Döden kan jag inte hantera

M berättade nyss för mig att en av de äldsta hundarna de har på hans föräldrars gård förmodligen har dött nu.
Det är egentligen inget konstigt om det nu är så att han har dött för han är 17 år och har varit riktigt ranglig den sista tiden och blivit både halvdöd, halvblind och mager. Han har dessutom verkligen fått levt sitt liv och ett bättre hundliv kan man inte ha därute på gården.
Ikväll hittade dom honom inte trots att de letat över hela gården när de skulle stänga stallet, och han går knappt ens utanför stallet längre utan han håller sig alltid i närheten men altså inte ikväll och nu är det dessutom kyligt ute och riktigt kallt på kvällarna så han skulle knappt lämnat stallet i vanliga fall.
Hundar och katter är ju såna djur att dom "känner på sig" när det är dags att säga tack och hej och kan då gå iväg och somna in någonstans vilket är troligast att han har gjort nu.
Hans "fru" kan man faktiskt nästan kalla henne, Kajsa hade varit orolig och sprungit runt i stallet och kunde inte gå och lägga sig i deras korg med filten eftersom inte Lucas, hunden var där... Lucas & Kajsa är som ett riktigt gammalt par och har "hållt ihop" och sovit med varandra i ca 13 år och nu har förmodligen kajsa blivit lämnad, åh jag tycker det är så sorgligt och hon är säkert jätte less en nu, på sitt hundvis- stackars stackars Kajsa- nu är hon utan Lucas i natt och för alltid...kommer kanske inte dröja länge innan hon också försvinner, för djur kan också dö av sorg, precis som äldre människopar kan göra.

Jag tycker verkligen det är sorgligt med döden och även om de "bara" är hundar så går de faktiskt jämföra med oss människor, för många djur är precis som vi, dessa hundar Lucas & kajsa är ett bra exempel för de har varit som ett gift gammalt par.
Sedan börjar jag tänka på döden med oss människor, tänker på om jag skulle vakna upp en dag utan M vid min sida eller våra föräldrar som är äldre än oss och förmodligen har närmare dit än oss- hemska tankar... nej nu kan jag inte skriva mer om döden för mina tangenter har blivit alldeles suddiga...döden förstår jag mig inte på, jag klarar liksom inte av de

Sista bilden jag har på Lucas som var en Jack Russel. Bilden är tagen från i somras, från denna dag




Postat av: Johanna

Nej så tråkigt :/ Hoppas dom hittar han iallafall.. Det går faktist jämföra, för om min skulle gå och stupa så skulle jag gräva ner mig!

2009-09-17 @ 22:25:36
URL: http://haltbananskal.blogg.se/
Postat av: Rövarmamman

Beklagar till dig med, tack för ditt fina medelande! Nä de gör ont i hjärtat när en person eller djur går bort. kram

2009-09-18 @ 08:23:38
URL: http://roxenmo.se
Postat av: Ingela

Usch så sorgligt. Hundar är oerhört fina djur. Döden är hemsk, vem som än drabbas.



Önskar en fin dag!

2009-09-18 @ 08:39:22
URL: http://lifeofingela.blogspot.com
Postat av: Elin Grindemyr

Jag kan inte prata om döden el. knappt tänka på den utan att få riktig panik. Har alltid varit jätte rädd för döden o är de forf. Att allt bara ska ta slut en dag, nej usch nu får jag panik i hela kroppen.

Våran hund som vi haft sen jag varit liten vart 17-18 år och var jätte dålig till slut. Honom tänker jag på ofta fortf. de är som du säger att dom är ganska lika oss människor.

Hoppas dom hittar honom i alla fall, vilket dom säkert gör. Tror inte dom går så jätte långt bort =(



Hoppas allt är bra med dig och magen annars =) Ska till barnmorskan halv 11 och de ser jag fram emot.

Snart är de dags...... kram

2009-09-18 @ 08:57:32
URL: http://grindemyr.blogg.se/
Postat av: Ingela

Sv: Jag har inte riktigt kikat på allvar efter vinterkängor. Men ett par höga lär det bli. I Sthlm är det ju så slaskigt väder oftast och då kan det vara skönt med en hög känga där inte vatten kan komma in. Ida har rätt små och smala fötter så jag fick förslag om en känga från Kavat och Ecco tror jag, dock kommer jag inte ihåg exakt vilken modell :-( Men jag kommer gå tillbaka till Barnskospecialisten igen senare.

Jag tycker det är rätt svårt att veta vilka kläder som Ida ska ha på förskolan, skalkläder har vi köpt från PoP men vinteroverall vet vi inte var vi ska köpa ännu. Har ni fodrade eller ofodrade galonkläder till Elwira?

2009-09-18 @ 09:12:56
URL: http://lifeofingela.blogspot.com
Postat av: Petra

usch vad tråkigt:(jag tänkte samma tanke igår,vad gör man om ens sambo dör helt sjukt men den kom bara:(Men hoppas ni får en fin dag o en trevlig helg kram kram

2009-09-18 @ 10:13:37
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Felicia

SV Det är väl minst lika mysigt med en bebis som med en bebismage? ;) Om inte mysigare!

2009-09-18 @ 11:42:51
URL: http://fsvedberg.blogg.se/
Postat av: Josefine

Ush, sådant är alltid jobbigt, oavsett pm det rör djur eller människor!



kram !

2009-09-18 @ 12:22:44
URL: http://blaeld.blogg.se/
Postat av: Annas inspiration

Åh vad ledsamt,

blir alldeles tårögd.

2009-09-18 @ 16:39:47
URL: http://annasinspiration.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Usch vad jobbigt. Tro det eller ej, men det kommer bli bättre....



Gå in på min blogg och kommentera vem du tycker ska vinna pris i Blog Awards 2009! Och sedan kan du klicka dig vidare för att rösta på just DIN favorit! tack på förhand.

Ha en bra dag och helg!

2009-09-18 @ 17:13:06
URL: http://thebigcitylife.blogg.se/
Postat av: Theresa

Å sötaste lilla Lucas :(

Har så många minnen jag skulle kunna dela med mig någon dag! Om du saknar JR är det bara att komma hit :)

2009-09-18 @ 20:34:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: