Nyårsoutfit

Vi ska strax åka iväg nu ikväll på middag och jag har bara håret kvar att fixa lite snabbt. Får se om jag ska ha klänningen, annars blir det ett ombyte i sista sekund- det känns som det. Men jag älskar färgen på den här klänningen, kanske grönt blir nya svarta?



Det här var sista blogginlägget för i år nu! Hoppas ni får ett riktigt trevligt nyårsfirande! P&K


2008- mitt år som gått

Har skrivit lite om mitt år som gått och den största förändringen och den roligaste är såklart att jag blev mamma i Maj!

Januari
Jag kom tillbaka till jobbet efter min "julsemester" på 15 dagar som jag mestadels tillbringat hemma hos mina föräldrar och umgåtts med nära och kära.
Berättade på jobbet att jag var gravid! Var redan i v 23 här och  endel hade redan börjat misstänka att jag var gravid medans andra aldrig hade trott det.
tanken var att jag skulle berätta på jobbet efter v 14 men då mådde jag fortfarande väldigt illa och jag kräktes var dag på jobbet och ville inte berätta så någon skulle "tycka synd " om mig för då skulle jag må ännu sämre- så kände jag då.
Blev sjukskriven i nästan två veckor för att illamåendet höll på att ta knäcken på mig. Men tillslut så vände det och efter det hade jag aldrig mått bättre! Och jag ville berätta när jag mådde bra (så kände jag då) och tillslut fick alla veta den glada nyheten.
Vi åkte till Stockholm på en könsbestämning på Mama Mia och fick reda på att  det var en tjej!

Magen i v 23

Vi hade julgranen kvar en bra bit in i Januari

Februari
Jag och M gick på "föräldrautbildning" som anordnades av min barnmorska som var ganska givande och det såg jag som en bra förberedelse inför förlossningen. Jag läste mycket om graviditeten och kände mig rätt snabbt ganska förberedd på vad som komma skulle. Läste mycket böcker och hade en jättebra barnmorska som besvarade alla kluriga frågor som surrade i mitt huvud.
Dramatik uppstod i v 28 då det kom lite blod och jag M ringde 112 och de tog det väldigt allvarligt så jag blev hämtad på brits och fick åka ambulans in till sjukan och det kändes väldigt dramatiskt och min puls var skyhög. Det var dock inget allvarligt utan bara en liten "skavning" från livmodern och allt var helt normalt, och hade inget med lillan i magen att göra.
 Var så skönt att veta att allt var bra med Elwira och att det inte var någon fara. Men det var väldigt känslosamt och tårarna kunde jag inte stoppa när jag fick reda på att allt var som det skulle, då släppte allt för jag hade varit så rädd.

Mars
 Jag var på dop en av mina bästa väninnors barn döptes. M:s syster C fick sitt andra barn och det blev en till kille som heter Adrian.
Besöken hos barnmorskan blev tätare och alla värden var bra och magen växte som den skulle och jag mådde toppen. Vi alla tre systrar fllde även år.


April

Besöken hos barnmorskan blev tätare och allt gick bra med graviditeten, mådde hur bra som hellst. I slutet av v 36 (nionde månaden) var jag hos en fotograf och fotade fina magen. Den tavlan är ett vackert minne för livet. Att bära Elwira var som balsam för själen. Slutade jobba två veckor innan Elwira föddes.


I v 36


Magen växte fint och bra

Maj
Elwira föddes prick på beräknad förlossningsdag den 6 Maj på morgonen och solen strålade in i förlossningssalen och det var en helt fantastisk upplevelse!
Den vackraste varelsen jag någonsin sett fick se solen direkt och tittade på oss alla med dom stora vackra ögonen och vi smälte bort helt.
Jag blev firad på mors dag för första gången denna månad dessutom :-)
Nu började jag även att blogga, och skrev mitt första inlägg på bloggen!

Skönaste bilden på Elwira som bara är någon timme gammal här

Elwira och M på BB

På mage en liten stund när Elwira var 1 dag gammal


På väg hem från BB

Juni
M fyllde 30 år och jag köpte en fin Sony handycam till han i present som var mycket uppskattad och som vi har och kommer få mycket glädje av. Nästan ett måste nu när vi har barn.
Elwira blev 6 veckor och vi åkte iväg på vår första lite längre resa som gick jättebra till Karlstad och träffade ett par bekanta och har det jättetrevligt och det var skönt att bli bortskämda.
Jag var konstant hungrig och törstig eftersom Elwira ville bli ammad väldigt ofta, så då åt jag verkligen för två :-) amningen gick som en rälls och det är jag väldigt glad för och Elwira ville bli ammad väldigt ofta och det var väldigt smidigt.


Åkte fyrhjuling för första gången- superskoj!

Elwira 6 veckor i famnen hos en av våra vänner

Mys med Elwira

Juli
M och jag firade våran 3-års dag tilsammans med middag hemma. Jag, Elwira, syster T och morfar åkte till Gröna Lund för att träffa våra kusiner och jag fick åka massa karusell tillsammans med en av mina söta kusiner från Norrland. Elwira fick sitta i en babybjörn sele på morfar och hon hade aldrig sovit så mycket som  hon gjorde den dagen, var sövande med allt ljud på grönan kan jag tro.
Magen blev platt ganska fort efter förlossningen och jag försökte få lite sol på mig i min älskade leopardbikini från H&M.
Jag njöt av Elwira i fulla drag och även av solen så gott det gick och fick passa på att springa ut i solen ibland när M var hemma med Elwira och när hon då sov.
Gick mest omkring i shorts och bikiniöverdel med amningsinlägg i, Haha! Började också med "dagens outfit" till bloggen i sann blogg anda ;-)
Närmare 8 veckor kunde Elwira vända sig från mage till rygg, det var spännande med framsteg!
Vi flyttade även vid den här tidpunkten, till 5:an vi bor i nu.

Vi på grönan (jag längst till höger) och söta kusinen till vänster

Sköna shorts och bikini toppar/baddräkt gick jag mest omkring i när det var som varmast

Magen ca 4 v efter förlossningen, jag hade "tur" att den blev platt rätt fort och det hade jag inte trott efter allt jag hört men jag var smal innan och det hade nog stor betydelse

Elwira i hängmattan

Chinos och rosa converse var ett par favoriter

Sötast i världen!

Augusti
Syster T och M förlovade sig! och lille Viggo låg fortfarande i systers mage och väntade. Jag skrev ett inlägg om bröllopstårtor. Vi var på 50-års fest i Stockholm och var Elwiras första stora fest som hon var med på.
Familjegruppen på BVC började som inte var så mycket att hänga i gran, men vi går fortfarande på dom mest för att.
Brösten var fortfarande ganska svullna och det gick fortfarande åt kopiösa mängder med amningsinlägg.
Började också tappa enorma mängder med hår och hela hårborsten var helt full varje gång jag borstade det. Tyvärr har mitt hår har inte kommit ikapp än :(
Elwira vände sig från rygg till mage för första gången, så duktigt så :-)


September
Hösten kom och det blev kyligare ute och jag åkte på en dunderförkylning. Var jobbigt att vara sjuk och dessutom febrig och ta hand och amma lilla Elwira på samma gång. Som tur gick det över på en vecka och M var min räddning. Han bytte blöjor och promenerade med Elwira när jag låg ynklig och nerbäddad i sängen.
Hade ingen kamera eftersom min hade gått sönder så jag var lite sur över att inte kunna fota.
Vi fortsatte gå på familjeträffarna på BVC och vanliga rutinkoller och det är lika spännande varje gång för att se hur mycket hon vuxit. Det är en duktig tjej vi har.

Oktober
Det var på tiden att jag köpte en kamera så jag kunde knäppa bilder igen, älskar att fota.
Elwira mådde finfint och växte fint som vanligt och M och jag började undra om det skulle vara så lätt att ha barn eftersom allt kändes "för bra" Vi flyttade till en 5:a mitt i stan och här trivs vi toppenbra. Var lyxigt att få det större framförallt.
Var helt beroende av lila lack, och jag gillar det fortfarande


November
Viggo föddes och jag blev moster, vilken lycka!  Elwira blev 6 månader och vi var på fotografering med henne.
Elwira blev 6 månader och jag slutade amma. Amningen för mig fungerade toppenbra och jag hade kunnat fortsätta längre.
Vi köpte ny säng, soffa och tv den här månaden, mycket på en gång men det var nödvändigt.

Viggo nyfödd

Elwira 6 månader


Stentvättat var en hit för mig


December
Jag blev ompysslad på salong med en avslappnande ansiktsbehandling. Lite lyx i vardagen då och då är ett måste enligt mig.
Bakade pepparkakshus för första gången-det var minst sagt tålamods prövande!
Elwiras första jul firades hemma hos mormor & morfar men tyvärr utan kära M som låg hemma i magsjuka och det var tomt utan min M. Julen var trots allt lugn och skön precis som det ska vara och tid att samla tankarna.

Idag är det nyårsafton och den kommer firas med god middag och utan en massa onödiga smällare som skrämmer slag på både barn och djur! Och jag ska skåla in det nya året i champagne, förra året var jag ju gravid och då var det cider som fick duga ;-)
Hoppas 2009 blir ett lika bra år som 2009 och att få följa med Elwira i sin utveckling och att hon och min familj och mina nära mår bra är viktigast av allt. 

Gott nytt år önskar jag!



Älskade fuskpälsen från H&M Trend och paljettleggings- Me like!

Jag matar lilla tomten Viggo

Lilla Elwira tyckte så klart att pappret och snörena var roligare än själva innehållet i jul klapparna :-)
Elwira får lite hjälp att öppna klapparna, här får hon den underbara royal filten med kronor på från
Klippan Yllefabrik

Jag är en stolt moster som håller i Viggo

Elwira dagen efter julafton, det fanns fortfarande mycket prassel kvar, så roligt ;-)



Promenader

Brukar inte ha nyårslöften men att gå långpromenader skulle kunna vara ett löfte. Jag tycker det är skönt att gå men det blir ofta ganska korta promenader.
Vi var ute och gick varjedag när jag var i Norrköping nu häromdagen och det var riktigt skönt trots minusgrader, men det finns inga inget dåligt väder... ;-)

Syster R och mamma

Elwira somnar alltid en stund när hon åker vagn

Extra varmt & gosigt med royal filten från klippan yllefabrik  


En torris som jag

Köpte den här handkrämen till en av M:s systrar nu i julklapp eftersom hon har verkligen allting så en lyxig handkräm passade finfint till henne. Det komiska var att jag faktiskt fick en själv i julklapp dessutom :-)

Och denna är den absolut bästa jag någonsin haft, mina händer som blir torra nu på vintern och extra torra blir de eftersom jag tvättar händerna en massa fler gånger än innan Elwira kom, så det är inte så konstigt att händerna blir lite extra torra.

Men den här handkrämen är verkligen helt suverän och jag har provat de flesta märken, billigt och dyrt och den här tycker jag är den bästa. Den kommer från Elisabeth Arden:s 8 hour serie och finns i stor och liten tub. Rekommenderas varmt!


Utbytt

Idag på fm när M kom hem så IKTE vi till Ikea och kikade på lite saker och fick även med oss lite smått och gott hem.
Bland annat så köpte vi nya handtag till köket. Hantagen som satt på luckorna är ett sådant som jag håller i på bilden. Riktigt gräsliga i träliknande material, inge vidare alls.

Vi har precis satt upp alla 28 handtag och är supernöjda med resultatet, för ett lyft blev det allt.
Skönt att det äntligen blev lite snyggare i köket, ett steg i rätt riktning.
Skulle vilja byta ut våra bänkskivor i köket med eftersom vi inte bor i bostadsrätt så är det tyvärr inte lönsamt för skivorna sitter fast i kaklet och då skulle vi även få kakla om och det är inte värt att göra det i våran hyresrätt- tyvärr.

Skönt att man kan göra småsaker som gör stor skillnad ivarjefall såsom nu när vi bytte handtagen exempelvis.

Det hantaget jag håller i är ett av de som satt på innan

På tal om fort

Nånting som också gått fort det är väl enda det här året? Tror det beror mest på att man fått barn också, då känns det nog som att tiden går snabbare.
I morgon är det nyår och vi har inte helt spikat vart vi kommer vara ännu. Men förmodligen lutar det mest åt att åka till M:s föräldrar på middag kan jag tro.
Själva nyårsafton tycker jag inte alls känns så speciellt längre, det var roligast för ett par år sedan när jag var på nyårsfester och vi klädde upp oss, fixade håret extra noggrant och det var partaj för hela slanten som gällde.
Nu tycker jag bara det är överreklammerat. Viktigaste är att vara med någon man tycker om- nära eller kära.

Jag och M har varit tillsammans i tre år och även det tredje nyåret vi kommer vara tillsammans och så det första nyåret tillsammans med Elwira! :-) Jag tror det kommer gå bra med lillan när alla smällare sätter igån för då  sover hon förhoppningsvis som vanligt djupt och hoppas hon inte kommer vakna... och ute hos M:s föräldrar på landet är det rätt lugnt på den fronten, det var det förra året iallafall och skönt är det för alla hästar och andra djur därute på deras gård.

Hur ska du fira nyår?

Fort det går, för fort?

Idag har jag försökt fixat och donat här hemma med städning och sorterat och slängt en massa papper så gott det går nu när jag varit själv hemma med Elwira dvs. Men har fått en hel del gjort.
För var dag som går ser vi framsteg med Elwira och jag tycker hon känns så stor nu! Kryper och är mer stadig i benen, försöker häva sig upp på fötterna och kryper upp i knät på mig och M när vi sitter ner bland annat. Det är nästintill omöjligt just nu att klä henne för hon kryper iväg och rullar runt och ålar sig och det tar sin lilla tid att sätta på henne kläderna nu för det är en bestämd liten dam det här :-)

Allt har verkligen gått så fort, nyss kunde vi ju lägga henne i soffan när hon bara var ett litet knyte och bara låg och jollrade och tittade med sina fina bruna ögon.
Nu är hon verkligen med och har sån koll på allt! det är häftigt att följa utvecklingen men samtidigt lite läskigt just för att det går så fort!


Shoppat något?

Syster R ville packa ned henne i sin resväska till hennes lägenhet ;-)


Chillar


Här är vi igår hos mormor & morfar och Elwira satt låg och chillade i mitt knä och var helt avslappnad och med armarna rakt ut :-) .En gos stund i soffan innan det var sovdags.
Hon känns verkligen stor nu! och tung, Elwiras mamma borde träna...

Natten till julafton

Pappa hade satt upp spjälsängen till Elwira hemma i Norrköping och det var väldigt bra att vi hade vårangamla annars hade vi fått köpt en resesäng innan vi åkt dit. När hon var mindre och inte kunde krypa gick det bra utan men nu hade hon väl krypit under dubbelsängen i mitt gamla rum där vi sov eller hittat några roliga kablar och annat att stoppa i munnen om hon hade vaknat innan mig... för hon är tyst tills hon börjar bli hungrig på morgonen, då är hon som ett stigande alarm, haha!
Titta hur hon sov här med benet utanför spjälorna, knäppte den roliga bilden innan jag rättade till benet.

Natten till julafton såg det ut såhär i spjälsängen



Ibland sover hon med fingrarna i munnen, så söt.

Hängselklänning

På H&M:s barnavdelning hittade jag den här hängselklänningen som hängde själv på ett rea ställ och hade faktiskt kikat på den tidigare men då köpte jag den inte, så ett litet fynd på rean har jag minsann gjort hittills.
Har saknat en sån här jeansklänning med hängslen eftersom Elwira hade en tidigare som  nu är för liten, så den här blir perfekt  till hennes kommande storlek. Perfekt basplagg under en body och strumpisar.


Samlad och hemma

Första gången framför min egna dator på många dagar nu. Skönt att ha laptopen igen vill jag lova. Att kunna skriva och surfa när somhelst. Om jag vetat att jag skulle stanna en vecka hos mormor o morfar hade jag tagit med den och kamera kabeln.

Igår kom som jag skrev M till Nkpg och det var så mysigt och kul att han kom för oj vad jag saknat han! Kändes som vi inte hade träffats på evigheter! Tror absolut att det bara är nyttigt för förhållandet att vara borta från varandra ett tag ibland trots att det är jobbigt att inte ses. Men sen när vi väl träffads igen så märker jag alltid hur mycket han verkligen betyder för mig.
Sov extra gott i natt när jag hade M som vanligt vid min sida och det var skönt att kunna ligga kvar på morgonen när M fixade flaska åt Elwira och ha våra vanliga rutiner. Eftersom jag är så morgontrött så är det så skönt när han gör det varje morgon.

Pappa hade gjort ny risgrynsgröt som vi åt till frukost medd mjölk och kanel, det är ju så gott. Och så knäckemackor med julskinka och senap. Var den sista jul frukosten för mig i år så det gällde att passa på.

Vi packade bilen och kom iväg efter lunchtid idag och väl i bilen så kom jag på vad jag hade glömt, det viktigaste av allt dessutom- pappas födelsedag! Herregud jag visste så klart att han fyllde år och tänkte på det dagen innan och allt men så glömde jag totalt bort det :-( så skamsen fick jag ringa och gratta via mobilen... åh så dum jag är. Fina pappa som så klart inte sa något själv och jag som glömde...*suck* inte ens en tårta...dumt, dumt, dumt.

Var iallafall skönt att åka bil hem, trots att det är smidigt med tåg så passade det bättre att åka bil hem eftersom vi hade  mer packning med oss på hemvägen också. Bilresan gick bra och Elwira sov nästan halva bilturen och resterande tid fick hon sitta och grejja med lite leksaker och sista halvtimmen blev hon lite rastlös men då fungerade "tittut" utmärkt :-)

Hann knappt komma innanför dörren när vi väl var hemma då min chef ringde och påminde mig om ett par papper jag skulle skriva på innan nyåret. Hade inte glömt bort det men jag gick och gjorde det på en gång så jag fick det gjort.
När jag ändå var på stan tänkte jag kika snabbt på stan efter ett par småsaker men gick bara till H&M:s barnavdelning och även till Gina Tricot men där var det ett fullständigt kaos och köerna var så långa. Tänkte köpa ett par leggings men struntade då i det.
Gick istället till till en bokhandel och köpte ny kalender för 2009 till min filofax, postade lite o gick in på hälsokost. Där var det betydligt lugnare, det var bara kaos i de flesta klädbutiker.  Vad är det folk gör i klädbutiker nu föressten? Finns ju bara en massa tråkiga ut plockade rea plagg i den här stan nu? kanske letar  de efter en nyårsoutfit? aja inte vet jag.

Vi gick till en kinarestaurang på kvällen och tänkte först att vi skulle äta där men ångrade oss och tog istället med maten hem. Jag verkligen älskar kinamat! och idag tog jag även friterade bananer med glass, deras vaniljglass är verkligen gudomligt god. Med tända ljus här hemma så är det trevligare än att äta ute tycker jag.

Nu ska jag fixa med lite bilder i datorn så jag kan lägga upp några här sedan.  P&K!

Bilden är tagen på mormor & morfars tomt precis innan vi åkte. Det är riktigt kallt ute nu! *Brr*






En glad överraskning

Höll på att plocka ihop lite saker förut här hemma hos mina föräldrar men då ringde M och sa att han var på väg hit! Det var verkligen en glad överraskning! Han orkade inte vänta på oss längre och vi har varit borta för länge nu tyckte han så han tog bilen och körde hit.
Vi har haft lite julklappsutdelning i efterskott ikväll eftersom M inte kunde komma hit då han blev magsjuk.
Av mig fick M två canvans tavlor av mig med ett motiv på han och Elwira när hon är ett par veckor och ligger och sover på hans bröst. en jättefin bild och så en canvans tavla i samma format som är tagen på BB där M håller i Elwiras fot, där hans hand och hennes fot enbart är med, jättesött.
Tänkte ge en tredje förstoring på ett foto som jag tänkte ta på jul så det skulle ha blivit ett foto på han och Elwira på hennes första jul, men nu blev det ju inte så. Får fundera ut vad det får bli för annat motiv istället...?

Det är skönt att M är här, det känns så tryggt nu när vi är samlade igen :-) Ska göra iordning lite te här nu och bara mysa i soffan nu ikväll. Är så glad att M är här!

Mini spa

Eftersom jag åker hem idag så passade jag på att än en gång göra ett litet mini spa här hemma, jag bada nämligen häromdagen.
Men idag körde jag med hela faderullan. Först bubblade jag en br stund så jag riktigt kände i hela kroppnen hur blodcirkulationen kom igång till max. Och det är extra skönt att sätta på massagen i ryggen *mmm*
Jag använde kropps scrub, inpackning till håret, ansikts scrub+ mask och sedan smörjde in hela kroppen ordentligt efteråt. Känner mig helt avslappnad just nu och är varm i hela kroppen, och huden känns som Elwiras babyhud, nej inte riktigt mn så nära jag kan komma hennes ;-)

Elwira har tagit en liten lur nu, så jag ska passa på att äta och göra mig iordning nu. Sedan bär det av till tåget, jag och lillan hemm till pappa! Längtar nu! Elwira kanske inte känner igen han nu när vi varit borta i snart en vecka ;-) 
Skönt ska det bli att komma hem nu.
 


Matcha

Åh, en sån här t-shirt skulle jag vilja ha att matcha med Elwiras coola från Amplifield kids. Den i vuxenmodell skulle vara klockrent ju! ;-)

Bild: Bubbleroom

Fynda?

Kikar runt lite på rean här och det finns inte enormt mycket att hänga i julgran men lite smått och gott finns det allt.
Som de här snygga nitbältet exempelvis, eller t-shirten från Levi´s som är en sån som alltid fungerar eller det söta hjärtat från baglady. Men framförallt den klassiska kappan från BZR är ett riktigt fynd, en kappa i ull är inte helt fel det. Alla storlekar finns dessutom kvar just nu.


Ut o skutta

Syster R är där nere och matar Elwira för fullt just nu, så jag passar på att blogga lite här. Hon är värdens bästa moster och så duktig med Elwira så. Det är inte bara min syster som är en extra hjälpande hand här utan även mormor och morfar så klart.

Vi fick träffa Viggo och andra morster plus hennes sambo igår igen som hade vägarna förbi här innan de skulle åka hem till Stockholm. Viggo såg redan större ut sedan julafton :-) han är allt en söt litet knyte.

Vilken tur att jag inte var på mellan dagsrean för jag fick höra att det var ett riktigt kaos här på stan och det hade inte varit något för mig. Är fortfarande i behov av en svart skön kofta så jakten fortsätter...
Är ju alltid trevligt om jag skulle kunnat fynda något på rean men inte så pass att jag skulle köa i en evighet och knappt kunna andas på stan för allt folk.

Här är det strålande sol idag och vi ska passa på att gå ut och gå nu för vi har inte varit ute än idag. Det gäller ju att passa på när väl solen är framme vid den här årstiden för solen gör att jag får en massa extra energi att suga i sig och det behövs alltid. Jag blir så mycket gladare och piggare av solen och det är jag inte ensam om.
Så nu på med varma kläder och ut och skutta i solskenet!

Stilla

Det är skönt att vara hemma här i Norrköping nu och ha det lugnt och skönt och bara slappa och ha det skönt. Och här behöver jag inte heller tänka så mycket på disk, tvätt och matlagning :-) Nästan som att bo på hotell *haha* 
Elwira har varit ganska kinkig idag men vi har sett att tänderna har kommit upp mer synligt nu och hon dreglar och kliar som sjutton i munnen så det är förmodligen det. Och hon sov mindre än vanligt idag men när vi gick ut och gick med henne i vagnen så somnade hon ganska direkt och sedan när hon vaknade en timme senare så var hon mammas lilla glada tjej igen. Är så ovanligt att hon gråter och vi är ju inte vana vid det. Men det var skönt att det blev bättre rätt fort.

Vi eller ja min syster R gjorde pizza idag här hemma, det jag bidrog med var väl att riva osten, och vad gott det blev! Det var gott med lite variation efter all julmat men nu ikväll så klämde vi i oss lite mera julmat.

Jag saknar att inte kunna lägga upp bilder här, men om någon dag så är jag hemma och då ska jag minsann lägga  upp lite i efterskott.

Hoppas ni haft en bra jul? fått någon fin julklapp?


Till nyår


Funderar på att fynda en nyårsklänning på asos, hoppas bara den hinner fram i tid i sånna fall? Den här var jättefin tycker jag. Snyggt med tyll under och paljett detaljer också.

Lite tomt utan min andra hälft

Datorn fungerar nu här hemma och det är skönt för då jag jag skriva ett par rader igen :-) Värsta jag vet när datorer krånglar, sånt som jag bara tycker alltid ska fungera, men så är det ju aldrig med tekniska prylar.

Jag är kvar i Norrköping eftersom det är ingen ide och chansa på att åka hem igen och så blir jag och Elwira smittade av M, vi tycker det är bättre att stanna någon dag extra i säkerhets skull. M Mår iaf bättre nu, så det är skönt att vetal.

Lite trist att vi inte kunde fira jul hemma hos M:s föräldrar som det var planerat men vi hade riktigt trevligt här hemma dan innan julafton då vi firade "låssas" jul =)
Stackars M som inte fick vara med på Elwiras första jul och vi för första gången vara samlade som en liten familj. Det kändes och känns lite tomt utan min andra hälft.... Men till helgen så blir vi återförende igen. 
Det är kul att min familj och mina släktingar är så glada i Elwira, det känns verkligen så bra att de också njuter av hennes närvaro, våran underbara lilla tjej och så duktig hon är! 

Tagit det rätt lugnt här hemma idag och vi har varit ute på promenad och chillat här hemma och haft det skönt. Just ja, har gjort kola också *mums*! Julgodiset kan jag aldrig få för mycket av ;-)

I morgon börjar mellandags rean men jag har absolut ingen lust att trängas bland folk och slita i kläder, är inte alls på humör för det. En eller två koftor skulle jag vilja ha, men kanske kan fynda något på nätet?

Nu ska jag tvätta ansiktet och hoppa i säng- God natt!

GOD JUL!

Passar på att blogga lite nu när vi är hos våra släktingar som har en fungerande dator, för igår kraschade den där hemma hos mina föräldrar ihop totalt, går inte ens att få igång =(

Idag var det ju egentligen tänkt så att vi skulle fira jul hemma hos M:s familj men eftersom han tyvärr blev sjuk så kan vi inte vara tillsammans nu på julafton, så tråkigt är det men nu är det som det är som sagt...
Tycker så synd om han som ligger sjuk hemma i lägenheten alldeles själv på julafton. Men tur i oturen att inte jag och Elwira har blivit smittade *peppar peppar* för om alla tre hade insjuknat hade det varit mycket värre.

Nu ska vi äta julbord här, så dags att kila!

ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL! och hoppas att alla har någon att glädjas med! Skickar en massa tankar och kärlek till min M som är själv och sjuk idag.

Får be om ursäkt att jag inte har hunnit svara på kommentarer, tack för alla hälsningar! STOR Kram från mig och Elwira  till alla!


Om gårdagen

Igår skulle jag publicera den här texten, men datorn kraschade där hemma och nu är vi och firar jul hos våra släktingar så jag publicerar det jag skrev igår nu istället =) Detta skrev jag runt tolv på natten igår;

Idag har det varit full rulle här hemma hos mina föräldrar hela dagen eftersom vi haft "smyg" julafton här idag =)
Den traditionella jullunchen här hemma varje jul är lutfisk, älskar pappas julfisk och med potatis, den goda vita såsen, ärtor salt och kryddpeppar till- mums vad gott det är! Men det är viktigt att man kan tillaga lutfisken rätt- annars blir det inge gott, men det är pappsen här expert på.

Vi var ute en sväng på ett köpcentra som ligger en bit bort härifrån idag och köpte lite behövliga skaer till bebisarna på apoteket och handlade ett par sista prylar lite snabbt. Där var det mycket folk som stressade runt och köpte julklappar. Var skönt att vi var klara med det och bara kunde göra ett par nödvändiga ärenden.

På em kom gästerna hit och då började julaftons feelningen hemma med julmaten och allt runtomkring. Vi åt även en jättegod daimtårta som var riktigt smarrig och gott att bryta av efter all julfika. Syster R hade även bakat saffransskorpor som jag själv tänkt att baka men hennes var supergoda, och hon hade även slagit in de i genomskinlig plast med band på. Och så mumsigt det var med julmat!

Elwira och Viggo har varit duktiga bebisar och Viggo är så söt och har så mycket hår och dan har dessutom lite självfall, så söt så! En liten mini är han men han har lagt på sig i vikt sen jag träffade han som nyfödd och även på längden har han vuxit, duktiga lilla killen som fyllde 1 månad idag.

Viggo hade en tomtedress och luva idag och Elwira en tomteklänning och tomteluva ikväll och de var så fina så i sina kläder och gjorde succe :-)
När det var dags för klapp öppning så ar Elwira framme och skulle smaka på de oda banden på julklapparna och som förutspått så var såklart omslagen godare och roligare än innehållen ;-)
Elwira fick bla den jättefina filten i ekologiskt ull designad av Karin Mannerstål som är helt underbar och en massa fina kläder, pengar, en fin ljushållare mm som jag är jätteglad över.

Jag fick min favorit handkräm från Elisabeth Arden, en jättesöt necessär från paul frank, e skön olja från dermalogica och pengar och annat smått och gott.
Ett tag efter vi öppnat klapparna så ringde min kära sjuklig M och frågade om jag hade öppnat min julklapp från honom, för min syster hade nämligen med den till mig som hon köpt "ut" åt mig.
Men jag ville så klart inte öppna den förens våran lilla familj är samlad men han ville promt att jag skulle öppna den och efter lite övertalande via telefon så öppnande jag den, och gissa vad det var?! JO en plånbok från Louis Vuitton som jag suktat efter ett bra tag nu! *flämt* jag blev lite chockad över den fina klappen må jag säga, s fin är den och modellen heter "koala" och är helt perfekt, kunde inte få något mer passande. Min M vet vad jag vill ha han ;-)
Saknar honom så mycket nu och jag önskar att han var frisk NU och kom i ett jetplan hit nu till oss...min fina fina M, så typiskt att han blev så dålig nu...finast i hela världen är han.

Nu är klockan mycket och hela huset sover utom jag då som är en liten nattuggla. Men nu ska jag krypa till kojs jag med.
Och bilder får jag lägga upp när jag är hemma igen, eftersom jag inte har någon kabel här till kameran och min laptop är kvar därhemma. Men men, God natt =)


Vinterkräksjukan...

Nu skulle egentligen M varit här hemma men så är tyvärr inte fallet. Igår när jag åkte hemifrån så kom M hem och klagade över smärtor i magen, men tänkte inte att det var något allvarligt och jag var lite smått stressad och skulle hitta med och packa det sista och kila till tåget så jag tänkte inte så mycket på det.
Senare på kvällen ringde jag upp M för jag hade ett par missade samtal men hade haft mobilen på ljudlös.
M:s mamma svarade då och då blev jag såklart extra orolig, men hon hade åkt till M för att lämna ett paket samarin eftersom han hade pratat med henne och sagt att han hade ont i magen.
Men så hade han insjuknat och bott på toaletten i flera timmar och det var även där M:s mamma hittade honom. Han hade kräks oavbrutet i flera timmar och förmodligen blivit drabbad av vinterkräksjukan.

Pratade med M i morse och han hade kräkts i lite över 12 timmar.. och inte fått någon sömn i natt... nu var han iaf lite bättre och kräktes inte längre men kände sig helt förstörd i kroppen. Och han brukar aldrig mesa, men han sa det att det var den värsta sjukdomen han varit med om, och det kan jag tänka mig.

Så nu är ju det tråkiga att vi kommer få fira jul utan M och han får vara själv hemma i lägenheten någon dag extra och krya på sig och bli helt frisk så han inte smittar mig och Elwira. Det värsta vore om Elwira blev smittad.
Så jag hoppas för allt i världen att inte vi blir sjuka!

Det här var väldigt tråkigt *lessen i ögat* men det går inte göra så mycket åt saken. Tråkigt är det men får försöka göra det bästa av situationen just nu.

Ta hand om varandra, och om ni är friska- glädjs över det

Jul i Norrköping

Nu är jag i Norrköping med Elwira hemma hos mina föräldrar. Jag åkte tåg hit med Elwira och det gick jättebra. Kom hit rätt sent i kväll efter nio nu ikväll så det blev för henne att äta lite och sedan bums i säng och hon slocknade som ett ljus. Hon sover nu i våran gamla spjälsäng :-)

Syster T+ hennes sambo här med lille Viggo och syster R och så mamma och pappa då såklart.
I morgon blir det julfirande här hemma och det ska bli riktigt mysigt och jag längtar faktiskt till julmaten nu, har inte ätit någon julmat hittills faktiskt, så då kommer det bli extra gott när jag "spart" mig lite.

Nu ska jag ta en dusch och sedan kommer nog de flesta i huset gå och lägga sig, men jag skulle gärna vilja kika på någon film innan jag somnar...

Natti natti!


Rocky Road

Håller på att tvättar här för fullt idag men har tagit en liten paus nu och sitter och smaskar på Rocky Road som jag gjorde igår. Gjorde det här receptet förra året och det är en given favorit och blev även en succe till dom jag gav bort de till vid jul.
Jättelätt och göra och är verkligen ett smaskigt GODIS. Ett måste för gottegrisar som jag :-)

Rocky Road

Förberedelsetid: 10 min
Färdigt på: 40 min


Ingredienser12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
 2 påsar dumlekola
 2 nävar mini marshmallows
 3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter



1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3.Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. 
4.  När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

NJUT!
Receptet från Leilas rocky road


Mitt pepparkakshus

Fick för mig att jag skulle göra ett pepparkakshus, har faktiskt aldrig gjort ett tidigare helt från grunden. När jag var liten tror jag jag hjälpte till att fästa lite godis på något hus, men inte mer än så altså.
Så jag gjorde iordning degen och det var jättelätt att göra själva degen men när jag skulle kavla ut klumpen så var den inte det lättaste, hård och inte alls roligt att ha o göra med längre.
Bitarna blev skrattretande (kolla första bilden) de var tjocka och riktigt fula + att de blev så hårda att jag skulle kunnat haft ihjäl någon med de, och vad jag slarvade med att få dom raka...

Hade ju bestämt mig för och göra det här rakarns huset så jag sprang iväg och skulle köpa färdig deg. Först till coop- där var det helt slut, ja hopp då gick jag till ICA- nehej slut där också *pust* ett tredje och sista försök så gick jag till Hemköp och där så! Hade för länge sedan tappat suget att göra ett pepparkakshus. Helt anfådd och svettig av den där turen... men jag hade ju bestämt mig och skulle inte ge mig!

Väl hemma så var det bara sätta igång, var liite skillnad på den färdiga degen! Så kavla och skära (noggrannare denna gång), ett par plåtar in i ugnen, stelna och sen sätta ihop med smält socker.
Brände mig på nagelbandet på det skållheta smöret så nu har jag en blåsa där :/ höll på att ge upp ett tag då både det ena och andra gick snett och ont i händerna fick jag av att trycka ut glasyren som var stenhård i tuben och jag var lite klantig som läste efteråt jag var klar att man kunde ha den under varmt vatten ett tag.. *suck*

Var rätt kul att dekorera det, men kommer nog inte göra om det här någon mer gång,men då kommer jag iaf ha lärt mig av mina misstag.
Det var ett väldigt tålamods krävande projekt och mitt humör var inte alltid på topp, höll på att slänga ut allt genom fönstret ett antal gånger.Det här är inget för otåliga.... men men är rätt nöjd med resultatet och M tyckte det är superfint =)


såhär misslyckat blev det med min hemmagjorda deg, se så tjocka :P men det fungerade rätt bra som några extra delar till "tornet" =)


"God Jul" fick jag minsann dit!


Pepparkakor?

Det var år och dar sedan sist jag bakade pepparkakor men nu så! Har precis blandat ihop en pepparkaksdeg, och det var hur lätt som hellst och nu ska den tydligen stå i rumstemperatur tills i morgon. Kommer förmodligen att få ta med mig degen på tåget i morgon och baka ut dom där :-) Har ingen lust att hålla på med det i morgon när vi ska åka.

Har köpt de här fina pepparkaksformarna från Klara färdiga gå med blandade formar i form av en ängel, fredsduva, hjärtan av olika slag och en pussmunn. Köpt även en fin prinsesskrona :-) så nu kan väl inte mina pepparkakor bli fula...? Har för mig att  det är svårt att få till snygga, om man inte gör dom rätt tjocka dvs och tjocka vill man ju inte ha...hmm får se hur det kommer gå.


Söndag

Nu är det STRÅLANDE sol här ute så dags att bege sig ut!

Pälsväst- La Redoute
Jeansjacka- BZR
Tröja- Esprit
Jeans- Monki
Boots- Wedins


Vackert med sländor

Är riktigt sugen på något av dessa vackra smycken från Milunovic. Jättefina med trollsländor på och de örhängena med löv, hjärta och en ikon på (längst upp till vänster) är supersöta.
Halsband kan ibland vara lite jobbigt att ha nu när Elwira greppar tag i precis allting, så ett par örhängen är mer att föredra, inte lika lätta att komma åt :-) Oftast när jag har halsband och busar och bär lillan så stoppar jag in halbandet innanför tröjan, eller vrider det bakåt så hänget hamnar i nacken. Vackra smycken det här.


Från Branten

Redan 4:e advent

Tänk vad tiden går fort! Elwira har redan hunnit blivit 7 månader, det är redan fjärde advent och snart är det jul! Och för oss blir det jul redan den 23:e eftersom vi kommer fira då. Ja tiden bara rusar iväg ibland önskar jag att man kunde stoppa upp den, bara lite lite. 

Idag ska jag ta tag i julbaket och göra lussebullar och kola mm- älskar att baka sötsaker och så blir det ju så gott ;-)
Just ja, måste fixa en tågbiljetter tills i morgon också får inte glömma bort det. Ska strax gå iväg nu och handla lite ingredienser till baket. Jag är så sugen på lussebullar och önskar de var klara NU bums! men efter lunch då ska jag sätta igång med det.



Dagens

Humör: Bara bra lite seg i ögonen ännu
Gjort: Gett Elwira frulle
Planer: Handla och baka!
Ser på: Elwira som sitter upp och biter på en plast ring
Lyssnar på: Elwiras läten
Läser: inget
Dricker: juice

Äter: ätit frukost rätt nyligen bestående av rostade mackor och en smoothie

Bästa: Att det är första *haha* skrev fel FJÄRDE advent  och snart är det jul! och att vi är friska
Sämsta: Att jag gick och la mig lite väl sent i går
Barn: Finast som alltid
Väder: Jättehärlig dag lagom kallt,tyvärr ingen snö men det är SOL! *lycklig*


Lyckat bak kräver planering

Håller på att letar upp några recept innan filmtittande med M nu ikväll. Vissa recept  som jag bara måste göra nu i jul. Ska skriva en inköpslista på alla ingredienser som ska skaffas till mitt julbak - det är ju en hel del som behövs! och listan börjar redan bli lång...
Det jag planerat är att baka lussebullar, olika sorters kola och ett pepparkakshus och godast av allt rocky road MUMS!
Det värsta jag vet är när man är hemma och tror sig ha alla ingredienser och sedan när man väl sätter igång så är det något som fattas, finns det något er störande än att behöva rusa till affären och skaffa den där lilla saken som fattas? i samma förstund försvinner den där lusten.. så lyckat bak kräver planering :-)

Två fina böcker som skulle passa mig perfekt är dessa som jag kikade på i en bokhandel inne i karlstad då vi var där för ett tag sedan;
A piece of cace & Pepparkakshus & mera julbus
     


Ingen julstress

Varit på en shoppingrunda med M och Elwira och jag var förvånad över hur mycket lugnare det var på stan idag, var inte alls stressigt och galet som det varit hittills.
Har undvikit stan då jag märkt att det är FÖR mycket folk, bara jobbigt och så och köa och trängas. Men idag kunde vi gå och strosa och bara njuta av julstämningen utan att känna någon stress. Fick med ett par klappar hem också. På polarn o pyret var det väldigt ut plockat, hade gärna velat haft den vita pyjamasen med röda hjärtan men den var slut i hennes storlek, där var jag lite sent ute tyvärr.
Väl hemma gjorde vi iordning färsk lax, potatis, avocado. M höll på att göra iordning en sås men vi hade inte någon röd rom hemma så han tog svart sten-bitsrom, och se på bilden den blev blåaktig och såg lite läskig ut nästan, men den smakade bra :-)

I morgon ska jag ta och köra igång lite julbak här hemma, skulle gjort det förra helgen men då var jag genomförkyld och med en sprängande huvudvärk så det var inte läge då.

Nu ska jag spana efter lite recept och se vad det ska bli för smarrigt i morgon :-) Ha en fortsatt trevlig kväll!






Tan

Det här var verkligen en snygg väska! stor, rymlig och snygg ska den så klart vara och gärna hålla ett tag också, den här skulle lätt hänga helrätt på min axel nu i vår och i sommar...synd att den var slut på asos hemsida, men kanske finns någon annanstans?
Bältet i samma nyans var också riktigt grymt!

Lördag

Nu ska vi ut på en liten lördags promenad

Jeans- Rock and republic
Dunväst- Five seasons
Tjock och varm tröja- Levis (plus två varma tröjor under)
Boots- Wedins

Så kommer vi fira

Haft en låång skön frukost ( kanske ska kalla det bruch) här hemma och dukat upp med allt gott jag kunde rota fram ur kylen ungefär så det blev juice, rostade smörgåsar, pålägg av olika slag, yoghurt- ja hela köret :-) ÄLSKAR frukost speciellt när det finns mycket att välja mellan och sitta läänge och äta. Hotellfrukostar är bland det bästa jag vet! Bästa frukosten på hotell som jag ätit på är helt klart Gothia Towers i Göteborg, där fanns precis ALLT, sjukt gott var det där och jättefint såklart.

Har inga direkta planer nu i helgen, ska baka lite och fixa här hemma och en gran hade inte varit helt fel att försöka sätta upp också. På Måndag åker jag hem till mina föräldrar i Nkpg med Elwira och M ska jobba så han kommer någon dag efter mig.
Vi kommer ha en mini jul den 23:e och fira jul dagen innan själva julafton och fira som på julafton med att äta julmat och öppna klappar mm.
För vi har gjort så för att kunna fira hos både mina och M:s föräldrar. Även syster T och hennes sambo kommer göra samma sak. Så på julafton på fm åker vi tillbaka hem och firar jul hos M:s så då har vi firat jul med båda familjerna och alla blir nöjda och glada :-)







Sköna Fredag

Nu har jag och M ätit och är mätta och belåtna. Jag var inte sugen på något maffigt idag så vi handlade färska räkor, sallad, ägghalvor,tonfisk, keso och rostat bröd ikväll. Blev alltså rätt mycket proteiner, men vad gör det för gott var det :-)

Elwira fick också mat när vi åt, det är så mysigt att ha med henne vid bordet när vi äter och man märker att hon gillar att vara med. Och så vill hon gärna hålla skeden själv och stoppa in skeden i munnen, men motoriken är ju inte helt hundra än så det är fortfarande lättast att mata henne själv, för annars skulle inte mycket komma in i munnen utan då hamnar det mesta utanför. Men hon är duktig som försöker, lillhjärtat.

Efter maten badade vi Elwira och sen vanlig kvällsrutin med pyamas, mys och sen sovdags och så kramar den lilla mjukisgiraffen och somnar.

Ikväll ska vi se på film, vet inte vilken än bara men det finns ett X antal som jag inte sett och nu kan vi äntligen se på filmerna på plasman igen för M har skaffat en ny extern hårddisk  till laptopen idag så nu är det bara att välja och vraka bland tusentals filmer :-) wihoo!
Ska äta kola som jag gjort också testade att ha pepparkakskryddor i gräddkolan och det blev riktigt smaskigt =)

Trevlig helg önskar jag!

Enkelt men gott

Fredgas buset

Lilla hjärtat strax innan pyjamasen åkte på ikväll. Hon är så söt när hon sitter och ibland när hon blir hungrig exempelvis och börjar gnälla efter mat då brukar hon sitta upp och så sitter hon bara och låter sur och gnäller tills mat kommer eller tills någon lyfter upp henne. Ser kul ut :-)

Det ser lite tokigt ut på fossingarna eftersom strumpbyxorna inte sitter som se ska på den här bilden :-)

Fri frakt

Inreda kör på gratis frakt nu den 19-20:e och har snabb leverans på 1-2 dagar. Handla den sista klappen där kanske?
Här är ett par exempel på fina saker som jag hittat där
En söt söta lilla barn väckarklockan finns även i grönt och är så söt med grodan på ur tavlan, snygg i barnrummet.
Kannorna kommer från Day home och är i glaserad keramik, riktigt snygg att ha exempelvis mjölk eller grädde i eller varför inte vaniljsås till mumsiga pajer!
Den rosa kobratelefonen är sjukt läcker! och den finns i andra färger, men den rosa gillade så klart jag bäst :-)
Stället i aluminium skulle vara snyggt att förvara posten i som har tendens till att inte ligga så snyggt kanske.

Karen Millen

Högt på min önskelista just nu är en klänning från fantastiska Karen Millen som gör fantastiska klänningar, se bara dessa två. Den svarta är i stretch satin och den andra i bomulls satin och snittet och detaljerna och draperingarna ja allt är helt perfekt! Dessa skapar begär...perfekta nyårs dressen!


Bilder: Karen Millen

Köp blöjor och bidra med vaccin

Pampers har ett samarbete med unicef just nu. Om man köper ett paket pampers blöjor donerar de 1 vaccin till en behövande liten nyfödd bebis i ett u-land.

Vi använder bara pampers för de är rekommenderade av astma och allergiförbundet och de fungerar bäst på våran dotter, så nu är det extra bra att vi även bidrar till något gott.
Och blöjor går ju åt hela tiden när man har en liten så varför inte välja pampers och hjälpa till med ett stelkrampsvaccin åt en liten.


Fredag


Skjorta- Josefson
Jeans- Bik bok
Skor- Nilson


Finaste julklänningen till lillan

Se vilken underbart söt och fin klänning jag fick på posten tillsammans med ett julkort! Fick klänningen från min söta kusin Edith uppe i norrland. Jag tror hon sytt den själv för jag vet att hon är jätteduktig på det.
Helt fantastiskt fin och finare än alla klänningar som finns att köpa. Verkligen en perfekt present till Elwira- tusen tack!


Kvar till jul

Nu börjar jag bli lite smått pirrig inför jul och idag har jag fått lite smått och gott avklarat. Har även varit på posten och fått iväg några paket och lite annat idag, så skönt att fått det gjort.

Det jag har kvar att göra innan jul är:

* Göra julgodis
* Slå in klappar
* Fixa håret
* Två julklappar kvar att köpa

Jag kommer åka den 22:e på Måndag hem till mina föräldrar och där kommer jag ha tid med det det sista och då har jag även ett par hjälpande händer med Elwira så jag kommer ha en massa tid.
Jag försöker att inte stressa upp mig nu till jul men jag blir ändå lite stressad av någon anledning, mest för att jag inte är helt hundra på vad jag ska köpa till M:s systrar än, men jag ska fixa det snarast. Det ska inte vara något stort, bara något symboliskt.

På julen vill jag inte stressa- då ska det vara stämningsfullt och avslappnat och jag lyckas nästan just nu :-)

Vad har ni kvar att göra fram till jul?




Torsdag


Cashmere kofta- La Redoute
Skjorta- Boomerang
Jeans leggings- Gina Tricot
Skor- Nilson
(dunjcka ute)

Feber

I morse vaknade vi vid klockan 6 av lilla Elwira som var en varm liten tjej och jag tog tempen och den visade lite över 38 grader. Hon har aldrig haft feber tidigare så det här var första gången.
Tänkte först att vi skulle ge henne lite febernedsättande men vi valde sedan att vänta i någon timme och se om den sjönk först. Och mycket riktigt så gjorde den det och nyss när jag tog tempen så var den tillbaka på det normala igen.

Förmodligen fick hon feber pg av sprutorna hon fick igår, tidigare har hon som sagt inte fått det men det kanske berodde på att hon fick två igår. Skönt att det inte var något långvarigt i allafall.

På fm har vi tagit det lugnt och vilat och softat med Elwira, jag var rätt trött förut så jag somnade en stund när Elwira sov. Riktigt skönt faktiskt.

Men nu måste jag ta itu med den här dagen! nu äntligen- en dusch!

Vissa dagar går extra fort

Den här dagen har verkligen flugit iväg, var tog den vägen liksom? Jag, M och Elwira var de bland de sista kvar på stan idag och både jag och M var försenade med maten så det blev att äta ute.Jag valde supergod grillad lax och såsen till var riktigt mumsig.

Vi var på en låångt besök på BVC idag, det var familjegrupp och temat idag var "olycksfall" tyckte dock inte de tog upp någonting anmärkbart det kändes bra att bara där. Fick ett tips om dörrstoppar som finns att köpa på ikea som man hänger uppe på dörrarna så de aldrig kan klämma sig och det lät ju riktigt bra, så någonting fick jag med mig idag ;-)
För att inte ha vassa föremål framme och att de stoppar allt i munnen är ju rätt logiskt, det var ungefär sånna exempel de tog upp i dag nämligen.

Sedan var det dags för vägning och mätning och Elwira fick beröm för sin fina kruva, duktiga, duktiga tjej! Mamma blir så glad vill jag lova. Jag trodde nästan att hon skulle ha dippat i vikt för första gången idag eftersom hon är så aktiv men så var det alltså inte, och det var toppen.
69,5 cm lång är hon nu och väger över 8 kg vilket är mycket bra.

Och två stycken vaccinsprutor fick hon idag dessutom, prevenar 2:a sprutan och en annan obligatorisk som jag inte kommer ihåg namnet på. Så två plåster på de knubbiga små benen fick hon- så sött!
Men lite ont gjorde det allt, den första gick bra men när hon skulle ta prevenar på andra benet ja då var det inte kul längre och blev lite gråt men det gick över snabbt. 

Efter BVC gick vi till pappa som jobbade och var i butiken ett par timmar och efter han slutat gick vi en sväng på stan och handlade lite.

Jag, M och Elwira var de bland de sista kvar på stan idag och både jag och M var försenade med maten så det blev att äta ute. Jag valde supergod grillad lax och det var en riktigt mumsig sås till.

Somsagt den här dagen har verkligen flugit iväg! vi kom inte hem idag förens vid halv åtta ungefär så då var det bara att ge lillan mat, sätta på  pyjamasen och bums i säng med henne. 
Vi brukar natte henne runt åtta halv nio på kvällarna för natten och det tycker jag är en bra tid och fungerar finfint.
Hon är så söt för hon vet exakt vad det är frågan om på kvällarna när jag lägger ner henne i spjälsängen så tar hon tag i sin lilla giraff till gosedjur, stoppar fingrarna i munnen och lägger sig på sidan och somnar på någon minut- lätt som en plätt. 

Är sugen att se någon film nu ikväll, kanske går någon bra på tv? ska kolla upp det nu.

Natti natti!
 

Onsdags fix

Haft en skön eftermiddag här hemma med M och lillan och båda två ligger och vilar i soffan nu, ser riktigt mysigt ut!
Idag ska vi bla till BVC senare på fm och så måste vi fixa klart med lite julklappsbestyr också.
Känner mig mycket bättre från förkylningen nu iaf och det är skönt!
Nu måste jag hoppa in i duschen och sedan ska vi och lillan äta lunch och sedan blir vi borta i stort sett hela dagen.

Ha en skön dag!


Klassiskt/trendigt

Nu är det vinter men jag kan inte låta bli att inspireras av dessa jackor, och de översta två skulle säker fungera de varmare vinterdagarna med en tjock tröja under.
Den första rosa är helt perfekt, färgen knapparna fickorna ja ur läcker! Skulle gärna vilja klicka hem den här, men det går icke.
Den andra röda är också väldigt klassisk och även den grymt snygg. De andra två känns mer fashion och jag älskar de coola detaljerna, helt min smak. Tänk den sista till ett par jeans och höga klackar- åh!



fn vänster högst upp: Stella McCartney, Chris Bentz, Phillip Lim, Diane Von Furstenberg
Bilder: Net A Porter

Stolsdyna

Just nu har vi den "klassiska" varianten på barnstol till Elwira och jag är nöjd med den. Den kanske inte är den snyggaste men ett tag nu fungerar den. Den är iallafall praktisk men kanske inte den snyggaste på marknaden.
Skulle vilja hitta en snygg och praktisk som hon kan "växa med".

Det som skulle behövas nu är en snygg dyna till stolen och det är inte det lättaste att hitta en snygg! En uppblåsbar som heter "stadig" har vi nu, men används knappt och den ser verkligen billig ut- usch!

De snyggaste varianterna är nog faktiskt de från polkadot design, som ärsamma märke som jag köpte spjälskyddet i.
En rosa eller brun ska jag skaffa- frågan är vilken färg?
Från Polkadot Design

Underbar rosett

Visst är det detaljerna som gör det, det syns tydligt här. Älskar den här snygga klänningen i 100% silk från asos, helt fantastiskt. Gillar också skärningen i ryggen och framtill är den väldigt enkel men väldigt snygg.
Bara ryggar är så snyggt om man har en uppsättning eller kortare hår.

Från asos

Leksaksförvaring

Snygg och bra leksaksförvaring håller jag på att spanar runt efter och dessa tycker jag är riktigt snygga! Skulle vilja ha någon slags korg eller liknande att ha i lillans rum och så någon som man kan ha ute i vardagsrummet också.
Eventuellt en rosa att ha i lillans rum och en vit till vardagsrummet skulle passa bra.

Att kunna snabbt städa och slänga ner alla leksaker någonstans vore toppen, för leksakerna lär ju knappast minska med åren.

Dessa är jättefina och finns även i svart på inreda


Dagens

Humör: Bra men lite trött just nu
Gjort: Gett Elwira en flaska, ätit frukost
Planer: Ordna med de sista julklapparna,ta en liten promenad och gå till apoteket
Ser på: Elwira som leker med en låtsasmobil

Lyssnar på: Radion och Elwira
Läser: mailen
Dricker: juice

Äter: pepparkakor
Bästa: Har ingen feber längre *jippie!* och att vi slapp den där jordbävningen i Skåne
Sämsta: Har fortfarande en rinnande näsa...
Barn: som vanligt fast lite snorig
Väder: grått


Tänder på G

Tog en titt i lillans mun förut och skulle kolla om man kunde börja ana några tänder nu för det har kommit mer saliv den sista tiden och så har hon hållit på och "kliat" där nere ganska mycket.
Men allt åker ju så klart in i munnen som hon får tag på nu ;-) så det gäller att dammsuga extra ofta nu.

Ivarjefall när jag tog en titt så kunde jag minsann se att två små tänder är på väg att kika fram- så spännande! Undrar hur lång tid det kommer ta innan de är framme helt?
Så snart kommer det bli att få plocka fram någon av de små barn tandborstarna hon redan har och köpa mild barntandkräm,det här blir roligt!

Bitleksaken som ser ut som en hand är perfekt för kliande tänder eftersom den även är lite knottrig och så kan man ha den i kylen en stund.

Mycket bättre

Börjar redan känna mig mycket piggare än vad jag varit de senaste dagarna, höll på att begravas i negativa tankar där ett tag, hade allvarliga funderingar på att skita i julen, för med en sprängande huvudvärk och en förkylning i kroppen så kände det nästan som de onda krafterna höll på att ta över.
Satt och gnällde lite hos M i går och tillslut sa han att "nu orkar jag inte höra mer" så jag fick kila iväg med svansen mellan bena och skämmas lite över mitt gnäll.
Jag är ingen person som brukar klaga över min hälsa men det var längesedan jag mått så dåligt som jag gjort de sista dagarna så ingenting var roligt, hade ju faktiskt tankar på att strunta i både julbak och julafton :-)
Ja herregud, men nu har tankarna hamnat i rätt spår igen och jag är absolut på bättringsvägen!

Tur i oturen att jag blev sjuk innan julafton, det skulle verkligen inte varit något vidare. Nu kommer jag ju vara fit for figth tills dess och få träffa lilla bebis Viggo ser jag mest fram emot =) lilla söta Viggo! Mormor hade sagt att han såg ut som en liten samepojke- haha hon är för roligt hon ibland :-)

Snart är det jul och jag längtar!

Dagens

Humör: Nästan som vanligt, bra!
Gjort: Myst med lillan
Planer: Att bli helt frisk och kry
Ser på: Elwira och lite recept

Lyssnar på: Elwira som låter "maa ma maa daaa daa da"
Läser: Tidningen
Dricker: Grönt te

Äter: filmjölk med musli, pepparkakor
Bästa: Att min huvudvärk har släppt
Sämsta: Att jag har feber
Barn: Kryper runt överallt och ser glad ut
Väder: Kallt, lite snö och SOL =)


Rapport från soffan

Har inte så mycket att skriva idag...  legat i sängen och soffan hela dagen och haft en sprängande huvudvärk som nu har gett med sig en aning men det känns fortfarande som jag ska svimma när jag är uppe på benen men huvudvärkstabletterna har äntligen börjat ge en gnutta effekt på mig nu.
Sovit, ätit och vilat- ja det är det jag orkat gjort idag, tur att M har varit hemma med lilla hjärtat idag och dom har varit ute på lång promenad och även iväg och träffat farmor och farfar.
Känns bra att hon har det bra trots en ynklig mamma just nu. Vet inte varför jag skriver om dessa tråkigheter, men livet är inte alltid en dans på rosor... 

Ska slå på tv:n nu här i soffan- känns som jag orkar höra ljud nu eftersom huvudvärken har lättat en aning. Älskade M köpte hem smågodis som jag ligger och smaskar på nu, det är bra att han vet vad jag behöver
Elwira har varit glad som vanligt hela dagen och hennes rinnande näsa verkar gett med sig lyckligtvis.

Nej nu ska jag bli frisk, så imorgon är glada jag tillbaka, vi säger så!

Hoppas ni har en trevlig 3:e advent!


Sjuk, jag? jaså!

Pigg och glad som vanligt är Elwira men har en snorig näsa som täpper igen lite när hon sover. Ingen feber har hon iallafall och hon ser inte ut att lida av förkylningen som ni ser :-)
 En annan är inte riktigt så pigg som den här lilla damen idag men jag blir definitivt GLADARE av den här glada lilla glädje spridaren.


Titta! inga tänder ännu :-)

En sjukis bekännelser...

Lillan har också blivit lite snorig, det rinner ur den lilla söta näsan men för övrig verkar hon precis lika pigg och glad som vanligt, så henne verkar det inte gå någon nöd på och jag hoppas hon inte får feber som en annan har fått....

Ligger i soffan och tycker lite smått synd om mig själv faktiskt. M är inte hemma och jag har passat på och sovit 1 ½ timme när Elwira gjorde det. Har gett Elwira lite lunch men jag själv har inte fått i mig det än.
Känns som en enorm kraft ansträngning och ställa sig och laga mat nu som tur är har vi en fryst bit pizza i frysen.

Brukar inte klaga när jag är sjuk men idag är en sån dag då jag inte alls är på topp och tycker det är jobbigt att vara sjuk nu när jag är själv med Elwira och har inte bara henne att ta hand om utan även en ynklig Erika...
alla ensamma mammor därute ska ha en stor eloge som måste klara av att vara själva i alla situationer.
Jag tycker redan det är nog så jobbigt att vara själv nu när jag knappt har krafter till mig själv men måste så klart tänka på Elwira och M kommer inte hem förens senare ikväll.

Längtar mer än vanligt till att M ska komma hem, tur att jag har en snäll liten tjej och jag håller humöret uppe för hennes skull, fast jag egentligen bara vill dra täcket över huvudet.
Finaste lilla hjärtat är hon, och det var så mysigt förut när hon somnade på mitt bröst och jag hörde hennes små snusande andetag från den förkylda lilla näsan. Tänk att vi är allt för henne nu och jag vill vara en glad och frisk mamma nu.

Nu måste jag äta så jag får lite krafter.

Kyckling gryta

Fick förfrågan om receptet på kycklinggrytan men jag går inte efter något speciellt utan blandar bara i lite efter tycke och smak.
Men såhär gjorde jag sist:

Kycklingfileér
Purjulök
Gul & röd paprika
3 dl matlagningsgrädde eller en burk creme fraiche (efter tycke och smak)
någon matsked creme fraiche
En skvätt soya
1 msk mango chutney
1 tsk sambai oilek
1 hönsbuljong
lite vatten

Gör såhär:

Skär kycklingen i bitar och stek i en stekpanna. Lägg sedan över i en gryta. häll i buljong, vatten och purjulöken.
Häll i övriga indgridienser och låt puttra någon minut.

Servera till ris eller pasta

Mer eller inga grönsaker alls fungerar utmärkt och andra kryddor såsom lite curry exempelvis fungerar utmärkt.
 Man får prova sig fram och hur pass cremig man vill ha den väljer man själv beroende hur pass mycket/lite matlagningsgrädde eller creme fraiche man har i.

Gott och enkelt är det!

Lucia...

Jag har blivit dunderförkyld nu, inge alls roligt :( Kände att jag var lite smått snorig och hade halsont i går men jag ignorerade det totalt för vem har lust att vara sjuk...kikade på idol igår och hade tippat på att Kevin skulle vinna, men
det var en riktigt jämn final och Alice var minst lika bra i går, hon är så söt den tjejen.

I går kväll blev det värre med förkylningen och i natt har jag knappt sovit en blund eftersom jag knappt kan andas och hade sådan frossa.

Har en smått irriterande huvudvärk idag och näsan rinner kostant... och jag som hade tänkt och baka i dag och allt men det blir inget av det för det är inte så trevligt att baka med den här näsan och med ett huvud som känns som sirap.
Skulle kunna äta upp alla lussebullar själv men det är inte så kul att äta när jag inte känner någon smak alls.
Jag tappar alltid smaken när jag blir förkyld,det är så himla tråkigt varje gång.

Tänk attdet redan är Lucia nu! hade sett fram emot lite lussefirande men både kropp och knopp är ur funktion nu.

Vilket trevligt inlägg det blev nu då- nej jag är inge vidare just nu. Ska koka lite te, lägga mig i soffan med ett par filtar med laptopen i knät så känns det kanske lite bättre.

Hoppas ni är friska och får en härlig lucia !

Fredag kväll

Är ny vaken just nu så jag känner mig lite seg just nu, för när M kom he förut så somnade Elwira och M var trött så han la sig för att vila ett tag och jag gjorde detsamma och han somnade bums och jag gjorde tydligen också det. Men det var skönt att sova en timme bara sådär.

Innan alla somnade så åt vi en smarrig kycklinggryta med fullkornsris som jag slängde ihop rätt fort, men riktigt gott blev det. Så är det ofta- att den enkla maten är godast.

Ikväll är det ju idol och finalen får man ju bara inte missa =) ska sitta och smaska i mig en massa dumlekola och bara njuta i soffan.
Har tänt en hel massa ljus här hemma och det luktar Café Au Lait från ett av ljusen från yankee candle och en liten doft av kanel känner jag med. Så ikväll är mysfaktorn extra hög :-)

Ha en trevlig helg!

Elwira fick sin kvällsgröt och vi åt kyckling gryta

Den här bilden var så söt bara för hon ser så sött sur ut här :-) synd att den blev suddig

Hur länge till måste jag ha på mig den här haklappen mamma o pappa?


Polka dot design

Spjälsängen har vi sänkt ned sedan ett tag tillbaka och nu är ett nytt spjälskydd inhandlat nyligen.
Det förra vi hade var från ikea och fungerade helt okej den första tiden, tills hon blev stor nog att börja dra och grejja med det. Och det är rätt tunnt och sladdrigt och så hade det inga knytband längst ner på det så det skulle inte fungerat nu längre.
Hade såklart gått att sy fast egna band för att få det sitta bättre men det är fortfarande inte stadigt nog.

Det här från polka dot design är rejält och tjockt och är perfekt nu när Elwira reser sig upp på knä och tar tag i kanten på det här spjälskyddet och det sitter fortfarande stadigt på plats- är så nöjd med detta! Finns i flera olika färger, hade önskat att det även fanns i vitt! Hursom så tycker jag det är finfint.



Pilot

Shit vad sugen jag blev på ett par enkla snygga pilotglajjor när jag såg dessa från Ray ban! lite fel årstid möjligen men det kan inte hjälps... Klockrent med pilotbågar tycker jag och gillar sånna som är lite inspirerade av modellen också. Men dessa enkla klassiska skulle inte sitta helt fel på min näsa i vår och sommar. Till en enkel outfit med jeans eller shorts och ett vitt snyggt linne och pricken över i:et skulle vara dessa.


Bild: Asos

Oemotståndligt sött

Är extra svag för söta förpackningen men dessa tog verkligen priset! Det var de sötaste sminkprodukterna jag stött på länge! Mac hade ett samarbete med disney sommaren 2006 och gjorde ur söta läppbalsam som jag köpte då och dessa är ett nytt härligt samarbete med Disney och Paul & Joe. Dessa är oemotståndliga!

Finns på ASOS

Dagens

Humör: Bra men lite seg
Gjort: Ätit frulle
Planer: handla, baka och bara njuta av Fredagen med Elwira och M
Ser på: Bloggen och Elwira
Lyssnar på: Elwira som "pratar" för fulla muggar
Läser: Elle
Dricker: Godaste juicen jag smakat på LÄNGE brämhults och tropicana släng er i väggen! den här smakar otroligt gott och äkta! som om jag stått och pressat de själva, eller nää ännu godare faktiskt

Äter: Brödet "fröig" från polar- MUMS!

Bästa: Fredag idag ju!
Sämsta: nejnej
Barn: Bara bra
Väder: supertrist, snöblandat regn


Du är allt

Om jag någon gång gifter mig så vet jag precis vilken låt jag vill ha på bröllopet. Den här låten hörde jag en gång på radio när jag låg i soffan i förra lägenheten och Elwira körde sitt kvällspass i magen. Och jag ropade på Marcus och utbrast "den här! den här vill jag ha om vi nångång gifter oss!" Tycker den är så vacker, kanske inte super originell men det gör inget för jag älskar den.  Lyssna här

Text:

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Na na na ...

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge


Upp på knä

Min lilla tjej, det känns som hon blivit så stor och duktig nu och det är spännande men lite läskigt nu när hon också börjat "klättra" hon ställer sig på knä och sträcker upp armarna för att komma åt saker och ting, som på bilden exempelvis- då ska hon åt ett paket blöjor under skötbordet :-)
Och ibland när jag sitter på knä vid henne så kommer ho krypandes till en och ställer sig så och sträcker armarna upp mot mig, jättesött är det!


Elwira i full färd med att grejja med pampers under skötbordet :-) allt som prasslar är ju spännande!

Sen fick hon syn på något annat..

Den kluriga klappen

I vanliga fall när jag ska köpa någon julklapp så bestämmer jag mig INNAN vad jag ska köpa så att jag slipper virra runt på stan och stressa, för det är nog det värsta jag vet.

Den svåraste klappen är då alltid till min älskade M för han önskar sig ALDRIG något men jag vill ju så klart ge något fint för sakens skull. Sitter här och funderar på vad han fått tidigare, förra året fick han en ipod av mig som han blev jätteglad över. Ett år gjorde jag ett häfte med olika "kuponger i" och så köpte jag en lyxig massageolja på en skönhetssalong och gav han kroppsmassage utförandes av mig, biobesök, och en valfri middag.
En julklapp behöver inte vara avancerad eller dyr tycker jag det är ju faktiskt tanken som räknas men jag vill att klappen ska vara användbar och betydelsefull.

Årets julklapp är ju en upplevelse och det tycker jag är toppenbra att ge i julklapp, för det är något man minns hela livet.
Dyrare kanske men absolut uppskattat!

Pratade med kära Bente i förrgår och hon tipsade mig om att förstora upp ett foto på Elwira och M, och DET är precis vad jag ska göra. Vi har ju ett porträtt på mig som gravid och nu även ett fint porträtt på Elwira som vi tog när hon var sex månader i en ateljé här på stan. Så ett fint fotografi på M och Elwira skulle vara jättefint att hänga ihop.
Inget av porträtten är på väggen ännu eftersom jag fortfarande är osäker på vart jag vill hänga de, men bra var ju det för då ska jag vänta tills porträttet med M är klart =) Det kommer nog bli uppskattat!


Torsdag


Linne- American vintage
Kofta- Manoush
stentvättad jeanskjol- Gina Tricot
Lyckonalle- cocoo.se

Strumpbyxor- H&M
Over nee strumpor- falke

Skor- nilson
Dunjacka utomhus


Kanske ett gym i jul?

Dunderbutiken har 30% på alla sina leksaker fram till den 23:e december och ett bra tips är att passa på att köpa ett babygym exempelvis som kostar lite mer 629:- för att vara exakt (och med rabatten blir det 440:-
Vi är jättenöjda med vårat babygym och vi valde mumin men det finns även spöket laban, tummen och music lovers på den här sidan.
En barnvagnsleksak skulle jag behöva och lilleskutt är ju riktigt söt alltså! En gå stol är inte riktigt aktuellt för oss än, det får vänta just nu för det är kanske inte säkert att man vill ha ett..?
Nattlampan i form av barbapapa är ju bara för söt! snyggt att ha i barnrummet.


Bilder: Dunderbutiken

Sack´n Seat

Beställde en sån här sack´n seat som verkar vara superbra att ha med sig på fik, utomlands eller när man är hos vänner so inte har någon barnstol.
Vissa fik har ju faktiskt inga barnstolar och på en del restauranger är dom ibland upptagna eller ser rätt skabbiga ut tycker jag. Och utomlands kan jag tänka mig att den här är oumbärlig.
Kan användas från och med ca 6 mån till 2 år och kan tvättas i 30 grader. Smidig och okomplicerad är den också.

Finns en liknande och nyare variant jag sett som heter In the pocket baby barnsits som bla finns här kostar aningen mer 349:- och sack´n seat betalade jag 189:- för.


Härligt!

Här snöar det för fullt och det har blivit lite kallare ute idag, wihoo! någon hörde in bön :-) Är på toppenhumör idag!
Har sovit som en stock i natt, okej det gör jag väl alltid men idag känner jag mig riktigt ut vilad och har lite härligt julpirr i magen dessutom.

Ska fixa med lite julklappar idag och se vad jag ska ta och baka till helgen, herregud det är ju redan lucia då! läskigt vad tiden pinnar på...

Har suttit i soffan idag på morgonen och läst elle och bläddrat igenom damernas- ska passa på att läsa lite ur en bok senare när Elwira sover också. För så mycket läsning blir det inte av när Elwira är vaken, för hon kryper runt precis överallt nu, hon har verkligen fått in snittsen nu :-)

Idag är en riktigt skön dag!  och jag är så glad att jag har värdens finaste M och underbaraste Elwira! är otroligt tacksam att jag har de finaste vid in sida var dag.


Crème brûlée eller en christmas cookie

Har precis kikat på bonde söker fru just nu och jag håller ju på att testa ett gäng olika doftljus från Yankee Candle och har tänt ljuset som luktar Crème brûlée och håller på att bli tokig av den helt otroligt goda doften! Det var samma sak igår då tände jag det som kallas christmas cookie och det är minst lika gott som det låter.

Nu är jag grymt sugen på en smarrig Crème brûlée eller något liknande åtminstone... åh vad gott ! det riktigt vattnas i munnen nu.... är man knäpp om man springer till ICA och fixar ingredienser nu? funderar starkt på det.....

OBS! Jag varnar för dessa ljus om du vill gå ner i vikt eller försöka vara nyttig- akut sötsug förekommer! :-)


Amorina har billigast frakt just nu (39:-) större utbud finns här där kostar frakten 69:-

Kavajen

En snygg kavaj vill jag ha och jag vill hitta den perfekta, gärna liite större modell och så ska den vara svart och hålla god kvalité, den här från acne tror jag stämmer in på alla punkter =) Till våren till ett par jeans- klockrent! men även inomhus nu på vintern, åh jag vill ha...


Det gäller att vara med

Idag är M ledig hela dagen och vi har det riktigt mysigt här hemma idag. Så mycket trevligare att äta lunch när M är hemma tycker jag, och nu sitter även Elwira med vid måltiderna
Det är det här jag längtat efter- att ha Elwira med runt middagsbordet när vi äter, det känns verkligen så mysigt och så kul att hon faktiskt sitter där i sin barnstol med oss och blir matad med sked =) och tänk när hon kommer äta själv!

Så häftigt att se alla dessa framsteg hon gör dag för dag men det gäller att vara med! Kryper runt gör hon som en liten galning men det här med att sitta har hon inte helt balans för än, hon kan sitta ett bra tag och sätter sig upp själv men hon faller ibland rakt bak och då gäller det att vara med!

Nu ska jag klä på Elwira overallen och sedan ska vi iväg här på lite ärenden. Ha en fortsatt bra dag!



Elwira i sin mysiga body och byxa i ull från polarn o pyret

Barcelona bänken

Fick hemlevererad en bänk från Barcelona som jag så gärna velat haft som är så snygg och idag så kom den hem! supersnabb leverans faktiskt. Skrev tidigare om den här.
Packade upp den och den är riktigt snygg! Men när jag stod och inspekterade det nya köpet så upptäcker jag att den hade fått sig en rätt rejäl smäll av något slag på ett av hörnen på träbotten, åh vad besviken jag blev.
Så nu måste den reklammeras... och så blir det extrajobb med det *suck* så typiskt!!

Provade iallafall att ställa den i hallen, och den passade jättefint, synd att det blev som det blev...men det det går ju inte göra så mycket åt saken, bara vänta på en ny förhoppningsvis då.


Tilde 1 år!

Pratade med Bente förut i telefon och hennes söta lilla dotter fyller 1 år idag, grattis Tilde! Tiden går verkligen hur fort som helst. Känns inte som det var ett år sedan jag fick det där sms:et av Bente där hon skrev hur mycket Tilde vägde och allt allt gått bra!

Våran lilla Elwira blev ju 7 månader i lördags stora tjejen nu ;) Hon kryper runt här hemma för fullt och snabbt går det vill jag lova! För några dagar sedan stod hon på knä i spjälsängen, upprätt och med händerna överst på babyskyddet! Och idag tog hon tag i längsta kanten på tv bänken (där man kan ha tidningar och dylikt) och stod likadant- herrejösses snart springer hon runt här hemma :-)


Sötaste Tilde!
bilden är lånad från Bentes blogg


Utmaning

Blev utmanad av Frida för ett tag sedan nu och blev utmanad att göra den här önskelistan

Tre hårda klappar:
1. Tv-bänk
2. En helkropps spegel
3. Ett smycke

Tre mjuka klappar:
1. En LV plånbok (koala) eller den är väl inte så mjuk... men men helt hård är den ju inte heller :)
2. en barn kammarbok till Elwira
3. En siden kudde

Tre viktiga klappar:
1. Pengar till välgörande ändamål
2. Julklappar från exempelvis Unicef eller Rädda barnens webbshop där en del eller hela vinsten går till deras arbete för barns rättigheter
3. Att alla får uppleva glädjen med julen tillsammans med nära och kära

Och jag utmanar: Bente, Ingela, CatyaSofia

Madonna för Louis Vuitton

Älskar dessa två bilder från Louis Vuittonsenaste kampanj för våren 2009 med självaste Madonna! Älskar framförallt den första bilden, den är ju så typisk Madonna- helt enastående! Så vackra bilder och Madonna har sådan karisma! Hon är verkligen så cool och härlig!


Tisdag


Linne- coola Anna
Kofta- La redoute
Jeans- Monki
Skor- Nilson
Halsduk- Carlings
(utomhus dunjacka)

Rånad

Idag fick jag reda på att M:s yngsta syster blev rånad i butiken igår! Han hade ingen rånarluva eller liknande på sig så M:s syster har goda singnalement på honom. Lyckligtvis kom hon inte till skada men jag blir chockad när man hör att något så hemskt har hänt. Sådant man läser om i tidningarna.. är så glad att hon inte kom till skada.

Här är ett utdrag från tidningen idag:

"Rånaren, en man i 25 till 30-årsåldern, kom in i butiken och viftade med en kniv. Han krävde att få cigaretter vilket han också fick. Därefter ville han att kvinnan som arbetade i butiken skulle öppna kassan.
-Hon vägrade, så han fick inte med sig några pengar, säger Johan Lindevret, vakthavande befäl vid polisen i Västmanland.

I stället försvann mannen springande från platsen. Polisen har ett signalement på gärningsmannen och har sökt efter honom under kvällen, dock utan resultat. Enligt polisen ska ingen människa ha skadats fysiskt i samband med händelsen."

Måndags seg

Det har inte alls varit min dag idag, har känt mig trött och seg hela dagen och mitt humör har verkligen inte varit det bästa precis. Jag vet inte vad det har varit med mig, bara inte min dag helt enkelt.
Blev sugen på kladdkakemuffins förut och nu har jag suttit ett tag här i soffan och bara svullat och haft det skönt.
Elwira fick flaska förut och åt lite mer än vanligt så hon låg och såg helt utmattad ut i soffan, på rygg med armarna rakt ut och magen såg jäst ut- hehe det såg riktigt roligt ut och dessutom såg jag själv ungefär likadan ut efter alla muffins jag proppat i mig under kvällen :-)

Nu ska vi kolla på någon film jag och M och det har iallafall varit en skön kväll här hemma,mys i soffan, tända ljus och goda muffins var vad som behövdes till mig idag.

Hoppas ni har en skön Måndags kväll!


Filofax

Nu börjar det bli dags att fixa nya kalenderblad till min filofax ser jag. Själva pärmen har jag från filofax och den får hänga med det kommande året också för den är ju i skinn och kvalitén är toppen då den fortfarande är fin och hel så det finns ingen anledning att köpa ny. Men nya blad behövs som sagt :)


Julstämning?

Det snöar som bara den här utanför fönstret men det är alldeles för varmt så när snöflingorna landar så blir det bara blask. Kan det inte bli lite kallare så snön kan få ligga kvar. Jag vill ha en vit jul iår! Tycker inte alls det känns som att det är jul snart, trots att det redan var 2:a advent igår och vi tände ljus och åt god fika.
Har inte alls kommit in i julstämningen riktigt... kanske skulle ta och sätta upp en gran till helgen?
Och så är det ju det här med julbak som jag är helt galen i att göra! Vet inte hur många satser med olika sorters kolor och lussebullar mm som jag gjorde förra året, det är ju så gott =)
Ja till helgen ska jag sätta igång med lite julbak tror jag, samla ihop lite recept och gå till affären och fixa ingredienser först. Då kanske jag kommer i julstämning?

Sittdelen

Satte ju dit sittdelen på vagnen förra veckan så Elwira kunde komma upp och se lite mer och hon verkar vara helnöjd med det nya nu. Vagnen är såklart ännu smidigare nu än förut, är så nöjd man kan bli.
 Åk påsen flyttade jag över från liggdelen och den sitter jättebra på vagnen, är så nöjd med denna från 7.a.m som jag köpte för ett tag sedan, helt suverän.


Snoffs

Ett av mina absoluta favoritmärken bland svenska barnkläder är märket Snoffs design, kvaliten är helt underbar och motiven på är så söta och roliga.
Föredrar mestadels det enkla, men helt utan söta motiv så tycker jag det skulle det bli tråkigt att klä Elwira, hon är ju faktiskt en busig liten tjej, så för "stilrent" tycker inte alltid är passande- då blir det tråkigt. Så ibland är det kul med fina motiv beroende på hur de ser ut.
Men det får absolut inte bli för mycket motiv och till en sådan body så är det ett måste med ett par enfärgade neutrala byxor till, så att det inte blir too much.

Mina favoriter från snoffs är de med motiven som heter  apa dig, röda hund och badanka -så fina! Det här motivet är det nyaste och kallas " Surt sa räven om rönnbären" och kom in förra veckan och har redan blivit använd som syns på bilden i förra inlägget  :-)



 


Då är vi hemma

Nu har vi kommit hem igen efter en riktigt skön helg i Karlstad hemma hos ett par bekanta som bor där.
I Fredgas lunch packade vi väskan och åkte bilen dit, resan gick bra dock inget vidare väder med snöblask och en massa skit så bilen blev nästan helt svart av smutsen.
Elwira sov ungefär halva resan och fick flaska på vägen och efter ca 21 mil så var vi framme =)
De har också en liten bebis, men som är mindre än Elwira, 3 ½ månad är hon, så det var kul att få se henne nu när hon blivit större.
Elwira var rätt nyfiken på den lilla tjejen som låg och jollrade och skulle klämma på det lilla pyret, så sött!
Vi bjöds på god kycklinggryta och ris och till kvällen tittade vi på Idol och bjöds på en massa smarrig fika och annat gott.
De småtjejerna somnade nästan samtidigt runt nio på kvällen och vi såg klart idol och satte sedan och kollade på film.
Deras katt satt i mitt knä under hela filmen och det var så mysigt  så, är det inte den ena bebisen så är det den andra som jag har i famnen :-)

Alla sov rätt länge på Lördagsmorgonen så vi åt inte frukost förrän vid tio så det var skönt faktiskt. Strax innan lunch åkte vi in till stan i Karlstad (familjen bor utanför city) och åt god lunch på ett trevligt ställe där. Pasta med oxfilé och lasagne det var riktigt gott det.
Efter maten så splittrade vi oss så vi tjejer kunde gå dit vi ville och grabbarna till sitt. Det var inte alls lika ut plockat bland vissa saker som det kan vara i våran stad, E kollade efter kläder till kommande dopet samt till julafton så jag var lite smakråd.
Efter ett tag så blev minstingen hungrig så vi stannade för en paus och så stötte vi på grabbarna igen. M hade köpt skor, byxor och en tröja som han tittat på här i stan, men då var hans storlek slut så där hade han tur som hittade det han ville ha där istället. Jag själv köpte faktiskt ingenting :-) Hade velat kolla i någon barnbutik men tiden tickade på rätt bra och rätt som det var började det bli stängningsdags. Båda småtjejerna var snälla när vi var på stan mer än halva dagen.

På kvällen åt vi lax och hade det trevligt. Vilken skillnad det var att bära deras lilla bebis när man är van vid Elwira! hihi Elwira känns riktigt tung i jämförelse.

På kvällen när jag skulle gå och lägga mig efter jag tagit en dusch och klivit ut ur badrummet så ser jag handtaget på deras ytterdörr gå ner, precis som om någon drog ner det. Blev smått nervös och jag visste att alla var inomhus men dubbelkollade det snabbt och alla var inomhus och jag började så klart direkt inbilla mig saker så jag sa till att det det var någon som tog i dörrhandtaget, men då skrattade de bara och sa att det bara var Wilmer, jaha vem var då wilmer tänkte jag men fick då reda på att det var den mysiga katten som hette så och som ville in i huset =) Men vad rätt jag blev där för ett ögonblick!

Idag har vi mest tagit det lugnt och vi kom hem för någon timme sedan så vi var och handlade lite smått och ätit kvällsmat och jag ska gå och hämta tvätten som jag slängde in i maskinen förut strax.

Är rätt trött just nu trots att jag sov riktigt skönt i natt, men jag blir så seg av att åka bil. Ska äta smågodis och bara slappa i myskläder i soffan resten av kvällen nu, skönt! 

Ha en fortsatt trevlig 2:a advent!

Hjärtat sussar sött i bilen

Elwira var nyfiken på lillbebisen

Kära M som nästan aldrig går att fånga på bild skymtar faktiskt lite på den här bilden vid jeepen, kan ni se han :-)

Dröm filt

Åhh vad den här filten är fin! Den är tillverkad i 100% ekologisk ull och har vackra kronor om mönster. De har hur många fina filtar och plädar som hellst på den här sidan men just denna föll mig mest i smaken.
Det här skulle vara en bra julklapp till Elwira, för den här kommer hon kunna värma sig i och gosa med under många år.
En filt att växa med faktiskt.


Dagens

Humör: Bra men lite trött
Gjort: Ätit frukost, gett elwira en flaksa
Planer: Tvätta, packa och om allt går som det ska åker vi till Karlstad till ett par bekanta över helgen
Ser på: Elwira

Lyssnar på: Lillan som "pratar" för mullt och säger "daa daaa da da" låter som hon sjunger :-)
Läser: "Baby ett litet mirakel"
Dricker: Grönt te

Äter: ätit frulle
Bästa: Att vi förhoppningsvis ska åka iväg  idag
Sämsta: inget
Barn: Busig och glad
Väder: Mulet och rätt trist


Serier

Satt häromdagen och försökte ge Desperate housewives en chans då jag vet många av mina vänner tittar på det, men jag vet inte vad det är för varje gång jag försöker se det så blir jag rastlös, gäspar och tillslut glömmer jag bort att jag tittar så jag går och gör något annat istället, och det blev likadant häromdagen. Vad är det egentligen som är så bra med den serien?

Har nog rätt svårt överlag att fastna för någon serie nu, tycker inte det går någon som faller mig i smaken konstigt nog.
Jag saknar vänner & sex and the city!

Såg föressten kvällsöppet med Ekdahl igår där det diskuterades barnuppfostran och det var intressant, sånna debatter tycker jag om att sitta och kolla på och bilda en egen uppfattning om ämnet. Det är alltid intressant att höra olika människors åsikter.

Shit jag föredrar debatter men dissar desperate housewives, håller jag på att bli gammal? haha! nej då så illa är det nog inte för jag gillar faktiskt ugly betty =)


(en tv-bänk letar vi efter...)

Jeans leggings

På tal om leggings, igår när jag hade lite egentid då jag var på ansiktsbehandling och sedan gick en liten runda på stan i ett par fåtal butiker så gick jag in på gina tricot. Jag kommer inte ens ihåg när jag köpte ett plagg där sist ? säkert år och dar sedan. Hittade lite smått och gott som fick följa med hem och mest nöjd är jag med ett par JEANS leggings som är riktigt snygga och sköna på. Kul med en ny variant!
Det fanns två olika modeller, de andra var lite mörkare och mjukare i materialet och inte lika snygga som de jag valde.
Skönt och snyggt, de här kommer bli nya favoriter.

Glittrigt kap

Är så glad i mina snygga svarta paljettleggings jag fyndade på H&M young. Liknande finns på bla Bik bok för ca 500:- spänn och det det är det inte värt tycker jag.
Elwira tyckte de var riktigt spännande och sittade och kände en massa på dom när jag hade på mig dom idag.
Känner mig riktigt ball i dom faktiskt :-)


Blå

Spanade på åhlens idag efter en termos åt syster T och såg att den jag har i rosa även fanns i blått- så glad hon blev :) Värsta kapet ju, 99:- bara. Den här kommer passar bra till lille Viggo. Så liten och söt är han åhh jag längtar till han!


Yankee Candle

Lite lyxigare doftljus tycker jag jättemycket om och det finns ju en hel del sånna att få tag på, men de kostar en slant.
Men de billigare varianterna brinner inte lika länge och luktar oftast plastigt. En kompis till mig hade en gång ett stort ljus från Yankee candle och det luktade underbart och brann länge, länge.
Ville köpa ett ljus men kunde såklart inte bestämma mig för vilket det skulle bli så jag beställde 12 st små värmeljus av samma märke, som "doft prover" så nu har jag lite att prova så jag sedan kan beställa ett stort ljus :-)
Har redan fastnat för cinnemon, fresh cut roses och  Crème brûlée men jag gillar faktiskt de flesta så det här blir svårt att välja något  enstaka.


Svårt att ta bild på dom, men der goda ut i verkligheten, nästan så man vill smaka en bit ;-)
Ljus från Amorina


Torsdag

Älskar dessa paljettleggings från H&M young, och billiga var dom dessutom :-)

Skjortblus- H&M
Paljettleggings- H&M young
Tunna strumpbyxor i ullblandning under paljetterna-Falke
Boots- Wedins
Armband- Energy muse
Fuskpäls- H&M trend

Från liggdel till sittdel

På förmiddagen nu har vi tagit bort liggdelen på vagnen och satt dit sittdelen istället. Liggdelen har funderat jättebra men nu har Elwira hållt på att försöka sätta sig upp när hon ligger där helt nerbäddad, man verkligen ser hr hon tar i och försöker häva sig upp. Och när hon åkt i den så ligger hon där och tittar och oftast somnar hon. Tror det blir mycket bättre nu när hon får komma upp och se för det gillar hon, känns som att det va på tiden att byta nu.
Nu ser vagnen riktigt smidig ut och jag ska sätta på åkpåsen senare och gå ut och gå och testköra :-) kan visa en bild då.

Blev så sugen på ugnspannkaka förut men hade inget fläsk, men bacon hade vi så jag provade att googla och se om det fanns något recept på det, och det gjorde det minsann, jag var lite skeptisk först.
Den ser ivarjefall god ut och nu har den fått stå och svalna ett tag. Rivna morötter och lingonsylt till det- mums!

Rosa p.o.p

Elwira har invigt sin nya tröja från p.o.p- lite kul att de gjort en tröja i rosa, för det hör ju inte till vanligheten hos polarn o pyret. Tycker verkligen jättebra om deras kläder, allt vi har därifrån har hållit jättebra kvalité.
Jättemjuk och skön är den här tröjan och jag skulle gärna vilja ha en själv om det fanns :-)

Förut såg jag mest pop som ett märke med bra baskäder, men de har mycket festfina plagg just nu, det är vädigt lätt att fastna där just nu.

Elwira- våran finaste skatt!

Mini orkester

En tyst jul lär det inte bli om man skulle ge något av de här instrumpenten i julklapp till den lille musikanten, men dock en glad sådan kan jag tro.
Gitarr, trumma eller tamburin som finns hos blå elefant skulle inte sitta fel.


Lite inspirerad

Hittade den högra klänningen från Lela Rose på net a porter för $ 995 (!) lite väl mycket för en sådan klänning kanske. Då föredrar både jag och plånboken den vänstra som jag har på mig och kommer från H&M men känns faktiskt lite inspirerad av den exklusiva varianten.


Högra bilden: Net a porter


Hudens bästa vän

Jag har hållit på ett bra tag nu med att använda upp en skönhetsprodukt innan jag köper en ny, har nämligen tendenser till att köpa upp ett helt lager av produkter som knappt hinner komma till användning innan jag köper en ny.
Och den enda lotion till kroppen jag har kvar nu är en body butter som sjunger på sista versen nu så idag har jag kunnat unna mig en helt ny och dessutom min absoluta favorit från Decelor som heter systeme corps. Den kommer verkligen lägligt in i mitt badrumsskåp nu till vintern då min hud blir torr som fnöske.
Har provat enormt många men ingen har lyckas med att få min hud s återfuktat dom den här, den är verkligen helt enastående, en klass för sig utan att överdriva.
Minuset med denna kan tyckas vara priset men man får tänka på att den också och extremt dryg och håller flera flera månader trots daglig användning.

Den finns i 250ml och 400 ml, billigast på nätet verkar vara på beauty planet

Ansiktsbehandlingen

Oj å skönt det var på ansiktsbehandlingen, var längesedan jag var på en sådan. Så skönt att bara få ligga ner och få huden i ansiktet ompysslad och känna sig bortskämd.
Skulle kunnat ligga där längre än de ca 50 minuter som det tog. Kände mig nyvaken när hon var klar och jag ville inte alls gå upp, var ju så skönt.
Som alltid efter en behandling på ett nytt ställe, har nämligen aldrig varit på en här i stan förut- så gick hudterapeuten igenom lite produkter som hon skulle kunna rekommendera, men det komiska var att jag redan hade de som hon försökte packa på mig :-)  
Skulle gärna vilja komma bort på sådana här behandlingar oftare.


Onsdag

Aaah då ska jag äntligen iväg på en efterlängtad ansiktsbehandling, ska bli så skönt! Nu snackar vi vardagslyx!

Det är inte så jättekallt ute, bara lite duggregn och jag ska inte gå så långt, så skinnjackan räcker de få meter det är att gå till salongen

Skinnjacka- BZR
Tröja- soft grey
Jeans- True religion
Skoletter- ellos
Pärlhalsband- Gina
Väska- Via spiga
Örhängen- hallbergs guld

Dagens

Humör: toppen!
Gjort: duschat, busat med lillan
Planer: ska på ansiktsbehandling idag =) spana efter några prylar på stan
Ser på: Elwira sm är på väg någonstans som  hon inte ska vara på

Lyssnar på: Elwira och M
Läser: Baby- ett litet mirakel
Dricker: Apelsin juice

Äter: Snart lunch
Bästa: Att jag ska få en skön ansiktsbehandling
Sämsta: -
Barn: Glader
Väder: Små regnigt


Tittut!

Tittut leken är ju sååå rolig tycker Elwira, så söt när hon skrattar! Gick iväg en stund från Elwira när hon låg och lekte och när jag kom tillbaka efter någon minut så såg jag henne inte först,men då var det hon som lekte tittut med mig för hon kikade då ut med huvudet bakom soffan, hihi! och jag var snabb som tusan med kameran och fångade en glad Elwira på bild :-)



Tittut mamma!

Allt i ett

Riktigt läckert kit bestående av allt man kan behöva för ett lyckat hårsvall och dessutom i en super fin lila nyans.
Allt kommer i den lila kartongen och består av förljande: Lila ghd IV styler,Lila ghd resehårfön,Lila värmetålig 'roll bag' och 2 x clips.
Vilken julklapp va :-)



Från Eleven


Kappa

Den här kappan kostar endast idag 295:- (ord. 545:-) på prouds hemsida och finns i storlekarna 86-128 tycker den är så sjukt söt och har spanat in den här flera gånger, men den är ju alldeles för stor för Elwira just nu.
Men jag funderar starkt på att köpa den i större storlek som hon sen kan ha när hon blir äldre, just för att jag tycker den är så fin! Men det är ju jättesvårt att veta vilken storlek jag skulle välja då... hmm, underbart fin är den hursom, perfekt som "fin kappa".


Bild: Proud

Lilla grodan

Såhär låg Elwira och sov igår när jag gick in och tittade till henne på kvällen, som en söt liten groda på tvären :-)


Tisdag


Grön tröja- Filippa K
Linne- American apparel
Jeans- True Religion
Skor- Nilson
Fuskjacka- H&M
Halsband- Pilgrim

Dagens

Humör: Bara bra
Gjort: Ätit frukost
Planer: Ringa bvc, fixa några ärenden på stan och så ska vi träffa fotografen och välja ut bilder som vi tog på Elwira för ett tag sedan.
Ser på: Elwira och min dator

Lyssnar på: M som styr i köket och Elwira som "pratar" för fulla muggar
Läser: "Baby ett litet mirakel"
Dricker: te med mjölk

Äter: ätit frukost nu en clementin
Bästa: Att vi ska till fotografen, kul!
Sämsta: nej och det är jag glad för
Barn: Fin & glad
Väder: Regnar som bara tusan!


Paketet från bodystore

Hämtade ut mina paket idag och det ena från bodystore innehöll mycket smått och gott som jag beställt därifrån.
Köpte en hel del som jag inte provat eller haft förut så det ska bli kul att testa och smaka allt nu.
Weledas produkter tycker jag som jag nämt tidigare riktigt bra om, använder faktisk calendula duschcreme för baby till mig själv ibland.


Pecannötter tycker jag är gott i bakverk eller äta neutrala och peacannötterna äter jag som de är- perfekta att ha när man är sugen på någonting.
Druvsocker är alltid bra att ha, dessa får M. Jordnötskärnorna vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, står att de är goda att rosa, ha i grytor eller wok. Tycker det lät gott att ha dom i en gryta, så ett bra recept ska jag leta efter.
De ekologiska godispåsarna fick också följa med, och jag har smakat på de ekologiska fruktisarna som är extra sura och de var sjukt goda! hade jag vetat det hade jag klickat hem ett helt gäng!

Mu´sli tycker jag är gott att ha i yoghurten eller filen på morgonen eller som mellanmål och den här med äpple,kanel, pumpafrön och quinoa verkar riktigt god.
Teerna från Yogi är mina absoluta favorit teer så ett passande te för årstiden kom lämpligt till pass. Favoriten från yogi är "classic" smakar mycket kanel och är sjukt gott med mjölk i.

Babyprodukterna från weleda går åt och vind och väder krämen har jag inte provat förut men den ska jag smörja på Elwiras små kinder när det blir kallare ute, märkte att hon blev torrare när det var minusgrader här för ett tag sedan.

Beställde även linfröolja som är rik på essentiella fettsyror, främst omega 3- är en flytande olja och en matsked om dagen står det man ska ta.
C-vitamin i form av askorbinsýra ska jag prova på. Och tillsist var det en handcreme från weleda som jag också klickat hem. Handcreme är ett måste för mina händer som bli torra vid den här årstiden och händerna tvättas ännu oftare nu när jag är med Elwira efter alla blöjbyten och dylikt, det blir en hel del så mina händer blir extra uttorkad nu.
Ska bli trevligt att prova de nya produkterna och de ekologiska sura godisarna vet jag att jag kommer beställa igen- mums!


Kvällens

Nu ringde M och ville att vi skulle komma förbi butiken en sväng och sedan gå tillsammans hem och handla lite på vägen. Och det lät lockande, tills jag kollad ut genom fönstret och det är verkligen bäcksvart ute nu, men men väl nere på gatan så är det ju ganska ljust av all belysning från skyltfönster och gatubelysning och dylikt :-) Så nu ska jag stänga igen boken jag satt och kikade i och lägga ner Elwira i vagnen och kila iväg.

Ska ta med två avi lappar från posten som legat här hemma ett bra tag nu som jag måste gå och hämta när vi ändå ska dit och handla, hoppas paketen ligger kvar nu... Det ena är från bodystore.se och det andra har jag ingen aning om- får visa senare ikväll när jag är hemma igen.

Och just ju, fått trevliga kommentarer här på bloggen som jag blivit glad för, ska svara på de också så klart, men som sagt - senare när jag är hemma igen!

Ha en trevlig Måndags kväll!

Ett litet mirakel

Har börjat läst " Baby ett litet mirakel" som handlar om barnens utveckling de två första åren och det här är verkligen en helt fantastiskt fin bok.
Bra och intressant läsning och många jättefina bilder finns i boken. Var jättemysigt att krypa upp i soffan idag när Elwira sov en stund och bara sitta och bläddra och läsa i den här boken, älskar den redan!

Det här är jättefin julklapp eller present att ge till de blivande eller nyblivna föräldrarna, kan varmt rekommendera den här.
Beställde min på bokus och där kostar den 267:-

Bok: Baby : ett litet mirakel : barnets utveckling de första två åren av Morris Desmond. Förlag: Ica Bokförlag (2008)

Galet snygg!

Det här är verkligen en galet snygg jacka från topshop! helt perfekt på alla sett och vis och prickenöver i:et så har den även en rosett på baksidan, åh denna skulle jag verkligen vilja ha när det är lite mildare väder ute.



Lampa med kronor

Den här underbara lampan sa en av mina vänner att hon ville ha till hennes dotters barnrum och visst är den fantastiskt fin! Jag har inga "barn lampor" i Elwiras rum, bara vanliga men just nu tycker jag de fungerar fin fint. Men en sån här på byrån skulle inte vara hel dumt.
Har tidigare sett den här på kids concepts hemsida men såg att de tagit in dom på my first room också.

Måndag



Skjorta- Zara
Jeans- Fornarina
Linne- H&M
Skinnjacka- Bruunz Bazaar
Väst- La redoute
Skärp- Vero Moda
Stövlar- Don Donna


Vecko start

Idag är en sådan dag det bara är så ruggit och regnigt ute att man bar vill hålla sig inne i värmen men jag har lite ärenden att fixa senare så jag måste bege mig ut senare, det känns verkligen att det är Måndag idag tycker jag, lite segt sisådär att komma igång. Men tänk att det redan är den 1:e December, snart är det jul!

Lillan har precis somnat på sin vanliga "lunch lur" så jag ska slänga ihop någonting gott att äta strax får se vad det blir idag.
Är jätteglad att pappa var här och hjälpte till med lite igår bla fixade med listerna till tvn, så nu ser det snyggt ut och inga kablar som hänger och flänger fritt.

Som sagt dags att laga ihop lite mat till en hungrig mamma :-)


      © Maria Risto