Min mobil har gått och dött

Igår dog min mobil helt och hållet, den har varit lite knas ett tag nu men igår så bara dog den och den går inte ens sätta på längre, har försökt få igång den på alla möjliga vis med det är hopplöst. Får se om det inte blir alltför dyrt att lämna in den.

Så länge har jag fått låna en äldre mobil som M hade, som är så ful men den duger att ringa från iallafall och det är väl det viktigaste.
M köpte en ny mobil för bara någon vecka sedan en "värsting" som har grymma funktioner och har bla 16 GB minne (!) ja riktigt najs är den, vill också ha! men lite för dyr enligt mig. Så själv får jag nöja mig med den skruttiga ett tag :) störande att ALLA nummer ligger i min döda mobil nu...

Den skruttiga till vänster är den jag får ha nu... men M har bara använt den ett fåtal gånger så den är ju som ny ;-)

Lördag

Nu ska vi gå ut igen och möta M och köpa lördagsgodis i mängder! mums!

Polo- Ralph Lauren
Kjol- H&M
Strumpbyxor- Falke
Stövlar- Don donna

Det blev en svan

Är jättenöjd över svan stolen som vi tillslut köpte, är verkligen helnöjd! Den är i whitewash men ser ljusare ut i verkligheten, bild nr 1 är mest naturtrogen.
 Jag gillar att den inte har två ut stickande "spett" längts ned som tripp trapp har, för det skulle vara en stor snubbel varning med tanke på vart våran stol är placerad runt middagsbordet.
En tillhörande sele är beställd för säkerhetsskull och en extra svart dyna ska jag också beställa hade jag tänkt.

Är hur nöjd som hellst och tror den här kommer fungera ett bra tag.


svan

Snyggt på andra...

Tycker det kan se snyggt ut att bära ett smalt pannband såhär, men frågan är om man skulle passa i  det själv..?
Har fått för mig att man måste ha rätt högt hårfäste för att passa i det... men jag kanske ska prova en dag

Bara vara

trots att man är mammaledig så känns det iallafall skönt med helg, att man liksom vet att det är det på något sett gör att man får en härlig helg feeling i kroppen.
Vi har inga speciella planer för helgen ännu, men det känns skönt att bara vara. Vill se filmen Australia ikväll, så det ska vi förhoppningsvis göra.
Igår hade vi en riktigt skön Fredag och det var nog mer behövligt än vad jag tror att komma iväg sådär ett tag, ibland behövs det inte så mycket.

Nu står Elwira mot mina ben, så det är dags att kila ;-)


Haft barnvakt

Elwira ikväll som varit så duktig och haft farfar som barnvakt ikväll. Hon var också duktig och åt så fint när farfar matade lillan, det är gott med mat tycker lillan, kul att hon är en matglad liten tjej :-)

Nasse fick hon av farfar som present idag, cute

M som lyfter upp Elwira(lite konstigt grepp med handen ser jag ;-), men här syns minsann de små gryna i underkäken!cutie

Jeanskjol

Kom på att jag lagt undan den här kjolen på gina tricot idag så innan jag och M gick och åt idag så gick vi in på gina tricot. Hann inte prova då, så jag chansade att storleken skulle passa och har provat den nyss och den sitter bra och är så skön. Sitter något löst i midjan, vilket jag bara tycker är skönt att den inte är för tight.
Den här lär bli favoritkjolen- absolut! Nu blir den perfekt med strumpbyxor till och när det blir varmare så gäller barbenta och gärna brunbrända ben till. Och den är kort, men inte för kort så man slipper gå och dra i den stup i ett.
 
Såg föressten inte såhär rufsig ut i håret på restaurangen promise, har bara tagit ut hårspännen och legat och jäst i soffan och då blir det alltid rufsigt ;-)


Underbara Fredag

Var riktigt trevligt ikväll att vara i väg och äta med M och  det var SÅ gott! åt så mycket att jag nästan rullade från restaurangen och jag är fortfarande så mätt :-)
Var längesedan jag och M var iväg en sväng på egen hand utan Elwira så det kändes lite konstigt men hon var i tryggt förvar med farfar hemma. Hon fick ett nasse gosedjur som hon tyckte om så klart, hon fick till värsta skrik lätet och bara log när farfar gav henne nasse, så sött!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan iklädd mjukiskläder och kollar på Lets dance tillsammans med M. Har tänt ett doftljus från yankee candle också som jag bara älskar, är beroende av dessa ljus.Tycker det är så kul att kolla på Magnus s! och det där med stekpannan, äh vadå! det kan väl jag också göra ;-)

I natt kommer jag sova som en prinsessa för idag känner jag mig som en för jag har haft en så skön kväll och M som har varit extra underbar idag. Och Elwira, ja jag finner inga ord, hon är så underbar den lilla tjejen. Jag kan bara säga KÄRLEK och att jag är LYCKLIG.


Restaurang besök

Åh så skönt att det är fint och rent här hemma nu igen, nu kan jag verkligen slappna av och njuta.

Ikväll ska vi ut och äta på restaurang jag och M(!) kommer inte ens ihåg när vi gjorde det sist? farmor & farfar kommer och ska vara barnvakt så M & jag blir helt själva.
Egentligen föredrar jag att vara hemma och laga middag och tända en massa ljus, för det är mysigare tycker jag. Men ikväll ska det faktiskt bli skönt att komma iväg en stund, bara jag och M. Äta massa gott och bara njuta, ja det ska bli skönt.

Ska hoppa in i duschen nu och sen byta om.

Hoppas ni får en härlig fredags kväll!


Hej Fredag

aj aj har värk i min visdomstand i dag, inge skönt alls men går ju tyvärr inte göra så mycket åt eftersom den växer, så det är bara bita ihop och låssas som att det är bra kanske.

Idag är det städning på schemat för hela slanten så det ska bli skönt att få det tråkiga klart så man kan njuta extra mycket av helgen sedan. Fredagsmys blir det här hemma ikväll!

Snart ska vi bege oss ut på promenad här, börjar bli dags att komma ut nu.

Trevlig helg önskar jag!

Gå i gåstol

M var och hämtade en äldre gå stol häromdagen hos hans föräldrar, de har en nyare som köptes förra året men M hittade den inte på vinden så vi fick ta den här så länge, fungerar ju det med.
Hon har suttit i den här en gång om dagen i ett par dagar nu och hon hon förstod direkt vad det var frågan om så hon har haft sin egen stil att ta sig fram, lutat sig framåt och gått med benen, men hon tröttnar dock rätt fort.
 Men idag så var hon helt upprätt med kroppen och höll i sig i stolen och gick flera meter ett par gånger! var superkul för oss att se!


Elwira gick idag =)

Inga hål

Yes- hade inte ett enda hål =) så det var jag glad för men min plånbok blev nästan 1000:- fattigare efter kontrollen och lite puts, så det var väl inte lika kul.
 Men det är väl en bagatell summa man får betala om man tänker på vad kostnaden kan bli om man struntar att gå år efter år och får kanske massa problem som kan bli en riktigt dyr historia.... så att gå regelbundet är väl kanske en bra "investering" i sin tandhälsa.
Och så fräsch man känner sig i munnen efter ett tandläkarbesök, så det är så klart värt varenda krona, även fast det hade varit roligare att köpa ett par nya skor exempelvis ;-)

Elwira var med pappa när jag satt i tandläkarstolen och sedan möttes vi upp och har varit på stan hela förmiddagen.
Kollat i butiker, shoppat lite smått och ätit glass. Lite komiskt att jag åt glass efter att ha varit hos tandläkaren, men det var faktiskt M:s ide´och jag tog ett extra efteråt så jag slapp dåligt samvete ;-)
 Vi köpte med oss hämmat på vägen hem så nu är vi mätta och belåtna här hemma.
Och Elwira tog sina första riktiga steg idag i sin gå stol som hon fick för mindre än en vecka sedan nyss! ska skriva mer om det sedan, för nu är det dags för lillans kvällsbad. En mysig dag har vi haft idag.

Trevlig kväll!

Gillar.

Snyggt men endå enkelt, så som det ofta gärna får vara. Köpte mina första helvita converse förra året som bara användes kanske två gånger men jag har en känsla av att de kommer användas flitigt nu till våren.
Armbandet från Rachlel Leigh och det vill jag gärna ha, så snyggt med wrappade armband.

Biker väst- Prada my theresa
Vitt linne- H&M
Brun fransväska- Nuknuk
Armband från Rachle/Leigh kyssjohanna
Jeanskjol- Gina tricot
Skor- Converse

Torsdag


Stickad randig tröja
Kjol i fuskskinn- H&M
Strumpbyxor- Falke
Overknee strumpor- Falke
Skinn boots- Din sko

Dagen D

Känner mig nästan som ny idag tack vare mitt lila mini spa igår. Jag tycker det är viktigt att rå om sig själv och inte glömma bort det, för om man känner sig fin så blir man så mycket piggare och gladare.
Behöver ju inte vara komplicerade saker som piggare upp en utan bara att göra något man gillar som att lägga en ansiktsmask eller läsa en bok ifred gör också mycket.

Idag är alltså dagen D, ska till tandläkaren idag... jag hoppas innerligt att inga troll har dykt upp, lagade mitt första hål förra året och jag hoppas att det var det första och sista ;-)

Pannband med rosett

Provade att sätta ett pannband i lillans hår idag och det satt faktiskt kvar tills jag tog av det, trots massa lek o bus =)
Lilla hjärtat som är söt  i allt :-)

Body & pannband H&M, baggy jeans polarn o pyret och favvo tofflorna från  robeez

Mini spa

Har haft många sköna timmar för mig själv ikväll och jag tog ett lååångt bad och hade ett litet mini spa här hemma.

Först tvättade jag håret och hade i en hårkur från Kérastase som jag hittat i mina gömmor, är små glas förpackningar som man sprejar i handdukstorkat hår, är en slags intensivbehandling kan man säga. La en fuktgivande ansiktsmask från decelor och sedan fyllde upp ett bad med skum och låg där läänge och njöt :-) badar ju ofta men det är inte alla gånger det ett mini spa :-)
När jag var kände mig klarbadad skrubbade jag hela kroppen och avslutade tillsist med mina vanliga produkter från decelor till ansiktet och lotion till kroppen från samma märke och fötterna smörjdes in med creme från scholl.

M köpte hem rödspätta, potatis och god sås från våran "stammis" restaurang och det är verkligen en av mina favoriträtter, så gott var det, M han vet allt vad jag behöver ;-)

Nu sitter jag i mjukiskläder och har en riktigt skön känsla i kroppen och känner mig hur pigg och fräsch som helst, lovely!

Lyx problem

Nu har M dragit iväg med lillan på en promenad ute i det trevliga vädret (inte) och sen skulle han ta en liten shoppingrunda med henne och se om han skulle hitta något fint åt henne, alltid kul när han kommer hem med någon påse, man vet aldrig  vad som visar sig där ;-) men hon har så mycket nu så jag sa att han kunde kika efter en extra pyjamas bara om han hittade någon fin.

Så nu har jag vad föräldrar brukar kalla "egentid" och vad gör jag då, jo jag passar på att blogga, haha! I vanliga fall kommer jag alltid på något att göra men nu är det liksom tomt. Funderar på att lägga mig  i ett bad? eller kanske fixa om naglarna? eller läsa lite kanske? men jag har konstigt nog inte lust med vare sig det ena eller andra... hmm
vad göra nu då? snacka om LYX problem!

Något jag verkligen skulle vilja göra är att gå på en pedikyr! men tyvärr är det alltid så långa köer att få en tid.
Men kanske ska springa iväg och boka en tid då..? men det är ju något jag kan göra fast lillan är med =)
Nej ett långt bad får det bli, för det kan man ju inte göra när hon är vaken och i farten ;-)
Bild på oss från November 2008

Paljetter-inte så barnvänligt

När jag såg den här koftan i La redoutes katalog så blev jag direkt sugen på att klicka hem den, men när jag tänkte efter så var det ingen bra ide.
För hur skönt kan det vara för lillan att bli uppburen i den här? paljetter är ju inte direkt mysigt mot huden och babyhuden lär ju nästan bli rispad, så nej tack den här går helt enkelt bort.
Snygg ser den ut att vara men passar bättre för de som inte har barn eller äldre sådana.
Hittade ett annat alternativ istället som jag ska beställa senare, e om lottkofta med paletter som är mer "barnvänlig"
för jag vill ju kunna gosa med min lilla tjej utan att behöva ta av mig koftan...


Breathe freely

Igår kväll så låg i och pratade i sängen jag och M och tillslut så somnade bägge men M vaknade och gick upp ganska snart för att kolla klart på en film, och jag somnade dumt nog om. Så jag blev väckt av M runt tolv när  han sett klart filmen som jag inte orkade se.
Så då var jag tvungen att masa mig upp ur sängen dödstrött och gå och ta ur linserna som satt fast! de hade liksom torkat på ögonen och jag fick inte loss dom, hällde massa linsvätska i ögonen och tillslut efter säkert nästan en kvart så fick jag ur dom, och då hade jag ju blivit pigg igen.

Värsta jag vet när man somnar på kvällen och inte är iordninggjord för natten helt och hållet och måste gå upp och fixa det sista.
Brukar inte somna på kvällen innan jag gjort mig iordning så som igår men det var ett misstag, tur att det nästan aldrig händer. Men det var drygt igår....

Drömde om att vi hade blöjor som hette "breathe freely" och fungerade så att det var en liten röd markering som blev mer synlig och barnet hade gjort nr 2 och att de gjorde så att lukten försvann, haha! vilken grej va?


Mini today

Lilla mini idag som är den mysigaste jag vet! Hon är alltid en nöjd och glad liten bebis som i sin tur gör mamma sin glad!
Mammas fina hjärta, hur underbar kan man vara egentligen?- Kärlek


Paul frank tee, kjol Nova star, strumpbyxor polarn o pyret och skinntofflor robeez och ett  hårspänne från  H&M som hamnat lite tokigt ;-)

Lite nytt

Sista tiden har jag mestadels inhandlat saker till Elwira, för det är ju mycket roligare! så hennes garderob börjar bli större än min, haha! inte riktigt men på god väg kanske ;-)
Nu har jag ivarjefall ett par nya saker till mig själv. Måste nog bli bättre på att shoppa till mig själv kanske...

Underbar odd molly ispirerad tunika från paprikastore som har 20% på hela sortimentet nu+ fri frakt ange rabattkod mode i kassan


Snygg vardagsskjorta från Lindex

Snygg tee från Tiger of sweden

Läderbälte från boomerang som man snurrar två varv runt midjan, dock kunde jag snurra det nästan tre så jag måste göra extra hål hos skomakaren :-)
Det svarta har en söt liten rosett och är från rules by mary


Tisdag


Tröja- H&M
Halsband- cocoo
Jeans- Monki
Skor- Nilson

Undies uppdatering

Städade som sagt bland mina underkläder och rensade och sorterade undan lite för att kolla vad jag behöver uppdatera men då kom jag på att jag köpte lite roliga undies på New Yorker någongång innan jul och längst in i garderoben fann jag den knöliga påsen minsann.

Köpte mest sköna sov undies så ett gäng till med nytt skulle behövas nu. Vill ha någon fin bh i färg med som piggar upp bland allt vitt och svart.

Börjat sorterat

Hade tänkt börjat städa och sortera lite i mina garderober här hemma idag men hade inte alls lust idag men jag var iallafall duktig och sorterade ut och städade bland underkläder och strumpor. Bra att få en överblick ibland så man vet vad man behöver och inte.

Ska gå på en promenad lite senare och så ska vi handla lite smått och gott och så ska jag fixa med lite paket på posten idag. Så en rätt skön dag idag med andra ord.
Ska fixa iordning lite lunch till mig och lillan strax för min mage kurrar nu

Hoppas ni har en bra Tisdag idag!


Proppmätt

Puh är fortfarande proppmätt trots att vi åt för mer än två timmar sedan! Hade tänkt göra köttfärspaj ikväll och trodde jag tagit fram en bytta med nötfärs tidigare idag men så visade det sig att jag råkat ta fel och det var en bytta med grytbitar av nötfärs.
Googlade fram ett superenkelt recept på köttgryta här, och det blev riktigt gott tillsammans med fullkornsris+ sallad.
Till efterätt åt jag GB:s yoghurtglass med smak av skogsbär, god när den smällt lite.
Elwira fick fisk och potatis samtidigt som vi åt, men det tyckte hon inte var något vidare, hon äter allt med god aptit förutom fisk, men det slank ned tillslut och hon fick lite fruktpure´efteråt så då blev hon glad igen.
Nu sover lill buset sött och jag provade att ge gröt istället för välling ikväll och det fungerar lika bra det verkar det som.

Ska ta ett skönt bad nu och sen blir det jäsa i soffan, förstår inte att man kan bli så mätt i bland... inge bra att äta för mycket, men så lätt hänt- speciellt när det är gott.

Hela mixen

Vilken klockren outfit jag fann-precis såhär skulle jag vilja gå runt i vår fast till vardags skulle jag byta ut heelsen mot några mildare varianter I think.
Hela mixen är så snygg, slitna jeans, skinnväst med kort ärm och blommig topp som mjukar upp det hela. Snyggare kan det nog inte bli.

My Theresa


Överallt

När jag har skrivit att Elwira är överallt, ja då menar jag verkligen överallt :-) Ett av ställena hon klättar på är vardagsrumsbordet, hon klättar upp på skivan där vi en gång i tiden hade böcker o tidningar.
Och på själva vardagsrumsbordet har jag fått tagit bort ljusen och orkiden som stod där, för de skulle hon lyckas riva ner annars, så det var bäst att ta bort dom i tid. Endast ett yankee candle får stå kvar som står precis i mitten så hon inte kan nå det.J

Jag brukar lägga upp lite leksaker på bordet som hon får ta tag i istället, och det är ju buskul.
Hon kryper också under våra matsalsstolar och börjar pipa, men sen kryper hon ut därifrån igen, samma sak varje gång ;-) Hon håller sig oftast i närheten där vi är men hon drar gärna ut på egen runda i lägenheten.
Så det är full rulle här hemma och det "pratas" non stop- hon är helt fantastiskt underbar!

Elwira har på sig tee med rollig stones tryck från ampfield kids, kjol nova star, strumpisar trumpette och hårspänne H&M


Paul Frank för Bugaboo

Riktigt snygga är Paul Franks åk påsar som är specialdesignade för Bugaboo i år. Det är sufletter, filtar och åk påsar som snart går att få tag på.
Skulle gärna kunna tänka mig den röda åk påsen och den gröna skulle vara så snygg till en liten kille, men alla är verkligen coola. 
Om man vill få tag i en så gäller det att specialbeställa en tror jag, för kan tänka mig att  de kommer sälja slut rätt fort.
I Februari i år ska de gå att få tag på och de kan förbeställas bland annat på den här sidan.



En kil och en gladiator

Ett par nya kilklackar bara måste jag ha till i vår/sommar, bodde nästan i ett par jag hade förra året som är helt ut slitna ut.
Och något som mer användes väl var ett par svarta gladiatorsandaler.
På La redoutes sida finns det hur mycket snygga skor som hellst!  Jag tycker dessa kilklackar är supersnygga och i lite gladiatormodell dessutom som jag gillar men de är tyvärr i syntet. Kanske borde slå till på de iallafall, och ha dom slit o släng? för de ser ut precis som jag vill att  de ska göra.
Men de ljusa (finns i svart med) gladiatorsandalerna med nitar är i skinn och ser riktigt snygga ut! får nog leta vidare efter ett par snygga kilklackar, än finns det tid ;-)

Från La redoute

Tandläkaren & pannkakor

Har varit ute och gått med
Måndag och ny vecka och jag såg just att den här veckan ska jag faktiskt till tandläkaren, var drygt ett år sedan sist... och förra året hade jag mitt första hål i en tand! Dock ett väldigt litet men ändå- det var ett hål, inget kul.
Men jag tror det beroode lite på graviditeten då faktiskt och även tandläkaren sa att det kunde var det.  Så jag hoppas det inte är något den här gången,lite nervöst faktiskt.

Har varit ute med lillan på förmiddagen och när jagkom hem blev jag så sugen på pannkakor så jag gjorde iordning en dubbel sats och nu finns det ca 4 st kvar, det var ju så gott med hallon&rabarbersylt och lite lite grädde på! (Och jag fick lite ångest och borstade faktiskt tänderna efteråt, med tanke på det kommande tandläkarbesöket..)

Nyss sattes musik på och jag undrade varitfrån det kom och när jag lyfter huvudet från datorskärmen så sitter lillan i vardagsrummet och ser sådär  oskyldig ut och ser att hon pillar på tv-kontrollen och MTV är igång på tv:n, haha hon tyckte väl det var för tyst nu!








Tre små svarta med nitar

Älskar dessa svarta saker från forever 21, hur snygga som hellst. Klänningen i mitten är ju bara så fin som partydress och de andra två skulle bli vardags snygga till jeans. Äger ännu inget plagg med nitar på men det kanske kommer, för på en del plagg är det så snyggt

Håller tummarna

Syster T hade visning på hennes lägenhet som hon ska sälja, för de har köpt en större nu. Jag hoppas att det gick bra och håller tummarna

MiYim organisk baby gosedjur

En liten kanin fick Elwira häromdagen och den är inte bara söt utan också organsik- vilket är toppen! mer sådant tycker jag.
Den är helt babysäker och har inga farliga ögon eller dylikt, de är broderade. Märket heter MiYim och det fanns en hel del andra söta i "familjen" men det var den här söta kaninen jag och M kom överens om :-)  Och den gör nu lillan sällskap i spjälsängen.

På hemsidan kan man läsa mer


Inhandlades på BR leksaker

Söndag

Nu har jag tagit mig en snabb dusch och bytt om för nu ska vi iväg en sväng på stan och senare möta upp M, måste handla lite också och jag är så sugen på smågodis just nu så det måste jag skaffa

Tee- Stradivarius
Kofta- H&M
Jeans leggings- Gina tricot
Skor- Nilson
Dunjacka-.Boomerang
Fransväska- La redoute
Skinnhandskar- H&M
Pälsmössa

Innan sovstunden

Lilla hjärtat innan hon bäddades ner i vagnen idag, alltid full rulle med krypandet och så fort hon får chansen ställer hon sig upp med något stöd, som elementet här nedan exempelvis.
Hon har inte tofflorna på sig eftersom vi precis ska gå, men de är ett måste här.

Hmm.. det ligger någonting där...

Ute i slasket

Träffade inte på å många själar idag när vi var ute och gick och jag stötte inte på en endaste barnvagn heller. Visst det är slaskigt och snöblandat regn men inte värre än så.
Lillan somnade som vanligt efter en stund och jag traskade på :-)



Sunday morning

Somnade skönt i M.s trygga famn i går och det var så skönt att han inte kom till skada igår i branden, det var riktigt obehagligt...

Jag har nyss ätit en stadig frulle och Elwira har fått lite mellis nyss bestående av kiwi, päron som jag gjorde i mixern, busenkelt faktiskt.
Här hemma varierar jag med både hemmalagad mat och burkmat och det fungerar fin fint.
Det känns extra bra att ge henne mat man gjort själv för då vet man ju precis vad det är i och så slipper hon konserveringsmedlen som är i all burkmat.
Försöker bli ännu bättre på att ge hemlagat och det går faktiskt rätt bra, tycker det är kul att laga iordning hennes mat.
Och det är perfekt att göra mycket så man har ett litet "lager" i frysen.

Riktigt tråkigt slask väder med snöblandat regn och mulet är det här idag men att sitta inne bara för det känns inte helt rätt för Elwiras skull. nej hon ska få ta sin förmiddags lur i friska luften här snart .
Ska först dricka upp mitt te för att värma mig lite först.



Brandsvåda!

M har varit iväg  till Stockholm idag och på vägen hem skulle de stanna och ta sig en hamburgare  innan de åkte vidare och stannade när de satt o körde vid rinkeby.
När de hade beställt maten och satt och väntade så kände de att det började lukta rök och trodde först det var grillare, men sen blev det värre och då gick de för att kolla vad det var och  då såg de stora lågor inne i köket och alla sprang runt och försökte släcka.

De fick utrymma stället och när de kom ut såg de att det brann rejält på taket. Fast när de var inne så sa M att det knappt märktes att det brann först. När de hade varit ute knappt tio minuter så brakade hela taket ner! 
 Mitt emot låg en bensin mack så allting spärrades av och de som hade bil blev tvungna att stanna kvar en timme vid branden eftersom  det var så mycket rök att man inte såg någonting.

De kunde skämta åt det då, när de satt och undrade hur mycket deras hamburgare! och varför maten dröjde.
Men mindre roligt hade det varit om taket hade rasat ner över dom eller att det skulle ha hänt någonting med dom!
Tack och lov blev ingen skadad men tänk att på tio minuter så stog hela matstället i lågor, så otäckt.

Det kom flera brandbilar och en massa polisbilar till stället, just för att det låg en bensinmack tvärs över restaurangen
hade inte blivit någon rolig smäll om branden tagit sig dit.

M kom på när han stod där ute vid avspärrningen att de inte hade fått sin mat och att de hade betalt, men kunde ju inte gärna gå fram till han som ägde restaurangen och be han få tillbaka sina 140 spänn, haha! det lät kul när han berättade det men jag är faktiskt lite skakig efter det de varit med om idag.

Skönt min M kom hem oskadd men han luktade en massa rök. Åter igen- så otäckt hur snabbt en olycka kan ske. Vet inte vad jag gjort om det hade hänt min älskade M någonting. Så glad att han åter igen är hemma och jag uppskattar honom så mycket.

Bilder tagna från M:s mobil ikväll

Leka i köket

Satte fast en leksak vid spisen när jag skulle ställa mig o diska förut, det var mycket uppskattat och hon satt iallafall kvar där tills jag var klar i köket. Och just vid spisen är fortfarande hennes favorit ställe i köket, eftersom där kan hon stå och hålla i sig. Men sen så går det även att hålla i sig i mammas byxor när hon diskar men det blir inte lika smidigt att diska då ;-)



Här ser ni mina små gryn i underkäken :-)


En läcker svan

Först var vi inne på  en tripp trapp, men så gillade inte M den när han fick se den i verkligheten, sen var vi inne på en hokus pokus från brio men när jag visade M den här så föll han liksom jag för den direkt, klockren design enligt mig. Inte för spejsad spacad men inte heller som de klassiska varianten utan alldeles lagom design snygg.

Svan är också en stol att "växa med" som nog är väldigt bra när jag tänker efter...
Den här stolen finns i fyra olika träslag och jag vill ha en whitewash. Finns dynor i många olika färger som man kan köpa till med.

Den här har verkligen fallit oss i  smaken nu, och beslutångesten börjar avta lite nu känns det som.
Svan

Vårkänslor

Får vårkänslor när jag ser den här snygga väskan och blomtrycket på. Milda färger och perfekt med en axelrem som gör hela väskan mer praktisk+ att den går att hänga över barnvagnen då. Riktigt söt är den och lättmatchad, en perfekt vår och sommarväska faktiskt.
Gillar att den är modell lite större, annars skulle det vara kört, man ska får ner rätt mycket i en väska tycker jag.


Asos

Jeggings

Ett par sköna jeggings skulle kanske vara något, ja inte leggings utan det heter tydligen jeggings för att de är ett par jeans leggings, typ ;-) och att de nästan ser ut som  ett par jeans. Blev tipsad av syter R att såna finns och de verkar vara sköna att använda.
Förut fanns det ett par snygga på asos men nu hade de tagit slut där. Ska absolut hålla ögonen öppna efter ett par sånahär på stan


 Vila

Bruka

Vilket väder vi har vaknat upp till! Lite smått snö kaos är det här, snöar för full och det ligger en massa snö på backen, inte precis det vädret jag vill ha men det smälter förmodligen bort lika fort snart.

Känner mig skönt ut vilad idag så det känns riktigt skönt och jag vann även en auktion på tradera i morse på en jättefin ny och oanvänd liten bruka design brevlåda som jag så länge velat haft, och av en slump hittade jag precis en sån jag ville ha på tradera!
Ljusrosa och i den minsta modellen- perfekt!

Har kikat på deras hemsida tidigare och kan inte se att den finns i den färgen längre, så det kanhända att den utgått, så jag tror att jag haft tur att äntligen fått tag på en :-)
Tror Elwira kommer uppskatta den när hon blir lite äldre, nu blir det mest en söt detalj utanför hennes dörr :-)

Såg också att Elwiras tänder i övre käken syns ännu mer nu, vad snabbt de växer fram! cute
 Hoppas det slutar snöa snart så det blir lite trevligare att bege sig ut i slasket här...


Fina fynd

Igår i Stockholm så fyndade jag en hel del fin plagg till Elwira. Det mesta inhandlades på polarn o pyret men tre plagg från Lindex också. 
Perfekt  att fynda barnkläder på rea! Vissa plagg kan hon ha nu men en del är i kommande storlek. För hon har rätt mycket plagg i storleken hon har en mellanstorlek just nu. Kul när man hittar fina och användbara plagg till bättre pris.

Supersöt klänning, perfekt under en body, från Lindex

Mjuka sköna tights att mysa i, Lindex

Den här är verkligen så fin och märket Fix på Lindex har dessutom bättre kvalité

Mjuk och skön kofta från p.o.p

Snygga jeans från p.o.p

Klassisk tunika p.o.p

Och så en söt mössa från p.o.p

Fredag

Gör carmex läpparna större? har börjat använda den här burken igen nu och när man smörjer in läpparna med den så sticker det litegran på läpparna precis som det gör med lipgloss som ska ge ett fylligare put. men carmex är ju en budget produkt och inte är det väl till för att ge fylligare läppar, men jag tycker iaf att det sticker lite.
 Jag har ganska stora naturliga läppar men carmex kanske är ett bra budget tips om man vill (eller inbilla sig) att läpparna sväller en aning kanske? hmm...eller så är det jag som är allergisk! haha

Syns iofs inte på bilden, men det pirrar lite i läpparna...


Disney tee med musse
Jeans- bik bok
Örhängen- KJL
Boots- Wedins

Inte utan mitt ID

Min foundation från ID bare minerals tog slut igår och vanligtvis brukar jag ha en extra men mitt lager var slut. Tur att syster T hade säkert fem burkar på lager, så jag fick köpa en va henne :-)

Har använt deras smink i över fyra år nu tror jag det är och tycker fortfarande det bästa sminket helt klart.
Superbra att det är ett löst puder som man skakar ut en liten mängd ur några enstacka hål man gör och perfekt för mig som är klantig och har krashat ett antal kanebo kakor i mina dar :/

Båda mina systrar använder också det här sminket och dom är lika fast vid dessa produkter som jag, eller nää de är ännu värre de har ju nästan hela kollektionen :-)

Skulle inte klara mig utan mitt id!

Förvarar min buff borste som man använder till id foundation i en söt liten förpackning från make up store

Vilken matstol?

Jag och M håller på att kolla efter en ny matstol till lillan. Hon har just nu ikeas variant antilop som fungerar hur bra som hellst och i ett test jag hittade här så fick den 4/5 i betyg- inte dåligt för att vara i särklass den billigaste.

Men nu vill vi ha en till stol som vi kan ha vid matsalsbordet också och jag hade helt snöat in mig på en tripp trapp från stokke men när M var och kollade på en så tyckte han inte alls om den eftersom själva sittdelen är liten. och sen när jag såg svan stolen så var tripp trapp som bortblåst i  mitt huvud.

Det finns ju en massa olika matstolar i alla möjliga prisklasser och jag har kollat på en svan stol också men efter att ha hört M:s systrars erfarenheter om matstolar så har de bara haft en matstol när de varit upp till ca 2½ år gamla, sen hade båda M:s systrars barn velat suttit själva på  en vanlig stol på en kudde.
Så frågan är om det ens är värt att satsa på  en lite dyrare stol? Jag ser hellre att Elwira lär sig sitta på en vanlig stol än att sitta i en barnstol.
M:s ena barn ville absolut inte sitta i en sådan eftersom han tyckte det var för bebisar :-)

Hade som sagt riktat in mig på en tripp trapp men nu är den bortvald. Har faktiskt köpt en polkadot dyna i rosa till, så den får jag ta och sälja nu.
M:s syster hade en tripp trapp som hon sålde eftersom hennes son inte fick plats i den så länge eftersom själva bygeln inte går att reglera och hon tyckte tydligen inte om den. Men den har ju fått bra betyg i olika tester men enligt en försäljare M pratade med så var det mest pågrund av att de kan sitta länge i den, men att det inte är många barn som gör det....men sen finns det dom som är nöjda- så smaken är som baken även med matstolar.

Både jag och M satt i en hokus pokus som små och nu har båda fastnat för en sådan. kanske inte den mest design snygga, men jag tycker inte heller den är ful och själva komforten verkar överlägsen helt klart.
 Och så kan man ju använda den som leksak eftersom man kan vända på den och sitta och leka/gunga i den.
Priset på den har höjs något eftersom det var en ny leverantör fick vi reda på, men inte någon extrem höjning dock.

Så frågan är om vi ska välja en hokus pokus nu eller en SVAN som ju är riktigt snygg alltså men vad tusen...vad svårt det ska vara!



Sovstund

Igår hemma hos T när Elwira skulle få sova en stund så låg hon först och småskrek ett tag och lille Viggo låg i sitt gym och började även han sympati gråta men sen så blev det tyst och båda hade somnat, så söta!

Underbar barnrumstavla

Är fortfarande ute efter den perfekta barntavlan och den här skulle verkligen vara den perfekta! Att få en unik och personlig barnrumstavla ritad av barnboksillustratören Bettina Johansson skulle verkligen vara en lycka! 
Jag har ju letat och letat efter en fin tavla- och  den här skulle vara helt underbar i Elwiras rum.
Tittade ju på de här tidigare men de går ju inte jämföra med! 

Jag skulle bli så glad om jag skulle vara den lyckliga vinnaren till den här. Så nu håller jag tummarna stenhårt och Så är  med och tävlar här.

De som inte har en egen blogg kan också vara med och tävla!


Dagarna går snabbare som mammaledig

Myser runt här hemma i mjukiskläder och dricker te och ska strax börja plocka lite här hemma och packa upp packningen från Stockholm, var för trött för att göra det igår så jag ska göra det nu.
Idag blir det att fixa med lite saker här hemma och så ska vi ut på promenad senare för att få lite luft.

Hade så trevligt i Stockholm igår och jag tycker vi fick rätt mycket gjort trots två små med oss, för det tar tid med matning, blöjbyten, och amning. Men det gick hur bra som hellst att ha med de små så det var bara kul. Längtar redan tills nästa gång  jag ska dit.

Som vanligt tycker jag att veckorna går så fort och det är redan Fredag idag ju! ibland har jag noll koll på vilken dag det är, måste ofta kolla upp det. Känns som dagarna går ännu snabbare när man är mamma ledig än om man jobbar?


Idag blir det en skön Fredag och jag önskar alla en Trevlig helg!


Trevlig dag

Är väl hemkommen och det gick även bra på vägen hem, trodde lillan skulle somna som en stock men hon var vaken och låg och grejade med en leksak och gosade med hennes giraff i vagnen hela vägen hem. Väl hemma hos pappa så hade vi vår vanliga kvällsstund och efter det så somnade hon som vanligt på direkten.
Lilla hjärtat som varit så duktig hela dagen, eller rättare sagt vi har haft två duktiga bebisar med oss hela dagen, för Viggo är också en nöjd liten en. Haft en jättetrevlig dag idag! Puss T!

Fixat mig iordning för natten och ätit smörgåsar och druckit rött te och tagit det lungt nu ikväll. Är trött nu och har varit småtrött hela dagen, och det berodde nog mest på att jag inte kunde somna i natt så jag gick upp när det inte gick och sova och kom i säng vid två i natt och gick upp ungefär vi åtta i morse och jag är inte van vid att sova så lite. Så ikväll ska jag ta igen lite förlorad sömn, men först ska jag svara på kommentarer här innan jag slocknar som ett ljus.

Natti natti!


Hos syster

Sitter hos syster T nu och dagen har verkligen gått superfort! Lille Viggo är så söt och är redan 2 månader i morgon! Följde med T till BVC idag och han hade vuxit och gått upp i vikt och på kurvan ser ut som en pil rakt upp, lillkillen är stor nu.
Gått på stan har vi också hunnit med och Elwira har varit duktig och glad hela dagen, hon har mest suttit och sett glad ut och log åt en massa folk som blev glada :-) och lite leenden skadar ju inte i Stockholm! Lille Viggo har också varit en nöjd liten kille i liggvagnen och mest legat och sett söt ut han också såklart.

Nu är vi tillbaka efter en heldag på stan hemma hos syster och Viggo blir ammad, jag äter god mörk choklad och Elwira röjer för fullt här- spännande med lille Viggos leksaker med- Jättekul att lägga upp ett par leksaker som hon kan ställa sig upp och sedan sträcka sig efter,oj vad roligt ;-)

Åker hem med tåget senare ikväll,ska vara kvar här ett tag till och jag tror Elwira kommer sova hela vägen hem på tåget.

Lille Viggo som blivit så mycket större nu, och håret bara växer, hihi- lill sötisen! 


Stora blommor

Den här klänningen hämtade jag ut på posten igår men har ännu inte provat den. Den ser fin ut och jag gillar materialet i bomull samt att den har en underkjol så den inte blir så "hängig".
Gillar också att den är stor blommig för småblommigt är jag fortfarande trött på sen förra sommarens småblommiga trend.
Ikväll ska det provas, kan lägga upp en bild på hur den ser ut på (om jag får på mig den, haha!)

Från H&M


Svischar iväg

Dom flesta bilderna på lillan blir ungefär såhär! hon vill inte alltid sitta still- nej full rulle ska det vara såklart :-)

Åker iväg över dagen

Sådär då, då har jag precis fått i mig lite i magen, åt rökt makrill på knäckemackor- så himla gott! och så nya favorit yoghurten, mumma.
Ska åka iväg till Stockholm idag och träffa syster, ska bli kul! Elwira och jag blir det, hoppas det kommer gå bra, men det gör det säkert.
Nu ska jag packa ihop lite saker, för det är en hel del smått man inte får glömmasom blöjor, mat, thermos, flaska, ombyte.. ja en hel del :-)

Hoppas på en härlig dag och att ni får detsamma!


Imps&Elfs

Kul att det kommer mer och mer snygga ekologisa kläder och här är ett bevis på att de inte behöver se tråkiga ut!
Dessa kommer från ett holländskt märke som heter Imps&Elfs och är hur fina som hellst- kolla bara in jeansen!
Och trycken på tröjorna är ju lite roliga och coola.


Babyshop


Tänder uppe

För ett tag sedan såg det ut som att tänderna var påväg upptill också och idag när hon skrattade så såg jag att de översta tänderna har börjat tittat fram mycket mer! det gick verkligen fort för dom att titta fram, för jag tror de i underkäken tog längre tid innan man kunde se dom ordentligt.

Åh- jag tycker det är så sött med de första tänderna!


Fotade lite efter vi kommit hem från BVC, hon fick ha på sig nya tunikan idag-sötisen

Onsdag

Innan vi gick iväg till BVC idag. Handväskan får agera skötväska ibland, och det fungerat minst lika bra :-)

Fuskpäls-H&M trend
Tröja- Esprit
Jeans- Monki
Skor- Nilson
Väska- Via spiga
Långa skinnhandskar- La redoute

En duktig tjej

Här är det strålande sol idag så vi har varit på långpromenad på förmiddagen och så har vi varit på BVC på vägning, mätning och hörsel/syn test som gick jättebra.
Är så kul att vi alltid får så mycket beröm på BVC om hur duktiga vi är och att Elwira också är det.
Den ena BVC tanten frågade om hon kunde sitta själv ännu- jag fick säga att kröp gjorde hon ju strax efter 6 månader, innan dess halade och rullade hon sig fram länge och sitta gjorde hon innan hon blev sju månander. Och nu har hon hällt på att ställa sig upp i ett par veckor. Och då sa den ena "oj ska man kunna allt såhär tidigt, så duktigt!"
Så det var ju så klart kul att höra =) Och så tyckte de att hon var så med- men det tycker jag hon alltid har varit, hon har stenkoll!

Idag är Elwira 8½ månad och hon väger 8.525 och är 70.5cm lång så hon håller sig fortfarande bra på sin kurva- mamma har  en sån duktig liten tjej.

/En stolt mamma- alltid!

En tidig vår


En tidig vårdag när solen inte riktigt har tittat fram ännu och en jacka fortfarande behöver hänga på och barbent fortfarande är för kallt, vill jag trippa runt och se cool ut i dessa plagg, lyx blandat med budget.
 Skinnkavajen från Balmain är ju bara så het med nitdetaljerna och att det just är en kavaj i skinn-coolt!
 Acnes alla vår jeans skulle jag mer än gärna bära, finns många fina modeller i vår kollektionen nu, varenda par vill jag bära.

Tröjan med tryck ser riktigt skön och ledig ut men snygg på samma gång, så den får pluspoäng.
Ett par höga klackar som höjer vilken outfit som hellst med snygga spännen och även här nitdetaljer är snyggt.
En fin quiltad kyvertväska i handen och ett sött liten pärla runt halsen som bryter av looken är snyggt. Sist men inte minst ett par snygga rosa naglar som piggar upp blir pricken över i:et


Mini i kjol

Kjolen som jag skrev om från Nova Star kom igår och jag är helnöjd. var sugen på de rosa byxorna men de var visst en 3/4-delsbyxa och det är inte aktuellt nu vid den här årstiden.

Storleken var bra och den kan inte sitta bättre med mudden i midjan + att den även har en inbyggd body underdel i kjolen, en sån skulle en annan också behöva ibland! haha skämtåsido, men då skulle ju de korta kjolarna kanske sitta på plats så att man slipper dra i dom ;-)

Kjolen slutar strax över knät och hon kunde krypa och ställa sig upp i den utan problem, toppenbra passform


Elwira igår efter vi kommit hem från BVC


Ingen cirkulation

Det är ruskigt mulet här i dag och bara någon plusgrad och jag är så frusen. Brukar vara ganska frusen av mig men de senaste dagarna har det varit extremt.
Vet inte vad det beror på men min cirkulation är inte den bästa just nu. Lillan har precis fått sin gröt och jag åt ett par rostade mackor och med lite te i kroppen så kändes det bättre.
Ska gå ut och gå lite senare så kanske cirkulationen kommer igång lite

Frusen

Var iväg med m och lillan till el giganten, pc city och kollade runt lite och M hörde runt efter några värsting hörlurar som han skulle ha, men som inte hade kommit in ännu. Han har fått någon dille på vissa teknikprylar nu, har är inne i en sån period eller nått :-) killar!
Blev jättefrusen när vi gick från bilen hem och det hade blivit så mycket kallare helt plötsligt så jag har tagit ett bad och gjort iordning mitt favorit te yogi classic med kanel och goda smörgåsar och nu sitter jag och mumsar i mig smågodis- ja jag vet det är Måndag, men äh.

I morgon måste jag kolla upp när jag ska åka till Stockholm och hälsa på där.

om ett tag är det sovdags men först ska jag fastna framför datorn ett tag :-)

 

BVC besök och familjeroller

Sådär nu är alla mätta och nöjda och lillan sover nu, det blev lite sent med hennes nap men men det är bra att hon sover en liten stund som hon brukar göra på eftermiddagen.

Var som sagt på BVC idag och idag tyckte jag att det var riktigt trevligt där + att stämningen var bra. M jobbade så han var inte med idag men det var ingen annan pappa där heller (som vanligt iofs)
Var meningen att vi skulle prata sömn idag men gled in på både ett och annat och vi diskuterade våra olika roller hemma som mamma och pappa. Var intressant att lyssna på hur andra gör och har det.
Alla har ju olika rutiner och knep så det finns alltid något att bära med sig och jämföra hur man själv gör.
Våra rutiner fungerar jättebra men jag har också en underbar sambo som är jättebra med Elwira och framförallt så tar han sitt ansvar! Verkar finnas en hel del pappor och mammor därute som verkar leva på 1800-talet.
För mannen ska ju jobba och kvinnan stå vid spisen eller hur är det ;-)

Jag tycker det är jätteviktigt att man hjälps åt så gott man kan och skapar bra rutiner och framförallt pratar med varandra hur man vill ha det. För oftast blir det ju automatiskt kvinnan som gör mest med barnet och även är hemma mer.
Kvinnor över lag tar nog oftast på sig en större roll än mannen och därför är det ju extra viktigt att mannen faktiskt hjälper till och gör så mycket han kan.
Barnet har man gemensamt och då ska det vara bägges skyldighet att hjälpas åt och dela lika på uppgifterna så gott det går.

Jag är just nu helt mammaledig och då tillbringar jag lite mer tid med lillan än vad min M gör, men han har eget så han kan vara ganska så flexibel med jobbet och kan lätt komma ifrån om han måste.
När jag kommer börja jobba igen så kommer han då vara hemma mened lillan istället för mig.

Här hemma så pass mycket att jag oftast inte hinner bli trött att ta hand om lillan själv, men jag säger inte alltid att jag är superpigg alla dagar för det!
Vissa dagar är jag ju helt själv och det är väl naturligt att bli trött ibland som förälder, det hör nog till. 
Sen finns det ju så klart bättre och sämre dagar- men huvudsaken är att det är fler BRA dagar än DÅLIGA. När man har en dålig dag så får man försöka vända energin till något bra igen, för ingenting blir bättre av att deppa ihop. Livet är för kort för att tycka synd om sig själv och deppa ihop.

När M är hemma så tillbringar han mycket tid med lillan och busar och tar hand om henne på bästa sätt, när dom två ler och busar med varandra och jag ser hur bra de mår så slår mitt hjärta extra slag och jag tänker ofta på att jag är lyckligt lottad som har de finaste.
 
Alla familjer gör och tycker olika men att hela familjen mår bra och är friska är ändå det viktigaste och toppa det med kärlek så kan iallafall inte jag inte känna annat än LYCKA!

Besvikelse

Har bloggat flera gånger tidigare om trumpettes strumpbyxor men nu måste jag säga att jag är riktigt besviken på dom.
Elwira har tre stycken vita och två andra med musse/hjärtan på och jag varvar de med andra strumpbyxor från bland annat maxi mo och lindex.

Har inte använt dom mer än några andra och ändå så är de som är absolut mest noppiga. De sitter dock jättebra på men nu är det ju knappt kul att använda dom längre. Man tycker ju att de borde vara bättre kvalitet på dom när det inte är H&M pris. Efter hon vuxit ur dessa så kommer jag nog inte köpa några nya från trumpette, måste hitta ett nytt favoritmärke nu!

Det är ju trist med tanke på att de har så många fina samt att passformen som sagt är bra.

En äldre bild på en trött Elwira i trumpette strumpbyxor

Ankare

vilka härliga tröjor jag fann hos melba, dessa är i stickad bomull och jag tycker de ser riktigt sköna och fina ut. Gillar den marinblå och rosa bäst och så fin med ankaret.
Dock finns de bara i one size, så här gäller det att mäta innan en beställning görs


Kollage knåp

Då var det Måndag igen och idag ska vi bla till BVC på familje gruppsmöte på eftermiddagen och det kan ju vara trevligt.
Kommer dock inte ihåg vad de skulle ta upp och prata om den här gången men det är sånt som märks.

Har suttit och försökt att lära mig hur man gör kollage av bilder och det har gått hyfsat men lärt mig några nya sätt hur man kan göra det lite finare.
Har velat kunna göra snygga kollage som vissa får till på sina bloggar men det kommer jag nog inte få till, men om jag köper ett nytt bildprogram så kanske, men det är inget som prioriteras nu.
Men vad kul det är att pilla lite med mina amatörkollage faktiskt, kommer försöka mig på att göra mer sånt framöver, dels för att det ser bättre ut men det underlättar med. Mode, barnrelaterat och skönhet är vad jag inspireras av.

Vilket bildprogram använder nu?


Borstat tänderna

Japp, det är bäst att borsta dom två små tänderna som finns i lillans mun än så länge :-)
Hon skrattar när jag borstar på hennes små tänder och tycker det är superkul! Och det är ju så klart extra roligt att hålla i tandborsen själv och tugga på den!


Jodå, det är två små tänder längst ned i underkäken, de skymtar på den här bilden


Kan man Kan man bli mer glad och lättroad? sötaste hjärtat
Tog dessa bilder tidigare här hemma efter hon hade ätit mat på kvällen och då brukar vi borsta hennes små tänder och så får hon hålla i tandborsten själv ett tag- superskoj tycker hon

Söndag


Fuskpäls- H&M trend
Tröja- La Redoute
Byxor- Monki
Skoletter- ellos
Fransväska i mocka- La redoute

Safari och metallic

Blir sugen på minikjolen från  antik batik som finns hos La redoute när jag ser Ralph Laurens vårkollektion 2009, gillar att metallic bryter av den slappa safaristilen, slappt och snyggt liksom.
Kjolen är i skinn och ser riktigt snygg ut på bild

Retro baby

Elwira har på sig en t-shirt över bodyn som syster T hade som liten.  Hur cool som hellst och det känns att det är kvalité på det här plagget och en sån bra lektröja.
 Så idag ser hon riktigt retro ut, inte min stil i vanliga fall men den här var hon söt i- fast å andra sidan så är hon ju söt i ALLT! :-)

Pride & glory

Oj vad trött jag var i morse när jag vaknade, ja mycket värre än vanligt eftersom jag är en morgontrött varelse. Men när M kommer in med lillan och lägger sig med sängen med henne och jag får största leendet så går det ju inte vara trött längre, jag bara smälter som smör.

Var extra trött eftersom vi satt upp till sent och såg en obehaglig film här i går som hette Pride & Glory med många bra skådisar med Edward Norton och Colin Farrell mfl.
Det är en polisfilm men jag tycker inte det var en typisk sådan eftersom filmen handlar om mest ett moraliskt dilemma i en polisfamilj.
Jag tyckte filmen var rätt bra men det var en scen som fick mig att inte kunde hålla tårarna tillbaka, en brutal scen med en bebis inblandad- dock kom ingen till skada men det var inget för den känsliga! för det var en riktigt obehagligt och jag får rysningar när jag tänker på det för den berörde mig verkligen :/ Filmen överlag tyckte jag var bra eftersom den berörde och var tragisk.


Skönt att få lite gjort

Dagen har bara flugit iväg men vi har fått en hel del gjort idag. Hann med en snabb promenad på förmiddagen. Och på eftermiddagen blev det lätt lunch + fika och Elwira fick sin favorit rätt nämligen spagetti o köttfärssås, super mumsigt tycker hon just nu. Och päron och kiwi är också en hit här.
Handlat massa goda saker och ett mega lass med blöjor, så nu har vi bunkrat upp med det på ett tag. De säljer ju inte de där boxarna med tre paket i här i stan så det gäller att passa på när vi åker till ica maxi.
Jag och M har även rensat bland massor papper, kvitton mm och d e t känns så befriande att slänga sådant som samlas på hög.

Vi gjorde hemmagjorda hamburgare här hemma till middag som blev riktigt gott, var längesedan vi åt det. Har förätit mig på den mesta snabbmaten som man köper så hemmagjort känns mycket lyxigare och framförallt godare.

Lillan sover sen kl åtta och jag har suttit och kollat på körslaget ett tag men känner att jag inte har någon ro i kroppen att se det, kan liksom inte varva ner nu när vi rensat- skulle nästan kunna tänka mig att ta tag i garderoberna också, de skulle behövas städas lite- eller nää vad trött jag blev när jag bara tänkte på det! Hahah! det gör jag en annan dag...

Nu pratar M om att se någon film, så då kanske jag får ro att sitta still ikväll och så står ju den där godisskålen och väntar!

Lilla rufsiga hjärtat precis efter vi kommit hem i kväll. Hon fick sitta i sin matstol medans vi plockade upp matvarorna idag- men lika glad för det var hon :-)


Bland det bästa som finns- att fylla kylen med goda matvaror


Lördag

Inga high heels idag inte, kommer vara borta hela dagen och så ska vi storhandla lite senare utan att åka hem emellanåt, så bekvämt måste det vara idag. Skulle ju kunna ta med mig ett par bekvämare skor som ombyte, men jag är inte på det humöret idag ;-)
Älskar dessa stövlar, måste vara det bästa skoköpet jag någonsin gjort faktiskt, de är som gjorda till mina fötter- underbart!


Fuskpäls- H&M
Farfarströja- La redoute
baslinne- Filippa K
Kjol- H&M
Strumpbyxor- Falke
Ridstövlar- Billie Bi

En Lördag

Var uppe mycket senare än vanligt igår jag liksom fastnade uppe fast jag tänkte att jag borde gå och lägga mig hela tiden. Men är faktiskt inte så trött i dag, mestadels för att jag fick sova ut på morgonen när M tog lillan, men tröttheten kanske kommer senare, jag får väl hoppas att det inte blir så.

Ja just nu kom jag på att det börjar bli dags för en ny order från bodystore, men jag tänker INTE beställa en ny linfröolja för det var det var verkligen en pina att få ner :/ Nej ska det bli linfröolja så får det vara i k a p s l a r den här gången.
Ska beställa så fort de ekologiska fruktisarna kommer in i lager igen, för de var sjukt goda och då ska jag beställa hela lagret! :-)

Ska strax hoppa in i duschen och senare ska vi ut på promenad i kylan och senare iväg på fika.

Kram!


Mini busis

Idag har jag shoppat en hel del smått och gott till lillan och dagens absolut billigaste inköp är den här dekorationsslingan för 20:- (!) den är i filt och så söt och billigare kan det ju inte bli.

Busat en massa här hemma och Elwira är så rolig för när man "jagar" henne så kryper hon iväg superfort och när jag "får tag" på henne så skrattar hon en massa!  och ibland så kryper hon iväg till sin lilla myshörna och borrar ner sig i sina kuddar och skrattar :-) SÅ söt

Nu väntar kladdkaka som slängde ihop snabbt förut, smågodis och massa tända ljus och så fortsätta se på Let's dance  - mys!

Trevlig helg önskar vi!


Fredag

Ibland är det bra att göra två saker samtidigt, det ringde nämligen i telefonen men va fasiken det går ju ta en outfit bild för det ;-) slappt och bekvämt gäller idag

Kofta- Manouch
Slapp klänning- H&M
Tjocka strumpbyxor- Lindex
Over knee- Falke
Halsband- Cocoo.se
Stövlar- Don Donna

Billigare barntavlor/affischer

Hittade även två fina affischer från Maileg som är betydligt billigare och skulle vara jättefina att rama in. Den med prinsessan på ärten trycket var ju bara så söt :-)

På samma sida som Maileg affisherna hittade jag även jättefina barntavlor (inramade) till pojkrummet med pirat/riddare på som finns från 132:- riktiga K A P, från  Lena Lindahl
Från
Elsas hem

Stina Wirsén

Som jag skrev här, så är jag på jakt efter en fin barntavla till lillans rummen det är inte helt lätta att hitta snygga barntavlor men nu har jag hittat ett par som jag faktiskt tycker om.
 Dessa tavlor/tryck är skapade av Stina Wirsén och säljs i kvalitetsramar med glas från Nielsen Design. Dessa måste jag kika på nästa gång jag åker till Nkpg för det fanns ingen återförsäljare här vi bor.

Från Estat

Perfect?

Skulle ju vilja hitta ett par perfekta slitna jeans och jag undrar om inte dessa skulle kunna vara en bra kandidat? Dom ser riktigt snygga ut i katalogen men kan inte hitta dom på nätet för att se fler bilder tyvärr. Ja undra sa flundra....


Lilla älsklingen i köket

Älsklingen i morse i köket. Hon vill alltid ställa sig vid just spisen när vi är i köket, för det är det enda som är i bra höjd att nå upp till :-) Det här med att ställa sig upp har hon hållit på med i snart en månad, och hon blir bara duktigare och duktigare och hon är ganska så försiktig faktiskt när hon ska sätta sig ner och håller i sig så hon inte ramlar, det tycker jag är duktigt gjort.
 Känns som hon växer dag för dag och tänk att hon redan är 8 månader! oh my...
Jag är helt förtrollad av den här duktiga lilla skatten -så mycket KÄRLEK!


Det är jättekul när ni håller i mina händer så jag kan stå

Där vill jag upp !

Sådärja!

Wow kolla mig, håller bara med ena handen!

En skön Fredags start

Haft en lång och mysig Fredagsmorgon här hemma idag, gick upp lite tidigare idag och tog ett skönt bad. Var superskönt men så mina fötter ser ut nu, de skulle verkligen behöva en pedikyr. Lackade tå naglarna förut och nu ser dom lite bättre ut iaf :-)
Körde med en riktig helgfrukost här hemma med gröt, kokta ägg, rostade mackor och frukt, jag älskar goda frukostar, är extra gott att äta länge och av allt när man har tid att njuta. Elwira åt gröt samtidigt som oss och lite kiwi, smaskigt tyckte hon.


Nu har M gått till jobbet men är hemma om ett par timmar igen och lillan har sin förmiddags nap just nu så jag passar på att blogga, kolla mailen och ska röja lite här hemma.

Igårkväll var jag så trött att jag höll på att börja tjuta så jag gick och la mig innan kl tio och har sovit som en prinsessa, märkte inte ens när Elwira vaknade och M gick upp och gav välling och bytte blöja. Kan lova att det var välbehövlig sömn jag fick i natt. Vet inte varför jag var så trött just i går kväll, men jag tror det beror på årstiden, är ju fortfarande ganska mörkt ute och jag får nog för lite ljus.
Det är ca 6 minus här idag, så det är kallare än vad det har varit nu på ett tag så vi ska gå ut lite senare runt lunch på en promenad och suga i mig det lilla ljuset som finns.

Happy Friday!

Den lilla coola stjärnan

Nova star har verkligen mycket fint och tufft till den lilla stjärnan. Har inget plagg från det märket så jag har ingen aning hur kvalitén är, men priset att avgöra så borde det vara rätt bra. Och likaså storlekarna vet jag inte om de är små eller stora.
Deras jeans och hoodies är ju bara så coola och den lilla jeanskjolen skulle inte vara helt dum den

Babyshop


Jeansväst?

Det här är väl ändå 80-tal så det bara visslar om det? men sätter man ihop plaggen rätt så är det coolt tycker jag. Den här lite söta och ganska smickrade västen var ju riktigt cute, men kräver lite brunbränd hy, så kritvit som jag är nu går bort ;-) den här skulle jag ha en vit enkel t-shirt under-snyggt!


En blandning

Sådan snygg mönstrad blå kjol det finns på asos just nu, älskar mönstret och volangkanten, väldans söt är den.
Snygga slitna jeans hittar man mer och mer nu, men jag skulle vilja hitta ett par perfekta av äldre modell, kanske fixa till ett par gamla? Den quilyade lilla väskan med nitar är ursöt och finns i en söt rosa nyans också- vill ha!
Nitbältet var också grymt snyggt, skulle passa till en tjockare tröja eller jacka- klockrent


Tittskåp

Åh så sött sittskåp/prylhylla det här var! Jag minns själv alla leksaker jag hade och framförallt allt småplock som man hade som barn. Fin förvaring gillas, och det här passar ju utmärkt på ett prinsess rum. Har sett att det finns i rött också, jättefint det med



Eget rum

Pyssel

Fick hem foton idag som jag äntligen kommit till skott att beställa hem. Jag är så dålig på att framkalla bilder som bara ligger och skräpar i datorn/kameran.
Har ramat in ett par foton i ramar som stått tomma och vad fint det blev, är riktigt nöjd :-) det svåra är ju att välja bilder på Elwira eftersom jag vill rama in alla.
Fler ramar och större foton behövs! Fotografier måste väl ändå vara det som gör ett hem mest personligt? jag älskar det.

Nu ska jag äta lite rester från spicy hot som jag sprang iväg och köpte till mig och M på kvällen igår- mums!


Lite inramade bilder på lillan, titta den sista bilden vad kul det ser ut med kronan ;-)

Mums med kyckling & cashewnötter

Onsdag


Tröja- H&M
Kjol- Ichi
Strumpbyxor- H&M
Over knee- Falke
silverhjärta


Inspiration

Åh vad det är dött i klädbutikerna fortfarande, inge roligt alls. Jag och M var på stan häromdagen och gick och kikade runt lite i klädesbutiker men det är verkligen inte mycket vår nytt som kommit in än.
Det är ju lite kul att vissa sidor som La redoute finns att beställa ifrån... och sedan kikar jag gärna efter inspiration från de stora modeskaparna.
Men det är väl en sån månad nu när det mesta är utplockat i butikerna och rean fortfarande tar största platsen.

Något som jag däremot blir inspirerad av just nu är barninredning och andra barnprylar, där finns det mycket att hämta. Älskar alla små söta babyprylar som finns, för det finns verkligen hur mycket fint som hellst.

Det är mycket roligare att köpa saker till Elwira än till mig själv just nu :-)

Det finns några saker som jag ska kolla efter till lillan just nu och på önskelistan står följande;

* Förvaringslådor
* Alla möjliga sorters leksaker från danska Maileg
* Barntavla till hennes rum
* en ny barnbok med sagor och visor i
* En vimpel




Passfodral

Om man ska ut och resa så måste ju så klart passet ha ett snyggt fodral. Dessa är alla i skinn och hur läckra som hellst.
Jag och M har ett varsitt svart o rosa och jag skulle gärna vilja ha ett till lillan. Hon har inget pass ännu men nångång kommer vi att komma iväg på en resa :-)


His & hers passfodral från Bluebox
Fodral med flygplan systerlycklig

Nån sorts gröt

I natt vaknade Elwira vid 4 (!) har inte hänt sen hon var ett par veckor gammal så jag och M var så trötta i natt när hon stod upp i sängen och "pratade" M gick och hämtade lite vatten till henne och efter hon druckit så somnade hon om direkt som tur var.
Vi alla sov till 9 i morse och det var skönt med lite extra sömn, jag som är en riktig sömntuta på morgonen säger inte emot om jag får sova lite längre :-)

Elwira har precis fått i sig lite gröt, hon är inte överförtjust i den men vi tränar för fullt :-) När jag gör gen havre grynsgröt och mosar i lite banan i så äter hon jättebra, men det är ju tyvärr inte lika mycket näring i den. Och när jag blandar i lite av min egna så går det väl lite bättre, aja en vacker dag kanske hon börjar tycka om den köpta bättre?


Kvällspromenad

Nu ska jag , M och Elwira gå ut på en liten kvällspromenad. Skönt med lite extra luft! och jag passar på att ta en dagens outfit.. eller kvällens kanske ;-)

Dunjackacka- Boomerang
Linne- Filippa K
Kofta- vero Moda
halduk- ?
Strumpbyxor- H&M
Overknee strumpor- Lindex
Stövlar- Don Donna

Blå kilklackar och försenad klänning

Fick en avi förra veckan från H&M och tänkte att yes nu har lite nytt från vårkollektionen kommit, men det var en liten besvikelse. För det enda som kom som var nytt var dess blåa kilklackar allt annat kommer tydligen i en senare leverans.

Är nöjd med kilklackarna trots att det så klart inte är äkta skinn. Har inga skor från H&M sen tidigare- då jag är supernoga med att köpa kvalitets skor, men dessa tyckte jag bra om och jag älskar färgen, perfekta att ha som lite slit o släng som jag brukar säga.

Klänningen som jag beställde- ja säkert i början av december nångång kom så sent som nu. Hade tänkt ha den här på nyår men hoppas jag får tillfälle att använda den snart för den är supersöt på-älskar den


Strumpisar små

Såg att babyshop har fått in nya varianter från Trumpette. Riktigt söta och jag gillar verkligen den ballerina modellen som Elwira har men dessa med "snören" var ju också fina. Och de kamo färgade hur coola var inte de!
Tycker kvalitén på trumpette är helt okej, något noppiga blir de men det går väl inte komma ifrån när jag har en krypglad liten tjej


Mama utmärkelse

Jag fick en fin mammablogg utmärkelse av Maria  som jag tackar så hjärtligt för! och jag skickar tillbaka till henne:-)


Och jag skickar vidare till
Ingela
Elin
Sofia
Perla

Något är det, men vad?

Puh, nyss hemkommen från  en liten runda med lillan, inte så skönt för jag satte på mig alldeles för mycket kläder så jag höll på att basta i min tjocka jacka + tröjor, inte så skönt. Fick för mig att det var kallare än vad det var... funderar på att gå ut en promenad lite senare igen och gå en lite längre sväng än de 20 min som jag var ute förut ;-)
Ska nog göra ett nytt försök senare.

De har hållit på att byggt någonting som liknar en liten mini skridskobana här utanför på torget men kan det vara det måntro? hmm....


Mys mera!


Myskläder är något som jag använder flitigt här hemma men också bara hemma på kvällarna. Är ju så skönt efter att ha tagit en dusch eller bad och sätta på sig något slappt. Snyggt får det gärna vara! Dessa från koola anna tycker jag är perfekta och billigare än exempelvis Juicy Couture.
ÄLSKAR mjukisbyxor med mudd nertill, och de har dessa- perfekt.

Dessa finns på Paprikastores hemsida och med rabatten Chic får mina läsare 10% rabatt och rabatten är framflyttad och gäller till idag måndag 00.00


Måndag


Jeansskjorta- Vintage
Vitt linne- Filippa K
Puffkjol- Uppsydd från La redoute
Strumpbyxor- H&M
Stövlar- Don Donna
Silverhjärta- gåva

Yes, de sitter på!

Tjohoo fick skinn tofflorna från märket Roobez idag med posten och dom sitter som gjutet på lillans fossingar och har inte glidit av nångång! och de verkar inte som de kommer göra det heller, helt klockrent! precis som jag ville ha.
Finns även lite extra utrymme i dom så fötterna kan vaxa lite också. Skulle kunna tänka mig fler par men det är nog bara dumt kanske eftersom hon växer så mycket. Mer än nöjd är jag iallafall! :-)


Yes, dom sitter!


Välkommen ny vecka

I natt har jag sovit mycket bättre än förra och det beror nog på att vi var uppe på akuten igår och kollade lillan, kändes så skönt att bara vara där och höra att allt verkade okej. Finns ingen anledning att det skulle kunna hända igen sa dom så jag känner mig rätt lugn nu, eller så lugn man kan vara.

Lilla hjärtat ligger och sover sin förmiddags lur just nu så jag ska väl passa på att göra mig iordning lite strax.
Är supertrist väder här idag, mulet och lite regn men jag ska ta en promenad med lillan senare iallafall så jag får någon form av "motion"
Är en rätt seg Måndag idag känns det som men jag försöker inbilla mig att det är en helt underbart BRA dag idag och då blir jag genast på bättre humör! Fungerar att lura hjärnan lite...

Så, vilken härlig Måndag idag- inte sant!? En positiv sak är att Elwira utvecklas dag för dag och att få finnas för henne och hon för oss är minst sagt underbart- vi är lyckligt lottade som har fått denna underbara tjej som kan förgylla den allra gråaste dag =)

Finaste hjärtat på akuten

Sådär då var vi hemma från barnakuten, vi fick sitta ca två timmar i väntrummet men det gick bra, vi hade med lite leksaker till Elwira så hon var bara nöjd.
Vi fick träffa en sjuksyster först som tog temp och vägde henne och det var inga konstigheter hon tyckte bara Elwira såg jätte välmående ut och Elwira log och skrattade åt henne.
Sedan fick vi prata med en läkare men sa ungefär det som damen på sjukråds upplysningen som jag pratade med.
Att det kunde varit något tillfälligt och att hon bara var helt avslappnad så hon kunde upplevas medvetslös.
Men om det händer igen så skulle vi kontakta BVC och då får man göra en större undersökning.

Vi blir ju  så oroliga jag och M eftersom Elwira har fungerat som en klocka sedan födseln så blir man extra orolig när det väl är något som händer... Jag hoppas inte det kommer hända igen och att hon är precis så frisk som hon verkar att vara.
Hon charmade iallafall personalen och andra patienter på akuten vill jag lova- lilla charmtrollet där.

När vi kom hem så bytte M blöja och satte på pyjamas medans jag fixade en natt flaska och sedan fick hon en MASSA kärlek och vi fick glada skratt tillbaka. Nu sover finast för natten och jag ska ta mig ett bad och sedan måste jag äta, middagen glömdes bort eftersom vi var på akuten då.
En film vill jag se ikväll innan jag somnar... 

Känns skönt att ha varit där ivarjefall-alltid det är bättre att kolla en gång för mycket...

Till akuten

Nu ska vi strax åka iväg med lillan till akuten så att oron förhoppningsvis försvinner. Damen jag pratade med på sjukrådsupplysningen trodde inte det var något allvarligt, men jag vill inte "tro" någonting- jag vill veta nu.
 Bäst att ta det säkra före det osäkra.

Odd molly stuk

Paprikastore har har dessa två toppar/tunikor var RIKTIGT snygga, lite Odd Molly stuk över dom. I 100% bomull och ord.pris var 595:- och nu kostar de ynka 249:- på rea, perfekt! Märket heter Monrow
Kan bara inte bestämma mig för vilken jag ska klicka hem, aja båda är snygga så det får bli att blunda och klicka ;-)
Så snygga de skulle vara till dessa svarta eller vita shorts från coola anna  i sommar! Nu blir det jeans och kofta till änsålänge

Glöm inte att jag just nu ger jag mina läsare 10% på ett helt köp på paprikastore - Skriv bara rabattkod chic i kassan.
och FRI FRAKT är det också -superbra
 

En barntapet

Skulle vilja ha en ny tapet på insidan av vårat skötbord och jag har kikat på en hel del barntapeter men tycker det känns lite onödigt att slänga ut ca 500:- på en rulle barntapet av någon finare sort bara för att sätta upp inne i skötbordet kanske. 
Sandbergs och midbec gör så fina barntapeter och en bit av någon av deras tapeter skulle inte vara helt dumt...

Om någon har lite över från en fin barntapetsrulle så hör av dig till mig så köper jag det gärna! :-)
Såhär ser tapeten inne i skötbordet som jag har just nu

Maileg kanin

Jösses vad söta dessa Maileg kaniner är! Jag har sett dom ett flertal gånger förut men då har de liksom inte fallit mig i smaken, men nu när jag kikat närmare på dom så är jag kär i hela kanin familjen.
Frågan är hur pass säkra de är? de skriver ut lämplig ålder på varje kanin och de flesta är från 1-3 år och upp men det finns även de från 0 år. Verkar dock vara svårt att hitta de från 0 år i någon webbshop...
De är ju också fina bara som prydnad som lillan kan ha tills jag kan ge den till lillan att leka med :-)

Finns hur mycket fint som hellst från maileg kolla bara de söta girafferna och aporna med

Bilder: Maileg


Vättskrämda

Igår kväll när vi hade våran vanliga kvällsrutin så låg jag och M i sängen med lillan i mitten som fick sin nattvälling. Helt plötsligt när det bara var lite kvar i flaskan så stannade hon upp och liksom frös till, hon bara tittade rakt ut precis som en docka och var helt "fryst" jag petade till henne och sa "Elwira, Elwira!" men hon rörde sig inte! M slet upp henne ur sängen skakade om henne och då såg vi att hon blinkade åtminstone.
Men hon var fortfarande helt still och det var jätteskummt. Sedan några sekunder efteråt var hon precis som vanligt igen.Kommer kolla upp det här ordentligt.

Det var det obehagligaste jag någonsin varit med om och både jag och M var skärrade efteråt. trodde faktiskt hon var medvetslös där för ett ögonblick och jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det nu igen...

Läskigt var det och vi var inne och kollade till henne säkert hundra gånger igår. Fina hjärtat-det får aldrig hända igen! vettskrämda blev vi- tankarna är för obehagliga att skriva om 

Rabatt på Paprikastore

Paprikastore finns en massa fina märkeskläder till superbra priser och dom har dessutom stor vinter rea nu med 30%-60% rabatt på massa fina plagg.

Själv ska jag beställa en vit söt sommarklänning som kommer vara perfekt till leggings eller bara ben i sommar/vår med eller utan kofta till.
Och den rutiga skjortan är jag sugen på att klicka hem till M- så snygg!


Just nu ger jag mina läsare 10% på ett helt köp på paprikastore - Skriv bara rabattkod chic i kassan. Och rabatten gäller fram till söndag natt 00.00.

Lördag

Tidigare idag ute på en lördags tur. Missade att sätta på mig lite rouge på kinderna ser jag nu, herregud vad blev man är vid den här årstiden...

Fuskpäls- H&M Trend
Farfarströja- La redoute
jeans- Monki
Skor- Nilson

Njuta av helgen

Har inte kunnat logga in här på blogg på hela dagen förens nu! Trist när det blir så ibland :/ Har umgåtts med lilla familjen idag tagit det rätt lugnt 
Lagade spagetti och kött färssås idag, en variant till oss och en mildare till lillan och det blev riktigt uppskattat på båda håll :-) Var jättelängesedan vi åt det konstigt nog för det är något vi åt jätteofta en tid och speciellt när jag var gravid- inte konstigt att lillan älskar det för det var nog den maten jag åt mest som gravid haha!
Enkelt, gott och mättande, det måste ju vara den bästa vardagsmaten inte sant?

Varit ute på en promenad på förmiddagen och det var skönt att få lite luft. Kul med idol igår- Morgan, Laila och Magdalena tyckte jag var bäst igår men Morgan var nog snäppet bättre än alla fakttiskt, ska bli kul och följa utvecklingen.

Nu ikväll ska vi bara vara, men jag måste ta tag i mina naglar som jag inte fixat iordning på ett bra tag nu! Har haft dom neutrala med ett ljusbeige lack ett tag nu men nu vill jag ha de mörka igen-tycker det är så snyggt på korta naglar.

Någon bra film skulle jag vilja se ikväll med, det måste jag ta med M. Så nagelfix och filmtajm gäller här ikväll =)

Ha en fortsatt trevlig Lördag!


Bänkad framför Let´s dance

Sitter bänkad framför idol nää menar så klart Let´s Dance just nu men så klart är det reklam direkt- så störande. Har bakat kolakakor och chocolate crackles förut och har en mega stor godisskål brevid mig här i soffan, perfekt!

Ska bli kul att se Magnus Samuelsson dansa, för det var så kul att se när han vända på sin danspartner som en pannkaka, haha! han är ju  SÅ stor och hon ser så liten ut =)


Fredag


Leopardtopp- gina tricot
Tyllkjol- Gina
Strumpbyxor- Lindex
Skor- Bronx
halsband- en gåva
utomhus åker en kofta + dunjacka på nu

Det går så fort

Hjälp vad fort den här veckan har gått! jag trodde nästan att det var Torsdag idag men så är det ju redan Fredag. Vissa veckor går verkligen fortare än andra.
Idag har jag riktig helg feeling i hela kroppen och allt känns bra idag. Elwira mår bra och är så fin och duktig och gör oss så glada var dag, tänk att en sån liten skapelse kan ge så mycket glädje! Det hade jag aldrig trott för ett par år sedan, att det kunde kännas såhär bra att ha barn tror jag.
Älskar Elwiras alla läten och speciellt de ljusa lätena som  låter precis som att hon sjunger eller pratar med väldigt ljus röst, är så sött.

Ikväll blir det middag här hemma och jag har bytt ut morgonrocken till något lite mer passande :-) Måste strax gå iväg och komplettera med ett par saker på ica tills ikväll som jag inte kan vara utan.
Blir kinamat här hemma ovanligt- nej men det är ju så gott! och så ska jag bunkra upp med en massa smågodis till Lets dance som börjar ikväll- kul! Min favorit just nu (innan programmet ens börjat) är Magdalena Graaf, henne ska jag heja på.

Nej dags o stoppa ner lillan i åk påsen och så ska jag ta en "dagens" det var ett tag sedan nu...

TREVLIG HELG!

Fredagsbus

Här är Elwira som leker idag, så söt och skrattar åt minsta lilla- så roligt att de små är så lättroade :-)
Hon hade på sig sina manchesterbyxor som jag först beställde från ellos men fick ett meddelande om att dom hade tagit slut men sen några veckor senare kikade jag på hemsidan igen och då var dom plötsligt där igen, så kan det gå.

Mockasinerna med hello kitty är från H&M och är TOTALT värdelösa och de sitter varken kvar eller bra på lillans fossingar. Nu väntar jag på ett par skinntofflor från Robeez som jag hoppas kommer sitta bra och värma lillans fossingar.


Där sitter Emma

Fick tillslut tag i den här nallen från Steninge slott som jag så gärna ville ha! Hittade den på en internetbutik som sålde dom och jag hade sån tur för det fanns bara en kvar! Så nu sitter hon så fint i Elwiras rum.. Jag tycker hon är så söt!

Mina färger

Undrar när de börjar skicka ut leveranserna från H&M:s vår katalog? kommer knappt ihåg vad jag beställt... men vad jag vet är att dessa bandeau bikinis ska ligga där i.
Finns inget bättre att sola i, för ränder är det värsta jag vet så att kunna ta bort banden är viktigt. Hör till de som solar i så minimala tygstycken som möjligt just för att undvika ränderna för om jag väl fått ränder så tycker jag de är svårt att sola bort dom sen.

Den här rosa/gröna färgen är verkligen mina färger, så snyggt och smickrade för min hudton dessutom. Jag klickade i den marin/blå också trots att det inte riktigt faller mig hundra i smaken, men när det gäller bikini tycker jag det är fräscht.
Marinblåa toppar och tröjor och dylikt äger jag knappt nu när jag tänker efter... ser så blek ut i den färgen.
Lite färg är mer min grej :-)

Hoppas storleken blir rätt nu, har ändrats lite efter amningen och graviditeten- skulle behöva ta nya mått nu tror jag

Från H&M

Mammig/pappig/separationsångest....

Har varit ute och gått en promenad tidigare idag och inte gjort något speciellt här hemma idag men endå känner jag mig så seg. Tyckte ja skulle bli piggare av promenaden i den kyliga luften men icke. Ikväll ska jag gå och lägga mig supertidigt för jag tror att jag bara behöver lite extra sömn i natt.

Elwira har i allafall blivit bättre med sin separationsångest som hon har, mammig/pappig säger vissa. Det började i julas ungefär och då blev hon rätt kinkig om jag gick iväg eller om någon annan höll i henne. Det var inte så alla gånger, men ibland så. Det har varit samma sak med M, om han gått ifrån henne så har hon blivit exakt likadan.
Direkt när man gått ifrån en stund från  henne här hemma så har hon börjat pipa direkt. Man ska gå iväg samtidigt som hon ser det sägs det så man inte bara "försvinner" innan hon lagt märke till det.
Med lite träning så verkar separationsångesten vara borta, för nu har hon inte sagt ett ljud i några dagar.
Lilla hjärtat som har trott att man aldrig mer ska komma tillbaka! träning ger resultat =)  nu har väl inte Elwira varit extrem men det är nog bra med lite träning så hon känner sig trygg.


I stolen

Beställde den här för ett tag sedan och jag är helnöjd över köpet, den är fin och så är den enkel att torka av om det blir något spill på den och så går det tvätta den i 40 grader också. Mycket snyggare än den upp blåsbara vi hade från ikea innan

Lilla busungen som mamma hjärtar massor!


Nya

Alltid lika trevligt när en bra tidning dimper ner i brevlådan, men sen gäller det att ta sig tid att sätta sig och läsa den också. Det gäller att hitta tillfällena, när Elwira tar sin em lur då ska jag sätta mig ner i lugn och ro med nya elle :-)

Där har vi svaret

Det behöver inte alls vara oglammigt att skrutta runt i ett par gummistövlar, allt beroende på vad man bär till tycker jag. Men nu har vi också ett till bevis på att gummistövlar kan vara glammiga, nämligen Hunter som har gjort ett samarbete med självaste Jimmy Choo och designat dessa läckra krokodilmönstrade boots med leopardfoder (!) ooooh!
I juni kommer de gå att få tag på...


Dagens

Humör: Bra me lite seg
Gjort: Ätit frukost, plockat lite här hemma
Planer: Inga direkta planer idag- skönt! men har såklart Elwira att ha hand om då det finns alltid att göra =) ska ta en promenad lite senare tänkte jag
Ser på: Elwira

Lyssnar på: Elwira som "sjunger" :-)
Läser: -
Dricker: Smoothie

Äter: smaskar på några kex
Bästa: Att det är en lungn och skön dag idag
Sämsta: inget
Barn: Kryper runt för fullt och försöker resa sig upp när hon kan ta tag i något i lite högre höjd
Väder: Någon minusgrad och mulet är det här


Louis Vuitton

Skrev tidigare i julas att jag fick en LV plånbok av M i julklapp och här är den :-) Är verkligen jätteglad över den julklappen eftersom det var något jag verkligen ville ha samt att den är klassisk och tidlös och ska förhoppningsvis få hänga med mig bra många år framöver.
M skakar på huvudet och ler åt att jag tillochmed har sparat kartongen plånboken låg i + den lilla bruna bagen som själva paketet låg i, jamen de är ju också fina säger jag ;-)


Gladiator i år igen

I sommras älskade jag mina svarta gladiator sandaler från asos och de var verkligen användbara. På ellos finns de här varianterna som ser snygga och sköna ut och är i skinn och priset är inte mer än 349:- så dessa kanske kan vara någonting att ha när det blir varmare då

Finaste baby tunikan

På H&M hade dom fått in vår nytt på babyavdelningen och såg en del plagg som jag beställt ur katalogen som inte kommit än.
 Har bland annat skickat efter den här tunikan och nu när jag såg den i butik så ville jag inte längre vänta på den så jag köpte en i lillans storlek direkt för jag vill ha den på henne nu :-) Den jag beställt från katalogen är i storleken större så den kommer jag också behålla.


Mini mystoffel

Dessa babytofflor från shepherd är ju också grymt söta men nog inte lika praktiska som ett par skinntofflor dock. Dessa skulle säkert vara toppen att ha att värma fossingarna i sittandes i vagnen eller till ett lite äldre barn som kan gå men om de är så "halkfria" tvivlar jag på. Men söta mystofflor är det


Baby skinntofflor

Sånahär skinnskor har jag sett massvis med olika varianter av och det verkar finnas en hel del bra och också väldigt mycket "kopior" på de större märkena verkar det som.
Hittat många söta från märket Bobux och Robeez som verkar hålla samma standard på skorna med bla halkfri sula, ska sitta bra på foten, optimal rörelsefrihet för babyn osv.

Ska nog köpa ett par sånahär skor och testa för nu är jag trött på halksockor och liknande som glider av lillans fossingar.
Bäst är ju barfota men vill inte gärna ha henne så hela dagarna när det fortfarande är kallt ute och så även på golven här hemma,för de små fötterna blir ju alldeles kalla.

Dessa med en strumpa i måste ju vara klockrent nu att krypa runt i och samtidigt få behålla värmen om fossingarna och inte halka runt och förhoppningsvis få stanna på fötterna.
 
Om någon provat eller har liknande så skriv gärna vad du tycker om dom



Nyfiken

Syster T hade lagt upp dessa söta bilder på Elwira och Viggo i julas hemma i Norrköping, hur söta som hellst. Elwira var lite nyfiken på Viggo här men var så försiktig med han och Viggo själv verkade mest nöjd


Tomte & tomtemor

I julas hade vi både en tomte & tomtemor på besök ;-)


Tomte Viggo

Och tomtemor Elwira

Eva Cassidy

Den här cd:n gav jag till pappsen i julklapp och jag tycker den är jättebra. Perfekt att lyssna på när man vill varva ner.  
Gillar  framförallt hennes versioner av fields of gold, songbird och over the rainbow underbar röst har hon.

När jag köpte cd:n berättade mannen i butiken att Eva Cassidy dog bara 33 år gammal i hudcancer. Och att hon är mer känd nu än vad hon var när hon levde. Att musiken spelas är ju underbart men sorgligt att dö så ung


Salt eller sött

Fick även hem Halens vårkatalog häromdagen, och bläddrade fram till skorna och det jag hittade av intresse var dessa söta heels, för hur söta var inte de? och priset ynka 249:- (!)men då är de så klart inte i skinn men billiga och söta är de allt och värda priset ändå

Rea shopping

Var inne på åhlens idag för jag skulle ha ett par småsaker och sprang då förbi dessa söta glas och de var dessutom på rea för 17:50:- vilket kap ;-) de kostade dock bara 35:- innan, men ändå.
Och jag hade faktiskt kikat på dessa för länge sedan men glömt de så idag köpte jag de åtta stycken som fanns kvar. Kommer nog äta mest deserter i dessa, fin fint

De är något mer rosa i verkligheten

Långpromenad

Idag har timmarna bara rusat iväg trots att vi egentligen inte gjort så mycket bara haft det SKÖNT. Var ute och traskade i 2 (!) timmar tidigare idag och det var så upp friskande.
Är vanligtvis så dålig på att gå långa promenader, blir dagligen en kort liten runda men vad skönt det är att vara ute ett tag. Minst en timme om dagen borde jag vara ute och gå med lillan, att det är kallt gör ju inget när man går och blir varm :-) Och lilla älsklingen ligger varmt och skönt i vagnen så henne går det ju heller ingen nöd på.
Idag var det heller inte lika kallt som det var igår och en blygsam sol kikade fram här förut.
Var nere vid hamnen där ett par åkte skridskor och det såg så mysigt ut.

Fick stanna en kortis och tanka lillan med lite välling men sen var det´bara att traska vidare :-)
Jag känner mig fortfarande nyinflyttad i dne här stan eftersom jag inte utforskat den så grundligt och ett tag hade jag faktiskt ingen aning vart jag var och gick så jag hängde på ett par som såg ut som ett par riktiga motionärer i medelåldern ungefär och gick ca tio meter bakom och på så sätt fick jag gå på lite nya ställen jag aldrig varit förut :-)
Hihi dom skulle bara veta att jag följde efter bara för att jag inte hade en aning om vägen ;-) men det var fler människor som gick samma "spår" så jag blev nog inte misstänkt för att vara någon stalker.

Kommer säkert få träningsvärk av dagens promenad men det skulle bara vara skönt! att känna att min kropp har fått anstränga sig lite mer än vanlig hade inte skadat min otränade kropp.














Som en söndag

Idag känns det som att det är söndag bara för att det är röd dag. Vi alla har sovit lite extra länge idag och bara haft det lugnt och skönt här hemma nu på fm.
Jag ska kika in en snabbis på stan senare och ta en skön promenad efter lunch.

Var så skönt att vara ute igår trots att det var många minus, men är man bara påbylsad med varma kläder så är det riktigt skönt att vara ute tycker jag. Och man kan ju inte sitta inomhus bara för att det är kallt ute. Det finns ju inget dåligt väder ;-)




Mina favoriter från La redoute våren 2009

Här är är urval av ett par snygga favoriter jag hittade i La Redoutes nya vårkollektion som jag blev inspirerad av.
Har hittat lite annat också såsom ett par slitna jeans och annat smått och gott men det här var vad jag föll för direkt.

Från Vänster till höger på bild;
*Manoush kjol med fransar som jag bara älskar! Har kollat på en liknande variant som fanns för ett tag sedan på topshop som jag aldrig köpte men den här! Tänk vad läcker som partykjol, men eftersom jag inte går ut just nu så tänk vad snygg till flats, brunbrända ben och en skinnjacka! coolt
*Kofta med snygga detaljer som också finns i svart
* Svarta läckra kängor från Michel Klein är så snygga med snörning fram och med kilklack och det här med öppen tå känns fortfarande nytt för mig, men snyggt är det allt.
* Dessa gladiatorsandaler skulle vara perfekta att variera till mina svarta gladiatorsandaler från asos, så ett par naturfärgade tror jag skulle vara snyggt när fötterna fått lite mer färg i sommar och ett plus är att de är i kalvskinn!


Från Vänster till höger;
*Söt topp från IRO i skimrande material, passar lika bra till  våren med kofta och till sommaren med brunbränd hy
* Den vita toppen är i 95% bomull, 5% elastan och har fina paljetter i halsringningen, tror den här är snyggare i verklighene än på bild. Den finns i brunt och svart också är är lagom vardags snygg
* Dessa koftor kunde jag inte hitta än på hemsidan men de här ser riktigt sköna ut, i siden och kashmir dessutum!
* Den blå/vitrandiga skjortan ser riktigt skön och slapp ut och jag skulle använda den till leggings eller bara ben. Till mina jeansleggings och converse, klockrent!
*Kofan från Bel Air var en gobit och hade sån fin skärning och jag gillar mönsterstickningen samt att den är i bomull. Finns även en annan färg som heter rosenträ
*Guldkjolen är glödhet! från antik batik och en partykväll i denna kan väl inte bli annat än lyckad ;-)




Favoritkjolen i vår

Har spanat igenom nästan hela La redoute katalogen nu förutom barn och herrkollektionen och visst finns det mycket fint till våren! Men jag tror nog jag hittat mitt absoluta favoritplagg och det måste vara den här franskjolen (som även finns i svart från Manoush.

Eller föressten, jag tar hela outfiten, från topp till tå tack!



För den ultimata lilla sessan

Blev helt tokig när jag satt och bläddrade lite kvickt i nya La redoute katalogen som kom idag och fann denna helt GALET söta prinsessklänning!
Den är ju bara helt gudomligt fin och vilken sessa skulle inte vilja ha denna? den här har inte kommit ut på nätet ännu när jag kikade och den kommer förmodligen ryka innan man hinner blinka så det är nog först till kvarn som gäller här!
Själv fumlade jag över hela skrivbordet och rev  ner ett antal prylar på jakten efter mobiltelefonen för att knappa in numret till La Redoute nyss.

Jag tittar ju redan lite smått efter någon klänning till Elwira som hon skulle kunna ha på systers bröllop i sommar och vore inte denna mer passande så säg. Minsta storleken är 86 och jag har ju ingen aning hur mycket hon kommer växa tills dess och om hon ens kan gå då. Men den kan säkert kortas om den skulle vara för lång och om inte annat så kommer den komma till användning hursom, för den här ser inte ut att bara vilja damma i en garderob...

Färgen är dock lite svår att se eftersom bilden nästan är svart/vit och det står att den är rosa i beskrivningen så är den kanske och förhoppningsvis lite starkare rosa än vad bilden visar. Spänningen är olidlig tills den här kommer på posten, och jag hoppas innerligt på att den är lika fin som bilden visar- jag vill inte bli besviken men oj vad det lät osäkert om den ens kommer att komma in när jag ringde och beställde den, hon sa "du får hoppas att den kommer" ehh jaa det får jag verkligen... hmm



Måndag

Hög tid att få sig en ordentlig promenad nu medan solen ännu tittar fram och jag har klätt mig varmt nu och smörjt in weledas vind och väderkräm i både mitt och lillans ansikte som skydd mot kylan.
Elwira ligger gosigt nerbäddad i vagnen och nu ska vi kila iväg, ska bli skönt med luft nu efter mag sjukan vill jag lova!

Så svårt att fota svart, men dessa ridstövlar är mina absoluta favoriter och jag tycker dom är så snygga, och skönare finns inte- de är värda varenda krona
Parkas- The north face
Jeans- True religion (med strumpbyxor i ullblandning under)
Ridstövlar- Billie Bi
Mössa- Indiska
Pärlörhängen- Kenneth J Lane
(Har tre lager tröjor under jackan och varma sockar i skorna samt tumvantar utomhus)


Kom nyss!

Titta vad som precis damp ner i brevlådan här hemma, både La Redoute och ellos vår-katalog. Om mamma hade varit här nu hade hon sagt "nu har du att göra" haha!

Här har solen strålat sedan lunchtid och man kan ju inte bli annt än vår shoppingsugen då! Vårkollektionerna brukar jag alltid gilla bäst, oavsätt prisklass. Efter alla koftor och instängda skor så är det så härligt med alla pastelliga och lättare färger och plagg, jag får nästan vårkänslor nu


Dagens

Humör: Det är bra!
Gjort: Ätit frukost, gett lillan mat, fixat o donat här hemma
Planer: Kolla upp lite saker till lillan, vika klart tvätten,ringa ett par samtal, gå ut på promenad,  och blogga så klart ;-)
Ser på: Elwira och skärmen

Lyssnar på: Elwira som "pratar" med sina ljusa nya läten, låter SÅ sött!
Läser: -
Dricker: färskpressad juice

Äter: fuskar med lite smågodis.. har ju faktiskt varit sjuk
Bästa: Att alla är friska!!
Sämsta: lite seg efter mag sjukan
Barn: Lite rastlös nu men glad som vanligt
Väder: Minusgrader och lite snö! tjohoo!


Here we go again

Då har jag varit på benen ett par timmar idag och även febern har gett med sig-äntligen! Verkligen inge kul att ligga nerbäddad i sängen och både dag och natt flyter ihop och vara sjuk.

Har fått i mig lite kinamat som  M gick iväg o köpte och äntligen har jag kunnat pussa och gosa en massa på lilla Elwira idag! Vad skulle jag göra utan min kära M om han inte fanns och kunde ta hand om lillan?

Har slängt in en tvätt med sängkläder och åter en gång gör vi ett nytt försök att tvätta bort mag sjukan! Nu när vi alla tre haft den så hoppas jag verkligen den är borta helt nu.

Ikväll ska vi ta det lugnt här hemma och jag ska hinka i mig ännu mera vatten och så ska vi se en film lite senare när vi bäddat ner lillan för natten, Yes man tror jag att den hette, Jim Carrey skulle iallafall vara med i den, någon som sett den kanske?

En sjukis

Igår när jag skulle gå o lägga mig kände jag mig inte alls bra, började må illa men tänkte att det bara berodde på att jag var trött. Men icke sa nicke, vaknade uppnån timme elräkningarna efteråt och fick bråttom till toaletten och kräkningarna gick inte att hejda, så vi toaletten har jag bott hela natten och morgonen och har samtidigt haft en jävulsk huvudvärk.
nej det här var verkligen inge roligt alls :-(

Först var det M vid jul som hade den här skiten och sen åkte Elwira på det häromdagen o nu var det alltså min tur, bläää!

Har fått hög feber dessutom och nu måste jag masa mig tillbaka till sängen för här i soffan med laptopen i knät gjorde mig bara illamående igen.....
Skönt att kräkningarna har upphört iaf... men har fått träningsvärk i kroppen och är helt slut och magen känns så som och det mesta är eländigt.

Tack för söt kommentarer, svarar och återkommer när jag mår bättre

Bakat

Fick ett ryck i kväll och satte igång och bakade lussebullar för jag blev så sugen på det och alla i frysen hade tagit slut.
Strunt samma att julen är över tänkte jag, är man sugen så är man ;-) men jag gjorde inga traditionella bullar utan gjorde de som vanliga vetebullar.
Kavlade ut degen och rev mandelmassa över och strödde russin på och rullade ihop och sen skar i bitar. Så nu ser de inte lika juliga ut ;-)
Gjorde även en sats sockerfri deg till M och gjorde små söta mini lussekatter.

Gott blev det  minst sagt men nu är jag helt slut av allt bakande och det blir ju varmt också så bara det blir man trött av.
Snart är det sovdags känner jag är helt slut just nu.

Natti natti!


Fredag- 5 S


Stickad tröja- stickad av släkting
Skinnkjol (fusk)- H&M
Strumpbyxor-ingen aning vart dom är köpta ifrån...
Skor- Nilson
Silver hjärta- gåva

*Allt på S idag! *haha!*

Mockasiner

Mockasiner skulle vi behöva till lillan eftersom hon ofta använder strumpbyxor och de flesta sorter som finns förutom hennes strumpisar från Trumpette och MaxiMo finns det ingen halksula på.

Och när hon har byxor så tar jag ofta av strumpbyxorna eftersom hon bara glider och får dåligt fäste när hon kryper och tränar på att resa sig, så det är inge bra alls med hala strumpor.

Så mjuka, smidiga mockasiner att dra på över strumpbyxorna och sockar med halksula under måste jag leta efter.
Mockasiner har jag hittat flera av men strumpor med halsula är kanske svårare att hitta 


Bild: Liten o tuff

Som en stock

Herregud vad jag sover djupt på nätterna, M kan knappt väcka mig- jag sover som en död ! Men när Elwira vaknar och gör minsta ljud då blir jag klarvaken direkt! och det är väl tur det.
Jag tror jag överlag sover extra djupt på hösten/vintern förmodligen pågrund av ljuset?

Idag är stan öppen igen och jag har lite saker som ska bytas och lämnas tillbaka och lite andra saker att kika på, mest till lillan.
Elwira har förövrigt liksom jag -sovit som  en stock hela natten och några timmar mer till ochmed, men det är bra för hon behövde samla sina krafter efter magsjukan.

Just nu är M och lillan i butiken och jag som fortfarande känner mig rätt ny vaken ska ta ett bad nu först och till lunch kommer M hem och då blir det mat och sedan stan.

Ha en fin dag!

Årets första dag som snart är över

Snart är årets första dag över och vi fick väl en sådär start på året eftersom Elwira åkte på magsjuka. Men nu verkar den vara som bortblåst och vi tar nya friska tag igen!

Och sådär ja nu sitter de den nya kalendern i filofaxen så jag kan skriva upp viktiga datum mm. Det som redan är inplanerat är tandläkaren snart (åh nej!) och lite annat smått och gott som ska göras. En utomlandsresa kanske blir av, vi får se.
Men framförallt, och det största som kommer ske i år är syster T:s bröllop! Det ser jag verkligen fram emot och det kommer bli så kul tror jag. Och bara tanken på hur fin hon kommer vara får mig att le :-)


VS- showen nu

Jag sitter ny duschad, osminkad och rufsig i soffan just nu och är bänkad framför Victoria Secred´s fashion show så klart!
Har på mig min rosa morgonrock med texten "angel" därbak och kommer såklart från just Vicktoria secred´s ;-)
Har tänt ljus och det luktar underbart från mitt stora Yankee Candle ljus här hemma och jag tycker jag haft det tänt var och varannan dag hela julen men det brinner sakta, sakta vilket är toppenbra! Dricker mitt favorit te från Yogi också- lovely.
Har tittat till elwira extra många gånger ikväll och hon sover som en prinsessa.

Älskar allt med hela showen! och jag skulle kunna tänka mig att få hela kollektionen hemskickad- nu ;-)
Alla modeller är så klart super heta men är extra svag för Doutzen Kroes, såå snygg är hon.

Baciller- far och flyg!

Lilla sjukis kräktes hela natten till ca kl 5 i morse och jag fick sova och M var uppe med lillan och tog hand hom henne.
Han tyckte så synd om henne när hon kräktes för hon "sa" inget när hon vaknade utan bara ställde sig upp på alla fyra och blev röd i ansiktet och kräktes. Och så tittade hon på M med tårar i ögonen, fast hon grät inte utan såg bara lessen ut sa M. Har tyckt så synd om lillan idag och jag har gosat och busat med henne extra mycket, kan inte vara lätt att vara liten och sjuk. Att inte kunna förklara vad det är som händer och bara se henne lida är jobbigt, men skönt att det gick över relativt fort.

M väckte mig vid 6 och då hade jag fått behövlig sömn och då var det M:s tur att sova. Jag "slapp" alla kräkningar och Elwira blev rätt fort sig lik igen och kunde äta lite smått.
Ikväll har vi badat henne och hon är glad som vanligt som syns på bilderna :-) Men hon ble tröttare tidigare ikväll och vi la henne för en stund sedan.
Har tvättat en massa handukar, filtar och sängkläder på eftermiddagen så nu känns det som bacillerna har fåt fara och flyga sin  kos.
Tog också ett bad förut så nu känner jag mig lite fräschare och strax börjar VS- showen på trean!


Nybadad här hemma ikväll :-)


Fem myror är fler än fyra elefanter

Väldans söta kuddar med fem myror är fler än fyra elefanter motiv på från märket Mairo. Elwira har en jättesöt filt med rosa Elefanter på och jag älskar den.
Dessa skulle passa superfina till barnrummet. Tyckte dock priset 429:- var rätt dyrt om man vill ha flera kanske. Rea efterlyses ;-)

Bilder: Frapp

Mys i VS

Mysa i härliga Victoria Secred plagg är inte helt dumt! Jag älskar alla mina undies därifrån men äger dock ingen BH- än, en vacker dag när jag får chansen så ska jag prova ut ett par. Känns lite för riskabelt att beställa det över nätet ifall storleken inte ksulle passa.
Gillar att det finns både sexiga ting och även slappa men fina plagg där. Och PINK kollektionen är som gjord för mig ;-)


Bilder: Victorias secret

Får inte missa!

Får INTE missa Victoria's secret fashion show 2008 som visas på Tv3 ikväll kl 20.00. Jag kommer sitta bänkad med uppspärrade ögon som jag gör varje år :-) För det finns nog ingen hetare modeshow än denna.

Somnat om

Lilla sjukis har somnat om nu sen nästan en timme tillbaka och själv har jag passat på att koka lite potatis till senare till henne och ger fortfarande vätskeersättning ungefär var femte minut, det gäller att ha koll på tiden. 
Hon är så söt när hon äter "i sömnen" och fortsätter att sova. 

M hade ju magsjuka på julafton och nu har lillan haft den, jag hoppas hoppas innerligt att jag inte också får det nu!


Endast E & E är vakna

I går runt tio började Elwira kräkas när vi var borta hos M:s föräldrar på middag och jag trodde först att det kanske var gröten hon fick strax innan vi åkte, att det bara kom upp lite överflöd trots att hon aldrig  brukar kräks...
När vi satt i bilen hem så kräktes hon även lite då och då började vi misstänka magsjuka.
Väl hemma så la jag henne i sängen eftersom hon hade somnat och lite senare skulle jag gå in till henne och titta till och då kröp hon runt i spjälsängen och jag tänkte lägga henne till rätta men märkte då att det var blött... så lilltjejen hade kräkts i sängen och sekunderna efteråt så kom det igen.

M ringde akuten för att vara på den säkra sidan och höra vad vi skulle göra och de sa att vi skulle ge vätskeersättning var 5:e min.
Var riktigt obehagligt en gång innan vi hunnit ge vätskeersättning när jag höll i Elwira och det kändes som hela hennes lilla mage skulle vända sig ut och in och hon kräktes och blev alldeles röd i ansiktet och tillslut kom galla.
Jätteduktig var hon och kämpade på men skrek inte en endast gång. Men det var jobbigt att se lillan dålig och kräkas, hon har ju aldrig varit sjuk tidigare.

Vi bäddade iordning en provisorisk säng i vardagsrummet till lillan och M har gett lillan vätskeersättning som rekommenderat och hon har kräkts lite då och då men somnat om direkt efter kräkningar och teskedar vätska hela natten. Skönt att Elwira trots magsjukan faktiskt sovit i natt och fått sin sömn och samtidigt druckit vätskeersättning "i sömnen" Hon varit vaken sedan kl 6 som hon vanligtvis inte är men det känns skönt att hon är vaken nu och att hon inte var det i natt. För nu är det ju faktiskt tidig morgon och jag tror hon kommer somna om här snart igen.

Jag har fått sova i natt då M varit superduktig med lillan och vid kl 6 väckte han mig så jag fick "ta över" Hon har inte kräkts något nu när jag haft henne men hon har varit väldigt hungrig så jag har roat henne så gått det går och fortsatt ge vätskeersättning.
Om ett par timmar kunde vi ge mild välling igen eller lite potatis exempelvis som också är milt för magen sa de när M ringde akuten men vi måste vänta och se så hon inte kräks på ett par timmar först. Lilla hjärtat!

Igår hade vi det förövrigt trevlig och middagen var jättegod med potatisgratäng och oxfilé som vi stekte direkt på stenar vid bordet, är så gott! och fruktsallad och goda ostar och kex åt vi till efterrätt, jag åt så mycket att jag nästan rullade fram. När vi gick från bien hem så hördes fortfarande smällare lite här och var hä i stan men lillan sov så hon störde inte märkbart som tur var.

Just nu sitter jag i vardagsrummet med lillan som leker med hennes små saker och hon verkar helt okej nu men blir fort rastlös eftersom hon är hungrig och hon börjar bli trött nu med så jag ska lägga henne strax. Här gäller lek, bus och en extra stor portion KÄRLEK.


      © Maria Risto