Julpynt?

Nyss spanat runt på några bloggar och många har så klart julpyntat både det ena och det andra och även klätt julgranen.
Jag har inte ens hämtat julsakerna på vinden ännu så jag ligger kanske lite i lä. Men personligen gillar jag inte för mycket julpynt hemma men stjärnor i fönstren och julgran framförallt är obligatoriskt för oss, mer än så behövs knappt.
Tända ljus och trevligt sällskap och så är allt frid och fröjd.

Har ni julgran? äkta eller plast? och när sätter ni upp den i sådana fall?  

Bild från  "Ett päron till farsa firar jul"


Saffransmuffins

Gjorde saffransmuffins som jag bjöd på idag, tyckte de blev riktigt smarriga! Hade i mandelmassa och små bitar ingrid marie äpple i som jag fått av mamma.
Perfekta att göra om man vill göra något lätt att bjuda på utan att stå halva dagen i köket :-)

Update: På begäran kommer receptet :-)

150 g riktigt smör (rumsvarmt)
1 dl socker
200 g mandelmassa
2 ägg (gärna ekologiska)
1 pkt saffran
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 äpple

Gör såhär:
Vipspa det rumstempererade smöret med sockret.
Blanda ned mandelmassa, ägg och saffran i smeten.
Häll i vetemjölet och bakpulvret och blanda till en fin smet.
Häll ner i muffinsformar och pilla ned skivade äppelbitar.

Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 25 min - KLART!


Första advent

Idag har nästan hela familjen varit på besök här hemma och det var trots min huvudvärk som inte ville släppa idag varit trevligt. De hade med sig god mat och lussebullar, så gott så.

Jag var iväg en sväng på stan idag på uppdrag av syster T att kolla efter amningstoppar åt henne men så dåligt utbud det var på sånna toppar. Fanns ett fåtal men bara i de största storlekarna kvar tyvärr jag hittade bara en i rätt storlek på H&M. Mamma, pappa och R åkte efter de varit här till Syster T och Viggo i Sockholm och hälsar på där med idag så de kunde ta med toppen och lite andra saker jag skickade med till henne och Viggo.

Idag är det ju första advent idag men känner jag inte så mycket av julstämningen fast på stan märkte man definitivt att julhandeln är fullt igång!
Det har varit så lugnt nu på stan så länge men idag smällde det verkligen till, så det är nu jag kommer hålla mig undan, avskyr att stå i milslånga köer och trängas bland alla tomtegubbar, nää om jag ska köpa något så ska det vara viktigt och på tider då folk inte är lika "galna" som när stan öppnar på en vardag exempelvis.

Nu ska jag ta mig en lussekatt som syster bakat och värma lite glögg och softa resten av kvällen. Och så får det gärna falla lite snö från himlen tack! så att det blir ljusare och mer stämningsfullt.

Trevlig kväll!



Mysig Söndag

Just nu är mamma, pappa och syster R på väg hit och jag sitter fortfarande i mjukiskläder just nu. Lite smått seg känner jag mig just nu men blir förmodligen bättre med lite lunch i magen.
Pappa har med sig betongborr så han ska hjälpa mig sätta upp en gardin som inte hanns med sist han var här, så det ska bli skönt att få det fixat.
R bakade lussebullar i går och jag gjorde saffransmuffins med äpple bitar i och så köpte jag mor annas pepparkakor i går så här ska mumsas julfika för fullt :-)

Hoppas ni får en skön Söndag!

Fina hyllor

Jättefina bokhyllor till barnrummet finns nu på my first room:s hemsida. Jättefin hylla där man kan ställa favoritböckerna i! Jag längtar tills Elwira blir större och få läsa en massa böcker för henne, så mysigt!


Bilder: My first room

Sailor girl

En trött liten sailor girl efter dagens händelser och allt lek och bus :-) Spana in sovstilen, så söt hon är.


sötast sover

Nitar

Spana in vilken liten snygging! Så snyggt med nitarna men fortfarande enkel och classy. För 199:- på halens fann jag denna, mycket mode för pengarna.
 Snygg till festen och perfekt att ha läppglanset, mobilen och pengarna eller vad man nu har med sig.

Bild: halens

Lördag


Blus- Vero Moda
Linne- Filippa K
Chinos- ellos
Väska- Via spiga
Skor- Nilson

Glöggkväll

Ikväll har jag druckit glögg för första gången i år. Jag är inte så mycket för stark vinsglögg, nee vit glögg tycker jag är absolut godast och ikväll blev det dessa sorter med knappt någon alkohol i alls men hur gott som hellst! Mycket russin och mandlar i ska det vara så klart.
Är hur pigg som hellst av den här socker chocken nu ikväll så vi får väl se när jag kommer i säng *hoho*  Min mage har svällt nu av all glögg, jag är full som en kastrull- på lättglögg ;-)


Sula

Hämtade ut två par skor som jag fick omsulade och om klackade hos skomakaren idag och fått mina höst/vinterskor om pysslade.
Har inte invigt mina grymt snygga skor från bronx än, dessa skor är verkligen så JAG men längre promenader med barnvagnen blir det inte med dessa, hehe utan snarare fika och shopping är lämpligare.
Köpte dessa i Augusti och nu ska jag börja använda dom- finally :-) Ibland blir det så, när jag köpt något jag tycker är extra snyggt så drar jag mig för att börja använda det, konstigt va?

Trots klacken och dess höjd så är de lätta och sköna att gå i tack vare platån. Och med en bra sula på så blir de heller inte hala.
Jag brukar alltid sätta en sula fram på nya skor, speciellt de som används höst och vinter för jag vill inte gärna halka runt i ett par heels. Så sulning is the shit :-)

Kitty klockor

När jag var inne och kikade på klockmaster och köpte den söta hello kitty väckarklockan så fanns de en massa andra  fina hello kitty armbandsur också.

 Jag fastnade för de på första bilden som jag lätt skulle kunna tänka mig att bära, en fin hello kitty klocka som är snygg som ur och armband i ett! Är helt kär i de klockorna! Men de med grövre länkar var också supersnygga.
Snälla var de i butiken så jag fick ta bilder :-)


Det var på tiden

Nu har jag äntligen gått och köpt mig en riktig väckarklocka och en söt en blev det från klockmaster här på stan.


No Doubt!

Har precis kommit hem efter en liten tripp på stan med Elwira och handlat lite smått och gott och så klart en massa smågodis till ikväll.
Nu när jag kom hem så hörde jag på radion att No Doubt ska återförenas och släppa både en platta och bege sig ut på turné! Mina gamla idoler ju :-) tyckte dom var sååå bra när jag var yngre och tycker iofs fortfarande. Gwen är dessutom så snygg och cool och dessutom morsa. Ska bli spännande att höra deras nya skiva, tjohoo vad glad jag blev!
Fann lite läsning här också.



Fredag


Lite mascara hade inte varit helt dumt idag ser jag, men men jag vilar mina fransar :-)

Rutig blus med krås- H&M
Stentvättade jeans- Monki
Skor- Nilson
Pälsjacka- H&M trend
Armband- Energy Muse & one of a kind

Dagens

Humör: Bara bra
Gjort: Busat med lillan, Kollat på tv :-)
Planer: Ut och gå med lillan, förbi posten, ev kolla lite på stan,och  fredagsmys!
Ser på: Elwira som "pratar" med en mjuk liten leksakskanin
Lyssnar på: Elwira
Läser: -
Dricker: vatten
Äter: En smörgås från polarbröd ny favorit som heter "fröig" supergod!
Bästa: Vi är friska och det är städat och fint här hemma
Sämsta: Nope
Barn: En riktig liten smile fink idag, litt buset
Väder: Blå klar himmel och sol som kikar fram! plusgrader och den lilla snön som fanns är puts väck

En tuff brud

En tuff brud i invigde hennes nya coola tee med rolling stones tryck på från amplifield kids. Cute as hell ;-)

En cool tröttis chillar i soffan strax efteråt åkte pyamas på och Elwira somnade på två röda. På bilden nedan ser ni Elwiras typiska trötthets min.

Torsdag

Varit hemma hela dagen och fixat och donat, varit en riktig hurtbulle idag :-)

Tunika- Vero Moda
Strumpbyxor- H&M
Armband- Enegy muse

Den lilla röda

Den här lilla röda klänningen är så läcker! Finns i svart också men "tango röd" som färgen beskrivs klingar helrätt i mina öron. I den här kan man inte annat än bli helrätt på festen eller kalastet i. Aningen mindre kul är priset, 4500:- går den loss på.


Shepherd ballerina

Guuu vilka söta shepherd ballerinor! Att shepherd har ett par fina och sköna varianter till tofflor det visste jag ju, men att det fanns ballerinas det var något nytt för mig. ÅH! jag har då inte sett dessa på stan eller i någon svensk nätbutik, undra om det finns?



Update: Dessa finns på Nilson nu!

Bild: Shoe buy

Fint & rent

Puh jag är i full gång med storstädning här hemma och nu börjar jag bli lite små trött, gäääsp! Känns som jag skulle kunna lägga mig och sova en timme eller två just nu.
Men det ska jag inte göra utan jag måste fixa lite lunch till mig själv och sedan köra ett varv med dammsugaren.
Är själv hemma nu så Elwira hänger med ner i tvättstugan i barnvagnen- det tycker hon är roligt!

Ja just jag måste ta tag i lillans kläder och sortera ut det hon inte längre kan ha som bara tar en massa onödig plats.
Nu är det dags för Elwiras gröt time och sen är det bara att fortsätta med allt här hemma nu när jag är mitt upp i allt.

Rent & fint ska det va!

En stolt moster

Nu så kunde jag fixa så bilderna blev vattenstämplade, krävdes bara att jag startade om datorn.
Här är lilla vackra och sömniga Viggo! Den fjärde bilden längst ned är lite kul för han sover verkligen som en stock där!
T:s sambo dammsög och han sov så djupt att han inte vaknade. Ser så skönt ut att bara kunna somna i stort sett vartsomhelst och vara helnöjd.
Lite tittade han upp på mig några gånger när jag höll i han och inbillade mig att han log åt mig ;-) Världens sötaste Viggo. Jag är en stolt moster!


Första mötet

Har varit  hemma hos syster T och träffat lille söte Viggo idag för första gången och han är så liten och söt! Jättefin med sina söta kinder och med massa mörkt och fint hår och lite krulligt dessutom! En trött liten bebis som sov som en liten stock mestadels av tiden som jag var där. Han är verkligen sjukt söt och tiden gick alldeles för fort när jag var där :-(
Den första bebistiden är verkligen något speciellt som man ska ta vara på lite extra, det var ju inte länge sedan Elwira var en liten plutt! Jag tycker det bara blir roligare och roligare att följa utvecklingen.

Det kändes VÄLDIGT konstigt när jag satt på tåget och åkte iväg själv utan Elwira idag, usch konstig känsla men hon var i trygga händer hela dagen med sin pappa.
Var extra kul att komma hem ikväll och mötas av Elwiras underbara skratt när jag kom och gosade med henne, åh mammas hjärta!

Försökte fixa med lite bilder och skulle vattenstämpla dom men det gick inte alls av någon konstig anledning, trots att jag gjorde som jag alltid brukar göra, så irriterande! Hade ju några bilder jag ville lägga upp här.

Var jättekul att få träffa Viggo idag och det får inte dröja för länge tills nästa besök, det är skönt att det inte tar mer än en timme till Stockholm härifrån, det blir en lagom restur.

Rosa nödvändigheter

Igår var jag och handlade lite på Åhlens bla en snygg svart papperskorg till ena toaletten som det står "Push it" på själva locket och lite annat smått och gott till hemmet som inte är lika sött som följande...

De hade rätt mycket hello kitty prylar där nu, badskum tvålar mm och även en massa söta prinsess flaskor i barnsortimentet, skulle kunnat köpa alltihopa men nöjde mig med en söt flaska med badskum i som kallades "prinsess skum" Fin liten skumflaska som pryder badkarskanten nu och luktar prinsessa ;-) det är lite glitter i dessutom, undra om det ger extra lyster till min hy *haha*

På H&M hade de också en massa söta hello kitty prylar och fick med mig en fin neccessär. Min gamla står på skötbordet och innehåller en massa skötprylar till Elwira så en ny behövdes.Jättebra är den med ett stort pack, tre mellanstora samt två små.
Ett hello kitty badskum fick också följa med, jag är en riktig badanka och badar nästan varje kväll, så badskum och oljor tar slut allt eftersom. Öppnade korken i butiken eftersom jag ville känna doften men den var inplastad så jag chansade på att den skulle lukta gott och för 39:90 var det ju inte så mycket att bråka om heller.
Nu kan jag inte sluta lukta på den för den luktar milt sött och gott, ikväll ska det badas! 



 

Sidenkofta


Älskar sköna koftor med knappar på, jag bor nästan i sånna på höst och vintern och har alldeles för få koftor tyvärr.
satsar hellre på en som kostar lite mer än en som är billig och inte håller lika länge.
Funderar på den här koftan men den är dock slut i minsta storleken som är S men kanske den kan vara snygg att ha som overzise? hmm...

Bild: Branten

Yorrik

Bedårande fina är yorriks barnkläder och jag är speciellt förtjust i trycket med kronan på, så snyggt men ändå enkelt.
Peace trycken gillar jag också men kronan är så fin.
Kronan finns även tryckta på svarta kläder som passar bra på den lille killen också men vitt fungerar ju så klart också men rosa är kanske lite väl.
Sängkläder finns också i olika färger, så tjusiga så. Här skulle jag lätt kunna köpa fler än en julklapp åt Elwira.


Bilder: Yorrik


Killar som bloggar

Har fått några kommentarer av killar som även har bloggar de senaste dagarna, jättekul! Inte alltför ofta man stöter på en kill blogg.
Det är ju mestadels tjejer som bloggar så jag tycker det är kul att kika in på killars bloggsidor.
Min M skulle aldrig komma på tanken att börja blogga, det finns inget intresse för det så det är liksom inte hans grej.

Men jag ska kika vidare efter bloggande karlar för lite annan läsning kan vara trevligt ibland. Någon pappa blogg kanske?

Dagens

Humör: Pigg som en lärka
Gjort: Sovit lite längre än vanligt, varit ute en sväng och nu ska jag duscha
Planer: Åka till syster T i Stockholm och träffa bebis Viggo!!
Ser på: Lilla busfröken som tar sig genom hela vardagsrummet 
Lyssnar på: Radio
Läser: mailen
Dricker: Blåbärssoppa
Äter: Snart lunch
Bästa: Att jag ska få  träffa Viggo så klart!
Sämsta: Nej det finns inget
Barn: Super pigg och glad och ska vara med pappa hela dagen när jag åker bort idag
Väder: Lite snö


Sitta?

Elwira över på att sitta så gott det går, här kör hon lite övning i soffan, och här blev det lite framtungt :-)


Undies och handskar

Några av mina favoriter har lite nedsatta priser på branten just nu och det är alltid trevligt. Är lite småkär i de rosa handskarna från svenska Imoni som jag funderat att slå till på. För handkar används flitigt av mig höst och vinter, så någonting som alltid går åt.

Och underkläderna från buttress & snatch med moulin rouge känsla är helt fantastiskt snygga! Gjorda i siden och antik spets. Perfekta undies till jul eller nyår när man vill vara extra fin, eller bara känna sig lyxigt snygg.

Bilder: Branten


Juicy studs


Det vattnas nästan i munnen när jag kikar på dessa söta små studs från Juicy Couture i form av cupcakes. Guldigt och rosa, så söta att ha i örsnibbarna. En box tillhör också fast det finns ingen bild på den, men förmodligen fin den med,fina att ge i present.

Bild: Juicy Couture

Varma fossingar i Ralph Lauren

Dessa fina tofflor är egentligen barn skor men de finns upp till strl 38, dessa snygga och framförallt varma inneskor skulle jag gärna värma mina frusna fossingar i nu i vinter. Vet att UGG har en liknande variant, men jag är allergisk mot fula uggs, och dessa är finare.
Utsidan är av mocka och insidan mysig lammull- superfina ju!

Bilder: Brandos

Barcelona

Åh vad den här skulle vara snygg i våran hall! Det är så otroligt mycket vi behöver till nya lägenheten och jag letar inspiration så fort möjlighet ges.
Allt går inte att skaffa på en gång och det är dessutom lågkonjuktur.
Jag vill "växa in" i lägenheten, för det är då man kommer på vad man behöver och hur man vill ha det. Sakta men säkert bygga upp hemmet =)
Och sen gäller det att ha tid också, att åka runt i möbelvaruhus tar verkligen tid. Tacka vettja internet!

Jag vill verkligen ha denna snygga klassiker till bänk som skulle vara så snygg att ha i våran hall, en vacker dag kommer den förhoppningsvis stå där.


Bild: Handla design

The one...

Har suktat ett bra tag nu efter LV:s koala plånbok som syster T köpte för inte så längesedan och vad jag har önskat att den hade varit i min ägo istället ;-) Men nu var jag inne och kikade på hemsidan och fann Sarah Monogram Etoile wallet och den är ju bara så himla fin! Men den kanske är lite för stor, eller lång snarare...måste mäta. Och modellen koala är också så fin och den har jag ju sett på nära håll och den ÄR perfekt...

SNÄLLA snälla tomten jag har varit sååå snäll!  :-)


Första lussekatten

Idag har jag fikat på årets första lussekatt, dock var de köpta men den var rätt god för att vara köpt, och så lite julmust till det, smaskigt! Men åh vad jag vill baka egna lussekatter nu! jag har i rivenmandelmassa i mina och mycket russin som jag häller i degen, tycker det är så gott! och så ska de vara bakade på kesella och riktigt smör och röd mjölk så klart och en eller två påsar extra saffran än vad receptet anger.

och lukten är ju helt ljuvlig!



Tisdag


Fuskpäls- H&M Trend
T-shirt med kajsa tryck- H&M young
Jeansskjorta- Vintage
Byxor- Juicy Couture
Skor- nilson
Skinnhandskar- La Redoute

Viggo baby boy

Pratade nyss med syster T i telefon och allt går bra på BB med viggo och allt runtomkring, mycket skönt att höra.
Nu myser de på BB tillsammans och lär känna sin nya lilla familjemedlem. Jag vet precis hur mysigt dom har det nu! För 6 månader sedan var det våran lilla familj som var där, och jag har bara positiva minnen från förlossningen och vistelsen på bb i några dagar efter- så otroligt mysigt.

Syster skickade dessa två bilder till min mobil, och jag har ingen kabel här så jag kan lägga in men fungerade rätt bra att fota med kameran på telefonen :-) SE så söt och fin han är!  Viggo ser ut som en pojkdocka, underbart söt. Åh jag vill träffa han nu bums!

Lille Viggo som kom till världen igår!

Baby bad

Ikväll har Elwira natt badat och det blev mycket plask idag! Jättekul att vifta med armarna så att det skvätte vatten åt alla håll och kanter! det är kul att bada minsann!

Är hel nöjd med weledas sortiment och i morgon ska jag hämta ut ett paket från bodystore och där i ska det ligga lite fler weleda produkter.
Tycker de fungerar toppen och de känns säkra och milda och innehåller inga syntetiska färg - eller doftämnen, inga konserveringsmedel eller mineraloljor som jag passar mig för.


Weleda baby shampoo & body wash


Soffa, bord & matta

Fått några förfrågningar om bilder på soffan, så här är den :-) Soffbordet och mattan är också helt nya. Vi ville ha en i trä men tittade även på vita bord men finns inte många som inte ser för "ikea" plastiga ut.
Men sen så hittade M det här häromdagen när jag var borta i Nkpg, och jag är hel nöjd! Hade visat han ett liknande på internet som var i trä och hade en stor granit skiva överst, men det här var ännu finare. Det är massivt och granitskivorna är "äkta".

Soffan ser större ut i verkligheten tycker jag, hmm.. Den är vilket fall stor, mjuk och skön att sitta i och det tycker jag är viktigt- att det ska vara bekvämt så man kan sitta länge länge i den och bara softa.
På tal om softa, ser ni vem som softar i soffan här då ? ;-) Sådär ligger hon självfallet inte ensam utan uppsyn.

orkidén inhandlades idag på en interflora blomaffär här på stan


Måndag


Linne- Gina Tricot
Kofta- H&M
Halsduk- Carlings
Bälte- Vero Moda
Lila strumpbyxor- H&M
Nätstrumpbyxor med blomtryck- Åhlens
Skor- Don Donna
Örhängen- KJL

Pälsen

Kom på igår att jag missat att visa den fina pälsen (fusk) som jag äntligen fick tag på samma dag den kom in till H&M trend i Stockholm.
Delade med mig av en liten titt då jag köpt den, men visade den aldrig ordentligt på.
Och som jag ringt efter denna! Hade ringt varjedag till ALLA H&M trends butiker 2 gånger per dag för att få tag på den här *hihi* och så tillslut en dag när jag ringde och frågade sa sa kvinnan i luren plötsligt ja! snacka om att jag blev glad, och egentligen hängde de inte undan dessa, men eftersom jag inte bor i Sthlm och gjorde mig besvär att åka dit för just den här så gjorde dom ett undantag, tusen tack H&M.

Jag älskar den då den är rätt stor, och fluffig den har aningen kortare ärmar, och en kvinna jag talade med på H&M innan de fått in den sa att den hade tre kvartsärm, men det kan jag inte påstå att den har. Men förmodligen blir den kortare ärmarna på en längre person, och jag är inte så värst lång så på mig blir den bara lite kortare i ärmarna.
Men hursom så är jag glad att jag fick tag i en, för dessa gick åt som smör i solsken!


Julmust

Sitter och dricker mitt första glas med julmust och jag får verkligen jul feeling i hela kroppen nu! M har druckit julmust sedan det fanns tillgängligt att köpa i affären, han byter ut den sedvanliga coca colan mot julmust såhär års :-) Jag däremot dricker det knappt alls, tycker julmust passar bra till julmaten och nån gång ibland men that's it.
 
Det snöar ute och det ligger ett tunt lager snö på backen. Det är så härligt, för nu blir det så mycket ljusare och jag får direkt en massa extra energi i hela kroppen!
Vi ska passa på att gå ut en sväng sedan medans det är ljust och fint ute och få lite ärenden avklarade och lilla Elwira får gosa i åkpåsen.

Fusk boll

Den här mössan skulle gärna ha på huvudet, fint med en fusk päls boll på knoppen! Gillar verkligen dessa kontraster.
Och mössor med boll på är en stor favorit, så sött!

Bild: asos

Busa & gosa

Elwira o jag tidigare ikväll som busade och myste i nya soffan =)


Elwira gillar att "flyga" på mina ben!






Två trötta på kvällskvisten efter allt bus :)

Den osminkade sanningen

Upptäckte idag att jag glömt min sminkväska i Nkpg, suck så irriterande! Och jag som rätt nyligen gjort en STOR rensning bland mitt smink och slängt en massa, om jag hade haft det nu så skulle det vara bättre än inget.
Rouge och min fransböjare klarar jag mig knappt utan... så inget smink för mig på ett tag då...

Jag har blivit moster!!

Min syster T har nu fått lilla Viggo! 14.17 föddes han och han var snabb att komma ut, det blev för syster att åka ambulans in till sjukan men allt gick bra och mamma och bebis mår bara bra, åh så roligt!
Nu kan jag knappt bärga mig att få träffa den lilla underbara VIGGO! ÅH! min älskade älskade syster och Viggo som har kämpat tillsammans. Jag vill lukta på hans lilla huvud och hålla han i min famn nu!
Jag har har sett en bild och han ser SÅ fin ut, mörkt hår har han och det ser ut att vara rätt mycket, som Elwira hade =)
Och han ser just nu ut att ha blå eller gröna ögon enligt pappan, åh lilla Viggo!

VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN VIGGO! & GRATTIS Syster T & M!!


Snabb shopping

Igår på hemvägen från tåget så hängde den här klänningen och kjolen och dinglade en bit in och fäste direkt blicken på dessa två och först gick jag förbi men sedan gick jag in iallafall.
Och vilken tur att jag gjorde det, för jag fastnade för materialet, färgerna ja allt! Så jag köpte hem båda och har provat här hemma i lugn och ro.Kommer behålla kjolen för den känns mest användbar för mig just nu, priset skillde knappt en 50-lapp på klänningen och kjolen(!)
Kraftig kvalité i tjockare bomull och lite elastan i tyget, helt lovely!

Söndag

Ska iväg och handla lite mat, blev så sugen på hemmagjorda hamburgare, har gjort biffarna av nötfärs men hamburgerbröd och dressing måste vi ha :) MUMS! är så hungrig nu, så dags att springa iväg

Skinnjacka- BZR
Väst- La Redoute
Linne- Bik Bok
Jeansskjorta- Vintage
Kjol- H&M
Strumpbyxor- Lindex
Skor- Nilson

Sötiz

Elwira hemma hos mormor & morfar igår, lilla sötizen, tänk att hon är 6 månader- tiden har gått så fort! Det är underbart att följa hennes utveckling och se alla framsteg. Det blir bara roligare och roligare!

Äntligen!

Oj vad jag sovit idag, klev inte upp ur sängen förens 11 idag. Nu när man är hemma igen så är de dom vanliga rutinerna som gäller, M ger flaska och byter blöja på morgonen och jag får ligga kvar och mysa lite extra, så skönt så.
Vi har mest legat och myst i våran nya soffa idag på fm, och oj vad jag har saknat en soffa! och som vi väntat och väntt på den, och nu står den ÄNTLIGEN där och vi är hel nöjda.

Vi ska åka iväg lite senare och köpa en matta till, så det bryter av vardagsrumsbordet. Och på tal om det, M var ju och köpte ett bord när jag var i Nkpg, men han har bra smak och bordet är helfint. Massivt och med två granit skivor som ligger på, så det är inget plastigt IKEA bord iaf. För deras vardagsrumsbord är inte så jätteroliga.









Bloggkoll!

Har bara varit borta tre nätter och nu har jag en massa läsning att ta igen på några bloggar jag försöker följa dagligen.
Har ju knappt suttit framför datorn någonting och knappt bloggat alls.

Jag har den där lilla knappen "följ bloggen" man kan klicka på via bloggkoll men jag har INGEN blogg jag följer via bloggkoll bloglovin faktiskt.
Vad jag har förstått fungerar det väldigt bra, så jag ska börja lägga till bloggar där nu.

Använder du bloggkoll?


I stallet & hemma hos K

Här var vi igår i Kristines stall och värmde oss i sadelkammaren, för brr vad kallt det var där! Var trevligt att hälsa på och det var kul att höra att all verkar rulla på med verksamheten, Kristine är en verkligen en sann häst tjej.
Är verkligen glad för hennes skull att allt går bra för henne.
Elwira trivdes bra i Kristines famn och Kristine sa att hon kunde titta hur länge som hellst på lilla Elwira. Och så är det verkligen, vi kan kan ju aldrig sluta titta på vår finaste!

Elwira och en glad Kristine

Jag glad, men frusen!

En av de bra funktionerna med buggan, här har jag satt våran Acta graco+ adapter på vagnen,mycket smidigt och praktiskt. 
Elwira blev trött att vara i stallet,så en liten lur i sadelkammaren var skönt...

och trött var även stallkatten

De i stallet hade precis fodrat så alla hästar stod och åt och ingen hade tid att kolla upp när jag var framme med kameran, förutom en av Kritines fina hästar

Väl inne i värmen hemma hos Kristine välkommnades man av hennes två snälla katter som var nyfikna på Elwira men väldigt försiktiga, duktiga kissemissar!

Fredags

En dagens i Kristines sadelkammare :-)

Dunjacka- Thommy Hilfiger
Topp H&M
"fusk" halsduk- Carlings
Kjol- American Apparel
Kofta- Best/La redoute
Strumpbyxor- H&M
Knästrumpor- Falke
Skor- Frye boots

Trip, trapp, trull

Här är bilder då vi var hemma hos Tildes mormor och hälsade på, och Emelie kom förbi med sin söta Nellie som blivit så stor nu, hon går ju och är stora lilla tjejjen nu ju, tiden går verkligen fort.
Och Tilde kryper runt och far överallt på golvet och vår lilla Elwira tränar på för fullt hon.
Så här har vi tripp, trapp trull!!

Från vänster har vi Tilde, Nellie, och lilla Elwira

Här är Tilde & Elwira, när vi var hemma hos Bente så gav Tilde en massa leksaker till Elwira, SÅ sött!!

Duktiga Nellie & Tilde


Torsdags

Det var ju några dagar sedan nu, men men jag kör lite "dagens" nu istället :-)




Home sweet home

Åh så skönt det har varit att varit iväg med Elwira i några dagar, men så skönt att vara hemma! Och älskade M som varit alldeles själv.
Och ni skulle sett Elwiras reaktion när hon så pappa, OJ så glad! hon blev helt till sig och log och skrattade och benen och armarna gick i hundra åtti, och pappa var minst lika glad att se henne :-) Han har busat och varit med Elwira hela kvällen och nu har hon fått flaska och pappa nattat så nu sover våran ängel som en stock.
Nu känner jag verkligen hur mycket jag saknat M, min fina fina älskling som jobbat och fixat med soffa och soffbord och andra bestyr när vi varit borta på "mini semester".

Jag känner mig så glad, ut vilad och pigg- som om jag varit iväg på spa nästan :-) det här var väl behövligt.

Många kramar till alla jag träffat när jag varit hemma, ni är helt de BÄSTA.

PUSS!

Fredags mys

Det var planerat att jag skulle åka hem ikväll men det blev inte så, jag åker i morgon istället =) Det blev så sent och det är ju så mörkt ute så det känns bättre att åka iväg med Elwira när det är ljust ute istället.
Har varit och träffat Kristine och hennes sambo idag, alltid kul att träffa henne med, blir som sagt tidigare för sällan man ses.
Var bland annat i hennes stall och Elwira somnade i sadelkammaren :) Har bilder, men ingen usb kabel här så jag ska lägga in allt och visa i morgon.

Kvällen har vi tillbringat framför idol med familjen och Elwira får ingen nog av här hemma, är så kul =) Så kul när mormor och morfar är med henne för dom är så roliga *haha*

Älskade M är hemma själv men som "tur är" fick vi våran soffa levererad ikväll och så har han varit och köpt ett nytt soffbord med två granitskivor på, det lät snyggt så det ska bli spännande att komma hem och se det.
Och jag undrar hur soffan ser ut hemma nu! ÅH så skönt att den ÄNTLIGEN har kommit *wihooo* nu kan man börja möblera vardagsrummet som bara varit stort och tomt sen vi flyttat in.

Nu är det blöjbyte på G där nere hör jag och det låter som ett helt projekt *haha* "gör si och gör så" hahah!
allt tycker dom är kul här hemma när det gäller Elwira- till och med blöjbyte :-)

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Tillfälligt

Lite sämre uppdatering nu när jag är hos mor & far, men ska skriva lite mer lite senare. Så det här är bara tillfälligt =)
Försöker passa på att njuta så mycket som möjligt nu när jag är här.

Här lyser solen för fullt, härligt härligt! Ha en bra dag!

En äldre bild på en några veckors Elwira som somnat på en kudde i syster R:s famn

Med Bente & Tilde

Träffade Bente idag som är en av mina absolut närmsta vänner, så trist att man inte ses oftare! Så dumt att det blir så bara för att man bor i en annan stad, det är faktiskt bara 2 timmars resfärd. Borde försöka komma iväg att åka hit varannan månad, åtminstone! 

Har varit jättekul idag och umgåtts och se bentes dotter som blivit en stor och duktig tjej! Så söt när hon säger "tack tack"
och så la hon massa leksaker vid Elwira när hon låg på mage på golvet så det vart en riktig fest för lilla Elwira med alla roliga leksaker runtomkring, den var en av de som var speciellt god dessutom ;-)

Var hem en sväng och hälsade på Bentes mamma och fika Var länge sedan jag träffade henne så det var mycket trevligt att få göra det idag.
Min fd granne Emelie kom också förbi med sin underbart söta dotter som också hade blivit så stor- herregud vad tiden går fort. Dock tickade klockan på så vi hann inte träffa Emelie så länge eftersom det blev dags för både mig och Bente och bege oss hemåt.
Elwira och Tilde har varit så duktiga idag, vi kan vara stolta mammor till så fina tjejjer!

Har sett mysig film här hemma ikväll, Stardust heter den och bla Robert DeNiro, Michelle Pfeiffer, Claire Danes och Charlie Cox i rollerna.
 Såg den filmen sist för ungefär ett år sedan när den kom ut, men hade inga problem att se den igen för den är underbart mysig film! Det är en episk äventyrsberättelse och om man gillar det och fantasi och romantik så är det en perfekt och framförallt MYSIG film att se såhär i höstmörkret som jag absolut kan rekommendera att se. Älskar den!

Det är skönt att vara hemma, - jag är på en mini semester :-)

Det är en skön dag idag

Nu är jag altså i Nkpg hemma hos mina föräldrar. Tågresan gick jättebra, tar drygt två timmar med tåg hit så det är inte alltför länge tycker jag. Elwira var vaken hela tågresan på kvällen, men hon blev trött mot slutet. Pappa kom och hämtade mig på stationen och Elwira somnade direkt när hon kom i i bilen- där var det ju mörkt och skönt.
Vi gjorde ordning hennes sovplats när jag vi kom hem och la över en sovandes Elwira från bilbarnsstolen dit.
När jag satt där nere och åt lite mat så kommer mamma och en smått förvånad Elwira ner för trappan runt tio på kvällen och då fick hon vara uppe en liten extra stund för alla ville så klart busa med henne :)
Men sen fick hon lite flaska och somnade om.

Jag tog ett skönt bad och tvättade håret och skrubbade hela kroppen, var så skönt! Mycket skönare att bada i mammas och pappas bubbel än vårt vanliga badkar.

Somnade nog innan jag ens han lägga huvudet på kudden och vaknade prick nio (!) av lilla Elwira som låg på magen och gnydde efter mat. Till frukost var det pappas goda gröt som gällde och några smörgåsar.

Vid lunchtid idag ska jag hem till Bente och hennes söta lilla tjej, eller liten och liten snart fyller hon ett år, tiden går så fort!

Ska ta en snabbdusch strax och göra mig iordning. Pappa ska göra schnitzel till lunch- mums! sen ska vi iväg efter det.
Ska bli så kul att åka och hälsa på Bente idag, jag verkligen längtar!

Solen skiner här utanför fönstren och det kommer bli en underbar dag känner jag på mig.

Hej så länge!

Mot tåget

Nu sitter jag här, packat Elwiras saker och mina men undrar då om jag glömt något? borde ha med det jag behöver tror jag.
Känns som jag ska åka på en liten mini semester såhär mitt i veckan =) två hela nätter ska vi vara borta från pappa och han håller just nu på att pussa Elwira hej då och undrar hur han ska klara sig utan sin lilla tjej så länge ;)
Han kommer ha svårt att slita sig från henne nu när hon strax ska åka själv med mig...
Ska bli skönt att komma iväg på en liten tripp, men kommer sakna älskade M så klart.

Snart går tåget, så dags kila! SES!

Blomma i håret

Här är Elwira idag, glad som vanligt och med en söt blomma i håret. Finns bara ett ord; KÄRLEK.


Baby rosetter

H&M:s accesoar avdelning riktigt kryllade med fina detaljer, hade jag missat helt. Elwira har så mycket hår så en liten snodd eller spänne sätter jag dit i luggen ibland. Men dock inte alla dagar så det inte "sliter" på hennes  fina hår.
Nu är hon för liten att ens vara medveten om att hon har något i håret, men när hon blir äldre ska man nog passa sig med vissa accessoarer så hon inte tar det och stoppar det i munnen.


Gott & blandat


Den här underbara prinsess klänningen hade tagit helt slut på H&M:s webbshop, men såg igår att det fanns några kvar här i butiken på stan så idag norpade jag åt mig en, dock var minsta storleken 98 men det gör inte så mycket, för när hon väl kan använda den då så kommer den fortfarande var lika fin

Den här fleeceoverallen från laban med "inbyggda" strumpor och vantar kommer bli perfekt att ha under Elwiras windstopper overall från p.o.p. Eftersom den inte är fodrad utan enbart vindtät så blir det skönt med ett mellan lager i fleece för henne.


Maxi Mo:s mössor (maxi kids) är för mig oemotståndliga. Finns så många fina modeller och kvalitén är toppen bra.
Har letat efter just en sån här modell med en liten boll på huvudet för är ju också så sött!
 Enkel naturfärgad blir perfekt att variera med hennes övriga färgglada varianter.

Hittade även strumpbyxor som har både halksula samt knäskydd från samma märke (Maxi Mo) är inte var dag man ser sådana. Väldigt stora i storleken sa hon att de var och det märke jag nu när jag kom hem och plockade bort pappret. Men då kommer de säkert bättre till användning när Elwira kryper ordentligt =)
Jag köpte marinblåa och rosa men de fanns även i en röd nyans.Kvalitén känns bra, kanske snäppet bättre än de vi har från trumpette? återstår att se.


Den här klänningen har mer än 50% ull i sig och känns som en perfekt höst/vinter klänning hängde på H&Ms baby avdelning. Jag tycker inte den ser ut som en typisk H&M klänning, M trodde inte den var där ifrån först. Jättefin är den och klassisk variant med ett vinrött band med rosett som går att ta bort. Tycker den gråa nyansen tillsammans med den vinröda rosetten passar så fint ihop. Här kan jag även byta ut bandet till valfri färg för lite variation kan vara smart.


Klänningen

Den här klänningen köpte jag åt syster T idag som hon gärna ville ha. Den är verkligen riktigt fin, men är så mycket snyggare på än såhär hängandes på bara galgen.


Fullspäckad onsdag

Har varit full rulle här redan från start idag. Försov mig i morse men vaknade som tur av att Elwira började köra med en skallra och jollra en massa. Måste skaffa en veck arklocka! för klockan i mobilen ringer ju inte längre.
Till BVC skulle vi så det blev att fort slänga i sig lite yoghurt, slänga på sig kläderna och äta ett äpple samtidigt som jag duttade på lite rouge på kinderna.
Efter det kom M hem för han kunde också förlja med till BVC så då var det bara att lägga ner Elwira i åk påsen och sedan dra iväg. Vi hann iallafall, kom till och med lite mer än 5 min, så vi var först där idag. 
Tandprat stod det på schemat idag och det var en tandläkare där som gick igenom "tand pratet". 
Efter vi varit där blev det en snabb fika på stan och sedan gick jag och M in i min nya favorit butik här i stan "Max & Moa" finns massor fina barnkläder och saker där. Blev lite smått och gott som jag ska visa strax.
Väl hemma kom jag på att jag skulle kolla på de där klänningarna från H&M baby, så jag sprang över dit och köpte två stycken till Elwira och även en klänning till syster T som hon ville ha.

Fick en spontan tanke att jag skulle ta och åka till mina föräldrar i Norrköping idag, så nu har jag kollat upp tågtider och plockat ned Elwiras saker så det återstår bara för mig att plocka ner mina egna saker också. Kommer förmodligen bli den minsta väskan jag någonsin packat! Ska nämligen åka tåg och har inte lust att ha en massa väskor att tänka på när Elwira är med och jag är själv.
I vanliga fall är jag den som alltid har med mig mest packning av alla....brukar säga "bättre att ha med sig för mycket än för lite!" för det värsta jag vet är när man är borta och ångrar att man inte plockade med en viss sak.

Men nu ska jag packa smart och lite, är rätt skönt att åka hem till päronen eftersom där finns det mesta så jag behöver inte tänka på att ha med så mycket, glömmer jag något så finns det alltid där.

Hoppas ni har en skön Onsdag?


Onsdag

Fick slänga på mig kläderna idag, för vi fick så bråttom på morgonen när vi skulle iväg! slänga på sig det som låg närmst ungefär...

Vet inte hur jag står på bilden, men hann inte ta om bilden, så den får duga :)

Fuskpäls- La reoute
Linne- JC
Cashmere kofta- Best/La Redoute
Jeans- True religion
Boots- Wedins

Donera mera?

Jag har anmält mig till donations registret för ganska länge sedan men jag tror det är något som folk glömmer bort eller inte vet att det finns.
För mig var det en självklarhet att anmäla sig dit  eftersom jag anser att när mina organ inte längre kan hjälpa mig och när min själ har svävat iväg och jag inte längre finns i livet så hoppas jag på att någon annan människa kan överleva med hjälp av mina organ.
För vem vet- man kan lika gärna själv hamna i den situationen där man behöver någon annans organ och hjälp för att överleva. Då skulle jag vara tacksam att någon har donerat sina organ så jag kan överleva. Och det känns stort- att kunna hjälpa någon annan trots att man är död.

Att donera sina organ eftersom det är något som strider mot en del människors religion och etiska principer och det får man acceptera men om du är intresserad av att anmäla dig så kan man göra det här om du vill.


Trollungen

Busungen idag! Idag har hon "förföljt" oss när hon legat på golvet och tagit tag i våra fötter, lilla trollungen =)


Tyll, fluff och rosett

Den här klänningen som sålde slut på webben innan man ens hann blinka och försvann även fort i butik, har kommit in i en ny leverans här i stan såg jag idag förut idag, de flesta storlekar såg till och med ut att finnas kvar.
Kollade på tradera och där var det någon som var uppe i över 600:- (tror det var 398:- den kostade) folk är som tokiga =)
Jag provade den här precis när den kommit och den var verkligen jättefin, SUPER fluffig och fin på alla sett den har dessutom ett brett band i midjan som man knyter till stor rosett! Men fick för mig att den blev lite för stor bakifrån på mig, så det blev inget köp.
Snygg på festen eller kalaset nu såhär på hösten och till julen.

Från H&M

Fina tjejjen

Sprang in som hastigast på H&M förut och upp ett varv på barnavdelningen och spanade lite. Brukar oftast kolla bland Elwiras storlekar men idag fastnade ögonen på avdelningen med de lite större storlekarna till barn.
För där hängde nämligen de sötaste kjolar jag sett på länge för ynka 98:- de fanns i en jättefin ljus gammaldags rosa nyans och svart. Såg sedan på hemsidan att den fanns i rött också!
Sedan såg jag en ur söt liten prinsessklänning o satin och en tyllkol under samt en söt rosett, underbar. Och ganska dold mellan andra kläder hängde även en svart sammetsklänning som var underbart fin, och när jag kollade vad den var i för material så står det 80% viscose och resterande SILKE, hur otippat var inte det?

I morgon när jag har mer tid ska jag fråga om dom kommer få in kjolen i rött, för annars är det hög tid att beställa på nätet, för jag kan tänka mig att dessa kommer ryka rätt fort. Och de andra klänningarna ska spanas in ordenligt i morgon.
Minsta storleken var  86 och det dröjer ju inte länge tills Elwira är i den storleken, för som alla säger- de växer fort!

Tisdag

Sådär då, lite rouge på kinderna och på med en tjocktröja (och jacka utomhus förstårs) så ska jag bege mig ut i mörkret nu ikväll, trots mörkret ska det bli skönt med luft.


Tjocktröja- stickad varm sak från släkting
Liten dress från H&M (äldre)
Tjocka strumpbyxor- Lindex
Skoletter- ellos

En dag som denna

Dagar som denna skulle jag gärna kunna hoppa över, när man har ruskig huvudvärk som jag haft hela dagen, ingetroligt alls. Och idag har jag varit hemma och försökt vara en så glad mamma som jag kunnat trots allt. Men det är bara att försöka uthärda smärtan och göra så gott man kan.
Man skulle ha ett extra batteri till hjärnan, när det ena börjar laddas ur så byter man bara och sätter det andra på laddning, haha !
Somnade i allafall nästan en timme då Elwira också sov och det var nog guld värt. Och nu har huvudvärken av tagit och känner mig så pass pigg att jag åtminstone orkar sitta här framför datorn.
Utomhus har det varit grått och trist hela dagen, ungefär så som jag känt mig. Ska försöka komma iväg en sväng ut lite senare så man får lite luft idag, känns som jag behöver det.

Pratade med en av Elwiras fastrar häromdagen i telefon och hon sa att de skulle åka till Brasilien idag. Så just nu lämnar hela deras familj regniga Sverige och drar mot varmare klimat, och gissa ur länge dom ska vara borta! Jo dom kommer hem i mitten av Februari (!!) Där snackar vi LYX! en smula avis är jag nog allt =)
Men skulle kännas lite konstigt att vara borta över jul tror jag, men det tänker man kanske inte på när man har det skönt i värmen?


Smakprov

Ska prova kläderna ordentligt idag som jag shoppade i Stockholm i går och tänkte visa några plagg senare.
Men känner mig ganska trött idag så jag ska jag fortsätta försöka vakna till liv först och göra lite annat. Visar en bild så länge,ja ett smakprov kan man kalla det från gårdagens shopping.


Söta små

En liten pluttig blogg dator skulle inte vara helt fel att ha! En ny laptop har jag, men en sån där liten en skulle inte sitta helt fel att ha när man åker tåg exempelvis. Som igår när jag åkte till Sthlm, skulle vara perfekt att blogga ifrån.
Väldigt söta små hårdingar.


Nu är vi hemma

Idag har jag varit i Stockholm hela dagen och kom hem nu, senare är tänkt, men det gör ingenting. Haft en skön dag med höggravida syster T på stan och varit på stan i FLERA timmar och det var inte planerat. Plöjde igenom nästan hela NK och gallerian. Och där hade julen börjat för fullt, men tomtar och sånt var jag inte ute efter. 
Elwira var nöjd hela dagen på stan och sov lite emellanåt när hon blev trött på shoppingen ;-) 
Sist jag var i Stockholm så såg jag en massa bugaboo vagnar, men nu såg jag i stort sett BARA sådana vagnar.
De och urban jungel, men bugaboo cameleon hade verkligen nästan varenda kotte. Ingen tillfällighet att det är så, för jag skulle inte kunna tänka mig någon annan då den är överlägset smidigast. Men sedan finns det väl många som inspireras av kändis skaran som kör runt med sina, men det är ju ingen nyhet men ökar förmodligen "statusen".
 Här där jag bor är de också väldigt vanliga, men i Stockholm var det extremt, inte så konstigt iochförsig för Stockholm är ju alltid "värst", här i Sverige då.
Jag undrar vilken som vagn som blir nästa stora "hit" som kommer bli lika poppis som denna modell? återstår att se, ska bli kul.

Sedan när nästa hela dagen gått så åkte vi hem till T och hennes sambo som kom hem precis efter jag bytt en blöja som inte luktade hallonbåtar. Lite kinkigt blev det på kvällskvisten när hon var hungrig och trött men somnade sedan på vägen till pendeln.
Trevligt har jag haft och var kul att åka dit igen och förmodligen sista gången jag träffar syster som den dräktiga honan, för nästa gång blir på BB! Magen är stoor och fin nu eftersom hon är i v 39 nu, så nu kan V komma närsom hellst- verkligen spännande!

På ditvägen sov Elwira halva tågresan och på hemresan sov hon hela vägen, så skönt. Sedan vaknade hon nu när vi kom hem ikväll och då blev det pyamas på och en massa gos och skratt med pappa som saknat sin tjej såå mycket!
 Berömde Elwira extra mycket idag för att hon är en så duktig tjej, tusen miljoner pussar har hon fått innan jag la henne i spjälsängen, och slocknade som ett ljus.
 Och som hon charmat en massa människor på stan idag, ett charmtroll är vad hon är, minst sagt.
Fick iallafall min planerade shopping gjord, men även en hel del oplanerade köp *oops*
Och snacka om att tiden går fort när man har roligt!  

Tack T för allt! *Puss*

Elwira sussar på tåget

Lunch i buggan och syster T matar.
Melon fick Elwira smaka för första gången idag, och det var smaskens!

Våran stjärna i spjälsängen!

Här är lilla Elwira nu ikväll när jag nattade henne, körde runt ett race som vanligt och busade och var så glad så!
snurra runt, hålla i fötterna upp på knä och hej o hå! En aktiv liten dam tills jag pussade godnatt och släckte lampan.
Det är inte så konstigt att hon sover bra på nätterna för hon är så aktiv på dagarna! Fast hon sover på dagarna också men inte speciellt länge per gång.
Man kan inte bli annat än lycklig av den här tjejen, underbart söt och rolig är hon!. Och inom snar framtid kommer syster T:s lilla V och Elwira får en kusin! I morgon ska jag åka tillStockholm och hälsa på om inte V får för sig att titta ut, vem vet  =)


Vildmark

Skrev ju för ett tag sedan att jag var i behov av en termos och förut när jag var på stan så var jag inne på Åhlens och kikade, finns så mycket fint där.
Där säljer de dom fina kvalitets termosarna från vildmark och de hade många fina men jag fastande så-klart för den smidiga rosa, och blev positivt överraskad över priset, 99:- bara, som hittat ju!
Den här blir perfekt att ha till lillans flaska när man åker iväg. Kommer förmodligen få användning av den redan i morgon.


Söndag

Shit vad klockan har sprungit iväg! fort fota outfit och nu springa en snabbis på stan, herregud det är ju söndag! stänger ju 16 idag, dags att dra!

V-ringad tröja- Vero Moda
Fusk skinnkjol- H&M
Prickiga strumpisar- H&M
Skinnstövlar- Din sko

Wake up light

Min väkarklocka på på mobilen ringer inte längre, vet inte vad som hänt. Förmodligen har jag kommit åt någon funktion på något väldigt konstigt sett, för när jag ställer mobilen på önskad tid ja då ringer den helt enkelt inte.
Ska gå in i någon telefonbutik och höra om dom kan hjälpa mig för vad jag än gör så fungerar det inte.
På tal om väckarklocka så skulle inte den här sitta helt fel, med ett ljus och ljud som gradvis ökar så man ska bli piggare och gladare av att vakna upp till detta. Och enligt tillverkaren har den medicinskt bevisade fördelar. 
En toppen bra present verkar det vara.

Jag har kikat på den några gånger men jag behöver den faktiskt inte eftersom vi har underbara lilla Elwira som fungerar ungefär som en stegvis ökande volym till väckarklocka! Så vi har en livs levande "wake up light" här hemma, ja hon lyser till och med ännu mer i mina ögon än vad den här lampan någonsin kan få till =)



Superfit

Kan knappt bärga mig med att köpa barnskor, jag tycker det är så sjukt sött när ett litet barn precis börjat gå och de går runt där i sina pyttesmå skor! Jag är nog svag för skor, för jag älskar det! Och av barnskor kommer jag aldrig få nog av att se på. Älskar Elwiras små söta fötter och tänk den dagen hon kommer kunna gå, så häftigt.

Bra skor är för mig superviktigt då jag inte gillar syntetskor och plastiga dojjor som sitter illa eller inte håller i kvalitén
Satsar hellre på ett par kvalitets skor än flera billigare som ändå bara går sönder och blir fula.
Har kollat runt lite bland barnskor och de som jag tycker verkar vara allra bäst kommer från ett märke som heter superfit.
De ska vara lätta, smidiga och hålla hög kvalité´ och alla kraven uppfyller dessa.
De här kommer jag lägga på minnet tills nästa år då man vill vara ute med Elwira och leker- då hon kommer kunna gå själv =)


Dessa finns bla på Have2have

Jag ser det snöar!

Jösses nu har det börjat snöa en massa här för första gången i år! Om det nu nödvändigtvis ska snöa då ska det vara kallt och torrt i luften tycker jag, annars kan det vara.
Höll på att bli lite halvsur för att jag fortfarande inte fått någon mat i magen än och just som jag stod där i köket och tänkte ta fram stekpannan då kommer en ängel in genom dörren (M) med en påse med kinamat! trodde inte han skulle komma hem då så jag blev extra glad kan jag lova och min hunger stillades ganska fort. Supergott med biff,kyckling, grönsaker och ris, M åt friterade räkor och sötsursås.

Måste köra en repa på stan senare och in skaffa några nödvändigheter, skulle vara trevligt om det slutade snöa också.
Pratade med syster T förut och bestämde att jag åker till sthlm i morgon i stället för idag blev det lite sent, hade velat varit där vid lunch tid. Och till Nkpg ska jag komma till snarast möjligt hade jag tänkt, nu kommande vecka hoppas jag på.

Föressten, snöar det hos er?



GOTT var det!

Se så det snöar

Vad smakar goji?

För ett bra tag sedan läste jag lite om dom här bären i en tidning och sist jag var in på hälsokost så såg jag dessa små bär som tydligen ska vara supernyttiga, perfekt snacks om man är sugen på något kan jag tro.

Såhär står det på superfruits hemsida om dessa bär:


"I Asien har Goji berries konsumerats under tusentals år för att uppnå en god hälsa, välmående och livskraft.

Superfrukten Goji/Lycium barbarum L. kan anses vara en av de mest näringsrika födorna på jorden. I Kina sträcker sig den folkmedicinska historien 5000 år tillbaka i tiden och under åren har bäret fått många namn; Wolfberry, Lyciumbär, Gou Qi Zi, The Happy Berry m. fl.

Gojibären är rika på antioxidanter, nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Superfruit rekommenderar att man äter Gojibären som de är, en handfull varje dag för sina nyttigheter, och kan med fördel blandas i frukostmüslin och smoothies, ätas som snacks eller användas i matlagning, t ex i sallader.

Multivitaminen: Gojibären innehåller Omega 3 & 6, Betakaroten, Zeaxanthin, Lutein, Kalium, Polysackarider, Vitamin B1, B2, B3 och C, Kalcium, Krom, Koppar, Magnesium, Järn, Mangan, Fosfor, Selen, Natrium, Zink, Kostfiber, 18 av 20 aminosyror och sammanlagt 23 spårämnen.

Ningxia: Superfruit Gojibär kommer från Ningxia i Kina. Det är en självstyrande region i nordcentrala Kina som är känd just för att de finaste Gojibären i världen växer där. Regionen kallas även "Gojibärens hem".

Polysackarider: Ett signum hos Gojibären är rikedomen på LBPs, Lycium barbarum polysackarider. LBP är kostfiber bestående av mycket långa kedjor med kolhydrater som tros ha djupt ingående hälsoegenskaper."




Ska skaffa mig en påse men vad smakar dom?  någon som testat?





Bilder och citerad text: Superfruit

Morgon gympa

En pigg och glad Elwira vaknade strax efter åtta i morse, den vanliga tiden som hon brukar vakna på så inga tårar idag, som det var i går.
Men jag tror jag vet varför hon vaknade så tidigt, för M och jag hade missförstått varandra och ingen hade gett henne en flaska innan vi själva gick och la oss, kan vara därför hon vaknade tidigt och var kinkig.
Men det var då och idag är det en ny dag och nya tag!
Elwira fick ligga i köket idag och köra ett morgonpass när vi åt frukost och hon tränar för fullt i sin "kryp position" är så kul att se och man blir varm i hela kroppen av hennes framsteg och hon är så fin att jag blir helt till mig, hur mycket känslor kan man ha egentligen för en sådan liten underbar varelse?

Idag funderar jag på om jag ska ta och åka till syster T och hälsa på över dagen en sväng, måste få tag i henne.
Tar en timme till Sthlm här ifrån så det är en alldeles lagom tågresa oh Elwira har åkt tåg förut och det verkar hon gilla, för det rör ju på sig och det är spännande!

Ha en skön söndag!


I startgroparna

Nu om dagarna tränar Elwira mer än hon tidigare gjort och det är så kul att se framsteg var dag! Hon ställer sig ofta upp i kryp position och vi har sett henne någon enstaka gång nu dagarna faktiskt fått till några kryp steg :)
Länge har hon hållit på att rullat sig fram, men det gör hon knappt längre utan hon ålar sig eller häver sig framåt och skjuter ifrån med benen, är så kul att se på när hon tränar för glatta livet.
Och när hon verkligen vill få tag i något fort ja då går det undan minsann!


Stjärnor små

Hämtade ut den här stjärnlampan från ellos igår och idag var jag och fixade ny lampa till den (sådant borde alltid ingå tycker man)
Så nu lyser den så fint här i fönstret där jag placerat den just nu och det blev precis så som jag ville- med stjärnor på väggen o allt, fin fin! Så jag är alltså helnöjd. Den fanns också i röd som jag tror jag nämnde sist men är glad att jag valde vit, så den kan stå framme året runt utan att kännas för "julig". Mys mys!


Lampa från ellos


Hälsosammare liv

Hu! nu är det aldelles bäcksvart ute och jag har tänt några ljus här jag sitter för att öka mys stämningen inomhus en aning. Brevid mig har jag godispåsen som ständigt förföljer mig.. eller jag förföljer den.
Sen jag slutade med amningen så har jag verkligen svullat i godis, glass, kakor bullar- you name it! Har alltid och  då menar jag alltid ätit mycket godis och skit men har försökt att inte svulla mängder tidigare, i allafall inte varje dag som jag gör nu.
Visst jag är smal av naturen men nu är det är inte min vikt jag tänker på. Är nöjd med min kropp hur den ser ut nu efter graviditet och amning, med tanke på att jag varken tränar alls eller äter speciellt nyttigt- för det är ju bara jag som styr hur min kropp ska se ut, jag kan ju inte begära att den ska vara vara super fit och tränad när jag knappt lyfter på baken!

En godis råtta är jag och kommer alltid att förbli! Men det jag nojar mig över är mest min hälsa.
Har alltid mer eller mindre rört på mig förut innan graviditeten eftersom jag hållit på mycket med hästar och jag gillar egentligen att röra på mig, vara aktig och framförallt känna mig stark! 
Men just nu känner jag mig allt annat än stark- mina armar är smala utan en muskel, ja hela min kropp saknar styrka och spänst helt enkelt.
Folk kan tycka "men du är ju så smal" ja ja jag är smal- men jag vill inte bara vara smal och slapp, vill att kroppen ska vara mera "fit"

Innan jag ens vill börja tänka på någon form av träning så ska jag först och främst ta tag i min kost, jag måste ju börja någonstans. Ska inte börja banta eller något om det var någon som trodde det, nej det är det sista jag behöver.
Men att äta nyttigare kan man ju inte kalla banta. Banta är väl när man medvetet äter mindre? I varjefall jag ska inte äta mindre snarare mer men nyttigare.
 Sötsaker kommer vill jag inte plocka bort helt men ska nu försöka att enbart svulla på helgerna istället :) och i veckodagarna måste jag hitta alternativa snacks.

Jag vill förbli en pigg & glad mamma! såå önska mig lycka till =)



Resa med rosa

Snyggaste resväskorna jag sett på länge fann jag hos top shop, snacka om att packa snyggt! Älskar verkligen modellen och färgen, men nu är inte jag på jakt efter resväskor- har fina redan, men vad sugen jag blir när jag hittar sådana här karameller som faller mig i smaken. 



Finns hos topshop här

Sen lunch

Åt en lite senare lunch här med M för ett tag sedan och vi hjälptes åt att blanda ihop en enkel sallad med fullkornsris, tonfisk och lax och så solrosfrön på- enkelt och gott! Örtagårds dressingen är godast och jag hade velat haft keso i men det fick bli en klick creme fraiche på istället, inte lika gott men fungerade helt ok.

Är sugen på att baka något gott och enkelt idag, kanske chocolate chip cookies?

It's True!

Dem absolut skönaste och bästa jeansen jag någonsin haft är mina par från True Religion. Många jeans känner jag mig instängd och obekväm i och många är dessutom så stela, men dessa är både snygga och grymt bekväma, jag brukar säga att det är som att ha på sig ett par mjukisbrallor faktiskt :)
Och dom passar lika bra till fest som till vardags. Och de är nog de enda paret jag verkligen känner mig helt bekväm i när man busar runt med Elwira, och man kan känna sig både bekväm och snygg i de.
Om jag hade haft råd hade jag velat haft ett helt gäng av dessa! Jessica Simpson bla har ju blivit sponsrad av det här märket, det skulle jag också vilja bli =)
I vilket fall ser jag dessa jeans som en investering och jag skulle gärna tänka mig ett till par, och dessa nedan är klockrena. Skulle vilja ha en något rakare modell nästa gång...

I USA så får du betala hälfen av priset än vad de kostar här i Sverige, så om du åker dit någon gång, passa på! 
Ett bra jeansköp är det om du vill satsa på ett par kvalitets jeans som bara blir snyggare med tiden och håller efter tvätt efter tvätt och det blir inga knän på dom och passformen är alltid perfekt- It's True!

Älskar hästskon på bakfickorna! Ett typiskt kännetecken på dessa jeans

Inte vana

I morse vid kl 6 väcktes vi av Elwira som låg och gnydde i sin säng och var inte speciellt glad. Vi blev förvånade av att hon vaknade så tidigt, för hon brukar aldrig göra det nämligen.
M gick upp och gjorde en flaska som hon åt och sedan gick han och skulle byta blöja som tydligen inte luktade hallon. Men då blev det liv i luckan!och hon fortsatte att skrika efter han var klar på skötbordet. Så han fick gå några varv med henne och då blev det lite bättre. Men hon ville absolut inte ligga ned och sova så då tog jag henne.
Satte mig i fönstret och då blev hon lugn men såg fortfarande skärrad ut, hon var inte alls som den Elwira vi är vana vid.
Efter några minuter så la jag mig med henne ute på hennes täcke i sovrummet och då skulle hon suga på alla leksaker och tillslut kom hon till ro och höll på att somna.
Ville först inte lyfta in henne till sin säng när hon väl kommit till ro och jag var trött så jag tänkte hämta min kudde och täcke och lägga mig och sova brevid henne, men sen tänkte att jag först skulle prova lägga henne i sin säng.
Och då gick det bra och hon somnade ganska direkt. 
Det kan ju ha varit någon tand som spökade, eller vad som hellst egentligen.
Men oj vad ovan man är att det plötsligt "händer" någonting som för oss inte är normalt och som man inte är van vid.
Vi har haft tur och är lyckligt lottade att allt bara flyter på med Elwira och jag hoppas, hoppas att det kommer fortsätta så bra.

Släck lyset mamma!

Tidigare ikväll var allt precis som vanligt vi hade vi pussat Elwira godnatt, gått ut ur rummet, stängt till dörren på glänt och gått därifrån med en vetskap om att hon alltid somnar på två röda efter det.
 
Men icke! för efter kanske 30 min så skulle jag hämta en sak inne i vårt sovrum (där även Elwira sover i sin spjälsäng) och vad ser jag då? Jo ett litet busfrö som snurrat runt ett varv i spjälsängen och ligger på mage med huvudet högt och håller ena handen i en av spjälorna och med den andra håller hon ett av banden till spjälskyddet och pillar på det.
Och när jag kommer in så tittar hon på mig och ler med sitt största leende! helt klarvaken är hon lilla älsklingen.
Så jag vänder henne till rätta, säger några ord och pussar godnatt och stänger till dörren-igen, och då kom jag på vad jag missat.
Utanför sovrummet har vi ena badrummet och vi släcker ALLTID lampan där inne när jag går ut så det inte kommer in ljus i sovrummet och det hade jag missat i dag, var förmodligen därför hon inte lagt sig till ro och somnat som hon gör inom bara någon minut i vanliga fall.
När jag sedan gjort det så gick jag in och kikade på henne efter typ 2 min och då låg hon där på mage precis som vanligt och sov sött.
Lika ljus känslig som mamma kanske? Jag använder alltid ögonmask när jag sover, kanske får fixa en till Elwira *hhihi* nejdå men hon kanske kände av att det var en detalj i kvällsrutinen som fattades, därför det var för ljust kanske.
Lilla tjejen, så söt med sitt leende och klarvakna ögon och som bara låg där och grejade för sig själv när det var sovdags.





 

Billiga åk påsar

Idag verkar varken elen eller blogg.se fungera som det ska- kan inte kommentera vissa bloggar och inte heller lägga in en kommentar i min egen blogg. Det står bara "felaktig data" hela tiden *suck*

Ville visa Thina som är på jakt efter en åk påse till sin lilla tjej och här är en fin och billig åk påse jag hittat, och den finns i röd och svart och kostar 399:-
Ser fluffig, varm och skön ut- precis som man vill ha den.
Sedan finns ju alltid tradera och blocket, där kanske du kan göra något fynd?

Här hittar du åk påsarna; den röda & den svarta


Strömavbrott

Just när man kommit innanför dörren så blev det strömavbrott här, verkade som hela huset vi bor i samt varuhuset mitt över också hade det. Helt mörkt och otåliga människor stod och väntade vid bankomaten och så för en sekund kom elen igång och bankomaten började lysa, men sen blev det svart igen och så höll det på så några gånger tills elen kom tillbaka helt. Var lite kul att stå och studera dessa stressade människor :P

Som tur var så varade det inte mer än ca 15 min. Men jag höll nästan på att bege mig ut i regnet med en termos och be om vatten på något fik. Vatten till Elwiras flaska altså.
Men hon hann somna, hon trodde väl det var natt när allt släcktes ned och blev mörkt- för det är ju redan rätt mörkt ute, och så regnar det dessutom.

Usch tänk en fredags kväll i total mörker utan att kunna laga mat eller gå på toa med lyset på...  vad bekväma och beroende vi är av elen! och vilken lyx el vore för många människor i U-länderna.

Ingenting bör man ta för givet.


Fredag


Pälsjacka- H&M
T-shirt- H&M young
Kofta- BEST/ La Redoute
Jeans- True Religion
Skor- Novita

och en enkel skjorta

Den här fick också följa med hem, en enkel vit skjorta är aldrig fel! och det är någonting jag har brist på i garderoben. Så den här kommer absolut komma till användning, perfekt att uppdatera basgarderoben lite.
Många plagg i sådana här gäst kollektioner är kul för stunden och sen så tröttnar man, så skjortan är ett bra köp.
Klassiskt och tidlöst plagg som alltid fungerar, och snyggt till blåjeans till vardags.


En av klänningarna från Comme des Garçons

Här är ett av plaggen jag köpte idag från Comme des Garçons och den här klänningen tycker jag väldigt mycket om och överdelen är i sammet och har två små öppningar i midjan (som syns på andra bilden) och underdelen är i tjockt och fin ull kvalité och dessutom lite glansig.
Nedtill har den en volang kant som är skuren som en pepparkaka =)  

Pop jeans


Igår när jag skulle tipsa om några billiga mamma jeans så kom jag på att jag skulle skriva om dessa från pop också, men det glömdes bort.
Syster T som är höggravid just nu har dessa jeans från polarn o pyret och dom är RIKTIGT snygga i verkligheten och hon tycker dom är supersköna och folk har trott att det är vanliga jeans hon använder, just för att de är så snygga för att vara mamma jeans.
De kostar 595:- och finns i storlekarna 34-44 och är rymlig i modellen. Plarn o pyret har ju även en egen köp & sälj sida där de enbart säljer pop kläder- där kanske man kan göra ett fynd?




Comme des Garçons...

Japp, jag har varit där! Har aldrig tidigare varit inne på H&M när det släppts gäst kollektioner tidigare eftersom det varit SÅ hysteriskt och överreklammerat. Men jag behövde några småprylar därifrån idag så jag var där för ca 30 min kanske och kunde ju så klart inte låta bli att spana in plaggen när jag ändå var på plats.
De hade en del ulltröjor som jag trodde skulle vara sköna, men ack så sticksiga de var :/ de prickiga koftorna i ull var dock supermjuka (de som finns i svart, marint och vinrött
Det var inte alls någon folk storm när jag var inne, kändes som jag kunde gå lugnt och strosa och spana in plaggen.
Hörde att de varit mycket folk på drottninggatan i Stockholm i alla fall.
Men här var det inget riv och slit i kläderna eller vassa armbågar här inte, som man hört om vid de tidigare gäst kollektionerna.
Tidigare har det varit helt GALET här, men den här kollektionen är lite svårflörtad bland oss Svenskar verkar det som.

Var inte mycket att hurra för, men två plagg följde på något konstigt sett med hem....


Torsdag

Jösses är så seg idag så tom bilderna blir suddiga! var omöjligt att få en så klart bild idag av någon anledning.
Kanske behöver en sån där ramlösa balans eller vad det nu är som går på reklamen, ni vet den där modellen som är suddig och fotografen säger "älskling du är ju alldeles suddig" eller vad det är han säger, och så dricker hon någon klunk och så blir bilden skarp igen.  Vet ni vilken reklam jag menar?


Skinnjacka- BZR
Linne- American apparel
cashmere kofta- La redoute
Kjol- Twist & Tango
Strumpbyxor- H&M
Stövlar- Don donna
Väska- Via Spiga

Sovmorgon

Gick och la mig aldelles för sent i natt så jag har sovit till tio idag, och det var längesedan det hände, jag är ju egentligen en riktig nattuggla och igår kom nattugglan i mig fram, så nu sitter jag här och är ganska nyvaken och känner mig ganska seg faktiskt.
Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt, för man blir ju så seg när man går och lägger sig sent, nej inget bra.
Nu är jag helt tom i magen, dags att fylla magen.

Idag måste vi sänka ned spjälsängen till lägre, för nu tar Elwira upp händerna på kanten och ställer sig på alla fyra, och som mamma sa att nu går det fort och en dag så har hon lyckas ta sig över  och då blir det verkligen aj aj!







Jultomten..?

Den här bakmaskinen från KitchenAid skulle inte vara helt fel att ha i köket, dock skulle jag behöva någon möbel att ha den på, för på våran köksbänk skulle den inte riktigt passa in. Men åh så snygg detalj att ha i köket! Jag skulle baka bullar och bröd hela dagarna (eller inte) Den i borstat nickel som jag skulle vilja ha kostar saftiga 9995:- och det känn ju lite väl kanske...
17 fina färger finns den i och man kan ju alltid vända sig till jultomten..?



Bilder: inreda

Bälte till västen

Ett snyggt bälte i midjan har jag haft i tankarna tidigare men det glömdes bort. Blev nu påmind när jag såg den här bilden från Louis Vuittons höst visning från i år.
Min pälsväst (fusk) är rätt stor och bylsig vilket jag gillar men ibland känns det som något fattas och ett brett bälte i midjan skulle sitta fin fint.
Gillar den varianten med nitar längst upp till vänster bäst, men så klart var den slut i min storlek, får se om jag beställer något från asos, måste först ta en liten snabb runda på stan och se om jag hittar något finare.

Sjuka barn

Jag och M har precis kommit hem från ett föräldragrupps möte på BVC nyss och idag var det "sjuka barn" prat, började klia på hela kroppen när BVC tanten pratade om löss, mask, molusker och alla möjliga barnsjukdomar. Usch
, och senare när Elwira börjar dagis kommer hon förmodligen åka på det ena och andra som alla ban gör. Kan man inte bli dagmamma, men bara till sitt eget barn =) nej skämtosido de måste ju "tyvärr" få i sig alla bakterier.
Men jag blir lite smått äcklad när jag tänker på alla sjukdomar och bakterier som härjar på dagis...

De berättade även om vissa förskolor som de provat använda desinfektion gel på både barn och vuxna där och även hemma i familjerna och då hade sjukdomarna minskat drastiskt, för det går ju annars bara runt runt runt.
När Elwira börjar på dagis så ska jag nog ta upp det som förslag, kan ju inte skada.
Och att de inte använder samma handuk, utan engångs servetter, ja det finns många små saker som jag absolut tror kan minska smittorisken. Allt går ju inte undvika så klart och man kan ju faktiskt inte se allt, men vissa saker kan man försöka förebygga.

Passade på att väga och mäta Elwira och hon "följde kurvan exemplariskt" enligt BVC tanten, duktiga älskade tjej! Alltid lika kul att höra.

Nu ska jag få i mig någon riktig mat för min frukost bestod av kakor och butterkaka som vi hade med till BVC.






Onsdag

Precis kommit innanför dörren efter ett föräldragrupps möte på BVC

Fuskpäls- H&M
Klänning- Ellos
strumpbyxor- H&M
Boots- Wedins
Väska
- DKNY

Mamma jeans

Fick en fråga här ang. mamma jeans och jag har hittat tre fin fina budget varianter som jag önskat fanns när jag var gravid.
De här kommer från La Redoute och kostar 319:- resp 329:- kronor och finns i olika färger.
De här är i lite vidare modell nedtill och har låg passform i stretch denim.

Dessa är min favorit modell både i modell och färg tycker om den gråa nyansen och den blåa bäst, de finns också i vitt men kanske inte så aktuellt vid den här årstiden. Båda nämnda modeller är i 98% bomull och 2% elestan.

Har ingen aning om hur dessa är i kvaliteten. Eftersom de är rätt billiga men man förmodligen borde dom hålla under den tiden man kan ha dom?




En fråga

Är helt hopplös på det här med blogg med allt fix och tix och nu undrar jag hur man gör om man vill länka till en sida i ett inlägg och så öppnas den sidan i ett NYTT fönster?

För nu blir det ju så att man hamnar på den sidan direkt och måste backa tillbaka till min blogg.


Om någon förstår vad jag menar och kan hjälpa mig med detta så är jag SÅ tacksam!

bilderna från fotograferingen

Nu har jag och M suttit och kollat på bilderna på elwira från  fotograferingen säkert hundra gånger nu ikväll.
Man får nämligen en egen inlogg och lösen till ateljéns hemsida så man kan kolla på alla bilder från fotograferingen och sedan får man boka en tid med fotografen och väja ut bilder.

Men jag har redan valt ut vilken som vi ska göra som porträttbild i lite större format, det blir en bild där hon ligger som nakenfis på rygg på fårskinnspläden och håller i båda fötterna med vardera hand- klassiskt och fint porträtt.
För vid den här tiden är ju enda gången man kan ta ett sådant fotografi och det är verkligen jättefint att ha som minne.
De andra bilderna kommer jag göra som vanliga fotografier så man kan rama in eller sätta de i ett fotoalbum.

Nu ska jag

klämma i mig en sista kanelbulle (ja jag vet det är sent) och sedan är det bad och sovdags för min del.

Natti natti!
 


Tisdag kväll

Nu har det börjat regna här igen och jag ska gå ut så då blir det gummistövlar på. Tillsammans med stentvättade jeansen och skjortan, det fungerar ju :-)
Är lite sur  över att jag inte har jeansen i en strl mindre, för de har börjat hänga efter en dags användning...mjuka och sköna som bara den är dom iallafall

Nu ska jag ut o skutta i regnet!


Paljetter & pärlor

Blev lite kär i det här söta hjärtat iformav en liten väska, så fint att ha tvärs över bröstet både till vardags eller fest! åh den vill jag ha. Små stenar har den och är så fin.
Och den lilla jackan i marinblått (som även finns i en nyans som heter dark rose och peach skulle inte vara helt fel över den lilla svarta!



Finkläder

Igår var jag in och kikade på polarn o pyret och dom strumpbyxor öll på för fullt med att packa upp nya varor där igår.
Spanade in den jeansblå klänningen med små vita ränder och volangkant i ärmarna och längst ned samt  en ficka på magen, den var riktigt fin! Hur snygg som helst med en röd eller vit body och strumpbyxor till.
Den rutiga klänningen såg jag inte igår, men fann den på hemsidan så jag har inte sett den i verkligheten men det är förmodligen fin, känns julig.
Till killar hittar man också mycket fint, som den här jättesöta västen exempelvis Tycker det är så snyggt och sött med små västar på de små grabbarna, helt oemotståndligt
Och den rutiga skjortan har de perfekta färgnyanserna i sig, vitt, marint och rött så läckert till ett par små jeans och kanske ett par mini hängslen till!

Såg också jättesöta stickade koftor i rött och marint med lite större knappar på som var jättesnygga, de hittade jag dock inte på hemsidan och de hade inte hängt ut dom än, utan låg i en korg som jag rotade lite i ;-) mjuka var de också.

Mycket finkläder har de fått in, och det är trevligt med lite variation i polarn o pyrets bas sortiment. Man kan så klart ha dessa plagg till vardags om man känner för att sätta på sin lilla något finare ibland om man ska iväg eller få besök exempelvis.


Lalala!

Har precis käkat lunch och har kollat runt lite på you tube och vickar på baken till massa låtar.
Musik får mig nästan alltid på det humöret jag vill vara på och lyssnar nästan på allt, men just nu är det den här som jag hoppar jag igång till och även den här som jag håller på, eller har spelat sönder.

Nej men nu sitter jag med skor och jacka på framför datorn och har lite svårt att slita mig.
Elwira har dragit av sig strumpan och sitter och pillar på den nu, och snart kommer den åka in i munnen, så nu måste jag faktiskt kila.

Hoppas ni får en fortsatt bra Tisdag!

Tisdag

Inviger mina stentvättade jeans från monki idag, någon som får starka 80 tals vibbar? :D Jag var för liten när det var inne på 80-talet, men nu har de kommit igen och jag tycker dessa är stencoola ;-)


Skinnjacka- BZR
Skorta- Josefson
Linne- H&M
Stentvättade jeans- Monki
Skor- Nilson

Söta ramar

Bloggade ju om några ramar från Lisbeth Dahl härom dagen, och jag fick hem en av dessa i går och de andra två kom idag, rätt ner i brevlådan- så smidigt.
Ska bara välja ut vilka foton jag ska sätta i ramarna, lite tomma för tillfället. Tror jag ska sätta ett på mig och M i hjärtat och i de andra två blir det foton på Elwira i dessa.


Köpta från Aldora och Chique 

Gratis hit o gratis dit

Jag är riktigt trött på alla den reklam som heter gratis bio, gratis makeup gratis kläder ja allt skit rent ut sagt som det tjatas om på var och varannan blogg hela tiden.
 Det går knappt undvika all den här reklamen där bloggaren vill få folk att bli värvda av just denne för att sedan få presentkort att shoppa för.
Och det är faktiskt "stor bloggarna" som har flest läsare och därav får mest poäng och som sedan relaterar i dessa presentkort och det gynnar alltså mestadels "storbloggarna" själva eftersom det tydligen krävs en himla massa poäng för att komma upp i dessa presentkort. Men vad är det man säger "mycket vill ha mer"

Jag älskar också shopping, men skulle inte gå genom det här settet, för det här blir ju som att läsarna som värvas samlar ihop till storbloggarnas shopping kan man nästan säga.

Varför ska man gynna någon som redan har mycket för att de ska kunna shoppa ännu mer, när man själv inte får ut ett dyft? Är förmodligen därför man får en massa reklam inlägg på bloggen eftersom många som blivit värvade måste sedan göra reklam själva och börja ragga folk att få egna presentkort och så är karusellen igång och reklamen blir oundviklig.
Jag tänker då inte låtsas lockas gå med i något gratis junk. 
 
Lite trevligare är det när vissa bloggare faktiskt delar ut sina presentkort till sina läsare- då är det en annan femma, det är generositet, det andra känns mer som girighet.

Var bara tvungen att skriva detta för jag är så less på all sådan reklam just nu som förstör bloggarna.

Starbucks?

Har velat haft en sådan här mugg från Starbucks ett bra tag nu, bad syster T köpa hem en från NY sist hon var där men det glömdes bort eller så hann hon aldrig.
Tanken hade aldrig slagit mig att Starbucks finns i Stockholm? Ska dit snart och då skulle jag kanske kunna passa på att gå förbi där.

Jag är faktiskt ingen kaffedrickare, men en o annan latte kan slinka ned i nödfall och kan vara gott ibland. 
Och en termos skulle jag vilja ha som man kan ha vatten i till ersättning till lillan i.

Men finns Starbucks i Stockholm?  och var i sånna fall?



Elwiras nya matta

Sist mina päron var här på besök så hade de med sig en fin fin trasmatta i present till oss som en släkting har gjort.
Mamma sa att den skulle passa bra i Elwiras rum, och mycket riktigt så passar den finemang där.
Tycker om kombinationen av färgerna vitt, rosa och svart samt att det är ett riktigt hantverk.
De där fransarna är riktigt roliga att pilla på dessutom!

Elwira i pyjamas innan läggdags

En typisk min, in med läpparna och sedan släppa dom så det bildas ett smack ljud =)

Titta o pilla, spännande! och så "backade" hon och drog iväg med hela mattan hihi

Pyjamas party ;-)

Fick hem de två söta pyjamasarna som vi haft sedan tidigare idag från ellos, fast nu beställde jag två nya i Elwiras kommande storlek.
Kvalitén är toppen för det priset! 149:- och de finns i grått och blått med.
Jag gillar när det är fot på pyjamas, annars blir hennes små fossingar kalla, och då får jag ha strumpor på som hon direkt tar tag i och drar av :-)

Hade ju beställt dessa byxor, men de var inte med i paketet och så stod det på följesedeln att de var slutsålda, attans jag som hade sett fram emot att få dessa eftersom såg så fina ut. Var inne på polarn o pyret idag och såg ett par byxor i manchester, rosa men inte alls den nyansen jag vill ha, men men inte så mycket man kan göra.
Men det är trist när det står att varan är slutsålt när man får paketet, det kunde man väl få reda på direkt när man la beställningen? men men.


Måndag

Tyckte regnet skulle ge sig någon gång men vädret verkar inte tycka som jag. Så på med gummistövlarna nu och bara bege sig ut i rasket :-)
Har tvättat håret förut, men det är ju ingen ide att blåsa det ordentligt torrt eller fixa någon frisyr när det regnar ute,men det blir ändå utsläppt kalufs, känner att håret måste få lite luft i sig och inte vara instängt i en knut eller fläta


En lite tjockare tröja från H&M
Tjock tröja La redoute
stickad kofta- Vero moda
Byxor- Vero Moda
Gummistövlar- Burberry
och nytvättat lite rufsigt och fuktigt hår
(och utomhus har jag skinnjacka)


Det finns inget dåligt väder

Regnet smattrar för fullt här utanför och jag har tagit tillfället i akt och tvättat och städat en massa här hemma idag, varit så duktig då *klappar mig själv på axeln* 

Tycker det är mysigt med regn ibland och vara inomhus och pyssla och dona.
Tittade ut genom fönstret här förut och ned på torget och ser att de flesta människor inte har något paraply, fastän det regnar rätt kraftigt, de går där och strosar och ser knappt ut att märka av regnet.
En annan sätter ju på sig gummistövlar och hela rasket när det regnar! Tycker INTE om att bli blöt, nej "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" ;-) och det stämmer faktiskt.
Tänk vad kul man hade som liten när man hade hela regnstället på och hoppade i alla vattenpölar =)

Nej nu måste jag passa på att duscha och tvätta håret innan M går till jobbet.

Kram i regnet!

Middagen

Gjorde fars dagmiddagen efter M:s begäran idag och han ville ha pasta carbonara med extra mycket parmesan, och så blev det, och här är resultatet.
 Jag frågade alltså vad han ville äta till middag, men det var rätt skönt att inte behöva göra någon middag som tar timmar att laga ihop.
Är inte svårt att imponera på han inte, med hemlagad mat så blir han jättenöjd ;-)
Gjorde även en sockerfri paj med hallon & blåbär som blev riktigt smaskens med sötningsmedel i (Canderel)
så den blev söt och god,  utan sötningsmedel hade det blivit för surt.


Första besöket

Eftersom det fortfarande är fars dag så lägger jag upp två bilder på käre far tillsammans med en färsk Elwira.
Dessa bilder är från första gången mormor & morfar  var på besök hos oss efter Elwiras födsel, oj oj vilka känslor! Glädje tårar från mamma och ständigt leende läppar, vilken glädje. 
Två stolta föräldrar som visade upp våran största skatt!

Morfar håller stolt i Elwira!

Söndag

Nu har jag gort mig och Elwira iordning och ska precis kila iväg här och solen kikar fram nu! Mna blir glad för mindre *puss puss*


Pälsjacka (fusk)- H&M
Leopardtopp- Vero Moda
Omlott spetstopp- Josefson
Veckad kjol- H&M
Strumpbyxor- Lindex
Skor- Nilson
Väska- Via spiga
Halsband- Edge gems

Grattis på fars dag!

Idag är det fars dag och jag har ringt och grattat min käre far, skulle hellst av allt vilja vara där och ge honom en stor kram men nu är jag inte där.
Han var ute och grejade som vanligt farsgubben och höll på att b la planterade lökar i rabatterna till Elwira och min systers kommande bebis ,så de får se blommor i vår sa han- sött!
Han håller då verkligen alltid på med någonting, den dagen han sitter inne och slappar framför TV:n kommer jag börja undra, för det har aldrig hänt. En riktig hurbulle det är var han är =) fina pappa.

Höll på att säga till min kära M att jag skulle ringa och gratta min far på fars dag innan jag kom på att jag hade sagt grattis till han också! Det är M:s första firande av fars dag idag =) *Love you baby boy!*
Frågade vad han ville ha, trots jag vet att han alltid svarar "ingenting" men sen sa han "pasta carbonara med mycket parmesan"  hihi mer avancerat än så behöver det alltså inte bli, mat går alltid hem hos han.

Tänkte göra någon smarrig sockerfri efterett också (han är diabetiker) så blir han extra glad =)

 Ska du fira fars dag?

M & Elwira på BB

My precious

Klockor tycker Elwira är spännande! om man har henne i knät exempelvis så ska hon alltid sitta och pilla på den där klockan. Kanske för att den blänker och inte känns som hennes mjuka leksaker? såå spännande iallafall
Här är pappa med sin klocka som hon var riktigt fascinerad av här, titta, pilla och känna och hellst ville hon smaka på den med- så klart!
För allt åker in i munnen nu :-)


Lördag

Softar runt inomhus idag

Klänning- ellos, strumpor polarn o pyret
och en slarvig fläta i håret, slappt och skönt

Prinsessan på ärten

Nejdå, känner mig inte som prinsessan på ärten, den här gången blev sängen bra eller det är väl kanske lite för tidigt att svara på det när man bara sovit en natt i den.
Väldigt skönt att äntligen få fler madrasser och komma högre upp, ungefär 64 cm hög är sängen nu och det är så mycket skönare att lägga sig och kliva upp ur den än den förra och den hade vi inte fått upp på ben heller eftersom de hade missat skicka med skruvarna. Samma bredd på den här som förra, 180 tycker jag är perfekt.
Framförallt är det lättare att ta sig ur den, nu låter det som jag är 100 år men jag har svårt att kliva upp på morgonen inte p g a av att jag har ont någonstans utan för att jag ofta är så morgontrött och har alltid varit det.

Så nu ser det rätt bra ut, känns lyxigare med en hög än en låg säng också. Vi har verkligen sovit skönt och länge i natt, även Elwira har sovit ovanligt länge idag tror klockan var ungefär 9 i morse då hon väckte oss med små läten och bökade runt i spjälsängen för fullt som hon brukar göra på morgonen.
Vi har bara legat och myst hela lördags förmiddagen i sängen jag, M och Elwira och det var så skönt, att bara ligga kvar under varma täcken och prata och mysa med Elwira.
Sitter faktiskt fortfarande i morgonrocken och har ätit frukost eller brunch kan man ju kalla det, smörgåsar smoothie och pannkakor, mums mums!

M har gått iväg på några ärenden och Elwira har tagit sig en lur så jag ska passa på att ta en snabb dusch.

Hoppas ni får en trevlig Lördag! Puss

Utmaning igen

Har blivit utmanad av Ingela

Plagg: Strumpbyxor, jeans eller kjol nedtill och upptill blir det oftast det enkla som gäller.
Färg: Svart nedtill och upptill gillar jag det mesta i färg väg just nu, inte för skrikigt bara
Ytterplagg:Med pälsjackan och skinnjackan har jag klarat mig rätt bra på nu tillsammans med extra kofta, vantar och halsduk, men på mornarna och kvällarna åker ibland dunjackan på 
Frisyr: Mest utsläppt eller knut
Skor: Älskar höga klackar! men varierar med mildare klackar som är lite lägre och promenadvänliga.
Accessoarer: Halsduk, skinnhandskar och armband samt pärlörhängen varje dag
Vill-ha-plagg: Pälsjackan från H&M trend som ska komma i butik nästa vecka(!!) och mer undies
Trend jag ogillar på mig själv: Nördbrillor, Velour & sammets plagg

Jag utmanar alla som vill =)

Toppenbra rabattkoder

Har två stycken toppenbra rabattkoder på ellos som jag bara måste dela med mig av! Den där stjärn lampan jag bloggade om igår för 499:- har jag beställt nu, så rabattkoderna kom väl till pass!
Kul när man får användning för dom till någon man verkligen vill ha!

40% rabatt på en valfri vara 30% på resten: 180907 (och jag hoppas inte denna är personlig?)giltig 2008-12-18

50% på valfri vara t o m 2008-12-22

Dessa fyra delar

Hopp, dessa fyra delar är alltså vår nya säng, hmm får se hur det blir den här gången då :) M är iväg och lämnar bilen och skjutsar hem en bekant som var bärhjälp idag.
Hahaha, jag ser mig dom två grabbarna framför mig prova ligga sängar för fullt på Ikea och sedan blev M hungrig så de var även och tog sig någon matbit i restaurangen där och de har säkert haft det mysigt ;-) hihi!

Nu ska jag se om jag lyckas få ihop någon av dessa fyra delar som ska bilda en säng.

Puss!


Fett intryck eller skön säng?

Vi köpte ju ny säng för ett tag sedan på IKEA men både jag och M fick ont i ryggen av den madrassen så nu M är just nu på Ikea, och han har varit där ett bra tag nu. Han har hållit mig underrättad om alla bäddmadrasser, resårbottnar och gid vet vad.
Nu vet jag inte vad det blir för säng längre, det är väl sånt som märks när han kommer hem, och om jag inte blir nöjd, då får han åka tillbaka igen, stackarn.
Kunde inte följa med eftersom inte jag och Elwira skulle fått plats i den + killen som är med som bärhjälp.

Just nu ekar sovrummet tomt men snart får jag se vad det blev för säng tillslut, det är ju TUR att det är 3 mån öppet köp, ifall det inte skulle bli bra den här gången dvs.
För sista orden han sa när vi pratade sist var " Vill du ha ett fett intryck eller skön säng?" ja vad väljer man? skönt så klart (men hellst bägge, off course)
För de vita madrasserna de har på IKEA som är aningen dyrare för att vara IKEA finns bara i FAST modell, och vi vill ha medel mjukt... ja det är en hel vetskap det där med madrasser som sagt.

Nu hoppas jag bara på att vi får en säng till natten! *haha*

Nej, nu ska jag kila till apoteket innan stan stänger. BYE!

Sju sanningar

Har blivit utmanad av Alexandra

De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.


Sju sanningar:


Okej, here we go...

- Jag är en "sladdis" med två äldre systrar som är 7 och 10 år äldre än mig, och jag fyller 23.

- I sommar har jag och M varit ihop i 4 år och han är mannen i mitt liv och jag är så lycklig över att vi fått VÄRLDENS underbaraste lilla Elwira tillsammans.

- Elwira var planerad och jag blev gravid två veckor efter jag slutat med mina p-piller (!) och vi blev värdens lyckligaste!

- Jag har fortfarande kvar min piercing i magen, plockade dock ut den sista månaden under graviditeten, men sen satte jag dit den igen...

- Jag tycker inte det är något fel med folk som gör skönhetsoperationer, så länge det inte går till överdrift.

- Jag skulle någongång utbilda mig till hudterapeut.

-  Jag önskar ibland att jag bodde kvar i min gamla stad, eftersom mina bästa vänner bor kvar där och jag träffar dom alltför sällan nuförtiden och det gör mig lite ledsen.

Jag utmanar: Bente, Catya, Ingela, Petra, Blondis81, Karin, Hannah

Stjärnor små

Hemma hos mina föräldrar så finns en röd ljuslyckta som kommer fram varje jul i. Det blir ett effektfullt sken av den då stjärnorna avspeglas på väggen- jättefint och mysigt ser det ut.
Hittade den här liknande, fast detta är en lampa från ellos som starkt funderar på att köpa. Gillar att den inte är så fjuttigt liten heller, utan har måtten H 24cm och bredd 23 cm och kostar 499:- 
Förhoppningsvis och förmodligen blir det lika effektfullt med stjärnorna med den här också, såsom stjärnorna avspeglas från skenet på bilden på underlaget, så blir det på väggen av lyktan mamma och pappa har.

Den finns i rött och vitt och jag skulle nog välja vitt för då kan den faktiskt stå framme året runt tycker jag, utan att kännas för "julig" eller hur?



Min lyckonalle

Fick hem den här GENOMSÖTA nallen idag från coco som jag bloggade om och beställde härom dagen.
Och den är verkligen så mycket sötare i verkligheten. En svår fotograferad liten sak vill jag lova!
Jag är kär i mitt halsband, hihi! ja jag är barnsligt förtjust i denna lilla nallebjörn runt min hals, funderar på att beställa resten av hennes familjemedlemmar :P

Kostar 125:- hos Coco

Fredag!


Skinnacka- BZR
Kofta- Vero Moda
Linne -La Redoute/Best
Strumpisar- gamla från gina (?)
Stövlar- Don Donna
Halsband- Lyckonalle från cocoo.se

Begär

Kan inte sluta stirra på de här bubbelgumsrosa heelsen från forever 21, jag är helt såld! Spännat, klacken, färgen allt är perfekt- nästan det stora felet är att dom är i syntet, men vad gör det när dom är helt underbara?! Tänk att trippa runt i dessa i vår/sommar med brunbrända ben, vita shorts och en blus, åhhh!
Den grå västen (som också finns i marint) är i 100% bomull och även den skapar vill ha begär nu. Tycker om att den är lite Gant/Ralph Lauren inspirerad.



Krona

Den här ullmattan från Kids concept som bla säljs hos inreda är ju bara så fin! Som sagt i ull med krona på och en lättplacerad modell. Gillar nästan alla fina saker från Kid's Concept, gör så mycket fint både till tjejer och killar. Det är inte svårt att bli shoppingtokig när man kikar in på deras hemsida!



Gladast innan sovdags!

En glad tjej innan sovdags då pyjamasen åkte på. Dessa kläder hade hon på sig på 6-månaders fotograferingen idag med. Duktiga tjejen som undrade vad det var för lustig gubbe till fotograf som hojtade och rasslade med sina nycklar under själva fotograferingen *hihi*

Tycker klänningen är så enkel och söt! Den kommer från Ralph Lauren och strumpisarna är från Lindex (helt okej i passformen)



Det är kul att dra i strumpbyxorna :-)

Slumrar snart bland bubblorna

Nu är vi alla mätta och belåtna, var jättelängesedan vi åt färsk lax och det var verkligen gott. Så mycket godare att laga mat än att köpa i många fall.
 Elwira har fått lite banangröt som hon verkade vara riktigt sugen på idag, för det slank ned fortare än vanligt, duktigt!

Är helt slut i kroppen nu, det är jobbigt att springa runt bland möbelvaruhus, mycket att titta på och det blir en hel del steg att ta- där har vi dagens motion! Kommer förmodligen ha träningsvärk i morgon *haha*
Och nu är det bara två veckor kvar tills vi får vår soffa- TJOHOO! så snart kommer vi kunna använda vardagsrummet och kunna sitta och kolla på TV som vanligt folk.

Pappa har satt på pyjamas på Elwira och vi har pussat henne godnatt och lagt henne i sängen och jag tror hon somnat nu, ska gå och kika.

Nu ska jag ringa ett samtal och sen ta ett bad, kommer förmodligen slumra till bland bubblorna...


Med salt, citronpeppar och en skvätt citronsaft på innan stektning, lätt som en plätt!


Tröttis

En trött liten Elwira efter en hård dag efter att ha kollat runt i möbelvaruhus och varit hos fotografen, det är inte lätt när man är liten. Hon somnade som en stock efter mat här hemma


Suger på sina goda, goda fingrar


Hemma

Den här dagen har verkligen bara runnit iväg! Har varit runt på lite möbelvaruhus idag och kollat runt efter lite blandade prylar och så har jag fått lite inspiration. Blev lite stressigt sedan på fm att hinna hem innan fotograferingen, men kom precis i tid.

Elwira var duktig på fotograferingen och blev en hel del bilder. Hon fick ligga mage på en trägrej på golvet, sitta i korg, Sitta på kanten på en stol med lite stöd från mig, nakenfis på en pläd och fotografen knäppte bilder när hon tog upp benen mot magen så det inte blev "några stjärtbilder" som fotografen uttryckte sig.
Det var bra att jag hade med mig en egen fårskinnspläd- för den som fanns där har ju hur många barn som hellst legat på innan, lite ohygiensiskt faktiskt med tanke på att de ligger nakna.

Elwira har fått flaska och somnat som en stock här nu, så söt- ska visa bild snart.
M är påväg hem från maxi och han ringde på vägen och sa att han köpt färska laxkotletter, jag har satt på potatisen och jag är så hungrig nu!





Torsdag

Ut på promenad innan solen försvinner gäller nu! gömmer mitt blöta hår i en mössa och slarvig fläta.




Pälsjacka- H&M
Tunika klänning- H&M
Kofta- H&M
Strumpbyxor- Lindex
Skor- Converse
Mössa-Åhlens

Elwira 6 månader!

Idag blir lillhjärtat 6 månader! vad tiden har  gått fort, det är verkligen precis som alla säger.
Här solen skiner för fullt utanför fönstret och himlen är alldeles klar och fin! Har sovit länge idag och Elwira har också sovit någon timme extra.
Nu ska jag ta mig ett bad och tvätta håret, bäst att passa på medan M fortfarande är hemma idag. När man sedan är själv, så blir det bara snabbduschar.

Ska iväg på 6-månaders fotografering sedan och ska försöka tajma in mat och sovtider bra så att hon är ut vilad och mätt på fotograferingen.
Ska gå ut och gå här efter lunch i den sköna solen med vagnen- ska bli skönt!

Puss & Kram!

Skratt & bus!

Nu har hon vaknat igen lill buset och har fått mat precis nyss, så nu är hon mätt och glad liten tjej. 
 Hon kör sitt vanliga race med att rulla iväg överallt och så "pratar" hon högt och får till riktiga skrik läten ibland! och "tittut- leken" det är riktig lajbans idag!

Massa skratt och bus gör mig SÅ glad!


Mammas finaste i hela värden! LOVE! LOVE LOVE!

Vårrullar

Var inte så jättesugen på någon rejäl middag idag, åt alldeles för mycket till lunch så jag kände mig typ mätt fortfarande!
Rotade runt lite i vår inte allt för fyllda frys och hittade dessa vårrullar. De är faktiskt riktigt goda för att inte vara färska och köpta från ett kina hak! Mycket fyllning i och känns inte flottiga. Har mumsat i mig fyra stycken och det räckte gott o väl att bli mätt på idag. ca 20 min i ugnen och så voila!

Dom verkar inte vara speciellt onyttiga heller- eftersom jag valde mellan dessa och en hamburgare här bredvid vår port, så måste ju dessa vara nyttigare iaf?

Eftermiddags mys

När Elwira ville ta sin eftermiddags lur så gick jag med henne till våran säng och låg och busade lite och myste, så himla skönt.
 Vi låg och myste och jag "masserade" henne på ryggen och hon låg på mage med huvudet på sidan och njöt i fulla drag. Sen somnade hon och jag, helt otippat att jag somnade för jag kände mig inte speciellt trött- men det var skönt att sova en stund faktiskt. Vaknade av att jag fick Elwiras arm i ansiktet när hon vände på sig, så jag gick upp men hon ligger fortfarande och sover så sött.

Måste ha en liten mode show med Elwira sen också, för i morgon ska hon nämligen på 6 månaders fotografering i en ateljé´, bestämde att vi går till samma ställe där jag tog mitt porträtt på gravid magen.
Har ingen aning vad jag ska sätta på henne i morgon, men hon är ju söt i allt så det blir nog inte så svårt, eller jo det blir visst svårt att välja outfit...


Fina ramar

Är på jakt efter fina ramar som man kan komplettera med ikeas billiga, och de här från Lisbeth Dahl är ju helt underbara!
Funderar på att klicka hem någon/några av dessa så jag NÅNGÅNG kommer till skott med att framkalla bilder och rama in. Den med prinsesskronan är u bara så ljuvlig, i den skulle så klart Elwira sitta i =)



Dessa kommer från Aldora

Lyckobjörnar

Barnsligt söta är dessa halsband med en liten lyckonalle på! Jag skulle kunna klicka hem varenda en bara för att dom är så söta så! de finns dessutom fler i "familjen" än de på bild =)

Onsdag


Pälsväst (fusk) -Laredoute
Linne- La redoute/Best
Tröja- Bikbok
jeans- True religion
Boots- Frye
och en knut på knoppen ;-)

Såg att jag hade en liten kräk fläck på byxan från Elwira nu när ag la upp bilden, så den gnuggades såklart bort då, haha!

Liten fundering

Babyshop kör på lite höstrea veckan ut med 30% på massor varor, och även Armanis kollektion.
Har ju suktat efter den underbara klänningen därifrån men priset är rätt saftigt, men funderar på om man skulle slå till nu när den blir lite billigare? Minsta storleken är 12 månader, så det är ingenting Elwira kan ha nu men jag tänkte att hon skulle kunna ha den på 1 års fotograferingen, men man har ju ingen aning om hur mycket hon kommer ha hunnit växa då, och hur dessa är i storleken, så frågan är altså.

Såg den här randiga tröjan från knuckleheads med pike krage i lite preppy style som är riktigt riktigt fin! Förmodligen är den en pojk tröja, men skulle vara jätte fint med en jeanskjol och strumpyxor till en tjej tycker jag.

Från babyshop

Same same

Har inte kunnat loggat in här på hela fm av någon anledning? alla andra sidor har fungerat men inte blogg... jaja.
Fick en kommentar här idag att jag hade likadana byxor på mig igår som Elin Kling, och det var jag så klart tvungen o kolla upp.
Och mycket riktigt enligt hennes blogg så hade hon på sig sina just igår, lite komiskt! Men jag hade ingen aning det. Om man ska vara riktigt petnoga- som jag är så kollade jag upp klockslaget då hon la in sin outfit bild och den var inlagd efter min, så tro nu inte att jag har härmat henne nu ;-) Köpte mina i Fredags dessutom, bloggen är beviset :)
Så det är helt enkelt Elin som inspirerats av mig *hohoho*

Skämt o sido, så det är ju kul att man som mamma ledig fortfarande har lite koll, för det Elin har på sig, ja då kan det ju inte vara fel ;-) för hon har ju snygg stil, inget snack om den saken- det är ju dessutom hennes jobb.


Pälsmössa

Hade spanat in den här härliga pälsmössan på herravdelningen, och jag skulle gärna haft den själv om den fanns i mindre storlek, men igår när vi var på H&M så visade jag M den, och jag tyckte han skulle köpa den så han gjorde det med, det trodde jag inte han skulle, men han passade i den. Varm, mysig och fluffig och 98:- är ju ett kap!

Elwira fick gosa med pappas mössa en stund, lill buset!

Tisdag

Nu ska jag strax dra iväg med Elwira för lite ärenden på stan bla och senare möta upp M med bilen o handla lite blöjor, nappflaskor och andra nödvändigheter :-) 



Skinnjacka- BZR
Top-H&M
Liten väst med puffärm- Vero Moda
klorblekta jeans- Bikbok
Skor- Nilson

Tiger of Sweden

Såg på Twilfit att Tiger of sweden börjat gör en underklädes kollektion, och den här bh:n med tillhörande trosa var ju bedårande söt!
Jag skulle behöva mäta vilken stl i kupa jag har nu eftersom man hoppat i storlekar under graviditeten och när man ammade samt nu när jag slutat, vet knappt inte vilken storlek jag har längre!


Bilder: Twilfit

Svar på fråga

Fick en fråga av en tjej vid namn Cecilia igår som jag tänkte svara på här eftersom inlägget blir långt.

Fråga: Du är jämt så snygg! Önskar att jag också var så piffig varje dag. Kan du inte skriva lite tips om hur du gör för att hitta motivation till det eller liknade? Kram Camilla

Erika: Tack! Hmm vet inte vad jag skulle skriva då eftersom jag inte gör något speciellt. Vad skulle det vara jag skulle skriva menar du?

Camilla: Kanske lite hur du tänker när du shoppar o sätter ihop outfits?

SVAR:
Om jag känner mig trött och sliten känns det bättre om jag sveper lite rouge över kinderna och lite lätt glans på läpparna,  då lurar jag hjärnan eftersom det SER bättre ut då :) 
Jag klär mig nästan alltid efter humör och följer inte alltid någon "röd tråd" - för ibland vill jag se ut si och ibland så.
 Mina klädval återspeglar sig nämligen oftast i hur jag känner mig för dagen. Tycker det är kul att försöka piffa upp en "enkel" outfits med något som sticker ut, som någon fin detalj eller färg.
Att våga bära färg med, kanske inte rött från topp till tå men någon färgklick som piggar upp är inte fel. Att variera med strumpbyxor i olika färger är snyggt och enkelt fixat.

Och ett enkelt knep jag har för att vara vardags-snygg såhär nu på hösten är att bära klänning eller kjol tillsammans med kofta, strumpbyxor och platta skor som exempelvis converse,snygga boots eller gärna platta ridinspirerade stövlar. 
Och med ett par enkla jeans och en basic tröja tillsammans med ett par heels blir outfiten direkt mycket piffigare.
Blanda material och skapa kontraster !

En del människor vågar aldrig prova och säger att de inte passar i vissa plagg utan att ens ha provat! Att våga och prova sig fram tycker jag är inspirerande, testa nya färger, trender, snitt på kläder och olika strukturer.
Ibland är det som med en del låtar, man gillar de inte först, men när man hört den några gånger så tycker man helt plötsligt om den. Samma gäller kläder, om det kommer en trend som man vid första synen inte tycker om så kan man ändra den synen med tiden.

Modet är till för alla och livet är för kort för att inte våga.

Det allra viktigaste är att man känner sig bekväm i det man har på sig- oavsett vad någon annan tycker.





 

Mini

Vi var inne med M på Naturkompaniet tidigare idag och såg ett helt gäng med super söta små väskor från Fjällräven till de minsta. De kommer från Fjällräven och heter "kånken mini" bara namnet är ju sött! Finns i 17 (!) olika färger men de visar bara den här rosa på hemsidan. De har måtten: höjd: 29 cm,vidd: 20 cm och djup: 13 cm samt rymmer ca 7 liter.
Perfekt att ha som liten extra väska att ha lite ombyte, blöjor mm om man ska åka iväg.
Och när den lilla blir lite större så kan hon/han använda den själv och packa i någon leksak eller vad de nu väljer för något :) Själv kommer den att få hänga med vagnen i bland.
Den var dock slut i färgen jag ville ha, men han i butiken skulle ringa när den kom in igen.
Svårt färg val va?


299:- från Naturkompaniet

Stryka snyggt

Så typiskt när man nyligen gått och köpt sig ett nytt strykjärn så hittar man detta *suck* för inte så länge sedan letade jag runt efter ett snyggt strykjärn (hellst rosa) men hittade inget varken på webben eller på stan. Och nu så hittar jag det här från Philips på ellos. Typiskt, typiskt!


Bild från ellos

Back on track

Vad skulle man göra utan take away? ja jag skulle förmodligen svälta vissa dagar. Jag som hade gjort köttfärssås igår som jag tänkt äta idag vid lunch när M är borta och så bara koka pasta till det, men det var inte så bara eftersom jag brände vid den...och inga matlådor i frysen har vi heller.
Så vad gör man när man är en ut svulten mamma som inte orkar göra ny.
Så ner med Elwira i åk påsen (vilken bekväm uppfinning egentligen!) och dra iväg och idag när M inte är hemma så fick jag ge mig ut på jakt själv.  Det blev en wok med stekta nudlar, kycklingfile,fläsk,grönsaker och jordnötter *mums* så nu är jag en propp mätt och glad mamma igen!  


Pepparkakshus

Till jul skulle jag vilja baka ett eget pepparkakshus! När jag var mindre så köpte vi alltid sådana färdiga delar som man sätter ihop och har glasyr och godis på- de tyckte jag om!

Okej, nu när jag satt här och drömde mig bort om pepparkakshus och det började plötsligt lukta bränt- attans jag hade glömt bort att jag kokade pasta, så in rusandes till köket och det var ingen vacker syn med sönderkokad pasta och ett tjockt svart lager i hela botten+ att nu luktar det bränt i hela lägenheten =(

Tänkte skriva att jag tänkte göra ett eget pepparkakshus i år, men eftersom jag aldrig limmat ihop ett sådant med färdiga delar och dessutom inte klarar av att koka pasta just nu så då kan man ju undra hur bra det skulle gå för mig att försöka konstruera ett eget pepparkakshus? och jag ska väl inte nämna att jag t.o.m tänkte baka degen själv! Hahaha!
Vi får väl se hur det blir med det där huset, lovat att visa en bild om det kommer se ut som ett ;-)

Hur gör man föressten med kastruller som ser ut som min med helsvart botten?!


Såhär avancerat pepparkakshus i forma av vita huset kan man ju försöka efterlikna.. eller inte.


Måndag


Linne- Filippa K
T-shirt- Bik Bok
Kjol- H&M
Kofta- Manoush
Strumpbyxor- Lindex
Stövlar- Don Donna
Pärlörhängen- Hallbergs
och en slarvig sned fläta med tofs ;-)

Säger ifrån

Elwira har börjat säga ifrån ibland när det blir för mycket pussar  och gos när hon inte är med på noterna. Lilla tjejen börjar bli stor med egen vilja =)
Det är en envis och bestämd det här tror jag allt, jag undrar då vem hon brås på, är nog både mamma o pappa faktiskt...
M skulle iväg på stan idag så han har tagit med sig Elwira nu på en runda. Jag som knappt känner mig vaken ännu valde att stanna hemma, och när man kollar ut genom fönstret börjar jag genast frysa.
 Måste skaffa en termometer så man kan se hur många grader det är ute, vi hade det i förra lägenheten och det saknar jag nu, får väl kolla på claes ohlsson senare.
Men just nu stannar jag hellst hemma med en kopp te och myser i morgonrocken fortfarande. Kommer förmodligen dra i väg efter lunch ändå så bäst att passa på att njuta av värmen inomhus.

Ha en bra dag! P&K

Söndag



Rosa tweed kappa i ull, vintage- Isa
Under har jag top från H&M
och Kofta- La redoute
Kjol- gina tricot
Ullstrumpisar- H&M
Skor- Nilson,

Från det ena till det andra

Det är hej då för mjölken i boobsen eftersom jag har slutat amma helt nu och Elwira får ersättning på flaska samt smakportioner en gång om dagen i form av gröt och potatismos och sådant och det fungerar jättebra.
Gick jättebra att blanda först 70/30 med ersättning och urpumpad mjölk och sedan nästa dag köra 50/50 och succesivt ta bort min mjölk.
I början ville hon inte ha enbart ersättningen i flaskan så vi fick blanda i lite vaniljsocker och sedan successivt ta bort det och det fungerade utmärkt ,för nu dricker hon det utan vaniljsocker. Det tog inte mer än två veckor att sluta helt och få henne dricka ersättning utan vaniljsocker.
Elwira får ersättning som heter nutramigen och är receptbelagt eftersom hon förmodligen är laktosintolerant, men det "växer bort" i många fall har vi hört av barnläkare och på BVC, så man får hoppas på det.
M:s äldsta systers son var laktosintolerant när han var liten, men är det inte längre så han kan äta alla sorters mjölkprodukter nu utan problem.

Något skeptisk ser hon ut när hon får sina mini smakportioner, men det mesta slinker allt ned och huvudsaken är ju att vi har börjat vänja henne.

För mig har amningen gått bra redan från start men var ganska smärtsamt under den första veckan när Elwira sög sig fast på tutten, tänk att en liten varelse kan suga så hårt! Men det är inte ovanligt att det kan göra ont i början och det hade jag fått höra innan också, så det var jag förberedd på och det så det var bara att "härda ut" och var absolut värt det!


Den första månaden ammade jag non-stop kändes det som, Elwira var en riktigt hungrig liten sötis!Men det var bra eftersom det resulterade i att hon växte och ökade på så bra i vikt.
Som sagt, trots att timmarna den första månaden mestadels gick åt till att amma så var det skönt att mest vara hemma och läka själv och lära känna våran underbara dotter, för mer hade jag varken ork eller lust med och vad den tiden gick fort!

För att inte missa tala om Dolly Parton boobsen innan mjölken runnit till, jösses vad spänt det var! Såg ut som man precis kom från en bröst operation.
Hade turen att slippa mjökstockning och inflammationer och alla sånna komplikationer, LYCKLIGTVIS.
Jag var skraj för att åka på mjölkstockning, så jag gick runt med fleece tuttvärmare i Maj de första veckorna *hihi* för jag ville så gärna amma och ville absolut inte att något skulle hindra mig.
Har varit underbart att kunna ge sitt barn en bra start i livet och att få känna den närhet och ömhet med sitt barn vid alla amningar är obeskrivligt underbart och mysigt, att bara titta när den lilla äter och mår bra är fantastiskt.
 Att jag har kunnat ge bröstmjölk specialanpassad för mitt barn och kunnat ge ett bra skydd till henne mot bla sjukdomar och infektioner känns bra.
Tyckte alla kvälls ammningar var absolut mysigast efter att att ibland badat henne och sätta på pyjamas sedan dämpa ner belysningen och sätta sig i soffan och komma till ro och amma och mysa. Sedan somnade hon alltid på bröstet och då gick jag och la henne för att sova för natten.

Upp till sex månader klarar sig de flesta bebisar på enbart bröstmjölk och nu är Elwira snart 6 månader och jag kände bara att det var läge för att sluta amma, både jag och Elwira var mogna för det men lite sorgligt var det sista gången jag ammade och visste att det skulle vara sista gången för henne och mig, ja ett lite sorgligt ögonblick just då.
Men övergången från amma till flaska gick smidigt, och allt fungerar bara bra. En bonus är att M ger flaska varje morgonen så jag kan ligga kvar under mitt varma täcke och sova eller vila en stund extra!

Men huvudsaken är att Elwira är mätt och glad så klart.


99:- Styck

Kikade in på ellos och såg att de pyjamasar vi har nu säljs på rea för 99:- (ord.149:-) de säljs i två pack varav den ena har vit botten med stjärnor och den andra är rosa/vit randig. De finns även i grått och blått. Prisvärd och perfekt med "fot" på.
Har klickat hem två nya i kommande storlek till lillan.

Och de små rosa manchester byxorna i fem- ficksmodell ser hur fina ut som hellst, de finns också i brunt och ett par blåa, fast de är i denim. Och dessa kostar också endast 99:- (!) jag tror dom är ett riktigt kap.
 Enkelt och snyggt med vit body under. Vanliga toppar tycker jag inte är så praktiskt just nu, då de bara åker upp när våran lilla tjej ålar runt.


Ett par gröna stövlar

Idag skulle jag vilja traska runt i ett par gröna enkla gummistövlar. Som den häst tjej jag egentligen är är det kanske nästan konstigt att jag inte äger ett par enkla gröna? Men å andra sidan är det inte jätteofta jag använt just gummistövlar i stallet, bara när det varit riktigt regnigt och om alla andra skor hade blivit förstörda om man inte dragit på sig ett par när man hämtat hästar ur leriga hagar.
Men idag vill jag bära ett par gröna stövlar på city-vis med jeans och skjorta (helst vit eller blå) ja det är jag sugen på idag.
Ett par gröna stövlar vill jag ha, nu.

Söndags morgon

Då kör jag en dagens

Humör: Pigg&glad
Gjort: frukost, och blev så sugen på pannkakor- så det har jag också gjort (nästan överkurs såhär på morgonen)
Planer: Ta det lungt och mysa med Elwira & M på förmiddagen. Eventuellt till Ikea på fm, och fika på stan.
Ser på: Elwira och M som busar
Lyssnar på: Elwira&pappa och mix megapol på radion
Läser: mailen
Dricker: Smoothie

Äter: har ätit smörgås, pannkakor och nu en hallon&blåbärs smoothie
Bästa: Att alla är pigga och friska
Sämsta: Inget
Barn: Ålar sig bakåt just nu och har en massa söta läten för sig
Väder: Kallt och regningt


Lördag

Tänkte strunta i dagens idag, eftersom jag totalt glömt bort att hämta kameran o lägga in bilderna, men men här är den iaf :-) den perfekta promenad outfiten.

Skinnjacka- BZR
Fuskpäls väst- La redoute
Stickad tröja- La redoute
Jeans- Levis
Gummistövlar- Viking

Åkpåsen åkte fram

Igår plockade jag fram Elwiras härliga åk påse från 7.A.M som också invigdes igår. Den är riktigt varm så jag behövde ha på henne mycket kläder under nu, så hon inte skulle bli överhettad.
Såg så mysigt ut när hon låg iden i går kväll när vi gick hem på kvällen igår. Bara ett litet ansikte som kikade fram ur den fluffiga påsen, skulle gärna velat bytt plats med henne där igår! För det var verkligen kallt och ruggigt ute igår.
Påsen hon har är delbar så jag har kortat av den till minsta storleken nu. Det är tre- storlekar i en, superbra!
Köpte den från babyshop, men där är den slut i den här färgen men den finns på barnlycka.
Idag däremot skiner solen för fullt igen och det är vindstilla, härligt!
Lilla Elwira har sovit en liten stund nu, men nu tittar hon upp med huvudet högt (hon ligger på mage) med ny vakna ögon och sen "dunkar" hon ner huvudet igen, nu har hon gjort så några gånger- men nu vänt sig på sidan och somnat om igen, så söt!


Åkpåsen finns hos Babylycka HÄR och i andra färger hos Babyshop


      © Maria Risto