Utvärdering: Sova själv & inskolning

Har tänkt lite på vad skönt det är att vi fått bra ordning på rutiner här hemma innan Ludwig kom till världen, det har verkligen betytt mycket.
Först och främst var det det här med att sova i eget rum som vi ville att hon skulle göra innan lillebror kom. Och det gick hur smidigt som helst, vi bara ställde in hennes spjälsäng i hennes rum som är vägg i vägg med vårat och där har hon somnat utan problem sedan dag 1. 
hade hon sovit kvar i vårt rum när lillebror kommit så hade hon förmodligen vaknat varje gång som han börjat grymta efter mat exempelvis. Så det var verkligen bra att vi tog tag i den biten i tid. innan sov hon i sin spjälsäng i vårat rum så som Ludwig gör nu. Sedan när hon var drygt 1,5 år började hon dock klättra över spjälsängen, men det är en annan historia som finns att läsa om här & här ;-) Men innan hon hann fylla ett så flyttade vi altså över henne till eget rum.

En annan sak som också var bra att vi gjorde var att vi skolade in henne på förskolan i höstas. Det gick också som en dans och hon älskade att vara där från första stund och hon får verkligen ut mycket av att vara där och utvecklas. Skulle kännas väldigt fel att bara ha henne hemma med mig och lille Ludwig alla veckans dagar.
Både vi & fröknarna märker ju hur bra hon trivs där och tror det är supernyttigt för henne att få vara där.
Känns som en bra kombination att både ha henne hemma och att hon får gå på förskolan tre dagar max 15 timmar per vecka.
Vi ville främst att hon skulle börja på dagis innan Ludwig kom så att hon inte skulle behövas skolas in i samma veva som när Ludwig kommit till världen, för det skulle förmodligen blivit för mycket för henne och det skulle säkert blivit svårare då. Med tanke på att hon bara blir äldre och mer medveten så kanske hon skulle reagerat hårt på att bli lämnad på dagis och se både mig och lillebror gå iväg exempelvis.
Nu har hon liksom "sitt" liv och ingenting har behövt "gå ut" över Elwira för att Ludwig har kommit till oss, det är jag verkligen glad & stolt över. 

Efter den här utvärderingen kan jag vi inte annat än vara nöjda- minst sagt över hur bra dessa två saker har gått, bättre än vad vi kunnat trott.
En klapp på axeln till oss och älskade Elwira som är så duktig  :-)


Elwira på inskolningen i augusti förra året- trivdes som fisken i vattnet från dag 1





Postat av: vintageretroprinsessa

Kikar in för att önska en kanon fredag och helg givetvs :)



Vi ska baka och göra go mat :)



Ang maten i går vart den kanon god och alla åt med god aptit :)



ha det finst kram

2010-01-22 @ 12:38:25
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Alva

Båda är lika bra, men Lee stafford håller mycket längre, men samtidigt kostar Proffs 40 kr och Lee stafford 80 kr, såå.. Avgör själv :)

2010-01-22 @ 13:17:56
URL: http://alviewie.blogg.se/
Postat av: Petra

Måste vara skönt att hon får gå på dagis 15 tim/v jag har sökt dagis till Engla och fick plats i Augusti,helt galet hon är ju över två år,men nu funderar vi på att börja gå på öppna förskolan så hon får träffa andra barn att leka med och de har öppet varje dag:)kram o trevlig helg!

2010-01-22 @ 15:25:34
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Alexandra, KAKHUSET

naaaw! Gu du verkar vara en sån hipp och härlig mamma! ♥



2010-01-22 @ 17:29:46
URL: http://www.kakhusets.se
Postat av: Madelene Sandberg

Sv: Mmm, jag skall prova senare efter middagen och hoppas att den smakar lika gott som det ser ut. Sambon kommer snart hem med resterna som blev över från att han bjudit på sina arbetskamrater!

2010-01-22 @ 17:44:43
URL: http://sandbergmadelene.blogg.se/
Postat av: Maja: STYLE & LIFE by LEIA

Va härligt att allt gått så smidigt och jag kan inte annat än önska att vi kommer lyckas lika bra.



kramar och hoppas du får en mysig helg!

2010-01-22 @ 17:54:10
URL: http://styleandlifebyleia.se
Postat av: Nina

Allt blir så mycket smidigare med lite bra planering, eller hur ; )



Trevlig helg! Kramar

2010-01-22 @ 20:12:05
URL: http://petitfashion.se/
Postat av: Sofia

Vad duktiga Elwira (och även ni) har varit! Det måste kännas jätteskönt att ni klarat av alla saker så smidigt, jag hoppas att vi lyckas lika fint med vår lilla tjej när det, förhoppningsvis, är dags för syskon. Dock känns det lite avlägset just nu eftersom hon bara är 4 dygn gammal :)

2010-01-22 @ 20:51:22
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: Therese

sötaste! hoppas ni haft en bra dag? kramar

2010-01-22 @ 21:58:12
URL: http://theperfectwife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: