Prassel & pyssel

Har plockat här hemma idag inför flytten och Elwira har mestadels legat i babygymmet och hållt på med natusans våt servetter, förpackningen altså. Ja för allt som prasslar när hon rör vid det är ju jättekul =) Hennes "riktiga" mjukis leksaker är inte alls så roliga som det som prasslar.
Och i gymmet finns det en blomma med spegel som prasslar som hon varit hel galen i en tid nu. Så nu har jag beställt den här pedagogiska "Thilde kudden"  från Pia Eriksson. Har hört om så många barn som tycker tvätt rådslapparna är roligast på leksakerna, så det här lär ju bli uppskattad, och så prasslar den! Lite mer snuttvänlig än våtservetterna, för hon ska ju "smaka" på ALLT med.
Kudden i spjälsängen ska jag ta bort också, eftersom jag läste idag att det finns en kvävningsrisk med det eftersom hon ofta sover på mage nu. Vaken eller sover- hon vill ALLTID vara mest på mage, men det är bra, hon tränar.
Har varit lite orolig för just magläget, och vänt på henne innan jag gått och lagt mig. Men det är när de små inte kan vända på sig själva som risken för plötslig spädbarnsdöd finns *uch gillar INTE ordet...* Så kudden i spjälsängen försvinner idag.
Nej nu har nu ska jag fortsätta plocka här, allt smått är ju jobbigast. Trots att jag är rätt bra på att slänga och inte ha massa "skit" så är det ändå massor plock. Nej ett sista ryck för dagen nu då!

Flask matning

Härom dagen innan jag åkte till Stockholm så gick jag till apoteket och köpte nutramigen, som är en ersättning till bebisar som har komjölksproteinallergi. Elwira är förmodligen lite laktos intolerant så efter barn läkarens rekommendationer så köpte jag ut det.
Tyckte det var dags att prova flaska eftersom vi aldrig gjort det tidigare så jag började först amma en liten stund och sen tog jag och provade med flaska för första gången fast då med min egen bröstmjölk i, och det var inget problem, flaskan satt som en smäck direkt precis som tutten och hon åt och var nöjd och belåten.

Igår skulle jag prova samma sak först åt hon ur flaskan med min mjölk men vid nästa matning ammade jag en stund och sen skulle jag prova med ersättningen, men DÅ blev det liv i luckan vill jag lova, det tyckte hon inte alls om, hon skrek som om hon blev torterad, så då fick vi amma klart istället. Jösses vad den där ersättningen luktar och smakar, snacka om kräk varning! TUR att inte smaken på de små är fullt utvecklade, så de vet om att det smakar riktigt illa *haha*
På BVC fick vi tipset om att ha i lite vaniljsocker i ersättningen och sedan när hon vant sig "smyga bort" vaniljsockeret successivt. För det är ju inte så jättenyttigt med vaniljsocker i ersättningen varje gång.
Så jag provade nu idag med den metoden samt en skvätt av min mjölk i, och då minsann gick det finemang!
Och även när M höll i henne så åt hon lika bra, duktig tjejen!
Så nu ska M eller jag ge flaska en ggr per dag, och M ska försöka ge på morgonen hädan efter och se hur det går.
Är ivarjefall skönt att veta att hon kan ta flaskan. Jag drömde i natt att jag fick pedikyr på salong medan Elwira var i tryggt förvar hemma med M =)

Den här flaskan från Tommee Tippee Closer to Nature valde vi för att den skulle tydligen vara den bästa, och den fungerade super bra.

Skyhög utan klack

Trodde jag såg fel när jag såg den här bilden, men icke på bilden är det donnan Victoria Beckham som "kommit över" ett par av dessa mardrömmar till pjux, och dessutom får man betala 22 000:- för dom. Extremt fula och de måste vara extremt osköna dessutom. Värsta jag sett på länge.


Familjegrupp på BVC

Har varit iväg på familjegrupp på BVC på fm idag tillsammans med Elwira och M och det var "matprat" tema den här gången, inte direkt super givande, det mesta har man ju läst om och mycket handlar ju om sunt förnuft, men men vi var där ivarjefall.
Vägning och mätning gjorde vi också när vi var där och nu väger Elwira 7425 och är 65 cm lång och så fyller hon fem månader nästa Måndag, så hon äter och växer fortfarande jättebra och det är skönt. Man märker att hon är en nöjd tjej.

Efteråt var vi upp i lägenheten och ikväll ska fönstren bli klara, de var i stort sett färdiga när vi var där idag. De har nämligen bytt ut alla fönster till nya.
Och en städfirma var där för någon dag sedan, vilket var väldigt dumt eftersom det var mycket skit från fönstren och arbetarna som röjer runt samt att de nya fönstren måste putsas så det blir för städfirman att komma dit igen. Alltid ska det vara något...
Blev lunch på stan idag också. Var mysigt att vara ute i det härliga höst vädret idag nu när solen skiner och man börjar se alla härliga färger på naturen!
Det ser så härligt ut när solen lyser på all grönska, man blir på bra humör med.


Fina magen

Håller på att lägga in alla bilder från min digital kamera som linsen gick sönder på när jag råkade crasha den i backen till den här datorn just nu.

Upptäckte att jag har knappt några bilder alls på mig och gravid magen. Kan knappt hitta några alls tyvärr, synd att man inte var bättre på att fotografera! Känns också lite overkligt på något sett att se på bilderna nu såhär nu i efterhand.
Kan inte sluta titta för jag tycker det är så vackert, ett minne för livet och en av de bästa tiderna i mitt liv som är helt oförglömlig.   
Här är bilder på mig när jag är i v 37 =) Så underbart härligt det var att bära henne, man saknar magen ibland nu när den är borta.  Tänk där låg hon vår underbara skatt och växte så fint!Här  i vecka 37


Väl hemkomna

Efter nio ikväll kom vi hem från Stockholm och allt har gått jättebra, oj så glada Elwira och M blev att se varandra, det blev massor mys och ett stort pusskalas här på kvälls kvisten, så fina bägge två så jag nästan smäller av!

Satt på tåget och läste om "Den nya mamma bashingen" i senaste numret av mama nu ikväll, om den nya mamma mobbning och "latte mammor" bland annat.  
Jag blev lite smått irritera när jag läste vissa bitar där det stod om vissa människor som fortfarande verkar tro att vi lever på 70-talet och bara ska sitta o glo hemma varje dag med bebisen. 
Att enbart sitta hemma med bebisen hela mamma ledigheten skulle i varjefall få mig att klättra på väggarna, hemma är man så mycket endå.
Det stod om en kvinna med barnvagn som fått en armbåge rätt in i magen av en pensionär när de höll på att gå in i varandra och folk som hytter med pekfingret åt mammor som "är i vägen" och allmänt stör sig på mamas i  största allmänhet nu förtiden.
Kan verkligen inte förstå mig på sådana som bloggande Sculman och andra människor som tycker om mammor citerat; "vidriga mjölkkossor som fläker ut pattarna mitt i min lunch för att det tydligen är så naturligt att amma!"
 Jag blir så förbannad när jag läser sådant, när dom själva får barn, så kommer de få äta upp dom där orden, eller stanna hemma hela mamma ledigheten passar väl dom bättre! 
Ska man anpassa sig för dessa idioter bara för att man blivit mamma, gömma sig i nån vrå tills barnet blivit större kanske?  
Såhär stod det i mama,citerat :" Synas men inte höras sa",  sa man om barn förr i tiden. För dagens mammor gäller tydligen "varken synas eller höras, för barnen och stanna hemma med dom  tills de fyller tolv och inte stör någon längre" Men mammor behöver också plats. Mötesplatser, bollplank, stöd och sällskap. Det handlar inte om något monstruöst behov av shopping och espresso med mjölk, utan snarare om att få vara en helt vanlig person. OCH morsa. Med  eller utan latte."
Det sistnämnda håller jag med om fullt ut, att föröka leva ett så normalt liv som möjligt så att man trivs är väl vad alla vill när man har fått barn? 
Tiderna förändras ju och så även vi, så välkomna till 2000-talet vill man säga till dessa gammel tänkande individer som uttrycker så dumt om mammor.
Jag också att det är jättebra att det finns fler alternativ till mammor (och pappor) att hitta på såsom yoga där man kan ta med bebis, träning med barnpassning, barnvagns bio och dylikt
Men för mycket aktivitet tror jag absolut inte på, att börja flänga runt för mycket med bebisen den första månaden eller två är nog inte så bra för bebisen. Men då hade i varje fall inte jag ens i tanken att hitta på massor med aktiviteter.
Jag är glad att jag inte blivit drabbat av någon otrevlig upplevelse eller fått någon spydig kommentar och om den dagen skulle komma, ja då hugger jag tillbaka! Hittills har folk varit väldigt vänliga mot oss och det är mest leende läppar och fina kommentarer man får, det värmer alltid.
Som idag och igår exempelvis, när vi skulle kliva på tåget sprang det direkt fram en snubbe och hjälpte mig på det innan jag ens hann fråga denne och samma gällde när vi klev av. På hemresan nu ikväll erbjöd sig främmande människor också hjälp med vagnen, så jag har aldrig varit med om någon dålig upplevelse *peppar peppar* jag tycker folk ser gladare ut nu när man går med Elwira i vagn så man blir jätteglad.

Just i detta fall tror jag att lagom är bäst och som det stod i mama, om mamman mår bra så mår bebisen bra, och så är det ju när familjen är nöjd så blir bebisen det med, det tror jag stenhårt på av den erfarenheten jag fått hittills av att vara mamma, det har fungerat för oss.

Från mama citerat: " Lattemorsa- begreppet lattemorsa myntades i början av 2000-talet och syftar på föräldra lediga mammor som träffas på fik med sina bebisar. Vill man dra sin lattemorsa- image till sin spets bör man komplettera med en Bugaboo vagn, pappmugg till kaffet och en liten påse från någon tjusig barnboutique."

Kan påpeka att jag kör en Bugaboo vagn, men jag dricker ingen form av kaffe, så jag passar inte in där riktigt *haha*  ;-)En tripp

Ska försöka att inte stressa nu, ska dra iväg strax till tåget till syrran i Sthlm idag och sova över där en natt.
Så nu ska jag bara packa ned Elwiras små prylar och sen bege mig dit, ja just köpa barbecue chips får jag inte glömma på vägen ;)
Inte stressa nu...

Ska bli skönt att komma iväg på en tripp till storstan ;-) skönt med en timmes resvärd, alldeles lagom längd att sitta på ett tåg, man hinner vila, läsa lite i en tidning och samla tankarna utan att hinna få långtråkigt- perfekt!

Ha en bra dag! //Erika

Varm och snygg

Den här mysiga tröjan i 100% lammull skulle jag vilja krypa i när det blir kyligare med skinnjackan över. Varmt, snyggt och mysigt på samma gång :-) den mönsterstickade tröjan kommer från från POUR

Fri frakt!

Såg att babyshop kör med fri frakt september ut och det är ju alltid trevligt =) Tycker om deras sabba leveranser (de fraktar samma dag) samt deras bra utbud.
 Vår åkpåse från 7.A.M är ju därifrån och så har vi några strumpbyxor från trumpette därifrån (som dock är förstora än)
Köpt rätt mycket smått och gott därifrån, både som presenter och till Elwira och är helnöjd med allt.
Flaskan med prinsesskronan ser lockande ut, fast har ingen användning för den just nu, men för framtiden kanske.
Och den söta armaniklänningen som är helt bedårande fin och "utsidan är tillverkad 55% ull, 25% polyamid och 20% silk. Fodret är tillverkad i 100% bomull" enligt hemsidan.  Verkligen en söt klänning som är aningen varmare dessutom eftersom den har ull i sig. Men smakar det så kostar det...


Fin fint

Tjohoo! Jag fick den här gången tag i dessa fina koppar med fat från Lagerhaus, sist kom de in enbart i rosa, nu finns det även i lila och svart men det var rosa jag ville ha (såklart). Och så hade de fått in matchande skålar till med, fin fint!
Dessa får bli "bjud-porslinet" då jag inte dricker kaffe själv, men att bara titta på dom räcker bra ;-)


Dr Marten, vad göra?

Jag beställde dessa från Dr. Martens som jag skrev om häromdan, och igår kom paketet och idag har jag varit och hämtat ut det.
Ja vad ska man säga? SKÖNARE skor får man leta efter, sulan är helt fantastisk och jag nästan studsar fram i dessa (utan att överdriva) Jag har ganska smala vader, och stövlar kan ibland vara lite svårt att hitta, eftersom de är för stora i skaftet, men dessa är som gjorda för mig.
Men så var det färgen... den mörkblåa nyansen är snygg men nu måste jag tänka långsiktigt, svart kommer jag aldrig tröttna på så det är mest realistiskt med den färgen till de här skorna tror jag, med tanke på prislappen dessutom.
Herregud så sköna de är, det går inte komma ifrån, här snackar vi komfort och kvalité.

Hello kitty Kitty

Den ena hamnar i sminkväskan och den andra får göra mig sällskap duschen inom kort.
19:50 för ett läppglanset, billigaste & sötaste jag sett! Så jag stuntar i om det kanske inte är det bästa glosset, jag är såld på förpackningen ;-)
 Sötisarna är från H&M

Bilder: H&M

Härliga Fredag

Sitter just nu och har precis avslutat en snabbis till frukost, gick upp strax efter nio när M och Elwira vaknade. Vi ska gå iväg här strax och strosa i lite butiker på stan + att jag har en lista jag måste gå efter för lite plock som är slut, så apoteket, life och H&M är ett måste idag.
Och så är det ju "Glamour weekend shopping" nu och jag skulle vilja använda rabatten (20%) på Indiska idag.  
I September numret av GLAMOUR så finns det lite fler rabatter att ta del av.

Nej nu måste jag göra mig klar här, jag är ju inte lika snabb som M att göra sig iordning ;-)  

Utmaningen om höstens trender

Utmaning från Petras blogg

1.)  Spets - Super snyggt, alltid! Perfekt till vardags och fest, gillar bäst svart och vitt i spets på klädesplagg. På undies passar alla kulörer.

2.) Höga Stövlar - Gillar höga stövlar, även lårhöga fast då ska de vara platta utan klack, annars blir det för mkt Pretty woman ;-)

3)  Vadlånga kjolar - Nja inget jag kommer skaffa. Svårburet plagg men kan dock vara snyggt om det är en tight pennkjol med hög midja och skyhöga klackar till.

4.) Baggy jeans - oh yes! till tight topp eller tröja. Slappt och snyggt.

5)  Det dressade modet - Jättesnyggt men inte för uppklätt så det blir för mycket tråkig kostymnisse känsla.

6)  Halvöppna skor typ håliga skor- Ja jag hör till dom som tycker det är snyggt, har vant mig nu men om de passar till Sveriges klimat är en annan femma....

7)  Kilklackar- Bästa skon när man inte orkar ha klackar eftersom kilklackar är så bekvämt, bra för de som har svårt att gå i heels.

8)  Capen- Jättesnyggt med voluminöst upptill och tight nedtill eller vice versa. Med slimmade jeans och klackar kan cape vara fin fint, då blir det inte tantigt.

9)  Leopardmönstrat- Ja på rätt sätt! Som på party topp eller leggings till en övrigt enkel outfit.  Aldrig från topp till tå, som på Jordan

10) Kappor i glada färger- Är snyggt att ha någon enstaka i färg, eftersom jag oftast har kappor/ ytterjackor i neutrala färger. Jag har en rosa trench men skulle gärna tänka mig en snygg grön, i den "perfekta" gröna färgen :-)

11) Rutigt - Jag gillar rutiga kjolar! Och en storskjorta till skinnjacka kan vara så snyggt!

12) Väst- Jättesnyggt till en basic topp eller en pälsväst som ytterplagg.

13) Hatt och andra huvudbonader- Jo då! supercoolt. Och lite större mössor bakåthasade på hjässan, me like!

Jag gillar det mesta beroende på humör :-)  Men nästan allt är snyggt beroende på hur man bär upp det!
Det viktigaste är att trivas i det man sätter på sig, och aldrig dra på på sig något bara för att det är trendigt, om det känns fel så blir det fel.Dixie

Har fått dom super fina skinnhandskarna med rosetten o dragkedjan på nu. De var över förväntan må jag säga, mjuka o sköna. Dock ofodrade, så de går bort i vinter men kommer kunna hänga på ett tag nu.
Ett par med foder måste inskaffas senare. Dessa från danska Dixie i skinn och fleece foder tror jag är sköna.
Dixie har massor med snygga hanskar.

Tjohoo!

Tjohoo! jag vann auktionen på prinsess stolen så nu är jag överlycklig! Hoppas den är lika fin i verkligheten med. Fast det tror jag, jag älskar att den är i trä och så fin så med kronan dessutom.

Idag är det en sådan härlig dag, som börjat bra redan från start, pigg och utvilad eftersom jag sover så gott nuförtiden (förutom att jag drömde att prinsess stolen på auktionen gick upp till flera tusen *haha*)
Och det är sol ute! Det gör mig på så bra humör!
Elwira fick lite gröt av pappa i morse med, så söt så när hon "tuggar" och sväljer alltihop, vår duktiga och välmående tjej!

Ska först hoppa in i duschen nu och tvätta håret och sen vidare på stan och äta lunch med M.
Måste prova en kort vinterjacka på Esprit också, och se om den finns kvar i deras butik, för på nätet är den helt slut.

Hoppas solen skiner på dig med idag!

Prinsessans stol

Håll tummarna för mig att jag vinner den här stolen på en auktion!! Än är Elwira för liten för att få användning för den, men den får bli fin som prydnad i hennes nya rum sedan =) Åh jag hoppas hoppas jag vinner nu! Mitt hjärta dunkar extra slag!!


Fin liten väska

Söt liten väska från H&M för ynka 129:- Fint över tröjan och under jackan nu i höst. Eller som en liten bag över party dressen.  Fint med rosetten!

Rabattkod!

Jag älskar bra rabattkoder! som den här nya från ellos 50% på en valfri vara och koden är: 185833 Det finns ju alltid någonting man behöver, stort som litet...

Nya höst pjux?

Nu tycker jag det är skönt med höst och kunna dra på sig snygga stövlar och boots och det är inte direkt svårt att hitta det nu. Både webbshopparna och butikerna på stan är välfyllda just nu. Det gäller att passa på att köpa bra och snygga skor nu, för det tar ju alltid slut så fort, och min storlek ryker ofta fort.
Dessa från Bruuns Bazaar är snygga vardags pjux. Nytt hos BrandosStyle by stars

Dessa fin fina klänningarna hittade jag på style by stars. Och den vänstra klänningen i guld är verkligen hur fin som helst, den skulle man ha när man går ut! Fast det kommer dröja några månader tills jag går ut kan jag tro =) Så klänningen är inte så aktuell för mig just nu. Och ett plus är att den är i satin! jag trodde att den var i polyester.
Den högra klänningen är också jättefin, den skulle passa mig bättre nu eftersom den är inte lika mycket "party" eller den skulle fungera både natt som dag iofs. Denna är i bomull och är stretching upptill och hårdare nedtill står det i beskrivningen. Den sistnämnda får man förhandsboka nu, det är 4 v leverans tid på den.
Bilder:  Style by stars

Lilla vagnen

Kolla vilka fina små vagnar att dra runt på dockorna och nallarna i =) Helt underbara är dessa som kommer från Mickie
och passar barn från 2+ år 359:- hos lekmerPatrik 1,5

Är det någon som sett den, Patrik 1,5? Jag brukar inte gilla Svenska filmer sådär jättemycket men dom senaste åren har det ju kommit en och annan bra svensk rulle. Och den här verkar vara en mysig och rolig film i min smak.
Jag gillar verkligen skådisen Torkel Petersson som man aldrig kommer glömma efter "Jalla jalla" *haha*

Så nu väntar jag på barnvagns bio eller tills den kommer ut på rulle!


Undra sa flundra

Jag undrar då vart denna från La Redoute har tagit vägen? Okej att de brukar vara sega med deras leveranser, men såhär sega? beställde den nämligen i mitten av augusti, hmm...
och statusen är fortfarande "mottagen" på mina order sidor... jaha det var väl dagens I-lands problem.Härlig åkpåse

Ett bland de bästa köpen jag gjort måste vara den här åk påsen från 7.AM som finns att köpa bla på babyshop 
Jag har den i rosa med grått, eller rosa är den ju trots beskrivningen, den är mer cyklamen i färgen.
Själva påsen kan barnet växa i eftersom den har "tre storlekar i en" för man kan nämligen dela på den.
Perfekt eftersom dom små växer så det knakar!  0-4 år är storleken så det är perfekt att man förmodligen kan ha den fyra vintrar.
Det finns en annan variant också som passar 18 mån-3 år som är något billigare och fina dom med.
 Kvaliten på själva påsen kännns toppen bra, nu när man har den hemma och kollat på den och den är såklart vatten och vindtät med.
 Är toppen nöjd över det här köpet och jag tror det kommer vara super skönt för Elwira att ligga och mysa i den här fluffiga saken i vinter.
Har inte hittat någon som verkar vara bättre och snyggare än denna iaf, för endast det bästa duger.Soffpotatis

Vissa dagar bara rusar iväg och andra dagar får man saker gjorda, men idag är en sådan dag som bara har rusat iväg.
Varit och prov suttit några soffor idag, jag och M föll båda för samma, det var en STOR med divan, ja riktigt stor var den. Missade att kolla måttet på den, kan vara bra att se hur långt den kommer sträcka sig längs väggen i vardagsrummet, men förmodligen åker vi dit snart igen.
Vi ska åka till Mio och EM och spana också, IKEA är helt uteslutet trots att de har några enstaka sköna soffor men inte så snygga dock.
Just nu har vi EKTORP serien därifrån och dom är sköna att sitta i och priset är bra, men nu så ska det vara bekvämt OCH snyggt.
M är mest för skinnsoffor av hög kvalité, medan jag är mest för de i tyg. Har inget emot skinnsoffor om de är snygga, men jag föredrar en i tyg. M är tvärtemot han föredrar skinn men har inget emot tyg så det är inget problem. Den vi såg idag gillade båda skarpt så det var bra.
Skulle vara snyggt i hus om ex man har två vardagsrum/sällskapsrum att ha en tygsoffa i ena rummet och en skinn i andra, fint att mixa lite.
 Den vi hittade idag är en soffa man kan sitta och ligga skönt i länge länge och bara mysa.
Men som sagt vi måste kika efter andra också, så man inte slår till på första bästa, trots den känns som den första bästa!

Städ bruttan

Idag är det städning för hela slanten som gäller. Tvättkorgen var full så det var hög tid att ta tag i den.
Brukar se till att den aldrig blir full, för det är ju så jobbigt att tvätta mycket på en gång, brukar tvätta ungefär två gånger i veckan och det brukar räcka. Om det inte är någon fläck som Elwira fixat, då brukar jag springa ner till tvättstugan direkt.
Här hemma är det oftast jag som tvättar, känns säkrast så eftersom M inte är lika noga som jag med det. Och jag tycker inte det är tråkigt heller, så det har blivit mest min sak.
En tvättmaskin i nya lägenheten är nästan ett måste, trots att den kommer få stå under köks bänken för det finns inget annat ställe som har avlopp till den, heter det så föressten? 
 Man kan ju sätta något tyg stycke som man kan dra åt sidan eller sätta en lucka för att dölja den kanske.
Just nu står där en diskmaskin och det är ju också en bekvämlighet men om jag måste välja så är en tvättmaskin viktigare, nu när man har ett småbarn.

Nu har M kommit hem, så först äta lunch sen ta tag i tvätt och städning. Ska börja plocka ihop lite smått inför flytten idag tänkte jag, så man inte behöver göra allt på en gång sen när det väl blir dags och flytta, för det börjar ju närma sig flytt sakta men säkert....


Snacka om bling bling

Vem skulle tacka nej till den snygga häftapparaten och tejphållaren med äkta  äkta swarovskikristaller? Jo min plånbok, haha! 2599 pix... liite onödigt kanske.
Men håll med om att dom är snygga!från fluffbabes

2 västar

Två snygga västar hittade jag på forever 21, och den vänstra med emblemet är jag lite extra förtjust i, är ju så snyggt med emblem, på rätt plagg så klart. Den till en enkel vit rundhalsad tröja och så ett par snygga jeans, så är man läcker en vardag.
Den andra är också snygg eftersom den är lite längre och har guldknappar den med, och känns lite mer festfin. Modernt och stilfullt.


Helg

Fredag idag och stämningen har infunnit sig här hemma. Varken jag eller M orkade laga någonting så vi beställde en varsin stenugns bakad pizza och M slukade sin på två röda medan jag knappt hunnit få i mig två bitar.
Kan ju inte vara bra att äta så fort! Elwira kan också vara glupsk hon vid tutten, sätter  nästan i halsen ibland för hon äter för snabbt, hoppas inte hon kommer äta lika fort som M kan göra ibland när hon blir äldre.
Man ska ju tugga ordentligt och dricka mellan tuggorna sägs det ju.

Ska se på film här i kväll, den där nya med Angelina Jolie & Morgan Freeman bla i rollerna, vad är det den heter nu igen? just det "Wanted" den verkar vara riktigt bra.
Och om jag orkar ska även kolla på den animerade " Wall-E" som verkar vara ur mysig.  
Jag älskar animerade barn filmer, trots att ingen av de nya slår de gamla klassiska Disney filmerna som Snövit, Törnrosa ja alla de där gamla favoriterna man såg när man var liten, men som är lika bra idag.
Önskar jag hade varenda en i en stooor samlings box.

Nu är det först dags för en dusch, köra skrubb från topp till tå, ta bort gamalt nagelack och sedan krypa i mysdressen, då är jag redo för en film kväll och massa godis så klart ;-)

Trevlig helg!

Sent

Har precis ätit middag här hemma, kött, potatis och brunsås med rivna morötter till. Det blev alldeles för sent egentligen med middagen, men då blev det ju extra gott att äta när man är super hungrig.
Har bla varit och kollat hur det går i lägenheten idag, för att se om det händer något eller bara står still, för det sistnämnda har det ju gjort ett BRA tag nu, man får väl hoppas på att vi flyttar in till jul åt minstonde *haha* Dom hade faktiskt gjort klart elen och tapeterna är helt klara nu, så man får hoppas att vi flyttar in om två veckor ivarjefall.

Snart börjar ju idol, så det är dags att sätta på pyjamas på Elwira, fylla på dricks glasen och hälla i godispåsen i en skål.

Dr. Martens


Om någon nämner Dr Martens så tänker jag på de klassiska bootsen med snörning som man ser ex punkare i.
Så jag blev förvånad när jag såg att de även gör andra skor, mer i min stil och t.o.m ett par ballerina skor hitta jag.
 Dom rosa i lack är ju coola men en lite mer jag är ändå dom höga stövlarna i svart och mörkblått.
Och de är kända för sin sköna sula med luftkuddar som de har i alla modeller, så jag kan tänka mig att dessa stövlar är grymt sköna att gå i. 
Jag gillar klacken med, snygg och en bra 6 cm höjd. Perfekta att bara dra på sig när man har bråttom och springa iväg på stadig fot. i beskrivningen står det även att de passar för dom med något smalare vader, och det har väl jag.
Jättebilliga är dom inte 1695:- är priset på stövlarna. Å andra sidan kan man använda dom i många år eftersom skinnet och sulan håller hög kvalité

Sen är det det ju det här med färgval, jag tycker (konstigt nog) att de mörkblå är mycket snyggare av någon anledning.
Kanske för att jag redan har svarta stövlar och att det är just ett par Dr Martens som också ser coolare ut i någon färg... *hmm* och sulan är ju snyggare också. Ja blått skulle jag välja!


Adapter hit o stol dit

Har nu ÄNTLIGEN fått tag på och beställt  en adapter till våran Acta graco bilbarnsstol så man kan fästa den på barnvagnen, enkelt och smidigt, en bland de bästa funktionen med Bugaboos vagnar! Teutonia har också samma funktion har jag sett och det är kanske något mer märke som tagit efter Bugaboo nu, det kommer ju alltid kopior.
Det var inte det lättaste att få tag i en adapter till Acta, dom är slut nästan överallt och höll nästan på att beställa en från England, men så hittade jag en på Kidzshoppen till min lycka.

Egentligen skulle vi köpt en bilstol från Maxi Cosi (exempelvis Cabrofix 0-13 kg) eller Bugaboo by Takatas egna.
Men M hade inte ro i kroppen att vänta några veckor på stolen så han åkte och köpte en dagen vi skulle åka hem på babyproffsen och då blev det en Akta i bara farten, det är inget fel med själva stolen, den är vi väldigt nöjda med.
Något som vi ångrat lite i efterhand eftersom adaptern till dom andra är så mycket mindre och nättare (som ni ser på bilden) Vi får den som är som en ställning *haha* Men men, smidigare med den än ingen alls.
Får se hur det blir när vi får den levererad, om vi behåller det så eller fixar ny stol + adapter till.
Syster T frågade mig vilken stol vi hade, och jag sa att hon inte ska skaffa den vi har, så jag hoppas hon inte gör det för det var en liten tabbe.

Bilder: Bonti Webbshop och Kidz shop

Tre för en?

Kanske tre för en? nähe inte det... aja den svarta dunkappan med den härliga kragen och bältet i midjan är ju hur snygg som helst, från Prada så klart.
Och den puder rosa väskan från Marc Jacobs skulle väl inte dingla helt fel på min axel. Och skorna ska vi inte prata om, jag är kär! Har en förkärlek till allt som har en platå, det är ett stort plus i kanten.

Bilder: mytheresa


Smakportioner

 Idag fick Elwira smaka lite ekologisk äppel dryck för första gången, och ni skulle sett den minen! Hahaa väldigt skeptisk och grimaserade med hela ansiktet, hon bara kollade på mig och M och det såg ut som hon tänkte "vad i H-skotta är detta?"
När hon fick en liten tesked gröt för första gången så tyckte hon det var lite intressant, men den här äppeljuicen den var nog lite mer avancerad tyckte hon :-)
Nej, nu är det dags för lunch fö egen del, pastasallad med tonfisk och färska baguetter blir det nu.

Ränder

Den här tröjan från H&M:s höst/vinter katalog ser skön och fin ut. Materialet är i 50% polyamid och 50% angora, bra med lite värme med. Finns i grå,svart och series med.
Gillar detaljen med fickor och ribbstickade kanter. På den här bilden ser färgerna mer matta ut, men i katalogen är de klarare, tror att den ser mer ut som det sistnämnda i verkligheten.
Lite lagom Sonia Rykiel inspirerad sisådär och skulle vara trevlig tillsammans med ett par svarta tjocka leggings. 


Vindfleece overall

En sån här overall som finns på polarn o pyret ska jag köpa till Elwira. Syster T har redan förberett och skaffat två stycken till lilla V magen, för det kommer ju vara kyligare när lilla kusinen kommer :-)
Den verkar praktisk och skön och jag gillar att den är luftig och vindtät med. 
Overallen kommer vara perfekt nu när det är något kyligare ute, bara lägga i henne i den här och dra iväg,eller när det blir riktigt kyligt så är det bara att sätta på ett mellanlager också.
Bra att man kan vika ned ärmarna så det skyddar dom små händerna och fötterna lite extra samt att då går den ju använda lite längre, bara sätta på vantar och tossor eller skor på fötterna.
Den här blir nog skön att ligga och mysa i skulle jag tro.

Bild: Polarn o pyret

Att man kan bli så hungrig

Många som är gravida blir ju som bekant mycket hungrigare och större aptit, visst jag blev också hungrigare och åt mer under min graviditet och aptiten har jag aldrig haft problem med.
Men NU när jag ammar, då känner jag verkligen av sötsug och hunger mer än någonsin, det är lite galet faktiskt för jag äter många gånger som en hel kar som jobbar på ett bygge ungefär. Ibland undrar hur mina portioner slinker ner i magen och får plats!
Dom här hungerkänslorna går inte jämföra mot dom som när man var gravid! Såhär har det iofs varit sedan jag började amma, men idag är jag extra hungrig.

Som nu, tänkte dra iväg nu efter lunch och tänkt äta hemma först, så jag kokade mig pasta och gjorde en snabb skinksås.
Och nu när jag ätit upp så är jag fortfarande nästan lika hungrig, trots att jag åt en mega portion.
Så nu har jag fått sätta på mer pasta...
Ofta kan det ju vara så att man inte känner direkt att man är mätt och äter lite till och sen så mår man illa i följd, men jag försöker att dricka vatten och vänta lite så hinner hjärnan ikapp magen, för det tar ju ett tag innan man vet om man är mätt.

Men nu har jag hunnit skriva det här inlägget + druckit vatten och jag är fortfarande VRÅL hungrig.
Får se när jag kommer iväg idag då *haha* väntar på pastan...


In Love!

Mitt hjärta började slå dubbelslag när jag hitta dom här söta nallarna som heter Emma & Emil. Jag älskar nallar ivarjefall för Bokowski nallar och liknande. Jag är ingen samlare men jag skulle kunna bli, just för att de är så söta och fina.
stjärnor och prinsesskronor, det finns ju inget bättre! och så på dessa sötisar dessutom, helt underbara.
Och se den lilla rosetten som Emma har i håret!
Jag måste hitta en återförsäljare NU!

                      

Bilder: Steninge slott

Inget *ploff*

Har precis ätit upp min gröt tallrik och känner mig redan supernyttig igen, med tanke på min chokladmuffins - chock som min stackars kropp fick stå ut med igår så är den nog rätt glad nu med nyttig gröt i magen istället.
Ofta är det så när jag har ätit massa onyttigt så jag kan efteråt bli sugen på raka motsvarigheten som exempelvis en morot helt plötsligt, är det kroppens försvar att säga att nu får det vara nog med massa crap? Jag tror nog det.
Ingen med kladdkaka för min del på ett tag nu, fick min ranson flera gånger om igår kväll.

Elwira ligger i sitt babygym och har upptäckt en spegeln som är inuti en blomma av tyg så hon ligger på mage (som vanligt)  och är helvild då armar och ben vifta för fullt! Helt otroligt söt är hon.

Min kära M var hos tandläkaren igår *kors i taket* kan man säga, han har nämligen lite tandläkarfobi,han tycker inte om  känslan att någon rotar han i truten med metall prylar säger han.
 Han har skjutit upp sitt besök i ett år nu, men igår så var han minsann där och drog ut den där nedrans tanden tillslut.
Jag som har erbjudit mig massor olika knep för att dra ut den där tanden precis som när Lina i  Emil i Lönneberga hade tandvärk. Fast då skulle han hellre gå till sme- Pelle.
Så i natt har han tydligten vänt o vridit på sig för att bedövningen började släppa, men jag har inte märkt någonting och jag har sovit djupt och skönt som vanligt.
Hoppas jag aldrig behöver dra ut någon tand med något *ploff* Hujedamej!

Finaste baby koftan

Kan tipsa om den här fina baby koftan som Elwira har på sig på bilden här ovan på min header.
Den hon har där är alldeles för liten nu och jag ville beställa fler av dessa för ett tag sedan men hitta dom inte då, men såg idag att de visst finns kvar fast på rean, jippie!
De finns i dom minsta storlekarna,45 och 50 i färgerna beige, syren och grön men vit finns upp till strl 86, den beställde jag.
Priserna varierar lite beroende på färg och storlek, men från 123:- i minsta och upp till 208:- i den största.

Perfekt till din baby eller som gåva till liten tjej eller kille. 


Bilder: La Redoute
 

Illa jag mår illa

Gjorde kladdkaka nu ikväll fast hade smeten i 6 st muffinsformar istället för form och nu har jag gjort misstaget att tryckt i mig alla 6 kladdkake muffins på mindre än 2 timmar... *gosh* vad jag mår illa nu... 
VARFÖR skulle jag trycka i mig alla på en gång för?! Jag var ju så sugen men att överäta är ju inte direkt det bästa och det vet jag ju.
Nej det här var riktigt illa....åh så onödigt. Lite nytt hos H&M

Såg att H&M har fått in lite nyheter på hemsidan,lite smått och gott kan man allt hitta. Dom lila pumpsen är hur söta som hellst och lila är en härlig färg klick nu i höst.
Den vita blusen är jättefin med spetsen och puffärmen och skulle passa jättebra ihop till jeans och kofta.
Kavajen ser inte dum ut den heller, kanske det här är the one? Och klänningen är jag lite småkär i, tänk vad snyggt med pumps,strumpisar och till vardags skulle jag slänga på en skinnjacka som klär ner den lite så blir det klockrent!


Utmaning

Hittade den här utmaningen i Englas blogg

1. Vilken mat äter du ofta? - Tonfisk sallad, köttfärs sås, smörgåsar, oxfilé

2. När du är på kalas är du den där personen som sitter eller hjälper du till? - Beror på vad det är för sorts kalas men om det behövs så hjälper man till så klart.

3. Var sitter du helst och bloggar? - Köks bordet och i soffan

4. Köper du ofta Triss? - Inte ofta, 2-3 ggr per år kanske

5. Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne? -  Spanien förra året med M i början på min graviditet.

6. Vilken TV-kanal tittar du mest på? - 4:an förmodligen men jag kollar inte så mkt på tv, fast mer TV tittande blir det alltid när det är höst och vinter.

7. Klädbutik - Den var svår, eftersom jag går till dom flesta, så jag kan inte svara på enbart en.

8. Inredningsbutik - DUKA, Mique, Skärvik, Cervera, IKEA

9. Godis - Är en riktig godis råtta och slukar allt som kommer i min väg men främst choklad, surisar och weingummi.

10. Stad - New York vill jag åka till.

11. Dryck - Vatten, Coca Cola light

12. Musik -  Allätare men mest ny musik och på radion är det NRJ som gäller

12. TV-serie -  Bästa serien ever är vänner och SATC, kollar på dom nu med

14. Träning -  Tränar ingenting men om jag skulle börja så skulle det bli ridning.

15. Bakverk - Är samma som med godis, är jätteförtjust i allt sött så jag äter mycket kladdkaka, bullar,kakor You name it!

16. Kaffe -
  Dricker inte kaffe

Jag utmanar Bente, Petra, Tumadre, Vildvittra och alla andra som läser det här =)

Dom perfekta

Attans att jag missat dessa underbara kreationer från BZR som finns hos ellos för båda är så klart i min storlek.
Jag har verkligen letat efter den perfekta kavajen ett bra tag nu, och så hittar jag den men som sagt så är den slut, så typiskt. Lammull, polyester och elestan är kavajen i, bra material också.

Och hur fin är inte ullkappan i fuschia då? Den skulle värma min frusna kropp i hösten utan att behöva sätta på sig femton lager och se för påpälsad ut, eftersom kappan är i ull som värmer ypperligt. Jaja inte hela värden men ändå! så typiskt att jag inte drar storlekarna som finns kvar...


Fyra favoriter

På Lindex kan man göra bra köp för en lite mindre pengar och det är min favorit "budget" kedja till baby jag tycker dom håller bra efter många tvättar och har alltså rätt bra kvalitet. Framförallt kläderna i "Fix" märket som finns där är dom absolut bästa.
Deras mönster på bodys och dylikt är ofta roliga och fina och det är snygga till jeans och kofta.
Lite osäker på om utbudet till baby för killar är lika bra som till tjejer dock? men det har förmodligen blivit bättre även dom.
Och det som är bland det bästa med lindex är att man kan beställa från deras hemsida fraktfritt om man hämtar ut plaggen i någon av deras lindex butiker, man väljer själv vilken, älskar det!
För alla plagg hittar man nämligen inte alltid i butikerna, så då är det toppen att kunna klicka hem dom.
Som dessa tre fina bodys och den söta pyjamasen, de finns inte i butik här hos oss just nu. Bamse är en av mina favoriter, läste den tidningen som barn och fem myror är fler än fyra elefanter har väl ingen missat!
Bild: Lindex Shop Online


Solen skiner!

Här skiner solen för full och det är underbart väder ute! Sovit 9 timmar i natt och riktigt djupt och skönt med, Elwira är så duktig som alltid sussar som en prinsessa.
Nyss avslutat en ordentlig frukost med juice, gröt och smörgåsar samt några mamma vital tabletter.
Så idag känns det som det inte kan bli en bättre start på dagen och jag tänkte passa på att njuta av solen lite och bege mig ut på en skön promenad, det är ju bäst att passa på för det är inte vardag det är sol och den ger mig massa extra energi. Sol-energi och alldeles gratis ;-)
Idag ska vi ta dagen som den kommer och har vi har inget inplanerat på schemat, och det känns bra, vår lilla familj ska umgås och bara va idag. En skön söndag idag.

Grattis!

Idag föddes en liten tjeja till två av våra bekanta, och jag längtar efter att få träffa den lilla, ska bli så spännande!
Ingenting går att jämföra mot den dagen då ens barn föds, jag gläds med dom och önskar dom all lycka.


Juicy Edp

Den här söta parfymen med den magiska flaskan bara måste jag få tag på! Och beskrivningen låter ju underbar;
 "En romantisk lite söt doft med vattenmelon, rosa passionsfrukt, vildros, prinsesslilja, créme brulée, vanilj och patchouli" 
Låter lite som en vår/sommar parfym så tills dess borde jag väl lyckas hitta den där någonstas? Finns iaf inte på Åhlens och Kicks här i stan...på nätet finns den lätttilgänglig men man måste ju lukta och spruta på sig lite innan man köper den, för man kan ju inte skicka tillbaka en öppen förpackning... så jag ska leta vidare och förmodligen blir det ett besök i Sthlm för att få sniffa på den.
 Jag hoppas den luktar lika gott som den låter och ser ut att vara.Likt en hamster

I morse kände jag mig precis som en hamster som blivit väckt, om du någon gång lyft upp locket till en hamsters lilla sov näste så vet du precis hur jag såg ut. Kunde knappt öppna ögonen, de var tunga som sement.
Nu efter ungefär 1 liter Tropicana senare så känner jag mig hyfsat pigg, förutom när man kollar ut genom fönstret dvs, ser bara trist och kallt ut. 

Vi får se om jag och Elwira slinker ner på stan lite senare för en fika, som planerat men vi får se hur det blir som sagt.


 

Syster och V

Syster T med fina magen kom hit idag på fm och har precis åkt, blev ett snabbt besök och tiden gick alldeles för fort hade velat att hon stannat lite längre.
Skön fredag idag, och så är det soligt ute! Var riktigt skönt när jag var ute på fm tidigare idag, det är såhär höst vädret borde vara alla dagar. 
Mätt och belåten är både jag och Elwira nu och lill sessan har precis tagit sig en eftermiddags lur, ser alltid så skönt ut när hon sover.
Ska ta och vila lite själv strax tillsammans med henne för i natt blev det alldeles för sent, kom nog inte i säng innan tre i natt, och det känns.

Nej sova en stund nu, sedan ut på promenad, fixa några ärenden och ladda upp med lite gott för kvällen.

Kram


H&M 50% bara idag

Jag beställde dessa för ord. pris 249,- och med 50% orderkod: 8234 så blev det bara 124:50:- Heelt okej pris va =)
Egentligen skulle man väl köpt något dyrare plagg eftersom det var så bra rabatt, men dessa är de enda jag verkligen vill ha som finns på H&M:s hemsida just nu faktiskt.
I 100% läder är de dessutom och riktigt snygga med dragkedjan och rosett detaljen, piffigt! 
Helt klart månadens billigaste kap!

Den där rutan

Jag har en förkärlek till rutan från Burberry, och de har grymt söta kläder till barn o baby. Klassiska och fina, och rutan går inte att ta miste på.
M:s äldsta syster hade massvis av Burrberry kläder på hennes lilla grabb när han var mindre, och han blev bara ännu sötare då, totally gorgeous!
Dessa klänningar skulle passa perfekt på exempelvis julafton eller kalaset. Och kolla tyllkjolen under kjolen på den söta tjejen i vita blusen! Man kan inte få nog.

 

Bilder: neimanmarcus

Rosetter

Rosetter är en av mina favorit accessoarer, så snyggt på väskor, runt midjan, i håret, på skor, det mesta. Piffar upp vilken outfit som helst.
Asos har just nu en hel mängd med snygga varianter och det är bara att välja och vraka! Och asos är inom EU så man betalar ingen tull därifrån, me like!
 


Fejkar du?

Päls blir jag mer och mer förtjust i nu förtiden, förra hösten var första gången jag bar päls (fusk) och jag gillar det inte mindre nu än förra året.
För några år sedan kollade jag inte ens åt det hållet, för då såg man det mest på den äldre generationen och utbudet var inte som nu.
Från början användes pälsen när det var kallt och enbart för värmens skull och senare blev päls något som visade lyx och status.
Jag är lite kluven gällande detta, ingenting värmer ju så som en äkta päls och äkta är ju alltid äkta.
Men just här så är päls också det enda jag tycker får vara just fejk faktiskt.
Många stora designers/klädvaruhus ratar ju äkta vara och det tycker jag är riktigt bra, men alla har inte slutat med päls i sina kollektioner och det är väl helt okej, för många vill ha ändå ha kvar äkta vara.
Helt fel däremot är dessa ständiga päls demonstranter som försöker förstöra på catwalken mm, men framför allt är de synd om dessa stackarars småföretag med pälsbutiker.
 Att förstöra med text och slänga rödfärg i och utanför dessa butiker är ju helt fel sätt att försöka förändra, det drabbar ju mest den stackars butiksinnehavaren.
Skulle själv aldrig köpa en helt ny päls, möjligtvis en vintage men det är absolut inget som står på min lista och kan dock poängtera att jag inte äger någon äkta päls.
Det är ju trots allt ett dött djurs päls man har på sig och den tanken får mig att rynka näsan en aning.
Nu ser man päls i var och annan butik både på stan och nätet och utbudet är stort, kanske aldrig så stort som nu?

Så länge intresse och efterfrågan finns kommer ju både äkta och fejk finnas, så det är upp till var och en att hissa eller dissa, för alla har vi en valmöjlighet och det är vi konsumenter tillsammans med modeskapare som kan förändra och förnya, det tror jag det.

Bilder : H&M och Juicy Couture

Idolerna

Det här året kommer jag definitivt följa varenda avsnitt av Idol, och mycket på grund av nya juryn. Älskar alla tre för att dom är mer professionella och helt enkelt bättre, och helt klart roligare, speciellt Bagge, han som älskade åka gräsklippare, haha han är ju bara för skön med sina kommentarer, vad var det han sa igår till snubben med brallorna uppdragna långt över midjan;  "kan man dra upp dina byxor högre?" haha! klockren.

Och jises vilken röst hon Anna med gitarren har! Hoppas hon kommer långt, för hennes röst var helt fantastisk.

kurr kurr kurr

Har stannat hemma med lillan nu och M  är iväg och handlar mat och pampers, det sistnämnda går åt som smör i solsken!
M ringde nyss och hörde med mig om han skulle prova någon ny blöjvariant, (han var ju tvungen att höra med bossen först) så nu blir det nån sort som hette flex, spänningen är olidlig ;)

Hungrig är jag ivarjefall, ska bli gott med färsk kyckling, sallad och baguetter och så ramlösa till det, åh magen kurrar högt nu. Har varit sugen på kyckling och sallad hela dagen så jag hoppas M kommer snart!

Ska kila och lägga Elwira i våran säng nu, för jag ser att hon håller på att slockna i babysittern nu så det blir lite bekvämare för henne att ta sig en lur där istället.

Bye!

Unisex

babyshop finns det mycket fin fina saker, här är mina favoriter som passar både liten tjej och kille =)

Sovit som en prinsessa

Ja  i natt har jag verkligen sovit så skönt, brukar vanligtvis sova bra men med feber och förkylning i kroppen dom senaste dagarna så har jag inte kunnat somna förens tre på natten, så jag har verkligen sömn att ta igen och nattens sömn var så välbehövlig kände jag.
Känner mig utvilad och pigg och bara lite snuvig, tjoho! det blev ingen två veckors (eller mer) lång förkylning som jag brukar ha.

Ska sätta mig och läsa en stund nu innan lunch, det var längesen man satt med en bok, och jag har några jag inte hunnit läst ännu.

Får se vad vi gör efter lunch, har lite saker att fixa med , och blogga ska jag göra =) 

*KRAM*

Samma stil

Dom är lite lika stil på dessa två platå pumps, men gissa vad som skiljer dom åt, förutom kvalitén då? 
Jo priset skiljer avsevärt, de vänstra är Missoni och finns på brandos och ligger på 5899:-  och de högra är från är från ellos men kostar betydligt mindre 399:- får man betala för dom. Skillnad! snacka om budget eller lyx
Ensam hemma

Nu har precis M gått iväg på stan utan mig, jag har ingen ork till känner jag så de fick gå själva. M skulle bla kolla hur det går uppe i lägenheten för tapetseraren och så bad jag honom kika in på STRANDS  och kolla om de fått in dom bra och helvita strumpbyxorna från Nowali till Elwira som finns där , sist jag var in hade de bara de i naturfärg som ser nästan gula ut, riktigt fula.
Nu känns det så konstigt och tomt när Elwira och M är borta utan mig, det har bara hänt två gånger tidigare att M tagit med Elwira på egen hand på korta ärenden. Men det känns som en evighet när dom är borta
Inte det att jag inte litar på M, för det gör jag till 100% det är bara det att det känns så tomt, när båda mina älsklingar är borta samtidigt.

Så vad gör man nu då? Dansa naken i lägenheten kanske? Haha! skämtosido, men mina naglar säger att dom vill bli fixade tror jag =)

Vad gör du när du är ensam hemma?


På bättrings vägen

Nu känner jag att jag är på bättringsvägen, har ingen feber längre fast känner mig fortfarande lite klen och yr i huvudet, men förkylningen känns iaf bättre och jag är inte helt "död" längre, bara nästan.
Var ute för ett snabbt ärende på stan igår, var ingen bra ide var helt svettig och höll på att tuppa av när jag kom  hem, men ivarjefall det känns att hösten är här nu, det är kyligare i luften och man går inte gärna utan jacka.
På tal om jacka, Elwira börjar växa ur sin gamla så det är dags att köpa en ny snart, en rosa från P.OP kommer det bli.
Gillar deras modell på jackor samt att de är av bra kvalite och rätt snygga med. Har gått med o P.OP klubben nu, så jag väntar på någon V.I.P kväll snart, skulle vara kul.

Nu ska jag dricka te med citron och hoppas på mirakel.

Godisråtta like me?

Om man skriver in sin e-mail adress på den här sidan, så kan man bli först med att få testa Malaco truly´s nyheter och få info om kampanjer, så om du är en godisråtta som mig och gillar Malaco Truly, så why not? Klicka här vettja


Speldosan

Hämtade ut den här fina speldosan som jag tänkt ha i Elwiras barnrum, men när jag snurrade upp den och den började spela så gnisslade till med jämna mellanrum i den så det lät falskt =( tyvärr var denna den sista i just dom här kulörerna, så det här får returneras och reklammeras och jag får leta vidare efter någon liknande. 
Den som var så fin, och ännu finare i verkligheten *suck*  


Ett andra skinn

Någon som kommer krypa i skinnbrallan i höst/vinter? Jag kommer det inte ivarjefall, känns lite 80-tal... men det beror ju på hur de sitter också. Om man vore minst 180 lång och hade raka skinnbrallor, en söt blus eller instoppad skjorta och svarta ballerina skor, så skulle det vara urläckert, men jag är inte 180 ;)
Ett plagg som nog är rätt svår buret, så det gäller att ha kroppen och längden till det, så kan det vara snyggt.
Jag är mer för skinn kjolar, det är mer smickrande för min kropp.


Sådan mor sådan dotter?

Rubriken stämmer inte på fem öre gällande min mor och mig. Kan inte förstå hur ens egen mor kan vara så olik en själv? Vi är nog varandras motsvarigheter till sättet för det är inte många gånger vi tycker helt lika och har nog helt olika beteenden.
Ibland får man försöka att komma överens men ibland så tippar bägaren över...Jag är självklart glad att jag har min mamma, men ibland förstår vi inte på varandra.
Hoppas inte Elwira blir helt olik mig, för det då vet jag att det inte kommer bli lätt alla gånger.

Packa till BB

På begäran av min gravida syster T har jag skrivit en lista åt henne på saker inför förlossningen och tiden efter.
Jag tyckte det var jättemysigt att tvätta bebiskläder och shoppa och pyssla inför Elwiras ankomst, det var så overkligt att dom där pyttesmå plaggen skulle inom snar framtid sitta på henne-våran bebis! Helt fantastisk  känsla.
Att packa till BB är ingenting man gör på en kafferast, det kräver lite planering.
En del tycker säkert det är jobbigt att ta med mycket, men jag hör till dom som hellre tar med mycket än för lite. Vissa saker på listan är helt oumbärliga och andra saker är bra att ha.
För mig var hela listan oumbärlig.


Förbered hemma

* Spjälsäng eller vagga, madrass, lakan, kudde, spjälskydd, örngott, filt eller täcke, på IKEA finns bra tillbehör.
* Tvätta babykläderna i helt parfym fritt tvättmedel, så bla överskotts färgen försvinner och allergi risken minskar, Neutral rekommenderas av astma och allergiförbundet.
* Fixa skötplatsen och se till att ni har allt inom räckhåll, det är stor fall risk om man går ifrån och det får man aldrig göra.
* Köpa bilbarnstol, ta bort eventuell airbag som oftast finns fram om ni tänkt ha stolen där, annars kan man ha den bak och köpa en speciell spegel att fästa bak så man har koll på bebisen om man åker själv i bilen.
* Köpa barnvagn, köp en som passar era behov. Kan varmt rekommendera Bugaboo som är lättaste & smidigast på marknaden. Finns många kopior, men ingen är som originalet.
* Skötväska,exempelvis SKIP*HOPE som har en för alla.
* Gå till optiken/ läkare/ tandläkare innan bebisen är född.  
* Städa och tvätta, är skönt att komma hem till ett rent och städat hem efter BB.
* Handla så ni har kylen full med mat och gör matlådor eller köp hem färdig mat och frys ner som ni kan slänga in i en mikro väl hemma från BB.
* Hämta en klassisk babybox som finns gratis och beställs på babyproffsen,babyland och pampers, tyckte jag var en bra sak att få, framföratllt blöjhinken då kanske ;-)
* Ha minst ett paket "New born" blöjor hemma, de från Pampers är toppen och själv tycker jag det är viktigt att blöjorna är rekommenderade av astma & allergiförbudet och det är Pampers blöjor.
* Tvätt servetter till skötbordet och skötväskan, Natusans parfym fria är super, lika mildt som vatten.
* Salva till röd stjärt, den bästa är Weledas-zink cream tycker jag är den bästa,den är fri från syntetiska doft-, färg- och konserveringsämnen samt fri från mineralolja.
* Stora och mjuka bindor, avslaget som kommer efteråt kan vara upp till sex veckor efter förlossningen.
* En termometer är ett måste till bebisen.
* Startkitt med kläder till bebisen finns på bla lindex och ellos, billiga och bra.
* Om du ska färga eller klippa håret så gör det i god tid innan förlossningen, så slipper man känna sig trist i håret den första tiden hemma.

Förlossningsväskan

* Kamera/Video + laddare
* Mobiltelefon + laddare
* ID kort
* Journal
* Ev förlossningsbrev till barnmorskan
* Bebisens första kläder, någon fin body, byxa och mössa.Gärna om lottplagg så man slipper dra kläderna över huvudet på den lilla.
* Ett par sköna tofflor till dig själv.
* Hårsnodd + borste
* Något ät bart ex druvsocker, nötter, frukt och favorit godiset.
* Något drickbart ex coca cola eller sportdryck
* Fryst mat till pappan, om det skulle dra ut på tiden
* Kontanter, mynt till kaffeautomat och Plats
* Ombyte till dig själv efter förlossningen, exempelvis amningströja/linne och mjukis byxor och jeans.
* Vattenflaska

BB- väskan

* Fler kläder till bebisen och något till den lilla att åka hem i, ex skön overall eller kofta+byxa
* Tandborste och tandkräm
* En lite lyxigare duschtvål
* Hudlotion
* Deodorant
* Schampo och balsam
* Ansiktskräm
* Intim tvål/servetter
* Läppbalsam
* Smink (inte nödvändigt, men skönt  att kunna sätta på sig lite rouge och maschara när man åker hem)
* En amningsbh
* Strumpor + trosor, gärna sånna som håller in magen! Eller andra rejäla, stringtrosor är inte ens att tänka på här.,,
* Lite fler kläder till dig själv och som du kan åka hem i, ex leggings, tunika, mysbyxor, jeans och en hoodie. Beror lite på årstiden också vad man bör ha på sig.
* Babyfilt
* Super mjukt toalettpapper till dig själv och den lilla, på BB har dom enbart strävt och hårt papper och det är det sista du vill använda när du är öm och på din bebis mjuka hud.
* Bok/tidning

Övrigt

* Purelan kräm till såriga bröstvårtor + Bröstvårtsskydd
* Amningsinlägg, Pigeon och Thermobaby är bra, finns på bla babyprofsen
* Baby bad kar
* Bad termometer, vi har den här digitala från Oregon
* Baby olja- Weledas är bäst.
* Bröstvärmare som förebygger mjölkstockning är bra att ha, dom bästa är sobeas berömda tuttvärmare. Speciellt viktigt på vintern, men jag köpte mina eftersom jag hört hemska saker om mjölkstockning.
* Multi vitamin för gravida och ammande exempelvis New Nordiks eller mammaVital
* Järntabletter
* En babysitter & ett babygym

Lycka till!


Febrig

Nej jag känner mig inte bättre idag, hade feber i morse och den sitter i än, inte så konstigt att jag känner mig lite halv yr.
Huvudvärk har jag haft hela dagen och sovit till och från. Tur att inte Elwira är inte lika dålig som jag, nyser gör hon men verkar pigg för övrigt.
 M:s förkylning har försvunnit, förstår inte att han kan bli förkyld och sen är han bra igen efter typ två dagar medan en annan får dunder förkylning som aldrig släpper och nu med feber på köpet.
Äter i varjefall ordentligt och försöker få i mig mycket vätska, trots att jag inte känner någon smak på det jag äter, ja det är et fenomen som alltid händer när jag blir förkyld känner aldrig någon smak då, alltid lika underbart..

Mina enda krafter har gått åt till att göra färdigt en lista som jag tänkte lägga ut här åt min syster strax.
Listan jag själv aldrig skulle klarta mig utan.

Ska först se klart på kalla fakta nu om Arboga tragedin.

KRAM
Snörvel snörvel

Förkylningen har brytit ut riktigt ordentligt nu, och halsen vill intesluta göra ont. Näsan droppar och vill aldrig sluta, får gå runt med näsdukar vart jag än förflyttar mig, och längre än till sängen soffan orkar jag inte *suck* Känner mig lite yr och febrig med, borde ta tempen.
Sover gör jag med, ovanligt mycket til och från... uch jag vill inte vara sjuk! Och stackars Elwira som också är förkyld och snorar och nyser, henne är det mest synd om, måste vara värst att vara liten och sjuk.

Vilket tråkigt inlägg de blev...men jag tycker faktiskt synd om mig själv med just nu när jag känner mig så klen =(

I love Mio!


Mio har premiär för möbler till barn & tonåsrum, och dom harmycket fina saker! Jag har hittat den perfekta bokhyllan som jag letat efter ett tag nu, och den här är verkligen precis så som jag vill ha den, jag är överlycklig!
Har velat ha en bokhylla som inte är för låg, så det blir vassa kanter hon kan skada sig på och så ska det vara många öppna fack så man kan förvara leksaker och böcker där synligt.
Och den här bokhyllan som  heter rainbow är en möbel som hon kommer kunna ha även när hon blir större.
Jag tror det blir lättare för henne när hon blir äldre att ha koll på sakerna och städa upp själv när allt står synligt och fint i denna bokhylla, bra förvaring är så viktigt. 
Åh jag är helt salig, så kul när man hittar precis det man letat runt efter.
Sen finns det även leklådor i olika färger man kan köpa till styckvis också, jag kommer nog sätta tre ljusrosa eller vita lådor längst ned.
Och dom fina och söta ullmattorna då, hur söta är inte dom? Jag är kär!


Sex and the city- The Movie

Har precis förbokat Sex And The City- The Movie nu på cdon.com valde Limited Edition- verisionen så man får lite extra material med. Den 19 september är relesedatumet satt, och jag hoppas den kommer då den Fredagen, så man slipper vänta tills det blir Måndag ;)
Just nu önskar jag att jag hade den i min ägo nu ikväll, för jag känner mig så seg och min hals håller på att ta kål på mig.
Skulle behöva muntras upp med en lättsam film just nu.


Girlie

Lite bilder på älskade Elwira från gårdagen då Mamma & R var här och hälsade på.

Elwira älskar att "flyga" =)

Förkylt

M har klagar på halsont i några dagar nu och nu har han blivit förkyld och nu har lillan röda ögon öch röd näsa och nyser och snorar hon också. Själv har jag grymt ont i halsen, så det är väl en tidsfråga innan min förkykning bryter ut på riktigt.
Jädrans typiskt att vi gått och blivit sjuka nu, fast det är ju sådan tid nu tyvärr. 
Och jag som skulle åka till Nkpg i morgon var det planerat och träffa Bente som ska ha Me & I kläd party, så typiskt!
men men, det känns bäst att stanna hemma så vi får kurera oss så vi inte smittar andra.

M o jag har några paket på posten som ska hämtas ut, så nu ska vi åka iväg.Sen ska jag läsa nya mama i soffan och ta det lungt, vika tvätten också sen blir det en lugn dag, mer orkar vi inte.

Bye!

Besök med buller och bång

Blev väckt av att M pratade med pappa i telefon i morse som stod utanför våran port, jag trodde inte dom skulle komma så tidigt men det hade tydligen mamma sagt i telefon men det hade jag missade det helt.
I varjefall så fick jag och en nyvaken Elwira med rufsigt hår gå upp och äta frulle medan de brakade in här hemma.
R var precis hemkommen från Canada, så hon hade jetlag men såg pigg och fräsh ut som vanligt ändå.
Är avis på hennes naglar som är perfekt salongs gjorda, lagom längd hade de dessutom.

När dom är här så är de är hel tokiga i Elwira, nästan som besatta men det är kul att dom är så glada i henne.
Fast det är iofs ingen som kan motstå lilla sessan, för hon är en gudomligt söt och glad liten tjej.
Pappa var tvungen att åka rätt snart han kommit, för han skulle åka vidare upp till norrland idag så han hade en lång bilresa framför sig.
Var och kollade i lägenheten idag och idag var tapetseraren där och lagt papp på alla golv och hade börjat med att riva loss gamla tapeter, så nu händer det saker där, spännande!
Sedan lunchade vi på stan, stekt fisk för min del, och det satt fint.
Lite senare på fm efter vi varit hemma ett tag så gick vi till butiken och kollade, ma hade nämligen aldrig varit där och sett.
Sedan vart det bråttom, R kollade på klockan och då var det mindre än 15 min tills tåget gick hem till Norrköping och dom hade inte hämtat ut deras biljetter, så dagens motion blev power walken till stationen, men de hann med nöd och näppe som tur var. 

De hade med sig kantareller till mig med, så nu ska jag först ta en dusch och sen ska jag äta smörstekta kantareller på rostat bröd,mums vilken delikatess va!

Kram!


Stol upp till fem

Oj oj oj, sikken söt liten stol jag fann! Skulle passa perfekt att sätta i lillans kommande rum. En riktig tjejjig fåtölj!
Denna passar barn upp till fem år, så jag kommer junna ha den framme ganska länge med, så denna skulle bli toppen.Från fluffbabes

Idol 2008

Gosh vilken huvudvärk jag haft idag, verkligen inget kul det känns som jag börjar bli sjuk också,känner mig inte hundra. 
Sovit i några timmar mitt på dagen också, och jag brukar inte kunna sova så länge som jag gjorde i dag, det är någonting som inte är bra i varjefall.

Ska bänka mig framför Idol som sätter igång snart , ska bli riktigt kul för jag är ett fan av Idol måste jag erkänna.
Smågodis och Idol, kanske botar min huvudvärk lite?

Sent

Var nere på stan idag en sväng och gick in och hälsade på några kollegor och chefen idag, mycket som händer när man är borta några har slutat och lite nya ansikten träffade man på.
Varit med M ett tag på fm och gick till posten och hämta lite paket från svenska spel till butiken, det händer saker där hela tiden, och det är kul när det rullar och längtar lite tills jag kan hjälpa till lite mer.
Efter M slutat så gick jag hem o han åkte iväg och köpte lite hämt-mat det blev pasta bolognese & carbonara, klassiskt och gott.
Efter maten satt vi Elwira i babyskyddet och körde iväg till svärföräldrarna, som vanligt slumrade Elwira till i bilen och vaknade när vi var framme, hon har alltid så bra tajming, skulle också vilja somna så lätt som hon när man åker bil!
Det är lugnt och stilla därute nu när ridlägren är slut och alla hästar hyrts ut, då känner man verkligen att hösten är här.
De har jack russel hund valpar därute nu som är så sjukt söta! sist jag såg dom var dom precis nyfödda och kunde bara ligga och mysa, men nu har dom ju vuxigt och dom är så söta när dom har börjat  tultar runt och busa med varandra, man vill ha varenda en! Synd att jag inte har någa bilder att visa den här gången.
Kul att se vissa hästar därute som vuxigt och blivit finare, fast min favorit hade mest blivit lite små fet haha!
M:s syster S och hennes son träffade vi också, och han har också blivit så stor nu lillkillen, han har börjat ettan nu och allt.
Tänk när jag träffade M så var han bara fyra år, nu är han ju en stor kille :) riktigt söt är han, ser ut som en liten beach kille, blont lite längre och vågigt hår, och så bruna ögon, såå söt.

Vi blev kvar ganska länge därute, satt och pratade länge med svärföräldrarna om både det ena och andra, mycket trevligt kväll, men det blev ganska sent och det är jätte mörkt ute nu. Det är hög tid att sova nu *gäsp*

Natti natti!


Skinnpaj

Ska köpa en ny skinnpaj hade jag tänkt, och letat rätt länge både på stan och på nätet efter någon snygging och nu har jag plötsligt hittat två, på ellos fast kan inte bestämma mig för vilken det ska bli, för det kan skilja på bild och verklighet.
MC jackan överst ser snygg ut på bild och är säkert snygg IRL också, men BZR jackan ser lite si och så ut, men bilden är inte den bästa, så den skulle kunna vara klockren IRL.
Sen skiljer priset på dessa två, fast en skinnjacka får faktiskt kosta lite, för det är ju ett klassiskt plagg som har och kommer fungera i många år till, och passar till alla outfits + att den blir ju bara snyggare och snyggare med åren.
Får se vilken det blir nu då? 

Hösten har kommit

Nu känns det att hösten har kommit krypande, var t.o.m lite små kyligt här inne idag, så en kofta åkte på och skinnjacka utomhus fast det var härlig sol ute idag så det är fortafarnde skönt att vara utomhus, det är ju inte jättekallt ännu som tur är.
Sommaren har verkligen dundrat iväg i år, eller det gör den väl iofs alltid.
Elwira tog med sig solen och kom i början av Maj,det var ju rekord värme då och jag minns att solen lyste in mellan persiennerna på BB den morgonen hon föddes, sen dess lyster solen i mitt hjärta var dag men tiden har tickat på extra fort känns det som. 
Önskar att sommaren var längre, tänk om sommaren skulle vara lika lång som vintern, och vintern  vara lika kort som sommaren då skulle jag trivas bättre i Sverige!
Tycker alla årstider har sin charm, fast vintern är alldeles för lång och mörk och nästan aldrig är det någon ordentlig snö som kommer heller, oftast blaskigt och ruggigt.
Uppe i Norrland där vi har många släktingar, där minsann är det snö! och det blir ju så mycket ljusare när snön ligger på backen, inte alls deprimerande. Hoppas det kommer mycket snö här i vinter fast inte för mycket såklart, bara inget blask tack!

Nu ska jag ta mig en varm dusch och lägga på en fuktighetsmask i ansiktet och sedan krypa i myskläder och dricka te.

Kram!


      © Maria Risto