Elwira- vitamin everyday

Är inne på min andra flaska "vitamin everyday" som jag bara hittat på apoteket här i stan, men i Stockholm har jag sett dom flaskorna i vanliga matbutiker, konstigt att jag inte sett dom här faktiskt. 
 Tycker dom är goda nu när det är varmt ute + att det är vitaminer och mineraler i dom med bla folsyra i, och lite piggare kanske jag känner mig ;-) Men vill jag ha mer vitaminer så tar jag så klart helre vitamin tillskott i flytande form eller kapslar. Fast Elwira är våran livs levande "vitamin everyday"!

Köpte en ny liten söt solhatt till Elwira som hon har på sig på ena bilden, men det är inte alltid mössorna och hattarna får stanna kvar längre stunder, för de ska helst slitas av tycker Elwira. Hon hade en likadan fast förra sommaren när hon var nyfödd och maximo:s mössor tycker jag fortfarande är bland de bästa.

Är hemma nu en sväng så Elwira har fått leka ett tag här hemma. Passat på att ge henne eftermiddags gröten + en liten smörgås. Hon har inte sovit ännu så jag ska ta med hennes giraff så kommer hon somna i vagnen på väg ut, passar perfekt då hon kan sova ute i vagnen och jag sitta och sola lite och äta glass hade jag tänkt :-)

Nej nu börjar Elwira bli trött, så det är dags att byta blöja och kila, och jag får inte glömma giraffen nu så hon kan sova.

Hoppas solen solen skiner på er också denna härliga Valborg!


Elwira i sin nya solhatt som hon fick idag och kommer från maximo

Torsdag

Har varit iväg en snabbis  nu på förmiddagen och det är så skönt väder ute! Har precis ätit lunch här hemma och Elwira likaså.
Så nu skuttar vi ut i solen igen och myser runt och jag kanske till och med ska sätta mig och sola lite =)

Skön tunika- ellos
Leggings- Gina tricot
Gladiatorsandale- asos
Örhängen- KJL
armband- energy muse

Valborgs outfit till kvällen

En lagom uppklädd valborgs outfit som jag mer än gärna skulle kunna tänka mig. Att välkomna våren i en blommig klänning skulle kännas som det ultimata. Jeansjackan skulle jag nästan vandra över lik för ;-)

Klänning- Asos
Snyggaste jeansjackan Mike & Chris- NaP
Örhängen-House of Harlow- Kyssjohanna
Heels- Topshop
Väska- miu miu/ NaP

Captain's daughter

Beställde nyss den här högra klänningen till ett par bekanta till oss som har en liten söt dotter. Hennes far är sjökapten så jag tyckte att den här klänningen skulle passa alldeles utmärkt att ge till henne nästa gång vi åker dit och det blir förhoppningsvis uppskattad :-)
För övrigt kan jag tala om att när paret gifte sig så hade han sin kapten mössa på sig, kul grej tycker jag! 
 


Klänningar från lindex finns i storlekarna 62- 128

Valborgsmässoafton

Ja! äntligen är solen tillbaka här, den har gömt sig bakom molnen de senaste dagarna men nu äntigen är den tillbaka nu på Valborg, härligt!
Nu över Valborg och första maj har vi inga större planer utan vi ska bara vara tilsammans lilla famijen och äta något extra gott och bara ha det bra.
Så då kanske man skulle ta och klä upp sig en smula =) Det var tänkt att vi skulle fira med M:s hela familj men M:s syster C kunde inte komma förens på Lördag, så vi firar helt enkelt lite då med att grilla, vara utomhus och bara ha det trevligt med allt sällskap ute på svärföräldrarnas gård. Det ser jag verkligen fram emot!

Hoppas ni får en trevlig Valborg!

Jag har alltid cravings!

Många jag hört får under graviditeten så kallade "cravings" på någonting och för många är det helt nytt att få "det" suget.
Många frågade mig när jag var gravid med Elwira och även denna gång nu när jag har bebis nr 2 i magen om jag hade/har fått dille på något eller hade/har några cravings.
 Då svarar jag att jag har ALLTID har cravings och har alltid haft det :-) för jag älskar både mat och sötsaker, mat är  ju en av njutningarna med livet enligt mig.

Jag är en "periodare" och har alltid cravings på någonting, sedan tröttnar jag efter ett tag och hänger upp mig på något annat istället. Något jag dock inte har lyckats tröttnat på är smoothies, jag har druckit det var och varannan dag i flera år nu.

Oavsett om jag är gravid eller ej- jag har som sagt alltid cravings!

Just nu är jag helt såld på wiener nougat! det är verkligen gott.

Jackor från Villervalla & Polarn o pyret

Jag uppdaterade Elwiras ytterkläder idag med en vindjacka från polarn o pyret som jag tycker är kanonbra. Hon har använd dessa jackor innan och jag tycker det är en perfekt året runt jacka och dessutom är dom snygga.

Var och letade efter en mössa idag på ett annat ställe som heter Moa &Max men den jag ville ha var tyvärr slut i Elwiras storlek. Upptäckte istället villervallas denim kollektion och blev tokig i allt! det fanns en kjol, overall, jeans, klänning, mössa och så den här jeansjackan. Jag gillade allt men föll mest för jeansjackan som jag köpte och så jeansklänningen som jag bara måste kika närmare på.
Bestämde mig för jeansjackan i samma sekund som jag såg den för den är SÅ fin och jag ville hitta en snygg jeansjacka till Elwira, och så hittade en när jag minst anade det. Jag har en liknande som skymtar på högra bilden i min header, så jag och lillan kan matcha också :-)
 Jackan är också supermjuk i tyget och med andra ord helt perfekt, tänk vad söt till en klänning exempelvis!

Vindjacka från p.o.p

Supermjuk jacka från Villervalla

Sköna tights

Köpte några tights på gina tricot idag "long leggings" heter dom och är lite längre i benen. De har en lite bredare mudd i midjan som jag bara viker ner nu när jag har gravidmagen, och de är så sköna!
Finns i flera färger och jag missade att köpa ett par vita kom jag på nu, det passar fint när det är mildare till exempelvis en skjorta.

Bra balans

Idag hailar det varit en riktigt skön dag, jag har umgåtts med min lilla familj hela dagen och mestadels varit ute och strosat och även shoppat lite på stan. Solen har dock inte varit framme så mycket här på ett par dagar nu, jag hoppas den återvänder snarast till vår stad också.
Var super trött på eftermiddagen så jag gick och la mig och sov två timmar (!) graviditetströttheten som härjar så det var riktigt skönt att sova. Efteråt gick vi ut på en promenad och även handlade lite mat på vägen hem, det var skönt att få lite luft igen även om det blåste och var rätt kyligt ute.

När jag väntade Elwira så gjorde jag inte annat än att sov och jobba kändes det som då! Nu så har jag svårare att gå och lägga mig, även om M är pappaledig så vill jag ju inte sova när Elwira är vaken, då vill jag bara umgås med henne.
Men kroppen säger verkligen till hur jag måste göra för att må bra och jag försöker alltid göra som den vill. Att hitta balansen mellan jobb och fritid behöver alla, gravid eller ej :-)

Ikväll ska jag bara slappa, läsa bloggar och sedan ta ett skönt bad och fixa fossingarna.

Trevlig kväll!

Onsdag


Jeansskjorta- Vintage
Rutig skjorta/blus- Lindex
Jeansleggings- Gina tricot
Bruna kilklackar- ellos
Fransväska- La redoute
Örhängen- KJL

Tankar energi

Jag är ledig nu och det var verkligen välbehövligt känner jag. Blir så trött nu med liten bebbe i magen och jag behöver verkligen vara ledig då och då för att orka och tanka energi och så ska jag se till att somna en stund på eftermiddagen då även Elwira sover.
Min chef frågar jämt och ständigt hur jag mår, och det känns skönt att hon bryr sig. Sa som det är att jag mår fortfarande illa till och från och är trött, men nu fungerar det helt okej och jag trivs med att jobba.
Hon sa att jag iallafall såg pigg och fräsch ut, så det var väl ett plus, att det inte alltid syns hur jag egentligen mår i bland :-)

 Har lite smått och gott och fixa med idag men vi tar dagen som den kommer och nu ska jag lägga mig i soffan med ite läsning som jag har att ta igen och sedan kila en sväng på snabba ärenden på stan.

Ha en bra dag!

Sandaler från Kavat

Elwira fick även ett par superfina sandaler idag från Kavat. I går fick hon ett par små vita sneakers från Nike och idag dessa, åh så roligt det är att köpa skor till henne! Tänk om man kunde köpa ett par var dag =) lite onödigt kanske, men dock så skoj! 
Nu har hon iallafall några olika modeller som vi kan variera med. Dessa söta sandaler verkar superbra och jag tror det är best med sandaler som är stängda, för att skydda dom små fötterna när hon ramlar. Rejäla är dom och har dessutom andasfunktion.
Ja, det är galet kul att shoppa små skor!

Babysandal som kommer från Kavat och modellen heter "Bobby"

Lång dag

Det känns verkligen att man inte är van att jobba ett helt åtta timmars pass, för idag kändes dagen lååång. Kändes nog extra långt eftersom jag inte har jobbat ett sådant pass sedan innan mammaledigheten + att jag är ledig i morgon, DET ska bli skönt. 
Ska hinna fixa med ite saker här hemma som kommit lite i andrahand de senaste dagarna och så det viktigaste, umgås med min lilla skatt och M!

Trevlig kväll!





New boyfriend jeans

Var inne på  gina tricot igår och provade jeans i boyfriend modell. Det fanns även ett par som var ljusa och hade ett större hål i ena byxbenet  vid knät ungefär, de var också snygga men jag tyckte dessa satt bättre på mig + att de var snäppet snyggare.
Skönare jeans får man nog leta länge efter och passformen gör att de blir perfekta för den växande magen =)
Coola både till sneakers, heels och sandaler.

Morgon läsning

Satt och läste högt för Elwira idag på morgonen och sedan satt hon och bläddrade i sin pekbok och styrde runt på sitt rum som vanligt :-)


Jeansjacka

Beställde för en tid sedan den här jeansjackan från H&M som kom i går men beställde en storlek större än vad jag brukar ha så den här är stor i ryggen och över axlarna, syns inte på bild kanske.Ska skicka tillbaka den här och byta till storleken mindre, för den är snygg med guldknapparna.
 Dock kommer jag inte kunna knäppa den på ett tag nu, men det gör inget- med kofta under så  blir det perfekt! Den här modellen liknar Levis modell som finns ute i butik det här året.

Jag har en länge tid varit på jakt efter den perfekt slitna och ljusa levis vintage jackan i strl 34, som om någon har en sådan till salu så hör av er till mig!
Hoppas få tag på en tills nästa sommar åtminstone, då magen är borta och jag kommer kunna knäppa jackan dessutom ;-)

Lite suddig bild blev det, men man ser jackan hyfsat bra ändå

Kick start

Vi har kickstartat morgonen här med gröt, rostat bröd och färskpressad apelsinjuice, perfekt för att orka en lång dag i dag =) Efteråt har jag och Elwira myst på hennes rum och busat i vardagsrummet. Pappa har fått sovmorgon idag, för det behöver han också i bland, även om han inte är lika beroende av sömn som jag är. Men alla är ju det mer eller mindre.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för dagen.

Hoppas ni får en bra Tisdag idag!

Mini Nike

Elwira fick sina första Nike skor idag, stadiga och sitter bra på foten och så söta så, och fräscht med vitt nu till vår/sommaren. De fanns i en ganska stor skoaffär som jag alltid glömmer bort att den finns av någon anledning trots att de har stort sortiment. Måste komma ihåg den nästa gång jag tänkt beställa skor över nätet.
Skorna fick även pluspoäng då Elwira inte fick av sig ena när hon försökte i vagnen :-)


Gravid v 18

Bebis

Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.
Fakta: Minbebis

Jag mår bara bra just nu och känner mig pigg och glad =)

Magen vecka 18

En bild på magen hann jag fota innan jag nu faktiskt måste kila iväg :-) Nu är jag i vecka 18

Strumpbyxorna sticker upp och percingen och naveln tittar ut

Måndag

Nu ska jag kila en sväng på stan innan jag börjar jobba i tre timmar, blir en lång dag på jobbet i dag ;-) Hej hopp!

Topp- Lindex
Kjol- American eagle
Strumpbyxor- H&M
Örgängen- KJL
Skor- Converse (off course)

Till taket i lillans rum

En taklampa till Elwiras rum har jag velat haft och nu har jag hittat två lämpliga kandidater men vet inte vilken jag ska välja.
Jag gillar inte dessa barnlampor med figurer och krusiduller på, så de går bort. har dock sett en läcker lampa gjord som ett propellerflygplan  som skulle vara snygg i ett kill rum.

 "Kristall kronan" från IKEA har jag kikat närmare på när vi varit där och jag tror den är mest klassisk och fungerar till det mesta hur man än skulle göra om i hennes rum och kan hänga med i många år, enkel och fin.
Men den andra varianten med lila/rosa/vita pärlor är riktigt läcker, men frågan är om den inte blir lite "too much" i ett barn rum som bara fylls på med mer och mer leksaker & färger med åren. Den skulle nog göra sig bättre i ett stilrenare rum med mindre färger. Fast den är som sagt riktigt läcker...

Bilder:
IKEA, Ilva


Boyfriend style

*Gäsp* det känns som att det fortfarande är söndag idag söndag, har inte fått mycket gjort här hemma idag, bara umgåtts med Elwira och M och mest gjort ingenting just för att jag är så seg idag =)

Jag måste dock göra ett ryck och fixa mig iorning och hinna med en liten runda på stan innan jag börjar jobba ett par timmar idag.
Skulle vilja prova ett par "boyfriend" jeans som jag tror kommer vara sköna att ha långt in i graviditeten just för att modellen är lite slappare.  Ett par slitna tighta jeans har jag suktat efter länge, länge nu, men det är nog mer praktiskt för magen att inskaffa ett par slitna jeans a´la boyfriend style?

Rachel Bilson i snygga boyfriend jeans
Bild
the insider


Besök av min familj idag

Mormor, morfar och syster R har varit här på besök idag sedan lunchtid idag. Vi har varit här hemma och umgåtts och Elwira har varit pigg och glad och fått en massa extra uppmärksamhet så klart.
Det har tyvärr inte varit samma kanonväder som det var igår, var mest sol på förmiddagen här.
Vi åt lasagne som pappa hade gjort och det var som vanligt gott och även Elwira tyckte det var mumsigt,  och med majs till var det extra gott.
En tur i parken var vi också och Elwira tyckte det var mest roligt att gå, hon skulle nog kunna gå tills dom små benen inte orkade hålla upp henne längre när man håller henne i handen för på egen hand blir det inte lika långa sträckor, än :-)

Jag & Elwira gungar!


Morfar & moster R



Morfar & Elwira

Så vackert, jag älskar den rosa nyansen

Ljusare tider och mörkare hy

Det är härligt nu när våren är här för att stanna och det är ljusare tider och förhoppningsvis lite mörkare hy snart ;-)
Den här mamma jeanskjolen har jag skrivit upp på min inköpslista som ett måste. Jag vill ha bruna och bara ben nu! Tillsvidare  får man väl dölja dem med leggings.

Tee- Pour/ Branten
Sandaler- Topshop
Gudiga pilot solisar- H&M
Mama jeanskjol- Asos
Väska med gulddetaljer- H&M

Retur...

Jag måste tyvärr returnera sandalerna som jag verkligen trodde skulle bli perfekta när jag provade dom första gången. Men Efter att ha gått lite i dom så märkte jag att foten glider fram och min stor tå kikar fram lite för mycket och en bit utanför själva sandalen! och jag har rätt smala fötter.
Jämförde med mina favoriter från förra året och de nya är lite smalare längst fram vid tårna som bilden visar. Det var synd. Attans, de som var så snygga, men men nu får de åka tillbaka...

Söndag & besök

Idag är jag ledig och det är en perfekt dag om man tittar ut! Mormor, morfar och moster R kommer hit runt lunchtid idag och då får Elwira visa sig när hon går :-)
Har inga speciella planer när dom kommer hit, vi ska bara umgås, äta och njuta av solen idag.
Nu ska jag ta tag i lite tvätt innan dom kommer, så jag har det avklarat och bara kan vara sedan resten av dagen.

Känner att det var en efterlängtad ledig dag idag!

Full rulle & kvällspromenad

Det har varit jobb för mig hela veckan nu och det har gått jättebra förutom att jag känt av yrseln lite till och från, men det har gått över rätt fort så jag har kunnat jobba som vanligt.
Är verkligen SKÖNT att vara tillbaka på jobbet nu och att jag "klarat av" att jobba utan att må som jag mått.
Om jag skulle behövt gå hemma längre än till nu så ! Och dessutom hinner man tänka så mycket mer då, jag älskar att vara med Elwira men jag trivs verkligen med att ha jobbet också nu.

Jag jobbade även idag i butiken och det var full rulle från början till slut, löningshelg och folk blir som galna. Efter jobbet så gick jag hem en sväng och fick se Elwira som helt plötsligt hade börjat gått på egen hand idag och en hel massa steg på en gång innan hon satte sig på baken (se inlägget under detta)
Efter att ha varit hemma ett tag så gick vi alla på en skön kvällspromenad i solen och det var så skönt efter att ha varit inne en hel dag. Väl hemma gjorde vi iordning middag och åt i hop alla tre och Elwira åt så fint och äter även en hel del plock mat nu, ser så sött ut.

Jag har nyss badat och nattat Elwira för första gången på hela veckan nu, eftersom jag har jobbat så har ju M haft henne och gjort det. Idag kändes det verkligen att jag varit borta från både M och Elwira.
Men i morgon så är jag ledig och då ska jag passa på att vara ute så mycket som det går med lilla familjen :-)

Ha en fortsatt trevlig lördag!  


Hon går!

Idag har jag jobbat och M kom till mitt jobb idag och berättade att Elwira hade gått idag! Hon har en tid hållit på att gå kanske max sju steg innan hon satt sig på rumpan samt gått när man håller henne i ena handen och längs med möbler, ja det har hon gjort rätt länge nu, sedan hon var runt sju månader, men det kallar man väl inte gå? inte helt på egen hand i alla fall.

M berättade när han hade stått i köket och diskat och såg att hon stod borta vid fönstret och gick längs elementet först som hon brukar, men sedan hade hon släppt och gått till mitten av köket och ställt sig en bit bakom M och kollat upp på han och log och sedan knallade hon vidare tills grinden innan hallen satte stopp :-)
och det kan man verkigen kalla att gå helt på egen hand!
:-) för hon har aldrig gått så många steg tidigare som hon gjort idag.

Blev nästan tårögd i ögonen när M sa det för det lät så fint, och så duktig hon varit. Och tänk att jag missade när hon gick den långa sträckan. M tog fram kameran precis efteråt men då blev hon för fokuserad på kameran och ville inte alls gå då. Men i morgon då ska jag försöka fånga henne med video kameran.
När jag kom hem ställde M Elwira en bit ifrån mig och jag satte mig på huk och då kom hon gående, ca 13 små steg tills hon hamnade i min famn, åh vad glad jag blev!

Häftigt att det gick så fort, för man märker stor skillnad redan sedan i morse för då var hon inte alls som nu. Nu balanserar hon även upp sig i bland när hon går själv och sedan går vidare med försiktiga steg.
Har varit jättekul att se dessa framsteg nu ikväll! Hon har gått  en hel del och är superduktig.

Om hon fortsätter såhär så kan jag bara ana hur mycket och stadigt hon kommer gå om ett par veckor, häftigt :-)

Våren älskade tjej har börjat gått på riktigt!

Hej tårna!

Gjorde fotbad i går och fixade fötterna samt lackade tånaglarna, så idag får mina bleka små fötter komma ut i ett par sandaler för första gången i år :-)
Nu måste jag kila!

Ha en härlig lördag! P&K!

Årets sandaler?

Boggade om dessa för någon dag sedan och blev förtjust i dom direkt, helt perfekta enligt mig och så är det bra att de är i skinn, annars hade det inte blivit något köp. Men diock var dom slut på sidan jag kollade på först men fick sedan tipset av syster R att de fanns på Brandos.

Hämtade ut dom idag efter jobbet och dom är så snygga i verkligheten och riktigt sköna, älskar dom redan :-)Dessa tillsammans med mina nya ljusa sandaler blir "ersättaren" för mina svarta gladiatorsandaler från asos, fast de kommer förmodligen också användas flitigt även i år.
 Provade dom här som hastigast förut, men de behövs nog inte provas mer, dessa kändes 100 direkt och blir säkert min favorit sandal för i år men ska prova ordentligt i säkerhets skull senare

Helgen kan komma

Så skönt det var att komma hem idag för även om det är kul att jobba så känns det alltid lite surt vissa dagar då solen skiner ute och sjäv är man inne och jobbar, speciellt såhär när våren har kommit på allvar och jag är så beroende av energin som solen och värmen ger.
Men jag tänker också på att jag faktiskt ska vara glad som har ett jobb i dessa kristider. Många som får sparken och det kan vara extra svårt att få jobb. Så jag är glad att jag har ett jobb att gå till och som jag trivs med. 

M har varit med Elwira och farfar och storhandlat idag, Elwira fick sitta i vagnen och bli runtkörd med farfar och det var tydligen kul tyckte hon. 
Det var skönt att komma hem och han bunkrat upp med blöjor och mat. Mycket frukt och massor olika pålägg från  charken hade han bland annat köpt, så då blir jag extra nöjd =) Helg feelingen börjar komma för mig nu, skönt!

Snart ska vi äta räkor och andra smaskiga ting tillsammans med det, och jag är så sugen nu!

Jag vill vara ute!

Är hemma från jobbet nu en sväng och jag blev inte ett dugg avundsjuk på vägen hem när jag ser alla människor som är ute och njuter av solen, sitter på ute servering och fikar, äter glass, solar eller bara strosar i  solskenet.
Själv så är jag hemma och äter pasta carbonara, men hade gärna suttit ute nu och ätit.
Idag har vi massor att göra på jobbet och det är ju dessutom löningshelg så det är full fart och det är varmt inomhus och jag känner mig smått yr idag.  Hade hellre velat sätta på mig ett par sandaler och vara ute denna underbara dag så klart.

Här är det 19 grader och den som sitter inne nu måste vara sjuk. Passa på att njut ni som kan, och tänk på oss som jobbar inomhus :-)

Finally Friday

Solen skiner på oss denna Fredag och  jag ska strax hoppa in en snabbis i duschen för att sedan hinna göra lite ärenden innan jag börjar jobba. Så det blir full rulle här idag :-) Men ikväll ska ligga i soffan hela kvällen, äta något  gott och bara vara.

Nu en dusch, och sedan kör vi =) Trevlig helg! Många kramar från mig

Ta reda på könet eller inte?

Har skrivit tidigare om att när vi väntade Elwira så bokade vi tid i Stockholm och åkte upp och kollade könet. För då ville vi båda verkigen veta.
Det var många olika anledningar varför vi ville veta.
 Dels för att vi båda var SÅ nyfikna och ville inte vänta. Samt att vi ville kunna sätta ett "namn" på bebisen och kunna tänka på våran lilla bebis och liksom kunna "ställa in sig" på vilket kön det nu skulle vara, att helt enkelt få veta och få en "tjuvtitt".

Jag kände efter vi varit på ultraljudet att det hela blev ännu mera verkligt och jag kunde inte förstå det först, när hon på ultraljudet sa" ja här ser man blygdläpparna" En tjej! min tjej! våran tjej! ja tankarna bara snurrade och jag var helt stum av lycka någon minut, chockad och glad.
Men det är klart, hade det varit en kille så hade jag självklart reagerat på samma sätt, det var bara det att det som sagt att det hela blev mera påtagligt och jag verkligen kände att det var på riktigt, det var ingen dröm, eller jo en sann sådan =)
Min mage började synas när jag var i 5:e månaden och M undrade ibland om det inte skulle börja synas snart, men så tillslut började M lägga märket till mitt lilla put =) och i samma veva fick även jobbet reda på min graviditet, jag var tyst om det länge jag för dom ;-)

Den här gången med bebis nr 2 så känner både jag och M att vi inte ska kolla upp könet den här gången, vi är nyfikna den här gången och vi skulle nog båda gärna vilja veta men nej, vi ska hålla oss den här gången.
Att vänta bebis nr 2 känns inte lika "hypat" som det gjorde ett tag, med omgivningen och vi är cool lugn denna gång, sist var vi bara "rätt lugna" ;-)
M var förvånansvärt lugn och sansad när jag väntade Elwira, och har varit det hela vägen och det har jag så klart blivit påverkad av mer eller mindre medvetet, har kunnat känna lugnet i och med att han också är det.
Det ska bli SÅ spännande att inte veta vad det är för liten som bor i min mage och jag kommer nog spricka av nyfikenhet den sista tiden, vem är du våran älskade skatt? Man vill veta men samtidigt inte.

Jag tycker det är helt okej att kolla upp barnets kön så länge magkänslan säger att  det är det rätta. Det är helt klart inviduellt hur var och en vill göra.
Jag har läst debatter om folk som gör det och sedan gör abort om de tycker det är "fel" kön och DET är helt sjukt och fel.
Det ska inte vara av den anledningen man skaffar barn för att vilja ha "rätt" kön! Sjukt är det också det här med att "välja kön" så fel. 

Det viktigaste är ändå att bebisen är frisk, det är vad som egentligen betyder något

Elwira bara någon timme gammal på BB, frisk och värdens finaste

Det säger bara *slurp*

Av någon anledning så sitter jag här med överskottsenergi och det är riktigt skönt, att det inte är slut på energi trots att jag jobbat idag =) Kan ju känna mig extremt trött eftersom jag är gravid, så det är skönt att känna exra energi i kroppen nu.

Choklad har jag ätit aldelles för mycket av hela kvällen (kanske där av extra energin ;-)  Chokladen som pappa kom med då han var här är nästan slut nu, bara lite mörk choklad från lindt kvar.

Det är INTE bra att ha ett litet lager med snask hemma, eftersom jag aldrig kan spara så då ryker allt på samma dag eller som nu, på en vecka. Jag är verkligen usel på att spara, M kan spara sitt i år om han skulle vilja men han har diabetes så han kan inte äta så mycket.






Ny favorit

Beställde den här tunikan/klänningen från ellos nyligen och idag har jag på mig den. Supermjuk och skön är den!
Är absolut en ny favorit till den växande magen :-) Snygg både till strumpbyxor och när det blir lite varmare, barbent + sandaler och en jeansjacka till det

5 saker

Utmaning:
5 saker jag ska göra innan året är slut 


* Jobba
* Åka utomlands
* Gå på min äldsta systers bröllop
* Skola in Elwira på ur & skur förskolan
* Föda lill bebis nr 2 :-)


och jag utmanar alla som vill!

Ärligt talat...

Dessa H&M leggings var en av sakerna som jag beställt från H&M men jag trodde inte det var sån här hög modell, beställde fel.
När jag väntade Elwira förstod jag inte heller mig på sån här mamma modeller med hög skärning/mudd över magen, jag kunde helt enkelt inte gå runt och känna att byxorna satt nästan uppe i armhålorna!
Vad fyller dessa egentligen för funktion? Jag vet att det finns något som liknar en gördel som man kan använda för att ge magen stöd. Men vad ger en mudd från en byxa eller som dessa leggings för stöd egentligen, inte ett dugg enligt mig, det är bara obekvämt.
Jag drog upp toppen igår och frågade M, "vad tycker du egentligen om det här?" han bara log, han ville väl inte svara för han trodde kanske jag fått för mig att jag gillar sådana här mamma-varianten :-) Nej, tack det här går helt bort för mig.
Jag använder lågt skurna leggings och strumpbyxor istället som är lite lösare i resåren, det gjorde jag sist och det fungerade utmärkt. Provade också mamma strumpbyxor, men de satt inte ens uppe, utan åkte ner och då var jag runt 7:e månaden, och tusan vad obekvämt det var.
 Mamma strumpbyxor/leggings måste ju bara finnas för att företagen ska tjäna mer pengar? jag tycker då inte alls om det

I'm to sexy for my love...HAHA!


Skön förmiddag

Ewira sover sin förmiddags nap nu och jag ska väl snart börja göra mig iordning lite smått snart, har inte kommit till skott att göra det än känner mig lite halv seg just nu för jag gick och la mig något för sent i går kväll, så ikväll måste jag gå och lägga mig tidigare vare sig jag vill eller inte.
Gjorde pannkakor förut för det är ju så enkelt och gott, ska nog gå och smaska i mig de sista snart innan jag kör ett ryck och gör mig iordning :-)

Här skiner solen, hoppas den gör det hos er också?


Fejk guld

Försöker att inte lockas av att köpa billiga smycken som sedan blir fula efter ett tag och ligger och skräpar och tillslut kastas. Satsar oftast på kvalité när jag köper något smycke.
Hittade dock dessa på H&M:s hemsida och de såg så fina ut och de kostade inte mycket och dessutom var dom fina i verkligheten.
Ibland får man "synda" och jag vet att dessa kommer bli fula efter ett tag, men de är fina ett tag iallafall och nästan gratis.
Testade dom nyss och de ser fina ut på samt att de inte låter sådär jobbigt när de rör på sig som många sådana här billiga, lite större smycken brukar göra. Ljudet blir nog ganska störande efter ett tag :-) Är helnöjd med dessa fejk guldhängen som kostade ynka 29,50:-

Skip hop

Beställde den här svarta skiphop väskan för ett bra tag sedan då jag även bloggade om den. Trodde först den kommit bort på posten eftersom den aldrig dök upp men så fick vi nu äntligen avin på posten.
Den här modellen tycker jag är perfekt och inte för stor. Vi hade en större variant från samma märke förut men det tyckte jag var för stor och sålde den.
Axelremmen är också praktiskt eftersom den går att ta bort samt att den är vadderad och är bekväm att hänga över axeln. (hände det över styret för att  visa)
Och den här är ju svart och inte rosa, så M gillar den bättre ;-)

Kvällen kom fort

Sådär ja nu har jag busat och gosat med Elwira och tillsist nattat henne. Hon har ju varit med pappa idag på "äventyr" när jag har jobbat. 
Har suttit och betalat in räkningar, kollat posten och plockat lite här hemma och nu ska jag bara vara en stund och sedan väntar ett efterlängtat bad tror jag allt.
dagarna  går verkligen ännu fortare nu när man börjat jobba igen, det gäller att planera tiden väl. Även fast jag inte jobbar 100% så är det fortfarande "nytt" för mig att jobba igen, men roligt!
Det är skönt att jag faktiskt hinner med att äta hemma på lunch rasterna, för det är trevligare att äta hemma + att jag hinner få en skymt av Elwira och M dessutom.

Nu ska jag öppna paket som M hämtade på posten idag åt mig :-) 
 


Liten paus

Är hemma från jobbet nu på tidig rast. Jag tänkte först slå till på en hamburgare men nej bebis i magen föredrar nog lite nyttigare mat, och så känns det bättre för mig att försöka vara så nyttig som möjligt. att välja bättre alternativ helt enkelt.
Så det blev en riktigt god sallad med keso, kalkon och bulgur på Waynes, smaskigt! (förutom oliverna)

Ha en fortsatt trevlig dag! 


 


En liten blödning

Igår när vi kommit hem efter ultaljudet och varit hemma en stund så skulle jag gå på toaletten och upptäckte då att det kom lite blod samt att det var blod i toalettstolen, inte mycket kanske en matsked max.
Kom direkt att tänka på när det hände så med Ewira med då var jag runt vecka 30. Ropade på M och sa att  det hade kommit lite blod, så han ringde direkt 112 och de tyckte vi skulle åka upp direkt själva eller bli hämtad med ambulans.
När jag väntade Elwira så fick jag blödningen såpass sent och då är det mycket allvarligare, så då kom dom och hämtade mig i ambulans, och jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv.
Men igår körde vi iväg själva och blev lotsade från akutmottagningen till kvinnokliniken. Fick prata med en där och hon sa att det förmodligen berodde på att vi precis hade varit på ul, då kunde något blodkärl spricka.
Och jag hade inte heller någon smärta utan kände mig helt okej så då var det ingen fara.
Sist det kom en blödning med Elwira så fick jag höra att vissa blöder lite till och från under hela graviditeten, men det är inte farligt. Slemhinnorna är mycket skörare under graviditeten och det är lätt att något litet blodkärl brister.
Och hade det varit något tokigt så sa de att då skulle de sett det när vi nyss hade varit på ultraljudet, men lill bebis mådde bara bra.
Men obehagligt var det iallafall, för när det kommer blod sådär, även om det inte var mycket så är det lite läskigt att vara ovetande om vad som hänt.
Men det gick bra och vi alla mår bra :-)

Efteråt åkte vi en sväng till butiken och då var jag så trött att jag hävde i mig två kaffe latte men sedan klarade jag knappt hålla ögonen öppna längre.
Jag hade tänkt att gå och lägga mig en stund efter vi kommit hem från ul men då kom ju den där lilla blödningen så vi fick ju packa in oss i bilen och åka tillbaka igen.
På sjukhuset när vi gick runt mellan korridorerna så gick jag och funderade på vad skönt et skulle vara om man kunde gå och sova samtidigt. Kan inte skalman i Bamse göra det? har för mig att han kan fälla ut ett par ben och så ligger han i sitt skal och sover? jag ville vara som skalman. Hursom, jag var sjukligt trött.
M stannade kvar i butiken för han skulle jobba ett par timmar och jag la benen på ryggen och gick i turbofart med Elwira i vagnen, nästan kastade av oss kläderna väl hemma, la henne i sin säng för att hon skulle sova sin eftermiddags nap.
Jag själv kastade mig ner i sängen och drog täcket upp till öronen och sov två timmar, när jag vaknade var klockan fem och M kom hem.
Då var jag lite piggare och tog en dusch, bytte om till myskläder och gick till jobbet strax innan sex för vi skulle ha inventering.
Tiden gick fort men det var mycket att göra och jag var hemma vid halv två på natten. Jag tänkte på dom som jobbar natt, herregud hur orkar dom som har familj och barn med det? nej, så skulle jag aldrig vilja ha det.

Nej, nu måste jag kila. Tack för alla vänliga kommentarer!, jag svarar alltid på de jag får men när jag hinner och jag återkommer ikväll :-)

PUSS & KRAM! Hoppas ni får en toppen dag, denna "lill- lördag" :-)

Kärlek till nr 2

Nu har vi kommit hem och allt gick bara bra. Våran lilla mini bebis verkade må bara bra i magen och allt såg fint ut på ultraljudet, skönt. Är också glad och "lättad" över att det "bara" är En bebis där i magen, skulle vara sjukt nervös om det var tvillingar i magen! 
 
Bebisen låg och "visade upp sig så fint" sa hon =) Det är verkligen en häftig upplevelse att se det lilla hjärtat slå och se din lilla, lilla kroppen röra på sig.  H*n låg och sprattlade med benen ett tag, älskade liten!
Beräknad födsel datumet blev nu framflyttat till den 6 Oktober, tänk om nr 2 skulle komma på BF precis som Elwira gjorde den 6:e Maj =) Olika månader, men samma datum, inte så stor chans kanske för det är ovanligt att bebisar kommer på exakta BF datumet.
Nu känns det dessutom ännu mer äkta och jag längtar så. Kärlek


På den här bilden kan man se det mesta, och spana in ena benet som bebis har rakt upp här, hihi!

Ultaljud!

På förmiddagen ska  vi vara iväg på ultraljud! Det ska verkligen bli roligt! Jag minns när jag var i samma vecka som nu, 17 och var på ul, det var så kul att man faktiskt kunde se så mycket, för nu är ju bebis så pass "stor" att den är precis lagom att kunna se mycket av.
När vi var och kollade Elwiras kön i Stockholm, så var hon så stor så kunde man inte längre se hela kroppen på en och samma gång :-)
Apropå kön, den här gången ska vi INTE kolla könet det är vi helt eniga om. Men förra gången så ville vi absolut veta för vi var så nyfikna, men det är väl så med nr 1 då är allting nytt. Och vi var som barn på julafton som ville öppna paketet direkt.
 Den här gången är vi mer avslappnade när det gäller bland annat det och det ska bli superkul att få en riktigt överraskning där på BB. Det ska bli som en present som inte får öppnas förens då, en riktigt rolig överraskning! Åh vad jag längtar nu, till vårat riktiga paket =) och idag ska vi få en titt på det lilla livet! Hej bebis, vi älskar dig!






Nattmackor

Har mått mer eller mindre illa hela dagen och inte alls varit lika hungrig som jag brukar vara idag, så jag har ätit dagens måltider med ovanligt dålig aptit, inget vidare alls. Vi åt lasagne till kvällsmat som jag älskar i vanliga fall men inte ens den smakade så bra idag, konstig man ska behöva bli när man är gravid somliga dar =)
Nu ikväll har jag läst ett antal bloggar som skrivit om olika maträtter och blev så sugen när jag läste om äggmackor så äggkokaren  sattes igång direkt  =)
En eller två nattmackor slinker alltid ner i min mage innan läggdags, kanske därför jag sover så gott?

Natti natti!

Dagens snyggaste i svart & guld

Hittade ett par klockrena sandaler och till min glädje i skinn dessutom, men glädjen blev kortvarig då jag skulle klicka hem ett par och upptäckte att alla storlekar förutom 39 och 40 fanns kvar *suck*  i-landspoblem... 
Jag måste nog dra iväg ett mail och fråga om de kanske kommer in igen *hoppas hoppas!*


Från Have2have

090420

Kom på att jag faktiskt tog  en dagen tidigare som jag glömde lägga upp, men nu så

Skinnjacka- den vanliga BZR
Tunika/klänning H&M
Strumpbyxor H&M
Ballerinaskor- Vagabond
Halsband med ljusrosa hjärta- Edge gems

På rätt spår

Det gick bra på jobbet idag och det var speciellt kul att få träffa och prata med många idag. Jag gillar att alla oftast är på gott humör och att det är ett glatt och roligt gäng att jobba med och även nya chefen är toppen, minst lika bra som min förra. 
Till och från hade jag yrsel och mådde illa men det gick upp och ner och försvann efter ett tag och då var jag på topp igen, SÅ skönt!
Jag försöker alltid att lyssna på min kropp, och som gravid är det extra viktigt att göra det, för det är inte bara mig hälsan gäller nu. Att göra det som känns rätt och som jag mår bra av är jag rätt duktig på *klapp på axeln*
Att komma igång och börja jobba och få må bra in i det sista tills bebis kommer är min högsta önskan nu och jag känner på mig att det blir det vänder helt som det gjorde med Elwira, för det lutar mycket åt det hållet nu, det är så härligt!
Det är även skönt att jag inte jobbar heltid, för jag vill så klart vara med mina älsklingar Elwira och M och nu blir det ungefär fifty fifty ,och det är helt perfekt.

På lunchen var jag hemma och åt och passade på att pussa lite extra på lillan innan jag drog iväg igen.
Var riktigt kul och jobba och jag trivs verkligen med det. Känns iallafall som att det går åt rätt håll nu. Min yrsel kan jag inte göra så mycket åt eftersom jag har lågt blodtryck. Men jag måste äta något litet mycket oftare nu, var precis samma sak när jag väntade lillan. Små men flera portioner blir det nu för att hålla blodsocker nivån, annars börjar jag må illa.

I morgon ska vi på ultraljud, DET ska bli så roligt!  och hela kvällen lång ska jag vara på jobbet för då har vi inventering. Så i morgon blir det en alldeles lagom dag :-)

Trevlig kväll!

Måndag och ett nytt försök

Då var det Måndag igen och för mig väntar jobbet lite senare idag. Har ju varit sjukskriven nu i två veckor och nu är de två veckorna över och nu SKA jag vara helt bra igen tycker jag... hmm. Ja, jag får hålla tummarna att jag kommer kunna vara mitt vanliga jag på jobbet nu framöver och framförallt slippa yrseln nu.
Ska jag vara ärlig så känner jag av yrseln var dag och allt går upp och ner men nu SKA jag köra på som vanligt, ja så är det bara. 
När jag väntade Elwira så vände allt och jag mådde bättre än någonsin runt den här tiden så jag håller tummarna stenhårt att det blir samma nu, för jag vill jobba in i det sista som sist. 

Nu biter jag ihop och är mitt vanliga jag!  Hoppas ni får en bra start på nya veckan

Barntavlor

På tal om tavlor, det var inte helt lätt att hitta barntavlor som jag gillade själva stilen på, men dessa är perfekta tycker jag, älskar dom och är så nöjd att jag tillslut hittade vad jag sökt. Jag satte upp dessa i går kväll i Elwiras rum.
Konstnären heter Kerstin Westin

Tavla till köket


Tänkte visa en bild på hur det blev när tavlan kom upp på väggen. Nu sitter den i köket och passar bra in där. Ogillar dock tapeten där som tusan, får väl se om vi tar och målar/tapetserar om eller ej. Vitt blir det förmodligen i sådana fall.
 Nu när vi haft lite planer på att flytta så känns det inte som att det är så jätte brådis just nu i varjefall, och det är en hyresrätt vi bor i så vi tjänar inget på att göra om, men vi får se hur det blir.  Jag överlever ett tag till med färgen :-)


Mammamode på mitt vis

Fick en fråga häromdagen om hur jag gör med kläder under graviditeten osv av en annan gravid och det var bra för jag känner själv att jag måste tänka tillbaka på hur jag tänkte när jag klädde mig och i vad när jag väntade Elwira.
kände  att jag behöver uppdatera mig lite och skaffa ny inspiration och det blev ganska många kollage och mitt längsta inlägg någonsin =)

När jag väntade Elwira så började inte magen växa och dra iväg som ett spjut förens runt 7:e månaden men den här gången kom magen fort och är redan en liten kula :-)
Jag köpte mest mammakläder i underdelar såsom jeans och strumpbyxor och det kommer jag fortsätta med även denna gång. Modet är ju så bra just nu och det finns många "oversize" plagg som passar perfekt nu. 
Jag tycker det är finast att framhöva sin fina mage, ju större den blir desto finare, plagg med skärning under bysten eller ett fint sidenband att knyta under är så fint.
 Vanliga klänningar, tunikor, toppar köper jag i någon storlek större än normalt när det kommer behövas.och underdelar kommer definitivt att behövas i mamma modell, tills dess fungerar en gummisnodd eller belly belt
Att variera sig med accessoarer såsom väskor, smycken och sjalar är mitt bästa tips att ge när man väntar barn för att kunna variera sina outfits lite mera.

Det som underlättar lite vid den här årstiden är att man inte måste pälsa på sig så mycket för att frysa och det är ganska lätt att kunna variera sig med söta klänningar och toppar utan att behöva så mycket mer över.
Jag hoppas på att kunna använda mina vanliga jackor ett bra tag, och bara använda någon kofta under när det blir kallare (eftersom jackorna inte kommer gå att knäppas tillslut)
Kanske satsar på en "mamma-jacka" som den fina från p.op som är en parkas.

Jag använde ganska mycket heels när jag väntade Elwira, men favoriten var absolut kilklackar som både är bekväma och snygga. Kan man använda det utan att få ont så är det bara att köra på det men som vanligt varierar jag mig alltid med plattare skor.

För mig är det en större utmaning att klä mig någorlunda snyggt med Elwira, barnvagn och magen! När jag väntade Elwira så hade jag ju fortfarande bara mig själv att tänka på i stort sett, så det fanns mer tid till mig själv än vad det finns nu. Men försöker alltid få egen tid för få kraft och inspiration, så jag inte blir helt grå och trist ;-)

Personligen tycker jag inte det är nödvändigt att köpa mammakläder, det räcker med att gå upp någon storlek i vanliga plagg. Jag tycker det är roligare att satsa på det som fungerar även när magen är borta!

Min slutsats är att jag satsar mer på underdelar som är mamma plagg än med "mamma" överdelar. Samt använder mig av accessoarer.


Min mamma mode lista till våren/sommaren
* Sjalar
* Smycken
* Väst
* Kjolar med mudd
* Tunikor
* Klänningar korta samt maxi modeller
* Väskor
* Solbrillor
* Jeansjacka
* Skinnjacka
* Strumpbyxor/leggings
* Omlottkofta
* Kilklackar
* Sandaler



Från vänster uppefrån;
Blommig klänning & vit klänning från Halens
Silverhjärta- tales from the earth- Kyss Johanna
Tunika med brodyr- ellos

Från vänster uppefrån;
Flerfärgad maxiklänning forever 21
Svart maxiklänning: asos
Zebra insprirerad klänning- H&M
Blå tunika/klänning med brodyr forever 21

Från v uppefrån
Tunika med kimonoärmar- 2727 Branten
Väska- topshop
Smala armband- Kamilla Antonio kyssjohanna
Mamma jeans med mudd för magen- Polarn o pyret
Kilklackar- La Redoute




Från v uppefrån;
Svart väst- Modekungen
Vit tunika med fransar- Topshop
Jeansväst- Urban Outfitters
Mamma kjol- asos maternity
Skor med nitar- scorett
Nagelack- china glace- eleven


Från v. uppefrån;
Kofta- H&M
Mamma parkas- polarn o pyret
Sjal- My pashmina
Mamma shorts maternity- asos
Sandaler- Topshop
Converse- La redoute


Med Elwira i rummet intill

Godmorgon! eller god eftermiddag kanske man säger nu :-) Jag har fått en skön sovmorgon i morse och ätit en riktig brak- söndags frukost och suttit och mumsat länge länge, jag älskar verklgen rejäla frukostar!
Solen skiner så härligt och det verkar vara varmare ute idag än igår, härligt! Jag ser att en av våra grannar har satt sig här ute för att sola, ser riktigt skönt ut måste jag säga.

Att ha Elwira i sitt rum i natt gick hur bra som helst, hon sov hela natten som vanligt utan konstigheter. Jag vaknade av hennes "föredrag" som hon brukar hålla på morgonen då hon "pratar" en massa och grejjar runt och bökar i sängen och tillsist hörde jag dunset när hennes giraff blev utslängd ur sängen- precis som varje morgon, haha! 

Det hade nog varit svårare att få henne sova själv när hon blivit ännu lite äldre och med er egen vilja kanske? och så ville vi att hon skulle sova i eget rum innan hon fyller ett år + innan lillbebis kommer men det sistnämnda är ju ett tag kvar, men som man säger; tiden går fort =)

Ha en härlig och förhoppningsvis solig Söndag!

Innan läggdags inne på rummet

Knäppte några bilder när jag höll på och fixade i hennes rum nu ikväll. Hon skulle spexa och göra sig till när jag tog fram kameran, hon är så rolig! "titta, titta" sa hon hela tiden dessutom men sedan kröp hon iväg på äventyr mot vardagsrummet till pappa ;-) Hon känns verkligen större för var dag som går nu, det går så fort!

Älskar den här bilden då hon visar alla tänder dessutom, hahaha!

Sova själv nu

Tidigare idag så lyfte vi över Elwiras säng in till hennes rum. Vi har tänkt att göra det ett bra tag nu, men idag så kom jag på det och då gjorde vi det direkt.
Höll på att fixa och dona i Elwiras rum och hängde upp två jättefina tavlor, vek kläder mm så jag glömde helt bort tiden och m höll på med annat så han tänkte inte heller på vad klockan var nu ikväll. Så Elwira kom i säng lite över en timme än vad hon brukar göra ikväll. Det brukar märkas på henne när hon är trött och blir det nästan exakt samma tidpunkt varje kväll, förutom ikväll då.
Hon tyckte nog det bara var roligt när jag och M höll på och fixade med olika saker och hon kröp emellan rummen här hemma :-)
Det blev helt okej med sängen i Elwiras rum men oj så tomt det kändes på platsen där den stått i sovrummet!  Kommer kännas konstigt i morgon och inte se henne direkt där stå och hoppa och se glad ut som hon brukar.
Var inga problem för henne att sova i sitt rum ikväll utan hon somnade direkt, precis som hon gjorde när hon sov sin nap där för första gången tidigare idag. Så det går säkert jättebra och vårt sovrum ligger väggen precis intill + att hon är ju inte som sagt liten längre, eller jo liten men inte såå liten ;-) det känns bara bra att hon får sova själv nu

Elwira inviger sin nya lilla myshörna som blivit förflyttad en bit, hon kryper alltid fort,fort dit och "slänger" sig ner, såå söt!

Monki for me

Syster R var och köpte den här randiga tunikan som jag bloggade om för ett tag sedan. Vi har tyvärr inte den butiken här, en av butikerna som borde finnas här tycker jag.
Den är i skönt bomullsmaterial och jag gillar detaljerna med de uppknäppa ärmarna. Ser kanske inte så måcket ut för värden, men den är snygg till strumpbyxor/leggings, ballerinas/converse och en skinn eller jeansjacka till vardags.
T-shirten från H&M organic cotton fick jag av syrran, snällt! den är i min vanliga storlek, så det gäller att använda den nu innan magen börjar titta fram i den :-)

Bara försöka njuta

Pappa kom hit med tåget igår igen för han ville sätta upp en konsol bakom spegeln i hallen vi satt upp sist han var här som inte hann göras sist han var här, gulligt! Det är bra för då kommer spegeln sitta bättre och bli barnsäker för Elwira.

Nyss har vi varit iväg en sväng till affären och handlat lite ingredienser till ugnspannkaka med fläsk som pappa håller  på med just nu och han gör värdens godaste sådan vill jag lova!
Själv ligger jag nästan ner i soffan för jag har känt mig helt yr nu ett tag så jag blev tvungen att  sätta mig ner helt nu. Är så störande att det inte blivit så mycket bättre nu när jag varit sjukskriven ett tag och jag blir stressad av att jag inte mår helt bra än och faktiskt börjar jobba igen på Måndag. Men det finns inte så mycket att göra, det är som det är, men jag vill ju inte mås såhär på jobbet.
Ska försöka sluta tänka på det och njuta av HELGEN och gott sällskap.

Ha en fortsatt trevlig helg!


Gunga & sol

Det är inte så jättevarmt här i dag, kalla vindar men strålande sol och så skönt att passa på att vara ute.
 Vi var i parken förut och gungade Elwira och hon såg mest bara nöjd ut som vanligt. Batteriet i kameran laddades dock ur efter ett par bilder, men hann som tur var med ett par bilder.

Nu ska jag busa med min älskade Elwira innan det blir sovdags för henne. Hon är så härlig! och säger "mamma och pappa" var om vartannat då och då och "titta" åt det mesta, DET är så sött och jag smälter varje gång.
Ett par stapplande steg på egen hand klarar hon av nu, det är så roligt med framsteg!

Windstopperjacka p.o.p, väst geggamojja, jeans och strumpbyxor under p.op, mössa maxi kid,skor Kavat

Chillar i gungan!

Fin & cool till våren

Skinnjacka är lika snyggt till kille eller tjej, stor som liten och jag tycker det är så snyggt att addera skinnjacka till lite finare kläder såsom denna blommiga klänning eller randiga skorta.
De vita skorna passar också tjej som kille. Har utgått från att skorna och jackan ska passa både tjej och kille och sedan kompletterat med söta tjej och kill plagg + att båda matchar varandra= två små oemotståndligt söta små liv :-)


Baby skinnjacka från Cheap Monday-ModelMini
Vita skinn skor från Kavat- Barnsko specialisten
Ljusblå cardigan- Ralph Lauren baby
Blommig klänning- Lindex
Strumpbyxor- Mini style
Randig skjorta- Ralph Lauren baby
Jeans- Polar o pyret

Sista familje gruppsträffen

Idag var det sista gången för familjeträffen på BVC och idag var det jag, M och Elwira så klart då samt en annan mamma med hennes barn, ja det var vi och BVC tanten samt psykologen som pratade om gränssättning.
De senaste träffarna har det bara blivit glesare och glesare med folk, lite trist faktiskt men jag vet att många har börjat jobba så det är väl tidsbrist tyvärr.
Förra gången mådde jag så illa så M fick gå på träffen själv med Elwira, och då skulle de träffas på biblioteket bara det att det var bara M, Elwira och bibliotekarien samt BVC tanten där :-)

Det var iallafall ganska intressant idag att prata med psykologen och diskutera om gränssättning och lyssna på vad psykologen hade för åsikter och jämföra med sina egna och hur andra gör, olika exempel mm. Trevlig var hon dessutom, så vi hade intressanta diskussioner och en trevlig fikastund även om vi inte var så många :-)

Jag mår lite små illa idag och känner mig lite yr men vilken tur att jag har M som är hemma nu när jag är det.
Ska ta och äta lite sen lunch nu och det kanske kommer kännas bättre av en promenad ute i solen efteråt.

Ha en fortsatt bra dag!

Madrid lack

Lackade naglarna med mitt nya lack häromdagen och så här ser naglarna ut nu. Snyggt med korta (inte nerbitna) naglar med färg på, det piggar upp även den tröttaste mamman ;-)
Lacket är från mavala och färgen heter nr 2 Madrid

Uppe med tuppen

Det här är inte likt mig, att vara vaken såhär tidigt. Har inte frivilligt varit uppe såhär tidigt sedan, ja sedan jag ammade Elwira när hon var mini men då somnade vi alltid om igen.
Vaknade av att jag knappt kunde andas och hade inte mitt trogna nässpray vid sängen som jag brukar, är nämligen helt beroende av att ta det på kvällarna nu men gjorde inte det igårkväll.
Jag måste nog helt seriöst gå på någon slags avvänjning av nässpray. Har redan försökt på egen hand med saltvatten nässpray men det fungerade inte alls, och tar jag det inte så kan jag knappt somna, det är som ett knark-inte bra.

I vanliga fall skulle jag ha gått och lagt mig igen efter att h tagit min "dos" men inte idag, nej då sitter jag här och bloggar medan Elwira och M ligger och sussar sött inne i sovrummet.  Kommer väl slockna mitt på ljusa dagen någon timme, precis som igår.

Vi ska till BVC idag och lyssna på en psykolog som kommer dit som ska prata om gränssättning, det ser jag fram emot för det kan vara intressant att lyssna på och kanske bära med sig någonting ifrån.

Jahopp, vad ska man göra nu då? känns ganska lockande att krypa tillbaka till sängen igen, det här var bara något tillfälligt ryck känner jag

Verkar bli en fin Fredag idag då solen skiner här redan, härligt!
Ha en härlig Fredag med era nära & kära! Glöm inte bort att unna er något Fredgags-lyx, kanske lite extra god mat tillsammans med någon/några du gillar eller göra ett litet mini-spa där hemma eller bara köpa någon bra tidning? :-)


Svarta kavat

Idag hämtade vi ut dessa små söta kavat skor som kom efter bara en dag efter vi beställt dom ,supersnabb leverans!
Just den här modellen som är normal/bred blev precis så bra som jag hoppats på till Elwiras små och lite knubbiga fötter. Det kommer absolut bli fler köp från det här märket. Sjäva skorna känns mycket stadiga och och bra.

Det jag tyckte var bra med sidan vi beställde ifrån var att de skriver ut hur många millimeter skorna är och hur passformen är, så det var bara att mäta Elwiras fötter innan vi la en order.
Barnsko specialisten rekommenderar "att det bör finnas ca 1,5 cm tillgodo när skon tas i bruk" och det gör det nästan på den här storleken vi beställde, så vi får väl se hur länge hon kan ha dom då?
Tycker det är viktigt med bra skor på fötterna och jag är helnöjd med dessa, kanske skulle ta och beställa ett par vita också...

Beställda från Barnsko specialisten Kavat, modell "Max"

Trött av promenad

Var ute på promenad M m tidigare idag och han skulle även göra lite ärenden här och där så jag följde med men jösses vad trött jag blev när vi var ute, det bara smällde till. Var ett tag sedan jag kände av den "graviditets tröttheten" nu.
Så jag orkade inte vara ute längreför det kändes som jag hade sömnpiller i kroppen så jag tog Elwira och gick hem och vi båda somnade och sov nästan två timmar.
Vaknade av Elwira och då sken solen här för fullt, det har nämligen varit mulet hea dagen så på med solbrillorna och så gick vi ut en sväng igen och hämtade även Elwiras kavat skor som hade kommit som fick invigas direkt.

Nu har vi ätit och Elwira har hostat en hel del nu ikväll och när vi nattade henne så somnade hon direkt som vanligt men när vi hade börjat äta så vaknade hon upp och var ganska ledsen, så hon fick lite välling och så fick hon ligga i mitten och vi på vardera sida om henne och mysa tillsammans och då somnade hon om igen.
Var längesedan nu som vi låg och myste så eftersom hon får gröt istället för välling nuförtiden.
Hoppas bara inte hostan blir värre och att  det bara var något tillfälligt.






Final!

Jag är visst  lite sen med att lägga märke till att jag gått vidare i final på mammablogggalan i kategorin "Bästa Glamour Mammabloggaren"
Läste nyss i ett mail som skickats ut att rösterna nollställdes nu i Tisdags och att man nu kan rösta på finalisterna
Sååå  om du gillar min blogg så röstar du snabbt och enkelt här   (scrolla ner till nästs sista kategorin)

Tack till er som röstat så jag kom till final och jag tackar på förhand till de som kanske lägger sin lilla röst på just mig nu i finalen!

Mama med Bagge

Snart ska jag sätt mig med nya mama, den här tidningen är den jag blir mest glad för när den dimper ner i brevlådan tycker den har det mesta.
Laila Bagge verkar vara en härlig kvinna som jag verkligen gillar, jag tycker hon borde vunnit Let´s dance och hon fick min röst i finalen. Men det är klart att Magnus Samuelsson var en värdig vinnare.


Matthew Williamson för H&M

Har hittat en klänning som jag verkligen skulle vilja ha ur Matthew Williamson's kollektion för H&M men när man klickar på klänningen på H&M:s hemsida så står det "den här varan finns inte i ditt land" var även flera plagg som det stod så om, men det stod inte så om alla plagg.
Så har de väl inte gjort på de tidigare kollektionerna? att  de visar de plagg som inte kommer säljas här i Sverige?
Så störande är det iallafall. Min gravidmage hade varit så fin i den klänningen (det är ingen av dessa nedan)
Älskar förövrigt alla härliga färger och de superkvinnliga plaggen!

Update: Nej, jag vet att de inte kommit ut ännu men det verkar som de visar plagg som inte ens kommer komma hit till Sverige. För om man klickar på vissa andra plagg så står det vilka butiker i Sverige som plagget kommer finnas i.



Hallen

Såhär gjorde vi om hallen igår och jag är riktigt nöjd. Var inte helt lätt att hitta en bra bänk som skulle passa in som man både kan sitta på samt förvara skor synligt. Bra att kunna ha framme de flesta skor som man använder just för säsongen.
Ska försöka ordna en hellång dyna som jag ska klä i något tjockare tyg, men så länge får lite kuddar agera som dynor lite provisoriskt.
Hatthyllorna är jag också nöjd med, fick köpta två för de är inte så långa. Högst upp ska jag leta efter snygga förvaringskorgar.
Våran stora spegel som är (78x196 cm) är toppen just för att den är stor som jag vill att den ska vara samt att den skapar en illusion av att våran smala hall känns lite bredare. För mig som mätt så att det ska passa och valt ut sakerna så blev det precis så som jag sett det framför mig och M blev också nöjd över resultatet som som sagt nästan är helt klart ;-)

Skinnjackan från BZR

Efter förfrågan så tog jag kort på min skinnjacka från Bruunz Bazaar igår när jag har den knäppt på de olika sätten. Kanske lite svårt att se någon skillnad på vissa bilder men man gkan dra upp dragkedjan i tre olika lägen.
På sista bilden har jag tagit bort helt själva "mittendelen" på jackan, och den ska även gå att knäppa utan den om man inte har en gravidmage dvs ;-)

Förmiddag

Har precis ätit en sen frukost här hemma och blev alldeles för mätt *puh* är inte lika hungrig nu på morgnarna som jag brukar vara så jag får vänta någon timme med att äta, är lilla bebismagen som säger ifrån nu.
Små mulet är det här idag och ser lite kyligare ut men det ska bli skönt att komma ut på en promenad på förmiddagen idag, känns bra att göra det nu när jag faktiskt mår hyfsat, det håller kanske på att vända nu? *hoppas hoppas*

Ha en skön Torsdag!

Fixarna

Jag, M och Elwira har för en stund sedan följt med pappa till tåget och jag gjorde iordning en liten "matsäck" till han som han förmodligen sitter och smaskar på nu =) Tack igen pappa för hjälpen.
Efter vi kramats hej då så gick vi vidare och handlade lite snabbt och sedan hem för att äta fläskfilegryta med pressad potatis som jag gjorde ikväll, riktigt  gott om jag får säga det själv.

Vi har fått saker gjorda här hemma idag, även om den mesta tiden gick åt att hämta borr mm ute hos M:s föräldrar, samt besök till IKEA samt köpa olika beslag. Men skohyllorna är ihopsatta samt spegeln + hatthyllor är på plats (äntligen) 
I köket fick vi upp en hylla och "Keep calm and carry on" tavlan. Elwira har fått gardiner uppsatta och i matsalsrummet kom en lång gardinstång på plats.  Så sådant roligt jobb har vi gjort här hemma idag, och jag får väl fota resultatet på vissa saker snart  =)

Känner mig ganska trött nu men ska bara sitta ner en stund för sedan måste jag dammsuga efter borrningen men jag får göra det lite diskret och köra på låg effekt eftersom Elwira sover. Och så måste vi plocka med lite annat är hemma nu ikväll. M står och diskar just nu så jag ska väl gå och vara lite aktiv jag med ;-)


Onsdag


Randig tröja- Twist & Tango
Jeans- Bik Bok
Skinnjacka- BZR
Skor- Converse

Freshy & Madrid

Var iväg förut och köpte tonfisk till pastasalladen som jag snart ska göra iordning och fick även med mig två nya små lack från Kick´s på vägen hem. Jag älskar korta färgstarka naglar i alla möjliga nyanser. Har kört med beige och ljusrosa varianter nu ett tag men nu saknar jag färg. Så ikväll blir det den röda nyansen från Mavala som heter Madrid, (den är rödare i verkligheten än på bilden)
Rosa i alla kulörer är favoriten nr 1 så ett riktigt snyggt rosa lack köpte jag också. Dock är Mavalas lack inte några favoriter hos mig egentligen, bästa lacken är O.PI och Essie enligt mig.
Ikväll ska det lackas =)

Mmm Marabou

Pappa påsk haren kom hit med ett litet lass med godis till mig från deras påskägg därhemma, snacka om att jag blev glad =) Har inte ätit så jättemycket godis över påsken, bara lite smågodis från påskägg och en tårtbit men det är allt.
Så nu har vi lite mer att smaksa på här hemma. Mmm Marabou ;-)


Vitt & guld och hemma fixar dag

Igår kväll gick jag och mötte upp pappa vid tåget, var skönt att komma ut i luften ett tag efter att ha varit inne en hel dag.
Har sovit som en stock i natt och Elwira vaknade klockan åtta i morse, perfekt tid att kliva upp tycker jag.
Vi har ätit ordentlig frukost här på morgonen och vi har en hel del att styra med här hemma idag, saker som ska sättas upp och vi måste åka till IKEA och försöka fixa fram en slagborr ja en massa sådana saker. En hemma- fixar-dag gäller idag.

Det är så skönt att jag mår bra idag, för om det hade varit igår pappa skulle varit här så hade det varit mindre kul när jag låg utslagen.
 
Något som jag gillar nu är mina nya skor som jag köpte häromdagen, jag gick runt och provade dom ordentligt här hemma igår kväll. Jag hade liknande när jag träffade M som var vit/röda och så har jag haft ett par vita/rosa.
Jag älskar den här kombinationen med guld och vitt. Till våren köper jag i stort sett alltid ett par nya sneakers och i år blir dessa mina nya och sköna favoriter, perfekta att skutta runt i här på stan på snabba ärenden mm. Har sett att det finns hos Brandos på nätet, tänkte beställa där först men så hittade jag dom i en butik här i stan.
Den här modellen sitter alltid så bra på mina ganska smala och små fötter,de är som gjorda för mig =)

Är på toppen humör idag och jag känner på mig att  det blir en bra dag idag! Kramar

Mina nya adidas sneakers, me like!

Kavat

Ett par nya ordentliga första gåskor behöver vi till Elwira just nu och de vi bestämt oss för är någon av dessa från Kavat och modellen heter MAX. Skor från superfit ska vi nog prova nästa gång. Jag ÄLSKAR skor och det är ännu roligare att köpa skor till Elwira, men ska dock inte köpa för många med tanke på att hon kommer växa ur dom rätt snabbt.
Hade  nog helst velat köpa de vita men med tanke på hur smutsiga de skulle bli snabbt så skippar vi de vita och kör på de svarta istället som också är fina samt mer praktiska.
Ett par små nike skor ska också beställas som vi kan variera med, tills de har blivit ur vuxna för det blir nog skor som sagt väldigt fort, men ack så söta när de används =)


Från: barnskospecialisten

Pizza behövdes

den här dagen har verkligen försvunnit och varit helt meningslös Har bara mått skit rent ut sagt och mestadels legat i soffan eller sovit. Har inte kunnat titta på  tv eller in i datorskärmen för det har bara försämrat både huvudvärken och illamåendet
Men nu äntligen har illamåendet släppt och jag har fått i mig en pizza som M var också köpte, det var det enda jag faktiskt var sugen på.

Nej sådana här dagar är helt meningslösa, att bara ligga och känna sig som ett kolli, inte kunna göra ett dugg. Det är tur att jag har M som tar hand om Elwira, för idag orkade jag knappt med mig själv.

men nu som sagt mår jag bättre, tjohoo! och har fått krafterna tillbaka, DET betyder mycket just nu.

Pappa kommer hit nu ikväll och ska sova över och stannar över dagen i morgon, han ska få hjälpa till att sätta upp grejerna i hallen och andra saker här hemma hade jag tänkt =)
Ska gå och möta han vid tåget senare, så jag även får lite luft på mig idag, det är inte kul att ligga inne en hel dag.

Elwira har fått sin gröt och sitt kvällsbad här hemma och sussar nu sött för natten, vi är helt tokiga i den där tjejen pappa och jag, man kan liksom aldrig få nog!

Hoppas ni mår bra och önskar en fortsatt trevlig kväll!


"Fisksprattel!"

Sitter med laptopen i knät här i soffan som jag inte har förflyttat mig ur på hela morgonen. Mår allmänt kasst idag och huvudvärken är så tröttsam. Min ork är som bortblåst och jag sitter och sörplar på en kaffe med mestadels mjölk i för att kanske piggna till en skvätt? dricker aldrig kaffe i vanliga fall.

Något som är kul är att jag känt bebis röra på sig nu, har känt liknande tidigare men det är ju så svårt att veta om det bara är några bubblor i magen eller om det verkigen är bebis =) men nyss kände jag små "fisk sprattel" rörelser som jag känner igen från när Elwira låg i magen. Att en sån liten sak gör så att man kan må så dåligt, det är ofattbart! Lill bebisen då, bara du mår bra så är det värt att må dåligt, men jag hoppas det vänder snart.

Planen i dag var att vi skulle åka till IKEA och inhandla möblerna till hallen mm, men M får åka själv för jag har tyvärr ingen ork idag.

Ska försöka vila nu ett tag med lila älskade magen

Sugen på sill

Var så sugen på sill till middag idag och det fick det bli. Sill från östersjön bör man bara äta en gång i månaden enligt livsmedelsverkets rekommendationer för gravida, så jag njöt extra mycket av min favorit sill ikväll =)

Potatis, en klick smör, matjessill, gräddfil, gräslök och knäckemacka med smör+ost

Planer till hallen

Nu har jag äntligen bestämt hur det ska se ut i hallen här, det har tagit sin tid att bestämma sig för hur man vill ha det, men nu så.
Vi har vid flertalet gånger varit runt och kollat på olika möbler till hallen men att hitta det man söker har inte alls varit så lätt! Hittade tillslut en hatthylla, skohylla + spegel på IKEA som vi gillade.
Min tanke är att ha två skohyllor brevid varandra och sedan sätta en madrass som täcks av något grovt tyg, det tror jag kan bli toppen. Perfekt att ha skohylla och bänk i ett dessutom, det var också svårt att hitta.
Två hatthyllor brevid varandra blir det också, för dessa är bara 49 cm breda.
En stor spegel brevid det och så måste jag hitta snygga förvaringskorgar att ha på själva hyllorna, den rosa på bild är från rice men är dock för djup för att passa.

Så i morgon åker vi till ikea och fixar möblerna och sedan återstår en madrass,tyg och förvaringskorgar. Skönt att nu veta hur man vill ha det och äntligen få ordning i hallen.

Hatthylla- Skär IKEA
Bänk med skoförvaring-Skär IKEA
Spegel- Hovet Ikea
Förvaringskorg- Rice

Annandag påsk

Då är den här påsken snart över, fort har det gått som allt annat gör. Den här påsken har vädret inte kunnat varit bättre, det har varit så fint väder som alla behöver för att fylla på energi.
Vi har börjat städa lite smått här hemma idag och tvättmaskinen går varm just nu. Hade tänkt att städa garderoberna idag också, men vad segt det är att sätta igång med det... men idag ska det bli en riktig vårstädar dag här hemma, det är ju så skönt när allt är klart sedan.

Det är inte lika fint  väder här idag så det passar ganska bra att vara hemma nästan hela dagen och få en massa gjort idag istället.
M håller på med lunchen just nu men sedan blir det ut på en promenad och sedan fortsätta med våran städ- dag =)

Ha en bra dag!

Mätt & trött av sol

Har varit en underbar dag här med stålande sol och vi har varit utomhus i stort sett hela dagen sedan strax innan lunch och kom hem till läggdags för Elwiras skull.
Ätit både lunch och middag ute och Elwira har trivts så bra utomhus, mycket spännande saker och människor att titta på och "prata" med ;-) Hon invvigde sina rosa converse idag som jag nästan hade glömt bort att hon hade, så söta.
På eftermiddagen somnade Elwira utomhus i vagnen och sov nästan 1½ timme utomhus i  skuggan så då passade jag på att få lite sol på mig, så skönt det var- det behövde jag verkligen.
Både jag och M är så trötta just nu, för man blir ju det av all luft och sol :-)

Ska hoppa i duschen nu och sedan göra iordning en kopp te+ smörgåsar och bara slappa i soffan resten av kvällen nu


En trött orten tjej som somnade i vagen strax efteråt jag knäppt bilderna

Solhatt Snoffs, body lindex, windstopperjacka och strumpbyxor polarn o pyret, skor converse

Påskdagen

En ny och härligt solig dag även idag, så underbart! Man blir ju bortskämd med solen så jag måste verkligen passa på att sätta mig ute en stund sedan och kanske få lite färg på min bleka kropp dessutom.

Påskdagen idag och det blir ännu en lat påskdag och vi tar dagen som den kommer, så skönt!
En dusch för min del blir det nu sedan får vi se vad vi hittar på.

Påsken är härlig!


Påskgåva till lillan

Elwira fick en fin kanin från Maileg från nya vår/sommar kollektionen- 09 av mig i påskpresent. Jag tycker dom är så söta och skulle vilja ha en hel "familj" av dom =)
 Hon gillar den nu och blir förmodligen rolig att leka med när hon blir äldre också, då det även finns kläder man kan skaffa till och byta.


En härlig påsk

Vi kom hem här för ett tag sedan och har tillbringat dagen ute på farmor & farfars gård ute i solen och ätit mat och varit ute strosat i solen. Elwira har klappat både hundar, kaniner och lite på en häst, fast hästen var lite läskig tyckte hon :-)
så stor mot lilla henne. Glömde tyvärr kameran, så inga bilder från dagen som varit.
Så vi har haft en riktigt skön dag idag och vädret kunde inte ha blivit bättre en dag som denna. Mätt och belåten är jag minst sagt efter all mat och påskgodis.

Sitter och kollar på Robinson nu och det är skönt att sitta ner efter att mestadels gått en massa hela dagen lång.

Hoppas ni också haft en solig och skön påskafton idag!

Påskafton & Mum´s birthday

Påskafton idag och min mamma fyller år idag! Har nyss ringt och grattat henne. Lite tråkigt att vi inte kan vara där över påsk.
Idag åker vi ut till farmor och farfar och det blir trevligt att vara där en sväng, och vilket påskväder vi har fått! det är helt galet skönt med solen, det gäller att passa på att njuta nu.

Hoppas ni får en härlig påskafton! Många kramar!

Bild från i vintras på mamma & Elwira då familjen var här och hälsade på

Magen v. 15+5

Nu har jag nyss fotat min älskade mage och på kvällen ser ju alltid magen som störst ut, så är det för alla som är gravida, för på kvällen har man hunnit "samla" på sig massa mat i magen. Och just nu är jag proppmätt efter all  kinamat och friterad banan+ glass ;-)

Men vilken skillnad det är är nu, hur SNABBT magen kom den här gången! När jag väntade Elwira så berättade jag inte på jobbet att jag var gravid förens jag var i 5:e (!) månaden och det var bara någon då som hade någon misstanke, resten hade aldrig kunnat gissa, det var vad dom sa.
Men nu har Elwira redan bott där ock kroppen har ju redan varit med om en graviditet så det är ganska förståligt att magen kommer snabbare efter första graviditeten.

Jag undrar hur magen kommer se ut den här gången? än kan jag bara säga att den kommit så fort som sagt.
Att magen kom snabbare den här gången tror jag även beror på att bebisen är placerad i "framvägg" och Elwira låg i "lågt bakvägg".

Med Elwira så började magen växa rejält efter 7:e månaden ungefär och min mage var SÅ STOR, kände mig som en vandrande mage ungefär, men kände mig pigg i kroppen och hade inga problem med ryggont och liknande.
Kände knappt av graviditeten i slutet, bara att magen var ivägen ibland. Dagen innan Elwira kom, DÅ fick jag förvärkar för första gången.
 Jag minns att jag pratade med min ena syster då och hon frågade mig vad jag skulle göra i morgon, och jag svarade "föda barn" och sagt och gjort, Elwira kom på BF (beräknat födseldatum) :-)

Bebisen är placerad i framvägg

Magen 15+5

Gå och nå

Elwira nu ikväll innan läggdags, hon drog av sig jeansen och röjde runt i köket ett tag. Ser så kul ut när hon försöker nå vissa föremål som är högt upp, när hon sträcker på sig och ställer sig på tå.
Ett par steg kan hon gå själv nu men bara några få tills hon nästan kastar sig emot oss och håller i sig, sötisen!

När hon tittar in i mina ögon och ler så smälter jag direkt, jag älskar min lilla tjej så otroligt mycket, det finns ingen charmigare än hon!


Jag ska nå jag ska! Jeansen tog hon av sig själv ikväll, kanske kände visste hon att det snart var dags för pyjamas? ;-) såå den som inga byxor har den får gå med... rumpan blöjan bar!


Kinamat ikväll

Idag fyller min mammas moster 80 år (!) och ikväll var alla bjudna till en kinarestaurang men vi kommer inte iväg över påsk till Nkpg så vi kunde inte närvara.
Men kinamat köpte vi hem och har ätit det nu ikväll, jag kan äta nästan hur många omgångar som helst, det är ju  så gott!


Inramad

Nu är den äntligen inramad, trycket från petrified in pink, har missat köpt en ram de senaste gångerna vi besökt IKEA men idag hade jag det uppskrivet. En "ribba" ram i 50x70 blev perfekt men ser dock mycket snyggare ut i verkligheten.
Jag skulle helst vilja ha en rosa, men den passar dock inte lika bra till tapeten i köket så det får bli en rosa en annan gång :-)

Nu ska den bara hängas upp också, i köket kommer den få hänga, blir nog fin fint. Nej nu ska jag sluta fixa och dona här och bara njuta av påsken :-)

Ikea & strålande sol

*Puh* då är vi hemma efter en dag på IKEA som är ett bland få  ställen som har öppet idag. Det var lungt där idag,  eller jag tycker alltid det är ganska lungt där faktiskt, men jag vet att det inte är så alla gånger men på något sett har vi alltid lyckats vara där när det varit lungt, det gäller väl att tima in rätt datum och tider kan jag tro, på en löningshelg jag jag tänka mig att det inte är alltför roligt att behöva trängas och köa.

Jag strosade runt med min lista i högsta hugg och M tycker det är sådär lagom kul på IKEA så han satte sig eller stod och väntade med Elwira på nästan varje avdelning :-) jag köpte bla lite nytt porslin, en liten tavelhylla, hylla till badrummet, ramar, gardinstänger och annat smått och gott som vi behövde.
Elwira var lungn i sin bilbarnstol och M var också snäll som faktiskt följde med trots att IKEA inte är hans favoritställe.
Sa till M på IKEA: "-Det här var väl inte så tröttsamt? Du behöver ju inte springa runt" M- "Nej, men jag blir trött av att  se andra folk springa runt" Hahaa!,det är så typisk han med sina kommentarer, och man kan inte nanat än skratta åt han ibland :-)
Så det var skönt att få hem lite saker som jag saknat.

Blev inga köttbullar på IKEA utan vi åkte och åt lasagne och sallad istället- mycket godare.Provade nya Ben & Jerry´s glass från GB som var god men jag föredrar hellre deras glass i bytta. Är så mätt nu så det ser nästan ut som jag är i 9:e månaden *hoho*

Jag hade tänkt att åka till Nkpg idag men jag tror inte jag orkar det, M kommer förmodligen behöva jobba nu i helgen och jag har inte ork att åka själv med Elwira, för när jag mår dåligt och knappt orkar med mig själv men måste ta hand om Elwira så blir det jobbigt och jag vill inte riskera att  sätta oss i den situationen. Även om mormor, morfar är där så är Elwira mitt ansvar och jag vill inte känna mig otillräcklig. Så påsken kommer nog firas här med M:s familj, men det blir så klart trevligt det.

Elwira somnade så fort vi kom hem så nu ska vi plocka upp kassarna och sedan när hon vaknar ska vi ut igen, det är ju så härligt väder ute helt otroligt!

Ha en fortsatt trevlig långfredag!

Långfredagens

Den här jeansskjortan använde jag flitigt för ett tag sedan men så dök den upp i garderoben igen idag. Det är en äldre sak som egentligen tillhör syster T, love it!


Jeansskjorta- vintage
Tunika- H&M
Strumpbyxor- H&M
Skor- rosa converse

Långfredagen

Har sovit så lustigt i natt och drömt en massa konstiga drömmar drömde liknande dröm när jag väntade Elwira att jag var på fest och både rökte och drack! vaknade helt svettig för usch om det skulle vara sant!
Förmodligen drömmer jag om det för att det värsta jag vet är morsor som röker eller dricker (eller gör båda) under graviditeten, och jag tycker det är hemskt egotrippat att göra så mot ett litet foster som inte direkt kan välja bort det.
Och hur klarar samvetet av om barnet skulle få några men för livet pga att mamman varit egotrippad? jag tycker det är hemskt och oansvarigt och nu är ju alla medvetna om riskerna som de inte visste förr. Nog om det nu.

Jag mår rätt okej just nu och strax ska vi åka allihopa till IKEA en sväng och köpa lite nödvändigheter mm.
Har skrivit upp en lista som jag strikt ska gå efter, INGET annat ;-)

Här skiner solen för fullt och hoppas ni också får en solig och skön långfredag!

Svan dyna

Vi har en svan matstol till Elwira och igår fick jag en ny svart dyna hemskickad från dom, blev jätteglad när jag fick ett mail och fick välja en färg och det var en svart jag önskade mig och dagen efter så fick jag en avi på posten, supersnabb leverans.

Det var extra roligt för jag har funderat på att klicka hem en ny dyna som vi kan variera med så den kom verkligen lämpligt. Blev superglad och jag och Elwira tackar Svan of Sweden så mycket =)

Elwira inviger den nya dynan, och ser ni hennes nya tänder också? två stycken nya i underkäken!

Älskade Elwira i sin fina stol! Idag har hon klänning kik kid, strumpisar polarn o pyret samt toffor från bobux

Flytt till hus?

I förrgår tog M upp det här med husflytt igen sist vi pratade om det var när Elwira låg i magen. Om M hade fått bestämma helt så hade vi bott i ett hus i detta ögonblick.
Att bo i stan är ingenting varken jag eller M tänkt göra hela livet, det har vi varit överens om från början.
Och jag sa från början att jag iallafall skulle kunna tänka mig att bo kvar här tills Elwira kanske börjar bli omkring två år.
Att bo kvar i lägenheten i flera år när 2:an kommer är helt utseslutet. Inte det att vi inte skulle få plats, för det skulle vi göra men M tycker redan nu att vi bor trångt som han säger. Lägenheten är inte trång, visst det är en äldre lägenhet så det är inte samma planlösning på den här som det är i ny byggen, men som sagt absolut inte trång.
Hade vi inte haft barn så skulle vi nog bo kvar här ett bra tag kan jag tänka mig. Men det går ju inte direkt bara släppa ut barnen här ute på torget mitt i stan och leka, och alternativet är att gå till närmaste park att leka i, fungerar säkert bra upp till  en viss ålder men sedan då? Vart ska de kunna cykla själva? bygga kojor? leka i skogen? möjligheterna finns ju helt enkelt inte i stan.
Jag har träffat på ett flertal barn som kommer ut  på landet och knappt sett en häst eller klappat en kanin eller sprungit barfota på en gräsmatta och så vill jag inte att våra barn ska bli.
Jag tror de flesta föräldrar vill ge sina barn det som man själv tyckte bar bra under sin uppväxt eller kunna ge det man önskade men inte fick. Trivdes man med sin boendeform som  liten så vill man även kunna ge sina barn samma sak, är det inte så?
För jag vet de som är uppväxta i stan och har barn men aldrig skulle kunna tänka sig flytta ifrån stan och inget fel med det, alla får ju göra som dom vill och vad som passar var och en att ge barnet trygghet och kärlek är ju det viktigaste oavsett hur man bor egentligen.

Jag vill att barnen ska kunna gå ut och leka i naturen och inte växa upp som några riktiga stadsbor (låter fördomsfull jag vet).
Både jag och M är inte uppvuxna i lägenhet så det är en av anledningarna till att vi inte vill bo här hela livet.
Jag själv är uppvuxen i ett radhusområde och trivdes bra där då man kunde vara ute och leka, nära till skogen och kompisar mm och så hade jag cykelavstånd till stallet som jag red i då, perfekt tyckte jag då. Senare byggde mamma och pappa ut våran sommarstuga som vi hade till  en större villa och då flyttade vi dit, men det var när jag var äldre och det är där de fortfarande bor och har "bosatt" sig.

M är uppvuxen ute på landet på en stor hästgård ett par mil här i från V-ås och där har hans föräldrar bott nu i över 30 år och har ridläger och all sorts hästverksamhet fortfarande.
Där ute tycker jag det är ett dröm läge att växa upp bland hästar, hundar och andra djur, att kunna gå ut och leka på stora marker.
Jag älskar att vara där ute och det var även där jag och M träffades sommaren -05 när jag och en vän åkte dit för att jobba som ridledare en sommar och blev kvar där och fortsatte jobba där nästan ett helt år och bodde tillsammans med M i en flygel där ute, det var tider =)
Att bo på landet känns inte alls främmande för mig, mycket tror jag beror på att jag hållit på med hästar och stallen ligger oftast en bit från stan och man är ute mycket och jobbar hårt, så någon stads bo ser jag mig inte som- även fast jag trivs i stan nu.
Jag har också väldigt lätt för att anpassa mig till miljön jag befinner mig i men det är helt klart mer idylliskt på landet.

Att bestämma sig att flytta till hus är en sak, för ger jag bara M tummen upp nu så om jag känner honom rätt  så kommer vi bo någon annanstans inom snar framtid, och det skulle inte förvåna mig om det blev det här året.
 För bestämmer han sig för något så ska det gå fort, fort, fort.
Sen är ju också frågan vart man ska flytta? ska man bygga helt nytt? eller renovera om ett äldre hus? mm det är mycket.
Fördelen med att bygga nytt är ju  att man kan få det precis som man vill men det blir aldrig den där personliga känslan som det blir i äldre hus tycker jag, så drömmen skulle nog vara att renovera ett äldre hus helt klart.

Det här är något som kommit på tapeten nu, så vi får väl se hur det blir i framtiden med det här! men en flytt vet jag kommer ske, men bara inte när.

En sån här måste vi ju nästan skaffa om vi skulle flytta någonstans där man kan åka fyrhjuling ;-) för det var grymt kul att köra! (bild från förra året)


Skärtorsdagen

Dagen började inget vidare för mig då jag vaknade  med både huvudvärk och illamående men nu känner jag mig bättre,så skönt.
Tänkte bege mig ut och få lite frisk luft snart och vi kanske stöter på några påsk kärringar också? :-)
Jag gick alltid påsk kärring när jag var mindre och vi var alltid väl förbereda med påskkort som vi målade (hur många som hellst) och klädde ut oss och sminkade oss, ja vi gick verkligen in för det där!
Kommer ihåg att vi hade en del "favoriter" som vi gick till som vi visste gav mycket godis eller pengar, bäst var ju att få pengar. Sen så var det vissa man inte gick till som var otrevliga eller aldrig bjöd på något utan bara tog emot kortet och stängde dörren.
Ett år hade vi med en hund som tillhörde en barndomskompis till mig, det var en cavalier king charles spaniel en svart och vit sådan och var värdens snällaste hund. Henne, Lady som hon hette klädde vi ut och hon fick bära sjal. Tror vi aldrig fått så mycket godis och pengar som då, det var verkligen ett hundtrick som fungerade ;-)

GLAD PÅSK!


V. 15

Det är så otroligt mycket som händer i magen och jag brukar läsa vad som händer i magen både på nätet och i böcker. Det är spännande! Det är väldigt lätt att hålla reda på vilken vecka jag är i då det lite komiskt följer kalendern, för nu är det vecka 15 och jag är i vecka 15 =) lätt att komma ihåg!


Bebis

Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.

Mamma

Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter.
 En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så han på bästa sätt kan finnas som ett stöd.

Regndroppar och andra tankar

Det regnar för fullt här ute nu och jag har precis stigit upp efter en timmes sömn efter maten, ja jag blir som en pensionär som måste sova middag när jag är gravid så trött men nu känner jag mig mycket piggare igen.
Följde med M och Elwira ut på en promenad tidigare till butiken och var där en stund och sedan hem och laga middag. Är så skönt att vara ute i friska luften och jag verkligen njuter av promenader nu, förutomhus mår jag bättre av att vara.
Det är så behagligt att höra regndropparna falla och jag önskar jag satt ute på mormor och morfars ljusa utomhus veranda och läsa en bok och smaska på något gott samtidigt, det hade varit mysigt nu.

Jag tänkte på det efter att ha läst ett par kommentarer här om att skaffa ett till barn att det är individuellt hur man som föräldrar vill göra med det och jag har full förståense för alla, om man vill skaffa tätt, vänta eller kanske bara vill ha ett barn.
Det är så mycket som spelar in hur var och en vill göra, det är inte bara att "skaffa ett till barn".
Vår tanke och vilja var från början att skaffa ett till barn rätt tätt som jag sagt men det hade vi förmodligen inte gjort ifall vi inte haft det så lätt med Elwira från första start.
En del folk tycker inte om att man säger så, att man haft det lätt för det får man ju inte ha? en del konstiga reaktioner har jag fått på den fronten.
Bara för att vi haft  det enkelt nu så kommer vi väl förmodligen få allt vi inte fått med Elwira! nej *tvi tvi* vi får hålla tummarna  att vi får ett  lika snällt barn till som Elwira, om det nu ens är möjligt?

Känner kroppen sig redo för att bli gravid, har vi tid, ork, ekonomi - ja det är mycket som ska tänkas på inför planeringen av nr två, så var det iallafall för oss, att viljan fanns var en av sakerna det inte var något tvivel om.
Min kropp återhämtade sig snabbt  efter förlossningen, trots att jag inte tränat och jag kände mig absolut redo fysiskt för ett till. Att man ska lyssna på kroppen så säger alla men det är verkligen sant.
M har eget så han har möjlighet att vara väldigt flexibel och det är guld värt för våran del och det gör mycket både nu och iframtiden.
Jag jobbar 67% och har fasta tider på jobbet så jag känner att jag absolut kommer ha tid men man har väl aldrig såpass mycket tid som man vill med sina barn oavsett hur mycket eller lite man jobbar?
Att tiden sällan räcker till är ingen nyhet.  Att orken kommer vara mindre ibland det hör ju också till oavsett hur många barn man har tror jag, vi alla är trötta ibland. Det viktigaste är att hålla ihop och hjälpas åt som förälder och försöka få det så jämställt som möjligt att prata och lyssna på varandra är så betydelsefullt det tycker jag gör så att man undviker onödiga gräl, exempelvis om man pratar om "problemet" direkt istället för att samla på sig en massa som sedan exploderat vid ett annat tillfälle då bägaren rinner över, väldigt onödigt. Ett barn skaffar man ihop och då ska man även hjälpas åt på bästa sätt efter sina förutsättningar.


Det går aldrig  veta hur det blir med allt, så sa vi när jag plussade men det man kan göra är att tänka positivt och hjälpa och stötta varandra i alla lägen och det tycker jag vi är bra på. D små  sakerna är oftast viktigare än de stora.
Vi kan bara hoppas på att allt går bra nu med lillbebis i magen, jag undrar vad det är för filur? 
Det här är en spännande resa vi börjat!

Cosmo night by Mango

Den 7 Maj är det shoppingafton på MANGO mellan klockan 19.00-21.00 på Sergelgatan i Stockholm då man får möjlighet att shoppa sommarkollektion '09 "Playground of Deams" för 20%
Jag har anmält mig och mina systrar så dit ska vi då =) och det blir säkert roligt  För att anmäla sig och få mer information så finns det här (först till kvarn att anmäla sig gäller)

Ripped

Har velat haft ett par snygga slitna jeans hur länge som hellst nu men sen så har jag tänkt på att jag är ju faktiskt gravid och kommer inte kunna ha dom så länge som jag skulle vilja. Tänkte köpa de omskriva från gina tricot men de hann ta slut i min storlek.
 Men nej nu vill jag inte tänka så för jag vill verkligen ha ett par- NU! Dessa fann jag på bik bok:s hemsida, jag undrar om de finns i butiken här över gatan....


Oliver Furniture

Nu är jag glad för nu har jag äntligen hittat en perfekt klassisk tallrikshylla från Oliver Furniture som jag sökt ett bra tag nu. de jag har hittat har varit på tok för dyra!
De skickar inte denna utan man får hämta den i butiken i Stockholm, men det ska nog inte bli några problem för mig.
Den här kommer bli perfekt i Elwiras rum att förvara böcker och kanske något gosedjur i. Snygg förvaring är det bästa.


Syster Lycklig

Tusen tack!

Tack för alla grattis kommentarer jag fått, det värmer lite extra. Känns skönt att äntligen skriva om det! Om jag hade skrivit varje dag i tre månaders tid att jag mådde illa med mera så skulle ju alla förstå direkt och jag ville som sagt vänta till v 14 med att berätta.

Det ska bli så roligt att kunna ge Elwira ett litet syskon ganska tätt dessutom. Det var precis vad jag ville och vad vi pratat om redan innan Elwira kom till värden att om allt skulle gå bra med Elwira så ville vi gärna få ett syskon ganska tätt. Elwira kommer vara ca ett och ett halvt år om lillbebis kommer när det är beräknat i slutet av September.

Det här är så stort och spännande och vi ser verkligen fram emot detta även om vi är beredda på att det förmodligen kommer vara "jobbigare" men när man tänker på allt man kommer få tillbaka så slår det ut det "jobbiga".
När jag har kikat på programmet "familjen annorlunda" så känns ju två barn som rena semestern i jämförelse ;-)
Det blir nog tuffare med två men samtidigt mycket roligare för hela familjen.

Kramar till alla!

Positivt

Nu äntligen ska jag berätta för er alla hur det faktiskt ligger till i min kropp och knopp! Har skrivit att jag mått risigt den sista tiden till och från och det är så sant det jag skrivit för jag har inte mått något vidare. Men nu ska ni  få höra, det är inte på grund av någon allvarlig sjukdom eller liknande, för jag är till våran stora glädje GRAVID (Åh vilken lättnad att  skirva det) och det var planerat och så önskat.
 Jag har precis gått in i vecka 15 och jag ville inte berätta tidigare än vecka 14 och ville även vänta tills jobbet skulle få reda på det, men ännu vet nog bara chefen eftersom jag inte varit på jobbet på ett par dagar nu, så de medarbetare som läser detta, nu har ni svaret =)
Våra nära och kära har så klart vetat om det ett bra tag nu.

Min "plan" när jag kom tillbaka efter mammaledigheten var att jag tänkte jobba ett par dagar innan jag berättade det för alla men det sprack helt och hållet. Andra dagen på jobbet var jag tvungen att gå hem pga av min yrsel och huvudvärk som jag haft i ett par veckor nu. Det var den dagen jag svimmade när jag kom hem som jag skrivit om.
Jag har mått skit rent ut sagt sedan vecka 9 ungefär och mått lika dåligt, om inte sämre än vad jag gjorde när jag väntade Elwira.
Extrem trötthet, illamående och yrsel. Den här gången var jag mer beredd på att börja må dåligt eftersom jag varit med om det en gång förut men visst är det jobbigt även denna gång.
Nej för mig har början av graviditeten inte varit någon dans på  rosor, men det är inte heller något jag trott att det skulle vara.

Det som jag sett som positivt att jag varit mamma ledig när exempelvis illamåendet var som värst och att jag sluppit varit sjukanmäld/sjukskriven så mycket från jobbet som jag skulle blivit tvungen att vara ifall jag hade varit där.
Igår var jag hos läkaren och blev sjukskriven i två veckor, när doktorn kollade i journalen så var det i samma grav vecka som jag blev sjukskriven när jag hade Elwira i magen, så hittills är graviditeterna väldigt lika.
Nu hoppas jag bara på att det blir som sist, att efter sjukskrivningen så vände allt och jag mådde hur bra som hellst in i det sista.
 Så jag håller tummarna att det blir så den här gången också för jag längtar till att må bra och orka jobba igen.



Dagbok


Jag har skrivit lite dagbok här nedan och daterat i vilken vecka/datum jag var i då jag skrev det. Har gjort en ny kategori som jag döpt till "Gravid med nr 2" och där kommer jag skriva det mesta om min graviditet och allt runtomkring samt hur det kommer rulla på samt visa magbilder mm.
Det ska bli kul att blogga om graviditeten den här gången, för när jag var gravid med Elwira visste jag ju knappt vad en blogg var.



Beskedet
V. 5+5
30:e Januari 2009 Grav test positivt!

1:a Januari 2009:
Mensen hade uteblivigt men jag vågade inte tro det bästa- att jag skulle ha lyckan att bli gravid igen. Men när jag gått nästan tio dagar utan att mensen dykt upp så tog kära M tag i saken och gick och köpte två gravtester på apoteket.
Gick in på toan och tänkte först att jag skulle göra testet och sedan vända det uppoch ner så jag inte kunde kika på resultatet utan M.
När jag gjort testet och skulle gå ut från toaletten så hade jag inte lagt testet uppoch ner eftersom det stod: "vänta 2 min" och då trodde jag självklart att det skulle ta nån minut innan svaret visade sig.
Men icke! hann knappt göra testet förens det blev ett plus! trodde inte mina ögon och gick stum för att visa M som väntade.
Vi satt nog mest och gapade först och sedan kom glädjetårar och skratt! Men det gick inte smälta att det faktiskt var sant.
Vi satt länge och pratade allt vi pratat om innan vi beslutade oss för det här, men nu var det verklighet och man kan ju aldrig veta helt säkert hur det blir med allt bara att vi tror att det kommer gå jättebra och det här var så önskat.

Det var verkligen en glädje chock! M ringde upp sin familj och jag min och berättade och alla blev så klart glada.
Men exakt lika stora reaktioner blev det inte som första gången, men så kanske det är när man redan har ett barn?
Inte så förvånande kanske, att om man redan har ett barn så skaffar många ett till. Men det var kul att alla blev glada iallafall.

För oss känns det här så klart minst lika stort som första graviditeten och jag vet ju inte alls om den här graviditeten kommer bli som första, jag får bara HOPPAS att det blir så den här gången med.
Men illamåendet och den isittande huvudvärken, tröttheten mm i början kan jag gärna hoppa över! Men efter den 16:e veckan ungefär så mådde jag som en prinsessa fram tills Elwira kom på bf.
Kände knappt av någonting på slutet och var uppe och skuttade nästan precis som vanligt och trots magen var SÅ stor så kände jag mig inte överdrivet stor konstigt nog. Men visst var magen ivägen ibland!
Morgonen Elwira kom DÅ fick jag förvärkar för första gången så det var ju helt normalt.
Jag kan bara hålla tummarna att den här graviditeten kommer vara lika härlig som med Elwira i magen.

Grav v 8

Var på inskrivning hos barnmorskan idag och jag har tyvärr inte samma längre men hon jag har nu var trevlig och det kändes bra att prata med henne, så jag ska fortsätta gå till henne. Känns fortfarande overkligt med graviditeten men jag har en känsla att allt kommer gå bra. Känner inte av någon graviditets symptom ännu.

Grav v 9-14
Under den här perioden har jag mestadels mått skit rent ut sagt. Den "kroniska" tröttheten har nästan varit värst, känner precis igen mig för såhär var det när Elwira låg i magen också. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover, tröttheten sitter i.
Har mått i stort sett illa under hela tiden förutom ett par dagars uppehåll mellan varven, som har varit GULDT värt. Nu senaste veckorna har jag känt av yrsel, huvudvärk och det har känts som jag ska svimma ett antal gånger.
Jag var förberedd på att jag troligtvis skulle må dåligt som nu eftersom jag gjorde det med Elwira så jag klagar inte på något sett, men det är klart att det tar på ens ork och krafter. Men jag hoppas det vänder snart för nu vill jag bara må bra.

Började jobba i vecka 14 då min yrsel tyvärr var som värst. Första dagen kände jag mig precis som vanligt men andra jobbdagen gick det inte alls. Fick helt enkelt gå hem för det var omöjligt att jobba.
 Jag svimmade av en kort stund när jag kom hem och då smällde även huvudvärken till rejält och den har fortfarande inte släppt utan ligger där och spökar, vissa dagar är det bättre och andra sämre. De få dagarna/ timmarna jag mår bra värdesätts extra högt just nu.

Jag hade tänk att jag ska skriva ett par rader vecka för vecka nu i fortsättningen och jag vill även säga att jag är är så glad över graviditeten även om det har varit väldigt jobbigt i början och är fortfarande tufft.
Nu längtar jag till att få njuta av graviditeten, börja jobba och tillslut nå till målet, när den lilla kommer upp i min famn och vi blir fyra och att  ge Elwira ett syskon, ja det är en dröm! 
Jag känner att jag är lyckligt lottad som redan nu har en underbar dotter och väntar en till liten underbar skapelse med min älskade M som är den finaste och gör så jag känner mig hel för han är min anda hälft.  

Barn är en gåva!

Donken och bibban

Varken jag eller M hade någon lust med att laga ihop någonting här hemma idag så det fick bli snabbkör på MC Donalds- av alla ställen. Jag är inget fan av donken mat egentligen och äter där väldigt sällan, men idag blev det som det blev och det är ju rätt gott när man inte äter där för ofta. Jag valde Mc Fish & co + sallad och jordgubbsmilkshake till.
Så mycket godare det hade varit med hemmagjorda hamburgare, och gärna grillade utomhus i det härliga vädret!
Många har redan grillat flera gånger i år och jag längtar så tills vi kommer att göra det.
Det är ju ett minus när man bor i lägenhet, att det är ju inte lika trevligt  att gå ut på betongen och grilla som att sitta ute på landet bland vacker natur och äta utomhus och omges av skön natur.

Idag var det familjeträff men jag följde inte med utan M och Elwira gick iväg själva. Idag skulle träffen vara på stadsbiblioteket så när M var där så ringde han mig och frågade  om de verkligen var rätt för det var inte en kotte där.
Så M gick runt med bibliotekarien själv idag och tittade på böcker och fick även en ny bok där. Tillslut dök BVC tanten upp, men inga föräldrar och inga barn. Det var väl bra att någon kom kanske även om M var enda föräldern =)
En gåva från biblioteket

Hos doktorn?

Nu så känner jag mig någorlunda pigg, har vandrat runt som ett spöke utan energi hela förmiddagen men nu mår jag lite bättre.
Har nyss varit iväg på en kort promenad och postat lite brev och paket. Den promenaden räckte för mig idag känner jag för nu är jag helt yr igen.
Jag var ju hos farbror doktorn i går och jag tänkte skriva lite mer om det lite senare hade jag tänkt. Så kika gärna in är lite senare idag så ska jag ha samlat ihop ett par (många) rader.

Kram!

Tisdag


Topp- Lindex
Jeans leggings- Gina tricot
Väska- La redoute
Skor- Converse
Örhängen- KJL
Utomhus blev det skinnjackan

Rosor som inte sticks

Se söta rosmotiv jag fann Emy Little! Dessa tryck var verkligen så fina, jag älskar rosor. Finns även ett bäddsett som är gudomligt sött som jag vill ha.  Den lilla mössan hade jag velat haft till Elwira när hon var helt färsk.

Monki vår

Brukar nästan aldrig kolla på Monkis hemsida eftersom det är ingen butik som finns här i stan och de har ingen webbshop. Var nyss inne där och de har ju en hel massa fina plagg!
Märkte också att butiken finns i Norrköping så syster R får springa dit och shoppa lite åt mig tror jag allt =)

Bilder Monki


Skip hop duo deluxe

Nu har jag sålt en randig skötväska vi haft från skip hop och istället beställt denna helsvarta som även var var lite nedsatt i pris just nu på den här sidan. Även andra modeller var också nedsatta.
 Jag gillar tradera mer och mer, är ju toppenbra att sälja det man inte använder och istället köpa något nytt man vill ha =) Fick dessutom mer än halva priset vi hade gett för skötväskan, så det var ju jättebra. Tradera är toppen!

Ny vecka och påsk

Vaknade i morse av solen som strålade in genom fönstret, det är härligt med solen men inte alltid lika trevligt att få den i ögonen på morgonen. Idag ska M till ikea och köpa rullgardiner till sovrummet, för det är på tiden.
Senare idag har jag en tid hos farbror doktorn , för jag mår tyvärr fortfarande inte 100. Så jag får se vad som kommer sägas där.
Påskveckan är här och jag har bara tre arbetsdagar den här veckan, men kommer förmodligen inte jobba om jag mår som jag gör nu tyvärr. Väldigt tråkigt måste jag säga.

M är ju pappaledig nu och han har fixat paj och sallad lill lunch, mums! jag börjar bli lite hungrig nu, gick upp med Elwira och M vid sju i morse och åt frulle.

Hoppas ni får en härlig påskvecka!


Killar o sticks

Jag håller på att sparar ut håren på benen just nu för att få den "rätta längden" så att det går att vaxa men vad trött jag börjar bli på mina stickiga ben nu, jag har sådan god lust att ta fram rakhyveln varje dag i duschen men jag ska låta bli för nu har jag väl börjat.
Att det ska ta så lång tid att spara ut håret, ja uch vilket problem jag har va ;-)

Nu ska jag kila iväg med mina stickiga ben och göra mig klar för natten... Natti natti!


Vad är sovmorgon?

Åh så härligt det var i morse när vi alla vaknade av M:s alarm på mobilen 8.45, lite sovmorgon med andra ord =) Och Elwira ville bara ha sin gröt och sedan sussa vidare. Det är visst inte bara jag som är lite extra trött på Söndagar.
Tänk att jag nuförtiden kan kalla 8.45 för lite sovmorgon! innan jag fick barn å skulle jag nog säga att till 11 DET är sovmorgon ;-) Jag är ju  en nattuggla egentligen men får tvinga mig själv att komma i säng tidigare på kvällarna, annars skule det inte fungera.

Det har inte kikat fram någon sol ännu som vi blivit bortskämda med de senaste dagarna,  så jag hoppas den tittar fram snart igen. Mycket härligare att gå ut och strosa då med Elwira i vagnen.

Nu ska jag kika på repriser från familjen annorlunda som jag inte sett på ett bra tag nu, så jag har lite att ta igen.

Softa söndag!

Update: Skrev först att vi vaknade 9.45, men det var felskrivet av mig, jag menade 8.45 så jag har ändrat till rätt i texten:-)


Barnsligt gott

Sitter nu och kollar på Robinson och äter marängsviss. Har dock ingen grädde i med det är gott utan det.
Jag har i choklad och vanilj gräddglass, bananer, maränger och chokladsås. Barnsligt gott!

Lördag

Ett par solisar får självklart åka på en sån här solig dag, och så är det bra att "gömma sig under" när man inte känner sig på topp. Skinnjackan blir nog för varm(?) iallafall i solen kanske, bäst att ta med den ifall att.

Skinnjacka- BZR
Kofta- Vero Moda
T-shirt- H&M
Jeansleggings- Gina Tricot
Skor- Converse
Fransväska- La Redoute
Solbrillor- Ray Ban

Filmen Taken

Såg filmen Taken i går och kan absolut rekommendera den, tror det är en film som dom flesta skulle gilla, både killar och tjejer. Jag blev absolut berörd av filmen.
Den var hemsk och vissa stunder väldigt spännande men ibland så måste jag nog säga att  den var lite förutsägbar, men absolut sevärd.


Strålande Lördag

Sovit som en stock i natt och var ganska ut vilad när Elwira vaknade i morse så jag gav frukost till henne och kollade sen på klockan, halv sju! ja herregud vi måste köpa mörk läggningsgardiner snarast, så kanske hon sover som hon brukar igen. Efter gröten somnade vi dock om igen, så skönt.
Känner mig föressten bättre idag, men inte helt bra men nu ska jag sluta skriva om hur jag mår,det är inget kul.
Ska inte göra något i helgen förutom att ta det lungt och vila med mina 2 skatter.

Strax ska vi gå ut på en kortis promenad i den härliga solen innan det blir lunch här hemma. 

Ha en riktigt trevlig Lördag!

Taken

Nu har vi nyss kommit hem på en kvällspromenad som M prompt envisades med att det skulle vara bra för mig som legat inne hela dagen i går och idag.
Och något bättre kanske det kändes när vi var ute och gick, det var inte heller så kallt ute utan bara skönt att komma ut en sväng faktiskt. Efter ett par alvedon så har min huvudvärk gett med sig lite men känner mig fortfarande yr.

M köpte hem kinamat förut och jag åt fyra små rätter men tog bort de två kycklingrätterna och ersatte de med vårrullar och friterade räkor istället. Vill ju inte riskera att få glas i kycklingen! det är ju fruktasvärt det som pågår just nu.
Och senast igår tror jag det var så läste jag att någon även upptäckt glas i korv! det enda som faktiskt lät komiskt med artikeln var "korven har nu beslagtagits av polisen"! Även fast det är hemskt så kunde jag inte låta bli att dra på mungiporna åt just de raderna.

Nu är jag tillbaka på platsen jag legat på i stort sett hela dagen och ska sätta på en film strax, "Taken" som verkar riktigt bra och spännande, skönt med filmkväll.

Ha en fortsatt trevlig Fredagskväll!

Vitt till våren

Jag älskar att shoppa nya vårskor, det finns ju så mycket olika modeller att välja mellan. Något jag nästan alltid köper nytt just till våren är nya sneakers. Vita sneakers är ju så snyggt till våren och sommaren, känns så fräscht.
Mina vita converse används flitigt, men skulle gärna vija ha någon annan vit modell att variera med och gärna i skinn. Finns som sagt mycket att välja mellan så jag ska börja spana lite.

'
Brandos, La redoute

Något att bläddra i

En färsk GLAMOUR tidning damp nyss ner i brevlådan, perfekt att sitta och bläddra i något just nu och som inte kräver någon större koncentration

Inte bra

Nej jag känner mig inte helt hundra idag heller, huvudvärken sitter i och jag känner mig yr och svimfärdig till och från.
Har bokat en tid hos husläkaren på Måndag så då får han ta en titt på mig och prata lite.
Det är så typiskt att bli såhär när jag börjat jobba igen, känns nästan pinsamt.
Det är vår ute och här ligger jag i soffan och mår som jag gör. Tittar ut genom fönstret och ser att de flesta nu bytt till vårjackor, solbrillorna sitter på var och en och en del sitter och äter glass i solen och jag är inte ett dugg avundsjuk.
M och Elwira ska möta upp farfar lite senare och gå en sväng till hamnen och äta och bara ha det skönt, men jag får nog stanna hemma idag.
Ska sitta här i soffan ett tag och roa mig med laptopen ett tag så länge huvudvärken tillåter.

Hoppas ni har en härlig Fredag och njut för tusan av solen om ni kan! Kramar

Svimmat

Idag blev jag inte långvarig på jobbet för jag höll på att svimma ett flertal gånger så jag fick gå in och sätta mig ner en stund och dricka vatten, men det blev inte bättre så tillslut fick jag gå hem. Fick även en grym huvudvärk på samma gång och den korta biten hem kändes som värdens längsta.
När jag kom hem gick jag raka vägen och slängde mig i sängen och var helt snurrig i bollen. M och Elwira var inte hemma men vaknade någon timme senare när jag fick lillans hand i ansiktet.
Myste lite med lillan som gav mig lite tröst. Gick upp en stund för att äta men då svartade det för ögonen men måste ha vaknat upp bara någon minut efteråt för M var inne på toaletten och hann inget märka. Obehagligt som bara den var det.

Har mestadels sovit och suttit och vilat i soffan hela dagen, skulle gärna läst en bok men det gick inte ihop med huvudvärken. Känner mig bättre nu men det var inget roligt alls att behöva gå hem andra dagen på jobbet... känner mig så ynklig *suck*

Det har varit 14 grader här idag och M har varit ute och njutit av våren, hade gärna velat kunnat gjort det jag med. Är inte så glad just nu men det blir säkert en bättre dag i morgon.

1 April för 23 år sedan

Detta skrev min syster T på sin blogg idag om dagen då mina systrar träffade mig på BB för första gången!

"Den första april för 23 år sen var en speciell dag! Min syster E hade kommit till världen dagen innan och vi skulle få komma och hälsa på mamma och E på sjukhushotellet de bodde på. Mormor, morfar, syster R och jag åkte dit.
Det var en solig vårdag. När vi kom till rummet så var mamma och duschade. Pappa hade berättat att E hade ett litet sår på tån och att hon hade mörkt hår. Jag och R kunde inte vänta på att få se det lilla livet så vi gick iväg från rummet för att uppsöka duscharna. Utanför duschrummet stod en säng en sån gjord av genomskinlig plast och där låg en bebis.
Vi tittade på varandra och undrade kan det vara vår syster? Vi tog en check och såg ett sår på tån och sen gick vi in och frågade mamma, det var hon! 

När vi gått därifrån så gick vi på restaurang och sen firade vi med att få köpa en Barbequepåse chips. Kändes som värsta festen när man var tio år.  När E väl kommit hem en vecka senare var det dags att testa henne. Vi kollade om hon fick plats i dockvagnen, om hon kunde sitta i vår barnfåtölj mm. Blev inte en lung stund för henne ibörjan för hon var vår livs levande lilla docka. kram på dig lilla sis"


Jag överlevde ;-)

Japp jag överlevde första dagen på jobbet :-) Det var kul att träffa alla igen och timmarna bara fög iväg. Jag är verkligen glad för att jag har så pass trevliga arbetskollegor, det gör så mycket.
På rasten kom M förbi med lillan och så gick vi hem och jag åt och pussade lite extra på lillan innan jag skuttade iväg till jobbet igen. Det är så sjukt skönt att jag har så nära till jobbet.  Att kunna komma hem på kortast möjligast tid hem till två av de jag älskar mest, åh det är verkligen guld!

Vi måste föressten åka och köpa mörk läggande rullgardiner till sovrummet, just nu har vi persienner men det blir inte helt mörkt med enbart de längre, nu när det blivit så ljust ute. På kvällarna när lillan ska nattas så sätter hon sig upp ibland i sängen och förstår inte riktigt att hon ska sova, för även om vi släcker lampan så är det fortfarande ljust i rummet.
Hon somnar dock alltid efter att man fått lägga ner henne någon extra gång, men det skulle vara skönt att få det mörkare eftersom hon förknippar att det blir mörkare med att hon ska sova.
Själv måste jag ha sovmask varje natt annars skulle inte jag heller kunna sova,kanske ska sy en mini till henne också ;-)

Nu ska jag hoppa in och ta en dusch och försöka gå och lägga mig i tid för jag börjar vid öppningen i morgon och då vill jag vara så pigg som det går. ja just det, en matlåda måste jag fixa ihop, bara jobbigt att springa iväg och köpa mat på lunch rasten tycker jag och jag är såå trött på hämtmat.

Ha en fortsatt bra kväll!

Nollställd röstning

Jag fick ett mail om att röstningen på mammablogg galans hemsida har strulat så de har fått nollställa alla IP nummer. Även om jag inte är någon "stor bloggare"  så blir jag så klart glad för alla röster jag kan få!

Röstningen är altså nollställd så om du har röstat på min blogg så måste man göra det igen för att  den ska kunna räknas. Rösta gärna på mig HÄR

Jag är nominerad i dessa fyra kategorier

  • Sveriges Bästa Mammablogg
  • Bästa Glamour Mammabloggaren
  • Bästa Barnmodebloggaren
  • Bästa Vardagsmammabloggaren


Strax jobb

Nu ska jag snart iväg på första jobbdagen sedan jag gick på mammaledighet. Just nu känns det både pirrigt och roligt på samma gång, det var ju ett bra tag sedan jag jobbade. Ska bli kul att köra igång igen och få nya rutiner.
Nu ska jag göra någonting med mitt hår och slänga i mig något att äta innan det är dags att gå.
Jobbar till stängning så dagen kommer kanske kännas lång idag? eller så rusar den bara iväg.

Ha en bra dag!


      © Maria Risto