Min (lite galna) födelsedag idag

Godkväll!

"Javiisst ska holeeeva, visst ska ho leeva visst ska hoo leva hundjade ååååj" Hihi! Elwira har gått runt och sjungit "Ja må hon leva" mer eller mindre hela dagen här idag och Ludwig har försökt stämt in han också, älskade små charmtroll!
Yes, det är min födelsedag idag och för 25 år sedan några minuter över åtta på kvällen var det min tur att komma till jorden. Min äldsta syster berättade att hon satt och väntade och väntade med mormor & morfar och var sååå trött :-)

Dagen idag började med sovmorgon, superskönt! sedan har jag jag suttit en del i telefon och fått fina grattishälsningar på lite olika håll- stort tack! Marcus kom hem idag efter två nätter borta hos en vän och hade med sig sååå fina blommor till moa, blev så klart jätteglad!

På eftermiddagen satte vi oss hela familjen i bilen och var på väg ut till farmor & farfar och då helt plötsligt börjar Ludwig kräkas! så det var para att stanna på vägen och hoppa ut ur bilen och få ut honom så snabbt som möjligt så det mesta skulle komma ut i diket...
Sedan efter ett snabbt ombyte med ny tröja på honom så han vi precis pusta ut men vad händer då! jo Elwira börjar kräkas! började undra om man kan "sympatikräkas" av lukten? men förmodar att det är/var någon form av magsjuka.
Så efter att ha torkat upp så gott det gick, bytt lite kläder så var det bara för oss att vända hem igen och  jag och M skrattade en smula åt eländet, bägge två liksom, vilken osis!

M släppte av mig och barnen på stan och han fick åka vidare och städa upp i bilen... Barnen har inte kräkts något efter det och nu håller vi bara tummarna att det inte fortsätter! bägge två är pigga och glada precis som vanligt, så det är ju skönt!

En middag ikväll hade M pratat om men min födelsedag ballade ju ur lite där i bilen så vi har tagit det lugnt här hemma istället och myst & umgåtts så jag är jättenöjd med min födelsedag :-) Trist med magsjukan eller vad jag ska kalla de men nu är hela familjen samlad igen och det räcker liksom för mig + att jag blivit uppvaktad och fått mer än vad jag någonsin kunnat önska.

Förutom fina blommor fick jag en RESA av min fina Marcus, så i slutet av sommaren, då kommer det passa bäst för oss att åka så får vi se vart vi & barnen flyger iväg :-) det blir helt underbart! längtar redan.

Och hallååå! det här med huset, jag lovar återkomma mer om det! stora saker på  G nu! Tjohooo! så GLAD jag är!


Ett glatt födelsedagsbarn trots den smågalna bildfärden ;-) Allt det positiva väger upp det negativa många gånger om

 


DRÖMMEN blir sanning?

Det här är onekligen för bra för att vara sant:

"Boningshuset är byggt 1965 och fördelar sig på fyra rum och kök samt hel källare. Här finns även separat verkstad/garage, stall, jordkällare och ett äldre timmerhus

Ca X mil från Västerås ligger denna gård. Här finns såväl ett boningshus byggt 1965 med hel källare samt ett fint gammalt timmerhus om ca 80 kvm med bostadsdel/kontor, loft och snickarbod.
Här finns även en större byggnad med isolerat garage/verkstad, stall, loge och höskulle. Vidare finns en vedbod och en stensatt jordkällare. Den tillhörande marken är på ca 3 hektar och har hagar i såväl öppen terräng som i "skog".

Stor trädgårdstomt med gräsmatta, fruktträd, och bärbuskar gränsande mot egna hästhagar i såväl mindre skog som öppet landskap."

Med renovering/utbyggnad blir helt klart detta DRÖMMEN för oss! eller nää detta är ju redan drömmen, vågar knappt andas :-)


Bilden är från Elwiras 2 års kalas förra året. Tyckte inlägget krävde en härlig bild med en häst inblandad ;-)

Robotar

Ett av mina absoluta favoritmärken Mini Rodini finns nu även på Nelly Kids och så kör dom med fri frakt t.o. m i morgon Torsdag, ett plus med fraktfritt!

En ny vårmössa behöver Ludwig och den HÄR med svarta små robotar skulle passa fint, så den har jag köpt hem nu.
Han hade en supersöt mössa med pandatryck på från samma märke förra året som jag bara älskade, den syns på bild här bland annat. 
 Ludwig har ett par favorit mjukisar med just robotar på som är ett par favoriter, så varför inte fortsätta på robot- temat ;-)


Något off men bra ändå :-)

God kväll gott folk :-)

Börjar känna mig lite småensam här hamma då det både är mörkt och tyst, barnen sover och Marcus är i Göteborg och hälsar på en vän. Skönt att vara själv också så klart men inatt blir det nämligen andra natten att sova "själv" utan min andra hälft. ( fast det känns också väldigt nyttigt att faktiskt vara borta helt från varandra då & då eftersom vi vanligtvis ständigt är tillsammans.

Jag har jobbat idag så snälla faster M var och hämtade barnen idag och kom förbi jobbet och hälsade på, mina finaste små dagisungar :-) Tack igen yngsta faster M!
Hade sådan lust att följa med dom hem när de kom! Jag har haft en rätt så trist dag av lite olika skäl, ja lite sådant som tagit energi ifrån mig. Det positiva är dock att jag fick klart för mig några saker på köpet.

I morgon är jag ledig och då ska jag bara ägna mig åt det jag faktiskt mår som bäst av.

Hoppas ni haft en fin dag! kram från mig


Mina Primeboots

Är riktigt, riktigt nöjd över mitt primeboots köp och är så glad att jag bytte från färgen "linen" till denna färg som heter "old crazy horse" i den låga modellen med snygg och rejäl dragkedja i "guld" baktill.

De är stora i storlek, jag har normalt 36 och dessa går mer åt en 36,5 men det gör inget då de trots sitter väldigt bra på mina fötter och jag skulle kunna lägga i en sula+ att det är bra att få plats med en varmare socka så jag kan ha dessa i höst/vinter också :-)

Det här är verkligen ett par rejäla vardagskängor att "slita med hälsan" som det heter :-) som små barnsmamma behövs rejäla skor för många promenader och skor att "bara hoppa i" gäller oftast för min del. Snyggt & funktionellt gäller :-)

Så nöjd med färgen

Älskar den rejäla dragkedjan i "guld" baktill

Modellen heter: Engineer Low 139 Zip färg: old crazy pony
Jag beställde dessa från Nantuket, supersnabb leverans!

Grönt e skönt

Jag gillar verkligen jordnära och neutrala färger på kläder och just nu är jag så inne på militär/khaki grönt. En vårparkas i den färgen skulle inte vara helt fel, men då ska den vara helt "rätt" också.

Jag minns Marcus militärgröna jacka från märket Elvine som jag ofta lånade i slutet mot graviditeten, denna på bilden. Lånade en hel del skjortor och använde öppna och lite oversize med ;-)

Minns också den här "dagens" mycket väl då jag hade förvärkar emellanåt och min fina Ludwig kom dagen efter, tre dagar innan BF, en mycket efterlängtad liten lillebror till Elwira :-)


Ny vecka, födelsedag & påskpynt

God förmiddag sköna & lediga Måndag!

Härligt med ny vecka för jag har tvänkt bli kvitt den envisa förkylningen som sitter i här och så vill jag komma  igång med träningen på allvar. Sedan fyller jag år på torsdag också, jag blir "gammal" *blink*

Funderar på att bara träna liiite, bara liite styrka idag och ta det lugnt, är ju inte dunderförkyld längre och det känns som kroppen skulle klara det, ja det kan väl inte skada. Länns sämre med att börja jogga idag känner  jag dock.

Sedan jag såg det där påskpyntet på torget häromdagen så har jag bara blivit mer o mer sugen på lite påskpynt :-) men nöjer mig nu med fina påskliljor vi har hemma för tillfället.

Solen skiner idag och gör mig alltid lika glad, eller blir gladare var dag som går med sol just nu och ingen snö så långt ögat kan nå (känns som jag vågar säga så nu :-)  Solen kombinerat med våra härliga två små gör mig lycklig nu *så mycket kärlek*

Just det, idag ska jag visa mina snygga primeboots som utlovat ;-)


Hoppas ni får en fin vecka! Soliga kramar


Fin femma

Vårkänslor får jag lätt av att bara kika runt i butiker och i webbutiker just nu :-) ellos har fyllt på med lite gobitar igen. En söt spetsklänning är jag på jakt efter och tycker den här spetsklänningen längts upp till vänster ser fin ut. Älskar också toppen med i asymmetrisk skärning.
Jag vill ha alla dessa fina fem :-)



vit spetsklänning , ljus denimblå dress , klänning med virkade detaljer , blus i ponchomodell,assymm topp i assymetrisk modell    update: ellos kör just nu med 30% på 2 valfria varor!

Rubens Barn, böcker & vårförkylning

Snörvel & host! usch jag och Ludwig har gått o blivit förkylda. Ludwig har varit lite små snorig i några dagar men nu har förkylningen smällt till på riktigt och han hostar även mellan varven.
Igår på eftermiddagen började jag känna mig rätt krasslig och frös som en tok och kvällen tillbringade jag under en varm filt i soffan med pizza och godis och frös ännu mer. Jag känner mig lite bättre idag men dessvärre sämre med Ludwig.

Inge roligt alls att han fått en rejäl vårförkylning och en sån här dag som solen varit framme också.
Kollade ut genom fönstret mot torget och såg att e börjat sälja härliga påskris nu, åh vad jag blev sugen på att pynta för påsk! men vi fick nöja oss med att stå och titta ut och längta efter påsk idag ;-)

Så det har blivit en hel del mys & småpyssel här hemma och c- vitamin laddat med mumsig fruktsallad till mellis.
Elwira har sett till att Ludwig fått i sig tillräckligt med vatten och de är så söta! Elwira drar en stol till diskbänken, tar ett glas och fyller och ropar på Ludwig som tar emot glaset och Elwira säger "föjsiktigt Udde, inte hälla ut" när hon sträcker fram glaset och Ludwig svarar "Siktigt"  :-)

Favoritböckerna har jag läst hundra gånger och dom har de bläddrat i mycket idag och lekt en hel del med de söta Rubens Barn dockorna som farit runt i vagnarna.

Nu är det strax dags för mig att resa min kalla och småstela förkyldakropp och duka fram mat här ;-) någon slags variant av chili con carne som jag lagat ihop till våra kurrande magar.

Lite snörvel, kram o hej!



Passade på att fota Ludwig som liksom jag är förkyld idag. Vi försöker att tar det lite lugnare i soffan och myser i kläder från pop. Bläddrar i favoritböckerna och leker & kramar sin söta Rubens Barn docka. Elwira har också dockor från Rubnens som är de finaste & sötaste dockorna här hemma.

Våffeltårta med färska hallon & blåbär

Vilken härlig start jag fått på min fredag. Började med en timmes poweryoga pass på gymmet och jag tycker det är extremt skönt för kropp & knopp att komma igång med det på morgonen och stretcha ut kroppen och fokusera på bara mig själv. Efter det var jag ute med barnen i solen (och blåsten) och vidare hem.

 

Det blev en våffeltårta här! har tidigare bara gjort pannkakstårta men våffeltårta var också riktigt smarrigt! och tror ni att det uppskattades av dom små? ;-)

hade även i blåbär & hallon i smeten för att få extra bär i det hela och otroligt gott är det! Uppskattat av M också.
Jag hittade på en egen smet som blev lite av en kombination mellan fras/klassiska och kanske en smula nyttigare sådana med dinkelmjölet.
jag varvade våfflorna med färska hallon och blåbär (fanns på ica i små askar) och hade även blåbärssylt och grädde med lite vanlijpulver i. Härligt med mycket bär också, ja väääldigt M U M S I G T :-)

Våffeldagen idag så receptet lägger jag ut här så klart . Hämtade föressten ett paket med primeboots (för andra gången) men den här gången blev det HELRÄTT, såå nice! lovar via pics senare men ska snart kila till jobbet.


Nu önskar jag en riktigt härlig fredag & trevlig helg, med eller utan våfflor ;-)


Recept på min våffeltårta


ca 11 våfflor

2,5 dl siktat dinkelmjöl
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1½ tsk salt
2 dl grädde
6 dl standard mjölk
50 g smör
2 dl frysta/ färska blåbär
2 dl frysta/färska hallon

Fyllning:

3 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
Blåbärssylt av god sort
Färska blåbär & hallon

Gör så här:

Blanda först ihop de torra ingredienserna till smeten och häll på med halva mängden mjölk och vispa till en jämn smet. Häll på resten av mjölken samt smöret (smält!) rör försiktigt ner bären i smeten, de ska bara fördelas.
Låt smeten "vila" så den sväller i ungefär 20 minuter.

Grädda våfflorna och låt svalna på galler.

När våfflorna svalnat varvar du våfflor med fyllningen; blåbärssylt, vispad grädde och färska bär.garnera med lite färska bär på toppen av tårtan och pudra med florsocker (vilket var något jag glömde!) - färdig att avnjutas direkt!


Våfflor & Alienware

Godkväll!

Kollade i kalendern och såg att det är ju våffeldagen i morgon, härligt! jag älskar våfflor så i morgon måste jag fixa lite goda tillbehör så vi kanske kan äta det till lunch som efterätt.
Det är vad jag funderar på just nu våfflor hihi och Marcus sitter och följer sin dator som han specialbeställt, någon värsting från Alienware. Den har visst flugit från USA till Kina och några fler ställen fick jag höra och just nu var den tydligen i warszawa :-)
Jag trodde det var en speldator först men den klarar mycket mer än så då den är väldigt stark enligt M. 
Jag förstår inte alls hur man kan vara så tokig i en dator men det här var tydligen inte vilken dator som helst förklarade han, men ändå! skulle aldrig lägga pengar på sådant, men det är jag det and not my business. M använder ju sina datorer till mer än att blogga på ;-)

M försökte få mig förstå att det var ungefär för honom som att jag skulle få en specaldesignad väska i något av de exklusivaste märken som det bara fanns en av i hela värden av, såå okej då kanske jag förstår han lite ;-)

Åter till våfflor! hittade den här söta tygvåfflan till barn här hos blå elefant til de mindre barnen, riktigt söt.
Nu ska jag slänga in en tvätt till och sedan hoppa in i en dusch. 

Kramis!


Skip Hop saddlebag

Har varit ute efter en skötväska att ha på sidan av barnvagnen, en så kallad saddlebag och hittade för ett tag sedan den här svarta från Skip Hop. Den passar klockrent på vagnen som också är svart samt att både vagnen & skötväskans märken går i rött så det kan helt enklet inte matcha bättre :-)

Under Ludwigs säte går det få plats med en hel del och jag brukar oftast lägga lite tyngre "kompletterings matvaror" därunde.

Nya skötväskan är toppen och rymmer en del och är bra med extra förvaring. Är så nöjd över det köpet och att den sitter superbra på vagnen!
En "vanlig" skötväska från samma märke har vi också i svart sedan tidigare och även den är super men lite för stor nu.
Har sällan med mycket saker när jag är ute men en blöja, våtservetter och en vattenflaska är alltid med.

Skötväskan köpte jag HÄR hos pappaprylar.se;

Life's good!

Hallåå! :-)

Idag har jag varit ledig och haft en toppendag med barnen och Marcus, lediga hela familjen, supermys!
Jag har även hunnit med ett litet styrkepassgymmet och när jag kom hem åt vi lunch ihop och sedan hoppade jag in i duschen med Elwira och Ludwig tog sin nap.

På eftermiddagen gick vi ut och promenerade och lekte i en park ett slag. Så skönt att vara ut nu trots att det dock blåser en del men härligt att kunna gå ute med öppen skinnjacka :-)
Till middag gjorde jag en enkel pastagratäng med grillad färsk kyckling och sallad till, lyckat och gott.

När Elwira somnat för kvällen, (trodde jag) så gick jag förbi hennes rum och skulle hämta en sak inne i vårt sovrum och så säger hon " vad gör duu Mamma?" så då gick jag in och myste & viskade lite.
Hon börjar nämligen ibland viska olika meningar, som exempelvis: "Älskaj dig Mamma" och så viskar jag tillbaka "Jag älskar dig & Ludwig" Elwira: " Jag äjskar Ludwig och pappa" Jag: "Jag älskar också pappa, du är så fin" Elwira: " Mamma osså fin" osv, osv. Vilken lycka! *kärlek*

Ikväll har jag suttit ett bra tag och "gjort ingenting" i soffan ikväll- bläddrat i tidningar jag inte hann klart i helgen och bara varit. Chokladen på bilden har jag dock inte förtärt!  tog nämligen bilden i helgen till inlägget som inte då blev av. MÅSTE verkligen rekommendera Lintd´s nya choklad samt denna, otroligt goda! Gillar man inte just mörk choklad är den ljusa chokladen på bilden nästan ett måste :-)

Tidig vårlook med primeboots

Idag strålar solen och jag skulle vilja se ut och bära exakt det här idag. Ser bara nästan ut såhär idag, jag har jeansshorts,svarta  strumpisar en lite overzises tröja, boots samt skinnjacka + pälsväst idag :-)
Peace ringen skulle vara fin som enkel liten accessoar till det hela. En mini alexa över axeln skulle verkligen inte vara dumt, så läcker och precis lagom liten.

Gillar färgen på primebootsen bara mer o mer nu, hoppas de är lika fina "IRL" också :-)

Idag skulle vara trevligt att fortsätta sitta här och smattra på tangenterna, svara på kommentarer och så men jag måste skynda mig iväg till förskolan (igen) och lämna och hämta mat och sedan börjar jag jobba.

Nu drar jag på mig solbrilorna och kilar iväg! hoppas ni får en fin dag!


Primeboots , jeansshorts från Gina Tricot, tröja Topshop, väska mini alexa från Mulberry, ring cc skye/kyssjohanna.se,

Retur & ny beställning

Skrev ju igår att jag hämtade ut mina primeboots men färgen var inget för mig så det blev en snabb retur där.
Men jag älskade modellen och att de är ett par rejäla boots att "slita med hälsan"- perfekt vardagssko!

Valde mellan dessa på bilden eller ett par svarta men svart känns lite trist att bära vår/sommar men fortsätter jag gilla primeboots även i höst så är ett par svarta välkomna då istället ;-)
Men nu har jag beställt dessa i färgen "old crazy horse" som känns lite mjukare och den här dragkedjan är i "guld" vilken jag tycker är så snyggt.

Jag ska visa ett collage på en outfit med dessa primeboots lite senare, men nu ska jag strax iväg på utvecklingssamtal på förskolan :-)


Inga pussar & kramar ikväll

Godkväll!

Ätit lite kvällsmat och tagit en dusch och sitter och myser i mjukisar nu, skönt!
Usch vad trist det är att komma hem efter jobbet som idag då bägge barnen redan somnat :-( Om jag skulle jobba heltid skulle jag i princip aldrig träffa mina barn.

Jag jobbar ju i klädbutik och stan har öppet 10-19 här vardagar och skulle jag jobba heltid skulle jag alltså bara hinna träffa mina barn på morgonen och hinna lämna på förskolan och komma hem när de somnat/ska gå och lägga sig, hemskt!
Det här är ju ingen "nyhet" det vet jag ju om men tänker ofta på hur lite jag skulle vilja ha det så. Jag skulle aldrig någonsin välja bort barnen framför att jobba mer, inte vara värt alla pengar i världen.

Så ikväll blev det inga pussar & kramar med barnen :-( Men det tar jag dock fort igen imorgon och är ju helt ledig två dagar mitt i veckan :-)

Provade föressten mina primeboots ikväll, men färgen "linen" som jag beställt kändes inte alls hundra så det blir nu de som heter crazy old pony eller svarta istället, de är mer "jag" och passar min garderob bättre.  Är kär i den enkla och snygga rejäla modellen  iaf!

Åh vad jag älskar er mina fina små! (bild ur arkivet, se vad liten Ludwig var här :-) Elwira tar Ludwigs hand och visar olika saker ur boken för lill-brorsan *syskonkärlek*

Pineapple Originals

God Morgon!

Dessa härliga och mysiga plagg kommer från ett okänt märke för mig " Pineapple Orginals" men jag skulle mer än gärna hoppa i den långa tröjan med fickor tillsammans med ett par boots och bara ben en vår/sommardag.
Sportigt & fint! stjärnan var också fin  som liten detalj.


Ska hämta ut ett par primeboots idag på posten som jag inte hunnit hämta i helgen, spännande! och de skulle säkert vara fina även till detta :-)
Byxorna och den svarta tröjan ser verkligen inte helt fel ut de heller...

Önskar en fin start på Måndagen!
nu ska jag ladda mig & barnen med havregrynsgröt med blåbär & hallon och mjölk till det- gott




Pineapple originals finns hos asos

Mini Mickan ;-)

Godkväll alla söndags- softisar!

På schemat på söndagar står som vanligt dans för Elwiras del så det skuttade hon och jag iväg på i morse. Var otroligt skönt att mötas av den strålande solen ute även idag! verkligen skönt med sol hela dagen.
Dansen var skoj som vanligt tyckte vi. Väl hemma igen tog jag en dusch med barnen och Elwira ville måla tånaglarna (hennes dé!) så det fixade jag lätt och nu är dom vårfrächa ;-)

Hon är så rolig, efter jag målat går hon typ på hälarna och spretar på tårna och blåser själv på lacket och är mycket noga med att inte komma emot någonting ;-)

Vi myste alla runt i bad/morgonrockar hela förmiddagen och bara mumsade godis och bara myste med min fina familj.

Elwira hade "turban" och sin mjuka morgonrock från Vertbaudet (länk) på sig och jag minns när jag såg "Mickan" i Solsidan i något avsnitt och kunde inte låta bli att skratta och tänka på Elwira när hon i en scen sitter med morgonrock & "turban" på huvudet i en snarlik kombination med morgonrock & handuk på huvudet som vår lilla Elwira har. En liten mini- Mickan har vi här hemma *hihi!*

Apropå solsidan snart börjar ju kvällens avsnitt och det sista (för säsongen?) Hoppas på mindre mes-Fredrik dock, okej Ove är ju verkligen extrem men tycker nästan det är jobbigare med Fredrik som aldrig står på sig.
Utom den där gången han skällde ut Ove rejält, mer sånt :-)
Jag sitter bänkad i soffan med riktigt god choklad från Lindt & en kopp te. Bra avslut på en bra dag!

Stor Kraaam!

Edit: Haha, idag var Fredrik BRA i sista avsnittet! behövs visst lite stressiga omständigheter för att få fram lite stake  i honom ;-) Jag och M har stört oss så mycket på att han varit så extremt mesig och "men sådär gööör man ju inte" har varit en standard kommentar här när han låtit pucko Ove hållit i taktpinnen.


Finaste mini Mickan ;-) gosiga morgonrocken kommer från Vertbaudet

Elwira tidigare idag efter vi duschat och mumsade godis+ exotic naturgodis i soffan och Elwira fick tånaglarna nylackade

Härliga Nova Star

Det börjar bli dags att skaffa nya jeans till Elwira då hon vuxit ut alla byxor utom ett par Nova Star jeans hon fortfarande kan ha men är i minsta laget.

Nova Star är jeans märken nummer 1 som jag föredrar när det kommer till jeans till våra små. Jag tycker det är viktigt att jeans är följsamma och fungerar för barn med spring i benen. Jeansen har även supermjuk mudd i midjan + i benslutet och är inte bara skönt för barnet utan gör även så att de går att använda länge så därför är de mycket prisvärda.


Harembyxorna
har vi här hemma fast från förra kollektionen och de är verkligen supertuffa och jag älskar sömmarna på dessa.
De ljusa jeansen tycker jag är superfräscha i den ljusa färgen och att de är lite baggy upptill och slimmade nertill.
Dessa är ett givet val till Elwira och jag kommer matcha med alltifrån t-shirs till tunikor, sandaler och converse.

Jeansshortsen ser jag på Ludwig i vår/sommar. Gillar den tuffa modellen och att den är lite längre, bra att ha lite som skyddar små knän.

Byxor är det jag främst föredrar hos Nova Star men deras hoodies är riktigt snygga och denna grå ser supersnygg ut och även denna lila klänning är jättefin.

Vilket plagg föredrar du i Nova Star kollektionen? kul att veta vad andra tycker också :-)


Nova Star finns hos Kidelin till bästa pris. (Jag har länkat till plaggen ovan på bilden i texten i fetstil)

Kärlek & sol

Halloj härligt soliga Lördag!

Vilket chockväder vi hade här igår, det snöade och var så ruskigt ute, våren som visat sig här kändes plötsligt som bortblåst och det var vinter igen.
Men idag är en ny dag och solen verkligen strålar här och det är klarblå himmel, helt underbart! Är redan pigg & glad av solen fast vi inte varit ute ännu men var härligt att vakna upp till soool i morse :-)

Jag ska på ett halvtimmes corepass här på förmiddagen och sedan får vi se vad den här soliga lördagen bjuder på helt enkelt. Skulle vara härligt att komma ut på en liten joggingtur i solen också! joggade en sväng i måndags sist  så det är på tiden nu igen. Idag är jag på G, känner bara ren GLÄDJE idag!

Hittade den här helt underbara kudden med tryckt text "Kärlek" på som jag brev riktigt kär i :-)

Hoppas ni får en fin Lördag med sol & kärlek! kramisar
Kuddfodralet hittade jag hos Louise interiör HÄR

For Japan With Love ♥


För Japan idag. Så fruktansvärt ofattbart och hemskt att det inte finns några ord. Idag tystnar min blogg liksom många andra med syfte för att hedra de omkomna och tänka på de drabbade.

Hjälp till med ett bidrag du också, ett litet bidrag hjälper mer än inget, ALLA kan hjälpa.
Klicka på bilden här för mer info & komma till denna blogginsamlig som startat:



Bloggers day of silence today

Pussel

Vilken tur det är att det finns lite stillsammare sysslor för barnen som att lägga pussel måste jag säga :-) Elwira & Ludwig älskar det och roar dom länge.

Bilderna tog jag för någon vecka sedan och då la Elwira ett pussel i ram fast nu är såna inte lika poppis längre och är mest vanliga pussel utan ram som gäller för lillla stora tjejen, det är nog för att det är lite mer "utmaning" än dom i ram.

Måste besöka leksaksbutiken och köpa några nya pussel snart. Jag gillar klassiska märket KÄRNAN som har bra och stort utbud.
Jag tycker Elwiras 15 bitars pussel med Hello Kitty därifrån är det sötaste hon har ;-)
Ludwig föredrar knoppussel som han klarar av bäst just nu, duktiga lilla sötnosen! Alltid kul att se våra två gå framåt i utvecklingen och det är oslagbart att de deras glada miner när dom klarar nya saker gång på gång *KÄRLEK*

Jag blir lite sugen själv att köpa ett stort pussel till mig själv, lite hjärngympa. Men det blir inget 9000 bitars pussel här hemma, då skulle dessa bitar vara överallt där de inte ska vara istället ;-)

ELwira & Ludwig lägger pussel här hemma för någon vecka sedan. Elwira har skönaste klänningen från KappAhl & Ludwig har en skön hoodie från Ralph Lauren av det som syns på bilderna

Svart jumpsuit

H&M har fyllt på webbshoppen med en flera fina & sköna plagg, har inte tid att visa mina favoriter nu men den här jumpsuiten fastnade jag för. Svart och enkel och förmodligen väldigt skön :-) blir snygg till jeansjackan nu i vår tror jag! eller varför inte till skinnjackan och en kofta redan nu :-)

Pånniner mycket om den HÄR svarta jag köpte till Elwira för ett tag sedan på Lindex som jag visade för några dagar sedan. Men ska inte matcha oss med svarta jumpsuts , där går nog gränsen för att matcha mor & dotter  va ;-)


Natti natti!

Hälsar kort & gott natti natti nu. Mina ögonlock håller just nu på att falla ihop till den här sköna gamla låten, gillar den.

Natt- kram!


Morotskaka med valnötter

I helgen gjorde jag den här morotskakan, blev så sugen igen ;-) gjorde efter samma recept som sist men slängde ner en näve valnötter i smeten också, mums! Elwira var så duktig och  hjälpte till att sätta dit valnötterna som dekoration :-)

Zara Home

Vad glad jag blir varje gång man hittar något jag letat efter en länge tid! Ett överkast tycker inte jag varit det lättaste att hitta till Elwiras säng och som känts helt "rätt". Jag ogillar köpa saker bara för "sakens skull" eller "sånt man kan ha så länge".
Nu har jag äntligen hittat ett överkast till Elwiras säng som passar fint i hennes säng och kommer från Zara Home hos Zara Home hos Ellos .

Elwira slutade sova i spjälsäng när hon var 17 månader, eller rättare sagt vi tog då bort ena sidan på spjälsängen så den blev "öppen" och sedan fick hon en "riktig" säng så jag har altså varit på jakt ett ganska bra tag efter ett överkast ;-)
Men små detaljer gör så mycket! är lite sugen på de matchande vita kuddarna också som finns HÄR .

Jag längtar bara mer och mer tills det är dags för Ludwig att få en riktig säng så vi kan ha kvällsmys tilsammans med bok & sång innan sovdags, alltid mysigt.
Nu önskar jag det fans en såndär spik att röra vid som det räcker med att säga "killevippen" så blir man liten pyssling, DÅ skulle jag få plats ;-)

Söta kaninen med "Elwira" broderat i örat i rosa text och minsta lilla Maileg kaninen från samlingen och många andra gosedjur trivs bra i bäddade sängen med det nya överkastet ;-)

Rea-fyndade även de supersöta kuddfodralen HÄR med små rosa blommor & volangkant som hänger på vänstra bilden här (de finns även med gula blommor). Saknar bara innerkuddar till dessa nu.

Ledig, tränat & löparskor

God kväll!

Har haft en ledig här dag idag men hunnit med en hel del nödvändigt också, skönt! Måndag idag och som jag planerat så besökte jag gymmet idag vid lunchtid och körde lite ben och mage.
Tänkte sedan  "ska jag klara av det där vårruset..." så ställde jag mig på ett löpband och sprang lite också, duktiga jag :-) Jag tog det väldigt lugnt även denna gång och varvade med att gå/springa så det kändes bra och hoppas inte få någon dunderträningsvärk nn, fick lite lätt träningsvärk sist i Torsdags när jag "premiärlöpte" hehe ;-)

Sökte lite på nätet igår efter träningssheman och då var det tydligen så man skulle börja så nu är jag på rätt spår. Himla skönt & extra gott smakade lunchen väl hemma ;-) ska så klart börja springa ute också nu när våren börjar visa sig, blir skönt.

Skönt att "avklarat" veckans träningspass men ska verkligen försöka komma iväg mer än en gång i veckan + yogan nu, det är inte alltid möjligt då min sambo också jobbar kvällstider. Det ultimata för mig skulel vara ett konditionspass, ett stryrkepass och så yogan på fredagar. Yogan på fredagsmorgonen ÄR riktigt härlig!

Nya löparskor är ett måste just nu och är inne på Nike i modellen Lunareclipse eller Lunar sweet Victory men funderar också lite över dessa svart/rosa eller grå/rosa från New Balance riktigt snygga! fast de är mer en all round sko och jag är nog mer ute efter en sko anpassad enbart till att springa i.

M vill också börja springa säger han, men först måste han flytta till landet säger han, får se om han kommer till skott en vacker dag då ;-)

I natt kommer jag sova extra gott känner jag redan nu *gääsp* så trött! Önskar en fortsatt fin kväll!  

Löpskor från New Balance





110313

En dagens hann jag med innan vi for ut till landet tidigare idag :-) Dock blev det ett byte av tights innan vi åkte, jag klantade till det och lyckades spilla lite hallon & blåbärssmoothie på dessa, men jag är van vid klädombyten ;-)

Redo för en dag på landet :-) Tightsen är gamla men fortfarande ett par favoriter och finns fortfarande i butik. Tröjan är en nyare favvo som jag köpte för ett tag sedan HÄR och är verkligen superskön och jag älskar att den går lite längre ner baktill.
Tunika med lite volang H&M, stövlar & fleecesockor från Hunter modellen heter "leather finish"


Saade, playsuit & lite hemligt

God förmiddag söndag!

Igår tittade jag på schlagerfinalen, jag har inte följt med någonting tidigare och hade inte ens koll på vilka artister som var med men jag fick direkt två favoriter som var Eric Saade & The Moniker.
Tack och lov att inte Danny vann! Eric verkar vara en mer ödmjuk killle och förtjänar helt klart segern! 

Idag på förmiddagen har jag och Elwira varit iväg på söndagsdansen som vanligt, alltid lika skoj!
 Köpte ganska nyligen den här helsvarta bodysuiten till henne på Lindex som var ett riktigt fynd! den är supermjuk och härlig och justerbara band, dock svår att få rättvis på bild. Den hade hon på sig på dansen förut.
Ett riktigt bra kap måste jag säga! och jag älskar verkligen playsuits till henne. 

Snart  åker vi hela familjen ut till farmor & farfar och även iväg på lite hemlighetsmakeri som jag inte kan skriva så mycket mer om här just nu, men vid senare tillfälle så...Ska vara tyst nu i fortsättningen,  säger man A så får man säga B heter det ju :-)

Hoppas ni får en strålande dag! Idag fyller även syster T år så Hipp Hipp Hurra till henne också! I Fredags den 11:e fyllde ju syster R år, och snart är det min tur :-)



Visar en bild på en vintervit och långhårig liten Solveig i shettishagen ute på gården. Tog bilden för någon vecka sedan och dom små sötnosarna är några av Elwiras favoriter :-)  

Elwiras playsuit som är ett superkap från Lindex


Vila

Vila är vad jag ska gå och göra strax, behöver det idag. Jag får passa på innan Ludwig vaknar och börjar sjunga "Hejja Bamse" (favoritsången just nu) som han brukar, lilla söta sångfågeln vår!

Våra älskade två små har somnat sött här hemma för en stund sedan efter bus,lek och mätta magar, strålande sol ute idag också! lovely.
Ludwig sover alltid runt lunchtid men Elwira sover ju inte alltid dagtid längre men idag var hon visst lite helgtröttis.

Hittade nyligen den här söta bilden på Elwira bland alla bilder och den här har jag inte heller visat på bloggen.
Såhär med armarna rakt upp över huvudet har hon alltid sovit och sover så även nu, ser så oroligt skönt och fridfullt ut!

Elwira, här 1 år och 2 månader, en dag i Juli.
Update: Hittade en söt bild på Ludwig i samma randiga tröja HÄR :-)

Sporty & pink

Nelly har nu till min stora glädje börjat med en ny avdelning Nelly "Sports Fashion" och jag är verkligen positivt överraskad över det stora & fina utbudet!

Löpartights spanar jag ofta efter både här på stan men också på nätbutiker men är oftast ut plockat. Här hittade jag flera stycken fina både från de större märken men också från lite mindre och billigare.
Dessa tights från ONLY play exempelvis ser både snygga ut och till mycket bra pris!

Jag älskar ju rosa och blev helt kär i Rönish kollektion som har mycket just i den färgen. Kolla bara in dessa tights med rosa detaljer! oh my säger jag bara.
Linnet här med volangkanten är också otroligt fint & sött, det tränar jag mer än gärna i.  Även det här i svagt ljusrosa i lite längre modell med resår i nedkant är fint.

Nu när jag ska börja löpa så är ett par snygga och bra löparpjux högst upp på inköpslistan. Dom från HÄR från adidas ser grymt snygga ut med den nya sortens designade sula och i schysst färg, känns helrätt!

Just nu kör Nelly även med FRI frakt, ännu bättre!

Kommande vecka med start på måndag ska jag sätta fart på benen hade jag tänkt, kul!

Ska jag nu börja träna inför vårruset så måste jag väl ändå göra det med stil, right? ;-)



Från. höger uppifrån:Casall sport BH,vattenflaska,topp med dragsko,ljusrosa topp, träningstights,svart linne,skor, hoodie


En spetsdröm

Godmorgon fredag! drömt sött? själv drömmer jag vidare just nu här :-)

Ida Sjöstedt gör alltid så otroligt vackra och fina klänningar och väcker stort vill-ha begär. Vilken spetsdröm den HÄR klänningen är, den måste jag ha! (något för mammablogg galan?)
Modellen tycker jag dock är lite för tunn tyvärr.

Passar på att hälsa en extra gång till min kära syster Rebecka som fyller år idag! hipp, hipp HURRA! :-)

Önskar en fin fredag & hoppas solen kikar fram idag! det ser ut att bli sol här idag


Vårruset 2011?

Idag har jag hunnit med ett halvtimmes core pass på gymmet, så skönt! Jag har varit sugen på att börja jogga så efter passet ställde jag mig på ett löpband och varvade med att jogga och gå i ca 15 minuter- pjuh det var jobbigt men tog absolut inte ut mig, det är viktigt att komma igång sakta. Konditionen har jag inte tränat på urminnes tider så det är dags nu! 

Jag är inte så mycket för powerwalks då det mest bränner mycket fett och det är inte vad jag vill. Löpning tror jag är mer min grej och känns lite mer som en utmaning dessutom, lite mer sport helt enkelt ;-)
Fick även iden att jag kanske kan anmäla mig till vårruset här i Maj, och tills dess lyckats få upp en såpass bra kondis så jag orkar springa 5 km? vet inte ens om det är möjligt men ska ge det en chans! jag kan ju alltid stanna och gå lite också om det skulle vara så, vårruset är ju ingen tävling!

Skulle vara kul att ha ett litet "mål" också! ska höra efter om någon annan är med mig :-)

(Bild ur mitt arkiv)

Besök till Polarn. O Pyret

Det var längesedan sist jag besökte Polarn O. Pyret men behöver snart nya vardags/dagis vårjackor till Elwira & Ludwig. Det blev ingen Molo jacka för Elwiras del för deras modeller öär lite smalare i ärmarna tyvär, vilket inte är så praktiskt när man vill använda en fleecejacka under.
Polarn O. Pyrets jackor är inte riktigt lika snygga, men de fungerar alltid har jag fått erfara och varit nöjd med de vi haft och de håller länge.

Tycker den här grå jackan ser riktigt snygg ut, älskar den grå nyansen så den måste jag spana in till Ludwig i butik snarast! Nattlinnet ser också jättefint ut, skulle passa Elwira finfint.
Ett besök till Polarn O. Pyret inom kort är ett måste innan storlekar hinner ta slut!


Regn, doftminne & Yankee candle

Det började regna här idag och när jag var ute så kom en sån där härlig känsla i kroppen, när man relaterar till en doft. Doftminnet är ju vårat starkaste minne.
Regn en tidig vårdag gav riktiga vårkänslorna, kanske för att det var första regnet på lääänge, har ju bara snöat hittills.

Jag fortsätter vara inne på just dofter nu ikväll men och spanar på nya doftljus just nu. Ett litet doftljus har jag här på bordet där jag sitter och bloggar. Extra mysigt att känna ljuvlig doft av "clean cotton" och höra regnets droppar utanför.

Ofta om kvällarna när jag lagt Ludwig så brukar Elwira få vara uppe en liten extra stund (ludwig blir oftast tröttare tidigare) och då brukar jag tända ett vanligt ljus eller doftljus och så bäddar vi ner oss  under en filt i soffan, supermys!
Ludwig har ingen ro i kroppen att liggaa still och mysa, men det kommer säkert det med, för han är såå lik hur Elwira var i samma ålder som inte gärna låg still och chillar med mamma och pappa altför mycket om han inte själv vill - han är ju en stor kille nu tycker han ;-) lilla älsklingen.

Njut kvällen! här ska vi strax kika på film jag och min fina Marcus

Nytt doftljus från Yanke candle skulle inte vara helt fel och jag minns det här söta doftljuset som vi fastnade för på Formtex mässan. Det skulle vara perfekt att plocka fram när det är mysstund med sång och bok till kvällen.
Doftljuset ovan luktar så fräscht av "citrus, lyxig vanilj och varm bärnsten"

Klänning till Mammablogg Galan

Jag måste ha extrem otur när det handlar om topshops webshop! ALLTID när jag hittar något där så är det slut och då oftast bara i just min storlek! vääldigt typiskt!
Fick frågan ikväll om jag hittat något att bära på mammablogg galan och jag har inte hittat någon som känns helt hundra än + i mycket rimlig prisklass. Det är ju inte nobelmiddagen eller oscarsgalan jag ska på *blink* och hur ofta används egentligen en klänning till ett sånt här tillfälle mer än en gång! nää lägger inte tusentals kronor på det. Uppklädd vill jag vara men inte överklädd och framförallt roligt & trevligt vill jag ha med härliga girls!

Jag hittade nyligen denna ljusrosa från topshop ur en limited edition kollektion men gissa vad jooo slut i just min storlek *suckar högt* men jakten går vidare! men f*n rent ut sagt :-) den hade också passat fint till mitt mörka hår...

Men kanske någon annan härlig mamma därute som ska gå på galan och har någon annan storlek blir sugen på denna svagt ljusrosa klänning med draperade sidor? eller kanske någon som ska på bröllop i sommar och letar klänning :)
Så vacker tycker jag den ser ut att vara! HÄR topshops sida finns den nu. Den andra klänningen är också väldigt fin & samtidigt lite tuff med nitarna men jag hade nog föredragit den mer om jag var mer ljushårig än vad jag är nu :-)


Sol, semlor och liten Ludwig

Idag är det fettisdagen och då är det så klart semlor som gäller :-) Tanken var att jag skulle baka egna små mini-semlor men hinner inte det idag så idag fick det bli köpta från lilla bageriet.
Köpte en wienersemla, två mini semlor (som inte alls var så "mini"!) samt en helt sockerfri.

Det är blå himmel och solen skiner så det var riktigt mysigt att vara utomhus med barnen förut fast det blåser lite tyvärr men vad gör det när jag slipper vinter munderingen ;-)

Hittade en bild på min lille Ludwig från förra fettisdagen då Ludwig var knappt 4,5 månad gammal och fick en söt tygsemla från Bombadill. Min älskade lille Ludwig, känns som igår fast samtidigt som en evighet sedan han var sådär liten, nu är han ju min "stora" fina kille!

Nu rusar tiden iväg här och det är dags för mig att kila! Önskar en solig & härlig fettisdagen med en smaskig semla, eller  kanske något annat gott.

Kram & kärlek


Dagens mycket smaskiga semlor! Klassiska + en wienersemla och en sockerfri

Ludwig förraåret vid denna tid med en söt tygsemla. Lilla sötnosen!


Vit, vid och virkad

Riktigt söt och fin vit, vid blus med virkad halsringen och knyt baktill. förmodligen ljuvligt skön också. Dessutom till ett riktigt bra pris! kommer passar fint till våren samt till en varm sommardag. Skönt ibland med vidare toppar och som går över rumpan när man inte vill visa och att bara slappa i fast samtidigt känna sig lite fin  :-)

Blusen finns HÄR

Pirr i magen & Ester Elenora sjal

Helgen är över och nya veckan är i gång. Jobb och ledig tid med barnen väntar i veckan och i helgen ska vi på något EXTREMT spännande för vår del *pirrigt* Men nu byter jag samtalsämne ;-)
Jag är sugen på en ny sjal från Ester Elenora, gillar den i leo jag har på bilden här men vill ha en ny tunnare variant från vår kollektionen. Kan dock inte alls bestämma mig  för vilken men ska ta tag i det i-lands problemet nu ;-)
Gillar den sjalen jag bloggat om förra året HÄR men jag tror jag kommer tröttna snabbt på den. Får se om jag kan bestämma mig för någon.
Ingen superbrådska för våren och värmen är inte här än, men ligger och lurar för värmen och solen har vi fått "smaka" på några få tillfällen i år. Men en dag som denna känns det fortfarande som vinter, men skinnjackan & pälsvästen är ivarjefall använd den senaste tiden ;-)

Hoppas ni får en fin, fin vecka! kram

Skottkärra & "dagisfoto"

Pjuh vad vi har lekt och stojjat ikväll, är helt slut som artist och det var skönt att varva ner med bok & sång innan det var dags för barnen att sova.

Jag har även "gått skottkärra" med Elwira hur många vändor som helst. "en gång tilll!" säger hon alltid :-) himla stark är hon+ att hon går långa sträckor dessutom, det är ju jobbigt för armarna! men Elwira tycker uppenbarligen det är superskoj :-)
"gå skottkärra" är om någon inte vet vad det är så håller man upp benen på personen som "agerar skottkärra och personen går framåt av egen kraft på typ sträckta armar. Ludwig var superrolig och försökte härma när vi höll på att körde sitt eget race och ålade/kröp fram längs med golvet och vevade med armarna *haha sötnosen!*

Jag har ju inte visat Elwiras "dagisfoto" från i höstas här så här är det på begäran :-) våran stora lilla fina tjej!
Ludwig har ännnu inte hunnit vara med på något foto på förskolan, men det kommer ju det med det går sååå fort!

Elwira 2,5 år på sitt andra "dagisfoto"
En super bestämd Elwira som absolut INTE skulle le fast de försökte få henne le sa fröknarna hihi!
Egentligen skulle hon haft ett fint& sött Ralph Lauren plagg på kortet men hon hann få en fläck på den innan kortet, så fröknarna fick byta till en cardigan ur extra plaggen i hennes låda "tyvärr" men hon är ju lika fint i allt :-) men hade såkla)rt sett lite mer finklätt ut i den tänkta klädseln, men men en skönhet klär ju i allt :-) ser sött ut med örat som står ut lite tack vare diademet, hihi! finaste tjejen

(bild ur arkivet) Elwiras första "dagisfoto" 1,5 år

Primeboots

God morgon, god morgon!

Jag är tokgalen i flera modeller från märket Primeboots . Har verkligen fastnat för det här märket och har kikat många gånger de senaste månaderna på alla möjliga modeller och jag kan lätt välja tio favoriter, men visar tre stycken här :-) Finns flera höga snygga varianter men föredrar just nu de lägre varianterna. Härliga kvalitetsboots!  det lutar mest åt ett par gråa (antracit) med dragkedja men har inte lyckats hitta min storlek någonstans. Men är även sugen på de beiga(?) i nyansen "linen".

Älskar den här typen av boots som håller många år och med snygga detaljer. Dragkedjorna som sitter baktill är ju bara såå snyggt! och spana in nitarna i formav ett hjärta på den vänsta modellen, underbar fint

Nu ska jag smyga igång med frukost här, lyxar till det med pannkakor tänkte jag. Senare väntar lite jobb & så ska jag hinna med att tvätta och renbädda i allas sängar och prova ett nytt överkast i Elwiras säng och hoppas det blir lika fint som jag anar ;-)
Önskar en bra söndag!





Primeboots hos NELLY


Spana på Gina

Nya strumpbyxor skulle jag behöva till våren, både lote tjockare och tunnare.  På gina tricos webshop och tycker dessa två strumpbyxor såg jättefina ut, så de måste jag dyka in i butiken för en närmare titt på, de från H&M är liite väl stora tyvärr.

Hittade även andra fina flagg som jag också blev nyfiken på samt se hur storleken är på boyfriend shortsen, om de skiljer sig något från H&Ms modeller.


Semlor, mama & lackade naglar

Lunchen är avklarad och har även smaskat i oss smarriga semlor från lilla brynolf bageriet här på stan.
dagen blir dock inte som tänkt då m har blivit dålig, verkligen supertrist men så är livet. Får göra det bästa av dagen trots allt.
Nu ska jag iallfall jag måla naglarna,bläddra i nya mama och bara vara för mig själv en stund. Fredagsfeeling trots allt!

Önskar en riktigt mysig & trevlig helg

Stooor Kram!



En nyklippt och fin liten Ludwig

Idag hade Ludwig en frisörtid bokad och det var minst sagt på tiden att han blev klippt *hrm..* Var på samma salong som vi var till sist och har helt klart fastnat för den barnvänliga frisören med leksaker, fika och film + att frisören är duktig på att klippa fint & snabbt. "Salong Dallas" är dit vi kommer fortsätta att gå till med barnen i många år framöver harjag en känsla av.

Detta vita lilla kök från KidKraft kom med leverans till dörren idag som vi beställt, riktigt fint! men några luckor ska på plats i morgon så det blir komplett

Nyklippt & fin Ludwig iklädd kläder från Polarn P. Pyret från topp till tå idag. Ludwig liksom sin mor gillar lappar på armbågarna ;-)


Vårväder & mer denim

Åhh vilken otroligt härlig vårsol vi har fått här idag, värsta vårvädret med flera plus :-) Kunde inte komma mer lämpligt då jag och barnen är lediga idag och i morgon. Vi var ute när solen sken och nu är jag fylld med massa glädje och solenergi.
Hoppas morgondagen bjuder på minst lika fint väder och att vi kommer iväg från stan på en liten "fredagsmys-tripp" hela familjen och Elwira vill ut rida:-)

Softa jeansshorts är ett måste för mig och för många andra på sommaren och dessa som jag bloggade om tidigare kom i dagarna i ett paket från H&M. Dom är i såklallad "boyfriend fit" modell. Priset är ynka 99 pix. Nu vill jag börja använda jeansshorts och strumpbyxor!

Mer denim :-) mina  nya snygga jeansshorts

Jeansjacka från Mini Rodini & Villervalla

Jag är tidigt ute i år och har hittat en riktigt fin och MJUK jeansjacka från Mini Rodini till våren som kom hem igår.
Tidigare har jag mest hittat jeansjackor på "budget" varuhusen som varit på tok för hårda för att passa mindre barn enligt min mening.
Elwira tyckte om jackan och ville ha den på sig men jag sa att det fortfarande var för kallt och då plockade hon ner den under vagnen och ville ta med den till förskolan som hon sa men jackan fick stanna hemma, vi tar fram den när det är varmare ute och solen skiner och fåglarna kvittrar sa jag :-)

Ska leta rätt på de två supermjuka jeansjackorna som jag haft till Elwira tidigare från märket villervalla (som hon har på bilden)
Tyckte så mycket om den så jag köpte en ny i större storlek när hon hade vuxit ur sin första. Så förhoppningsvis passar någon Ludwig till våren.

Ludwig har även fått en supertuff skinnjacka av farmor men kanske blir lite för stor och då får Elwira ta den istället och Ludwig någon annan.
Skinnjackor är ju det som börjar bli mer aktuellt vid den här årstiden men det är svårt att hitta mjuka och fina jeansjackor + att det tar slut snabbt så nu är det fixat och klart till våren. Mini Rodini är sedan innan ett av mina favoritmärken

Elwiras nya & supersnygga jeansjacka från Mini Rodini (unisex modell)
Update: Jackan finns här hos babyshop

En äldre bild på en mini Elwira någonstans runt 1-års ålder. Här i skönaste jeansjackan från Villervalla och favoritjeansen och vita nike sneakers

Matlagningskväll

Jag har mer eller mindre stått i köket sedan jag slutade jobba idag (kvart över sju) och har nu fixat ihop lite matlådor med fläskkotletter md apelsin touch, kycklingwok med bla grönsaker och kokosmjölk samt ugnspannkaka med bacon.
Det är alltid skönt att veta att det finns god, lagad mat i kyl/frys och jag gör mycket för att slippa "mat-panik" vid middagstid då orken och lusten att laga mat brukar vara som minst här hemma.

Mumsade i mig lite naturell yoghurt med valnötter, torkad frukt och riven torkad kokos under tiden jag lagade mat. Jag är väldigt inne på just kokos just nu- i både mat och bak, såå gott!

Mumsade i mig detta när jag lagade mat ikväll.  Riktigt gott,framförallt kokosflingorna :-)

Stella Cove

Nu finns det fantastiskt fina märket Stella Cove hos Babyshop . Deras badkläder är de absolut finaste enligt mig till små & lite större barn. Finns i storlekar 12-18 månader & 8-9 år.

Ett par söta badbyxor ska Ludwig få och Elwira en fin baddräkt till den kommande sommarens alla bad. Har inte riktigt bestämt vilken modell ännu till barnen men till Elwira lutar det mest år modellen "Berkeley"

Badbyxor är föressten så otroligt sött på de små! längtar att få se Ludwig i ett par små badshorts nu *hihi*




Första Mars & Elwiras namnsdag

Årets första vårdag är idag då vi är inne i härliga Mars som är "min" och mina systrars månad då vi alla fyller i Mars och jag blir 25 vårar!
Idag är det även Elwiras namnsdag *puss & grattis vår skatt*


Visst känns det så skönt nu när vi sakta men säkert går mot ljusare dagar! jag toklängtar till ljusa mysiga kvällar nu! Otroligt skönt att slippa alla lager kläder både på sig själv och barnen också, tänk vad skönt när man bara kan slänga på sig en tunnare jacka utan att frysa och nättare skor.

Idag använder jag skinnjackan för första gången för i år- nice!

Önskar en härlig Mars-månad! och hoppas vi får lite vårtecken snart :-)


Elwira har namnsdag idag och Mars månad är "min" månad :-)


      © Maria Risto