Lördagsgodis

Igår plockade jag en godispåse och Elwira ville så klart också plocka godis men fick plocka lite bland tuggummin & klubbor med plast på, plocka men inte äta gäller.
Hon fick dock tag på en godis som låg utanför en av lösvikts- boxarna och blev så klart riktigt sur när jag plockade ut den hårda karamellen ur munnen på henne, det var ju supergott tyckte hon så klart- men nej inget godis än på ett tag för hennes del tycker jag.
Jag äter aldrig godis framför Elwira, för då skulle hon direkt vilja smaka, för hon vill äta allt som vi äter.
Sedan behöver man ju inte vara superhård och rata allt sött, men gränser måste finnas. 
Elwira får istället ganska mycket frukt och sånt och äter det mesta vi serverar och det skulle bara vara dumt att börja ge henne massa sötsaker innan hon är så pass gammal att hon verkligen börjar förstå innerbörden och be om det. Godis behöver man ju inte lära ett barn att tycka om, det kommer ändå...


Ludwig nöjde sig med att spana in läget som vanligt ;-)

lördagsgodiset ligger nu i den frostade ittala skålen här hemma

Postat av: CiliaH

Jag håller med dig helt och hållet. Godis kommer vi också att hålla från Matilda så länge som möjligt, trots att hon har en massa äldre syskon. De får helt enkelt ha sitt godis på sitt rum (sen får de ju bara äta godis på helgerna) och om jag och Micke äter godis blir det efter skrutt lagt sig. Glass och tårta får hon däremot smaka vid festliga tillfällen. Det är ju som du säger de vill smaka samma som vi stoppar i oss.



Vad söt hon är i sin pälsväst och Ludwig är såklart söt han med :)



Ha en skön lördagkväll.



KRAM

2009-11-28 @ 18:53:00
URL: http://ugglehuset.wordpress.com
Postat av: unique

Snygg unge, snygg mamma.

2009-11-28 @ 19:09:45
URL: http://saratilling.devote.se
Postat av: Malla

Vilken tuffing!!! Super snygga skor!!!

2009-11-28 @ 19:22:45
URL: http://www.metrobloggen.se/malinolson
Postat av: Katrin

Ludwig är så söt, ser alltid så nöjd ut.



Ja jag håller med, men visst ahr Leo fått smaka om han råkat sett oss,=R, som är värdelös på att smyga =) Men tårta och bullar och sånt har han fått smaka på kalas, men aldrig ngr mängder. Som du säger, sötsmaken behöver de ju inte direkt lära sig att tycka om..



Ha en trevlig kväll, kram

2009-11-28 @ 19:40:12
URL: http://vardagenvar.blogg.se/
Postat av: Mia ☆

Vad söta bilder! Älskar hennes lilla väst :)



Ha en riktigt mysig lördagskväll med godisskålen, kram!

2009-11-28 @ 20:14:09
URL: http://www.thelifeofmia.se/
Postat av: Sandra

Tycker det är riktigt bra att hålla dem ifrån godis så länge som möjligt. Dock blev det lite svårare med barn nr2, för han såg ju vad stora syster sin stoppade i sig och då blir det lite svårare att säga att du får en frukt istället :-S



Ha en trevlig kväll! Kram Sandra

2009-11-28 @ 20:48:55
Postat av: Rebecka

Tycker med det är bra att hålla barn borta från godis så länge man kan.Sockret gör att de får ännu mera energi med :) Ni måste föresen skaffa sura cola nappar till butiken!!Kramar

2009-11-28 @ 21:00:09
Postat av: Petra

Vilka underbara bilder:)så söt hon är även lillprinsen!Ja godis kommer de med all säkerhet att hinna lära sig vad det e för ngt,härhemma e det lite svårt att dölja då storesyster glufsar i sig men Engla är mer förtjust i frukt ostkrokar ha,ha kram

2009-11-28 @ 23:59:56
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Kristin

Jag håller helt med, så länge Nova inte vet vad godis är så kommer vi inte ge henne det heller. Fika händer ibland om det är kalas men oftast har vår fröken inte tid att sitta still och fika ändå :)

2009-11-29 @ 08:42:52
URL: http://lillprinsessan.blogg.se/
Postat av: ullisar

vi har känt oss som värsta tråkföräldrarna som hållit Maali ifrån både godis, kakor, bullar och snabbmat (pizza, kebab, hamburgare etc) men ju äldre hon blir ju svårare blir det väl att undvika. och på senaste tiden har vi frångått principerna lite... t ex frågade hon om hon fick smaka på mitt godis (gravidcraving liksom) och jag sa självklart; och gav henne en djungelvrål :D inte uppskattad! så nu kan hon med gott samvete förklara "ja' tyckä i'te åmm godis!" när det kommer på tal :)

2009-11-30 @ 03:39:43
URL: http://ullrika.se
Postat av: Nina

Gud vilken sot liten vast hon har pa sig. Och GUD vad jag langtar efter losgodis. Det borde finnas har ocksa..

2009-11-30 @ 04:09:02
URL: http://ninajosefinl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: