{ KVÄLLSGOS }

Nu är det slut på kvällsgos och massa bus och nu sussar våra små sött för natten här hemma.
Dom är för roliga våra små när dom busar med varandra och såhär på kvällen när vi allihopa brukar ligga samlade i våran säng är dom extra mysiga och busiga med varandra.
Både Elwira & Ludwig är mer kvällspigga (oftast) nu i sommar men det gör oss inget att dom är vakna lite längre. Fast det är skönt nu när de har somnat då vi får några timmar för oss själva, det är viktigt det med.

Är så härligt att sommaren har kommit tillbaka igen på riktigt känns det som, och den kom väldigt lämpligt till min semester i början av veckan :-) Jag njuter av fina stunder!

KVÄLLS KRAM!




{ HÄRLIG HALLONPAJ }

Jag är tokig i paj och här kommer receptet på hallonpajen jag och Elwira gjorde häromdagen efter vi plockat bären.

HÄRLIG HALLONPAJ


8 dl färska hallon

200 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 dl kokosflingor
2,5 dl havregryn
ca 1 matsked potatismjöl till färska bär och 2,5 till frysta
+ 1,5 msk socker till bären
Vaniljsås till servering

Gör såhär:


Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, kokos till en smulig del. (enklast med fingrarna) Blanda sist i havregryn lite lätt. Häll bären i en pajform så att de täcker formen. Strö lite socker och potatismjölet över bären.
Strö över smulpajen över bären och grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills pajen blir gyllene.

Lycka till & Ha en fortsatt trevlig helg!

KRAM


{ 3 NEWS HOS GT }

Tror bestämt jag måste besöka Gina Tricot inom kort efter att ha spanat in dessa nyheter på hemsidan, dessa tre ting fastnade jag för!

Update: Silvertröjan är så snygg! haffade den i butik idag :-)


{ HALLONLANDET }

En av sommarens mysigaste sysslor måste väl ändå vara att plocka hallon? Det är lugnt och stilla och så gott med solmogna hallon.
Perfekt syssla för Elwira framförallt som mer än gärna plockar och äter. Ludwig gillar det också, men tröttnar lite snabbare och M kom dessutiom körandes på gräsklipparen så då sprang han iväg och ville åka på den istället som var roligare just då ;-) En paj bakade efter vi plockat klart, mmm så gott!


Elwira plockade en hel del till Ludwig sist som blev jätteglad, finaste storasyster & lillebror!
Jag smälter, älskade små

{ 2 NEWS }

Jeansväst tycker hag är supersnyggt och velat haft länge men till hösten måste jag nog se till att skaffa en som jag vill bära över skinnjackan eller till stickad tröja- nice!

Den här västen kom som nyhet på H&Ms sida idag och den skulle jag gärna prova ut rätt storlek. Den stickade tröjan är också fin, men jag tröttnar nog snabbt på den.


{ VÄXA INTE LYDA }

Ibland och en dag som denna undrar jag  när den där lugna perioden som en del pratar om som barn kommer in i kommer? jag väntar :)

Trots, bus och tålamod som  sätts på prov gång på gång, ja det hör småbarnslivet till mer eller mindre har jag förstått som länge för "barn är ju barn" men den delen är ju påfrestande till och från och idag har varit en sådan dag. Från tokarg till världens gulligaste, upp och ner är våran älskade fröken självständig.
Har länge varit nyfiken på boken "Växa inte lyda!" men glömt skaffat mig, någon som läst?

Nej vet ni vad, hopp i säng för min del och jag ska inte trotsa ikväll bara gå och lägga mig snällt i sängen ;-)

KRAM & GODNATT

Busfröken, jag? nähee!

{ BRUN ELLER SVART }

Riktigt snygg väska som jag är lite sugen på till hösten. Behaglig och lagom storlek samt i modell som jag verkligen gillar.  Tillverkad i skinn och för ett överkomligt pris.

HÄR finns den att kika närmre på


{ UT PÅ TUR }

Vi hämtade minsta shettisen Evita från hagen idag och barnen fick följa med på tur på vägen upp till skogen idag. Verkligen mysigt! Dom två små blev ju mer än glada, och jag med för den delen :-)

Älskade två små otroliga liv vi fått!


SEMESTER

Godmorgon, godmorgon!

Det är soool här idag igen, härligt! Igår började min semester på allvar ca 5½ vecka, inte helt fel det.
Har nyss avslutat frukosten med bla gröt, ägg och fruktsallad så en riktigt bra start på dagen har vi fått.
Nu hoppas jag dagen fortsätter lika bra och att vi får en skön dag hela familjen tillsammans idag.

Ha en fin  Tisdag!

Puss & Kram


I DOM LUGNASTE VATTEN...

Hej vänner!

Hoppas verkligen det blir stängda dörrar under häktningsförhandlingarna. Idag håller Norden tyst minut klockan 12.

En sak i det hela, spel som Call of Dutu, Morden Warfer borde förbjudas. Även om han förmodligen hade gjort dåden ändå. Politisk högerextremist ,något genetiskt fel, psykiskt sjuk(?) Något har drivit han att välja och vilja döda så många oskyldiga... Ur VAD börjar en sådan ondska växa fram, att planera dådet i nio år(!) och utföra det? Otroliga saker händer i världen dagligen men det hela blir ju mer påtagligt när det är närmre....

Tillbaka till spelet, han såg det som "träning" under ett år. Ett spel som kan börja med att man släpps ner på en ö, via båt eller helikopter exempelvis och man går runt och skjuter och är mycket verklighetstroget... Det finns barn i 11 års åldern som spelar det här spelet och det är också sjukt. Förstår inte meningen.

Denna förövare har fått PR som han ville och det räcker nu....

"I dom lugnaste vatten simmar dom fulaste fiskarna"

KÄRLEK TILL NORGE





"DOM HAR BLIVIT STORA PÅ FÖR KORT TID"

Jag jobbade igår och kom hem till två glada små som varit med pappa hela dagen och dom hade varit ute och promenerat, gått till parken. M hade lärt Elwira dansa lite bugg så dom visade upp nya moves när jag kom hem och Ludwig dansade loss han med, fast inte med samma koordination så klart ;-)
Sedan bjöd Elwira och Ludwig upp till tryckare och så dansade vi hela familjen i vardagsrummet, verkligen helmysigt! Otroligt söta är barnen när dom dansar tryckare med varandra också

"Dom har blivit stora på för kort tid" så sa M igår och jag kan inte annat än att hålla med. Men Två små är dom fortfarande och jag njuter av den här tiden även om det givetvis är krävande ibland så är det otroligt givande och härligt med småbarntiden, för den kommer inte igen. Satt och kollade på lite gamla videoklipp från barnen var mini också, två favoriter i repris visar jag nu, förstå så små dom varit :)

Jag tänker på när dom inte kommer vara VÅRA TVÅ SMÅ längre, utan TVÅ STORA! lite "läskigt" men också roligt att fundera på framtiden.
Tänk när vi kanske kommer vara pinsamma föräldrar istället för idolerna! nää nu ska jag fortsätta njuta av våra SMÅ.

Det var väldigt dramatiskt att höra om Norge senare igår, går inte förstå och jag finner inga ord :-( en chock när jag satte mig framför datorn och läste om mardrömmen som skett hos våra grannar i väster, ofattbart.

TA VARA PÅ VARANDRA



KÄRLEK


Elwira knappt 4½ månad diggar till Bamse. Så kul att hon hänger på i refrängen :-)

Ludwig 7 veckor. Liten pratkvarn redan då!


TRAGEDIN I OSLO

Usch vad jag blev nere nu när jag läst vad som hänt i Oslo. Så obehagligt och man finner inga ord! *ryser*

Alla mina tankar går till de anhöriga och drabbade.

MÅNGA MÅNGA STYRKEKRAMAR


FUSKSKINNSKJOL


Den här fuskskinnskjolen missade jag i H&M:s katalog, supersnygg ju!


BLIXTAR & DUNDER


GODMORGON!

Skrev det här inlägget för ca 10 minuter sedan men vi fick strömavbrott här i stan.
OJ vad det verkligen vräker ner regn här idag! Åskar och blixtar gör det också. Jag och M vaknade faktiskt av regnet idag och det hör inte till vanligheterna att vi vaknar av något annat än barnen :-)
Barnen berörs inte av åskan mer än att Elwira kommenterat "Oj vad det pangar!" men annars har hon varit mest uppslukad av din ajfån. Ludwig säger "OOOJ!" varje gång det komer en knalll, sötisarna :-)

Frusen är jag idag och sitter i kofta, långa mjukisbyxor och fårskinnstofflor(!) på fossingarna just nu *brr!* lite höstkänsla över den här dagen. Får hoppas på uppehåll under dagen, harb inte kollat prognosen ännu.
Jag jobbar idag och det är bara skönt att jobba dagar som denna dessutom är det min sista jobbhelg innan min riktiga semester.

Senare blir det myskväll för hela slanten och fortsätter vädret vara såhär så blir det tända ljus också. Chips, morötter och dipp skulle  inte var helt fel det heller...

STOR FREDAGSKRAM!


ELwira under ett paraply, dock tagen en dag med strålande sol :)


MOTION MED SPRINGVAGN

Sedan vi fick låna faster C:s springvagn från BabyJogger så har jag fått mersmak på morgonpromenader och lite morgon jogging den här sommaren.
Det är riktigt skönt är det att ta den här springvagnen och bege sig ut på en runda med något av barnen. Bägge två gillar verkligen sitta i den  och tycker det är särskillt kul när jag joggar lite. Ludwig framförallt blir aldelles till sig och jublar "fojt, fojt!" (Fort, fort!)
Dock är inte modellen den nyaste, men det gör ju inget för funktionen är det inget fel på, den bara rullar på :-)
Nu är det dags att börja ta tag i motionen på allvar igen efter att kroppen har haft tillräckligt med sommalov nu känner  jag ;-)


Här är jag med Elwira på en runda vid hamnen en lite kyligare sommardag.Vi stannade till på vägen hem för lite bus&lek i en mini lekpark vi besöker då och då.
Lilla E har munktröja från H&M, pike Ralph Lauren, jeans Nova Star/Kidelin och rosa Converse

H&M AUTUMN SEASON 2011

I förrgår damp H&M:s höstkatalog ner i brevlådan. Kikade som hastigast igår och alltid finns det lite gobitar att gilla.



KILLEN MED HATTEN

Här är han med hatten, nämligen Ludwig :-) Han älskar verkligen alla sorters huvudboningar till skillnad från vad Elwira gjorde i samma ålder. INGENTING fick sitta kvar på hennes huvud medans ALLT vill Ludwig ha på huvudet, gärna fler på samma gång!

Vanlig solhatt och hatt tycker jag är sötast som huvudboning på småkillar. Såå skönt har det varit den här sommaren att sluppit leta efter bortslängd solhatt ;-)


Ludwig är killen med hatten :-) Här i hatt från H&M, ett par favoritshorts från NOVA STAR/ KIDELIN, t-shirt från WHEAT och sandalerna från KAVAT

JORDNÖTSSMÖR

OJ vad jag plötsligt blivit sugen på jordnötssmör! Något jag knappt minns när jag åt senast. Måste varit många år sedan när jag bodde hemma!
Vi äter VÄLDIGT MYCKET smör här hemma både jag och M så kanske skulle osockrat jordnötssmör vara ett bra alternativ för mig och M. Måste genast få tag på en burk :-)



Hur gott låter inte jordnötssmör "Creamy" och "Crunchy" ? Från Fitnessguru

TONAT & KLIPPT

Klippte ju topparna i fredags och tonade det. Såå skönt det är att dra händerna i nytonad och klippt hår!
För andra kanske det inte syns att jag klippt :) men jag själv känner ju det. Frisören tyckte att det räckte med knappt 2 cm, men jag bad han klippa lite mer så 6 cm fick ryka tyckte jag. Önskar dock fortfarande håret lite ljusare men det är inte så att jag vantrivs heller i det mörka, men får kanske bli en avfärgning senare, eller så slingar jag det bara.

Nu ska jag hoppa in i en sen dusch. Vi kom hem efter nio ikväll, har varit ute hos farmor & farfar och tiden gick så fort! Såå skönt väder och kvällssol länge, det är verkligen sommar! Jag och Elwira plockade hallon innan vi for hem och det var faktiskt bästa avrundningen på hela dagen :-)

KRAAAM OCH DRÖM SÖTT!


TONAT & KLIPPT 6 cm :) Blusen har jag fyndat på H&M:s rea (hemsidan HÄR) och gillar den mycket. Shortsen är ju bara så balla enligt mitt tycke ;-)


VIT FRÅN VILA

Shoppade den här tröjan på VILA i slutet av förra veckan. Mjuk, tunn och lite transparent stickad tröja i vit, eller rättare sagt så är den lite mer äggskal/naturvit i nyansen.
Enkel att matcha till det mesta och just nu är jag sugen att matcha den till jeansshorts med lite högre midja och en färgglad överdel under.


ARMBAND FRÅN SYSTER TILL BROR

Skönt att barnen redan är friska här hemma! Elwira blev helt feberfri igår och små piggeliner är dom idag. Regnat har det gjort här och är sådär fuktigt ute men ska bli skönt att passa på att gå ut nu friska och glada och efter risotto till lunch. På Marstrand är det också regnigt, känns ju som en lite tröst.

Elwira har pärlat ett armband till Ludwig nu i helgen, var så gulligt när hon sa att hon skulle göra det till Ludwig den här gången. Han bär sitt fina & färgglada armband hela tiden nu :-)


Armband från syster till bror


{ CHOKLADBOLLAR }

Mmm många chokladbollar har slinkit ner här nu i helgen nu när vi haft sjukstuga här hemma. Jag älskar chokladbollar för att det är så enkelt att göra och gott! Jag dicker helst ett glas färskpressad apelsinjuice till, passar så bra ihop- prova vettja!

Mina tips är att ta mindre socker i smeten om du tänkt rulla dom i pärlsocker. För variation; rulla i hackade nötter eller strössel.

Här kommer mitt egna recept på mina bollar :-)

Chokladbollar

300 g Rumstempererat Smör
2,5-3 dl Socker
2 msk Vaniljsocker
8 msk Kakao
Ca 2 msk Kallt kaffe
7,5 dl Havregryn
Pärlsocker eller kokos att rulla i


Blanda socker & smör i en stor skål/bunke. Blanda sedan ihop alltsammans ordentligt med en slev.
Rulla bollar i valfri storlek och rulla i pärlsocker eller kokos.

Förvara bollarna i kylen och njuut av godsakerna :-)


HEART MIRROR

En hjärtformad spegel på fot, vad sött! Både fin och praktisk att ha som liten sminkspegel exempelvis. Eller varför inte till en mindre sessa på flickrummet :)

39:- på Indiska är ju ett fynd! Storlek: 26x16,5x10 cm


IDAG SKULLE VI VARIT PÅ VÄSTKUSTEN...

Idag hade vi planerat åka till Marstrand om det inte vore för att vi fått två febriga små här hemma :-(
Jag får nöja mig med att kika på bilder från förra året vi var där istället.
Men åh vad jag skulle vilja bo i stora huset, åka båt, grilla, iväg på picknik, bada och äta glass just nu! Elwira och Ludwig skulle ju även haft lilla F att leka med.

Men nu är det ju som det är tyvärr och vi har tagit hand om våra små på hemmaplan med extra mycket kärlek. Små sjuklingarna har och är mest trötta och sega med dum feber i kroppen. Lilla nöjet idag var att baka chokladbollar tror jag allt, som lördagsgodis, smaskigt :)


Hoppas du har och haft en trevlig helg! kram kram


Bilder från Marstrand i fjol


SNEGLAT BARA LIIITE PÅ HÖSTNYTT

Jag har inte alls spanat in så mycket höstnytt men idag blev jag allt lite sugen, och det beror nog på vädret. Men nej, vill inte blogga om så mycket höst just nu, det är ju trots allt sommar som jag försöker njuta av så mycket jag kan! har inte heller fastnat (ännu?) för det prickiga, ormskinns detaljerna som syns mer och mer nu fast ett plagg med en sån där "flickig" krage börjar jag snegla mer och mer på :-)

Kunde dock inte låta bli ta med den här quiltade jackan i khaki. Aldrig haft en sådan klassiker förut men skulle nog vara snyggt till jeans och boots senare i höst...

Jeansshortsen med nitar är så snygga och likaså blusen i viscose. Sandalerna i skinn då, hur fina som helst! Synd att inte topshops nagellack skickas till Sverige, gillar den här nyansen " Indian Summer"




Gillar verkligen alla dessa plagg från Topshop och shortsen & blusen fungerar ju både nu & i höst

REGNSTÄLL FRÅN DIDRIKSONS

Idag regnar det här, känns som det var längesedan sist. Så idag får regnkläderna och gummistövlarna åka på när vi ska gå ut aldelles strax innan jag ska till frissan :-)

Dubbla uppsättningar av regnkläder brukar vi ha till våra små för att underlätta lite och framförallt, slippa släpa med fram och tillbaka till förskolan.

De senaste tillskotten bland praktiska plagg här hemma är dessa färgglada regnställ i modellen "waterman"  kommer från Didriksons vår/sommarkollektion-11.
Jag tycker dessa regnställ har allt man kan begära, det enda jag skulle önska är att själva luvan skulle gå lite "längre" fram för att skydda mer, men kompletterar men kompletterar med sydväst och det öser riktigt mycket.
Egentligen är jag ju inte så för massor färg, men passar dock bra på regnkläder av den här sorten och jag gillar faktiskt färgkombinationerna som piggar upp i regnet.




FÖR LÅNGT

Hahah! hittade den här bilden som jag motvilligt gick med på att syster T tog då hon stoppade min fläta i shortsen när vi var på piknick vid Karlbergs slott :-)

I morgon har jag klipptid för nu för mitt hår är för långt just nu och vuxit som ogräs, typ. När jag tycker det är för långt ja då ÄR det långt ;-) Nog för att jag alltid haft långt och vill behålla det så, men jag har en gräns när jag själv inte tycker det är fint med för långt. När håret fastnar i byxlinningen då är det hög tid *hihi*

 Skulle behöva gå igenom och rensa bland alla hårvårdsprodukterna och se över vad jag har och inte. Något jag vet jag behöver är ett nytt djuprengörande schampoför det är helt slut nu.

Kram kram!


MORGONPROMMIS MED LILLE PRINSEN

Hej sköna Onsdag!

Jag tog med min lille prins ut på morgonpromenad efter frukosten idag och vi tog den mysiga rundan vid svartån. Det var riktigt skönt att börja dagen med en lite svalare promenad med solsken och Ludwig fick strosa i sin takt och tycker om  att titta på vattnet. Vi matade änderna som ju är lika spännande varje gång tycker Ludwig som även hälsar glatt på dom "Heej ankaa!" och så säger han "Hej då ankonaa!" när vi lämnar dom, älskade lilla pratkvarn!
Min vän B som var här häromdagen påpekade att Västerås är en riktigt mysig stad och jag kan inte annat än att hålla med.

M är hos tandläkaren just nu och jag och Elwira har pärlat lite nyss och vi ska ta tag i lunchen aldelles strax. Får se vad vi hittar på tillsammans senare.

Hoppas du har en bra Onsdag

P&K


Mysig morgonpromenad tidigare idag med min lille prins :-) På vänstra bilden syns stigen som vi följer på rundan

Ludwig har en ny pike från Ralph Lauren, jeanshorts Nova Star/Kidelin och sandaler från Kavat


PÅ HÖGA HÖJDER

Hej i sommarkvällen!

Elwira har pratat massor om när hon på midsommarafton fick prova på att sättas fast med sele och hoppa på en studsmatta hööögt upp i luften.
Det var verkligen höjdpunkten, ordagrant på våran midsommarafon och hon pratade mycket  om det efteråt och dagar efter och idag kom det upp igen så jag passar på att visa bilderna jag tog då :-)

Det var ganska lång kö men hon stod tåligt och väntade och direkt när det var hennes tur var hon snabb som en vessla att ställa sig vid selen och få hjälp med att sättas fast ordentligt. Hon hoppade en passa och blev även upphissad i luften och Elwira skrattade så mycket och älskade det verkligen, riktigt kul att se på! Allt med mycket fart och fläkt är Elwiras grej.

Nu ska vi strax se på film här hemma, myskväll! och i morgon fram till onsdag nästa vecka är jag ledig, det blir toppen!

Kramis


Elwira på höga höjder, något hon älskar! Vår fina lille Ludwig fick nöja sig med att  stanna på marken. Faster C och hennes äldsta son på bild vid vagnen.

Ludwig & Lotter passade han bättre denna gång och liten karusell fick han ju åka minsann :)


JOBB,POWER MEET, GLASS & BESÖK

Godkväll sköna söndagskväll!

Full rulle här för min del med jobb både på stan och hjälpt till på power meet under helgen. Men har inte varit jobbigt utan bara roligt, framförallt då med Power Meet med mycket folk och glada raggare ;-) Vädret har heller inte kunnat varit bättre.

Nu ikväll känner jag mig dock lite trött och varvar ner med glass, hur många glassar slinker ner egentligen på  en sommar?!
Har även börjat plöja igenom ett lass med tidningar som legat orörda. Lite nagelfix ska jag strax börja pyssla med, blir mitt enda måste nu ikväll ;-)

Mormor, morfar och moster Rebecka har varit här och hjälpt till med barnen ute på gården hos farmor & farfar så både jag och M kunnat jobba. Så barnen har haft det toppen och vi tackar för hjälpen.

Min käraste barndomsvän B var här med familjen idag då de hade besökt hennes sambos bror och det var verkligen riktigt roligt att få träffa henne, även om det inte var så länge. Blev ju alldeles känslig och tårögd! SOM jag saknar er ofta mina finaste vänner...

*Kramar om*


PUSS!

Jag och Elwira blev fångade på bild på midsommarafton strax efter vi hoppat ur bilen och Ludwig låg och sussde sött i bilen en liten stund extra.

Såg att klänningen Elwira hade på sig från Mini A Ture nu finns på rea hos Babyshop , en riktigt söt sommarklänning i sin enkelhet.  Själv körde jag på virkat & converse ;-)


Midsommarpuss! ♥
HÄR finns söta klänningen från Mini A Ture.




I´M SO SORRY...

Fasiken vad illa,ídag kom på att jag GLÖMT en av mina bästa vänners födelsedag... Jag tänkte att hon fyllde den 30 Juli men hon fyller ju 30 Juni och det kom jag på idag, riktigt illa av mig och skäms så.

FÖRLÅT igen finaste B! Tack för att du finns och är förstående trots att  jag har mina brister.

I LOVE YOU MY FRIEND





Ljuvliga ljusrosa rosor som jag fotat hos E& L:s farmor och farfar igår

EN DAGENS & POWER MEET

Joråsåatte en "dagens" idag också :-) Diggar verkligen dom här USA shortsen! Passar också riktigt bra såhär till Power meet * som dragit igång idag i lilla staden :-)

*Världens största bilträff med amerikanska bilar i Västerås

Nya vita converse, linne H&M, shorts New Yorker och armand Humunity for all

KAVAT SANDALER

Elwiras allra första riktiga skor var ett par kavat sandaler. Jag har verkligen fastnat för Kavat sedan starten och håller verkligen måttet. Finns andra barn skomärken jag också gillar men just Kavats sandaler är toppen och sitter så bra på barnens fötter.

Fastnade för Ludwigs sandaler mycket för att dom är så otroligt mjuka i skinnet. Elwira fick tillsist vita sandaler i år igen,dom passar till allt.

Ludwig han är minst lika skotokig som syster sin, ja  dom är verkligen tokiga i skor dom små liven! Jag är inte alls sådär tokig ;-)


FYND PÅ FÖTTERNA

Idag har jag verkligen varit klädd i H&M från topp till tå, ja förutom undisarna & mina  smycken om jag ska va petnoga :-)
Jag har köpt mina allra första skor därifrån, nämligen dessa träskor. Super fyndat på rean för 149:- på barnavdelningen (!) fanns faktiskt upp till strl 38 om jag inte minns fel (update: dom fanns upp til strl 39)

Har länge tyckt att det är fint med träskor men mest på andra och inte på mig själv och framförallt på små barn.
Inte heller har jag gillat träskor såå mycket att jag velat lägga ut över tusen spänn på ett par Hasbeens.
MEN dessa tyckte jag verkligen var fina och till superpris, dessutom i skinn och förvånansvärt sköna.
Perfekta slit och släng skor och kanske blir nya favoriter till jobbet, kanske mina jobb-converse får konkurrans nu ;-)

OJ vad klockan tickar på! Dags att försöka sussa strax, men vill invänta M som är uppe på akuten och kollar sin fot...

Natti natti

Jeanshorts, tee och träklackisar från H&M. Armband som Elwira gjort och pärlörhängen från Snö of Sweden




MATGLAD & PRATGLAD

Han är så himla söt och mysig våran lille Ludwig och även en matglad sådan, det är Elwira också men hon blir klar snabbare medans Ludwig sitter gärna lääänge och äter och mumsar som en liten gourmet :-)
Man kanske inte kan tro att han äter så mycket som han gör för han är inte så "stor" men han följer ju sin kurva och det är ju huvudsaken :-) Min finaste lille kille!

Han är inte heller bara matglad utan är också en liten pratkvarn, såå charmigt och han är verkligen duktig med språket. Han kallas "tidig" med det och tror Elwira har stor påverkan med det eftersom det blivit mer prat hemma med syskon. Dom är för söta när dom pratar med varandra och kommunicerar :-)

Matglad & pratglad liten Ludwig. Bilder från i helgen då det var hemmagjorda hamburgare på menyn


LJUVLIG PLAYSUIT

Den här playsuiten ser såå fin ut! och härlig bild dessutom. Jag är lite sugen på en blommig och somrig variant. Önskar att solen ville vara framme hela tiden och inte gömma sig bakom molnen, men men ska inte klaga, det är ju väldigt skönt ute och det regnar ju inte ;-)

Vi ska försöka bege oss ut här och vara klara runt lunchtid och fara iväg till gårdarna och vara där med våra två små.

Kram!

Bild: ASOS


BORTBLÅST ALLERGI & HUNDAR

För ett par år sedan blev Marcus plötsligt allergisk mot pälsdjur och fick äta medicin om han skulle vistas bland pälsdjur och fick riktiga besvär. Verkligen jättetråkigt eftersom han vill ha djur och är världens djurvän.
Men så nyligen var han och gjorde nya tester och nu visade det sig att han inte är allergiskt längre! mirakel? Han är ju även uppvuxen bland hästar, hundar och alla möjliga sorters djur, haft en hel del och är kunnig.
Så chansen är väldigt stor att vi skaffar en hund i framtiden :-)

Ett gäng med fina Jack Russels har M:s föräldrar ute på hästgården och dom är så otroligt snälla och personliga.
Jag gillar att dom både är lugna & pigga.
Man saknar dock det äldsta paret därute som hette Lucas & Kajsa som verkligen var som ett gift gammalt par :-) Lucas blev hela 17 år (!) och Kajsa dog kort efteråt, precis som äldre människor som varit tillsammans länge brukar följa varandra kort efter varandra. Jag tycker det är så vacket & sorgligt på samma gång, det är vad livet innehåller.

Nu ska jag inte sitta och bli sentimental här utan kicka igång den här dagen med en morgonpromenad ;-)

Stor kram!


Finaste Foggy! så vit & fin. Hon är Marcus yngsta systers ögonsten

En suddig på Foggy och Mozart, även kallad "kapten Mo" då han bara har ett öga numera efter en olycka. M skymtar i bakgrunden och det gör även Ludwig, ser ni han ;-)


NY SOMMARVECKA

Godmorgon på er!

Haft  en bra helg? Våran lediga helg har varit toppen på alla sätt och vis. Njutit av fint väder utomhus men igår kom det lite välbehövda skurar och vi var mestadels här hemma istan och gick på promenad, åt tacos bakade äppelpaj & chokladbollar, målade med barnen och vilade upp oss.

City festivalen har ägt rum här över helgen och den har vi också varit och spanat runt lite på då band spelat, bla The Ark och jag blev glad över mina  brända mandlar som jag köpte på marknaden, så gott ju! älskar handla godsaker på marknad :-)

Den här veckan jobbar jag men hoppas även få lite gjort ute vid huset, målning inomhus som är aktuellt nu. Saker och ting tar ju liiite längre tid när man har två små. Önskar jag kunde klona mig ibland.

Nu ska jag plocka fram frukosten här och sedan ta tag i dagen och bege mig ut en sväng med nya lånevagnen som är faster C:s, en springvagn från BabyJogger med stooora hjul.

Hoppas du får en bra start på din vecka!


Jag, Elwira och Ludwig plockade jordgubbar i lördags innan vi for hem från farmor & farfar och en kvist citronmeliss fick också följa med. Eller rättare sagt så var det jag och Elwira plockade jordgubbarna, Ludwig åt mest fast några la han i plastbyttan ;-)

LIGHT PINK SKINNY JEANS

Otroligt snyggt med ljusrosa jeans, jag blir ju helt kär :-) Finns här hos Asos. Den här stickade tröjan är också väldigt fin


POOLHÄNG & POOLBAD

Vi hade inte med oss några badkläder igår men barnen badade med snälla moster Mallan och kusin S. mallan hade köpt en upplåsbar "babysitter" till sin son men den blev ju uppskattad av Elwira också som syns här på bild.
Ludwig tycker det är absolut roligast att hoppa från kanten och bli fångad, inga badkrukor här inte ;-)

Ludwig fick ha på sig sin vanliga blöja som efter badet såg så kul ut då den verkligen var sprängfylld på honom haha!

Ha en fortsatt skön Söndag!


GO BANANAS

Sylten var slut, bären var slut ja allt  var slut upptäckte när jag hade börjat steka ett lass med pannkakor tidigare.
Jag provade skriva bananer och la ett par bitar på varje pannkaka efter jag hällt ner smeten i pannan. Det blev ju riktigt bra tyckte jag och våra små och ett smaskigt mellis. Serverade med lite lättvispad grädde och en gnutta kanel.

Lätt som en plätt pannkaka! :-)


Pannkakor med bananskivor så enkelt och gott att jag undrar varför jag inte kommit på att göra detta tidigare :-)

SYSKONKÄRLEK & SOLSKENSDAGAR

En riktigt bra dag förutom att jag fick punktering när jag var ute och gick med barnen som sov sött i vagnen efter lunchen :/
Skönt väder har vi haft med fläktande vindar  och vi har varit ute hela dagen och lekt för fullt.
Bland annat så har Elwira åkt motorcykel, alla barnen har badat i stora poolen och ätit grillade hamburgare och glass, skönt och så härligt med glada barn och mycket skratt.

Jag höll i kameran när Elwira sa till Ludwig "Vill du sitta i mitt knää?" och Ludwig hoppade glatt upp och satte sig i hennes knä och gav henne en puss och E pussar tillbaka, så sött! det är otroligt fint att se syskonkärlek! Dock inkluderar syskonbråk, det är inte alltid roligt.
Ikväll på hemresan satt våra två små i baksätet och gapskrattade åt varandra, dom vet verkligen hur man har roligt tillsammans och jag och M sitter bara och ler nöjda och stolta. Det gäller att ta tillvara på alla fina stunder!

Nu ska jag hoppa in i en dusch och gå och ladda batterierna tills i morgon.

Kram!


SOMMARLOV

Nu har barnen sommarlov och dom hade vernisage nyligen på förskolan nyligen och det bjöds på jordgubbs & marängtårta, mysigt!
Älskar allt våra två små skapar och den här teckningen känns ju verkligen sommar & sol eller hur :-)


En av alla teckningar Elwira gjort. Just den här gjorde hon tre dagar efter treårs dagen

GRÖNT, ROSA OCH VITT

Topshop har fått lite på fyllning på hemsidan. Vitt och rosa är två givna favoritfärger hos mig men gillar grönt mer och mer! Den där maxikjolen och cardigan i grönt är ju bara såå läckra!
Det rosa linnet med den coola dragkedjan baktill är en snygg detalj. den stickade jumpern med 30% Ull känns ju liiite varmt såhär mitt i sommaren och värmen men det kommer ju kallare dagar så jag skriver upp den på inköpslistan ;-)



      © Maria Risto