Nr 2 på pottan =)

Nu kommer lite sån där text igen som nog bara intresserar små barnsföräldrar ;-)
Idag när jag kom hem med Elwira efter att hon varit på förskolan så satte jag henne på pottan och då gjorde hon nr 2 bara sådär ! *duktig liten tjej!* Jag är inte jätte aktiv med hennes potträning och känne inte någon "stress" med det men har börjat sätta henne på pottan några gånger om dagen.
Funderar på om man kanske borde köpa potträningsbyxor och verkligen börja träna mer ofta och "intensivt" börjar man nu kanske man kan få henne torr till 2 års dagen? (E fyller i Maj) En såndär pottring från babybjörn som man sätter på toaletten men jag vet jag inte om det är för tidigt att börja med nu..?

Om någon har något tips på bra potträningsbyxor eller pottränings tips för den delen så är de välkomna :-)


Postat av: sandra

Duktig hon är! Alvin har jätte svårt för nummer två på pottan men han är i princip blöjfri när det gäller kissandet. Nu har han bara blöja när han sover på natten och om vi är borta länge. Vi tog helt bort blöjan nu under julledigheten och satt honom på pottan jätte ofta under första veckan, sen sa han till ibland själv men vi var där och frågade hela tiden. Nu de senaste 3 dagarna har han sagt till själv alla gånger han varit kissnödig! I början hände det några olyckor men nu kissar han nästan aldrig på sig..

2010-01-13 @ 20:43:34
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Theresa Larson

jag tror man hjälper henne om hon får känna att hon kan själv! Då är det ju smidigt att ha kjol och inga strumpbyxor, funkar ju när man är hemma. Annars tror jag byxor med resår är bra som hon lätt kan dra av själv!? Jag tror de kanske tycker det är läskigt med stor toa?! Potta är nog bra :)



Vi ska till doktorn med Mille dagis misstänker att han kan ha diabetes... vi vet snart!/kram

2010-01-13 @ 20:46:06
Postat av: Therese

Vi har en ring på toan och det funkar toppen. Köp för allt i världen inte en billigare variant då vi stött på att de är otroligt rangliga och riktigt störande! Saga kan ju inte sitta där själv med risk för att ramla ner från toan så någon är alltid med henne men det ser jag inte som något hinder. Några småtips som du säkert redan vet är att potträna precis efter de sovit och en stund efter de ätit. Det ger resultat som på beställning och sen gäller det bara att engagera sig och läsa av barnet.

2010-01-13 @ 22:01:04
URL: http://thereseedberg.blogg.se/
Postat av: Theodora

Vilken duktig tjej du har! Roligt att du skrev om just det, för vår tjej gjorde även detta stora framsteg idag!

Vi har köpt potträningsbyxor från Imse vimse,Pottstolen från Babybjörn och även deras toasits med pall. Toasitsen är jättepopulär!



2010-01-13 @ 22:02:11
URL: http://theodoraaa.blogg.se/
Postat av: ullisar

vilka bra tips du fått!



pottan du har på bild är bamsebra tycker vi. den har vi haft jättebra användning av. vi började ju (egentligen omedvetet) med pott-/toaträning jättetidigt på Maali och det har funkat bamsebra!



toaring är bra om det är så att barnet har svårt att sitta still på pottan. det kan ju inte resa sig från toan och gå iväg. det är svårt att tipsa om sånt här, alla barn är ju så olika och du känner Elwira bäst. tvång är nog inte bra, men samtidigt är det nog inte fel att vara (lite) bestämd.



nu kör vi oftast helt utan toaring faktiskt. det är smidigt för då kan hon gå på toa överallt, och blöjfri är hon ju sen ett tag tillbaka. dock har vi fortfarande blöja på natten, av bekvämlighetsskäl... ;)



lycka till jättemycket! ska bli skojigt att följa framstegen! (dom blir så himla glada och stolta själva barnen, det är nästan den största glädjen tycker jag!)

2010-01-13 @ 22:22:54
URL: http://ullrika.se
Postat av: alexandra

hihi det var duktigt! det gick fort=)Lycka till;P

2010-01-13 @ 23:06:20
URL: http://alexjo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: