Ludwig & Tummen och Elwiras två små fingrar

trodde jag hade bloggat om det här, men såg att mitt inlägg hamnat i "utkorgen"! Hursom- för nu 2 veckor sedan, när Ludwig var exakt 17 veckor gammal så började han suga på tummen för första gången. innan hade han "bara" sugit på sina fingrar och händer men då började han mer medvetet stoppa in tummen till och från.
Så himla sött :-)
 Varken Elwira eller Ludwig har aldrig gillat napp och Elwira har ungefär från den här åldern som Ludwig är i nu stoppat in två ab sina fingrar när det är sovdags, enda sedan hon varit riktigt liten så har hon somnat så, med fingrarna och giraffen i handen :-) hon suger mest på fingrarna tills hon somnat.

Finns ju fördelar & nackdelar med både napp och fingrar/ tumme. Suger barnet på tumme så är det förmodligen svårare att vänja sig av det (jag sög själv på tumme när jag var liten) men nappen är förmodligen inte lätt, men lättare att ta bort, lite svårare att "ta bort" tummen som alltid finns där ;-)
Som förälder är det ju lättare om barnet inte suger på napp, speciellt när de är så små att de inte kan stoppa in den själv. 
Tycker själv att det kan se slarvigt ut när barn suger på fingrar/napp dagtid om inte hon eller han ska sova eller börjar bli trött och ska ha nappen/tumme/finger dvs. Och för att inte tala om äldre barn som gör så (sög ju själv på tummen och slutade rätt sent med det, men hade den som tur var bara när jag skulle sova ;-)                                                                                                                                                              

Ludwig har hittat sin lilla tummme :-)

Såhär sover elwira, med två fingrar + giraffen :-)

Hon har massor olika sovpositioner, det här är bara en av hennes varianter ;-)

Postat av: eamma

helt underbart söta barn ni har =)

2010-01-26 @ 12:17:18
URL: http://cherrybombshell.blogg.se/
Postat av: Nina

Så söta såå =)

2010-01-26 @ 12:44:27
URL: http://wheremyheartis.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmammman

Sötisar :-)

2010-01-26 @ 12:58:41
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Josefine, Blåeld

Hihi! Vad kul att se att det inte bara är Ludvig som har de två fingrarna att suga på! Hårdrocksposen! : )



Kram!

2010-01-26 @ 14:29:31
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: sandra

Söta :) Både Alvin och Edvin har tagit napp men Alvin slutade med den innan sommaren. Var faktiskt inte så svårt som vi trodde men han började bita på nappen istället och leka med den så då tog vi bort den innan han blev för gammal. Andreas gillar inte när äldre barn suger på napp :-)

2010-01-26 @ 15:40:51
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Sofia

Naaaaw vad sött! Min Alexander sög också på tummen sitt första år, sen "tvingades" han sluta när han hade influensa och inte kunde andas om han hade tummen i munnen. Kanske bra för hans tänder i längden, men lite trist ändå, för det är så sött med tummen i munnen :)

2010-01-26 @ 19:08:29
URL: http://sofiaisobel.blogg.se/
Postat av: Åsa

Så söta!! Jag sög på samma fingrar som Elwira när jag var liten. Inte så bra för tänderna (jag sög på fingrarna lite väl länge) men praktiskt att slippa leta efter alla nappar;)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

kram Åsa

2010-01-26 @ 20:43:10
Postat av: Erika

Åsa: nej det är säkert inte det bästa för tänderna men rätt svårt att få henne att sluta göra det nu när hon är så pass liten ;-)

Men det är så sant att det är smidigare än att hålla på med nappar som kan vara rätt ohygieniskt också.

2010-01-26 @ 22:32:17
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Therese

Du har så rätt angående fingrar/napp. Både för och nackdelar som sagt. Iaf. är dina små himla söta med fingrarna i munnen. Saga har mest fingrarna till att gnida mot nya tänder... Napp tycker jag helt kalrt ser mer illa ut, alltså näe nappar används lite nu och då i "vardagen" men det är ju bara vad jag tycker...

2010-01-26 @ 23:10:16
URL: http://thereseedberg.blogg.se/
Postat av: Petra

Det e ju så gulligt med tummen,min son hade tumme men slutade allt för sent,lilla Nova söker tummen och snuttar lite på sin hand så vi får se vad det blir av:)hon vägrar ta napp,ska mest snutta på mig kram

2010-01-27 @ 08:40:37
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: