Mitt 2009 del 2

Mitt år del två fortsätter här:

JULI

I Juli hölls mammablogg galan i Göteborg och jaag hade beslutat mig för att åka och såg det som en rolig grej att komma iväg på. Träffade många fina mammor och hade det jättetrevligt! tack till er alla än en gång =)
Minns att jag var liite små stressad här med "gala outfiten" och allt skedde i sista sekunden, hittade skorna dagen innan, klänningen kom med express en timme (!) innan mitt tåg skulle gå och mina smycken köpte jag på vägen till tåget och kuvertväskan hämtade jag ut på posten efter jag shoppat smycken och gick i turbofart till tåget, haha! DET är så typiskt mig.

Jag mådde så bra med mina  mage och det var varmt och skönt ute och jag hade dessutom fått färg, hade så svårt att få tillfälle att vara ute och sola eftersom jag jobbade på dagarna här.
Vi hade valt att inte ta reda på könet på bebisen men de flesta gissade helt rätt på en kille, själv hade jag mina misstankar om att det faktiskt var en kille där inne med tanke på några olikheter på graviditeterna

Njöt av en ansiktsbehandling här också minns jag, tänk om man skulle göra det varje månad, så otroligt skönt och lyxigt. 

Började lite smått med förberedelser till Elwiras förskolestart här. Kändes så kul att hon skulle få börja där till hösten, och bra blev det också.

Jag på mammablogg galan med magen v 27+ 6

Provade använda  hatt i värmen

magen skyddades mest med linne i solen eller spf 40 i solen

Gladaste!

Provar regnställ till föskolestarten

Tänk att det var min lille kille som låg i min fina mage :-)

Älskade att vara gravid

 i v 30

Augusti

Vi hade en otroligt lång och skön höst med VÄRME och sol ovanligt länge i år, superskönt!
Höjdpunkten denna månad var självklart syster T:s bröllop, ett jättelyckat och vacker sådant, jag var aldelles rörd. Var extra känslig här under graviditene dessutom, kunde börja gråta för minta lilla och jag är inte den som gråter så lätt.
Här skolades Elwira in på förskolan och det var som om hon inte hade gjort annat, hon trivdes som fisken i vattnet och det var inga som helst bekymmer med det där. Åt och sov och busade runt precis som de andra, fast åt mer än de flesta ;-)
Var iväg på en kul och lite spontan utflykt till Stockholm här och kollade på lady gaga när hon var på grönan, riktigt kul! trist att inte kunna åka någon karusell bara, inte så bra med en gravid mage ;-)
Hoppas det blir en tripp till grönan eller liseberg under 210 istället.

lady gaga på grönan, här med J som just nu väntar sitt första barn =)

v 32 magen växte bra och jag var så stolt så!

klänningar är det bästa plagget som gravid

Gravidstilen hölls ganska enkel och bekväm och favorit sandalerna användes flitigt

lek o bus!

första dagen på förskolan

Elwira och syster T på hennes bröllop

Sept
När september kom blev det drastiskt kallare och hösten var här på riktigt. Elwira gick på föskolan och jag passade då på att vila upp mig och pysslade och donade för bebisens ankomst.
Var inte lika mycket som behövde skaffas denna gång eftersom vi hade alla Elwiras bebis prylar kvar men vissa sker byttes ut och några nya prylar köptes nytt.
Myste extra mycket med Elwira och gick och längtade och väntade lite extra när slutspurten på graviditeten kom.

Ett par mammajeans skaffade jag här till stora magen

gung, gung gunga!

Bläddra i böcker är alltid kul!
v 37

v 37

Lacktighs började bli favoriter til magen


Äpplen hör hösten till och både jag och elwira åt äpplen i mängder och många äppelpajer gjorde jag här

magen v 39 och Lille Ludwig förberedde sig liksom jag inför förlossningen

OKT

Oktober är en till favorit månad för det var här Ludwig kom till oss! Han var bf till den 6:e egentligen men kom den 3:e.
Denna graviditet fick jag förvärkar några veckor innan bf till och från, och ibland trodde jag att han skulle komma några veckor för tidigt, men inte då han var ganska punktlig.
Vi var klara med alla förberedelser här hemma och det sista jag hade som ett MÅSTE var att färga håret innan och jag satt i frisör stolen dagen innan bf med en hel del förverkar och var VARM under klippcapen som jag fick be frisör att ta bort =) Snygg i håret blev jag iallfall och fick även kommentarer för det på förlossningen.
de tyckte iofs jag var lite rolig som bytte om till jeans strax efteråt innan jag rullades upp till bb- hotellet också ;-)

Förlossningen gick jättebra och jag var inte lika trött den här gången som jag var efter Elwira kommit. För mig var förlossningarna ganska lika men värkarbetet var inte lika intensivt denna gång men själva utdrivningsskedet var ungefär detsamma.
Så roligt när vi upptäckte att det var en kille, och att ha två av varje är jackpot för mig, kan inte bli bättre nu när jag får ta del av "bägge världar" =)
Oktober var en otroligt mysig månad med massa bebis mys, och jag kan aldrig få nog av bebis doft!
Vad är bättre än att ha ett barn? jo att ha två!

en förkyld Elwira en period i den rosa månaden.Häri rosa band och sötaste ull kappan som hon hann växa ur

Dagen innan bf och jag använde bara M.s jackor eftersom de kunde jag knäppa

Ludwig kom den 3:e oktober! *kärlek*

Ludwig på bröstet någon minut efter förlossningen, otroligt mäktig känsla

Ludwig presenteras för Elwira som var så nyfiken och försiktig

Körde igång men den "dagens" ett par dagar efter Ludwigs ankomst

Ludwig får sitta i bärselen som babybjörn som även Elwira satt i

varsam och försiktig mot lille bror! det är otroligt roligt att få se de två tilsammans

Lek i parken

En typisk bild på hur Elwira brukar gå runt här hemma, i mammas skor!

nybliven och stolt tvåbarnsmamma! Ludwig hade cool frill från starten ;-)

NOVEMBER

November, var förkylningarnas månad och många var sjuka på Elwira dagis och svininfluensan hade kommit.
Elwira var fortfarande hemma mycket här efter Ludwigs ankomst och det var nog bra för oss alla så vi kunde bekanta oss med våran nya familjemedlem och Elwira förstod nog snabbt att lillebror var här för att stanna och hon var världigt varsam med honom i hans närvaro och det tog nog ett tag innan hon verkligen hade vant sig vid honom. varje gång han blev kinkig så var hon blixtsnabbt framme och såg orolig ut och tittade eller klappade på honom, så sött.
En fördel med att få barn tätt är nog att när första barnet också är lite mindre inte blir avundsjuk på samma vis.
Elwira är jättemysig mot lillebror fortfarande även om hon kan bli lite hårdhänt utan att hon vet om det ibland.
att gunga lillebror i babysitern blev ju snabbt en favorit men när Ludwigs ögon ser ännu större ut än i vanliga fall och han nästan flyger iväg som en katapult så måste vi säga till, haha!
Elwira pussar ofta på lillebror och snacka om att mitt mammahjärta smälter då!

En ny vagn köptes från Stockholm (bonti) och det blev en ny modell som bara funnits någon månad i Sverige innan och den heter Icandy pear, är fortfarande supernöjd med vagnen. Lätt att ta med i bilen dessutom.
November är kusin Viggos månad och jag åkte upp med de två små för att fira hans B-day. Elwira & Viggo är söta ihop när de leker.  
Var på julbort med jobbet här också och det var riktigt gott och trevligt! körde med hallonröda läppar :-)

Första advent  kom och Elwira hade ingen kalender i år men istället fick hon en present varje advent, och det blev några nya leksaker och mammas favorit är maileg grisen.

älskade jeans

sussar med apan 

en stark liten kille som blev rätt stor snabbt

Våran vagn, en icandy blev perfekt, älskar att den känns mycket snällare mot 2.an än en vibe och inte är bred och jobbig som en UJ. Passar oss suveränt och oj vad vi fortfarande får en massa blickar och komplimanger på stan för denna

Ludwig får nog blå ögon som jag, blått & brunt är finast för Elwira har bruna ;-)

Kusin viggo fylde 1 år och höll kalas. elwira ville så klart ockå hjälpa till att öppna paketen :-)

Ludwig får ofta pussar av syrran, inte lika många pussar delas ut till mamma o pappa däremot ;-)DECEMBER

Det är häftigt hur fort man kan vänja sig vid nya rutiner. Bar någon vecka efter Ludwig kommit till oss kände jag mig redan som en ganska så "van" tvåbarnsmor. Det går ju aldrig tänka sig hur det kommer att bli men för oss har det gått bra med Ludwig från start, om man bortser från barnskrik och mer eller mindre sömnlösa nätter, men det hör ju till och det är dessutom en rätt kort tid om man tänker efter som man får "stå ut" med mer eller mindre kaos, det är bara att gilla läget och försöka se det med lite humor hur galet småbarnslivet kan vara.
Det gäller att ta vara på tiden, för den kommer inte igen!


Kallt  ute!

Glad & busig tjej ute i kylan

Den här bilden är lite rolig, fast Ludwig var lite lessen här, för här kan man verkligen se hans "surläpp" han plutar alltid ner med läppen när han är lessen =)

Nöjd i babysittern från babybjörn

julaftonsmorgon

Våra finaste två små !

Jag tror och hoppas att år 2010 kommer bli ett misnt lika roligt och spännande år som 09! Att få vara med våra barn och se dom växa och utvecklas är minst sagt en spännande resa.
Och bägger är i olika faser i livet nu när det händer otroligt mycket väldigt fort. Elwira lär sig nya ord mer och mer och det är så roligt nu när man kan kommunicera med henne på ett annat vis. Hon är en duktig och trygg liten individ och jag ska göra allt för att hon ska fortsätta vara den underbara tjej som hon är.
Att vara en närvarande förälder tycker jag är viktigt och jag vill så klart vara med mina små hela tiden, och det gäller att ta tillvara på mammaledigheten och försöka njuta av den, trots att det är jäktigare nu med två.
Elwira kommer i fortsättningen gå på förskolan 15 timmar på tre dagar och det känns bra att ha henne där lite så hon får lära sig andra saker och utveckla sin sociala kompetens mm. Hon verkligen ÄLSKAR förskolan och det är skönt att veta att hon trivs.

Ludwig min lille prins har ju nyligen startat sin resa här i livet och han liksom syster verkar vara en nöjd och glad bebis. han kommer också utvecklas i rasande tempo och jag tycker redan han är stor! de går faktiskt lite för fort den första tiden, önskar nästan de kunde vara små liiite längre, fast all ålder har sin charm.
När elwira är på förskolan kommer jag få mer tid att fokusera bara på honom och det känns inte mer än rätt att han också ska få sin dos av uppmärksamhet.

Jag vet att det kommer bli ett fullspäckat år och eventuellt blir det husflytt, vem vet den som lever får se ;-)
Nu är vi verkligen inne i bebis/barn karusellen och jag vet att vi har ett både roligt men också smått galet år att se fram emot, eller de närmsta åren kan man säkert säga kommer bli det ;-)
Men jag vet att vi kommer få igen allt som kan tyckas vara "jobbigt" sedan och ett syskon till Elwira var vad vi önskade oss och fick- vilken gåva!
jag är så obeskrivligt glad och tacksam över det liv jag lever och jag har verkligen lärt mig att glädjas åt sådant som jag tog för givet när jag var yngre (jag vet jag är ung nu med, men jag har vuxit upp lite mer)
Att ha ett hem, mat på bordet och ha människor omkring en at älska och bli älskad av samt två små otroligt fina barn, vad mer kan jag begära!
Att jag sedan inte har råd att köpa allt jag vill exempelvis är bara materiella problem, eller lyxproblem kanske är rätta ordet ;-)

Fokus ligger på familjen och hälsan i år och jag har inga nyårslöften, brukar bara ta mig en funderare på vad jag skulle vilja förändra/bättra varje år. I år skulle jag vilja komma igång med träning. Att bara ta promenader och vara ute och traska är inget för mig, jag är ju egentligen en häst-tjej och träning måste jag tycka är kul annars fortsätter jag inte. Så någon träningsform som passar mig ska jag ta tag i. starkare armar och rygg känns just nu som ett måste, känner mig bara smal just nu.

Mycket blir vad man gör det till och det är aldrig försent att förändra något, det mesta sitter i hjärnan och bara man bestämmer sig för något så brukar det gå vägen.  

Nu önskar jag alla vänner, släkt och alla ni andra fina människor ett riktigt gott nytt år! hoppas ni följer mig ytterligare ett år via bloggen i ur och skur =)


I have a lover...

bloggade förra månaden om röda läppar som jag var sugen på att skaffa och sagt och gjort så var jag runt på lite olika ställen för att hitta en snygg röd nyans.
Det blev två olika läppstift, ett knall rött från make up store och sedan det här hallonröda läppstiftet från Chanel.
Föredrar helt klart det hallonröda, för jag känner mig mest som en tant i det röda.
Körde med detta hallonröda läppstift på julbordet och är sugen på att köra det till kvällens ära, nyår och allt!

Chanel läppstift i nyansen "Lover"

Nyårspromenad & solsken

var ute på en promenad efter lunchen med mina två små och det var SOL ute och snöade lite smått. iskallt är det men det är skönt att promenera lite bara man är varmt klädd. Ludwig sussade sött men Elwira satt mest och pratade, en hel del obegripligt ;-)

får se om Elwira blir trött och somnarsenare på en sen lunch lur så ska jag fixa klart det sista och lägga upp del två på mitt 2009 =)

kram o hej sålänge!

Mitt 2009 del 1

Ännu ett år som varit helt fantastiskt och att ha blivit två barnmamma på rätt kort tid känns så roligt, det här hade jag inte kunnat drömma om.
Ett fantastiskt år har jag haft och fått uppleva en graviditet till och fått våran fina Ludwig. Nu har vi både den finaste tjejen och den finaste killen, dom är helt otroliga och kärleken är för stor för att beskrivas.

Nu kommer del 1 av min årsresumé

Januari

2009 startade kanske inte på bästa sättet för oss då Marcus fick magsjuka dagen innan julafton och sedan åkte Elwira på det på nyårsnatten och någon dag senare fick även jag "skiten" men den kom och gick rätt fort och Elwira slapp som tur var lindrigast undan av oss tre.

ett bar nr 2 hade vi planerat och hoppas på att få ganska tätt och i Januari plussade jag efter andra försöket :-) var en mäktig känsla och jag minns så väl när jag skulle ta testet och det plussade innan jag ens han blinka, tänkte att det skulle ta några sekunder så skulle jag och M titta samtidigt på det men det var helt klart ett starkt plus!
Det var det vi ville men det kändes fortfarande overkligt och det var blandade känslor eftersom nu när jag redan gått igenom en graviditet och vi fått Elwira så kändes det lite som vad som komma skulle, fast ändå inte på något vis. Otroligt glada var vi iallafall! =)
Elwira kunde även stå vid den här tidpunkten och hon gjorde framsteg i rasande tempo här,hon kröp dessutom i raketfart! Hennes svan-stol inhandlades i denna månad och den var verkligen ett bra köp eftersom hon fortfarande kan använda den, fast bygeln är bortplockad förstårs.
M och hans far var med om en otäck brandsvåda på en restaurang i januari och tack och lov klarade de sig och hann ut oskadda innan hela restaurangen stod i lågor och brann upp!
Elwira kunde mer eller mindre gå med vår hjälp och kunde ställa sig upp själv om hon höll i något

Jag använde mycket kjol i januari

Den här tyllkjolen måste jag ju plocka fram i år


Februari:

I Februari var den härliga våren på ingång och som varje år får jag alltid mer energi då men detta år kom tröttheten och illamåendet som ett paket på posten strax efter jag plussat. försökte dock suga åt mig så mycket sol som gav energi som möjligt när jag var ute med Elwira i vagnen. Blev en hel del slaskiga promenader här också.
En hel del film kollade jag och M på och alla krafter gick åt att ta hand om mig själv och Elwira. Att man kan bi så dålig när man väntar smått!Bäst att håla i sig liite ;-)

Mars:
Här var jag på besök både i Norrköping och i Gävle och åkte själv med Elwira och som tur gick det bra trots att jag inte alls mådde 100% ännu med lille Ludwig i magen. Jag gick och längtade efter den dagen då det skulle vända, och den dagen kom tillslut ;-)
var iväg till Gävle med syster T här på ett minst sagt akut frisörbesök, lika skönt att fixa håret varje gång men här hade det tagit väldigt lång tid innan jag fick möjlighet att komma iväg.
Var otroligt skönt att bli lite ompysslad dessutom.
Elwira åkte runt någon vecka här i en gåstol som hon snabbt tröttnade på och sedan dröjde det inte länge innan han gick själv istället.
Mars månad är även min och mina systrars månad som vi alla tre fyller i och bara det tyder på en BRA månad :-) 

Magen v 19

Äntligen lite nyfriserad med nya slingor+ klippning

Elwira i gå stolen som knappt hann användas innan hon kunde gå

I Mars fick Elwira en gå stol men kort tid efteråt så ville hon inte ha den längre, utan hon skulle stå själv :-)

Den obligatoriska giraffen hänger med än idag när hon ska sova

April:

Här hade jag tänkt att börja jobba deltid igen efter mammaledigheten, eftersom jag ganska snart skulle gå på mammaledighet igen så ville jag jobba innan dess. men det var lättare sagt än gjort. Jag mådde fortfarande väldigt dåligt vid den här tidpunkten och jag orkade med en dag på jobbet och svimmade då när jag kom hem.
hade mycket yrsel vid en här tiden så jag tog mig nog lite vatten över huvudet här när jag faktiskt inte mådde bra. Blev sjukskriven i ca 2 veckor och sedan kunde jag komma tillbaka och jobba som vanligt igen, skönt!

magen i v 18, inte så stor än ;-)

Ludwig visade upp sig så fint! och var söt redan här. Kolla benet =)

En härlig dag parken med lillan

Älskade ljusa jeansleggins & jeanskjortan

MAJ

Maj är en annan favorit månad, för det är Elwiras månad och i år var det hennes första födelsedag som firades. Firades både lite i förskott med hela M.s familj några dagar innan E:s födelsedag och firande även flera andra i släkten som fyllt år då. ett riktigt grillparty och presenter till alla, även jag fick blommor, trots att jag inte ens fyllde år =) 
Elwiras födelsedag den 6 maj firade vi här hemma och sedan hade vi ett kalas i juni ute hos farmor & farfar för Elwira. Så mysigt så!
Det blev altså totalt tre tårtor som smaskades på kalasen här och var så klart uppskattat hos Elwira ;-)

I början av maj försvann Äntligen illamåendet helt och jag var gladare än någonsin, otroligt skönt när det vände och att få må bra igen.
ludwig var en aktiv liten bebis och det var så mysigt när bebis magen tittade fram på riktigt och graviditeten blev mer påtaglig dag för dag.
Var även iväg till Stockholm och var barnvakt åt Viggo, var supervarmt den dagen men jag hade det mysigt med bara lille Viggo den dagen och E var hemma med pappa.
Jag och M hade även våran 4 års dag här i maj som firades med middag hemma och soffmys.

magen i v 22

Underbara och sköna boyfriend jeans passade fint till växande magen

En solig dag i Stockholm när jag var barnvakt åt kusin Viggo

Viggo somnade när jag var ute och gick med han

Conversen på och lite ljusare i håret här till  sommaren

Flätor på olika vis är alltid en sommar favorit som kommer tillbaka varje år

När regnet kommer är favoriterna dessa från viking och ett annat par från burberry som sitter på mina fossingar

Elwira har alltid gillat hundar fast ibland kan de vara lite läskiga om de är för närgångna

Smakar födelsedagstårta i farfars knä

JUNI

I juni var det riktigt hett vissa dagar och här var jag åter en sväng till Norrköping och fick lite "avlastning" och hann pyssla om mig själv och fick sova ut lite här, skönt! hände aldrig annars så det var lite lyx för mig då.
Blev en del kvälls och eftermiddags promenader här eftersom det var för varmt för att vara ute mitt på dagen, vi myste och det kändes som sommarlov här, fast jag jobbade på som vanligt. Älskade när magen växte och blev mer och mer synlig, ju större desto finare =)  

mage vecka 25

Långklänning gillade jag ett tag i somras, perfekt till magen

med magen i vecka 26

busungen som alltid tar av sig sina innetofflor

Här är vi hemma i Norrköping och gungar på mormor & morfars tomt ute i solen

Fortsättning följer.... =)


Victoria's Secret fashion show 2009

Ikväll missar jag INTE Victoria's Secret fashion show 2009, sitter alltid som klistrad framför denna magnifika show!
Börjar nu klockan åtta på 3:an. Jag har plockat fram godisskålen och hemlagade kolor som jag ska smaska på framför showen ;-)
Det blir jag och Ludwig framför tv:n, tror han kommer gilla alla snygga modeller ;-)

Fläskfilé med färska fikon

Jag var så sugen på att prova på någon kötträtt med fikon häromdagen och hittade tillslut ett enkelt recept som jag tyckte lät gott. Skippade dock anklever och hade enbart fläskfilé

 Gjorde heller inte riktigt samma sås eftersom den innehöll portvin och rödvin så ville jag helst skippa det eftersom jag ammar, förmodligen kokas den mesta alkoholen bort men för mig känns det helt fel det här med alkohol och graviditet och amning.
Känns bättre att vara på den säkra sidan och skippa alkohol helt helt för en kort tid av sitt liv. Serverade med några valnötter också för lite gott till. elwira tyckte också om fikon som hon glatt mumsade isig =)

Rätten blev riktigt god och fläskfilen tillsammans med färska fikon smakade riktigt bra och babyspenat och rå stekt potatis är alltid gott. Kändes lagom lyxigt såhär ikväll, dagen före nyår :-)

Receptet jag fick inspiation av och till större delen följde finns här

Våra bästa år

2009 har varit ett minst lika bra år som 2008 för in del. Förra året var ju höjdpunkten att jag väntade mitt första barn, älskade Elwira och det här året fick vi även älskade Ludwig, vilken otrolig LYCKA!
 Ett barn barn varje år är dock ingen tradition vi ska fortsätta med, två stycken är perfekt just nu ;-)

Jag ska skriva en resumé med bilder och text från året som gått, så som jag gjorde förra året.
 Ska försöka hinna med det ikväll. Summeringen från förra året när Elwira kom finns i arkivet att kika på HÄR

2008 och 2009 kommer vara två av mitt och M:s bästa år som jag alltid kommer minnas och förknippa med enorm glädje och KÄRLEK


Elwira 6 Maj 2008 (på bilden är hon 1 dag gammal)

Ludwig 3 oktober 2009 (på bilden är han 2 dagar gammal)


091230

svart/vit randiga toppar tycker jag är den snyggaste kombon på just randiga toppar. Jag kör med en slapp men skön nyshoppad tröja i bomull från bikbok idag. enkelt o bekvämt som vanligt då ;-) lite större toppar o tunikor är dessutom mer eller mindre ett måste för mig så länge jag ammar

topp+sammets tights- bikbok
overknee- la redoute
Diadem- gina tricot
(pälsjackan utomhus)

Härliga toppar/tunikor

Kappahl är en kedja jag nästan glömt bort att den finns eftersom jag aldrig handlar där, bara för att jag aldrig sett något jag direkt gillat helt enkelt och sedan har det bara inte blivit att jag varit där. 
Men såg några fina barnplagg därifrån för ett tag sedan och nu var jag inne på deras webbsida för att se om de fått in något nytt. Hittade då helt otippat tre stycker superfina toppar/tunikor som jag skulle vilja bära nu genast! Måste besöka Kappahl i dagarna för att se om de är lika fina i verkligheten...


Feberfritt

Igår hamnade Elwira tillbaka på normaltemp igen och har inte stigit igen så nu är hon frisk igen- skönt att febern inte satte i så länge. Min lila tjej som vbara skakade när termometern visade 40 grader och bara ville ligga still i soffan, lilla älsklingen har aldrig sett henne ligga så still :-( tur att det finns ipren som hjälpte effektivt då.
Drack och åt gjorde hon och ville gärna ha "juuce" som betyder juice ;-)

Kram och hej så länge!


Vita baby converse

Provade dessa ur söta baby converse i skinn på Ludwig i dag, så söta! Det var egentligen Elwira som fick dessa när hon var liten men hon hann växa ur dom men på Ludwig är de lite stora ännu.
Är ju lite fel årstid för dessa nu kanske, och han ligger ju forfarande i vagnen men kul att prova iallafall ;-)
och Ludwig ÄLSKAR när någon pysslar med han och han bara ler mest hela dagarna min lille prins =)

Glad liten prins!

Ludwig myser på sköna fårskinnspläden och är fin i små baby converse på fossningarna. Filten med stjärnor är en gåva från mormor & morfar

 Converse i skinn  

Lite senare efter vi provat skor så somnade han en kort stund, det är ju jobbigt att prova skor ;-)

Party prinsessa

Otroligt snygg och lite prinsessig partyblåsa som passar till alla sorters partyn, nu är nyår snart här och visst skulle man känna sig som en prinsessa som skålade in nya året i denna godbit :-) en klänning med glittriga detaljer känns så rätt till nyår och när alla andra mestadels har svart så skulle jag tycka det var kul att skilja sig lite från mängden i den här på ett nyårs party ;-)

stylebystars

Höggravid & lacktights

De allra sista veckorna innan förlossningen bodde jag mer eller mindre i mina lacktights för de var sköna i midjan och "spände" inte åt och satt precis under magen och var riktigt sköna då. alla typer av tights i storleken större än vad jag normald hade var iofs sköna, men lacktightsen var favoriter. perfekt när man har småbarn också, lätta att torka av, haha!
Värsta jag vet (visste) var sånadär mamma brallor med mudd över hela magen, inte alls skönt ju. Men lacktightsen tyckte jag allt om när jga var höggravid :-)


Psst.. superrea på små skor

barnskospecialisten har de just nu 50% på alla skor (bland annat) Elwiras vinterskor från kavat finns bland annat fast i brunt och rött där.  Till den lilla killen gillar jag dessa blå.
Även de fodrade rosa tretorn gummistövlarna och en MASSA andra skor! här kan man skynda och fynda!
De kör även med fri frakt jus nu :-)

Vänder

Nu verkar Elwiras feber att gå åt rätt håll, skönt! Igår vid lunchtid låg hade hon 40 grader och fick feberfrossa och man märkte på henne att hon faktiskt var dålig, så då fick hon ipren som hjälpte bra.
Men nu ligger hon på 38 grader och är pigg precis som vanligt utan att hon har fått någon ipren sedan igår, så nu hoppas jag att det har vänt och att dumfebern försvinner snarast.

Vi övriga här hemma mår bra och huvudsaken är att inte lille Ludwig får feber, men Elwira har varit förkyld och snorig en gång tidigare när han var nästan nyfödd utan att han blev sjuk så jag tror amningen hjälper mycket att hålla honom frisk. Minns att Elwira aldrig var sjuk så länge jag ammade så det har nog viss betydelse.

Nu måste jag leta upp kritorna som verkar ha fått fötter här hemma... annars få jag springa till leksaksbutiken helt enkelt :-)

Ha en fortsatt bra dag!

Kavat

Igår när jag satte på Elwiras vinterskor från kavat med rött skinn så frågade m mig vart hennes nya silvriga kavat kängor försvann eftersom han aldrig sett dom på Elwiras fossningar.
Jag hade helt och hållet glömt bort att jag köpt ett par nya kängor till Elwira (amningshjärna!) Men de låg fortfarande kvar i kartongen i en av garderoberna, så jag hittade dom iallfall direkt ;-)

När det var dags för att spana efter vinterskor tidigare i år så tänkte jag direkt att det skulle bli ett par från kavat eftersom deras sko modeller är som gjorda för Elwiras fötter och är av hög kvalite´. tycker det är jätteviktigt med ordentliga skor och om det är något det är värt att lägga några extra kronor på så är det skor.
Elwira har nu ett par vinterkängor från Viking och två par från kavat, ett par för mycket egentligen men hon fick nämligen ett par andra Kavat kängor efter jag redan köpt denna modell från vinterns kollektion-09.

 tidigare i år var jag inne hos Vincent shoestore och spanade och de hade några söta vinterskor i rosa men de hade tydligen syntetfoder/teddyfoder och jag vill så klart ha det bästa till Elwiras små fossingar så det blev dessa söta vinterkängor i äkta skinn och foder av ylle.
Tänkte att jag skulle brodera hennes namn på dessa, men det missade jag tyvärr.

Ett stort plus med kavat skor är att de är väldigt lätta att få på. De är väldigt lätta, kanske inte syns men de väger inte alls mycket. Både fina med det färgade silvriga skinnet och luddet upptill samt att de är väldigt praktiska och Elwira går stadigt på jorden med dessa, kan faktiskt inte bli mycket bättre :-)

Kavat vinterkänga i söta modellen "Lisa"

Köpta på kavats webbshop

H&M våren- mina favoriter

Vintern är inte slut än men jag älskar när det börjar komma in nya fräscha plagg till våren. Att shoppa kläder till våren är nog bland den roligaste shoppingen på hela året tror jag allt. Ljusa fräscha färger och det är underbart när man inte längre behöver bylsa på sig lika mycket varma plagg.
Som varje år kommer H&m med en hel del godbitar och ett riktigt bra kök är den rosa cardigan (som finns i två till färger) är gjord i en silkesblandning och även 10% ull i, jag tror den är supermjuk och fin i verkligheten.
Tycker man knapparna är trista är de ju lätta att byta ut.
Kjolen med blommönster blir jag glad av att se på och vad fin den skulle vara med enkelt vitt linne, cardigan & svarta ballerinaskor. Koftan med knyt tycker jag ser vardagslyxig ut :-)
Den vita söta klänningen med blå detaljer vill jag ha till en brunbränd kropp i sommar.
Flera fina smycken har också kommit in på webbshoppen.
H&M


Vårplagg till de små

Lite godbitar till våren för de minsta har kommit in på H&Ms webbshop och det finns några plagg som jag tycker om just nu. Den lilla koftan med brodyr ser supersöt ut men frågan är hur den håller efter tvätt?
H&M:s barnkläder är jag egentligen inte toppenförtjust i men vissa plagg håller riktigt bra i kvalite, men absolut inte alla deras kläder.
Deras jeans tycker jag riktigt bra om. Men köpte ett gäng med enfärgade långärmade toppar till Elwira som töjde ut sig direkt och blev helt fula och konstiga i passformen efter tvätt. Och för att inte tala om deras bodys, totalt värdelösa. Har egentligen mest bara köpt klänningar därifrån och som har jag varit helnöjd med.

Jackan med hjärtan finns tyvärr bara upp till strl 86, annars hade den varit söt till våren till min lilla tjej.
Klänningen med rutor är ju bara så söt som sommarklänning!
Till de små killarna finns som vanligt inte lika mycket att välja bland men jag kan absolut rekommendera den randiga långärmade tröjan som jag har till Elwira, den är av deras märke L.O.G.G är är bra i kvalitén.(finns i flera olika randiga kombinationer)
Och hur söt är inte den lilla fusk skinnjackan då? åååh 

H&M

Ludwigs nalle

Ludwig fick söta gosedjur i julklapp och en nalle han fick av mig är den här från Lundmyr of Sweden, den var ju bara ett måste, se så fint de matchar ;-) De är ju som skapta för min lille Ludwig och jag är helt såld på Lundmyr of Sweden till Ludwig just nu.

En av Ludwigs nya gosedjur från Lundmyr of Sweden

Ludwig i fina bodyn med "L:et" från samma märke

Feberfrossa & Madicken

Här hemma är det liten sjukstuga som gäller idag. Elwiras feber sitter kvar men hon har sovit hela natten precis som vanligt. i morse hade hon feberfrossa igen och satt bara och skakade igen.
Gjorde iordning en flaska med apelsinjuice och tog med henne i soffan och där satt vi en stund och kollade på madicken firar jul, så mysigt!
Elwira sitter aldrig och tittar på tv:n, aldrig mer än kanske 1 minut om hon exempelvis ser något djur hon känner igen så kan hon tycka det är roligt e väldigt kort stund.
Men i morse satt jag med henne i soffan och verkligen tittade på tv i mer än 10 minuter, det har aldrig hänt tidigare,men det berodde ju på att hon hade feberfrossa och inet ville röra på sig, men det var mysigt för det ;-)
Sedan började ipren ge effekt som hon fått och snart var det full rulle på  de små benen som vanligt :-D

I morse kikade vi på madicken firar jul
Hos läkaren

Nu är vi hemma igen efter ett besök hos farbror doktorn och han tog en titt på Elwira samt tog en snabb sänka men inget som visade några konstigheter men lymfkörtlarna var svullna.  Förmodligen har hon "bara" åkt på en dunderförkylning men inget penicillin behövdes.
Var så obehagligt tidigare då hon bara skakade och var inte alls sitt vanliga glada jag och ville knappt gå. När hon har haft feber tidigare så har det aldrig märkts och det gjorde det heller inte idag fram tills ikväll.
Första gången jag sett henne medtagen och med sådan feberfrossa, obehagligt!

Är ju svårt att få ett barn som är sjukt att bara sitta stil och ta det lugnt och Elwira är inte direkt den tjejen som gillar att sitta still längre stunder, oavsett om hon är frisk eller ej. Hos läkaren var det full rulle på henne i väntrummet må jag lova.

Blev iallafall bättre efter vi gett henne ipren när termometern visade 40 grader och hon bara skakade.
Elwira var duktig hos läkaren och vi hade tid klockan nio och kom hem nyss så såhär länge har hon inte varit vaken sedan hon bara var månader gammal. Hon somnade som en stock efter vi kommit hem igen nu.
jag hoppas bara hon blir helt frisk snarast, inget kul när de små är sjuka :-(

Precis kommit till läkaren och Elwira spanar


Sedan var det full rulle i väntrummet!

Feber

Elwira min lilla skatt har pendlat upp och ner i temp idag och som mest har hon haft 40 grader och har det just nu. Vi har pratat med sjukvårdsupplysningen några gånger och de tyckte vi skulle åka in till en barnläkare eftersom hennes feber ökat igen sedan igår kväll (då hon fick feber) Hostar gör hon också :-(
Förut hade hon frossa och bara skakade hela hon, stackarn! såg medtagen ut och bara låg i soffan och ville inte röra sig. Aldrig sett henne så dålig.

Elwira är dock bra på att hålla skenet uppe även fast hon är lite virrig mellan varven men hon har ätit rätt bra idag och dricker gör hon. Jag har ställt en flaska i köket och en annan med juice i vardagsrummet så hon kan gå och dricka när hon känner för det för då dricker hon mycket mer.

Så snart ska Elwira få träffa farbror doktorn och se vad det är för lömsk hosta och feber hon fått :-(


Glad tjej med hög feber. Endast små trosor med ankstjärt fick hon ha på sig idag för att inte bli ännu varmare
(gummistövlar och strumpor satte hon dock på sig själv precis som vanligt ;-)


Hund! Elwira pekar på hundar på tv:n som hon älskar!

Tittar på ljusen och ut genom fönstret, det snöade tidigare här i dag

trött liten som försöker hålla skenet uppe trots feber. En glad Ludwig kikar fram brevid syrran ;-)

Ludwig verkar dock frisk som en nötkärna och han är oftast väldigt glad :-)

Färska fikon

På julafton åt jag färska fikon och det gav min mersmak, och nu är jag sugen på att göra någon god kötträtt med färska fikon, men jag vet inte alls vad jag ska hitta på...är bara sjukt sugen på det och kan inte släppa tanken.
Kött, fikon och någon sås vill jag äta ikväll, skulle vara så gott (tror jag)

Fruktkorgen på julafton hos svärföräldrarna, färska fikon har gett mig mersmak just nu

Dream pink

Beroende av kaffe och rosa? det förstnämnda är inte min grej men hade jag varit det så skulle den här urläckra espressomaskinen varit ett måste vill jag lova. Vilken otrioligt läcker pryl! fler rosa köksprylar i den här stilen vill jag se mer av.

En rosa kitchenaid assistenten har jag länge vetal haft men har ingen plats för den i vårat kök och det skulle inte vara så smidigt att behöva plocka fram den ur något kök när den ska användas...
En brödrost i samma stuk skulle jag vilja ha, för det är något jag använder nästan dagligen.

Ascaso DREAM Rosa

bagaren och kocken

Julkort- 09

Var ute i god tid i år med att beställa årets julkort men de kom iväg senare än jag tänkt men de borde kommit fram innan julafton iallafall :-)
Skrev ju för ett tag sedan att jag tänkte visa kortet jag skickade i år, och såhär blev det.

Beställde trycket "Keep calm and carry on" därifrån för länge sedan och la då sidan på minnet eftersom det fanns möjlighet att beställa fina kort och resultatet blev jag helnöjd med.

Julkort beställt från petrified in pink


Ingen resa

Det blir inget åka till Nkpg som planerat, tyvärr. Det verkar som om det var magsjuka syster R åkte på för nu har även andra systern kräkts några gånger. Vinterkräk sjukan kommer ju varje år så det är förmodligen en släng av den som kommit på "besök". Hoppas inte någon annan åker på mag sjukan och framförallt inte lille Viggo :-(
Förra julen/ nyår var det vi här hemma som åkte på den, verkligen inget vidare och stackars M som fick spendera jul och julafton hemma i sängen själv då.

Därborta i Nkpg är det kräksjuka och här hemma har Elwira just nu åkt på feber och har 38,5 i temp men pigg som vanligt men det blir ingen lek utomhus idag för vår del.
Måste dock gå iväg och handla lite mat senare så en sanbbis till affären måste jag sedan, tur att närmsta mataffärerna här (ica & coop) bara ligger någon minut bort.

Hade verkligen sett fram emot att åka till Nkpg och träffa familj & vänner innan nyår men kan säkert åka någon helg när M är ledig om inte alltför lång tid istället.

Nu ska  jag skriva liten inköpslista annars står jag i mataffären som en virrig pensionär och har glömt bort precis allt jag tänkt o handla och kommer hem med helt andra varor, hihi!

Ha en mysig Söndag efter jul!


Lilla röda på rea

Den här lilla röda klänningen med söt puffärm finns nu på rea hos branten. tycker den är riktigt snygg! Hade själv velat haft en röd klänning på julafton men den jag ville ha hade så klart tagit slut i min storlek och sedan hade jag inte tid att leta runt. Det får bli en röd klänning nästa år :-)  och rött till nyår kanske

Branten

Trumpette

Trumpette gör helt otroligt söta strumpor och strumpbyxor. Jag hade bland annat ett par vita strumpbyxor med liten svart ballerina sko tryck på fötterna till Elwira när hon var mindre som jag alltid fick en massa komplimanger för.
Dessa strumpisar med hjärtan och granar är otroligt söta, synd bara att deras storlekar slutar vid 18 månader :-(
Strumporna med små "skor" på skulle vara fina till min lille Ludwig

Babyshop

Ge en extra kram till den du älskar

Igår på tv:n (tror även hon var på nyhetsmorgon idag) så var det en kvinna som mist tre av sina fyra barn i tsunamin och hon sa att hon aldrig tog någonting för givet och att man ofta ska ge en extra kram till de man tycker om. Blev alldeles tårögd när jag tittade på det och det är så sorgligt när föräldrar mister sina barn, självklart sorgligt oavsett vem som går bort, men just när barn dör innan deras föräldrar så känns det extra orättvist.

Jag håller verkligen med kvinnan, att man ofta ska ge dom man älskar en extra kram då och då. Jag gör det ofta men det kan nog aldrig bli för ofta. Det gäller att ta vara på livet!  KÄRLEK


Våra två finasteBilderna på  det finaste jag och M har är tagna för några veckor sedan, och ett av korten hamnade även på vårat julkort i år

Annandag jul

Igår tänkte jag ta med mig Ludwig och åka hem till Norrköping en sväng och träffa familj o vänner men min ena syster blev dålig och trodde det var magsjuka först, men var förmodligen "bara" matförgiftning för ingen annan där hemma blev dålig och hon hade varit iväg på julbord.
Valde iallafall att stanna hemma men ska nog försöka komma iväg idag eller i morgon senast.
Skulle vara kul att åka hem och sova över en natt eller två och hinna träffa alla =)

Igår hade vi en riktig mysdag och försökte ta det ganska lugnt, ja så lugnt som det går med två små med andra ord ;-) bakade lite godsaker och såg på två filmer i går kväll. Brukar inte ha ro i kroppen att sitta still men då var jag så trött och det var himla skönt att sitta och slappa och mysa med Ludwig.

Mellandags rean startade väl idag, men jag är inte så mycket för reor, gillar inte att springa runt på stan som en tok. Betydligt lugnare och skönare att shoppa på nätet då, framförallt om det är något fint jag suktat efter som hamnar på rea. Att shoppa bara för att det är billigt är inte min grej.
Bastoppar och linnen i sköna material tycker jag är det bästa att köpa på julrean för sådant kan man fynda och det är plagg som alltid fungerar.

Nu ska jag duscha och sedan kolla upp om jag ska åka idag eller i morgon...

Kram o hej så länge!
 Vår julafton

Igår var vi ute hos svärföräldrarna och firade jul. Första gången vi firar jul tilsammans därute och det här året med ännu en liten familjemedlem, charmtrollet Ludwigs första jul!
När vi kom ut så gick vi in en svän till stallet och Elwira fick klappa några hästar och kolla på nya söta hundvalpar som de har just nu. Valparna (jack russels) är verkligen otroligt söta!
När jag plockade upp kameran och skulle fota så blinkade batteriet på kameran och såg att kameran höll på att laddas ut! (katastrof) kunde då inte förstå varför eftersom jag tog batteriet ur laddaren hemma, men det visade sig att jag glömt att sätta i kontakten när vi sedan kom hem, så det var inte så konstigt att det inte fungerade. Det blev jag verkligen grymt irriterad över.
Så tråkigt att inte få fina bilder på de två små framförallt och på julafton och allt :-( hann fota två bilder, en i stallet som blev suddig och sedan en på mig och Ludde utomhus, som blev blå och sedan dog kameran. Resterande bilder kommer från en dålig mobil kamera, men bättre än inget iallafall..

M:s föräldrar hade ordnat med hur mycket god julmat som helst och en massa andra goda tilltugg och frukter, jag älskar fräsch julmat och allt var verkligen supergott! och jag som äter för två nu när jag ammar åt nog som för fyra (minst) igår ;-)
Elwira fick träffa tomten för första gången och hon såg mest förvånad ut, trodde hon skulle bli rädd för det blev ju nästan jag- han såg riktigt läskig ut, haha!
Hur många paket som helst  låg under granen så julklappsutdelningen tog lång sin lilla tid och Elwira fick bland annat en pulka som tillslut var proppfull med hennes och Ludwigs julklappar, tack igen! Elwira tyckte det var super skoj med julafton och Ludwig var också helnlöjd hela kvällen =)
Extra roligt var julafton med våra finaste små i år! vi har allt man kan önska. 

Det var verkligen riktigt mysig och lyckad julafton ute hos svärföräldrarna igår- tack alla!

Elwira & pappa i stallet

Klappar under granen

Tomten kommer! =)

Julafton och förmiddagspaket

Elwira och Ludwig fick två varsina paket idag som lite "extra" innan de övriga klapparna ska öppnas ikväll ute hos farmor och farfar.
Ludwig fick en jättesöt Bukowski nalle med hans namn broderat i svart i ena örat samt en supersnygg overall från Molo. Det var något han verkligen saknade och nu kan han även matcha syrrans med sin svarta.

Elwira fick en pippi väska som hon bara älskar att öppna och stänga och lekt en massa med nu sedan hon fick den. Att plocka i och plocka ur är verkligen hennes grej just nu. Den rosa barnkammar boken fick hon också och cd:n har gått på repeat här hemma.

Ljusen är tända och det doftar ljuvligt från Durance doftljus "biscuit". Nu ska vi åka iväg till farmor & farfar ute på gården och fira jul, mysigt!

EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR VI ER ALLA!
Ludwig s nya MOLO overall beställd från butik krumelur
Den rosa barnkammarboken till Elwira
Elwira leker med nya pippi-väskan
Elwira hade skön klänning från pop, kabelstickade tights + spänne+tofs från H&M och Bellio skinntofflor

Sedan la hon väskan i brio vagnen och körde iväg i full rulle :-)
GOD JUL!

Små jul outfits

Igår kväll slog jag in de sista klapparna och Ludwig låg på en fårskinnspläd brevid mig och var hur glad som helst, så det var extra mysigt med paketinslagning i år =)
Hängde även fram Elwiras URSÖTA klänning som hon fått av sin söta kusin Edith. Hon har sytt och därför är den extra fin och värdefull.
Hon fick klänningen förra året men då var den för stor men i år kommer den nog bli bra.

Ludwig ska ha en ny svart body från Lundmyr of sweden med "L" på bröstet och med pikekrage. Byxor är ej bestämda än. Han kommer vara fint  bekväm =)

Julmys!

Idag åkte vi iväg till farmor och farfar och hade julbak tillsammans med fina faster Mallan. Elwira åt mest degen för att kavla är inte riktigt hennes grej, än men hon tyckte det var kul att få vara med och det fanns ju en hel del roliga formar och andra saker att plocka med ;-)
Ludwig satt nöjd i en babysitter och satt och spanade på oss andra som bakade. Faster S son var också med och bakade men han tröttnade efter ett tag så det blev jag och Mallan som gjorde klart de sista pepparkakorna.
 
Det är alltid lika mysigt med julbak tycker jag och med trevligt sällskap så blir det extra roligt =)
Efter baket så skulle Mallan plocka ur diskmaskin och Elwira var framme och hjälpte till att plocka ur alla bestick och gav en efter en till faster, så himla sött av henne =)  

Lite julbaks ingredienser

Elwira med en kavel i högsta hugg

Sedqn hittade hon en chokladkaka som hon började smaska på...

Busungen hade tights från molo, tunika pop, kofta och spännen/tofs från H&M samt toflor bellio

Ludwig satt och chillade i en babysitter i sin söta body från Lundmyr of sweden, byxor & strumpor från pop

Elwira hjälpte faster med disken, så himla duktig var hon!

Julgran i sista sekunden

Det blev en julgran trots allt! såhär dagen innan julafton, bättre sent än aldrig kanske man kan säga ;-)
Det var farfars förtjänst och gav oss en svensk hederlig julran =) hade bara glansiga och matta julgrans kulor i guld och rött hemma men de dög fin fint!

Så nu är det sjukt mysigt med en gulgran som glimmar så fint hät hemma, och så luktar det gott med riktig gran! Nu inväntar vi bara julafton- MYSIGT!

Vår julgran med matta och glansiga röda & guldiga kulor i
Under granen har jag lagt en matta som min mormor som inte längre är i livet broderat söta små hjärtan på en gång i tiden, personligt och fint! nu ligger det dock en massa paket därunder ;-)

Christmas cupcake & julbak

Det blev ännu ett ljus från Yanke Candle och kanske kommer tomten med ett ljus till någon vem vet ;-)
Jag älskar doftljus som inte har alltför stark doft och tror det även är en bra julklapp.
Senaste tillskottet christmas candle luktar precis som beskrivningen: "En oemotståndlig frestelse.rik saftig vaniljcupcake täckt med söt krämig festglasyr"

Det doftar JUL här hemma nu och senare bär det förhoppningsvis iväg på julbak!


Nybadad

Ludwig fick sitt kvällsbad ikväll efter att stora syster somnat i vanlig ordning. Han älskar att få uppmärksamhet och när syster sover så kan ju han få 100% uppmärksamhet av mig och M och han stormtrivs :-)
Han ä l s k a r dessutom att bada och ligger och sprattlar och ler hela tiden, supersöt! det är otroligt mysigt att ha lille Ludwig här, min finaste lilla kille! *kärlek*

Nybadad liten Ludwig igår kväll

Slutspurten

Idag har jag alltså varit hos frissan och fått ut växten fixad. Är minst sagt härligt att få känna sig snygg i håret och jag hade tur som kunde klämmas in på en tid såhär innan jul nu när de flesta bokat upp sig innan jul. Min friösör som jag har börjat gå till här i stan fick en av bokning och då fick jag tiden istället.

På vägen hem var jag nyfiken på hur det gick för M där hemma med Elwira och Ludwig men när jag kom hem var bägge nöjda och glada fast  Ludwig som inte ätit sedan strax innan jag gick iväg blev ganska direkt hungrig några minuter efter jag kommit hem. Blev ju bra tajming och M slapp ge flaska, jag hade pumpat ut innan ifall att.

På eftermiddagen åkte vi iväg till IKEA och en sväng in på Toys "R" us och fixade med några sista klappar. Visste precis vad jag skulle ha och det var faktiskt inte extremt mycket folk på iKEA idag, det var värre på leksaksbutiken. Har även handlat och slagit in klappar idag, skönt att ha nästan allt klart nu inför jul.

Det här med julgran har vi nog gett upp, M åkte iväg igår och kollade på bauhaus men där sålde de kungsgranar som enligt M var alldeles för små och sedan åkte han vidare till statoil (tror jag det var han sa) där det var någon nisse som sålde granar men hade tydligen minuterna innan stängt igen för dagen.
känns dessutom liiite väl sent påtänkt med gran samt att slänga ut en halv tusing för en kungsgran känns lite onödigt två dagar innan jul... måste så klart inte köpa just en kungsgran och vi har iofs en plastgran men nää iår har varken jag eller M någon tid eller ork att fixa gran, det är fullt upp med de två små =) det skulle vara om vi fick ett ryck i morgon då...
En julgran får vi nöja oss med att se på julafton, för vi ska ju inte vara här hemma då. men nästa år ska vi vara ute lite mer i god tid och då vill jag ha en fet gran med pynt i vitt & silver! jag älskar julgranar men iår har det helt enkelt prioriterats bort.

Nu ska jag skutta iväg och ta en varm, skön dusch och sedan svarat på kommentarer som trillat in =)
och föressten nu har den där härliga julkänslan börjat infinna sig, så himla mysig känsla och det är så himla härligt med snön vi fått för en gångs skull!


Det fick bli ahlgrens julgranar i år  ;-)091222

Nu kan jag visa mig utan mössa igen även om det nästan är ett måste i den här kylan.
Jag Var ä n t l l i g en hos frisören idag, var ju nästan 3 månader sedan sist och min utväxt var inte alltför snygg, även om jag färgade håret mörkare sist så blir den ändå synbar tillslut. Väldigt skönt att ha fått håret fixat innan jul och nyår dessutom.
Körde samma färg som sist, så det blev varken mörkare eller ljusare, precis så som jag vill ha det just nu.
Känner mig rätt sliten och trött just nu efter rådande sömnbrist men att känna sig fräsch piggar upp rätt mycket.

Fotade en "dagens" efter frisör besöket, sedan bytte jag om till andra skor och jacka eftersom vi varit ute och flängt idag och 10 cm klackar är inte att föredra när det är mycket snö och halt utom och dessutom två små att hålla reda på ;-)

Fuskpäls- H&M
Tröja- Ralph Lauren
jeans True Religion
Platåpjux- Bronx

Mössa på

Det är TUR att det finns mössor när man ser så risig ut i håret som jag gör just. Har en ut växt som ser ut som "hej kom och hjälp". Men det ska det förhoppningsvis snart bli ändring på.
På tal om mössor, skulle vilja ha en cashmere mössa, en mjuk och varm som inte killar o sticks. Men tillsvidare får den här i acryl/ull mössan från Åhlens värma mitt huvud (den har fleecefoder så den kliar inte som tur är ;-)

Later!

Ingen jul utan gran?

m frågade varför vi inte hade någon gran förut och jag svarade för att jag tänkt att vi inte skulle ha någon i år. 
Elwira är ju inte såpass stor att hon skulle fråga typ varför vi inte har någon gran men ändå såpass gammal att hon säkert skulle tycka det var roligt om det stod en och glittrade här hemma. Tänkte ju att vi skulle ha en gran nästa år istället, för då är hon så pass stor och har ännu mer "koll", men börjar ångra mig lite nu. Vi kommer ju inte heller vara här hemma och fira jul...

Men M blev nästan irreterad av tanken att vi inte skulle ha någon gran då jag sa det och han tyckte citat: "att det är klart som (svordom) att Elwira vill ha en gran!"
Sedan försvann han ut förut och vet faktiskt inte vart han är just nu, men har en känsla av att han kommer komma hem med en gran ikväll =) Eller så gör han som Sunes farsa , haha!


Favvo tröjan

Den här grovstickade tröjan från Acne i 100% bomull ser så otroligt mysig ut i sin enkelhet! En såndär tröja som lätt skulle bli favorit tröjan i min garderob. En året runt tröja och en användbar sådan. Jultomten, hallååå...?

Babybjörn babysitter

En sånhär baby björn sitter skulle jag aldrig ha klarat mig utan! Elwira och Ludwig är väldigt lika på såvis att de bägge väldigt tidigt INTE gillade att ligga ner utan ville vara med och sitta upp.
Till Elwira använde vi en sånhär babybjör som mormor & morfar sparat sedan vi var små som altså hade över 20 år på nacken, men lika bra för det. Funktionen är exakt densamma och det är bara färgerna på tyget som ändrats genom åren + att på denna nya som Ludwig fått så kan man ställa in den i tre olika sittlägen.

Den stolen Elwira satt i är nu i Stockholm hos syster T för hennes son fick också användning för denna.
Ska se till att hämta hem den för det skulle vara toppen att ha en extra här hemma för nu flyttar jag runt på den här mellan köket och vardagsrummet bland annat, ja där jag är med Elwira mest.

Har sett liknande sånahär babysitters men kan inte förstå de som barnet kan ligga ner helt plant i, helt onödig funktion.  Anledningen till varför vi använder denna är ju för att Ludwig vill sitta upp och sitta och titta och vara med. ser ingen anledning till varför babyn ska kunna ligga ner i denna också, väldigt onödigt.
Dessa stolar har även fått "bäst i test" år efter år.
Älskar också att den lilla kan sitta och "gunga" i den här och roa sig själv på så vis, kommer ihåg att Elwira satt och hungade som en tok med benen, kolla HÄR :-)
Får se om Ludwig också kommer göra så, såg så kul ut! just nu älskar han att sitta och pilla och greja med leksaksbågen som sitter framför han. han brukar snurrar på blommorna i väldig fart!

En sånhär babybjörn stol ser jag som ett måste-ha, kan varmt rekommendera en sånhär stol till små barn och ett tips är att spana på blocket för som sagt de äldre modellerna fyller precis samma funktion som de nya modellerna.
Ludwig i sin babybjörn- sitter

Faderskapsbekräftelse & gemensam vårdnad

Snart ska vi iväg här hemma till familjerätten och skriva på papper. Eftersom jag och M inte är gifta så ska en faderskapsbekräftelse intygas och signeras samt blanketten med gemensam vårdnad även för Ludwig ska såklart fyllas i, det är minst sagt på tiden.

Tänk att den här veckan så är det julafton! men jag tycker fortfarande inte det känns riktigt som det-än. Men på självaste dagen så brukar alltid den där känslan infinna sig (som tur är) men det är verkligen underbart att vi för en gångs skull HAr snö!

Nu ska jag göra iordning de två små och sedan måste vi kila iväg..

Kram !


Sammetstights & ett randigt fynd

har varit sugen på ett par sammetstights från bikbok ett bra tag nu så det var på tiden att jag köpte mig ett par =) Fyndade även en randig tröja för 99:- på veromoda, nice price!

091220Tunika- Vero Moda
Kofta- Manoush
Strumpbyxor- Falke
Shorts- Bruuntz bazaar
Over knee boots- La redoute
Mössa- Åhlens
(Boomerang dunjacka utomhus)

Julen har fått en nystart!

suttit och kollat på lite bilder från förra julen och då var det första julen Elwira fick uppleva och i år blir det första julen för Ludwigs del- så mysigt!
Att ha barn runtomkring är det som gör hela julen tycker jag! Innan elwira kom så tyckte jag inte julen kändes så jättespeciell, blev ju liksom precis samma varje jul och inte så kul när man är äldre på något vis. 
Men nu med både Elwira & Ludwig och flera små barn i släkten så har julen fått en ny vändning och jag börjar känna mig som barn på nytt nu när julen kommer krypandes.
Barnen kommer förgylla hela julen! *kärlek*

Elwira får hjälp med att öppna sina paket & omslagspappret var ju jättekul och gott(?) tydligen ;-)
här är hon 8 månader.

Fina fotoalbum

Åhlens har verkligen hur mycket fint som helst och jag har varit stammis där den senaste tiden och älskar gå och kika på alla fina ting och inspireras.

Jag älskar ju att fotografera men är dålig på att framkalla men just nu har jag en hel del foton som bara ligger och väntar på att få sättas in i fina i album.
Sist när jag letade efter just album så hade jag svårt för att hitta några fina som jag gillade ch som inte var för dyra. Men häromdagen då jag var på stan hittade jag jättesöta- äntligen!
Så nu ska jag försöka pyssla någon kväll då de två små sussar sött och först och främst få iordning Elwiras album.
En söt liten ask med rosett ska fyllas med en julklapp och läggas i presentpåsen, till en liten tjej.. ;-)


Fina fotoalbum till Elwira & Ludwig

och en söt ask & presentpåse ska bli en julklapp med hemligt innehåll..

Backup & Bak

Har precis ätit lunch här hemma och det blev risgrynsgröt med knäckemackor med skinka och senap på, mums så gott! Elwira tyckte också det var gott med mammas gröt ;-)

Igårkväll hjälpte M mig med att föra över mina bilder ifall min dator skulle säga tack och godnatt, så har jag altid en backup. Tänk vilken mardröm om alla mina bilder på Ludwig & Elwira skulle försvinna!
sedan gjorde han även en systemåterställning på datorn och då satte jag igång att koka risgrynsgröt :-)
Gjorde gröten på "havredryck" eftersom jag inte äter mjölk nu men det blev minst lika gott som med riktig mjölk.
Gröten blev ju dessutom nyttigare.
Min dator går mycket snabbare nu + att det är skönt att allt "skit" är rensat.

Idag ska jag nog baka pepparkakor av den köpta degen som legat i kylen rätt länge och väntat nu...får se om det blir några pepparkakor eller om elwira hinner äta upp all deg ;-)

P&K!Sött julkort

det sötaste julkortet vi fick idag var ett från en av mina  bästa kompisar, Bente och hennes familj, tack tack!
 Hennes dotter är så söt och såg så fin och duktig ut på bilden.  Mysigt att få söta julkort med bilder tycker jag =)
Ska visa hur våra julkort jag skickat ser ut i år fast jag vet inte om de kommit fram ännu så jag väntar lite med det ;-)
 

Elwira tyckte också det var roligt med julkort idag ;-)

Elwira har söt Body från fix/lindex, jeansleggings H&M och ekologiska tofflor från Bellio

Durance christmas candle: biscuit

Lyxiga doftljus är jag smått beroende av just nu och Durance är ett lyxigt franskt märke som tillverkar underbara doftljus som luktar himmelskt!
Hittade det här "juliga" ljuset från Durance i en butik här i stan och doften heter "Biscuit" det luktar verkligen såå gott! och är som gjort för ett kakmonster som mig ;-) Både luktar gott och är fint att titta på, dessutom perfekt som julklapp.

Var dock med om en liten tråkig händelse med ljuset, för när jag kom hem med det så hade glaset spruckit! Jag hade varit varsam med ljuset och har faktiskt ingen aning om varför det gått sönder men det blev inte inpackat speciellt bra av butiksbiträdet och det kan ha varit så att det redan var sprucket i glaset under den röda etiketten.
Jag gick så klart tillbaka med hopp om att få et nytt ljus och det fick jag som tur var även om butiksbiträdet inte såg alltför glad ut men hade varit tråkigt för mig om det skulle blivit bortkastade pengar och krävde mer eller mindre ett nytt. Butiken fick iallafall en nöjd kund som kommer komma tillbaka ;-)

Durance jul- doftljus "Biscuit" & Maileg tomtenisse-flickan från Maileg i bakgrunden

Förkläden

Ett fint litet förkläde skulle jag vilja ha till Elwira, praktiskt att ha både när man ritar och bakar. Finns en hel del fina förkläden i olika prisklasser. Det juliga förklädet från maileg är riktigt sött såhär till jul!
polkadots förkläden finns i olika varianter och jag har sett ett rött som liknar dessa från Åhlens också.
Dessa kanske är de mest praktiska då de bara är att skölja/torka av.

Elsas hem

Jullov

idag har Elwiras jullov börjat och blir ledig i nästan tre veckor framåt. hon har iofs inte varit speciellt mycket på förskolan den sista tiden så det känns egentligen inte direkt som någon skillnad att hon bli hemma mer nu, fast nu har hon sitt första jullov och bara det tyckter jag låter mysigt :-)
Ska försöka fånga den där julkänslan i kroppen och göra julbak och framförallt är jag sugen på att baka pepparkakor, men tror bara elwira kommer äta upp degen ;-) men jag har en deg i kylen som legat där ett tag nu och som ska komma till användning en dag nu.

Vill också iväg till Elwiras farmor och farfar och åka pulka med Elwira, det är något jag längtar till, och nu när det faktiskt är snö så måste man ju passa på! Var dessutom aldelles för länge sedan vi var ute där och hälsade på, tycker jag bara tjatar på M och vill åka men sedan blir det liksom aldrig av.

Just det, det är REDAN fredag idag, var tvungen att kolla i agendan vilken dag det var! vilken koll jag har på dagarna nu mera... hursom- Trevlig helg önskar jag!


Raw food remmar & nötter

Jag försöker ju undvika godis på veckodagarna, eller snarare Måndag- torsdag om jag ska vara exakt och det går.. oftast ganska bra =)
De senaste dagarna har jag fått dille på naturgodis från exotic snacks, framförallt de salta macadamia nötterna! sjukt gott! har gått och köpt en ny påse varje dag... amnings cravings kan jag kalla det.
Önskar jag kunde äta glass just nu för d skulle jag gensat leta reda på Ben & jerry´s "Chocolate macadamia, låter så smaskigt. 

Ikväll har jag smaskat på ännu mer nötter och provade även på en ny sak för att få slut på sötsuget idag, nämligen hallonremmar som är handgjorda rawfood remmar av aprikoser, hallon och banan- inget annat är tillsatt.
De första tuggorna smakade väldigt skumt men vande mig snabbt vid smaken och sedan smakade det ganska gott. Fanns flera andra spännande varor från det här märket som remmarna är ifrån Renée Voltaire.
Ska absolut prova fler produkter därifrån, finns både på nätet och här i stan hittade jag dom på ICA.

Rawfood remmar

Kvällen är här

Sådär då då var kvällen här igen då. Har badat de två små, lagat mat och ätit (och sedan sanerat efter Elwira) M badade Elwira och jag kunde sätta mig ner och amma i lugn och ro.
 I vanliga fall så är kvällen rätt så galen här hemma för bägge barnen ska ha mat och uppmärksamhet samtidigt och när jag "går i från" Ludwig så skriker Elwira och "går jag från" Elwira så skriker Ludwig, två sopm är hungriga och trötta precis samtidigt *puh* men när vi är två så går det smidigt, när vi kan ta ett varsit barn. 
Det kan faktiskt vara lite stressigt när jag är själv men jag ska väl vara glad att det inte alltid är kaotiskt, utan det är mest kvällarna som sagt. Vissa dagar går kvällarna smidigare än andra :-)

Nu sitter jag och kikar på bonde söker fru, har inte följt det så bra men kul att kolla på i bland när jag har ro i kroppen att sitta still. gillar verkligen att kolla på Roger som är sådär omedvetet rolig, speciellt när han jämför tjejerna och sin omgivning med djurens beteende hihi! 
oj vad jag skrattade när Måns Möller immiterade honom i hans program cirkus möller för ett tag sedan, kolla HÄR =)  

Trevlig kväll!


Molo svart overall

Elwira fick inviga sin nya svarta MOLO overall idag, jag tycker den är så himla snygg och enkelt. Snyggt med sjärnor som reflexer dessutom.
En riktigt varm och mysig overall! Jämförelsevis med hennes röda overall från didriksons så känns den här mer rymlig i modellen, och det är en fördel om man vill få plats med fler lager under.
Men fördelen med didriksons overallen som Elwira har, är att den har förstärkningar på lår/rumpa. Bra att ha två overaller tycker jag, en extra som ombyte.

just overaller känns som det ultimata för barn, speciellt de som går på förskolan eftersom det är enklare och går snabbare att klä på. Sedan slipper man ju oroa sig för att det ska bli den där "glipan" mellan byxa och jacka på de små. Så overall kommer jag absolut köra på i många vintrar framöver och det finns ju faktiskt många snygga overaller som är lite roligare än polarn o pyrets, som så många har ;-) Molo, mini a ture och didriksons är mina favoriter

En påpälsad Elwira i morse =)

Kyla & sömn

I morse när jag vaknade visade termometern -10! så det vara bara för mig att pälsa på mig lager på lager och extra varma plagg till kidzen. tog säkert 20 minuter extra bara att sätta på mig och barnen kläder så jag kom lite försent  till förskolan i morse, men kom dit iallafall =)
Hade dock satt på mig kläder som kanske hade passat bättre för -25 för när jag kom hem igen efter att ha lämnat Elwira så var jag helt svett. Hoppade in i duschen och snacka om att det var en skön dusch.

Sedan ville Ludwig bli ammad och jag var då rätt trött så jag kröp ner med han under mysiga täcken i sängen och så låg jag och tänkte på det jag hade tänkt att hinna med att göra idag när Elwira var på förskolan.
Var sista dagen för henne där idag, och nu är hon ledig i över 3 veckor över jul.
Men istället för att sedan göra det jag tänkt så somnade jag! och sov i två timmar, DET var verkligen välbehövligt kände jag för de senaste dagarna har blivit alldeles för sena innan jag kommit till säng.
Igår var jag helt virrig av trötthet och gjorde massor konstiga saker som att ställa in mjölken i skåpet och höll på att tvätta bort mascaran med aceton (TUR att jag inte gjorde det sista) Var altså inte helt hundra i noppen igår men nu har jag tagit igen lite sömn- himla skönt måste jag säga.

Nu- tillbaka till mina två små och göra goda smoothies!  Nya hängen

Köpte nya örhängen från H&M idag, tycker det är snyggt med stora dinglande örhängen just nu.
Tycker inte om att bära halsband som bara är ivägen nu när jag ammar, men örhängen fungerar ju och är mer praktiskt.
Billiga var dessa örhängen och egentligen borde jag väl inte samla på mig sådant som inte håller i längden, men vad tusan de var billiga som sagt och billigt tingeltangel kan också vara snyggt =)


Juletider & Julkort

Hallå hallå!

Är precis hemkommen med Ludwig efter en liten runda på stan, gäller ju att börja fila på de sista klapparna nu..
Gick mest och spanade på lagerhuse och Åhlens, finns så mycket fint där!
Ludwig vaknade nyss när vi kom hem och det är så underbart att se hans smile varje gång han vaknar! tänk om man själv alltid skulle vakna med det där leendet på läpparna =) smittas gör det iallfall och det värmer lika mycket varje gång, min nöjda lilla kille.

Tycker det är Så mysigt med all snö som kommit, hoppas nu bara den får ligga kvar tills julafton! var längesedan jag minns att det faktiskt kommit såhär mycket till jul? måste varit flera år sedan, iallfall här i västerås.
Kom föressten på at jag inte tagit tag i julkorten ännu, var ju ute i GOD tid med de men sedan har de bara legat och jag höll på att glömma, men ska försöka ta tag i dom och gå och posta idag.

Nu ska jag fixa klart med julkorten, laga lunch och ta ett städryck här hemma, jag fattar inte vad jag gör? stökar ju till själv mer än vad Elwira gör =)  kläder överallt...

Hej hopp!

Tradera...

Nu måste jag bara tjata lite till om tradera, har ju slängt ut en hel del smått & gott där och det mesta avslutas i morgon, är några till som slutar ett par dagar senare men sedan är det sluttjatat, promise!
Om du kanske vill göra ett fynd så klicka HÄR

Ludwigs Bettina tryck

Sådärja nu är Ludwigs fina Bettina design tryck också inramat i en likadan vit ribbaram från IKEA, supersnyggt tycker jag det blev.

Ludwig har inget eget rum- än men någongång kommer han ju också få det så då är tanken att tavlan ska få hänga där :-)

Ludwigs & Elwiras bettina design tryck i ribbaramar

Snöyra, familjemys & IKEA

Godkväll!

Preics satt mig framför datorn nu och det hä blir dagens första blogginlägg, brukar ju vara ganska flitig med blogginläggen men idag har jag helt enkelt haft fullt upp med annat precis hela tiden, men dock upptagen med att ha haft en mysig dag =)

vaknade i morse och la direkt märket till att det var mycket ljusare och tittade ut och OJ vad det snöade, härligt!
Äntligen säger jag bara, fast det kunde vara någon minus kallare så det inte blir så slaskigt, men men det snöar iallfall så jag ska väl inte klaga nu ;-)
Vi gick iväg allihopa idag, lite senare än normalt och lämnade Elwira på förskolan. M var ledig idag och jag kom med förslaget om att åka till IKEA (brukar ge det som förslag ibland men det är alltför sällan han frivilligt VILL dit) och till min förvånad så åkte vi faktiskt dit utan protester- till en början iallfall. När vi sedan var på IKEA så hann jag knappt ta av Ludwigs overall och mössa då hade M redan slagit sig ner i en soffa och såg uttråkad ut, haha!
Ludwig somnade sött på Ikea men vaknade en stund senare men somnade om i vagnen när vi var på väg hem med Elwira från dagus igen. Känns som om han har börjat sova lite mer nu de senaste dagarna överlag, han har faktiskjt inte sovit speciellt mycket dagtid sedan han föddes, så han kanske känner att han måste ta igen lite nu :-)

Fick iallafall med mig det mesta jag hade skrivit upp på min lista. Spanade även efter en lampa till vårat vardagsrum. Vi har ett stort sådant och jag tycker det är svårt att hitta en perfekt lampa som är av modell större och även en snygg sådan. 
 De flesta jag sett som har varit fina och stora är designer lampor som är av den dyraste sorten, tyvärr. ett alternativ skulle kunna vara någon större slinga med takspotlights... måste fundera på det där.
Lunchade även där och sedan började det bli tid för att hämta Ewira på förskolan.
Det var en extra glad Elwira som hämtades upp och skrattade en massa i vagnen, snacka om att vara belåten!

Det har variyt en riktigt mysig dag idag, men dagen har verkligen gått i femhundraåttio, vet inte vart timmarna försvann?

Nu ska jag natta min lilla tjej. Ha en fortsatt trevlig kväll

Vi fick prova icandy:n i snö idag för första gången :-)

Ludwig sussar sött i sin acta graco babyskydd i bilen på väg till IKEA...

och somnade igen i vagnen på väg hem från E:s förskola

Våran glada lilla tjej var på extra bra humör idag efter några timmar på förskolan :-)


Tittut busfrö!

Elwiras Luciafirande

Idag har vi altså varit och kollat på Luciafirandet som elwiras förskola hade idag. De slog ihop bägge avdelningarna med de mindre barnen (där Elwira går) och de större barnen.
De äldre barnen går i en annan byggnad en bit ifrån huset där Elwira går, fast förskolan heter detsamma, kallas bara för "lilla" och "stora". 

Mitt lilla hjärta och en annan kille är minst på förskolan men de skötte sig exemplariskt =) Hon var så söt när hon höll i en av fröknarnas hand när alla barnen gick in i kyrkan, åh vad det var fint! och hon hade (kors i taket) sin luciakrona på sig genom hela Luciauppvisningen men sedan när det var över och någon kommenterade hennes fina luciakrona så slängde hon av sig den på stört med en blick som sa "nu får det vara nog" hahah! det är våran Elwira i ett nötskal!
 
Elwira satt så snällt och såg mest förvånad ut när alla sjöng. Sedan fick hon syn på faster M som satt på andra bänkraden i kyrkan och sken upp som en sol (vi hamnade nämligen några bänkrader bakom) men snälla faster gick tilbaka med Elwira till en av fröknarna och då stannade hon snällt kvar tills de sjungit klart alla sånger.
Sedan var det dags för fika och Elwira fick mumsa både lussekatt och pepparkakor. Var verkligen så kul att se min lilla stjärna idag och jag är så stolt över henne! *kärlek*

Ludwig sitter redo för att gå på sin livs första Lucia uppvisning :-) iklädd sin snygga ralph Lauren cardigan och pop byxa+ body

Sötaste Lucian av alla, så klart ;-)

Här har hon precis slängt iväg sin luciakrona efter Luciauppvisning och sitter i farfars knä

väntar på fika =)

Fina faster M med underbara lille Ludwig


Firande idag

På eftermiddagen var vi och kollade på Elwiras förskolas luciafirande, åh vad mitt mamma hjärta smälte när min lilla tjej gick där i gången i kyrkan med de andra barnen och sedan satt så duktigt där framme =)

Skriver mer om det + visar bilder senare. Nu måste jag kila iväg en snabbis på stan innan dom stänger

hej så länge!


091214

Väldigt svart idag men paljett-tightsen piggar upp lite ;-)

Paljett- tights  & Tunika- H&M
Overknee i mocka- La redoute
halsband- dogeared
(utomhus stora fuskpälsen från H&M Trend)


Litet utbud men några godbitar

På topshop har de inte så mycket babykläder, men ett litet sortiment där det brukar dropa in något nytt då och då men som dock tar slut fortare än vad man hinner blinka oftast. Som dessa söta överdelar, hur fina som helst till den lilla flickan


Topshop


Brun skinnjacka

Själv har jag aldrig ägt en brun skinnjacka, jag har min svarta underbara från Bruunz Bazaar som går att använda till allt. Svart är ju dessutom en väldigt användbar färg och verkar aldrig bli helt ute.

Den här bruna varianten från Acne måste jag säga var den snyggaste bruna skinnjack jag sett, helt perfekt modell och jag älskar detaljerna.
Vad snygg den här skulle vara tilsammans med jeans, vit lite lös topp, något halsband och ballerinaskor


Acne

7 A.M åkpåse

Psst!... Snart avslutas min auktion på tradera med den härliga åkpåsen från 7 A.M! Skynda FYNDA HÄR !


God förmiddag nya vecka

I går blev det lite som jag förutspått, eftersom Ludwig fick sova ovanligt mycket igår på eftermiddagen så var det två stora blå som inte ville slockna fram till klockan fyra (!) i natt, så snacka om att jag börjar känna av sömnbristen just nu *gäsp* knappt 3 timmars sömn är ju inte så mycket att hurra för men men.

Idag blir det sista dagarna som elwira kommer vara på förskolan och sedan kommer hon ha jul-ledigt i 3 veckor så jag hade tänkt att få en hel del fix avklarat i veckan medans hon är därborta. Skulle vara skönt att få julklappar och annat fix avklarat.

Idag är det dags för Elwiras förskola att ha luciafirande i en liten kyrka här i stan, ska verkligen bli spännande, det ser jag fram emot idag senare på eftermiddagen :-)

Nu ska jag göra risgrynsgröt som jag är så sugen på =)

Mysigt med Lucia

Idag har det varit en riktigt mysig lucia som började bra redan fråna start när jag satt och kollad på Lucia firandet på tv tidigt i morse =)

Bakade saffranskaka på förmiddagen och efter vi ätit lucn här hemma så gick jag ut med Elwira & Ludwig till parken och var ute enda fram på eftermiddagen, så skönt att vara ute i friska luften.
Satte på Elwira sin snygga och sportiga overall från didriksons, perfekt med förstärkningar vid knä och rumpa och så en supersnygg fluffig fuskpäls på!
Ludwig sov varmt nerbäddad i vagnen hela tiden men jag vet inte om det kanske var så jättebra att vi var ute så länge idag för nu har jag en känsla av att det kommer bli en ännu senare natt :/

Ludwig har haft på sig tomteluva en stund i dag och jag hann fånga en bild på Elwira när hon har luciakronan på sig ;-) I morgon ska Elwiras förskola ha luciafirande och det ska bli så kul att se henn iklädd lucia linne och höra barnen sjunga! får se hur länge min lilla tjej kommer ha lust att stå still bara ;-)

Ha en fortsatt mysig Lucia!


Det första Elwira gjorde när vi kom till parken var att gå med bestämda steg mot gungorna :-)

mot gungorna!

Det är kul att gunga!


Det går åt en massa energi när man är liten :-) Här äter Elwira middag bestående av färsk grillad kyckling med curry, ris och majs

Min lilla älskade Lucia !

och min älskade lilla Ludwig med tomteluvan :-)

The Holiday på TV

Skrev ju om The holiday tidigare idag och komiskt nog så går den ju på tv nu! den började nyss klockan 21 på 3:an, så slå på tv:n NU,  Underbart mysig sådan som MÅSTE ses =)

Jag sitter bänkad så klart ;-)

Lucia fika

Idag har jag bakat en saffranskaka som blev riktigt smaskig och god, använde ett recept ur Leilas "a piece of cake".
Gjorde även en exotisk fruktsallad som blev uppskattad av elwira med, hon är ju galen i frukt den tjejen, hon kan äta hur mycket som helst =)
I salladen hade jag Plommon, päron, physalis, färska ananas, kinesiskt päron, blodapelsin, clementin, galiamelon, passionsfrukt och valnötter.
Till det slank även några pepparkakor och så drack jag julmust för första gången i år. Det var RIKTIGT gott vill jag lova :-)

Nu ska jag ta lite mer fruktsallad & saffranskaka, ta Ludwig och bege mig till soffan och blogga lite mer snart. Ludwig är så rolig nu när han ler en massa hela dagarna, en riktig liten myskille är han allt!

Fruktsallad, hemmagjord saffranskaka, fullkornspepparkakor och julmust

Fruktsalladen består av; Plommon, päron, physalis, färska ananas, kinesiskt päron, blodapelsin, clementin, galiamelon, passionsfrukt och valnötter.


091213


Tunika- vero Moda
Kofta- H&M
Tights- Laredoute 8strumpbyxor i ullblandning under)
Mössa- Antik Batik
Over knee- lareodute
Utomhus- Boomerang dunjacka

The Holiday

den mysiga filmen The Holiday ska jag se ikväll efter jag nattat Elwira. Första gången jag såg den var med M på Bio för säkert tre år sedan och både han och jag tyckte den var jättebra. Är absolut en av mina favoritfilmer.
Passar perfekt att se såhär i jule-tider och på denna mysiga Lucia dag som vi har.
Den här filmen passar perfekt för årstiden och det är en otroligt MYSIG film! så har du inte sett den så kan jag varmt rekommendera denna!

Ett tips från mig är att man just nu får med den här filmen i ELLE- numret som finns ute i butik just nu =)

Tredje advent & Lucia

Idag är det Lucia och redan den 3:e söndagen i advent, vad fort det går! Den där julkänslan har ännu inte infunnit sig riktigt men igår när det kom snö då jag var ute med barnvagnen så fick jag för ett ögonblick ett rus av den där känslan :-) 
Tittade på Lucia firandet från växjö domkyrka på tvn:n i morse och kände mig som värsta pensionären som tittar på det, men så mysigt det var =) 
Skulle i vanliga fall inte vara uppe klockan sju (då det började) men Ludwig hade precis blivit ammad och sedan somnade han om, men inte jag. Tänkte att jag lika gärna kunde gå upp men sedan blev jag så trött att jag masade tillbaka till sängen och slumrade en stund till, skönt! 

Tänkte försöka ha en riktig mysdag här idag och äta gott och bara ha det bra med mina fina :-)
Baka saffranskaka tänkte jag göra idag. Skulle egentligen vilja baka lussebullar men har fortfarande lite svårt för att tänka på dom då jag kopplar det till förra årets magsjuka som vi åkte på :/ Älskar egentligen lussekatter men tanken på dom får mig lite illamående fortfarande tyvärr. Men en saffranskaka är jag sugen på =)

Ha en riktigt skön & mysig Lucia & advent!


Kärlek till er alla :-)

Snutte nr 2

den här lördagen har flutit på i behagligt tempo och vi har hunnit med att handlat och varit ute en hel del idag. det började SNÖA när vi var ute, så himla mysigt, även om det smälter bort direkt eftersom det är nollgradigt här så var det själva grejen att det faktiskt snöade för en gångs skull =) Men några minusgrader, snö och sol på dagarna vore det ultimata.

Det är kul när man ser likheter mellan Elwira och Ludwig och precis som elwira gjorde så snuttar även Ludwig på sin lilla näve och försöker suga på de små fingrarna.
Är kul att  se för han ligger precis likadant som Elwira alltid gjorde med ena handen vid munnen och den andra som han "drar" med i håret- precis lika.
Men än är han lite för liten för att ha helt koll på motoriken men det kommer inte dröja länge innan även han kommer börja suga på några fingrar/ tummen.
Varken Elwira eller Ludwig har velat haft napp men bägge har/haft stort sugbehov.

När Elwira skulle sova började hon snutta på långfingret och pekfingret och de fingrarna stoppar hon direkt in i munnen när hon får sin giraff när det är dags att sova =)
Direkt när hon får den där giraffen så åker fingrarna in och så somnar hon nästan direkt, så har det varit sedan hon varit riktigt liten, det är som att trycka på en knapp!
Ska bli kul att se om Ludwig också kommer "välja" ett favoritgosedjur och kanske han väljer tummen tillslut =)

Nu ska jag sätta mig med en kycklingsallad i soffan, blir ju extra hungrig när jag ammar. ha en fortsatt trevlig Lördagskväll!

Såhär ligger Ludwig och hrejar med sina små fingrar just nu, snuttisen!
Jag och min lille snutt nu ikväll

Christmas cupcake

Det här ljuset från yanke candle skulle gärna få stå tillsammans med de andra ljusen och brinna just nu. Hur gott låter inte beskrivningen: "En oemotståndlig frestelse.rik saftig vaniljcupcake täckt med söt krämig festglasyr"- just det- oemotståndligt i mina öron

Yanke candle hos Ljuva ting

Fram och tillbaka?

Sitter just nu ny duschad men känner min inte det minsta fräshare för det och det gjorde inte saken bättre att jag fick schampo i ögonen så mina ögon ser smått rödsprängda ut nu. 
 Är så trött just nu för igår ¨var det Ludwig som var nattuggla. Han somnade för natten- trodde jag men en timme senare så slog han upp de stora blå (?) och höll mig vaken in på natten.
Skulle bara vilja lägga mig ner och sova hela dagen just nu, fast nope det ska jag så klart inte göra, det kan jag göra när jag blir pensionär eller nått ;-)

Skulle helst av allt sätta mig på ett tåg med Ludwig och åka till Norrköping på julmys på eftermiddagen men allt hänger på Hur han jobbar. Jag håller tummarna för att jag kan åka men det blir en snabb vända där isånnafall, men skulle vara bättre än inget känner jag. Men men det märks hur det blir av eller ej.

Nu ska jag sätta fart med lunchen Hej hopp!


Bästa utsikten & Higher

Ludwig var lite små gnällig ikväll eftersom han var trött men när Erik sjöng blev han helt tyst!  Sedan hade jag honom i bärselen eftersom han somnar bättre för natten då och när han sjöng vinnarlåten "higher" så somnade han.
Jag drog en lättnad suck att Erik vann! ,och vinnarlåten var ju som skriven för honom, jag älskar den!

 Jag hade den bästa utsikten =)

Härlig fredag & en htc till mig

God kväll!

Idag har Elwira varit ledig och vi har haft en härlig dag i dag. Gått på promenad och varit i parken och gungat :-) Ludwig sussade got i vagnen så jag kunde ägna all tid åt Elwira just då.
Gjorde en enkel pasta och skinkgratäng till lunch som Elwira glatt mumsade i sig :-)

På eftermiddagen var jag iväg med M och kidsen och spanade på mobiltelefoner, och det blev en htc som jag tänkt- en tidig julklapp till mig själv. Min förra mobil levde sitt eget liv så det känns kul att äntligen äga en ny superfräsch mobil som är klockren.

Har även varit en snabb runda på stan och skaffat lucialinne + rött band till Elwiras luciafirande på måndag. Så nu ska den bara tvättas och strykas, hon kommer vara såå  söt som Lucia =)
Försöker alltid att undvika att gå på stan och shoppa runt längre stunder, känns lite ego att traska runt med henne i vagnen på något vis. Känns som hon är i fel ålder för att uppskatta rundor med mamma på stan just nu, tycker inte småbarn har att göra på stan längre stunder.
Hon vill ju hellre sprina ute och busa inte sitta och åka runt i en vagn och bli uttråkad. 

Ikväll blev det kinamat för min del och nu sitter jag med en mega påse med godis och kollar så klart på IDOL- finalen! Heja ERIK!!!

Hoppas ni har en riktigt trevlig Fredagskväll- kramiz

Christmas cupcake från yankee candle- en given favorit som brinner här hemma jus nu

 


Lucian blev kissnödig

Ni ska veta att det inte alltid är det lättaste att fota min lilla Elwira =) Igår exempelvis så ville jag skynda mig att ta en bild när hon hade sin lucia krona i tyg från oscar & ellen på sig men just i samma sekund så blev Ludwig hungrig så då var det bara att lägga i från sig kameran.

Sedan skulle jag göra ett nytt försök innan vi skulle gå ut men då drog hon så klart ner kronan över huvudet =) sekunden efteråt så drog hon i blöjan som ni ser på bilden) och sa "kiss kiss" och öppnade dörren till toaletten i hallen och sa "puttaa" (som betyder potta) så då var det bara dra av jeans och skor och så kissade hon i pottan och sedan klappad hon i händerna åt sig själv som hon brukar göra :-) *kärlek*
 Hon potttränar sig själv den där damen, så duktig så!

typiskt att den enda bilden där kronan faktiskt var på blev suddig

"kiss kiss" säger Elwira och drar i blöjan, hon blev kissnödig innan vi skulle gå ut- sötnosen!

I wish...

Har länge velat haft en systemkamera eftersom jag älskar att fotografera, framförallt mina fina kids då såklart och det skulle vara kul att få prova på en lite mer avancerad kamera och kanske kan få till bättre bilder.
Men att önska sig en systemkamera känns lite väl mycket begärt... inte direkt någon pryl som är gratis. hade så klart inte tänkt mig någon värstingkamera men det är ju trots allt tusenlappar vi pratar om.
Sedan är jag sjukt tråkig att köpa julklappar åt eftersom jag alltid vet jag vill ha, jo kalla mig bortskämd....
men det är väl bra att man vet vad man vill, right? ;-)
Av familjen är det dock lättare att önska sig något, men utanför familjen är det svårare känns då mer som man "begär" någon ifall jag önskar mig något speciellt... jobbigt det där.
Min kära vän Bente kom med förslaget att jag kunde ju önska mig exempelvis ett presentkort på ett visst ställe där systemkameror säljs och sedan lägga till resterande summa själv, det var smart tycke jag! för som sagt en system kamera är något jag verkligen skulle vilja ha.

Porslin från Mateus är något annat som jag önskar mig och det är en helt underbar serie som jag suktat efter hela året faktiskt, men det har aldrig blivit något köp. Så något porslin därifrån kanske jag köper till mig själv i julklapp om inte annat :-) Brukar egentligen inte vara så intresserad av just porslin men sedan jag upptäckte det här porslinet i en liten butik här i stan har jga inte kunnat sluta tänka på det! hihi, jag är KÄR i ett porslin, hur man nu kan vara det.
Så Mateus ska jag börja samla på och det med basta.

Just det, sedan önskar jag mig en VIT jul, bilden här nedan är från förra julafton hos mamma & pappa och då var det mer frost än snö....

MEN viktigast av allt är att vi och våra nära & kära får vara FRISKA!Sover bland molnen

Jag verkligen älskar känslan på kvällen efter en dusch få krypa ner under ny tvättade och sköna sängkläder! och just nu uppskattar jag att få sova ännu mer än någonsin och tycker det är så skönt när Ludwig somnat för natten och jag kan krypa till kojs och få en någorlunda sömn.

Igår var det dags att tvätta allas sängkläder, täcken och kuddar igen och tvättade även Ludwigs gråa moln örngott som kom igår, tyckte det blev fint med en grå kudde i hans säng tillsammans med hans svarta beddset. Är helnöjd, en kudde var vad som saknades :-)

Ny tvättat, struket och bäddat i Ludwigs spjälsäng

Några gosedjur som har bott i hans säng sedan födseln :-)

Ludwig ligger nu och  sussar sött bland molnen


Godmorgon Fredag!

Godmorgon Fredag!

Är bara jag som sitter uppe just nu, alla de andra sussar sött. Usch det är så trist när det är så svart ute nu, jag vill verkligen att det ska komma snö! Här i stan lägger sig ju dock aldrig snön ordentligt, men det blir betydligt ljusare ändå bara det kommer lite som "fastnar" på hustaken :-) känns inte alls som att det är jul snart, har inte riktigt känt av julstämningen ännu.

På Lördag skulle jag så gärna vilja åka till Norrköping för då har en vän sitt klassiska "julmys" då alla tjejer hjälps åt att baka lussebullar, pepparkakor och annat julgodis och har det allmänt supertrevligt.
Var dessutom jättelängesedan jag träffade en av mina bästa vänner som dessutom är gravid och har inte fått se hennes fina mage ännu :-( Och käraste B vill jag så klart också träffa när jag är där och hennes söta dotter som fyllde 2 år i Onsdags! har inte sett hennes dotter på jättelänge nu och när de är små så händer det ju så otroligt mycket eftersom utvecklingen går i rastande tempo och det är trist att man missar så mycket när man nästan aldrig ses... jag saknar er mina fina vänner därborta...
Men det ser inte så ljust ut för min del att komma iväg för M jobbar och jag hade tänkt att bara åka med Ludwig över en natt, skulle vara trevligt att komma iväg eftersom det händer så sällan men går det inte så går det inte.

Förstår bara inte hur tiden kan gå såhär fort, det är tydligen redan fredag, och jag tycker det vara bara häromdagen som jag satt bänkad i  soffan framför idol med en stor godisskål, oh nu är det redan dags igen- och final dessutom, kul! jag hoppas verkligen Erik vinner, jag tycker han känns mest "idol". Tyckte det var fel att Tove åkte ut förra veckan, låtvalen till henne var orättvisa, de andra fick ju låtar som passade mer eller mindre som handen i handsken till killarna.
En "Idol" tycker jag ska vara ung och fräsch och det tycker jag att erik är- calle är bara en bra röst och så gillar jag inte alls hans gubb look och stil! Nog gnällt om Idol nu ;-)

Nu ska jag passa på att klä på mig lite snabbt innan de andra vaknar.

TREVLIG HELG!


Nya pop objekt

Idag, fredag avslutas min auktion på bugaboo sufletten och så har jag lagt ut 7 nya objekt med polarn o pyret plagg, bland annat två stycken jackor samt windstopper, klicka HÄR om det kanske är av intresse

Mysmorgon

I morse var en sån där extra mysig morgon. Brukar alltid vara rätt stressigt här på morgonen när E ska iväg till förskolan men i dag var jag uppe i tid och vi hann mysa lite extra innan M gick iväg med henne.
, pussade på Ludde och klampade runt i hennes röda vinterkängor som är tänkta att hon ska ha till förskolan men idag fick de fodrade gummistövlarna åka på.

Det var iallfall skönt att vara uppe i tid idag, även om jag inte är den piggaste på morgonen men man blir pigg av att ha två små söta här hemma, eller tre föressten får ju inte glömma M ;-)

Morgonpuss till lillebror!


Elwira har polo body från pop, kjol minifolk, strumpbyxor pop till förskolan idag & ludwig hade en bodysuit från pop
 
Min söta kille, redo för en åktur i vagnen tidigare idag

Kiwi- tjuv

Nyss när jag satt och ammade så blev Elwira plötsligt ovanligt tyst ett tag, och av erfarenhet så vet jag då att hon gör något fuffens, och mycket riktigt!
 Hon hade fått tag i en påse med kiwi som jag handlade tidigare idag och glömt lagt in i kylen och nu satt hon och hade hunnit tagit en tugga på varje kiwi! hon satt på golvet och tittade upp på mig med sina stora, bruna oskyldiga ögon :-)  *mumsigt sa Elwira*  Bushjärtat mitt, hihi!

091210

De flesta dagar känner jag mig som ett troll i håret, jag är rätt dålig på att fixa håret och oftast får det självtorka och bli som det blir utan några produkter i det, i dag är ännu en sådan dag. But who cares :P
En plattång har jag ännu inte skaffat sedan min förra rent ut sagt exploderade för nästan ett år sedan nu tror jag det var...

Pälsjacka- H&M trend
Skjorta- Filippa K
Jeans- True religion
Overknee i mocka- La redoute

Snart Lucia

Snart är det Lucia och på Elwiras förskola så ska de ha Luciafirande i en kyrka här i stan, ska verkligen bli så roligt att gå på! tänk hennes allra första riktiga lucia uppvisning, såå sött!
Men jag kan inte tänka mig att min lilla tjej kommer att stå still där framme med de andra barnen, att stå still är inte riktigt hennes grej än :-)

Har ännu inte köpt något lucialinne till henne men det måste fixas snarast, har dock kikat på två varianter från Åhlens som fanns i vitt och naturvitt i storlek 86/92. Men inte bestämt mig för vilken nyans hon ska ha samt om hon ska ha rött band eller glitter i midjan?
Har köpt en luciakrona i tyg till henne från oscar & ellen, men eftersom Elwira slänger av sig allt så kommer inte den få sitta på länge, så det blir nog glitter i midjan så får hon vara tärna i år och kanske Lucia nästa ;-)

Luciakrona från oscar & ellen beställd från babyshop

Snabb leverans

Snacka om snabb leverand! beställde detta grå örngott från sovtex i går och redan idag kunde jag hämta ut det på posten. Perfekt nu när jag håller på att tvättar, ska slänga in det i tvätten med parfymfritt tvättmedel + en innerkudde som jag köpte från samma ställe.
Kommer matcha fin fint till Luddes svarta beddset ur samma moln- serie tror jag. Först slänga detta i tvätten som sagt sedan knata iväg med Ludwig och hämta elwira från förskolan 

Moln örngott design Gunilla Axen

Hjärtligt

Vad jag gillar dessa tights med hjärtan på, de skulle verkligen pigga upp en vanlig svart klänning på ett kick. Lätt fixat att se både vardags eller festfin.
De vänstra tightsen är i en ullblandning, perfekt för mig som är frusen på vinter.

Topshop


Te i det lugna

Sitter just nu och dricker en stor kopp gott te och smaskar i min en muffins och vindruvor, spanar runt på lite bloggar och kollar mailen.
Det är lugnt och stilla just nu och Elwira har precis kommit iväg till förskolan med pappa.
Sista dagen för veckan som hon är där så jag tänkte ta en städ runda här hemma och även tvätta alla sängkläder  samt kuddar och täcken i våra och barnens sängar.

Idag skulle jag även behöva gå och kolla på någon ny mobiltelefon som jag skjutit upp på aldelles för länge nu... är allt bra sugen på en likadan telefon som M köpt nyligen, en htc- de verkar göra klockrena telefoner just nu, gillar android systemet som de har. satt igår kväll och fick en "snabbkurs" och en uppdatering på mobilfronten av M igår,  jag är ju inte direkt insatt i teknikens värld ;-)

Nej dags att göra ett ryck och sätta på sig kläder och i bästa fall sminka sig lite innan min älskade minsta vaknar!

Ha en toppenbra dag!Randig och puffig

tycker det är snyggt med den här modellen av tröja med puffärm, om man passar i det det vill säga. har själv inte provat men skulle vilja göra det.
Tycker den här randiga varianten var riktigt snygg, snygga till vardags tillsammans till ett par jeans och ett långt halsband till skulle vara fint


Asos

Moln från Gunilla Axén

Hittade nyss en sida som säljer mycket ur Moln- serien från Gunilla Axén. Visste inte att det fanns så mycket mer än bäddset ur serien, har bara sett dom samt en lampa med motivet tidigare.

Elwira har en rosa kudde med dessa moln och i Ludwigs säng har jag bäddat med ett svart påslakan och örngott med dessa moln.
En grå kudde att lägga som extra i hans säng och är på väg hit, för än far han ju inte runt i sin spjälsäng, så den  skulle jag vilja ha som "utfyllnad" och som prydnad :-)
Neccessärerna som finns i två olika storlekar är riktigt snygga och passar både stora och små :-)
Finns mycket annat fint såsom ullfiltar, bomullsfiltar, väskor mm. Värt att kika närmare på Sovtex

Sobea tuttvärmare

Innan Elwira föddes så fick jag höra en hel del hemska historier om mjölkstockning och ville förhindra det så gott det gick eftersom jag ville att amningen skulle fungera.
Fick nys om Sobeas tuttvärmare som är de absolut bästa på marknaden, jag har heller inte hittat några likvärdiga.
Det var i Maj Elwira föddes och risken för att få mjölkstockning var så kart mindre eftersom det inte är lika kallt i luften då, men jag valde ändå att köpa ett par tuttvärmare, tog hellre det säkra före det osäkra.
Jag började amnvända dessa då jag var på BB när mjölken började rinna till och jag kännde mig som Dolly Partons lillasyster ungefär, eller som om man nyss satt in silikon ungefär- stenhårda och ömma boobs, minst sagt!
Då tyckte jag det var skönt med dessa stora och varma tuttvärmare. Sedan fortsatte jag faktiskt att använda dessa inlägg ett bra tag där i början av amningen.

Nu när Ludwig kom i Oktober blev det betydligt viktigare att tänka på att hålla boobsen varma för att förhindra mjölkstockning och jag har lyckas hittills och jag tror faktiskt dessa tuttvärmare hjälpt en hel del nu på hösten då det varit kallt.

Så jag vill absolut rekommendera dessa tuttvärmare för blivande mammor. Stora muka och varma och tvättas i 40 grader, helt suveräna är dom

5 kronor per såld förpackning skänkes till cancerfondens Rosa bandet Kampanj

Sobea tuttvärmare, stora, mjuka och varma och finns i flera fina färger, rosa exempelvis ;-)


Skrik i natten

Hej där!

Idag är en sån dag då jag egentligen borde försöka vila lite men känner mig alldeles för rastlös för det fast jag egentligen är trött, hmm lite kluven.
Ludwig var vaken och skrek vid två på natten ungefär non stop i kanske 20 minuter, men det kändes som en evighet var så trött och sedan somnade han men vaknade efter fem minuter och var så klart hungrig då, men sedan somnade han om och två trötta föräldrar fick somna om.

En årskrönika ska jag försöka knåpa ihop innan året är slut, ett till barn har vi ju fått så det har varit ett minst lika spännande år- i år!

Nu ska jag gå och fixa med lunchen är så sugen på någon god soppa och färskt bröd *mums*


18 månaders kontrollen

I morse var vi alla på BVC för det var hög tid för Elwiras 18 månaders kontroll. Vi tänkte först att hon skulle få andra dosen vaccin mot svininfluensan, men eftersom hon varit febrig ganska nyligen så känns det bättre att vänta en vecka. Huvudsaken att det har gått minst tre veckor mellan vaccineringarna, så det gör inget att den blir "uppskjuten".
Jag är verkligen glad att M var med på BVC för det blev blev hungrigt för Ludwigs del och jag fick sätta mig och amma och under tiden började dom väga och mäta Elwira i rummet intill.
Det kunde ha blivit smått kaotiskt ifall vi inte hade varit bägge idag, men det gick smidigt. Elwira växer fint och stadigt på sin kurva och allt annat var "normalt". Något dom brukar fråga enligt BVC tanten är om barnet går stadigt utan att hålla i sig och det skrattade vi åt, hihi lilltjejen har ju sprungit runt innan ettårsdagen och det är verkligen spring i hennes ben vill jag lova!

Efter BVC gick vi bägge till elwiras förskola och lämnade henne och sedan började M jobba och jag tog en extra runda med vagnen och sedan gick jag hem med en sovandes mys-bebis i vagnen.

Är verkligen så glad att vi köpte det rosa fleecefodrade regnstället från didrikson då det passar superbra sådana här milda och slaskiga dagar som vi har hos oss just nu. Den rosa färgen piggar dessutom verkligen upp såhär i mörkret. Idag hade Elwira ovanligt mycket rosa på sig =) Såg en annan liten dagiskille på stan idag som hade på sig samma ställ som Elwira fast detta kamouflagefärgade- tufft!

Det är så skönt att höra att elwira växer och verkar må bra och hon är en superduktig tjej som suger åt sig nya ord nu hela tiden och försöker härma allt. Det är verkligen kul det här med språket och kommunikationen!
Våran duktiga lilla storasyster =) Kärlek

Elwira leker runt med leksakerna i väntan på BVC tanten innan kontrollen

gunga är alltid kul :-) Idag hade e på sig strumpbuxor från pop, jeansleggings H&M, t-shirt pop ,cardigan från lindex/fix, gummistövlar viking och utomhus didriksons + mössa pop & vantar lindebergs

Hjärtat i sitt superfina & praktiska ställ från Didriksons

L som i Ludwig

Ludwig har fått en body från Lundmyr of Sweden som passar som handen i handsken till honom! Det är ju hans bokstavbröstet =)

Jag gillar egentligen allra bäst omlottbodys till bebisar som jag säkert skrivit här flera gånger men det är mycket smidigare och känns mycket snällare för bebisen om man slipper dra saker över det lilla huvudet.
Men ibland gör jag så klart undantag och den här bodyn var verkligen ett måste till han :-)

Ludwig i sin fina nya pike body från lundmyr of sweden

Sedan kom Elwira och ville också vara med på bild med Ludde ;-)

091207

Jag älskar verkligen min fuskpäls som jag for iväg till Stockholm för att få tag i ett ex förra vintern, bra köp där! Har dock använt den alldeles för lite i år, men nu ska  det bli ändring på det =)
Älskar verkligen päls kombinerat med converse, och idag är det ju plusgrader ute så inte fryser man om fötterna heller.
Kör missmatchning idag med rusigt och leopard men det fungerar ju det och en ganska hög slarvig hästsvans fick det bli


Fuskpäls H&M trend
Skorta- Filippa K (lånad ur M:s garderob..)
Topp- strandivarius
Jeans- true Religion
Skor- Vita Converse
Halsband- Dogeared
halsduk- H&M


Sonia Rykiel för H&M

Man börjar ju tröttna lite smått på alla dessa samarbeten med H&M, men samarbete eller ej det dyker nästan alltid upp en och annan godbit =) Kollade in kläderna idag, lite sent men iallfall.
Den där jackan i sammet med avtagbart silkesknytband i sidan serfin ut på bild, vet inte vad det är jag gillar med sammet men börjar gilla det mer och mer.
En hel del snygga undies såg jag som föll mig i smaken med snygga detaljer med spets och dragkedjor, mycket piuderrosa & svart och blått. En snygg amningsbh efterlyses, kunde dom inte fått med det i kollektionen ;-)
Den svarta spetskorsetten skulle vara super het under en kavaj till ett party exempelvis.
Tofflorna i sammet med bling bling skulle vara läckra att ha inomhus till mysdressen.
Diademet med den stora rosetten är i mullbärssilke ser superfin ut! me like


Godmorgon, godmorgon!

Är uppe med tuppen i dag känns det som, är verkligen inte van att vara uppe vid den här tiden, fick ställa dubbla väckarklockor för att komma upp i dag...
Vi ska iväg med Elwira på 18 månaders kontrollen som vi inte varit på ännu och så ska hon få andra dosen vaccin mot svininfluensan för nu har det gått tre veckor sedan hon fick den första dosen.

Kommer aldrig någonsin förstå mig på morgonpigga människor! och speciellt inte vid den här årstiden då det är bäcksvart ute och väl uppe går man runt och fryser och så får man ont i ögonen av att tända lamporna...men å andra sidan om man jobbar finns det inget val.
Ludwig är en liten nattuggla och det blir jag ju inte direkt morgonpigg av heller. Nej *gäsp* vet ni vad vad skönt det skulle vara om jag låg och sov just i denna stund :-)
Ludwig kommer ju undra vad det är frågan om när jag börjar klä på han overallen och lägga honom i vagnen och rulla iväg ut i kylan.

Nu måste jag se till att väcka de andra liven här hemma och sedan går vi alla till BVC idag. Ska faktiskt bli kul att få reda på hur mycket Elwira vuxit nu, sista kontrollen vi var på var hon 1 år, så det var ett tag sedan.

Hoppas ni får en bra Tisdag!

Stjärnklart från Molo

Jag älskar tights och tycker det är ett perfekt plagg att busa runt i för de små i de flesta sammanhang.
Hittades dessa söta svarta tights med stjärnor på som kommer vara jättefina tillsammans med en enfärgad top/tunika till min lilla Elwira.
Den här fuskkragen värmer nu skönt om lillans hals under jackan, perfekt så att det inte kan blåsa in och Elwira gillar ju att dra ner sin dragkedja på jackan dessutom så en sån här fuskkrage är nästan ett måste på henne.
Snyggt med stjärnor och molos kvalité är verkligen underbar!

Snygga svarta tights med stjärnor från molo

och en fin fuskkrage från samma märke. Shoppade tightsen här och fuskkragen på denna sida

2009´s bästa barnblogg?

Jag har tydligen gått vidare i omröstingen av 2009´s bästa barnblogg, och det tackar jag så klart för!

Vill du rösta på mig så kan du göra det HÄR

(Man kan rösta en gång per dag/ipnummer)


En fläta en stund

Idag när jag kom hem med Elwira efter förskolan så fick jag till en fläta i hennes hår, som jag för första gången hunnit med att fota =) ja de ryker innan jag ens hinner sätta på kameran i vanliga fall, men förut fick den sitta i kanske 5 minuter!  
Det är supersvårt att fläta eftersom hon knappt aldrig sitter still men när hon kom med en bok och kröp upp i mitt knä var jag snabb som flixten och flätade samtidigt som jag imiterade djur ur boken ;-)

Ewira kör runt med en bil med foten...

kör runt med bilen med höga läten på golvet !

Flätan som fick sitta i en stund i dag, till mammas glädje =)

och där drog hon ut flätan som ni ser...

Lek & lär

Pedagogiska julklappar tycker jag är en riktigt bra julklapp då barnet kommer att ha roligt samtidigt som hon eller han lär sig. Finns en mängd fina, pedagogiska leksaker för alla åldrar.
För den allra minsta babyn finns det även en mängd olika babygym att välja på, vi har ett från rätt start med pingu till Ludwig som han gillar att ligga i.
stapelklossar, klocka och memory "lillfee" från Blå Elefant.
Bokstavsklossar(micki)från Lekmer,  Brio plocklåda & brio bultbräda  samt "jag lär mig bokstäver" hello kitty finns hos dodde

Pepparkaksmuffins med lingon och mandel

Idag har jag bakat pepparkaksmuffins med lingon och mandel och det luktar ju så otroligt gott när doften av pepparkakskryddorna sprider sig.
Använde min pappas hemmagjorda lingonsylt med lingon som han plockat uppe i Norrland, kan inte bli godare än så =)

På begäran så tänkte jag lägga ut receptet och det är taget ur " A piece of cake" av Leila Lindholm och du hittar grundreceptet på muffins här 

Gör så här: 

 4 stora/12 små muffins

1 sats klassisk muffinssmet, se grundrecept
HÄR  
2 msk pepparkakskryddor
2 nävar mandelsån
1/2 dl lingonsylt1. Gör muffinssmeten enligt grundreceptet, men koka upp pepparkakskryddan med mjölken. Låt mjölken svalna innan du blandar den i smeten.
2. Rosta 2/3 av mandelsånet i en torr kastrull.
3 Blanda ner rostat mandelspån och lingonsylt i smeten.
4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Strö över det resterande, orostade mandelspånet.
6. Grädda i mitten av egnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.


Ett litet tips är att även blanda kestella, lingonsylt och lite kanel och servera en klick till *mums*


Pepparkaksmuffins med lingon & mandel

Sia home kids

Även på barnfronten blev jag super inspirerad av dessa bilder också från Sia home. Älskar den färgerna och den supersöta julgranen som man blir glad av att titta på och för att inte tala om de små renarna!
Mär mina kids blir äldre så vill jag pynta en liten gran tillsammans med dom i det här stuket =)

Bilder: sia home

Sia home crystal

Såg i en butik här i stan att Sia hade en hel del bedårande julpynt i år och var tvungen att kika in på hemsidan och märkte att det fanns en hel del att bli inspirerad av där, mycket som föll mig i smaken! Har inte pyntat alls mycket i år men oj vad jag önskar att hela sia crystal foreste serien kom hem till oss nu =) Kolla bara den underbara, silvriga sitlettskon med små glittrigt strass- så fin & söt!

Sia home


Gigantic

Är helt såld på den här super läckra klänningen från Acne! Inte för att jag kommer ha någon användning för den men helt seriöst, den skulle bara kunna få hänga framme till jag får tillfälle, med andra ord typ tills nästa år, läs nyår.
Den här typen av klänning är verkligen så jag och skulle kunna vara som gjord för mig =)
Och tänk hur snygg man skulle vara på nyårsfesten i denna skapelse i silke (!)- Sexy & fab!

Bild: Acne

2 Advent

2 Advent idag och vi tar det lungt här hemma, ute är det väldigt mörkt och regningt just nu. M har varit ledig hela helgen, väldigt skönt måste jag säga när man är två med kidsen och kan varva ner lite.
Det har dock blivit två sena nätter i rad så vila har jag verkligen prioriterat nu ihelgen. Inga måsten, bara vara och ta hand om familjen. Har bakat pepparkaksmuffins idag och det doftar fortfarande ljuvligt av pepparkakskryddorna här hemma.


Andra ljuset i ljusstaken har så klart brunnit idag och brevid har jag placerat min nya tomtenisse- flicka från Maileg, visst är hon söt?

Önskar en fortsatt trevlig 2- advent!

Adventljusstaken med stjärnor från cult design

Tomtenisse- flickan från Maileg

Pepparkakshus

Förra året gjorde jag ett pepparkakshus för första gången i hela mitt liv och först blev det katastrof men tillslut blev det ett rätt fint pepparkakshus efter många om och men, kika på huset från- 08 här.

Skulle vilja göra det här söta prinsess-huset från milda i år, men pepparkakshus kräver tid och framförallt tålamod och jag har inte så mycket av det  år, så pepparkakshus bygget blir nog inställt i år.


Luftslottet som sprängdes

Det blev inget muffinsbak ikväll, blev alldeles för sent och helt plötsligt var klockan åtta och idol hade börjat.
Så det var bara att hälla upp en mega skål med godis och bänka sig i soffan fortare än kvickt.

Har kollat på circus möller och strax ska vi se "Luftslottet som sprängdes". Jag älskade alla tre böckerna när jag läste dom och tyckte faktiskt den första filmen av boken "flickan som lekte med elden" var bra, fast det går nog aldrig göra en film lika bra som en bok.
Skulle vilja se "luftslottet som sprängdes" också, men bio är inte aktuellt just nu, så jag får helt enkelt vänta tills den kommer ut på dvd.
Nu- movietime med Ludwig och M i soffan- fredagsmys ;-)

Är bänkad i soffan ikväll med en mega godisskål & många mysiga ljus

och lille Ludwig ligger emellan oss i soffan, så mysigt så :-)

Små baksaker

Var inne på Åhlens idag och hittade dessa söta muffinsformar med hjärtan- blir ju ännu godare med söta formar eller hur ;-) sedan ser det ju faktiskt mycket mer tilltalande ut.Rosa mått fick också följa med hem till kökslådan.
Skulle vilja göra pepparkaksmuffins ikväll eller i helgen, skulle vara gott! 
Men nu är det middags tid och vi ska äta fredagskyckling, mumsigt! 

Brev till tomten

Hur gulligt är inte det här? där barnen kan skicka iväg sin önskelista till tomten =)
Update: den här brevlådan har de satt upp här i stan brevid den stora gula

Först röja sedan mysa

Känner mig rätt pigg för en gångs skull såhär på förmiddagen, härligt!Ser dock inte alltför pigg ut, men men. Tänkte ta ett ryck idag och verkligen STOR städa strax, det behövs, så skönt när man är klar! har börjat städa i veckan, men blev aldrig riktigt färdig, Elwira stökade mest runt, haha!
 Vika tvätt, tvätta sängkläder, filtar och kuddar har jag tänkt göra att den där tvättkorgen är helt tom.
 Jag älskar att ha det rent och fräscht runtomkring mig men det är inte alltid det hinns med att tvätta en gång i veckan längre.
Ser iallafall alltid till så att golven är rena (dammsuger varje dag, är ett måste) och att vi har rena kläder på oss, sedan kan det få vara lite rörigt här hemma =)

Skulle vilja baka något gott även idag, det är ju så roligt! får se vad som hinns med. Ska iallafall komma på något smarrigt att smaska på framför idol ikväll. Vill även gå och köpa ett underbart doftljus som jag sniffade på igår som jag inte kan sluta tänka på, blev verkligen besatt av doften "biscuit", mmmm!

Vad ska ni äta för gott till "fredagsmyset" i kväll?
2 månader!

Idag blev min stora lilla Ludwig 2 månader gammal! känns inte som det redan gått två månader sedan han föddes, det är helt galet.
Det är en duktig liten kille vi fått men en väldigt sällskapssjuk sådan, men det är perfekt att han har Elwira som stora syster som lätt roar honom med att visa upp alla sina leksaker och pussa på honom bland annat =)
han är ett riktigt litet charmtroll och ÄLSKAR när man pysslar och pratar med han och "pratar" väldigt mycket tillbaka, på hans söta baby vis.

Är så otroligt stolt och glad över att ha fått en liten prins! Älskar att sitta och titta på hon man kan liksom inte få nog! På kvällarna när Elwira har somnat slår jag mig alltid ner i soffan med Lille Ludwig och tar det lugnt och myser, det är verkligen mysigt att få lite "egentid" med han också.

Grattis min lilla skatt nr 2 på 2- månaders dagen! *kärlek*

Ludwig redo i pyjamasen för natten, hihi älskar den här bilden, han ser så busig ut  =)

Indiantofflor & lila klänning

Jag är helnöjd med dessa skinntofflor från bellio som vi nu provat ordentligt här hemma. Var bra att jag även beställde sulor av lammull som fanns till eftersom de nu är lite stora för Elwira, men kunde inte beställt storleken mindre för då hade de blivit för små istället.

Klänningen från gooey är en annan ganska ny favorit som är en fin vardagsklänning tycker jag som är tillverkad i  skön bomull. Brukar dock ha svårt för färgen lila på kläder men den här tycker jag om, förmodligen för att Elwira passar i den, men å andra sidan passar hon i det mesta =)

Alla sorters bollar är kul! Idag har Elwira klänning från gooey, strumpbyxor me too, skinntofflor bellio & hårspänne H&M

Elwira är riktigt duktig nu på många djur, roligast är när hon härmar hästen, det låter som hon skratt-gnäggar på något sett =)

091203


Byxor med lack detaljer H&M divided
Kofta- soft grey/La redoute
Topp- Riley
Kilklackar- Vagabond
Rosettspänne i håret- H&M
(dunjacka utomhus från boomerang)

Pecan banana bread

Var ju så sugen på att baka men hade inte planerat bakningen med ingredienser men pecan nötter och bananer hade jag hemma och hittade det här receptet som heter "pecan banana bread".
Brukar inte tycka om bakverk med banan men måste säga att den här kakan blev riktigt god, perfekt till fikat =) Väldigt lätt att slänga ihop!
Provade även att rosta en skiva i en torr stekpanna som det stod att man kunde göra och det blev extra gott!

Somnat

Ludwig har somnat och jag ska passa på att baka som sagt, kul kul =) håller på att fixa lunch nu så det blir fullt upp i köket strax, får se hur det slutar, hihi!

Men det är lite knepigt märker jag att hitta något recept som jag kan göra som alla ingredienser finns till. det är alltid en sak som saknas som vi inte har. bakning kräver planering.. men något hoppas jag kan göra annars slutar det väl med enkel, tråkig sockerkaka...

Min lille 2 månaders prins har somnat & då ska jag passa på att baka =)

Baka?

När det kommer till bakning så är det den här boken som jag helst plockar fram vid tillfälle. Nu på senaste tiden har jag inte alls haft tid för bakning, inte så mycket som jag velat (gottegris som jag är) jag älskar verkligen att baka och prova nya saker i köket.

Satt och bläddrade lite i just den här boken igår och kom på att det även finns bröd recept som jag inte tänkt på tidigare. Har länge varit sugen på att testa på surdegsbröd och det fanns recept på det här, det måste jag göra någon dag. 

Lussebullar skulle väl vara ultimat men jag är inte så sugen på det i år då jag tänker tillbaka på förra julen då jag blev magsjuk timmarna efter jag stått och bakat just lussekatter.. och det är inga trevliga minnen direkt.
Annars är jag en hejare på att göra riktigt goda lussebullar med mandelmassa.

Idag är jag dock sugen på att baka något sötare, ska nog prova något från boken som jag inte gjort tidigare och det blir förmodligen inget brödbak idag utan något annat 

Min favorit bak-bok "a piece of cake" av Leila Lindholm

Tradera- Girl stuff

Några undrade vart man kan se mina auktioner som jag lagt ut på tradera och det kan du göra HÄR.
Skulle kunna lägga upp ännu mer men det tar mer tid än vad man tror så jag lägger upp lite då och då istället. 

Har  lagt ut sådant som Elwira vuxit ur/ som vi inte har användning för helt enkelt.
Spana exempelvis in den superfina åkpåsen från 7.A.M, polarn o pyret kläder, bobux tofflor, polkadot design spjälskydd mm.

Jag har lagt ut en hel del på Tradera som finns här

Bellinos indiantofflor

Bellino tofflorna som jag beställde från ecoloco kom igår med posten, så söta! Älskar den här typen av skinntoffla som jag använt till Elwira från det att hon började krypa.
Nu börjar Elwira växa ur sina prinsesstofflor från bobux så dessa får bli ersättaren, små indiantofflor blev det den här gången =)
Här hemma brukar dock varken strumpor eller tossor få sitta kvar särskilt länge, så det blir satt hon får vara barfota tillslut när jag inte orkar springa och sätta på henne strumpor/tossor hela tiden, men på förskolan brukar de oftast på sitta på enligt fröknarna, så det är toppen!

Lite stora är dock dessa nu men jag köpte även lammskinnsulor att lägga i (syns lite på bilden) så de kommer gå att använda nu, smart ide att det finns sådana inlägg tycker jag! och att dessa är i ekologiskt skinn ger bara pluspoäng.

Bellinos indiantofflor + lammskinnsulor

Fixar & donar

Som vanligt har jag händerna fulla här hemma idag men har hunnit med en hel del, skönt när man känner att man faktiskt har ork! beror mycket på att jag fick sova gott i natt, underbart för jag är så beroende av sömn.
Jag försöker städa och plocka undan så mycket som det går idag och har även kört ett ordentligt varv med dammsugaren och moppat golvet! Fick "stänga" grindarna intill köket så fick Elwira vara där medans jag moppade hela lägenheten, men hon satt och var nöjd med sina leksaker och Ludwig fick hänga med mig runt i bärselen.
Det ser lite smått galet ut när jag städar och Elwira tycker det är roligast att stöka till igen *så klart*
sedan har vi myst i soffan och kollat i alla böcker och så sparkat boll som är en av elwiras favoritsysslor just nu. Dansat, busat och skrattat hör också till vardagen här hemma- hon är så härlig min lilla tjej! och Ludde gillar att spana och vara med han med =)

I morgon ska nog Elwira till dagis, så har hon varit där åtminstone två dagar den här veckan och då ska jag passa på att tvätta all tvätt som börjar svämma över just nu.. brukar se till att få allt tvättat på Onsdagar eller Torsdagar så har man det avklarat till helgen *mycket skönt*

Har även lagt upp lite annonser på tradera med kläder och övriga prylar vi haft till Elwira och ska försöka lägga upp lite till under dagen, kanske blir lite konstig stavning men då är det Elwira som skriver *hihi*

Skönt att få lite gjort här hemma idag och jag är även sugen på att baka men det får bli till kvällen isådanafall om jag fortfarande har ångan uppe ;-)  
Känns bra att sälja lite saker som vi inte har användning för längre, annars hamnar för mycket nere i källaren till ingen nytta, bra att sälja då tycker jag. Så kolla gärna in mina auktioner, en hel del fint har jag lagt ut  =)


Puss hjärtat!


Bettina tryck

Ludwig har också fått ett fint tryck som jag beställt från Bettina design. Elwira har ju detta tryck därifrån som jag ramat in så det är klart att även Ludwig ska ha ett :-)
Ska köpa en likadan vit ribbaram från IKEA till det här trycket också, det blir så himla fint! Tjejen Bettina som ritar dessa är verkligen duktig.

10 sanningar


Jag fick en award av Ingela och ska nu skriva ner 10 sanningar om mig själv! here we go...

1. Ogillar verkligen när folk har långa ovårdade naglar, långa naglar ska vara välmanikyrerade! annars är det fräschast med välvårdade korta. kan verkligen äcklas av ovårdade naglar...

2. Jag saknar ofta mina bästa vänner i Nkpg, riktiga vänner växer inte på träd.

3. Skulle vilja utbilda mig till hudterapeut.

4. Innan jag träffade M var jag en riktig partypingla och var ute jämt & ständigt, nu är partyprinsessan mammaledig och har lugnat ner sig, men visst finns hon kvar där inne ;-)

5. Jag ogillar kroppsbehåring och epilerar armarna och armhålan bland annat...

6 Är en kvällsmänniska och verkar förbli en 

7. Jag drömmer om ett hus på landet där barnen kan växa upp och leka fritt

8. Jag är den största godisråttan!

9. Jag är en badkruka och badar mest för att svalka mig på sommaren

10. Jag vädesätter livet mer sedan jag blev mamma

Nu skickar jag vidare till: Syster T, Therese och Nina

Familjebloggarna

Familjebloggarna är en nyfunnen sida jag börjat kika runt på. det är kul att hitta till olika familjebloggar :-)Jackan & Jeansen

Den här fina och färgglada jackan/koftan från danska märket Me Too fick Elwira av snälla faster C när de var här på besök för ett tag sedan. Har även sett en kortare variant som Ludwig skulle matcha fint med Elwira :-)
Tycker den är jättefin och den är så mjuk och gosig med foder i fleece.
Me Too har mycket färgglada kläder och jag gillar det i lagom dos, inte från topp till tå. Elwiras nya snygga och tuffa jeans som jag bloggade om för ett tag sedan från H&M passar fin fint till.

Elwira sparkar boll här hemma i väntan på att bli satt i vagnen när jag höll på att fixa klart Ludwig igår

091201


Skinnjacka- BZR
Cashmerekofta- La redoute
Topp- Lindex
Lacktights+ over knee- La redoute
Virkad mössa- Antik Batik
Örhängen- H&M

Läkarkontroll

Nu har jag varit iväg på läkarkontroll med Ludwig och hans vikt går stadigt upp på hans kurva, nu väger han 5658 och är 8 veckor gammal. Allt såg jättefint ut tyckte läkaren och det är alltid skönt att ha varit på BVC för koll och höra att allt är bra.
Igår kväll när jag plockade fram kläder till mina två små så kände jag verkligen hur fort min lille kille drar i väg för plagg efter plagg växer han ur nu, varför ska det gå så fort :)

Elwiras & Ludwigs hälsojournaler

Sista månaden på året

1:a december idag och med andra ord sista månaden för i år, och vilket år sedan =)
I går var det ju dagis-dags för Elwira igen efter en rätt lång period och tror ni inte att hon lät roslig i halsen på kvällen och sedan hade hon jättelåg temp av någon anledning, 35 grader!
Så det var bara att sätta på henne fleecebyxor+ fleece tröja över pyjamasen och på med ullsockar. Nu ligger hon dock på normal temp igen, 37,4. Men det blir att stanna hemma ännu en dag för hennes del för hon låter fortfarande roslig i halsen, dock pigg som en lärka.

Jag somnade dessutom på soffan (!) i natt med Ludwig för han var en liten nattuggla och har inget minne av när vi bägge måste somnat men förmodligen runt ett nångång. Känner mig lite mör i kroppen efter att ha sovit på soffan i natt. men men nu tar vi nya krafter, det är ju en ny månad dessutom ;-)
Just det ja, Ludwig ska på läkarbesök idag också nu på eftermiddagen.
      © Maria Risto