{ By JoHaN BüLoW }

Halloj halloj fredagskvällen!

Ännu en "sommardag" idag, helt uuunderbart ju! Skuttar runt här hemma och tror allt jag är lite härligt sockerhög, det blir ju så när man har massa godsaker hemma ;-)

Är inne på mycket lakrits just nu och min nya favorit lakrits är den handgjorda från Johan Bülow. Älskar saltlakrits och smaken jag har hemma nu är RIKTIGT smakrik med chili & tranbär.
Runt hörnet har vi en liten gedigen butik som heter Cornelias choklad på Vasagatan där jag köper dessa godsaker. Såg att lakritsen säljs på nätet också, bland annat här. Nästan ett måste att prova om du som jag älskar lakrits ;-)


STARK & god :)

{ SHOPPINGKVÄLL }


Halloj!

Har för bara en liten stund sedan kommit hem efter en shoppingkväll på stan som stängde 21 idag. Gick hem en sväng efter jobbet och sedan ut på stan för lite shopping. Vi bor såpass centralt man kan bo här i stan och dessutom jobbar jag på stan men går väääldigt sällan runt i butiker och strosar. Oftast blir det att jag spirnger in snabbt för att köpa det jag ska ha och snabbt ut. Blir väl så när man har barn också ;-)
Tycker också det känns fel att gå och strosa runt och shoppa med barnen, finns bättre och roligare saker att hitta på med dom. Dom tar jag bara med när det är snabba inköp. handla mat däremot är framförallt Elwiras specialitet ;-)
På nätet blir det dock en hel del shopping, men köper bara sådant som inte finns på stan.

Så ikväll har jag alltså strosat runt i butiker i lugn och ro på egen hand och shoppat loss, riktigt najs faktiskt och nästan lite lyxigt :-)
Liten besvikelse att H&M inte fått in All For Children kollektionen ännu.

Nu ska jag äta smörgås & te, ta en dusch, plocka upp shoppingkassarna och krypa till kojs om ett tag. I morgon är jag ledig, perfekt!

P&K


Den här bilden är ju så härlig :-)








{ ALL FOR CHILDREN }

Nu har All For Children kollektionen släppts hos H&M. H&M ger 25% procent av försäljningspriset till att skydda barns rättigheter i Bangladesh, mycket bra H&M!

Gillar kollektionen supermycket och det finns en hel del sött och fint. Jag går över till H&M idag då :)

Önskar en fin & solig höstdag som känns som sommar igen!


{ HELLO CUPCAKE! }

Vilken trevlig surprise jag möttes av när vi kom innanför dörren här hemma för bara en stund sedan, nämligen Leila Lindholms sprillans nya bok! Åh vad glad jag blev, blir perfekt till samlingen. Älskar Leilas recept och vackra bilder. Lite synd bara att formatet var mindre än de senaste böckerna.
Jag tror bestämt det blir till att testbaka något smarrigt ur boken redan till helgen då Ludwig blir 2 år nästa vecka :-)


{ MYSIGA HÖST }

Godkväll!

Nyss slagit mig ner vid datorn för min sedvanliga lilla datortid, blev dock lite sent idag var tvungen att fixa med halvtråkiga vardagssysslor först.
Kollat på Idol ikväll och tjejerna är ju sååå mcket bättre än killarna! Jag gillar verkligen Amanda och Moa, grymma tjejer. Jag är visst barnsligt förtjust i Idol.

Visst känns det som hösten smyger sig fram ganska sakta i år? vi har ju så fint och varmt väder och jag har inte fått den där riktiga höstkänslan ännu, men det är härligt med värmen.
Köpte idag ett par två delade mjukisdressar i velour som jag kommer mysa runt i hemma på höst och vinterkvällarna. På hösten blir det ju extra mycket inne-mys kvällstid nu är jag redo för massa mys med mina fina ;-)

Nu ska jag gå och sova och drömma om en solig uteritt i vackra hösten, det är en svårslagen höstdag :-)

Natti Natti


Mina Hunters på hösten med fleecesocka i är ett måste

{ KAVAT DEFENDER MED 50% RABATT }

Jag har kört med Kavat skor till Elwira och Ludwig som vintersko och har varit sååå nöjd med den här modellen. Passar perfekt på barnfossingar och det finns plats för tjockare ullsocka och håller värmen superbra! Bra att den är så lätt också.
Att dom är enkla att få på underlättar när det är  en hel del att klä på barnen vintertid. Går det inte tillräckligt snabbt ut hinner  man ju svättas ihjäl innan allt har kommit på plats ;-)

Ellos har just nu hela 50% på en valfri vara vid köp av 3 varor och då blir priset på dessa Kavatskor 324:-(!)
Är du osäker på vilken storlek du ska beställa kollar du Kavats hemsida HÄR och kollat på innermåttstabellen under produktbilden och läsa mer om skorna. Erbjudandekod: 245728

Tänk på att skorna ska vara 1,5- 2 cm för stora så tjockare socka och luft får plats + att barnet ska kunna ha kängan en bra bit in på 2012, vintern är lååång.


Ludwigs nya vinterskor- check! och för 50 % rabatt HÄR , vilket bra köp va :-)













{ SYSTRAR TRE }

Idag har vi varit alla TRE systrar på besök hos oss. Var roligt att få träffa min äldsta systers hela familj också en sväng och att barnen fick träffa varandra.
Nu ska jag förbereda lite inför morgondagen innan det är dags att sluta mina två blå. Lite mer bilder från dagen kommer och en tävling ska jag lägga upp i veckan som kommer.

Tack för idag!

K r A m I s





Jag ute på promenad i dag foto: syster R ;-)

{ MIDDAG PÅ TAKET }

Godkväll!

Ludwig började plötsligt kräkas tidigare idag efter vi varit och handlat. Vi hade varit i lekparken och var strålande och var så otippat när han plötsligt hade kräks, mitt lilla hjärta.  

Ikväll valde jag att hänga med ut på middag med några arbetskollegor på Karlsson på taket som ligger på 23:e våningen i skrapan här i stan. Det var trevligt och gott men valde att inte följa med ut, enbart middagen kändes helt lagom att hänga med på och sedan tillbaka hem till lille Ludwig som fortfarande sov och Elwira som syster R passade under tiden.

Ludwig sov ett par timmar och vaknat upp nån gång för att lite vatten och för ett tag sedan vaknade han och ville vara uppe och lekte som vanligt igen men sover sött nu igen, skönt och hoppas det bara var något tillfälligt med den där kräkan.

Tänkte få till en outfit bild och lilla E hoppade runt och ville vara med hon också som ni ser. Min roliga lilla tjej som sa "snygg du är!" till mig när jag satte på mig klänning till middagen ;-)

Nu önskar jag en fortsatt skön lördag! Nu avrundar vi kvällen med ost & kex jag och syrran, gott gott







{ FREDAGSMYS & RENSKAVSGRYTA }

Fredagsmys utan pappa har vi haft här hemma och gått bara fint. Mycket nöjda små idag som bland annat matat änder, besökt leksaksbutiken och så har vi varit och handlat, tvättat, lagat middag och kladdat ihop urgoda chokladbollar :-)
Gick även iväg med vardagsrumsmattan (ryamatta i ull) till kemtvätten, mycket skönt att få iväg den och nästa gång den rullas ut blir i huset!

Renskavsgrytan blev exra god med egenplockade kantareller och lingon till. De rårörda lingonen blandade ju Elwira ihop på egen hand och båda två var med och plockade i farmor & farfars skog ;-)

Nattade barnen innan åtta och dom slocknade direkt. Jag har suttit och kollat på Idol (såklart) och knaprat i mig Santa Marias tortilla chips i smaken SourCream & BBQ med gräddfilsdipp, så gott!

Nu ska jag ta en dusch och sedan bädda ner mig i soffan och kolla på webbtv och äta någon mer chokladboll.

HA EN RIKTIGT TREVLIG HELG!

STOR KRAM


Renskavsgryta är en enkel och god klassiker som jag älskar! Ikväll gjorde jag receptet ur Börje Salmings nya kokbok "Vilt med Salming" Hade pressad mandelpotatis till och  egenplockade kantareller & lingon, mmm!

Update:

Ingredienser till 4 portioner

  • 1 gul lök

  • 800 g renskav

  • 2 msk smör

  • kantareller

  • 2 dl vispgrädde

  • 5 dl viltbuljong

  • 2 msk messmör

  • 1 tsk timjan

  • salt och nymald svartpeppar

  • 3 msk rårörda lingon

Till servering:
Kokt potatis och lättkokta grönsaker,
exempelvis gröna bönor eller
ärtor.

Gör så här

Skala och skiva löken och bryn den tillsammans med köttet i en stor vid
panna. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn dem cirka 4–5 minuter. Tillsätt det till köttet.

Häll i grädde, fond, messmör och timjan och låt det koka ihop på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i lingonen men spar lite till dekoration. Servera med potatis och kokta grönsaker.

 


{ LEDIG NU & PAPPAFRI HELG }

Godkväll!

Känns som det var längesedan jag satt framför datorn nu :-) I gårkväll var jag riktigt huslig och fick ett ryck och kokade äppelkräm på kvällen av äpplen från huset, så härligt och gott!
Senare blev jag helt galet trött, kände mig helt svimfärdig och fick lov att lyssna på kroppen och somnade på två röda.
Var så skönt att vakna upp glad, utvilad och äta äppelkräm till frukost idag och vilken lycka för E & L :-)

Idag har jag jobbat men nu är jag ledig fram till måndag. I morgon ska jag köra fradagsmys för hela slanten och i helgen blir jag själv med barnen då M åker iväg. Händer ytterst sällan att vi är isär från varandra så det kan nog vara nyttigt också att få längta och sakna lite exra. Får besök i helgen och vi kommer klara nog klara oss bra utan pappa i hemmet ;-)

Kram!

ps. gjorde en tabbe häromdagen och råkade av misstag ta bort kommentarer istället för att godkänna dom :(



{ MOROCCANOIL }

Att använda olja till håret är fortfarande något nytt för mig men nu ska jag prova. Några få droppar i topparna/längderna ska göra visst vara susen för håret har jag hört :)



{ I EN MAKTLÖS SITUATION }

Såg och hörde en mamma idag som verkligen visade noll kärlek till sina små barn och betedde sig illa. Det var jobbigt att se och vågar knappt tänka på hur hon beter sig hemma mot sina barn. Den här familjen kan inte varit helt frisk ska jag påpeka.
Hade hon använt fysiskt våld hade man kunnat ringt polisen men vad kan man göra åt psykiskt våld som utspelar sig på stan också polisen?
Alltid lika obehagligt att tänka att så många barn råkar illa ut det får mig att gråta, oskyldiga små barn! Det finns så mycket sjuka människor.
Det var tufft att hamna i en maktlös situation som vi gjorde idag och jag ville bara ta med barnen hem till oss.  

Usch det här händelsen gjorde mig illa till mods och har kramat och pussat på våra två små extra extra mycket idag. Aldrig någonsin kommer jag trycka ner Elwira & Ludwigs självförtroende i botten och jag vill alltid vara den bästa mamman jag kan för våra små mirakel.


Kram till er fina

 


{ NOVA STAR ARMY & NYKLIPPT }

Hallå regniga måndag!

Visade ju aldrig vår nyklippta lille Ludwig förra veckan men nu så :) Han är extra fin nu i sin kortklippta frilla då hans hår var på tok för långt innan. Han har så tjockt hår dessutom så det var bara ett stort fluff.  Nu ser vi hans fina ansikte ordentligt igen :) Älskade lilla hjärtat.

Förra veckan fick han inviga sina nya Nova Star army byxor (länk) och blev direkt ett par nya storfavoriter. Ludwig själv hämtar bara dom nu när det är dags att klä på sig, hihi! Superbra med mjuka och fodrade byxor såhär års och att dom är snygga är ju alltid ett plus.

Nu är det hög tid att ta tag i dagen :)

Önskar bästa starten på nya veckan!


Nyklippt liten Ludwig i nya snygga army byxor , fina skinnjacka kan han ha sedan förra året och Timberland kängor på fossingarna

{ HEJ SÖNDAGSKVÄLL! }

Godkväll söndag!

Suttit och trixat och fixat med datorn och bland annat rensat massooor av bilder och lagt över till en extern hårddisk. Förstår inte att jag aldrig kan bli bättre på att  rensa bilderna direkt när jag lägger in dom! Jag vet att jag borde men ändå gör jag de inte *suck* (kan ha något med att göra för det är sååå trist ;-)

Men nu är iaf "evighetsgörat" klart för denna gång, mycket skönt!

Idag har vi söndagsmyst och varit ute i lekparken, matat änder och handlat och Elwira har hjälpt mig med middagen. Elwira fick välja vad hon ville och då blev det god lasagne med mozzarella och blåbärspaj :-)

I morgon hoppas jag få lite gjort ute vid huset igen, vi har målat sååå många lager färg i köket och har tagit tid (våra två små tar ju också tid) och det dröjde länge innan färgen verkligen täckte men nu tror jag det räcker med ett sista lager :)men fint blir det vilket är skoj.

Snabbisdusch nu och sängen sedan. Natti natti!


{ BUS & KUL }

Fick hjälp av min kära M att göra den här GIF animationen, kul! (Den syns va?) Älskade, stora lilla bustrollet och tänk att vi har ett till, lite yngre busfrö också :-)

Hoppas ni har en skön helg!
Här är det snart dags för Crème brûlée , lovely. 

VARMA KRAMAR FRÅN MEJ


Bus & kul :-) Tog dessa busiga bilder när hon provade nya fuskpälsen

{ AV SJÄLVPLOCKADE LINGON }

Jag och våra två små var ju ute och plockade lingon i skogen för ett par dagar sedan. Igår gjorde jag och Elwira  lingonsylt och en med rårörda, det blev så gott och sylten blev perfekt och Elwira var så hjälpsam och glad i köket, mycket mysigt.

Det är busenkelt att göra egen sylt på syltsocker! :-)


{ PÄLSVÄST (FUSK) }

Dessa två fusk pälsvästar är ju så himla fina! Har letat länge efter något längre variant och som ska känns helt rätt och en av dessa är jag kär i nu.
Tycker fuskväst är både snyggt, bekvämt och ett mycket användbart plagg. En av mina pälsvästar har jag faktiskt lagt ut på tradera, sååå en ut en in :-)

Update: oopps! glömde ju skriva vart dom är ifrån. På Asos. Här finns den vänstra och den högra


{ SOM BERGET }

Min toning i håret sitter verkligen som berget! minns inte ens sist jag tonade det men måste varit innan somaren (!) och det är fortfarande mörkt.
Har länge velat få det ljusare nu men väntat på att färgen ska släppa själv mer men nu funderar jag allvarligt på en avfärgning snart. Trött på att vänta mer nu! Kanske bara borde slinga det om jag för en gångs skull ska vara snäll mot mitt stackars hår. Vill inte ha superljust men gärna åt Elwiras hårfärg :-)

ÖNSKAR EN FORTSATT FIN KVÄLL!

 

 


{ DRAGON FRUIT }

Smakat drakfrukt tidigare? Det kunde jag inte vad jag minns iallafall ha gjort tidigare. Hittade denna läckra frukt på ICA och var så klart tvungen att prova.
Själva frukten har inte jättemycket smak och påminer om kiwi med kärnorna. Elwira och Ludwig smaskade glatt i sig skivorna jag skar upp men jag tyckte det blev lite trist då de inte smakade så mycket. Blandade istället ihop en froothie av andra halvan drakfrukt tillsammans med mango, lite hallon, en passionsfrukt och färskpressad apelsinjuice. Ludwig ville snabbt ha påfyllning i sitt glas ;-)

Det sa bara slurp så var det slut- mumsigt & fräscht var dagens mellis!


{ SALONG DALLAS }

Hade sådan tur idag att få en klipptid till Ludwig och lämpligt till dagisfotografteringen i morgon, hans allra första :-)
Sist han var hos frissan var i Maj (!) och det var verkligen såå mycket hår att klippa bort, ska egentligen inte vänta så länge mellan besöken, men så blev det.

Många frågar vart vi klipper våra två små och vi går till en jätteduktig frisör som heter Susanne och har Salong Dallas på stora torget här i Västerås. Hon är snabb, mycket tålmodig och har både film, massa leksaker samt två bilar som barnen får sitta i och bli klippta i. Ludwig var nöjd i den röda Ferrarin idag och fick en klubba efteråt som frissan bjussa på ;-)

Nu ska jag äta upp dom sista pannkakorna från mellanmålet med blåbär från torget och nypa socker, gudooomligt gott.

Trevlig kväll!



Dom här bilderna tog jag sist han blev klippt, men ska ta nya bilder inom kort :-) Idag klippte frissan lite kortare upptill också.

{ JORDPHURS }

Ser fler och fler som vandrar runt i jordphurs nu i höst och sett ett par (ofta dyra) i butik. Måste bara tipsa om att kolla på hästsportsbutiker om du letar efter ett par. Jordphurs känns helrätt i höst och jag är sugen själv på ett par.
Hööks exempelvis säljer sina billigaste modeller (i skinn) för 379:- och deras dyraste 829:- Coolt skulle det vara att pimpa dom en smula med lite nitar upptill! Jordphurs med nitar har jag aldrig sett, men skulle jag kunna tänka mig bära.
På Hööks finns även fodrade varianter och varmare skor som fungerar till vintern, även för icke- hästfolk.

"Gammal" häste tjej som man är måste man ju bjuda på riktiga stalltips ibland HÖ HÖ! där var jag väl rolig ;-D


Bilder: Hööks (länk)


{ KLIPPNING, IDOL & GOJI CHOKLAD }

Godkväll!

Sitter och kikar på Idol på webben med kära M som jag missat ikväll. Ludwig var världens piggelin ikväll (vart kom den energin ifrån?) och ville inte alls gå och sova men efter åtta så slöt han sina stora fina.
Jag klippte Ludwig ikväll när han var uppe, jag har aldrig klippt honom tidigare själv men han var så galet långhårig och såg ut som ett riktigt "fluff"!
Tänkte underlätta lite för frisören så det går snabbare där då hon slipper "fluffet" och nu bara kan klippa till det jämnare. Kommer ju (förhoppningsvis) gå lite snabbare också och kanske vi slipper myror i brallan. I morgon ska jag boka tid till honom hos bästa barnfrisören i stan.

Nu ska återgå till idol och smaska i mig lite mer goji + choklad. Jag vet man kanske inte "ska" äta sött såhär pass sent men nu ville jag det ;-)

Kramis & godnatt


{ MINI RODINI FAUX FUR }

Fuskpälsen jag beställde från Mini Rodini kom för ett par dagar sedan och provades ordentligt igår på eftermiddagen när vi ute och blåste såpbubblor. Jag tycker den är supersöt och tuff, passar verkligen Elwira sååå bra. Lite lång i ärmarna men gick vika lite snyggt.

Superbra att man kan knäppa den med en knapp till upptill när kylan kommer (på högra bilden är den helt stängd)
Elwira tyckte mycket om pälsen, våran äkta lilla fina i fusk ;-)


Elwira i nya fina pälsjackan köpt HÄR

{ NOA NOA MÖSSA }

Ohh det kan vara så att jag nyss köpt hem den mjukaste och sötaste mössan för i år till lilla E. Den HÄR (länk) sötsaken är tillverkad av 40% ull, 30% tencel och 30% modal, låter supermjukt och mycket lovande. Nu återstår att hitta en sötis mössa till lille Ludwig.

Den HÄR (länk) är ju också bara för bedårande och nästan ett måste till babytjejen, såå toksöt.

Har börjat spana på vinteroveraller till barnen också och har nästan bestämt mig för en variant nu... skönt att vara ute i god tid

;-)


{ INGEN MER FOGGY }

Moster M:s lilla fina vita Jack Russel blev överkörd för en vecka sedan :-( Verkligen jättesorgligt, blev så ledsen för M:s skull. Lilla Foggy var hennes lilla ögonsten tillsammans med sin son Hon jagade en katt ut på en väg, så lycklig var hon och hann inte lida om man ska se något positivt med tråkigheten.

Dom har begravt henne vid äppelträdet vid Lucas & Kajsa som var hennes mor & far. 9½ år blev lilla Foggy och hennes mor och far nästan det dubbla.
Så nu finns inte lilla rara Foggy längre. Jag kollade igår vid graven som dom gjort så fint vid med ljus och allt.

Elwira undrade vad det var för något och visste knappt vad jag skulle svara men sa att det var en grav som moster M gjort fint vid och tänt ljus och lagt blommor där. Hon nöjde sig (för en gångs skull) med det svaret. Går ju inte säga att hunden Foggy ligger där under jorden, då skulle det bli väldigt snurrigt i vår lilla 3,5 åriga dotters boll. Inget döden prat här som hon inte skulle förstå helt än. Runt femårs är det väl ungefär mer "döden frågor" kommer vad jag förstått det som, om det inte kommer på tal tidigare.
Läst någonstans att vid nio till 12 års ålder förstår barnen innerbörden helt att när man när man är död så är man det för evigt och kommer inte tillbaka. Hoppas vi slipper prata döden på länge och att döden inte besöker oss mer på många, många år.

Ta hand om dig och dom du håller kär ♥

Dom här två bilderna tog jag nu i somras och blev tyvärr dom sista


{ HAR DU SETT HERR KANTARELL? }

Idag åkte vi ut till gårdarna och M skulle visa mig "sitt" kantarellställe som han av en slump fick syn på igår. Han är inte direkt den som spanar efter spamp vanligtvis om man säger så ;-)
Hursom, vi åkte ut i skogen på fyrhjulingen men vi kom aldrig så långt som till hans ställe utan hittade massvis på vägen dit, överallt fanns det kantareller, helt underbart galet va det :-)
Jag plockade korgen vi hade med full (över 1 kg) på mindre än 15 minuter, hade kunnat plocka mer men fick inte plats.
När vi kom tillbaka åkte istället M och syster M ut iskogen med en mycket större korg som dom kom hem med helt full.
Vi hade aldrig sett så mycket svamp någonsin! Så nu har vi verkligen hittat en riktig guldgruvor med såå fina och stora kantareller långt inne i skogen där ingen annan går eller har den blekaste om, förutom vi nu och det är top secret ;-) Jag ÄLSKAR kantareller och vilket härligt hösttecken sedan.

Jag har även plockat över en liter lingon idag tilsammans med Elwira och Ludwig. Ludwig hade mest kul i vattenpölarna på stigen men Elwira plockade ett par deceliter. Hur nöjda och glada som helst i skogen var dom och har varit det hela dagen, våra små uteungar.
Innan Elwira somnade ikväll sa hon " Mamma vet du vad vi kan göja i mojon? Lingonsylt kan vi göja!" Åh mitt lilla stora hjärta, ja det kan vi göra nu.

Så skön ledig lördag vi haft det idag, skogsmulle familjen! :) Strålande solsken och upp mot 19 (!)grader ute.
Nu ska jag rensa klart sista kantarellerna innan läggdags. Ikväll längtar jag galet mycket till kommande flytt!

Hoppas du haft en fin lördag!
Kramar från mig


"Har du sett herr Kantarell, bor i enebacken? / Han kom dit i förrgår kväll med sin hatt på nacken / Den är gul och den är grann, passar just en sådan man / passar åt herr Kantarell bort i enebacken." :-D

{ HELNÖJD & HELTRÖTT }

Känns helkonstigt att vara tillbaka på jobbet nu efter att ha varit borta typ en månad! Det känns idag i kroppen efter ett sju timmars pass, inte van längre :) Men det känns bra att komma tillllbaka till min 50% tjänst som är som guld just nu för mig. Har även jättefina arbetskollegor som jag är tacksam för.

Idag hade vi gärna velat gått på premiären av Jägarna 2, men jag hade förmodligen somnat på bion så jag är glad att vi inte styrde upp det, hoppas vi kan få barnvakt en annan dag för den filmen vill vi verkligen se.
Vi har kollat på idol (såklart) och jag har mumsat i mig ost, kex och lite frukt, såå gott! M delar dock inte min passion och rynkar näsan vid doften av ostarna ;-)

M var ute i skogen och körde fyrhjuling en sväng idag och hade visst fått syn på en riktig guldgruva med svamp. Jag tycker det är gudomligt gott med kantareller så dit måste vi åka tillsammans med en korg & kniv i högsta hugg inom kort. Härlig höstsyssla!

Tvättade ett par maskiner tidigare men den torra tvätten får allt vänta till i morgon att bli stuken och vikt. Nu ska jag hoppa in i en dusch, skrubba hela kroppen och krypa ner i våran renbäddad säng och sova sååå gott. Trött är man när man drömmer i tanken om att sova, right? ;-)

STOR HELGKRAM!
Mitt fredagsgott i soffan








{ LITEN NR 2 BLIR STOR }

Om drygt en månad blir våran lilla, stora Ludwig 2 år! Jag var väl nästan nyss gravid, eller :-)  Jag bara gapar och tittar på honom med stora ögon och undrar hur han plötsligt kunde bli sååå stor?  Min roliga lilla kille, vill ju nästan att han ska förbli just min lilla kille för evigt ;-) Mama´s boy!

Älskade pratglada prins! Han är "så liten" men känns ändå så stor på något vis och lär sig så galet mycket nytt precis hela tiden. "Kan sälv!" som han säger "kan själv" heeela tiden och inte mycket vi får göra längre. Nu i somras lärde han sig räkna till fem och det imponerade på oss måste jag säga! ) Efter fem blir det svårare men han räknar ganska långt, fast i fel ordning då ;-)

Åh våran lilla skatt! Tillsammans med syster sin skapar dom finaste duon hemma hos oss, så fina ihop, Ludwig  & Elwira.

*KÄRLEK*



Ludwig här 10 månader

{ VACKER LÅT & STÄDAT KÄLLAREN }

Jag skulle söka efter en låt på youtube och "halkade" och fick höra den här underbart fina låten med vacker video. Aldrig hört den söta tjejen tidigare.

Ikväll har jag varit "bosatt" i källaren typ hela kvällen och pjuh! Det tar på krafterna att städa upp och sortera är helt färdig. Men nu underlättar det för kommande flytt, skönt skönt!

Kram o godnatt ni fina


{ LITEN FUSKIS }

En ny liten fuskpäls till Elwira har jag spanat efter ett tag. Saknade en liten päls till henne förra året då jag älskade hennes lilla leopäls hon hade året innan.
Vill ha en lite "finare" jacka utöver funktionsplaggen använda till vardags. Gillar att pälsjacka är så lätt att kombinera till det mesta.

Nu äntligen tror jag att jag hittat rätt och glad över att Elwira också valde samma jag gillade bäst. Jag satte nämligen Mini Rodinis två varianter brevid varandra och frågade vid två tillfällen vilken hon tyckte var finast och hon svarade denna bägge gångerna så det blev ju hennes val ;-)
Den HÄR andra varianten tycker jag känns lite för mycket, har svårt för sådant typ av flerfärgad päls. Så det blev alltså denna fina fuskis på bilden. Kjolen var ju supercool och söt den också !

Väntar på Elwiras nya pälsjacka från MINI RODINI


{ TRADERA }

Har börjat rensat här hemma och lagt ut en del både på blocket (mest kläder) och Tradera den senaste tiden. Har lite Tradera auktioner uppe nu och en del som avslutas om ett par timmar HÄR (länk)

Ska göra ett sista ryck inom kort och rensa igen och kommer säkert upp lite fler auktioner med. Spara, släng, ge bort och sälj är fyra "budord" i hemmet här för min del. För mycket saker samlar man förmodligen på sig ändå... men anstränger mig till den mån det är möjligt och har nog rätt bra koll på vad vi har och vad som behövs. M är "hamster" av oss två ;-)

Jag har även rensat ut bland Elwiras och Ludwigs kläder också. Ut med gammalt in med (höst)nytt!

{ FREDAGENS PÅ FORMEX }

Ooops, trodde jag publicerat den här bilden men icke, men bättre sent än aldrig då ;-) Här var jag på tågperrongen på kvällen innan hemfärd från Formex mässan, trött och förkyld men glad och nöjd med en mycket trevlig dag!


Jeansskjorta vintage, virkad klänning H&M och (lånad) Gucci väska. Boots på fötterna och fiskbensfläta i håret

{ WHEN I HELD YA }

Gick inte ladda upp några bilder här på bloggen igår, så trist när det inte fungerar som det ska.

Jag tycker det är skoj att Idol dragit igång nu igen, för då får jag en anledning till sita still och krypa upp i soffan med Marcus på kvällarna :-) Ser i princip aldrig på tv vanligtvis, förutom nyheter.
Igår var en perfekt kväll att titta på tv när det regnade ute, tända ljus inne, pringels och M under filten, supermys!

Älskar den här Moa från idol, hennes röst och så duktig låtskrivare och bara 16 år (!) finns ju många duktiga men den här minns jag bäst just nu.

{ SÄLJA HAMMERHEAD }

Godmorgon, sovit gott? :-)


Idag tänkte jag lägga ut våran Phil & Teds "Hammerhead" på Blocket. Älskar verkligen den här vagnen då den känns som den ultimata syskonvagnen bland de smidigare varianterna. Superstadig är den tack vare de två hjulen fram och så smidig att köra.

Den här sommaren har vi dock mest använt ståbräda ( Bumprider) eftersom Elwira mest vill stå eller gå själv. Har inte riktigt vilja sälja vagnen tidigare eftersom jag tyckt om den så mycket men nu är det hög tid.
En Urban Jungle singel kommer vi förmodligen byta till. Nej, dags att ta tag i den där annonsen nu då ;-)

Önskar en fin dag!



Update: vagnen är nu såld

{ BILDER: FORMEX HÖST 2011 }

På Formex finns det mesta och sååå mycket att titta på inspireras av. Dock kändes det inte som det var så jättemycket nytt sedan sist på inredningsfronten.
Jag fotade inte så jättemycket igår, men var heller inte helt hundra så orken fanns inte riktigt till så mycket som jag önskade. Men mycket trevligt hade vi ihop jag och Therese.

Mina absoluta favoriter bland inredning/hem/doft måste ändå vara House Doctor, IB Laursen, Affari ,Yankee Candle, och barnfavoriterna Rice och Sebra. Men det finns verkligen så mycket mer på mässan jag gillar men försökte gallra lite. Jag kommer återkommer med några favoritern bland barnkläderna.

Älskar kika på allt "piff" på montrarna som är lätt att inspieras av. Älskar dessa söta rosa anemoner och kontrasten som skapades med det söta i stålkorgen.
House doctor kudde
Mycket på samma gång! House Doctor har så mycket fin, personlig, modern och lite lantlig inredning. Stooor snygg lampa över bordet
Tjusig ljuskrona, också från HD:s monter
En stor barnfavorit hos mig, danska Sebra

Yankee Candles nya Limited Edition "spoonfull of sugar" i flera olika dofter luktade ljuuuuvligt!
Affari har alltid mycket fint


{ HAPPY MOMENTS }

Godkväll!

Idag har jag haft en toppendag tillsammans med Therese ute på FormexStockholmsmässan. Skönt att komma bort för en dag och inspireras.  Det är såå mycket att kika på och träffat flera trevliga och duktiga människor.

Skönt också att komma hem och jag har pussat på våra två små sovande skatter och min lite sörre skatt, M givetvis ;-)
Sitter och kikar på lite bilder från i sommras och vill ta tag i den där fotoväggen som aldrig blir av... det svåra är ju att välja ut bilder. Nästa gång när det regnar, vill jag ta tag i det. En vägg med happy moments på familj, vänner och våra två små villl jag ha när vi flyttat in i huset. Då tror jag att man känner rätt fort på vilka ställen det kommer passa bäst på. Älskar bilder som sprider glädje!

Nu känns en kopp te inte helt fel och ska spendera sista tiden av fredagskvällen i soffan, mys!

STOR KRAM!


Två sensommarbilder på Elwira & Ludwig, två små glada!

{ MYCKET }

Jorå jag lever, igen ungefär så känns det. Jag har varit riktigt dålig och åkte på världens migrän i tisdagskväll och i princip varit sängliggandes i 1½ dag. Kräktes hela tisdagsnatten och åkte även på en förkylning mitt i allt.
Känns även som det är mycket runtomkring på den mer privata sidan just nu där inte alla mår hundra och det känns tungt. Mycket som händer just nu, tuff period jag aldrig varit med om tidigare.

Övriga här hemma är friska och barnen ger den mig all energi, dom är fantastiska små liv som ger så mycket kärlek och jag vill bara ge dom allt. Är så otroligt stolt över våra små liv vi har fått!

I morgon ska jag åka iväg en sväng och vara i gott sällskap med söta Therese på Formex mässan och det har jag verkligen sett fram emot! måste få komma iväg på något roligt just nu.
Nu ska jag försöka styra upp vraket jag ser ut som nu för att kunna vistas bland folk i morgon ;-) En übersnygg väska från Gucci har jag till låns här hemma som jag tänkt ha med i morgon och jag får hoppas folk kollar mer på den än mina slitna ögon efter de senaste dagarns sömnlösa nätter. Det bortglömda håret, vad ska jag göra med det? Äh, med lite "skönhetssömn" i natt såå ska det nog bli lite bättre och lite kall gurka på ögonen :-)

Kram till er alla!

Ta hand om dom du håller kär


Jag och Elwira, hand i hand


      © Maria Risto