När olyckan är framme...

Igår hände en sak som lika gärna hade kunnat slutat på akuten. för första gången sedan Elwira föddes hände en olycka.
Jag, Elwira och Ludde var i köket och jag gick in i rummet intill och lämnade en sak, gick på två sekunder. Men när jag är på väg ut ur rummet ser jag elwira som står i sin brio gå-vagn och har fått fatt i ett glas på diskbänken och vänder sig om, sträcker ut armen och tänker ge mig glaset och säker "iktigt!" (Försiktigt)
Jag ser olyckan innan den händer.
Vagnen får rullning framåt och Elwira ramlar bakåt, tappar glaset och plötsligt sitter hon på baken och har glas splitter runt hela sig. Första jag hinner tänka är "inte i ögonen!" Hon sitter blixtstilla och tittar på mig med stora, lite skärrade ögon och jag tittar tillbaka med sama blick för ett par sekunder innan jag gör något.

Elwira klarade sig helt oskadd men blev chockad precis som jag för stunden. Jag behöll lugnet på något konstigt vis och sa Till Elwira att det inte var någon fara och hon var också väldigt lugn, min duktiga lilla tjej. 
Duschade av henne, ifall hon skulle  ha några små små glasbitar på sig och sate henne sedan i köket på en stol, gav henne ett kex och städade upp.
Jag blev nog mer chockad i efterhand, TÄNK om hon hade fått glas-splitter på kroppen, i ansiktet eller VE OCH FASA i ögonen, blev helt gråtfärdig en stund efter olyckan.
Är bara så tacksam att inget hände, att hon klarade sig oskadd! Hon kunde ju lika gärna fått glas splitter i ögonen och blivit blind eller nått.. . :-( Jag blev verkligen skärrad igår av händelsen.
För en tid sedan köpte jag några plastglas som vi börjat använda för att undvika just att glas tappas men det var bara typiskt att hon fick tag på ett vanligt glas.
Från och med nu använder vi bara dessa melamin muggar alt. lite tjockare MINE glas från Kosta Boda...
Mammas älskade hjärta, något liknande får inte hända igen!

Postat av: Nina - Glamourmamman

Oj...ryser när jag läser det! Vilken tur att det gick bra. Ett under att det inte händer FLER saker egentligen, både på dagis och hemma!



Ha en skön lördag du också!

Kram!

2010-05-29 @ 12:03:27
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: sandralove

Fy vilken rysare! Skönt att det gick bra!Så söt hon är

2010-05-29 @ 12:49:34
URL: http://sandralovefashion.blogspot.com
Postat av: Emma Roodla - Foto

jag okej kul, säg bara till så fotar vi då med :D!



Nej usch va läskigt, tuur att de inte nde något värre!

2010-05-29 @ 12:50:51
URL: http://babiidarling.blogg.se/
Postat av: Tindra

Usch det känns som om allting går i slow motion när något händer dem små....Min lilla son ramla från sin cykel då han var 1,5 år, framåt och tog stöd med handen i marken, resultatet? = böjd skelett mellan arm och handled, han var gipsad i 1månad, allting gick så fort, jag gick in till köket bara för att lämna disktrasan på bänken, kommer i hallen o ser han ramla, ja slänger mig framåt men får inte tag på han, gissa om jag fick hjärtattack :( ...inte lätt att vara mamma...kram på er....

2010-05-29 @ 12:56:41
URL: http://tindraohara.blogg.se/
Postat av: Anna

Usch vad läskigt! Vilken bra reaktion att du höll dig lugn, det tycker jag nästan är det viktigaste om det händer nånting med barnen, att man håller lugnet, annars blir de också vettskrämda!

Skönt att allt gick bra.

2010-05-29 @ 14:13:05
URL: http://anderssonanna.blogspot.com
Postat av: Pyttianna

Tur att det gick så bra, klart man blir rädd och jätte nervöst när sånna saker händer och återigen tur att det inte hände något med lilla Elvira!

Jaa.. jag har hittat en del fina byråer på ikea men ska kika lite till. vill se dem i verkligheten å det är en bit till närmsta ikea från oss så får se hur det blir! Ta hand om er! Kram

2010-05-29 @ 16:18:37
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Annas inspiration

Åh fyyy, vilken tur att det slutade lyckligt!

Förstår att du blev skärrad!



Massor med kramar

2010-05-29 @ 17:59:26
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Therese

skönt att det gick bra! Jag blev med chockad när Viggo tappade ett glas i vårt sovrum och stod barfota mitt i glaset, det visade ju sig senare att han hade en 1 cm lång sticka med glas i sin häl, som vi en månad senare såg och fick ut. kram

2010-05-29 @ 18:49:21
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: sandra

Usch vad otäckt! Tur att det gick bra med Elwira! Kan hända så mycket otäckt när glas är inblandat! Alvin har ramlade mycket och slog i tänderna när han var mindre och det var så otäckt, sen klättrade han på allt fast det gör han nu med men ibland blir man riktigt rädd. Kram

2010-05-29 @ 19:44:22
URL: http://sandraoalvin.blogg.se.
Postat av: ullisar

det där läskiga lugnet som sänker sig över en, man klarar att göra saker jag i "ochockat" sinne aldrig kommit på. som att sätta henne i duschen t ex. såå bra av dig!!



blir så lättad över att det gick bra! pussa dina små idag och gör dig en fantastisk mors dag Erika!



krams!



ps. svarade på din kommentar hos mig, den var nämligen lite festligt goddag yxskaft :D

2010-05-30 @ 11:56:53
URL: http://ullrika.se
Postat av: Sofia

Först läste jag om en olycka hos Evelina och nu även hos dig, usch och fy, inte roligt. Tur att allt gick bra! Skönt att du kunde behålla lugnet. Grattis på morsdag förresten! :) Kram!

2010-05-30 @ 17:15:25
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: Katrin

Ja usch och fy vad hemskt det är när det händer.. tyvärr har vi varit med om några fler olyckor vi.. har tom fått sova över på akuten med Leo en natt när han rullat ner från skötbordet.. Usch det gör så ont i en!! Hur man kunde vara så dum att släppa blicken.. men men.. han klarade sig med bara ett blåmärke tusen tack o lov! Hade aldrig kunnat förlåta mig själv annars..



Skönt att det gick bra för er också! Glassplitter har vi också varit med om.. men som du säger, så länge man behåller lugnet så går det oftast bra.

Tack o lov!!!

Kramkram

2010-05-30 @ 22:18:26
URL: http://vardagenvar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: