Små lackade tå naglar

Igår lackade jag mina tår i en rosa nyans och Elwira stod och nyfiket kikade på. Kunde då bara inte stå emot frestelsen att prova att lacka en av hennes små tå naglar :-) ville inte lacka alla eftersom man vet ju aldrig OM hon skulle vara superkänslig eller nått.
Nyss målade jag resten av hennes små tå naglar, hihi! fast jag vet man kanske inte "borde" lacka småbarns tå naglar för att"barn ska vara barn" osv kan säkert någon tycka. Händerna skulle jag dock inte lacka eftersom hon suger på fingrarna när hon sover.
Jag ville prova för jag tyckte det såg så sött ut och kunde inte pilla bli ;-)

Elwira har just nu rosa lack på tånaglarna :-)


Sista dagen på årets första månad

Tänk att det redan är den sista januari och årets första månad är snart över, tänka sig vad tiden rusar...och lille Ludwig börjar närma sig fyra månaders dagen! Min stora lilla kille.

M klagade på att han mådde illa här på morgonkvisten och sedan började han kräktes och gjort det ett par gånger nu, inge vidare för han. Jag har haft turen att slippa magsjuka och matförgiftning och allt sådant skit i vinter så jag hoppas bara det är någon form av matförgiftning eller dylikt han åkt på nu. Just nu ligger han utslagen i soffan, stackarn. jag säger bara nää fy farao för att bli sjuk, det får jag bara inte bli.

Får se vad jag hittar på med de två små idag, M är just nu mer död än levande så han får jag nog räkna bort idag.
De som har mest energi här hemma är som vanligt Elwira o Ludwig och jag är sådär lagom pigg som jag kan vara en söndag vid den här tiden, eftermiddagar är mer min grej  :-)

Kramen!


Skönaste lördagspromenaden

begav mig ut på en skön promenad efter lunchen med mina två små och det var riktigt kallt idag så det var lager på lager- klädsel idag och det gäller att vara snabb när man ska sätta på de två små flera lager med plagg innan båda blir för varma. Brukar alltid se till så att jag är klart först med allt sedan på med barnens kläder fort, fort.
Ludwig somnade direkt i vagnen och efter ca 30 minuter så somnade även Elwira så det var toppenbra. Dock vaknade hon till en sväng rätt fort igen, men då slängde jag över en filt jag hade med och då somnade hon om, skönt.
Gick bland annat vid hamnen och där är det minst sagt fuktig och kall kyla just nu men vi var varmt klädda så det var bara skönt att gå där,trots jag fick små snorig näsa ;-) Har inte gått just där på ett bra tag så det var mysigt att ta den svängen.
Ludwig vaknade efter ett tag men låg och bara tittade nöjd i vagnen och somnade sedan om en gång till.
För övrigt har det varit en lugn och skön Lördag och jag slutar nog aldrig facineras över dessa fina liv vi fått- de är helt otroligt fina, bägge två *Kärlek*


Elwira min lilla sessa somnade sött på promenaden vid den tiden som hon brukar sova lunch på

*Sleeping beauty*

Cover us! We're sleeping :-)
Slängde över en ullfilt även över Elwira då hon vaknade till en stund men somnade om då jag la på filten


Ludwig vaknade sedan och låg nöjd och bara tittade sött i vagnen. så länge vagnen rör på sig så ycker han det är ok ;-)  overallen hade glidit upp lite och mössan åkt ner så det fixade jag så klart till sedan ;-)


Ännu mera snö har vi fått

Linssoppa & barnvagnstur

Står just nu i köket och kokar god och matig linssoppa, japp jag är tidigt ute med lunchen idag ;-)
Det är riktigt kallt ute men tänkte ta en sväng med de två små i vagnen efter vi ätt direkt Brukar alltid som oftast gå efter Elwira sovit lunch men dag tänkte jag att hon kanske kommer somna i vagnen ute istället? så vi alltid gjorde fram tills det att hon fyllde ett, då var det tydligen inget roligt längre :-) men det har passat bra, först äta, sova och sedan ut och leka. Men idag tänkte jag försöka göra den tidigare varianten att sova ute i vagnen.
Ludwig, han är som Elwira var- dvs att han alltid somnar på två röda bara vagnen börjar rulla.

Önskar en härlig Lördag!






Skrattat & sussar sött i Emmaljungan

Ludwig sover som han brukar vid den här tiden. han somnar alltid strax efter nio numera.
Jag har suttit och kikat på Let´s dance ikväll men kunde knappt koncentrera mig första delen för Ludwig var på sitt bästa humör och var så glad och skrattade en massa :-) För ett par veckor sedan skrattade han "på riktigt" för första gången och det är verkligen det bästa en mamma kan höra! När första leendet kommer tror man inte det finns något bättre men sedan när skrattet kommer så smälter hjärtat!

På kvällarna brukar jag lägga ner Ludwig i en äldre Emmaljunga vagn som vi fått låna av M:s föräldrar som de sparat i många år. Vagnen har jag verkligen haft nytta av eftersom där i har han kunnat sova skönt dagtid sedan han kom till oss.
Speciellt bra är det eftersom Elwira har ju sedan han kom hem från BB alltid varit intresserad av lillebror och vill alltid kramas och pussas och det är jättemysigt men mindre bra när han sover eftersom då vaknar han ju.
När han var riktigt liten och Elwira inte var hemma kunde han ju sova i soffan innan han kunde vända på sig men det går inte när Elwira är i farten och då kryper upp i soffan till han.

Så vagnen har och är ett säkert ställe för Ludwig att kunna sussa sött på. När Elwira var liten hade vi ju en Bugaboo cameleon men hon sov aldrig i den inomhus för den liggdelen är ju rätt liten och de små blir stora fort så det kändes inte direkt mysigt att ligga ganska trångt och sova i den inomhus så hon sov mest i soffan och sedan i sin spjälsäng dagtid.
Sedan hade ju hon inte heller något äldre syskon som kunde störa hennes sömn ;-) 
Vi  bodde dessutom i mindre lägenhet när hon föddes så då hade jag inet så "långt" till hennes spjälsäng.
Vår icandy är liksom Bugaboon liten i liggdelen jämförelsevis med Emmaljungan så det är perfekt att ha Emmaljungan endast som "sov vagn".

Nu ligger vårat sovrum "längst bort" ifrån vardagsrummet som jag oftast tillbringar tiden kvällstid. Vårat sovrum ligger brevid Elwiras rum så ludwig måste börja gny/skrika rätt rejält om jag ska kunna höra honom och det vill jag ju inte + att det finns en risk att väcka Elwira så det är en annan sak som är bra med vagnen- att jag kan låta honom sova i vagen som står i vardagsrummet de dagar jag inte går och lägger mig samtidigt som Ludwig.

Denna retrovagn från emmaljunga står här hemma som "sova- vagn" numera - pefekt!

Finaste Ludwig sussar sött just nu i Emmaljunga vagnen- tills jag själv går och lägger mig, då lyfter jag över honom till spjälsängen i vårat sovrum

En riktig retrovagn att älska eller avsky :-)

liten puff

Har varit lite dålig på att visa en "dagens" men idag har jag iallafall på mig den här randiga tröja med liten puffärm.
Tycker de har en "lagom" liten söt puff :-)

Fredagagsmys & Sol!

det är Fredag och det är sol ute kan väl inte bli bättre =) gäller ju att passa på att vara ute en stund dessa dagar då solen faktiskt är framme. Snö, sol och helg en härlig kombination det :-) Visst längtar jag till våren men sådana här dagar njuter jag av.

Är en skön Fredag idag och är som vanligt sugen på att baka något gott ;-) Min lille prins ligger just nu i sitt gym och gymmar för fullt och Elwira fick jag inte ens med på bild, för de blev bara suddiga för hon far runt överallt just nu med sin vagn :-)

Ha en riktigt skön Fredag!

Tittut! Jag drunknar i Ludwigs ögon också :-) Elwira fick jag inte med på bild nu, för hon far runt och bilderna blir bara suddiga :-)


Vaken

Sitter och gäspar framför tv:n och vet knappt vad det är jag tittar på så nu är det hög tid att gå och lägga sig!
Har fått en liten ovana att stanna uppe trots att Ludwig sover, inte alls bra. han somnar vid 21-tiden varjekväll och jag borde själv vara i säng iallafall innan tio. Får börja ta mig i kragen nu.

I morgon är det fredag= fredagsmys! Natti natti

Nu ska jag sussa kudden, har "lånat" örngott från Elwira ;-)

Kul ica!

Icas reklamer är ofta roliga och den här tycker jag är minst lika kul som den tidigare då Ulf videobloggade och drev med vissa bloggare.
Nu är det gina tricots reklam som det görs parodi på, äntligen blev denna reklam lite rolig :-) Tycker Ciny är helskön här!

Driftstörning& andra störningar

Driftstörning står det att blogg.se har just nu på förstasidan, jo jag har märkt det- har inte kunnat logga in på hela dagen här.

Har fått en förkylning i kroppen och känner mig så sjukt trött just nu och är inte på min bästa humör om man säger så efter lite olika anledningar, det finns annat som stör mig just nu mer än driftstörningen på bloggen.
Det är helt enkelt inte min dag idag.

Nu ska jag iallafall mysa med mina två små och och M, fast han ska strax tillbaka till jobbet men tänkte sätta mig och rita lite med E. Dom får mig alltid på bra humör =) Gillar inte att vara på det här humöret, måste försöka rycka upp mig nu studs, på något vis


Mini- armband

Igår var jag inne en sväng till H&M och köpte två små armband med nitar till Elwira. Hon älskar ju att gå runt med mina så det var väl på tiden att hon fick några egna. Så när hon kom hem från förskolan fick hon dessa som hon tyckte var roligt att sätta på sig.
Ludwig fick prova det svarta men såg lite skeptisk ut ;-)

Elwira provar armband

Ludwig såg liite skeptisk ut till att prova armband ;-)

Så Elwira tog av honom det tillslut :-) och Ludwig hade en BHD igår ser jag :-)

biker

det här var verkligen en grymt snygg biker jack i lite ny tappning. Coolast i stan med skinny jeans o klackar till.
Men inte just nu i den här snö yran som råder kanske ;-)

Molo vår 2010

Är långt ifrån överförtjust i alla Molos mönstrade plagg men det finns en hel del undantag och rätt mycket fint att hitta. 
Jag tycker det är snyggt med ett mönstrat plagg matchat med enfärgade plagg, exempelvis mönstrade tights och enfärgat tunika, ungefär så som jag själv gillar att klä mig till våren.  Det får inte bli för mycket mönster från topp till tå, det är inte min grej.
Dessa fyra plagg till lilla tjejen är mina absoluta vår-favoriter från just Molo.


Vinnaren: Reztart & ett toppenerbjudande!

Vinnaren i Reztart tävlingen är avslutat och jag har lottat ut 1:a priset till frida a kjellberg, Grattis! maila mig din adress så kommer paketet på posten! [email protected]



Har tyvärr bara ett 1:a pris men de första 5 som skriver att de vill prova på reztarts produkter får köpa ett startpaket med 50% (!) rabatt! Verkligen ett toppenerbjudande och jag kan verkligen rekommendera dessa produkter! se deras startpaket HÄR
Glöm inte ange din e-mail så får du en erbjudande kod till din beställning =)





Såhär skrev Frida som vann 1:a priset om hennes bästa må-bra tips:

Hej kära du!
som någon klok människa sade så är det alltid det enkla som är det svåra... men att våga le mitt i sorgen, släppa in människor som vill dig väl,skratta och umgås - det är den bästa vägen till ett långt och hälsosamt liv! väljer man att se det goda i tillvaron så faller även andra bitar på plats; som att äta sunt, skaffa bra sömnmönster och motionera tillräckligt. Du kommer helt enkelt upptäcka att du är värd att tas hand om!

prova på reztart med 50% rabatt!

Sköna kvällen med mysiga barn & videosnuttar

Jag precis fört över lite videosnuttar från M:s dator som vi filmat med videokameran när hon var mindre till min dator.
Batteriet på vår kamera har ju tyvärr gått sönder så vi har inte kunnat filma Ludwig lika mycket. Vi båda har iofs videokamera på mobilerna + att jag har på kameran, men det känns inte som samma sak att filma så.
Hursom ska jag kolla igenom dessa filmsnuttar när jag får en stund över lite då och då och någon film kanske jag lägger upp på YouTube och visar här, vem vet :-) ska bli kolla igenom det vi filmat, är inte extremt mycket men lite snuttar är det. Samt att alla filmer är tyvärr inte överförda till datorn utan de är "kvar" i videokameran men de kan inte föras över förens vi skaffat ett nytt batteri.
Jag är bättre på att dokumentera med kameran (som tur är)

Elwira har varit en mysig tjej idag och det är så många härliga stunder här hemma numera, det är dubbelt så mysigt med en lillebror i familjen och det är så många olika "situationer" vi får vara med om och många mysiga stunder. Exempelvis när jag skulle byta blöja på Ludwig tidigare så la jag honom på en fårskinnspläd och Elwira brevid han på golvet och då tog hon Ludwigs hand och höll i den under tiden jag bytte blöja, sjukt sött! de är bara för söta.

Elwira är nattad och sover i vanlig ordning och nu ska jag ta en snabbdusch och dra på mig myskläderna och en amningstopp och sedan kolla på veckans andra "halv åtta hos mig" och kanske bli lite inspirerad till att laga något nytt och gott?
Måste även utse en vinnare i reztart tävlingen, så på återseende och trevlig kväll!

Triss i treggings

Dessa tre snygga treggings har kommit in till H&M och ser riktigt snygga o sköna ut. Älskar framförallt guld dragkedjan nertill och går att matcha till allt. Snygga o sköna såhär till vardags, tre snygga nyanser dessutom. Me like! 149:- var ju dessutom ett kanonpris.
Vill bara ta fram de vita conversen nu och dra på mig ett par sånahär så klallade "treggings"! Det är mycket att hålla reda på nu; treggings, leggings, jeggings o allt vad det heter nuförtiden ;-)

Räkenskaper & babykunskaper

Att sitta vid datorn med en baby i famnen är inget att rekommendera och inget jag brukar göra men idag när jag satt och betalade in de sista räkningarna så började Ludwig bli lite kinkig eftersom han började bli hungrig så han fick sitta med en liten stund och hjälpa mamma ;-) för jag ville få det undanstökat lite snabbt men det gällde att hålla hålla koll på hans händer så det inte blev något galet OCR-nummer inmatat ;-)
Ludwigs koordinationen blir ju bättre o bättre för var dag, duktig liten kille som börjar bli stor och ännu mer duktig.

Allt man sätter framför honom tycker ha så klart är superspännande och internetdosan fick han tag i och tappade ner på golvet och plånboken min dunsade i backen i samma veva.
Pilla & ta-på-allt-tiden får vi ännu en gång uppleva med lille Ludwig just nu :-) utvecklingen går fort

Först var han nöjd & glad i sitt gym innan han blev sugen på mat

Men sedan ville han hungrig, men maten fick vänta någon minut och han fick sitta med framför datorn och "hjälpa" mamma bli klar med räkenskaperna ;-) sedan fick han mat

Ludwig & Tummen och Elwiras två små fingrar

trodde jag hade bloggat om det här, men såg att mitt inlägg hamnat i "utkorgen"! Hursom- för nu 2 veckor sedan, när Ludwig var exakt 17 veckor gammal så började han suga på tummen för första gången. innan hade han "bara" sugit på sina fingrar och händer men då började han mer medvetet stoppa in tummen till och från.
Så himla sött :-)
 Varken Elwira eller Ludwig har aldrig gillat napp och Elwira har ungefär från den här åldern som Ludwig är i nu stoppat in två ab sina fingrar när det är sovdags, enda sedan hon varit riktigt liten så har hon somnat så, med fingrarna och giraffen i handen :-) hon suger mest på fingrarna tills hon somnat.

Finns ju fördelar & nackdelar med både napp och fingrar/ tumme. Suger barnet på tumme så är det förmodligen svårare att vänja sig av det (jag sög själv på tumme när jag var liten) men nappen är förmodligen inte lätt, men lättare att ta bort, lite svårare att "ta bort" tummen som alltid finns där ;-)
Som förälder är det ju lättare om barnet inte suger på napp, speciellt när de är så små att de inte kan stoppa in den själv. 
Tycker själv att det kan se slarvigt ut när barn suger på fingrar/napp dagtid om inte hon eller han ska sova eller börjar bli trött och ska ha nappen/tumme/finger dvs. Och för att inte tala om äldre barn som gör så (sög ju själv på tummen och slutade rätt sent med det, men hade den som tur var bara när jag skulle sova ;-)                                                                                                                                                              

Ludwig har hittat sin lilla tummme :-)

Såhär sover elwira, med två fingrar + giraffen :-)

Hon har massor olika sovpositioner, det här är bara en av hennes varianter ;-)

Frukt & nötbröd av surdeg

hade varit sugen på att baka matbröd hur länge som helst och satte igång med en surdeg häromdagen och efter att ha matat den i 3 dygn så satte jag igång med degen idag på eftermiddagen.
Var inte alls svårt och jag följde ett recept ur Leilas "A piece of cake". det var precis som hon skrivit i boken att det inte alls är så svårt som man kan tro. Det enda som tar "tid" innan man kan börja sätta igång är ju att själva degen ska stå och bli sur under ca 3 dygn då man bara matar den med vatten och mjöl, men det är busenkelt- i med en dl av varje och vispa runt.
resultatet blev ett gott bröd och jag ÄLSKAR den knapriga ytan! blev riktigt gott med bara smör & ost till.

receptet ur "a piece of cake" Frukt & nötbröd

Blandade i en påse blandad torkad frukt, ekologiska russin och hasselnötter

Mitt resultat blev ett lyckat surdegsbröd- lätt som en plätt :-)

Pop vår/sommar 2010

Polarn o pyret är en butik jag besöker med jämna mellanrum och tycker de har perfekta vardagskläder till de små. Där hittar jag alltid något till någon och typ allt Ludwig har kommer därifrån.

Kikade lite nu på webben och fann en hel del vårnytt. det var inte heller svårt att hitta fina plagg till killar.
Jag har verkligen fastnat för den ur-söta hängselbyxorna i jeans i denim! Dessa hängselbyxor har muddar nertill och största storleken på just dessa är i 68. Ludwig kan ha 68 i det mesta från pop, men deras plagg kan verkligen skilja i storlek- antingen är plaggen väldigt små eller rätt stora tycker jag.
kan hursom tänka mig att dessa  är rätt stora i storlek för deras byxor brukar överlag vara lite större.
Finns även hängselbyxor upp till 92, men då utan muddar. MÅSTE spana in dessa i morgon då Elwira är på förskolan.
Chinos till killar tycker jag också är riktigt snyggt, kul att variera med de vanliga jeansen.
den rosa långärmade klänningen i randigt ser riktigt fin ut, Elwira hade en liknande kortärmad klänning när hon var mindre som jag älskade. Hittade det här inlägget från i somras och se HÄR så liten hon är och det är ju inte alls längesedan :-)

Fint till killar...



och till tjejer...


Slocknade på soffan & surdegsbak

igår kväll tänkte jag lägga mig och kolla på tv en stund i soffan men fjärrkontrollen hade fått fötter och jag orkade inte leta mer efter den. Tänkte att jag skulle sätta på någon fil istället men blev så trött från ingenstans och jag somnade, och det gjorde även Ludwig sovandes på min mage.
Minns att M frågade om jag inte skulle gå och lägga mig i sängen men måste ha somnat om direkt efteråt för jag vaknade nästa gång runt 6 och då ammade jag Ludwig som sedan blev hur pigg som helst och viftade och sprattlade för fullt med armar och ben och log nån stop, såå söt! gick in och myste med han en stund i sovrummet och sedan la jag honom i sin säng.
Gick och tog en smörgås och när jag kom tillbaka till sovrummet så hade faktiskt Ludwig somnat, det trodde jag inte eftersom han var värsta piggelinen :-)
Kröp ner under M.s varma täcke och somnade om. Jag är väldigt sällan kvällstrött men igår kände jag mig sådär galet trött som jag kunde vara när jag var gravid (är absolut inte gravid igen.) Antar att kroppen börjar säga till at jag måste ta igen lite förlorad sömn nu kanske.

Idag har jag planerat in brödbak på schemat, har faktiskt gjort en surdeg som ska vara färdig nu efter 3 dagars väntande, har aldrig gjort det tidigare så det blir något nytt för mig. Har även en annan deg på G, men den skulel kunna vänta en dag till.
 Får se hur det kommer gå med brödbaket, Elwira får ta hand om Ludwig eller nått ;-) nejdå det kommer gå bra, Ludwig får sitta i babybjörn och Elwira har alltid kunnat underhålla sig själv :-)och Så lång tid tar det ju inte att blanda ihop lite eg och slänga ner i formar och in i ugnen och timmen efter lunch då hon sover bör jag hinna med själva baket på.
 Är lite fundersam hur det är att baka surdegsbröd bara+ men det får jag svar på lite senare


Har du missat?

Du har väl inte missat att vara med i tävlingen som pågår på bloggen HÄR? tävlingen avslutas i morgon!



Söndagsbus i parken

Idag efter lunch tog jag barnen och mötte upp en tjej som jag umgicks med ibland när vi bägge var gravida och hon har också en dotter i samma ålder som E. Vi gick till parken som jag brukar hänga i med Elwira. Ludwig somnade i vagnen så fort den satt i rullning när jag gick hemifrån, precis som han brukar med andra ord. Är enda gången han somnar dagtid typ, det är när han åker vagn eller bil.
Var skönt att vara ute idag, för igår var jag en riktig innekatt och stannade inne och myste med Ludwig istället, men Elwira var ute och lekte med mormor & morfar.
Drack färsk skogsbärssoppa och kladdkakemuffins som jag gjorde i går till mellanmålet tidigare,mumsigt värre :-)
Snart är det middagsdag här och det blir god torsk (ekologisk) och jag är riktigt hungrig nu känner jag- jag har amnings hunger!

Kram & hej så länge!

Gunga var det första Elwira ville göra när vi kom till parken

Sedan tröttnade hon på gungorna och ville hitta på något annat ;-) här klättrar hon över staketet. Ludwig sussar sött i vagnen

Ludwig somnade i vagnen så fort den började rulla, ´som vanligt med andra ord. han har också en bacalava i ull under sin mössa som Elwira har, fast han har en mini- variant :-) han har det skönt i vagnen i ulloverall+ absolut snyggaste overallen från Molo bland annat

Elwira gillar fart o fläkt och älskar när man gungar henne på denna! Hennes overall kommer från samma märke som Ludwigs (Molo) älskar dom, både snygga & funktionella- så som jag alltid vill ha det.

Här hade hon precis dragit av sig vantarna när M skulle ta en bild på oss...blev inte någon bild jag tänkt men det blev bilder när jag satte på vantarna iallafall ;-)




Ekologisk ullfiltar från klippans yllefabrik

Elwira fick den här underbara rosa filt förra året som även var hennes allra första jul. Här och här finns bilder på den bland annat.
Vi har haft jättestor användning av den och har använt den både i sängen, i bilen, ute i vagnen mm. Just nu har jag bäddat med den i hennes säng. Så fin med det rosa och kungliga mönstret.

Var så nöjd med filten så i år fick även Ludwig en liknande variant, fast den som kallas "traffic jam" och som även finns i grönt & rött.
Dessa fina ullfiltar kommer från klippans Yllefrabrik och är tillverkad i 100% ekologiskt lammull och är designad av karin Mannerstål.
Tycker mycket bra om dessa eftersom det både är funktionella och snygga filtar och att de har "omvända" sidor med färgerna. Beställde bägge dessa filtar från frapp.

Till Ludwig använde jag den här över vagnen när det var rekord kyla ute tidigare i vinter och det är ett supertips om man vill stänga kylan ute och hålla värmen inne i liggdelen hos den lilla babyn.
Hade jag ingen filt på vagnen så fick Ludwig svårt att andas, precis som en annan får när det var så kallt som det var i år och han blev dessutom kinkig då så filten var ett måste där ett tag. Sedan har jag mest haft den inomhus i hans babygym bland annat.
Fina filtar tycker jag är snyggt även som mysig detalj i barnrum.

"traffic jam" heter Ludwigs filt från Klippans Yllefabrik


En av Elwiras allra första klappar var filten "Royal" från klippan, Design: Karin Mannerstål.
Tänk vad liten hon var här förra julen, 8 månader gammal :-)

Vårtecken

God morgon sköna Söndag!

Jag har tre stycken orkidéer här hemma som jag köpte förra året och som jag har sparat för att ge en chans att få blomma om så klart.
Och nyss upptäckte jag att två av dessa är på G att börja blomma igen! speciellt denna som är på bild är verkligen på rätt spår nu.
Så härligt och det känns som ett bra vårtecken :-) så glad man kan bli av lite grönska som är väg mot blomning!

Jag har egentligen ingen koll på hur man ska ta hand om orkidéer på rätt sätt men vad alla blomsterhandlare har sagt till mig (och det enda skötselrådet som jag minns) är att vattna dessa sällanm och det blir väldigt sällan här hemma...

Stopp igen,10 timmars sömn & en skön Lördag trots allt

Igår kom som jag skrev tidigare mina föräldrar på besök och sov över här i natt. Igår blev det en sen kvällsdusch för min del eftersom vi & grannen hade avloppsproblem men jag kan bara inte lägga mig utan att ha duschat på hela dagen så även om klockan blev efter tolv så var det ett måste.
men när jag sedan skulle kliva ur badet så var det som att sätta ner fötterna i ett fotbad istället för hela golvet var översvämmat med vatten ca 6 cm över HELA golvet! så avslooppsprpblemet var inte helt löst med andra ord.
Kunde ju inte göra så mycket åt saken eftersom klockan var sent men på morgonen ringde grannen på och hade fått samma problem. En lite små rolig sak var iallafall att han berättade att han hade fått upp något som liknade bebis bajs ur hans avlopp, och mamma hade spolat ner Elwiras små kottar som hon gjort i blöjan i toaletten och de var väl förmodligen dom han fick upp! haha!
Nedanför oss ligger en optiker och de hade fått en läcka så det är något som inte är helt bra i rören här.
Men det kom iallafall en sån där stor bil nere på gatan som körde in rör från bilen in i våran + grannens toaletter och sedan blev det iallafall helt bra igen i morse.

Jag fick dock sovmorgon i dag och fick 10 timmars sömn i natt! så mycket sömn har jag inte fått på jag vet inte hur länge och det var verkligen hur skönt som helst att få ligga kvar i sängen och mysa med Ludwig medans mormor & morfar var ute och busade med Elwira.
Någon de hade träffat på idag trodde Elwira skulle fylla 3 år för att hon verkade så stor & duktig, fast hon får nog börja med att fylla 2 först ;-)

Mormor & morfar satt och muttrade lite besvikna när det började bli tid för dom att åka hem ikväll eftersom de inte ville lämna Elwira och Ludwig så klart.
 Det är ju lite trist för dom som har en bit att åka hit och inte kan träffa våra två små lika ofta. Minst sagt charmade av både Elwira & Ludwig har de iallfall blivit som vanligt men Elwira är verkligen så rolig och gör så mycket som man skratta högt åt och är så duktig så man blir alldeles häpen ibland. Sedan är hon galet gullig mot lillebror också och det för mig alltid lika glad. Ludwig har de såklart okcså bebismyst en massa med och nu har de äntligen förstått vad jag menat med att han är en vaken kille :-) men han somnade en liten stund idag faktiskt ;-)

Nu är det kvällsamning i soffan som gäller för min del. Ha en fortsatt mysig Lördagskväll!

Ludwig somnade i min famn idag så en liten powernap har han iallfall fått idag ;-)

Mormor & morfar,fredagsmys & stopp

Idag innan lunch kom mormor & morfar hit och kommer stanna över natten idag. Elwira var jättegullig när dom kom och kramade om dom, så gulligt! Hon träffar ju inte sin mormor & morfar jätteofta eftersom vi inte bor i samma stad men det märks att hon gillar när dom är här.
Vi hade en mysig dag fram tills ikväll då det hände något mindre trevligt, vi och grannen fick stopp i avloppen på toaletten, tänker inte gå in på några detaljer men det var vidrigt. Som tur var kom en rörmokare fort hit och fixade till det men sedan när han gått så blev det stopp igen hos både oss och grannen, men grannen hann ikapp honom och sedan blev det äntligen helt bra. Men sedan har kvällen fortsatt i städ och mer eller mindre "sanering" av toaletten...aldrig varit med om liknande.
Tyckte synd om Elwira som inte kunde sova eftersom rörmokaren+ en annan medarbetare och M sprang fram och tillbaka mellan grannens och vår lägenhet och toaletterna.
Jag säger bara att tur att mormor & morfar var här idag för annars hade det blivit smått kaotiskt här ikväll!
Hennes rum ligger nämligen precis på väg till ena toaletten och rörmokaren kom samma tid som det egentligen var läggdags för lillan och hon kunde ju självklart inte sova när de sprang & pratade precis utanför hennes rum.
Så det var en minst sagt trött Elwira som tillslut kunde läggas i sängen för att sova sött, finaste hjärtat. 
En favorit syssla är att bli iväg skjutsad i sin brio vagn och jag och M brukar putta iväg henne i vagnen emellan oss :-)

Har iallafall kunnat se ungefär halva Let´s dance och bakat lite gott ikväll och fredagsmyst trots allt :-)

Nya favoritsysslan- att bli skjutsad i sin brio stol i full fart :-)

Fniss och skratt :-)


"pootta" säger E och sedan blev hon kissnödig och gick på pottan

Pyjamastime! Mormor hjälper att sätta på pyjamas och elwira inspekterar så det går rätt till ;-)
matchar här i pyjamas från polarn o pyret


Världens snällaste stora styster, det är vår Elwira det!

Utvärdering: Sova själv & inskolning

Har tänkt lite på vad skönt det är att vi fått bra ordning på rutiner här hemma innan Ludwig kom till världen, det har verkligen betytt mycket.
Först och främst var det det här med att sova i eget rum som vi ville att hon skulle göra innan lillebror kom. Och det gick hur smidigt som helst, vi bara ställde in hennes spjälsäng i hennes rum som är vägg i vägg med vårat och där har hon somnat utan problem sedan dag 1. 
hade hon sovit kvar i vårt rum när lillebror kommit så hade hon förmodligen vaknat varje gång som han börjat grymta efter mat exempelvis. Så det var verkligen bra att vi tog tag i den biten i tid. innan sov hon i sin spjälsäng i vårat rum så som Ludwig gör nu. Sedan när hon var drygt 1,5 år började hon dock klättra över spjälsängen, men det är en annan historia som finns att läsa om här & här ;-) Men innan hon hann fylla ett så flyttade vi altså över henne till eget rum.

En annan sak som också var bra att vi gjorde var att vi skolade in henne på förskolan i höstas. Det gick också som en dans och hon älskade att vara där från första stund och hon får verkligen ut mycket av att vara där och utvecklas. Skulle kännas väldigt fel att bara ha henne hemma med mig och lille Ludwig alla veckans dagar.
Både vi & fröknarna märker ju hur bra hon trivs där och tror det är supernyttigt för henne att få vara där.
Känns som en bra kombination att både ha henne hemma och att hon får gå på förskolan tre dagar max 15 timmar per vecka.
Vi ville främst att hon skulle börja på dagis innan Ludwig kom så att hon inte skulle behövas skolas in i samma veva som när Ludwig kommit till världen, för det skulle förmodligen blivit för mycket för henne och det skulle säkert blivit svårare då. Med tanke på att hon bara blir äldre och mer medveten så kanske hon skulle reagerat hårt på att bli lämnad på dagis och se både mig och lillebror gå iväg exempelvis.
Nu har hon liksom "sitt" liv och ingenting har behövt "gå ut" över Elwira för att Ludwig har kommit till oss, det är jag verkligen glad & stolt över. 

Efter den här utvärderingen kan jag vi inte annat än vara nöjda- minst sagt över hur bra dessa två saker har gått, bättre än vad vi kunnat trott.
En klapp på axeln till oss och älskade Elwira som är så duktig  :-)


Elwira på inskolningen i augusti förra året- trivdes som fisken i vattnet från dag 1





Söt vit klänning i spets

Såg den här URSÖTA och fina klänningen på gina tricot för någon dag sedan. Den är mycket finare i verkligheten, svårt att se på dessa bilder... den är helvit och riktigt, riktigt fin!
Hade garanterat blivit ett köp om det inte vore så att jag ammar just nu :-)


Över gränsen?

Jag har inget emot skönhetsingrepp och liknande i viss mån. Att göra någon liten förändring tycker jag inte är någon big deal. Folk går ju och sprutar in botox här och där på lunchrasterna och celeb- mammorna läggs ju nästan in på på någon klinik innan de knappt kommit hem från BB ungefär. Är egentligen helt sjukt hur accepterat allt har blivit.

Jag älskar skönhet och tycker det är okej att exempelvis fixa brösten eller "korregera" något annan man är missnöjd med men som sagt till viss mån. Jag kanske också gör något litet ingrepp i framtiden, vem vet.
Men att operera sig själv till att se ut som någon annan docka känns inte som någonting att sträva efter.
Tycker heidi Montag är ett bra exempel här, visst hon ser ut som en fin docka, en sådan man skulle vilja ha som barbiedocka som liten kanske. Men när dockan börjat leva blir det hela lite läskigt...

Alla gör ju som de vill men jag tycker fortfarande det är tragiskt att vara så missnöjd över sig själv att behöva operera sig så pass att man inte ser ut som den man är. Läste att Heidi höll på att dö då hon gjorde 10 (!!!) operationer på en dag av all smärtstillande läkemedel och att döden är ett för högt pris att betala i utbyte mot "the perfect face" (i graven....)

Vill-ha look i vår

Precis den här looken är så som jag vill se ut i vår och lite solbrända ben. tycker det är fint att kombinera spets till denim, ljus denim och vita & beiga krispiga spetsklänningar fastnar min blick på just i denna stund.
Hittade de perfekta jeansshortsen helt otippat på ellos, ser klockrena ut- lös passform och låg midja precis som jag vill ha det, ett FYND.
Det långa halsbandet är väldigt fint och den snygga ringen har jag varit sugen på ett bra tag. Ville ha den i svart i höstas men blev aldrig något köp och nu känns den här ljusa mer vår/sommar.
Bootsen tycker jag är grymt snygga, den höga klassiska varianten har jag alltid tyckt är en underbar modell men dessa lägre varianter är mer jag
den korta söta jackan är otroligt söt och älskar kedjan som liten detalj som samtidigt gör den tuff, lovely!
Det här är bara en av alla mina vill-ha outfits till våren ;-)



Kort jacka- Topshop
Vitt linne- H&m
Väska- proenza schouler/N-a-p
Boots- Acne
Jeansshorts- ellos
Halsband- Rebecca hos kyssjohanna
Ring- House of Harlow hos kyssjohanna



 


Städdag & formexmässan

Har varit och lämnat Elwira på förskolan nu och sedan är hon ledig igen från sitt älskade dagis.
Själv ska jag passa på att ha en tvätt & pysseldag här hemma som går mycket fortare när jag bara har lille Ludwig som fortfarande inte springer runt och stökar till ;-)

M:s familj är iväg på formex mässan so dragit igång i Stockholm idag men är inte ett dugg avis ;-) Hade framförallt varit kul att se Mateus! Måste vara svårt att inte bli inspirerad där.

Nej nu måste jag ta tag i tvätt och städ för tiden tickar på. hade dock varit roligare att inspireras på mässa just i detta ;-)

Babytalk!

Min finaste lilla kille är feberfri nu sedan lunchtid dag, så skönt att hans feber gick bort fort. Var ju vaccin sprutans "fel". inte alls kul när de är såhär små och sjuka, allt känns så extra skört då men han har inte direkt verkat påverkad av det förutom att han var lte smågnällig i natt och somnade sent i natt.

Batteriet till M.s videokamera har tyvärr gått sönder så jag har inte filmat någonting knappt sedan Ludwig föddes, det har jag lite små ångest över. Har glömt bort att se till att köpa ett nytt mitt i allt :-( Dyr är den lilla rackaren förmodligen dessutom.
Jag har låtit kameran legat över mikrovågsugnen (av alla ställen)
och det är förmodligen därför batteriet bränts för micron strålar och "stör" även M:s dator + headset när den sätts på (han har sitt kontor rummet brevid där vi har micron) så det är förmodligen den dumma microns fel och hade jag tänkt på det så hade jag så klart inte låtit videokameran legat där, men nu är skadan redan skedd.

Ska försöka bli bättre på att filma med min digitalkamera istället, bättre än inget. Har bara filmat Ludwig en gång med kameran och då var han 7 veckor gammal. Så jag kan "bjuda" på den filmen här och det var ju lätt som en plätt att ladda upp till youtube och klistra in här, att jag inte tänkt på det tidigare :-)

Här är iallafall den enda filmade sekvensen jag har på Ludwig. den första tiden går i rasande fart och det händer saker dag för dag och han känns redan så liten när jag ser klippet!

 Han har "pratat" såhär för fullt redan från de första veckorna han kom till oss, och han har den allra sötaste babyrösten! Men bortse från mitt gulligullande babytalk, låter såå larvig, ok? ;-)


Ludwg när han var 7 veckor och pratar på som han brukar göra med mig =)

Det mörka före det ljusa

Jag har mest kört med ljusa neutrala lack hela vintern och lite rött då. Förra vintern älskade jag svarta och mörklila lack. Häromdagen målade jag naglarna med mörkt lack i färgen onyx från mavala.
Passar på att köra mörkt lack nu innan våren är här för då vill jag ha ljusa lack & fräscha färger. Till våren blir det bland annat ett  lack från favorit märket essie i färgen mint.

Liten o varm

Ludwig somnade som han brukar göra numera runt niotiden men han vaknade runt ett och då var han varm och tog tempen direkt och den visade närmare 39 grader. Lill prinsen åkte på sin första feber efter 3 månaders vaccineringen igår så det slapp han inte undan.
När jag hade tagit tempen och tagit av han pyjamasen och endast satt på han underbyxor så hade han hunnit bli hur pigg som helst och ville inte alls somna som.
Sedan när han somnade så kunde ju inte jag somna för det känns alltid lite läskigt när de är små och sjuka och somnar, blir lite nojig och hade mest lust att sitta och vaka över min skatt.

Han vaknade senare på natten och då liggammade jag i sängen och somnade med han brevid mig i sängen.
Vet inte exakt när vi somnade tillslut men klockan var förmodligen efter fem så jag är sådär lagom pigg idag.
Sover inte bra med liten bebis tätt in till mig så jag har inte fått mycket sömn i natt. 
 Men ska försöka vila lite om om Ludwig somnar, vilket inte brukar höra till vanligheterna dagtid men kan hålla tummarna idag ;-)
Han har inte lika hög feber längre och är precis som vanligt så jag hoppas hans lilla kropp "jobbar bort" febern snart.

Önskar en fin dag! Kramar från oss

Liten & varm i nattens mörker





Dagen idag

Förmiddagen här hemma började bra och myste med mina två små och sedan var jag iväg på hår-analysen som jag skrev om igår. Tänkte skriva lite mer om det idag men nu är det sent och jag vill snart sova, så det får bli i morgon men jag är väldigt nöjd.

Tiden gick fort hos salongen och var där lite mer en en timme och innan han jag med en supersnabbis på stan för att spana in lite vårnytt som hastigast.
Var hemma till lunchen och fixade och donade i köket. Sedan tickade tiden iväg och det blev lite stressigt en sväng då jag hade tid hos BVC men hann med nöd och näppe, jag tycker det är pinsamt att komma försent...
Allt gick bra hos BVC idag och det känns väldigt "lugnt" med Ludwig eftersom han är en duktig liten kille han.
Elwira har vi skattat en massa åt här på eftermiddagen för hon Är så himla rolig med alla hennes miner och sitt "språk" känns lite som att ha en papegoja för man kan sitta och "träna" på ett ord med henne som hon försöker upprepa alla ord vi säger :-) och att hon dessutom har världens sötaste röst gör att vi smälter som smör både jag & M. Så himla fin och duktig är hon vår lilla Elwira som även hon växer i rasande takt.

Har nyss nattat Ludwig och nu kan jag nästan påstå att vi kommit in en bra rutin med att få han att somna till nio varjekväll, det är en perfekt tid för en lillprins som Ludwig att sova på tycker jag. Sedan vaknar han en gång på natten, amnar och somnar om- idealisk!

Nu ska jag lägga fram kläder till mig & lillan tills i morgon för då är det dagis tajm i morgon. Kommentarer som droppat in svarar jag på i morgon.
Natti natti!





3 månaders vaccin

Idag hade jag tid hos BVC igen och denna gången var det dags för 3 månaders vaccineringen som fick tas lite sent, eftersom han 3,5 månader nu men nu är är det gjort. BVC skulle nämligen ringa mig och boka tid men de missade det och jag glömde bort det, som tur var jag på det själv ochringde och bokade tid.

Två sprutor är det som tas vid 3-månader och lite ont gjorde det allt tyckte Ludwig men det gick över på någon sekund när BVC tanterna pysslade om med två plåster, ett blåster var på de finaste goa låren :-)
En del kan behöva lite alvedon efteråt men Ludwig verkar fortfarande må som vanligt och är inte kinkig det minsta efter vaccinet, skönt. Fast peppar peppar måste jag alltd säga...

Han vägde nu 6690 och är 64 cm lång och han växer så fint så på sin kurva. Skönt att veta att jag kan fortsätta som vanligt med amningen som fungerar utmärkt för oss.

Känns som om det bara var någon vecka sedan vi kom hem med Ludwig från BB! ludwig är en minst sagt glad och stark liten kille. det är full action i babygymmet och på något sett lyckas han snurra runt i cirklar och faktiskt ta sig någon vart :-)
Att kunna ha honom i soffan själv ilängst in i stora divanen, - den tiden är nu förbi eftersom det finns risk att han lyckas rulla ner. 

Han är framförallt VAKEN! Inte bara vaken på det viset att han är "med" och pigg och följsam i blicken, det har han länge varit- sett stor & duktig ut redan från start :-) 
Att greppa saker och hålla i och leka med allt möjligt är favoritsysslan vid den här åldern han är i just nu.
 Vissa dagar somnar han när jag lägger han samtidigt som Elwira får sova sin lunch-nap men det är inte alltid. Förstår inte hur han orkar vara vaken när han är så liten men han verkar inte må dåligt av det och är sällan kinkig eller så. till kvällen kan han börja gny lite innan sovdags men det är inga konstigheter och efter bad (några dagar i veckan), pyjamas och amning så somnar han som en liten prins.
*Kärlek*


Två sprutor- två plåster på goa bebislåren :-)

100119

Gick en supersnabbis på stan idag innan jag var och fick skön & bra hårbehandling på salongen. Passade på att ta en "dagens" i all hast inne i en provhytt på vila  :-)

Topp- Vero Moda (ett kap för hundra spänn finns i butik nu)
Kjolen- En äldre sådan från laredoute
Skor- Scorett
Strumpisar- H&M
(pälsjackan hm trend+ halsduk Ralph Lauren)

En tid åt mig

Idag på förmiddagen är en tid bokad på en salong åt mig och jag ska få en hår & hårbottenanalys+en special inpackning/vårdande och reparerande kur utvalt för mitt hår. Två behandlingar på en och samma gång med andra gång, lyx lyx!
Men välbehövlig sådan för mitt hår är inget roligt just nu och det är smått deprimerande när håret inte känns okej, det ÄR faktiskt som talesättet just nu "det hänger på håret" ;-)

Blir andra gången jag kommer vara borta från Ludwig över en timme men det känns som en lagom tid att vara borta från han innan längtan blir för stor.
Nu ser jag fram emot en skön behandling och M får ta hand om barn på förmiddagen medans jag ska NJUTA till max.

Föressten det någon som nämnde vardagslyx ;-)




Hårproblem & håranalys

I morgon ska jag på en Hår & hårbottenanalys, ska bli SÅ spännande! Jag har sedan väldigt länge velat gått på en sådan men inte vetat att det fanns något ställe här i stan. I Stockholm finns det så klart, men har liksom inte prioriterat eller kunnat åka dit senaste tiden och så hade jag mer eller mindre glömt bort det.
Men sedan häromdagen när jag kikade på hemsidan till salongen jag går till (väldigt sällan) här i stan och såg till min glädje att  de hade just den behandlingen.

Mitt hår är verkligen helskumt just nu och har noll koll längre vad jag ska använda för produkter och mitt hår känns som att det aldrig blir riktigt rent när jag tvättar det, det är inte alls trevligt. Håret känns flott på ett visst ställe i hårbotten och jag har aldrig haft fet hårbotten förut så förmodligen är det hormoner som spökar.
Har provat både dyra & billiga schampon men aldrig blir håret så som jag vill eller så som det var förut.
Det här är verkligen ett jobbigt i l-andsproblem, helt klart.

Efter graviditet och amning kan ju håret tyvärr påverkas en hel del.
När jag slutade amma Elwira så tappade jag extremt mycket hår i typ två månader och jag drog bort de största hårbollarna du kan tänka dig från hårborsten- varje dag! till och med M såg små chockad ut när han såg mitt hår.
Jag har nog inte hälften så mycket hår som jag hade innan graviditeten men har som tur är kvar håret på skallen utan kala fläckar som jag nästan trodde jag skulle få där ett tag...
får verkligen hoppas att jag inte kommer tappa lika mycket hår när jag slutar amma Ludwig.

Ska bli kul att komma iväg en stund i morgon och bli ompysslad och det känns väldigt lyxigt mitt i allt för mig just nu vill jag lova, men det förtjänar jag och hoppas att nu få bukt med problemen, att de ska kunna se vad det är mitt hår saknar eller behöver.





Favorit på tub

Såg att mitt favorit läppbalsam finns nu på tub, perfekt! Jag har bland annat använt Smith´s  burkar i flera år varje kväll precis innan läggdags för att hålla läpparna mjuka. Bra att låta ligga framme på nattduksbortet så man inte glömmer.

Använder aldrig läppbalsam på burk när jag är ute på språng för det känns väldigt ohygeniskt att stoppa ner fingrarna i en burk och sedan på läpparna... känns som bacillerna frodas i burken då... nej läppbalsam i stift format eller på dub känns fräschast att ha i väskan.

Smith's Rosebud Salve tub hos accessora


Reztart tävling!

Jag fick möjligheten att prova på Reztarts produkter och de har passat mig jättebra. Nu när jag har två småbarn i hemmet så  är det lätt hänt att slarva med mellanmålen men reztart har fått mig tänka på hur viktigt det är att behålla en jämn blodsockernivå för att orka hela dagen. Läs mer om vad jag tyckte om produkterna HÄR.

Jag har fått möjlighet att lotta ut ett startpaket från Reztart med mellanmåls/sportprodukter som endast innehåller naturliga ingredienser & har ett lågt GI. paketets värde ligger på 700-850:-!

Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att skriva DITT bästa må-bra tips!

Du får gärna använda bilden & länka till tävlingen om du har en blogg. Glöm inte skriva din e-mail adress i kommentarfältet.

Tävlingen pågår fram till den 25/1 Update: TÄVLINGEN NU AVSLUTAD



Ny vecka & andra bullar

Då är en ny vecka redan här och måndagar är lediga dagar för Elwira men i morgon blir det förskolan som gäller igen. Trodde hon skulle vara sjuk länge när hon började kräkas men det var som sagt rätt snabbt övergående och blev snabbt frisk dagen efter. Jag minns ju bara själv hur himla sjuka vi blev både jag och M förra året, kan faktiskt aldrig komma ihåg när jag kräkts så mycket och mått såå dåligt innan dess. Men den har vi förhoppningsvis lagt bakom oss nu.

Jag är så sugen på att baka matbröd, det är ju så himla gott men jag har ingen inspiration alls på den fronten, sötsaker är ju mer min grej. Har ingen receptbok med bröd heller men vet att det finns brödrecept i "A piece of cake" av Leila.
så där ur kanske göra något ur? Det får bara inte ta för lång tid, har ingen tid att stå och knåda hela dagen ;-)
Vanliga klassiska bullar skulle inte sitta helt fel... men försöker ju hålla mig med sötsaker i veckordagarna så det sista får bli till helgen ;-)

En trevlig tävling ska jag lägga ut här senare också! Hoppas alla fått en bra start på denna nya och härliga (?) vecka!

Kram

Hur snygga som helst

Åh vad dessa verkligen diggar dessa jeans som jag såg på söta Elsa Hosk i senaste numret av Elle! Är skar de
ljusbruna detaljerna i (skinn) och jag är inte säker men jag tror de kommer från Acne, kan inte hitta dom på deras sida men måste spana närmare efter dessa och se vart ifrån dom faktiskt är ifrån...

100117

Skönt att kunna gå ut i andra skor utan att förfrysa fossingarna nu när det inte är extrem kyla längre! Mina sköna overknee boots o mocka från La redoute använde jag idag.

Linne (amning)- H&M
Topp- New yorker
Tights- topshop
Overknee boots- La redoute
Halsband- Dogeared

Jag & mina två små denna söndag

Bjuder på en serie bilder på mig och mina två små som vi tog här framför datorn för en liten stund sedan. Inte lätt att få en skarp bild när två av tre rör på sig mer eller mindre hela tiden eller alla tre ;-)
Det var väldigt skönt att Elwira blev väldigt snabbt frisk och hoppas nu att vi övriga slipper åka på skiten hon hade.

Nu ska vi fortsätta söndagsmysa och äta lite gott! Kram o hej så länge :-)
 
Storasyster är spännande och Ludwig gillar att ta tag i Elwira, och gärna hennes hår & då brukar E skratta =)


Kraaam lillebror! vet inte hur många kramar & pussar han får av Elwira var dag, hon bir mer och mer kramig med honom varje dag

Puss mamma! puss hjärtat!

Alla på Ludwig !

hmm vart sitter den kameran måste undersöka närmare ;-)

fniss =)


Jag & de två små finaste för en stund sedan

Slappsöndag & barnvagns spaning

Idag är det en riktig slappsöndag och jag fick till ochmed lite sovmorgon i morse då M tog Elwira och jag fick ligga kvar en stund extra, sedan ville Ludwig ha mat och ammade honom och sedan somnade vi om tillsammans en stund, så mysigt!

Elwira har "lärt sig" att det är riktigt kul att dra iväg en stol och sedan ställa den exempelvis i fönstret där hon kan nå saker själv och gärna riva ner dom, bushjärtat! Men hon gjorde det inget mer efter en liten tillsägelse, men nu vet vi att hon kan det om hon vill ;-)

Sitter just nu och spanar efter en liggvagn till Ludwig som jag kan ha om jag exempelvis skulle vilja åka iväg själv med Ludwig och inte ta icandyn. Skulle egentligen vilja ha en Bugaboo cameleon, den vi hade till Elwira men det känns väldigt onödigt att köpa den vagnen för att jag kommer bara använda den i max 4 månader, tills Ludwig kan/vill sitta upp. Sedan blir det att sälja den och förmodligen skaffa en McLaren, eller något liknande att ha som sidovagn i vår/sommar.

 Så jag tänker mig någon ganska billig variant att ha lite som "slit o släng" vagn ett tag.
Vet bara inte vad jag ska välja för någon, vill ha en lättstyrd men inte speciellt dyr. Hmmm ska leta vidare.

Kram!

Bra status just nu

Vågar nog påstå att Elwira är helt frisk nu och att det var något ganska kortvarigt skit hon åkte på, som tur var.
Hon åt som en liten häst ikväll (som vanligt) men blev lite tröttare än vanligt till kvällen.
Jag och Marcus har mått rätt illa hela dagen men det är inget som brutit ut (än?) men hoppas verkligen inte det drabbar oss för jag kan bara inte bli dålig när jag har Ludwig dessutom...

Jag har iallafall nyss tagit en skön dusch och sitter i mjukiskläderna och skönaste shepherd tofflorna och snart blir det filmmys. Eller som M sa till Ludwig: " Ska vi ha videokväll sen Ludwig" sött :-)
Jag har laddat med Morotsstavar, chips & dipp och är redo för kvällen nu om ett par. Vi ska se Sherlock Holmes som är en av filmerna jag vill se just nu, tycker den verkar bra.

 Fortsätt att mysa de få timmarna som är kvar nu av denna Lördag, det ska vi göra- Kram!

Sherlock Holmes blir kvällens film strax


Vinterkräkan?

Fredagsmyset till kvällen hann knapp börja i går och en liten stund innan vi skulle äta började Elwira bli lite gnällig men jag trodde det berodde på att hon var hungrig och kanske lite trött.
Sedan när vi satt oss för att äta så ville hon inte ha maten och stötte den i från sig och var rätt sur och så satt hon och började hosta mellan varven och lät precis som om hon fått något i halsen.
Lät precis så som man kan låta själv om man fått något som fastnat lite lätt och irriterar Men sedan helt plötsligt från ingenstans så började hon kräkas, helt otippat.
Sedan kräktes hon två gånger till efter det lite senare. När hon inte hade kräkts på ett tag så kollade jag tempen och hon hade då 38.5 så hon fick ett svalt bad.

Elwira blev bättre rätt fort dock och sov hela hela natten men är inte helt 100 riktigt så vi tar det lungt här hemma idag. Ska strax gå ut en sväng med Ludwig för jag känner att jag måste få lite frisk luft.

Kram o hej!


Lagar mat & fredagsmyser

Står just nu med laptopen i köket och fixar kvällens middag som snart är klar. Älskar att laga mat som jag blir sugenjust nu och göra det som faller mig in för stunden.
Snart blir det färsbiffar med fetaost, klyftpotatis & lite morötter och sås till - himla gott och framförallt så är det lätt fixat!

Elwira springer runt här hemma och leker &  Ludwig sitter nöjd och glad i sin babybjörn stol och myser.
Jag har tänt ljus här hemma nu, är så mysigt med det gäller att tända dom på ställen där inte Elwira kan komma åt dom, annars kan det bli farligt.

Är lite sugen på att göra min goda kola som jag nästan förätit mig på hela julen.. vi får väl se om jag hinner och orkar senare.

Kram

klyftportatisen innan den fick åka in i ugnen



Super fräscht omslag

Var omöjligt att låta bli att köpa nya numret av Elle med superfräscht omslag med snygga Jennifer Aniston på.
Jag blev verkligen helt såld-underbart omslag! :-)
Tycker Jennifer Aniston är riktigt snygg och ett exempel på lyckade skönhets operationer för hon ser naturlig ut.
Även nya numret av mama har dumpit ner här i lådan. Nu har härlig läsning som jag ska ta mig lite tid och sitta och bläddra i till kvällen i soffan

Bebisbubbla & plundring

Snacka om att jag har noll koll på dagar och datum nu som mammaledig! jag trodde verkligen att det var den trettonde idag, var helt inställd på av någon anledning att knut var idag, fredag hmmm...
När jag tänker efter så sa fröknarna på Elwiras förskola att de hade varit på den stora avdelningen med de lite större barnen i Onsdags och dansat runt granen :-)

Satt och kikade runt på lite bloggar igår och undrade varför de redan hade julgransplundring och kollade på datumet och kom då på att det var ju jag som missat knut, inte de andra som var för tidigt ute, hihi!
Dagarna går verkligen FÖR fort och jag hinner ju inte med i svängarna och sedan lever ju jag i min lilla "bebisbubbla" och är inte riktigt anträffbar här på jorden alla gånger och det känns ibland som jag svävar i luften. Men ibland önskar jag att "bebisbubblan" aldrig spricker.....

Spelar väl egentligen ingen roll när man kör ut granen, vissa gör det direkt efter jul och det finns säkert någon som har sin gran ståendes året runt ;-)

Har som planerat plundrat granen idag på förmiddagen så det känns skönt att ha fått det gjort nu iallafall och dammsugit upp de sista barren :-) 

Önskar en fortsatt skön Fredag!

Bilder från i julas när Elwira hade på sig sin underbart söta jul klänning som fina kusin Edith sytt

leker för fullt och går runt med mammas armband, det är en annan favorit syssla hon haft sedan länge :-)

Syskonkärlek & barr

Ett måste numera i elwiras kvällsrutin är att natta Ludwig. Hon blir jätteledsen och säger "Udeee" och kan börja gråta om hon inte får gå och pussa honom godnatt innan hon bäddas ner i sängen för natten, så söt är hon mot lillebror!
Ikväll strax innan hon skulle natta Ludwig så gick hon bort till julgranen som fortfarande är kvar, eftersom vi satte upp den dagen innan julafton så är den fortfarande fin och jag tycker det är mysigt att ha kvar den iallfall till imorgon, tjugondag knut då ska jag se till att plocka ner granen och julstjärnan som är det enda som är kvar av julens pynt här hemma.
Hursomhelst, det jag skulle komma till :-) hon gick bort till granen och för första gången gick hon bakom den, hon har nämligen inte varit speciellt intresserad av den tidigare men det låg en julgranskula där bakom som hon upptäckte hade trillat ner så då var hon så klart tvungen att ta den.
Då märkte jag att granen verkligen barrade när hon stötte till den och så fick hon granbarr i hela håret :-)
sedan var det dags att natta Ludwig och han greppar ju saker mer medvetet nu och knipreflexen är stark och han gillar att ta tag i Elwiras hår. Hon har dock aldrig blivit sur på han när han gör det när hon är framme och ska gosa med honom, utan hon bara skrattar och tycker det är KUL :-)
Sedan var det bara för mig att dra fram dammsugaren ännu en sväng för kvällen och dammsuga upp barr som hamnat här och där efter Elwira "barrat runt" med barren i håren ;-)

Det är verkligen kul att se de två små och hur Ludwig blir mer och mer road av sin syster och ler alltid mot henne och tycker hon är sååå spännande och Elwira verkar tycka han är en kul liten filur! *syskonkärlek*

Roade små kids av varandra

Nöjd blick när Ludwig får en puss av syrran

Godnatt min syster- godnatt min bror! *Syskonkärlek*

After dagis

Nu har varit och hämtat Elwira på föskolan och kör lite "after dagis" med gott mellis och mys.
 Det var sista gången för just den här veckan och nu är hon ledig tills nästa tisdag blir det.
 Igår gjorde jag fruktsallad och blev sugen på att göra det även idag så det blev en smaskig sådan i dag igen tillsammans med smörgås. Är lika uppskattat varje gång :-)

Apelsiner, äpple, litchi, kiwi, sharon, banan, äpple, päron, physalis, kinesiskt päron,cashewnötter

Fruktsallad och smörgås med ost & fårfiol

Glad dagis tjej som mumsar glatt på mellis

Pappamys mitt i maten

Elwira har idag haft leopardkofta H&M, body fix, kjol tommy h, strumpisar pop och tofflor Robeez

Reztart

Innan jul fick jag möjlighet att prova en produkt som heter "Reztart"  som är en ny mellanmåls produkt gjord på enbart naturliga ingredienser och har ett lågt GI-värde. Sammansättningen, som är framtagen tillsammans med Lunds Universitetssjukhus, ger en jämn blodsockernivå och energi för att kunna prestera hela dagen.

När jag ser sådana här produkter så tänkter jag alltid att det är "säkert några bantningsprodukter" som inte intresserar mig men det här är altså INTE någon bantningsprodukt utan snarare ett mellanmål som sagt.
Att nyligen ha blivit två barnsmamma känns verkligen och nu känner jag att jag måste planera mina måltider mycket bättre för att orka med för utan mat kan jag bli på riktigt dåligt humör 8vem kan inte bli det ..?)

Jag har aldrig haft problem med min vikt men är väldigt beroende av mat, missar jag en måltid så känner jag av det direkt, framförallt nu när jag ammar så behöver jag massa mer energi.

Jag har verkligen fattat tycke för reztarts produkter för ofta måste jag få i mig något snabbt mellanmål när jag ska iväg eller liknande och ibland är det ju svårt att få tiden att räcka till att slänga i sig något och då blir det väldigt lätt att jag faller för några sötsaker istället...
Reztarts produkter hjälper till att hålla blod sockernivån på en jämn nivå och det är något som är viktigt att tänka på om man vill gå ner i vikt, annars så blir det lätt att man hamnar i den där "sockerfällan" som jag själv haft lite problem med.
ganska nyligen har jag även kunnat börja äta mjölkprodukter igen, utan att Ludwig verkar må dåligt av det. När han var mindre bara skrek han om jag hade ätit mjölkprodukter men när jag slutade så blev han hel lugn.
Så det var förmodligen bara något tillfälligt, till min stora glädje för jag älskar choklad =) 
"banana choc" är supergod och innehåller 131 kcal, vilket tydligen är lite för de som har bättre koll på sådant än jag ;-)

Kommer absolut köpa dessa produkter när de börjar ta slut och fortsätta använda dessa som mellanmål lite då och då när tiden är knapp. Bästa är att de enbart innehåller naturliga produkter.

En utlottning av reztarts produkter med ett värde av 650:-+ ett erbjudande att handla till ett reducerat pris! Priset kommer lottas ut på min blogg inom kort så håll utkik vettja! Mer info om reztart hittar du här

Reztart mellanmål i färdigdryck, bars och pulver att tillsätta i  exempelvis vatten eller smoothies


Reztart i pulverform har jag inte provat ännu men det låter gott att använda det i smoothies som jag älskar!


Jag kommer ha en tävling snart & lotta ut dessa produkter!

Jag och E & skavsår

Gjorde mammagrynsgröt till frukost idag som jag var så sugen på och lilla E tyckte okcså det var smaskens, med hemmagjord äppelmos till, gott!

Jag har nyss varit iväg och lämnat lillan på förskolan, brukar vanligtvis vara M som gör det men idag fick jag göra det och byggde om vagnen lite snabbt till singelvagn och lämnade en sovandes Ludwig hemma med pappa.
Mysigt att bara gå hon och jag, har inet hänt sedan Ludwig föddes :-)

Fick dock skavsår på vägen hem efter jag lämnat henne och det gör riktigt j*a ont. Försökte gå lute diskret på tå med vänstra foten så jag slapp sätta ner foten helt eftersom då gjorde det inte lika ont... men det kändes som folk kollade lite konstigt på mig & min gångstil då ;-) skavsårsplåster måste jag skaffa för huden har liksom "bränt" sönder, ingen vacker syn eller känsla...

M ska snart iväg här så det blir jag och Ludwig idag och ska få lite saker på "att göra-listan" gjorda idag.

ha en bra dag! kraam

(Update: tacka vettja compeeds skavsårsplåster!)


Vaken prins

Våran lille Ludwig är en minst sagt vaken liten prins! jag kan inte komma ihåg att Elwira var så mycket vaken som han är.
Redan från dag 1 så har han inte alls sovit speciellt mycket på dagtid men han sover på nätterna och det är ju det viktigaste! Den första månaden var jag dock i princip död eftersom han då somnade så sent ett tag då.
Känns som om det var nyss vi kom hem från BB och nu ligger han i sitt gym och ler, pratar och börjar kännas "stor"! han är verkligen en liten pratkvarn min lille kille, så mysigt när han "svarar på tilltal " på sitt lilla vis.
Han har världens sötaste "röst"! Tror jag har kvar en liten filmsnutt som jag filmade med kameran när han var lite mindre då han "pratade" jag borde ju ta reda på hur man gör för att lägga upp det som ett youtube klipp, har aldrig gjort det, men hur svårt kan det vara..?

 En nöjd och minst sagt harmonisk kille är han och han blir egentligen bara missnöjd när han börjar bli hungrig, men maten kommer snabbt fram så han behöver aldrig vara ledsen någon längre stund.
Han älskar när vi myser med honom och vi älskar mysa med honom med så klart =) Bebismys är det bästa myset!

Ludwig just nu i sitt kära gym :-) En minst sagt harmonisk liten kille är han

Nr 2 på pottan =)

Nu kommer lite sån där text igen som nog bara intresserar små barnsföräldrar ;-)
Idag när jag kom hem med Elwira efter att hon varit på förskolan så satte jag henne på pottan och då gjorde hon nr 2 bara sådär ! *duktig liten tjej!* Jag är inte jätte aktiv med hennes potträning och känne inte någon "stress" med det men har börjat sätta henne på pottan några gånger om dagen.
Funderar på om man kanske borde köpa potträningsbyxor och verkligen börja träna mer ofta och "intensivt" börjar man nu kanske man kan få henne torr till 2 års dagen? (E fyller i Maj) En såndär pottring från babybjörn som man sätter på toaletten men jag vet jag inte om det är för tidigt att börja med nu..?

Om någon har något tips på bra potträningsbyxor eller pottränings tips för den delen så är de välkomna :-)


Vår & sommar inspiration 2010

Plöjde igenom några av vårens kataloger som kommit den senaste tiden häromdagen och jag blev så glad när la redoutes katalog kom eftersom de brukar ha mycket fint varje år men i år blev jag BESVIKEN.
Inte alls speciellt många tilltalande plagg i år, som det brukar vara.
Igår tog jag mig lite tid och kikade på de stora modeskaparnas vår kollektionen som sätter trenderna.
Jag inspirerades och drömde mig bort i en mode värld för en stund :-)

Vårens
trender 2010 tycker jag avspeglar hur våren faktiskt är när den är som bäst. Det är ljust, det blommar ut och färger börjar komma tillbaka efter hösten & vinterns gråa färgskala.
Jag älskar våren och så även vårens nya ljusa trender som alltid piggar upp i mörkret. Det är som sagt kul att låta sig bli inspirerad och drömma sig bort till ljusare dagar och lättare kläder.
Det mesta börjar kännas lättare på våren och även att klä sig känns enklare när man slipper bylsa på sig så mycket och slippa gå frusen. Jag tycker bäst om att utgå från en ganska klassisk look med jeans och linne exempelvis att utgå från och sedan "plocka" från sådant jag gillar, trend eller ej.

Hösten och vinterns trender har ju varit ganska hård med mycket lack och nitar bland annat. Det tunga och ganska rockiga modet får stoppas undan för ett tag för att ge plats åt det ljusa och romantiska vårmodet som verkar dominera hos modeskaparna. Efter en överblick så syns det tydligt att det är en mycket feminin känsla över vårens alla plagg men "safari stilen", kakhi färgat och beiga toner syns också.

Kläder jag inspireras av till denna vår är bland annat;

* Romantiska klänningar & tunikor 
* Heels & flats i härliga färger
* Ljusa shorts
* Denim
* Ekologiska material
* Ljusa & klassiska plagg med en stark accentfärg
* Ett boho stänk
* Armband
* Khaki & beige

H&M släpper ju sin "The garden collection i Mars" och där har de verkligen lyckats, plaggen ser välarbetade ut och riktigt härliga. Jag är såld på hela kollektionen.
Asos brukar vara duktiga på att få fram snygga skor till bättre priser och färgglada sådana står högt på önskelistan till våren. Att kolla på bikinis kanska känns lite väl tidigt men det gäller att vara ute i tid eller hur ;-)


"The garden collektion by H&M" HELA kollektionen skulle gärna få komma hit på en gång ;-)
Luftiga plagg i den ljusa skalan. Den här toppen bara måste jag ha!

En underbar färgklick till klänning!*vill ha* undrar vilket material just denna är i?

Riktigt snygg jacka med fina detaljer


ljusa sköna linnen

Våga något nytt? som denna coola retro inspirerade playsuit i denim

Älskade jeansshorts, alltid så snyggt & lätt att matcha

Ljusa underdelar hör våren till

Blommiga & söta pjux från H&M


Vardagsfin med rosa ursöta sandaler med rosetter

Lys upp som solen med gula heels på vårfesten!

Diadem med ursöt blomma piggar upp vilken outfit som helst

Imponerande snygga bågar som passar de flesta plånböcker från H&M

Underbar bikini i snyggaste gröna nyansen med härligt blommmönster

Det är detaljerna som gör d e t ... den här bikinin har ALLT, och den bara måste bli min när den kommer ut i butik

*Allt ovan kommer från H&M förutom de gula heelsen samt de rosa sandlaerna, de är från ASOS)

Skira blommor

Många är duktiga på att sy, jag däremot hör inte till den kategorin. Avskydde syslöjden på högstadiet så jag lärde mig aldrig det där ordentligt.

Jag vet ju hur man gör, men sedan om resultatet blir bra är en annan femma ;-) Men hade jag kunnat sytt så hade jag gjort snygga fodral till soffkuddarna av det här underbara tyget med skira blommor. Formgivaren heter
Erja Hirvi, för Marimekko.

design online


Testing testing

Igår provade jag några nya plagg på Elwira som jag tänkt hon ska ha till förskolan nu.  Nya skinntofflor i skinn från robeez har inskaffats och dessa är väldigt lika bobux varianter och jag gillar båda märken lika bra.
Mjuka och smidiga och sitter bra på de små fossingarna.  Tycker dessa ljusrosa med små blommor på var riktigt söta och fina till våren. 

En hel fleece overall har jag letat efter med ljus och lykta men har varit omöjligt att hitta någon som INTE har luva. Molo har ju sina varianter men alla har Luva. Tycker de borde göra varianter där man kan ta bort luvan åtminstone.
Nu fick jag till min glädje den här fleeceoverallen av syster T som hon hittat i USA och den är perfekt. Blir mysig att sova i för Elwira i vagnen på förskolan. Och dagisfröknarna blir säkert glada då de slipper tvådelat.

Nya Robeez  tofflor i ljusrosa skinn med små söta blommor

Provar mysiga overallen

En söt liten hund sitter på elwiras nya fleeceoverall

Vardagen är mysig


Elwira blev superglad idag när vi lämnade henne på förskolan för första gången sedan hennes långa jul-ledighet. Direkt när hon kom dit var det full rulle på de små benen och hon märkte nog knappt att vi gick, fast vi sa hej då ;-) Är så skönt att hon är glad i dagis.

Efter att vi lämnat henne där så tittade jag och M på varandra och undrade vad vi skulle göra nu då när hon skulle vara där ett par timmar så vi tog volvon och körde iväg och kollade på barnens hus på bilbarnstol åt Elwira.
Hon behöver nämligen en ny stol och jag har mest kikat på nätet, men man måste ju prova och se dom i verkligheten också. Vi var på två ställen och jag märkte att dyrast inte alltid behöver vara bäst.
Bägge ställen som vi var på rekommenderade Britax highway och den kommer det förmodligen bli till Elwira som behöver en ny stol. Highway är mycket smidigare och har ordentligt med plats för benen än vad exempelvis multi- techen har. Alla försäljare vi pratat med har dessutom varit eniga om samma, att det bästa är att sedan byta stolen till en framåtvänd när det börjar bli dags för det än att ha en "kombi stol".
Vi måste bara åka tillbaka och prova highway i Land Rovers eftersom den har högre säten, men det ska tydligen inte vara några problem för man använder bara en slags kil då till insatsen.


Vi var även runt på lite andra ställen och åt lunch pasta buffé som lunch på la pasta. Sedan tickade tiden på och helt plötsligt blev det dags att hämta lillan på förskolan.
Det var en glad Elwira som vi mötte och det var lite komiskt då vi tittade på lappen som fröknarna alltid skriver upp hur mycket barnen ätit/sovit på.
På alla andra de barnen stod det "1" på som alltså betyder en portion mat men på Elwiras stod det "3" hihi det är såå Elwira som äter som en liten häst :-) blev så full i skratt när jag läste det, hihi!

Väl hemma igen så gick M iväg till jobbet en sväng och jag fixade mellis till mig och Elwira, vek tvätt medans Elwira sprang runt och busade. Hon brukar tycka det är kul att hjälpa till att plocka upp ren tvätt som jag sedan hänger upp, bra med en liten hjälpreda som inte alltid bara stökar till ;-)
Thaimat blev det till middag här hemma och sedan hjälptes vi åt ja och M med att diska, dammsuga, torka golvet (efter Elwiras spill) bada barnen, borsta tänder, på med pyjamas och sedan natta Elwira- ja de vanliga kvällssysslorna i vanlig ordning med andra ord :-)
Efter Elwira har nattats så är det ludwig som får all uppmärksamhet och nu ska jag göra en kopp te och några smörgåsar och sedan börja natta min lille prins.

En skön dag har vi haft idag och jag tycker vi är riktigt bra på att vardagsmysa jag och M, all ledighet tillsammans ÄR mysigt och det gäller att ta vara på tiden tillsammans tycker jag.
Är så skönt att M inte jobbar var dag, hela dagar och att vi faktiskt får ta del av bebis/barn livet bägge två tillsammans
Älskar mina två små & finaste M!

M myser med Ludwig, den lilla pratkvarnen I babygymmet ;-)

Ludwig i bilen

Lunchen- pasta buffé´- jag älskar pasta! syns det att M älskar oliver :P

Ludwig blev också hungrig efter vi ätit upp och här höll han på att äta upp hela handen innan han fick mat ;-)

Solen tittade fram på eftermiddagen, så mysigt! bilden togs ute hos svärföräldrarna idag

finaste killen är alltid nöjd när vi åker bil- min solstråle!

Allting är spännande och han är så söt när han nyfiket tittar med sina fina stora ögon

Alla de andra barnen hade ätit en portion men Elwira hade ätit tre =)

Finaste Elwira, nyss hemkommen efter dagis som här tar det lungt med en bok en liten stund.
Min lilla dagistjej har en tunika med rosa prickar från fix, jeanstights H&M, strumpbyxor & body lindex samt indian tofflor från bellino


100112

Mina rejäla doningar från Sorel har värmt mina fötter ännu en dag i kylan. Dessa har verkligen varit de bästa skorna när det varit som kallast nu.

Har varit lite dålig på att visa "dagens outfit" så dessa har nog aldrig hamnat på bild här på bloggen men jag vill lova att jag använt dessa flitigt ute i snön.
Inte de snyggaste skorna jag har men de varmaste iallfall. Kör inga kalla heels här inte och mina fossingar är så glada så i år ;-)

Fuskpälsen- H&M trend (som vanligt)
Mössa- Åhlens
sammets tights- Bik Bok
Boots- Sorel
(har strumpbyxor i ull samt klänning & kofta under...)



Packat, snyggt & klart

Igår fixade jag och donade med E:s plagg och packade jag iordning hennes kläder och sådant som hon ska på förskolan. Märkte även alla nya plagg med namnlappar med efternamn + telefon nr. Tycker det är finare att märka plaggen med lappar än att skriva med penna direkt på kläderna.  

Jag älskar verkligen Gunilla Axéns mönster "Moln" från Färg & Form som jag bland annat har bäddat med i svart och grått i Ludwigs säng.
En ny snygg rosa väska ur moln serien har Elwira nu fått som hon ska ha som "sovpåse" till dagis. Temat "moln"
 passar ju som perfekt till det :-) De små sover ju ute så i hennes sovpåse innehåller varma kläder i fleece mm.
Är helnöjd med väskan och den är lagom stor och rymlig och garanterat har Elwira den snyggaste väskan just nu ;-)

Påsen vi haft tidigare är riktigt snygg med motivet "brokiga" på men den har varit lite för lite och blivit rätt trångt med lillans kläder där i tyvärr. Men nu kommer den istället att användas som förvaring till henne blöjor på dagis eftersom det nu är nya regler från  och med i år och vi ska ta med egna.
Gympapåsen är en gåva och kommer ifrån innerum

Förra gympapåsen "brokiga" designat av Stina Wirsén och Anna Hörling. Från
innerum

Rosa Väska med Gunilla Axéns mönster "Moln" från Färg & Form

Väskan finns även i andra snygga färger =)

Förskolestart idag

Idag är det förskoledags igen för Elwiras del efter långt och skönt jullov. Hon kommer bli jätteglad förmodligen när vi kommer dit med henne idag för hon älskar verkligen att vara där. Tre dagar i veckan kommer hon i fortsättningen att få vara där nu från start idag.
M har precis gått iväg med henne för ett läkarbesök innan förskolan och det är alldeles lugnt och stilla här hemma just i detta och lille Ludwig sussar sött.

Jag ska äta lite frukost i lugn och ro nu först sedan blir det att sätta på sig varma kläder och bege sig ut på promenad ut i kylan.

Have a nice day!

Familjen Annorlunda

Kollade på familjen annorlunda när det gick sist och ikväll har en ny säsong dragit igång som jag sitter och kikar på just nu på fyran och fascineras och förundras.
 Jag vet då iallafall att jag ALDRIG vill ha det som dom, skulle för det första aldrig vilja eller orka. Inte ens om jag hade obegränsat med pengar och hade råd med hur många barn som helst och tid kan inte köpas för pengar.
Och familjen som bor på 95 kvadrat med 9 barn, det är ju mindre än vad vi gör med två, herregud vilken panik jag skulle få.
Älskar att vara mamma men till så många barn känns liiite för mycket. Skulle inte gilla känslan av att inte hinna med alla, M och sig själv?




Ull & en pyjamas från polarn o pyret

Elwiras garderob har blivit uppdaterad med lite nya plagg i ull. Polarn o pyret har skön kvalité som inte kliar när man har det närmast kroppen och värmer skönt ute i kylan.
Ull är ju ett material som har tendens att vara varmt på vintern och svalt på sommaren, perfekt med andra ord.
Ullstrumpor hade hon sedan innan men fått några nya eftersom de går åt, ullvantar (att ha under hennes vintervantar), En balsclava att bära under mössan så ingen kyla kan tränga in. 
Ett underställ att bära närmast kroppen i två delat samt "lager två" med tjockare byxor + jacka fick hon också.

Hon har även fått låna en heldress i ull med dragkedja från samma märke så nu är hon minst sagt laddad till förskolestarten med dessa sköna och funktionella plagg. Nu har jag bara kvar att märka dessa med namnlappar.
Bytte även hennes pyjamas (den röda med hjärtan) till den med små maskotar på, så söt! och den har istället knappar som är det enda som får sitta kvar på E ;-)
Blev ingen rea shopping idag, är ju synd att de inte rear ut deras ull-kläder eftersom de kostar, men jag tror de aldrig har rea på dom eftersom de säljs året om? synd att inte följande var på rea :P

Sockar, balaclava (väpnarhuva) och vantar i ull


Underställ (lager 1)

Underställ (lager 2)

Pyjamas med små pop maskotar tyvärr var inget av detta på rean.


Pistol 2

Acnes boots i modellen pistol tycker jag är grymt snygga. Har funderat många gånger om jag skulle "investera" i ett par, men nu är snart våren här och ett par svarta känns ganska onödigt att köpa just nu.
Såg nyligen att de fått in dom i ljusgrått med. Först tyckte jag inte alls de såg snygga ut men nu har de vuxigt i mina ögon även fast jag egentligen inte är så förtjust i ljust skinn.
Jag skulle vilja bära dom till just slitna jeans, söt blus eller skjorta och en oversized kavaj.

Pop pyjamas

Idag ska jag besöka polarn o pyret för att byta och spana efter lite andra kläder. Deras 30% rea pågår ju just nu men inget jag "fyndat" på (än?)

M köpte den här söta pyjamasen tidigare i veckan men ska byta den till en annan idag för Elwira kan inte ha pyjamas med dragkedja för de drar hon då av sig. Så en pyjamas med tryck knappar ska jag byta till idag :-)
Synd att just den här med hjärtan inte finns med det, för visst är den söt! (kanske till och med hamnat på rea nu?)

Supersöt pyjamas med hjärtan på från pop

Vardags fix & myshjärtan

Har varit trött hela förmiddagen idag men nu börjar jag piggna till igen efter lunchen :-)
Blir en pysseldag här hemma idag och ska styra med lite vardagliga sysslor som att tvätta och städa här hemma.
Har börjat förbereda lite inför Elwiras förskole-start som börjar igen i morgon. Måste lägga fram nya kläder som hon kan ha som extra där samt packa sovpåsen och märka hennes kläder.
Sedan har jag även några samtal jag måste ringa... ja nu har vardagen visst rullat igång igen efter den sköna julen märker jag. Men det är skönt att börja få saker och ting gjort såhär efter ledigheten också.

Nyss har vi myst lite i soffan och jag satt med Ludwig i famnen och då kom Elwira och ville också sitta i mitt knä. Ludwig håll på att känna och pilla på hennes hår och det tyckte hon var roligt :-) Sedan tycker hon om när man sitter och pillar i hennes hår så hon sa "meja" (mera) när Ludwig tog henne i håret, hihi =)
Vilka myshjärtan jag har

Nu ska jag göra iordning fruktsallad som även Elwira ska få äta till mellanmålet sedan. Så gott och uppskattat av både Elwira & mig. Sedan ska jag fortsätta med pysslet här hemma

Hoppas ni fått en bra start på veckan!






L O V E L Y

Höll nästan på att trilla av stolen här när jag fick syn på den här helt underbara och perfekta brödrosten & vattenkokaren i ROSA. Det här skulle pass mig som handen i handsken.  L O V E L Y !

Elwira, mitt bushjärta!

Ibland kommer jag på mig själv när det ploppar ut en hel del nya meningar från mig sedan Ludwig föddes.
Som exempelvis "Aj aj Elwira, ställ tillbaka Ludwig" sa jag idag då Elwira drog iväg Ludwig en bit när han satt i sin babysitter :-)
Senare när jag lagade Middag så fick Elwira en liten bit potatis under tiden och gick fram till Ludwig och stoppade in den en liten bit i hans mun och då sa jag  "Elwira, Ludwig vill INTE smaka potatis" fast han såg rätt road ut faktisk :-)
Det är SÅ roligt att kolla på Ludwig för han sitter med uppspärrade ögon och tittar på sin syster med en blick som ser ut att mena " Vad tusan STYR hon med?" eller så ser han bara SÅ road ut.
Det är ofta elwira kommer och vill "visa" sin lillebro något eller så går hon och hämtar något och lämnar hos han, såå sött!

Innan det började bli dags att natta Elwira så passade jag på att amma Ludwig innan och helt plötsligt blev det sådär tyst som det bara blir när hon håller på med något bus.
Gick och tittade efter henne och hörde att hon höll på att styra inne på toan och då satt hon på pottan med en pälsmössa på huvudet, halva pappret av toalettrullen ihopknögglad i handen och hade gjort nr 2 i blöjan kände jag :-) (jag undrar om hon gjorde nr 2 då hon faktiskt satt på pottan, för då är det ju framsteg på den fronten att hon vet att hon inte bara ska kissa där ;-)
Jag kunde inte göra annat än att börja skratta åt henne och hon satt och tokskrattade hon med! Jag ler bara vid tanken just nu, underbara bushjärtat!

Äldre bild på de två små & Ludwig är knappt 2 månader här. Elwira vill gärna "visa" sin lillebror saker och ting och här var det en bamsebok :-)


100110


Jeans- True religion (ullstrumpbyxor under)
Randig tröja- Bikbok
Kofta- H&M
Boots- Bronx
"
never ending" halsduk- Carlings


NAP SALE

En bland de lyxigare och dyrare reorna pågår hos NAP
Hade jag några slantar över skulle jag lägga vantarna på något jag skulle kunna använda i många år framöver. En enkel klassisk mössa i fint material exempelvis, finns ett par söta just nu.

Svarta skinnhandskar är så jag och använder det både höst, vinter och vår och ett par i lyxigt skinn med snygga detaljer på väcker ha behär, som dessa från Marlene Birger.

Shoppa solbrillor på nätet kan ju vara svårt om man inte har möjlighet att prova innan men pilotbrillor eller stora hollywood brillor är hursom alltid snyggt på de flesta.
Halsband i form av hjärtan tycker jag alltid är snyggt och passar vid alla tillfällen, vardag som fest. Ett hjärta från Roberto Cavalli? ja tack!




Net-a-porter

American pancakes med äpple,kanel & valnötter

Godmorgon! har sovit gott i natt så idag är jag en extra pigg & glad mama :-) Fortsätter njuta av mina finaste två små idag som alla dagar, men med lite extra mysstema innan lilla E börjar på förskolan igen kommande vecka.

När jag väntade Ludwig hade jag en bra & god tradition på söndagar då jag alltid gjorde pannkakor till frukost men det har inte blivit av sedan han föddes och har heller inte varit speciellt sugen.
Men idag fick jag suget tillbaka och kom och tänka på ett recept syster R tipsat om för längesedan på American pankakes.
Hade aldrig gjort det själv tidigare men det var busenkelt. Skillnaden på det här receptet mot det traditionella receptet är att det innehåller rivet äpple+ kanel.
Jag var SÅ hungrig förut och det blev en god & lyxig frukost som var minst sagt stadig. MEN jag måste säga att jag trots allt föredrar vanliga tunna pannkakor bäst ;-)

Receptet för ca 7 st American pancakes

3 1/2 dl Mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 rivet äpple
(lite socker)

Blanda ihop mjöl, kanel och bakpulver i en stor bunke. Gör ett "hål" i mitten av mjölblandningen och tillsätt ägg och mjölk blanda ihop.
 Bryn en klick smör i pannan och klicka ut smeten med en slev. Grädda på bägge sidor.

Dessa serverade jag med äpple, kanel,valnötter och lönnsirap (finns på exempelvis ica)


3 som myst denna Lördag

Ludwig älskar sitt babygym som han började få glädje av ungefär vid två månaders ålder, innan är det bara sådär spännande, är ju spännande att bara sitta på sina egna händer också ;-)
De små är verkligen lättroade och det behövs verkligen inte mycket för att göra dom nöjda. Elwira fick två stycken små väskor exempelvis i julklapp, men vad tror ni hon leker med mer? jo plastpåsar! Kan ju vara livsfarligt med just plastpåsar men hon brukar få leka med den minsta sorten en stund i bland, för hon gillar att gå och plocka ner saker där och gå och vifta på den där lilla påsen :-)

Skulle ta en bild på Ludwig när han höll på med sina små händer och röra vid leksakerna som hänger ner i babygymmet men hann bara med en bild på han och sedan kom Elwira som ni ser ;-) och Ludwigs ögon spärras upp när hon kommer och lägger hennes huvud på hans mage. Hon kan ju vara både smått hårdhänt och högljudd i bland och Ludwig kan ju inte annat än att bara ligga och se förvånad ut hihi!
Får se när Ludwig kommer klara av att rulla över på mage nu för han far runt i sitt babygym och förflyttar sig i en cirkel på något sätt och ligger mycket på sidan, en aktiv liten gosse är han :-)

M har jobbat idag men vi har haft det mysigt och varit ute en sväng i kylan, ritat med Elwira (som också började ÄTA på kritorna, hmm..) och sedan har jag varit hurtig och bakat, gott!
Till middagen när M kom hem så blev det suchi för min del, är beroende av det just nu, så gott

Ludde gymmar

Du & jag för alltid Ludwig!

Det tummar vi på säger Elwira :-)

Är beroende av sushi just nu

Lördagshälsning

Hej hej!

Mamma säger att jag inte får sitta här vid hennes dator egentligen men idag fick sitta här en stund och busa lite framför kameran. Jag blev föressten klippt i håret häromdagen, ett par cm så nu är det lite kortare men jag kan fortfarande ha tofs ibland när jag vill.  Jag hade ett spänne i håret förut som jag drog ut som jag brukar :-)
Mamma bakar idag, blir mumsigt att äta sedan!


Slängpuss!

Hej alla bloggisar & ni andra!

Bloggar lite här idag...

Stopp!

Ibland vill jag bara stoppa tiden för mina små blir stora för fort! Det gäller verkligen att njuta i NUET och jag vet att all ålder har sin charm. När jag tittar på Elwira så kan jag knappt förstå att hon nyligen faktiskt varit lika liten som Ludwig är just nu, men skillnaden mellan dom just nu är enorm. han blev REDAN 3 månader häromdagen och jag vill ibland kunna trycka på någon form av STOPP knapp.

Är så fascinerade hur fort de små faktiskt växer och utvecklas i rasande fart. Elwira är så roligt just nu när hon förstår så mycket mer och går att kommunicera med på ett helt annat vis. dessutom verkar vi ha samma humor hon och jag för vi kan redan skratta åt saker hon och jag ihop, är superkul! jag kan kolla på henne med en speciell blick och så börjar vi bägge skratta exempelvis, hihi!

Bebistiden går i rastande fart och jag tycker det är otroligt mysigt att ha min lille Ludwig här hos oss. Med två små här hemma så känns det som tiden går DUBBELT så fort. Det gäller att ta vara på varje sekund så gott det går.
Tänker på det jämt och ständigt, att försöka leva och njuta här och NU eftersom tiden inte kommer igen

1 dag gammal Ludwig

1 Månad

2 Månader

Nu 3 månader gammal och han är världens finaste och gladaste bebis i hela världen =)

Elwira är en glad liten storastyster och världens finaste tjej. På de två sista & nya bilderna matchar de i sina snygga Ralph Lauren tröjor.

Vårsöt

Åh sådana söta och fina klänningar jag fick syn på inne på topshop. helt i min sma. Älskar söta små klänningar och de ger mig verkligen lite smyg-vårkänslor just nu. Tröttnar jag på att det känns "för sött" så är det lätt fixat med lite "hårdare" boots till för en rockigare look.

Topshop

Let´s Dance 2010

Ser verkligen fram emot kvällens första avsnitt av Let´s dance som drar igång i dag! Sedan Idol slutade har jag ju inte haft något att följa på TV:n ;-) Ser ju nästan aldrig på några TV.program men framför idol & Lets dance sitter jag alltid bänkad.
Men iår tycker jag att listan på årets deltagare är rätt trist faktiskt :-( Gillar dock Claudia Galli, Agneta Sjödin, Molly Sanden och Elin Kling. Undrar vem som blir favoriten i år, kan ju bli någon hel otippad :-)

Tycker hursom att det är mysigt att ladda upp med lite extra godsaker & tända ljus här hemma för att sedan krypa upp i soffan med Mys-Ludwig och M. Längtar redan till fredagsmyset ikväll!

Påpälsat ute i kylan

Började känna mig lite småförkyld i går och jag brukar känna av det i ögonen först eftersom jag bär linser och då blir alltid ögonen irreterade. Är lite småsnuvig i dag och varit riktigt trött i huvudet hela dagen men blir ju inte piggare av att sitta inne så jag tog en promenad med de två små efter lunch idag.

Det är verkligen riktigt kallt ute men jag älskar det, är ju så mysigt med massa snö och att vi äntligen fått en ordentlig vinter, men kallare än såhär får det gärna inte bli ;-)
Jag promenerade i min "standard" outfit utomhus numera; pälsvästen, bootsen, jeans, mössa och handskar och under varma strumpbyxor och tröjor i ull & cashmere, det gäller ju att klä sig varmt för annars är det mindre kul att vara utomhus. Invigde nya varma halsduken i ull från Ralph Lauren idag som syster T "köpt ut" åt mig från USA. 

Häromdagen var jag på "möss-jakt" till Elwira, vi behövde nämligen en rejäl och varm mössa som både skulle vara vind/vattentät och funktionell och gärna snygg.
Just nu har hon två dubbla mössor som värmer bra, men de är inte i något praktiskt yttermaterial som passar till dagis, har ingen lust att behöva tvätta varje dag.
 Jag var runt i ALLA barnbutiker i hela stan och hittade en mysig variant på pop, men Elwira hamnade lite i en mellanstorlek på just den mössan så den fick jag tyvärr skippa. Sista butiken jag var inne till (Strands) hade precis vad jag sökte,och är helnöjd. Superbra att man även kunde justera den bak i nacken. Råkade så klart ta just den mössan som hade ett litet fult märke på sig som jag upptäckte när jag kom hem, så idag gick jag förbi och bytte till en hel och fin. 

En rent ut sagt påpälsad mama i kylan ;-)

Den här fransväskan i mocka använder jag varje dag då jag är på språng. Den innehåller allt jag behöver; blöja, våtservetter, vattenflaska, nycklar, plånboken, läkerol, läppbalsam och htc:n

Elwira är varmt & mysigt klädd i vagnen i ull & fleece kläder under mysigaste overallen från Molo

Nya mössan som är riktigt varm och kommer från ellte, blir perfekt till förskolan som börjar snart igen för E:s del

Love denim

Gillar den här stylingen från H&M! Kanske skulle få på M en jeansskjorta i vår? snyggt under en skön kofta exempelvis, eller som här med en hoodie över för en slappare stil.
Jag bara älskar den här jeansskjortan som tjejen har på sig här, verkligen så snygg! tightsen med för den delen



Blaskor

Förut köpte jag ofta skvallerblaskor och fredagstidningarna till expressen och aftonbladet varje vecka men sedan tröttnade jag på allt skvaller men ikväll ska jag gotta mig i dessa tidningar, får hoppas de inte blir olästa som alla andra tidningar och vår kataloger som kommit...

Tycker föressten det där bonde-paret på framsidan av "Fredag" är så söta ihop, kul när det klickar för vissa människor under lite anorlunda förhållanden i tv och sedan fortsätter fungera när tv kamerorna är avstängda


Prima ballerina

Har målat naglarna i Essies lack "prima ballerina" nu på Lunchen. Elwira sover alltid efter lunchen och det gör hon även på förskolan så jag försöker behålla samma rutiner här hemma också.
Började även lägga Ludwig vid samma tid, men till en början ville han inte sova då men nu somnar han nästan alltid i Emmaljunga vagnen som vi har här hemma.

Är skönt att få ungefär en timmes lugn och ro då jag bland annat hinner fixa naglarna som nyss då ;-)
Älskar verkligen Essies lack, de och O.P.I tycker jag gör dom absolut bästa lacken.
Snart vaknar de små så nu ska jag lägga fram våra kläder och göra mig redo för att gå ut i kylan.

Essies lack "prima ballerina"

Snabb & god laxpasta

Laxpastan jag gjorde tillsammans med syster här hemma igår var riktigt lätt att slänga ihop och gick på ett kick.
Mat som går lätt att göra men smakar gott är ett måste här hemma de flesta dagar.
Både Ludwig & Elwira åt dessutom mycket av den här enkla varianten.

 
Laxpasta för ca 3 personer

pasta, t ex grön tagliatelle (vi använde vit & grön)
1 gul lök
 Smör
2 dl Ekologisk Crème Fraiche
1 krm vitpeppar
100 g rökt eller gravad lax (vi använde gravad)
1 dl färsk, finhackad dill
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken. Fräs i Smör.
Tillsätt creme fraiche och peppar. Låt koka upp. Skär laxen i små bitar. Rör ner lax och dill i såsen. Servera med den nykokta pastan.




Nyårsgåvor till de små

På Julaftonsmorgonen fick både Elwira & Ludwig ett varsitt paket, Elwira fick denna väska från Micki. Ludwig fick denna söta Bukowski kanin med hans namn broderat i svart som syntes på bilden här, hur sött?
Direkt när jag fick hem den blev jag så kär i den att jag var tvungen klicka hem en likadan, fast en tjejflicka till Elwira också från Bukowski och med "Elwira" borderat i rosa. Så hon fick kaningen som fin nyårsgåva.

Ludwig fick en filt från Lundmyr of Sweden som är otroligt fin & skön, perfekt babyfilt. 
Filten är kabelstickad och känns lyxig.  Stilren utan att kännas "tråkig".  Är väl egentligen en sommarfilt, men fungerar jättebra innomhus just nu, så mysig att ha i Emmaljunga vagnen som han sover i här hemma.  
Utomhus ligger han ju i sin fina Molo overall, så där behövs ingen filt. (från lillamirakel)

Bukowsk ikaniner med "Ludwig & Elwira" broderat på köpta från minifolk


Filten från Lundmyr of sweden med söta texten: "Sov sött strålande vän mjuk är kvällen mot din kind Snart vaknar du i morgonsol och jag är här intill dig"

Sussar sött

Elwira sussar gott i sin säng just nu. Renbäddat och med nya fluffiga täcket som hon fick igår.
Älskar hennes röd/vit randiga påslakan som hon fått i present och kommer från polarn o pyret men som tyvärr inte säljs i butik längre. Underbar bomulls kvalité och blir inte sådär skrynkligt som vissa påslakan kan bli.
Hennes rosa ullfilt från Klippan har jag bäddat som lakan och värmer extra gott just nu.

Finaste lilla Elwira ikväll i sin nybäddade säng

Tre små här i dag & första klippningen

Utomhus är det riktigt kallt idag men här hemma är det varmt och mysigt denna trettondag jul!
Syster T & Viggo åkt hem för en stund sedan och timmarna har som vanligt gått alldeles för fort! kändes nästan som om de knappt hann komma hit förens det var dags att gå igen. Men tiden går i hundraåttio med barn i farten och det blir inte mycket stillasittande ;-) Stilla och väldigt nöjda var både Elwira & Viggo vid lunchen då í åt hemmalagad laxpasta som blev succe´ och även frukten efteråt var smarrig ;-)

Var så kul att se Viggo som tultade runt för fyullt här hemma. Var dock inga glada miner till en början då de kom hit eftersom Elwira gck och tog ifrån alla leksaker som han plockade upp och fick inte ha något ifred men sedan efter ett tag gick det bättre och det blev mindre sura miner när Elwira inte var lika "på" honom sedan.
 
T klippte även Elwira idag för första gången det blev några cm på håret. skönt att ha fått det gjort! vi satte in elwira på toaletter och hon fick bläddra i en bok och då märkte hon knappt att hon blev klippt ;-)

Var mysigt att träffa T&V idag även om dagen gick aldelles för fort. Hej o kram så länge!

Små små nöjda som äter upp de sista resterna av frukten medans vi plockar undan lunchen

Syster T, Ludwig och Viggo

kraaam Ludde!

Elwira var söt i sin Ralph Lauren kofta med hundmotiv på samt jeans tights från H&M

Viggo blir påklädd och är här på väg hem och Elwira "bjuder" på en burk med rosebud läppbalsam ;-)

Full action

Just nu är syster T på beök hät med Viggo och det är full rulle med Elwira och Ludwig i farten och lille Ludwig sitter i sin babysitter med stora ögon och studerar allt :-)
Det är julafton här hemma med kläder och prylar mer eller mindre över allt, superkul!

Jag får återkomma senare . Ha en fortsatt bra dag!


Mysigt i sängen

Elwira fick ett nytt ur mysigt täcke samt kudde idag som kommer från märket rättstart (köpt på barnens hus.) Hon fick det täcket & kudden som är lite mer exklusivt och heter så också. Det är verkligen riktigt fluffigt och skönt så det vill jag varmt rekommendera!

Elwira började klättra över spjälsängen när hon var nästan 17 månader gammal och innan det hände en olycka så tog vi bort ena sidan av spjälsängen. Sedan dess har det gått jättebra för henne att sova så.
Lite trist bara att det är ganska kalt i hennes rum just nu eftersom hon river ner och ut allt annars ;-)
Tanken är så klart att hon ska få en riktig säng, men vill inte köpa en bara för att utan hitta en fin också och det är ingen super brådska med det än. En vit är både jag och M överens om att det ska bli sedan



Eira

Gillar verkligen den här typen av armband som påminner om Littmarcks varianter. Eira är ett ny funnet märke som jag gillar skarpt. Gillar framförallt de släta armbandet som inte "känns ivägen" när man har småbarn och inte har alltför många löst hängande ting som bekant kan bli väldigt roligt att dra i ;-)



Eira hos Accessora


Ull is the shit

Nu när termometern visar näsan 20 minus så krävs det varma och funktionella plagg. Elwira börjar på förskolan igen nästa Tisdag och tills dess måste vi skaffat lite nya plagg som hon behöver. Alltid är det något!
Nu är det ullplagg som står högst upp på shoppinglistan bland annat sockar & vantar. En sån här ulloverall ska vi få låna av syster T och den kan jag verkligen rekommendera! Största storleken på overallernaär 86/92 men rätt stor och går att använda länge. Sedan är det två delade ull-set man får gå över till.

Ludwig har en sådan overall  fast i mindre storlek under sin overall så han har det varmt och skönt i vagnen.
Med ull underställ, fleeceställ och molo overallen så kommer Elwira hålla sig varm och skön utomhus utan att bli kall och känna sig som värsta michelingubben ;-)  



Ulloverall från polarn o pyret

Amning & morgonmys

Godmorgon!

Här hemma har vi haft lite morgonmys och Ludwig har också ätit frukost :-) Han vaknar nästan exakt samma tid på morgonen,runt åtta tiden, skönt att han inte vaknar tidigare än så.
Nattetid (runt fyra fem tiden) ammar han en gång och det känns som jag ammar i sömnen och han äter i sömnen och sedan lägger jag tillbaka honom i sin säng och vi somnar om som två stockar.

Är verkligen så glad att amningen har fungerat även med Ludwig för flaska är verkligen så mycket jobbigare.
När jag dessutom har Elwira så skulle det bli mer krångel. När man ammar har man ju alltid maten redo på en sekund, alltid rätt temperatur och en helnöjd bebis på nolltid ;-)  
Och så blir det oftast små "kräk- bebisar", en massa tvätt + att det ofta luktar... och så behöver man aldrig tänka på att ha med sig någon packning när man ska någonstans eller handla ersättning. Nää tack och lov för att jag har mat och att Ludwig är duktig och kan det där han.

 Jag tycker dessutom det är mysigt att amma för det är en speciell känsla att ha de små riktigt nära. Ludwig är så söt när han äter och sedan kan han sluta för en stund och titta upp på mig och när han får ögonkontakt så ler han sitt största leende och sedan fortsätter han att äta, hur söt får man vara egentligen! *Kärlek*

Frukost för Ludwig. Världens finaste kille, och se de små perfekta öronen :-)

100104

En slarvig knut i håret idag,det var längesedan sist ;-) men det blev lite kallt om öronen... blir mössa på när vi ska ut igen snart på lite ärenden, men nu är det dags för mellanmål för oss alla här hemma :-D

Skjorta i silte- h&m
Sammetstights- Bik bok
Pälsjacka- h&M trend
Boots- Bronx
halsduk- H&M

Ögon & kinder

Min sminkväska skulle behöva en uppdatering vad det gäller både Mascara och Rouge. Använder mest bara id- produkter så ett nytt rouge därifrån blir det. Mitt rouge är helt slut och likaså mascaran.

Marcara brukar jag köra några olika lite, alltifrån "budget till lyx" mina favoriter kommer från L'Oréal & Lancôme, men kanske ska prova någon annan nu..?

På högsta volym

När jag stod i köket och fixade ihop lite lunch förut så hör jag tv.n sätts på och sekunderna senare så dunkar lady gagas låt "bad romance" på högsta volym. Går till soffan där en liten Elwira sitter och diggar för fullt!
En till som gillar gaga här hemma ;-)

Jullovet går mot sitt slut & Ludwig 3 Månader

Idag skulle vi egentligen fått besök här hemma men det blev inte så idag men vi har haft en toppendag hur som helst! Har varit ute i friska luften ett par timmar och sedan har jag bakat både matbröd och pecan banana bread, riktigt gott. E var supersöt idag i sin vinterklänning från Ralph Lauren, hade tänkt hon skulle haft de i mellandagrana  men då hade hon ju tyvärr feber så den fick invigast idag istället =)

Elwira fick tag i en julgranskula idag när hon höll i en och så gick själva snöret som den hängde i sönder, men hon lät resten få hänga kvar =) Granen är ju fortfarade fin, eftersom vi satte upp och pyntade den dagen innan julafton aå den får stå kvar ett tag till, blir glad av att se på den =) det är väl "egentligen" den tjugondag knut man ska plundra granen?

Här hemma känns det inte lika sressig längre som det kunde var ibland den allra  första tiden med Ludwig och bra rutiner har vi helt klart fått, men Ludwig somnar fortfarande vissa nätter rätt sent men det gör mig inget och är inget större bekymmer, han är ju trots allt en liten spädis fortfarande och då "får" man vara vaken lite mer tycker jag.
Tror han gillar att vara uppe lite extra ibland, för storesyster somnar ju runt sju tiden varje kväll som en inbyggd klocka och då blir det helt lugnt och tyst här hemma och både mamma och pappas uppmärksamhet kan riktas helt och hållet åt bara honom, och uppmärksamhet är ju det bästa han vet =)
Han fyller dessutom 3 månader idag, stora lilla killen!

Elwiras jullov börjar gå mot sitt slut och snart kommer hon börja gå på förskolan igen, timmar i veckan fördelat på 3 dagar. Tycker det är jättemysigt att ha Elwira hemma men tycker det är viktigt att hon får vara på förskolan lagom mycket också.
När Elwira på förskolan så blir det fokus på Ludwig under tiden hon får sin dos av förskolan och Ludwig får sin dos av uppmärksamhet, det kommer blir toppen bra. I morgon hoppas jag på att vi alla kan åka iväg och åka pulka!


En julgranskula lossnade från granen när hon höll i den och skulle pilla på den och ser förvånad :-)

Elwira spanar efter julgranskulan jag sedan la upp u fönstret vid ljusen istället ;-)

böcker är alltid roligt

Myshjärtat!

"Vem sover inte?" av stina wirsen Elwira sover iallfall alltid då hon ska =)

Finaste tjejen myser i vinter klänningen från Ralph Lauren, body fix & strumpbyxor från pop  

Finaste killen ligger och myser i kläder från pop från topp till tå

Ludwig är idag 3 månader gammal


Slow...

Jisses vad blogg.se går segt idag, inte första gången men lika irriterande varje gång! Det ska gå snabbt och smidigt att blogga inte ta en evighet att skapa ett inlägg, det är ju ingen som har tid med det.

Jag tänkte lägga upp massor bilder, men det har inte gått något vidare att blogga idag så jag får väl försöka lite senare och hoppas på att det fungerar bättre sedan?

Fortsätt njut av denna härliga söndag, det ska jag göra nu *kraam*

Likheter

Det är är världens finaste farmor på bilden nedan när hon var liten flicka, otroligt söt! Jag tycker nog minsann man kan se likheter med våran lilla Elwira här. Vädrigt blond var Elwiras farmor här, men sedan förvandlades hon till en mörk skönhet istället :-)


Hallonröda chanel-läppar

Läpparna målades som sagt hallonröda både till julbordet och till vardags några gånger innan jul och sedan på nyår-tycker om den här nyansen. Hel- rött kan kännas så tantigt på något vis, men det finns alltid undantag  Fast har man lite mer färg på huden så är hel rött riktigt snyggt. 
Läppstiftet sitter där det sitter utan att smetas ut, det är faktiskt rätt lätt att måla röda läppar.


Strumplös tarzan

Elwira är ju känd för att slita av sig allt man sätter på henne men strumpor har nog alltid varit favoriten nr 1 att dra av! och sedan Ludwig kom så har hon haft dubbelt så roligt eftersom hon även drar av hans små strumpor!
vet inte hur många gånger om dagen jag sätter på Ludwig strumporna igen ;-)
Det är inte bara Ludwigs strumpor hon ragit av utan även lille kusin Viggo fick inte behålla sina när han var här på besök när Elwira var 1 år, kolla här ;-)

Vi kallar Ludwig för tarzan nu när han har på sig en bodysuit från molo som jag använder som pyjamas. Våran lille tarzan är dock lika glad oavsett om han har strumpor eller ej :-D

Glad liten Ludwig som precsi blicit bestulen på sina strumpor av Elwira

Sushi

Har varit sugen på sushi ett bra tag nu men aldrig blivit av att jag ätit det och det var jättelängesedan jag åt det.
 Brukar vanligtvis äta det ute eller när jag varit borta hos någon. men ikväll köptes sushi som jag glatt mumsat i mig ikväll. Äger dock inga sushi tallrikar. M är inte så förtjust i sushi så han åt kina mat.
Måste äta sushi oftare framöver,nästan glömt hur gott det är ;-) skulle vilja prova göra egen sushi någon dag men måste ta reda på vad det är för god soya restaurangerna serverar till?
Sushin kände jag blev ett perfekt avslut på årets första dag och lite senare blir det film-mys i soffan med mina killar, kan inte bli bättre.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Nyårsafton

Vad mysigt det var i morse att vakna upp till ett helt nytt år och skönt att inte vakna upp bakis ;-)

Igår firade vi nyår hemma hos svärföräldrarna samt med M.s yngsta syster+ sambo. M:s syster väntar nu sitt första barn så att fira lite mer stillsamt och avslappnat ute på gården passade oss bra som har två små kidz att se efter =)
det var dock lite läskigt att behöva ge sig ut på vägen när det är SUPER halt ute men väldigt bra att stora jeepen har fyr hjulsdrift som går att sätta på/av.
M skulle visa mig och satte på enbart framhjulsdriften bara för att demonstrera och vilken stor skillnad bilen gick då, kändes väldigt ostabilt då vill jag lova.

Farmor och faster M hade varit iväg och handlat god mat och lagat iordning och allt var som vanligt väldigt gott.
ostar, frukt, godis och nötter fanns också och mumsa på och jag mumsade glatt på av det mesta och Elwira fick smaka hummer som hon tyckte var gott och sa "meja", som betyder mera altså :-)

Vi valde att inte stanna över natten utan åkte hem och kom hem runt 11 tiden och det blev nytt rekord för Elwira att vara vaken så länge. Ludwig däremot var vaken och var med oss vid tolvslaget och vi satt och pratade om ditten och datten och spanade på fyrverkerier genom fönstret, så mysigt så =)
En trevlig och skön nyårsafton med god mat & trevligt sällskap fick vi igår.

God fortsättning på det nya året önskar jag er alla!

Mumsar på en pepparkaka

Elwira hade paljett-tights likt mamma sin igår samt klänning med knyt därbak från polarn 

Pappa busar med Elwira och gömmer något och Elwira säger "borta" och slår ut händerna =)

Faster Mallan hade gjort iordning all mat och bland annat den här fräscha mussel-salladen

Hummer, lax, ostron och musslor- mums!

supergod entrecote

Det bjöds på glass till efterätt med bland annat jordgubbar som jag älskar
"Gott nytt år & godnatt min lille prins! ser fram emot ett år med dig-PUSS finaste killen!"


Gårdagens nyårs outfit

Det blev en rätt slapp outfit till nyår i år, tunika och paljetttights. Fungerar liksom inte så bra att amma i ett tight fodral. Körde även på ett glittrigt pannband i lite fashion meets björn borg stil ;-)
 råkade dock få av mig det när jag tog av mig mössan hemma hos svärföräldrarna och det var rätt styrigt att få till någolunda så jag skippade det senare.

Tunika- Bik bok
Paljett tights- H&M
Over knee- La redoute
Glittrigt pannband- new yorker
Halsband- dogeared


      © Maria Risto