Pepparkakshus

Till jul skulle jag vilja baka ett eget pepparkakshus! När jag var mindre så köpte vi alltid sådana färdiga delar som man sätter ihop och har glasyr och godis på- de tyckte jag om!

Okej, nu när jag satt här och drömde mig bort om pepparkakshus och det började plötsligt lukta bränt- attans jag hade glömt bort att jag kokade pasta, så in rusandes till köket och det var ingen vacker syn med sönderkokad pasta och ett tjockt svart lager i hela botten+ att nu luktar det bränt i hela lägenheten =(

Tänkte skriva att jag tänkte göra ett eget pepparkakshus i år, men eftersom jag aldrig limmat ihop ett sådant med färdiga delar och dessutom inte klarar av att koka pasta just nu så då kan man ju undra hur bra det skulle gå för mig att försöka konstruera ett eget pepparkakshus? och jag ska väl inte nämna att jag t.o.m tänkte baka degen själv! Hahaha!
Vi får väl se hur det blir med det där huset, lovat att visa en bild om det kommer se ut som ett ;-)

Hur gör man föressten med kastruller som ser ut som min med helsvart botten?!


Såhär avancerat pepparkakshus i forma av vita huset kan man ju försöka efterlikna.. eller inte.


Postat av: Nicole

Låt kastrullen stå på eftervärmen med lite vatten och diskmedel i.... sen e det svinto som gäller...

Min kära karl gjorde en liknande sak för 3 år sen, men då hade plattan hoppat igång av sig själv o vi var inte hemma... När vi kommer hem så är brandkåren där... grannen hade hört brandlarmet, kollat in i brevinkastet och sett rök, ringt brandkåren.... Som tur va så hade grytan förkolnat o det var därför som det var så mycket rök... men ingen eld iaf.... Hade det inte varit en gjutjärnsgryta hade det gått riktigt galet...



Men nog om detta =) Det är ritkigt bökigt att få bort riktigt inbränd mat... men svinto is the shit! =)

2008-11-03 @ 16:12:56
URL: http://sybubblan.blogg.se/
Postat av: Nicole

Kommer du på dessa mirakeldroppar så är jag försteköpare!! =)

2008-11-03 @ 16:30:21
URL: http://sybubblan.blogg.se/
Postat av: Rebeccas.se

Svinto funkar oftast, men något som är väldigt bra är att ta en sockerbit och gnugga med. Råsocker funkar bäst eftersom det tar längre tid innan sockerbiten löses upp.

2008-11-04 @ 16:09:57
URL: http://www.rebeccas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: