Positivt

Nu äntligen ska jag berätta för er alla hur det faktiskt ligger till i min kropp och knopp! Har skrivit att jag mått risigt den sista tiden till och från och det är så sant det jag skrivit för jag har inte mått något vidare. Men nu ska ni  få höra, det är inte på grund av någon allvarlig sjukdom eller liknande, för jag är till våran stora glädje GRAVID (Åh vilken lättnad att  skirva det) och det var planerat och så önskat.
 Jag har precis gått in i vecka 15 och jag ville inte berätta tidigare än vecka 14 och ville även vänta tills jobbet skulle få reda på det, men ännu vet nog bara chefen eftersom jag inte varit på jobbet på ett par dagar nu, så de medarbetare som läser detta, nu har ni svaret =)
Våra nära och kära har så klart vetat om det ett bra tag nu.

Min "plan" när jag kom tillbaka efter mammaledigheten var att jag tänkte jobba ett par dagar innan jag berättade det för alla men det sprack helt och hållet. Andra dagen på jobbet var jag tvungen att gå hem pga av min yrsel och huvudvärk som jag haft i ett par veckor nu. Det var den dagen jag svimmade när jag kom hem som jag skrivit om.
Jag har mått skit rent ut sagt sedan vecka 9 ungefär och mått lika dåligt, om inte sämre än vad jag gjorde när jag väntade Elwira.
Extrem trötthet, illamående och yrsel. Den här gången var jag mer beredd på att börja må dåligt eftersom jag varit med om det en gång förut men visst är det jobbigt även denna gång.
Nej för mig har början av graviditeten inte varit någon dans på  rosor, men det är inte heller något jag trott att det skulle vara.

Det som jag sett som positivt att jag varit mamma ledig när exempelvis illamåendet var som värst och att jag sluppit varit sjukanmäld/sjukskriven så mycket från jobbet som jag skulle blivit tvungen att vara ifall jag hade varit där.
Igår var jag hos läkaren och blev sjukskriven i två veckor, när doktorn kollade i journalen så var det i samma grav vecka som jag blev sjukskriven när jag hade Elwira i magen, så hittills är graviditeterna väldigt lika.
Nu hoppas jag bara på att det blir som sist, att efter sjukskrivningen så vände allt och jag mådde hur bra som hellst in i det sista.
 Så jag håller tummarna att det blir så den här gången också för jag längtar till att må bra och orka jobba igen.



Dagbok


Jag har skrivit lite dagbok här nedan och daterat i vilken vecka/datum jag var i då jag skrev det. Har gjort en ny kategori som jag döpt till "Gravid med nr 2" och där kommer jag skriva det mesta om min graviditet och allt runtomkring samt hur det kommer rulla på samt visa magbilder mm.
Det ska bli kul att blogga om graviditeten den här gången, för när jag var gravid med Elwira visste jag ju knappt vad en blogg var.



Beskedet
V. 5+5
30:e Januari 2009 Grav test positivt!

1:a Januari 2009:
Mensen hade uteblivigt men jag vågade inte tro det bästa- att jag skulle ha lyckan att bli gravid igen. Men när jag gått nästan tio dagar utan att mensen dykt upp så tog kära M tag i saken och gick och köpte två gravtester på apoteket.
Gick in på toan och tänkte först att jag skulle göra testet och sedan vända det uppoch ner så jag inte kunde kika på resultatet utan M.
När jag gjort testet och skulle gå ut från toaletten så hade jag inte lagt testet uppoch ner eftersom det stod: "vänta 2 min" och då trodde jag självklart att det skulle ta nån minut innan svaret visade sig.
Men icke! hann knappt göra testet förens det blev ett plus! trodde inte mina ögon och gick stum för att visa M som väntade.
Vi satt nog mest och gapade först och sedan kom glädjetårar och skratt! Men det gick inte smälta att det faktiskt var sant.
Vi satt länge och pratade allt vi pratat om innan vi beslutade oss för det här, men nu var det verklighet och man kan ju aldrig veta helt säkert hur det blir med allt bara att vi tror att det kommer gå jättebra och det här var så önskat.

Det var verkligen en glädje chock! M ringde upp sin familj och jag min och berättade och alla blev så klart glada.
Men exakt lika stora reaktioner blev det inte som första gången, men så kanske det är när man redan har ett barn?
Inte så förvånande kanske, att om man redan har ett barn så skaffar många ett till. Men det var kul att alla blev glada iallafall.

För oss känns det här så klart minst lika stort som första graviditeten och jag vet ju inte alls om den här graviditeten kommer bli som första, jag får bara HOPPAS att det blir så den här gången med.
Men illamåendet och den isittande huvudvärken, tröttheten mm i början kan jag gärna hoppa över! Men efter den 16:e veckan ungefär så mådde jag som en prinsessa fram tills Elwira kom på bf.
Kände knappt av någonting på slutet och var uppe och skuttade nästan precis som vanligt och trots magen var SÅ stor så kände jag mig inte överdrivet stor konstigt nog. Men visst var magen ivägen ibland!
Morgonen Elwira kom DÅ fick jag förvärkar för första gången så det var ju helt normalt.
Jag kan bara hålla tummarna att den här graviditeten kommer vara lika härlig som med Elwira i magen.

Grav v 8

Var på inskrivning hos barnmorskan idag och jag har tyvärr inte samma längre men hon jag har nu var trevlig och det kändes bra att prata med henne, så jag ska fortsätta gå till henne. Känns fortfarande overkligt med graviditeten men jag har en känsla att allt kommer gå bra. Känner inte av någon graviditets symptom ännu.

Grav v 9-14
Under den här perioden har jag mestadels mått skit rent ut sagt. Den "kroniska" tröttheten har nästan varit värst, känner precis igen mig för såhär var det när Elwira låg i magen också. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover, tröttheten sitter i.
Har mått i stort sett illa under hela tiden förutom ett par dagars uppehåll mellan varven, som har varit GULDT värt. Nu senaste veckorna har jag känt av yrsel, huvudvärk och det har känts som jag ska svimma ett antal gånger.
Jag var förberedd på att jag troligtvis skulle må dåligt som nu eftersom jag gjorde det med Elwira så jag klagar inte på något sett, men det är klart att det tar på ens ork och krafter. Men jag hoppas det vänder snart för nu vill jag bara må bra.

Började jobba i vecka 14 då min yrsel tyvärr var som värst. Första dagen kände jag mig precis som vanligt men andra jobbdagen gick det inte alls. Fick helt enkelt gå hem för det var omöjligt att jobba.
 Jag svimmade av en kort stund när jag kom hem och då smällde även huvudvärken till rejält och den har fortfarande inte släppt utan ligger där och spökar, vissa dagar är det bättre och andra sämre. De få dagarna/ timmarna jag mår bra värdesätts extra högt just nu.

Jag hade tänk att jag ska skriva ett par rader vecka för vecka nu i fortsättningen och jag vill även säga att jag är är så glad över graviditeten även om det har varit väldigt jobbigt i början och är fortfarande tufft.
Nu längtar jag till att få njuta av graviditeten, börja jobba och tillslut nå till målet, när den lilla kommer upp i min famn och vi blir fyra och att  ge Elwira ett syskon, ja det är en dröm! 
Jag känner att jag är lyckligt lottad som redan nu har en underbar dotter och väntar en till liten underbar skapelse med min älskade M som är den finaste och gör så jag känner mig hel för han är min anda hälft.  

Barn är en gåva!

Postat av: Perla

Stort grattis. Jag har misstänkt det ;) Va roligt. Syskon är underbart. Det är sån kärlek.

2009-04-07 @ 20:56:55
URL: http://perla08.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa

Meeen gud ett super grattis till hela familjen :)

ska bli kul att följa er :)





kram

2009-04-07 @ 20:59:36
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Nina

GRATTIS!!! Jag anade faktiskt detta redan för ett par dagar sedan ;-) Var ju ganska tydliga symtom på en liten bebbe :-) Hoppas att du mår bättre snart igen! Ha en skön tisdagkväll!

2009-04-07 @ 20:59:41
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Cissi

Grattis

2009-04-07 @ 21:05:08
Postat av: Lena

Som jag misstänkte!! Stort GRATTIS till Er!

2009-04-07 @ 21:11:47
Postat av: Elin

Ett stort GRATTIS!!! Så roligt för er och tänk att lilla Elwira ska bli storasyster.

Hoppas nu att DU får må lite bättre, så att du kan njuta av solen.

Jättegrattis igen!

Kram

2009-04-07 @ 21:12:24
URL: http://heltsubjektiv.blogg.se/
Postat av: Malla

Åh vad roligt för er! Tre ska bli fyra, ett stort grattis till hela familjen! Hoppas du får börja må bättre snart och att du kan börja njuta av den underbara resan du påbörjat!

Oj vad roligt!!!

När är det beräknat?

KRAM

2009-04-07 @ 21:15:52
URL: http://www.metrobloggen.se/malinolson
Postat av: Katrin

Men gud vad roligt för er!!

GRATTIS!

Ska bli jätteroligt att följa graviditeten =)

2009-04-07 @ 21:19:47
Postat av: Josefine

Miljoner GRATTISkramar! Tittade in tidigare idag och förstod att det nog skulle komma ett glädjande besked :):) Ta hand om er nu!

KRAMAR och GLAD PÅSK!

2009-04-07 @ 21:22:16
URL: http://www.prinsessansdagbok.com
Postat av: Carolina

Grattis! Vad roligt med ett syskon för Elwira. :-)

2009-04-07 @ 21:24:19
URL: http://livetmedlina.blogg.se/
Postat av: Anna, nu med liten drake

Oj så spännande, grattis!

2009-04-07 @ 21:27:39
URL: http://houseofsra.blogg.se/
Postat av: Trude

GRATTIS! Åh, vad glad jag blev för er skull nu:). Men jag misstänkte absolut ingenting så jag känner mig lite chockad nu, hihi! Men det kanske beror på att jag inte har några barn;). Jag blev ialla fall superglad nu och du är verkligen en underbar mamma och person som jag är så glad att få följa:). Du gör mig glad varje dag! Kram!

2009-04-07 @ 21:27:46
URL: http://trudes.blogg.se/
Postat av: Anna

Grattis!!Va roligt att Elwira ska få ett syskon! Hoppas du får må lite bättre!



kram kram

2009-04-07 @ 21:54:13
URL: http://anderssonlindstrom.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Grattis vad roligt för er :)

2009-04-07 @ 22:01:39
Postat av: Sofia

Stort grattis!



Du verkar ha en underbar blogg!

Kram

2009-04-07 @ 22:16:00
URL: http://marmelina.blogg.se/
Postat av: Anneli

Grattis! :) Vad roligt!!

hade bäst :)

2009-04-07 @ 22:17:27
URL: http://www.amiable.se
Postat av: Johanna - MyShoebox.se

Åh, vad roligt! Grattis!

2009-04-07 @ 22:17:46
URL: http://myshoebox.se
Postat av: Emma

Ett megastort grattis och en bamsekram från mig och Lija:)

2009-04-07 @ 22:31:43
URL: http://livetmedlija.blogg.se/
Postat av: www.elliesdagbok.blogg.se

Vad spännande! Stort grattis!



Ska bli kuil att följa!!!



Kramn

2009-04-07 @ 22:37:43
URL: http://elliesdagbok.blogg.se/
Postat av: Clara

Som några andra misstänkte jag med detta glädjande besked! Får hoppas att det snart tar sig här hos oss också! :) Jättegrattiskram!

2009-04-07 @ 22:38:06
URL: http://cladda.blogspot.com
Postat av: Therese

kram till er! Det blir ett par turkosa tuttvärmare om de grå inte kommer till rätta igen. Hoppas jag får dem imorgon så jag kan gå ut som en normal människa.



massa kramar

2009-04-07 @ 22:40:09
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: Magdalena

Gud vad roligt, grattis :)

2009-04-07 @ 22:41:19
URL: http://smultronros.webblogg.se/
Postat av: Maria

Stort GRATTS!!!

2009-04-07 @ 23:01:52
URL: http://mclachlan.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Ska bli så spännande :) Puss & Kram

2009-04-07 @ 23:06:57
URL: http://brunettbeckie.blogg.se/
Postat av: elin

Ett jättestort grattis till er :)!

2009-04-07 @ 23:34:00
URL: http://elinjacobsson.se
Postat av: En svärmorsdröm

Grattis!

2009-04-08 @ 00:09:01
URL: http://ensvarmorsdrom.blogg.se/
Postat av: Duracellmamman

Så JÄTTE kul!!! Massor av varma Grattis till Er!!



Kikar förbi med massor av varma Påskhälsningar nu innan jag imorgon tar en välbehövlig paus från datorn en vecka!



Glad Påsk!!



Kramis!!

2009-04-08 @ 01:42:10
URL: http://www.duracellmamman.se
Postat av: Lina

Ett stort Grattis till er



Kram

2009-04-08 @ 07:23:11
URL: http://filippamamma.blogg.se/
Postat av: Sara

Grattis

2009-04-08 @ 07:26:22
Postat av: Ingela

Åh vad roligt!!! Ett stort grattis till er båda! Jag blev lite orolig där ett tag och undrae vad du var för sjuk. SKönt att höra att det inte var en sjukdom utan en liten bebbe som "ställer till det". Hoppas du kommer må bättra snart!



Kramar från mig och Ida

2009-04-08 @ 07:37:37
URL: http://ingelasdagbok.blogspot.com
Postat av: Sophia

Stort grattis!! :D

2009-04-08 @ 08:20:39
URL: http://phialia.devote.se
Postat av: Sofia

GRATTIS!! Vilken välsignelse! Syskon är verkligen det bästa man kan ge sina barn :)

Hoppas du börjar må lite bättre snart!

Kram!

2009-04-08 @ 09:19:29
URL: http://vildvittra.net
Postat av: Tess

Åh, stort grattis!! Hittade in hit från Petrabloggar och det är så kul att läsa lite från andra gravida :) Då har du BF nångång i November?



Kram!

2009-04-08 @ 10:19:59
URL: http://sancti.blogg.se/
Postat av: Leonora - The Magic Memories

Hoppas du får en härlig dag :)

allt väl?

2009-04-08 @ 10:23:32
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Camilla

Grattis =)

2009-04-08 @ 10:31:34
URL: http://camillarosen.blogg.se/
Postat av: Katarina

Grattis till er båda! Själv misstänkte jag inget, till skillnad från andra kommentatorer, men så har jag ju ingar barn själv heller! :)

2009-04-08 @ 10:47:24
Postat av: Linda

Å va roligt, GRATTIS!

2009-04-08 @ 11:03:26
URL: http://ahren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja precis, riktigt gott och kryddstarkt:) Godare än vanlig korv!

2009-04-08 @ 11:16:33
Postat av: Anonym

Ja precis, riktigt gott och kryddstarkt:) Godare än vanlig korv!

2009-04-08 @ 11:16:37
URL: http://KarinOlofsson.se
Postat av: E

hihi har misstänkt d ett tag nu, men inte velat fråga... GRATTIS!!! d ska bli jättekul o följa din graviditet :-)

d e jobbigt me två barn, men samtidigt helt underbart! d e ju en sån lycka o kunna ge ett syskon till d barn man har o dom kommer ha så roligt me varandra.



så kul, grattis igen :-)

kram

2009-04-08 @ 13:41:53
URL: http://lukasonelliesmamma.blogg.se/
Postat av: **Wojtan**

Grattis!

Vad mysigt med en liten bebis.



Kram Wojtan

2009-04-08 @ 17:19:48
URL: http://wojtansblogg.se/wp
Postat av: edith

GRATTIS!

Åh, vad kul :D Tusen kramar!

2009-04-08 @ 21:09:11
URL: http://edth.devote.se
Postat av: Fru Evelina

men vad roligt att du också är gravid!! då får vi följas åt i varandras krämpor =)



kram!

2009-04-08 @ 21:54:45
URL: http://evelinas.blogg.se/
Postat av: Rebeccas.se

Stort grattis! :)



Kramar

2009-04-08 @ 22:06:50
URL: http://www.rebeccas.se
Postat av: Renée

Grattis Grattis till er! hoppas du mår bättre:D kram

2009-04-19 @ 21:40:01
Postat av: Renée

Grattis till er!=) hoppas du mår bättre... kramkram

2009-04-19 @ 21:41:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: