Trick or treat?

Bus eller godis? :-) Det är inga barn som knackat på här i helgen, eftersom vi bor som vi gör så kan de inte ta sig hit, men bus OCH godis har vi ju nästan alltid här hemma ;-)
Våra två små busfrön har vi nattat sedan en stund tillbaka då de sover sött.
Godiset har jag plockat fram och jag var så sugen på läskigt sura godisar idag, gott!

Det har varit rätt mycket folk på stan den här Halloween helgen och jag har jobbat och tiden har flugit förbi som alltid men har hunnit med att myst och fokuserat på familjen också.
Ludwig & Elwira har tillbringat en del tid mer farmor & farfar i helgen, vilket förmodligen bara var nyttigt för dom och allt gick jättebra vilket var skönt.
Men idag har de två små varit med pappa och Elwira har velat haft på sig pumpaklänningen nästan hela dagen, my cutiepie!

Elwira vill ju göra allting själv och hjälpa till med allt eftersom hon är i sådan ålder och nu har även Ludwig börjat tagit efter!
Som ikväll exempelvis gick han iväg med sig blöja efter jag bytt på honom och jag höll just då på att sätta på Elwira sin blöja för natten (hon har det bara nattetid) så jag lät honom hålla i den, och då går han iväg med den och slängde den i en papperskorg en ganska bra bit bort, så duktigt va! :-)

Elwira har hjälpt till i köket som vanligt både lunch & middag och bla rivit parmesan på rivjärn för första gången, det tyckte hon var extra skoj, hihi!

Nu ska jag duscha & göra välbehövligt  nagelfix!

Hoppas ni haft en trevlig helg! stor kraaam!
Jag fick till några bilder efter jobbet innan pumpa-klänningen var tvungen att tas av, det var inte uppskattat, för den hade hon helst sovit i om hon fått bestämma ;-)
Elwira i full action som dansar runt och gör lite sköna moves :-)
Efter dansen körde hon vidare ;-)
Pyjamastrollet Ludwig plockar med några läskiga fladdermöss ;-)
Mitt kvällsgodis med läskigt sura godisar, ja de flesta är (läs var) det ivarjefall ;-)

Pappa hemma!

Ikväll när Elwira skuttade runt i sin nya Halloween pumpaklänning  så kom pappa äntligen hem efter att ha varit borta sedan torsdagskväll, såå skönt att ha han tillbaka igen ;-) var ju första gången någonsin han varit borta från oss.
Ludwig sov redan när han kom hem men han blir glad att se finaste pappa i morgon istället.
Jag har jobbat hela dagen och Elwiras & Ludwigs farfar har varit snäll och ställt upp som barnvakt, gick bra även idag.

Nu ska vi fortsätta och mysa här hemma, skönt att ha familjen under samma tak igen, glad för det  :-)

Önskar en fortsatt trevlig lördagskväll & happy Halloween ;-)
Elwira i pappas famn då han precis kommit innanför dörren tidigare idag :-)

How To Kiss A Frog

Den här gröna klänningen beställde jag efter att ha fått mersmak då den DÄR (länk) ljuvliga vit/silvriga från Kidelin.

Ääälskar verkligen den här färgen, blommönstret och detaljerna; en klänning med det där lilla extra! Elwira kommer bli så söt, även i denna skapelse :-)
Ännu en underbar klänning från How To Kiss A Frog till Elwira

Barnvakt, jobb & polkatryffel

Godkväll!
Idag har vi haft barnbavakt då jag jobbat och M är bortrest och allt hade gått bra med barnen, så det var så klart skönt att höra, fast de är ju två små snälla & nöjda sötisar vi har!

Sitter nu och smakskar i mig urgoda chokladpraliner från Åre Chokladfabrik i smaken polkatryffel, kan inte få nog av dessa nu, och förpackningen är rosa & fin :-)

Nu börjar visst IDOL igen, all denna reklam!

Grönt & guld

Det är vackra halsbandet i grönt & guld + "pärlor" hittade jag på H&M häromdagen då jag egentligen var ute efter spännan till Elwira men blev även ett otippat fint smycke till mig själv :-)
Tycker det är så fint med långa kedjor dessutom. På tal om grönt.. kom på att jag missat visat Elwiras fina How To Kiss A Frog klänning! måste visa senare idag...
Grönt & guld + pärlor i snygg kombination med lång kedja som jag gillar :-)

Nästan själv

Det är extra tyst om kvällen just i denna stund, barnen sover som vanligt så det är inget ovanligt men Marcus har åkt iväg till Karlstad och ska vara där över helgen och träffa några polare.
Trevligt för honom med sovmorgon och restaurangbesök, bio mm! unnar honom så klart att få åka bort ett tag, det händer ju liksom aldrig här vanligtvis.
Sitter och funderar på när JAG också ska åka bort över en helg ;-) Fast å andra sidan kanske en hel helg kanske skulle kännas för lång tid att vara borta från barnen? Men en natt skulle vara helt ok.
Våra två små vaknar strax innan åtta i princip varje morgon, så det känns som en väldigt normal tid för en småbarnsförälder som jag, så jag klagar verkligen inte :-) Barnen sover ju även hela nätterna. Men att få sova, vakna upp och bara ha sig själv att tänka på vid något tillfälle skulle säkert vara skönt någon dag ;-)

På tal om att sova idag har jag vandrat runt osminkad, i princip ofixad och varit rätt trött hela dagen så det blir tidig kväll för mig del snart, "måste bara" får det var slut med snart... Jobbar även hela helgen så behöver nog lite extra sömn.
Blir en konstig helg som kommer, utan M och så kommer jag jobba så barnen kommer jag få träffa några timmar mindre, så det blir något nytt, men kommer givetvis gå så bra så.
Kraaam

Reima overaller?

Bägge barnen behöver nya vinteroveraller i år. Använde Molo:s overaller förra året till bägge barnen som jag var nöjd med men känner för att prova något nytt märke nu till våra två små. Förra året hade bägge en varsin svart men iår är jag inne på liite mer färg :-)

Är väldigt sugen på Reimas overaller som jag bara hört mycket gott om! Är prismässigt något dyrare än Molos (i vissa modeller) men verkar väldigt funktionella.
Har verkligen fastnat för dessa då det finns ull & fleece overaller till som man kan fästa med knappar i själva overallen, underlättar vid påklädning! Elwira vill gärna inte sätta på sig lager på lager alla gånger så det låter toppen med ett lager som redan sitter fast :-)
Hon har en jacka från pop där själva fleecejackan sitter fast i fodret och den är toppen, tänker att det är lite samma då med Reimas overaller.
Ska kika efter dessa i butik snarast (innan allt tar slut) och det verkar som en barnbutik här i stan faktiskt säljer dessa, perfect!
Denna till Ludwig i svart eller ljusblå!
eller en grå...
Söt & sportig overall som passar för massa lek & bus utomhus
sött tryck med hjärtan på! en riktig "barn overall" :-)
Bilder från Reima

Inskolningen är klar, handlat & myst

Har precis kikat in hos våra två små sovande skatter, kan liksom aldrig få nog av att titta på dom.

Ludwig var på förskolan idag från 9.30 - 14.00, samma som Elwira och för första gången för honom att vara där utan oss men det hade så klart gått hur bra som helst! Ätit 1 1/2 portion med tonfiskröra & pasta, sovit 90 minuter och lekt och roat sig som han brukar och extra kul idag hade varit att gå runt med en vagn ute på gården & försöka ta sig fram på en bobbycar :-)
Han går mest hela tiden nu, kryper sällan och det är så kul att se! Ett tag när han började gå så satte han sig ner direkt när Elwira kom framdundrandes men nu "vågar" han fortsätta gå oberörd när hon kommer. Han känner helt enkelt att han inte är lika vinglig längre helt enkelt och ramlar inte lika lätt om Elwira kommer emot honom lite :-)

På eftermiddagen åkte vi hela familjen och handlade vilket Elwira tyckte var extra kul, speciellt att plocka frukt o grönt i påsar, bra hjälpreda där! Efter ett tag blev hon kissnödig sa hon och tacka vettja kundtoaletter, men tycker alltid det är lite ofräscht med offentliga toaletter och försöker alltid undvika sådana, men nöden har ju ingen lag :-)

Ikväll har jag tvättat lite, haft ett mysigt telefonsamtal och kikat på film. Är regnigt höstväder ute, men vad gör det när det är mysigt kvällstid inomhus med fina familjen och tända ljus!

Natti natti!
En numera duktig "dagiskille" som sussar sött bland molnen och mysiga pyjamasen/bodysuit från Molo

Tränat på lunchen

Idag har jag tränat på lunchen en stund, sköönt! och jisses vad duktig jag känner mig ;-) men är GRYMT trött efter dagen träning så jag undrar hur den här dagen kommer fortsätta... dags för en nödkaffe kanske? Är inte såå förtjust i kaffe med mycket mjölk i så slinker det ner då och då...
Snygga skor gör träningen roligare, eller hur :-) här är mina vit/silver/rosa NIKE- älskar dom!

Febrig cowboy

Ludwig fick lite feber (38,2) sent igår kväll så idag fick han skippa förskolan och jag var hemma med bägge barnen på förmiddagen och sedan skulle jag jobba och åkte med en glad Elwira till förskolan som "tjatat" om att gå ut hela förmiddagen. Så M & Ludwig fick stanna hemma och Ludwigs feber försvann strax innan lunchtid, så det verkade inte vara något långvarigt. Jobbade dock inte så länge det var tänkt, utan var tvungen att vabba lite idag.
Ludwig har kommit undan att bli sjuk väldigt bra hittills, men nu när han börjat förskolan så kommer ju basiluskerna lite "på köpet" speciellt såhär i början, men får hoppas han slipper bli sjuk alltför ofta. Minns att Elwira åkte på det ena och det andra i början när hon skolades in men sedan har hon sluppit lindrigt undan det mesta *peppar peppar*

Eftermiddagen & kvällen här har gått i rasande fart och jag fick hjälpt vid middagen att göra hemmagjorda köttbullar som Elwira fick vara med och rulla. Precis ALLT ska hon vara med och hjälpa till med, på gott & ont ;-)

Trevlig tisdagskväll!
En lite febrig Ludwig fick vi sent igår kväll men febern försvann ganska snabbt

Tävling- Vinn muggar från Innerum

Nu har jag fått möjlighet att lotta ut dessa superfina muggar (keramik) från Innerum. Riktigt läckra muggar i snygg design! Vinnaren får 6-p i valfri färg.

Tävlingsreglerna är enkla:

* Kommentera här att du är med & tävlar och skriv din mail (mailen syns bara för mig)

* Du får en extra vinstchans om du tipsar om tävlingen+ bilden på muggarna & länkar på din blogg eller via mail!

(Glöm inte LÄNKA till ditt inlägg här om du bloggar för att jag ska kunna hitta dit)

Tävlingen avslutas den 3 November. LYCKA TILL :-) Update: TÄVLINGEN AVSLUTAD!
Vinn ett 6-p med superläckra muggar i valfri färg!

Resultatet av gårdagens toning

Slänger in en bild på mig för att visa resultatet av gårdagens toning innan jag hoppar in i en dusch :-)
Tappar dock fortfarande väldigt mycket hår :-( märks verkligen i avloppet som jag får rensa för ofta där mycket hår slaggar igen....
Kikade på mina toppar idag och jag tror faktiskt jag kan vänta med att toppa mig för de ser inte slitna ut. tack o lov för det då.  Men Ludwig däremot måste besöka frissan snarast! :-)
Jag just NU & resultatet av gårdagens toning, dock svårt att fånga färgen på bild, är lite ljusare i verkligheten

Fransklänning från petitbo

När jag var liten hade jag en vit topp med fransar på precis som denna klänning och jag minns att jag älskade den toppen!
Har spanat ett tag på en sånhär fransklänning till Elwira och fick nyligen tipset av Nina att den kommit in i svart, jag slog till och kom med snabb leverans idag i brevlådan.
Ska bli kul att prova den på lilla E och jag tror hon kommer tycka om klänningen för att den blir lite rolig med just fransarna :-)
Nu återstår bara att hitta et par leostrumpbyxor till, så blir hon riktigt cool ;-) tror jag minns vart jag sett sånna tights tidigare....blir även fint med färgglada strumpisar till.

Nu ska jag tillbaka till förskolan och hämta min prins som sovit där för första gången idag, såå duktig är han! går som en dans.  Sedan ska jag jobba, så vi hörs ikväll :-)
Fransklänning köpt hos Petitbo till Elwira

Mama & vintervit

Godkväll!

Jag har varit ledig hela helgen och haft det riktigt lugnt och skönt och framförallt välbehövligt.
Har smaskat i mig en massa smågodis ikväll och provat en ny chokladkaka som jag hittade i mataffären igår, Marabou "Vintervit"  Helt ok, men när jag smakar på vit choklad saknar jag en choklad (vit) med crisp i som min ena syster alltid fick köpa åt mig när hon bodde utomlands. Tror inte den chokladen säljs i Sverige, synd för den är GRYMT god!
Nu ska jag återgå till mina tidningar och bla detta nya mama nummer som kom i veckan :-) sedan väntar sängen.
Hoppas ni också haft skön helg!

Matchar sött

La märket till en sak när jag kollade på dessa bilder,att Elwira matchar en av hennes farmor & farfars jack russel hundar med sin fina kappa rätt så bra, sött tycker jag! 

Idag blev det ingen dans för Elwiras del, vi vaknade något sent och jag hade ingen lust att stressa iväg idag, det förstör bara morgonen, valde att äta en lång frukost istället :-)  Så idag blir vi hemma och myser och får se vad vi hittar på senare, känns som det hänger lite på vädret.

Elwira vaknade klockan 6 i morse och ville ha en kram, sedan somnade hon om efter kramkalas, så sööt! kanske därför vi försov oss, just för att vi alla (läs jag och Elwira) somnade om efter att ha vaknat.

Önskar en skön & mysig söndag till alla, Kraaam!
Elwira matchar sin jacka fint med en av Jack Russel hundarna ;-)
Vår älskade Elwira!

Tona & klipptid för två

Nu är det snart dags att tona håret igen, brukar behöva göra det en gång i månaden ungefär. Förra gången fanns det bara en förpackning kvar på hyllan och då blev färgen något ojämn trots att jag kämpade  med att få färgen att räcka till hela håret men den här gången fick jag med mig två förpackningar som vanligt ;-)

Ska boka frisörtid inom kort och putsa topparna lite. Även Ludwig skulle behöva ett frisörbesök igen :-)
Den här toningen använder jag just nu, tycker den fungerar bra! har iofs inte provat någon annan ;-)

Pälsmössa till de minsta

Riktigt snygg & söt är den här mössan i pälsimitation som finns till de minsta i strl 62-86 hos H&M. En gosig pälsmössa till vintern har redan Ludwig, annars hade jag nog slagit till på den här, eller kanske bra att ha som extra :-)

Lunch & Lussebullar

Brr det är kallt men vackert väder med solsken idag!
Just nu är det lunch (pastasallad) och årets första Lussebullar som gäller för min del, MUMS! M kom hem med en hel påse, inte direkt så att jag tackar nej till det då :-)
ÄLSKAR Lussebullar! blir lite sugen på att göra egna snart, fast liite tidigt kanske, fast det känns OK att äta Lussebullar och pepparkakor & sådant nu men pynta inför julen ska jag allt vänta med ett tag till, ska inte vara lika tidigt som IKEA med det ;-) 
Årets första, köpta Lussebullar!

Fredagsmorgon

Godmorgon!

Igårkväll fick jag ett ryck och åka till gymmet och köra ett arm-pass, men var lite sent ute men hann träna ca en halvtimme innan stängningsdags och det var riktigt skönt efteråt.

Nu ska jag göra oss iordning och dra iväg till förskolan. Ludwig är sååå himla duktig och inskolningen går som en dans och fröknarna tycker han är jätteduktig duktig. Igår var M med på förskolan då han fick vara med och äta tillsammans med alla för första gången och han åt tre portioner och var väldigt nöjd ;-)
Nu ska jag försöka få på mig lite smink här, innan vi kilar iväg. Slutar tre idag, perfekt tid att sluta på och framförallt på en fredag som denna då jag är ledig hela helgen.
Kramar & Trevlig helg på er !

Jag & vår duktiga Ludwig just nu :-)

Mör i armarna

Har tränat armarna ikväll och är sååå mör & skakig i dom, orkar nästan inte knappra på tangenterna så inlägget blir kort ikväll :-)
En "nattmacka" ska jag mumsa i mig nu, koka pasta till en sallad till lunchen i morgon, plocka fram kläder och sedan sussa sött.
Natti!

Ser det snöar?

Idag är det verkligen vinterkyla här i staden, brrr vad kallt det var när jag cyklade till förskolan!
Hörde att det kom lite snöflingor dalandes från himlen i går här i trakterna! Även om jag gillar snö så jag jag inte riktigt klar med hösten ännu, får gärna vara höst ett tag till :-) Men sedan får det gärna komma snö och vara kallt, hellre det än blaskigt och nollgradigt.

Har hört att den här vinterns ska bli ännu värre än förra, det var ju galet mycket snö här förra året och ovanligt kallt, så jag undrar hur det nu är möjligt att bli "värre" än förra? fast nu blev jag allt lite sugen på att åka pulka och skridskor ;-) Nu väntar jobb för min del.

Önskar en fin dag!
Jag & barnen i vagnen en dag i Mars förra året

Avslappnande kväll med massage

Efter middagen var det raka vägen till badrummet för ett kvällsbad för de små och efter mycket plask och skratt så fick de tillslut vara bra för ikväll och bestämde mig för att ha en liten massage- stund med de två små. Fram med weldedas babyolja, men jag skippade ljusen ;-) Satte på lite lugn musik och Elwira var direkt med på noterna och låg stilla stilla men Ludwig är fortfarande för liten för att ha så pass mycket ro i kroppen och kunna ligga still ett tag, men han var nöjd som vanligt med att plocka med annat under tiden Elwira fick massage. Hon tyckte verkligen om det! så det måste jag fortsätta göra.
Sedan var det natti natti för en liten stund sedan, så det blev ett extra skönt avslut på dagen för deras del.

Själv ska jag förbereda morgondagen och sedan hoppa in i en dusch. Tänkte avsluta med ett fotbad och ta hand om mina fötter, sköönt! Många kramar

Baby UGGs

Jag gör sällan felköp men den här gången lyckades jag tyvärr med det så jag ska nu sälja dessa ursöta baby UGGS på Tradera och annonsen har jag lagt ut HÄR. De är verkligen sååå himla söta och gosiga!
Baby UGG Erin Baby Chestnut stl M (9-16 månader)

Skog & regn

Vaknade upp till regn här idag så det var bara att klä sig efter vädret och ta med sig ett glatt humör till förskolan :-) Lämnade först Elwira och sedan gick jag över med Ludwig till hans avdelning för att sedan bege oss ut i skogen med gänget därifrån. Idag fick han även på sig en refelxväst som de andra barnen har för första gången, snart är han en riktig "dagis kille" :-)
.
Var mysigt och vackert i skogen trots regnet som kom mer och mer men det är skönt att vara ute bara man är rätt klädd, idag var jag det mot skillnad från igår då jag helt glömde bort mig och fick stå och huttra i kylan.
Ludwig trivdes i skogen men på vägen hem blev han såå trött efter alla nya intryck så han somnade sött.
Har lunchat nu och väntar på att M ska komma hem och sedan ska jag vidare till jobbet.
.
Hoppas ni har en mysig Tisdag även om det kanske regnet faller hos er också!
Ute i skogen & njuter av den vackra hösten. Duggade bara lite då vi kom till skogen, men började regna mer o mer sedan
Ett löv föll ner på Ludwig som han ville hålla i ett tag
Ludwig somnade sött på vägen hem. Om ni undrar vad jag har under vagnen så är det inte något djur utan det är bara min pälsväst ;-)
sussar såå sött på vägen hem

Sökt & hittat

Åh vad glad jag blev när jag fann den här underbart söta rutiga tunikan! I somras köpte jag en små röd/vit rutig klänning till lilla Elwira men köpte fel storlek och när jag skulle byta så hade den tagit slut i rätt storlek och så hittade jag ingen ny, lika fin. Så nu blev jag ju som sagt glad över att ha hittat ett nytt plagg med små röd/vita rutor till lillan :-)
Den här tunikan har det där lilla extra med volangkanten + spets nedtill, jättefint. Den vita blusen ser också superfin ut och är tillverkad i organic cotton. Lindex besöker jag inom kort :-)

Hunter original leather finish

Har ju inte visat mina fina nya Hunterstövlar som jag bloggade om. De kom för någon vecka sedan, så jag visar dom nu, fotade dom men glömt att visa dom.
De sitter såå bra på foten och är grymt sköna att spatsera runt i. Snygga och praktiska och fungerar lika bra i stan som skogen tycker jag. Modellen heter "Original leather finish"
Dom ser ut precis som namnet talar för och jag bara ÄLSKAR utseendet; svarta, enkla men med en liten extra touch.
Har inte sett just dessa på någon svensk webbshop, köpte mina från HUNTERs egna webbshop (fraktas från England)

Köpte även med en fleece socka till som man viker över skaftet på bootsen, får visa det på bild snart, ska inviga just sockarna till stövlarna i skogen med Ludwig i morgon :-)
Mina nya svarta HUNTER stövlar
HUNTER leather finish, beställda från HUNTERS officiella hemsida HÄR
Svart, lång fleecesocka kommer värma fötter & vader skönt i stövlarna

Fina färger & mina färger

Färgerna på den här jacquardstickade cardigan från H&M är ser verkligen riktigt, riktigt fina ut och helt i in smak.
För knalliga färger är inte riktigt min grej direkt, men den här känns helrätt. Snygg modell med sjalkrage och knapp.
Får hoppas att den kommer in i butik snart så jag kan få spana på den i verkligheten också. Önskar den NU till jeans, blus eller enkelt linne under.

Kylig inskolningsdag

Inskolningsdag 4 är avklarad nu och på förmiddagen var vi utomhus och jag hade såklart klätt Ludwig bra och varmt för dagen men helt glömt bort mig själv och fick stå och huttra ute i kylan. Helgen har varit toppenfin med soligt höstväder men idag är det verkligen "riktigt" höstväder med kyla och blåst.

Ludwig tyckte som vanligt det var roligt att leka utomhus och trivdes mycket bättre utomhus än jag själv just idag.
Men han blev jätteledsen och började gråta när vi började plocka in alla leksaker in i förrådet då vi skulle gå in, stackarn han ville ju leka mer :-)
Så klantigt av mig att inte klä mig varmare, men trodde inte det var SÅ kallt... på vägen hem från förskolan önskade jag att det var jag som låg skönt nerbäddad i åkpåsen istället för Ludwig ;-)
I morgon ska vi ut på utflykt till skogen och då ska jag minsann se till att vara ordentligt påklädd! Är dags att bege sig ner till källaren och rota runt lite och se över vad jag har och inte har.

Nu blir det enkel (men god) lunch här hemma, linssoppa som nog kommer värma gott i min just nu frusna kropp
Ludwig på förskolan förra veckan, och Elwira skymtar i bakgrunden :-)

Cyklat & dansat

Dagens dansaktivitet för Elwiras del är avklarad och idag var vi ute i god tid för en gång skull. Det är ju redan klockan nio vi ska vara där så det blir alltid lite stressigt att komma iväg på morgonen, alltid något som händer osv.
Man får bara vara en vuxen med på dansen och det är jag som alltid går dit med henne och det är mysigt att göra någonting ihop med bara Elwira tycker jag.
Idag susade vi iväg i mjukiskläderna på cykeln och det var som vanligt typ bara vi på gatan här i stan vid den tiden ;-)
Snart ska jag hoppa ur min mjukisdress och sätta på mig något lite vettigare för jag ska jobba ett par timmar idag. Söndagskramar!
(bilderna är från några veckor sedan) Elwira är duktig på att låsa upp låset på cykeln :-)

Kanelbullar & kall mjölk

Nu vet jag inte hur många bullar jag mumsat i mig som jag bakat, är verkligen så gott med nybakade bullar och ett glas kall mjölk!
Gjorde en sats vetedeg och kanelbullar på klassiskt vis men hade även i riven mandelmassa i fyllningen och 50/50 med pärlsocker och mandel som garnering. Ludwig Fick smaka bulle för första gången i sitt liv och han blev helt vild och ville bara ha mer. Han tyckte förstårs det var vääldigt smarrigt och Elwira behöver jag inte ens skriva vad hon tyckte :-)

Snart ska vi se på "En riddares historia" på tv:n har ett den för längesedan men tycker den är bra och det går ju inte direkt något bra på tv ikväll. Heath Leather tycker jag är riktigt bra men tragiskt att han inte lever länge.

Hoppas ni har en mysig Lördagskväll!

Fredagsmys & Bara nästan vaken

Allt gick bra på förskolan på förmiddagen med Ludwig och Elwira på Fredagsmyset och även M hann kika förbi en stund. Vi sjöng en massa och åt många mumsiga frukter, och Elwira som älskar frukt slukade en hel del ;-) Ludwig äter lite långsammare än så länge men han smakskade i sig ett par bitar han också. Våra fina skatter de är såå himla söta ihop!


På eftermiddagen har jag varit mer död än levande men känner mig lite bättre nu och ligger under mitt täcke i soffan och kikar på IDOL men tror inte jag orkar hålla mig vaken tills det slutar, är bara såå trött just nu.. zzz nää jag behöver bara sömn nu för att vakna upp pigg & glad i morgon :-)
Kram & Godnatt!
Elwira & Ludwig på förskolan tidigare idag
Våra två små i väntan på att alla är samlade för sångstund.
Elwira har ridtights från kappahl, topp vertbaudet, skinntofflor Robeez (armband H&M)och Ludwig har pike- t shirt från Ralph Lauren och jeans från Polarn O. Pyret
Ludwig trivs så bra på förskolan och inskolningen går jättebra :-)

Fredagsmys, bullar och lite jobb

Godmorgon Fredag!

Här har vi redan startat fredagsmyset med god frukost och är på väg på nytt fredagsmys på förskolan. De har nämligen något de kallar just "fredagsmys" där på Fredagar men Elwira har aldrig varit med på det tidigare eftersom hon inte har gått på förskolan på Fredagar hittills.
Men idag ska jag på inskolning med Ludwig och M jobbar och nu när Ludwig har börjat skolas in så få hon gå där idag, och alltså vara med på myset. Ludwigs avdelning går över till stora avdelning och är också med på fredagsmyset så idag blir det jag, Elwira & Ludwig som får vara med :-D

Blir kul att se Elwiras glada miner förmodligen när även lille Ludwig är på "hennes" avdelning idag!
Idag tänkte jag hinna med att baka bullar, har varit sugen på det sedan jag såg massor av bullar på kanelbullens dag på stan & på bloggar så jag måååste bara göra det, såå gott!
Jobbar på eftermiddagen och får se hur bra det kommer gå med två små i farten och om det blir någon deg kvar att baka av, haha! Har iallfall förberett och laddat upp med jäst, smör, gammaldags mjölk, vit baksirap/socker, vetemjöl, mandelmassa, kanel och kardemumma och pärlsocker så allt finns hemma.
Är så skönt & bra att jobba deltid som jag gör (25 tim/vecka) känner jag, och hinner med att umgås med barnen också för jag vill inte missa deras uppväxt men vill också jobba så det här är en toppenbra lösning för mig/oss.

Ska ta med mig kameran idag till förskolan, skulle vara kul att fånga de två små ihop där! Samt försöka ta en "dagens" idag, var ett tag sedan nu ;-) Nu är det dags att klä oss för dagen och sätta fart och komma iväg.

Önskar en riktigt härlig helg!
Jag & mina två små skatter, PUSS på er! (bild från en sensommardag i Marstrand nu i år)

På förskolan & leker

Gick bra även andra dagen för Ludwig på förskolan idag :-) Vid sångstunden var det bara Ludwig som hängde med med rörelser i vissa låtar som han känner till  (de andra barnen satt bara still) och pekade med fingret till "Lilla snigel" när fröknarna sjöng "akta dig" och pillade med händerna till "imse vimse" och när man sjunger "ner faller regnet" så viftar han med händerna precis så som man ska när regnet faller ;-) Fröknarna tyckte han var så duktig så, men det vet vi ju redan :-)

Han och den jämnåriga tjejen fick vara inne en stund tillsammans medans de andra var ute på gården idag, därför det är så lugnt oh stilla runtomkring ;-)
Ludwig spanar in sin nya, jämnåriga lekkamrat på förskolan och leker :-)

H&M nyheter

H&M har idag fått in en hel del fina plagg och jag gillar flera av deras tröjor & cardigans framförallt. Flera i material som jag gillar och många i ullblandningar, toppenbra så att de värmer skönt + att de är fina. Så inte bara acrylblandningar denna gång alltså, vilket är ett stort plus.
Gillar den mörkgrå nyansen och de ljusrosa plaggen och den naturvita nyansen jättemycket.
Värmande tröjor & cardigans går ju verkligen åt här i landet över hösten & vintern

En bra start & en bra dag

Det gick strålande på förskolan idag med Ludwig på förskolan, han började leka direkt med allt och skrattade och busade en massa, kul med många nya leksaker framförallt ;-)
Det var en jämnårig liten tjej där som bara är 2 veckor äldre än Ludwig och dom fann varandra direkt, så gulligt och de var jättesöta när de satt och kastade en boll till varandra och skrattade ihop :-)
Ludwig älskar bollar och det är ofta full fart här hemma när han och Elwira gärna leker med bollar.

Åt lunch tillsammans med M och Ludwig och gjorde det enkelt för mig och slängde ihop en god tonfisksallad med grönsallad, pasta, gurka, avocado och dressing över det och åt det tillsammans med en klick keso, nyttigt, snabbt & gott.
Ludwig fick smaka lite grönsaker och pasta och fick lite köttbullar för tonfisk tycker han inte är någon hit ;-)
Sedan tickade klockan på fort som vanligt och det var dags för mig att hämta Elwira på förskskolan.
Hon var ganska trött när jag hämtade henne så det blev mellis och liten kort vila för hennes del innan vi gick ut till en park en stund och lekte innan det var dags att gå hem att laga mat.

Kvällen här har varit mysig och Elwira har ritat en massa (som vanligt) det blir en hel del teckningar som ligger framme i en stor hög just nu! :-) Blir ännu mer "kan själv" för Elwiras del och hon säger i var och varann mening "inte hjälpa mig" så det är inte mycket man får hjälpa till med men en del saker måste vi ju göra ändå ;-)

Barnen sover sött som vanligt vid den här tiden och nu har jag visst missat några minuter av "Bonde söker fru" som jag tänk försöka följa ;-) "ses" senare! P&K

Första inskolningsdagen med Ludwig

Fröknarna på Ludwigs avdelning Ekorrarna där han ska börja ville gärna ha ett kortfattat litet brev om Ludwig att ta med och jag skrev och han sa vad jag skriva ;-)

Alldeles strax ska vi på första inskolningsdagen med Ludwig, blir spännande & kul det här! Är en mysig avdelning som vi är bekanta med sedan innan eftersom Elwira gick där förut. Dom tar max in 11 små barn där som är i åldrarna 1- ca 2,5 år.
Är toppenbra med lite mindre grupper i den här åldern och det känns tryggt och bra.
Får nu se vad Ludwig kommer tycka om det nya, tippar på SKOJ :-)
Ludwigs brev till förskolan :-)

Smoothie, lite jobb, shopping, och inskolning

Godkväll ni därute :-)

Gjorde en rejäl ladding med smoothie på förmiddagen idag och sitter nu och sörplar i mig sista glaset, såå gott! och jag är sedan många år tillbaka beroende av just smoothies ;-)  Är så bra att göra mycket så det räcker till alla här hemma att dricka två gånger om dagen men utesluter banan i då  för det blir inte gott att spara i kylen. Banan är gott i men då ska man dricka den direkt för bäst smak.

Idag har jag jobbat eftermiddag till kväll ett par timmar och tiden bara flyger när man är på jobbet numera tycker jag, men det är lika roligt varje gång att komma hem till världens gladaste barn som kommer i full fart mot mig i hallen, och jag blir världens gladaste mamma. Jag har verkligen underbart mysiga & härliga två små barn  :-)

Shoppade även vantar, mössa, tröja och strumpor till min kära M i dag, han är sååå dålig på att köpa vissa plagg till sig själv och så klagar han på att han fryser (oftast om händerna) och det är samma sak varje år, haha!  men nu har jag fixat den biten åt han nu när det blivit kyligare och man faktiskt måste ha sådant ;-)  Det är typ vantar, mössa, långkallingar/underställ han framförallt är dålig på att handla till sig själv, allt annat brukar han ha rätt bra koll på tack o lov ;-)

I morgon ska jag och Ludwig till förskolan på inskolning, såå spännande! Kommer säkert gå jättebra för han är så framåt och aktiv. Öroninflammationen han fick har inte varit det minsta märkbar efter att han fick det häromdagen, det var "bara" ungefär en timme han skrek och hade ont, sedan började det blöda och efter det har han varit precis som vanligt, trodde det skulle vara "jobbigt" att ha ett barn med öroninflam.
Häromdagen började Ludwig plötsligt  mycket mer och nu går han hellre än kryper många gånger, så söt och duktig. Hittills har han han gått ca 10 steg själv men nu tar han fler och fler små promenader här hemma :-)

Nu ska jag  fortsätta sörpla i mig min smoothie här framför datorn och trixa lite med mitt datorn och e-legitimation som inte riktigt vill som jag...*grrr...* Sedan ska jag kika på film under en filt i soffan och bara mysa innan jag slockar som ett ljus även denna natt :-)

Kram kram!
Sista smoothien för idag med hallon, blåbär (mycket bär ska det va) vaniljyoghurt och en skvätt färskpressad apelsinjuice

Fler rosettkuddar

Är jättesugen på dessa söta rosettkuddar som nyligen kommit in hos H&M. Jag har två söta rosettkuddar från H&M tidigare samt rosa med rosor på som är jättefina och blir så klart sugen på dessa med, vil ha många många kuddar :-)

Middag med jobbgänget

Hej där!
Halv åtta hos chefen var vi ett gäng från jobbet i lördags, extra kul för mig som nyligen börjat jobba igen och få träffa dessa trevliga människor även utanför jobbet.
Maten beställdes från en Italiensk trattoria här i stan som heter Limone, mycket gott! :-)
Var trevligt med alla brudar, mycket skratt och kackel, precis som det ska vara på tjej-fester med andra ord ;-)


Vinnarna i Disney tävlingen!

Fick superbra hjälp av Elwira att lotta ut en vinnare i Disney tävlingen som ni ser :-)
Vinnarna är:

GRATTIS till er! Vinnarna kontaktas via mail. Tack alla ni som deltog!
Elwira hjälper mig dra fem stycken vinnare
Drog lotterna i en söt rosa liten förvaringskorg från Färg&Form i moln serien
Elwira skötte lapparna väääldigt omsorgsfullt :-)

Ludde och örat, middag och jobb

Tack ni som tänkte på lille Ludwig och ringde, sms:ade och kommenterade här!
Marcus åkte upp till barnakuten med Ludwig tidigare men där var det superlånga väntetider och han hade fått en tid strax efter sjutiden nu ikväll på en läkarmottagning och det skulle blivit ungefär samma tid att få komma in för kontroll då sa dom så han åkte hem igen. Sedan åkte vi nu ikväll hela familjen med Ludwig.


Det var "bara" öroninflammation han hade fått så det känns skönt att det inte var något allvarligare. Man blir ju alltid lite orolig och så visste vi inte att man kan få det helt plötsligt sådär från ingenstans, men uppenbarligen.
Jag minns att jag har haft öroninflammation en gång när  jag var lite äldre och jag minns hur ont det gjorde och började blöda ur örat på mig med då minns jag, så jag förstår verkligen att Ludwig skrek, Aj aj!
Men skrikandet avtog rätt fort (innan jag kom hem från jobbet) och sedan har han varit glad och pigg som vanligt men fick penicillin hos läkaren som vi ska hämta ut i morgon. Var ingen superbrådska att göra det ikväll enligt läkaren eftersom han inte verkade ha ont.

De var jätteförsenade på läkarmottagningen och vi kom ju dit strax efter sju och tänkte att det skulle ta max en timme men vi var inte hemma förens nio ikväll men Elwira skötte sig exemplariskt och Ludwig med för den delen, vi blir så stolta :-) Efter kvällssmörgås så blev det bums i säng för bägge barnen och jag ska också hoppa isäng snart för jag är rätt trött efter den här helgen.
Har jobbat både lördag och idag samt var på middag/förfest med jobbet igår och kom i säng nångång efter 01, ja det är sent då jag skulle vara på dansen med Elwira klockan nio imorse, jag var lite trött men det gick bra på dansen.
Kunde dock knappt stå på benen när jag kom hem i går natt och var såå full, eller inte på 2 cider och en skvätt vin, haha! nää skojja bara kände inte av det minsta och det var ju tanken och bra det :-)

Har knappt suttit still den här helgen och det sista jag prioriterat är datorn men kommer igen nu med lite bilder och sådant i veckan, och ska presentera vinnarna i disney tävlingen i morgon förmiddag, har helt enkelt inte hunnit med det heller. men hunnit med i stort sett allt jag velat förutom att träna, blev bara en gång den här veckan, är inte frivilligt utan har aldrig fått in en lucka till det, men så är livet ibland.
Nu kommer ju en ny vecka snart igen, nya möjligheter :-)

Blod ur öronen

Ludwig har nyss åkt upp med pappa till akuten då han började blöda ur öronen helt plötsligt!
Jag var på jobbet och M kom in och berättade att han bara hade börjat blöda ur öronen helt plötsligt och var otröstlig! Kunde ju så klart inte vara kvar på jobbet utan gick hem till Ludwig som är viktigast. Marcus har åkt med honom till barnakuten, så det känns bra att snart förmodligen få reda på vad det kan vara. Spräckt trumhinna, öroninflammation är lite av det vi hört vad det skulle kunna vara. Han var iallfall inte ledsen längre när jag kom hem så det var skönt, för han grät förmodligen för att han hade ont tidigare :-( Vår lille Ludwig som alltid är go & glad!

Elwira blev orolig också för Ludde "Udde ont i öjonen" gick hon och sa och pekade på hans små öron med intorkat blod innuti och sa "Inte pilla" tycker det är så sött när hon visar empati för sin älskade lillebror.

Får nu hoppas att det inte är något allvarligt med våran lilla skatt...

Liten & bestämd hästtjej

I Onsdags var vi ute hos M:s föräldrar och Elwira blev som vanligt överlycklig när hon kom ut till stallet och fick syn på alla hästar (och hundar)
Elwira invigde både nya boots & söt kappa i veckan, fick äntligen på de snygga bootsen som hon inte velat haft på sig tidigare, gick bra när vi provade men sedan var det bara dagis kängorna från timberland som dög :-)
Hon kan vara bestämd med kläder ibland, inte allt som duger till denna 2,5 åriga dam alla gånger har vi fått erfara ett antal gånger :-)
Fina Elwira spanar på ponny-hästarna
Glad & lycklig!
Matar shettisen Ronja med maskrosblad :-)

Studsat hela dagen

Hallå alla helgfirare :-)

Tänkte att jag skulle skriva några rader innan denna Fredag är slut :-) Har knappt suttit ner på hela dagen och för det har varit full rulle här och dagen har gått i ett. Men det är skönt när man får lite gjort mellan varven och försöka vara så effektiv som det går med två små ;-)
. I morgonkväll ska jag på middag med jobbet så det blir hem en vända efter jag jobbat och fixa iordning sig, ska bli trevlig! Kommer inte följa med ut för nio på morgonen på söndag har ju Elwira sin barndans och då gäller det ju att vara skärpt ;-)

Måste plocka fram (läs damma av) några klackar och en klänning med, hinner inte ordna med något nyss men någon "gammal trasa" ska jag nog lyckas finna ur garderoben ;-) Måste även besöka systemet, hihi! minns inte ens när jag var där sist, "måste" köpa någon dricka så ingen tror att jag är gravid igen, haha! nejvars måste och måste, men det är ju lite lustigt det där med alkohol, för jag tycker det är så lustigt att man blir ifrågasatt om man inte dricker och att det verkar vara mer acceptabelt att dricka än att inte göra det.
Jag är inte superförtjust i alkohol överlag och hör inte till gruppen som gärna tar ett glas vin till maten eftersom jag inte tycker det är gott, men ett glas bubbel, någon cider eller goda drinkar slinker ner.

Nu ska jag upp och studsa igen, har en ugnspannkaka med fläsk, (eller  nää bacon blev det idag, fläsket var slut men är riktigt mumsigt med bacon i!) skönt att ha en måltid klar tills i morgon. Ska strax gå ner och hämta sista tvätten, lägga fram kläder tills i morgon , ta en dusch och sedan försöka komma i säng även denna kväll :-) just ja, ska så klart kolla klart på IDOL också.

Trevlig helg!

Rosa oktober hos Bagaren & Kocken

Ingen har väl missat att vi är inne i Oktober, som är den rosa månaden varje år. En favoritbutik där jag själv handlat en del bak och köksredskap är Bagaren & Kocken som denna månad skänker 10% av försäljningspriset till cancerfonden, gäller kategorin "Rosa Oktober".
Toppenbra att förena "nytta med nöje" men tycker absolut inte man ska köpa något bara för att om det inte är något man "behöver" då är det bättre att sätta in pengar direkt.

Själv älskar jag köksprylar i rosa (eller rättare sagt allt i rosa) men jag skulle inte vilja ha alla köksprylar i rosa, ialfall inte det som är synligt hela tiden, blir lite barnsligt på något vis när man är vuxen och kanske lite Barbie varning :-) MEN okej, en eller två rosa prylar skulle jag inte tacka nej till i köket som exempelvis en rosa kyl från SMEG, rosa Kitchen Aid bakassistent eller gärna den här rosa kaffemaskinen "Ascaso Dream"! , de skulle jag nog inte tröttna på heller.
Annars håller jag mig till rosa till sådant som går att dölja i lådor och skåp, det blir alltid lite trevligare med rosa prylar även i köket ;-)

Ricemuggarna i ljusrosa & fuchsia står nu på min önskelista, samlar nämligen lite på just dessa melaminmuggar som både är praktiska och snygga!
Rosa oktober hos Bagaren & Kocken" som skänker 10% av försäljningsvärdet till cancerfonden


Kors

För ett par år sedan bar jag nästan dagligen kors runt halsen, och inte för att jag är djupt religös eller så utan för att jag tyckte det var fint :-) Tycker det fortfarande, men har bara inte burit det på länge.
Snyggt är också de stora korsen som är trendigt nu att ha dinglandes i örsnibbarna/snibben.
Jag är sugen på ett nytt snyggt korshalsband, och det här från asos ses fint ut och är till bra pris, ska lägga det på minnet. Tror jag skulle byta kedjan till en enklare variant i guld

Sista tävlingsdagen

Idag är sista dagen att vara med och tävla om Tingeling DVD:n + prylarna. Skulle lägga upp en påminnelse här igår men kom inte in på bloggen igår kväll så jag avslutar tävlingen idag istället för igår som det var tänkt.
Så passa på att tävla HÄR hos mig idag  :-)

Cardigan & ekorre

Cardigans med fina detaljer gillar jag och den här beiga finstickade modellen med volangkant gillar verkligen jag, och den finns i svart också.
Äger inte speciellt mycket tröjor med tryck på eftersom jag lätt tröttnar, men den här ekorre tröjan var väl svår att motstå :-) ursöt ju!

Elwira skulle gilla den, för hennes förra avdelning på förskolan kallades just för "ekorrarna" och så sjöng de alltid på morgonen och delade ut en egen liten ekorre i form av ett gosedjur där alla små djuren hade en varsin färg på halsduken, en färg till varje barn :-)
Varje gång hon ser en riktig ekorre tycker hon att det är spännande och utbrister "Ekojje, ekojje!" och skrattar åt den lilla varelsen som ofta har bråttom :-)
H&M

Blåsigt höstväder ute bland hästarna

Oj vilken blåsig höstdag det varit här idag! Vi har haft en ledig dag här hela familjen som började med lite skön sovmorgon.
Tog det lungt på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi ut till Elwiras & Ludwigs farmor & farfar ute på gården.
Äntligen fick Elwira se hästar igen som hon gillar så mycket :-) Har varit skönt att andas lite skön luft bland hästarna, även om det var lite blåsig sådan idag ;-)
Nu ska jag kika vidare på bilderna jag tog idag och lägger upp ett par här i morgon eller inom kort. Jag älskar att kolla igenom bilder som jag tagit under dagen :-)
Trevlig onsdagskväll!

Elwira ute bland hästarna idag, hennes paradis :-)
Söta shettisen Ronja
Jag & lilla E
Ludwig myser i vagnen ute i blåsten och slumrade även till en stund :-)

Ljusrosa, underbara tretorn

Var en läsare som frågade mig om HUNTER hade ljusrosa höga stövlar men det har dom inte i vuxenmodell.
Såg dessa söta stövlar nångång i somras och blev smått kär i dessa då och "stötte på" dom nu igen och tänkte tipsa om dessa eftersom de är just i ljusrosa. Fleecfodrade dessutom, bra när det är lite kallare men fungerar säkert bra på våren också kan jag tippa
Tretorn stövlar i ljusrosa finns hos Have2have

Nöjd tröttis

Ikväll är jag såå trött efter en 8,5 timmars jobb men nöjd över min arbetsinsats ;-) Är riktigt skönt att vara tillbaka på jobbet igen och sånahär heldagar kommer jag ha rätt sällan eftersom jag inte jobbar heltid, men idag var en sådan dag men har gått fort, och tiden brukar ju gå snabbt när man har roligt ;-)

Nu ska jag fixa några smörgåsar och sedan sitta en stund här framför datorn om jag inte hinner slockna ;-)

Ljuvligt från How To Kiss A Frog

Gjorde för ett tag sedan en förbeställning hos Kidelin en beställning på ljuvliga How To Kiss A Frog plagg som är helt bedårande fina! En ljuvlig klänning & tunika.

Dock gör sig inte klänningen helt rättvis på bild men är verkligen otroligt fin med alla detaljer och kvaliten känns såå lyxig. Älskar rosetterna som man kan knyta upptill på bägge dessa plagg!
Nu väntar jag även med spänning på den ljuvliga gröna klänningen från samma kollektion :-)
Jean dress White- otroligt vacker klänning i vitt och silver från How To kiss A Frog
Ljuvliga detaljer
Helga Blouse Pink från HTKAF

Svart fuskis?

Blir så sugen på att skaffa en svart fuskpälsjacka till vintern nu när jag även såg den här snygga på ASOS.
Såg nämligen två svarta på stan ganska nyligen, den ena var på MQ har jag för mig...

Trevligt med jobb,bästa besöket och mysigt att vara hemma

Började jobba igen "på riktigt" och känns fortfarande bara bra men det är och kommer alltid vara lite svårt att lämna mina två små tror jag! Men desto bättre att vara borta och komma hem sedan igen :-) nyttigt om inte annat.
Kan ju inte stanna hemma med dom hela livet, eller jag skulle heller inte vilja att bara vara hemma med dom hela livet för den delen :-) Strävar efter en sund kombination som fungerar för oss istället.

Dagen har gått i rasande tempo och jag hade upplärning hela dagen med en ny tjej som började idag, förövrigt jättetrevlig och en hästtjej dessutom, de brukar jag vanligtvis komma bra överens med. Hästtjejer har ofta det där lilla extra som jag gillar med lite mer "go" ;-)

M kom förbi jobbet en sväng idag och när Elwira fick syn på mig sprang hon i full fart emot mig och fick världens härligaste kram, åh vilken glädje! "Mamma obbar" (Mamma jobbar) som hon sa och och Ludde såg både glad & förvånad ut, mina fina skatter! Stod länge och log för mig själv efter de hade gått :-)
Var så mysigt att komma hem sedan efter arbetsdagen och tillbringa eftermiddagen med de två små och bara mysa, leka och rita och just rita är Elwiras absoluta favoritsyssla så det har vi gjort massor, roligt tycker mamma också :-)

Önskar en fortsatt trevlig kväll!
Jag ikväll som myser med Ludwig innan jag la ner honom i sängen för natten, sedan är det Elwiras tur att nattas, alltid samma mysiga kvällsrutiner här :-)

Har änderna flyttat?

Ska framföra att Ludwig hälsar och tackar för alla gratualtioner igår på hans födelsedag som han fått, och så klart alla de här på bloggen. Har även läst alla kommentarer från bloggen för honom ;-)  Vi hade en riktigt mysig family- day igår på Ludwigs dag, ska ladda upp bilder på det med ;-)

lite sugen att gå och mata änderna med Elwira förut eftersom hon gillar det men var ett bra tag sedan sist vi gick förbi där de brukar hålla till och ge dom brödsmulor. Vet heller inte om de är kvar och frågade M om han trodde de flygit söder ut ännu.
Han svarade något i stil med "Njaa det beror ju på priserna hur de är just nu till Afrika, eller om dom har dealat till sig någon bra grupprabatt ännu" ALTSÅ MARCUS, det är såå typiskt hans svar :-)

Idag ska jag jobba så vi "höres" senare!  :-)

Grattis vår älskade Ludwig på 1 års dagen!

Igår hade vår älskade Ludwig namnsdag och idag är det hans första F Ö D E L S E D A G! hur gick det till? redan 1 år! :-)
Världens finaste Ludwig; duktig, glad,rolig, busig,mysig, lättroad och nyfiken- ja listan kan göras lång för han är sååå ÄLSKAD. Utvecklas så fint, är frisk, växer och äter och det är så skönt.
Kalas ska vi ha för Ludwig senare nu i Oktober men nu i eftermiddag blir det så klart tårta här hemma med familjen, det ska nog bli uppskattat även för Ludwigs smaklökar kan jag gissa ;-)

Vi älskar dig finaste Ludwig! eller som Elwira säger till sin lillebror "Äjskar dej" Det är stor syskonkärlek här och helt underbart att uppleva. Våra små gör oss lyckliga!

E T T    S T O R T    G R A T T I S    V Å R    Ä L S K A D E    L U D W I G    P Å    1 - ÅRS    DAGEN !

Ludwig bara någon timme gammal på BB! 3410 g & 51 lång var han när han kom 3 dagar innan BF :-)
5 dagar gammal
Bilder från gårdagen på födelsedagsbarnet
Oktober månad är Ludwigs månad och en vacker sådan!
Ludwig knatar gärna på promenad med sin BRIO vagn :-)
Älskade stora, lilla Ludwig!

Känns mest "jag"

Såhär såg jag ut för ett år sedan, höggravid till max, dagen innan Ludwig kom till världen :-) Minns så väl när jag satt den här dagen i frisörstolen med förvärkar, hihi! men Ludwig väntade snällt med att komma lite senare den natten ;-)

Jag hade som ett "måste" innan Ludwig kom att gå till frissan för när Elwira kom gjorde jag missen att inte göra det och det var inte helt lätt att komma iväg till frisören den första tiden då jag ammade mycket och som nybliven mamma var det inget jag ville prioritera och riskera att komma hem till en superhungrig och ledsen liten Elwira. En amningspaus hade kanske gått men då tänkte jag inte så. Kalla mig fåfäng, men håret betyder mycket och ser det fint ut känner  jag mig lite piggare, även efter en lång amningsnatt den första babytiden.

Fick helt enkelt stå ut med en förskräcklig utväxt ett tag tills jag kom iväg...för att göra ljusare nyanser hemma är ett stort NO NO, ljusare nyanser är inget jag skulle mixa själv med, kan bli så galet fel + att ljusare "köpe färg" sliter mycket mer på håret.

Den här färgen är nog den som känns mest "JAG" och som jag verkligen trivs bäst i och ska nog försöka gå tillbaka dit till våren igen.
Men just nu trivs jag faktiskt i det mörka och så är jag är inne i en sådan "lat" period att jag inte har någon lust att behöva tänka på utväxt och gå till frissan. Tona själv hemma fungerar fin fint och känns onödigt att göra det hos frissan när jag tydligen klarar det själv, är första gången i mitt liv jag tonat håret själv hemma sedan jag börjat köra med mörkt. Som sagt mörkt är riktigt snyggt på hösten & vintern :-)
Nyfriserad & högravid med förvärkar för ett år sedan exakt. Ludwig kom på natten den här dagen :-)

Utomhus i 15+ grader & ett försök att fota håret

Idag har vi tillbringat mycket tid av Lördagen utomhus i ett underbart soligt höstväder, 15 grader varmt här idag!
Försökte komma ut direkt efter frukosten men det är inte alltid så lätt att studsa ut på två röda med två små men tillslut kom vi ut och då ville jag knappt gå in igen :-)
Räckte gott och väl med en tröja och en uppknäppt pälsväst över det för min del, jag blir ju rätt varm av att "bara" dra vagnen.
M är väldigt sugen på att byta ut eller sälja vagnen snart men frågan är om vi kanske borde ha kvar syskonvagnen ett tag till... tror det räcker med att vi skaffar en ståbräda och sedan avvakta lite. Kan nog vara skönt att ha vagnen kvar över vintern. Vet inte vilken ålder barn brukar kunna klara sig med enbart ståbräda?

Kom på att jag skulle fota mitt hår och visa när jag var ute tidigare men fick inte till någon bra bild, var en bil som stannade ungefär där jag stor och det klev ut några grabbar som tittade på mig och undrade säkert varför jag stod och försökte fota mitt hår på mig själv, hahaa, så jag gav upp det där rätt fort efter tre klick ;-)
Brukar använda två förpackningar, för en täcker inte allt hår men just den nyansen jag brukar köpa fanns det bara en kvar av så det blev inte hundra den här gången men nog inte såpass att folk skulle titta och tänka "F*n hur hon ser ut i håret" ;-) men det är lite ojämt i färgen, men kan låssas att det är slingor *blink*

Jag har även fotat vår lille prins utomhus idag  som jag tänkte visa imorgon på hans allra första 1 års dag! och så blir det att mumsa tårta så klart!
Nu funderar jag på att städa upp här hemma eller bara strunta i allt och slänga mig i soffan med ett paket B&J istället...

Kram!

Nytonad i håret sedan någon dag tillbaka, mörkt är extra fint på hösten & vintern tycker jag :-) omöjligt att få med hela håret när man fotar håret själv...och det dessutom ståt folk och tittar ;-)

Fredagsmys & små danska lyktor

Halloj!

Sitter och kollar på Idol men passar på att blogga i reklamen ;-) Elwira har suttit med en liten stund ikväll och kollat på Idol, hon brukar ju sova när det har börjat men hennes lunch-nap blev lite sen så hon var inte trött när det var läggdags så hon har legat brevid mig i soffan med giraffen och under samma filt som mig, mysigt värre! men i typ tredje reklampausen så var det dags för henne att somna sött i sin säng.
Idag har jag även varit och tränat, andra passet för den här veckan, så med andra ord så har jag uppnått veckans l.
Bra där Erika säger jag till mig själv!

Har tända ljus som vanligt här hemma nu när det verkligen höstmörkret är här. Apropå ljus så var jag nere i källaren och plokade lite häromdagen och fann få en påse med dessa ljuslyktor som jag köpte förra året men så försvann de spårlöst, det var visst jag som städat undan dom av misstag.
Trevligt att de dök upp nu iallfall :-) Dessa små söta ljuslyktor har jag sju stycken av och kommer från danska Bloomingville.

Nu börjar Idol igen! men ska snabbt kila och ta en till bit med äppelpaj som jag gjorde förut och med mycket marsan sås! Önskar er en trevlig helg- stooor kram
Just det! glöm inte TÄVLA HÄR hos mig :-)
Sju små söta & fina ljuslyktor från danska Bloomingville har hittat hem till mig igen ;-)

Rosettarmband i guld & knästrumpor

Var inne en supersnabbis förut på H&M:s barnavdelningen för att kika om de hade fått in ett par danstights som jag vill ha till Elwira på hennes barndans, men det hade dom tyvärr inte.
Köpte istället några småsaker; vanliga hårspännen och det här underbart söta guldarmbandet och knästrumporna.
Knästrumporna fanns inte i hennes vanliga size men tror hon kan ha dessa ändå, är fint över vanliga strumpbyxor nu på hösten tänker jag och kanske inte gör något att de då är lite stora, om inte annat växer hon i dom ;-)
sötaste knästrumporna för små flickor
Rosettarmband i guld till min Elwira


By night

Höstens partykläder brukar vara lite extra och även extra kul att kika även om man inte festar så hårt längre ;-) Men jag ska eventuellt ut här inom kort och då är det ju aktuellt med någon festblåsa.  H&M har nu en hel del fina och party-vänliga plagg för sugna på webben.
Finns flera söta klänningar i andra varianter i puderrosa och rosabeige också

Oktober månad

God morgon!
Fick sovmorgon till nio idag, eller nästan, Elwira vaknade vid 6-tiden och behövde kissa, torr var blöjan med, det blir mer och mer vanligt på nätterna nu, duktig tjej! Sedan somnade hon om efter en liten sång och även jag somnade om på två röda för vid den tiden är jag inte direkt pigg.
1 Oktober idag, hösten är här på riktigt, riktigt mysigt och vackert är det ute nu med alla härliga höstfärger och soliga höstdagar är svåra att slå. Jag längtar ihjäl mig efter en solig ute-ritt!

Idag fyller en av mina bästa vänner år, hipp hipp hurra till min finaste K! hade vi bott närmre hade jag knackat på och bjudit på tårta men nu blir det ett telefonsamtal alldeles strax istället.

Oktober är även Ludwigs månad och på söndag fyller han 1 men får ha kalas lite senare i månaden. Han ska även skolan in på förskolan nu i oktober & jag börjar jobba igen "på riktigt" har haft en liten mini- mjukstart och jobbade vid tre tillfällen i September.
Nu ska det bli kul att kombinera familjelivet med jobb och inte att glömma, träningen också. Man hinner det man vill! ;-)
Hoppas nu vi får en fortsatt härlig höst och vintern får gärna hålla sig borta ett bra tag till & sjukdommar med för den delen!


      © Maria Risto