Chokladbegär & listor

Efter jobbet i dag så gick jag en liten runda på stan ihopp om att hitta en perfekt gala klänning att ha som plan B ifall nu inte klänningen jag beställt dyker upp, vilket den inte gjort än...
Men hittade allt utom en klänning- så klart. Hade en shopping lista på saker jag skulle köpa så stan blev rätt fort avklarad.
Efteråt gick jag hem och dumpade mina kassar och gick till ICa för att handla kvällens middag, för M och Elwira var nämligen inte hemma tills dess så jag fick fundera ut själv vad jag skulle äta.
Jag är verkligen som en pensionär när jag är på stan/mataffärer för jag måste ha en lista att gå efter innan jag handlar! På stan exempelvis så hade jag ju det och då blir jag supereffektiv men i mataffären gick jag mest och yrade runt som en höna och funderade på vad jag var sugen på. Jag måste ha en lista, då är jag snabb i mataffären, utan tar det minst dubbelt så lång tid, haha!
Handlade lite av varje och fick tillslut med mig mat + godsaker hem.Chockladberoende och kakmonster som jag är :-) Har börjat gilla marabous chockladkaka med jordgubbsbitar i riktigt rejält nu efter att ha ätit den ett par gånger, mums!

Ikväll tar vi det lungt här hemma och jag ska nog ta och göra ett fotbad till mina ömma små fossingar och äta choklad dock inte samtidigt ;-)

Trevlig tisdagskväll!

Huvudvärk...

usch i dag har jag huvudvärk, inge vidare... ett par timmar kvar på jobbet och sedan har jag ledigheten att se fram emot =) och så ska jag lägga mig tidigt i kväll för jag känner mig verkligen trött + ser sliten ut i dag.
M och Elwira åkte precis iväg hemmifrån för att bada, mysigt!

Om bara den där gala klänningen kunde dyka upp på posten någon gång så kanske huvudvärken skulle släppa lite också...

Hoppas ni har en bra dag! Nu ska jag kila tillbaka till jobbet (har rast)

Jag vill inte köra runt med en syskonvagn som känns bred som en traktor

Flera undrar både här på bloggen och IRL vad vi har tänkt skaffa för vagn till nr två. Först var svaret självklart, en Urban junge syskonvagn men sedan var vi och prov körde en sådan och visst att den väl ganske smidig att köra, men nej den passar varken oss eller stan.
 Hade jag bott på landet, så visst då hade jag kanske kunnat valt den. jag vet att folk som har den är nöjda med den osv men jag känner att det känns som man kommer körandes med en traktor ungefär.
Den är även för bred för många hissar och rulltrappor. Våran hiss exemeplvis upp till lägenheten är trång och en Urban jungle går inte in där. Jag har absolut integet tålamod om jag skulle vara på stan och så skulle jag inte komma in i en viss hiss exempelvis eller om jag skulle åka tåg och det är ett äldre tåg där inte heller en vanlig syskonvagn går in. Jag vet precis hur irriterad och arg jag skulle bli. Men en vanlig syskonvagn skulle jag dra mig för att använda den och bara när man verkligen måste. Och så skulle vi behöva flytta eftersom en "vanllig" syskonvagn typ UJ inte kommer in i våran hiss.
M:s ena syster har haft bägge och köpte först UJ:n men tyckte den var aldelles för klumpig och köpte istället en Phil & Teds och var nöjd med den.

När vi kollade på UJ:n så testade vi även Phil and teds syskonvagn och den kommer passa oss perfekt, jag var först tveksam när jag bara sett den på bild men ändrade mig rätt fort.
 Vagnen är inte bredare än en vanlig syskonvagn och den kommer in överallt + på de äldre tågen.

Vi funderade på hur mycket vi egentligen behöver en syskonvagn och det är knappt så att det känns som ett måste faktiskt, men vi måste ha en då vi ibland kommer vara själva med barnen.
Jag ska ha kvar våran bugaboo till bebis nr 2 och sätta på sittdelen på den som bebis ska få ha.
Syskonvagnen kommer användas mycket som singelvagn (eftersom liggdelen under går att t bort) och kommer användas varje gång Elwira ska till förskolan, och det kommer förmodligen bli M som hämtar och lämnar mest eftersom hans jobb ligger bara ett par meter ifrån.
Men som sagt när vi kommer vara helt själva och ha bägge barnen så är ju syskonvagnen ett måste och då är det bara lägga i underdelen på Phil & Teds och dra i väg med de små. Så buggan behålls till bebis nr 2 och en Phil & Teds ska in skaffas.
Har även gjort en liten resarch och alla jag hört och läst om har varit nöjd med sin P&T syskonvagn samt att många som haft en UJ skaffat en sådan istället. Träffade en kille häromdagen som sa att de hade haft en UJ först men att de tyckte den var osmidig då de ofta åkte tåg och buss och skaffat en Phil & Ted istället och var helnöjda nu.

Jag är inget "vagn freak" och tycker egentligen inte det är superkul med vagnar, det är mer en nödvändighets pryl men det känns bra att vi valt Phil & Ted som verkligen känns 100% just nu. Med tanke på hur vi lever så har jag en känsla av att sykonvagnen knappt kommer användas, mestadels som vagn till Elwira typ.
Nu finns det verkligen en vagn för alla olika människors behov och livsstilar för det finns en för alla, det gäller bara att prova sig fram och hitta den rätta för just ens egna behov.

(Urban jungle vänster, Phil & Ted höger. Update: Bägge bilderna visar dock bara syskonvagnarna med sittdelarna, ej liggdels insattsen)


Snart ledig

Idag jobbar jag sista dagen för ett tag och det ska bli så skönt att vara ledig i nästan en vecka vill jag lova! Har jobbat varje dag sedan förra veckan och jag har lite jag ligger efter med och så vill jag vara massor med Elwira.
Vill även passa på att få lite sol på min kropp innan den försvinner! Har inte hunnit legat ute och solat eller åkt och badat sedan det blev så här fint väder, så lite solbränna skulle inte sitta helt fel, hoppas jag får möjlighet till det men det kan bli svårt om M ska jobba....

Sedan är det ju mammagalan i helgen och min klänning har fortfarande inte kommit-panik!! och ett par skor + väska måste jag hinna få tag i dessutom, men viktigast är att klänningen kommer annars får jag ta någon "gammal trasa" som hänger i garderoben...

Nu ska jag gör mig iordning och fixa lite här hemma för att sedan gå till jobbet. Kramar!

Badskor

Idag kom Elwiras badskor som jag beställt från Gröna grodan och kommer från märket imse vimse som jag tänkte skulle vara bra när man är på en offentlig badstrand så hon inte får in något vasst i fötterna.
Det står dock att de passar bäst i bassängen och det är i en sådan hon oftast kommer bada men fungerar säkert på en sandstrand också.
De var billiga och jag beställde två storlekar men den minsta (6-12 månader) måste hon ha för den större storeleken var alldeles för stor. Dessa fick dessutom sitta på fötterna och var lite svårare att få av- perfekt ;-)

Elwira som pekar på sina nya badskor :-)

Bjørg

På önskelistan står ett smycke från Björg just nu. Föll för den personliga touchen och att det finns massor olika varianter med texter som både kan vara humoristiska, kaxiga och kärleksfulla.Snyggt vardags smycke

BJØRG


Buggan summer

Köpte en sommarsufflett för ett tag sedan och provat haft den istället för våran svarta nu ett tag och är hel nöjd. Svart kändes inte heller så somrigt, så jag valde beige.
Tänkte även köpa klädsel till underdelen, men tycker inte det behövs är nöjd precis som den är nu. Solparasollet är också bra att kunna fälla upp så lillan slipper solens strålar.
Mugghållaren är verkligen klockren, och används flitogt när man är ute och går + att jag blir påmind om att både ge mig själv och lillan vatten ofta

Dagens frulle

Dagens frukost för min del var yoghurt med Crunch-müsli, frysta hallon, jordgubbar, mandlar och lite riven cocos- kändes som en små lyxig måndags frukost, nästan som en dessert  =)

Knowing

Jag och M satt uppe och kollade på filmen knowing med Nicolas Cage i går som vi bägge gillade och så var den lite halv läskig mellan varven men den var absolut en film i min smak.
Tycker det är lite obehagligt när man börjar tänka på framtiden, om/ när värden skulle gå under och att våra barn, barns barn (osv) lever då? att ozonlagret tillslut försvinner och allt liv dör...
Jag tror faktiskt värden kommer gå under en dag men när vet ingen... tur att vi lever nu.

Nej nu ska jag sluta tänka på det för det är bara obehagligt... idag är den en superkort arbetsvecka för min del, jag jobbar bara idag och i morgon sedan är jag ledig 6 dagar, härligt!

Ha en bra dag!

Kvavt

Det som ofta händer hände även ikväll, att blogg.se inte fungerar så jag kunde inte lägga upp några inlägg.
Men det här blev sparat så jag postar det nu istället..

Skrivet runt 21.00 Söndag


Idag har jag jobbat ett par timmar i butiken som det råder värmebölja i just nu eftersom luftkonditioneringen inte fungerar som den ska, inget vidare måste jag säga då man blir trött och yr av värmen så det gäller att dricka mycket vatten.
Vi hade tänkt att åka och ta ett kvällsdopp någonstans nu i kväll men både jag och Elwira var så trötta av värmen så vi struntade i det. Jag gick och la mig för att vila en stund samtidigt som hon somnade och då somnade jag med och sov över två timmar och vaknade nyligen, det var verkligen skönt.
Idag har jag varit små matt hela dagen och för första gången och magen tar förmodligen lite extra på krafterna nu när det är varmt. Men bebisen i magen har varit lite pigg och aktiv precis som vanligt hela dagen, är sååå mysigt!

Elwira vaknade för en liten stund sedan och drack en massa vatten, hon dricker mängder med vatten nu när det är varmt så det är jättebra och hon "säger till" ofta när hon vill ha flaskan så hon är jätteduktig me det.
Ska ta en snabbdusch igen nu och sedan ska vi sätta på filmen knowing som vi inte sätt ännu innan det är dags för mig och M att hoppa i säng för natten

Skydda

Oj vilken hetta det är även i dag! Vi har hållt oss inomhus på förmiddagen och jag har passat på att umgås med M och Elwira och myst för jag ska jobba ett par timmar i dag igen.
M och Elwira ska strax åka i väg till ännu en skön dag ute hos svärföräldrarna. Har nyss smörjt in Elwira med spf 50 från topp till tå för det är verkligen viktigt att skydda de små livens känsliga hy nu.M är med Elwira mestadels i skuggan, men solen går ju inte undvika helt.

Hoppas ni får en bra dag oavsett om ni är lediga eller jobbar som jag idag :-) Kramar!


Hamburgare med friscobröd


Kvällens hemmalagade snabbmat- hamburgare som gick supersnabbt att slänga ihop. Brödet är dock köpt och är sånna Frisco bröd från Max som finns att köpa i vanlig matbutik, godare än vanliga "köpe" bröd, mycket mjukare och färskare.
Sedan stekte vi egna burgers och i dom hade vi dressing, ketchup, senap, blandad sallad, tomat, gurka, rödlök + rostad lök. Proppmätta och belåtna blev vi bägge :-)

Hemlagade hamburgare med Friscobröd från Max


Marknad & burgers

Idag hann vi med att gå på marknaden tillsammans en sväng på kvällen och sedan gick vi och handlade lite mat och gjorde hamburgare här hemma, lätt fixat och så gott!
Elwira och M har varit ute hos svärföräldrarna även i dag och Elwira hade fått prova studsmattan och det var tydligen spännande, det hade jag velat sett, men det kommer fler tillfällen. Alla hästar tycker hon är spännande därute :-)

Ikväll ska jag ta det lungt och äta jordgubbar och godis från marknaden (sura & salta jättelånga remmar) och så kanske vi ska sätta på  en film snart

P&K!

090627


Vit bomulls klänning- New Yorker
Armband- Littmarck, one of a kind, energy muse
Örhängen- H&M
Gladiatorsandaler- Asos

Kiehls micro-dermabrasion

Här är peelingen som gör susen för min hy och peelar effektivt och skonsamt men är ingen vanlig peeling utan den har lite mer "styrka och effekt. Kommer från märket KIEHL´S som har toppenbra produkter. Min ena syster är helt besatt av deras läppbalsam bland annat :-)

Godmorgon, sovit gott?

Godmorgon!

Gjorde min vanliga tabbe att gå och lägga mig för sent i går så tröttheten kommer väl komma smygandes under dagen... att jag aldrig lär mig och kan jag aldrig bli kvällstrött? är dock inte så trött just nu och det är ju bra :-)
Elwira har fått sovit med blöjtrosor på sig de senaste dagarna efter hon tog av sig blöjan den där morgonen och hittills har allt fått suttit på vilket är bra :-)

Tvättade ansiktet med en av mina favorit peeling krämer i morse så nu känns huden fräsch och jag blir så mycket piggare av att känna den där rena känslan i ansiktet efteråt.
Man bör dock vara försiktig med solen efter man gjort denna peeling och använda spf i ansiktet men jag ska jobba nu i helgen och kommer inte kunna vara ute i solen iallafall så det passar bra att köra med den här peelingen nu.

Jag har ätit frukost med Elwira också så jag har fått en bra start på dagen. M ligger i sängen och tar lite sovmorgon i dag, skönt för han han få det i bland.  Fast nu hör jag han visst kliva upp och sätta på kaffe som ingår i hans morgonrutin :-)

Ha en härlig Lördag!

Busfrö

För lite mer än en månad sedan så började Elwira ta av sig pyjamasen på morgonen (de med dragkedja) men de med knappar får hon inte av lika lätt.
Häromdagen när jag kom in till henne på morgonen så hade hon även tagit av sig blöjon och stod där och hoppade runt helt näck! Lilla busfröet! det var ju tur att ingen större olycka hade hänt där i sängen, skulle inte vara lika roligt...
Här är en bild jag tog då jag hade kameran med mig in på morgonen för att ta en bild på hur det ser ut på morgonen, pyjamasen på golvet tilsammans med giraffen.
Giraffen var den hon började slänga ut varje morgon och det har hon gjort sedan hon var riktigt liten, det betyder ungefär "nu är jag vaken och pigg och behöver inte den längre" :-)

Elwira som är nyvaken, glad, rufsig i håret och har slängt av sig pyjamasen och slängt ut giraffen- en helt vanlig morgon ;-)

Lunch time

Är hemma en sväng nu på lunchen och har ätit fisk & ris med sås. Det går åt rejäl mat nu när det är varmt, trots att jag är inomhus så är det riktigt varmt i butiken också, synd att man inte blir brun också ;-)
M och Elwira är ute på gården idag med och de skulle även grilla i kväll. Ser framför mig Elwira sitter och har det skönt i en liten plastpool i skuggan, äter bär och bara har det skönt idag. Jag längtar till den dagen jag också kan vara med och strosa i solen. Jag trivs med att jobba, absolut men sånahär fina dagar hade jag gärna varit ledig istället.

Ska köpa med mig en bytta jordgubbar på marknaden på vägen tillbaka till jobbet som jag kan äta på nästa rast :-)

Hej hopp!

Sko & Choo

Såg dessa skor på H&Ms webbshop som var riktigt snygga för att vara H&M! gillar de öppna detaljerna, rosetterna och kedjan i "guld" riktigt schyssta.

På tal om H&M och skor, deras nästa gästdesigner kommer ju att vara Jimmy Choo och jag tror det kommer vara bland de absolut bästa kollektionen på länge som samarbetar med H&M, den här gången känns det som det kommer bli riktigt eftertraktat och många lättburna plagg, ska bli spännande att se!  

Från H&M

Sovmorgon på en fredag

Här vaknade vi klockan nio i morse och inte av Elwira utan av väckarklockan, det händer inte ofta. Det är ju Elwira som är våran väckarklocka i vanliga fall men idag började min att pipa och då vaknade även lillan. Hon sov knappt i går på dagen som hon brukar enligt M och de var igång hela dagen och även om de höll sig i skuggan så måste det ta på krafterna nu när det är så varmt ute för lilla fröken.
Skönt med lite sovmorgon även fast jag inte känner mig ut vilad i dag det minsta? lite graviditetströtthet som spökar kanske.

Ska fixa med lite saker här hemma nu och sedan kila i väg till jobbet. Hoppas ni får en skön Fredag och njut ni som har möjlighet att vistas ute och ha det skönt medans vädret håller i sig :-)

Kolor

Har varit sugen på dom där kolorn som jag gick förbi vid ett stånd på väg till jobbet idag på marknaden och tänkt på dom hela dagen, så nu ikväll kunde jag inte hålla mig längre, jag tänkte nämligen försöka hålla mig till helgen då jag tänkt hinna med och gå och strosa på marknaden. Men kunde inte hålla mig så jag sprang ut och köpte hem ett gäng nu till kvällen. Föressten så är det ju nästan helg ;-)

Violet

Den här söta lilla dock tjejen som heter Violet fick Elwira av mig som midsommarpresent och den här är lite mindre och nättare i modellen och passar från den allra minsta ålderen och kommer från "rainbow"  kollektionen.
Jag tänkte direkt på Elwira jga såg denna, söt och med bruna ögon precis som hon :-) Nu har hon två fina dockor från little rubens som hon går runt med och kramar

Cityfestival

Kom hem för ett tagsedan efter en riktigt varm dag på jobbet. Är extra mycket folk nu när cityfestivalen dragit i gång i stan och det är marknad och spelningar lite här och där.
Jag tycker det är mysigt med marknad och vädret kan ju inte bli bättre och folk är överallt i hela stan just nu.
Hoppas jag hinner gå en sväng på marknaden och köpa godsaker, mysigt =)

Ikväll blir det lungt och ladda batterierna tills i morgon då jag ska jobba + hela helgen, så tyvärr kommer inte jag få någon bränna, jag får se alla andra vara bruna istället ;-)

M åkte ut till svärföräldrarna och umgicks med nanyn och Elwira hade fullt upp med alla djuren och hon hade inte velat sova på förmiddagen som hon brukar. Skönt för henne att kunna vara där ute i lugnet nu när det är så mycket "liv" och rörelse här i stan, det är inget för hennes ålder. Bättre med naturen och lugnet för henne.

Trevlig kväll!


Berry & nanny

Det säljs jordgubbar och andra frukter ohc grönsaker på massor olika ställen här i stan och det är omöjligt att undvika att köpa för det är ju så gott, och bättre än godis.
På hemvägen från jobbet köpte jag även bigaråeer och lite annan frukt och det blev extra glada miner då jag kom hem och Elwira fick smaka bigareåer för första (?) gången. Hon precis som jag älskar alla sorters frukt och bär.

Lillan och M har varit här i stan idag och även våran nanny var här och umgicks med Elwira. de har bara träffats en gång tidigare så vi tycker de måste lära känna varandra lite mer innan Elwira kan vara själv med henne och lärt sig hennes rutiner lite mer och så. 

Nu ska jag äta lite mer bigaråer och daim och sedan ta en lång dusch och fixa naglarna på både händer och fötter. Trevlig kväll!

090624

det är sol och varmt och inte haft ork eller lust att bry mig om kläder i dag så två enkla linnen + jeanskjol har fått duga i dag. Ska strax i väg och jobba och har en riktig bad hair day och skulle egentligen vilja ställa mig i en kall dusch och vilja en stund med Elwira men vila kan man göra när man blir gammal.. eller nästa vecka då jag är lite mer ledig ;-)

VittLinne- H&M& american apparel
Jeanskjol- Asos mum
Gladiatorsandaler- Asos
halsband- Dogeared

Hos förskolan

Idag har jag, M och lillan varit för förskolan som hon kommer att börja på till hösten. De är toppengulliga där och bästa är att det är ett så kallat "ur och skur" förskola så de är ute mycket + sover utomhus som gör så att barnen håller sig lite mer friska dessutom. Maten lagas på plats och det känns också kanonbra.
Fröknarna är jättegulliga och det känns bara bra för både mig och M att lämna henne där, det ska bli spännande!

Så i Augusti skolas hon in och vi får se hur många timmar det blir, men det blir inte heltid iallafall eftersom både jag och M har möjlighet att inte behöva ha henne där så länge, så det känns som det ultimata.
Samt att M:s jobb ligger bara ett par steg bort.
Elwira älskar allt som är nytt och spännande och nya människor så jag tror det kommer gå jättesmidigt att skola in henne *peppar peppar* och att hon kommer tycka det är roligt att vara där

Babybaddräkt & badskor

Skulle så gärna vilja ta med Elwira någon dag och bada för tänk hon har faktiskt aldrig badat, förutom i badkaret hemma då ;-)
Jag jobbar dock hela veckan + hela helgen så det finns inte så jättemycket tid för det just nu, men på eftermiddagen i helgen efter så skulle vi nog ha tid att åka någonstans om det är fint väder.
Ska orda en baddräkt åt henne också, åh vad söt hon kommer vara! och roligt för både henne och oss.

 Något som faktiskt känns nödvändigt är badskor av något slag, för jag vill inte riskera att någon glasbit eller liknande åker in i de där silkesmjuka små fossingarna så det måste jag genast kolla upp. Flip flops är hon för liten för ännu så det måste vara några små skor som sitter ordentligt på fötterna

Denise Richards med sin dotter Lola bild: Posh24

Jag vill också lapa sol idag

Åh vad jag också vill åka och bada och äta glass idag. Att det skulle regna när jag hade semester då! men jag är inte biter för jag har semester igen om ungefär 3 veckor och snällla säg att vädret håller i sig.
Jag vill åka till en strand och ligga och lapa sol i någon av dessa bikinis, fast den vita är dock utesluten nu med magen, men utan hade den varit läcker :-)


Från: H&M

Hos barnmorskan

Har nyss varit hos barnmorskan och promenaden dit och hem var ganska svettig, tar knappt en kvart att gå men puh det är varmt ute nu, men jag klagar inte det får gärna vara så här hela sommaren för min del :-)
Köpte jordgubbar från ett stånd i dag på vägen hem och ska äta dom efter lunchen tänkte jag, mums!

Vi lyssnade på bebisens hjärtljud och det tog ett tag tills hon kunde göra det ordentligt för bebis var riktigt busig och sparkade och flyttade på sig stup i ett, ett till litet busfrö i magen ;-)
Magen mättes även idag för första gången och magen ligger precis på kurvan och bebis växer så fint sa hon.
Järnvärde & socker kollades och järnvärdet hade gått upp lite vilket var bra och sockret var bra som vanligt.
Så allt är bra med mig och min lilla bebis och det är alltid lika skönt att höra

Franstång

Nu är jag inne i en "period" då jag låter mina ögonfransar får vila helt från ögon make up, det enda jag gör är att böja dom med franstång.
För någon vecka sedan slängde jag själva gummit i tången och har varit på stan för att leta efter sådana refiller, men det verkar inte finnas? varken kick´s, H&M, Lindex eller Åhlens hade det här i stan. Så nu har jag inte heller böjt fransarna på ett tag.

Funderar på att "investera" i en franstång som hört ska vara så bra från märket shesido. Jag använder egentligen mer tången än själva mascaran till vardags nu för tiden och så måste jag ju köpa en ny iallafall eftersom det inte fanns några refiller


Hett & jobb

Idag har jag jobbat och kom hem vid sex tiden och bytte om till gympadojjor och gick ut och promenerde med Elwira i solskenet. Det har var verkligen varit hett ute idag och en annnan som stått inne hela dagen ville så klart passa på att vara ute lite med Elwira innan det var dags för nattning här hemma. Det var verkligen varmt att vara ute och gå och gick förbi ett ställde där en termometer visade 28 grader och då var klockan strax innan sju på kvällen, snacka om sommar-härligt!

Elwira sover nu och jag satte jag mig nu vid datorn för att pusta ut i ett par och ska äta räksmörgåsar till kvällsmat i kväll, lagom lyxigt och väldigt gott

Puss & kram i solen!

Lite i-lands problem avklarade

Har suttit och ringt lite nu på morgonen angående mamma blogg galan och fixat o trixat med lite smådetaljer med tåget och andra små saker angående galan.
En frisör tid har jag dessutom bokat men de hade ingen förens nästa vecka, så jag kommer hinna få ut växten färgad innan galan är.
Har även kollat på skor i dag på nätet, men det är verkligen svårt när jag inte har någon klänning att utgå ifrån än, men jag kanske har hittat en nu som kommer kunna fungera även om den kanske inte är 100% så får det nog bli den, för det är nu jag måste beställa den om jag ska hinna få den levererad...så den måste bara passa.

Ha en bra dag! kramar


En förlängning av helgen

Idag när jag kom till jobbet fick jag gå hem igen, för jag hade nämligen missat skriva i en ändrig på schemat att jag skulle vara ledig idag istället för i morgon, men inte gjorde det mig något för det var sommarvärme ute och jag var på strålande humör och skuttade gladeligen hem igen till M och Elwira som var på väg ut för att äta lunch.
Så vi gick ut och strosade i solen ett tag och sedan gick vi och åt sten ugnsbakad pizza till lunch.
Vi har mestadels varit ute i dag men det har nästan varit för varmt för Elwira trots att vi försökte hålla oss till skuggan men jag har verkligen njutit av värmen i dag, underbart!
En riktig mysig måndag tillsammans blev det och kändes som en förlängning av helgen eftersom jag var ledig och vi bara myst och haft det skönt tillsammans.
Strax ska vi se på film och det blir Watchmen som vi ska se och jag ska äta massa jordgubbar och choklad.
Lovely day!

Magen v 26


Gravid v 26

Jag mår hur bra som helst utan konstigheter och känner mig bara pigg och glad och har inte ont någonstans i kroppen. Det finns inget att klaga på iallafall och magen växer och är så fin så.
veckorna rusar fram och jag önskar man kunde stoppa upp tiden bara lite lite för att få njuta av magen och graviditeten lite extra men samtidigt vill jag att tiden ska gå fort så vi får vårat lilla stora paket NU!
KÄRLEK

Fakta vecka 26


Bebis
I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.
Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner
Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibell. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.

Mamma
6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.

Fakta från Minbebis

090622


Rosa/vitt randigt linne- H&M
Vitt line- La redoute
Shorts- Vero Moda
Sandaler- Asos

Mammablogg galan börjar närma sig!

Oj oj oj, om mindre än två veckor nu är det dags att åka på mammablogg galan och jag tycker det ska bli jättekul och spännande att åka dit och träffa alla härliga mamma bloggerskor som finns där ute! jag känner ingen där i verkliga livet men några kommer jag känna igen från de få bloggar jag läser och så blir det många nya ansikten att träffa.

Jag har mycket kvar på min lista att fixa med innan det är dags att åka i väg och jag har som jag nämt fortfarande inte hittat någon lämplig klänning, fast jag letat och leteta. Hittade EN som var helt perfekt men som tog slut innan jag hann blinka, vilket var väldigt tråkigt. den var hellång och färgen och modellen hade passat mig och magen perfekt, men nu är det som det är och jag letar febrilt efter en annan.
Nu letar jag efter en kort eftersom utbudet är större bland korta än maxiklännigar men klänningen får inte vara för kort, det är bara något jag fått för mig att det inte passar med en "cocktail" kort klänning på gala..?
Och så var det ju materialet, helst ska den vara i någon silkesblandning men inte svindyr för det är ju inte oscarsgalan direkt ;-) MEN jag vill ha en klänning som jag känner mig fin i som jag trivs med så klart och det är ju inte varje dag man får tillfälle att faktiskt göra sig riktigt fin så det känns väldigt roligt och något som inte händer var dag.
Ett säkert kort är ju att köra på en svart klänning, då kan det aldrig bli fel men jag känner för att ha någon färg på klänningen för det känns mer "jag" och lite somrigt.
Sedan måste jag ha ett par skor och någon liten clutch men det kommer förhoppningsvis vara ganska lätt ordnat när jag väl hittat en klänning att utgå ifrån...

Klänningen är inte det viktigaste utan det är att få träffa alla och ha det trevligt och hylla alla mammor men klänningen är dock viktig och ett måste. Vill känna mig uppklädd men inte för uppklädd så det blir bal känsla med klänningen. 
Ska bli kul att träffa alla och se alla uppklädda och fina och hur alla andra tänkt med sin styling inför galan? 
 
 


Ny vecka och mer sol

Godmorgon!
Här har vi nyss ätit frukost och nu satte jag mig framför datorn i några sekunder innan jag tänkte hoppa in i duschen och göra mig iordning för dagen.
Är ganska seg i dag känner jag trots att solen skiner för fullt ute och det verkar bli minst lika fint idag som igår. Ska jobba idag, så jag får njuta av solen ikväll istället, om den nu är kvar då.
Det känns att det är måndag i dag för då är jag alltid lite tröttare än vanligt och det brukar vara svårare att komma igång med saker och ting, men det ska vi nog snart få ändring på.
För nu ska jag skutta in i duschen!

Ha en bra dag därute! Kramar

Tacos

Ikväll åt vi tacos här hemma, något som många äter väldigt ofta men vi väldigt sällan. Kommer inte ens ihåg när vi åt det sist? Tycker det är jättegott med kyckling istället för färs men ikväll blev det klassisk nötfärs med tacokrydda i.
När jag stod och skulle handla tillbehören så fick jag ta mig en funderare på vad man egentligen har i?
Så vi körde på med sallad, tomat, gurka. majs, avocado, lök, paprika samt en röd taco sås på burk och en dipp från olw.
Andra  portionen gjorde jag en blandning av allt + taco chips

Något förslag på vad mer som är gott i tacos?

Första portionen med tacos....

och cola som jag så sällan dricker är gott i bland till sån här typ av mat

Havaianas i metallic


Det var alldeles för varmt ute idag att ha ballerinaskor så de byttes snabbt ut till sandaler och sedan dessa nya flip flops som jag köpte för en tid sedan men det har ju regnat så mycket så det har ju mest blivit gummistövlar sista tiden :-)
Trodde dock dessa skulle vara i "guld" som det stod i produktbeskrivningen men de är mer metallic färgade och färgen heter även metallic på förpackningen.
Hade så klart önskat de varit mer "guldiga" men de är snygga iallafall och det är bara en slit o släng toffla så det gör inte så mycket.
Älskar havaianas och det är den enda flip flopsen som jag använder och är även mina systrar samt M:s systrars favoriter då de både är sköna och håller år efter år. Dessa passar bra i min "samling" :-)

090621

Klänningen som jag "bor" i som höggravid har jag på mig nu. Tycker egentligen den sitter som bäst när magen är som stört men den är så himla skön och passar lata söndagar som denna, och ögonen får vila från smink även i dag.
Ska gå iväg och möta M och äta lunch nu och njuta av solen!

Klänning- polarn o pyret
Jeansjacka- levis
Klocka- Diesel
ballerinas- vagabond
Halsband- Dogeared

Hårresande, hjärtat!

På tal om hår, jag dammsög förut och brukar sänka effekten så det inte låter så högt när lillan är runtomkring, för hon tycker alltid att dammsugaren är så spännande och går efter den medans jag håller på att dammsuger :-)
ibland är hon precis där luften blåser ut och det ser så kul ut när håret står rätt upp på henne och idag lyckades jag fånga det på bild, hihi!

utväxt...

det var knappt 6 veckor sedan jag var hos frissan och färgade ut växten enligt min kalender men jag har redan en rejäl ut växt som inte ser alltför rolig ut.
Håret sägs ju växa mer på sommaren men mitt hår känns tunnare än någonsin men det orkar jag inte ens tänka på längre.
men växer verkar det ju ialafall göra eftersom ut växten har kommit så fort.
Idag har jag en fläta i luggen och då blir iofs utväxten ännu mer synlig, så det blev inte så jättesnyggt, men det får vara så idag. 
Måste boka en tid och förhoppningsvis få en tid snarast för det är inget snyggt alls att ha den där kanten och nu vill man ju se lite sommarfräsch ut, så gott det går

(update; bilden från dagens outfit. Här ser man utväxten ganska bra, fast det ser sämre ut i verkligheten än på bilden)

Sol & pannkakor

Godmorgon superhärliga Söndag!
I gårkväll innan det var dags att lägga Elwira så var jag ute och gick med henne och det var så himla skönt väder, sol och lagom varmt och det kändes att det faktiskt är sommar nu.
Enligt prognosen så ska solen hålla i sig nu i ett par dagar så vi får väl hålla tummarna att det stämmer.

Är mätt och belåten nu efter ett gäng pankakor med blåbär och hallon, så gott. Det har blivit min nya vana nu, pannkakor på söndagar- perfekt dag att äta dom till frukost/brunch.
Idag är sista dagen på ledigheten sedan drar en arbetsvecka igång igen så det gäller att njuta av ledigheten, att få vara med Elwira min skatt är det bästa

Ha en trevlig Söndag!

Liten retro cooling

När vi var hos mormor & morfar sist så var det riktigt kallt ute i flera dagar och mormor hittade den här röda coola jackan som vi provade på Elwira och hon blev riktigt cool i den. Min äldsta syster hade när hon var liten! så snacka om retro baby ;-)

Tröstäter glassbåtar...


När jag var i Nkpg sist så hade mormor & morfar glassbåtar och det var så längesedan jag åt just det och hade nästan glömt hur gott det faktiskt är.
Köpte ett paket häromdagen men nu ikväll har dom inte längre fått legat ifred där i frysen och jag tror hela paketet kommer vara slut redan ikväll tack vare att "min" klänning tog slut innan jag hann beställa den, åh den var så jag och hade passat perfekt- modellen och färgen och till fina magen....kan inte släppa det.
 Tröstäta kallas nog det jag gör just nu...

Gräddglassbåt från Sia

Otur så det bara visslar om det

Vilken otur får man ha egentligen? jag har letat och letat efter en perfekt klänning till mamma blogg galan och hittade nyss den för lite över en timme sedan.
Var ute och gick en kvällspromenad med Elwira och sedan nattade jag och M henne och nu så har klänningen TAGIT SLUT! "Out Of Stock" med röda bokstäver möts jag av.   det här är inte sant! När jag äntligen hittade en som kändes 100% jag börjar seriöst att gråta nu....

Nästan 4 månader

Här är jag och Elwira då hon var nästan 4 månader gammal! Tänk här ammade jag fortfarande och väldigt mycket tid gick åt till bara det, men det var mysigt och jag ammade i 6 månader och det fungerade klockrent, så smidigt! maten var alltid redo. Jag minns då vi började med flaska och uch vad "jobbigt" och osmidigt det blev att hålla på met vatten och pulver och så rätt temperatur, rengöra flaskor osv. 

Är verkligen glad att det gick så bra med amningen för om jag hade varit tvungen att köra med flaska så hade jag nog inte hunnit med något annat än att mata henne, men tanke på hur ofta Elwira ville bli äta.
 Hoppas att det kommer gå lika bra med maten och sömnen och allt annat med nummer 2 som det gjorde med Elwira, fast det kan man ju aldrig veta

Elwira nästan 4 månader

Mys midsommar

Hejsan!
Igår var det tänkt att vi skulle åka iväg över midsommar men M blev tvungen att rycka in och jobba på eftermiddagen och när han kom hem så kändes det bara för sent att åka och vi hade varken lust eller ork att sätta oss i bilen och åka i väg när det var ganska sent.
Men vi fick iallafall passa på att vara ute här några timmar då solen sken men sedan började det regna och så var det verkligen typiskt midsommarväder här hela dan i går, sol varvat med regn.
Vi åt gott här hemma igår kväll och på kvällen när det var regnigt och kyligt var jag bara glad att vi var inomhus.
Vi körde på en riktigt mysig filmkväll med massa godsaker till och såg två filmer på raken och myste i soffan.
Var väldigt skönt att få sovmorgon i morse och att vakna upp i sin egna säng måste jag säga :-)

Vi fortsätter med mys temat idag och vilar upp oss här hemma nu istället med lilla familjen. Jag jobbar hela nästa vecka så det är väldigt skönt att bara ta det lungt nu och min kropp och mage behöver det.
Choklad är jag för övrigt helt besatt av just nu, kan liksom inte få nog- choklad och jordgubbar! mmm...måste gå iväg och handla lite mer sedan :-)

Ha en fortsatt mysig midsommarhelg!

(Tagen bild av mormor)




Trevlig midsommar!

Trevlig midsommar önskar vi! Hoppas ni får en riktigt trevlig dag och att solen kikar fram på er också =)


"Hur låter..?"

När jag kom hem från jobbet idag så satt M och Elwira och bläddrade i pekböcker och "tränade" på de olika djuren.
Det låter så kul när man säger "hur låter kossan? och Elwira försöker härma och säga något i stil med "mmmbuhb" fast "grisen" är roligast för då gör låter hon jättekul med ett håsande läte när hon försöker härma :-) hade aldrig hört henne försökt att härma just grisen förut så jag fick mig ett gott skratt när jag hörde det precis när jag kommit innanför dörren vill jag lova!
Och M och Elwira är så söta ihop och de gör små "utflykter",leker och myser mest hela dagrana även när jag är borta :-)
bra har dom det iallafall tillsammans.

Det har regnat mest hela dagen här så det har faktiskt varit lite "mysigt" att stå inne och jobba hela dagen och så har det varit full rulle i butiken hela dagen. Blir extra mycket nu innan midsommarafton och det är stängt i morgon så då ska alla handla. Men jag tycker det är kul när det finns att göra hela tiden.

Nu ska jag blanda ihop en stor smoothie och äta jordgubbar & choklad o höra om M har någon film vi kan se på nu ikväll, jag vill bara ligga i soffan och jäsa nu ikväll och regnet öser ner just nu

Kram o hej!

Gala, bröllop, klänningar, skor...

Den här turkosa färgen och modellen på maxi klänningen tycker jag är helt underbar. Och ett par guldiga sandaler har jag suktat efter ett tag nu.

Jag letar efter en klänning till syster T:s bröllop samt en till mamma blogg galan som börjar närma sig med stormsteg!
Den här turkosa modellen faller verkligen mig i smaken men materialet är kanske inte det mest "lyxiga" och lämpade för gala, fast vem vet den kanske är ännu finare IRL?
Hade först tänkt mig en hellång maxiklänning till galen men nu lutar det mer åt en kort, mest för att det är lättare att hitta.
Och sedan ska det så klart vara högklackat till galan, men till bröllopet skulle jag kunna tänka mig snygga sandaler, kanske just ett par i guld?
Kort men inte superkort ska gala klänningen vara men har fortfarande inte hittat "the one".... åh jag börjar bli stressad, Kan inte bara den goda fen komma och förvandla mig?


Klänning- Forever21
Sandaler- asos
halsband- House of Harlow/kyss johanna
Clutch- YSL


Hurtbulle

Ja idag är verkligen en sådan dag då jag känner mig som en hurtbulle! Jag är absolut ingen morgonmänniska men i morse vid åtta var det jag som gick upp när Elwira började babbla för fullt där inne i sitt rum och så fick hon sin vanliga gröt och jag åt min frukost samtidigt
Sedan var vi ute och gick i ca 45 min vid hamnen och det var skönt för solen sken när vi var ute. Väl hemma tog jag en snabbdusch, gjorde mig iordning, betalade räkningarna, bloggat, målat naglarna, dammsugit och nyss var jag ute med soporna och slängde in en tvätt i maskinen och håller även på att göra en pastagratäng och klockan är bara elva!

Ja vissa dagar är man mer effektiv än andra. skönt att ha fått  en hel del gjort innan midsommarafton. Klockan tolv börjar jag jobba och sedan jobbar jag fram tills ikväll, och då börjar "långledigheten" =)

Little Rubens


Elwira fick den underbara dockan "Anna" från Rubens barn kollektionen i 1-års present och hon gillade den från första stund och det första hon gjorde var att krama både dockan och snälla Bente som hon fick den av.
 Även jag blev kär i dockan och blev nyfiken på att ta reda på lite mer om dessa "Rubens barn" dockor och hittade till deras hemsida.
De är så söta alihop att man vill ha varenda en :-) Men jag blev extra kär i en docka som skulle passa till de alla minsta från "rainbow" och dockan heter Violet, tänkte ge den som midsommarpresent till Elwira och den borde dyka upp innan veckan är slut.
Dessa finns även som pojkdockor och se vad söt exempelvis den blå pojkdockan ( andra från vänster längst ner) är!
Nu är det inte bara Elwira som ska bli storsasyster utan dockan Anna som hon fick ska få en lilla syster ;-)

Bilder: Rubens barn

Oversized clutch med nitar

Ur läcker oversized clutch med gildiga nitar på i marint eller grönt hade inte varit helt fel.
I skinn är dom och väldigt snygga färger och jag älskar just den här gröna nyansen, en fullpott!
Snyggt med stor modell men det finns en risk att det kanske mestadels skulle förvaras blöjor och våt servetter i den ;-)

Från Asos

Godmorgon solstrålar!

Här tittar solen fram även i dag, så skönt! Men vad jag hört så ska inte vädret hålla i sig till midsommarafton? Så det kommer väl förmodligen regn då., det känns som att det hör till på något vis.
Ska snart dra på mig gympadojorna och bege mig ut på en rundtur med Elwira och sedan är det jobb för min del i dag men sedan så är det ju långhelg! Veckan har verkligen gått fort.

Ha en bra och solig dag!

Kvällsol & extra energi

Idag skulle jag haft på mig en stegräknare, för idag har verkligen benen varit aktiva! både på jobbet och så gick jag en liten kvällspromenad då solen fortfarande sken nu ikväll. Var egentligen så trött innan jag gick iväg men jag behövde verkligen luft.
När jag kom hem gjorde jag iordning min favoritblandning just nu med naturell yoghurt, blåbär, hallon och pistage nötter som blev ett bra kvällsmål för min del och lite extra energi innan det är dags att krypa i säng

Vinnaren; paprikastore.se

Den lyckliga vinnaren av ett valfritt klädesplagg från paprikastore är:



Hej! Jag har reggat min mail för nyhetsbrever, och jag skulle tycka det vore kul att vinna denna klänning:

MONROW Jaqlyn offwhite i strl S.

:-)
Mvh, Helena

STORT grattis till vinsten Helena! Paprikastore kontaktar dig via mail

090617

Jo jag bestämde mig för att gå ut och gå en liten kvällspromenad så jag passar även på att ta en snabb "dagens".
har dock haft sandaler och örhängen på mig tidigare i dag men nu ska jag ju ut och gå och då passar gympadojor bättre :-)

Jacka- H&M
Tröja- cocoon/ Laredoute
Jeans- Gina Tricot
Skor- Converse
halsband- Dogeared

Onsdagen

Oj då, jag såg nu att mitt inlägg jag skrev tidigare idag när jag var hemma på lunchen inte kommit med? aja skrev iallafall ett snabbt inlägg när jag hade lunch idag på jobbet och var hemma och åt.
Elwira och M var inte hemma då så det var verkligen en tyst lägenhet att komma hem till, är ju så van att höra deras röster och framförallt Elwira som pratar non stopp :-)

Jag "smygstartade" midsommarafton lite här i kväll, eller fick iallafall lite midsommar feeling för jag åt sill & färskpotatis, det är ett "måste" för mig på midsommar.

Det har varit sol här hela dagen och den skiner faktiskt fortfarande så jag funderar på om jag kanske skulle ta och gå ut och gå en liten sväng fast jag är egentligen rätt så trött ikväll, men kanske skulle var skönt ändå eftersom jag varit inne och jobbat hela dagen? jo jag ska nog gå ut en sväng...


Jobb & nannyn

Det gick bra idag på jobbet och det var kul att vara tillbaka efter 18 semesterdagar =) det är bara två arbetsdagar kvar för mig den här veckan och sedan är det midsommar, det ska bli skoj och jag längtar till maten så klart, en av höjdpunkterna tycker jag.
Elwiras nanny kom idag så hon och M har varit ute och träffat henne i dag men M:s ena systers son hade vattenkoppor så de blev tydligen inte så långvariga därute på gården, inte så kul att ha en 1 åring med det.
Elwira kommer få vara med henne ute på M:s föräldrars gård när både jag och M jobbar i sommar och därute är det perfekt miljö för Elwira att vistas i och gå och bara ha det skönt bland djuren och naturen.
Men när jag inte jobbar så vill jag så klart vara med min lilla tjej varenda sekund, för henne kan jag aldrig få nog av.

Nu ska jag fixa lite här innan det är dags att sova och lägga fram kläder tills i morgon så jag slipper så och styra med det på morgonen innan jobbet, det sparar jag verkligen tid och ork på.

Kramar!

090616

Kör på slappt och bekvämt idag för att behålla semester feelingen =) och barbent för första gången på länge, men det är nog bäst att ha ett par tights i väskan ifall att...

Tröja- H&M
Kjol- Gina tricot
Skor- Converse
Halsband- Dogeared

Midsommarpresenter

Midsommar i år kommer förmodligen firas med en annan barnfamilj och jag funderar lite på vad vi ska ge bort för något då vi är bortbjudna? Funderar på den här boen "älskade jordgubbar" och ett sommar te från greengate i söt plåtburk.
Midsommarkransarna i tyg kommer från oscar & ellen och är riktigt söta fast det bara är tyg blommor :-)


Midsommarkrans i tyg- Oscar & Ellen
"Älskade jordgubbar"- Bokia
Sommar te i fin plåtburk- Greengate


Magen v 25

Nu är jag i vecka 25 och såhär ser magen ut just nu. Älskar min mage och vem-du nu- är därinne =)


Gravid v 25

Nu är jag verkligen här som jag längtat efter, att bara få må bra och njuta av graviditeten! Har mått väldigt bra nu sedan vecka 21 ungefär då det äntligen vände men har liksom inte vågat ropa "hej" förens nu.
Jag känner mig egentligen inte alls gravid utan känner mig precis som vanligt fast med en speciell härligt pirrande känsla i hela kroppen, jag bär ju ett barn!
Jag har lite ångest över att jag inte tränar dock, tränade inte heller något med Elwira i magen men nu känns det som att jag verkligen borde göra det för att stärka min kropp. Jag ska verkligen försöka börja gå några gånger i veckan nu


Fakta v 25

Bebis
Man vet att bebisen dricker av fostervätskan som smakar ganska sött. Och om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre. Smart för att vara så liten!

Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre.

Mamma
Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror.


Nämen tjena solen!

Härligt att solen äntligen kikar fram, men så himla typiskt att just i dag slutar min semester och jag börjar jobba lite senare idag. Ska bli kul att börja jobba igen men lite småsurt att solen kikar fram just idag när den faktiskt inte skinit på veckor nu. I morgon ska det tydligen också vara sol men då jobbar jag heldag från morgon till kväll, och sedan skulle det bli sämre väder igen *suck*
aja vädret kan man inte göra något åt så jag ska strax bege mig ut med Elwira i vagnen på en promenad innan jag börjar jobba så jag åtminstone får fylla på med lite sol energi, det gäller ju att passa på när man kan :-)

Ha en bra dag! Kram

BVC & jordgubbar

Tidigare idag var vi en sväng på stan och sist av allt gick jag förbi apoteket för att hämta ut Elwiras sista prevenar spruta som hon skulle få idag samt en till.
Efter det gick vi iväg till BVC och det kom bara ett litet gnäll när hon fick andra sprutan (prevenaren) så hon var hur duktigt som helst och BVC tanten sa att det gick nog så bra för att Elwira "har en mamma som är så cool" oooh yeah ;-)
Köpte med en liter svenska jordgubbar för att "fira" lite eftersom Elwira varit så duktig idag och så älskar hon jordgubbar så det blev perfekt att mumsa på till eftermiddags målet

Värdens gladaste tjej nyss hemkommen från BVC med två plåster på vardera lår efter sprutorna.
Här i enbart en söt blus från polarn o pyret


Älskade svenska jordgubbar!

En viss liten tjej som drar av sig allt

Strumpor och tights är det enda som står på Elwiras inköpslista just nu. Häromdagen när jag var ute på stan så var det lättare sagt än gjort att hitta detta. Både på lindex och H&M var det väldigt ut plockat och väldigt tomt på hyllorna.
Lyckades hitta ett par från fix och H&M i organic cotton som fanns kvar i hennes storlek.
Elwira använder egentligen väldigt sällan strumpor eftersom hon bara sliter av sig dom. Och skorna sliter hon också av sig när vi är ute och går och har hon strumpor i så ryker dom med. Därför används mest strumpbyxor under byxorna eller enbart strumpbyxor om det är varmare. 

Något bra jag hittade på lindex var söta tights, de är perfekt att ha att leka i inomhus eftersom det inte är någon "fot" på dom, så Elwira blir lite varm om benen om det är kyligare + att hon inte halkar. Tightsen skulle även finnas i rött enligt expiditen men de var slut men skulle komma in igen, så de ska jag hålla utkik efter för tights används mer eller mindre varje dag nu.
Strumpbyxor + skinntofflor från bobux använde vi alltid förut men eftersom hon även tar av sig skinntofflorna så måste vi ha tights på henne istället för strumpbyxor nu :-)
Samma sak gäller tofsar och hårspännen, det är helt "kört" för de drar hon bort inom loppet av två röda efter de fästs i hennes hår, busiga lilla tjej! :-)
Hoppas hon slutar dra av sig skinntofflorna när hon blir lite äldre? för det är verkligen bra att ha inomhus och på förskolan skulle de vara perfekta dessutom

Sista tävlingsdagen!

Idag avslutas tävlingen där du kan vinna ett valfritt klädesplagg, så passa på! Klicka här för att vara med och tävla

090615

Inviger min nya bomulls klänning från Indiska tilsammans med converse och skinnjacka och uppsatt hår. Älskar mönstret på klänningen och det är så bekväm.
Bebisen har rört på sig för fullt hela förmiddagen :-)

Klänning- Indiska
Skinnjacka- BZR
Kofta- La redoute
Skor- Converse

Smått o gott

Var ute och shoppade lite till mig själv häromdagen och hittade bland annat en snygg klänning på indiska,(som jag har på mig i dag så bild kommer) bh, snoddar, spännen, duschcreme och en ny mascara som jag aldrig provat förut, den ska tydligen vara bra har jag hört?
Duschkrämen från ldb, limited edition var jag bara tvungen att köpa, den luktade riktigt gott! så den kan jag rekommendera

Midsommarveckan

Jag var inställd på att jag skulle jobba idag men märkte att det är ju inte förens i morgon jag börjar igen. Så tisdag till torsdag blir det jobb för min del och sedan är det midsommarafton på Fredag och är ledig då och hela helgen, perfekt!
Vi har ännu inte spikat vad vi ska göra på midsommarafton men det lutar åt att vi kommer åka till Bålstad till ett par bekanta och fira.

Idag regnar det inte- tack och lov och i dag är det dags för BVC så dit ska vi senare i dag.

Hoppas ni får en bra midsommarvecka!

Gummi med klack

Väldigt läckra gummistövlar från Tretorn måste jag säga! tror nog även de som inte gillar gummistövlar i vanliga fall kanske måste tänka om nu? ;-)
Coolt med klacken och den gula snörningen där bak skulle man faktiskt kunna byta ut till något band i annan färg om man inte vill ha det gult

have2have


Glass i regnet

M var ute en sväng förut ikväll och jag bad han köpa med en kula glass till mig av valfri sort och det blev en god melonkula :-) Jag har förätit mig på kladdkakemuffins idag som jag bakat och blev så sjukt goda att det inte gick att sluta äta dom, så därför tyckte jag det räckte med en kula glass åt mig idag :-)
 "Hemligheten" med kladdkakemuffinsen var en kaka smält blockchoklad i smeten, galet got- prova det nästa gång!

Böcker & bollar

Det bästa Elwira vet just nu är böcker och bollar. Mest är det böcker som gäller och hon kan sitta och bläddra i dom och gå runt med dom hur länge som helst. Hon kommer alltid med en bok och kryper upp i våra famnar och vill sitta och bläddra med oss, ursöt.
Bollar är också riktigt skoj, att kasta, rulla och gå efter och plocka upp dom :-) Häromdagen såg det ut som hon gick och spelade fotboll, för hon sparkade på bollen med foten :-)
Elwira har favorit kjolarna från Nova Star och en svart tunika med bilar från pop här
'
I pappas knä och bläddrar, pekar och "pratar"

Hmm.. fel håll...

Nu är bilden åt rätt håll :-)

Leka med bollar är kul!

Pusskalas & oändlig kärlek

Här har det regnat non stop hela dagen och både jag och M har variit små trötta hela dagen, och jag tror det beror på regnet. Även Elwira har sovit lite längre idag så jag tror det är vädret som gör det.
Har inte haft någon lust att gå ut idag så vi har stannat inne och haft en riktig mysdag, hur skönt som helst.
Jag har gjort en massa olika goda smoothies och Elwira är minst lika galen i det som jag själv för det går undan när hon dricker ur sugröret!
Hon har lärt sig något nytt idag också, nämligen att pussas! hon plutar lite med sina läppar och sträcker sig mot en när man säger "får jag en puss?" det är så sött att jag och M har hållit på med det hela dagen och kan aldrig få nog :-) och vi smälter varje gång.
Så vi har haft värdens pusskalas här idag, mysigt värre!

Jag frågade M om han trodde det var möjligt att älska bebis nr 2 lika mycket som  vi älskar Elwira och det var han helt säker på utan att tveka.
Jag kan inte riktigt förstå ät det kan vara möjligt att älska bebis nr två så mycket som jag älskar Elwira, hur kan det finnas ännu mer kärlek? känns som att jag inte kan ge mer än vad jag redan gör? kan det finnas mer kärlek?
Jag trodde aldrig att det ens var möjligt att man kunde älska sitt barn så mycket som jag gör nu innan Elwira hade kommit till värden, även om jag älskade henne från första sekund när jag fick ett plus på provet så går det inte jämföra med den kärleken som sköljde över mig när hon kom upp i min famn på förlossningen och tittade på oss med hennes fina stora ögon! Jag och M har älskat Elwira oändligt mycket från första stund.
Jag vill så klart tro på att det är möjligt att älska bebis nr 2 lika mycket, även om det bara är lite svårt att förstå just nu

Jag har den finaste lilla familjen och jag längtar till bebis nr två och undrar vem du är?

Regn & hunger

Oj vilken rening dag det varit idag, men inget spöregn och det är väl skönt det att det inte öster ner så man skulle behöva ha både ett helt regn ställ på sig, det räcker med gummistövlar o jacka :-)
Har varit utomhus ett par timmar i dag och Elwira sov ute i vagnen med regnskyddet på, ser så mysigt ut att ligga där inne. Måste kännas lite som att sova i ett tält när det regnar, och det älskar jag!
Elwira sov i ca en o en halv timme så lite skönt var det nog allt för henne.

Jag sitterhär hungrig som en varg och väntar på bakpotatisen som är i ugnen och till det blir det en hemmagjord räkröra och en färdig köpt skagen röra, hur lätt och gott som helst. Jag åt bakpotatis tidigare i veckan som M köpte hem från ett ställe, men det är rätt onödigt att köpa men då var det tvungen att vara snabba bud med lunchen.
Köpte även majskolvar som jag inte sett i grönsaksdisken på länge så det ska vi också äta till, med smör o  salt, åh jag vill jag ha mat- nu :-)

Våra majskolvar som ska kokas

Bild: Ica

Gym med pingu & mumin

Vi har inte kollat efter så mycket babysaker till bebis nr 2 eftersom vi redan har "grunderna" nu efter Elwira. Är inte något speciellt vi behöver, förutom en ny barnvagn då.
Babygymmet från rätt start med mumin var ett bra köp tills Elwira började med sin "rull stil" då hon rullade iväg för att ta sig framåt från första början =) och upp till ca 5 månader användes gymet dagligen.
Hade gymet "pingu" funnits då hade jag köpt det istället tror jag, så sött! men känns onödig att köpa ett nytt, men så söt pingu är fast mumin är grymt söt han också =)

Bilden på Elwira är tagen från förra lägenheten och det känns som en evighet sedan vi bodde där. Elwira är närmare 4 månader på den här bilden


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Nina

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa?
Skulle skänka en del till välgörenhet och sedan så skulle jag bjuda med kompisar och åka utomlands! och gå på något riktigt lyxigt spa, åka till NY och shoppa ,barnprylar, heminredning... ja pengarna skulle jag inte ha några problem att göra mig av med så en stor del skulle jag faktiskt spara till framtiden

Vilken svordom använder du mest?
F*n.. ja jag vet man ska inte svära och jag tänker på det varje gång jag svär! men det hjälps inte alla gånger...

Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja det gjorde jag, satt bänkad framför "disneydags", "my little pony"  och allt vad det var på kvällarna framför tv:n

Hur många syskon har du?
två systrar

Vill du just nu ha någon tatuering eller piercing?
Piercing i naveln och hål i öronen

Vad har du för väder just nu?
Regn

Vad åt du till lunch senast?
till lunch senast (igår) åt jag skinksallad med pasta och ost

Kan du vissla?
ja det e klart :-)

Vilken film kan du alla replikerna till?
Många Astrid Lindgren filmer :-)

Har du en stationär eller bärbar dator?
bärbar

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Svenska och psykologi

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Försök göra det bästa av situationen

Får du dåligt samvete efter att ha ätit kött?
Nej

Har du åkt moped någon gång?
Ja och blivit skjutsad och ramlat så jag har ett ärr kvar på mitt ena knä

Vad lyssnar du på nu?
Regnet som smattrar här utanför

Godmorgon Lördag!

Godmorgon Lördag! Elwira vaknade halv nio i morse, rätt bra tid att kliva upp tycker jag :-) Jag har som "mål" att försöka komma i säng före 23 på kvällarna och igår kom jag i säng strax innan för jag blev extremt trött helt plötsligt och kroppen bara skrek "sov!" var lite samma känsla när jag kan bli sådär akut hungrig och bara måste äta något direkt.
Så jag somnade på två röda och sov vanligtvis som en stock hela natten.

Skulle ge Elwira en fruktbit förut med handen och missbedömde lite så hon bet tag i mitt finger, och rackars det kändes, aldrig tänkt på hur "vassa" de små fina tänderna faktiskt är. 
 Jag blev sugen på pannkakor till frulle så de tillsammans med blåbär ligger i magen nu och jag är proppmätt.
Nu ska jag hoppa ur morgonrocken och ta en dusch sedan får vi se vad vi hittar på. Njuta av sista helgen på semestern och av varandra är viktigast för mig

Ha en fortsatt trevlig helg! KRAM

Klädprovning strax innan läggdags

Det är sent men jag håller på och provar lite kläder här hemma nu strax innan läggdags. Fyndade en lång kofta i dag på mama avdelningen för 98:-(!) bara. 
Idag var för övrigt en perfekt dag att vara på stan och shoppa på, jag brukar bege mig ut på en runda när det är lite sämre väder och idag var det ös regn när jag var där. Här är det hur mycket folk som helst när solen skiner och shoppar för fullt, medan en annan aldrig skulle välja att gå och shoppa när det är fint väder, om jag inte måste ha något speciellt dvs. Är lite konstigt det där tycker jag, jag trivdes med att gå och strosa runt bland väldigt få människor och utan köer och trängsel.

Koftan är marinblå, stickad i bomull med knytskärp. Älskar koftor och man kan nog aldrig ha för många, jag har snarare brist på dom.
Dennna är skön att bara slänga på sig när det är lite kyligare ute, som idag exempelvis då det regnat nästan hela dagen här som sagt.
Men nu är det läggdags här, natti natti

Mellis, bus & kärlek

Det började ös regna förut när vi var ute på lite ärenden så det var väldigt skönt att komma hem en sväng tidigare.
Gjorde iordning mellis till Elwira och mig och ni kan inte ana hur glad den här lilla tjejen blir med lite mat i magen, och mamma med för den delen :-)
Även om det regnar så har vi det mysigt inne just nu och Elwira älskar när jag "jagar" henne och skriker och skrattar om vartannat, det är så roligt! här är det ingen som är svår att roa ;-)
Efter ett tag blev vi båda lite trötta och Elwira hämtade en pekbok och kröp upp i mitt knä som hon brukar, åh hon är så härlig och jag bara smälter var sekund i hennes närvaro.

Jag älskar våran underbara tjej som är så himla glad mest hela dagarna och får mig på så gott humör. Det finns bara ett ord, KÄRLEK och jag vet inte hur många gånger om dagen jag säger "jag älskar dig min tjej" till henne

Gladaste Elwira! snygg body från polarn o pyret med jeans från samma märke hade hon här

Till vänster på brickan är Elwiras mellis bestående av leverpastejsmörgås med riven gurka, mango bitar, smoothie med naturell yoghurt, banan, persika och hallon samt vatten att dricka till.
Så gott!

Den högra sidan var min och det är samma smoothie som Elwiras fast med topping med hallon, pistagenötter och lite havregryn, en kladdkake muffins och även jag åt leverpastejsmörgås fast med skivade gurkbitar :-)

090612


A-linjeformad jacka- BZR
Kjol- Asos maternity
Vit långärmad tröja med knäppning- coccoon, La redoute
Tights- Gina tricot
Sandaler- Fornarina
Halsband med pärla- Dogeared
Prinsess halsband- Isabell design

Fornarina sandaler

dessa fina sandaler i lackat skin köpte syster T ut åt mig och kommer från fornarina. Fick dom för etttag sedan nu och idag använde jag dom för första gången.  Bekväma och snygga och matchar till allt, älskar dom

Söt sommarblus med virkade detaljer

Sådan söt blus jag fann hos La redoute, vit med virkad ok i bomull fram och baktill.
Ser ut som en blus som även skulle passa en fin gravidmage:-) förknippar verkligen den här toppen med sommar.
Snyggt det skulle vara med något eller några långa halsband till, till vardags eller fest

Bild: La Redoute

Fixar dag innan helgen

Då var helgen redan här, sista på semestern och innan jobbet drar igång igen, men det ska bli kul att börja jobba igen och komma in i rutinerna. Just nu är det bara Elwira som har bra rutiner :-)
Jag har exempelvis så svårt för att gå och lägga mig när jag är ledig och sover gärna lite extra länge på morgonen då. Jobbar jag så vet jag att det inte fungerar att gå att lägga sig alltför sent om jag inte vill somna ståeendes dvs. Fast i början av graviditeten spelade det ingen roll när jag gick och la mig, var konstant trött oavsett.
Det är skönt att bara kunna njuta av graviditeten.

Har samlat ihop alla post it lappar som jag varit duktig och spridit ut över hela bordet men nu samlat ihop på en och samma att göra/köpa lista.
Jag och Elwira är själva hemma fram tills i kväll så ska se till att få istort sett allting gjort idag. Har skjutit undan de flesta måsten under semestern och bara varit men idag måste jag faktiskt ta tag i saker och ting. Har några samtal som måste ringas dessutom.

Tänk att nästa fredag är det midsommarafton, redan! TREVLIG HELG

Påminnelse!

Missa inte chansen att vinna ett valfritt klädesplagg på tävlingen här på bloggen!

Randigt, vitt och guld

Sommaren kom tillbaka här några timmar idag, härligt att kunna vara barbent utan att frysa. Ångrade att jag inte hade klänning idag och hade gärna velat haft den här marin/vita  varianten tilsammans med guldiga sandaler, somrigt snyggt


Blå/vit randig klänning- Halens
Vit fransväska- asos
Solbrillor- Retrosun/ N.A.P
Armband- Topshop
skinns sandaler i guld- Halens


När mellanmålet är målet

Var så klart tvungen att prova den omtalade chockladkakan från marabou; sommar limited edition och köpte den i går och öppnade den faktiskt inte då :) jag brukar aldrig kunna spara godsaker, men jag var så mätt på annat igår.
För en stund sedan köpte jag svenska jordgubbar på torget och åt dom ur en av nya skålarna från lagerhouse.

Så mitt mellanmål bestod av smörgåsar, jordgubbar och den nya chokladkakan :-) jag vet chockladkakan är väl inte det nyttigaste men jag blev på så bra humör när solen kikade fram här och värmde riktigt skönt när jag var ute förut. 
Ska passa på att få lite extra sol på mig snart igen och inte sitta inne nu när solen faktiskt lysr för första gången på hela veckan ungefär.
 Tycker chokladen var god men inte god, jag föredrar när det är exempelvis nötter eller kakaobönor i som skapar en annan kontrast.

Rosa shopping

Shoppade lite rosa prylar till köket på lagerhouse. Glas med rosa prickar,smörkniv en kökshandduk och jätte söta dessertskålar formade som muffinsformar i plast. Skålarna är söta att servera glass eller jordgubbar i exempelvis

090611

Tjoho! solen har börjat kika fram mellan varven och nu ska jag skutta ut med lillan i vagnen och möta upp M och äta lunch, är så hungrig nu! Solbrillorna får sitta på idag :-)


blå/vit Blus/tunika- Zara
Jacka- H&M
Shorts- BZR
Kilklackar- Laredoute
Halsband- Dogeared
Armband- Littmarck
Solbrillor- H&M

Hemstickade små tröjor

Mormor hittade de här fina stickade tröjorna som en släkting till oss stickat för många, många år sedan.
De ser oanvända ut och är både fina och sköna.
När jag var hemma i Nkpg så fick jag användning för dom direkt, eftersom det blev så kyligt hastigt. Så¨på morgon promenaderna passade dom perfekt att ha under jackan.
Och förmodligen kommer Elwira kunna ha dessa även i höst.


Guldig resväska

Sådan här läcker resväska skulle jag vilja ha från Topshop, och i guld dessutom, kan det bli snyggare :-) Jag skulle känna mig glammig med den här guldklimpen som bagage, läckert!


Bild: Topshop


Lite snoriga semesterdagar

Veckan börjar gå mot sitt slut och även mina semesterdagar. Min förkylning är kvar och verkar inte alls vilja släppa, den är där och irriterar mig som ett myggbett. Elwira var snorig i några dagar men det var bara lite genomskinligt snor som rann lite då och då och hon hade ingen feber och var pigg för övrigt så det var knappt märkbart.
Sedan är det väl också så att kroppen är så "finurlig" att den blir sjuk när man är ledig/har semester, som tur är har jag semester att ta ut i juli också och jag hoppas vädret är bättre då med!
Det här vädret är ju inte så mycket att hurra för just nu.

Idag har jag en hel del fix att styra med och så måste jag hitta en klänning till mammablogg galan! och det verkar vara lättare sagt än gjort att hitta en som känns helt hundra. Men får inte ge upp :-)

Ha en bra Torsdag!

Gung, gung gunga!

Gick ut med Elwira tidigare idag till parken och gungade lite. Jag var verkligen behov av att komma ut efter allt städande idag. På hemvägen började det regna igen så vi hade tur att vi slapp det när vi var i parken iallafall.
Jag var och handlade också och gjorde iordning torskfileer och färskpotatis, uppskattat av både M & Elwira, fast Elwira var mest förtjust i fisken.
Har städat klart nu och även städat klart den där garderoben som är så tråkig att städa. Så nu är allt fint och rent här hemma, så skönt vill jag lova! min "belöning" blir svenska jordgubbar och mörk chocklad snart =) *mums!*

Lite bilder från när vi var i Norrköping och Elwira gungade i nya gungan som mormor och morfar var och köpte

Mamma fixar ...

Kyligt med solig dag

Elwira gungar för fullt :-)

090610

*puh* här har det städas för fullt sedan efter lunch och tvätten är tvättad, har dammsugit, städat toaletterna, putsat speglar, dammtorkat och är halv klar med garderoben nu, har bara ett lass som ska vikas och hängas in igen.
Men nu tar jag en "rast" och ska ut och gunga lite med Elwira för nu regnar det inte och får inte glömma en handduk att torka gungen med först.
 Känner att jag måste andas lite frisk luft och komma ifrån doften av grumme såpa ett tag :-)

Fläta i luggen
Randig tröja- cocoon La redoute
jeansleggings- Gina tricot
Jacka- H&M
Gummistövlar- Burberry
Halsband- Dogeared
Örhängen- H&M

Bakpotatis

M fixade lunchen idag och han köpte bakpotatis med kyckling och keso till mig, så gott! När vi väntade Elwira gjorde vi bakpotatis rätt ofta, och nu har vi bestämt att vi måste börja göra det själva lite oftare framöver.
Mätta och belåtna är vi och nu ska vi ta tag i städningen


Städdag

Idag känns det som en helgdag och en typisk "inne sittar dag" vädret är ruggit och regnigt och jag är inte på minsta humör för att gå ut, inte ännu iallafall.
Har fått sovmorgon idag och känner mig riktigt ut vilad så det är skönt. Har även fått tillbaka färgen i ansiktet, för igår var jag så trött att smink inte ens hjälpte att se pigg ut.
 
Här hemma är det verkligen dags för en rejäl storstädning dör det ligger kläder precis överallt just nu och det ser bara allmänt katastrofalt ut nu, vad hände liksom?
En av garderoberna som jag faktiskt städade ut för ett tag sedan ser också ut som ett bomnedslag så det ska  jag ta tag i med. Det finns att göra här hemma idag om man säger så och det passar bra med en städdag nu när jag ändå inte vill vara ute.
Vi har precis ätit lunch, kyckling och bakpotatis, riktigt smarrigt. Städa, städa städa gäller idag, åh vad roligt, nu ska jag sätta igång! ;-)

Stockholms turen och den lilla vildingen

Idag har jag varit i Stockholm och var även hemma hos syster T och träffade lille Viggo som nu kan sitta och blivit så duktig sedan sist jag var där, det gick så fort med utvecklingen där på kort tid, för det var ju nyligen jag var där och agerade barnvakt.
Två rätt trötta mammor var vi och gjorde inget speciellt, tiden tickade på men vi han inte med så mycket, men var kul att ses ett tag iallafall.
Nu känner jag mig inte graviditetstrött utan nu är dte förkylningströtthet istället, alltid något att klaga på :-)
inge vidare att vara förkyld och jag försöker passa mig med nässpray och tar bara det till natten så jag kan sova.

Idag när vi satt och åt kvällsmat så var Elwira helt plötsligt halvvägs upp på matsalsbordet! då satt hon i svanstolen och vi provade att byta till ikea stolen, men hon "kröp ur" den också, livsfarlig ju då hon reser sig, men vi var med hela tiden och studerade våran lilla vilding som vi knappt fick att sitta ikväll!.
 Själva "selen" som sitter på ikea stolen hjälpte inte alls, det kröp hon ur hur lätt som helst, så vi måste skaffa en sele snarast. 
Svan har en sele som jag kikade på då vi skulle köpa själva svan stolen men beställde den inte för att jag då inte tyckte att den behövdes men nu har det blivit farligt att vara utan.
Även om vi aldrig skulle gå ifrån Elwira när hon sitter i en matstol så skulle en olycka kunna hända ändå, fort för henne att komma ur stolen. En sele från Svan har jag nu klickat hem och är den bra så köper vi en till, så vi har en till varje stol.

Vinn ett valfritt plagg!

Nu kör jag igång en tävling i samarbete med paprikastore och du kan vinna ett valfritt klädesplagg!

Det enda du behöver göra är att fylla i din e-post adress på deras hemsida för att anmäla sig till nyhetsbrevet (längst upp på sidan) SUPERENKELT!
Sedan klickar du bara in dig på sidan och väljer ett valfritt plagg från Paprikastore och skriver vad du vill ha samt storlek i det här inlägget!
(Tävlingen avslutas 15/6)

Ny klänning, jeans eller underkläder kanske?


Bullar & "Burberry"

Hämtade ut våran läckra "Burrberry" inspirerade dyna till buggan igår på posten och jag är helnöjd. Jag bara älskar det rutiga tyget och det blev ett litet lyft för vagnen.
Ska även beställa en rutig suflett från samma tjej som syr allt själv, ja tänk om man kunde sy själv :-)
Ska även byta ut våran svarta suflett till en beige sommarsuflett i canvas, så den blir lite somrigare men själva dynan passar dock finfint till den svarta sufletten också.

Elwira fick även inviga sin ur-söta filt från sobea i går med kanelbulle-tryck på och så mjuk och skön den är sedan.
Kvalitén från sobea verkar vara toppenbra.

Elwira ligger nöjt i sin vagn med nya dynan och filten och somnar
minuterna senare efter bilden togs, när giraffen är med och fingrarna är
i munnen ja då är det sovdags :-)

Randigt & parfym

M fick en supersnygg randig v-ringad t-shirt från koppartrans av mig i födelsedagspresent. Jag tycker den är jättefin och M gillade den också, somrig och fräsch och det är snyggt med det V-ringade med.
Beställde t-shirten från paprikastore som jag senare ska lägga ut en tävling tillsammans med :-)

Han fick även några doftprover av mig samt ett kort med en liten beskrivning på att han även ska få en valfri parfym. Att bara lukta och välja någon ville jag inte göra eftersom en parfym kan lukta helt annorlunda från person till person, och jag ville att det skulle bli helt rätt parfym som är "han".

M blir alltid lika glad för presenter även fast han aldrig önskar sig något

randig v-ringad t-shirt från koppartrans

Lagom "dos" av små snygga detaljer

paketet slog jag in i ett av lagerhaus snygga inslagspapper & snören


Glöm det...

...Jag skrev nyss! Hahah, det där jag skrev att man har tid att bara tänka på sig själv när man åker iväg på egenhand, jo det stämmer men om man glömmer något så får man skylla sig själv...
När jag var halvvägs till tåget och faktiskt skulle hinna så ringer M och säger att jag glömt plånboken, så då var det kört.
Får helt enkelt ta nästa tåg och det går det också och så får jag göra mig iordning och klar hemma istället och hinna vara mer med Elwira  :-)

Brådis till Stockholm

*Gäsp* vad trött jag var när jag var tvungen att gå upp, drog mig till åtta, in i det sista och verkligen släpade mig in i duschen och var så frusen så jag blev kvar där en halvtimme.
Ska strax åka iväg till Stockholm men sitter här med blött hår, osminkad och ofixade naglar men dock påklädd :-)
Tänkte göra mig iordning klart hos syster T och sedan ska jag på ett lunchmöte.
Efter det ska jag bara ägna min tid åt Viggo och syster T och vi får se vad vi hittar på? Elwira är kvar med pappa idag.

Nu måste jag sätta på mig ytterkläderna och gå i rask takt till tåget som går snart. Det som är skönt när man åker iväg och är själv är att man faktiskt bara kan tänka på sig själv.

Dags att kila! Ha en bra dag!  (bloggar mer från Sthlm idag)

Magen v 24

Älskade magen nu i vecka 24, ännu går de flesta byxor att knäppa och det är rätt lätt att klä sig, men många toppar har fått plockats bort för ett tag nu :-) Tighta toppar är snyggt att ha för att framhäva magen men tunikor och liknande är väldigt bekvämt men samtidigt snyggt så jag klär mig som vanligt efter humör.
Vi undrar så vem lillbebis är? och jag njuter av att gå runt med min fina mage och känna bebis pluppa runt därinne och växer och mår bra

Gravid v 24

Jag mår hur bra som helst förutom en förkylning som smygit sig på de sista dagarna, men det verkar inte som den bryter ut lika rejält nu som gravid *peppar peppar* brukar nämlign alltid bli dunderförkyld men nu käns det lite "mildare".
Bebisen rör på sig för fullt och bara det gör så jag mår extra bra och blir glad. allt känns toppen just nu och det är så härligt att bära barn!


Bebis

Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.

Mamma:

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Det är inte ovanligt med halsbränna och ryggont.

På grund av att blodmängden i kroppen ökar och att kroppstemperaturen stiger något får många kvinnor en rosig hy under graviditeten. Huden sväller och tar upp mer fukt, den kan också bli fet och finnig. Den ökande blodmängden innebär också att du svettas mer.


090608

Snorig dag idag men har försökt ignorerat förkylningen och det har väl gått sådär.. . vill ju inte vara krasslig nu när jag har semester dessutom. Vill så lärt inte vara sjuk när jag jobbar heller, men ni förstår.

Var längesedan en "dagens" la upp så jag ordnade det på eftermiddagen tidigare innan vi gick ut. Invigde mina nya gladiatorsandaler i  skinn från asos, riktigt sköna!
Slappt och enkelt med randig topp och de slitna jeansen idag. Tog mitt flätade hårband som jag virade runt hästsvansen, och vips! så kändes den slarviga tofsen så mycket snyggare :-)


Randig tröja- H&M
Slitna jeans- Gina tricot
"nude" gladiators- asos
Örhängen- KJL
flätat hårband virat runt hästsvansen- asos
Klocka- Diesel
Armband- Littmarck, cocoo.se, one of a kind

Magen & armband

Det lilla livet i magen rör på sig nästan hela tiden nu om dagarna, ja det är verkligen "full fart" där inne! Minsta spark är lika härlig att känna, och ännu finns det rätt gott om plats för den så det är väl bäst att passa på innan det blir för trångt där inne :-)

Armbandet från Llittmarck i guld är jag så nöjd över och använder det tillsammans med mina övriga favoritarmband nästan varje dag. Armband piggar alltid upp och Elwira tycker om att pilla på dom ibland också, och de tål att pillas på utan att de går sönder.
 Armband är "min" accessoar nu, det är det enda jag kollar på i smyckesväg på stan och webben just nu  

Sitter i bilen på väg till Nkpg, lillbebis rör på sig för fullt! favoritarmbanden är på tilsammans med en av Elwiras snoddar som hon slet av sig ;-)

Dockan i present

När vi var hemma i Nkpg så kom kära Bente förbi med en 1-års present åt Elwira, en jättefin docka från Rubens barn kollektionen. Lillan har tyckt om dockan från första stund och säger vi "Ska Elwira krama dockan" så ger hon den en kram! 
Jag reagerade dock på morrhåren som sitter på dockans klänning så jag tog av henne den så inte de skulle fastna i Elwiras hals.
Senare fick dockan på sig både shorts och en av Elwiras t-shirts istället :-)
Morfar hittade en lapp där det stod: " Ej lämplig för barn under två år pga av långt hår" jag tyckte morrhåren kändes mer "farliga" då de inte satt fast helt.
Men Elwira är inte intresserad av att stoppa dockans hår i munnen så då kan den väl inte vara "farlig"? och den har broderade ögon mm så det är ju bra.
 
Dockan från "Rubens barn"

1-års presenter

Dessa kläder samt väskan + filten fick Elwira som presenter i går. Det är perfekta gåvor då kläder alltid komer till användning.
Väskan från fjällräven, mini kånken är i lagom storlek att ta med och så får man plats presic med allt man behöver utan att den är varken för stor eller för liten. Kommer bli bra till förskolan i höst dessutom.
Allt är jättefint, tack tack!

Underbrart mjuk hoodiie från NOVA STAR

Supersöt tunika från polarn o pyret som fick invigas redan igår :-)


Rutig & söt sommarklänning från danska Freoli

Body med hallon från sobea & vita strumpbyxor melton

"Mini kånken" fjällräven & sötaste filten med bullar från sobea

Oväntad sovmorgon

Vaknad i morse och undrade vad klockan var och kollade på väckarklockan som vistade strax efter nio! Brevid mig sov M och sov djupt och jag undrade vad det var med Elwira, gick in och tittade och där låg hon och sussade sött i sin "grod" ställning.
Först när jag väckte M och vi började prata då vaknade lillan till liv där inne i sitt rum. Hon sov längre för att hon kanske tyckte det var skönt och komma hem och sova i sin egen säng? men hon har blivit lite snorig och jag är förkyld så det kan man bli lite tröttare av Jag klagar då inte över lite sovmorgon och jag har sovit riktigt djupt tack vare en dos nässpray innan läggdags.

Nu när jag är hemma ige så finns det lite att fixa med och en hög med post väntar och så måste jag gå några ärenden på stan och tvätta lite idag. Tvättade lite hemma hos mormor och morfar så det är inte så jättemycket.

Kram denna soliga Måndag!



En kalasdag!

Det regnade på vägen till Västerås och jag är verkligen glad att vi slapp regnet och kunde vara ute hela dagen och att solen tittade fram lite senare!
När vi kom fram så åt vi grillat kött och bakpotatis samt sallad till som var gott, vi måste börja göra bakpotatis oftare här hemma. Vi satt inne och åt då det var riktigt kallt runt lunchtid men sedan vände det helt och solen sken ända in på kvällskvisten.
Strosat ute i solen med Elwira och de andra barnen och elwira har hälsat på alla djur, men mest spännande är fortfarande alla hundar tycker hon.
De större barnen som var med oss idag fick rida på en snäll ponny och det var så klart uppskattat. Elwira får vänta ett litet tag till innan jag sätter upp henne på en liten ponny tror jag allt.
M fyllde år i veckan så jag gjorde en extra helt sockerfri tårta till han och som även Elwira fick äta av. Tårtorna blev uppskattade, det var kul att höra.

Det blev en riktig toppendag tillslut även om den inte började så bra (för min del) men nu är jag trött men glad och sängen känns lockande just nu.

Tack för idag! och jag är glad att vi firade Elwira och M, mina finaste! KRAM

Är hos kaninerna och spanar


Tränsning i ett av stallarna

Hästar, föräldrar, barnvagnar och mormor och morfar ute på stallbacken

Bästa mormor och morfar

Farfar matar Elwira med sockerfri jordgubstårta, jordgubbar är Elwiras favorit

M fick också sockerfri födelsedagstårta som jag fixat

Vårtat busfrö som sliter av sig solhatten här!

Och så bus & lek utomhus så klart :-) här med M:s yngsta syster

Borta bra men hemma bäst?

Idag har vi äntligen firat Elwira "bara" en månad efter hennes 1-års dag, men bättre sent än aldrig! Det är verkligen skönt att vara hemma igen och det märktes verkligen både på M och mig att vi saknat varandra nu när vi varit borta från varandra över en vecka och oj vad han saknat Elwira också, tänk att han varit utan sina två (tre) älsklingar över en vecka, jag har ju "bara" varit utan han :-)
Det är verkligen superskönt att vara hemma och känna hur mycket man betyder för varandra.
Jag tänkte först skriva" borta bra men hemma bäst" jo visst är det verkligen bäst hemma men jag känner mig egentligen
nästan lika hemma hos mormor och morfar också, det är också mitt hem på något vis känns det som. Nästan lika bra som hemma är det där, fast på ett annat vis.

Det var trevligt idag ute på gården fast jag hade sådan huvudvärk under bilresan att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen men den släppte (som tur var) när vi började närma oss. Det var riktigt ruggit och kallt då vi kom men även med vädret hade vi tur för det blev kanonfint på eftermiddagen och solen sken så härligt!

Elwira hittade någon rulle som hon gick omkring med ett tag. Klädd i kabelstickad kofta Ralph Lauren, blus polarn o pyret, Kjol Nova star, Strumpbyxor Lindex och skor från Kavat

Kalasdags

Idag blir det 1 års kalas för elwira samt fira M + hans systers yngsta son men vädret verkar inte bli vad vi hoppas på, tyvärr. Vi ska grilla och förhoppningsvis regnar det inte så då går det ju men vi kommer nog få sitta inomhus, lite tråkigt men det blir trevligt iallafall.
Jag har dock sovit väldigt dåligt i natt och har huvudvärk nu så jag måste ta en alvedon, för idag får jag bara inte vara dålig!
Ska låssas som att jag är värdens piggaste idag och ignorera huvudvärken och en smygande förkylning, så det så.
tur att det finns smink för nu ser jag något piggare ut iallafall. Elwira är iallafall frisk och glad och det är huvudsaken! lite krasslig får jag helt enkelt vara i morgon :-)

Bilder kommer i kväll då jag är hemma igen och har min dator och kabel till kameran.

Idag blir det en rolig Söndag! Nu ska vi åka Puss & kram!

4 år i Juli med min kära M!

Den 8 juli 2005 träffade jag M för första gången så i år firar vi fyra år tillsammans, åren flyger fram.
Tänk vilket öde det är att två människor träffas och kärlek uppstår, så underbart med kärlek!
Jag är så glad att jag träffade M och jag kallade han för drömprinsen direkt,och det är han så klart fortfarande för mig.
Jag bjuder på en bild då han red en mega stooor häst på hans föräldrars gård lite på "skoj" för han rider ju inte längre seriöst.
Men han höll dock på att tävla i flera år när han var yngre och tävlat upp till svåra klasser, så han är ju duktig. Här i Sverige är det ju inte lika vanligt med hästkillar, men utomlands är det nästan vanligare med manliga ryttare, här i Sverige är det väl kanske inte helt accepterat av vanliga människor att män rider?det är väl mer en "tjej sport" här i landet.
M är ju uppvuxen i en riktig hästfamilj med tre systrar så han blev nog uppslängd på en hästrygg innan han kunde gå ungefär. M är stencool när han rider, får se när han får för sig och hoppa upp någon gång igen, skulle vara kul att rida ut med han som vi gjorde ett par gånger när vi nyligen träffats, så romantiskt :-)
M red i flera år ända upp till stor häst och tävlade men sedan tog motor intresset i överhand som han också hade och har fortfarande men inte längre som hobby som han sysslar med dagligen.
Det här var sist M slänge sig  upp på en häst för nästan 3 år sedan sist
och är det här är två av de få bilder som han som finns med i arkiven :-)

Nationaldagen

Idag är sista dagen jag är hemma hos mormor och morfar och fått sovmorgon i morse och mesttagit det lungt här på förmiddagen och vi har varit ute med Elwira och hon har fått gungat en massa här på tomten i nya gungan som mormor & morfar skaffat (bilder kommer)

Blev sådär akut hungrig idag på lunchen och morfar stod och lagade mat och riset hade inte kokat klart men som tur var hade vi färdigkokt färskpotatis i kylen så jag värmde det fortare än tusan och lassade upp en portion korvgryta som han gjorde.
Hann dock knappt börja äta förens telefonen ringde och sedan har den ringt non stop i ett par timmar nu på eftermiddagen. Att alla ska inga på en och samma gång sådär ibland! *puh* är helt slut nu efter att ha pratat i telefon och haft koll på lillan samtidigt, skönt att sitta still just nu :-)

I morgon är det äntligen dags för att fira Elwira och M så vi åker härifrån skapligt och ja hoppas solen kikar fram, lite lite illafall? bara det inte regnar då vi ska grilla...

Hoppas ni har en bra nationaldag!

Mama maxi

Här är ett inlägg jag trodde jag publicerade strax innan vi åkte hit till Nkpg,  men såg nu att det inte blivit det, utan hamnat i "utkast" så nu ska jag väl trycka på rätt knapp denna gång :-)

Förra veckan provade jag två nya maxi klänningar jag köpt, den svarta från H&M och den mönstrade New Yorker. 
Båda är supersköna och fina på tycker jag, väldigt snyggt som gravidplagg måste jag säga. Snyggast tycker jag maxiklänningar är med sandaler och jeansjacka.
 Dessa är inga mamma klänningar men fungerar utmärkt till en växande mage.
Jag har köpt min vanliga storlek så jag kommer kunna ha dem även när magen är borta, me like!


House of Harlow´s

Jag blev så sugen på att prova ett likande tredelat hårband/smycket som Nicole Richie bär på den här bilden,ser riktigt "gudinneaktiskt" ut, snyggt!
I hennes egen kollektion finns ett liknande hårband som kyssjohanna fått in samt fler av hennes underbara smycken.
Hon har verkligen lyckas med sin kollektion, superkul!

Ingen morgonpromenad

Hela veckan har jag blivit bortskämd med att morfar har gått på morgon promenad med Elwira men idag är jag själv hemma och det är bara 7 grader här, har regnat och är riktigt ruggigt ute så jag skippade det.
"Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" jag vet jag vet, ´men när det är fuktigt i luften och kyligt så är det faktiskt svårt att klä sig oavsett hur bra kläder man än har, fukten och kylan blir liksom märkbar ändå.

Hoppas det klarnar upp lite senare här så beger jag mig gärna ut då, annars håller vi oss på tomten idag.
Tänk att det redan är Fredag idag, veckan här i Nkpg har verkligen gått fort! jag måste skriva en inköpslista till tårtorna som jag ska göra och planera det sista.Grilla ska vi göra och jag håller tummarna hårt för att vädret ska bli bättre till på söndag då det blir kalas!

Här är jag på promenad med Elwira, bara 8 veckor gammal


Gröna fingrar piller och andra söta askar

Var inne på Lagerhaus idag och jag har inte varit där på ett tag och märkte att de fått in en hel del nytt sedan sist jag var och kikade. Finns mycket smått & gott där och jag köpte söta tablettaskar och de hade jättefint presentpapper som jag tänkte köpa, men väntar med att göra det när jag är hemma i V-ås igen. Onödigt att släpa på sådant som förmodligen finns i buktiken hemma.
Fina present påsar fanns också där, perfekt att lägga paket i när man går på kalas.



Gröna fingrar, någon som behöver? :-)
Bild: Lagerhaus

Eftermiddagen

Efter lunch kom K hit och vi satt ett bra tag och snackade om allt möjligt och Elwira for runt och lekte samtidigt Var kul att bara snacka och det finns ju en hel del att prata om när man inte träffas så ofta, våra munnar gick stup i ett!
Jag slängde ihop en smulpaj med äpple och marsansås strax innan hon kom, och den blev riktigt smarrig faktiskt.
Lite senaste åkte vi in hon, jag och Elwira till stan och var där i nästan 3 timmar, tiden rusade verkligen iväg!
Efter vi kikat runt på det K skulle kolla efter och jag var klar med mitt så mötte vi upp hennes sambo+ dotter och gick och fikade.
Elwira fick sin middag och fick smaka lite från min smoothie som jag beställde,hon ser så söt ut nu när hon kan dricka ur sugrör =)
Det var en bra dag att bara sitta inomhus på förmiddagen och ha det skönt och äta paj med K och sedan strosa runt på stan nu när det är kallare ute samt lite regnigt mellan varven. Jag går aldrig på stan när solen skiner, bara om jag verkligen måste springa och köpa något exempelvis på apoteket som hastigast.

Vi kom hem lagom tid, runt sex tiden och då busade vi lite här hemma, jag duschade Elwira och satte på henne pyjamasen och sedan fick hon kvällsgröten och så var det bara borsta tänderna och sussa kvar. Så prick sju ligger hon i sängen och somnar på två röda. En trött men belåten Elwira på kvällarna.

Mormor och morfar är i Sunne nu så jag och lillan blir själva här i natt, så nu är det extra tyst och lugnt rätt skönt faktiskt.

Kram och hej!

Akut hunger och shoppingtur

Jag gav Elwira lunch förut men då var jag inte själv hungrig men efter jag matat henne och lagt henne i sängen på sin lur så blev jag akut hungrig.
Började må illa och kunde knappt fokusera. Kom på att jag missat mellanmålet och nu känns det direkt om jag missar minsta mål.
Såhär var jag när jag väntade Elwira också, jag var tvungen att äta med ca 3 timmars mellanmål för att håla blod sockernivån på en jämn nivå, annars kändes det direkt.
Mormor och morfar har åkt i väg på en "mini semester" till Sunne i värmland och kommer tillbaka i morgon kväll så jag och Elwira är själva här just nu.
Mormor hade varit snäll att ordna en matlåda idag till mig från restaurangen på hennes jobb, och de ska tydligen vara "kända" för att ha bra lunch. de lagar allt själva och bakar tillo ch med  brödet själva, så det var verkligen gott.
Och tur att jag bara kunde värma och äta när jag fick min "hunger attack" =)

Snart ska vi möta K och gå en runda på stan, hon behövde hjälp med lite shopping och behövde lite hjälp sa hon.
Hon shoppar mycket mindre sedan jag flyttade från stan, hihi!
Jag måste leta efter lite doft prover på herrparfym åt M så han på Söndag förhoppningsvis gillar någon så han kan välja någon i full size sedan i födelsedags present från mig.

Nu ska jag byta om från min sunk mamma outfit till något mer lämligare att strosa på stan i och kanske dra en borste genom mitt ny tvättade hår också ;-)

Ha en bra dag!


Glass & kalasplaner

Glass i stoora lass är det som gäller för  mig just nu, är helt beroende just nu, kan inte få nog och kan inte sluta äta, det är verkligen himla gott. Hittade ett recept på hemmagjord glass som jag funderar på att göra :-) och jag skulle så gärna vilja åka till smultronstället innan veckan är slut.

Jag var så trött idag på eftermiddagen så efter lunch gick jag la mig och sov en timme, och efter det så kom jag igång igen, tänk att man kan bli trött av att göra mest ingenting.
Här har vädret varit sisodär idag, regn men solen har kikat fram lite smått stundtals och då har jag passat på att varit ute med Elwira ute på tomten och även på en promenad.

Idag fyller M år, och jag är inte hemma.. men han har fullt upp den här veckan i butiken då de håller på och ska byta en massa rör och installera in ny AC mm, så även om jag och Elwira skulle varit hemma så skulle vi knappt ha hunnit ses denna vecka, så därför valde jag att stanna kvar här hos mormor och morfar veckan ut, och här har vi det ju så bra just nu :-)
På Söndag blir det kalas ute hos farmor & farfar och då ska vi fira Elwira samt M:s syster C yngsta son i efterskott.
Och självklart ska kära M bli firad också, det blir perfekt.
Elwiras kalas har blivit uppskjutit hela tiden pga av att det har varit svårt att pricka in ett datum då alla kunde, men nu på Söndag så kommer de flesta och det ska bli så kul!

I morgon blir det en sväng på stan för att möta upp kära K och sedan får vi se vad vi hittar på "vi tar dagen som den kommer" somhon sa, och det tyckte jag lät bra och så får vi ju anpassa oss efter Elwiras rutiner,men sånt brukar alltid gå bra.

Nu är det dags för en dusch för min del och sedan är det natti natti ävenför min del för idag


Marint på sommaren

Marina plagg är verkligen somrigt och fräscht och jag förknippar det till sommaren, så fräscht och enkelt det är.
Den vita klänningen  från ICHI skulle jag vilja ha till midsommar, men den passar nog bäst till en icke gravid mage, eftersom den har knappar, men kanske nästa år :-)

Den vita v-ringade t-shirten från koppartrans med breda ränder har jag beställt till kära M som han ska få som en extra födelsedagspresent, tycker den är grymt snygg och har små snygga tryck på ärmen dessutom. Klickade hem den direkt när jag såg den,jättefin ser den ut att vara.
paprikastore kör de även med 20% just nu om man anger rabattkoden sommar




Bilder: Paprikastore

Regn & trött

Små segt att det är regnigt även i dag,på semestern ska ju solen skina non stop ;-) I morse var det bara 8 grader här, snacka  om att vädret kan vända fort när det var närmare 30 grader här häromdagen!
men men inget man kan styra över.
Nu sitter jag och väntar på att färskpotatisen ska koka klart för jag är hungrig som en varg! Morfar har lagat torskgryta som jag provsmakade och det var så gott så nu blir jag bara ännu mer hungrig när jag tänker på det :-)

Jag hade tänkt att träffa en kompis i dag men det blev lite ändrade planer så vi ska ses i morgon istället och det passar även bättre för mig för mormor och morfar åker i väg i morgon och idag är jag rätt trött,och det är nog vädrets "fel".
Bebisen har snurrat runt hela förmiddagen i magen,kanske det har gjort mig lite tröttare också. Är så härligt att känna bebisen mer och mer nu.

Nu ska jag kila ner och äta och kanske lägga mig och läsa ett tag

Skogsrunda & liljekonvaljer

Idag har det mestadels regnat så det blir ju att man är mestadels inomhus då, men det klarnade upp ett tag på eftermiddagen och så kikade solen fram så jag, Elwira och morfar begav oss ut på en runda i skogen. Det är skönt att bara kunna gå iväg och ha skogen precis runt hörnet med fler spår att gå i en stor skog.

Plockade en bukett med liljekonvaljer idag igen, jag och syster plockade buketter på morsdag och de är verkligen söta och fina små blommor,och vad de luktar sedan! Var hemma i R:s lägenhet igår och de luktade i hela lägenheten,hon hade dom inne på toaletten där passar dom också fint.

I morgon ska förhoppningsvis träffa kära K, får se hur jag gör med Elwira om vi kanske kan vara här hos mormor och morfar först ett tag och sedan åker jag iväg med K själv och umgås bara hon och jag, får se hur jag gör med den saken.

Nu ska jag sätta mig ute på verandan och bläddra i lite tidningar och lyssna på det smattrande regnet och äta en glassbåt.  Lugnt och stilla är det somgäller just nu, så skönt




Elwira i hängmattan för ett år sedan

Igår försökte jag fånga en bild på Elwira liggandes i hängmattan, sist hon låg i den var förra sommaren då hon knappt var en månad gammal.
Har ju tyvärr ingen kamera sladd med mig så bilderna från igår kommer läggas upp när jag är hemma i v-ås.
Tänk att det här blir Elwiras andra sommar under hennes första år, så roligt nu när hon kan gå och vara med mer nu.
Men visst skulle det vara skönt att bara kunna lägga ner henne en stund och hon skulle ligga kvar där man la henne ;-)
Hihi, den tiden är längesedan förbi :-) 


Blått & grönt från asos

Om man är på jakt efter en snygg klänning så tycker jag det i stort sett alltid finns någon snygg på asos.
Jag vill ha en fin klänning på min systers bröllop i Augusti som både ska sitta bra och kännas bekväm på med min då stora gravidmage. Förmodligen blir det ett köp på asos tills dess, för asos har bra utbud och man behöver inte bli ruinerad på köpet

bilder asos

Hotell, fast bättre

Jag, pappa och Elwira har precis ätit lunch och Elwira har somna i spjälsängen på sin vanliga eftermiddags lur.
Man blir verkligen bortskämd här hos mormor och morfar och varje dag är som en helgdag. Vi har ätit olika sorters pajer som vi gjort och ätit glass, chocklad och grillat mest hela dagarna :-) jag göder mig själv just nu, haha!
Klagar inte det minsta för det är ju så gott, och jag har ju faktiskt semester, så jag unnar mig lite extra just nu, nästa vecka ska jag komma tillbaka till lite mer normala mat- rutiner igen.
 Det är dessutom skönt att slippa disk och tvätt kan jag lova! maten lagas av mormor och morfar och lite övrigt som Elwira har behövt har inte ens jag behövt åkt och handla. Jag har dessutom kunnat sova någon timme extra på morgonen då morfar har varit ute och gått med Elwira i vagnen då, perfekt. Det är lite som att bo på hotell, fast bättre här!

Vädret här idag är dock inte alls som det har varit de senaste dagarna, ingen sol och lite små kyligt är det här och hemma i v-ås sa M att det spöregnade tidigare. Hoppas solen kommer tillbaka snarast.

Kram kram!

Lek & bus

Dagen har gått i en rasande fart idag. Det har varit supervarmt här även idag men bara varit ute en liten stund i solen, sedan tyckte jag det blev för varmt.
Har hållit mig inne och lekt med elwira istället. Det är så skönt här hos mormor och morfar för att det är så svalt och skönt inne i huset.
På eftermiddagen åkte vi och umgicks med B & Tilde och de var så söta ihop, även om de inte lekte ihop, Elwira gick mest efter Tilde och var intresserad av hennes leksaker och vad hon höll i för något spännande :-)
de var även utomhus och lekte men elwira var mest intresserad av att dra av sig sin mössa och smaka på både gräs och grus, haha! Tilde roade sig i sandlådan som hade blivit invaderad av små myror!
Tiden gick alldeles för fort innan det var dags att bege sig hem med Elwira för kvällsgröt och nattning.

Nu ska jag kila i säng, "målet" var att komma isäng före elva i kväll och nu ska jag lyckas med det, har gått och lagt mig för sent de senaste två veckorna,  och måste försöka komma tillbaka till de normala rutinerna igen.
Med Elwiras rutiner går det bara bra nu när vi är hemma hos mormor & morfar, de fungerar som hemma och hon är verkligen som en klocka, lite lik skalman med sov & matklocka, och är min väckarklocka på morgonen :-)

Natti natti!

Godmorgon,godmorgon hör fåglar sjunga glatt

Yes, det är precis vad man gör här "hör fåglar sjunga glatt" =) Halv åtta i morse vaknade jag av Elwira som stod i sin säng och hoppade och var hur pigg som helst, då var det tid att stiga upp och ge henne sin morgongröt och jag fick också i mig frulle.
Just nu är morfar ute och går med Elwira i skogen och hon har förmodligen somnat om vid det här laget, hon brukar sova frukost =)
Senare på eftermiddagen ska jag åka iväg med en kompis och hämta hennes dotter hos sin farmor och umgås med dom, det ska bli riktigt kul för vi  träffas tyvärr inte alltför ofta.

Måndags- kramar från oss!



      © Maria Risto