En liten runda

Halloj! Lite trött idag, lill sessan var klarvaken i till halv fyra i natt o ville bara äta och titta på oss med sina stora ögon o hålla oss, eller ja mig vaken så länge som det bara gick, M somnade runt 2 :)
så det blev sovmorgon för min del, ja till 10 iaf, hehe kallar väl egentligen inte det för sovmorgon, innan Elwira kom så var sovmorgon till 12 åtminstonde :p jag är egentligen en morgontrött brutta, minst sagt.
Men jag kompenserar mina sovtimmar genom att sova en lur när hon sover på dagarna istället.

Vi hann iaf med en liten tripp till farmor & farfar på gården och så har vi varit på shoppingrunda på stan.
Polarn o pyret har fina basplagg tycker jag, är bra att blanda upp med. tycker jeansen var jättefina, hade hittils bara hittat jeans som var raka i benen och massa fult tryck på.
Strumpbyxorna med "ankstjärt" var dom absolut sötaste jag sett hiitils iaf, helt perfekta, för många med "ankstjärt" har alltid för mycket spets eller så är dom för tunna, står ut för mkt osv, men dessa (också från P.O.P) är dom ultimata.
Den socker söta klänningen med vit botten och små rosor på ska hon ha på pappas 30-års dag på Tisdag nästa vecka tänkte jag.




Nej nu ska jag baka kakor ;) *puss*

   


Äntligen!

Fick äntligen det här fina halsbandet från Edge gems köpt på  accessora.se
Har jag velat ha det sen i julas, men det har varit slut sen dess. Direkt efter jag såg att dom kommit in, och gjort min beställning så tog det rosa slut, så där hade jag tur att jag fick tag i ett, ÄNTLIGEN säger jag.
De finns i andra färger kvar just nu.  


Barbie heels & bag

Me like!


Plastic fantastic

Är ingen klock människa, använder nästan aldrig klocka men när jag väl gör det så är det mestadels för utsmyckningens skull.
Och den här söta klockan från Tritoni vart jag lite kär i, finns i flera olika färger, men jag älskar ju rosa så den föll mig mest i smaken.

Sött plastigt smycke ;)


Hur söta var inte dom här?

Dessa två plagg fick Elwira av Therese igår, ursöta tycker jag!
Dessa smink produkter landade i min sminkväska igår, nya lipgloss från DuWop som är mina absoluta favoriter när det gäller läppglans! Dom utklassar Lancomes juicy tubes, mestadels för dom har lite mer "put effekt"

Smashboxs soft lights finns i grymt snygga färger, sitter superbra & lyser upp ansiktet, är såld! Ska samla på mig fler nyanser ;) Kul när man verkligen hittar ett rouge som har allt.

Och den relativt nya produkten O-Glow som lever upp till sitt namn kan jag lova!
Det är en genomskinlig rouge som reagerar med huden och ger en lätt rodnad, produkten är helt naturlig och fungerar på alla hudtoner.
Den här produkten kommer jag använda när jag snabbt vill ha en fräscha rosor på kinderna, så det ser ut som jag varit på en hurtig promenad, fast i själva verket är så trött efter alla nattamningar :) en given favorit som också har en bra förpackning som är smidig att ha med.
Får inte glömma nämna den klassiska Rosebud burken, som finns på nattduksbordet, smörjer alltid in läpparna med dessa godingar innan John blund kommer. Just nu använder jag Rosebud Strawberry, som känns litte lättare & sommrigare.
Dom finns bara på burk så det är ju ingenting man har med sig ut i väskan precis, känns inte så hygieniskt att peta i burken när man är i väg, passar bättre att använda hemma.

Idag ska jag FAKTISKT försöka få lite färg tänkte jag, min hud har inte fått solens strålar på sig sedan förra sommaren, är så blek, så idag ska jag passa på att njuta, om inte annat blir det B.U.S.

Puss!                        

     


Baby Björn

Ännu en strålande dag! Hoppas vädret håller i sig och att det blir en varm sommar, är ju så skönt att vara ute när det är såhär fint, o speciellt nu med Elwira.
Vi var ute en sväng innan lunch till BVC, o allt var som det skulle med lill-tjejen, hon äter o växer så det knakar :)

Mostrar och morfäräldrar har varit på besök den senaste tiden, och vart helt kära i prinsessan, mamma kommer även hit en sväng i kväll, hon kan inte hålla sig borta :)
M:s familj som varit sjuka fick äntligen träffa Elwira igår för första gången, är så skönt att vara på M:s föräldrars gård och strosa omkring bland alla hundar o hästar, ännu har inte ridlägren börjat därute så det är lite som att vara på gröna lund när det är stängt.
En av M:s systrar använder många olika bärsjalar, som hon rekommenderade, en sån måste inskaffas.
Gillar våran Baby Björn som jag provat använda några gånger, men tror vi kommer använda den mer när hon blir
lite större, en bärsjal känns mer aktuell just nu.


Elwira somnade som en stock i Thereses famn! Och blev så trött när jag la ned henne i vagnen.

Sleeping Beauty

Min lilla princessa i outfit från ena mostern, cutie pie! Man kan inte sluta titta på sessan!

BVC Var här på hembesök i går, skön service! Hon som var här vägde henne, och vår tjej ökar på bra, 3950 g vägde hon nu =)) BVC damen sa att jag hade grädde i boobsen ;) så det är bra!

SOL! det är sol ute idag - HÄRLIGT! En promenad senare kanske? Inte varit ute så mkt sedan sessan föddes, man ska ju vara försiktig i början, gillar inte folk som sticker in huvudet i barnvagnen o flåsar med sina bacilusker.
Vi självaoch andra måste alltid ta handdesinfektion när vi ska ta i henne, de hade just den handdesinfektionen på BB, så vi köpte hem ett gäng.
 Den finns även i en lite mindre behändigare flaska som alltid hänger med i skötväskan, superpraktiskt, särskillt bra när man är i väg på stan och tagit i dörrhandtag, hälsat på folk och hållti i kreditkort osv, bara upp med den lilla flaskan o ta några droppar och så självtorkar den på några sekunder.

Med blombud fick jag den fina buketten på bild av kollegorna på jobbet när Elwira föddes, Love it! Och den är fortfarande lika fin som när jag fick den. Tack!



    


Sova. Äta. Bajja

Idag har verkligen varit en sån dag då man inte har orkat med någonting, men så skönt det också är ibland!
Jag o lill sessan har kört samma race idag sovit ätit o bajjat =))   Det är så skönt att sova när hon sover, ta igen lite efter alla nattammningar.
Och det här med ammning föressten, jag förstår att många säger att dom gav upp ammningen, men som med det mesta måste man ge det en chans. För fy tusan vad ont det gjorde i början! thanks heaven för krämen PureLan, mot såriga bröstvårtor.
Nu är det fortfarande lite ömmt i dom, men med rätt tektik & övning så går det nu jättebra.
Älskar även mina fina amnings bh:ar från laredoute, speciellt den rosa, måste beställa en svart också.

Är mysigt med närkontakt av sitt barn. Mitt barn, härligt att säga & skriva det!

Puss!


2 dagar gammal


Baby ELWIRA


ELWIRA
Född 6 Maj 2008 kl 08.55
Vikt: 3645 g
Längd 51 cm


Prick på beräknad förlossnings dag kom lilla miraklet till värden!

New Mama!

Kände att nu är det dax för mig att börja skriva av mig på en blogg :) Blev mamma i Tisdags till värdens underbaraste tjej, är en helt otrolig känsla som fyller en med endorfiner så det står härlliga till. Lyckokänslorna går inte beskriva, det är så stort.

Graviditeten var väldigt mysig om man bortser från dom tre första månaderna av konstant illamående.
Mådde som en prinsessa & jobbade in i det sista. Hade turen att slippa annan graviditets symtom som ryggont, överdiven vikt uppgång, samla på sig vätska, foglossning o allt man kan få. Man hörde så många som haft det jobbigt under graviditeten, så jag var lyckligt lottad.
Jag var som gjord för att bära ett barn som min barnmorska sa ;)

Förlossningen började på beräknad förlossningsdatum kl 3 på natten och när värkarna blev tätare o tätare så började jag skriva upp hur ofta varje värk kom och när jag gick runt här hemma fram o tillbaka o andades ut värkarna ringde min sambo förlossningsavdelningen och vi åkte upp direkt för då kom värkarna med 5-8 minuters intervall.
Väl uppe på BB (just det, M körde fel också, vi åkte en bit för långt hehe han var nog allt lite nervig)
Vi fick ett eget rum och jag kände mig som en elitidrottare som gick runt och värmde upp inför det stora loppet, jag kunde absolut inte ligga ned då gjorde det för ont. Men när krystvärkarna kom fick jag inta en annan position.
 Körde yoga andning hela tiden, och det hjälpte mycket och att jag var totalt konsentrerad hela tiden. Tog enbart lustgas eftersom det känndes som den mest naturliga bedövningen, jag ville känna hur min kropp reagerade i varje fas och "vara med".
Var häftigt att äntligen få trycka på och följa med kroppens signaler.
Helt overklig känsla när hon kom upp till mitt bröst och M klippte navelsträngen, såg tårar i hans ögon för första gången.
 Hon var så vacker och tittade runt med sina stora ögon på alla och tittade på mig en liten stund och sen satt munnen vid tutten som ett smäck!
6 timmar totalt tog förlossningen, så det gick fort med andra ord. Att jag hade total fokus, andades och rörde på mig hela tiden hjälpte nog till väldigt mycket.
För mig var det enbart en positiv upplevelse, viss gör det ont men det är enbart positiv smärta och man glömmer allt när barnet är ute.

3 dagar var vi kvar på baby hotellet jag o M, och det ångrar jag inte en sekund. Många åker hem närstan direkt, men vi ville stanna så man kände att man hade någolunda kontroll över situationen och tid för återhämtning och bara behöva tänka på oss själva.
För jag har aldrig varit så utmattad som efter förlossningen. Var verkligen skönt att ha kunnig personal runt om kring dyngnet runt och kunna fråga allt som man undrade över.
Viktigt för mig var också amningen, för det var något jag absolut ville göra och det var bra att få lite tips av sköterskorna.

Väl hemma kunde vi inte riktigt förstå att hon nu var här med oss.
Kan fortfarande inte riktigt förstå det hela, att hon som legat i min mage äntligen är här!

Det är så stort, det här är KÄRLEK!

Här är jag med älskade magen i 9:e månaden


      © Maria Risto