positivt och mina tankar går mycket åt att längta till en härlig vår, tänk vårsol och vårblomster! (och slippa bylsa på en massa kläder på sig själv & barnen!)

På Elwiras förskola har de varit ute och målat en massa färgglada teckningar och en sådan sak piggar ju iallfall upp :-) Elwira verkligen älskar att rita & måla. Kanske dags att skaffa ett litet staffli snart? Bland det bästa jag vet är att få ovärdeliga konstverk *kärlek*

Nu ska jag göra iordning en god smörgås med marmelad & ost samt fixa en kopp te med ingefära, citron och honung som måste sätta stopp på förkylningen som spökar.

Två "lugna" och "drömmande" bilder som jag gillar på våra två små. Från arkivet från i somras, Ludwig är nästan 10 månader och Elwira har fyllt 2 år

Vita fjädrar

Superfina fjäderörhängen hittade jag på Bik Boks hemsida. Har mest sett svarta hittils och dessa finns i svart men just vitt har jag letat efter


Rubens barn & nyheter

På Formex mässan blev en vanlig fråga från mig om jag fick fotografera. Jag var rätt effektiv med kameran och kände mig som en liten paparazzi :-)

Rubens barn är ett bekant märke sedan innan och den första rubens barn dockan Elwira fick var en gåva från en vän och sedan dess har jag helt klart fastnat och Elwira har börjat uppskatta dom mer och mer nu. Denna fina (länk) var det hon fick då som 1-års present, såå söt!
Hon inte alltid varit förtjust i att leka med just dockor men nu leker hon en hel del med det också.

Bebis- rubens är ju så otroligt söta och fanns flera nya sötnosar till dockor. Dockorna med glasögon är ju ursöta och jag kan tänka mig att just en sådan är extra uppskattat att ge till ett barn som har glasögon men passar så klart alla men blir kanske extra roligt att få en docka som ger den där känslan hos barnet att den "har som jag" om ni förstår mitt pedagogiska tänkande :-)

Rubens barn familjen är verkligen toksöt och klänningarna i vitt och rosa var verkligen ljuvliga på sötnosarna

Rubens barn



Namnsdag, semla & släng ihop bröd

Halloj!

Jag, Erika har namnsdag idag fick jag reda på när jag fick gratulationer på lite olika håll idag, kul! egentligen inget speciellt med namnsdag men varför inte fira med årets första semla tänkte jag och mmm det var riktigt GOTT!

Just nu sitter jag och väntar på mina bröd som ska få svalna lite till. Har varit sugen på att baka bröd länge nu men har fortfarande ingen bra bakmaskin och mycket bröd ska knådas länge i just en sådan. Men något bröd som jag älskar att göra (och äta!) är sådahär släng-ihop-bröd! inget knådande & ingen jäsning.
GOTT med härligt bröd till frukosten i morgon!

Nu ska jag göra mig redo för sängen. Natti!

Ingredienser till mitt goda släng-ihop-bröd. det enda som är svårt med det här är att se till att få med allt gott i degen, jag glömde få med några saker på bilden här, men glömde inget i brödet sedan ;-)

Race & svart Bobby car

Det är full rulle här mellan varven då både Elwira och Ludwig åker runt på sina bilar :-) Elwira på sin polisbil och Ludwig på sin snygga bobbycar som han fick i julklapp av farmor & farfar.

Gillar verkligen att den är i svart och så har den breda fulda däck. Ludwig åker gärna runt med bilen och just brio taxen försöker han ofta få med. Men inte alltid lätt att hålla i, köra och styra samtidigt men han ska alltid försöka med det.
Det gäller att se upp här hemma så man inte blir påkörd av våra små fartdårar ;-)

Ludwig är cool idag i mjuka snygga jeans från H&M, tossor Bobux, tshirt från polarn och svart tröja från The Brand Babyshop

Liv

God morgon!

Igår skymtade en av mina absoluta drömlampor i Solsidan, nämligen Jonas Bolins lampa "liv" Det är en riktig drömlampa som jag bara älskar. Skulle gärna se den i vårat sovrum eller tänk såå lovely i ett w-i-c!

Älskar lampan som ser ut som en ljuvlig tyllkol!

 

Nu får jag lämna lamp-drömmen åt sidan för att istället ta tag i dagen :-) Kraam!


Phil & Teds Hammerhead

Nu så tänkte jag skriva lite om våran nya Phil & Teds hammerhead, jag lovade ju innan veckan var slut ;-)
Nu har vi kört vagnen i två veckor och den har funnits här i Sverige lite mer än en månad nu.

När Ludwig kom köpte vi först en Phil & Teds Vibe men fick lämna tillbaka den då den inte gick in i våran smala hiss (diffade två cm) kollade då på sporten som skulle fungerat men den fanns bara i rött här då och det ville inte direkt jag eller M ha och så hittade vi Icandyn som var helt ny i Sverige då. Vi var även lite stressade över att inte hittat någon lämplig vagn där ett tag.

Vi var nöjda med icandyn sålänge Ludwig bara låg i liggdelen och vi valde bort Phil & teds för vi DÅ var lite skeptiska till hur det skulle vara att ha en bebis längre ned som på en Phil & Teds men såhär i efterhand skulle vi lätt valt den istället för Icandyn, men som sagt vi var nöjda till en början. Icandyn skulle jag säga passar bäst vår/sommar men absolut inte på vintern med mycket snö.
När vi bytte till sittdelen så störde vi oss mer och mer på den tungstyrda vagnen och barnen blir ju inte direkt lättare ;-)

Phil & ted´s Hammerhead är rena nöjet att köra och jag började faktiskt skratta av förvåning när jag skulle provköra den med barnen i för första gången och jag kan styra vagnen med en hand och sicksackar mig mycket smidigt fram bland folk på stan och har klarat snön riktigt, riktigt bra. Ingen vagn är ju rolig att köra när vi haft som mest snö men det har varit stor skillnad med den här vagnen.

Ludwig och Elwira sitter mycket bra i vagnen och de får plats  och bägge trivs att sitta i den. Ludwig ser ju inte helt rakt fram, men det gjorde han ju inte i icandyn och ser lika mycket som tidigare.
Elwira får plats mycket bättre med benen nu också.
Handtaget går att reglera i tre lägen och M som är 185 cm har styret på mellanläget och jag har på det lägsta så man kan både vara kort och lång för att köra vagnen utan problem.
Är skönt att ha syskonvagn mitt i stan också känner vi, även om Elwira gärna vill gå så vill hon också åka vagn ibland. Hon är trots allt bara 2,5 år men känns som det är lätt att glömma bort det för hon är stor och duktig för sin ålder.
Hammerhead är extremt lätt att göra om till singelvagn, bara klicka bort syskondelen baktill på någon sekund.
En ståbräda ska vi skaffa till den här också, inte bestämt vilken ännu. Elwira står gärna på en sådan så då kan vi växla lite med att använda det.

Hade vi bott på landet exempelvis och sällan kört mitt inne i stan hade vi valt en urban jungle helt klart från början.
Det är den snyggaste syskonvagnen enligt oss och som även känns mest robusta/exklusiva
Då spelar ju bredden på vagnen mindre roll. Men för oss som bor så centralt man kan bo i vår stad är en sådan utesluten av två orsaker, vi gillar inte köra en sådan bred vagn i stan och så skulle den heller aldrig komma in i hissen :-)

Vi är  verkligen mer än nöjda med Phil & Ted´s hammerhead, absolut bästa köpet! rekommenderas varmt


Phil & Teds Hammerhead är den senaste modellen med två hjul fram och är mycket stadig & smidig att köra!

Snygg, stadig och förvånansvärt lätt att köra och barnen och vi trivs mycket bra med den
Vagnen har även snygg design och går i svart & grått samt och riktigt snygg med det vita invändigt i hjulen

Stockolmstrippen & Formex

I Torsdags vid tio tiden kom jag på mitt tåg som jag planerat att ta till Stockholm, även om jag kom på i lite sista minuten men det är typiskt mig ibland ;-) Var kul att komma iväg en stund på egen hand eftersom det sällan händer för min del, men jag behöver det ibland.
det tar knappt en timme med tåg härifrån till Stockholm så det är bara skönt att åka tåg den sträckan tycker jag. Jag hinner samla tankarna, läsa lite och bara va.
Väl framme hann jag med en liten runda inne på Åhlens city innan jag mötte upp goa Therese. Vi hittade tillsist *fniss* till rätt pendel mot Älvsjö efter att virrat och skrattat lite :-)
Framme vis stockholmsmässan åt vi riktigt god lunch på restaurangen Meet på Rica Talk Hotel där jag även haffade Maria Montazami och de få meningar vi bytte så hann jag lägga märke till att hon var verkligen precis så som hon är i media, härlig!

Mätta och belåtna knallade vi in på Formtex mässan som var kul och inspirerande att kika runt på. Tog en hel del bilder så jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp allt här på bloggen men  kanske får ta lite i taget tror jag nog.
Dela med mig här på bloggen är iallafall tanken :-)

Mycket trevligt att träffa Therese denna dag och riktigt roligt att besöka Formex.
Summa summarum var jag mycket nöjd med dagen och kul att få kika närmare på en hel del inredning & barnkläder och andra godsaker som jag mestadels hittat på olika webshoppar och blivit inspirerad av.  Efter att gått runt i 5½ timme var vi riktigt trötta men det behövdes  mycket tid för att hinna med.
Skönt att vara borta en dag men mycket skönt att komma hem och pussa på mina två små som då sussade sött.

När jag var in till Elwira så kröp jag nära henne i sängen och viskade "Du vet att mamma älskar dig" och då nickade hon så sött i sömnen och känslorna bubblar över
Jag som stressat som en tok och nyss kommit på tåget till Stockholm vid tio-tiden. 3 minuter innan avgång, kom ju nästan på tidigt denna gång ;-)

Åt riktigt god kyckling till lunch och de hade  även en stor, härlig salladsbuffe till. Restaurangen Meet på Rica Hotel vid Stockholmsmässan

Mitt trevliga sällskap under hela dagen, goa Therese


Acne pistols i beige

Jag älskar verkligen mina svarta Acne pistols som verkligen var ett BRA köp och nu har de även kommit i en beige nyans hos NELLY (länk)! verkligen hur snygga som helst och väcker stort vill-ha -begär minst sagt....

Acne pistols finns hos NELLY

 

 


Gott, enkelt och mysigt

Godkväll Fredag!

Just en GOD kväll har jag här just nu ;-) Tittar på Let´s dance just nu och äter godsaker som smågodis, ostar, kex, vindruvor och päron- så himla gott och mysigt!
Har jobbat till stängning (kvart över sju) så när man kommer hem då så har jag inte jättestor lust att slänga ihop något gott och avancerat så därför passar det bäst med gott som man lätt och snabbt plockar fram :-)

På mässan fanns det en hel del företag med mycket godsaker att erbjuda och överallt fanns det frestelser och just nu skulle jag önska att jag hade någon av de marmeladerna vi fick provsmaka! hade önskat allt var till förstäljning ;-) Vet dock inte exakt vilka sorters marmelad som är godast till just ost, men det måset jag ta reda på tills nästa ost- frosseri ;-)




Maria Montazami på Rica Talk Hotel

Igår åt vi riktigt god lunch på resturangen Meet på Rica talk Hotel och såg Maria Montazami där. Jag har aldrig och trodde aldrig jag skulle gå fram till en kändis och fråga om jag fick ta en bild men när jag såg Maria tänkte jag direkt på en av mina absolut bästa vänner som älskar Maria Montazami, men vem gör det inte? ;-) men hon följer hollywoodfruarna flitigare än jag och är ett stort fan av henne så jag var ju bara tvungen fråga efter en bild :-)

Hon verkar vara en så otroligt härlig människa, finns nog få som hon.

Nu börjar jag snart jobba så på "återseende" ikväll! kram

Maria Montazami igår på Meet, visst är hon fin!

Formex & En dagens

Har nu kommit hem efter en dag på Formex på stockholmsmässa som vi besökte i 5½ timme (!) och både jag och Therese var helt färdiga när vi begav oss därifrån men fullproppade med inspiration och nya intryck.
Har kommit hem för en stund sedan (blev sent!) och sitter nyduschad och färdig att krypa i säng men orkar göra en liten hälsning här först :-)
Det var verkligen trevligt idag & skoj att träffa Therese idag och stötte även på gulliga Theresa också som driver Innerum.

Bjuder på en dagens och bilder från mässan kommer, jag har tagit MASSOR! men nu är det som sagt sängen som gäller nu bums. Natti natti!


Blus i kortare modell Odd Molly, underklänning i spets Culture, Jeans D brand, väska somewhere från ellos, Boots Acne, armband Humunity for All & Elwiras senaste designade armband ;-) närbild finns HÄR

(bilden tagen inne i IB Laursens monter)

Klipptider & kvällsmys

Oj vad jag har försökt fått tag på en klipptid tills idag men utan resultat tyvärr :-( Hade gärna velat putsa topparna lite tills i morgon då jag åker till Formex mässan. Alltid trevligt att känna sig lite fräsch i håret men får skylla mig själv som är ute i sista sekunden. Nu får jag komma som jag är *hmm*

Ludwigs hår har också vuxit en hel del sedan han blev klippt i början av December. M skulle också behöva klippa sig snart igen, deras hår växer nog snabbast av alla.
Mitt & Elwiras hår växer nog mer i normal takt :-)

Nu- kvällsmys!

Bild på mig & Ludwig från hans 1-års kalas

Vårkänslor, soppa & pannkakor

Det är ett helt underbart väder här idag, strålande sol och -3 grader ute. var ute med barnen på förmiddagen och bara njöt av att dra vagnen och solen i ögonen och fåglarna kvittrade, tidiga vårkänslor, så härligt!
Gjorde broccolisoppa i går som är gott & lätt och stekte idag ett lass med pannkakor som vi mumsat i oss efter soppan med grädde och ljumna hallon- barnsligt gott.

Hoppas solens strålar lyser hos er också! kraam

Köpt & personligt

Idag har jag på mig ett ljusrosa Humunity armband i skinn som jag tycker är enkelt och sött.
Kombinerat det köpta med det finaste armbandet i silver, gröna och rosa pärlor för det har Elwira gjort.
Hon älskar som bekant att göra armband och halsband och håller hårt i sina smycken och på natten måste det hon gjort senast hänga vid sängen innan hon somnar :-)

Tillverkas mycket halsband och armband här och jag har ofta på mig hennes armband jag med. Med omsorg trär hon varje pärla så duktig och gör alltid så fina kombinationer :-)
Brukar ofta ha ett armband hon har gjort på mig när jag jobbar så blir jag påmind om henne och Ludwig lite extra och det går inte köpas för pengar :-)


Rosa armband från Humunity For All & Pärlarmband tillverkat av älskade Elwira.



Formex, fix och ansiktsbehandling

Godkväll (ugglor som jag idag?)

Blir sent uppekväll idag men har pysslat här hemma ikväll med ditten och datten och planerat och fixat inför veckan och tiden har bara runnit iväg och nu är det trots allt skönt att fått saker gjorda jag inte hunnit under dagen då jag jobbat.

Ser fram emot Torsdagen då jag ska åka till stockholm och besöka Formex-mässan med goa Therese, det blir skoj att träffa henne och komma iväg över en dag och förmodligen proppas full med härlig inspiration.

Ikväll har jag även pysslat om mig själv en liten stund och gjort en mini- ansiktsbehandling. La först en peeling och sedan en ansiktsmask och la gurkor på ögonen och låg en stund i soffan och bara njöt och funderade över livet :-)
Avslutade med att plocka ögonbrynen. Det tog max 30 minuter så det går att hinna med en gång i veckan.
Känner mig så babylen & fräsch nu! Tänk att så lite kan göra så mycket :-)

Kramis & godnatt!

ps. många har frågat om vår vagn och jag kan meddela att vår nya Phil & Teds är rena rama drömmen att köra jämförelsevis mot vår förra! har tänkt skriva lite om den och visa bild innan veckan är slut


Som en ängel

ÅH vad jag älskar den här enaxlade vita klänningen från ANGELEYE hos NELLY Jag har en liknande variant fast svart men letat efter just en vit men så typiskt att min storlek inte finns, men de brukar få påfyllning så jag får helt enkelt flitigt hålla utkik!

Sötaste vårkappan till Elwira

Är ute i god tid och har nu skaffat en riktigt söt vårkappa till Elwira. En lite Odd Molly inspirerad sådan men till ett himla bra pris, hos H&M så klart! Inte så originellt med en kappa från H&M kanske, men den här var svår att låta bli.

Den finns i khakigrönt också, mycket fin den också men eftersom det är en sånhär riktig sötis kappa så tyckte jag rosa var ett givet färgval. Små tuffa (svarta) boots till och Elwira är redo för en härlig vårdag ;-)




Bästa solsidan!

Ingen kotte kan väl månne missat att solsidan har säsongstart idag 20.00 på Tv4? Jag kommer sitta som bänkad med M vid min sida för det är (faktiskt) en svensk serie han också gillar, men vem gör det inte :-D Bästa svenska humorserie på lääänge!



Död & levande

Hej igen & tusen tack för alla krya-på-dig hälsningar jag fått

Nu känner jag mig mer levande än död- tack o lov! Det är inget hit att vara sjuk med småbarn! Framförallt eftersom man inte bara kan dra huvudet över täcket och låta allt annat passera. och just magsjuka (vinterkräksjukan?) är det absolut värsta att ha bland de "vanliga" sjukdomarna.
Men det man inte dör av blir man starkare av som man säger ;-)

Men usch och FY säger jag bara vilken magsjuka jag åkte på! Marcus blev sjuk på natten efter jag blivit dålig men fick en mildare variant än jag. Så han blev fort dålig, och det hjälpte inte med handsprit och delade toaletter.  Förra året åkte vi också på skiten så det här var en favorit i repris.

Elwira är den som klarat sig helt här från magsjukan *peppar peppar* och Ludwig slapp väldigt lindrigt undan, han har "bara" kräkts vid två tillfällen tack o lov för det! "Bättre" att jag och M blev dåliga, om man nu kan se lite ljus i det hela.
M och Elwira var ute ett tag på eftermiddagen här och då passade jag på att städa & tvätta undan här hemma med Ludwig som lite städhjälp, han vill så gärna allting, sötnosen :-)

På förskolan då när jag ringde och skulle meddela att barnen skulle få stanna hemma eftersom jag åkte på magsjukan så fick jag höra att fyra till sjukanmält deras barn för just magsjuka. Samt på mitt jobb har det också gått magsjuka nyss så det låg i luften här.

Men NU känner jag mig äntligen mer levande! Missade M:s äldsta syster + barn som besökte v-ås idag tyvärr och ett besök till busborgen var planerat så min helg blev inte riktigt som det var tänkt tyvärr. Men hey, söndag i morgon en ledig FRISK dag dag räknar jag med och ett fortsatt friskt ÅR.

F R I S K A   K R A M A R !

Jag har "bott" i just dessa två plagg nu när jag varit sjuk, pyjamasbyxor & mysigaste och varma fårskinns tofflorna i ballerinamodell från Shepherd från Ellos (länk)

Inget trevligt besök

Jag har åkt på magsjuka och fick springa hem från jobbet idag, ingen höjdare alls vill jag lova! Har legat utslagen sedan två-tiden i sängen och på köpet fick jag världens migrän.
Nu har jag precis besökt taletten för femtielfe gången och tagit en dusch och äntligen har migränhuvudvärken släppt, tack o lov för det iaf.

Vi slapp mag sjukan som gick runt julen (då den brukar gå) men nu har flera på mitt jobb varit magsjuka så det var tydligen min tur, eller otur.
Hoppas vi har tur här hemma så resten av familjen verkligen slipper skiten, men magsjukan brukar inte föra tur med sig, men spänna snälla skona Elwira, Ludwig och Marcus denna gång! Åh jag blev så ledsen när jag såg mina älskade små så glada och pigga förut och vill inte att någon sjukdom ska ta ifrån deras glädje i deras ögon.
Fins så klart värre saker än magsjuka, men det är är det värsta hos oss- just nu.

Nu kommer frossan smygandes och magen börjar vrida såg så det är dags att inta sängläge igen :-(
Elwira har blåst på min mage och smekt mig på pannan idag och det hjälpte inte så mycket men fick mig att må bra i hjärtat iallafall. Känner mig så ynklig, och som världens tråkigaste mamma just nu.

Sjukiskram!



Pussmistel

Jag har givetvis plockat bort alla julsaker men något som faktiskt fortfarande hänger uppe är våran fina mistel i zink. Det kan väl vara bra att ha den uppe så man får stanna upp lite extra för att pussas under den, eller hur! och man måste ju ta alla chanser som kommer när man har småbarn för att hinna med varandra också om dagarna :-)

Nu kilar jag iväg till jobbet, är så trött fast jag inte borde vara det men försöker ta mig samman nu. Kram kram!

(Bild ur arkivet, har ingen tårta ståendes på bortet just nu ;-) men misteln som syns på bild hänger kvar.
och lampan hänger inte helt perfekt upptill, jotack jag vet ;-)

Smyckeshängare

En smyckeshängare? JA TACK! Se vilka söta och lite annorlunda smyckeshängare jag hittade HÄR! Dessa är med all säkerhet de finaste jag sett och skulle passa mig perfekt.

Skulle vilja ha tre av dessa stå framme i mitt walk in closet som jag inte har :-)


Jeansshorts NU

I år ska jag se till att skaffa jeansshorts till våren/sommaren tidigt! letade som en tok och på tok för sent förra sommaren efter ett par schyssta nya jeansshorts men hittade aldrig några som kändes hundra.
Jag som älskar att knata runt i jeansshorts och gärna "bor" i sådana på sommaren ska prova dessa snygga som finns hos H&M nu


Vårtoppar

Det är sol ute och vårkänslorna väcks till liv!
Kikade runt lite bland Ellos(länk) nyheter och fann ett par söta vårtoppar som föll mig i smaken. De två understa topparna är jag sugen på, hittade nyligen en liknande prickig topp från gina tricot som jag gillar skarpt och påminner mycket om dessa som finns i flera olika färger.
Toppen med rosetten från Pepe jeans är riktigt snygg & söt och tunikan samt blusen i mitten så fina & fräscha!





Fin fina vårtoppar hos Ellos

Smoothie & söndagsjobb

Jobbar just nu (jobbat hela helgen, därav lite tyst på bloggen) Är hemma på rast och passar på att skriva några snabba rader och  sörplar i mig en smoothie.
Gjorde en rejäl frukost smoothie i morse och gjorde rätt mycket så det blev över, perfekt nu till mellanmål okcså ;-)

Barnen är ute på gården med pappa, så de har det skönt & bra därute.

Dags att kila! Puss & kraam

Trevligt fredagssällskap

Godmorgon Lördag!

Igårkväll träffade jag söta Sandra till kvällen efter barnen somnat och vi gick och satte oss på ett ställe som heter Varda och tjattrade och det mesta som rör livet just nu och hade det riktigt trevligt. Skönt att bara sitta ner ibland och prata & skratta och jag behövde komma ut en sväng :-)
Sedan gick vi på bio och såg "The Tourist" Med Johnny Depp & Angelina Jolie, riktigt bra!
*Gäsp* Känner  mig lite seg idag, men känner  mig förmodligen lite piggare efter lite frulle snart när alla vaknat. Senare ska jag kika på Let´s Dance reprisen (på datorn) en av deltagarna har en viss person i våran närhet varit tillsammans med under flera år som är en deltagare där nu *nämner inga namn* ;-)

Ha en skön Lördag! ☆


Fredags soft / fin

Jag slet idag idag lite småstressad efter plagg efter plagg i garderoben men inget kändes ok och hade ingen alls lust att göra mig fredagsfin idag (fuldag?!)
Glömde bort att lägga fram kläder igår lite därför det nog blev som det blev.
Så det fick bli att inviga den här slappa, sköna kamel färgade tröjan från Gina, den är riktigt skön! (har en sedan tidigare i annan nyans) Gillar ju sånahär tröjor med lappar på armbågarna som känns fina & slappa på samma gång. Jeaans, boots och långt halsband + armband till nya tröjan. Det gäller idag till min fredgas- softa stil ;-)

Nytt år & Ny vagn

Vi väntar med spänning på en ny Phil & Ted´s i svart som beställdes i veckan och förhoppningsvis dyker upp inom kort. Den här vagnen kikade vi på då vi tittade på syskonvagn då Ludwig låg i magen men den hade inte börjat priducerats då, hur jag nu lyckades hitta en sådan är en annan femma! Bloggade även om den då.
Den här modellen från Phil & Ted´s heter Hammerhead och har funnits nu ca en månad i Sverige. Vi har inte kunnat provköra den då modellen inte finns här, men det finns öppet köp.

Vi har verkligen spanat på vagnar och vägt för & nackdelar vill jag lova och kommit fram till att den här blir bäst (förhoppningsvis) för oss.

Update: Vi har inte kunnat prova den då den inte finns här i stan än (i butiken visste dom inte ens vad det var för vagn när vi frågade) men vi har provkört de andra Phil& Ted´s varianter. Tror bara den blir stadigare med två hjul fram.



Phil & Ted´s Hammerhead

nice shoulder bag

Den här söta axelremsväskan från See by Chloé skulle gäärna få hänga med mig i vår och sommar. Otroligt söt men utan att kännas för mycket. Fina detaljer & med en söt rosett, dessutom väldigt bra storlek, den storleken på väska jag faktiskt använder dagligen.
Tillverkad i 100% fårskinn.
Sedan är det det där med färgvalet, jag gillar den svarta & den ljusa i färgen Biscuit bäst, eller lika mycket så det är ett supersvårt färgval. Den ljusa känns mest lämlig till kommande årstid och svart är ju alltid svart :-)




See by Chloé - Small Shoulder Bag från TinTinStyle

Julgransplundring

Trettondagen idag och Elwira har nyss gått iväg på julgransplundring med farfar och Sebbe, det blir superskoj för henne! Minns själv hur mycket jag tyckte om att gå på julgransplundring när jag var mindre. Mys mys!

Jag ska ta bort våran julgran idag hade jag tänkt, har tänkt göra det tidigare men har haft kvar den mycket för Elwiras skull, hon verkar tycka så mycket om den och varje morgon så är hon noga med att jag tänder julgranen ;-)

Hoppas ni har en bra och förhoppningsvis ledig dag!


Elwira, redo för julgransplundring i lite lagon "julig" klädsel :-) Rutig tunika med spets från Lindex, favorittightsen från Åhlens, Kappa La redoute och UGGs

Forrest stripe Cardigan

Jag vill pigga upp det vintervita med marina ränder nu och drömma lite om våren. Men det är mysigt med vintern också, men vårens modeplagg brukar det vara något speciellt med.

Den här grovstickade koftan från ONLY (länk) går att använda redan nu och i vår, fräsch och fin! Koftan finns även i en snygg grå/vit modell. Gillar den enkla modellen + att den är något längre baktill och korset sedan, hur snyggt som helst!
Bild:  NELLY (länk)

Kanske det bästa med bakning?

Hej & !

*Pjuh* Det pågår tvättstuga här hemma och jag fejjar för fullt men nu har jag satt mig ner en stund för att tänka på mysigare saker, nämligen bakning :-) och så ska jag försöka komma på vad kvällens middag ska bli.

Det bästa med bakning är ju egentligen inte det färdiga resultatet, utan att få slicka skålen efteråt eller hur :-)
Var bara tvungen att snabbt få fram kameran förr veckan då Elwira lyckades smeta tryffelsmet runt munnen och på nästan så sött häromdagen. Ibland måste man få låta de små få hålls.
Hon tyckte även det var kul att se sig själv i spegen efteråt i badrummet och vi skrattade gott innan allt sköljdes bort :-)



Belysning?

Jag har tänkt flytta Elwiras vimpel med kronor på men visste inte just för tillfället igår hur jag skulle hänga den riktigt så jag hängde den upptill på sänghimmeln, blev ju rätt sött :-) sänghimmeln har hängt med sedan spjälsängstiden.

Jag saknar någon form av belysning som man kanske kan ha inuti sänghimmeln, något dämpat så det blir ännu mysigare att ligga i hennes säng och titta upp men vet inte alls vad det ska kunna vara för belysning? ska suga på den karamellen ett tag till här i soffhänget som pågår :-) 

Mössa med pälsboll i vintervitt

Jag älskar mössor med söt boll på toppen och min absoluta favorit är den här från HPI of sweden med fin pälsboll upptill.
Den är tillverkad i 50% Ull och 50% akryl så den värmer mycket och skönt. Me like!

Vi hade tur med vädret igår för solen kikade nämligen fram när vi var utomhus med barnen och jag var ledig, riktigt skönt! idag är det inte lika fint väder. men det gör inget, för nu ska jag iväg och jobba :-)

Önskar en fin dag!

Pulka & traktor åkning & snöskottning

Idag har vi minst sagt fått mycket friskt luft och varit utomhus rätt länge och var hur skönt som helst! Kameran fick följa med ut idag också, var på tiden.
M har hjälpt till att skotta snö på hustaken ute på gården och Elwira har fått åka traktor, något som hon tycker är superkul och jag har faktiskt också suttit i och fick lära mig hur man sätter på/av den och så har jag hissat upp M som stått i skopan för att komma upp på taken ;-)

Elwira & Ludwig har åkt pulka och söta Sebbe drog runt Elwira i full fart, och skrattade och busade en massa, Elwira älskar fart och fläkt.
De numera super långhåriga shettisarna har vi också hälsat på. Nöjda små uteungar har vi och jag är en nöjd mamma efter en skön dag.

Nu ska jag göra något åt mitt flagnade nagellack ser jag, inte snyggt när det dessutom är (var) röd färg ;-)

Fruit bootst

God Morgon!

Här väntar en ledig dag för min del och det blir förhoppningsvis mycket utevistelse idag, skönt men det är kallt!!

Elwira & Ludwig fick fruktsallad igår ute hos farmor & farfar, så himla mumsigt! I somras åt vi massvis med god fruktsallad, i princip alltid till mellanmål.
DET måste jag börja med igen, ska leta efter nya fräscha kombinationer det går ju kombinera frukter i all oändlighet och dessutom gott med nötter i.
Apelsinerna är extra goda just nu vid den här årstiden så det är iallfall ett måste att ha i :-)
En somrig fruktsallad med svenska jordgubbar & melon i bland annat skulle inte sitta helt fel just nu! (bild ur arkivet)

UGGs till mig & Elwira

Jultomten kom med våra efterlängtade UGGs Australia till mig & Elwira i år. Jag har varit såå anti UGGs tidigare då jag tyckt att det är så fult. Inte tycker jag de är speciellt snygga nu heller men den här modellen Bailey Button tycker jag är riktigt söt.

UGGs är perfekta att ha lite som slit o släng och bara hoppa i när det är kallt ute.
Ingen sko för blaskigt väder dock, då blir de riktigt fula- jo jag har sett skräckexempel som folk gått runt i. Jag ska inte förstöra våra UGGs i blask o slask, nä då finns det  andra skor att använda. Impregnerade dessa innan vi började använda dom, något jag bara gör av vana med nya skor.

Tänkte först köra på den klassiska färgen som jag bloggat om men ångrade mig och ville ha de så neautrala som möjligt vilket jag tycker svart är. Men vem vet, kanske provar jag på den klassiska färgen nästa år för jag är såld på UGGs just nu.
Ska det fortsätta vara så kallt i Sverige så gäller det att hitta varma alternativ, det ska vara skönt att vara utomhus tycker jag och är noga med att vara varmt klädd framförallt när jag är ute med barnen.


Jag och Elwira har mest myst runt i våra nya mysiga UGGs sedan jul

Nyårsdagen & chokladtryffel

Årets första dag idag, nyårsdagen och vi har haft en skön sådan som dessutom började med en rejäl sovmorgon.
Vi har gjort det som fallit oss in idag och jag har bland annat varit ute med barnen en stund, lagat mat med Elwira,  och kollat på Pippi och lekt och myst.
Barnen fick jättepaket igår med kläder så jag har plockat hela tre kassar som behövdes igår för att få hem allt nytt och fint. Elwira är riktigt bra på att hjälpa till att ta bort lapparna och vika kläder, Ludwig vill mest riva runt han :-)

I förrgår gjorde jag chokladtryffel för första gången i mitt liv som jag tog med till nyår, men sparade några bitar hemma i kylen som jag mumsar på nu ikväll.

I morgon ser Elwira fram emot att åka farfars nya traktor och ploga med pappa och eventuellt rida lite också pratade M om nyss.
Jag tycker det känns fräscht på något vis med ett nytt år, om man kan säga så :-) Nytt år med nya upplevelser & möjligheter!
Jag har nyss lagt in nya blad i min kalender för nya året. Teknik i all ära, men det är något speciellt med en riktig kalender!

God fortsättning!

3 sorters chokladtryffel

Musvovadotryffel överst. De i mitten gjorde jag först och blev dock lite stora kom jag på när jag var färdig, ser ut som chokladbollar, men jag lovar det är tryffel ;) De är garnerade med krossade pistagenötter, mandel, valnötter och polkagrisar. På understa fatet ligger vit chokladtryffel med lingon




      © Maria Risto