Endast E & E är vakna

I går runt tio började Elwira kräkas när vi var borta hos M:s föräldrar på middag och jag trodde först att det kanske var gröten hon fick strax innan vi åkte, att det bara kom upp lite överflöd trots att hon aldrig  brukar kräks...
När vi satt i bilen hem så kräktes hon även lite då och då började vi misstänka magsjuka.
Väl hemma så la jag henne i sängen eftersom hon hade somnat och lite senare skulle jag gå in till henne och titta till och då kröp hon runt i spjälsängen och jag tänkte lägga henne till rätta men märkte då att det var blött... så lilltjejen hade kräkts i sängen och sekunderna efteråt så kom det igen.

M ringde akuten för att vara på den säkra sidan och höra vad vi skulle göra och de sa att vi skulle ge vätskeersättning var 5:e min.
Var riktigt obehagligt en gång innan vi hunnit ge vätskeersättning när jag höll i Elwira och det kändes som hela hennes lilla mage skulle vända sig ut och in och hon kräktes och blev alldeles röd i ansiktet och tillslut kom galla.
Jätteduktig var hon och kämpade på men skrek inte en endast gång. Men det var jobbigt att se lillan dålig och kräkas, hon har ju aldrig varit sjuk tidigare.

Vi bäddade iordning en provisorisk säng i vardagsrummet till lillan och M har gett lillan vätskeersättning som rekommenderat och hon har kräkts lite då och då men somnat om direkt efter kräkningar och teskedar vätska hela natten. Skönt att Elwira trots magsjukan faktiskt sovit i natt och fått sin sömn och samtidigt druckit vätskeersättning "i sömnen" Hon varit vaken sedan kl 6 som hon vanligtvis inte är men det känns skönt att hon är vaken nu och att hon inte var det i natt. För nu är det ju faktiskt tidig morgon och jag tror hon kommer somna om här snart igen.

Jag har fått sova i natt då M varit superduktig med lillan och vid kl 6 väckte han mig så jag fick "ta över" Hon har inte kräkts något nu när jag haft henne men hon har varit väldigt hungrig så jag har roat henne så gått det går och fortsatt ge vätskeersättning.
Om ett par timmar kunde vi ge mild välling igen eller lite potatis exempelvis som också är milt för magen sa de när M ringde akuten men vi måste vänta och se så hon inte kräks på ett par timmar först. Lilla hjärtat!

Igår hade vi det förövrigt trevlig och middagen var jättegod med potatisgratäng och oxfilé som vi stekte direkt på stenar vid bordet, är så gott! och fruktsallad och goda ostar och kex åt vi till efterrätt, jag åt så mycket att jag nästan rullade fram. När vi gick från bien hem så hördes fortfarande smällare lite här och var hä i stan men lillan sov så hon störde inte märkbart som tur var.

Just nu sitter jag i vardagsrummet med lillan som leker med hennes små saker och hon verkar helt okej nu men blir fort rastlös eftersom hon är hungrig och hon börjar bli trött nu med så jag ska lägga henne strax. Här gäller lek, bus och en extra stor portion KÄRLEK.

Postat av: Ingela

Åh lilla gumman! Hoppas hon kryar på sig snabbt! Duktig hon är som är på så gott humör fast hon är sjuk.

2009-01-01 @ 11:27:15
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Elin

Tack för din fina kommentar!

Men usch, stackars lillan!

2009-01-01 @ 16:26:53
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag minns Izabelles första nyårsafton. Då låg vi däckade i maginfluensa både hon och jag. Hemskt! De andra i familjen klarade sig på något mirakulöst sätt som tur var.

Hoppas lillgumman kryar på sig fort!

2009-01-01 @ 16:38:21
URL: http://vildvittra.net
Postat av: ullrika

fyfy. magsjuka är hemskt för en vuxen. så duktig och modig hon är lilla E som klarar det så bra. hoppas hon mår bättre nu?



jag kommer genast imorron att köpa vätskeersättning för barn. man vet aldrig när det kan behövas...



ang mockasinerna så vet jag faktiskt inte märket. har fått dom!

2009-01-05 @ 01:11:55
URL: http://akirllu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: