Alla helgons dag

Nu har morfar åkt hem och M är på jobbet så nu blir jag själv här hemma denna alla helgons dag.
hade tänkt att jag skulle förlja med pappa hem idag till Norrköping men det blev inte så nu och M jobbar som sagt så det får bli en annan dag.
Skulle vilja åka dit över någon dag snart och hälsa på nära och kära och så vill jag se K:s lilla gravidmage =) blir ju så sällan jag åker dit så vid det här laget kommer jag förhoppningsvis få träffa henne och se magen innan bebisen kommer. Det är många jag känner nu som väntar barn, alla är först föderskor och det är jättekul!

Blev altså ingen tripp till Nkpg idag så jag får ha mysdag här hemma med mina två små tills M kommer hem istället =) M var och storhandlade i går så nu är hela kylen full med massa god mat så det går ingen nöd på mig ;-) ikväll blir det dessutom extra god middag- mums!
Allhelgona är ju en speciell dag och idag går mina tankar lite extra till mina mor & farföräldrar som inte finns i livet.
Jag ska tända extra många ljus här hemma idag eftersom det är en speciell sådan.

Hoppas ni får en fin och trevlig alla helgons dag!


Vit zinklykta

Den här lilla huslyktan i zink brinner så fint här hemma ikväll.  Jag tycker den är ursöt och jag älskar att den är vit.
Skulle vilja ha en stor och en mellan size på den här med men de var slut från gårdsromantik som jag beställde ifrån. Jag ska spana vidare efter en större variant för det skulle vara fint att komplettera med kanske två till.

Det är ju redan fredag!

Idag har jag gått och trott att det varit Torsdag hela dagen men så är det ju inte för det är ju redan Fredag =)
Elwira har busat runt som vanligt här hemma och kört runt sina dockor i vagnen, det är en till ny sak som hon tycker är kul just nu, innan har hon faktiskt inte brytt sig om sina dockor så mycket mer än att gått runt och kramat dom ibland, och en och annan puss kan dom få i bland =)

Trevlig helg önskar vi här hemma !

Härtat & fina dockan som hon fått av farfar

Idag har hon skön & fin klänning från märket Freoli, tights lindex, hårspänne H&M


091030


Skorta- Filippa K
Ammningslinne- H&M
Jeans- True religion
Strumpbyxor under- Falke
Kilklackar- Vagabond
Kofta+skinnjacka utomhus

Tröttnar aldrig på dessa  hästskor som pryder favoritjeansen =)

Rosa bandet galan & mys

Morfar är här på besök och det är skönt att ha en hjälpande hand, speciellt när M jobbar så är det bra. Vi satt och kollade en sväng på ett tv-program där paret hade två tvillingar i 6 års åldern och sexlingar! Herregud säger jag bara! Nej jag är så glad att jag "bara" har två det är aldelles lagom just nu :-)

Vi har ätit min supergoda äppelpaj och druckit te ikväll och kollat på rosa bandet galan-mysigt!. Morfar & Ludwig har somnat i soffan nu och det är hög tid att ta Ludwig och gå in i sovrummet.

Natti natti!

Ludwig & morfar som somnat i soffan

Björk & Berries

den här helt underbara duschkrämen köpte jag häromdagen på Kicks här i stan men den finns att köpa online här och Eleven fick in dessa produkter idag på deras sida. 

Duschkrämen kommer från märket Björk & Berries som enbart använder sig av 100% naturliga dofter från handplockade svenska rå varor.
Den här duschkrämen luktar verkligen smultron med inslag av jordgubb! luktar äkta på något vis och det är ljuvligt att andas in den här doften i duschen vill jag lova!

Såg även på webben att det finns en annan variant med hallon, den luktar säkert också himmelskt, den måste jag kolla efter nästa gång.

Nu ska jag gå och ta en efterlängtad kvällsdusch nu när de små små har somnat, jag får skynda mig lite innan Ludwig vaknar till =)

Fån mage till rygg

Ludwig har vänt sig från mage till rygg i dag för första gången och han är ju bara 3,5 vecka så det var bra kämpat tycker jag, Elwira var en månad gammal när hon kunde det och det är tidigt bara det sa dom på BVC.
 Ludwig har inte bara vänt sig en gång utan fyra gånger idag för att vara exakt ;-)

Ludwig kämpar på i sitt pingu gym


Låga boots

Låga boots skapar ett vill ha begär hos mig nu! men det blir inga för min del, kanske till våren =) Ett par snygga stuprörs jeans, linne och skjorta och så var man vardagscool i ett nafs! Ett par låga boots är uppskrivna på önskelistan...  

Dessa coolingar kommer från Topshop


Vantar som flyger

Halloj!

Sent igårkväll kom morfar hit med tåget och vi alla, ja förutom Elwira då kom i säng lite för sent men jag fick faktiskt ligga kvar länge länge i morse med Ludwig och mysa, även M fick ligga kvar en stund extra för morfar fixade frulle till Elwira som vaknade vid åtta =)

Morfar har varit ute och gått en långpromenad med Elwira och det är ju riktigt kallt ute nu men ändå ska hon envisas med att slita av de där varma sköna vantarna jag nyss köpt åt henne. Hon tar vantarna i munnen och biter och drar loss dom. Morfar sa att hon för första gången varit med om att hon gnällt i vagnen när de var ute men det berodde väl så klart att hon frös om händerna! trots att morfar satte tillbaka vantarna sjuhundraelva gånger så skulle hon dra av sig dom så det är klart man fryser då!
någon som har något supertips hur man får vantarna att sitta? jag tänker bara på superlim och silvertejp och det är kanske inte det bästa ;-)

Elwira har sedan hon var riktigt liten alltid dragit av sig precis allting! först började det nog med tossorna på fötterna inomhus sedan var det skorna som slets av när hon åkte vagn efter det rök alltid mössan av och just det alla hårspännen och tofsar får fortfarande inte sitta på en hel dag. Tröjorna hon har på sig inomhus brukar hon också slita av sig, snacka om busfröken vi har!

Elektrikern har varit här nu så vi har kunnat flytta tillbaka Elwira till sitt rum och hon somnade för en stund sedan, blev lite sen lunch nap idag och även morfar somnade i soffan i samma sekund sm lillan. Ammade nyss Ludwig och han somnade efteråt så nu är det väldigt tyst hör, förutom lite snarkningar från soffan då :-)

Hoppas ni har en toppenhärlig Onsdag & var rädda om er och era kära!




How Cute!

Prinsesskalas på G? Här är en perfekt klänning till kalaset till en liten prinsessa =) finns i storlekar 86-122 på Lindex här.
Så snyggt med paletterna som gör klänningen inte bara söt utan tuff också. How Cute!


Fina under

kate Moss släpper ännu en kollektion för Top shop i morgon och jag älskar de fina underkläderna! Jag känner mig så mycket finare om underkläderna är fina och det gäller även mysplagg. Settet i silke skulle jag gärna vilja krypa upp i soffan med nu bums

Kate Moss för Topshop


Mumsig äppelpaj med sirap

Japp en äppelpaj smulpajsdeg (med havregryn) slängde jag ihop förut.  Idag provade jag lägga i äppelbitarna i formen och sedan en deciliter ljus sirap + kanel på och det blev verkligen FARLIGT gott! prova det nästa gång  vettja :-)

Elwira & klackar

En av favorit sysslorna här hemma är fortfarande att spatsera runt i mina skor och det ser så kul ut =) Hon har dessutom fått in snitsen på att gå i högklackade skor, trots att de är alldeles för stora för henne.
Roligast var dock när hon satte på sig mina boots, haha vad vi skrattar åt den här lilla tjejen om dagarna!
När hon gick i väg med mina boots så vände hon sig om och gav mig en slängkyss innan hon kom utanför synhåll =)

Vet inte hur hon lyckas riktigt men hon kan gå runt väldigt länge i klackar som dessa på bild utan att tappa dom, jag är impad för det är inte ens alla vuxna som klarar av det ju ;-)

Elwira kan det här med att spatsera i klackar hon & med shoppningvagnen i högsta hugg, hur ska detta sluta ;-)


Lindeberg

Beställde lite värmande plagg från märket Lindebergs till Elwira från pippilotta som kom idag.
Har spanat efter varma vantar i bra kvalite och dessa verkar vara toppen, de är i oxfordnylon med jättemjukt fleecefoder samt snöre så dom inte försvinner lika lätt.  Dessa fanns även i babymodell utan tumme.
Den rosa 2fuskollen i fleece har en ganska lång resårknäppning baktill så denna kommer kommer kunna användas länge

It's a Good Day

Idag är en bra dag och allt flyter på och min huvudvärk är borta- härligt! jag har haft problem med huvudvärk i flera år som kommer och går som jag kan få rätt ofta men sedan Elwira föddes så har det blivit mycket bättre. Men under bägge graviditeterna har jag haft en isittande huvudvärk i flera veckor men det hade förmodligen med just graviditeten att göra. men det är jobbigt med huvudvärk och jag har varit till läkare men ingen har kunnat gett något svar.

Vi har käkat lunch här hemma och nu har både Elwira & Ludwig somnat. Ludwig blev tydligen helt slut efter att ha gymmat lite i babygymmet på mage och efteråt fick han ett snabbt bad. Elwira somnar som alltid efter lunchen, hon har sina rutiner och fungerar ju som en klocka den där damen.
 Det är bra när bägge sover samtidigt för då hinner man med lite annat också.
De är duktiga mina två små och Elwiira är fortfarande varsam med lill brorsan sin.
Ludwig sover inte speciellt mycket på dagarna så det gäller att skynda sig på att göra saker när han väl sover :-) Skönt att han sover på nätterna dock men han vaknar ju så klart på nätterna och vill ha mat, men han somnar om efteråt. 

Idag kommer mina päron hit, funderar på om jag skulle göra ett ryck och slänga ihop en äppelpaj att bjuda på kanske, alltid trevligt att kunna bjuda på något gott. Och jag vet att mina föräldrar inte tackar nej till sånt ;-) 




Headache

Idag har jag haft och har fortfarande ont i huvudet, det är inget vidare alls faktiskt och det går inte dra täcket över huvudet och låssas som man inte finns. Svårt att hålla skenet uppe men jag får göra vad jag kan.
Tur att det bara är ett barn som springer runt en dag som denna- än så länge! 

I morgon är en ny dag! (som tur är..)

True

Nu börjar jag verkligen bli sugen på ett par nya True känner jag! Har spanat in nya modeller under hela graviditeten och tänkt att jag skulle köpa mig ett par nya jeans när magen min försvunnit och det har den ju gjort. 
Bor i mina andra modeller från samma märke men ett par till att variera med skulle inte sitta helt fel.
Måste börja spana efter någon snygg modell/färg som jag vill ha & syster T åker till USA om inte alltför lång tid så då kanske det kan bli ett köp, för billigare summa dessutom. Har ju tjatat om det här märket ett antal gånger här på bloggen men de gör verkligen grymt sköna jeans och har inte på flera år hittat något bättre. de är lite som ID-sminket jag använder som jag inte heller hittat något bättre på flera år =)

Mitt favoritmärke när det gäller jeans; True religion

Höstlov

Den här veckan är det höstlov och det innebär att Elwira inte får vara på förskolan eftersom jag är mammaledig, japp sådana är reglerna. Så det innebär full rulle hela veckan och idag började dagen med att Elwira öppnade köksskåpet där sopptunnan står och rev ut morgonens kaffesump som hamnade över halva golvet, jätteroligt ;-)
Nu är ett sånt där barnsäkert "lås" ditsatt.
Idag ska jag rita och busa med Elwira, ska strax ta fram kritor och papper =)
Men jag ska nog hinna med och blogga även denna vecka när lite tid finns över men det har blivit mindre bloggning nu sedan Ludwig kom och det beror så klart på att det finns mindre tid över och jag vill ägna all deras vakna tid med dom två små. Men jag älskar att blogga och det är lite trist när man inte alltid hinner allt man vill, men man får prioritera.  

Önskar en härlig vecka!

L som i...

Hittade en perfekt body som är som gjord för min lilla Ludwig eftersom det är ett "L" på bröstet.
L:et står för märket "Lundmyr of Sweden" men jag kan ju låssas som att det står för hans namn ;-)
Bodys med krage är så snyggt! Den röda klänningen är också söt samt den här munkjackan ser väldigt mysig ut, enkel men fin med det randiga i huvan samt hjärtat vid fickan.
Babyshop som bla har det här märket kör med fri frakt tills idag,söndag den 25:e oktober


Babyshop

Rött e sött

Den rutiga klänningen har jag sett på ganska många bloggar den sista tiden fast med vit/svarta rutor samt rosa detaljer och den har inte alls fallit mig i smaken men igår var jag inne på Lindex och såg klänningen fast i rött och DEN var verkligen hur fin som helst!
Den prickiga blusen kommer ligga i ett paket under granen i år, fick köpa en storlek större äv vad hon har för den hade tagit slut i Elwira storlek, men det är bra att hon får något hon kan växa i, finns ju risk att man köper för mycket så hon inte hinner använda alla kläder.
Blusen här på bild fanns på H&M från strl 86 och den var också supersöt. Jag börjar föredra det röda mer och mer nu, kanske beror på att julen börjar komma krypandes ;-)


Blus- H&M
 
Klänning Lindex

3 veckor & nöjd


Idag blev våran Ludwig 3 veckor- redan! han brukar somna i min famn på kvällarna tills han sussar djupt och då lägger jag ner han i spjälsängen och strax efteråt kryper även jag till kojs.
Han somnade lite senare än vad han brukar göra ikväll men han har inte skrik något ikväll som han har gjort de senaste dagarna på kvällarna, så det var skönt. Är inget kul alls när han skriker och man försöker göra allt för att få han nöjd men när inget fungerar så blir man helt maktlös. Skönt som sagt att det var en nöjd kille här i kväll, var kanske bara något tillfälligt de senaste dagarna *hoppas*

Nu ska jag krypa i säng. Natti natti

Våran lille kille nu ikväll när han somnade i min famn & redan 3 veckor idag!

Lördag med lite besök

Den här Lördagen har bara sprungit iväg! M jobbade idag fram tills på eftermiddagen så det har varit full rulle för mig här hemma idag, som det brukar vara med två små med andra ord :-) Blöjor ska bytas, mat ska fixas, ammar ofta och det ska busas en massa med Elwira och sedan försöka städa upp lite mellan varven så det är väl inte så konstigt att tiden går fort!

när m kom hem kom även hans näst äldsta syster C hit på besök tilsmmans med sin minsta son. Hennes son är bara någon månad äldre än elwira och det är kul att se dom små ihop för de är så söta :-)
C hade även med sig jättefina presenter till både Elwira & Ludwig, alltid lika gererös!

Är sur på mig själv som inte tog några kort när de var här idag, det var dåligt av mig :/ men förhoppningsvis träffar vi dom snart igen.

Ludwig blev 3 veckor idag- Grattis min lilla kille =) Nu ska jag rota fram något gott från skafferiet... Bye!



Idol-mys

Hallå Fredagskvällen!
Sitter bänkad framför idol och jag tycker det är riktigt kul med rocktema ikväll! Passar på att blogga lite snabbt och skicka en kvällshälsning nu i reklamen :-)
Jag har tänt en massa ljus här hemma ikväll som alltid för att skapa mys-känsla och det luktar vanilj från ett yankee candle som sprider en underbar doft i hela lägenheten.
Nu vill Ludwig ha mat, dags att kila tillbaka till soffan. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bästa fredagsgåvan

Idag har Elwira varit på förskolan, hon har bara varit där då när de fotograferade sig tidigare i veckan så hon har fått vara hemma lite extra med oss och Ludwig, men sen har hon även varit förkyld.
Idag kom hon hem med teckning + ett papper med bruna löv som de gjort på föskolan idag. Tänk vilken lycka när man får teckningar med pennstreck och ett papper med bruna löv på ;-)
Nu börjar jag förstå varför mina föräldrar samlat på sig en massa teckningar som jag gjorde när jag var liten fast jag själv tycker det är mest skräp.

Ett av Elwitras pyssel på förskolan idag- limmat löv på ett papper och såå glad jag blev när jag fick syn på vad min älskade lilla tjej gjort =)

Kex proud

Nästa jeans köp lutar mot ett par nya True Religion som är mitt absoluta favorit märke. Acne ligger nog på plats nr 2 när det kommer till jeans och jag älskar den här modellen kex proud bara för att de är så enkla utan några konstigheter. Dessa skulle jag vilja prova, älskar den snygga blå jeansfärgen.
Det är så snyggt med klackar, jeans och en enkel (vit) tee och så något smycke till det


Mmm...

Tidigare i veckan köpte jag hem lite god choklad som jag inte provat. Nu ska jag inte äta mjölkprodukter eftersom jag tror Ludwig har reagerat lite på det nu när jag ammar så jag ska se om det hjälpter efter några dagar och lugnar hans mage.

Jag föredrar mörk chocklad men ibland är det gott med mjölchocklad. Kan absolut rekommendera Marabous "yoghurt raspberry" som var svår att sluta äta :-) "Tofee Walnut" var god men skulle nog inte köpa den igen.
Marabous "Vinter limeted edition" var verkligen lyckad och jag fick en härlig jul-känsla i hela kroppen av smaken, perfekt smak nu till höst & vinter. God choklad att ha hemma, dela i bitar och bjuda på i en fin skål.

Har varit sugen på oboy hur länge som helst och inte druckit det på åratal och såg en ny (?) variant med mörk choklad, riktigt god och på baksidan finns ett smarrigt recept som jag måste prova när jag kan dricka mjölk igen



Sovstund & mama

Efter lunchtid här idag så somnade Elwira som hon brukar göra efter lunch och även Ludwig somnade strax efteråt så det var en lugn och stilla stund jag fick för mig själv här hemma i lite över en timme och fick lite tid för mig själv och låg och myste brevid Ludwig och läste nya mama.
Nu är det full rulle här hemma igen och det är roligt och smått jobbigt på samma gång =)

Me LoVe H&M

Jga tror jag gillar H&M bara mer och mer allteftersom tiden går just nu, har nog lite samband med barn i bilden, inte lika kul att få dyrare kläder förstörda av fläckar ;-) Perfekta för vardagen

De här stencoola handskarna skulle passa så fint till min fuskpäls som är i sån modell att den har något kortare ärmar och långa handskar är nästan ett måste när det är kyligt och den pälsen ska bäras.
Älskar nitarna som detaljer och så är de dessutom i 100% skinn.
Den grå tröjan med kabelstickning ser verkligen mysig ut och med en långärmad vit tight tröja under så blir den nog snygg och varm nu i höst.
Klänningen ser både cool & söt ut med ränderna och så finns den i svart, ett litet minus att den är i polyester.
Den finstickade vita tröjan har jag klickat hem för jag behöver koftor och tröjor som är smidiga när man ammar och jag tror den kan vara finare i verkligheten, hoppas iallafall

H&M


hello kitty stuff

Saker och ting med hello kitty mönster är lätt att hitta eftersom det finns någonting med trycket i var och varannan butik. Jag gillar också hello kitty men i en viss dos.

Kudden på bild har jag två stycken i elwiras rum och den är supersöt i hennes lilla myshörna. Bädd settet är jättefint och det ser inbjudande ut att krypa ner där :-)
Regnstället har fått toppenbetyg av de som köpt det och ett plus att man får en tillhörande fleecejacka till. Regnstället finns i storlekarna från 98-122.
En mysig pläd och en söt mössa är ju två till saker som går åt nu när det är kyligare ute


ellos


Inte nöjd

Gårkvällen blev som eftermiddagen, Ludwig var inte alls nöjd och nästintill otröstlig i nästan två timmar :( inge kul alls och idag blir det att skaffa magdroppar till lillen.
När Elwira var ungefär i samma ålder var det ungefär likadant i några dagar och då slutade jag äta mjölkprodukter och då blev allt lungt igen, så jag har slutat med mjölkprodukterna nu och ska se om det blir bättre.
Om det inte fungerar så är jag rädd för att det är kolik? men jag ska inte tro det värsta. Att barn skriker hör ju till men så som han var igår var inget vanligt skrik, det var som att han hade ont.
Vi har haft ett hembesök från BVC och de har konstaterat att han verkar frisk som en nötkärna och har gått upp i vikt fint. Men de tyckte också jag kunde sluta med mjölkprodukter i några dagar och se om det blir bättre
det är just det här som är jobbigt med de små, att de inte kan säga själva vad felet är, tänk vad det skulle underlätta!
Hursom så är det för övrigt bra med oss här hemma :-)

Nu är det dags att fixa lunch och sedan sova gäller för de två små och kanske även för mig?

Ha en fortsatt bra dag!

Trött förmiddag

Idag har Ludwig inte alls varit sig lik, hela förmiddagen i stort sett har han varit grinig och ingenting har varit bra och han kom aldrig till ro. jag är faktiskt inte "van" vid barnskrik så jag blir helt slut i bollen av det, fast det blir väl dom flesta kanske.
 Tillslut somnade vi bägge i ungefär en timme och det var en välbehövlig stund för bägge vill jag lova!
Jag tror dock det kan vara så att han blir sur när mjölken kommer för fort när jag ammar också, hoppas bara inte han börjar bli sjuk nu! feber har han dock inte.
Efter vi sovit var klockan runt lunch dags och då kom snälla pappsen hit idag och kom dessutom med mat, jag var så trött så jag hade förmodligen ätit hämtpizza om det inte vore för pappas mat. TÄNK om man hade en personlig kock som lagade varje måltid varje dag- åh såå skönt, vilken dröm!

Pappa är ute och promenerar med Elwira nu och lilleman har somnat nu, så som han höll i gång i förmiddags behöver han verkligen sin sömn. Envis som tusan är han och jag vet inte hur han lyckas men han "klättrar" liksom på en och spjärnar emot med benen så han tar sig uppåt och stark som en liten oxe är han i nacken.
Det är en vaken liten gosse vi har här hemma och det är skönt att han växer och mår bra i övrigt, bortsett från hur han skrek i förmiddags då.

Nu känner jag mig dock mycket piggare än vad jag var i morse/förmiddags men jag tror jag måste besöka hälsokostbutiken och köpa några vitamin tillskott i förebyggande syfte, man blir ju även lite tröttare på hösten.

Nu ska jag tanka mig själv med en smörgås och proviva blåbär!



Fotodags

Godmorgon!

I natt har jag sovit skönt men oj så trött jag var när jag var tvungen att gå upp och amma zzz! När klockan ringde i morse så fick jag först panik för jag fick för mig att Ludwig låg i sängen och jag låg helt utsträckt på magen och trodde jag låg på honom ! usch vilken panik. Jag somnade nämligen när jag låg och ammade i går natt och vaknade upp av at han låg brevid mig och sov, jag blir så störd av det för jag kan inte riktigt slappna av när han är i sängen, nej de små måste sova i sina sängar från start för att jag ska få ordentligt sömn med.
Ludwig sov de första dagarna i min säng och då låg jag som på nålar. Ibland vill han inte ligga kvar i sängen, men efter andra eller tredje försöket att lägga han igen så somnar han duktigt, men han tycker nog allt det är mysigt att ligga nära mig och sussa.

Jag har preics vinkat hej då till Elwira & M för en stund då det är fotografering på förskolan idag, så M ska vara där och sedan ska hon hem igen efter det är klart.
Det är aldelles tyst här hemma nu och Ludwig har somnat om och jag ska göra ett ryck och göra mig iordning och sedan ta med han ut på några snabba ärenden. Har lite fix & samtal att ordna med idag som jag hoppas hinna med smt gå och handla lite.

Ha en toppenbra Onsdag!


Vaccinet

Igår var M och vaccinerade sig på svininfluensa och det låter inget vidare att sprutan ska in i muskeln... aj! efter han fått den där sprutan fick han en lapp i handen där det stod alla biverkningar man kunde åka på, och M åkte nog på varenda en! frossa hade han hela natten och låg där och skakade och så klagade han på muskelvärk och idag sa han att han aldrig varit med om något liknande, att det känns som att han översträngt musklerna till 200% och att varenda led i kroppen värkte- till och med fötterna förklarade han och så har han haft en dunderhuvudvärk på det också. Killar blir ju alltid såå klena när de väl blir dåliga och M som är lite av en hypokondriker ibland överdriver ibland iochförsig men idag verkade han helt seriös.
Han har tydligen väldigt dåligt immunförsvar mot svininfluensan eftersom han verkade åka på varenda bieffekt enligt en läkare han talade med men hade han verkligen fått svininfluensa så hade han förmodligen blivit dundersjuk.
Jag har tänkt att jag med med ska vaccinera mig, mest för att det nu finns ett vaccin men jag är egentligen inte rädd för influensan, men är mer rädd för att åka på några bieffekter.
Att behöva må som M och dessutom amma och ta hand om Ludwig & Elwira det vet jag inte om jag har någon lust med :/ men jo en spruta ska jag ta.

Ska/har du vaccinerat dig?

Ladda upp en egen bild & bli en rosa hjälte

Cancerfonden har inom Rosa Bandet startat projektet 100 000 rosa hjältar. Där vill Cancerfonden visa engagemanget som finns i kampen mot bröstcancer, den vanligaste cancerformen för kvinnor. Omkring en av tio kvinnor kommer att drabbas någon gång livet. Nu vill jag ha er hjälp att bidra till Rosa Bandet och visa ert engagemang för denna sjukdom!

Gör en rosa gärning (bär ett rosa band, 
sms:a in en gåva, starta en webbinsamling till exempel) och ladda upp er bild på rosahjaltar.se. Det går snabb och kommer bli ett underbart fotogalleri. Kan vi hjälpas åt med 100 bilder redan idag

Jag har också laddat upp en bild HÄR samt gett en gåva, är jätteenkelt!

Klänning till fotograferingen

Nu har jag köpt den här klänningen jag bloggade om och den är minst lika fin i verkligheten. den är fodrad och ser så fin ut! Ett kap.
Den här ska Elwira ha i morgon på fotograferingen till förskolan, ser både fin men avslappnad ut. En ljuvligt fin body med volangkant och söta rosett detaljer i ärmsluten ska hon ha under samt vita strumpbyxor till.

Rosa kappa & rosa bandet

I förrgår provade jag den här underbart söta kappan som kommer från Zara baby. Jag blev helt kär i kappan när jag såg den hos fina Ingela som köpt den till sin söta dotter.
Eftersom vi inte har zara här vi bor så fick syster T som bor där agera personal shopper, eller rättare sagt hennes man var det nog som fick ta sig en sväng till butiken för att köpa ut den till Elwira, tack snälla :-)
Kappan är i 80% ull och 20% nylon. Jag tycker den är helt bedårande söt och känns riktigt lyxig och blir Elwiras fin kappa.

Eftersom det är den rosa månaden just nu så tyckte jag det passande med ett rosa band på hennes kappa så det syns att även hon stödjer cancerfonden =)

En förkyld Elwira provar nya fina kappan

Busfia!

Dags för en riktig säng

Natten gick bra med Elwira, fast hon trillade ut i sömnen igår kväll två gånger så vi fick lyfta tillbaka henne. Men hon somnade rätt fort som hon brukar trots att det var ett nytt rum + ett nytt sätt att sova för henne.
Men en liten riktig säng måste vi skaffa snarast eftersom hon klättrade över spjälsängen igår.  en säng som har en kant som man kan sätta dit så hon inte trillar ut lika lätt behöver hon. Och så får hon ju lite mer plats att röra sig på i sömnen.

Har sett en bra modell på IKEA (en vit vill vi ha), men hittar den inte där, något tips  på en bra modell?

Plan B, plan C, plan D?

puh vilka bestyr vi haft här hemma ikväll! Det började ju med att Elwira klättrade över spjälsängen i morse så då fickvi ta bort ena långsidan av spjälor och sätta dit den tillhörande plankan istället.
En riktig säng ska hon så klart få nu istället, men hon får ha kvar sin säng ett tag tills vi besökt mio & ikea.

När jag provade lägga henne i sängen första gången så var hon uppe direkt och drog ut lådorna som finns i hennes rum så jag tejpade igen lådorna och provade lägga henne igen, men jag hann knappt gå ut ut ur rummet förens jag hörde hur tejpen revs bort av små fingrar...
Vi får nog köpa sånadär barnsäkra "lås" som finns och skruva dit men ikväll fanns ju ingen möjlighet till att fixa med sånt så vi fick helt enkelt lyfta ut byråerna ur hennes rum.
Sedan gjorde vi et nytt försök och lägga henne och jag stod och tittade i springan vid dörren och hon gick upp direkt och sedan strosade runt ett tag i rummet men sedan gick hon faktiskt tillbaka till sängen- yes tänkte jag!
Gick tillbaka kanske 5 minuter till hennes rumm för att kolla om hon låg kvar men inte då och vet ni vad busungen gör? jo hon har pillat bort en sån där rund plast grej som man sätter för där det varit ett el uttag! (se bild) inget farligt dock eftersom det inte var ström där. Men istället hade hon även pillat på ett annat ställe där det är el i och där sitter inte eluttaget fast ordentligt in i väggen längre, så där kan det vara farligt och pilla så i morgon måste vi fixa hit en elektriker för där vill man inte gärna pilla själv....Så där var det altså kört att ha kvar henne i sitt rum.
M har sitt lilla kontor här hemma och där bestämde vi oss för att där får hon sova tills hennes rum är helt barnsäkrat.
Så då var det "bara" att lyfta ut dator, skrivbord och bokhylla från rummet. Jag trodde först vi kunde flytta hans prylar till Elwiras rum så länge men då skulle M bli tvungen att dra en lång kabel genom halva lägenheten och jag avskyr kablar så nu har han sina prylar med dator och allt i vardagsrummet :-) tur att vi har ett stort vardagsrum så det inte står i vägen.

Efter vi fixat och donat med allt så var det slutligen dags att lägga Elwira för kvällen i den lilla rummet som liknar något slags rum i en flyktingförläggning, nej inte så hemskt men det är ett helt tomt rum med bara hennes säng i, stackarn... men det är provisoriskt och ett barnsäkert rum iallafall.
Det gick faktiskt bra att lägga Elwira, men hon somnade dock med halva kroppen utanför sängen, lilla hjärtat! fick gå in och lägga henne tillrätta. Jag la även en fårskinnsfäll vid sängen, ifall hon trillar ur så hamnar hon lite mjukare även om det inte är så högt. En säng med kant måste vi skaffa snarast.

Skönt att hon faktiskt somnade isängen tillslut men nu önskar jag nästan att vi hade skaffat en sån där babyvakt, för hon kommer få ropa ordentligt när hon vaknar i morgon för rummet hon sover i är ganska långt ifrån vårat och det hörs väldigt dåligt.. men jag vaknar iochförsig lätt av barnen så jag hör henne nog, och det finns verkligen inget hon kan skada sig på i rummet.

Jag har suttit och kollat på film med m nu ikväll och jag är helt slut känner jag och ska masa mig in och ta en efterlängtad dusch nu, så skönt efter allt styr här hemma idag =)

Elwiras lilla bus... hmm!

Såhär såg hon ut när vi skulle kolla till henne om hon somnat i sängen, och ja det hade hon, halva hon =)


Problems?

I morse när jag skulle lyfta ur Elwira ur spjälsängen så hann jag knappt fram till  sängen innan hon var över kanten och jag fick "fånga" henne i luften. Gick och berättade för M att hon nu har börjat klättra över sängen och så gick vi tillbaka till hennes rum så hon även fick visa pappa sin nya "konst" =) men hade inte vi stått vid sängen och "fångat" henne när hon var över kanten hade det inte blivit en trevlig smäll för henne.
Så vi plockade fram "plankan" till sängen och skruvade fast den och tog bort en av sidorna från spjälsängen så den nu är öppen.
Men nu återstår ett problem; i Elwiras rum har vi byråer som hon gärna drar ut och plockar ut alla kläder ur samt andra saker i rummet som hon gärna går och river runt med.
Vet inte riktigt hur vi ska göra nu till natten och jag tror att vi måste plocka ut en hel del saker från  hennes rum så det i stort sett bara kvarstår hennes säng...
Jag provade att tejpa igen lådorna förut men tejpen pillade hon bort på två röda. Att sätta sånadär barnsäkra "lås" som man skruvar dit kanske skulle vara ett alternativ, det löser sig nog.
Fråga är nu bara hur det ska gå för henne att sova nu när sängen är öppen? hon skuttar ju ut direkt nu när hon är "fri" haha det låter som att spjälsängen var ett fängelse tidigare =) 
Hon kommer väl så småningom lära sig sova i sängen utan att hon reser sig uppoch börjar leka..? när hon blir riktigt trött kanske sängen blir lockande tillslut.
Ja det här blir en intressant kväll/natt!

Hennes giraffe går iallafall inte iväg någonstans, sålänge hon inte slänger ut honom också =)

Fotografen till förskolan

tisdag onsdag ska fotografen komma till förskolan och jag hoppas på att Elwira är frisk då och hon borde nog vara det fram till Tisdag eftersom hon är på bättringsvägen just nu och fri från förkylning så hon inte smittar vidare. Tycker det var riktigt dåligt att en liten kille som går på hennes förskola var förkyld och hade frossa strax innan hon blev sjuk fick jag höra i efterhand, dåligt ansvar av föräldrarna måste jag säga och kanske fröknarna också, borde de inte ringa till föräldrarna och skicka hem den stackras killen då? det ska jag ta upp med dom.

Får hoppas att hon är bättre iallafall för det skulle vara så roligt om hon fick vara med på gruppfotot då, men hälsan kommer först. 
Skulle vilja att hon ska ha på sig klänning då för jag älskar klänningar men just nu klär jag henne inte så mycket i det eftersom det inte är så smidigt när man ska ut och leka i samt ha på överdragsbyxor, inte det smidigaste.
Samt att på förskolan är dom också ute mycket så det är lite osmidigt plagg vid den här årstiden tycker jag, iallafall när man ska gå ut. Men till fotograferingen, om hon nu är frisk ska det såklart på någon klänning :-)

Spanade lite på Lindex hemsida för där får dom in en hel del smått & gott mellan varven och jag älskar den här klänningen, måste ta en titt om den finns i butik här i stan för då blir det ett inköp.
Den randiga skjortan tycker jag är riktigt snygg, älskar skjortor och pikér till små killar, japp det kommer jag nog klä Ludwig mycket i när han blir lite större, omlottbodys är just nu det bästa till vardags.

Från Lindex

2 veckor idag!

Idag blev våran älskade lille Ludwig 2 veckor gammal! Våran lilla skatt äter, sover och går upp i vikit precis som han ska.
Jag tycker han är underbart söt och jag brukar inte tycka pojkbebisar är lika söta som flickor men han minst lika söt som Elwira :-) jag är så nyfiken på vad han får för ögonfärg! Elwira har bruna men jag tror inte han också får det, kanske han får blå som jag?

Bli ammad ofta och gärna somna vid bröstet det är Ludwigs melodi, precis som Elwira också var i början.
Idag har han börjat nysa och börjar nog bli lite små förkyld eftersom storasyrran sin är förkyld just nu, vi får bara hoppas att han slipper lindrigt undan.
2 veckor blev han altså idag men jag tycker det känns som om det bara var någon dag sedan vi kom hem från BB, jag försöker verkligen ta vara på tiden men den går som vanligt för fort. Det är väldigt mysigt med en liten bebis här hemma igen, jag hade nästan glömt bort att Elwira faktiskt varit såhär liten för inte alltför längesedan :-)

Sjukisen får smaka glass

Elwira har verkligen åkt på en dunderförkylning + hosta nu. Sjuk har hon varit tidigare men såhär som hon är nu har hon aldrig varit med rinnande näsa, feber och hosta. Dock är hon som hon varit de tidigare gångerna när hon varit sjuk, pigg för att ha närmare 40 graders feber!
Vi försöker hålla borta Elwira så gott det går från Ludwig så inte han också blir sjuk, så vi får väl hålla tummarna.
Ledsen blir Elwira nu när hon inte alls får vara nära Ludwig och det är ju svårt att förstå för henne varför hon inte kan pussa honom och vara nära nu när hon är sjuk :(
M var iväg idag ett tag och då märkte jag att det är guld när han är hemma så vi kan hjälpas åt för ett tag idag hade jag önskat att jag kunde klonat mig själv :-)
Idag har jag och M ätit hämtpizza och dagar som denna är det bra att det finns snabbmat, när tiden & orken inte räcker till.
Elwira har dock ätit lagad mat som vi haft nerfryst i små portioner i  frysen. Vi har badat Elwira i kallare vatten idag för att få ner tempen samt gett henne glass för första gången , det var uppskattat- så klart =)
Det var sjukvårds upplysningen som gav oss tipset på att ge henne glass.
Hon äter och dricker dock bra trots att hon är dålig så hon kanske egentligen inte "behöver" glass men hon fick så lite och inte tackade hon nej till god sia gräddglass inte ;-) jag ska själv ta en stor portion strax och bänka mig i soffan med lilleman

Ny badad Elwira redo för natten och har ätit gröt och får smaka  lite glass för första gången






Curly Sheepskin

Den här fårskinnsvästen ser verkligen hur mysig ut som helst! Den finns även i svart men den här beiga gillar jag bättre. Verkar varm och gosig. Snyggt skulle det vara med tjock mysig polotröja, jeans och svarta heels till!

Topshop

Maileg jul 2009

Danska maileg har så mycket fint och jag har precis spanat in lite julnyheter från märket. förra året tänkte jag köpa en liknande rosa gris till Elwira men jag glömde bort det då.jag tänker på lotta på bråkmakaregatan och hennes gris bamsen, eller grisbjörn var det väl visst som Lotta själv uttryckte sig :)
Prinsessdockorna och de små mössen i tändsticksasken är också helt underbara. Fina saker och kanske blir det en julklapp härifrån

LuckyLittleMe

Tända kivisar & brio i nya skålen

det är regnigt och trist ute och här hemma är det sjukstuga idag. Jag försöker ändå komma i lite Fredags-mys stämning så jag tände ljus förut och nu har jag även plockat fram och invigt en ny ittala skål som jag köpte tidigare i veckan i frostat glas.
Jag har köpt dessa skålar och gett bort i present till folk ett par gånger men aldrig unnat mig en egen så det var helt enkelt på tiden.
Skålen nu fylld med brio godis- mums! var bara sugen på det när jag plockade ihop helgens godispåse :-)
Den passar fint till dessa kivisar som står brevid.
Så mysigt är det med tända ljus tycker jag, det piggar alltid upp och fixar mysstämning på nolltid

Liten sjukstuga

Igår kväll började Elwira låta dålig och vaknade upp efter att hon somnat och hostade en massa och fick upp slem, var lite läskigt ett tag för det lät som hon knappt kunde andas.
Sedan skulle vi ta en temp för hon kändes ganska varm men då visade tempen typ 36,0 någonting så den hade pajjat ihop.
Hennes näsa rann som tusan dessutom och M tog Elwira och åkte iväg till akuten för att kunna ta en temp och vara på den säkra sidan.
En rejäl förkylning konstaterade dom att hon hade åkt på och hade lite över 38 grader i temp.
Det är några som är förkylda på förskolan nu och det är ju såa tider och hittills har hon klarat sig bra får baskiluskerna sedan hon började.
Det var ju bra att hon inte var på föskolan igår men jag har lite dåligt samvete för att vi var ute med henne igår, fast på dagen verkade hon inte det minsta sjuk utan det smällde bara till igår kväll.
Får hoppas nu att Ludwig inte också blir sjuk nu :-( men det är ganska stor risk att han blir det tyvärr men vi är noggranna med handdesinfektion och vi försöker hålla bort Elwira från Ludwig.

Det regnar här i dag och det känns som en riktigt "sjukdag" fast en mysig sådan faktiskt :-) Man märker inte så mycket på elwira när hon blir sjuk hon vill leka och busa som vanligt med sin snoriga näsa och febriga kropp.
Jag har tänt ljus här hemma också så det är faktiskt redan nu en mysig Fredagsstämning här hemma trots allt

Önskar er en riktigt trevlig Fredag!

Bye bye, Beckie

Nu har min syster Rebecka åkt hem och idag har hon verkligen fått en rejäl dos av små barnslivet :-) Ett smått härligt kaos skulle jag kalla det :-)
Det tog ett bra tag innan vi kom iväg ut idag för ibland flyger tiden iväg mellan amningar, blöjbyten och matning osv.
Just att tiden flyger iväg med två små tror jag syster reagerade på idag för allt tar längre tid än vad man tror med två små, så det kräver ju en viss planering och speciellt när jag är helt själv men jag börjar känna mig rätt van som två barnsmor nu :-) men dock så trött ikväll, kan man få för mycket frisk luft :P
Kul att du kom hit syster R!

Ludwig & R myser

R & Elwira i parken

Mysig Torsdag

Halloj!

Syster R har sovit över här i natt och igårkväll satt vi uppe och kollade på en av Johan Falk filmerna, älskar dom! blev ganska sent men vi sov också ganska länge idag :-)
Jag ringde förskolan i morse och sa att Elwira skulle stanna hemma på "mysdag" idag. Det är sol just nu och jag hoppas vädret håller i sig för planen är att gå ut snart.
M är iväg och jobbar idag, men kanske vi kan gå och säga hej senare. Syster står i duschen och jag sitter halvt påklädd och passar på att slänga in några rader här för det gäller ju att passa på när de två små sover lunch, eller Ludwig har somnat och elwira ligger i sängen och är på god väg att somna.
Blir förmodligen en sväng till parken sedan, har inget speciellt inplanerat idag bara umgås med syster R och ta hand om kidsen så alltid finns det något att göra :-)

Nej nu ska jag göra mig helt klar så jag har det gjort, kanske hinner jag fixa naglarna som hastigast med :-)

 Ha nu en riktigt mysig Torsdag!

Hjärtat i parken

Syster R är här på besök just nu och på eftermiddagen tog vi med Elwira ut till parken och lille Ludwig fick också följa med så klart men han tyckte det var skönast att sova :-)
Elwira däremot lekte och gungade, det är så roligt att titta på när hon går runt på upptäcksfärd och roar sig själv :-)


På väg mot gungorna med syster R

Buskul att gunga!

Hej hej =)

Glamour & skoprovning


Efter lucnh somnade Elwira först och strax efter somnade även lille Ludwig så jag passade på  att öppna upp plasten på glamour tidningen som damp ner i brevlådan för ett tag sedan. Mina tidningar jag prenumererar på har en tendens att bli liggandes...

Sedan efter en timme vaknade Elwira och provade mina nya pjux :-) men nu är det dags för mellis och snart kommer syster R hit på besök, trevligt!

091014

En suddig bild på "dagens" som får duga

Oversize tröja. H&M
(amningstopp under H&M)
Tights+ring- Gina tricot
Kilklackar- Vagabond
Halsband- Dogeared

Framplockade favoriter

Plockade fram några varmare jackor igårkväll bland annat min älskade fuskpäls från H&M trend, jag älskar verkligen den här pälsen och jag är så glad att jag åkte i väg till Stockholm den dagen de kom ut i butik och fick tag i en då =) Just den här pälsen kommer vara favoriten även i år.

Plockade även fram en vippig svart kappa som jag också köpte på H&M trend samtidigt som pälsen men använde den aldrig då så lappen hänger fortfarande kvar.
Men den är jättesöt på och med varmare tröja under så kommer den fungera fint här i stan innan det blir riktigt kallt och vinter.

Godmorgon, godmorgon!

Åh vad härligt det är att vakna ut vilad! Ludwig vaknade bara en gång i natt så jag har verkligen fått sova ut. Igår var han vaken i stort sett hela dagen bortsett från två korta sovstunder och så åt han som en liten häst så det var väl det som gjorde att han sov nästan hela natten utan mat.
Jag vaknade av Elwira halv åtta och då tassade jag upp och dukade upp frukost till henne och mig, det är så mysigt att få en liten stund bara hon utan lilleman och M, det är väl det som kallas "kvalitets tid" kanske.
Annars har jag ju inte ofta bägge händerna fria eftersom Ludwig hänger på min arm rätt mycket nu så man får ta tillfällena i akt och pussa och krama Elwira extra mycket när jag kan.
M & Ludwig ligger fortfarande och sover i skrivande stund och jag la Ludwig i våran säng på min plats efter jag ammat och sedan gick upp med Elwira, och nu ligger dom bägge på sidan med händerna precis på samma sätt och med ansiktena vända mot varandra, såå söta är dom :-)
Elwira ska inte vara på förskolan någonting idag så det blir full rulle med mina finaste skatter idag.

Ha en riktigt bra Onsdag!


Stolt storastyster & stolt mamma

Ludwig har varit en extra vaken liten kille idag och bara sovit två korta stunder idag. När han är vaken vill han gärna vara nära och bli buren och äta en massa förstårs :-)
Han får hänga med överallt och stora syster vill också vara nära lillebror och vill klappa honom på hans lena hår hela tiden. Jag tror bestämt att jag ser stolthet i Elwiras blick när jag säger  "Elwiras lillebror" och så ler hon med ett speciellt leende som faktiskt uttrycker stolthet, det är verkligen underbart att se och det gör mig stolt!

Ludwig har precis somnat och dessa bilder tog jag strax innan han fick på sig en pyjamas för natten. Det var lite svårt att hålla i han med ena handen och fota så han fick posera fint i bilbarnstolen på sista bilden =)
Själv ska jag ta en sen dusch och sedan krypa ner i renbäddad säng och få ett par timmars sömn tills lilleman vaknar hungrig :-)

Natti natti!


Dagen som försvann

I dag har dagen gått i rasande fart och jag har nog glömt bort hur mycket tid det faktiskt tar med en mini här hemma :-) Allt går bara bra med lillkillen fast i natt hade jag en ganska jobbig natt då han inte alls ville somna om, det var två stora ögon mitt i natten som inte ville slockna.
Jag däremot slocknade nog när lillen blev nöjd för jag vaknade med han sovandes på mitt bröst och då äntligen kunde jag lägga ner han i sin spjälsäng och jag få sträcka ut mig i sängen och somna om.

Jag har faktiskt inte känt mig speciellt trött sedan födseln för redan direkt efteråt var jag uppe på benen och var förvånansvärt pigg. Men idag har känts som all trötthet smällde till på en och samma gång och jag har vandrat runt som en zombie hela dagen. Att blogga har varit helt uteslutet idag.
Har inte fått mycket gjort idag men har iallafall lagat mat och ätit, alla primära behov har iallfall hunnits med, fast lite extra sömn hade inte skadat idag.

Tänkte göra ett litet ryck strax och slänga in lite tvätt i maskin och hämta upp vinterjackor från källaren.
En dusch och sedan gå och lägga mig känns iochförsig mer lockande nu på stubben...
I morgon är en ny dag och förhoppningsvis med nya krafter


Trevlig kväll!

 Trött mama men pigg bebis =)

Varsam

Jag är så stolt över min lilla tjej som är så varsam med Ludwig. Hon vill vara med mycket och titta, pussa och klappa på honom- verkligen jättesött! 
Måste tillägga att på sista bilden ser det ut som lille Ludwig inte får luft, fast han ligger bara väldigt nära filten så det är så klart bara som det ser ut, för luft får han så klart :-)
Direkt när Elwira kom hem från förskolan och fått av sig ytterkläderna & tvättat händerna sprang hon till lillebror som hade slocknat i soffan.
Jag undrar hur hennes tankar snurrar i den lilla bollen? hur mycket hon förstår nu när Ludwig är här? jag tror hon förstår mer än vad vi kanske tror att hon gör. Kärlek

Ett halvt kilo & blomkålssoppa

BVC besöket tidigare gick bara bra och våran lille Ludwig hade gått upp ett halvt kilo på 9 dagar, så det var bra.
Han äter bra så hans vikt har jag absolut inte oroat mig för, kanske även han blir en matklad liten, precis som syster sin (och mamma sin med för den delen)
På tal om mat, jag blev sugen på soppa till lunch idag och gjorde iordning en SUPERGOD blomkålssoppa med parmasan men M tycker tydligen inte om soppa så han åt fisk & pressad potatis istället.
Men gillar man blomkål så är denna soppa ett hett tips! jag mixade dock inte soppan helt slät, tycker det är godare med lite hela blomkålsbitar i.

Nu ska jag hämta en bok till Elwira och sätta mig i soffan och amma och då brukar Elwira gärna vilja sitta nära en stund och så klappar hon försiktigt på lillebror huvud och pussar han på hjässan- åh mitt mamma hjärta smälter varje gång då!

Svart kavaj

En kavaj från H&M hade syster t även köpt ut åt mig, supersnygg modell och den kommer förmodligen sitta bättre när den väl ska användas senare.
För som min syster sa i Lördags "det var ju bara fem dagar sedan du födde barn" så den kommer förmodligen sitta perfekt senare :-)

Snyggaste pjuxen

dessa skor var slut i min storlek här i stan men syster T agerade personal shopper och när hon var här i helgen hade hon med sig mina nya läckra favoriter.
Älskar guld dragkedjan och silverdetaljerna! och det bästa är att det är kilklackar som jag kan skutta runt i minst lika bra som i ett par sneakers.
Dom perfekta höst/vinterkängorna för mig, jag bara älskar dom. de är gjorda i skinn och kommer från vagabond

Hello Monday!

Här hemma har vi alla varit vakna sedan någon timme sedan och M är nu iväg med Elwira till förskolan.
Det är kallt och ruggit väder ute just nu så jag är GLAD att stanna inomhus med lilleman.
M plockade fram goose jackan för iår för det är ju verkligen ingen värme längre, speciellt inte på morgnarna
M var förbi bageriet på vägen hem och köpte vårat favorit GI- bröd, morgonlyx :-) jag älskar bröd och långa frukost stunder! Vi äter dock inte i övrigt efter GI-metoden, men just det här brödet är såå gott.

 Hösten är här på riktigt och tiden rinner iväg utan att man hinner blinka så i den här takten är det ju snart JUL! Jag älskar verkligen julen, så mysigt att umgås och äta god mat och tända en massa ljus och få den där härliga julstämningen i kroppen.
blir extra kul även denna jul nu med så många barn i släkten att fira med, och i år blir det Elwiras andra jul och Ludwigs första-så roligt!

Idag ska vi på första BVC besöket med Ludwig för att kolla hans vikt, sk bli kul att se om lilleman gått upp något sedan födseln, han äter bra tycker jag så det borde han ha gjort, älskade lille killen!




091011

Ludwig får vara med på en dagens eftersom såhär har han hängt med i baby björn selen i dag och har verkligen sett ut som en liten björn :-)

Amningstopp + tröja H&M
Cashmerekofta- La redoute
Dunväst- Five seasons
Tights- Bik Bok
Boots- Wedins

Min förlossningsberättelse

Fredagen förra veckan kändes som en helt vanlig Fredag, vi satt och kollade på Idol och jag höll på att baka bullar och kladdkakemuffins. Skillnaden från en vanlig Fredag var att jag hade värkar, men det hade jag haft i några dagar så jag var "van" och var hur lugn som helst.
Märkte dock att dessa värkar kom tätare och jag började känna på mig att det skulle bli en lördagsbebis.
Jag gick igenom BB- väskorna en gång till och plockade ner några energi bars, sportdryck och druvsocker med.
Jag tog en lång dusch efter idol och passade på att scrubba hela kroppen och rakade både här och smörjde in hela kroppen extra noga med skön creme.
Sedan gick jag och la mig före M som satt vaken och kollade på tv men sa att i natt är det nog dags :-)

Sedan vaknade jag upp mitt i natten av värkar men kunde somna om mellan dom tills de blev tätare och det inte gick ligga still längre.
Gick upp och började skriva upp klockslagen så jag hade koll på hur tätt värkarna kom och tillslut var det ca 8 minuters mellanrum. Väckte upp M och sa att vi borde nog ringa farmor & farfar så någon kunde stanna med Elwira.
M var lugn och klädde på sig kläderna och jag var redan redo för att åka så jag passade på att slänga på mig lite rouge (hur fåfäng får man bli va!)
M:s föräldrar kom hit direkt och vi åkte iväg och M hämtade även upp volvon, så han hade tillgång till en bil väl på BB.

På förlossningen fick jag först komma in till ett litet rum, samma som jag fick vara i när Elwira var på väg och de hade koll på mina värkar. Sedan fick vi ett eget rum och jag gick mycket mellan värkarna för att det tycker jag känns bäst, kan absolut inte ligga ner då för då är det svårare att följa med och hjälpa kroppen tycker jag, gå eller stå under värkarna kändes bäst och kunde andas igenom dom.
Sedan började värkarna avta och jag började bli trött och jag blev nästan lite irriterad över att det avtog för jag ville ju kämpa på och få träffa vårat lilla liv så fort som möjligt.
Men jag lät inte de negativa tankarna ta över och behöll mitt lugn och fokus. M var minst lika stencool som förra gången och han var så stöttande hela tiden.
Vattnet gick inte heller och när jag var öppen tio och inget hände så frågade barnmorskan om jag ville att de skulle sticka hål på vattnet, och det ville jag så klart.
Tänkte att om de sticker hål så kanske värkarna börjar komma tillbaka så att det började hända något, att bara gå runt där utan att det hände något kändes ju hel dumt.
sagt och gjort så stack de hål men värkarna blev inte intensivare av det. Då frågade en barnmorska om jag ville ha dropp som satte igång värkarbetet och självklart ville jag det med. Sätt fart på det bara! tänkte jag, herregud att gå där och bara vänta kändes som en evig väntan.
Och eftersom jag var helt öppen så behövde min kropp lite hjälp på traven så dropp fick det bli.
DÅ började det hända grejer förstår ni, värkarna kom med större kraft och tätare och äntligen började adrenalinet pumpa och jag fick sätta igång och kämpa med kroppen, det är så häftigt att känna hur kroppen jobbar för full kraft och veta att bebisen kämpar den med.
jag tänkte hela tiden på att varje värk och ju mer ont det gjorde förde mig bara närmare min bebis! Snart skulle vi få träffa den lille! Jag var supertörstig hela tiden och jag drack en massa blåbär &nyponsoppa, vatten, sportdryck och åt en energibar emellanåt innan det var dags för att krysta.
När krystvärkarna kom kunde jag även den här gången behålla mitt fokus och jag blundade hela tiden och kämpade på för fullt. M höll jag hårt i handen och han och sköterskorna var bra på att "hejja" på mig precis så mycket som jag behövde.
Under "utdrivningen" så fick jag en känsla av att bara pressa och pressa non stop men barnmorskorna fick stoppa mig och det hade ju inte varit så bra om jag inte hade lyssnat där. Förstod ju så klart att jag inte kunde göra det men det var en känsla jag fick då att jag ville bara trycka på så bebisen kom ut fort, fort.
Jag tog ingen bedövning den här gången heller, bara lustgas och det kändes bara bra, tycker inte om tänken på att behöva ta någon epidural eller liknande eftersom det känns för mig helt onaturligt och fel.
Hade det varit en lång förlossning så kanske jag skulle velat haft någonting, men så länge som allt gick framåt så såg jag ingen anledning att behöva något, det kan ju till och med stoppa upp värkarbetet och det är ju det sista jag ville. Nej sånadär bedövnings- medel är inget för mig, så naturligt som möjligt vill jag att en förlossning ska vara.

Tog i av kung och fosterland när sista krystvärken kom och den lille kom ut, vilken känsla det är! Jag minns att M sa att "det är en kille!" och sekunden efteråt mötte min blick de röda stora "plommonet" och visst såg jag allt att det var en kille, ingen tvekan, haha!
Jag skrattade och grät om vartannat och känslorna svallade över när jag fick hålla i den fina lilla kroppen hud mot hud. Det finns INGEN känsla så stark som när man får upp sitt barn på bröstet!
M klippte navelsträngen och en barnmorska filmade det ögonblicket, kul att kunna se tillbaka på.
Sedan fick jag krysta ut moderkakan och den här gången valde jag att titta på den, vilken häftig syn! Moderkakan kallas "livets träd" och det är ju helt fantastiskt hur många uppgifter den klarar av- kroppen ÄR fantastisk.
När barnmorskorna var klara och allt var klart lämnade de mig och M och vi var själva med våran nya lilla familjemedlem. Så mysigt att bara hålla i han och studera den lilla fina kroppen och titta in i hans kisande ögon.
Elwiras lillebror, en liten kille! åh vad vi blev glada jag och M och vi bara tittade och tittade på honom länge länge.
Jag tycker vi fått jackpot, eftersom vi nu har en av varje kön =)
Bröstet tog han direkt och visste vad han skulle göra, jätteskönt att amningen började fungera direkt även den här gången.
Efter ett tag kom en barnmorska in med smörgåsar som man alltid får men jag var inte speciellt hungrig men tvingade i mig tre stycken för jag visste att jag behövde energin.
jag var inte alls speciellt trött den här gången efter förlossningen så som jag var med Elwira, men det berodde nog på att jag inte hade lika kraftigt värkarbete som då.
Så jag var uppe på benen direkt och bytte om till vanliga kläder lite snabbt, istället för att ha på mig den där vita sjukhus-morgonrocken som jag fick ha under förlossningen.
Barnmorskorna skrattade åt mig och sa att det såg ut som vi precis kommit, bara för att jag bytt om till vanliga kläder :-)
Efter jag bytt om pratade vi en stund med barnmorskorna som hjälpt till som var jättebra och stöttande även den här förlossningen och de gratulerade oss och berömde mig för att ha varit så duktig och vi tackade för den fina hjälpen. 
Min förlossning var en oroligt POSITIV upplevelse och det är en fantastisk upplevelse att föda barn.
Att hela tiden tänka positivt och jobba tillsammans med kroppen och inte mot den är dock det viktigaste, att kunna lite på sin kropp samt att andas. Det är iallafall det som varit det viktigaste under mina två förlossningar.
 
Sedan lämnade vi BB och vidare till BB- hotellet där jag och M tillbringade flera timmar åt att bara mysa och studera vår nya lilla mästervärk.
Väl hemma visade vi upp lillebror för Elwira när han satt i bilbarnstolen och hon var väldigt nyfiken på honom och klappade honom försiktigt på pannan, så sött! Hon är fortfarande väldigt nyfiken på honom men dock väldigt varsam.
Kommer bli extra kul eftersom Ludwig kom ganska tätt efter Elwira så jag tror de kommer få extra mycket glädje av varandra i framtiden.

Jag är så tacksam över att vi fått ännu en underbar liten individ till våran familj och att Elwira har fått ett syskon!
Kärleken till mina fina två små kommer aldrig bli en bristvara för kärleken jag känner för mina barn är oändlig.

Jag är även så lycklig över att ha världens finaste Marcus vid min sida som är så fin med barnen och utan han vid hade jag nog inte kunnat njuta lika mycket av den här småbarns tiden.
 Jag är glad att jag får dela allt med han, både på gott och ont och i ur och skur =) Elwira & Ludwig är det bästa vi gjort.

Nu är jag en dubbelt så STOLT mor med två småbarn. Jag älskar er tre; Marcus, Elwira & Ludwig för ni är det bästa som någonsin hänt mig- tack för att ni finns!
    

Underbar känsla att få upp min lille kille på bröstet!

Marcus & Ludwig bara minuter gammal 

Elwira träffar Ludwig för första gången hemma

De första dagarna är lite extra magiska, här är en bild på Marcus & ELwira på BB den 6 Maj 2008, dagen hon föddes




Första träffen med Ludwig

Idag fick mormor & morfar träffa Ludwig för första gången och idag blev han en vecka gammal.
När de kom innanför dörren så ägnade dom först all uppmärksamhet åt Elwira innan de kikade på lilleman, det tyckte jag var bra och pedagogiskt gjort för Elwiras skull.

De var även ute på en långpromenad med Elwira och det tyckte hon om, hon älskar ju att vara utomhus.
Var väldigt tyst här hemma när de var borta och Ludwig somnade strax efteråt- konstig känsla faktiskt men jag passade på att vila en stund i soffan så det var rätt skönt.

Det har varit en skön dag idag då allt bara flutit på och jag har redan duschat och gjort mig klar för kvällen och Elwira sover nu så det blir mys i soffan med lilleman och förmodligen en bra rulle att kika på tillsammans med M. Skönt avslut på en skön kväll!



Morfar håller i Ludwig

Lillemans fot!

Ludwig blev en vecka gammal idag!

Elwira, våran älskade prinsessa somnade på två röda efter långpromenaden med mormor & morfar på eftermiddagen

Enkelt & vackert

Det enkla är oftast det snyggaste och jag älskar pärörhängen och använder det nästan dagligen. Jag växlar mellan riktiga pärlor och budgetvarianter från exempelvis gina tricot.
dessa pärlörhängen med silverkrokar ser verkligen jättefina ut och kostar inte en förmögenhet.
Halsbandet är också riktigt fint men inte så aktuellt för mig just nu som helammar. Armbandet är av "seashell pärlor (krossade snäckskal doppad i pärlemor)" är så sött. Märket heter maloa

Accessora

Sova själv

Just nu är mormor & morfar här på besök och pappa hade med sig sin goda köttsoppa, med extra mycket kött i som även våran matglada Elwira inte fick nog av, så gott och höstigt med soppa.
Soppor ska jag bli bättre på att göra själv, det är ju faktiskt inte så svårt.

Mormor och morfar tog med Elwira på promenad för en stund sedan och det är jättefint väder ute så de blir nog borta ett tag. Jag valde att stanna inomhus, är för lat för att gå ut idag :) Så nu är jag och M själva här hemma med Ludwig som har somnat. Väldigt tyst är det här nu men snart vaknar nog lilleman för mat igen, ofta vill han äta så hans vikt går nog åt rätt håll iallafall =) På måndag ska vi på första BVC besöket och det ska bli intressant att se hur mycket han gått upp.

Igår kväll la jag honom för att prova om han ville sova i spjälsängen i natt och det gick jättebra (andas ut) för de första nätterna så ville han inte sova själv och han satt nästan som klister vid mitt bröst och ville bli ammad non stop så han har fått sova brevid mig fram tills igår.
Elwira som i sin spjälsäng från dag ett men Ludwig har altså börjat dag 6, så det är bra det med såklart, huvudsaken är att han vänjer sig fort att sova själv för jag sov inte alls lika bra med han i sängen. 
Jag kan gärna ligga och mysa med honom en stund innan sovdags men att ligga brevid den lilla kroppen gjorde att jag inte helt kunde slappna av för att vara rädd att rulla över honom, eller att han blev för varm osv även M tyckte inte heller om det.
Så i natt har jag verkligen kunnat sova som en stock, och varit uppe tre gånger och ammat men efter varje gång somnade han om direkt- SKÖNT för sömnen är så viktig. 



 

Mera bullar

Igår fick både Elwira & Ludwig och även jag (!) fina presenter av syster T. TUSEN TACK! En av gåvorna hon hade med sig var den här söta filten med bullar på från Sobea. Elwira har denna med rosa bas. Jättesöta tycker jag!
Lilleman ligger just nu i soffan på sin filt och är på väg att somna, eler han har hunnit somna nu ser jag medans jag skrev dessa rader =)



Ludwig har okcså fått en bull filt från Sobea

Lilleman är någon sekund bort att somna. Plagg från p.o.p från topp till tå

Väga sig?

Kom på en sak när jag fick den vanliga standard frågan, hur mycket jag gick upp när jag väntat Ludwig, och jag har faktiskt ingen aning för jag fick bara väga mig en gång- vid in vägningen.
Jag tror jag gick upp ungefär lika många kilon som när jag väntade Elwira även denna graviditet. Det är lite konstigt egentligen att folk oftare undrar hur mycket man gick upp än att exempelvis fråga hur man mådde under graviditeten.
Huvudsaken är väl att man känner att man mår bra,har koll på sina värden, äter bra samt följer kurvan med magen.
Egentligen har man väl ingen nytta av att veta sin vikt om man är frisk och mår bra? men det verkar vara olika från barnmorska till barnmorska, för vissa får tydligen väga sig vid varje besök?
Pratade men en av mina bästa kompisar häromdagen som nu väntar sitt första barn och hon sa att hon måste väga sig vid varje besök hos barnmorskan. Varför detta?

Jag tror det är bättre för de flesta att inte veta, iallafall gällande vissa (många) som oroar sig för sina kilon och blir onödigt fixerade vid den.
Jag tycker det är bättre att kolla sig i spegeln hur man faktiskt ser ut och granska den mat man köper hem istället för att stirra sig blind på en våg.
Jag äger ingen våg och ser ingen anledning till att skaffa en, jag har ju en spegel att titta i.  Något jag längtar efter att få se i framtiden i min spegel är lite snygga muskler på min mamma kropp :-)


Varma fossingar

Det är inte bara jag som är frusen om fötterna här hemma nu även Elwira är kall om fossingarna ibland och precis som jag kallast nu på morgonen.
 Dessa uggs liknande fick vi i present av farmor i två olika storlekar och nu har vi plockat fram den större storleken. varma och goa i äkta fårskinn och de får faktiskt sitta på fossingarna på Elwira utan att hon drar av sig dom så hon känner nog att de värmer skönt =)

Fina små trollisar

Syster T & Viggo var här idag och hälsade på och våra små röjde runt här hemma och busade. Elwira tyckte det var kul att Viggo var här på besök och Viggo själv tyckte att det var en stor fest =)
De var så söta när de lekte tillsammans här hemma idag.

Det ser ut som Elwira vill ge Viggo en hjälpande hand så han kan stå utan att hålla i sig här :-) och Elwira har satt på sig gummistövlarna, hon gillar att klampa omkring i dom inomhus

Viggo fick ha ett hårspänne i hans lockar idag

Hallå kvällen!

Internet/blogg.se har varit supersegt hela dagen och jag har inte kunnat ladda  upp några bilder, supertrist!
får se om bilderna vill laddas upp, så blir det något mer inlägg här ikväll.

Har varit en ganska busy day med full rull med två små här hemma dock två snälla sådana men visst tar det lite mer på krafterna men det är dubbelt så roligt med två små här hemma nu =)

Har även haft syster T & Viggo på besök idag och Elwira och Viggo verkar trivas jättebra i varandras sällskap och Elwira är snäll emot han, han har ju lite mindre än han så det är bra att hon inte är hårdhänt exempelvis.
alltid lika kul när dom är här, men tiden rinner iväg så fort-för fort.

Elwira sover nu och nu väntar jag på Idol och ska ladda upp med något smaskigt i soffan och bara mysa med våran fortfarande så färska lilla bebis- Ludwig. älskar att titta på han och smeka han på hans underbart mjuka hår! och finns det något mysigare än att ha en liten bebis sovandes på bröstet? en otroligt lugnande och härlig känsla.

trevlig helg!







Pussar lillebror

Dagarna flyter på bra här hemma och det går bra med Elwira och lilleman. Elwira har börjat gå fram och pussa lillebror titt som tätt och det är så gulligt när hon gör det bara sådär spontant!
hon kommer bli en perfekt stora syster för hon är så trygg och lugn i sig själv, men massor energi men på ett positivt sätt. hon kommr nog lära lillebror en hel del när han blir lite äldre och en hel del bus också förstårs.

jag har nyss passat på att duschat och dragit på mig en amningstopp och mysbyxor. har bytt till pyjamas på Ludwig också. nu väntar någon timmes mys och amning i soffan innan jag tar med honom in i vårt sovrum och går och lägger oss för natten.

ha en fortsatt trevlig kväll önskar jag er!

jag och Ludwig just nu. 5 dagar gammal är han idag

091008

Här kör vi en dagens igen då =) Jag har bott i mina slitna baggy jeans sedan dagarna på BB så idag var det skönt att sätta på sig ett par tighta stuprör igen

Oversize tröja- H&M
Amningslinne under- H&M
Jeans- True religion
Over knee stövlar- La redoute
Skinnjacka- BZR

Baby Dr Martens

Asos har många fin fina barnskor och de tuffaste som jag tycker är stencoola är desa små rosa från Dr martens!
De finns även i lila och blått men jag gillar såklart dessa babyrosa bäst. Storlekarna börjar dock från 2 års åldern och uppåt. Skulle vara supersnygga till den lilla tjejen med jeans/tights och en söt tunika och tuffare jacka till.




fjädrer & rosett

brukar alltid spana in hårspännen på h&M:s barnavdelning för att se om de fått in några nya som passar elwira, men det hade inga nya jag gillade. istället blev det hårspännen till mig själv fast från damavdelningen.
köpte bland annat dessa fina svarta rosetter och en svart fjäder.
lite speviellt med en fjäder, men fin i håret faktiskt, ska bara komma på hur jag fäster den snyggast

Kivisar

Plockade fram två grå kivi lyktor från Ittala nyligen som sett lite ensamma ut så idag när jag var på stan gjorde jag ett besök på Cervera och köpte fyra stycken i klarglas och en frostad lykta.
 
Älskar dessa lyktor och jag tycker det är så snyggt att ha dessa i klarglas som bas och sedan addera med någon färg.
De rosa lyktorna som jag spanat på för längesedan var dock slut men jag ska ta och börja samla på dessa nu.
Såg att dessa fanns i en större variant, så fin!

Köpte dessa idag på cervera. Har nu pillat bort de små röda lapparna som sitter på, hade bara inte gjort det på alla när jag tog bilden förut.


Elwira & Ludwig

Det tog några dagar för oss att besluta oss för vad vår lille kille skulle heta. Hans namn kom upp rätt fort och nu har vi hunnit "smaka" på det ordentligt och beslutat oss för att han ska heta Ludwig. Med W för att matcha Elwira, och så är det dessutom lika många bokstäver- snyggt tycker vi.

Det är ju ett stort beslut att välja namn och jag ville inte ha ett supervanligt namn men heller inte jättevanligt. Namnet fick heller inte vara för "osvenskt" eller ha få bokstäver så jag och M van väldigt enade.
Tycker inte om namn som låter för "barnsliga" som kan passa bra på ett litet barn, men namnet ska ju även passa i vuxen ålder.

Här nyammad och somnade sött i min famn

Elwira spanar på lille Ludwig som ibland får sitta i sin bilstol i väntan på att vi får tillbaka babysittern som är utlånad, men bilstolen fungerar utmärkt för tillfället =)  

Det går åt extra energi

Nu när jag ammar igen så har jag börjar bli extra hungrig, det blev jag sist också men det går ju åt mer energi då, känns som det går ännu mer än av att vara gravid.
 Jag äter mycket mat i vanliga fall men när jag ammar så börjar jag äta som en mindre häst. Det är lite små farligt att ha för mycket godsaker hemma för då slukar jag allt på en och samma gång.

Ska försöka fortsätta köra mitt race med enbart sötsaker på helgerna, fungerade ganska bra när jag var gravid och jag tror det är bättre för lillkillen om han slipper en massa onödiga ämnen i bröstmjölken.
M:s föräldrar var här i förrgår och hade med sig massa god frukt som M gjorde iordning en fruktsallad som han serverade mig i soffan när jag satt och ammade förut- vardagslyx med sådan service :-)
"fiskade" dock men en liiiten påse ahlgrens bilar, men bättre än en hel stor eller hur ;-)

Nätmelon, äpple, färsk ananas, kiwi, päron, plommon, cashewnötter, apelsin

Ingen tar någon annans plats

Jag njuter i fulla drag av min lille kille här hemma som vi nog är 99% säkra på vad han ska heta, jag skriver det ikväll =) 
Det är helt fantastiskt hur dom här små varelserna kan ge så mycket kärlek utan att veta om det själva =)
Lillkillen verkar vara en rätt belåten liten kille och äter och sover bra så allting rullar på och det är bara att för mig att ta vara på varje sekund.
Elwira är fortfarande väldigt nyfiken på lillkillen men jag tror det går ganska fort för henne att vänja sig helt vid honom. igår när lillkillen började gråta fick Elwira också tårar i ögonen, det har jag aldrig sett förut!
Det är många barn som kan börja gråta på förskolan om något annat barn börjar gråta, men aldrig Elwira.
Ibland när han börjar gny efter mat så går Elwira genast till han, och är väldigt uppmärksam på han, det är jättesött tycker jag, att hon har koll på honom på ett bra sätt.
idag fick lilleman dessutom helt plötsligt en spontan puss i pannan av elwira när jag ammade, tror ni mitt hjärta smälte då eller!

När jag ammar vill hon gärna sitta med i soffan och jag försöker vara så uppmärksam mot henne som det vara går då, för jag vill absolut inte att hon ska känna sig bortglömd för det är hon absolut inte. Både jag och M försöker ägna ännu mera tid åt henne och hon har inte visat några tendenser på svartsjuka så jag tror hon märker att lillebror inte är här för att ta hennes plats, för det kommer han aldrig göra.
Han är bara en till familjemedlem som kommer få precis lika mycket kärlek som hon, det är vårat "mål" att de bägge ska känna sig precis lika mycket älskade för det är just vad dom är. 
Känns underbart att få vara mamma till två underbara barn, en prins och en prinsessa, kan inte kännas bättre! Jätteroligt att nu ha en av varje.


6 oktober

Idag var lillkillens BF- datum men han valde att titta ut tre dagar "tidigare" den 6.e istället och som jag längtat efter att få träffa den lille! kan fortfarande inte riktigt förstå att han faktiskt är här :-)
Klippte bort våra BB- armband i dag, hade inte tänkt på att göra det tidigare- sparas ska de såklart.

Tog en bild strax innan jag klippte bort våra bb armband idag

hej på er!

Flowers

Det är underbart att vakna upp tillsammans med lillkillen och ligga och sniffa på honom länge och väl. sedan vaknar våran andra skatt från rummet intill och så är morgonen i gång, mysungar!
fast Elwira är inte någon som gärna vill ligga och mysa i sängen längre så jag passar på att göra det med lillkillen istället som inte protesterar som hon ;-)

Var även härligt att vakna upp och kikade lite extra idag på alla vackra blommor vi fått, känns lyxigt att ha så många fina här hemma just nu. Tusen tack igen!

Orkidéer tröttnar jag aldrig på, en given favorit blomma


Underbar höstbukett med härliga solrosor!

Klassiska röda rosor, alltid lika vackert

Lillebror är hemma!

Även denna natt gick bra med lillkillen, fast han ville inte alls sova i den kalla genomskinliga plastbaljan så han har fått sussa brevid mig i natt och det har gått bra. har liggammat på natten och på så vis så känner jag mig ut vilad i dag.
Minns när jag satt upp och ammade Elwira på nätterna och det blev jag riktigt trött av.Det är en en riktig liten snuttare vi fått och jag tycker det är såå mysigt och han är så duktig så, det är fantastiskt att många små bara tar tag direkt och vet precis hur dom ska göra.

En till härlig sak att få uppleva allt det här en gång till är att jag känner att jag har full koll på läget och nu känner jag verkligen att jag kan njuta av var sekund på ett helt annat sätt än förra gången då allt var nytt. Nu är jag ju lite av en "expert" på området :-) jag behöver inte fråga om minsta rörelse eller händelse nu, även M känner nog detsamma. Även om vi var rätt lugna och coola sist, då är vi lugnet själv denna gång om man säger så.

Idag åkte vi hem från BB strax inna lunchtid och alla kontroller har gått jättebra och lillkillen har perfekt hörsel och såg så fin ut så som barnläkaren. Skönt att vi är klara med alla kontroller och att bara vara hemma och mysa nu.
Lillkillen somnade i bilen på väg hem från BB och fortsatte sussa en stund när jag la upp honom på soffan här hemma. Det är så mysigt att ha en liten här hemma som bara ligger och ser söt ut utan att veta att han knappt existerar ;-) Äter, sover och gör nr 1 och 2, det är livet det =)
Hittils har han verkat vara en riktigt nöjd liten gosse förutom när han har gjort nr 2 och vi byter blöja, då skriker han och vill inte alls vara med på noterna, vilken är förståligt.

Jag somnade en timme med lillen i soffan, så mysigt att ligga och andas in bebisdoften och sova ihop! det är något jag verkligen längtat till, och få mysa och gosa med honom hur mycket som helst utan några som helst protester, helt underbart.

M gick sedan och hämtade Elwira som fått vara på förskolan idag igen och gissa om jag hade längtat till henne! jag sprang till hallen när jag hörde henne och M på väg i trapphuset och gissa om det var en glad Elwira som fick träffa sin mamma =)
Lillkillen hade jag satt i bilstolen ute i vardagsrummet strax innan de kom, för jag tänkte att det skulle vara ett bra sätt att visa upp hennes lille bror på.
Ville inte ha han i famnen samtidigt som Elwira kom hem från förskolan och samtidigt inte träffat mig på två hela nätter.
Så först fick jag äntligen tillfälle att krama och prata med min lilla tjej och fika lite extra i köket. Oj så stor och tung hon känns nu när man jämför med bebisen, som en mindre jätte =) var ju egentligen inte längesedan Elwira var så liten, de små växer verkligen så fort.
 Sedan gick vi spända och förväntansfulla ut till vardagsrummet och visade upp hennes lille bror.
Här i V-ås är det besöksförbud pga svininfluensan som härjar så det är därför jag inte kunnat fått träffa Elwira tidigare när jag varit på BB.
Det var med extra stora ögon och förvånad min som hon spanade in honom och var väldigt varsam och klappade hans små fötter och händer och granskade honom länge och väl och skrattade lite åt han när han sprattlade till.
Hon tittade undrande på oss och visste nog inte hur hon skulle bete sig först och undrade nog vem den där lill killen var.  Väldigt söt var hon när hon satte sig på huk och kikade på han =)

Nu hör jag små ljud här några meter ifrån mig så det nu är det förmodligen dags för mat & gos igen men jag hann skriva ihop dagen här iallafall =)

Kram till er alla underbara människor därute och tack för kommentarer, jag ska hinna ikapp och svara någon dag också när tillfälle ges. Men mina fina härhemma går så klart före allt

Redo för hemfärd i bilbarnsstolen =)

Precis hemkommen och ligger i soffan på mysfilten från minimink

Första mötet med lille bror och tittar & pekar på honom

´
Inspekterar...

och tittar lite närmare =)







Frysa ögonblicket

Tiden rusar fram och idag blev lill killen vår en dag gammal :-) det är en matglad liten kille vi har som inte gärna släpper taget om mammas bröst. amningen har fungerat direkt från första stund när han kom upp på bröstet mitt och det känns verkligen jätteskönt att det fungerar även denna gång.
den här bebistiden är så otroligt mysig och jag blir aldrig mätt på att titta in i hans fina ögon och sniffa på hans hud, bebisdoft är den absolut bästa doften! till och med hans små fisar luktar gott tycker jag, hihi!
jag mår som en prinsessa här med min lille prins och i bland önskar jag att man kunde frysa ögonblicket...
Jag njuter i fulla drag för tiden går så fort och det gäller att försöka ta vara på varje sekund.
Det är så spännande att nu ha fått börja lära känna denna lilla kille! och det är så roligt och spännande att nu ha en av varje kön =)  Kärlek

lill prinsen blev en dag i dag!

bullar i ugnen & en annan bulle på väg ut!

En stund innan Idol startade på tv:n i Fredags fick jag ett ryck och satte igång med bull-bak & kladdkakemuffins, trots att jag hade värkar, men de hade jag ju vant mig vid vid det tillfället eftersom jag hade värkar i flera kvälllar i rad innan lill-killen kom =)
 Så jag bakade bullar och muffins och kikade på idol och hade värkar mellan varven med andra ord.
det är ju föressen kanelbullens dag i dag, men mina bullar får vänta lite till med att bli uppätna, tills jag kommer hem från bb dvs.

när jag bakat klart och idol var slut tog jag en lång dusch och gick sedan och la mig och fick lite sömn innan värkarna börja komma tätare och det inte gick att sova längre. en liten förlossnings berättelse ska jag skriva, så det kommer en fortsättning :)

goda blev dom!

Välkommen till världen våran son!

Idag den 3 Oktober födde jag en son klockan 9.51 valde han att komma ut och vägde 3410g och var 51 cm lång.
Den här dagen och dagen då Elwira föddes är de två absolut bästa dagarna i mitt liv!
Välmående och fin är våran prins som jag inte kan sluta lukta på, han är oemotståndlig och jag kan inte sluta titta på honom. Att mitt hjärta faktiskt rymmer fler fick jag svar på idag :-) jag älskar dig, min lilla kille!
Tusen tack för alla gratulationer som vi fått!Vi alla fyra mår bra och allt har gått bra.

Barn är det vackraste som finns och jag är så otroligt tacksam och  stolt över att ännu en gång få en fantastisk liten varelse tillsammans med fina M. Känslorna svämmar över och jag sitter nu med gråten i halsen för allt är så galet underbart, som att leva i en saga fast på riktigt, jag måste nypa mig i armen mellan varven.

Jag och M är på BB-hotellet nu och den enda som fattas mig nu är min lilla Elwira...men jag vill att bebisen ska få samma start som Elwira fick och vill vara kvar här tills alla prover mm är klara så vi sedan kan mysa alla fyra hemma i lugn och ro. Även om jag saknar henne extremt mycket nu och inte ens får träffa henne här pga svininfluensan så tror jag att det är bäst för alla parter att vi stannar tills allt är klart här på BB, och M har varit iväg och varit med henne idag så hon åtminstone fått träffat en av oss idag. Jag måste göra det som känns bäst även fast det är lite jobbigt för mig, mer för mig än för henne tror jag faktiskt, hon är ju inte så stor även om hon känns så mycket större nu när man jämför mot lill-prinsen =)

- Barn är den finaste gåvan och Jag är så lycklig -KÄRLEK

Våran lilla prins uppe på mitt bröst bara sekunder efter han föddes, jag bara skrattade & grät!

Hello baby boy!

Nära nu tror jag

Hej mitt i natten!

gick och la mig runt elva ikväll och tänkte att jag skulle få mig lite sömn trots värkar som har pågått sedan i går morse till och från.
Har vaknat ett antal gånger, ungefär varje halvtimme nästan av värkar som inte av tagit. Nu kan jag inte försöka sussa längre och nyss gick min slempropp. Den gick 2 eller tre dagar innan Elwira kom, men då hade jag aldrig förvärkar som nu så jag tror det börjar bli dags nu!
Har nyss pratat med en barnmorska som var snäll och sa att jag fick välja och känna efter själv om jag ska åka upp nu.
M har jag väckt och jag ska nog ta och klä på mig och så får vi åka iväg, måste bara veta hur vi ska göra, vi kan ju inte lämna Elwira. Farmor & farfar är dom som bor närmst som kan ställa upp och komma hit och ta hand om lillan, så det löser sig.

Frågan är bara om jag ska åka upp nu eller avvakta lite... ska nog klä på mig och göra mig redo i säkerhetsskull nu, så får vi se hur jag känner mig- än så länge känns det rätt coolt....men nu känns det inte långt bort!

Fortsättning följer....

Thelma

Bloggade om den här kilklacks varianten för ett tag sedan men dessa som är en annan variant av modellen "Thelma" från vagabond ÄR snäppet snyggare enligt mig. i kalvskinn och silverspännen och guld dragkedja, jag ska bo i dessa i höst/vinter! PERFEKTA vardagsskon i mina ögon. Jag längtar tills de kommer flytta in

Som på café, fast hemma

Var inte alls sugen att ställa mig och laga lunch till mig själv här hemma när jag kom hem till en tom lägenhet efter frissan.
M hade lyckligtvis tagit med paj från deras butik som jag hittade i frysen, till det slängde jag ihop en snabb sallad så det gick på bara någon minut-perfekt! (la även i gurka & tomat som jag kom på att jag missat ha i efter bilden togs ;)
Blev lite som på café´fast hemma =)

Frissan innan BB

Kom nyligen hem efter några timmar i frisörstolen och jag har lagt i mörkare slingor samt klippt mig.
Jag är SUPER nöjd med min nya hårfärg, och det blev mörkare precis som jag ville men inte för mörkt. Känner mig höst- fräsch i håret nu =)
Är så glad att jag hunnit med det här efterlängtade frisör besöket innan bebisen anländer, jag vet vilket i landsproblem va! "måste-hinna-gå-till-frissan-innan-jag-föder-barn" haha!
Men första tiden känner man sig ju inte direkt superfräsch och då gör det faktiskt mycket att åtminstone se lite normal ut i håret. Kommer förmodligen varken ha speciellt mycket tid eller ork med frisörbesök på ett tag, så idag njöt jag lite extra =) Och att få känna sig lite fräschare i håret igen piggar iallafall upp mig och mitt humör- minst sagt. Fick lite extra krafter direkt, fast jag har sovit ganska dåligt i natt när bebis har busat med mig




091002

Är precis hemkommen från frissan och har blivit nyslingad och klippt till hösten, underbart! Och såhär ser jag ut idag, höggravid med värkar som kommer och går!

Kan inte knäppa mina egna jackor just nu så det är perfekt att kunna låna M:s jackor. Tänker ju inte precis köpa en ny jacka när det nu är bara 4 dagar kvar till bf...
Och M har en mängd snygga jackor, så det är bara att välja och vraka ;-)

Tunika+ kofta- Vero Moda
Tights- Gina tricot
Jacka- (lånad av M)- Elvine
Boots- Wedins

vargen kommer? & stulen tvätt

Godmorgon!

I natt har jag vaknat upp av förvärkar men jag reagerar knappt längre nu, för nu har jag haft förverkar varja kväll i flera dagar så det blir lite utav "vargen kommer" effekten nu. men att vakna upp av värkarna, det har aldrig hänt förut så det börjar kanske närma sig nu =) spännande!

Igår föressten så slängde jag in två maskiner med  tvätt och när jag skulle hämta kläderna som låg i torktumlaren + de som var i maskinen så var de borta, stulna! aldrig varit med om liknande, vem f*n tar någon annans tvätt med bland annat ett barns kläder?!
Tvättade nästan alla Elwiras mössor, förutom en som tur var, annars hade hon inte kunnat gå till förskolan idag innan stan öppnat och jag skulle behövt köpa en ny- så onödigt.
Var andra fina plagg som var med där i tvätten som jag kommer sakna, åh att det ska finnas idioter till allt.

Nu ska jag äta frulle och hålla mig borta från tvättstugan så länge det går...

Snart är tanken att jag ska komma iväg på ett efterlängtat frisörbesök och just under de timmarna jag sitter i stolen får jag hoppas på att bebis är kvar där inne! 
 För det här kommer bli mitt sista frisörbesök på ett väldigt bra tag har jag en känsla av, jag vet ju hur det var förra gången, det är inte det lättaste att komma iväg med en ammande bebis.

Ha en riktigt härlig Fredag!



1 oktober & nedräkning!

Att det redan har hunnit bli den 1:a Oktober är helt ofattbart! jag tyckte det var nyligen jag för andra gången stirrade med stora ögon på det där plusset på stickan och jag och M satt vid matbordet och gapade, skrattade och pratade för fullt om framtiden. Planen var att vi ville ha en bebis till tätt, och plusset kom snabbt och det var ju vad vi hoppas på men när det väl händer så blev vi ändå chockade av glädjen, var det sant? att vi skulle få gå igenom allting en gång till var tankarna, ofattbart och underbart!

Nu har verkligen nedräkningen börjat och det är bara fem dagar kvar till BF! 6 oktober, på Tisdag nästa vecka är det beräknat till så med andra ord kan bebis titta ut när somhelst- spänningen är oliiidlig :-)
Jag tycker det är minst lika härligt att bära på barn nummer två men lite annorlunda har det känts den här gången. När jag jämför den här graviditeten med förra så är skillnaden att nu har jag känt mig mer "tryggt medveten" om vad som komma skall, även om man aldrig exakt kan veta hur graviditeten och förlossningen blir.
Med Elwira var jag även då väldigt lugn under hela graviditeten och förlossningen med för den delen men kände mig mer " tryggt omedveten" om vad som väntade.
Bara för att man varit med om en graviditet tidigare så behöver man ju inte känna sig likadan mentalt som första.
Under den här graviditeten har jag tänkt mycket på förlossningen, när jag väntade Elwira så hade jag ju inget att 2jämföra" mig med som jag har nu och det känns både bra men samtidigt pirrigt!
Elwiras förlossning gick otroligt bra och jag kände att jag "var med" hela tiden utan att det gick för fort och aldrig någonsin har jag varit så lugn och fokuserad som då.

Jag är helt  inställt på att förlossningen kommer gå minst lika bra som sist och jag har fullt förtroende för barnmorskorna här i V-ås och jag längtar verkligen nu tills allt ska dra igång! och jag undrar hur det börjar denna gång?
Sist gick "slemproppen" som det så trevligt kallas någon dag innan bf och sedan satte förlossningen igång med verkar hemma och vattnet gick väl på BB.

De var verkligen underbara sist och de ville ju att jag skulle säga till dom som förlöste mig om det skulle komma en 2.a i framtiden, för då ville de vara med en gång till :-) det var kul att höra och jag kan förstå dom eftersom de har ett sådant yrke som det måste vara extra kul när allt bara flyter utan problem.
De frågade om jag hade gått någon förberedelse kurs innan eftersom jag andades så bra och kunde slappna av, men det hade jag inte gjort, allt kom bara helt naturligt på något vis, jag lyssnade och litade på min kropp och ont gjorde det så klart, men inte värre än vad man klarar av. Lustgasen var min "psykologiska" vän som M stod redo med när han såg att en värk var på G, han var dessutom lugn och cool och det betydde mycket.

Att vara barnmorska måste verkligen vara ett helt fantastiskt jobb och vilken tur att de finns! fast det är just nu brist på dom, iallafall här i v-ås hörde jag på nyheterna härom dagen.

Just nu laddar jag med extra mycket mat, sömn och vila om dagarna. Och det viktigaste av allt- kärlek och mys med Elwira och M så klart.
Jag tycker det är skönt att passa på att sova någon timme eller två när Elwira är på förskolan. Jag sover aldrig vanligtvis på dagarna men det är kroppen som styr och jag försöker lyda.

Är så taggad och förväntansfull nu inför förlossningen och sedan det bästa när vi kommer fram till "målet" att få träffa våran skatt nr 2! Graviditeten har gått så fort och nu är vi så nära, det är offattbart och så pirrigt!


Vinterboots från Ralph Lauren

Jag är ett stort fan av Ralph Laurens barnkläder för det finns så mycket fint till både killar & tjejer. Deras skor är ur söta och hittade dessa vinter boots hos Brandos. Både riktigt snygga & verkar mycket praktiska.
de rosa är ju bara för läckra! men de svarta är riktigt snygga de också och passar både en liten tjej eller kille



Bilder: Brandos

Supernöjda fröknar

Fick bland annat höra idag av fröknarna på förskolan att de tyckte Elwiras kängor som hon har där på förskolan är såå bra och hur nöjda de var med dom :-) De finns just nu på rea här men just nu bara i stl 20 & 21 kvar, ett bra tips till någon kanske? Gore tex is the shit, med ullstrumpa i.

Jag tycker det är bra att fröknarna har koll på barnens kläder och kommenterar till oss föräldrar vad dom tycker är bra och dåligt, de som är ute så mycket måste ju verkligen ha koll på att barnen är bra klädda och när de ibland kommer med lite extra tips och råd blir jag jätteglad, är nog fler än jag som uppskattar det.
Det är tur att jag tycker det är kul med kläder och skor för det är en ganska stor uppsättning med kläder och extra om byten som behövs där.
Bra material & kvalité är så viktigt, min "mardröm" är att hon skulle komma hem med frusna små fötter eller kläder som läckt in fukt!

Laddar med järn

Idag har jag ätit blodpudding till lunch och jag tycker det är riktigt gott! men alla håller kanske inte med om det.
Mitt järnvärde var bra hos barnmorskan tidigare i veckan men jag fortsätter med mina järntabletter och tänka på järnvärdet like extra iallafall för att ladda depåerna. superkrafterna behövs till förlossningen, så man får ladde som en indrottsman :-)
M Äter inte blodpudding, men han säger att det är för att han äter ju inge lingonsylt (han har diabetes) så jag förstår honom faktiskt, men idag var han inte hemma vid lunch så då passade jag på att göra iordning det till mig själv istället.
Utan lingonsylt till skulle inte jag heller tycka det var lika gott. Själv äter jag alltid vitkålssallad med dressing på och dricker alltid juice till, för att c-vitamin ökar järnupptaget sägs det.
Pressade även egen apelsinjuice idag, så underbart gott till!


      © Maria Risto