Shoppa p.o.p

Polarn o pyret kör med fri frakt just nu, toppen för de som har lite längre till butiken. Eller köpa något som inte finns i alla butiker kanske.
Det var ett tag sedan jag var in där men har varit sugen på den gröna bodyn (Gunila Axén) till Ludwig men han har rätt mycket kläder just nu så den får vänta.
Små västar till små killar är verkligen ursött, det kommer jag klä min lille Ludwig i, jag älskar verkligen preppylooken.


where did she go?

vart försvann jewel någonstans? lyssnade massor på henne när jag yngra, ja typ tio år sedan :P älskar fortfarande hennes röst och flera av hennes låtar. som denna exempelvis


Bellio till lilla foten

Skinntofflor från Bobux brukar jag använda på Elwira till förskolan, och där får de tydligen sitta på för här hemma drar hon mest av sig dom nästan direkt *busunge* Nu är Elwiras bobux tofflor i minsta laget och en större storlek skulle hon behöva. Kikade på ecolocos hemsida och hittade ett par som jag nu beställde förra veckan och som borde dyka upp när somhelst.

Hoppas på att bli lika nöjda med dessa som de från bobux. På hemsidan läser jag, "Bellios tossor är gjorda av svenskt ekologiskt läder (från Tärnsjö garveri) som andas bra och formas efter foten. Tofflorna sys för hand i Docksta"


skinntossor från bellio hos ecoloco

Till förskolan igen då

Godmorgon!

Idag är det dags för Elwira att vara på föskolan igen då, hon har knappt varit där sedan Ludwig föddes i Oktober.
Har främst inte velat haft henne där sedan Ludwig föddes för att inte riskera att hon skulle bli sjuk eller dra med sig något skit hem så Ludwig skulle bli sjuk när han var nyfödd (vilken mardröm)
Var dessutom några som var förkylda på  föskolan i samma veva som han föddes.
Sedan blev svininfluensan känd och då ville vi fortfarande inte ta henne till föskolan. Sedan blev Elwira vaccinerad men vaccinet ger ju inte effekt direkt så det var en till anledning att stanna hemma. Hon har dessutom varit förkyld samt haft feber men nu så känns det som det är dags för henne att få vara där några timmar om dagen igen, för hon trivs verkligen toppenbra där. 

Jag tycker det är helt rätt av oss att låtit Elwira fått stanna hemma såhär i förkylnings & influensa tider sedan Ludwig föddes, ville ju absolut inte riskera att Ludwig skulle åka på något som nyfödd...
Oj vad jag skulle ångra mig ifall något skulle hända.  
Självklart kan man inte hålla sig borta från allt och sjuka blir ju barn jämt och ständigt men när man som vi har en nyfödd hemma har vi inte velat ta någon onödig risk helt enkelt.

Det regnar en massa här i dag så det blir att inviga nya rosa regnstället "boardman" från  didriksons idag, det verkar toppenbra, mjukt och varmt och kommer hålla lillan torr när de plaskar runt och busar utomhus på förmiddagen.  det skulle vara mysigt om det kom snö istället för regn så det blir lite ljusare med *håller tummarna*

Ha en riktigt bra dag!



Advent mys & maileg grisen

Mysigt med 1.a advent tycker jag, för nu vet man att julen är här inom kort! I år blir det Elwiras andra jul och Ludwigs allra första jul!
Jag har ätit en massa mor annas pepparkakor & clementiner idag och druckit lite julmust för första gången i år.
Jag fick dessutom välbehövlig sömn idag på lite över en timme efter lunchen, otroligt skönt vill jag lova för idag var jag trött minst sagt.
i år har jag sett en massa olika fina adventskalendrar men tyckte det kändes lite onödigt att skaffa någon eftersom Elwira fortfarande är lite för liten för att förstå innebörden och det är fortfarande omslaget på presenterna som är roligast- så klart.
Minns själv när jag var liten och hade en adventskalender som man fick någon liten present för varje lucka, mysigt det var.

Elwira fick dock en stor, fin gris från ett av mina favorit märken maileg, jag tänker på "bamsen" i Lotta på bråkmakaregatan när jag ser den. 
Ludwig sov gott när Elwira öppnade sin present men sedan öppnade han sina fina ögon efter ett tag och log en massa, en nöjd liten plutt är han.
Elwira sa "giiiz" till grisen, så sött nu när hon börjat härma ord mer och mer! *kärlek*

Inte stå upp i soffan Elwira...

Bläddar i bamses pekbok

Ludwig sov gott när lillan öppnade sitt advens paket

Elwira, Ludwig (som sussar) och "bamsen" från Maileg

"Giiz" är gris enligt lillan:-)

Min underbara och nöjda Ludwig

och som vanligt har hon klackat runt i mina skor och idag provade hon diademet som jag hade i går, söthjärtat!
E har body från lindex, klänning H&M, strumpbyxor pop & L har body åhlens,byxor lindex o strumpor från pop

1:a advent

Första advent och vi har tänt det första ljuset i adventljusstaken. Vi ska inte göra något speciellt utan bara vara hemma och mysa & fika gott.
Det blev rätt sent för min del igår innan jag kom i säng så jag ska försöka passa på att vila lite när mina två sover samtidigt sedan, känner att jag behöver ladda batterierna med en liten tupplur i dag.
Så idag blir det familjemys för hela slanten, skönt!

Hoppas ni får en mysig 1.a advent!


Trevligt julbord


ikväll har jag varit på julbord med jobbet, supertrevligt! Hade planerat så bra till kvällen med att lägga fram klänning, strumpbyxor och skor så jag snabbt skulle kunna skutta i kläderna när M kom hem från jobbet för att sedan lämna Ludwig hemma.
Men när jag skulle sätta på mig skorna och kila iväg så ligger bara den ena skon i kartongen jag lagt i hallen och jag vet exakt vem som varit framme och tjyvat min sko, en visst liten Elwira =) kunde inte alls hitta skon och det var bara dessa röda jag ville ha på mig så då fick jag bråttom att komma på något annat att ha på mig fick jag-har-inget-av ha-på mig-panik men fick tillslut på mig någonting och fick lägga in en högre växel iväg till julbordet.
Var jättetrevligt att träffa alla jobbkamrater samlade, trots att jag inte hann prata ordentligt med alla.
Blev mycket gravid och barn snack för jag satt brevid en tre barnsmamma och de två blivande mammorna :-)
De gravida och lämnade stället innan de andra som skulle vidare ut och det var skönt att komma ut i friska luften och få gå, även om de två gravida gick i snigelfart och gick och pustade, stönade och hickade *hihi* och vad var det någon av de sa "aj jag fick en förlossning" och stannade till i en trappa *haha!*
Ska bli spännande att få träffa deras små bebis pluttisar sedan, inte lång tid kvar nu för dom.

När jag klev innanför ytterdörren fyra timmar senare möttes jag av Ludwigs smaskande då han fick urpumpad mjölk på flaska. han hade varit vaken hela tiden och de hade tydligen haft en mysig "kill-kväll" framför film i soffan, mina två fina grabbar och är glad att allt gick bra med Ludwig när jag var borta.

det var ett riktigt bra julbord med fräsch och god mat, många skratt och en lyckad kväll helt enkelt! Tack för ikväll tjejer & killar!

Jag & de blivande mammorna. Saknade dock den tredje blivande mamman från jobbet, ja det råder baby boom där nu ;-)
 
Röda läppar blev det ja ;-)

många skratt!

glömde fota den fräscha julmaten men här är några av läckerbitarna som hamnade på våra tallrikar som dessert


Lördagsgodis

Igår plockade jag en godispåse och Elwira ville så klart också plocka godis men fick plocka lite bland tuggummin & klubbor med plast på, plocka men inte äta gäller.
Hon fick dock tag på en godis som låg utanför en av lösvikts- boxarna och blev så klart riktigt sur när jag plockade ut den hårda karamellen ur munnen på henne, det var ju supergott tyckte hon så klart- men nej inget godis än på ett tag för hennes del tycker jag.
Jag äter aldrig godis framför Elwira, för då skulle hon direkt vilja smaka, för hon vill äta allt som vi äter.
Sedan behöver man ju inte vara superhård och rata allt sött, men gränser måste finnas. 
Elwira får istället ganska mycket frukt och sånt och äter det mesta vi serverar och det skulle bara vara dumt att börja ge henne massa sötsaker innan hon är så pass gammal att hon verkligen börjar förstå innerbörden och be om det. Godis behöver man ju inte lära ett barn att tycka om, det kommer ändå...


Ludwig nöjde sig med att spana in läget som vanligt ;-)

lördagsgodiset ligger nu i den frostade ittala skålen här hemma

Red lips

Tänkte försöka hitta ett rött läppstift som matchar mina skor i dag, tror det kan vara snyggt!
 Det är konstigt att jag inte äger ett endaste rött läppstift eller gloss? kanske för att jag inte passar i det? det måste jag ta reda på nu innan stan stänger...

Syskonkärlek

Det är så otroligt gulligt när Elwira pussar & klappar Ludwig flera gånger om dagen och mitt mammahjärta smälter varje gång! Mestadels är Elwira väldigt försiktig och varsam i lillebrors närvaro.
När det börjar närma sig läggsdag så är Elwira riktigt kramgo numera så det är kramkalas här på kvällarna, sååå mysigt och lillebror är så klart med på kalaset  :-)

Kraaam lillebror! som ser lite överrumplad ut först =)

Klappa kinden varsamt

Igår var det extra mycket fredags myyys!

Puss på dig!

Nästan ingenting

Åh vad jag glad jag blev när jag såg att Lindex har supererbjudande nu på dessa rutiga pyjamasbyxor!
Är ju precis vad jag vill mysa runt i på kvällarna nu, så klick klick! 49:50 jisses,nästan gratis ju, bra julklpapp om man inte vill ha dom själv :-)


Rött eller svart

Var tvungen att stanna till och spana en stund i biancos skyltfönster igår och fästa blicken på dessa läckerbitar.
Alla de söta rosetterna gör verkligen skon intressant, älskar rosetter! Blev inspirerad av att bära rosetter på fossingarna till kvällen idag, ska rota fram ett par jag redan har...

Bianco

Julbord i kväll

Jag hade nästan glömt bort en rolig sak som jag ska iväg på idag, nämligen julbord med jobbet! trodde det var nästa helg först men som tur var satt jag och fyllde i lite saker i min kalender igår och såg det.
Så ikväll blir första gången jag ska vara utan Ludwig ett par timmar och han får köra med urpumpad mjölk på flaska med pappas sällskap.
Hade det här varit när elwira var liten så tror jag nog att jag hade tackat nej till julbordet och varit hemma med henne istället, för då var jag färsk förälder men nu känner jag mig ju värdsvan som två barnsmor och är inte det minsta orolig över att lämna Ludwig.
Ska bli riktigt skönt att komma iväg och inte behöva tänka på att ha ett amningslinne/topp/bh under min överdel!
och få använda en vanlig bh, det känns lyxigt, haha!
Det här med klädsel då, funderade lite igår på om jag skulle ta en runda på stan men nej jag är ingen som strosar i butiker med Elwira någon längre stund för att leta efter något nytt plagg, tycker bara synd om henne att hon ska behöva sitta där vagnen då.
Ludwig är en annan femma han har ju inte samma koll på läget ännu =)
Jag har några oanvända plagg/skor i garderoberna så det blir nog bara ett nytt smycke & nagellack till men det brukar vara lätt fixat- så jag ska nog bli redo till kvällen på ett kick och försöka se pigg ut också!


Adventljusstake & de små lapparna?

Tycker inte adventljusstakar brukar vara så fina, eller snarare det är svårt att hitta lagom enkla och snygga.
Förra året såg jag i en inredningstidning på en bild där de hade blockljus på en bricka samt numrerade ljus, enkelt och modernt tänkte jag så jag använde mitt vita ljusfat från cult deign och shoppade röda blockljus och numrerade ljusen, fin fint!
När jag tidigare idag var på väg att köpa blockljus från samma märke och använda till jusfatet i år så hittade jag den här snygga adventljusstaken, också från cult design och det fanns bara en kvar så den väntade nog bara på mig ;-)

Sedan måste jag fråga om det är någon som vet det här med de små etiketterna som sitter på allt möjligt porslin.
Jag har pillat bort mina på iittala kivisarna exempelvis men fick sedan höra att "värdet" sjunker då, men vad tusan jag hade ju inte tänkt sälja dom... hmmm.
jag trodde de fanns för att fylla samma funktion som märkeslapparna som hänger på kläderna i butik exempelvis?
de klipper man ju av =) man gör väl som man vill iochförsig.
Men hur är det egentligen? ska dessa lappar vara kvar?

Klackar runt

Elwira är lite små snorig fortfarande men det är väl nästan alla barn mer eller mindre den här årstiden *suck*
I förrgår hade hon lite feber men den gick snabbt över och idag har vi äntligen fått frisk luft!

Just nu leker Elwira med allt möjligt här hemma och hittade ett par pumps som hon just nu spatserar runt i för fullt, oj oj vad hon klampar =) Våra skor har alltid varit spännande och det är så kul när hon sätter på sig dom, alltid mina skor- hon har nog aldrig satt på sig M:s skor konstigt nog. Sötnosen! 

USA shopping

Syster T var nyligen i USA och som alltid måste hon självklart shoppa med sig kläder mm därifrån eftersom det är mycket billigare där än här så gäller et att passa på med en "önskelista"!
Amerikanske märken är framförallt billigast såsom Tommy H, Ralph Lauren, Nike mm.

Elwira har fått ett par klassiksa coola Timberland kängor samt en tröja från Ralph Lauren med sött hundmotiv.
Ludwig har fått en riktigt snygg, randig cardigan med emblem på bröstet från Tommy H, passar lika bra till vardags och festligheter, den måste vi inviga innan han växer ur den. 

Jag själv har nu uppdaterat garderoben med två otroligt mjuka tröjor i cashmere från Ralph Lauren, två långa linnen från victorias secret och RL samt ett gäng med hipsters också från Victorias Secret.
Jag älskar att sova i dessa underbart mjuka undies. tomten har kommit tidigt i år ;-)

Timberland kängor till Elwira

cardigan till Ludwig från tommy hilfiger

tröja från ralph lauren till Elwira

cashmere tröjor från Ralph Lauren till mig

långt linne från Victorias secret

långt ribbat linne från rl


hipsters från vs

Mysiga rutor

Såhär på hösten och till vintern skulle jag vilja ha ett par rutiga, vida pyjamasbyxor att strosa runt i hemma med mina fårskinnstofflor från shepherd. De får gärna komma från Victorias secret dessutom.

Bild: VS

Brio / hello kitty

Jag älskar BRIO:s klassiska träleksaker och dessa med Hello Kitty tema är inte ett undantag, rosa! kan inte bli sötare.
En vit klassisk spis har jag spanat in till Elwira som hon skulle kunna få när hon blir något älldre men den här rosa är riktigt söt, men en vit är nog lättare att smälta in.
Den rosa barnvagnen måste vara en dröm för en liten tjej runt tre år och upp kan jag tänka =)


lekmer

091126

en dagens i farten efter lunchen...

Kofta- Vera Moda
Rutigt linne- Forever21
Jeans- True religion
Overknee- La redoute


Julkort- check!

Jag brukar vara jättedålig på att skicka julkort men försöker få iväg ett par åtminstone. I år har jag god framförhållning och har nu betsällt årets julkort, skönt en sak avklarad.
Blir inga egengjorda men det blir med bilder, så det blir personligt iallafall =)

Elwira 6- månaders fotograferingen på atelje´ eggeborns, fotograf: Jens
(det blir dock inte denna bild, utan andra nyare kort på våra julkort i år)

Påmind!

Skrev för ett tag sedan att mammaledigheten inte bör kallas "mammaledighet". Fick en kommentar då som gjorde mig påmind om att när Elwira var mindre så var jag faktiskt just "mammaledig".
För då tyckte jag det var skönt att vara hemma och bara mysa och gosa med Elwira.
Elwira har varit otroligt snäll & duktig sedan dag 1 och sovit och ätit och när jag var hemma så fick jag mycket tid för mig själv och då kunde man bara "vara". När Elwira sov så kunde jag också sova, hur skönt som helst, nu finns inte möjlighet till samma sömn.
Ludwig är också duktig och äter och sover på nätterna men är mer vaken på dagarna än vad Elwira var vilket inte gör någonting, men det är klart att jag kan känna att jag skulle vilja klona mig själv lite då och då när bägge barnen kräver min uppmärksamhet samtidigt. Kan ta ett exempel; när Elwira ska nattas så får hon först kvällsgröt sedan sitter hon i mitt knä och borstar tänderna/jag hjälper till, på med pyjamas och sedan sussa.
Om Ludwig då exempelvis inte alls vill ligga själv utan börjar skrika så är det svårt att kunna fixa allt med Elwira så som man skulle vilja, det känns jobbigt i mammahjärtat. (Tur att man har en bärsele;-)
Ludwig är dessutom en ganska sällskapssjuk liten kille som helst vill hänga i mammas famn och inte alls blir glad av att få ligga själv alla gånger, och det kan vara jobbigt då armarna inte räcker till bägge när man man är själv hemma dvs.
Oftast bör tilläggas går allting väldigt bra med mina två små och vi har bra rutiner, men vissa dagar har blivit smått kaotiska, men så är det när man har små barn, vissa dagar blir bara inte som man tänkt sig har jag märkt =)


Så det här med "mammaledighet" kan verkligen uppfattas olika från var och en beroende på hur barnet är osv.
Jag själv märker nu stor skillnad nu när Ludwig kom att det är svårt att få tiden att räcka till till, men det går.
 Den där "egentiden" som man hade när Elwira var liten finns liksom inte på samma sätt längre. Men de timmarna Elwira är på dagis så kan jag faktiskt få den där extra tiden både för mig själv och med Ludwig, vilket är skönt. (oftast blir det dock att jag måste tvätta eller städa då, men iallafall, haha)
Att "bara" ha ett barn

Jag måste dock påpeka att att få ett till barn ÄR verkligen dubbel kärlek men dubbelt jobb MEN är värt precis allting! är så tacksam att jag fått två underbara barn och dessutom en av varje känns som jackpot, kan inte sluta le vid den tanken =)
Är glad att vi fått barn tätt, eftersom det var vad vi ville och jag vet att dom kommer få så mycket glädje av varandra. Elwira är redan nu glad i sin lillebror verkar det som och är en så duktig sådan. Ska bli så roligt att se de små leka med varandra sedan.
Men vissa dagar får jag kämpa lite extra med att hitta en balans mellan att hinna med med barnen samt sig själv, vilket inte alltid är det lättaste. Ibland får man ta saker för vad det är och inte försöka göra någon big deal av det hela. Och som alla vet- Barnen kommer alltid först.


Christmas party

Den här svarta klänningen tycker jag är stencool! Jag älskar dragkedjan och puffärmen och gillar att den är kort och inte urringad.
 Den röda kuvertväskan är ett riktigt kap, och är snygg i verkligheten också.
Söta örhängen och coola svarta heels till det här är en helsnygg look!


Örhängen- chique
Klänning Soddu-Branten
Väska- Lindex
Strumpbyxor- Topshop
Heels- scorett


Julklappstips del 2

"Tips på julklappar till andra "vuxna" eftersökes! Typ svärföräldrarna?"


Ett bra sätt att tänka när man ska klura ut vad man kan köpa till någon vuxen som  exempelvis svärföräldrarna är att utgå från deras intressen exempelvis.
Håller denne på med någon sport? gillar någon viss typ av musik, gillar teater kanske?

"Upplevelse"- presenter kan ju bli väldigt dyrt som exempelvis spa eller annan resa men sådant kan ju långt ifrån alla ge bort som julklapp!
Men det finn ju andra saker som kan räknas som "upplevelse" presenter som exempelvis, bio, teaterbesök, choklad/ost/vinprovning.

Kort på barnbarnen är alltid uppskattat och att köpa en billig ram på ikea och pimpa den lite kanske kan var något för den som gillar pyssel.
Är man lite "händig" så kanske man kan göra något annat egentillverkat som känns personligt.

Krångla inte till det för mycket. Det ska vara roligt att ge bort en julklapp, priset har sällan störst betydelse!


Tränar på lunchen

Ludwig har tränat sin rygg ett tag på lunchen medans stora syster som är förkyld sovit efter maten.
Myskillen min!
Det är en väldigt nöjd liten kille jag har och vill fortfarande bli ammad ofta, och hans viktuppgång har varit perfekt från start så det känns toppen.
Elwira har också gått upp bra i vikt redan från start och det känns verkligen toppenskönt, för jag kan tänka mig att det måste vara jobbigt att oroa sig över maten. Men min mjölk är det iallafall inget fel på, så här kör vi amning för hela slanten- perfekt, precis som jag vill att det ska vara.

Ludwig är så söt när jag sitter brevid så kan jag känna hur han tittar på mig och när jag möter hans blick så ler han åt mig, mammas hjärta smälter...

Ludwig har body från snoffs "röda hund", jeans pop, strumpor fix/lindex

Mammas myskille säger hej hej!

Rött på fötterna




Att addera något rött i sin outfit tycker jag är speciellt snyggt och passande till jul. Rött nagellack, röd väska eller ett par snygga röda skor som dessa är läckert. Den här modellen tycker jag är cool med svarta strumpbyxor under.

H&M

Fint från Lindex

Lindex fortsätter imponera på mig med sina fina barnplagg, speciellt för tjejer- tänk om de kunde bli lika bra på kill- plaggen!
En enkel vit tunika saknar jag till Elwira som hon skulle kunna ha till ett par mönstrade/färgade tights eller enkelt till ett par jeans.
Klänningen med rosett med inbyggd body är bara så söt med tillhörande body under. De rosa strumpbyxorna har små silverhjärtan på sig som man kanske inte ser på bild, supersött!(fanns äve i plommon)
och slutligen, mina favoriter- paljett tighsen, vi måste ju bara matcha ihop någon dag ;-)


Trött på spriten

Nu såhär i förkylnings & influensa tider så använder jag handsprit flera gånger om dagen och ännu mer nu när Elwira är förkyld.
 Men jag är så trött på den starka sprit doften men hittade den här handspriten från Nougat och körde på en chansning att den skulle lukta godare. och visst gör den det, äntligen! den luktar visserligen starkt- men inte stark sprit iallafall.
Känns som en lite lyxigare handdesinfektion dessutom.

Nougat handsprit köpt från accessora

Vi går mot advent

På Söndag är det redan 1:a advent och jag skulle gärna vilja hinna fixa med adventljusstake, får se vad det blir för något- enkelt vill jag ha det.

Jag älskar julen men det får inte vara för mycket pynt överallt. I år blir det minimalt med julpynt men vill ändå ha lite julstämning i år.
Jag vill ha många tända ljus, någon julstjärna uppstatt och några stora julkulor ska plockas fram, känns som ett lagom "mål" att hinna med.
Vi brukar ha julgran men jag vet inte om jag har någon lust eller ork att styra med det i år faktiskt. Det känns som jag har fullt upp med annat :-)

Hur pyntar ni?


Förkylnings dags

Det är lite förkylt här hemma idag, Elwiras näsa rinner och det går åt en helt del näsdukar vill jag lova. Förutom det så märker man inte på henne att hon är lite sjuk men hon är väldigt kramig idag mysigt tycker jag för det är inte alltid hon är det :-)
Ludwig har nyst några gånger men hoppas han slipper lindrigt undan förkylningsbacillerna här hemma nu.
Jag känner dock inte av någonting *peppar peppar* och jag har inte tid att vara sjuk nu.

Hoppas ni är friska! kramar från lilla sjukstugan

Stark


Det är en minst sagt stark liten kille vi har här hemma. Jag minns att så många påpekade att Elwira var så stark i nacken när hon var nyfödd och det har varit samma kommentarer om Ludwig. Ludde vände sig fråg mage till rygg redan när han var 3,5 vecka och det är tydligen väldigt tidigt enligt BVC.

Nu är han dock inte nyfödd längre men blir starkare och starkare var dag märker jag. Det ÄR så kul den här första tiden för var vecka som går händer det nya saker hela tiden- nu ler han dessutom mer och mer och ser sådär charmigt busig ut som bara han kan. Det är verkligen en rolig och mystig tid! 

8 veckor nu och ligger brevis mig i soffan just nu

Barnkammarboken

Just nu är det full aktivitet här hemma, ja som vanligt då med andra ord tills det är dags för bad & nattning.
Elwira leker och busar och bläddrar i böcker och Ludwig ligger mätt och nöjd i sitt pingu babygym.
 Jag älskar dessa "barn kammarböcker" som Elwira har som det även finns tillhörande cd till som spelas för fullt just nu.
Jag fördrar den silvriga barn kammarboken där låtarna är lite mer moderna.
I den gyllene barn kammarboken finns texten till "måne & sol" som även finns på cd:n som jag förknippar till min mormor, jag tänker alltid på henne när jag hör just den låten den för det var en av hennes favoriter :-)

Har även sett att dessa böcker som finns i många andra varianter finns som den rosa barn kammarboken som är ny för i år. Alla dessa böcker har olika teman och denna har "Kärlek och vänskap" kan ju inte bli bättre! (från 3-6 år) En julklapp fixad.

Den gyllenebarnkammarboken+ cd från 0-3 år samt den silvriga (0-6 år) också med tillhörande cd.

Schyssta små jeans

De här jeansen har Elwira och jag tycker de är riktigt fina & tuffa! Det var fickorna som fick mig att "falla" för det här paret. Föredrar de lite mer "tightare" jeans varianterna till min lilla tjej framför de lite mer "baggy" modellerna, även om de också är coola så klart.

Från H&M

Lite kort

Dumt av mig som köpte den här fuskisen när jag var gravid, för jag tycker den är för kort i modellen. Provade även storleken större men även den blev för kort tyckte jag- trist för den var verkligen mjuk och go och älskar leo-trycket! Fick ett tillgodokvitto från H&M och kanske hittar säkert en "ersättare" därifrån.

Jul med Ralph Lauren

Ralph Laurens kläder till barn är verkligen så bedårande. Och nu har de underbart söta juliga kreaktioner till den lilla tjejen. Spana in den vita koftan med liten boll på luvan, hur söt är inte den?
Stickade klänningar känns så lyxigt avslappnat på något vis och kanske blir det en liknande på julafton från just Ralph Lauren till Elwira ;-)


Bilder: RL

Julklappstips del 1

Tänkte köra julklappstipsen i tur ordning från kommentar-fältet,så nu kör jag igång då =)

"Förslag på klappar till julklappsbyte, runt 100kr?"

Tips!: Ett år gav jag bort tre olika sorters te på ett julklappsbyte då alla skulle köpa något för ca 100:-.
Te är något de flesta dricker och om personen inte dricker te så är det ju perfekt att ha te hemma att bjuda på om inte annat.
Välj dina favoritsorter eller köp exempelvis ett svart, rött och ett grönt eller kanske fråga personalen vilka sorter som är populära.
Häromdagen köpte jag 3 olika sorters te (1 hg i varje påse) och det gick på under hundralappen.
Kan tillägga att personen som fick min julklapp det året blev jätteglad =)

v.48

Halloj!

Har sovit som en stock i natt och tror Ludwig ammat en gång mindre än vad han brukar..hmm har faktiskt inget minne känns som jag ammar i sömnen nuförtiden haha!

Var trevligt att vara iväg hem tills syster T med familj och fira Viggo igår, även om resan hem var min värsta tågresa någonsin så var det lyckat.
Syster som varit i USA nyligen hade så klart shoppat och inte bara till sig själv utan även fixat en liten "shop" till mig och syster R som vi kunde välja kläder i =) Victoria secret trosor var ett av de självklara valen jag såklart köpte, älskar dom!

Regnig och trist väder börjar jag nästan bli van vid men det är väl bara att dra på sig gummistövlarna för en promenad senare vid lunchtid, inget att gnälla över ;-)

Hoppas ni får en toppenbra vecka! Krams


1-års kalas

Det var trevligt på Viggos 1-års kalas idag och de hade dukat upp med massor av godsaker och Viggo fick fina presenter. Elwira som satt brevid skulle ju så klart hjälpa till att öppna paketen, och presentpappret ÄR ju så roligt at slita i ;-)
Viggo och elwira är söta tillsammans och det blev en hel del kramar under kvällen och Ludwig fick också lite gosiga kramar av stora syster som vanligt och Viggo tyckte han var lite intressant men kanske lite liten för han just nu, men när han blir lite äldre kommer även de busa och ha kul ihop =)

Lyckat kalas var det och som alltid är det kul att träffa syster T med familj. Kram till er!

Elwira har haft roligt och sprungit runt och busat hela dagen

Viggo tyckte om Mormors halsband

Klappa lillebror

och krama födelsedagsbarnet Viggo

Mina två små fina hjärtan!

Elwira körde med strumpbyxor pop,tofflor bobux, body fix/lindex, volangkjol & hårspänne h&m

kanske lillebror vill läsa saga? Efter Elwira bläddrat i boken så lämnade hon den brevis Ludwig- så sött!

Jag & Ludwig myser i soffan

paketöppning!

Wow en fin trumma!

Kaotisk hemresa


Idag har vi haft en mysig dag i Stockholm hemma hos kusinen viggo på 1-års kalas i Sthlm.  Vi åkte tåg dit och ditresan gick som på räls rent ut sagt men hemresan var riktigt jobbig och det började med att pendeln var försenad för pga en olycka på spåret.
Sedan fortsatte det hela med spårändringar på centralen, hissar som inte fungerade (där det inte heller fanns rulltrappa), tåget var försenat så det blev ca 40 min väntan stillastående innan tåget började rulla osv...
Så över två timmar senare var vi tillslut hemma *puH* tyckte så synd om Elwira som var trött eftersom vi var hemma över en timme efter hennes vanliga sov-tid för natten, så det blev lite stressigt där på tåget.
Jag brukar inte vara den som "beklagar" mig när saker och ting inte går som de ska men den här resan ikväll gick verkligen snett från början till start samt att jag hade huvudvärk dessutom och så grädden på moset så vrickade jag foten och höll på att ramla precis då jag skulle öppna upp dörren till lägenheten, kunde helt enkelt inte bli bättre. TUR att jag trots allt har två snälla små barn.
Det ärmMinst sagt skönt att vara hemma  igen och efter ett snabbt bad och kvällsgröt för Elwira så somnade hon på två röda.

Bortsett från den kaotiska hemresan 8det kommer dröja innan jag sätter mig på ett tåg igen) så har vi haft  en toppendag! mer om det strax, ska ladda upp bilder =)

En små trött Elwira som väntar på det försenade tåget i sthlm

Bråttom till kalas

Just nu är det brådis här hemma för vi ska iväg på 1-års kalas till Viggo, Elwiras kusin. tänk att han redan fyller 1 år nu på måndag, tiden går i hundra åtti!

men nu måste jag lägga in en högre växel så vi kommer iväg till vasastan. Ludwig sover än så jag hoppas jag kan lägga ner han smidigt i vagnen...

Önskar en riktigt skön Söndag!

091121

Bad hair day idag, passar bra att "gömma sig" i fläta och mössa tycker jag då

Mössa& leopardhalsduk- H&M
Skinnjacka- BZR
Tröja- H&M
Jeans- True religion
Overknee- La redoute

Min utsikt

Nu har vi precis kommit innanför dörren och nu är det verkligen mörkt ute! Vi har varit ute och gått en massa idag och även strosat lite på stan och sedan varit förbi till butiken och träffat farmor och M och två av hundarna som  Elwira gillar med blandade känslor, både spännande men lite läskiga på  samma gång =)

Elwira gillar sin nya vagn och att sitta framåt är helt klart bäst =) Ludwig somnade som ni ser på vägen hem, mystrollen!

Later!

Min utsikt alldeles nyss  

Kärlek från soffan

Ludwig & jag skickar en kärleks hälsning från soffan =) vi sitter bänkade framför idol som har just kärleks- tema ikväll, passar oss perfekt.
Trevlig helg & ta hand om er!


Fikar & provar mössa

Elwira har nyss fått mellis bestående av äppelbitar med lite kanel samt keso- kladdigt men gott tyckte hon =)
Själv åt jag smörgåsar och drack jag en kopp te med lingon & blåbärssmak. Gick förbi the´ boden tidigare och updaterade skafferiet med med rött rooibos te.

Provade nyss Elwiras nya söta mössa med fleecefoder i från H&M, söt som socker! Nu ska vi busa vidare här! Elwira är extra kramig idag,så jag har en extra mysig liten tjej här hemma idag- lovely!

och ny fin mössa till lillan =)

Rosetter

Var en snabbis på stan igår och köpte två snygga rosett-didem som jag kikat på tidigare som jag var sugen på.
Tycker det är ett lätt sett att piffa upp en enkel outfit genom att ha ett fint diadem i håret som bara tar några sekunder att sätta dit men genast känner man sig lite piffigare.
Det röda finns i flera olika färger men valde rött för det tycker jag passar nu när julen sakte men säkert börjar närma sig.
Ett par svarta tights med just rosetter har jag letat efter ett tag nu och bara hittat på nätet så jag blev glad att jag hittade ett par på stan nu. Syns dock inte på bilden att det är rosetter på, får visa när de invigs tillsammans med kjol eller klänning.

Just nu

Ikväll blev det fika från espresso house som äntligen öppnat även här i stan! Love it.
Just nu hoppar runt mellan Ludwig, nya mama tidningen och ska strax hämta upp tvätten i tvättstugan.
Är helt uppe i varv nu och förhoppningsvis somnar Ludwig strax så jag kan ta ett skutt in i duschen :-)
Kul föressten med kommentarer i inlägget om julklapps tips-tack, jättekul! fortsätt kom med förslag =) jag ska tipsa lite då & då här i bloggen tänkte jag.  

Trevlig kväll! 

091119


Rutig skjortblus- Lindex
jeans- True religion
Overknee -La redoute
Skinnjacka-BZR

Julklappstips?

Någon som börjat fundera på julklappar ännu? Tänkte att jag skulle tipsa om lite klappar här på bloggen, det skulle jag tycka var roligt om intresse finns?

Kom med förslag till vem julklapparna ska vara till så ska jag tipsa om klappar i olika prisklasser

Golden



Guldiga ting som lyser upp vardagen är väl aldrig fel? de guldiga mockasinerna skulle ju vara hur gryma som helst till förskolan, eller hur? de ser lite lustiga ut på bilden med själva strumpan som står rakt upp men jag tror de är snyggare IRL?
Tröjan med "Cute and clever" trycket var också cool och tröjor går ju alltid åt till de små.
En läcker guldig paljettkjol skulle få mig att se riktigt vardags- glammig utm, eller kanske till julbordet?


H&M


Tomtenissar


Har börjat kika lite smått efter tänkbart julpynt till hemmet. Gillar inte överdrivet mycket pynt med tomtar i varje hörn direkt. Gillar inte sånadär hustomtar så värst mycket heller...
Får se om det blir någon gran i år?
Tyckte dessa tomtenissar från maileg var otroligt fulsöta! Älskar ju deras kaniner och de här tomtenissarna skulle ju kunna fungera som både leksak till elwira & som dekoration.
 Den söta lilla släden skulle gärna min nisse få sitta och vila i när inte Elwira är upptagen med henne eller honom ;-) 



Elsas hem

Själens spegel

Jag tycker det är spännande det här med ögonfärg. När Elwira var ungefär som Ludwig är nu visste vi fortfarande inte riktigt ögonfärg hon skulle få för de såg grå/blå ut ganska länge och tillslut blev dom underbart hassel nötsbruna, underbar färg!
Varken jag Eller M har bruna ögon och inte heller mina eller M:s föräldrar har det men två av hans systrar har bruna, så det finns i släkten men på M:s sida.
Ludwigs ögon ser blå/grå ut nu och jag tror att han kommer få en riktigt fin blå nyans kanske, min älskade skatt nr 2!
 
Ludwig tidigare ikväll, min fina kille!

John Blund strejkar?

Jag börjar störa mig på ordet "mammaledighet" för det är minsann ingen ledighet, de borde ändra på det begreppet snarast.
Jag tycker det är jättekul att vara mamma"ledig"- så klart men det är små stressigt mellan varven och absolut ingen "ledighet" som vissa tycks tro?
Jag försöker alltid tänka att just den här bebistiden går så fort och att ta vara på var sekund men ibland glömmer man bort det när det blir lite stressigt.
 Men det går inte göra så mycket åt saken och man får försöka vara positiv iallafall för det blir inte bättre av att man "gråter över spilld mjölk".
Önskar dock jag var en en bläckfisk-mamma så armarna räcker till i alla lägen =) Idag är jag såå glad över att morfar varit här och kunnat hjälpt till! tack pappa.
 Ingen av mina två små har sovit en blund i dag, Elwira brukar alltid sova en timme efter lunch men Ludwig sover inte speciellt mycket men en kort stund på förmiddagen och en liten på eftermiddagen brukar han slumra ett par men idag har han bara sovit 15 min på pappas bröst. Jag däremot somnade nästan ståendes ett tag idag.
Smått övertrötta små barn med andra ord här hemma, fast Elwira somnade som vanligt till kvällen men L har inte somnat än men det gör han nog när jag går in med han till sovrummet. 

Nu ska jag hinna svara på kommentarer som jag inte hunnit och sedan får jag hoppas att inte John Blund tänker strejka i natt ;-) Kram o hej!






"Utelåst" pappa på besök

Nu är pappa här, sitter och myser med Ludwig som inte somnat för natten ännu :-)
Jag visste inte riktigt vilken tid pappa skulle komma hit idag och när jag precis tog telefonen i handen och skulle ringa så kommer M & pappa innanför dörren och berättar att pappa fått  stå och vänta utanför våran port i ca 50 minuter! Blir så trött på min telefon för man kommer inte alltid fram på den när man ringer, och man ser inte alltid något missat samtal. (måste skaffa en ny snarast!)
pappa hade ju så klart ringt mig flera gånger men eftersom min mobil blir mer och mer knas så kunde jag ju inte veta att han stod och väntade, stackrn. Men pappa är ju så snäll så inte såg han sur ut när han kom innanför dörren, bara log som vanligt, men kände mig lite dum att jag inte tänkt på att ringa tidigare...
Gjorde iallafall ordning lite värmande te och smörgåsar+ fullkornspepparkakor till han =)

Sussar i bodysuit

Ludwig ligger och sussar sött i soffan nu i en söt bodysuit från småfolk med bilar på.
Han växer så det knakar och storlek 62 i kläder är redan tight på lillkillen. Min fina lilla kille med vaken blick- jag smälter var sekund =)
Nu ska jag gå tillbaka till Ludwig och sniffa bebisdoft! tänk om de alltid skulle lukta såhär gott!

Kvällsfika

Blev sugen på pepparkakor i går och hittade en fullkorns variant från mitt favorit sort "Annas" som jag så klart ville prova på, och de är supergoda! Dessa kommer jag smakska på hela julen =)
Kobbs röda te "röd skymmning" med smak av vanilj och clementiner till det- mums!
Just nu sitter jag och väntar på morfar som är på väg hit ikväll med tåget, trevligt!

Icandy pear

Igår inhandlades den här underbara syskonvagnen från iCandy. Först hade vi ställt in oss på en Vibe men den gick inte in i våran supersmala hiss, så vi behövde en vagn som inte var bredare än 62 cm. (Vibe är 64)
Vibe är absolut en bra vagn men hade svårt i början när jag inte sett den i verkligheten att tänka mig ha ett av barnen sittandes "under" det större men efter att ha sett den i verkligheten fick jag ändra mig. När bebisen ligger i liggdelen verkar den klockren men sedan när barnet blir större känns det på något sett inte helt hundra om jag ska vara ärlig, och jag vet att jag skulle sakna ögonkontakten. 
 Viben VS icandy så vinner lätt icandy i mina ögon, helt klart. För oss som fått barn tätt passar den här icandy pear toppenbra.

Såg den här icandy vagnen på en bild för ett tag sedan och tyckte den verkade bra men kollade aldrig upp detaljerna runtomkring eftersom jag trodde den skulle vara för bred, så det vara bara vibe i tankarna ett tag där.
Men sedan gick alttså inte Viben in i hissen och vi började spana runt efter den här Icandy pear.
Den har bara funnits i sverige i 2 månader så det är en relativt ny vagn som inte så många har här, och bara det är ju ett plus i kanten ;-)
Den här vagnen kan man ha på alla möjliga sätt, två liggdelar, två syskondelar, vända dom på olika sätt, sätta fast bilbarnsstol (acta eller maxi cosi) Vagnen känns cool, smidig och stabil. Styret går även reglera, precis som man kunde göra med vår bugaboo- superbra.
Den påminner mycket om Bugaboo cameloeon med dessa snabbfästen så man snabbt och enkelt kan "bygga om" vagnen så som man vill ha den. Här finns lite fler bilder. Är jättenöjd med sittdelen bland annat som inte alls känns trång som jag trodde den skulle vara.
Vagnen är ett lätt aluminium chassi och med alla tillbehör väger vagnen 10.5 kg.

Vagnen invigdes utomhus i går när vi var och vaccinerade Elwira och Ludwig somnade direkt och Elwira ville sitta i vagnen så fort som M kom hem med den, så det blev ett bra betyg :-)

Elwira & Ludwig inviger icandy pear! Elwira verkade glad och nöjd och ville klättra upp i vagnen direkt

Såhär kan man också ha vagnen, finns många variationer & möjligheter, smidig & praktisk

Och såhär ser den ut som singel,HÄR finns mer bilder.


Vagnproblemet är löst & sprutan tagen

Nu har vi en klockren vagn, kunde helt enkelt inte bli bättre! Gillar den mycket mer än Vibe vagnen, åh vad bra det blev tillslut =) Är såå glad!

Vi är precis hemkomna och har varit iväg med Elwira så hon har fått vaccinet mot svininfluensa, skönt att ha det gjort. Ville absolut att hon skulle ha sprutan snarast möjligt eftersom Lille Ludwig som är för liten få ju inte ta sprutan och om Elwira skulle bli sjuk så blir ju även hans lilla kropp det *ve och fasa* hemska tanke.
Så det känns bra, undrar dock om hon kommer bli dålig som vi? det lär märkas ikväll isånnafall, får hoppas på det bästa.

Nej nu måste vi äta middag, en sen sådan men inte en minut försent känner jag, ryggbiff, klyftpotatis & ärtor- mums!

Later!


Ljuva ting



H&M kar rätt mycket smått & gott till den lilla tjejen just nu. En underbart söt plisserad chiffong klänning i rosa och en liten ballerinakjol till lilla sessan.
En cardigan med leoprint skulle jag vilja ha till Elwira, snygg! Och så de söta tossorna och mössan som är fodrade i fleece med rosettdetaljer, hur söta?
Ballerinaskorna finns även i en snygg röd färg, undrar dock hur bra de sitter på fötterna? Jag måste utesluta allt som sitter på fötterna till Elwira då hon bara lsiter av sig allt :-)

Glögg -09

I år blir det min tredje jul utan alkohol, eller mitt tredje år till och med utan alkohol. Men köpa alkohol & bjuda på ska jag göra =)
Med täta graviditeter följt av amning så har jag ju inte kunnat eller velat dricka en droppe på ett bra tag. Kunde druckit efter jag slutat amma Elwira men kände aldrig något behov. 
 Ratade minsta lilla promille både när jag var gravid & ammande, kändes inte heller okej att dricka viss alkohol som sägs att man "kan" dricka som gravid eftersom vissa sorter innehåller så pass liten mängd, men kändes fel att ens riskera och skulle aldrig kunna ha det på samvetet om det skulle hända något.
Jag är heller inte alls speciellt förtjust i alkohol så jag känner heller aldrig den här "saknaden" av att ta ett glas vin ibland. Men goda drinkar på party tackar jag inte nej till!

Personligen är jag inte heller superförtjust i glögg med alkohol men Blossas vita lättglögg är ett undantag som jag ÄLSKAR, så god med massa mandlar & russin i.
  Årets glögg smaksatt med clementin blir perfekt at bjuda på eller ge bort som en liten julgåva. Köpte även en annan starkvins-glögg "Amore vanilj" som lät spännande, får se om jag bjuder eller ger bort den.

Min favoritglögg, alla kategorier!

Barnvagns problems

Då var veckan igång som vanligt och vi har en hel del fix att göra samt skaffa en ny syskonvagn snarast , vi har nämligen lite barnvagnsproblem just nu.
Vi har en superliten hiss och Phil & Teds som egentligen inte alls är bred (64cm) är för bred för våran värdelösa mini hiss i huset. Bugaboon är 60 bred och hissen är ca 62 cm, så ni förstår hur smal den är :-) Själva hissen innuti är dock lite större, men det är dörren som  bygger en bit som gör så det blir för trångt att köra in.
Skulle aldrig fungera i längden att släpa på vagnen upp och ner i trapporna med två små barn...
Så nu är M på väg till Stockholm för att spana in en vagn som kom till Sverige för ca 2 månader sedan för att se hur den ser ut IRL, den verkar supersmidig och är en halv cm mindre än våran Bugaboo så nu håller jag tummarna att den är lika bra som den verkar för det finns inte så många alternativ för oss med smalaste hissen i stan...

Så fortsättning följer...

Phil& Teds Vibe, snygg och smidig! synd att den inte passade vår hiss...


Söndag & de två små

Nu sussar Elwira och jag har röjt undan leksaker och dammsugit i vanlig ordning. Har börjat med att ta Elwira till hjälp på kvällarna och lägga ner leksakerna i korgarna, tror det är bra att lära henne tidigt att plocka undan efter lek. Själv var jag helt hopplös som liten på att städa, jag började alltid leka med leksakerna istället och så fick mina systrar städa efter mig :P

Elwira har haft pippilottor i håret idag, ja ett tag iallafall tills hon slet ut dom, vet inte hur många gånger jag sätter upp hennes hår dagligen, dags för en toppning snart på henne också.

Varje gång Ludwig har blivit hungrig idag och börjat skrika så har Elwira sprungit fram till han och klappat honom på huvudet eller gett honom en puss och varje gång har han blivit knäpptyst, så det är bra att hon har positiv inverkan på honom :-) Det är en härlig syster Ludwig har!

Provar skor som vanligt, här favorit gummistövlarna

Klappar lillebrorsan försiktigt

mina två små i soffan

Elwira har sin "Elwira" kjol idag =)

Gladaste tjejen =) iklädd Tröja Tommy Hilfiger, kjol minifolk, spänne&tofsar H&M, tights ellos.
Ludwig är klädd i omlottbody,jeans och strumpor från p.op


Hmm vad ska jag hitta på för bus nu?

Elsas Mode, romanen av Sofie Fahrman

Nu har jag precis läst färdigt Elsas Mode, trodde det skulle ta mycket längre att hinna läsa ut boken men inte då.
Passade på att läsa klart de sista sidorna när Elwira sov sin nap efter lunchen.  
Kvällsamningarna i soffan när Elwira somnat för natten fungerar dock bäst att köra igenom några sidor ur en bok.

Just nu vill jag ha lättlästa böcker som man bara kan sätta sig och läsa lite en stund och kunna fortsätta där man slutat utan behöva "sätta sig in" i boken, för det fungerar inte med två små här hemma just nu ;) 
Det bjuds på mycket mode &part och boken är väldigt lättläst, smårolig och har en skön stämning.

Vad jag har förstått så ska det komma uppföljare om nu den första boken säljer bra, och det hoppas jag på. 

Mysigt & fint

Tights och stor tröja är två av mina hemma mys favoriter just nu. Älskar kombinationen av tights nertill och voluminös upptill, både slappt och bekvämt. den här mysiga outfiten skulle jag gärna vilja ha på mig idag, ångrar nu att jag aldrig köpte ett par svarta sammetstights som jag var sugen på för ett tag sedan, med rätt plagg till så är det ju snyggt- enkla basplagg till, inga mönster, bara så enkelt som möjligt- snyggt snyggt. Dessa vinröda känns även perfekta nu till höst och vintern.


sammetstights- bik bok
tjocktröja- bikbok
ullkappa- hm
boots- nilson
ring- house of harlow, kyssjohanna

Byta regn mot snö

Sista dagen på veckan och jag är små frusen idag och tycker det är så trist med det här regnet, det blir ju så mörkt också- jag vill ha ljus! eller tänk vad mysigt om det skulle börja snöa ordentligt vad mysigt det skulle vara och då blir det ju mycket ljusare- mycket bättre för humöret =)

Jag hoppas på en vit jul i år *håller tummarna* men det är ett tag kvar till jul fast i den här takten så är vi snart redan där! Man skulle kanske sätta igång med lite julklappsplanering så att man är ute i god tid och slippa trängas på stan såhär i influensa tider dessutom *note to myself*

Puss & kram!


Sista magbilden

Satt och kikade på BB-bilderna med Ludwig igår och jag kan knappt komma ihåg att det redan har gått över en månad sedan han kom till värden!
Att ha få varit med om en andra mestadels väldigt härlig graviditet samt ännu en lyckad förlossning och få en till skatt känns nästan för bra för att vara sant, det är så stort!


Är så glad över att allt har gått så smidigt utan några som helst komplikationer och att alla är friska. Att allt har gått så lätt känns faktiskt nästan oförskämt bra, att det verkligen kan gå så "smärtfritt" med allt? Jag tror mycket hänger ihop med positiv inställning och inte klaga över små saker och att alltid försöka göra det bästa av situationen.

Jag minns att jag kände mig som värsta super mamman efter förlossningen när Elwira kom och nu är jag en super- mum gånger 2 =) Älskar mina två små oändligt mycket- kärlek

M knäppte sista magbilderna emellan en värk uppe på BB =)

Här är en trött & nyförlöst mamma men en lycklig sådan med en helt färsk Ludwig =)


Rosa boardman

Jag beställde i somras det här regnstället från Didrikson som jag då tyckte var för stort för Elwira. Didriksons storlekar är dock väldigt stora i storleken. Då var det heller inte aktuellt med ett fodrat regnställ men nu saknar jag verkligen det. Hittills har vi kört med ofodrade ställ och med fleecekläder under när det behövts men nu börjar hon växa ur dom. 
Har inte heller hittat något regnställ so jag tyckt så mycket om som just det här "boardman" regnstället från didrikson. Det verkar så skönt att ha på sig och verkar vara i toppen kvalite, superbra att stället även har  
förstärkta partier vid knä, rumpa och underarmar.
De finns i flera olika färger och varianter med prickar och camouflage bland annat. Hittade ett rosa som bara inte gick att motstå!


Lördagsmys

Hallå i regnet!

Blött och trist det är ute i dag, hu jag fryser bara jag tittar ut genom fönstret nu. Nej vart har solen och det fina höstvädret försvunnit? mörkt är det dessutom, nej tur att man har tak över huvudet :-)
Har tänt lite ljus här hemma och ett yankkle candle brinner och doftar ljuvligt i hela lägenheten, mysigt!
Försökte komma  in på h&ms sida för att spana in Jimmy Choo kollektionen, men kom aldrig in, alldeles för många som sitter framför datorerna och vill samma sak förmodligen.

Har suttit en stund med Elwira och ritat med kritor, fast det är inga låna stunder hon gillar att hålla på med det, nej här ska det vara full rulle och nya bus på G non stop!
Det känns verkligen som hon blivit så stor och duktig nu, det är roligt att se. Och skillnaden känns ju enorm i jämförelse med lillebror! men han växer så det knakar och tänk vad roligt det kommer bli sedan när de kommer kunna leka med och få ännu mer glädje av varandra.

Tänkte försöka rensa lite bland Ludwigs kläder idag, han har ju snart redan vuxit ut 62 i storlek. Nu hör jag Elwira i hallen, runtklampandes i mina boots- så allt är som vanligt här hemma ;-)

Trevlig Lördag!

Gooey

Vi fick hem den klänningen från gooey till Elwira genom ett samarbeta med Kidzine .
Klänningen är tillverkad i 100% Öko- tex bomull. Idag har Elwira haft på sig den här klänningen hela dagen och fungerar fin fint även att busa runt i. Skön och lite tjockare bomull vilket jag gillar, mjukt och skönt ska det vara.
Tvättat klänningen en gång och var inga konstigheter som hände med klänningen efter tvätt. 

Just nu har gooey även rea på deras Webshop


Könsroller


Fick en fråga som löd följande tidigare:

en sak jag funderar lite på, tycker du (och/eller tror) att det är skillnad på kiddisarna för att de har olika kön? eller är det slumpen bara?


 Jag tycker är skillnad på tjejer och killar till viss del men jag tror att samhället och föräldrarna har stor påverkan på barnens beteende beroende på hur barnen uppfostras bland annat.
Skillnaden på tjejer och killar är nog inte bara könet utan även skillnaden på killar och tjejers hjärnor.Minns att vi diskuterade detta ämne på en kurs på gymnasiet.
Män och kvinnors hjärnkapacitet tror jag skiljer sig åt, hur vi tänker och talar och har bättre och sämre förmågor beroende på könet.
Just den biten tror jag inte går att styra över, att män och kvinnors hjärnor är olika redan från födseln.
Bara ett exempel på en vardaglig sak på hur vi kvinnor tänker mer analytiskt och vrider och vänder på det mesta medans killar sällan överanalyserar saker som vi. Eller det här med kvinnors simultankapacitet, det är ju något som killar ofta saknar.

Men är tjejer exempelvis mer känsliga än killar började jag fundera på? ja skulle jag svara utan att analysera men är det på grund av att vi har olika kön,olika hjärnor eller olika uppfostran eller hur samhället är? 
Här är jag kluven, tjejer och killar bemöts olika, medvetet eller omedvetet. Även om föräldrar som aktivt försöker förhindra att hamna i olika könsroller i hemmet med sina barn så går det ju inte undvika helt- om inte alla börjar bemöta tjejer och killar likadant. Jag tror egentligen inte att tjejer är mer känsligare är killar från grund och botten, utan det är något som vi styrs emot genom uppväxten, att vi anses "ska" vara på ett visst sett och vara mer omhändertagande och "fina" i vårt beteende.
Redan från start börjar tjejer och killar behandlas olika, det här med färger tjejer "ska" ju ha rosa och killar "ska" ha blått, eller..?

Tjejer får mestadels dockor att leka med och killar får bilar, bara där är ju en sak hur barnen lär sig bete sig, med dockan leker man försiktigt och "tar hand om" varsamt och med bilen kör man runt på golvet och gör brummande läten och kan vara ganska våldsam lek eller för att inte glömma robotar och superman som klarar allt.
 Sedan är det ju föräldrarna som visar hur man "ska" leka med leksakerna, barnen tar bara efter.
Elwiras leksaker är mestadels klossar, bilar och andra neutrala saker men självklart har hon även dockor att leka med. Jag vill uppmuntra henne att leka med både dockor och bilar, det spelar ingen roll för mig hon får gärna leka med bägge pch samma saker tycker jag Ludwig kan få leka med när han blir äldre.
Men där skiljer sig min och M:s åsikt, han kan säga rakt ut att han tycker inte killar ska leka med dockor exempelvis och där är han så gammalmodig i sitt tänk enligt mig. varför skulle inte en kille få leka med dockor exempelvis, vad skulle hända? skulle detta barn som gjorde det växa upp och bli en fjolla eller kanske bli homosexuell? nej skulle inte tro så.
Även det här med "tjej och killsporter" har vi delade åsikter om. För mig får hon gärna börja spela hockey om hon så vill, det är hennes val.

En sak jag tänkt på när jag är på Elwiras förskola är hur de andra två tjejer som går där är mot skillnad mot Elwira, dom sitter mest snällt i soffan och bläddrar i böcker eller leker med en docka. Elwira däremot röjeer runt bland killarna och är "en i gänget med dom".
Funderar på om det är föräldrarna som skapat detta beteende och ja, det tror jag för dom är i nästan samma ålder som  Elwira och förmodligen leker dom såhär även hemma, men det är bara vad jag tror som sagt.
Vilken ålder blir barnen könsmedvetna? jag menar Elwira har väl egentligen ingen aning riktigt än om hon är en tjej eller kille? (hon är 18 månader)
Men när hon kommer bli det och kommer förstå det kommer hon börja förstå att "dockor är tjejleksaker och bilar hör mest till killar"
Hoppas dock att Elwira kommer fortsätta leka med bilar och jag ska absolut vara mamman som uppmuntrar att prova på allt och få leka med det hon gillar och jag är ingen som daltar med henne.

Ett annat exempel är hur vuxna beter sig när en tjej eller kille ramlar, när killen ramlar så är det oftast "upp och hoppa,  rambo" eller något liknande och när en tjej gör det så är det "oj då hur gick det? ska mamma blåsa"  Det jag menar är att det generellt är såhär, men alla beter sig såklart inte såhär men vuxna överlag.
Här hemma är det "upp och hoppa" som sägs när Elwira ramlar, inget annat.

Det är väl egentligen inte så konstigt att vi faktiskt blir olika eftersom vi behandlas olika redan från start mer än vad vi kan tro?

Jag tror altså inte att killar & tjejer är helt neutrala från födseln eftersom vi har utvecklat olika hjärnor men genom att vi sätter barnen i könsroller så uppfostras vi olika och blir därefter. En kombination tror jag är svaret.
Barn gör som vuxna och vill göra så som vi gör, säger vi till en kille att "dockor är för tjejer" klart denne tror det också. Vi vuxna har ju inflytande på barnen, både med de bra och sämre sakerna.
Även om tjejer och killar är olika starka fysiskt sett så ska inte det vara mer acceptabelt för en kille att kunna bete sig på ett vist sett som är helt oacceptabelt för en tjej enligt mig. Vi borde behandlas mer lika redan från barnsben- det skulle vara en grund till att skapa bättre jämställdhet senare i vuxenlivet i framtiden för alla.
Mer jämställdhet kräver ändrade beteenden och visst har man kommit en bra bit på vägen när det gäller det, men ännu har exempelvis män och kvinnor inte samma lön exempelvis, ett bevis på att vi tydligen inte är helt lika, eller lika mycket värda?

nej nu avslutar jag här innan jag börjar flumma runt i ämnet mer än såhär, intressant fråga, blir nästan sugen på att läsa en kurs i genusperspektiv för att få mer kött på benen.










övar för fullt

På kvällen är det jag och Ludwig som bosätter oss och myser i soffan, då är det han som får all min uppmärksamhet efter att storasyster somnat vid sju tiden. Då blir Ludwig helnöjd, han älskar så klart mammas närhet och jag hans. Varm och gosig liten bebis att mysa med tröttnar jag aldrig på.
Jag försöker ha som "mål" att försöka komma i säng med Ludwig innan elva just nu, men det är inte alltid jag lyckas, men man får göra vad man kan och träna på bra rutiner tycker jag är viktigt. 
Ikväll somnade han strax innan elva så en klapp på axen till oss bägge :-)
Han är ju bara lite över en månad gammal så att somna elva är helt okej för mig och ju äldre han blir desto tidigare kommer han somna, för hoppningsvis.  Han brukar vakna 1-2 gånger på nätterna för att få mat men somnar om direkt efteråt så det är toppen skönt.
Elwiras rutiner har vi lyckas exemplariskt med måste jag säga så nu jobbar jag på att Ludwig ska gå i liknande  fotspår.
Knäppte lite bilder på sötnosen i soffan för en stund sedan innan han åt och slutligen somnade.

Natti natti!

Myser!

och så kör vi lite ryggträning, bra med lite träning en stund innan läggdags :-)

ett litet smile!

Hej snygging!

Crazy day

Ännu en dag som gått i rasande tempo och var små kaotiskt vid lunchtid, Ludwig som var hungrig och sällskapssjuk och Elwira som var trött och hungrig och en mamma framför spisen som fixade spagetti bolognese så fort det bara gick, ja jisses små stressande minst sagt. Sedan drog Elwira ner tallriken med mat uppäten till hälften, men det är en annan historia...
Ludwig är verkligen en vaken liten sötis och varit det sedan han var nyfödd, jag tror Elwira sov mer än vad han gör nu? Men äter och växer så det knakar och han sover ju på natten så det är inget som verkar påverka honom.
Ibland känner jag mig otillräcklig när jag måste sitta med Ludwig så mycket och inte han ge Elwira 100% uppmärksamhet men jag får kompensera det så fort jag får chansen och försöker visa extra mycket kärlek till henne så hon inte känner sig bortglömd. Tror inte hon känner sig bortglömd, det är bara jag som får lite dåligt samvete mellan varven.
Är glad att hon trots allt inte verkar vara påverkad negativt att ha fått en lillebror för han får minsann pussar hela tiden, till en annan är hon sparsam med pussarna :-)

Nu gäller- en kopp te och ett gäng sena kvällsmackor med ägg!


091111



Jeans- True religion
(Amningslinne)
Cremevit topp- Riley
Kilklackar- vagabond
Fuskpäls- h&M
Rosettspänne- H&M

Madicken klänning

Hittade den här fina klänning med Madicken känsla på ellos, lite otippat. Jag älskar Madicken och deras underbara kläder Madicken & Elisabeth har i filmerna.
 Klänningen säljs i ett set i två delar med klänning och blus med puffärm. På bilden ser klänningen välarbetad ut med många fina detaljer som jag gillar.
149:- för en riktigt fin klänning känns som ett riktigt kap om den är lika fin i verkligheten. Många små tjejer som kommer bli fina i den här. 




Ellos


Raka true

Nu har jag provat mina nya True religion jeans ordentligt och idag har de invigts. Mina andra par jag har är i stuprörs modell men dessa är raka, snyggt tycker jag. Perfekt att ha över skor, i högre stövlar passar ändå stuprör klart bäst.

true religion i modellen billy

Intervju; Kidzine

Kidzine har gjort en intervju med mig om inredning till barnrum, läs här om du har lust

Ugglan i natten

Blev ännu en sen natt för mig igår då Ludwig var vaken till två på natten ungefär och när han väl somnat så var jag inte ens trött, fast jag var nog övertrött men kunde inte alls sova så jag plockade och styrde med allt möjligt här hemma till tidig morgon (!) Fick iallafall lite vettiga saker gjorda som att begära föräldrapenning och lite sånna saker.

I morse när Elwira vaknade kunde jag knappt öppna ögonen, man brukar ju säga att det inte går men mina ögonlock var verkligen tunga och gick runt med halvöppna ögon när jag styrde med frukost och klädde henne :-)

Nog en dusch så länge som Ludwig tillät tidigare och efter det har jag suttit och degat framför nyhetsmorgon fram tills nu, skönt när man är trött! Måste nog försöka ta mig en power-nap senare...

Grått och trist väder ute idag men jag hoppas ni får en bra Torsdag!

Update: det är ju Onsdag idag, fick verkligen för mig att det redan var Torsdag, så bra att det inte var så för nu känns det som jag fått en dag "till godo" !

Ler!

På kvällarna är det Ludwig som får all uppmärksamhet och han älskar att vara nära mamma och gosa! och jag kan inte sluta pussa på han och sniffa på hans underbara bebis doft! Att ha en bebis hemma är verkligen något speciellt, bara att höra dom små grymtningarna och alla läten som bara en bebis kan göra får mig att smälta.

Idag har har varit en superglad liten kille som log åt mamma flera gånger idag. Det var första gången idag som han verkligen kunde "besvara" ett leende när jag log åt honom.
Synd att jag inte hade kameran nära då, fast jag var iofs trollbunden just då och hade inte en tanke på det just då.
 Hittills har det nog bara sett ut som han log på munnen, för bebisar har ju en massa miner för sig men idag var det verkligen "på riktigt"-  han hade ögonkontakt med mig och log när jag log flera gånger under dagen, så underbart sött =) Otrolig lycka! Nu ska vi fortsätta mysa i soffan. Kärlek!

Träning pågår!

Ludwig kör sitt dagliga pass på mage just nu så han får lite träning, han är så duktig så =) stönar och kämpar och ibland snurrar han runt till ryggläge, min lile prins! kärlek

Upplagd igen

Pågrund av lite "missförstånd" så har jag lagt ut "Burberry" dynan+ suffletten på tradera igen. Pimpa buggan så den blir snyggast i stan =)
Dynan kollar du på här & suffletten finns upplagd här

091110

Använt fusk pälsjackan från förra året idag för första gången för i år- ÄLSKAR den här stora lurviga saken :-)
Enkel vanlig,fläta i håret idag.

Fuskpäls- H&M trend
Jeans- True religion
Skjortblus- Lindex
(amnings t-shirt H&M)
Kilklackar- Vagabond
Halsband- Pilgrim

Wind & Weather cream

Den här krämen från Weleda började jag använda förra hösten på Elwira när det började bli lite kyligare.
Passar perfekt när det är kyligt och blåsigt ute för att skydda barnets fina hy.
Såhär lyder Weledas beskrivning;

En mild vind- och vädercreme som skyddar känslig hud i ansiktet mot kyla, vind och rå väderlek. Rent Bivax och hudvänligt ullfett bildar en naturlig skyddsbarriär utan att hudens egen andningsförmåga påverkas. Värdefull Mandelolja vårdar och gör torr och irriterad hud märkbart smidigare. Ett växtutdrag ur ekologiskt odlad ringblomma verkar lugnande på huden. Vattenfri.

Jag tycker den fungerar jättebra och nu har jag köpt en extra tub som Elwira ska ha på förskolan också.

GoD MoRgOn!

Godmorgon!

Blev sent i natt för min lille man ville inte somna före tolv och vi kom nog i säng vid två tiden ungefär. Är dock inte så trött, men det kommer nog senare. kanske blir en kaffe kopp i dag, och det dricks bara vid "nödfall". Det går inte att bara lägga sig i sängen när man har två små så då får det helt enkelt bli kaffe :-)
Tycker egentligen inte det är speciellt gott och så får man ju gula tänder, men mina tänder är endå inte blekta nu på evigheter så det känns som just det kvittar.
Gillar heller egentligen inte dricka kaffe när jag ammar, men en kopp då och då skadar ju inte.

nej nu ska jag gå och passa på och äta frukost nu när Ludwig ligger mätt och nöjd i sitt gym!

Önskar en trevlig Tisdag!

Vippig, dinglande & paljetter

Älskar svarta vippiga klänningar till fest och här är en enkel och svart variant som liknar en från H&M jag köpte förra året. Addera en tyllkjol under för extra fest/prinsess klänning och tona ner det med en kort skinnjacka skulle vara tufft.
Svarta, stora dinglande örhängen passar såväl till vardags eller fest. Paljetter hör alltid party till så den lilla väskan är klockren :-)


H&M

Tokfia!

I Fredags när jag la Elwira efter lunchen så gick jag in och skulle titta till henne efter en stund som jag alltid gör med jämna mellanrum och då hittade jag henne i hyllan där skötbordet är! Hon hade dessutom slängt av sig tröjan, fast det är inget ovanligt för att vara henne, hon slänger av sig det mesta ;-)
Igår också efter lunchen hade hon rivit ner skötbädden från skötbordet och somnat på den, haha!
Tokfia! gulligt att hon tagit med giraffen där hon hade lagt sig =)

Fungerar tydligen bra att sova såhär också ;)

True Billy

Älskar mina true religion so jag inte hittat någon ersättare för på flera år nu så det blev att "slå till" på ett nytt par från  samma märke. En ljusare modell med rakare ben, tycker dom  är supersnygga ska förslöka hinna prova dom ordentligt ikväll.
Kom snabbt i mina gamla jeans efter graviditeten så gissa om det är nice att kunna ha på sig jeans nu, även om jag gillar tights ;-)
Det var min syster R som beställt dom men valde sälja dom till mig, perfekt! dessa kommer användas länge länge, precis osm de andra paren och dom är värda varenda krona.
 
Jeans True Religion i modellen billy


väska jag "behöver"

En perfekt liten läderväska har jag velat haft ett bra tag och dessa från Mimótica Micola ser helt fantastiska ut och i skinn så klart.
En vanlig väska man slänger på armen går bort för min del just nu för det är inte så ofta jag använder det nu när jag alltid har minst ett barn med mig ut. Så en liten snygg axelväska skulel inte sitta helt fel.
Axelremmen är flätad, och bara det är ju plusspoäng- det är detaljerna som gör det ;-) samt att den även går att ta bort och användas som clutch.
Många fack är alltid bra och mönstrat foder är fint. Svart skinn och "guld" detaljer känns väldigt "jag" men den bruna nyansen ser väldigt fin ut den med. En present att ge till sig själv kanske?


Accessora

Schyssta jeans


Jag äger faktiskt inga jeans från H&M men den här modellen såg riktigt schysst ut- me like! Gillar den tighta passformen och tvätten.Och de kostar inte mycket för att vara jeans 399:- som hittat. undrar hur de håller passformen?


Passar till julens festligheter



Var på Lindex tidigare och spanade in dessa tre underbara klänningar! hittar alltid fina plagg därifrån just nu.
Min favorit är den rutiga, så söt med tyll under. Den helröda var också jättesöt men det var synd att det var broderat upptill på den.
Perfekta små julklänningar till den lilla tjejen på julbordet, julfesten eller julafton exempelvis. Finns upp till strl 86.


Lindex

Godmorgon ny vecka!

"God morgon, god morgon, hör fåglar sjunga glatt, god morgon god morgon i kör" =)
Har haft en skön helg bortsett från lite ihärdigt bebisskrik från Ludwig i två kvällar i rad av någon anledning, förmodligen något tillfälligt eftersom han blev lugn och nöjd efter jag slutat med mjölkprodukterna men i helgen var det något som gjorde han missnöjd tillfälligt. Svårt det där när man inte vet vad det är, så man får göra det bästa av situationen när han blir lessen.
Annars har vi haft det bra med våra två små och det är full rulle på Elwira som vanligt, hon är så rolig och man får många skratt av den där lille tjejen! sötast i värden är hon.

Nu är det en ny vecka och Elwira har blivit lämnad på förskolan och jag har njutit av min frukost i lugn och ro här hemma i tystnaden, skönt och lite ovant :-) solen börjar dessutom kika bram här- underbart!

Känner på mig att det blir en riktigt bra vecka! Hoppas ni fått en riktigt bra start på eran- Kramar!

Franskbröd med skinka, picksalami, gurka & paprika

Yoghurt med havrepuffar, gojibär, russin och skivad banan

Godaste juicen ever! MÅSTE provas om du inte redan gjort det ;-)


Fars dag

Idag är det ju som bekant fars dag och det blir andra gången M blir firad på denna dag som numera är finaste tvåbarns pappan :-)
Min egen pappa är den bästa! och den bästa morfadern till Elwira & Ludwig. Extra kram till dig!
Kärlek.

En trött nybliven 2-barns pappa på BB den 3 oktober i år

Ludwig och M sussar sött på BB

Finaste Elwira & Marcus i somras


Morfar myser med Ludwig

En liten Elwira (11 månader) & morfar i parken

Vitt & rosa tröttnar jag aldrig på

Fina prylar i vitt & rosa står alltid högst upp på min önskelista till hemmet. Rosa är och kommer nog alltid vara min favoritfärg och som jag alltid inspireras av och tröttnar aldrig på rosa och vitt.
En rosa kitchen aid känns inte alls aktuell av två skäl, den är dyr och får inte plats i köket (tyvärr) men åh så läcker den är! frågan är bara om jag skulle välja en rosa om jag någon gång i framtiden skulle köpa en?

Två små ljuslyktor i zink har in skaffats för i år som är supersöta men en större vit letar jag fortfarande efter utan resultat hittils.

Lampan från kartell är en läckerbit som mitt öga aldrig tröttnar på... (psst tomten! jag har varit snäll!)
Ittalas skålar och ljuslyktor har jag tänkt börjat samla på och jag spanade på de rosa i butik här i stan för ett tag sedan men tyckte inte alls de var lika fina som den här nyansen nedan. Hittade den här bilden när jag gogglade efter just rosa, men kan inte hitta just den här färgen någonstans?! vill ju ha...

Goda teer vill jag uppdatera skafferiet med och teerna från kobbs har snygga förpackningar dessutom, smaken "himla gott" är faktiskt himla god och är ett "svart te från Asien med blåklint och apelsinblomma. Arom från kvitten, persika och grädde fri från mjölkämnen."

Ett doftljus från franska märket durrance skulle jag vilja sniffa på i doften som heter "Pear william" bland annat. Hittade några av ljusen i en butik här i stan (moderna hem) men ingen av de föll mig i smaken.
 Ljuset finns även i doften "cotton clean" som bara inte kan bli fel, men de andra dofterna känns risky att beställa på nätet.





Rosa kitchen aid, zinklyktor i vitt gårdsromantik, lampa kartell," Himlagott" te från Kobbs , Ittala skål lykta Ittala, Doftljus Durance

Gårkvällen & personligheter

Blev en bloggfri dag i går och det var fredagsmys på hög nivå här hemma. När det är grått och trist ute är det extra mysigt att vara inne med tända ljus, gott att äta och bara vara tycker jag. Jag får inte preics dåligt samvete av att inte gå ut.
Kollade på Idol som varge Fredag och erik utklassade verkligen alla, han är klockren!
Hela helgen ska det tydligen bli grått och trist väder så det blir mycket mys inomhus men ska nog ta en liten repa på stan för det var ett bra tag sedan jag gick runt i butikerna fast vi bor mitt i smeten.

Ludwig känns redan "stor" och det är så kul nu när han hänger med med blicken och tittar på allt med sina stora ögon och sprattlar på sitt bebis vis med sina söta armar och ben som han inte kan koordinera helt ännu.
massor roliga läten har han och jag skrattar ofta åt hans små grymtningar och han uttryck. Speciellt när han ammar är det kul att kolla på han. bebisar är så roliga då de verkligen kan få allt de vill av oss mammor bara genom att skrika lite så blir de burna, tröstade och matade på nolltid och blir oftast nöjda på två sekunder när de fått vad de vill och oftast är det ju mat de gapar efter, så är det med Ludwig, han älskar mjölk ;-)
Tänk vad beroende de små liven är av oss och deras framtid vilar i många år i våra händer. Jag vill göra allt för mina små fina som ska växa upp till friska och starka individer- både på insidan och utsidan.

Det är så intressant med personligheter och det ska bli spännande att se hur Ludwig blir också! Hoppas han blir lika tuff som syster sin :-)
Elwira är verkligen en tuff liten tjej och är inte alls som de två andra tjejerna på förskolan som mestadels leker med dockor och sitter i soffan och snällt sitter still och bläddrar i böcker- nej Elwira leker med både dockor & bilar och röjjer runt precis som killarna och "tar plats".
Just att "ta plats" hoppas jag hon kommer fortsätta med för i det här mansdominerade samhället är det just ta plats som vi tjejer måste göra.
Är glad att Elwira inte är någon kinkig typ som är mammig/pappig och tjuter för minsta lilla eller ständigt kräver våran uppmärksamhet, hon är helt klart redan nu en cool & glad tjej och en "kavat" sådan som fröknarna på dagis beskriver henne som.
Är så stolt över att hon är och kommer bli en så fin bra storasyster till sin lillebror, bättre förebild kan han inte få.

Tända ljus är ett måste till fredagsmyset, här snygga & enkla kivisar

Läste några kapitel ur Elsas Mode i gårkväll efter idol & cirkus möller i soffan då Ludwig somnat i mitt knä

Rent men ingen doft

Åh vad jag saknar den här lukten av ren tvätt just nu! Har ju tvättat som en liten tok idag och har tvätt som hänger här inne på torkstället nu men det luktar inget.
Jag använder bara parfymfritt tvättmedel som är rek av astma och allergiförbundet eftersom vi har två små här hemma och dessutom en liten Ludwig med sin fina bebis hy som jag inte vill riskera att han ska få utslag eller liknande av parfymen i tvättmedlet.
För ett tag sedan köpte jag ett litet ljus från yanke candle med doften "clean cotton" som jag alltid tände bland annat när jag tvättade, så att det faktiskt luktade ren tvätt :) men nu är det slut så jag måste nog klicka hem ett nytt

Bild: amorina


Städryck

Idag har min feber försvunnit och jag känt mig precis som vanligt, lite trött i eftermiddags bara så jag tog Ludwig och gick in i sovrummet och sussade en stund extra på förmiddagen, det är mysigt att ligga och sova med honom och när det bara är han och jag i dubbelsängen så kan jag slappna av utan att känna att jag kanske rullar över honom i sängen, för då få han ligga på M:s sida och ser så liten ut i stora sängen =)

Har legat efter här hemma med tvätt och städ efter Elwiras förkylning och så höstlovet så idag har jag varit flitig och röjjt upp och tvättat allt här hemma. Skönt att ha det gjort till helgen och nu är det mindre prylar för elwira att dra fram, har även fyllt en hel kartong med massor leksaker som bara dras fram av Elwira utan att hon direkt leker med dom som man bara går och snybblar på, hon har leksaker så det räcker.
 Ska bli såå skönt att slänga sig i en renbäddad säng ikväll för nu är jag redan trött, jag som vanligtvis är en riktig nattuggla!

Nu ska jag göra en fruktsallad och se på film med mysbebis på magen =)

Trevlig kväll!

Baby care

Hittills har vi enbart använt Weledas produkter men nu har jag även provat dessa två produkter som jag är jättenöjd med.
Estelle & Thild har underbara produkter för både stora och små och den här cremen har jag använt till Elwira ett tag nu och tycker den är bra.
Earth Friendly Baby har organiska produkter och den här luktar lavendel men inte för starkt och löddrar härligt. Är sugen på att prova de ekologiska våtservetterna & bubble bath nästa gång det blir dags att köpa nytt.
Naturliga produkter satsar jag på till de små och har även blivit bättre på att välja dessa produkter till mig själv.

Earth Friendly Baby köpt hos gröna grodan

Täta BVC besök

Idag var jag med Ludwig på BVC och det är alltid lika roligt den här första tiden då man ofta får besöka BVC för kontroll, sedan runt 9 månader ungefär så *poff* så blir det väldigt glest mellan kontrollerna.
Mätte huvud, mätte längt samt vägde Ludwig idag och när jag kom hem blev jag nyfiken på vad Elwira vägde vid samma tidpunkt så jag plockade fram hennes lilla pärm och kikade efter.
Ludwig är större än vad hon var vid 1 månads ålder, fast ingen extrem skillnad och man kan ju egentligen inte alls jämföra för det är ju individuellt, det var bara av ren nyfikenhet jag kollade och jag kan knappt komma ihåg att Elwira faktiskt har varit såhär liten.
Ludwig vägde 4826g nu vid 1 månad (och en dags ålder) och Elwira vägde vid en månads ålder: 4550g.
Han är dessutom redan 57 cm lång och han var 51,5 cm när han föddes så ni förstår hur fort det går!
Våran lille kille äter och mår bra och det är det allra viktigaste.

Ludwig fick ett bad idag & jag tog en snabb bild i spegeln som tydligt behöver putsas märkte jag *oops*

och just i denna skrivande stund var jag nyss och knäppte en bild på han nu när han sussar sött och spretar med sina långa fingrar

Första dagisfotot!

Åh vad glad jag blev när vi fick de första dagisfotografierna! Gruppbild och porträtt fick vi hem, som jag inte kan sluta gå och titta på och alla barnen ser lika fundersamma ut =) 
Elwira fick sitta i mitten på fotot och det är jag glad för eftersom hon sys ordentligt då, tillskillnad från en annan liten tjej (med rutig tunika på bild) som ser helt inklämd ut.
Porträttbilden väljer jag att inte visa nu för tomten kanske kommer med en bild till jul till vissa utvalda ;-)

Elwiras första dagisfoto nu när hon är 18 månader, vår älskade skatt!

Elsas mode


Fick en stund för mig själv idag när lillen somnade och Elwira var på dagis. Jag var snabb med att plocka fram lite smaskiga kärnfria vindruvor att smaska på och äntligen få börja läsa Elsas mode som Sofie Farman skrivit.
det var verkligen skönt att bara sitta ner och läsa ett tga för det var ett bra tag sedan jag gjorde det och så var det nog bra för min febriga kropp dessutom.
Lättsam läsning är precis vad jag behöver och har tid med just nu och jag gillade boken redan från första sidan

Boken köpte jag på akademibokhandeln för 199:-

Buggan och "Burberry" tillbehören säljes

Eftersom våran Bugaboo cameleon är ute för försäljning nu så har jag lagt ut våran snygga "Burberry" liknande suflett samt dyna på tradera, tänkte om någon är intresserad så kollar du här på sufletten och dynan.

Update: Vi säljer även våran Bugabbo camelon komplett med ligg+sittdel samt alla tillbehör! det enda vi säljer separat är "burberry" dynan& sufletten. Vi säljer vagnen med ett helt nytt och oanvänt chassi som ligger oupplockat i kartong, så vagnen bllir så gott som ny fast till ett begagnat pris=) En helt ny, oanvänd basket(varukorg) till och allt för 7000:-

Fars dag på söndag

Jag är lycklig över att ha de absolut bästa papporna runt om kring mig! Min pappa är den absolut bästa pappa man kan ha! och så är han dessutom en perfekt morfar till Elwira & Ludwig numera.
Min Marcus är den finaste fadern till våra två fina barn. Jag är lycklig över att jag har dom i mitt liv =)
Uppskattanska man alltid visa men nu på Söndag när det är fars dag så får man tillfälle att visa det lite extra och det vill jag göra, inget avancerat behöver det ju vara, det enkla är oftast det bästa.

Vad har ni tänkt hitta på?

Lite kul "fylla i" bok från systerlycklig

Godmorgon lillördag!

Godmorgon!

Känns som vi fått en riktigt bra start på dagen idag och jag känner mig myckt friskare idag även fast febern sitter i och känner mig ganska svettig så jag ska försöka vila och bara ta det lungt med lille Ludwig idag. Kanske somnar han så jag får tid att börja läsa min nya bok Elsas mode som Sofie Fahrman har skrivit som legat oläst sedan den kom ut för ungefär en vecka sedan.
Ett besök till BVC ska jag dock orka med, är ju inte så långt att gå så jag tror inte jag blir sämre utav det precis och lite frisk luft skadar inte.

Nu vill Ludwig ha frukost nummer 2 så jag ska slå på tv.n och sätta mig i soffan nu.

Hoppas ni får en riktigt bra "lill-lördag" idag !

Ludwig 1 månad

Idag blir våran Ludwig 1 månad- redan! Äter och växer gör han bra och redan vuxit ut en massa kläder.
Han är en riktig liten sötis och är mycket sällskapssjuk och vill ha MYCKET närhet & kärlek, mitt hjärta.
Det är så mysigt att ha en liten bebis- igen och jag försöker verkligen ta vara på den här bebistiden för jag vet att snart är den förbi och sedan kommer jag sakna den här tiden då han blir äldre.
Tiden går dock ännu snabbare nu än när Elwira var liten eftersom vi nu har två små att ta hand om, det är inte lika lugnt och stilla som när Elwira var liten, då vi bara hade henne att ta hand om- det blir skillnad med två små  :-) Att vara 2-barnsmor kan jag sammanfatta som full rulle men dubbelt så kul.
 Det är inte mycket som slår doften av färsk bebis, älskar att sniffa in hans doft och jag kan aldrig få nog! och det är inte mycket som kan få mig lika lugn som när han ligger och sussar på mitt bröst-kärlek!

Ludwig har pikebody & byxa från polarn o pyret samt strumpor fix/Lindex


Sjuk & mör av vaccinet

jag var ju och tog vaccinet mot svininfluensan igår och igår kväll började jag känna mig lite risig och gick runt och frös här hemma.
Natten har varit hemsk då jag haft frossa och känt mig som en isbit under varma täcken fast aldrig smält, har klamrade  mig fast vid M som en igel för att försöka få värme.
Var supertrött i morse och kände mig helt yr när jag gick gick upp och gav Elwira frukost. Tog tempen i morse och då hade jag 39 graders feber men den kanske sjunkit lite nu.
I ena sekunden har jag frusit som bara den och i andra svettats som bara den hela dagen men känner mig bättre nu ikväll. Har knappt orkat stå på benen idag så jag har mestadels legat i sängen eller soffan så mycket som det gått och varit en tråkig och sjuk morsa idag. Att man kunde bli dålig av vaccinet visste jag ju om och bättre att bli lite dålig av det än att bli ännu sjukare om man skulle åka på influensan och att riskera smitta barnen skulle vara en mardröm så det är är väl egentligen peanuts att bli lite sjuk, eftersom det går över.,Men det är dock alltid tufft att vara sjuk och ha barn, men man får bita ihop. 

Men det har altså inte inte varit någon trevlig dag men känner mig på bättringsvägen och i morgon är en ny dag :)


På pottan..

Nu följer lite trevlig information som bara andra föräldrar nog kan förstå att man blir glad av =)
När min pappa var här häromdagen så skulle han sätta Elwira på pottan efter de varit ute och gott och då kom faktiskt nr 2 i pottan, eller nästan i allafall det kom utanför men ändå hon hann liksom inte sätta sig tror jag, men tanken var god =) och vid flera tillfällen har hon gått helt självmant till pottan och gått och satt sig på pottan- dock med blöjan på och så har det blivit varmt i blöjan... nu är jag bättre på att hinna följa med henne och hjälpa henne av med blöja och byxa så kisset kommer i pottan =) Vi måste dock bli mycket bättre med potträningen, det har vi slarvat med *fy skäms på oss*



Mailegs kanin på pottan är såå söt! kanske kan fungera som pedagogiskt verktyg till potträningen kanske?

Vaccinerat mig

Hallå hallå!

idag hade jag tänkt att jag skulle få massor gjort när Elwira var på förskolan några timmar idag. Hon hade inte varit på förskolan på två veckor eftersom hon varit förkyld samt att det har varit höstlov.
Har dock inte fått speciellt mycket gjort, iallafall inte allt jag tänkt att göra men det är ju en dag i morgon också ;-) känns som jag säger så varje dag nu, haha!

Har iallafall varit iväg och vaccinerat mig mot svininfluensa idag, känns lite ömt i armen just nu och jag får hoppas jag inte blir lika dålig som M blev, fast hellre dålig ett tag än att kanske riskera att bli riktigt dålig och kanske till och med dra på mig något skit som sedan förs över på mina två små, nej usch och fy! *peppar peppar* 
Känns lite konstigt att barnen inte kommer vaccineras och att det bara är vi vuxna... får väl tänka så att då kommer iallafall inte vi smitta dom förhoppningsvis om vi skulle åka på något och förhoppningsvis får de förbli friska.

Elwira fick följa med till vårdcentralen då jag skulle vaccinera mig och hon tyckte det var sådär kul att sitta i väntrumet och här kollade hon skeptiskt på en läkare som gick förbi henne :-) Idag hade hon kappa från Me too,body+ kofta lindex,ullstrumpbyxor pop, jeansleggings H&M, skor från kavat






091102


Kofta- H&M
Skinnjacka- BZR
Leopardtopp- H&M
Jeansa- True religion
Kilboots- Vagabond
"never ending" halsduk- carlings

Fina storasyster

Elwira våran lilla skatt har behållit sitt goda humör trots att lillebror varit ledsen i flera timmar idag. När lillebror började skrika och om jag lagt han i vagnen så går hon dit och sträcker upp armarna mot vagnen, precis som hon skulle vilja lyfta upp honom :-) och när han grät och jag satt i soffan med han så kröp hon upp och skulle pussa på honom och jag fick dessutom kramar när han var lessen- såå söt!
lite "städhjälp" tyckte hon tydligen jag behövde också, när hon drog fram fibermoppen och körde runt några varv med den här hemma idag =)


Bäst att smaka lite på moppskaftet också...
 

Finaste hjärtat har här fin burberry tröja, jeans & skärp från plarn o pyret

Som vanligt glad & busig =)

Sorbet & kladdkakemuffins

Gott att äntligen fått rejäl mat i magen samt en dusch och dessutom ha suttit ner och ätit nu i kväll, har mest blivit småätande på stående fot idag.
Jag gjorde kladdkakemuffins igår på mjölkfritt smör och fick skippa chockladkakan som jag brukar ha i för den där extra kladdiga och goda smaken, men dessa blev riktigt goda iallafall =) skippar ju mjölkprodukter för lillens skull just nu.  Sias goda hallonsorbet till det och det var riktigt smaskigt!

My mistake...

Det var väldigt ironiskt att jag spikade upp den där skylten "njut varje minut" just idag för just dom orden har varit svårt att ta åt sig idag.
Igårkväll började Ludwig vara ganska missnöjd och det blev värre och han började skrika precis sådär som det var för ungefär en vecka sedan i några dagar.
Slutade då äta mjölkprodukter för han skrek precis som Ewira gjorde när hon var färsk och då fick jag rådet att avstå från just mjölkprodukter och bara efter någon dag blev hon helnöjd och även Ludwig har varit hur nöjd som helst sedan jag slutade med mjölkprodukterna.
Kunde inte alls förstå varför han skrek så igår tills jag såg M ta fram ostbågarna och då kom jag på att jag åt ju en hel del av dom i förrgår- SÅ KLANTIGT av mig, men jag gjorde det inte medvetet, altså jag tänkte dum som jag var inte på att det innehåller så klart mjölk (pulver)
Det enda "positiva" med att jag åt det var ju att det gav utslag på lillen direkt, för det kan inte var någon slump utan har är nog känslig mot det, precis som syster sin var som sagt.
Är helt slut i bollen och kroppen ikväll och Ludwig har precis somnat för första gången på hela dagen efter all gråt. Mina ögon går nästan i kors av trötthet och min rygg är rätt mör, men jag får väl skylla mig själv som klantade mig med ostbågarna och så har jag tyckt så synd om lillkillen som förmodligen haft ont i magen som tusan efter min miss =(

Nu ska jag dock få i mig lite att äta och sedan en dusch skulle passa fint och så hoppas jag på en fortsatt lugn kväll och förhoppningsvis kommer vi i säng lite tidigare idag.

Kram och hej!

Min älskade kille!


Njut varje minut

Den här skylten har jag nyss spikat upp här hemma. Tycker det är bra med positiva ord som man påminns av när de hänger uppe på väggen och dessutom fint som dekoration. "Njut varje minut"- det är något jag försöker med hela tiden så den passar bra här hemma.
Jag njuter av både Elwira och Ludwig varje minut och jag gosar exta mycket med Ludwig eftersom han tillåter det mer än var Elwira gör, han kan ännu bara ligga och se söt ut utan att göra motstånd eller springa iväg ;-)


      © Maria Risto