Hår ångest

Idag har jag verkligen hår ångest! Är så ledsen över att mitt hår är typ är hälften så tjockt som det har varit. Hår problemen började efter jag slutade amma hår problemen uppstod. Jag ångrar absolut inte själva amningen och inget jag skulle utesluta bara för hårets skull!
Men det är ledsamt för mig som är van vid mitt tjocka hår som inte längre är som förr. När jag slutade amma så minns jag att håret blev supertovit och gick knappt att reda ut, sen började jag tappa hår och trodde varenda hår strå på skallen skulle lossna- DET var hemskt. Jag kunde ta några borst tag i håret och hela paddelborsten fylldes på som ett nedrans nystan.
Det tog aldrig slut, vet inte hur många hårbollar jag slängde, en efter en under kanske två månaders tid.
Sedan har jag varit dum att toppat håret ALDELLES för ofta under mammaledigheten och det har ju bidragit till att håret känns så kort nu.
Jag vet att det kallas "långt" men det är inte det för mig längre.
Jag färgade det och toppade det rejält för ca en månad sedan och var jättenöjd då men nu ångrar jag som tusan att jag ens toppade det.
Nu är det slut toppat för en bra tid framöver....men tjockheten på håret har jag svårt att tro att det någonsin kommer tillbaka? 
Nej nu blir jag bara ännumera smått deprimerad av det här.

Det är bara hår- men vad det betyder mycket! men nu ska vi ta en promenad så glömmer jag det för en stund...


Postat av: Ingela

Jag förstår precis hur du menar. När man har långt hår och har haft det långt länge så sitter mycket av ens identitet i håret. Det är en stor del av en själv och utseendet. T.ex. så kände jag mig inte alls tillfreds när jag gjorde håret mörkare, jag ser mig själv som blond.



Jag hoppas du får tillbaka ditt tjocka hår, många får ju det!



Från det ena till det andra: Hur blev limpan?



Kram

2009-03-29 @ 14:16:13
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Anonym

fåstår dej precis, jag hade jättetjockt hår förut, sen lät jag några kompisar permanenta jag håret på när det var jätte lång, efter det så vart mitt hår jättetunt och jag är nästan flintis där bak. Jättejobbigt. detta var över 5 år sen och det har inte vuxit tillbaka än. inge kul för det är jättesvårt att täcka över där baki skallen så jag inte ska se så tunnhårig ut, måste sätta upp håret där bak jämt med hårnålar så det inte ska synas.

2009-03-29 @ 14:32:06
URL: http://pallans.blogg.se/
Postat av: Anonym

2009-03-29 @ 14:34:05
URL: http://pallans.blogg.se/
Postat av: Ella

Jag tappade hår efter mina barns födslar som gjorde att jag fick djupa vikar under pannluggen. Men håret kom tillbaka.

Nu tappar jag hår av någon annan anledning!? Vissa kan ju tappa mer hår en viss årstid. Tycker dock att ditt hår ser väldigt fint ut.

2009-03-29 @ 16:17:03
Postat av: Nina

Hur länge sedan var det du slutade amma? Jag tappade hår länge efter jag hade slutat amma, säkert minst ett halvår! Mem som tur var blev det bättre sedan. Men det känns inte direkt kul när man är mitt uppe i det :-( Ha en riktigt mysig söndagkväll!

2009-03-29 @ 16:47:46
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Therese

Men lilla gumman. Blir ledsen av att höra att du inte är nöjd med ditt hår. Jag har en kompis som tappade sjukt mycket hår när hon ammande, hon har iofs. aldrig haft tjockt hår så gissa hur det såg ut... Det var hur tunnt som helst. Hon har börjat få tillbaka iaf, att det liksom växer ut nya hårstrån på nytt. Jag har också alltid haft tjockt hår men har tappat mycket nu när jag ammar, dock verkar det avta på mig och jag ser att det börjar växa ut mer vid pannan igen men det är mycket tovigare än vad det brukade vara. Hoppas det löser sig! Kramar

2009-03-29 @ 18:14:56
URL: http://likie.webblogg.se/
Postat av: Therese

lilla sötis, min frisör säger att det brukar växa ut igen! Bara det att det kommer ta tid. Ditt hår är i alla fall super fint. massa kramar syster T

2009-03-29 @ 19:05:46
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Har inte ens tänkt att det har blivit tunnare så det syns inte.Det är ju jättefint!Puss&Kram

2009-03-29 @ 19:36:06
URL: http://perfectface.blogg.se/
Postat av: Frieda frisör

Hej! Jag har många kunder som upplever samma sak när de slutat amma. Jag började tappa hår när jag fortfarande ammade så det är ju väldigt olika. Men i de allra flesta fall kommer håret tillbaka men det kan ju kännas som att det tar lång tid eftersom du har så långa längder. Tänk på att ta hand om håret med bra produkter så ska du se att det blir bra igen. kram kram

2009-03-29 @ 19:45:05
Postat av: Elin

Jag hade turen att inte tappa hår men vet flera som gjort den och det kommer ju tillbaka. Var glad att du hade tjockt hår från början, även om du tycker att det är tunt så ser ju alla andra ditt håt som normaltjockt. Jag tycker iallafall att du har ett riktigt snyggt svall!

Kram

2009-03-29 @ 21:49:18
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Julia K.

Jag hade samma problem men efter IVF, jag använde inpackingar i hårbotten med en olja av, vad jag tror på Svenska är Kardborre, det är bästa medel som finns, slutade tappa håret efter bara några behandlingar. Vet ej om det finns i hälsokost butiker i Sverige, brukar köpa det när jag i Lettland.

2009-03-30 @ 13:13:51
Postat av: ullisar

själv fick jag som så många andra väldigt snyggt och tjockt hår under graviditeten. det gick fort över när EmmaLi väl kommit ut...



är det inte en bra idé att faktiskt klippa håret lite kortare för att låta det tjocka till sig innan det får växa ut igen? det känns nog som det går fortare då iaf? det behöver ju inte bli jättekort, bara sådär lagom till axlarna? om du kan leva med det.



usch så tråkigt att du är ledsen! hoppas du mår bättre idag?

2009-03-30 @ 14:17:32
URL: http://akirllu.blogg.se/
Postat av: Kvinnligt håravfall

Jag har information om detta på min sida, läs gärna på lite.

2009-04-06 @ 22:34:19
URL: http://tappahar.se/kvinnligt-haravfall.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: