{ ETT GOTT SKRATT }

Ett gott skratt förlänger livet och Ludwig är mästare på att skratta :-)
Barnskratt är så äkta, så härligt och går rakt in i hjärtat mitt.

Bilderna tog jag i helgen (tror jag) men just nu ser han inte riktigt lika pigg ut på ögonen då lille skatten fått ögoninflammation :(

Nu hoppar jag in i duschen och kryper i mjukisar och ser på någon rolig film med lite kex, ost och frukt. Har varit en såndär regnig dag till och från idag min energi har försvinner en smula och huvudvärken kommer smygande när det är väderomställningar så jag behöver att bara få hänga i soffan ikväll under en stor filt, någon som händer rätt sällan så det ska bli skönt och uppiggande :)

Hoppas du har en fin kväll!

" Ett gott skratt förlänger livet " :)


{ DET ÄR FRÅGAN }

Godkväll! ja vääldigt sent blev det visst nu.
Sitter just nu och funderar på om man kanske skulle skaffa instagram som många kör med numera.
Kan va skoj med lite mer "i farten bilder"? Skulle kanske skaffa Facebook när jag ändå är i farten ... men vet inte om jag har lust med det sista, är ju nöjd med enbart blogg. 
 Prova kan jag ju alltid göra.
Hmmm...får nog sova dessa viktiga ting ;)
NATTI!

Avslutar dagen med att le åt bilden på söta lilla Elsa som chillade i skuggan idag.
Kanske jag bara skulle vara lite mer som Elsa och inte bry sig om sociala medier alls :)

{ CUT OUT DETAIL & FISHBONE BRAID }

Japp, jag kör två egopics på raken här. Bjussar på en suddig sådan för att visa framsidan ;-) Gillade min klänning och första gången jag har en klänning med cut out detail som var det jag fastnade för när jag hittade långklänningen.
Körde liten fläta i luggen som fortsatte baktill och fästes runt en fiskbensfläta som jag fick hjälp av Josephine och Julia med :-)

Önskar en fortsatt fin dag och hoppas solen strålar hos er också!

KRAM


{ MIN BRÖLLOPS OUTFIT }

Såhär såg jag ut på bröllopet senast. Jag skrattar lite när jag tänker tillbaka när vi skulle ta bilderna typ 01 på natten. 
 Verkligen inte det bästa ljuset, ovana vänner som fotade med min systemkamera, bubbel i kroppen och massor skratt, hihi ;-)
 Vad skoj vi hade och det var ett fantastiskt bröllop.
Denna bild är den enda som inte blev suddig på mig :-)


Min långklänning :-) Den har även "cut out detail" framtill


{ MINNETONKAS }

I morgon ska jag hämta mina Minnetonkas som jag suktat efter länge nu. Hoppas, hoppas dom kommer passa!

Gäääsp! Hoppar nog strax i säng här och krypa ner i nytvättade och soltorkade sängkläder, lovely!
Kollade på ESC igår och blev såå glad när Loreen vann! Jag hade tippat på att hon skulle vinna alltihopa sedan första gången jag hörde låten! Dessutom första gången eller kanske för första gången någonsin jag blev lite insatt i det hela på allvar :-)  Skoj och bra med eurovision för Sverige 2013

KRAM och en extra kram till alla mammor på mors dag!



{ NYGRÄDDADE VÅFFLOR UTOMHUS }

Jag älskar att grädda våfflor och pannkakor utomhus och igår var det en såndär riktigt varm och härlig sommardag då det inte fanns så mycket lust till att gå in och fixa lunch inomhus när termometern visade över 25 grader så jag plockade fram våffeljärnet och blandade snabbt ihop en våffelsmet och gräddade våfflor utomhus. Inte bästa lunchen kanske, men ibland så.  Man kan ju göra matigare tillbehör till men jag tycker det är godast med sött till just våfflor :)

Våra två små hjälpte till att duka fint och plockade blommor och det är så mysigt att se teamwork.
Hur lyckat som helst och det är skönt att slippa osen och värmen som blir av järnet.  


Så enkelt & uppskattat! Barnen älskar äta utomhus och igår åt vi alla måltider ute, mys mys!

Elwira och Ludwig plockade syrener och jag klippte av en kvist äppelblom som piffade upp lilla bordet

Hemmagjord hallonsylt från farmor & farfars bär är gudomligt gott! Grädden var slut men det var gott och frächt med turkisk yoghurt till.


{ TVÅ SMÅ KRAMISAR }

Mobilbloggar lite nu och sitter och funderar på när dessa två små sötnosar kommer somna idag, energin tar aldrig slut, men dom laddar ju på nätterna när dom sover som två stockar :-)
 Själv är jag helt slut av värmen men dagen har verkligen varit strålande och varit ute nästan hela dagen förutom en liten siesta runt lunch ;-)

Sommartider!


{ SOLSKENSRUNDA }

Drog ut på en liten minirunda här på förmiddagen. Tänkte jogga lite då det var längesedan sist men jag fick världens megahåll efter ca 2,5 km så det var det kört. Nedras håll! men det var rätt skönt att bara gå i solskenet också och nu kommer jag vara mycket piggare hela dagen.
Lediga och hemma med barnen idag och tar dagen som den kommer. Tänkte köra lite picknicklunch här på gården sedan, mys!

SOLSKENSKRAM från mig


Så skönt med en liten mini-runda här på förmiddagen.  Skön tischa och sovflätan fick vara kvar :-)


{ MATCHAT & FÄRG }

Jag älskar när nagellacket matchar klänningen! Matchade min klänning jag bar på bröllopet med lack från China Glaze och är nöjd med den matchningen :-)

Färg på fötterna och neurtalt på händerna tycker jag är snyggast, eller tvärsom. Eller färger i samma skala är också snyggt, rosa tår och röda naglar exempelvis gillar jag mycket. Elwira har dock inte riktigt samma åsikter som jag, men smak som bak ;-)   

Det är kul med lite extra färg på sommaren och SOMMAREN är ju verkligen här nu! 


Körde på långklänning, guldheels  och matchande nagellack på bröllopet i helgen


{ UNDERBAR BODY MILK }

Åh vilken väme vi fått- härligt härligt! men mindre trevligt med huvudvärken som kom den också idag, så himla jobbigt är det.
Nu är jag iaf piggare vad det nu ska vara bra för när dagen nästan är slut men iaf, laddar med nya krafter tills i morgon :-)


Har precis hoppat ur duschen och smörjt in mig mig min favorit lotion på sommaren som kommer från KORRES.  Luktar såå ljuvligt med cocos *sniff snifff*
Flera som kommenterat på jobbet när jag använt denna och sagt att jag luktat så gott, och bara det är ju ett bra betyg! :-)

Kram o dröm sött!



KORRES bodymilk med cocos finns att shoppa HÄR


{ KESELLA CITRUS }

Hittade denna nya kesella citrus i veckan och nu är jag helt beroende av att göra cheesecake i glas :-)
Denna föredrar jag helt klart framför smakerna rabarber o hallon. Är liksom godare att blanda hallon o naturell kesella men denna är bara så god färdigblandad :-)

Kesella citrus + blåbär+ digestive = cheesecake i glas :-)

{ LOVE ! }




No words are needed




{ EAST OR WEST, HOME IS BEST }

Oj vilken galet rolig weekend jag haft med härliga tjejer! Bröllopet var jättefint och bruden var otroligt vacker och wow vilken klänning!
Det är verkligen ett stort tomrum efter lyckopillret som nu flyttat ifrån oss till gbg :-( Men jag glädjs verkligen med henne att hon hittat sin man. All lycka!

Härliga dagar har vi haft och skrattat och levt loppan men idag ville jag bara hem till min verklighet. Så skönt att komma bort men så skönt att komma hem igen till mina finaste. M har gjort mysiga turer med barnen och han är bara bäst.

Ikväll blir det att plocka upp resväskan, slänga in en maskin och bara va och njuta och äta choklad.

East or West, home is best



Hårfix innan en supertrevlig och god tapas dinner i fredags. Vilken lyx att fixa iordning sig utan tidspress ;-)


{ REDO INFÖR BRÖLLOP }


{ JUST NU: PÅVÄG TILL GÖTEBORG! }

Just nu befinner jag mig på väg mot Göteborg. Jag tyckte det var jobbigt att lämna mina fina hemma och hade inte långt till tårarna men nu är jag på väg och det blir nyttigt o skönt att släppa allt. Och jag vet ju att dom kommer klarar sig bra utan lilla mamma.

Jag har bara sovit själv utan familjen en natt sedan Elwira kom (!) så det här är ju stort för mig :-)

I morgon har jag o Josephine som åker tidigare hit än dom andra brudarna. Sovmorgon, hotellfrukost och en heldag i Göteborg, bröllop och massa tjejsnack - jag njuter och kommer fortsätta njuta till max av dessa dagar :-)
Nu tror jag allt det är dags för oss tanter och kvällsfika ;-)

VARMA KRAMAR


{ LINNE MED VIRKAD DETALJ }

Älskar snygga linnen som har det där lilla extra, som detta med virkad brottarrygg, snyggt snyggt! Jag skulle bära en fin bikiniöverdel med knyt i nacken under.

Lite knepigt ibland med vissa skärningar på plagg att veta vad man ska ha under...
Elwira frågade föressten mig föressten häromdagen "Mamma varför har du två sånadär?" och pekade först på ena bröstet och sedan på det andra, sönosen! :-) Jaa dom är ju inte samma size längre men liite syns dom ju :-)
(detta var givetvis inte mitt svar till lilla E ;-)



Linne från H&M finns HÄR


{ ANDRA BULLAR }

Fick ett sött paket iform av ett stort hjärta med posten och som innehöll Hattings nya bullar med Daim. Oväntad kombination tänkte jag först. Har smakat nu och tyckte bullarna fick godkänt, men inte mer än så.
 
Jag älskar nog klassiska bullar med enbart kanel/kardemumma bäst och hemmagjorda (givetvis). Men jag måste säga att jag ändå lyckades mumsa få i mig 4 bullar ;-)


{ JORDGUBBSSMOOTHIE, BÄR & BRÖLLOP }

God morgon!

Här hemma har vi startat nya veckan med bland annat extra goda  sommarsmoothies med färska jordgubbar, det sa bara slurp! 
Längtar nu till svenska jordgubbar i affärerna och att gå och plocka jordgubbar och hallon själva det är helt lovely och bland det bästa jag vet och så mysigt att göra med barnen.
 Inte
långt kvar tills vi faktiskt kan göra det, åh vad jag älskar frukt och bär här på gårdarna. Kanske kommer vi kunna skörda lite björnbär i år från våra björnbärsbuskar också, vi får väl se!

Härligt att längta till det  som är nära!

Något som är väldigt nära som jag verkligen längtar till är våran tripp till Göteborg i slutet av veckan då vi ska på bröllop i helgen, superskoj kommer det bli :-)

Nu önskar jag en bra vecka med mycket positiv energi!

KRAM & KÄRLEK


{ HIMMELSK TÅRTA & HÄRLIG MATINSPO }


Detta omslag pryder nya Lantliv mat & vin och jag blev helt tagen och kär i denna himmelska tårta!
Hela numret är helt lovely med härlig mat, massa godsaker som flera härliga tårtor och fina bilder. 
 Längesedan jag läste en så inspirerande härlig tidning med ätbart faktiskt. ELLES omslag på en härlig tårta var inte helt fel det heller kan jag påpeka ;-)

Denna tårta måste jag bara göra inom kort och är den god skriver jag ut receptet här :-)

Önskar en fortsatt trevlig lördag!


{ ALL MY CRAP FITS IN HERE }

Vilken klockren bag, haha! Allt crap man (läs jag) går och bär runt på ofta, denna skulle passa mig bra :-) Att dom är tillverkade i återvinningsbart canvasmaterial tryckt med ecovänligt bläck är ju också ett stort plus.

Gotta love this!


Fler skojiga modeller finns på accessora.se


{ REGN & FINA PRESENTER }

Elwira fick en supersöt Hello Kitty cykel av farmor & farfar i födelsedagspresent. Supersöt är den och går i rött och rosa, och kolla in den fina sadeln också :-)
Elwira ville såklart provköra den direkt så det var bara att sätta igång och montera ihop den men det gick rätt fort. Hittade sedan inte Elwiras hjälm så hon fick provcykla som hastigast men gick sedan och letade rätt på en annan.

Här regnar det för fullt och inget cykelväder har det varit idag men nu till helgen hoppas vi på lite bättre väder så drar vi ut o cyklar ;-) Tur dock att det finns mycket annat nöje för dom små att roa sig med inomhus och lilla E och L leker med leksakerna hon fått på sin födelsedag, tusen tack igen!
Elwira är verkligen tacksam för saker hon får och det tycker vi är viktigt, att uppskatta det man får och har.
 Just ikväll är det memory och Toca Boca som gäller och det blev ju så mycket bättre på stor skärm på lillans nya teknikpryl.

Nu är det bokläsning, sång & hopp i säng som gäller.

KRAM & HEJ,  Hoppas din torsdag varit bra!


{ BÄSTA BARNFRISÖREN I STAN }

Missade för ett tag sedan svara på frågan vart vi klipper våra små. Skrivit om stället många gånger förut men tror inte jag tagit några bilder därifrån. Men sist så tog jag några pics :-)


"Salong Dallas" i Västerås har verkligen en underbar, tålmodig, trevlig och glad barnfrisör som heter Sozan.
Hon klipper precis som jag vill och går igenom hela håret och hon är snabb!
Hela stället är väldigt barnanpassat också med två bilar barnen får sitta och bli klippta i och se på film. En hörna med leksaker finns och ena väggen är täckt med en stooor Nalle Puh målning. Valfri färg i håret kan barnet givetvis också få om så önskas + en klubba efteråt ;-) 

Detta ställe är verkligen perfekt för dom små & jag kan rekommendera det varmt.

Nu är det snart bolibompa och soffmys!


Ludwig -utanför "Salong Dallas" som ligger på stora torget.
Här en nyklippt liten kille men det något litet hårstrå som vi missat borsta/rollat bort kliar här, därav minen ;-)


{ 4 - ÅRS KONTROLL & COCOA COCONUT }

Mmmm...Marabou! Kunde givetvis inte motstå nya premium Cocoa coconut som jag nyss hittade på ICA, gott gott om du som jag gillar  70% choklad och cocos. Lyx eller " fusk" på en tisdag, ovavsett vad gillar jag det ;-)
Har varit på 4 års kontroll med stora lilla E på förmiddagen och hon var superduktig och det tyckte sköterskan också. Bästa var när Elwira spontant sa " Mamma jag älskar dig" innan hörseltestet då vi fick sitta mitt emot varandra. Min älskade tjej!


 Strax ska jag kila vidare till jobbet denna soliga dag *hmf* men är ledig i morgon och hoppas på fint väder. Måste köpa gödsel i morgon, kul shopping va ;-) men ett måste. Dock alltid mysigt att besöka en plantskola/blomsterhandel.

Ha en strålande tisdag!

KRAM



{ ELWIRAS MATVAL }

På sin födelsedag får man givetvis bestämma maten själv och jag frågade Elwira vad hon ville äta häromdagen och hon tänkte länge och svarade tillsist "eehm, jag vill ha fisk & potatis!" Hur söt får man bli :-) Så vi körde på färsk lax i ugn, något som vi äter rätt ofta för det är så gott och LÄTT att göra.
Till det, rotfrukter och sparris i ugn, sallad och en romsås jag och Elwira snabbt blandade ihop, mums!

Mycket bra val av mat tyckte vi och jag älskar verkligen mat som är god, fräsch och lätt att göra. 

Vi fick sol igår och var utomhus, fikade och öppnde en massa finfina paket. En mysig födelsedag och en lycklig och minst sagt nöjd 4-åring har vi haft på hennes stora dag  :-)

Lilla E tackar för grstulationer och alla fina paker! 


Kram kram

mmmmums!

Sparris är dock det enda våra två små inte åt till maten, men det gör jag- så gott!


{ ELWIRA 4 ÅR IDAG! }

Jag är helt pirrig i magen av att Elwira blir hela 4 år nu! Så roligt och galet att det har gått 4 år sedan hon kom till oss.
På natten till idag för fyra år sedan kom värkarna och jag glömmer aldrig någonsin den dagen dagen då hon kom till oss på morgonen. Värmen kom och solen strålade in i BB- rummet där vi var.
Jag kände mig som en elitidrottare som laddade upp inför ett lopp och förlossningen gick otroligt bra vilket jag är så tacksam för, oslagbar upplevelse!

Prick på beräknad förlossningsdag; 6 Maj klockan 08.55  kom hon ut med mycket hår och stora vackra ögon som tittade på oss! Vårat första barn- så stort!
En tår rullade från Marcus kind, och det var den första tår jag någonstin sett från min andre hälft. Nu var hon äntligen hos oss och allt var nytt och magiskt.
Vilka stolta föräldrar vi blev! Jag kunde andas ut och bara njuta av stunden att precis ha blivit mamma och att ha våran finaste Elwira hos oss, hud mot hud.  
Bröstet ville hon ha direkt och jag var en smula förvånad över hur hon visst hur hon skulle göra när jag knappt visste det själv!
"Jag har blivit en stor tjej nu för att jag har ätit så mycket mat *fniss* " så sa Elwira häromdagen till mig :-)

Världens bästa storasyster till Ludwig och väldens bästa dotter har vi.
 Kan helt enkelt inte vara mer stolta och glada över våran duktiga & fina tjej!

4 år- stora, lilla tjej som vi älskar dig!




Tänk att det var 4 år sedan vi låg och sniffade på vår babygirl på BB. Bilden här är från BB....


"Stor" tjej nu :-)



{ UNDER REGNBÅGEN & SPRING I BENEN }

Full rulle och extra mycket spring i benen hos våra två små denna lördag, pjuh! denna enerigi.  Nyss visade sig den finaste och största regnbåge jag sett på länge här, såå vackert!
Kom hem för en stund sedan efter en liten promenad och gick förbi jordkällaren hos E6L:s farmor och farfar och hämtade den godaste hemmagjorda hallonsylten och rabarbersaft från deras gård- LOVELY! Elwira var lite småfrusen så hon ville ha varm saft så det fixade hon iordning själv, sötskruttan.

Dom två små och jag har kladdat järnet i köket och gjort smarriga chokladbollar tills i morgon. Förbereda tårtan ska jag göra sedan men det gör jag själv,det räcker med kladd för idag iköket ;-) En fryst variant ska jag prova.

Härlig myslördag vi har och hoppas ni har en fin lördag ni med!

P&K


Busungar som jagar varandra och har såå skoj :-)


{ PALLADIUM }

Jag vet inte riktigt vad det är men jag har börjat tröttna på Converse, hur DET nu är möjligt? kanske för att jag mer eller mindre bor i mina... Tycker givetvis Converse är sköna men har börjat fundera lite på hur bra fötterna egentligen mår av dessa platta saker....
 Nu växlar jag en del med andra skor för jag har så känsliga fötter så det är ett måste för mig att växla skor och inte i samma.

Hursom, ska jag snart ta reda på hur Palladium känns på fötterna. Tycker dom ser snygga och coola ut och ett liiitet plus att de inte är lika vanliga som Converse. Jag tänkte köpa dessa förra året men det blev ett par nya Converse istället, som varje år och som vanligt. Men nu blir något vårnytt för min del :-)




Ett par vita Palladium (länk) blir mina nya vårsneakers





 


{ DENNA GALA }

Nix, ska inte gå på MammaBloggGalan i år. Har helt enkelt ingen lust även om det är skoj att klä upp och träffa många härliga bloggande brudar.

Lusten försvann också lite ang. från förra årets gala som jag skulle gå på. Innan galan hade jag en fråga som jag aldrig fick svar på. Sedan blev jag sjuk dagen innan och mailade till "arrangörerna" men fick varken svar eller pengar tillbaka. Mailade faktiskt en gång till efter det, men nix inget svar då heller, kändes oseriöst. Flera andra med mig som var missnöjda med galan också och därför känns det inte alls lockande iår.
Jag kan ha förståelse för att jag inte skulle få pengarna tillbaka men inte det att jag inte fick svar, men men så kan det gå.

Elwira fyller ju även år den här helgen och jag känner bara för att vara hemma, fira min finaste tjej och mysa med familjen, det är vad jag behöver och vill just i detta. 
 
Hoppas ni som ska dit får det supertrevligt!

Trevlig helg



Vackra klänningar finn det dock GOTT om.
Den här underbara,  skulle gärna vilja bära fast jag inte ska på gala :-) LOVE THIS! Denna skulle jag haft om jag gått



{ L OF SWEDEN }

Hej, Heej!

Slår mig ner en stund framför lapen innan jag kilar ner och hänger upp tvätten och njuter av ett rent hem som doftar gott. Dammsugit och skurat golven och alla har mer eller mindre hjälpt till att städa och vika tvätt här ikväll, och så skönt att slippa sådant trist till min lediga helg som väntar och Elwiras födelsedag, oj vad hon längtar för hon blir ju en "ännu större tjej" som hon säger ;-) 

Idag fixade vi klart med dubbla uppsättningar med solhattar och solskyddskräm att ha hemma och på förskolan för just nu är verkligen solen stark och farlig. M har fått polllenchock också, stackarn.


Bilder från nu i helgen. Söt och mysig i en favvotröja från Burberry
Superlätt att hitta fina solhattar till Elwira men svårare till Ludwig då han är lite mitt emellan storlekar på de flesta hattar upptäckte jag. Men nu har han en som passade från Polarn o Pyret och så beställde jag den här beiga från Lundmyr of Sweden (länk) idag  som förhoppningsvisockså kommer passa....

Nu ska jag hänga sista tvätten och sedan ska jag hänga i soffan :-)

KRAMIS


{ KÄRLEK I VÄSKAN }

Godkväll!
Kikar in för en liten mini hälsning :-)
Jag har jobbat idag och slutat för en stund sedan och nu på väg hem. Njuter av nya plopp" KÄRLEK " :-)
Gott godis & söt förpackning.
Nu vill jag bara hem till min stora kärlek - min familj!
Hoppas du har en fin kväll med kvällssol och kärlek ;-)

KRAM


Mobilbild från min väska med lite söt plopp kärlek

{ SPRING TIME BABY! }

Det är sol och det är vååår och vi har haft en ledig och mycket mysig valborg och 1:a Maj.
 Ridit och åkt fyrhjuling bland annat idag och njutit av solen en hel del, och vem kan vara gladare än jag när solen skiner :-)
Vi vill bara vara ute nu för det är ju såå skönt.

Älskar våren  när ALLT får mer liv igen! * vårskrik :-)* 
 Min inspiration flödar just nu och härligt är också att jag har en hel del roligt att se fram emot men har också en hel del att stå i  men nu blir det mesta så mycket enklare.
Nu är bästa tiden på året tror jag allt!

Just nu är jag en allt bra trött men glad mamma som ska hoppa in i en dusch och sedan krypa till kojs :-)

ÄLSKA LIVET






      © Maria Risto