Mission: Övergång till flaska

Åkte häromdagen (i lördags?) och hyrde en bröstpump från BB. Har nämligen tänkt att trappa ner på  amningen. Att få Ludwig ta flaska med enbart välling var omöjligt så att blanda ut med bröstmjölk var ett måste. Gjorde även så med Elwira.
Det går rätt bra nu med flaska för Ludwig, till en början skulle han absolut inte ta den men då har det lossnat.
det svåra är, som jag var med om nyss, är när han börjar bli trött & hungrig så duger det inte alls med flaska och han blir bara lessen.
Efter en hel del försök med att försöka ge han flaska och gå och vagga runt på han utan att lyckas.

Blev helt slut själv så gav jag honom tillsist bröstet och han såg ut som han kommit till himmelriket, vilket förmodligen är himmelriket i hans värld och somnade på två röda så jag sedan kunde lägga ner honom.
SÅ mycket enklare det är att amma! men nu känner jag att jag vill trappa ner lite.

Just nu är "planen" att ge flaska med välling+ utpumpad mjölk dagtid och bara amma kvälls och ev. nattetid till en början. Han sover vanligtvid max (om ens det) en gång per dag och det brukar vara vid den här tiden, samtidigt som Elwira sover lunch.
Det svåra kommer nog bli att tillsist vänja honom att somna utan bröstet... men börjar lite sakta nu och så får vi se hur det går-

Dricker en saft med vitaminer med passande namn just nu! Påbörjat övergång till flaska nu som tog lite på krafterna.

Postat av: Nina

Ja jag tycker ni var lika, på bilden i alla fall, har ju inte sett er "på riktigt". Fast du i en yngre upplaga förstås ; )



Kram

2010-05-31 @ 13:10:27
URL: http://petitfashion.se/
Postat av: Katrin

Oj det låter inget kul.. Men det är klokt att börja i små steg och succesivt trappa ner. Det brukar alltid fungera =)

Jag har ju tyvärr aldrig ammat så kan inte komma med ngr råd heller.. Eller jo ett kan jag komma med, ha tålamod och ge aldrig upp! ;)



Hoppas ni har en fin dag, kramkram

2010-05-31 @ 13:26:30
URL: http://vardagenvar.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Åå, så intressant att läsa om detta! Hoppas du skriver mer om det och berättar hur det går.

Min son är 5 månader och jag hade tänkt börja trappa ned i sommar när både jag och min sambo är lediga tillsammans. Är LIVRÄDD för just att sluta med amning som får honom att somna... Det är ju mer än bara mat. Tröst, närhet... Usch, hjärtat går sönder!

Hoppas det går bra, det gör det garanterat, han verkar vara så trygg och glad!

Kram!

2010-05-31 @ 14:23:37
Postat av: sandra

Hoppas det går bra med avvänjningen! Tycker det är lite svårt och jobbigt att försöka bryta ett insomningssätt :) Vi har också lite matmisson med Edvin som knappt gått upp i vikt. Lite stressande så nu måste han börja äta mera mat då han mest kräks av nutriamigen.. Suck.. Har redan försökt att byta ut målen med mat och gröt men får väl kämpa mera.. Går det bra för er med smakisarna? Kram

2010-05-31 @ 18:48:29
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Ja, det är en pyssel det där med övergång... Jag beundrar dig som orkat amma så länge! Jag trivdes aldrig riktigt med amningen, men jag ska försöka åtminstone 4 månader om allt funkar. Ha en fin kväll!



Kram!

2010-05-31 @ 19:02:02
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: vintageRetroPrinsessa



Älskar den där drycken :)

slinker ner ågra per vecka :)



Lycka till med ned trappningen .



Kram

2010-05-31 @ 19:21:04
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Emilia

Åh jag måste bara fråga, hur smakar den där vitamin well reload? Jag smakade den röda en gång och den smakade inget annat än läbbig svartvinbärssaft! :) Hade tänkt mig att köpa en hel back eller vad det heter med vitamin reload, men då vill det ju sig att den är hyffsat drickgodkänd också, hehe:)

Kram!

2010-06-05 @ 23:43:02
URL: http://emiliaisabella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: