It's My Birthday!

Idag måste jag passa på att gratulera en viss person som fyller år, nämligen mig själv :-)

Efter jag varit och lämnat Elwira här på morgonen så gick jag till posten och hämtade ut ett paket som kom igår och det var min fina kompis Kristine som som skickat ett paket med superfina te/kaffe muggar från Rörstrand designade av Filippa K, precis sådana muggar som jag vill börja samla på, så jag blev så klart mer än glad över dom!  

Sedan gick jag hem och möttes av mina fina killar som dukat upp med god frukost från espresso house och med tända ljus! Så gulligt av han som varit och fixat med det under tiden jag var borta tyckte jag. 
 M hade släckt ner i köket och det var så mysigt att sitta och njuta av en rejäl och god räksmörgås, kaffe, färskpressad apelsinjuice och en söt efterätt. Så just nu är jag minst sagt mätt och belåten.
 Har verkligen en mysig start på dagen och jag är på extra bra humör idag :-) Blir nog en fortsatt skön födelsedag idag

Vill passa på att tacka för grattis hälsningar som jag fått! Puss & Kram!

Lite mer värme och en maxiklänning åker på

Älskar bära klänning men det är fortfarande kyligt i luften och man går ju inte gärna barbent nu ;-)  Om det bara skulle kunna bli lite varmare i luften så skulle man kunna börja använda maxiklänning med strumpbyxor under iallfall :-) och är man frusen som jag så är det ju bara ha en liten kofta under jackan med.

Mina acne boots kommer jag nog bära även till en "slappare" maxiklänning, som denna randiga  varinat,ledig och snygg. Den ljusa mc-jackan ser riktigt snygg ut, fin modell.  
De "fjärilsformade" bågarna är riktigt snygga och den härliga broschen skulle jag vilja ha i håret :-)


Boots- acne pistols
Jacka- H&M
klänning, brosch och solisar från Topshop

Nostalgi

Visst är det kul när äldre leksaker kommer tillbaka? Som dessa söta elefanter exemelvis som kommit i ny tappning. Jag minns att jag eller någon av mina systrar hade en sådan när jag var mindre.
Frågade M och han minndes dessa han med. Plasigt söta är dom iallfall, speciellt den rosa ;-)


Finns hos: barnvanligt.nu

Blue eyes

Ludwig har fina blå ögon och jag tror han att ögonen kommer att förbli blå nu? Elwira har hasselbruna ögon, också jättefint! och lite extra kul att hon har bruna eftesom det inte är lika vanligt på svenska barn, samt att varken jag eller M har det :-) 
Jag älskar att studera mina barns fina ögon :-)

Hittat säng & cykel


Det har varit lite lurigt väder här idag, regn till och från och svårt att veta vad man ska ha på sig, men vi körde på gummistövlar både jag och Elwira, och det var bara bra det för det har varit blaskit på sina ställen.

M som så länge tjatat om en cykel i vinter beställde en idag och jag hoppas, eftersom han är så otålig med prylar att den kommer innan helgen, annars kan han lika gärna få för sig att gå och köpa en hel annan som finns  inne i lager bara för att han inte orkar vänta :-) Men den han beställt är en riktig retro cykel som har en cool blå nyans, kul med lite färg i vår! en svart barnstol till Elwira och gärna en rosa hjälm så är dom redo för våren ;-)

Vi har varit iväg på IKEA & MIO möbler idag och mestadels fortsatt säng- spaningen till E. Nu har vi nästan bestämt oss för vilken det blir, velar lite mellan två stycken från MIO.
Kollade även på IKEA en extra gång och hittade en ganska fin dagbädd, men man kunde inte ha en riktig resårmadrass i den (bara skumgummi) så den gick fort bort.

På MIO var det folktomt på barn/ungdomsavdelningen och hon sprang runt och hade superroligt där idag medans vi jämförde sängar hit och dit.
Så i morgon blir det sängköp för idag hade vi inte direkt fått plats med säng+ madrass i bilen med två små dessutom så det blir att låna farfars pick-up i morgon.
Ska bli spännande och se vad Elwira tycker om sin nya 90 säng i morgon :-) men har på känn att hon kommer sova minst lika gott i den.

Marcus kallade mig för en japansk turist då jag fiskade upp mobilen för att fota Elwira & Ludde på parkeringen i farten när han drog vagnen, hihi! japansk turist eller ej, älskar man att fota så gör man :-D

Mysig dag har vi haft, fast M har inte varit ledig hela dagen utan hunnit jobbat en del med. Sedan har den här dagen bara flugit iväg och det blev brådis att fixa middag ikväll här hemma.  Önskar en fortsatt trevlig kväll!

Elwira & Ludde brukar bägge få sitta i kundvagnen, då har man koll på bägge på parkeringen :-)

Mammas pälsväst fungerade utmärkt som filt på väg från parkeringen in till varuhuset tyckte Ludde ;-)

Fullpackad mamma med väska och ytterkläder samt Ludwig på armen :-) det var riktigt dåligt ljus här, därav den mörka bilden

Pappa shoppar

Fick en fråga här på bloggen som löd: "Hej! Brukar M shoppa till de små ibland? Kan du inte visa nått plagg han har köpt?"
Vet inte riktig vad det är för fråga kanske för att inte så många pappor shoppar kläder till sina barn? vad vet jag. Jag svarar så klart på frågan ;-)

Självklart köper M kläder till Elwira, och mycket annat med för den delen! 
Jag är dock den som har bäst koll på vad hon behöver eftersom jag älskar allt som har med kläder att göra och det ju ännu roligare med kläder till våra fina två små än till mig själv numera :-) men han har rätt bra koll trots allt och han märker ju också vad som behövs.

M har bra smak när det gäller barn/babykläder och det var han som köpte Elwiras första MOLO- body när hon bara var någon månad gammal. Då visste inte ens jag vad det var för något märke, och det visade sig ju vara toppen!

M:s senaste köp är några praktiska plagg som Elwira & Ludwig behövde. Det blev en varsin pyjamas, Ludwig frick en jättesöt med elefanter från Lindex och Elwira den bästa pyjamasen någonsin från Polarn O. Pyret, älskar verkligen den modellen som vi använt på lilla E redan sedan hon var nyfödd. de är toppen för de går att använda så länge.
Strumpor går alltid åt och just nu använder vi bara polarns strumpor med halksula under för de sitter så bra på fötterna, ja tills E & L drar av sig dom dvs ;-)

Hoodie samt matchande byxor


Bästa pyjamasen & strumprona från Polarn . O Pyret

Toppar med fjärilar

Jag är helt kär i dessa underbart fina toppar med fjärilar som mönster på! Men min vanliga otur när jag klickar mig in på topshops hemsida så är de så klart slut i min storlek, det är alltid så för mig! :-(

Bägge toppar har verkligen det där lilla extra både när det gäller modellerna och detaljerna, helt underbara. Den högra gillar jag bäst, den känns lite festfin och den andra väldigt fin till vardags, tänk till ett par jeansshorts...
Sk** trist att bägge ska vara slut! buhuuu


Påskvecka & sommartid

God morgon nya vecka!

Nu är det ju sommartid men vi har inte "drabbats" av någon störning med våra två små utan det fungerar fin fint här och ingen vaknar innan åtta, så det är som vanligt :-)
Jag har fått sovmorgon hela helgen + idag, så här kan vi snacka LYX för min del. Mina föräldrar har dessutom varit här så jag känner mig väldigt utvilad nu, härligt!

Idag ska vi packa in hela familjen och åka till Mio för att spana efter en säng till Elwira. Ikea känns uteslutet just nu. Men vet en säng där som jag gillar, men den kommer förmodligen bli Luddes när det blir dags för han, men liite tidigt än ;-)
Sedan ska vi även till en cykelaffär och kolla på någon cykel som M kan ha samt med barnstol därbak samt hjälm till lillan.

Det är ljust ute här idag och det känns som vår i luften, härligt härligt!

Kraam till er alla!


En rosa kronan skulle inte vara helt fel, fast nu vet jag inte om det är en rosa damcykel M är ute efter ;-)


Ny vecka & sommartid

God morgon nya vecka!

Nu är det ju sommartid men vi har inte "drabbats" av någon störning med våra två små utan det fungerar fin fint här och ingen vaknar innan åtta, så det är som vanligt :-)
Jag har fått sovmorgon hela helgen + idag, så här kan vi snacka LYX för min del. Mina föräldrar har dessutom varit här så jag känner mig väldigt ut vilad nu, härligt!

Idag ska vi packa in hela familjen och åka till Mio för att spana efter en säng till Elwira. Ikea känns uteslutet just nu. Men vet en säng där som jag gillar, men den kommer förmodligen bli Luddes när det blir dags för han, men liite tidigt än ;-)
Tror vi även ska åka förbi en cykelaffär och spana efter en cykel till M med barnstol där bak samt cykelhjälm till lillan.

Det är ljust ute här idag och det känns som vår i luften, så härligt! dags att slänga på sig lite smink för min del ;-)

Kram o hej!


Babysim med Ludwig & morfar

Igår var det alltså dags för veckans babysim igen och den här gången blev det lite längre tid i vattnet, härligt!
Vi kom nästan lite sent den här gången och jag fick verkligen skynda mig att duscha och tvätta håret och slänga upp håret i en knut på plats men vi hann nästan på minuten när det började och instruktören skulle gå igenom lite grepp innan.

Ludwig var direkt med på noterna och började plaska med de söta armarna direkt, han är en riktig liten plask- pojke i vattnet :-) han var i full action och man skulle kunna tro att han inte gjort annat i sina dar ;-)

Fick reda på efter vårt första bad tillfälle förra veckan att man fick vara två vuxna tillsammans med barnet och igår fick morfar hänga på och bada, vilket han så klart tyckte var kul och var en hel-nöjd och stolt morfar i vattnet så klart och så var han så duktig med Ludde dessutom :-) M agerade landkrabba ;-)
Det är hur mysigt som helst med baby sim! längtar redan till nästa Lördag ;-)

Ludwig började plaska så fort han kom i vattnet :-)


Vi njuuter i vattnet ;-)

Ludwig plaskar som ingen annan baby på simmet :-) han har så skoj!

Här ligger Ludde och flyter så fint

Instruktören häller vatten och sedan över huvudet på Ludwig & morfar som höll i, för att visa att det inte är något "farligt" att få över sig :-)


Puss min bad- prins!

Ludwigs stora blå matchar vattnet så fint ;-) han är så cool i vattnet!


Nöjd badbebis och nöjd morfar ;-)

Dags att kliva upp och vi tackar för idag

Award- Happy

Jag fick en award av Helena och det ä alltid lika kul att få en men jag har varit väldigt dålig på att göra dessa.
 Fick ett par av flera personer i  samma veva för ett tag sedan när Ludwig var om kring en månad och det var fullt upp så de kom lite i skymundan och glömdes bort *sorry fort that* :/

Men nu gör jag denna direkt så den inte glöms bort :-)

Awarden går ut på att jag ska berätta om saker som gör mig glad och den listan kan egentligen bli HUR lång som helst så jag begränsar mig och skriver 10 saker :-)

Jag blir bland annat glad av:

* att vår familj samt våra nära & kära får vara friska
* att jag har fått de finaste barnen
* att jag har världens finaste sambo som alltid finns där för mig
* att se Elwiras & Ludwig syskonkärlek var dag
* kärlek
* äkta vänner
* att äta god mat och härliga sötsaker
* när solen skiner
* att shoppa & inspireras
* att vakna på morgonen och inse at livet inte är någon dröm, utan på riktigt :-)
 



Jag skickar vidare till dessa 6 fina tjejer:

Bente, Kristine, Sandra, Nina, Therese  , Ingela

Bumbo

Ludwig har en Bumbo stol som är toppen, jag var dock lite skeptisk till den först av bara själva SYNEN för den ser ju lite rolig pott-liknande ut men den är verkligen toppen då barnet kommer upp och verkligen kan sitta upprätt på ett annt vis än exempelvis en babysitter.
Jag gillar både denna och våran babybjörn och det är toppen att växla mellan dessa och kunna ha en i köket och den andra i vardagsrummet, där vi håller till mest.
Framförallt är den super när det är dags för "smakisar" och så lätt att bara torka av när det blir kladd. Ludwig är dessutom helnöjd i stolen :-)

Har letat och letat efter en "lek-bricka" som man kan fästa på denna och nu äntligen fått tag på en som jag hoppas kommer i veckan, tjohoo då blir Bumbon komplett :-)


Snyggaste färgerna tycker jag dess tre är. Valde mellan en ljusblå eller aquafärgad, och jag köpte en i aqua. Men rosa är ju så klart den finaste enligt mig ;-)

Släcker ner

Snart är klockan 20.30 och nu har jag släckt ner här hemma och gått runt och tänt ljus här och där.
Det är ljus i vardagsrummet, på middagsbordet, i köket, i hallen, på kontoret och ett ljus på ena toaletten just nu. 
Både våra två små sussar sött nu och det är en lugn och skön kväll som väntar och jag ska bland annat mumsa chokladpraliner ;-)
 
Vi släcker ner för att engagera oss i miljön och myser lite extra här ikväll.

Hoppas ni haft  en riktigt skön Lördag och önskar en trevlig kväll med förhoppningsvis tända ljus hos er med.

Kraam!


Babysimmat & bilder

Idag har vi varit på babysim med Ludwig för andra gången i hans liv och idag kunde både M och morfar följa med. Upp till en viss ålder får man vara två vuxna i vattnet tillsammans med barnet och jag frågade pappa om han ville hänga på och det ville han så klart, så det var han och jag som badade och M kollade på, och knäppte även lite pics + filmade så några ska jag lägga upp här lite senare idag när jag får lite tid, men bjuder på en bild länge ;-)

Elwira fick vara hemma med mormor och vi åkte iväg efter lunchtid och då var det tid för E och sova lunch men det gick bra för mormor att lägga lillan och hon somnade ganska direkt efter vi åkt.

till middag blir det hemmagjord pizza och sallad, var super längesedan jag åt hemmagjord så det ska bli extra gott ikväll :-)

Hoppas ni har en mysig Lördag! på återseende

Ludwig trivs som fisken i vattenet :-)


Lady Gaga & Beyonce

Just nu växlar jag barnlåtarna med låten "Telephone" med Beyonce & Lady Gaga. Jag bara älskar låten och videon ! och Elwira ser rätt nöjd ut hon med och dansar och snurrar runt ;-)
(Det är långt intro börjar efter 3 minuter nånting)

Adorable

Den här klänningen tåls att hålla ett extra öga på när den kommer in. Den kommer finnas i storlekar från 86-128.
Underbart söt och jag älskar allt, färgen, modellen och broderierna. Vita strumpisar till och söta små sandaler så är sessan redo för kalas  :-) helt adorable.


Bild: Lindex


Evigheter

Just nu är Elwiras & Ludwigs mormor & morfar här och vi fredagsmyser framför finalen i Let´s dance och sedan börjar underbara solsidan!
Smaskar på, pappas hemmagjorda chokladbollar och belgisk choklad och myser med Ludde som är vaken och sitter just nu i bumbo sittern.

Hittade den här bilden på mamma och pappa och den är ifrån när Elwira var liten. Åh vad jag älskade köra runt med vår bugaboo, framförallt liggdelen som jag tyckte var snyggast.
Men gillade dock inte vår beiga topklädsel som vi hade här på bild, men vi bytte rätt snabbt till helsvart i canvas och DÅ blev den klockren och riktigt snygg :-)
Bästa vagnen ever, var så glad över den och när vi köpte den så var den inte så vanlig så då var det extra kul ;-) Även om jag nu är nöjd med vår icandy, så går det ju inte jämföra någon syskonvagn med en singelvagn och framförallt inte Bugaboo cameleon som är så himla smidig.

Allt känns som evigheter sedan, men endå är dte inte alls så länge sedan Elwira var en liten plutt! Och hennes 2-års dag närmar sig med stormsteg och Ludwig blir snart & månader! Jisses...

Bild från arkivet, mormor & morfar med en liten Elwira i Bugaboon

Slappt & snyggt

Mönstrat och randigt i all ära men enfärgade basplagg behövs verkligen i garderoben! Fick tag på dessa snygga & slappa linnen från The garden collektion från H&M och köpte även den blåa. Har inget i den blå nyansen i min garderob och gillar färgen mer och mer av någon anledning.

Älskar modellen då den är lite vidare samt går ner baktill och passar därför perfekt över tights när man inte vill känna sig så "bar" som jag ibland tycker tights kan kännas om ingenting går ner en bit över bakdelen.
 
Har ett vitt linne över i S om någon är intresserad av att köpa innan jag skickar tillbaka (99:- + frakt, linnet är slutsålt på hemsidan) maila: [email protected]



IKEA visit och mormor & morfar besök

Igår blev det en runda till Ikea för säng-spaning och smått & gott shopping. Utbudet på sängar var hel-kasst på Ikea, fanns inget av intresse. Men jag har verkligen för mig att jag sett en variant på Ikea men kan inte komma på namnet och jag hittar den inte på deras hemsida *blir tokig*
hann inte besöka Mio, men förhoppningsvis har M tid och vi kan åka ut dit tillsammans och kika, samt ha rätt bil om det nu ev. skulle bli ett köp där så vi kan frakta hem den.
Ludwig var en nöjd kille på Ikea, och det tror jag det för det finns ju så mycket roligt att titta på ;-)

Ikväll kommer mormor & morfar hit på besök också. Så i morgon hoppas jag att M kan komma från en stund från jobb så får han följa med mig och Ludde på babysim :-)

Trevlig helg!

Min lilla snygging igår på Ikea :-) Tröjan från Gant, jeans + pike ´body från polarn. o pyret


ACNE pistols short black

Hämtade ut mitt paket från acne (tidig födelsedagspresent) som legat och väntat på mig på posten nu ett par dagar.
Har varit kär i dessa enda sedan jag såg dom i acnes webshop samt bloggat om dessa tidigare.
Är ingenting jag bara går och köper sådär men jag har inte kunnat släppa dessa pistoler och det var kärlek vid första ögonkastet och har inte kunnat sluta tänka på dom :-)
Jag har mer eller mindre bott i ett par andra boots i skinn i ett par år nu så det var på tiden att byta ut dom och dessa är verkligen helt perfekta.

Sulan är av skinn så det är ett måste att lämna in dom till skomakaren för sulning men det gör jag ändå med alla mina nya boots direkt och imorgon skulle "min" skomakare ha dom klara redan.
Modellen är så enkel men samtidigt så grymt snygg modell + den guldiga dragkedjan och det långa skinn "banden"  som snygga detaljer.


Dessa låga varianter känns verkligen som "jag", kunde inte kännas mer rätt nu! kommer använda dom till och de kommer fungera klockrent i höst/vinter med. Perfekta "barnvagsnklackar" som är ett måste just nu för min del.
Är så himla nöjd med bootsen och dessa är den snyggaste vardagsskon jag sett på länge, dessutom är den grymt skön att gå i! Japp jag är smått kär i mina boots nu :-)

Mina nya Acne pistols short black, ett ord: PERFEKTION!

Mina ACNE boots är hos skomakeren just nu för att få en sula så de håller längre och inte förstörs

Våffeldagen hos oss

Det blev soppa och våfflor här idag till middag, dagen till ära eftersom det är våffeldagen :-) 
 Såå gott och lyckat blev det och jag älskar våfflor och Elwira mumsade glatt i sig hon med så klart.
För mig är våfflor en efterätt och äts efter vi ätit "riktig" mat. På våfflorna ska det vara grädde & sylt/bär på enligt oss :-) Blev grädde och mosade hallon till våra idag.

Jag försöker undvika en massa onödigt socker till Elwira, och blir dessutom mindre för egen del också vilket bara är ett plus så jag kör oftast med frysta bär som jag tinar upp och äter som de är/mosar, och ibland sockrar jag med lite fruktsocker.
Mycket godare och känns framförallt fräschare än att äta köpt sylt med massa konserveringsmedel och färgämnen och allt onödigt det nu innehåller.

Blev en lyckad måltid, den enda nackdelen var all disk som svämmade över efteråt, men det var det värt ;-)

E är helt koncentrerad på att mumsa i sig våfflor :-)

Gott blev det!

Provar & styr

Ett paket från Polarn O. Pyret kom förra veckan, jag hade beställt likadana bodys till Elwira & Ludwig. Älskar den här enkla varianten med vit bas och svarta ränder på som kommer från "ränder i retur" kollektionen.

Provade bodyn nyss på Elwira och sedan skulle hon sätta på sig ett par byxor till, dock satte hon på sig dom åt fel håll men vad gör det när hon blir så road av att klä på sig själv :-) bra smak har hon också, hon valde själv dessa svarta till, hihi!

Hon älskar fortfarande att gå och sätta på sig allt möjligt såsom skor, mössa och tröjor, ja allt möjligt som går att dra över huvudet eller sättas på kroppen, häromdagen när jag höll på och vika ren tvätt så fick hon tag på några av mina hipsters och drog över huvudet och gick runt med dom som  "halsband" typ :-D

Nu ska jag fixa klart med maten och frasvåfflor :-) Mumsigt och jag är såå sugen nu !

100325

Har lite svårt för att ta en "dagens" med systemkameran, måste nästan ha ett stativ om jag ska vara seriös med det i fortsättningen :-) har en knut på huvudet idag, jag och lillan brukar matcha varandra med det numera, hihi!
Bjuder på en dagens ifarten här med Web-Cam. Det var ju såå längesedan  ;-)

Ljusrosa tunika från Vila, (amningslinne H&M) jeans True religion, skinnjacka från BZR+ pälsväst över det samt gummistövlar från Burberry.


Våffeldagen & sängspan

God Morgon!

Har nyss varit iväg och lämnat Elwira på festen, ja förskolan alltså, men det är ju som fest för henne där eftersom hon älskar att vara där :-) Kom minuten innan sångstunden skulle börja så det blev inget vinka i fönstret idag som hon brukar, det hade hon inte tid med, hon vinkade till mig i farten och sedan sprang hon fort fort in till de andra som skulle börja sjunga :-) Dom är verkligen ett sött litet gäng, Elwira och de 9 andra små trollen.

Idag skulle jag vilja åka ut till Ikea & Mio och spana efter säng till Elwira. Har hittat en superfin men den var liiite dyr bara sisådär fem lax, så det var lite väl tyvärr.
Har inte sett någon på Mios hemsida som jag verkligen gillar, men kan ju vara svårt att se bara på bilder med. På ikea har jag för mig att jag sett en fin säng, men även där bara på bild.
En vit, "riktig" liten säng skulle jag vilja ha som hon kan ha i flera år framöver. det är fortfarande ingen superbrådska med att fixa ny säng men det är alltid bra att börja spana i god tid.

Dags att börja fixa sig iordning och ge Ludwig en liten "smakis". Just ja´! det är våffeldagen idag och jag som älskar våfflor måste så klart vispa ihop en smet och grädda ett gäng senare. Tror vi ska äta det till middag, men en soppa innan vill jag göra så det blir en lite bättre måltid, framförallt för Elwira.
Skulel vilja prova något nytt, en kyckling eller fisksoppa kanske? måste handla också. Ska börja lägga ut lite av Elwiras oanvända & använda kläder och skor på tradera med, men det tar tid så det får jag nog skippa just idag.
Paket på posten har jag med som väntar, som ska visas upp senare :-)

Nee har inte tid att sitta här längre nu! ha en bra dag :-) Ciao!



Jeanstights

Älskar använda tights till Elwira och framförallt jeanstights. Har använt några olika mjuka varianter från H&M ett bra tag nu som är riktigt sköna som hon verkliigen kan röra sig fritt i och känns lite "finare" än mjukisbyxor tycker jag.

Spanade efter nya varianter och hittade dessa också från H&M. Dom här är dock lite "grövre" i tyget och det tror jag är toppen när hon kommer vara utomhus och leka i utomhus när det blir varmare i vår.
Hon har "riktiga" jeans också men de fungerar inte lika bra till lek & bus som tights, hon kan bli sur över om hon exempelvis inte kan ta sig upp i soffan för att jeansen "stramar" till.
Eller som jag själv skulle sagt när jag var liten "det späns"- jag var smalast av alla men tyckte ändå mina tights och byxor "spändes" trots att de hängde i benen  :-)

Feber av vaccinet

Igår var en riktigt trött kväll och Elwira somnade strax innan sjuslaget och srax efteråt somnade Ludwig och sedan kommer jga knappt ihåg att jag lagt mig i soffan, somnade och vaknade upp vid tio på kvällen.
Var uppe och yrade runt en stund efter det och bar sedan in Ludwig till vår säng, ammade och lyfte över han till spjälsängen och så somnade vi om.

Ludwig & jag var på BVC igår och då fick han två doser vaccin, ett i vardera ben. Sist han fick vaccinet så fick han lite feber och så även den här gången, dock "bara" 38 grader så det märks inte på han utan han är som vanligt i stort sett.
I natt runt två tiden så vaknade han och ville äta och det var då jag kände att han var varm. Tog av han pyjamas och satte på små underbyxor istället.
Eftersom han bara hade 38 grader så behövdes ju ingen alvedon eftersom han inte var tagen av det men det var en PIGG kille i natten! Han skulle tydligen vara vaken i ungefär en timme och ligga och rulla runt i vår säng och styra tills han somnade.

Trodde man skulle vara trött när man var liten och febrig ;-) Nu har dock febern släppt så den gick över rätt fort, skönt.
Det var väldigt bra att jag somnade ett par timmar igår kväll tidigt för jag känner mig inte alls trött idag trots Ludwig som bökade omkring ett tag i natten, så det var några välbehövliga timmars sömn jag fick och Elwira vaknade dessutom på extra strålande bra humör i morse.

Morgon-mys med en lite febrig men glad Ludwig :-)

Lilla E kan nästan helt själv

Elwira är riktigt duktig med potträningen och hon pottränar mer eller mindre själv fortfarande ;-) både pottan & babybjörn-toasitsen används här hemma. Hon går där när hon själv säger till om det helt enkelt och bara någon enstaka blöja blir våt här om dagarna.
Ibland gör hon även nr 2 där och förra veckan gjorde hon det på förskolan för första gången ! *aplåd* :-D

Igår när jag höll på att byta på Ludde så blev det sådär tyst, då när det alltså är dags att kila fort och kika vart hon höll hus, och då var hon inne på toan och tittade i pottan och såg att hon hade kissat, hon brukar nämligen slita av sig blöjan och gå och göra det hon ska själv, så det var inget nytt. 
Men det som var extra gulligt igår var att det låg en bit papper brevid pottan som var lite fuktig- hon måste alltså stått och torkat sig själv där för sig själv när jag bytte kläder på Ludde. Hur duktig och söt får man egentligen vara ?!

Bilder på lilla E är tagen igår



Ett par av dessa

Ett par av dessa solbrillor ropar mitt namn varje gång jag jag svänger runt husknuten där vi bor, det ligger nämligen en optiker där som säljer snygga bågar.

Har verkligen fastnat för ett par av dessa, men sedan är ju frågan om de skulle passa just mig. Måste helt enkelt gå in och prova, inte bara glo i skyltfönstret ;-)  Jag kommer bli sugen att prova när solen kikar fram förhoppningsvis snart igen

Slask, BVC & gummistövlar

Fick brådis här idag att klä på Elwira och dra iväg till förskolan, men innan jag hann gå ut genom ytterdörren så ser jag att det är mindre trevligt väder med snöblandat regn och slask. Så jag åkte upp igen och bytte om till bästa fleecefodrade regnstället från Didriksons till lilla E och jag själv satte på mig annan jacka och gummistövlar.
I det här vädret finns inget bättre än just gummistövlar, älskar dom :-) mina converse får vänta, de hade dött i det här vädret.
 Till höst måste jag få tag på ett par svarta hunter som jag letade massor efter i höstas men min storlek var slut överallt då :/

Har precis ätit sen frukost här hemma och ska snart klä på mig igen och bege mig ut igen och gå med Ludwig till BVC för läkarkontroll.
Skulle varit där förra veckan, men trodde jag hade en tid klockan 11 och kom fem i, men så visade det sig att jag hade tiden 10.45 och då hade läkaren tagit någon annan, lite störande då. Men idag gör vi alltså ett nytt försök ;-)

Nu känns det iallafall som vintern regnar bort men snart får gärna solen kika fram så allt smälter bort och det blir fint och torrt ute!

Önskar en fin dag! kraam

Äldre bild från i höstas, Elwira i bästa fleecefodrade regnstället från Didriksons. Vi och Elwiras förskolelärare älskar det här, och det finns i andra snygga färger med.


Fina paket till de fina små

Idag fick vi ett paket att hämta ut som kom från faster C. Det var ett paket med fina kläder till Ludwig som hennes två söner haft när de var mindre. Det var bara fina kläder i paketet och de kommer komma väl tillpass.
Absolut sötast och finast var en beige kappa i mukaste ull(?) från United Clors of Benetton, det kommer bli Ludwigs fin kappa i vår :-) Sedan blir det overall/ fleecetröja från Molo eller Polan O. Pyret til vardags.

Elwira fick även en julklapp, ja vi hann nämligen aldrig ses i julas så det var en julklapp inslagen i julklappspapper :-) Och det hon fick är det som hon har på sig på bilderna; en rutig tunika, kjol och leggings och allt från Polarn o Pyret, superfint! Tusen tack ännu en gång för allt fint C!

Ludwig hade koll på oss när vi plockade upp alla fina kläder, L fick bla sötaste kappan från märket United Clors of Benetton


Elwira med sina nya fina kläder här hemma idag :-)

Busungen som alltid ska kasta ut nästan allt innehåll från hennes & Ludwigs korgar och sätta sig i dom ;-)


Sandaler med pärlor

Det brukar löna sig att vara ute i god tid och jag har börjat spana efter ett par snygga sandaler i rimlig prisklass till våren och sommaren. Vill gärna ha ett par svarta och i sknn men som har snygga detaljer som är lätta att matcha till det mesta.
Dessa skulle vara perfekta, om de inte skule vara slut i min storlek, typiskt! bara älskar detaljerna med pärlorna, som ett smycke för fossingarna :-)

Bild: Topshop


Cool liten i påsk

Hittade coolaste t-shirten från Molo som skulle passa perfekt nu i påsk till lillan/lillen :-) Såg även en liknande variant i body och bodusuit/pyjamas med. Så snyggt det skulle vara med jeanskjol och strumpbyxor eller jeans till.  Coolast i påsk helt klart.


Från Molo hos ajabajakids

Väntar snällt

Ikväll blev Ludwig blev hungrig när jag hade tänkt ge kvällsgröten åt Elwira och natta  så jag satte mig i soffan för att amma honom först. Elwira brukar vanligtvis då leka runt på egen hand under tiden eller så springer hon och hämtar sin giraff och lägger sig brevid mig och chillar tills vi är klara.
Jag var beredd med kameran idag för jag har alltid velat haft en bild på det för det är så sött :-) och hon är så duktig att hon kan "vänta" tills jag är klar med Ludwig utan protester.

Nu sussar bägge mina två små för natten och själv ska jag förbereda lite för morgondagen och jag håller tummarna för att våren kommer tillbaka nu i veckan!

Nu ska jag njuta av mitt smågodis :-) Hoppas ni haft en skön helg!

Fina hjärtat som chillar brevid mig och Ludwig i soffan ikväll, med fingrarna i munnen och giraffeni handen så  klart. Sedan är hon mycket noga att hon ska ha någon form av filt :-)

min glada tjej!

Rosa maxi

Letade efter en enfärgad rosa maxiklänning förra sommaren och hittade en som hann ta slut precis framför näsan på mig då. Blir så glad nu när jag ser den här underbart fina maxiklänning i rätta rosa nyansen. En klänning som mitt namn står skrivet på, typ :-)

Klänningen är gjord i 100& bomull och finns även i lila, svart och vitt dessutom och en vit skulle också vara riktigt fräscht! samt i mamma & petite modell.
Sandaler, jeansjacka och något snyggt smycke, åh jag vill ha...

Update: klänningen är från asos & nu påväg hem till mig :-D

Mys-söndag, snö & gold bunny

Unnade mig lite lagom söndagslyx i form tidigare. Dessa små söta choklad -kaniner från Lindt som jag fått, passar ypperligt nu när påsken börjar närma sig.
När Elwira & Ludwig somnat passade jag på att slänga mig i soffan med chokladen och en trave tidningar, lyx för mig vill jag lova ;-)

Igår var jag så glad över att det verkligen kändes att våren var på väg men ropade hej lite tidigt tydligen för vad händer? jo det SNÖAR här idag, vilken besvikelse.
Jag som hade hängt fram lillans pälsjacka och ställt fram de fodrade rosa gummistövlarna, så så var det med det.
Snacka om väder som vänder på en femöring!

Men inte går det vara sur över vädret för här har jag två glada barn som piggar upp! Ludwig rullar runt och tar sig framåt på sitt vis och gör superroligt läte när det inte riktigt går som han vill ibland, haha! han lyckas alltid ta sig under någon stol så han "fastnar" . Elwira är så söt när hojn kollar med stora ögon och undrar vad lillebror pysslar med :-D

Önskar en fortsatt mysig Söndag!

Vildast av dom alla

Det var som sagt premiärbad för mig och Ludwig på babysimmet idag. Jag kom dit i god tid och hann i lugn och ro kika runt på stället och kollade på gruppen som babysimmade innan och det var ju såå spännande tyckte Ludwig.
Man var tvungen att duscha och tvätta håret på plats, vilket kändes sådär , iallafall att tvätta håret där hade jag gärna sluppit, men det var deras regler för att hålla god vattenkvalite så det var ju så klart bara att följa dom.

Jag är verkligen ingen badanka utan en riktig badkruka och var lite smått nervös innan vi klev ner i vattnet men vattnet var ju så varmt och skönt och hur mysigt som helst med Ludwig så det var bara en trevlig känsla.

Ludwig var helt VILD & galen i vattnet så fort vi kommit ner och hela hans kropp var i full action hela tiden. Sparkade och sprattlade med armar och ben för fullt, precis som hemma i badkaret men det här var ju lite annat och det var som Ludwig var på fest! Skrattade och plaskade för fullt i vattnet! Inget annat barn var som Ludwig vill jag lova, de flesta var rätt lugna, förutom en som skrek från början till slut då.
Instruktörerna skrattade åt min lilla Ludwig och sa; " ja här har vi en som verkligen gillar att bada!"
Jisses vad kul jag hade med honom i vattnet och jag måste bara ha med mig någon nästa gång som får filma min lilla vilding, sjukt kul!

Han var som vanligt nöjd hela tiden och innan jag åkte hem ammade jag och efter det somnade han som en stock.
Var lite smått störande med babyn som skrek under hela tiden i vattnet och sedan i omklädningsrummet efteråt var många väldigt griniga och det var världens liv, jag är ju inte van vid sådant barnskrik så jag blev nästan lite stressad där och Ludwig undrade nog också vad tusan det var för liv & gap, för hans fina blå var ännu större än vanligt där ett tag  :-)

Skulle jag beskriva Ludwig med tre ord så är det Vild, pigg & glad, minst sagt! älskade fina barn jag har *kärlek*


Bakom mina solglasögon

Blev lite tokit med sent efter jag och Ludwig varit på mysigt babysim idag så det fick bli ute- mat idag och det blev en italiensk pasta som jag delade med Elwira, men det är mycket godare med hemmalagad mat, är så trött på ute-mat.
Hon satt i vagnen med mina solbrillor och såg cool ut medans vi väntade på maten ;-)

Vet att de har kurser för lite äldre barn också och det ska jag försöka få M att gå på med henne, tror hon skulle tycka det var bus kul!

Skulle egentligen haft på henne sin söta pälsjacka idag men av bara farten utan att tänka så satte jag på overallen, har ju blivit så van vid det nu under den långa vintern som aldrig verkade ta slut där ett tag.
Ska bli så skönt att slippa tjocka vinterplagg och framförallt vantarna som E alltid ska ta av sig. Idag började hon med mössan (igen), den skulle hon heller tydligen inte ha på sig, busfia!

Premiär bad idag

Idag ska jag och min lille prins iväg och premiärbada, vi ska nämligen börja på babysim idag :-)
Ska bli spännande och förhoppningsvis väldigt mysigt.
Försökte hitta mina bikinis igårkväll men jag har städat undan dom och förmodligen ligger de nere i källaren och jag orkade inte gå ner dit och leta igår. Hittade dock två varianter och det fick bli denna, tänkte ha min nya gröna men kände mig ännu blekare i den.
En trekantsbikini kanske inte är det mest praktiska men det får duga för idag, har ju inte såå mycket som kan hoppa iväg ;-)

Till Ludwig beställde jag tidigare i veckan ett par svarta med ödlor på från Imse Vimse. Tror de andra pojkbebisarna mest kommer ha blå byxor så jag valde dessa för att de var coola ;-) Dessa ska även vara riktigt bra funktionellt sett med och det är ju det viktigaste, endast det bästa duger.

Så det blir en förhoppningsvis mysig stund med Ludwig i det varma vattnet idag och varje lördag framöver om vi kommer att trivas, han älskar ju att bada i baljan här hemma ;-) och han är ju dessutom perfekt ålder att börja babysimma med nu!

Min bikini och Ludwigs söta badbyxor från Imse Vimse

Glad vår! Glad Påsk!

Det är lördag, STRÅLANDE solsken och plusgrader här idag och för att inte glömma, VÅREN är på G!
Får ett pirr i hela kroppen bara jag tänker på det! Älskar den första vårsolen och allt känns så mycket lättare när våren börjar komma krypandes.

Inte långt kvar till Påsk nu heller! När jag var mindre gick vi alltid påsk kärringar och planerade våra rundor i god tid och ritade massor fina kort och gick sedan runt och "tiggde" godis, var superkul! Minns när vi en gång klädde ut min kompis hund till påsk kärring, oj så mycket godis och pengar vi fick då ;-)
Kanske får klä ut Elwira till liten påsk kärring i år och Ludwig kan vara påskhare eller nått ;-)

Här hemma skulle jag vilja ha påskris med vita fjädrar i. Kanske piffar jag lite i Elwiras fönster i hennes rum.
Ett obligatoriskt påskägg vill jag så klart ha :-) Måste klura på vad jag ska ge bort till M i hans påskägg...

Önskar en riktigt fin & solig Lördag till alla!

En härlig strut från åre chokladfabrik är perfekt en perfekt gåva, eller skäm bort dig själv med en


Surskall

Hela dagen idag har jag gått och varit smått sur (i tankarna) Jag fick ju hjälp häromdagen med att ÄNTLIGEN göra om min design här på bloggen och jag blev verkligen SUPER nöjd. Nu är det precis så som jag vill ha det.
Lyckan blev inte långvarig för vad händer, jo dagen efter ser jag att min syster fått hjälp av samma bloggdesigner och gjort om sin blogg så att den är alldeles för lik min design! samma stuk & stil.
Jag hyser inget agg mot den duktiga tjejen som gjort våra bloggdesigner, nej nej utan det är min syster jag är irriterad på så klart.

Försökte släppa det rätt fort och tänka "äsch det är bara en blogg" men det gick inte, blev bara mer irriterad och nu var jag tvungen att "skriva av mig" den negativa energin.

Bloggen är ju en liten del av mig och jag tycker designen ska vara personlig. Jag vet självklart att många kör sin design mycket i rosa, liksom jag själv + visar bilder på sig själv samt familj osv men det finns ju faktiskt miljontals olika vis att göra en design på även om den är rosa behöver inte se lika ut, dessutom är vi så olika numera.

Skulle blivit lika sur om det var någon annan som "kopierade" min design men blir så klart snäppet vassare nu när det handlar om min egen syster. Hon själv tycker då att det inte alls är lika, yeah right.
och att jag sedan tydligen hade haft en design som liknade hennes innan, en design som jag haft sedan jag startade blogga innan hon ens hade en blogg *suck* blir så trött på skitsnack.

Hopp nu "får jag leva med det här" som hon skrev och sedan annat som hon sa som gjorde mig mer irreterad. Mm vad roligt, jag som var så nöjd med MIN design ser nu även hennes som ser typ lika ut, bortsett från andra foton ungefär. Och nej vill inte att det ska vara lika bara för att vi är syskon, vil bara ha det ännu mer olikt för den saken skull.

Var längesedan jag blev irriterad över något liknande, löjligt kan tyckas men i det här fallet är det inte jag som är det. Jag hade ägnat tid åt att fundera på hur min sida skulle se ut och var så glad.

Ja nu är jag surskall! är säkert någon som förstår mig

En liten "rast"

Sitter just nu med M och har "rast" hehe :-) Magen är fullproppad med ugnspannkaka som jag fixade iordning till lunch och åt en hemmagjort frozen yoghurt till efterätt, så är minst sagt mätt nu.

Njuter lite av tystnaden nu när bägge barnen sover lunch och passar på att mysa lite med M ;-)
 Oftast somnar Ludwig strax efter eller innan Elwira runt lunchtid och det är perfekt, för han behöver en stund sömn om dagen, men han har alltid varit en vaken och pigg liten en! ibland kan han sova typ 5 minuter på en hel dag utan att ens verka vara trött. Därför är det bra med barnvagnspromenader så somnar han direkt, och när vi åker bil så klart.

Det är inget vidare väder här idag, det duggregnar och jag hör hur det droppar en massa här utanför fönstret och snön smälter bort. Mer och mer var dag nu, så det är ett plus!

Tror min lille man är på väg att vakna nu och lite mat i flytande form vankas det för hans del ;-)

Trevlig helg! kraam


Asos baby skor

Asos har verkligen mycket fina plagg & skor till de små. Framförallt bra är deras utbud på skor till baby & barn.
Här finns de flesta märken såsom; Converse, Dr Martens, uggs, crocs, havaianas, Vans, Converse, adidas, Birkenstock, Hunter, Timberland mfl i MINI- format.
De söta mjuka baby cribsen från Converse som Ludwig har och Elwira haft finns också här. Vita, röda, rosa och blå såg jag fanns.

Tycker crocs är skitfult till vuxna (så länge de inte används som bara arbetssko) men små varianter till barn är ju riktigt söta, och de som har sådana här skor säger ju at de är supersköna. Är väldigt sugen på ett par flip- flops till Elwira från mitt personliga favoritmärke havaianas som gör de skönaste och mest hållbara flip flopsen enligt mig.
Men måste tänka praktiskt också och jag tror inte de skulle komma till så mycket användning, ett par crocs känns som ett bättre alternativ till Elwira.  
Måste göra en liten "inventering" bland Elwiras skor snart med så jag vet ordentligt vad hon har och saknar.

Nu ska jag kika vidare en stund på vårskor till E :-) På asos finns verkligen mycket fina vårskor både till små killar & tjejer!



Maxiklänning & bikini säljes

En vän till mig köpte den här snygga svarta maxiklänningen från asos i två storlekar och har nu en S över som hon inte kunde ha. (380:- inklusive frakt) Jag väntar på min som jag ska använda i vår/sommar.
Om någon här är intresserad av att köpa den innan hon skickar tillbaka den så maila mig på:
[email protected]

Kan också passa på att säga att jag har den gröna bikinin från H&M som jag bloggade om HÄR i strl 36 att sälja innan jag skickar tillbaka den om någon är intresserad? (den är slutsåld på webben) beställde två storlekar och denna kan jag inte ha. Kostade 149:- per del




En till som rullar



Att Ludwig inte ligger still numera är ingen nyhet, han har förflyttat sig på sitt sätt redan från 4 månaders ålder ungefär, men något som är ganska nytt är det här med rullningen.
Elwira var precis likadan, hon rullade runt för att ta sig någon vart innan hon började att hasa sig framåt med hjälp av armarna, för att sedan börja krypa, stå och gå, i den ordningen :-)
Ludwig ställer sig även i "kryp position ibland, på alla fyra, ja han kämpar på med sin lilla kropp på olika sätt.

Häromdagen när vi satt och åt och jag hade lagt han o babygymmet en bit ifrån oss så märkte jag hur Ludwig helt plötsligt från ingenstans hade hamnat under min stol, hihi! Att vara just på golvet och styra har han alltid gillat bäst, inte gärna bara sitta still, även om det fungerar det med så är det ju inte lika spännande som att kunna upptäcka saker på egen hand ;-)
Hittills är Elwira & Ludwig väldigt lika i beteendet och de har just nu stamma "stil" med rullandet, så kul :-D

En viss liten Ludde som här har rullat iväg ;-)

Ludwig här på golvet brevid mig, just i denna stund :-)

Boven i dramat

Läste nyss det här: Frysta hallon av märket Euroshopper återkallas av Ica sedan man konstaterat förekomst av den mycket smittsamma caliciviruset, uppger Ica-koncernen. Calicivirus kan orsaka vinter kräksjuka och ger vid insjuknande symtom som kräkningar, diarré, buksmärtor, yrsel och feber." Läs mer här.

JO TACK- jag hade allt utom feber (vet iofs inte om jga hade feber, tog aldrig tempen) nu sist jag var magsjuk för några dagar sedan. "som tur" var så var det bara jag som åt av dessa här hemma.
Och jag hade handlat en ny påse hallon från just ica som jag gjorde en smoothie på till kvällen, dagen innan jag blev dålig sedan en tidigt morgon.
Efter jag läst artikeln så gick jag direkt och kollade vilket märke det var på dessa hallon jag ätit rejält utav i min smoothie, och mycket riktigt så var det just euroshopper, de ligger nu i soppåsen vill jag lova!
Tur att jag inte ätit utav de sedan sist! Då vet jag nu förmodligen vem som var boven i dramat- dessa hallon
Ica återkallar hallon med magsjukebakterier, jag hade oturen att äta av just dessa och åka på skiten :-(

Vi bara har det bra

Jag och Ludwig har myst här hemma enda sedan vi var iväg och lämnade lilla fina E på förskolan.
Är så skönt just nu när det är helt tyst och stilla, bara Ludwigs härliga läten som hörs, det är som medicin för själen!

Har nyss slängt in en tvätt i maskinen och ska snart äta lite lunch, blir rester sedan igår, renskavsgryta & pressad potatis,råröda lingon och liten sallad till det. Hur gott som helst säger jag bara.
Börjar bli väldigt sugen på att göra en cheesecake som jag gjorde för någon vecka sedan, tror det får bli till Fredagsmyset i morgon ;-)

Ska få lite annat gjort här hemma också innan E ska hämtas, så nu måste jag sluta att bara "va" med Ludwig och få något annat gjort, men det är svårt att slita sig från mitt lille charmtroll, just nu vill jag bara bära runt och mysa med honom hela tiden :-) det blir ju bara roligare o roligare med lille Ludde här hos oss.

Kram, kram!

Tan

Hur snygga? beiga skor kan ju kännas lite trist just på grund av färgen medn dessa var lite "roligare" med snörningen och den öppna tån. Inte ett dugg trista bara för att de är beiga :-) tänk så snyggt till tighta jeans, linne och skinnjacka. Och så är dom i skinn dessutom ;-)


Asos

Frågestund svar del 2

NU så! har jag svarat klart på alla frågorna :-) Del 1 finns att läsa här.




Hittade din blogg för ett tag sen och har läst igenom allt, den är verkligen mysig!
hur ser en vanlig dag ut för dig?
favoritmat och dryck?
vill ni har fler barn i framtiden?

Svar: En vanlig dag så är vi uppe vid halv åtta ungefär, M  tar Elwira på morgonen och börja göra iordning frulle och jag brukar liggamma Ludwig i sängen och passa på att mysa lite extra en stund. Sedan bär det ikväg till förskolan med Elwira vid nio tiden. När hon är där passar jag på att göra allt möjligt som att blogga, städa, tvätta, laga mat, ringa samtal, fixa med papper,- men framförallt mysa med lille Ludwig, egentiden jag har med honom är SÅ värdefull för mig. Det gäller att planera tiden för det går fort för efter lunchtid ska Elwira hämtas från förskolan. På lunchen om M jobbar, så kommer han nästan alltid hem och äter och det är alltid mysigt att äta ihop.
På eftermiddagar finns det tid att hitta på något annat som att gå och träffa någon, ta en fika, handla, eller gå till en park och leka exempelvis.
Eftermiddagarna går alltid så snabbt och det är mycket tid som kretsar runt maten med, här är det alltid frukost, mellanmål, lunch, mellanmål (igen) och middag och sedan kvällsgröt/smörgås som gäller och så har jag Ludwig som ska passas och ammas och Elwira busar runt, vill läsa böcker osv osv, så det är full rulle :-)

Hur mkt väger Elwira?

Vad heter Elwira i andranamn?

Bor ni i lägenhet eller radhus?

Hur ser Elwiras rum ut?

Hur blev Elwira på dagisfotot?

Svar: Sist vi hade ett BVC besök med Elwira var i december och hon vägde runt 12 kilo och följde sin kurva exemplariskt Ingen aning vad hon väger nu, inget jag tänker på eftersom hon äter och mår bra.

Hennes fullständiga namn är: Elwira, Eva Matilda. Eva efter min & M:s mormor som hette samma och Matilda är mitt mellan namn.

Lägenhet

Här & här finns två äldre bilder i arkivet men hennes rum ser inte riktigt ut så längre. Vi var exempelvis tvungna att ta bort hennes byråer då hon började dra ut dom och riva ut ALLA kläder varje dag, blev lite jobbigt tillslut ;-) + att hon skulle kunna skada sig på lådorna om hon skulle lyckas få ut en helt och hon skulle få den på sig.
Så just nu är inredning till hennes rum lagt på is. Skulle senare vilja ha ett klädskåp bland annat, men så länge hon river runt så går ju inte det så bra :-)

Just det! fotot måste jag ju visa här någon dag, tack för påminnelsen :-) hon ser mest förvånad ut, hihi


Hur gammal är M?

Hur mycket kläder har Elwira?

Har du köpt nått till Elwira från La Redoute?

Kram <3


Svar: M är född -78 och fyller 32 år i år

hmm brukar inte räkna kläder men hon har så hon klarar sig, fast lite mer kläder skulle inte skada just nu, tights och toppar skulle hon "behöva."

Det var längesedan jag beställde från La redoute, men ja jag har beställt kläder till lillan därifrån, skor, tights och pyjamas vill jag minnas.

Vad har du för storlek i Jeans?

Svar:
Det beror ju helt och hållet vilken jeansmodell det är, om de är små eller stora i storlek... men om jag skulle svara på ett ungefär så måste jag nog säga att jag är en 25:a.

Kan du inte visa plaggen du köpte från H&M Garden collection?

Svar:
Har bara köpt ett plagg i butik och det har jag visat här. Köpte en vit tunika i butik här men den var för stor och mindre storleken var slut men fick tag på den på webbshoppen som jag inväntar en leverans på.
Älskade fler plagg från den kollektionen, så ljuvliga!

Hej! först och främst; tack för en fin blogg:) Har inga barn men har flera gånger tänkt att är jag lika piffig och snyggt klädd som du när jag får det är jag nöjd ;)
Sedan undrar jag om du är sugen på att plugga något? Hur är det att vara relativt ung mamma? Är det viktigt med egen tid? MVH!
Svar:
Haha, tack så mycket, men lovar att jag inte alltid känner mig piffig :-) Just nu är jag så inne i bebis/barn världen och känner mig inte alls sugen på att plugga men skulle gärna vilja plugga till hudterapeut i framtiden, om jag fortfarande vill bli det då det vill säga.
Jag älskar att vara ung mamma!känner inte att jag missar  något, men är glad att jga hann ta studenten ;-) 
Festade dessutom från ganska tidig ålder fram tills jag träffade M (var 21)och då blev jag helt plötsligt lugn & tam som en innomhuskatt ;-) då har väl "festat färdigt" för ett tag, men partypinglan inom kommer nog alltid finnas kvar en smula, jag älskar att gå ut och dansa loss. kändes som om jag "hittade hem" när jag träffade M, allt var så rätt och han är min drömprins :-)
Egentid är viktigt och det gäller att ta tillfällena i akt när de väl kommer, kvällarna är det som gäller för min del.
Kan inte kännas bättre att vara ung mamma, det finns så mycket fördelar och det var precis såhär jag vill ha det.
 Att jag blivit "klar" med barn relativyt tidigt och sedan kan fokusera mer på plugg eller jobb känns toppen och samtidigt ha lite mer "självständiga" barn då förhoppningsvis ;-) och skulle jag önska ett tredje barn när jag är runt 30 så går ju det med :-)


Undrar också vad du jobbar med annars? =)
Sen undrar jag vad du använde för smärtlindring på förlossningen, och hur lång tid som så liven tog att "klämma ut"? ;)
Svar:
Från att jag fick krystvärkar med Elwira så tog själva utdrivningsskedet (som det så fint heter istället för klämma ut ;-)
så tog det 45 min med henne och med Ludwig gick det på 6 minuter :-) Använde lustgas bägge gångerna.

Fyller på Matildas fråga och undrar vad Elwira skulle hetat om hon varit en pojke?
Vi tog reda på Elwiras kön så vi hade aldrig något tänkt killnamn. Alla tjejnamn från listan hade nämligen strykts så ganska länge visste vi inte vad hon skulle heta, var inga namn på "namnlistan" som vi tyckte kändes helt rätt eller kom överens om.
Men så en kväll så bara "ploppade" namnet "Elwira" fram ur huvudet från ingenstans när jag höll på att somna och skuttade upp ur sängen och gick direkt till M och sa glatt;  "Elwiras ska hon heta!" och det var det enda namnet han direkt tyckte var fint & perfekt. Och så fick vi ju sedan världens finaste Elwira :-)

Kom på en fråga till som jag glömde :)
Blir du aldrig trött, arg och irriterad på de små eller skriver du bara inte om det? Jag, som mamma endast till en, har ibland lust att sälja henne på blocket :) Har du nåt hemligt trick eller bara otroligt snälla och duktiga barn?
Skulle vara kul att veta :)
Svar:
Jo jag kan bli jättetrött och ibland känns det ju som jag inte skriver annat än att jag är just trött. kan ju vara ganska tröttsamt då Elwira gör något hon inte får göra men ändå ska göra det ett x antal gånger till, men det hör ju till den här charmiga åldern ;-)

Jag har ar inget hemligt trick men så länge de små gör något som inte är acceptabelt så kan de få "hålls" eftersom det hör ju till utvecklingen, och så tycker jag saker kan få ta sin lilla tid ibland. Att vara kärleksfull & närvarande tycker jag är viktigt. 
Gränser tycker jag är viktigt att sätta från tidig ålder även om dessa ska prövas gång på gång...man får ta några djupa andetag och tänka att barn är barn.
Elwira har alltid varit väldigt snäll och duktig men alltid envis med en egen vilja och trotsåldern visar sig mellan varven! Hon gör bus men "milda" sådana och hon är världens goaste.
Och Ludwig, han är ju fortfarande inte så stor på jorden men hittills är han en väldigt glad och snäll liten kille som sover & äter som han ska, skriker aldrig, gnyr såklart när han börjar bli hungrig men aldrig mer än så. han är nöjd och glad bara av att få "vara med", sitta i babybjörmn stolen eller ta sig runt på golvet på sitt sätt :-)
 Mycket blir också vad man gör det till, är man själv glad blir också barnen det. Dom känner av vilken energi vi ger ifrån oss och blir därefter, det tror jag stenhårt på.

Har av en slump hamnat på din blogg och den är väldigt mysig tycker jag :o)

Du har väldigt vackert hår så jag undrar vad du använder för produkter till håret.

Ha en fortsatt trevlig kväll

Svar: Just nu använder jag Redken till håret, hade lite problem med hårbotten tidigare men det är mycket bättre nu. Vill helst använda organiska produkter till håret som jag ska börja växla med. Vill hålla bort så mycket kemikalier från hårbotten som möjligt.

Hur känns det att vara mamma?
Svar:
Kändes först som en LÄTT fråga men när jag tänker efter så är det inte det. Det är såklart underbart att vara mamma och att jag har haft turen och fått så otroligt fina barn men det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva den mäktigaste känslan, att få vara just mamma. 
Att allt kunde bli så här bra gör mig framförallt LYCKLIG. Det är också lite "alla känslor på en och samma gång"!

Och så en fråga - Vilket är ditt bästa "må-bra"-tips för mammor?

Kram & Trevlig kväll!
Svar:
  Lite "klyschigt" kanske men lyssnar man på sin kropp och följer sitt hjärta så brukar det mesta gå bra.


Passa på att fråga vart jobbar du när du inte är mammaledig?
o hur lång tid hann du jobba innan Ludwig kom ut? var det planerat att få barnen tätt:)?
Hoppas d får en fin kväll!KRAM
Svar:
Jag jobbar deltid i en klädbutik. Jag hann jobba nästan ett halvår innan Ludwig tittade ut, hann vara hemma 3 dagar innan han kom ut, hann inte bli uttråkad hemma iallafall ;-)
Ja både Elwira & Ludwig var planerade, och Ludwig var mer eller mindre planerad redan från början innan Elwira syntes på graviditets-testet ;-) önskade ju oss två barn

Vad tycker Ludwig om Bumbon? Det finns tydligen något bord till men det har jag inte sett någonstans.

Vad jobbade du med innan? Var båda barnen planerade? Vad heter dem i mellannamm?

Har din kille mörka ögon eller vem tror ni Elwira fått det av?
Svar:

Jag har köpt en sådan men inte fått den ännu. Vill också köpa en sådan bricka till, men har inte börjat spana efter en sådan än.

Se svar här ovan :-) Ludwig heter Hans i mellannamn, efter sin farfar.

Bruna ögon finns på M:s föräldrars sida men dom själva har bägge blå. Men två av hans systrar fick bruna ögon och så även M:s äldsta systers son.
Men hans näst äldsta syster också har bruna ögon, hennes barn har klar-blå ögon :-)
M har lite "kameleontfärgade" ögon de skiftar nämligen i färg verkar det som, mellan blått och grönt och ibland drar dom mot brunt, aldrig sett liknande :-)

Vilket kul initiativ! Har du något särskilt intresse som du gärna överför till dina barn, lobbar lite extra för liksom, t.ex. dans, sång, fotboll, etc.? Har du/ni några framtidsplaner/drömmer, snart som t.ex. sommaren men även flera år framåt? Är du/ni någonsin neråt västsidan här så ni kan titta in på en fika och lite umgänge igen;) Ha en fin kväll!
Svar: Nej det finns inget sådant direkt, men jag tror hästar kommer komma in mer och mer i bilden av naturliga själ eftersom M:s föräldrar driver en stor hästgård. Redan nu är hon väldigt inriktad på just hästar, vilket är kul såklart! Hon #pratar" mycket häst både hemma och framförallt på  föskolan har vi fått höra.
Skulle vilja börja på gympa eller dans med Elwira när hon är tillräckligt gammal, har hittils bara hittat grupper där de får börja då de är 3 år, så än får hon vänta.
Det tror jag hon skulle tycka var kul, för hon gillar musik och rörelse/dans. 
När hon blir äldre och kan börja välja intressen mer på egenhand så får hon självklart göra det hon gillar och har ett intresse för.
Framtidsplaner är just nu husbyge/husköp som är mest aktuellt. Jag får tacka för inbjudan ;-)

jag är en rätt ny läsare här, så jag undrar för det första: hur gammal är du? och sen undrar jag också om både ludwig och elwira var planerade, och om ni vill ha fler barn i framtiden? ha en bra dag!
Svar:
Alla dina svar finns med i förra delen av svaren HÄR :-)


Hur håller du och M kärleken vid liv nu när ni har två små barn?:-)
Svar:
"Vardagsromantik" tycker jag är viktigt. Man måste inte gå ut och äta etc för att hålla kärleken vid liv. Räcker långt med fina ord, en extra omtanke, kanske lite massage, god middag hemma osv. Att umgås och kunna prata med varandra tycker jag med är viktigt med.

Tränade du något under dina graviditeter och isåfall vad?

Hur såg omgivningen på att du är förhållandesvis ung och skaffade barn?

Dina bästa graviditetstips? Kan du inte göra ett helt inlägg om vad man ska tänka på och njuta av från din synvinkel angående graviditeten?

Svar: Nej jag tränade ingenting, väldigt lat faktiskt...lugna barnvagnspromenader med Elwira men inte mer än så.

Vet inte varför folk hakar upp sig på åldern? det är ju bara en siffra. Omgivningen reagerade inte på min ålder faktiskt. Var dock först av oss systrar att skaffa barn, och jag är ju yngst, så det skulle vara någon kommerntar om det isådanna fall ;-)

Läs under kategorin här på bloggen "Gravid med nr 2" där har jag skrivit en hel del under min graviditet :-) Men ett tips kan jag ge och det är att NJUT för fulla muggar, även om det ibland kan kännas som tiden går såå långsamt och du bara vil att bebisen ska komma NU, så lovar jag att tiden går för fort så pyssla om dig själv och njut av graviditeten och den underbara magen med fina bebis därinne. Tänk positiva tankar och gå runt och bara var så vacker som bara en gravid kvinna kan :-)

Hej Gumman! Råka missa när du hade frågestund så jag frågar nu ist. Jag tror det var för 2 år sen som jag fick smågrejer av dig när jag fyllde år. Fick då en jättesöt liten ask med kroppspeeling och den luktade så himla gott;) Kommer du ihåg vart du köpt den? Hoppas vi kan ses snart. Kram
Svar:
Så kul att du gillade den och fortfarande KOMMER IHÅG den :-) jag tror du menar en peeling som finns hos fluffbabes här. Den finns även som lotion ;-)  Puss!

Ränder i retur

Beställde häromdagen lite från Polarn O. Pyret för första gången på webben. Vi har ju en fysisk butik här i stan och har inte tidigare hittat något jag vill ha på webben som inte finns i butik.
Har dock vart sugen på att köpa något från "Ränder i reur" från polarn. Det är kläder som är tillverkade av överblivna tyger, toppen! Älskar verkligen Polarn O. pyrets kläder som baskläder.

Har älskat polarns vit/svarta ränder som funnits och har verkligen önskat att de skulle finnas i butik tidigare, har faktskt köpt några begagnade polarn o pyret kläder, bara för att få tag på just de svart/vita plaggen.
Blev SÅ glad när jag hittade den snygga svart/vita bodyn som både Elwira & Ludwig ska få, en 92:a till Elwira en 74:a till Ludde :-) skulle dock vilja ha några fler i kommande storlekar till Ludwig.

Synd att det inte fanns "hjälm mössor" med de snygga randen för jag gillar verklig en inte mössor utan knytband, ungerar nte alls för oss. De åker ju bara upp och så tycker jag inte de skyddar de små öronen lika bra.  Färgerna är supersöta, älskar den vita basen med röda, blå eller svarta ränder!

Just nu har Polarn O. Pyret FR FRAKT fram till den 21 Mars!

Update: såg en ROSA mössa med vita ränder i samma modell som nedan, kanske får tänka om lite när det gäller modellen ;-)




Barn/babykläder från Polarn O. Pyrets kollekton "ränder i retur"

"Dansar"

Har börjart dagen med att spala en remix av Bamse här hemma som Elwira har snurrar runt och dansat till :-) Hon älskar all musik och har alltid gjort det och "dansade" redan i babysittern när vi satte på musik.

Hittade den här videon när hon är knappt 4½ månad gammal och det är M som filmar när hon sitter och diggar till musiken med benen till bamse-låten :-D ÄLSKAR när hon kör med benen i refrängen! och förstå att hon varit så här liten!

Elwira knappt 4½ månad gammal diggar till bamse ;-)

Mumsar och smattrar på tangenterna

Herregud vilken nattuggla jag ska vara! satte mig framför datorn alldeles för sent ikväll och nu fastnat här.
Har börjat med att svara på frågorna på frågestunden och pysslat med lite annat här på datorn och så vips så blev klockan hundra, alltså alldeles för mycket.
Bägge barnen sover sedan ganska tidig kväll men inte jag inte för jag har druckit te med mjölk och blivit pigg av ballerina kladdkaka & geisha choklad som M hade med sig hem till mig ikväll :-) ÄLSKAR choklad!  

Säger natti natti nu för snart SKA jag ligga i sängen!

Barn/baby converse

När jag var dålig passade Elwira på att riva runt här hemma och gick runt och provade ännu mera plagg och skor än vanligt, blev ju lite stökigt men det fick hon hållas med, inget hon kan göra sig illa med iallafall
Hursom så dök en av hennes babyconverse- sko fram som har varit borta och som jag letat som en tok efter, så lite nytta gjorde hon allt ;-)

Älskar dessa sneakers och att de finns i babyvariant jublade jag över när jag fick reda på det när Elwira var liten.
Minns när hon satt och dinglade med de små benen med de söta små skorna ute i vårsolen! De rosa var så klart favoriter. Men även de vita är riktigt snygga och matchar till allt. Ludwig får ärva dessa och jag hoppas han också får sitta och dingla med dessa i vårsolen inom kort.

De rosa/lila paret är ett par "riktiga" skor, alltså de har en rejäl sula men är lite osäker om Elwira kommer kunna använda dessa, om inte så blir det att lägga ut på tradera.
De andra paren kommer jag aldrig sälja, det är sådant som läggs i "spara"- lådorna :-)

Vita babyconverse i skinn med mjuk sula

Rosa/lila barn-onverse

Ljusrosa babyconverse i tyg

Kaftan till beachen?

Två snygga plagg som jag saknat hittade jag nu på en och samma gång istället :-) Dessa två plagg som kallas "kaftan" finns i kategorin badkläder och är altså tänkta som strand-plagg. Riktigt praktiskt & snyggt att slänga på sig på beachen när man vill känna sig lite mer påklädd, exempelvis för att gå och ta en fika eller glass.
Gillar bägge dessa modeller men den ljusrosa känns lite finare som jag gillar allt med+ att det verkar vara en kortare variant. Bikini, en kaftan och flip flops! sommar tack :-)
Eller bara som slappt & snyggt plagg att slänga på sig mellan varven då man solar på hemmaplan, me like!



Rosa från Topshop & svart från H&M

Triss i bikini

Men stopp, H&M har fått in denna underbart snygga bikini i svart också! Nu får jag snart beslutsångest... älskar denna gröna som redan kommit men ska jag kanske byta den gröna till en svart? nää den gröna ÄR riktigt snygg... men den här svarta med ur-läckra gröna och svarta pärlor känns oemotståndlig den med!
Överdelen är dock liten i storlek!

 Den i rosa har jag en känsla av att jag kommer gilla allra bäst när den väl kommer. Men en svart också, triss i bikini? en för mycket kanske

Update: Jag har en grön underdel + överdel i strl 36 att sälja om någon vill köpa? köpte nämligen två storlekar för att vara på den säkra sidan :-) men 36:orna ska jag lämna tillbaka alt om någon vill köpa?


Solsken & läkarbesök

Strålande sol här och alla är friska *peppar peppar* kan väl inte bli bättre :-D
Har sovit sådär i natt men ska försöka vila en stund lite senare så piggnar jag nog til lite mer.
Idag ska Ludwig till BVC och det är läkarkoll på schemat idag. Läkaren är väldigt förtjust i Ludwig så det är bara ett nöje att gå dit och "visa upp" han.

Har ju frågorna från frågestunden som jag inte svarat på att göra med, men det får bli efter jag piggnat till och fått en gnutta sol på mig ;-)

Önskar en fin Tisdag! kraam

Kry & glad

Hallå i sena kvällen :-)

Jag är så mycket bättre nu och känner mig riktigt pigg! Har ätit som en mindre häst och vräkt i mig en massa god choklad, och ballerina kladdkaka kex kan jag inte sluta äta.
Borde dock snart ta med mig Ludwig (och M) till sovrummet för att få en skön nattsömn, jag skulle verkligen behöva en skönhetssömn just nu.
Ludwig somnade lite tidigare ikväll men han ligger fortfarande i emmaljungan och sussar sött, brukar bära över honom till hans spjälsäng när jag med ska sova.

Har äntligen kunnat busat med min lilla tjej ordentligt igen och hon och jag har dansat och hoppat runt som två vildingar, hon kan verkligen komma igång när jag sätter på musik, hon är så härlig!
 Håller dock fortfarande tummarna att ingen annan i familjen åker på skiten jag hade... har iallafall tvättat en hel del ikväll samt rengjort toaletten jag hängt på supernoggrant.

Har passat på att tagit en lååång dusch ikväll och fixat fötterna & målat naglarna vårfräscha i barbierosa nyans.
Och just nu sitter jag med an ansiktsmask och ser ut som alien, ingen vacker syn men älskar den rena känslan efteråt.

TACK för alla krya-på-dig hälsningar! blir alltid glad, tänk om jag kunde få sådan feedback när jag är frisk också ;-)

Natti natti!

Äntligen kry! har piggat upp mig med lång dusch & barbierosa naglar ikväll


Nu är det lite jobbigt

Igår var en katastrofal dag, vaknade upp tidigt på morgonen med världens magvärk och sedan var det bara för mig att springa till toan och spy.. ja sedan fortsatte det så resten av dagen.
Blir så arg, för det var ju inte längesedan jag och M låg magsjuka hä hemma, inte trodde jag att jag skulle åka på skiten igen.. och den här gången var det värre för m var tvungen att jobba igår men kom hem runt femtiden men tiden gick inte precis fort igår.
Var inte helt lätt att ha full koll på Elwira samtidigt som jag var tvungen och springa och kräkas stup i ett, och inte  nog med det så hade jag en dundrade huvudvärk och världens magvärk samtidigt och var helt utslagen, nej fy sjutton säger jag igår var en jobbig dag.
Mår bättre idag men känner mig helt slut och matt i kroppen och skulle just nu helst av allt bara vilja sova hela dagen men det är bara att glömma så klart.
Får nu hoppas att inte Elwira & Ludwig inte blir sjuka, sist slapp de ju undan så hoppas vi har samma tur denna gång. Håller tummarna & kör med ännu mera alcogel än vanligt.

Nej usch vad ledsen och besviken jag är att jag blev magsjuk ännu en gång :-( Tror dock min hormonspiral som jag satte in för ett tag sedan inte är så bra för min kropp för jag har mått lustigt ända sedan den sattes dit,så den ska bort snarast. Vet ju heller inte anledningen till att jag blev dålig, om det beror på spralen eller om det är "riktig" magsjuka?


Ska försöka bege mig ut med min smått darriga kropp på en promenad lite senare så de två små får lite luft, och det är nog bra för mig med. Återkommer här när jag mår lite bättre i kropp och knopp 

Hoppas ni andra har en bättre dag än vad jag har och att solen skiner på er fina därute!


Försöker få i mig lite mer mat idag, men det är mest stora koppar med honungsvatten och en gnutta citron & ingefära som jag får ner just nu

Rätt låt vann!

Kikade på finalen idag bara för att rösta på och se hur det skulle gå för min favorit Anna Bergendahl och YES- hon vann!
Hela hon är underbar. Låten "This is my life" har spelat flitigt sedan jag hörde den första gången :-) och var den enda låten jag verkligen fastnade frö, så kul att hon faktiskt vann!

Stort grattis till Anna! hoppas hon vinner i Maj !


Ny design- äntligen!

Spana in, jag har ny bloggdesign! det var på tiden och jag är helnöjd!
Var dock hur svårt som helst att välja bilder bara, ville helst ha med alla jag har på våra två små, för alla är fina :-)

Anledningen till att jag valde en bild på mig där jag är gravid (i sjunde månaden) var för den symboliserar lycka för mig, för det är så magiskt att bära barn :-)
Borde kanske valt någon bild utan fina gravidmagen eftersom jag inte är gravid längre. Men jag är nöjd och bilden kan ju faktiskt bytas ut i framtiden :-)
Och nu är ju ÄNTLIGEN kära Marcus & Ludwig med :-)
Jag fick hjälp med bloggdesignen av duktiga Maria, tusen tack ännu en gång!


50% på Converse

Med rabattkoden 215831 får man 50% på en valfri vara just nu på Ellos. Där säljs bland annat dessa älskade Converse! Jag är såld på den klassiska varianten men skulle inte vara helt fel med ett par låga som sommarsko, ett par vita eller babyrosa skulle jag välja.
Fast nej jag har så jag klarar mig, fast kan man ha för många converse? ;-)




Rosa från Helly Hansen

För ett tag sedan köpte jag den här söta sydvästen från Helly Hansen till Elwira. det var något som saknades till förskolan. den är lite fodrad i fleece och har ett justerbart band så att den går att använda ett bra tag.

Tror den bli toppen de regniga dagarna i vår, sommar och höst men vi får så klart hoppas att vi inte får alltför mycket nytta av den! Älskar dessutom färgen som är en perfekt nyans av rosa.

Just nu fungerar den som en "leksak" och hon brukar gå runt med den och gummistövlar på inomhus, tydligen roligt ;-)

Det är tydligen väldigt roligt att ha sydvästen på inomhus ;-)

Superbaby & supergirl

Vilket underbart väder det varit här idag, mycket vara´mare ute och strålande sol- härligt! Hade dock riktigt ont i huvudet på morgonen och det kändes som det blev värre så jag blev tvungen att ta två alvedon, fungerar liksom inte att ligga utslagen med två små när man är själv hemma... sedan släppte det som tur var och vi kunde gå ut och få lite sol på oss och ladda med ny energi.

Elwira badade i morse och jag satte upp en knut i hennes hår som hon sedan drog ut efter ett tag och då blev håret sådär fint vågigt som syns på bilderna här, tycker det blev jättefint :-) hon har verkligen fint och ganska långt hår nu.
Böcker gillar Ludwig liksom storasyster och Elwira tar fortfarande Ludwigs lilla hand och "visar" han saker i böckerna, otroligt söta är dom i hop! Elwira är min supergirl och Ludwig min superbaby :-)

Önskar en riktigt trevlig helg! kramar från oss

Ludwig gillar också böcker- liksom storasyster sin, gäller bara att hålla balansen också men det går bra ! :-)

Elwira har sin fina topp med krona från Sonia rykiel by H&M idagsamt tights från Molo. Ludde har sin passande superbaby-body från Lindex & jeans från Polarn O. Pyret

Min superbaby somnade en stund runt lunchtid efter amning. En superbaby behöver också sin sömn för att orka;-)

Vår-spännen :-)

Var inne en snabbis på barnavdelningen på H&M idag efter en runda ute i sol-skenet.  Köpte nya hårspännen till Elwira, de används ju var dag så de går åt. Älskar verkligen H&M:s alla söta hår-spännen på flick-avdelningen!
Rosetter i alla former & färger är favoriten helt klart men idag hittade jag även söta fjärilsformade varianter i lite större variant, fina!   

Fina hårspännen till Elwira från barnavdelningen på H&M

Svart maxi

en svart maxiklänning skulle jag vilja ha. köpte en svart förra året med knyt i nacken och djup urringad rygg, men skulle vilja ha en enklare variant. den här tycker jag är enkel och snygg, tillsammans med cardigan över + jeansjacka samt dinglande örhängen skulle vara snyggt nä'r det blir lite varmare nu i vår.

Maxiklänningar med hellång ärm är också fint men svårare att hitta i rimlig prisklas. men en svart med lång ärm skulle också vara väldigt snyggt. Älskade maxiklänningar framförallt när jag var gravid, det var EXTRA snyggt då :-) så ett bra och snyggt plagg till gravida & icke gravida ;-)

TGC

Tidigare i veckan var jag inne på H&M och såg att de redan hade fått in lite plagg från The Garden Collection.
Köpte denna samt en vit, lite liknande variant fast med mer volang och "längre" trekvartsärm. Men lämnade tillbaka den i dag för det fanns inte min size men chansade på en storlek större men det blev inge bra, har istället beställt från hemsidan nu när jag såg att den fanns där.

Behåller den här toppen för den var söt på och är mjuk och skön. Sedan så känns som ett tydligt vårtecken med blommor och allt :-)

vårigt topp från The Garden Collektion by H&M
 

Frågestund svar del 1

Nu har jag suttit här och svarat på frågorno, tack för frågorna! kul! Som vanligt ger jag raka & ärliga svar.
Ludwig har legat här brevid mig på mage och pillat med hans leksaker och spanat upp på mig mellan varven med fundersam blick :-)
Kommer svara på resten senare och lägga upp del 2 när jag hinner med


Vill ni ha fler barn? vad hade Ludwig fått heta om det blivit en flicka? ;)

Svar:
Vi är mer än nöjda över våra två fina barn vi fått och att ha en av varje känns helt perfekt, kunde inte blivit bättre :-) Men kan inte svara för framtiden, men kommer iallafall inte skaffa en tredje tätt utan det kommer dröja, om det nu skulle bli så dvs. Nu vill jag kunna NJUTA av mina två små och känna att jag har tid för dem.
Jag hade på känn att Ludwig var en kille så jag funderade nästan aldrig på flicknamn :-)


I vilken stad bor ni i?
Svar: Vi bor i Västerås


Gillar verkligen din blogg:-) Har 3 frågor om det är okej :-)

1. Vad jobbar du med när du inte är mammaledig?
2. Har du många vänner som du umgås med typ på helger m m?
3. Du verkar vara en så harmonisk mamma som tar allt med ro utan irritation m m. Är du sån som person eller får du anstränga dig lite?

Hoppas du förstod sista fråga :-) Lite konstigt formulerad kanske.


Svar: 1.
Jag jobbar i en större klädkedja här i stan 2. Ja vännerna här i Västerås är få och det blir bara inte att man träffas alltför ofta längre tyvärr, men det är TUR att det finns telefon & mail!  3. Tack, jag har blivit mycket mer lugn och harmonisk de senaste åren faktiskt, men jag är en stabil person men har mina galna sidor :-) Anstränga mig tycker jag inte jag direkt behöver men visst får man ta några djupa andetag ibland när det kan bli stressigt med de två små, men mycket tar jag för vad det är utan att göra någon grej av det. Tror du fick rätt svar på din fråga nu? :-)

Hej!
Har du andra intressen förutom din familj förstås?
Jag tänkte mer på saker som att sy, måla, läsa, filmer ect. Något du inte direkt har berättat...Häls. Ellenor
(Tack för allt du delar med dig redan.)


Svar: ja självklart, finn massor jag gillar! Älsjkar att krypa upp i soffan och kolla på film på kvällarna, läsa böcker när jag får lite tid över (vilket sällan händer´just nu) jag älskar allt som har med skönhet & mode. Hästar har varit en stor passion som jag hoppas kunna hålla på lite med som hobby i framtiden igen.
längtar tilll att få slänga upp Elwira på hästryggen i sommar :-)

Hur gör du för att variera din outfit?, dvs vad behöver man för förutsättningar. Själv har jag massor mer kläder än dig men använder inte dem fast jag borde...jag kanske saknar en bra struktur för att få en överblick och kan variera mig.

Har ni planerat någon resa i sommar?

Svar: Kanske måste du köra en garderobrensing för att få en överblick vad du har och sätta ihop olika kombinationer och se vad du har för mycket av eller behöver updatera med? och så får du väl börja använda alla dina kläder ;-)

Någon resa har vi inte planerat och blir det något så blir det någon spontan-resa :-) Skulle vara roligt att åka någonstans till något barnanpassat ställe som exempelvis Astrid Lindgrens värld eller kolmården skulle vara skuperkul! Har inget behov att att jäkta iväg utomlands, tror det kan vara minst lika härligt att stanna i sverige i sommar :-) men ser inget hinder med att resa med smått.

Är det inte dags för en ny design? :)
Svar:
Jo V E R K L I G E N! Vill ju ha hela familjen på bild, inte bara jag och Elwira som på bilderna är 6 månader & ca 1 månad gammal bara :-) 
 tjejen som skulle hjälpa mig tror jag haft lite mycket senaste tiden för det har inte blivit av så någon annan får hjälpa mig nu

Hej! Jag kikar in på din blogg med jämna mellanrum. Det är roligt att få följa er!

Jag undrar hur du upplever att livet har förändrats sedan du fick ditt andra barn. Vad har varit lättare i vardagen än du trodde? Och svårare? Något som du blivit förvånad över i samband med 2:an?
Svar:
Vad kul att du tycker det :-) Jag tycker inte livet har förändrats speciellt mycket mer sedan Ludwig kom till oss, vi bägge kände oss redan "insatta" i bebis/barn livet när han kom eftersom vi hade Elwira, så skillnaden blev inte extremt stor.
Det som varit lättare & svårare är att ta hand om bägge samtidigt :-) När Ludwig var nyfödd och jag ammade mycket så var Elwira väldigt duktig och lät mig sitta i soffan med honom och hon var nöjd med att leka runt lite på egen hand elelr om jag läste bok samtidigt.
  Svårare är faktiskt lite klurigt att svara på men i början när Ludde var liten och behövde mig mer (ammades ofta(ville bli buren) så var det svårare att göra båda nöjda samtidigt, framförallt den första månaden.
Nu har vi bra rutiner men ibland kan det vara stressigt, och då menar jag när jag är helt själv med de två små.
Annars kan jag och M "ta en varsin" så är alla nöjda & glada :-)  Har från start sett till så att Elwira får vara delaktig med Ludwig och inte "putta undan" henne, exempelvis om jag byter blöja så tycker hon det är kul att gå till blöjhinken och slänga den, när han ska kläs så får hon "hjälpa" välja kläder och vara med och så görsöker hon få på han strumporna osv.
Har blivit förvånad över hur bra Elwira har tagit det och hur duktig & kärleksfull hon är mot honom.


Är det något du inte tycker om med iCandyn? Vi är på jakt efter syskonvagn och det blir troligtvis en Candy men är det något dåligt du upptäckt med den, sånt som man inte tänker på när man känner på den i butiken?
Svar:
styrningen kan kännas lite tung innan vagnen har fått rullning, om hjulen är vridna åt ett annat håll.
Men det är faktiskt det enda jag kan klaga på.

Hur träffades du och M? Visst är han lite äldre? :)
Svar: Vi träffades på hans föräldrars gård när jag skulle jobba som ledare på ridläger där en sommar, jag hade tur att han var hemma där då  :-)  Han är åtta år äldre, men ung i sinnet ;-)

Jag undrar vad din man jobbar med och vad du gör när du inte är mammaledig??
Svar:
Han driver en kvartersbutik/fik med sin yngsta syster. I butiken säljs det mesta (livsmedel, tidningar, tobak, godis) samt har en café´del med smörgåsar och super smarriga bakelser mm :-) Tror de ska bygga ut en terrass i år med.

Hejsan!
Lite ytliga frågor:
Hur lång är du?
Vad väger du?
Favoritaccessoar?

Lite övriga:
Hur tror du att ditt liv skulle sett ut utan barn från att du fick barn tills nu? Bott i annan stad, annat jobb, utbildning osv.
Du är en relativt ung mamma och jag undrar om du någongång känt dig obekväm som ung mamma i västerås, eller fått någon negativ kommentar någongång? Bor i samma stad och tycker att folk kan vara lite typiskt småstadsaktiga och småsinta ibland och därav frågan.

Tack för en trevlig frågestund :-) ha en fortsatt bra dag!
Svar:
Jag är 166 lång (166,5 om vi ska va petiga ;-). Har ingen aning vad jag väger för jag äger ingen våg men något kilo mindre än innan Elwira kom tror jag (har inga muskel längre) Favoritaccessoar är nog armband, de känns inte lika ivägen som exempelvis halsband nu när jag bär Ludwig mycket och har honom nära. Sedan är det en bra leksak också ;-)
Jag vet att jag inte hade stannat i min gamla stad, trots kompisarna utan jag skulle provat på en ny stad eller åkt till ett annat land helt garanterat. Sedan vet jag inte mer än så hur livet kanske hade sett ut, skulle inte kunnat ha varit bättre iallfall :-) 
Nej jag har inte kännt mig obekväm eller fått någon negativ kommentar någongång. Tycker folk här har bemött mig positivt, men visst finns det många som kommenterat min ålder men då är det mest andra unga tjejer som också vill bli mammor :-D men även andra positiva kommentarer.

Skulle ni vilja flytta till en annan stad/ annat land? Vart isåfall?
Svar:
Nej jag vill bo kvar här i krokarna, men skulle gärna vilja bo i hus en bit utanför västerås. Eftersom barnen har mormor & morfar i en annan stad så tycker jag det är bra att Elwira & Ludwigs farmor och farfar finns här, och vill gärna bo närmre dom.

När kommer du till Norrköping då :)?
Vill du ha fler barn?
vad ska du satsa på för kläder i vår?
Svar:
Jadu, har inte varit där i år än, men snart fyller jag år och en av mina bästa kompisar har nyss fått barn så jag MÅSTE åka och hälsa på där snart!
Är så svårt att veta det nu, är väldigt nöjd med mina fina två som jag vil njuta av just nu.
Satsar på ett par snygga jeans, snygga toppar som fungerar att amma i, maxiklänning, converse, armband, sandaler, sinnjacka, färgglada eller neurala naglar och så klart stora solbrillor :-)


Hej! Vad kul med frågestund :)
Passar på att ställa en fråga jag ofta funderar på när jag läser din blogg:
Umgås ni/du med några vänner? eller tex mammagrupp?I bloggen nämner du bara era familjer, o ev någon vän hemifrån.
Hoppas du inte tar illa upp över frågan!
Svar:
 Är ju inte från Västerås från början så ja de vänner som jag har här är få och just nu är det fullt upp med de två små så är nöjd om jag hinner träffa någon nån gång i månaden, haha! Är mer fokuserad på barnen & familjen just nu och att umgås med vänner kommer lite i skymundan. Sedan är det svårt att faktiskt hitta lika bra vänner än de jag redan har.
Har priovat vara på "mamma-grupp" men det var inget för mig, vill gärna träffa andra mammor som inte bara pratar om at vara mamma utan har liite annat gemensamt med.
När jag flyttade hit till västerås så fick jag inga bra erfarenheter av några som jag trodde var "vänner" men blev lite ledsen där en sväng och fick erfara tjejers falskhet så det blev att jag "backade" lite där. Jag har hellre några få och riktiga vänner, som de jag har nu som jag vet alltid finns där för mig än att ha många och ytliga bekantskaper och jag är glad över dom jag har samt min och M:s familj + alla syskon.
Gemensamma vänner har vi också, jag och M men inga som bor i "vår" stad tyvärr.

Jag undrar vad du använder för sminkprodukter för att sminka ögonen, du är alltid så snyggt sminkad!
Svar:

Använder oftast inte ögonmake up till vardags utan böjer bara upp fransarna med franstång. Men när jag använder ögon makeup så kör jag med favorit mascara från Lancome - L' Extreme och ibland använder jag Lancomes ögonpenna "le crayon khol" no1. Ögonbrynspenna från Nouba.
Oftast har jag en ljus ögonskugga från ID i färgen "vanilla sugar".
En vit ögonpenna från IsaDora använder jag innanför fransraden eller i ögonvrån för att få en
"piggare" look de dagar jag känner mig trött :-)


Hur kom du och M fram till att det var dags att skaffa barn? Du är väl en ganska ung mamma om jag inte minns fel.

Känner du att du ibland saknar tiden utan barn?

Vill du studera på högskola/universitet i framtiden och i så fall vad?

Vad är din dagliga skönhetsrutin, vilka produkter använder du?

Bästa skönhetstips?

Har du gjort något särskilt för att gå ner i vikt efter dina graviditeter (du är supersnygg :))

Svar: Vi pratade om barn ganska tidigt i vårt förhållande så det kom helt naturligt, inga konstigheter då vi ville samma sak, två barn tätt :-)

Nej, jag saknar inte den tiden men kan sakna mer tid :-)

Inte vad jag vet just nu, det finns inget som drar mig att plugga på högskola/universitet just nu. Är ju relativt ung så skulle jag vilja det senare i livet så är det ju inte "för sent".

Jag använder Dermalogicas produkter, ansiktstvätt & dagkräm. Använder även två ansiktsmasker från Develor samt ögonremover från Loreal.

Skulle jättegärna vilja se bilder på hur ni har det hemma (men förstår om du vill hålla det privat såklart).
Svar
: Just nu känns som jag vill hålla något lite mer privat så därför har jag valt att inte visa hemmet. MEN blir det husflytt så kan jag nog inte hålla mig, då kommer det bli hus/inrednings inlägg här på bloggen :-)

Tankte fraga om ni bor i en hyresratt eller bostadsratt? Och vilket omrade i stan ligger den, typ vilken sida?
Ar namligen sjalv pa jakt efter stor lagenhet i vasteras City =)
Svar:
Vi bori i en hyresrätt som ligger mitt i centrala Västerås, vid H&M typ :-)

Hvor gammel er du? :)
Svar: Jag fyller 24 den 31 Mars, snart med andra ord! känner mig som en mogen 24 åring ;-) men mest för att jag känner mig trygg i mig själv och är nöjd med livet.


mama igen

Jisses, har knappt hunnit läsa klart förra månadens nr av mama och så dyker det nya numrets upp idag! börjar bli stressad av att tiden går så fort känner jag.

Har fått upp ögonen för Nicole Richie mer sedan hon blev mamma och har en superfin smyckerkollektion. Tycker alltid det är lite extra kul att läsa om andra med barn i ungefär samma ålder som jag själv. hennes barn är bara någon månad äldre än mina. Spelar ingen roll om personen är känd eller inte, kul att läsa om någon i ungefär samma situation- ja förutom att hon har ett X antal fler miljoner på banken än vad jag har ;-) hehe...


Happy birthday sis!

Idag fyller bästa syster Rebecka år! Hipp hipp HURRA! :-) Snart får vi fira oss TRE med tårta! *mums*  Puss & kraam


The Garden Collection

Kikade på stan häromdagen och såg att de börjat fått in lite plagg från omtalade The garden Collektion och två snygga toppar fick det bli, den till vänster längst ner köpte jag samt en vit, liknande modell med vid ärm- supersnygga! Den här kollektionen har jag verkligen väntat och längtat till!

Älskar den färgglada mönstrade tunikan, snacka vårplagg som piggar upp! Den beiga jackan är i en grymt snygg modell som ser ut att ha jättefin passform.
Den vita och ljusrosa klänningarna är jättesöta sommarplagg, den rosa är dock inte från kollektionen men var en nyhet :-) Den vita har så fina detaljer.
De beiga shortsen ser både fina och sköna ut, vill ha bruna ben och vår NU :-)



Fejat

God kväll!

Har tvättat och fejat här hela dagen (nästan) iallafall de timmarna som E var på förskolan och även lite här ikväll så timmarna har bara rusat iväg! Tänker föressten på min mormor när jag hör ordet "feja" för hon s ofta så- men vem säger så idag, hihi! :P

Mina ögonlock liknar en hamster som blir väckt och tittar upp med kisande ögon, för så trött är jag i ögonen just nu. Elwira var trött ikväll och somnade som en stock, hon hade tydligen lekt och busat en massa utomhus idag och varit extra go och glad sa fröknarna. Men ikväll var hon inte lika go och glad bara för att hon var så trött.
Ikväll har vi sjungit en massa och "blinka lilla stjärna" är favoriten och så är hon sjukt söt när hon tar Ludwigs händer och försöker göra  rörelserna till låten samtidigt :-) alltså hon tar bägge hans händer och håller ihop dom när jag sjunger "klättrar upp för trån" Hjärtat smälter! Ludwig får de flesta kramar och pussar numera, hon är mer sparsam med det till mamma & pappa nu, tyvärr. Vi får verkligen passa på de få gånger hon är kramig! :-)
Det är verkligen härligt att se de två små ihop var dag, så fina mina skatter.

Nu ska jag sminjka av mig + duscha för att sedan knoppa för natten! och föressten, tack för frågor ni ställt! ska svara i morgon, nu är klockan för sent.

Kram och godnatt!





Frågestund!

Har fått några förfrågningar här på bloggen om jag inte kan ha frågestund! Tänkte först att det bara är "stor- bloggarna" som har sådant men vad tusan det kan väl vem som helst ha och eftersom några frågat så kör jag nu :-)

Så kör på, vad vill du fråga om? :-D

En lite trött mama som vilar lite i soffan just nu (men lite piggare nu efter en kopp kaffe med massa mjölk)
Idag  kör jag en frågestund :-)


Måste göra

Morning!

Idag är jag en trött mamma som inte alls ville stiga upp i morse, hade gärna legat kvar och knoppat lite till :-)
Men det går inte för sig för idag har jag ett berg av tvätt som jag måste ta tag i.
Tvätten börjar nog likn något som kanske skulel vara en vanligare syn hos familjerna i tv programmet "familjen annorlunda" :-)
Förstår inte hur det kan bi så mycket tvätt på en vecka? Ludwig vår lile skrutt han är dock väldigt "ren" av sig och dessa andra "olyckor" som jag hör folk är med om har knappt hänt här, och jag behöver aldrig byta hans kläder på en hel dag men hans kläder som han haft på sig måste ju ändå tvättas efter de används.
Herregud om jag tycker det blir mycket tvätt nu, kan ju bara tänka mig hur det blir när båda barnen är äldre och far runt och fläckar ner sig, tror jag ska anlita tvätt- hjälp då ;-) fast jag tycker faktiskt det är rätt "skönt" på något vis att tvätta trots allt...

Nej nu ska jag sluta prata tvätt och slänga i mig en "nöd-kaffe", mysa lite med Ludwig och SEDAN ta tag i måste- göra ;-) Just det, en frågestund hade jag tänkt lägga upp här sedan med, några som  frågat efter det, kul tycker jag!

Solen skiner så härligt här idag igen, men jag ska ska njuta av den i eftermiddag! Önskar en härlig lill- lördag!

Änu en första gång & bobux på fossningarna

Idag har Ludwig fått inviga sina första bobux tofflor, svarta med dö skallar på :-) Ludwig rullar runt och styr rätt mycket nu och förflyttar sig ur och bort från sitt babygym nu så det var på tiden att jag satte på tofflorna :-)
Får ibland lägga honom tillrätta när han hamnat utaför gymmet, så han börjar bli för stor för det nu, men det är fortfarande spännande saker där som praslar, dinglar mm tycker Ludwig och för att inte glömma spegeln där han ser en till liten snygging ;-) 
Tossorna är superbra att ha över eller istället för strumpor för tossorna sitter alltid på plats, och de har han ännu inte lyckas få av sig men strumporna drar han gärna av sig jämt o ständigt.
Fossingarna blir ganska fort kalla så tossorna är perfekta.

Idag har Ludwig rest sig upp på knä några gånger för första gången :-) hittills har han "bara " spjärnat emot med benen och stått med rumpan rakt upp och benen raka, ja lite som ett uppoch nervänt V :-) Han är stark vår lille prins!

En glad Ludwig i sitt pingu- babygym :-) Elwira hade ett liknande fast "Mumin" dessa gym är verkligen användbara!

hans skallor från BRIO är rätt skojsiga och smakar tydligen gott

Svarta bobux tossor i skinn med dö skallar på :-)

Min lilla piggelin har idag på sig byxor från Polarn O. Pyret, body Lindex & zip tröja från granit

Den lilla gröna

Bloggade om den här rosa som jag blev tokkär i och som jag bara har gått & väntat på att den ska komma :-) 
Nyligen kom den ut och då såg jag att den fanns i grönt med, och precis den snygga gröna färg som jag älskar och som nu är i min ägo, tänk vad glad man kan bli för en bikini , ett stycke tyg liksom:-)
Priset var toppenbra (love H&M) och jag tycker den känns lite lyxig. Nu väntar jag på den rosa också :-)
Den här blir perfekt till sommaren och eventuellt babysim!

Toksnygg grön bikini från H&M- I´m in love!

UNDERBARA detaljer!

Ljusrosa Converse

Kör på mina ljusrosa converse  har använt dom ett tag nu fast med ullstrumpor i och det har fungerat fin fint :-)
Det är underbart väder här idag och känns som våren nu närmar sig mer och mer! Älskar denna glassrosa nyansen!
 Ska visa bild på mina nya ur läckra converse lite senare, sjukt snygga är dom ;-)

Myskväll & dagisstart igen

Igår hade vi myskväll jag och M efter Ludwig somnat strax innan nio och såg på "Luftslottet som sprängdes", tyckte nog den var bäst 8som film) av de tre delarna. Men det är svårt att låta bli att inte jämföra med böckerna.
Vi åt grekiska grillspett från kol grillsbaren och jag hade bakat Leilas chocolate chip cookies som jag smaskade på hela kvällen, jag vet det var Måndag men jag låssades som att det var helg *blink, blink*

Tisdag idag vilket betyder att Elwira går på förskolan idag. Jag springer runt här hemma och grejjar med ditten och datten men just nu har jag en hel del att ta tag i så jag måste nog skriva en lista så inget glöms och sedan bocka av allteftersom, har en massa småfix som tar sin lilla tid märker jag. Ett besök till Polarn O. Pyret ska jag göra med Ludwig senare hade  jga tänkt.

Snart ska jag äta lunch och sedan gå ut och strosa lite i det underbara vädret vi fått! kram kram


Hus span

M har varit och spanat på ett hus idag. Han är inte alls någon "lägenhets människa" och vill inte på såhär mitt i smeten som vi gör just nu. Trots att vår lägenhet är en femma så duger inte bara det för han och han har redan sedan vi flyttat in hit "egentligen" inte velat bott här så det är ingen direkt "nyhet".
 Men visst tycker han att det finns fördelar med att bo såhär i stan, men fler anledningar till att flytta till hus. Bra är iallfall att vi har turen att ha farmor & farfars gård i närheten att få vara på, och det stället är en underbar plats.
M:s främsta anledning att vilja flytta till hus är så klart för Elwiras & Ludwigs skull, att ha större möjlighet att leka osv.
Jag trivs bra med att bo här i stan men trivs alltid lite bättre en bit utanför stan. Måste erkänna att även jag saknar friheten som inte finns här i stan. Att bara kunna öppna dörren och gå ut på en gräsmatta och kunna leka med barnen och vara utomhus mer saknar jag väldigt mycket, oavsett årstid men självklart är det extra härligt på sommaren att ha en sådan möjlighet, att slippa ÅKA någonstans för att kunna göra olika aktiviteter. 
Dessutom kommer ju inte Elwira & Ludwig kunna bara gå ut och leka på egen hand när de blir äldre och det känns väldigt "fel".
Enda nackdelen att bo en bit utanför tycker jag är att det blir längre att ålka in till stan, men det är det enda jag kan komma på. 
Tänk vad härligt att kunna gå ut och plocka färska blommor,bär & frukt, stå i ett större kök och kocka, vara utomhus MER med barnen, gå ut och sola (naken om jag så vill :P) och framförallt, tänk att kunna gå ut och sitta utomhus och äta när väder tillåter! DET är verkligen en hel del jag saknat sedan jag bodde hemma i mammas & pappas hus.

Som M sa; " Vi får väl se hur det blir, men någonting blir det", hihi ! :-)

Finast på Oscarsgalan

Tycker alltid det är lika kul att spana in alla vackra klänningar frå Oscarsgalan och i år tyckte jag att dessa två stack ut lite extra. Miley Cyrus bar en helt underbar Jenny Packham klänning och så snyggt när hon har mörka naglar till.
Kristen Stewart bär en klänning från Monique Lhuillier som har en underbart vacker blå nyans och sitter helt underbart på henne, så snygg!
Tyckte även Nicole Richie bar en snygg grå klänning med djup ringning i ryggen och Sarah Jessica Parker hade grymt snyggt målade ögon.

Miley Cyrus i klänning från Jenny Packham

Kristen Stewart i klänning från Monique Lhuillier

Barbie by Christian Louboutin

 Christian Louboutin har gjort ett samarbete med Barbie och skapat två barbiedockor. Här är den andra varianten på Cat Burglar . Snacka om lyx- Barbie :-)
Tycker dock barbi är mycket fulare nu än när jag själv var liten, tycker Barbi liknar en transa mer och mer, och hon är för plastig nu  :-)


Barbie by Christian louboutin hos net a porter

Måndags-bomb

Hej Måndag!

Här hemma ser det ut som en bom har slagit ner, framförallt i köket, men det är ingen bom som slagit ner utan det är bara lilla Elwira som varit i farten som vanligt, förstår inte hur man kan vara så liten och ställa till en sådan oreda :-)
Ett bra tag nu brukar hon göra så att hon drar en stol från köksbordet och ställer sid vid köksbänken och vill gärna "hjälpa till" när jag diskar och lagar mat. Men nu ska hon även plocka bland all mat som ligger framme och idag när jag inte hann med och se vad hon gjorde så hade hon tagit en av brödpåsarna och gick runt och åt på typ fyra mackor samtidigt och bar även runt på brödpåsen :-) Sedan drar hon gärna stolen till fönsterbrädan och plockar med saker där, och tillsist hamnar allt på golvet...
Försöker ta allt med en nypa ro för allt styr och ställande hör ju bara till hennes ålder, hon är ju liksom på upptäcksfärd, men man måste också försöka sätta gränser, det sista är så klart inte lika uppskattat för det är en envis dam vi har här :-)
Har iallafall slutat (i stort sett) städa och plocka dagtid, utan tar allt till kvällen istället, lika bra så eftersom allt ska tydligen dras fram på nytt hela tiden ;-) försöker dock få elwira hjälpa till lite med städningen.

idag är ännu en dag då solen skiner och förhoppningsvis åker vi ut en sväng till farmor & farfar och Elwira får fortsätta röjja där istället ;-) fast där finns en massa djur och vi kan vara utomhus istället, mycket roligare!

kram kram!






Baby Boy- Boom!

jag fick ett efterlängtat sms i Torsdag och fick höra den glada nyheten att den 4 Mars födde J en liten Oliver! Han vägde 3085g och var 49 cm. Han är supersöt och jättefin!
Ännu en förlossning som gick jättebra enligt mamman och alla mår bra, alltid lika underbart att höra och jag fäller nästan en LYCKO-tår för jag vet precis hur härlig känslan är att äntligen få möta sitt barn utanför magen :-)

Nu kommer det bli ett litet pojkgäng på stan här nämligen Ludwig, Adam och så nu även Oliver :-)
Nyligen fick också min fina K en liten sötis- kille som heter Melwin. Snart får även L bebis och jag har lite på känn att även hon får en kille, men vi får väl se ;-)
I Maj kommer ÄNNU en liten kille nämligen M:s yngsta syster ska få bebis då, så spännande!

Det råder Baby-Boy- BOOM här just nu! :-D

Fina lilla Oliver föddes 4 Mars!

Sonia Rykiel + H&M kids

Var inte något speciellt ur Sonia Rykiel kollektionen för H&M som tilltalade mig ur damsortimentet men jag hade gärna velat fått tag på den randiga tröjan med de typiska Sonia Rykiel- ränderna på.
Blev istället de randiga strumpor från Sonia Rykiel, och  strumpor "äts upp" här hemma så det man visst inte ha för många av.
Men ett till köp blev det nämligen denna supersöta rosa kortärmade topp med en krona på. Fanns även en snarlik i dam modell men xs var enda storleken som fanns kvar men den var tyvärr för liten för mig :-( hade ju velat matcha med Elwira ;-) 
 Verkar som storlekarna över lag är små i storlek och jag köpte 98/104 och passar perfekt på lillan nu. Känns underbart mjuk och skön så den här söta toppen är jag helnöjd med

Lugn, skön & god lördagskväll

Ikväll är M ute och "svirar" för att fira sin barndomsvän som fyller år så ikväll har det blivit Lördagsmys utan M, men har haft mysigt sällskap av Ludwig så jag har klarat mig alldeles utmärkt ;-) Faktiskt väldigt skönt att bara få vara med Ludwig, jag och M är ju så mycket med varanda i vanliga fall och hör inte till vanligheten att vi är borta speciellt länge ifrån varandra. Kul för M dessutom som går ut och partajjar, skulle jag med vilja göra någon gång i framtiden ;-)

Jag har kollat på film och ätit stenugnsbakad pizza med iskall coca colavit kladd chokladtårta med varma hallon till efterätt, mumsigt värre vill jag lova! och hallon till kakan var en perfekt smakkombination.
Var riktigt sugen på pizza och sten ugnsbakad gillar jag allra bäst. Så det har inte direkt gått någon nöd på mig som ni ser ;-) 

Ska ställa mig i en varm dusch nu och peela hela kroppen och sedan smörja med någon skön kräm.
Alltid lika skönt att duscha precis innan läggdags, kommer liksom till ro då på bästa sätt och somnar sedan som en stock.

Hoppas kvällen er varit bra? Natti natti :-)

Stenugnsbakad pizza med champinjoner, kronärt skocka, oliver, räkor & skinka

Vit kladdchokladtårta med varma hallon

Svart, militärgrönt & blommigt

Gick in en sväng på butiken VILA i veckan och shoppade nya snygga tighs som butiksbiträdet sa att de precis fått in. Dom är hur sköna som helst men lite synd att minsta storleken var S för de blev lite stora men men.
Är verkligen behov av nya tights nu efter som jag "bor" mer eller mindre i såtarna forfarande, de och jeans då.
En snygg glest stickad militärgrön tröja fick det med bli, hur skön som helst mot huden. Ett blommigt vårtecken iform av en sjal med små söta blommor blev det med :-)


Svarta tights med snygga detaljer- och så sköna

Militärgön glest, stickad tröja

Blommig sjal med söta blommor

Läsning med moster R

Syster R som varit här har passat på att myst med våra två små och Elwira tyckte nog det var extra kul med en till som ville sitta med och läsa bok :-)
Och lille Ludwig han fick så klart vara med han också, som allt annat han får hänga med på ;-)

Är du med då Ludwig? nu ska vi läsa bok! :-)

Elwira har en topp från H&M och strumpbyxor Polarn O. Pyret & tofflorna från bellio. Ludwig har body med krage från Lundmyr of sweden, väst från Lindex/fix samt byxor och strumpor från Polarn O. Pyret

Söt kanin-pyjamaspåse från oscar & ellen

Jag och syster R var inne i en inredningsbutik här i stan som jag gillar och de har en hel del fina barnprylar och inredningsdetaljer med.
Blev helt LYRSK när min syster utbrast " Men precis en sådan kanin hade ju du när du var liten!" och mycket riktigt, hade exakt en sån här kanin! Minns att jag verkligen ÄLSKADE den söta kaninmamman med bebisarna.

Googlade och fann en sida på nätet som säljer denna söta kanin. Såg även att det fanns ett rymdskepp i liknande modell. Såhär låter beskrivningen på kaninen:
Söt kaninmamma som håller en bebis i famnen. Det finns ytterligare 3 bebisar i fickorna på hennes kjol. Bebisarna är jättesöt instoppade i små bomulls filtar och är jätteroliga att leka med. Öppning för pyjamas/nattlinne eller finns på baksidan av kjolen.

Jag minns att jag älskade att man kunde plocka bort de små kaninbebisarna och det var en rolig leksak också, inte bara en vanlig pyjamaspåse :-)
Undrar om den finns kvar någonstans hos mamma & pappa annars måste jag nästan ge en sån här i present till Elwira en dag :-) Perfekt att hänga upp på en söt krok vid sängen exempelvis.
Jag älskar verkligen alla fina och kreativa leksaker från oscar & ellen, märket som kaninen kommer ifrån och jag fick den när jag var lite av min mormor, hon hade koll på fina barnsaker hon och samma smak som jag med vissa saker upptäcker jag :-)


Vår-uppdatering i sminkväskan

Uppdaterade nyligen sminkväskan men ny foundation från id, den jag alltid använder + två nya rouge som jag inte invigt ännu.
 Färgerna på rouget heter: "sorbet" & "golden gate" ID:s smink är verkligen helt fantastiska och har använt de enda sedan de kom till Sverige och fortfarande inte hittat något bättre mineralsmink.

Min favorit mascara är Lancomes - L' Extreme som mina ögonfransar älskar :-) och har nu börjat använda en ny och fräsch efter att min gamla blivit torr & gammal.  Gillar de flesta av lancomes varianter, men den här är den jag fastnat för och använt i några år nu, superbra!

Lancome - L' Extreme Mascara

Id produkter, de bästa bas produkterna

Soliga, härliga fredag!

Kan inte låta bli att få vårkänslor när solen skiner så härligt som den gjort idag :-) Tog dock ett tag innan vi kom ut idag, men så är det med två små ibland, går inte alltid på två röda att ta sig utanför dörren.
 Skippade min Boomerang-dunjacka idag för jag blir så himla varm nu när vi är ute och går, är egentligen jättefrusen av mig.
Räckte bra med skinnjacka idag när solen sken (cashmerekofta under) och så rosa converse- vårigt värre idag! men hade ullstrumpor i så jag inte frös ;-)
Nu har syster R åkt hem igen men det var trevligt att ha henne här men tiden har gått aldelles för fort- som vanligt då.

Återkommer ikväll med lite nya pics från dagen ikväll :-) hej så länge!

sol som ger skön erergi!

Jag, Elwira och så en liten nyfiken Ludwig som vaknade i just denna stund och kikar fram :-)


Moster R på besök

Moster R kom hit idag på besök och det var jättelängesedan vi träffades så det är kul att hon är här just nu.
Vi var ute en sväng på eftermiddagen och fick lite frisk luft och sedan gick vi och handlade lite smått och gjorde pasta med kräftstjärtar till middag, riktigt gott!

Sedan har vi fortsatt och myst och umgåtts här hemma och bara haft det bra resten av kvällen. Ludwig somnade lite senare än vanligt här hemma ikväll,han var nog så glad av att ha moster här på besök så han ville inte sussa ;-) Ludwig är redan bra i ögonen från ögoninflammationen så det känns superskönt.
Bjuder på lite bilder på syster R och L och några bilder jag knäppte efter Ludwig fått sitt kvällsbad :-)
Nu börjar det bli hög tid för en annan att tvätta bort sminket och krypa till kojs... natti natti! kraam

Ludwig tittar upp på moster och funderar på om han känner igen det ansiktet :-)

En nybadad & alltid lika glad Ludwig här ikväll och ifri från ögoninflammation :-)

Ludwig har fått ärft den här söta och supermjuka badhandduken med luva av Elwira och den kommer från märket  Skärvik

Flyttstädare & deltidshemmafru

God morgon!

Snart ska vi gå iväg och lämna lillan på föskolan och sedan ska jag få hjälp av M att fixa med lite städ-prylar för sedan ska jag nämligen agera flyttstäd- hjälp idag :-)
Det är en etta jag ska hjälpa till med så det är inte jättestora ytor att göra iordning, men det tar säkert ett par timmar.
Jag tycker det är rätt kul att städa ibland och jag får ofta mina städ-ryck så fort tillfälle ges. Det gäller ju att passa på att städa så fort tillfälle ges, annars blir det ju aldrig av. Älskar framförallt känslan att krypa ner i en renbäddad säng!
Tror jag kommer bli en sån där pedantisk hemmafru- typ när jag blir äldre och barnen är större och jag förmodligen har mer tid att städa än vad som finns idag. Fast föressten, minus det där med hemmafru för det vill jag ju inte bli, jag gillar att jobba så att "bara" ta hand om år efter år skulle inte vara lika roligt efter ett tag.
Älskar att vara mammaledig just nu för jag vet att den här tiden kommer inte igen så jag försöker verkligen njuta av den, för jobba kommer jag göra så mycket sedan nästan hela livet ut.  
Skulle uppskatta den biten med att få vara hemma med barnen mycket mer om jag samtidigt jobbade, men att  vara hemmafru på deltid, ja det skulle vara något!
En perfekt balans med jobb och hinna med familj och hem det skulle vara det ultimata livet. Fast då kanske man inte kallar sig för hemmafru... hmmm nu tappade jag tråden här :-D

Nej nu ska jag plocka ner ett par gummihandskar för sedan är det jag som står med knut på huvudet och putsar och donar idag :-) Ludwig han får titta på och jag tar med babybjörnen till honom och en filt + lite leksaker  då kommer han vara helnöjd som vanligt, ett plus att han ännu inte kommer så långt utan jag kan lägga honom på ett ställe utan att han kryper iväg, den här åldern han är i nu är väldigt bekväm.

På eftermiddagen får jag besök av syster R, ska bli kul! men nu som sagt väntar ett par timmars jobb och mina tankar går lite extra till söta J som idag går 6 dagar över BF, om hon nu inte redan är på BB eller rentav fått bebis, blir spännande att förhoppningsvis snart få ännu ett trevligt "nu är  h*n  här"- sms!

Önskar en fin, fin dag!


Ludwig 5 månader

Lille Ludwig blev 5 månader idag, GRATTIS min lille sötnos! Vi var hos BVC idag för koll och allt var bra förutom att han inte är riktigt frisk från sin förkylning Han har även varit lite smått röd i ögonen nu någon dag och de trodde att de förmodligen var ögoninflammation men det gör man inte så mycket åt förutom att torka med ljummet vatten på en bommulstuss. Får hoppas han inte blir sämre, men han verkar inte "lida" av det allafall.

De tyckte han såg så star,duktig och väldigt pigg ut för övrigt när han satt så duktigt i mitt knä och jag sträckte väl på mig lite extra som den stolta mamman som man är ;-)
Redan 5 månader och alltså ingen liten bebis längre, åh min lille skatt, det är så roligt att få vara mamma och hänga med på bägge mina barns utveckling. är också så kul att se mina två små redan nu ha glädje åt varandra och när de skrattar åt varandra då är nog mammalyckan total, det är så härligt att se & höra!

mammas stora, lilla kille som fått ögoninflammation

Nya fina skallran från Sebra var ganska rolig tyckte Ludwig, och god att smaka på ;-)

Skallra från sebra

Ludwig fick en söt virkad skallra från danska märket Sebra idag, som en mini present på 5 månaders dagen :-)
Tycker den är supersöt, och en blomma dessutom! Det + solen var dagens vårtecken idag :-)
Ska lägga in en bild lite senare på min lille duktiga prins

Vårsol, sittdel & 5 månader idag

Wow vilket härligt väder det är här idag! Var så skönt att promenera med Elwira till förskolan i morse när solen sken för fullt! fast jag är trött i dag för jag sovit lite dåligt i natt så gör solen att jag känner mig himla mycket piggare iallafall, härligt!
Idag är en sån dag då en kaffe inte skulle sitta helt fel känner jag.

Ludwig är 5 månader idag, tänk vad tiden tickar va! Bestämde oss idag för att ta bort liggdelen och sätta han i sittdel nu istället, för har fått ligga lite som en inlagd sill nu ett tag känns det som.
Han "sitter2 heller inte upp i liggdelen utan jag har sittdelen i fullt liggläge så det blir perfekt för han. Får se vad han tycker om att åka så sedan när vi ska iväg till BVC och sedan vidare och hämta upp Elwira på förskolan :-)

Hoppas (vår)solen skiner härligt på er också idag! kraam



Superbaby

Klart min lilla superbaby var tvungen att få denna söta body :-) hade gärna haft den i svart med. Finns hos Lindex för ynga 99:- Dock ingen toppen kvalite´men jag gjorde ett undantag.
Jag har varit lite "bortskämd" med kläder mestadels från polarn o pyret till Ludwig så det är nog därför jag märker skillnad.
Gillar dock Lindex och de brukar vara bra men nog är "fix" märket något bättre därifrån


Tjusig

Hittade en underbar jacka från Odd Molly, som egentligen inte är riktigt min stil men jag tycker ändå att det är en riktigt femenin och vacker kappa och förmodligen sitter den väldigt smickrande på tack vare smocking i ryggen som är så snyggt.

Såg även en kort snygg variant som jag själv förmodligen skulle ha mer användning för än en lång kappa just nu.
Den korta varianten är väldigt tilltalade och mer min stil, är så sugen på den just nu!


bilder Ajabajakids

Läsning & fika

Ludwig somnade här idag på förmiddagen (kors i taket) så jag passade på att slå mig ner med böcker och lite fika. Jag som inte egentligen är överförtjust i semlor åt en iallafall och den här var faktiskt god, tror jag gillar semlor mer och mer trots allt ;-) Denna var proppad med mandelmassa & grädde.

Var evigheter sedan jag började läsa något men idag har jag läst lite mer ur boken "baby ett litet mirakel" som jag köpte när Elwira var ett par månader, men har fortfarande inte läst ur den. Men det är också en sådan bok som man kan läsa lite ur flera gånger bara för att den är så härlig.

En oläst pocketbok av jesper Juul "ditt kompetenta barn" har jag börjat läsa nu och jag gillar den redan.
Hoppas jag får lite tid ikväll med så jag kan fortsätta läsa den, för åh vad skönt det är att sitta och läsa när det är helt tyst runtomkring.  
Skulle vilja läsa något annat också, så boktips välkomnas!

Nu längtar jag till min lilla Elwira som snart ska hämtas från förskolan, min härliga lilla tjej! det snöar här nu igen ser jag och det var väl kanske mindre trevligt, men men det är bara att dra på mössan och kila ut ;-)
Men sedan blir det mellis, smoothie och smörgås idag- mums!

Önskar en fortsatt fin dag därute i

Årets sista semla åt jag upp ;-)

Förmiddagsläsning

En bra första mars

Elwira som haft namnsdag idag hälsar och tackar för gratulationer :-) Är så nöjd med hennes namn, för det passar henne perfekt!

Ludwig liksom jag har varit förkyld här nu ett par dagar men nu är han mycket bättre. Är "glad" att han åkte på förkylningen istället för magsjukan som jag och M fick nyligen.
Elwira verkar ha stått emot allt, jätteskönt så i morgon blir det förskola för hennes del.

Har varit blaskigt och snöat en massa här idag, men ingen snö som lägger sig iallfal och det är riktigt skönt även om det var mindre härligt när vi var ute tidigare idag och det snöade så mycket att jag inte ens ville kika upp där jag gick under mössa och huva på jackan.  Längtade bara ännu mer efter utsläppt hår, vårjacka och SOL när jag var ute idag och framföralt SÅ skönt det ska bli att klä på barnen mindre kläder!

Elwira är noga med att se till att Ludwig har någon leksak och idag när vi var i vardagsrummet så bunkrade hon upp med en massa leksaker och gosedjur runt Ludig så han nästan badade i allt, såg jättekul ut :-) Får ta en bild på det nästa gång, för det gör hon förmodligen om.
När han sitter i sin babybjörn sitter så brukar hon också gå fram och ge någon leksak, eller något annat roligt som hon tycker han ska ha.
Sedan tycker hon Ludwig borde "smaka" lite på vissa saker som riskakor och frukt så det gäller att se till att han inte tillslut sitter där med massa mat i munnen :-)

Ludwig poserar glatt :-)

Ludwig har jeans från pop, body, väst från pop. Elwira har body med hallonmotiv från sobea och jeans från H&M

hmmm¨ska han få den här kanske...

japp, varsågod Ludde!

och där sitter Ludwig i sin babybjörn och  tittar förvånat fram bakom en leksaks som han nyss fått av snälla storasyster :-)

Jordgubbar & namnsdagsbarnet

Elwira har namnsdag idag och hon blev extra glad när hon fick färska jordgubbar till mellis nyss här i dag :-)
Det behövs inte mycket för att göra henne glad! kanske hon får en liten extra gåva lite senare ;-)
Elwira liksom jag älskar jordgubbar och nu längtar jag ännu mer till sommaren och de svenska bären!
MUMS!

Grattis min lilla Elwira på namnsdagen! Älskar dig


Mars månad

God Morgon och välkommen mars månad!

Att det redan är Mars är smått obegripligt, jisses det var ju bara några veckor sedan Ludwig föddes och nyss var det ju jul men nää! Ludwig blir hela 5 månader här i mars och den siste fyller jag dessutom år.
Var tvungen och tänka till en gång på hur gammal jag blir, hihi!

Känns härligt att vi går in i Mars månad, en av mina favoritmånader- inte bara för att jag fyller år (för det känns ju inte så speciellt längre) utan mer med tanke på att våren börjar sakta men säkert komma krypandes då.
På min födelsedag är det inte alla gånger det är snö utan det har hänt många gånger att snön varit borta och snödroppar, krokus och andra vårblommor kikat fram! men i år har det det ju varit en RIKTIG vinter och en smått galen sådan med så mycket snö så vi får väl se när våren och solen tittar fram fullt ut.

För mig har det inte "gjort så mycket" att det varit massa snö & snökaos ute för jag har inte kunnat haft bättre anledning då att stanna inne och mysa med mina TVÅ fina skatter numera :-)
Men jag älskar så klart våren och jag längtar nu till att dagarna ska bli ljusare!

Jag, Ewira och Ludwig välkomnar mars månad &  våren med glädje!



      © Maria Risto