Bugaboo vs emmaljunga

Nu har jag suttit o läst diskussioner ang barnvagnar, vilken som är bäst o hit o dit.
Om man exempelvis bor på landet så skulle jag nog välja en större vagn som exempelvis emmaljunga, för då har man en bra vagn att gå lång promenader på grus och dyligt. 
Om man nu bor så att det bara är att köra ut vagnen utanför dörren så behöver man ju kanske inte ha någon super smidig variant direkt. Men den är å andra sidan klumpig när man ska åka iväg och lyfta in och ur den i bilen,samt tar mer plats.
När vi var och kollade på olika vagnar tyckte jag alla var för klumpiga och tunga, trodde aldrig jag skulle hitta någon smidig, tills vi blev tipsade om Bugaboon, där var räddningen.
Bugaboo camelon är altså vagnen vi har och enligt mitt tycke den smidigaste och lättaste på marknaden. 
Den är en riktig city vagn, en riktig "new york" vagn. Lätt o smidig att köra, man kommer fram överallt och är hur smidig som hellst att ta med på tåget eller bilen, perfekt för oss tjejer att hantera på egen hand också.
Och det här med priset, de flesta verkar tycka buggan är "så dyr" men när man köper vagnen så får ju man både ligg + sittdel och man får ju tänka på att man ska ju ha vagnen ett tag, kvalitet framför kvantitet!
Det positiva med svår större vagnar är att de har större komfort för bebisen, mer plats i liggdelen.
Jag använder våran vagn när jag lämnar lägenheten, mestadels är man ju hemma eller hos någon, och då har jag aldrig våran dotter i vagnen, om hon inte blir trött och somnar såklart.
Hemma ligger hon i vår säng,sin säng, babygymet, eller i babysittern.
Själva liggdelen på en vagn använder man ju inte längre än upp till 6 månader  sen vill ju barnet sitta upp, och då är större vagnars sittdel klumpiga, och många köper då en ny smidigare sittvagn, så det blir ju i slutändan inte mycket billigare än om man då köpt exempelvis köpt en bugga camelon från början.

Finns så mycket vagnar att välja på så ovavsett vilken vagn man väljer så är det bra att prova sig fram, testköra och tänka på hur man bor och lever. Emmaljunga är en riktig volvo och bugaboo är en posche =) Båda är bra på sitt sett, beroende på hur man tänkt använda den.
En bra vagn är en verkligen en investering.





 

Postat av: A H R É N

Ja det är sant, vi var på stranden idag och luften stod stilla!

Skönt att vi kunde svalka av oss i vattet!

2008-07-24 @ 18:54:03
URL: http://ahren.blogg.se/
Postat av: Therese

Bugaboon verkar liten och smidig, men det är ju inte fullt liggläge på sittdelev, och det är ju inte så bra när bebisen bara är 6 månader... Den emmalungan du har lagt ut är stor och klumpig, men inte om du väljer en citycross eller cityjet. de e inte lika lätta och små som bugaboon men väldigt smidiga och lätta ändå... Sen föredrar jag större hjul i vinter när snön kommer, samt när man traskar runt på kullerstensgator...

2008-07-24 @ 19:08:47
URL: http://pyretsparon.blogg.se/
Postat av: Anna

Shit, va det lät som om jag hade skrivit detta. Jag jobbar i en affär som säljer barnvagnar,så blev riktigt intresserad av detta inlägg. Håller med dig om att Bugaboo är en grym vagn, är själv sugen på den när/om jag får barn, den och one tree hill vagnen.

Som du säger om priset, så håller jag med dig. Den är inte så mycket dyrare än alla andra, man får ju med så mycket i "paketet". Va roligt att du har en sådan:)



Svar: ja, hade varit en riktigt fin klänning att ha i garderoben. Som du sa, med högklackat eller lågklackat:)

2008-07-24 @ 22:28:48
URL: http://norskans.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Yes, det är värt att lägga ner lite mer pengar och veta att det är en rikigt BRA grej man köpt!

2008-07-24 @ 23:12:44
URL: http://chocolatechic.blogg.se/
Postat av: Sara

Vilken djungel det är!! Ja jobbade ett tag på babyproffsen när ja va yngre å det var ingen hit. Det var ju så viktiga grejer som man skulle ha koll på å när man inte har ett naturligt intresse för det (som 19-åring) så blev det kaos. Men den du har hittat nu verkar ju va nåt bra. Låter som att du har tänkt igenom allt ordentligt :-)

2008-07-25 @ 10:01:57
URL: http://venividivisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: