Disney tävling!

Att se på film & vara inomhus och måla hör hösten till och visst är det mysigt :-)
Jag tänkte att det skulle vara passande att lägga upp en liten höst tävling där du kan vinna en helt nyutkommen Disney DVD med Tingeling samt tuschpennor och en väska.

Detta lottar jag ut till 5 vinnare:

1 kit med DVD & Väska
4 kit DVD & tuschpennor

Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att svara på vilken favoritfilm du har som favorit film av Disney eller vilken du hade som liten! :-)Skriv gärna vilket kit du helst vill vinna. Och ni som inte har barn har kanske någon att ge bort som present eller som julklapp till någon.

Om du har en blogg får du gärna ta bilden och länka till tävlingen så får du en extra vinst chans! (en extra lott i dragningen) skriv länken i kommentarsfältet så jag kan ha koll på det om det!

Update: har du ingen blogg får du gärna tipsa på facebook om du nu har det istället för en extra lott.

Tävlingen avslutas Onsdag 6/10
Torsdag 7/10



Mys med MOLOs lurvfleece

I morse kändes det nästan som vinter här, brr vad kallt det var! Tog faktiskt fram en åkpåse till Ludwig för att slippa bylsa på honom så mycket kläder när han bara skulle sitta i vagnen på morgonen.
.
Har använt den här grå overallen med gula kantband från MOLO ett tag nu, den hade Elwira när hon var mindre så den har han fått ärva ;-) Plockade fram den blå fleece overallen igår som jag köpte för ett par månader sedan på rea i samma storlek och är fortfarande oanvänd. Ska ha den grå overallen i Ludwigs sovpåse till förskolan när han börjar där då de sover i vagnar utomhus, så den blir perfekt för honom att mysa & sova gott i där.
Overallerna fungerar även att ha under exempelvis en vindoverall kallare & kyligare dagar.
Två MOLO lurvfleece till Ludwig, en till hemmet och en till sovpåsen till förskolan
Dessa overaller säljs upp till strl 92

Förskoleträff & nytonad

Morning!
Sitter här och sniffar på mitt nytonade hår, tycker det luktar så gott ;-) La i en toning igårkväll så nu känner jag mig lite fräschare i håret igen. Brukar tona håret en gång i månaden men du hade jag skjutit upp det eller rättare sagt inte haft någon lust de senaste veckorna ;-)

Idag ska vi på träff på förskolan för Ludwigs del, han ska nämligen skolas in snart i oktober då jag börjar jobba mer, ska bli spännande! Tror det kommer gå fin fint, han kommer tycka det är en stor fest precis som Elwira kan jag tänka :-) känner mig bara lugn inför det, vet att lilla avdelningen som elwira gick på förut är jättebra och så känner vi de gulliga fröknarna sedan innan förstårs.

Nej nu är det dags att gör sig iordning och ta tag i dagen! Torsdags kramar

Rutigt

Rutor hör verkligen hösten till, tycker det är extra snyggt då av någon anledning :-) Måste rota fram lite rutigt ur garderoben tror jag allt.
Här på bilden är jag höggravid i v 37, en dag i september för ett år sedan och är på väg till jobbet. LJUS i håret jag var också!  Har på mig M:s snygga rutiga Filippa K skjorta som jag lånade en del där ett tag, men skaffade tillsist en egen, väldigt likt denna men från VILA

Ikea ljus

Jag älskar doftljus från Yanke Candle & Durance, även om priset är lite högre så är det värt det eftersom doften är underbar och de brinner länge, länge. IKEAS doftljus tycker jag bara luktar plastigt. Men det här ljuset är från IKEA och det är ett doftljus som jag skulle vilja ha mest för att man sedan kan använda själva ljuset sedan att ha värmeljus i, ser fint ut!
Ljus från IKEA

Planerar inför morgondagen

Sitter och skriver en lista inför morgondagen för en massor att göra punkter, i morgon ska bli en såndär super effektiv dag direkt efter jag lämnat Elwira på förskolan hade jag tänkt, tiden bara rusar iväg när hon är där så det gäller faktiskt att planera tiden väl för det är då jag brukar hinna med saker mycket snabbare.
Att bara ha ett barn är lätt som en plätt, med bägge i farten så tar saker liite mer tid helt enkelt, och det ska få ta mer tid. Elwira vill gör ALLT själv, och det mesta får hon göra själv också men det gäller ju att ha koll på den lilla damen, hon är ju inte såpass stor som hon själv verkar tro trots allt men hon klarar faktiskt det mesta med bravur. Det är knappt att man får vara med längre när hon ska göra 1 & 2 på toaletten och torkar sig så klart själv, fast vid nr 2 måste jag allt få hjälpa till ;-) Hon är så söt! och Ludde är med precis överallt, ja förutom på toaletten då, men han kryper gärna in där fort, fort om tillfälle ges! banka på toalettlocket och stå och hoppa samtidigt är tydligen en hit ;-)

Imorgonkväll måste jag även se till att ha köpt toning till håret och fixa till mitt yttre lite, en spa kväll vill jag ha! 
Är nästan "sugen" på att ställa mig och göra  någon snabb, matig soppa till lunchen (om vi har ingredienser)  för att hinna lite mer i morgon, men där är jag kanske lite överambitiös men lite lockande trots allt, är lika bra att köra tills jag stupar i säng lite senare ;-)

Natti natti säger jag till er som säkert går och lägger er nu och INTE funderar på att laga lunch till morgondagen NU :-)

Hunter i höst

Vet inte hur många år nu jag tänkt köpa ett par Hunter stövlar men i år tänkte jag att det skulle bli av :-)
jag älskar gummistövlar och bär det både till vardagsklänning & jeans.
Har varje år varit sent ute och min storlek har varit slut varje gång jag tänkt beställa och jag tänkte inte heller på att Hunters egna website har webbshop och alla varianter inne och oftast alla storlekar, så därifrån har jag tänkt klicka hem ett par.
Har sålt ett par andra gummistövlar jag haft och inte kommer använda då jag tänkt köpa dessa istället :-)

Det här med vilken färg har jag också funderat på, köpte ett par rosa för något år sedan som jag dock lämnade tillbaka, även om jag älskar rosa så blev de lite för mycket och jag vet att jag skulle tröttna på dom.

Tanken var att jag skulle köpa ett par svarta original men nu har jag hittat ett par jag verkligen gillar, nämligen dessa "Leather finish" och har precis som namnet talar för. Hoppas de är lika snygga i verkligheten , för dessa känns helrätt för mig!
Hunter "leather finish"

Ludwig, snart 1 år!

Oj vad dagarna går fort nu och idag har det varit ännu en härlig höstdag med sol! I helgen går vi redan in i oktober och på söndag den 3:e fyller vår älskade Ludwig redan 1 år!
Vi har tänkt ha ett lite mindre kalas för bara våra familjer och det blir förmodligen av i slutet av Oktober. Nästa vecka börjar jag jobba igen och kommer bara ha den här kommande helgen ledig samt en helg i slutet av månaden fri, så ett datum där måste vi planera in. Tänk, 1 helt år redan! Vår älskade, nöjda lille Ludwig!
Bild på Ludde från sensommaren

Nya svarta väskan

Såhär ser min nya svarta väska ut från ellos som jag beställde och bloggade om här. Invigde den i helgen och den är redan min nya favorit som kommer hänga med till vardgags ett bra tag nu :-) hade en rabattkod med 50% så priset blev riktigt bra dessutom!

Väskan är i supermjukt skinn och själva modellen är lite inspirerad av Mulberry Alexa, men är absolut ingen kopia rakt av vilket jag tycker är viktigt! Antingen ska man ha originalet eller så måste välskan sklilja sig så pass att man ser att det inte är originalet. Väsk-kopior går helt bort hos mig.

Modellen går att bära tvärs över axeln, på ena axeln med den långa remmen eller så håller man den i de korta handtagen. Ett stort plus är att den passar perfekt att hänga över barnvagnen! :-)
Koden 225504 med 50% på en valfri vara fungerar för mig nu, men vet att det fungerar olika för alla
Jag med nya väskan ute i vackra hösten!

En klätterapa, dans & jobb

Halloj! :-)
Blev ett lite deppigt inlägg tidigare men ville skriva av mig det och allt i livet är ju tyvärr inte alltid vad man skulle önska och livet är inget man får ta för givet.

Morgonen här började med dans klockan 9 för Elwiras (och min) del och idag var hon mycket mer med på noterna och släppte loss rejält ;-) idag kändes det som hon kom in i det hela, förra gången var allt nytt för henne.
idag hade hon även sina nya danskläder och var så klart sötast av alla ;-)
Efter dansen åkte vi förbi en park och lekte lite och Elwira hittade snabbt en lönn (?) som hon klättrade upp i, lilla klätterapan :-)

Hemma igen väntade M & Ludde och vi hjältes åt att fixa lunch och jag gjorde mig iordning och gick sedan till jobbet, och det gick bara bra där.
Är helt underbart att sedan komma hem och Elwira sprang emot mig i full rulles om hon brukar göra om jag har varit borta ett tag och jag hissade upp henne i luften och Ludde kröp i full fart mot mig samtidigt- älskade små!

Kvällen har varit som vanligt här, ätit middag (färsk lax & potatis, sås och sallad) och barnen har badat och busat och Ludde somnade strax efter sju och jag och Elwira har legat under en filt i soffa och kollat på tv och läst bok.
Känns som klockan är så mycket mer än vad den egentligen är nu om kvällarna, för det är verkligen svart ute nu! känns att hösten är här på riktigt och det känns bara härligt.
Hoppas er helg varit bra! kram till er fina därute
Klätterapan Elwira :-)
Världens gladaste Elwira uppe i trädet
Det är KUL att klättra i träd :-)
Älskade älskade Elwira! En dag kanske jag kan få med bägge våra skatter på den här bilden! ser framför mig Ludwig klättrar där på höger sida, där det finns en plats för honom med när han blir lite äldre :-)

Livets lott

Den senaste tiden har jag varit lite deppiga för lite olika saker som hänt runtomkring mitt liv. Finns även en annan hemsk sak som jag jag läste på en tjejs blogg förra veckan. Känner henne inte privat men kan relatera mitt liv med hennes till en del. Hon har en dotter som föddes i Maj 2008, samma år och månad som Elwira så det har varit extra roligt att följa henne just därför.


Nu var hon gravid med bebis nr 2 och jag kikade in med jämna mellanrum för att få läsa ett positivt inlägg om bebisens ankomst men möttes istället av ett kort och tragiskt besked och det kändes som mitt hjärta stannade, det som inte får hända hade hänt....

Jag blir så otroligt ledsen för den här familjens skull och det går inte alls föreställa sig den sorg som drabbat familjen. Har kikat in flera gånger sedan beskedet och hoppas att det jag läst inte var sant...

Sedan jag fått barn har jag lärt mig att aldrig ta livet för givet och tänkte framförallt mycket på det när jag väntade Ludwig, och om det var möjligt att lyckas få en frisk bebis en gång till, var också mycket mer varsam med att köpa bebisgrejer andra gången.  Är lyckligt lottad att vi fått behålla våra skatter hela vägen.

Går inte föreställa sig hur det måste kännas att bära ett efterlängtad barn i nio månader och sedan sluta i tragedi, det måste göra så ont. Tack och lov går de allra flesta graviditeter och förlossningar bra! 

Att våra barn är friska och får förbli det är det viktigaste, allt annat runtomkring kallas bonus. Det är dock så lätt att glömma bort vad som är det viktiga här i livet, man får påminna sig ibland.

Livet måste vara ett enda stort lotteri och jag tackar för att just vi dragit livets lott och önskar att alla fick göra det. Varför ska livet vara så orättvist?

Är glad & tacksam över livet, de två små finaste skatterna vi fått och samtidigt är jag så oerhört ledsen för denna familjs stora sorg, det skulle kunnat hända oss- vemsomhelst. Blir så ledsamt och många stora tårar har jag fällt...

*Alla mina tankar till denna fina familj och alla änglabarn som finns däruppe- ALL KÄRLEK*

 

Bild från i somras, jag & Elwira går och håller i hand

 


Lördagsmys för hela slanten

Godkväll!
Har minst sagt njutit av den här lördagen med mina fina, utan direkta måsten bara massa närhet & kärlek, utelek bland höstlöven och lite shopping :-)

Elwira är extra kramig & go just nu och det är såå mysigt! Ludwig han är alltid kramig han :-)  det är underbart att se hon och Ludde tillsammans och när hon tar hans händer och hjälper han att gå, mitt mammahjärta smälter!

Behövde en ny jacka till Elwira och jag ville ha en sådan med där man kan ta bort fleecejackan inuti men tyvärr finns dessa bara i rött och blått på Polarn O. Pyret så jag får se om det blir den, men den är verkligen superpraktisk.
En vindjacka är omöjlig att klara sig utan om man är 2 år och går på förskola ;-)

Det är jättekul att de öppnat en ny lite större galleria här i vår ganska lilla stad som heter IGOR, supersöntigt namn men riktigt fräsch galleria! Elwira är redan beroende av goda smoothies och milkshakes som vi köpt där ganska många gånger redan sedan dom öppnade "på riktigt" nu i Fredags.
Måste kila dit någon dag och gå runt lite för mig själv och bland annat besöka butiken Monki, har alltid hittat något där de gånger jag besökt butiken i Stockholm, kul att den finn här nu.

I morgon är det dans igen för Elwiras (och min) del och så ska jag även jobba hela 4 timmar blir jag borta från våra 2 små ;-)
Nää nu ska jag gå och ta en "sista" bit smaskig päronpaj ;-)
Hoppas er Lördag varit bra! Kram & godnatt


Är du stark Elwira?

Hittade den här söta bilden på Elwira då hon bara är 2 månader gammal. Vår lilla tjej var stark redan får starten på alla sätt och vis, älskade tjej!  När hon var nångång strax efter året och man frågade henne "Är du stark då?" Då spänner hon armarna och tar i så hon blir helt röd i ansiktet, hihi! och så gör hon fortfarande om man frågar, haha!  har ingen aning vart det kom iifrån helt plötsligt och vi har ingen aning vem som lärt henne detta!
Det är riktigt roligt faktiskt :-D
Elwira bara 2 månader :-)

Fransk päronpaj & Idol

Oj, oj oj vad jag är mätt efter stadig middag och sedan ett par bitar för mycket av en mumsig fransk päronpaj som jag gjorde idag. Ett nytt recept jag aldrig gjort tidigare men blev gott, mandelmassan gjorde verkligen sitt.
Receptet finns HÄR.

Har så klart följt IDOL även ikväll, spännande att se vem som blir framröstad av oss, folket- jag gav min röst på Madeleine. Tycker Jamilla är bra men kanske passar bätte i IDOL om något år istället :-) tycker hon fått för många chanser. Nej nu kilar jag tillbaka till sköna soffan här :-)


Önskar er en fortsatt trevlig kväll! P&K

Ester Eleonora leopardsjal

Den här sjalen sa jag var ett måste då jag såg den första gången på Ester Eleonoras blogg och nu har de börjat att säljas & skickas ut och jag köpte så klart.
Modellen är samma som på den jag hade sedan innan, den rosa med blommor men denna modell är lite tjockare och passar mycket bättre nu till höst & vinter. Älskar helt klart modellen! Leopardprint med små rosor på, spets och volang fungerar så bra ihop :-) Så fin så, och kommer absolut invigas inom kort, då får jag fota den på
Ny sjal från Ester Eleonora
Leopard, spets och  volang, en härlig kombination!

Sova gott & BMI

Har busat och sjungt för våra små i vanlig ordning och just nu är det "trollmor" sången bägge gilar bäst och när man sjunger "oo aj, aj aj,aj BUFF" så buffar jag till dom med fingret och dom skrattar lika mycket varje gång, sötisar!
Att vara glad och somna in tror jag är det bästa, och så är det ju så mysigt att gosa :-) Längtar lite tills vi även kan ligga i samma säng som Ludwig, är ju lite trångt att klämma ner sig där nu ;-)
Var och tränade med PT idag, kommer ha sååå ont i armarna i morgon, men härligt med träningsvärk för en gångs skull!  Fick även mäta & väga mig samt ställa mig på en apparat som mätte alla möjliga värden i kroppen, såsom fettmängd, muskelmassa mm. Det var spännande och den där lilla lappen som matades ut med alla uppgifter sa instruktören att jag "stolt kunde vifta med" så mina värden var tydligen riktigt bra när hon även förklarade allt. Kändes ju bra!

Jag har alltid varit underviktig enligt BMI så det där är inget att bry sig om enligt instruktören och jag tycker precis som hon.
Är ju väldigt luddigt det där med BMI. jag har alltid ätit bra och mycket och mer än så kan jag ju liksom inte göra, att man mår bra är ju huvudsaken! men skulle (enligt vad jag själv tycker) gå upp några kilo.
Hade inte vägt mig sedan invägningen med Ludwig så jag fick en mindre chock när hon sa vad jag vägde, trodde jag vägde som jag i princip alltid vägt. Men nu har jag ju faktiskt kommit till skott att börjat träna och jag är sååå taggad för det är roligt!  :-)

Nu ska jag tända ljus, fixa iordning te och smörgås, mumsa vindruvor & plommon och invänta IDOL!
Ludwig som sover sin nap efter lunchen häromdagen. Han hade dragit av sig byxorna innan han somnade och tröjan har glidit upp så man ser hans söta navel & mage :-)

Tradera avslut

Idag avslutas mina Tradera auktioner som jag lagt upp HÄR, om någon här är intresserad av höst & vinterplagg till de små.
Jag är helt slut i kropp & kropp efter träning, lek med barn och matlagning, så jag ska passa på att vila en stund när även de små sussar sött just nu. Himla skönt med ordentlig träning med PT idag!
Vi "hörs" senare :-) kram kram
Den här kappan är en av objekten som jag har ute på Tradera nu :-) tyvärr kan inte Elwira ha denna (bild från förra hösten)

Sol, PT & en grym väska

Morning!
Verkar bli sol idag med, igår var det toppenväder ute men jag kände mig dock inte direkt på topp, men känns en smula bättre idag. Ska snart träffa PT på gymet så där får jag tänka på helt andra saker, längtar nu!
Hade verkligen velat åkt till IKEA idag och köpt en byrå men ser inte ut som vi kommer iväg idag heller måste dessutom låna en annan bil för att kunna frakta hem den, men men en annan vacker dag så!
Hämtade ut en grymt nice väska igår på posten som jag bara måste visa senare! är sååå nöjd, precis vad jag velat haft och behöver just nu!
Önskar en fin dag! kram kram

Dans & barn = glädje

Gick de få meter bort till H&M förut och köpte danskläder till Elwira. Hon började ju på dans i Söndags men hade inte fixat riktiga danskläder då. Tänkte kika förbi stadium också som jag vet har dansplagg och även kika på kappahl om det fanns där men orkade inte gå länge än till H&M.
Det var utplockat bland dans/gympakläderna och jag hade velat haft ett par tunnare "dans tights" också men det var slut i hennes storlek. Bilig blev det minst sagt, typ 70 kr för dansbodyn och 50 spänn för kjolen.
På fötterna till dansen har hon ett par skinntofflor från märket Robeez (påminner om bobux)

Elwira har provat sitt nya set och som vanligt spridit glädje här hemma tillsammans med Ludde, dom gör mig alltid glad!
Elwiras nya söta dans kläder provade jag tidigare på henne idag. "Tingeling" kjolen är så söt till :-)

Livet är så skört

Idag känner jag mig inte alls på topp, känns bara mycket just nu. Är inget direkt i mitt liv som har hänt, nej det är på annat håll och för andras skull jag är ledsen, inte bara en specifik person utan några olika och inget jag kan skriva om. Gråter inombords och har gråten i halsen.
Livet är så skört...

Den osminkade sanningen

Ikväll är en såndär kväll då jag inte kommit till skott och gått och lagt mig än. Har fastnat framför tv:n och bland några blaskor jag inte hunnit läst.
Bjuder på en osminkad sanning istället, jag nyss, utan smink (kommer säkert ångra det här, men bjuder på mig själv nu & visar mina skavanker ;-)
Har slarvat lite med min hy den senaste tide, var evigheter sedan jag la en ansiktsmask exempelvis och fått några små blemmor i pannan men vet inte riktigt vad det beror på? brukar nämligen inte få det i vanliga fall, hmm...
Någon gång ska jag ta bort (med laser förmodligen) en röd liten prick jag har strax under näsan, såå störande! Har även två ärr sedan jag ramlat som yngre som syns under näsan och går nästan ner till läppen samt ett ärr i pannan, men de kan jag leva med men den där lilla röda pricken! gaaahh :-)

Skulle vara kul att köra en liten "utmaning" till de bloggisar som "vågar" / vill; hur ser du ut osminkad? och lämna en kommentar här om du antagit utmaningen :-)
Den trötta, osminkade sanningen... är iallfallnöjd med min ansiktskräm :-)

Nova star till vår andra stjärna också

Beställde först ett par sånahär Nova star jeans från Kidelin till Elwira för jag ville se hur färgen såg ut irl först och var så nöjd med dom så jag ville ha ett par till Ludde med :-) gulligt att matcha.
Färgen heter medium wash och är ljusare än vad mina bilder visar. Nu har han ca 6 par jeans + flera andra mjukisbyxor,chinos och softa långkalsonger samt ett par hängselbyxor i jeans så han kommer nog klara sig fram till våren!
Själv har jag typ 2 jeans jag använder och växlar mellan, bortskämd liten kille det där ;-)
Nya Nova star jeans till Ludwig, samma modell och tvätt som Elwira också har

Träning, dagisfoto & mumsig juice

Idag har jag varit och tränat på egen hand, 25 min på crosstrainern och sedan "vågade" jag mig på att köra några set med 3 kilos hantlar, nu vill jag ha lite träningsvärk i morgon ;-)
Fick Elwiras "dagis foto" idag, snabbt det gick! hon ser allvarlig ut, men söt så klart, min lilla stjärna!:-) Tänkte visa kortet här, men inte lika kul då tomten ska komma och hämta dom senare ;-) så det får bli efter jul då.
Har pressat ett stort glas av flera blodapelsiner som jag sitter och smuttar på, så otroligt gott! och alldeles strax drar IDOL igång, så himla kul att följa! Nu är det bara solsidan som måste komma tillbaka snart med, undrar när den säsongen börjar igen. Då skulle tv- hösten bli komplett i mina ögon ;-)
Återkommer med lite bloggning senare, kram så länge!
Ett sneak peak :-) Elwiras diadem med en ljust blekrosa blomma, en favoritaccessoar från i somras

Trasig dator, föräldramöte, ridning & träning

God morgon!

Igår brakade min dator ihop så nu är den för tredje(?) gången inlämnad på reparation, det här men tekniska prylar är helt enkelt inte min grej. Skönt att jag har en mac- laptop till låns som är M:s mammas här hemma.
Igår kväll var det föräldramöte på Elwiras förskola och det var M som fick gå it och jag stanna hemma de två små.
De hade även pratat om ridning och att det fanns något stall där några gick till och red, pratade priser och så vidare. kan bara tänka mig M som satt och lyssnade på allt det där :) Vi är alldeles för dåliga på att åka ut till M.s föräldrar och rida med Elwira. men brukar ju vara så med mycket, det man har utnyttjar man inte.
Elwira älskar verkligen allt som har med hästar och göra och vi borde verkligen ta tag i det där och se till att åka med henne varannan/varje vecka och rida och komma ut till stallet, för hennes skull + få träffa farmor och farfar mer.
Idag på förmiddagen är det dags att träffa "min" personliga tränare för första gången och även få hjälp med att sätta ihop ett eget schema att träna efter, perfekt. Har sådant träningssug just nu, ska bli riktigt skoj!
Mindre kul är det att det regnar ute sedan igårkväll, jag skulle behöva skaffa regnkläder, regnbyxor + jacka som ser hyfsat normalt ut :-)
Nej nu är det dags att byta om från morgonrock och tofflor till något annat.
Update: PT var inte idag, var visst senare i veckan hade kollat fel :-) men blir träning idag på egen hand på gymet

Tisdagskram från mig till dig!


Bild från i somras på lilla Elwira. Lyckan är total!

Leende dödskallar

Det här är ännu en till sjal jag fastnat för från underbara Ester Elenora, med leende döskallar! denna sjal är dessutom i 100% siden, len och lyxig med andra ord.
Sjalen med leoprint kommer nog bli min favorit när den väl kommer, men den här är verkligen fin den med

Blöjor på posten

Fick förra veckan, i fredags för att vara exakt ett paket blöjor på posten från pampers och tre stycken söta kottar med, riktiga kottar alt så ;-) Vi hade redan just den här nya varianten från pampers hemma, men blöjor går ju åt!

Vi fastnade för pampers redan från starten och kört med dessa och de har fungerat toppen! Har så klart provat andra märken men tycker dom är alldeles för tjocka och oftast hårda.
Pampers Active fit är modellen vi fastnat för, nu har de förbättrat den modellen och gjort den riktigt SUPER tunn, men fungerar fortfarande lika bra, super bra för busiga & aktiva barn :-) 


Valvaka, kladdkaka, bär & mys

God morgon nya veckan!

igårkväll satt jag och M uppe och följde valvakan, riktigt spännande! men vi kom i säng alldeles för sent, tror vi kom isäng strax innan 2. Elwira vaknade till också och ville ha vatten och sedan låg vi alla tre i hennes säng, så himla mysigt att bara ligga och hålla om varandra, gäller att passa på när hon är trött och på gos-humör ;-)

Rörde ihop en smarrig kladdkaka som jag mumsade i mig (alldeles för mycket av) tillsammans med goda frysta bär och grädde.
Köpte frysta bär på lösvikt som är nytt här på coop tror jag, jag har iallfall inte sett det tidigare, en trevlig nyhet i mina ögon :-)

Vaknade upp i morse av en dröm att Reinfeldt sa att han var beredd att samarbeta med SD! herregud, inte nog med att dom kom in i riksdagen, tur att det bara var en (mar)dröm, tack o lov.

Hittills här hemma har vi ätit frulle och jag har målat tå naglarna på Elwira, på begäran av lilla damen själv, hihi!
Sedan har hon suttit och målat och röjt runt här hemma och lekt på som vanligt.

Nu ska vi försöka ta oss ut här med de två finaste skattena innan det blir försent och det är dags att fixa iordning lunch. Ludwig har börjat flytta runt på alla stolar här hemma de senaste dagarna, ser rätt kul ut när han går runt med dom :-) 

Hoppas ni fått en fin start på veckan!



Bär i lösvikt finns numera att köpa på coop här i stan

Smeten till kladdkakan och en ROSA slickepott så klart :-) Tanken var att fota det färdiga resultatet av själva kakan också men det glömde jag bort :)
Kladdkakssmet & sockerkakssmet måste ju föressten vara bland det godaste som finns?!

Tid att rösta!

Aldelles strax ska vi iväg och rösta. Tänkte förtidsrösta, men kom aldrig till skott med det, men vi har väldigt nära till vår vallokal. Solen skiner här över vår stad och det är riktigt härligt höstväder just nu.

Elwira & Ludwig ville också vara med på bild och meddela om att det är viktigt att rösta
Kramkalas :-)
Tänkte ta en bild på mig & röstkortet men helt plötsligt var de två små också samlade runt mig :-)

Barndans på morgonen

Här hemma är vi inga söndags- slöare idag inte, för 9.00 var det dags för barndans, Funky Kids för Elwiras del :-)
Det var verkligen något nytt tyckte Elwira men hon tyckte det var roligt, samtidigt som hon var reserverad, tror det kommer ta någon gång innan hon kommer in i det hela.  Mot slutet fick de banan och ballonger och Elwira var sist ut från lokalen.  Kom även in en ut klädd björn som hon sedan gav en stor kram till, gulligt  :-)

Känns kul att ha börjat med en söndags aktivitet!

Gunga, regn & dans

Det är en regnig lördag här hos oss idag. Har varit ute en stund med Elwira och gungat i en såndär stor gunga som hon älskar gunga i :-) Hittade dom här bilderna från i sensommaren när hon & Ludde gungade där :-)
Hon tyckte det var extra kul med flygplanet(som syns i bild i bakgrunden som var där just då.

Vi hann undan det värsta spöregnet när vi var och gungade, men när jag skulle gå förbi och betala hennes danskurs kom det värsta skuren!
Danskursen drar igång i morgon, och det ska bli så spännande! Kom dock på en sak idag, att jag inte skaffat några riktiga danskläder åt henne, men vet inte om de andra tjejerna kommer typ ha en såndär söt liten dans/gympadräkt med kjol? men skulle kanske ändå vara kul att klä henne i "riktiga" danskläder, ska spana efter det tills nästa söndag.
Har iallfall det viktigaste klart för mig, bra tofflor på fötterna så hon inte halkar. Barfota känns väldigt ofräscht....
Får väl se i morgon vad de andra har på sig :-)

De två små skatterna är badade för kvällen och sover nu sött i sina, renbäddade sängar, skönt!  Ska nu lägga fram kläder tills i morgonbitti (dans vid nio), ta en dusch och mumsa i mig en massa lördagsgodis och tända massor av ljus, det är så mörkt nu!  

Elwira ÄLSKAR den här gungan :-)

Elwira kramar om Ludwig, hon är oftast så snäll mot honom.
Här har vi varit och gungat idag, fast varit lite mer påklädda ute ii regnet än vad vi var här på dessa bilder ;-)

Vad glad jag blir!

Såå kul att logga in här nu och läsa alla trevliga kommentarer till "feedback" inlägget, jag blir så glad! Jag tycker om att skriva personligt, men inte för privat och en mix av allt jag gillar. Kul att kunna dela av sig lite och att det även uppskattas.

Jag jobbade igår kväll, bara några få timmar men det det var kul. Goa arbetskamrater gör mycket! Vi har börjat med fredagsfika på jobbet igen och igår var det Renee som bakat snickerskaka, jag jobbade så få timmar igår och hade därför ingen rast så jag tog med mig min bit hem och mumsade på den framför idol, perfekt och gott som godis :-)

Gick och la mig strax innan elva igår men Ludwig vaknade nångång vid ett och grät i natt, han har inte vaknat på nätterna på hur länge som helst nu men han fick vatten och somnade om på två röda så det var inte jobbigt. Sovmorgon har vi också fått idag, hur skönt som helst!

Har även sålt ett skötbord/hylla "hensvik" från IKEA på blocket nu nyligen som stått inne i vårt sovrum, perfekt med blocket ju! Tänkte först bära ner det till källaren men bestämde mig för att prova lägga ut det på annons först och fick det sålt på bara några få timmar efter att ha lagt ut anonsen igårkväll , perfekt så slapp vi det.

Har haft skötbordet + en spjälsäng inne i vårt sovrum förut, men numera  sover inte Ludwig inne hos oss länge så nu finns det plats för en hemnes-byrå jag velat haft länge, men inte haft plats förens nu :-) Ett besök till IKEA hoppas jag blir av i början på veckan!

Hoppas ni har en fin Lördag! massa kramar


Feedback?

Ofta kommer det ett inlägg från bloggare där bloggaren frågar sina läsare: "Vad vill du läsa om? vad vill du att jag ska skriva om?" OSV.

Tror folk skriver detta av olika anledningar,bloggtorka, skriver för läsarnas skull eller helt enkelt bara för att få riktig feedback.

Personligen älskar jag att blogga och det finns mycket positivt med det. Tycker det är ett bra sätt att dela med sig en bit av livet till vänner/bekanta och andra okända och kända har hakat på.

Främsta anledningen till varför jag började blogga var för att börja ha den som en "samlingsplats" där jag samlar idéer till mig själv och som jag gärna delar med mig av. Sådant som faller mig i smaken och som jag inspireras & blir glad av bland annat.Samt skriva lite dagbok, en del av mitt liv.

Att jag sedan fått bloggvänner på köpet hade jag aldrig räknat med och det är jag jätteglad för! finns så många fina själar som kikar in här på min blogg som jag blir glad av, bara så ni vet :-) Det finns såå otroligt många, goa bloggerskor därute!

Så nu undrar jag istället för att fråga den klassiska bloggfrågan "vad vill ni läsa mer av" (för jag skriver om det som faller mig in)

VAD är det du gillar på min blogg?  Konstruktiv kritik tar jag emot ;-) Jag skulle tycka det var jättekul att få läsa vad du tycker!
och HEJ du söta, anonyma läsare kom igen och lämna en rad, helst skulle jag vilja höra allas åsikter


Vardagsshoppat på Lindex

Fick frågan vad jag köpte mer senast på Lindex, köpte ju dessa två fina plagg till Elwira från FIX/Lindex sist som jag visade här. (man orkar och hinner ju inte fota allt)

Men för dig nyfikna ;-) det här är resten av vad som fick följa med i kassen hem; 3 par mjukisbyxor som är perfekta till extra lådan med kläder till förskolan, strumpor går alltid åt! men snart är det dags att skaffa tunna ullstrumpor också, 3 baströjor, rosa, svart och en randig (2 av dom är i organic cotton vilket är ett plus)
2 par söta strumpbyxor, de rosa fanns även i naturvitt och ljusrosa, supersöta!
Hade velat haft dom med, men vet inte om storleken passar Elwira då jag inte provat ännu. Strumpbyxorna med hjärtan gick ju inte låta bli :)

Vanliga baströjor & byxor som extra till förskolan 

Strumpor & strumpbyxor går åt minst sagt, speciellt såhär års. "Anti-halk" strumporna tycker jag är toppenbra!

Söta strumpor med prinsesskronor på (ej anti-halk) samt 2 fina & söta strumpbyxor

100916

Dags för en liten dagens igen då ;-) Tightsen är ett par favoriter och jag älskar den här enkla, grå tröjan jag köpte ganska nyligen som är lite vid modell med slitsade sidor och lappar på armbågarna. Jag mer eller mindre "bor" i den just nu :-) Såå skön är den! Ångrar kanske lite att jag inte köpte den i den rosbruna färgen också trots allt...har nog "vant" mig lite mer vid färgen.

Grå tröja med lappar på armbågarna, H&M, topp under- bikbok, Tights- vila. utomhus har jag haft boots och pälsväst. Samt fläta i håret tidigare, men blev lite ful under dagen så den är borta nu :-)


Ridinspirerat i höst

Det är en hel del ridinspirerat mode nu till hösten och jag gillar det helt klart. Hästarna har varit en stor del av mitt liv så det känns som jag återskapar ett härlig tid genom att inspireras av rid-trenderna och bära dessa plagg just nu ;-)

Tightsen med lapparna köpte jag häromdagen och är så nöjd med dom, tights är verkligen så bekvämt! En varm och go kofta skulle inte sitta fel och den här innehåller 30% akryl och tycker den är grymt snygg, finns även i en snygg beige färg. Lindex har verkligen kommit ikapp även på dam-sidan senaste tiden!





Tröja/tunika- H&M
Ridtights & kofta- Lindex
Stövlar- La redouteVäska- Asos
Halsband- Kyssjohanna.se


Funky Kidz

Blev superglad igår när jag kikade in på FeelGoods hemsida och såg att de skulle starta nya danskurser för åldern 2-3 år! Det är nytt för i år i jusyt den åldern. I den ålderns som Elwira är i nu finns det i princip inga sådana aktiviteter som exempelvis "riktig" dans eller gympa, eftersom de fortfarande är såpass små. Simning är det enda jag hittat som finns för hennes ålder.
Har alltid tänkt att jag ska sätta barnen i sådana aktiviteter, om dom tycker det är skoj.

Men nu finns alltså den här Funky Kids dansskolan, som även är Sveriges största dansskola för barn mellan 2-8 år. 
Lite kort om dansskolan i åldern 2-3 år:

                                                    Funkykidz 2-3 år

                                                        Släpp loss och ha kul med mamma eller pappa!

Det här är 40 minuters dans och rörelse för de allra yngsta tillsammans med mamma eller pappa. Kursen är på 10 veckor och idén är enkel: Till härlig musik skall vi ha en rolig stund tillsammans.

Vi startar med samling och dansar sedan till både traditionell barnmusik blandat med pop. Vi utgår från upplevelsen och använder ofta rekvisita i danserna.
Vi busar mycket och när man är 2-3 år finns inga krav på prestation. När musiken sätts på vill kroppen instinktivt röra på sig.
Funkykids hemsida finns HÄR (Där kan man se alla städer Funky Kids finns i)



Hoppas och tror Elwira kommer uppskatta den här dansgruppen jag nu anmält henne till.
 Hittade det här klippet som är någongång från i somras då Elwira var lite trött & sur och jag satte på lite musik och Ludde började dansa på hans vis som han gör och då kom Elwira på andra tankar efter en stund och var med i matchen igen ;-)


Fotofrafering & inventering

Godmorgon!

Har nyss cyklat och lämnatlilla E på förskolan Kom på i sista sekund rent ut sagt att det var fotografering idag, så det var bara att fort som tusan välja kläder till henne, packa och dra iväg men jag hann också i sista sekund ;-) De skulle även vara ute en stund och leka innan fotografen kom.
Blir spännande och se hur bilderna blir sedan och vad de kommer göra med hennes hår...Hon har ju rätt långt hår nu så sätter man inte upp det, framförallt luggen så hänger det ju i ansiktet och man vill ju inte att håret ska dölja hennes fina ansikte :-)

Ikväll ska jag vara med på inventering på jobbet, brukar gå rätt smidigt och blir kul att träffa alla också.
Ska försöka ta det hyfsat lugnt här hemma idag så jag har krafter kvar till jobbet ikväll med. Blir mys & promenad med Ludwig innan E ska hämtas.

Känner förresten inte av någon träningsvärk i kroppen! men tror det är bra att inte gå ut för hårt såhär i början, men jag längtar lite efter att få träningsvärk, men det kommer det med kan jag tro :-)

Hoppas ni fått en bra start på Onsdagen! kramar

 


Träning dag 2

Idag skulle jag träffa en personlig tränare och trodde att jag skulle bli runtvisad alla träningsmaskiner och få lära mig hur man gör med dom, men det var inte idag, utan det var bara en liten träff för att prata om mål och sådant. Men nästa vecka har jag 90 minuter med en personlig tränare, toppenbra!
Så idag körde jag åter igen ett mini träningspass på gå band & crosstrainern, ca 25 min totalt.

Vill börja styreträna men är ju värsta nybörjaren att hålla på med vikter och maskiner så det är bra att jag kommer att få hjälp att sätta igång nästa vecka med det.
Satsar inte på att få några superfeta muskler men vill ha lite synliga muskler och mina ganska taniga armar får gärna bli lite mer muskulösa, en tonad kropp vill jag ha! Men viktigast av allt är mitt mål att orka med vardagen bättre, träning = mer energi!

Ännu ett bildbevis, jag i omklädningsrummet idag, med träningsbyxor denna gång ;-)

Ridbyxor

Kikade in en snabbis tidigare till Lindex och fick med mig ett par snygga ridbyxor, eller ridtights kan man väl kalla det.
Satte på mig dom som hastigast för att kolla så jag kunde ha storkleken när jag kom hem och pasade på att fota dom med, och de passade. Nu kan jag matcha med Elwiras ridtights ;-)

Jag tänker mig dom till poncho/stor stickad tröja och när det blir kyligare, en skinnpaj till det :-)

Provar & fotar som hastigast, har inte fixat till ordentligt så lapparna sitter lika

Inga konstigheter

Såhär ser det ut hos oss, en morgon klockan åtta, bägge barn i en gåstol alternativt ett barn i gå stolen varav den ena drar den andra, Ludwig går gärna med Elwira han också :-) Det är inga konstigheter alls här hemma ;-)

Jag ska till gymmet  lite senare här på morgonen med och träffa en personlig tränare, kul!

Hoppas ni får en fin Tisdag! kramar

Feel good!

Fick ett ryck tidigare idag och bestämde mig för att skaffa ett gymkort! Ringde feelgood, rotade fram träningsskor, byxor och t-shirt och la de två små för en lunch-nap (M var så klart hemma) kändes bra att träna när de två små sussade sött.
Gick sedan iväg med bestämda steg till gymet och träffade en trevlig tjej, blev runtvisad i träningslokalen samt fick information om alla olika pass de har mm. Skrev sedan på medlemsavtalet som jag borde gjort för längesedan, men bättre sent än aldrig! Feel Good är det fräschaste gymmet här i stan och har även många pass jag är sugen att testa på.  

Tänkte att jag skulle träna en sväng också men väl i omklädningsrummet upptäckte jag att mina träningsbyxor inte var där.. Elwira slängde nämligen ut mina träningskläder ur väskan precis innan jag skulle gå och hade tydligen missat plocka tillbaka träningsbyxorna... vad göra? hade inte all tid i världen eftersom M skulle iväg och ville inte slösa tiden och gå hem för att hämta byxorna så jag bestämde mig för att faktiskt träna i jeansen jag hade på mig.
Lite pinsamt men hade ju inte tänkt träna länge, får heller inte gå på för hårt med min otränade kropp och så finns det ju tvättmaskin ;-) hade tappat suget helt om jag hade vänt och gått hem tror jag. Tur att det bara var ungefär fem personer i träningslokalen, och ingen stirrade ut mig, inte vad jag såg iallfall ;-)

Sedan har jag även tränat i 20 minuter, crosstrainer (tror det heter så) och löpband (gång) och jisses det VAR svettigt! att det kan vara så jobbigt att träna såpass kort tid det säger väl en del om mitt tillstånd kanske.

Men nu är jag nöjd över mig själv efter att jag tagit mig i kragen och i morgon ska jag träffa en personlig tränare (som ingår i medlemskapet) och lägga upp ett rimligt träningsschema kan jag tippa.
Måste bestämma mig för ett MÅL med träningen också, vad jag vill uppnå och hur ofta jag ska träna. 2 ggr i veckan känns rimligt, och får jag tillfälle för mer än så är det bara ett plus.

Känner mig taggad till tusen nu och det känns roligt att börja träna nu efter två täta graviditeter och ingen träning på 5 års tid så känns det inte en dag för sent! Men nästa gång ska jag se till att ha med mig träningsbyxorna ;-)
Bevismaterial! :-)

En alternativt väska



Någon Alexia kommer tyvärr inte hem till mig men jag har hittat ett snyggt alternativ nu. Vill ju ha en lite större svart skinnväska och med axelrem för att kunna hänga över axeln samt över styret på vagnen.

Ogillar kopior som i stort sett är identiska originalväskan till utseendet men den här skiljer sig från originalet, vilket är ett måste. Tycker den ser riktigt snygg ut och jag ska nog använda någon av de feta rabatterna på ellos och köpa den här

Tradera auktioner, höst & vinterplagg

Har lagt ut 13 auktioner på Tradera som jag vill tipsa om här, om det kanske intresserar någon. 

Lagt ut fina och bra saker såsom ett babygym, en underbar ZARA kappa i rosa, höst & vinterskor, bästa boardman regnstället från Didrikdons (som vi ska köpa nytt i större size), MOLO overall och sist men absolut inte minst, sötaste pälsvästen :-) Auktionerna finns att kika närmre på HÄR



Trevligt söndagssällskap & äppelmuffins

Idag har syster T och hennes Viggo och man varit på besök, skoj! Viggo & Elwira har busat en massa ihop och absolut roligast var nog när de busade i en såndär "tunnel" man kan krypa igenom, vilken glädje! och Ludwig ville så klart också vara med och krypa igenom tunneln han med , lill sötisen!

Gjorde mumsiga äppelmuffins med crumble på med lite hjälp av syrran också, skulle vara  mycket äpple i som jag gillar, sjukt gott! och crumble på muffins är typ det godaste jag vet.

Så här har de lekt & busat en massa i dag och varit full rulle och trevlig stämning. Vi ses inte alltför ofta, så det var kul att dom var här idag och hälsade på.

Nu tänkte vi kolla på film, men blev lite sent påtänkt så jag skippar nog det och försöker komma i säng snart i stället :-)

Hoppas ni haft en mysig söndag och att ni får sova gott i natt! Kram  

Elwira kör med sin polisbil samt pippiväskan i handen & Ludde spanar och följer efter

Bakade äppelmuffins med crumble- mums!

Vi fikar och Viggo  & Elwira skålade med sina glas :-) Viggo skulle bestämt inte ha sin melamin mugg utan ville ha sin pappas glas, så dom bytte :-)

Mumsigt med fika tycker Viggo och Elwira

Lekfulla små sötnosar klämde ner sig i en trådback(! )haha!
Ludwig passar på att gå lite med polisbilen när syrran leker med annat ;-)


Fotriktig höst

Det blev dessa snygga fleecefodrade jodphurkängor i modellen "Fox" till lilla E nu till hösten och vi är så nöjda med dom, och Elwira med så klart. Hon älskar ju prova och gå runt i skor i alla modeller ;-)
Har nyss stått utomhus och impregnerat dom efter jag tog bilden, så de håller extra bra¨. Jag brukar göra det med nya skor.
Skorna är tåliga, i skinn, andas har stötupptagnings förmåga mm, alltså håller den kraven minst sagt för en riktigt bra sko.

De är dock små i storlek, för det här är ett par 25:or som mäter 157 mm (innermått) och Elwiras fossingar är 141 mm, så de blir perfekta för henne :-)
Snyggt med en något högre känga tycker jag, de kommer passa till allt i klädväg till hösten.
Hon fick även i dagarna ett par nya Timberland kängor, fast de ska hon ha på förskolan ska på (begäran) visa bild på de med inom kort.

 Så skönt att ha hittat två par snygga boots vi verkligen är nöjda med och att ha det färdigt inför höst-kylan.

Elwiras nya höstboots från kavat

Övertrött, tårar, skratt & bus

Ikväll är jag slut som artist! tiden innan middagen var minst sagt intensiv och Elwira var inte på något roligt humör, inget var bra. Hon somnade aldrig vid lunchtid så vi gick ut istället då så var egentligen bara övertrött men det smittade av sig på Ludwig och han började sympatigråta, så det var en härlig "kör" här en stund av gnäll *hmm..*  Var inte det lättaste tat laga mat men fick tillslut även till det så blev alla nöjda och glada igen.
Marcus jobbade kvällspasset idag så det går ju liksom inte räkna med att man alltid kan vara två hemma alla gånger.

Efter maten har vi lekt järnet ochfick agera häst och sysslat med "akrobatik" och diverse bus till Elwiras och Luddes stora glädje, oj vad vi skrattade ihop! mycket trevligare än höra "nej" och diverse trots- fasoner vill jag lova.
Var ett tag sedan nu det kändes såhär intensiv då Elwira varit som en ängel ett bra tag nu, men en 2-åring är snabb i svängarna har jag märkt!

Pippi Långstrump har vi suttit och tittade på innan det var dags att lägga de två små vildningarna.
Dom är verkligen söta & roliga när dom skrattar och leker ihop och de får ofta skrattattaker tillsammans, det är härligt att se! men det blir så klart en del tårar också, Elwira vill inte alltid dela av sig av sina leksaker alla gånger så Ludwig kommer nog vara lite härdad inför förskolestarten iallafall.  Livet kan vara hårt ibland om du frågar honom, gäller att hålla hårt i vissa leksaker ibland ;-) 

Har bakat  hallon-cupcakes ikväll efter barnen nattats som jag snart ska hugga in på, kanske får en liten sockerkick för att orka vara vaken en stund till eller så blir det en tidig kväll, mina ögonlock är tunga redan... och håret är helt rufsigt efter allt bus som ni ser  :-D

Trevlig kväll!

Rufsig & trött mamma ikväll, mina ögon har sett piggare ut och håret varit mindre rufsigt ;-)


Jag vill adoptera...

åh vad jag skulle vilja adoptera flera av mailegs nya mörka kaniner! Älskar dessa raringar och vill gärna ha fler av dom. Ludwig har fortfarande inte fått någon, har kikat på en söt variant med shorts och sneakers tidigare men inte riktigt bestämt mig för vilken, de är ju så söta allihopa :-)

Men nu kanske det blir en mörk & söt maileg kanin till han, när dessa kommer gå att få tag på i Oktober enligt hemsidan, till Ludwigs månad då han bli ett  :-)


Ny större svart

Sitter här och spanar på väskor över nätet såhär på Lördagsmorgonen :-) Jag är fortfarande i stort behov av en ny väska som även går att använda med händerna fris (läs exempelvis "på språng" här (länk)
Jag har en lite mindre som jag förövrigt haft sedan Elwira föddes typ (!) men den är jättebra som mindre axelremsväska där jag har nycklar, mobil och plånbok och ibland någon blöja & wipes, ja allt jag behöver typ ;-)

Men ibland saknar jag någon större variant. Mulberry Alexa är fortfarande min drömväska! man får tyvärr fortsätta att bara drömma nu och leta efter något annat alternativ. Älskar verkligen den långa axelremmen som säkert skulle hänga klockrent över styret på vagnen också...


Vad blir det för mat?

Det undrar jag just nu, vad blir det för mat ikväll? hmm... hmmm...eller blir och blir, det är jag som ska laga den ;-)

Såg nyss i tv-tablån att just det programet "Vad blir det för mat" hade dragit igång igen, det har jag helt missat! tycker det är rätt kul och inspirerande och titta på. Har gjort lite olika maträtter & efterätter därifrån, alltid kul att prova nya maträtter tycker jag.

Ludwig förra veckan när vi åt lunch på ett ställe här i stan & Ludde pratar om väder och vind ;-)

Reklamen på blogg

Jag undrar om den här reklamen som är mellan de två första inläggen på bloggen går att få bort helt?
Jag har stört mig på det men aldrig kommit till skott och ta reda på om den går att ta bort helt, förens nu när jag fått kommentarer ang. den.
Har även märkt att det finns en extremt störande reklam som dyker upp här och var som "sätter sig" över texten och är jobbig att försöka klicka bort.
Vill även påpeka att jag inte har någon reklam på min blogg som jag försöker tjäna pengar på. Men har tänkt tanken att jag kanske "borde" gå med i ett affiliate program.

Nu håller  jag iallfall försöka ta reda på om den här reklamen går att ta bort helt, eller om det bara är något som "måste " finnas när man bloggar på blogg.se?


Avlägset

Nu känns vintern så långt borta, nu när vi har fått ett tok-fint höstväder! Mycket solsken, det gillar ju jag. Har för mig att även förra hösten också var såhär solig? Just i dag har jag bara varit ute två korta stunder eftersom jag gjort ett rejält städ-ryck här hemma. Sådant måste ju tyvärr göras även när solen skiner ibland ;-) 
 
Förra året kom ju världens vargavinter och inte kommer det väl bli lika galet i år, med SÅ mycket snö? var snö kvar på backen in i April vill jag minnas. Då var jag glad att vi bodde mitt i stan så man kunde ta sig någonstans med ;-)
Gjorde mig iofs inte så mycket att det var en lång vinter förra året eftersom Ludde kom i oktober, vår lilla myskille!

Det är mysigt med vinter om det är snö, utan blask men än längtar jag inte dit utan ska njuta av fina hösten här och nu först och främst :-)

Jag och Elwira i vintras, vi hade många mysiga vinter dagar tilsammans och Ludwig sov oftast sött i vagnen :-)

 Jag blev tokig på alla sorters vantar som hon bara drog av sig heeela tiden :-) försvann gjorde de också, tillsist blev det dessa röda istället för svarta. Pälsen min är fortfarande en favorit men funderar på att byta ut den i år


(Små) killar & kläder

Jag tycker det är så många pojkmammor som "klagar" på att det inte finns så mycket fina pojkkläder till sina små.
Jag tycker det finns massor fina kläder till killar, ÄVEN bland de billigare kedjorna som är fin fina.  

Killar, små som stora har ju helt enkelt ett mindre utbud bland kläder & accessoarer än vad vi tjejer har, och det är nog ingen direkt "nyhet" om man är kille själv.
Tror mer att det handlar om att många pojkmammor helt enkelt inte är vana vid att shoppa kläder till killar, där själva "stilen" är mer begränsad, inte att det inte finns några pojkkläder att välja mellan, eller dåligt utbud.

Kommer kanske som en liten "chock" för tjejer som mest är vana att shoppa till sig själva? så tänker jag att det kan vara. Sedan tror jag självklart det handlar om att många tjejer önskar de kunde shoppa klänningar och allt sött som finns till tjejer, det vet jag själv att jag skulle sakna om jag inte haft en tjej, men nu är jag en lyckas ost som fått bägge världar så att säga :-)  Går inte komma ifrån att jag som tjej, helt enkelt tycker det är snäppet roligare med tjej-kläder, älskar ju det mesta som kallas "tjejigt".

Men skulle så klart vara glad över vilket kön jag än hade på mina barn, men ni förstår säkert vad jag menar (hoppas det)! Livet går inte ut på kläder & mode, men det är en himla rolig del av livet tycker jag och som jag visar en ganska stor del av just här på bloggen. 

Vi tjejer kan ju variera oss i en helt annan klass än killar, med väskor, accessoarer, olika skomodeller, klänningar, kjolar, shorts, byxor- ja tjejer, ni vet ju själva hur modebranschen är ;-)
Tjej/dam modet är ju aningen större än grabbarnas, så det är klart att mode värden är kanske lite orättvis på så vis då killarnas mode faktiskt är lite mer begränsat som sagt.

Personligen tycker jag bara att jag får hålla ögonen öppna lite mer för just pojkläder ibland på vissa budget kedjor, men oftast hittar jag allt jag vill ha. Personligen är jag inte jättemycket för retro plagg, men några färgklickar i retrostuk förekommer i bägges garderober, ibland hittar jag någon godbit även i den stilen.
 Ludwig klär vi i preppy, casual och i lite tuffa/sportiga kläder, lika stilar som vi klär Elwira i helt enkelt.

 



Plagg i den här stilen föredrar jag bäst på Ludwig och här har jag satt ihop lite godbitar enbart från budgetkedjorna H&M, Kappahl & Ellos


Filippa K muggar

Igår hämtade jag ett paket från ellos där jag utnyttjade rabattkoden där man fick köpa de snygga Filippa K/Rörstrand muggarna för 49:- för 2-pack (gällde 1 förpackning) sedan gick det även köpa två till för 99:- och slog till på det med. Brukar oftast inte gilla sånadär "erbjudande-saker" som sängkläder mm som det brukar vara, men det här var verkligen ett BRA erbjudande.

 Så nu har jag åtta stycken randiga till min lilla samling av dessa som står ur diskade och klara för användning i skåpet :-) skåpen har jag okcså torkat rent här i dag, storstädning pågår för fullt!

Dags att städa



Japp, precis som skylten säger är det dags att städa här hemma. Små tråkigt men välbehövligt. Skönt när det är klart och framförallt ny bäddat i allas sängar :-)
Måste bege mig ut i det fina vädret mellan en tvätt med Ludwig också. Bäst att ta tag i alla bestyr innan jag fastnar på stolen här ;-) Fortsättning av rensning av kläder ska jag ta itu med idag också


Effektiv & mysig dag

Idag har det varit en rätt så effektiv dag från början till slut. Efter jag lämnade Elwira på förskolan så gick jag förbit posten och gjorde några ärenden och sedan tog jag en promenad med Ludwig i solskenet, mys!

förmiddagen hann jag även med att ringa några samtal och plocka här hemma. Tiden går så himla fort när E är på förskolan för Ludwig tar ju också sin tid med blöjbyten, måltider och bus & lek med honom, dock väldigt mysig tid :-) Men det gäller att få lite annat gjort ibland med.
Hann köra runt några varv med dammsugaren också innan det blev dags att hämta lill-tjejen. Efter mellis gick vi till en skobutik här i stan och köpte ett par nya "dagis skor" från Timberland, så nu är även Marcus nöjd med hennes skor, han är petig med att hennes skor ska vara hyfsat snygga (och praktiska) även där. 
Elwira skulle bära påsen med skorna själv (såklart) men tillslut började hon släpa påsen och då gick hon med på att lägga den i vagnen ;-)

Sedan gick vi och handlade lite mat och det går något långsammare när hon brukar få dra varukorgen, men hon blir så nöjd & glad av det så det är värt den tiden :-) En riktig liten hjälpreda är hon, fast visst det hamnar en del i korgen som jag inte lagt ner mellan varven ;-)

Hemma igen blev det ganska enkel köttsoppa till middag, passar hösten till tycker jag! Sedan rullade kvällsrutinerna på som vanligt och i rasande fart.
Idol har jag kikat på även ikväll, så kul det är!

Kram & hej

Elwira med mig och Ludde och handlar mat. Hon pratar (och påmminner mig) om diverse matvaror såsom mjölk, smör och ägg just i denna stund på bilden, är bra att ha henne med då jag kan vara glömsk :-)

köar!


Kabelstickat & cardigan till lillan

Var på Lindex idag en snabbis och shoppade tre dagisbyxor och bas-toppar till Elwira idag. Hittade även dessa två plagg från FIX som fick följa med i shoppingpåsen. Just lite tjockare tröjor och cardigans har hon dåligt av så dessa var perfekta och helt i min smak. ´

Var lite osäker på storleken på den vita tröjan och velade mellan att ta en som skulle sitta "perfekt " just nu eller storleken större, och det fick bli den stora för den kryper säkert lite efter tvätt med, så den får vara något oversize till tights nu ;-) tyckte dom var fina och framförallt användbara

Grå lite längre cardigan från FIX

Vit kabelstickad tröja även denna från FIX/lindex

Snyggt med ridbyxan

Den här looken köper jag gärna, rakt av. De här är verkligen ett par snygga "ridbyxor" jag skulle styla precis som på bilden, men byter ut skorna till mina Acne pistols och slänger på mig en skinnjacka eller pälsväst  :-)
Letar ju efter något liknande dessa brallor...  

Bild: Asos

Fåret Shaun

Godmorgon!

Här har vi varit vakna sedan strax innan sju, lite tidigt för att vara oss men det var Elwira som vaknade upp då pigg som en lärka, så det var bara att stiga upp. Är hyfsat pigg trots allt, gick och la mig innan tolv och det gör en del.

Elwira har ganska nyligen börjat gilla kolla på barnprogram på morgon/kväll och just nu sitter hon och kollar på favoriten Fåret Shaun, skön serie det där, hihi! Varje gång programmet börjar så härmar hon alltid fåren när de kör med armarna i luften, då gör hon likadant och blir jätteglad -tok sött!

Ska passa på att börja plocka lite här hemma innan det är dags för mig att cykla med henne till förskolan. Är lite duggregn här idag, något som är mindre mysigt kanske. 

men först ska jag göra två flätor i hennes hår innan vi far, det är tydligen bara det som gäller för henne nu, hon ska vara som pippi tycker hon! "Pippi ofsar i hååjet" säger hon att hon ska ha  :-) (Pippi tofsar i håret)

Ha en fin dag!

Funderar på att köpa första serien av fåret Shaun som hon gillar :-) "Shaan Shaan" kallar hon honom ;-)

Över lillans säng

Skulle gärna vilja få upp Elwiras sänghimmel en dag och hänga över hennes säng, hon har nämligen en sådan som hon hade över spjälsängen som mindre. Tycker det är ur sött att ha över en vanlig säng med.
Men frågan är hur hon kommer reagera över den.. minns ju sist att jag fick plocka ner den för att hon typ hängde och slängde i den ;-) kanske får vänta lite till, tills hon blir lite mer rumsren ;-)

Just nu ser det ut såhär över Elwiras säng, en prinsess vimpel, en tavla med hennes namn, längd och födelse vikt från Bettina design samt fotavtryck på hennes 6-månaders fötter i en prickig ram med rosa rosett. Tavlorna satte jag upp i helgen

Över lilla E:s säng

Elwiras fina tavla, med namnet över sängen, födelsedatumet i kalendern och födelsetiden i klockan samt hennes vikt i skivstånegn till höger om klockan, fiffigt !  ;-)

IDOL 2010!

Det är ju idol nu, herregud det höll på att missa, var M som påminde mig för en liten stund sedan *pjuh!* det får jag ju inte missa, så nu är det soffan med Marcus och morotsstavar & dipp som gäller :-)

Tycker det är kul att ha åtminstone ett program att följa nu i höst ;-) älskar kolla på Idol!

Hoppas ni har en mysig kväll oavsett soffhäng framför idol som oss eller vad ni nu än gör! kram

Träning

Så var det det där med träningen igen. är så sugen på att komma igång och börja träna nu känner jag! Inte bara för det här med naveln som jag skrev om förut, hihi! Jag har ju för tusan inte tränat sedan i början av 2006!
Var tvungen att tänka efter när jag tränade sist och sist jag tränade var i början av 2006 (!) Då var det hästar som gällde och jag jobbade på "svärföräldrarnas" gård där jag också träffade min kära M  :-)

Allt har gått så fort de senaste åren och när jag blev gravid med Elwira så trodde jag att jag skulle behöva träna för att orka med rent fysiskt men jag mådde som en prima ballerina och var hur pigg som helst (bortsett från de första veckorna med illamående, trötthet och sådant som hör till) 
Sedan efter Elwira kommit till världen så var ju allting nytt och bodde i min bebisbubbla och hade inte direkt träning i tankarna och mina få graviditetskilon försvannn innan jag ens hann tänka på det.
Sedan önskade vi oss ett till barn tätt efter Elwira och däremellan hade jag ingen som helst lust att ta tag i någon träning, för det kändes rätt så "meningslöst" då när jag skulle få en fin, stor mage igen. Vill ju både se och känna resultat av träning...
Sedan blev jag gravid igen med Ludwig och även graviditeten med han har inte varit några större problem. Men även där bortsett jag från illamående & huvudvärk som jag även hade med E.
Mina graviditetskilon var borta på mindre än en vecka typ och har aldrig "kämpat" för att bli av med dom, räckte med amning även denna gång.

På slutet av graviditeten med ludwig började jag dock känna av i ryggen att det var jobbigt att stå på jobbet och även nu känner jag mig ganska svag i ryggen. Obehaglig känsla att faktiskt känna sig svag, herregud jag är inte gammal än...
men jag måste även få skylla lite på att jag fått två barn tätt och att det faktiskt är full rulle och inte riktigt haft motivationen att ta tag i träningen över huvudtaget, mycket pga trötthet men nu vill jag ta nya tag.

Jag är en smal person som inte har speciellt lätt att gå upp i vikt, snarare lättare att gå ner i vikt.
 Jag äter allt men har blivit duktigare på att hålla mig med sötsaker till helgerna, dels för att behålla god hälsa och bland annat inte bli lika trött som jag kan bli av för mycket socker. Har alltså inget med bantning att göra.

Jag älskar mat och äter i stort sett all sorts mat så maten är inget jag behöver tänka om med, men skadar ju inte att försöka tänka på att äta mer nyttigt.  Men dieter är inget jag hakar på, tallriksmodellen är mer min melodi isånnafall. Äter hellre lite av allt än utesluter något.

Nu är det bara" det här att hitta en träningsform som passar mig och som jag ska försöka hinna med! men borde väl gå det med?
Jag får nästan lust att gå ut och springa bara jag tänker tanken att jag inte tränat på typ 5 år! herregud vad jag "kastar bort" min kropp... måste börja ta hand om den bättre nu snarast så jag inte slutar som en mamma som inte ens orkar lyfta sina barn. Är tacksam över att min kropp fungerar & ser ut som den gör trots att jag inte skött den speciellt bra med sömlösa nätter, för mycket sötsaker och för lite träning.
Men det är aldrig försent att ändra på sig eller hur! ska ta tag i detta omedelbart.

Hjortron & Lingon från Norrland

Träffade min pappa i helgen då han kom på snabb- besök då han var på genomresa på väg hem igen efter att ha varit uppe i Norrland.
 Frågade om han hade något gott med sig och det hade han allt som han brukar, nämligen lingon och hjortron direkt från Norrlands skogar :-)

Är mer eller mindre uppvuxen och bortskämd med dessa godsaker men numera tillhör det lyx!
Har ätit de godaste hjortron bären till yoghurt och funderar på att göra sylt av resterande bär, just hjortronsylt är bland det bästa jag vet, otroligt gott! och Lingonsylt med för den delen, är sådan skillnad på hemgjord sylt och köpe-varianter.

Färska hjortron & hemmagjord lingonsylt direkt från Norrland- lovely!


Navelproblem

Godmorgon!

Har en grej jag stör mig på just nu, nämligen en sådan liten sak som min navel! Innan graviditeten hade jag en inåtnavel som jag var nöjd med. Men vid bägge graviditeterna så "ploppade" den ut men har för mig den åkte tillbaka in efter Elwira men nu är den fortfarande lite putig, inget extremt men såpass att jag inte gillar den.
Nu är det ju inte direkt något som syns som folk ser, men jag ser den ju...

Jag har ju inte tränat någonting sedan Elwira o Ludde kom till världen, men vet inte om själva naveln skulle påverkas om man skulle göra det? vill ju ha tillbaka min fina navel igen :-) men kanske ska vara glad att min kropp gick tillbaka så (extremt) fort som den gjorde. Men det är lätt att störa sig på den här lilla saken!

När jag var yngre hade jag utåtnavel som jag inte gillade alls en längre tid men tillslut fick jag äntligen in nåtnavel :-)
Jaja det här är ju en liten grej, men vill kunna vistas i bikini utan att störa mig på min lilla navel nästa sommar...

Blanket Cardigan

Den här koftan ser väl helt perfekt ut? Vissa mönster i färger kan jag tröttna rätt fort på men allt som har med svart & vitt att göra lessnar jag aldrig på.  Den här är dessutom INTE i 100% akryl, utan är tillverkad i; 40% Cotton, 30% Viscose, 20% Polyamide, 10% Angora
Kanske skulle satsa på den här *hmm..* finns att kika närmare på hos ASOS här (länk)


Ridbrallan

Som gammal "hästtjej" som jag är så har jag sedan "ridmodet" kom haft lite svårt för just alla dessa ridbyxor/tights som kommit som mer eller mindre ser ut som riktiga ridbyxor. Ridbyxor hör stallet till tänker jag :-)
Men det finns vissa modeller och varianter som faller mig i smaken mer och mer. Elwira har också ridbyxor (tights) och tycker de är såå söta på henne när hon hänger i stallet :-)

Skulle själv vilja ha ett par sånna här byxor som gärna får likna det högra paret längst till höger där lapparna inte sitter på "rätta stället" som på riktiga ridbyxor, snyggt snyggt!


Lamphus istället för ljushus

Lyktor i alla dess former tycker jag är jättefint och förra året fastnade jag för "huslyktor" som jag nu har tre stycken av. Så mysigt när det lyser så fint från fönstren :-)

Hittade dessa två hus från ellos, som är "riktiga" lampor! jättefint tycker jag och funderar just nu på vart de skulle passa bäst ;-) i ett barnrum skulle de också passa superfint! Vitt är iallfall mitt givna val, men kanske ett svart om jag skulle välja att till Ludde. Fast han har redan en lampa jag tänkt ha i hans kommande rum, nämligen en vit stjärn-lampa som jag använder som nattduksbords lampa just nu, nämligen denna (länk) ;-)

De finns i två storlekar:  10x10x28 cm för 399:- och det stora i måttet: 14x14x35 cm för 499:-.
40% och 50% på en valfri vara gäller ju fortfarande där just nu :-)

Ljushus, fast utan riktiga ljus =lamphus :-)


Mysiga båtresor

Igår satt jag och kikade på lite bilder från sommaren och bland annat dessa bildern från när vi åkte båt på västkusten, har ju missat visat pics här på bloggen därifrån :-)
Ludwig tyckte det var väldigt sövande att åka båt, han somnade bara minuter efter vi satt oss i båten, vilket bara var bra för han brukar sova en nap dagtid och alla gånger vi åkte båt tajmade han in det bra :-)

Elwira stormtrivdes på båten och jag har nog aldrig sett henne sitta så pass still länge! Hon njöt för fulla muggar och tyckte det var hur skoj som helst. Varken jag eller M är eller kommer aldrig bli några båtmänniskor men vi bägge tycker det är kul typ nångång per år kan vi stå ut med och njuta av ;-)
Trevligt var det iallfall, är ju så fint på västkusten! Mysigt var det att att ha de finaste & nöjdaste skatterna med på båten, sitta brevid M och bara ha det bra :-)

Elwira var mycket nöjd med att få åka båt och Ludwig tyckte det var riktigt "gött" att sussa på båtfärderna :-)


How to Kiss a Frog höst/vinter- 10



Det var den här fina nya kollektionen från How to Kiss a Frog (länk) jag satt och spanade in i morse, finns så mycket fint! Mycket murriga och härliga höstfärger. Man kan boka dessa plagg redan nu och de kommer att levereras vecka 37.
Föll för en hel del plagg men det som finns i Elwiras storlek och som tilltalade mest var den kalasfina vita/silvriga klänningen "Jean" som jag har bokat. Finns även en annan klänning "Tea dress ping swirl" som också är ljuvlig. Den finns både som klänning & blus i samma mönster, kanske måste boka den också...
Älskar även den lila här ovan en grön som finns men de börjar i strl 4 år "tyvärr".

Ludwig ska få en rutig skjorta hade jag tänkt, ska bara bestämma mig för vilken, inte helt lätt.  Rutigt är så snyggt på både stora & små killar. Uppger man koden grodprins får man just nu 15% rabatt, nice!


Back to work

Jodå, jag kom isäng innan tolv igår och fick lite sömn i natt ;-) Ska strax i väg till jobbet och försöker göra mig iordning lite här hemma, inte helt lätt när M inte är hemma just i denna stund. Så jag får komma som jag är :-)

Har som hastigast spanat in How to Kiss a Frog kollektion som jag såg nu har kommit in hos Kidelin, hur mycket fint som helst! tänkte skriva och visa mina favoriter senare ikväll när jag har tid, för det finns en hel del.

Ha en toppen söndag alla fina där ute! kram o hej så länge

Spöket om natten

Det här måste vara lite typiskt mig vissa kvällar, att komma på hundra saker att göra sent på kvällen när jag egentligen borde sova!
speciellt sådana dagar om vi ska åka bort någonstans, då blir det alltid att jag packar i sista sekund och har svårt att slappna av och bara gå och lägga mig.
Det bor också en liten tidsoptimist i mig som dyker upp i vissa lägen. Ska ju inte åka någonstans i morgon, men kom på att jag vill ju vara lite fräsch första dagen på jobbet. Så nu sitter jag här med ansiktsmask & nylackade naglar, way too late! 

Vet dock inte riktigt om den här ansiktsmasken gör speciell stor nytta för den sakens skull såhär sent :P Skönhetsömn skulle nog varit en bättre ide.
Ska sova snart, ska bara svara klart på mail först och ska bara... sluta härma Alfons Åberg ;-) inget mer "ska bara nu"

Godnatt med basta!

Spöket om natten? det är ju bara jag just nu med ansiktsmask ;-)


Höstnyhet från Ester Elenora

Jag älskar min ljusrosa sjal från Ester Elenora som jag köpte nångång i Februari i år och använt den ganska flitigt sedan dess.

Spanade in deras nya kollektion som hastigast och föll för sjalen med leopard-print. Tuff och söt på samma gång med den "typiska" spetsen.
Lite annorlunda och jag gillar den. Den nya varinten ser lite tjockare och varmare (?)ut med, den jag har nu känns mer vårig/somrig och passar bäst då.

Står att den ska komma i två färger, undrar vilken den andra färgen är? Den här halsduken måste jag bara få tag på när den kommer ut i butik :-)

Hösthalsduken jag bara måste få tag på


Min ljusrosa Ester Elenora sjal har används flitigt sedan den flyttade in hos mig


Pajform

Jag är helt inne på pajer just nu i alla dess former! men smulpaj är nog min favorit. Visst skulle pajerna bli extra goda i den här rosa formen ;-) Underbart söt och fin är den iallfall. Formen kommer från ett av mina favoritmärken, RICE. Finns även i lila, grön och gul, turkos och mint.

Efter allt paj-bak den senaste tiden har jag även lagt märket till att jga behöver skaffa mig en pajform med löstagbar kant, måste leta efter en sådan

Här hemma myser vi och tar det ganska lungt, har varit ute i friska luften och ska gå ut sedan igen, hemma och lunchar nu. I morgon ska jag jobba för första gången sedan jag gick på mammaledighet!


Bild: systerlycklig


Ludwig 11 månader idag !

Idag fyller våran prins 11 månader, förstå hur fort det här har gått! Om en månad så är han redan 1 år, vår stora lille kille.
Han är fortfarande en nöjd liten kille, behövs inte mycket för att han ska vara nöjd med livet, lättroad & glad.
Finns inget mysigare att höra än hand härliga skratt! och när Elwira & Ludde skrattar ihop är lyckan total :-)

Utvecklingen i den här ålder går verkligen fort och just nu går han mycket längs med möbler när han håller i sig och ibland släpper han taget och står själv, eller om man "ställer honom" så kan ha stå, så som en av bilderna här ner visar. Blir spännande att se när han börjar stappla runt här hemma tillslut :-) men det kommer det också.

Sötaste saken han gör just nu är när vi sjunger lilla snigel så pekar han med långfingret i "takt" med musiken, för Elwira gör så när man sjunger "akta dej, akta dej" så det har han lärt sig av henne.
han snappar upp saker jättefort och härmar många ord, så duktig är han! pekar på allt och säger "dää" och "titt", vinkar och pussas bland annat :-)

Idag delade jag och M upp oss lite på eftermiddagen. Tror det kan vara bra för barnen med lite "egentid" med bara en förälder då och då.
Elwira och var på annat håll med pappa utomhus och jag var med Ludwig och tog en härlig promenad och myste vid vattnet en bra stund ute i sköna soliga höstvädret :-)
Under tiden jag har skrivit det här har Ludwig fått någon form av skratt-attack, han bara skrattar och skrattar åt ingenting, räcker med att jag ger han en blick och ett leende- lättroad som sagt ;-)

Ludwig kan stå numera stå

Ljushårig är han, blir spännande att se vilken hårfärg han tillslut kommer få, M var jätteljus som liten och även jag var det ett tag, men sedan blev vi brunetter :-)

Klappar i händerna :-)

Mys med mamma!

"inga mer pussar nu mamma! jag är en stor kille nu" ;-)

Finaste 11 månaders killen

På väg hem efter egentid med mamsen idag ;-)

Bra yttekläder är A & O


Hösten är knappt kommen men ytterkläder till de små har kommit in hos många kedjor nu.
 Fick en kommentar här igår att någon anonym tyckte jag var en "jävla märkessnobb" och att det var "nästan pinsamt att se"
Jag tycker det är extremt viktigt att barnen har framförallt bra ytterkläder & skor och då är de såkallade "märken" som tillverkar de bästa kläderna som håller, man betalar ju för kvalitén.
Dessutom brukar "märkeskläder" vara bra på att skapa den bästa kombinationen som jag söker i det mesta: praktiskt, funktionellt och snyggt på samma gång.
Elwira går på en ur & skur förskola och är ute i stort sett hela dagarna så det krävs en hel kläder som håller måttet.


Är ju inte heller direkt så att våra små enbart har märkeskläder heller, är inte alls nödvändigt, precis som jag skrev här om dagisfotograferingen(länk) Men av erfarenhet vet jag att "märkeskläder" oftast håller bättre än icke märkes.
Jag tror de flesta föräldrar vill ge sina barn det bästa, barnen är ju de finaste skatter vi har varför skulle inte dom också ha "märkeskläder" kläder då?
Alla resonerar väl vi lite olika med det här om märkeskläder, men vi tycker det är kul att blanda, så nu vet du anonyma läsare (som kanske hade en dålig dag) och lämnade ett glatt avtryck här igår ;-)

Nu till sak som jag skulle skriva om! nämligen vinterplagg till barn. Såg igår att en av Didriksons overaller hade fått bäst i test i Vi föräldar nu i år.
 Vi hade en overall från Didriksons förra året till lilla E och den var så bra med förstärkningar på rumpa/knän, sportig snygg modell samt med en härlig fluffig fuskpäls.
Den får Ludwig ärva i år, för just den modellen var lite smalare i passformen och han är ganska lång/slank så den blir perfekt. Tänkte först köpa en Molo babyoverall till han men vet att de är ganska rymliga och jag vill inte att han ska drunkna i den ;-) Den Molo overallen han hade förra året när han låg i liggdelen på vagnen och var en liten baby ska jag låna ut.


Förra året hade även Elwira en MOLO polaris overall och jag har inte riktigt bestämt om hon ska få en sådan i år igen eller en Didriksons. Var egentligen lika nöjd med bägge, bara olika stilar.
Didriksons är mer sportig och MOLOs något mer neutral. Didriksons känns nog mest prisvärd och förmodligen bäst för lite äldre barn som leker lite "tuffare" än de yngsta, eftersom den har förstärkningar och säkert inte slits lika mycket.
 Får helt enkelt se vilken det blir till lilla E, men man kan inte vänta allt för länge om man vill vara säker på att få tag på rätt färg, modell och storlek och det brukar gälla generellt sett med just jackor/overaller till vintern för stora & små liv



Övre bilden: Vinterplagg från Didriksons & de två babyoverallerna är från MOLO

Den lila overaller är från Didriksons och de två andra MOLO


Jeans för 99 pix



H&M har just nu kampanjpris på dessa 3 jeans i dam modell. Har själv aldrig köpt någr H&M jeans (förutom gravid jeans) där så jag vet inte riktigt hur de håller passformen/sitter på men kan ju vara värt att prova nu när de bara kostar 99 spänn :-)
Tyckte de två tröjorna med text var snygga med, framförallt den grå, soft-plagg!

Mio,pizzabuffe & inskolningen

Vilket skönt höst-väder med sol vi haft här idag, jag blir alldeles lycklig :-) Så mysigt att vara ute i det friska vädret, nu när det inte är för kallt. Har hunnit med att rensa en hel del här hemma idag på förmiddagen, kört några maskiner tvätt, varit på Mio möbler och köpt en hylla och ätit pizzabuffe- alltid lika gott! de bakar pizzorna på fullkornsbotten som gör det extra gott! :-)

På eftermiddagen var jag ute med Elwira och strosade i solen och tog med henne och handla och hämta paket på posten, hon vill ju hjälpa till med allt och hon är så söt när hon sträcker på sig för fullt för att lägga upp matvarorna på rullbandet och sedan hjälper till och packar :-)

Elwira gick sista dagen på förskolan för den här veckan, hennes första vecka på den nya avdelningen och allt har gått så smidigt & bra och pedagogerna är imponerade över vår lilla tjej, kul att höra! Hon och en jämnårig kille som började samtidigt som E på förskolan förra året är yngst på avdelningen men hon klarar sig väldigt fint, vår kavata lilla tjej. Så stolta vi är över henne att det inte är riktigt klokt :-)

Det är mörkt & stilla här hemma och jag har tänt några ljus, luktar härligt och skapar skön känsla.

Nu är det tid att hoppa in i duschen. Ciao!

En extremt suddig bild på Elwira, tagen en regning dag förra veckan. Regnkläder, mini-kånken på ryggen, gummistövlar, två "pippi" tofsar och cykelhjälm på huvudet, redo för lek & bus på förskolan igen! :-)



Höstlista till de små

Det är en hel del som sagt de små behöver till hösten & vintern och jag hittade en höstlista på nätet som jag kopierade och fyllde i, bra att gå efter!
Tänkte lägga ut en vinterlista också, men det kommer senare, men är inte lika lång.
Jag måste verkligen skriva upp allt som behövs för det är en hel del, annars glömmer jag bort och så står vi där en dag utan rätta kläderna = inte bra. En hel del har vi redan men en hel del saknas också.
Bra ytterkläder och skor är ett absolut måste till de små!

Har sedan i morse rensat & sorterat bland barnens kläder och skor här hemma och en hel del ska jag lägga ut på tradera, men det blir nästa vecka. Just nu sitter Ludwig och "inventerar" lite i en av våra byrålåder och skrattar och är toknöjd med att riva ut allt :-) Men snart ska jag avsluta för den här gången och gå ut i den härliga solen!

Här kommer iallfall höstlistan, tänkte att den kanske kan vara till lite inspiration till er andra föräldrar också att fylla i :-)


Höstkläder till våra två små

Galonbyxor + galonjacka  - Kommer köra på det helt klart bästa fleecefodrade regnstället från Didriksons "Boardman", helt OUTSTANDING! Bästa jag någonsin haft. Ofodrade regnställ från samma märke. 

 Sydväst E har en fleecefodrad från Helly Hansen men Ludwig saknar en

FleecejackaFleece windstopper jackor från Polarn & Pyret har bägge barnen

Skaljacka Elwira behöver en ny & Ludwig har en från polarn o pyret

TäckvästInget vi använder. Men har en väst från märket geggamojja i fleece till Ludwig

Tunn höstmössa så det räcker och blir över till 10 barn ;-)

Fingervantar måste köpa nya både med och utan "fingrar" till bägge 

GummistövlarOfodrade har bägge. Ullfodrade från tretorn har Ludwig och E behöver ett par fodrade, vill hitta ullfodrade men har hittils misslyckas hitta hennes storlek!

Fodrade galonvantar kanske inskaffas

Allväderstövlar - de fodrade gummistövlarna får räknas som det

 SkalbyxorHar både fodrade & ofodrade till bägge, Lindex & Helly Hansen.

Fleecebyxor/tröjaFleece byxa+ tröja i marinblått till bägge från Polarn O. Pyret har vi. Elwira skulle behöva en fleecetröja/jacka till, funderar på MOLOs lurvfleece

HöstskorVincent till Elwira & Ludde har hittils enbart Converse & nike skor skor men ska få ett par rejälare höstskor han med (från Kavat)

PolokrageElwira har en i fleece från Lindeberg och Ludwig en från MOLO



Här är en fortsättningslista som inte följer "mallen" som kan fyllas på med tiden och kunna strykas från listan

UGGS

Kappa till E

Blöjbyxor & trosor

Ulloverall till Ludwig

 Tröjor/tunikor/byxor

UllstrumporStrumpbyxor/tights 

Höstkängor till vardag

UllstrumporStrumpbyxor/tights  (ej till förskola)


Liknande stuk

Tycker det är så snyggt med cape & poncho nu till hösten, känns både snyggt & bekvämt. Skulle vilja ha något liknande denna eller någon i inka inspirerat mönster, fast inte i 100% akryl som denna är i (dessvärre.) Ska hålla ögonen öppna för den här typen av plagg

Från ASOS


1 september & höst på riktigt!

God morgon!

Igår när vi vaknade upp var det verkligen KYLIGT i lägenheten och jag som är rätt frusen av mig drog kvickt på mig både ullstrumpor och mjukisbyxor tillsammans med morgonrocken, it´s fashion! ;-)
Igår ringde vi hyresvärden och bad dom  sätta på värmen i huset och idag har dom ordnat det, det gick snabbt för en gångs skull.

Det är nu hösten börjar på "riktigt" är ju den 1 September idag och nu börjar jag tycka att det är helt O K att hösten kommer krypande. Det ÄR mysigt med höst, är inte mycket som slår en solig, småkylig höstdag utomhus och naturen blir så vacker med alla härliga färger :-) Mysa inomhus på kvällarna i sköna tofflor, en varm kopp te och och mjukiskläder med någon man håller kär eller tycker om är oslagbart, klyschigt men sant.

Idag ska jag på mamma-barn-lunch date med S som blir trevligt! inte var dag, får se vart vi väljer att mumsa i oss något gott. Blir bara Ludwig som hänger på, Elwira kommer sova sött på förskolan vid den tiden. Så det blir Ludde som får all min uppmärksamhet en stund idag, lillprinsen det gillar han allt! och jag att få tid med bara honom en stund, mys!

Här är det världens sol och det var höstväder här i går på morgonen men blev sommarvärme på eftermiddagen här :-) så länge det är sol så är jag nöjd och glad som vanligt ;-) Om en stund blir det en skön cykeltur för min och lillans del till förskolan.

Nu håller vi tummarna för att vi får en lång, solig och härlig höst! kram, kram


Fina & varma tofflor i lammull är ett måste för mina frusna fossingar att värma sig i kyliga dagar inomhus



      © Maria Risto