Hej Valborg!

Mina två små sussar lunch just nu så jag passar på att uppdatera bloggen lite :-)

Lilla sessan sov precis som vanligt hela natten lång fast i sin sprillans nya säng i natt, härligt! Marcus är just nu och byter till en annan madrass bara för det blev lite fel igår.
 Sängen är en 90x200 så hon ser inte så stor ut där i sängen, men jag har bäddat mysigt med kuddar så det blev bra. Och huvudsaken är ju att hon sover bra och den här sängen passade bra.
 Hittade några andra barnsängar i måtten 80x200 och 165x75 men var ingen som föll i smaken där. Perfekt att hon fått en säng som hon kan ha länge med och vi får plats att kunna ligga brevid och läsa böcker på kvällarna :-)
Idag är det ju valborgsmässoafton, M har/ska jobba och jag vet inte hur länge ha ska göra det så vi får se vad dagen har att erbjuda. Barnvagnspromenad och fika ute blir det nog iallafall här efter att mina två små snart vaknat. Jag hör Ludwig ligga och böka lite i just nu och då brukar Elwira vakna strax efteråt. 

Har även ringt och bokat en tid för fotografering för Elwira & Ludwig nästa vecka, ska bli riktigt spännande och kul!

Hoppas ni får en mysig valborg! kram

 

Fotar lite med webcam efter lunchen och innan sovstund :-)

Valborgs kraam! :-)


Parken, bebismys, IKEA besök & sängfix

Ännu en dag som gått i femhundraåttio, NU är typ första gången jag siter ner på hela dagen ungefär, har bara slappat en stund i soffan och pratat i telefon, skönt!
Förmiddagen var rätt lugn och vi var i parken. Det var inget höjdar väder idag och vi hade tur att det inte regnade på oss, kom bara några enstaka stänk.

Efter lunch åkte vi ÄNTLIGEN och träffade finaste faster M:s bebis! så liten och söt var den lille myskillen! efter det besöket så åkte vi till Ikea för att köpa säng och lite annat till Elwiras säng som vi köpt på MIO.
Eftermiddagen bara rusade iväg och M jobbade ett par timmar och när han kom hem sate vi igång med att sätta ihop lillans säng. Blev lite fel madrass, så den måste vi tyvärr åka och byta i morgon *pust & stön* är ju rätt otympligt att hålla på med, men måste ju kännas rätt.
Såhär i efterhand så var vi ju lite dumma att vi började sätta ihop sängen så sent, om hon inte skulle vänja sig snabbt vid den nya, men som tur var vande hon sig ganska direkt och somnade efter ca 10 min i sin nya säng så det gick väldigt smidigt.
Elwira & Ludwig har skött sig exemplariskt hela dagen och ibland blir jag förundrad över hur duktiga de är, trots deras låga ålder. Elwira kan iofs ha sina trots-stunder mellan varven men aldrig när vi åker iväg, inte ännu iallafall ;-)

Är rätt slut i kropp & knopp ikväll men har en massa att stå i och det är stökigt här hemma och Elwiras gamla spjälsäng står nu i vardagsrummet och ser lite kaotiskt ut just nu. Blir yr i huvudet av allt stök så städa upp måste jag göra. Har massa tankar & idéer i huvudet nu så jag måste börja skriva en litsa på allt som måste göras, är både roliga och mindre roliga saker. Mycket jag vill just nu!
Men nu först en kvällsmacka och en kopp te och sedan försöka vara så effektiv som möjligt innan det blir dags att stupa i säng.

Hoppas ni haft en bra dag! kram o hej

Ludde som gungar i förmiddags

Träffade faster M:s bebis för första gången! så söt och liten

Elwira i en vagn på IKEAS parkering & ett päron i högsta hugg, lite mellis i farten ungefär :-)
Det är alltid så kallt och blåsigt på IKEAS parkering *brr*
 


Cloudy

Såg en anons i senaste mama nyligen om en supersmart solsufflett från ett märke som heter Cloudy.
Detta är PRECIS vad jag saknar till vagnen! man fäster denna på suffletten, och den ska tydligen passa de allra flesta vagnar.

Ludwigs suflett är för kort tycker jag och just nu använder jag en slags filt med klämmor som man fäster på sufletten men det skyddar inte som jag vill och det kommer in sol och den är lite jobbig att ha att göra med, lite som att ha en filt hängandes över sufletten och känns lite "instängt" där inne när et är varmare ute, värdelöst. 

Den här sufletten från Cloudy låter luften strömma in precis som det ska men samtidigt skydda. helt perfekt uppfinning enligt mig! skyddar även mot lättare regn, praktiskt! En sånhär sufllet måste vi helt enkelt skaffa.

Cloudy (länk)  

Vår lill-lördag

Godkväll!

Har tillbringat hela kvällen i soffan, himla skönt faktiskt men händer väldigt sällan :-) Såg "halv åtta hos mig" samtidigt som Ludwig ammade i vanlig ordning och sedan somnade för natten.
Sedan plockade jag fram naturgodis och loka krusbär/päron och på avsnitt från "glamourama" på laptopen för jag tänkte att jag skulle ta igen lite så jag vet vad det är för något folk pratar om.
Har även börjat kolla på "Svenska hollywoodfruar" sedan ett par avsnitt tillbaka och det är faktiskt rätt roande måste jag säga! Maria Montazami är ju väldigt underhållande och härlig :-) helt klart favoriten av fruarna där. 

Idag så åkte vi för att kolla på Elwiras nya säng som har stått en tid hos en lackeraren. Men väl där ja då var det tydligen stängt, fast det borde vara öppet enligt öppettiderna. Hursom så ska vi ringa dit i morgon och åka dit och förhoppningsvis hämta den med.

Över gatan där lackeraren håller till ligger en zoo butik där M känner snubben som har den så jag förslog att vi skulle gå in dit och spana lite. M tyckte om att kolla på alla fiskar och en dag när vi flyttat till ett ställe där vi tänkt att bo i många år så skulle det vara riktigt fint med ett saltvatten akvarium. Älskar de färgglada fiskarna och de levande växterna, en dröm att bygga upp ett riktigt fint saltvatten en dag :-)

M skulle byta ut sin mus till datorn 8eller vad han nu gjorde) och sedan kikade vi en snabbis på några olika systemkameror för M skulle visa mig en som även han (som inte är speciellt intresserad av foto) var sugen på.
Att byta upp sig till en modell med bara två stavelser från canon skulle va något det!

Åkte och åt pizza buffé till lunch, himla gott och det tyckte Elwira med vill jag lova! Riktigt mätta och belåtna var vi efteråt. Ludwig sov sött under tiden vi satt och bara hade det mysigt tillsammans

Nu är jag trött och det är dags att gå och knoppa för min del och somna med ett leende på läpparna.
Är så glad att jag har min underbara familj. Hoppas ni haft en fin dag! natti natti


Jag & Ludwig i framsätet efter en amningspaus :-)

Invigde mina ljusröda Converse idag :-)


Tussilago är en söt vårblomma tycker jag

One more slice

Idag fick jag hem ett paket från Bokus, nämligen UNDEBARA Leila Lindholms sprillans nya bok  "One more slice" som släpptes i butikerna idag.
Jag har bara hunnit bläddra igenom den som hastigast men vill lova att denna liksom "A piece of cake" boken kommer användas minst lika flitigt i köket så fort jag får tillfälle. Underbart med NY inspiration med!
Tänk så hiomla glad man kan bli över en bok :-) längtar efter att få kika mer i boken ikväll.
Råkade visst dubbelboka denna, så nu har jag två stycken men tror nog det finns någon som vill köpa den ena så jag slipper returnera. Längtar till att prova något ut boken snarast!

Såhär står det om denna bok:

Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.

"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!

"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra
skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer 'matig' bakning som pasta och pizza från grunden"

Your home is where your heart is

Detta tryck har jag beställt från studionele och är nu påväg hem till oss! Jag har beställt det i största formatet (A3) och det kommer bli såå fint i en vit ribba ram från Ikea tror jag allt. 
Älskar verkligen budksapet och färgen på trycket dessutom :-)
Trycket finns i brunt, grått, svart och rött med fast det behövdes en rosa tavla här hemma tyckte jag *blink*

Påtal om IKEA, måste besöka stället snarast!

Underbart tryck från Studionele


Spika datum

Börjar bli dags att spika ett datum för Elwiras 2 års kalas, hon fyller i Maj men kalaset blir i Juni. 
 Som det ser ut just nu verkar Lördagen den 5/6 vara ett bra datum, det är ju ett tag kvar men bäst att vara ute i god tid :) Mat och fika måste också planeras, hittills är bara jordgubbstårta bestämt och sötaste tårt-ljusen har jag köpt :-)

Såå roligt att planera kalas tycker jag! M är inte samma planerar typ som mig när det gäller såna här saker, han var mer inne i att kolla på en MC när jag pratade kalas, han har fått för sig att ta MC- körkort nu...

Inbjudningskort & frimärken har jag skaffat iallafall, och se vilka söta frimärken jag köpte!

Kavat tjej!

Jag, M och Ludwig var på Elwiras föskola idag när alla barnen fortfarande sov lunch och hade utvecklingssamtal.
Fröknarna är bra på att informera hela tiden vad de gör och hur det går för vår lilla Elwira så det var inga konstigheter som vi pratade om.
Sedan start har allt som har med förskolan att gått som rinnande vatten, hur smidigt som helst utan problem och Elwira anpassade sig direkt. det underlättade nog mycket eftersom hon aldrig varit "mammig eller pappig" utan klarar sig tydligen väldigt bra på egen hand ;-)
Det sa som med, att hon anpassar sig väldigt lätt och lär sig väldigt fort samt att hon är trygg och kan lita på all personal, även borta på den större avdelningen där de lite större barna går på och de tycker hon verkar så trygg och säker.

"Äter duktigt, sover bra och lär sig extremt fort, är före sin ålder med den motoriska utvecklingen samt att hon är en kavat liten tjej med glimten i ögat" fick vi höra, helt underbart!
Hon är inte den typen som gillar sitta still och pyssla, utan hon vill upptäcka saker hela tiden och sitter inte mycket still, men det var ju inte heller någon nyhet för oss ;-)

Lägger upp lite pics från vår söndag i parken på världens finaste tjej,vår älskade lilla, stora Elwira!
Mitt älskade busfrö- du är då för charmig och finare än du kan man inte vara och vi är så stolta över dig

Rosa är favoriten! här invigde hon sina nya fina converse i helgen :-)



Mammas finaste tjej!

Dags att gå hem och Elwira har koll på mammas väska :-) Här är moster R på bild

Acne kan det här med skor

Acne är inte bara grymma på  det där med kläder utan snygga skor är väl inet heller någon nyhet och de kan det här med att skapa vill ha begär. Älskar de bruna heta kilklackarna med remmar, vill bära till jeans shorts och slapp tisha eller skjorta,  solbrillor och en snygg bag på armen.

De svarta kilklackarna/sandalerna känns "klassiska". Jag älskar ju mina pistols i låga modellen och jag gillar att de påminner om den modellen med dragkedjan exempelvis. Ännu en sko som skulle passa till allt, vill haa :-)
Ballerinavarianterna de har i brunt och svart gillar jag mer och mer, tyckte de såg för enkla ut först men det är just det jag gillar nu.




Tandläkarbesök

Skönt, har precis kommit hem från tandläkaren och tycker det är alltid lika skönt att få höra att allt såg bra ut även denna gång.
Mina visdomständer är på väg upp så de tyckte han att man kunde ta ut så att man inte får problem när de vuxit ut mer så en ny tid är bokad för att ta ut dom med, lite i "förebyggande" syfte. Man kan tydligen inte veta om man kommer få problem med dom gaddarna eller ej.
Herregud, det är dyrt att gå till tandläkaren! men tycker det är viktigt att ta hand om sina tänder och en koll en gång per år tycker jag är värt för att inte få problem i framtiden.
En eltandborse är jag lite sugen på och frågade min tandläkare om det idag och han rekommenderade en från braun och att man inte behöver köpa den dyraste.

Himla härlig är känslan nu i munnen efter tandläkaren kollat runt i munnen och polerat tänderna så fint. Han är toppenbra min tandläkare, försiktig och noggrann.

Nu ska vi strax iväg på utvecklingssamtal på förskolan, så spännande!

Kram och på återseende :-)

Frukostsmoothie & havrescones

Igår bjöd jag syster på nybakade scones och en variant av "min" frukost smoothie som jag brukar göra.
Var jättemånga år sedan sist jag bakade scones men det är ju väldigt lätt så det är svårt att inte lyckas med det ;-)
Gott & uppskattat blev det iallafall :-)

Skriver recepten här, men har inga mått på mängden av allt i smoothien utan jag bara kör efter tycke men mycket bär är viktigt men juice-smaken ska också kännas :-)

Frukostsmoothie

* Hallon
* Annanas juice
* Yoghurt, vanilj eller naturell
(eventuellt en multivitamintablett)

Mixa!

Toppa med:

*musli
*mango
*linfrö
*solrosfrö

Frukost smoothie à la Erika :-)

Havrescones


Receptet är för 4 personer.
  • 3 ½ dl havredryck eller mjölk
  • 100 gram smör
  • 2 ½ dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Gör såhär:

Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.

Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade!


100426

Idag bjuder jag på en "dagens outfit" :-) var ju ett bra tag sedan sist, men inte helt lätt att få till när man inte har något stativ? Hursom idag tog vi ju bilder när vi var i parken och syster R fångade mig på bild idag.
Hopp såhär ser man ut som mörkhårig då, fast jag trivs allt bäst i ljusare tonerna men är  inte heller missnöjd så som det är nu :-)  

Sjalen sitter ju inte riktigt som den "ska" men vi är som sagt i parken och jag åkte rutschkana med Elwira så allt kan ju inte se ut precis som man vill då ;-)

Jag & Ludd- plutt och ser ni mitt numera mörka(re) hår!

Skinjacka- Bruunz Bazaar, svart oversize tröja- H&M, tights- Gina tricot, Sjal- Ester Elenora, Ljusrosa Converse

Tradera avslut

Strax avslutas vissa av mina mina auktioner på tradera! Ska försöka hinna med att lägga upp fler objekt ikväll. Har vårrensat och fotat nya barn-plagg :-)

HÄR klickar för att kika på prylarna & plaggen

Elwiras rosa Converse

Igår fick Elwira inviga sina nya rosa Converse, visst är dom tuffa! Mamma vill ha lika samma NU! :-)
Ska lägga upp fler bilder här lite senare men nu är det sol ute och vi ska ut och njuta av dagen.

"Morgonstund har guld i mun" & scones bak

Det är bara jag och Ludwig vakna här hemma, Elwira och syster sussar fortfarande sött men Elwira kommer nog vakna närsomheslt, hon sover oftast till klockan åtta.
"morgonstund har guld i mun" sägs det ju, och ja det har varit mysigt att vara vaken själv med Ludde nu en stund. När han väl vaknar är det full rulle från start :-)

Det är strålande fint väder här som ju gör att man känner sig så mycket piggare såhär på morgonkvisten, härligt! Känns som det fortfarande är helg eftersom syrran är på besök och vi fortsätter att köra på mys & god mat även denna dag, lyxigt!
Är lite sugen på att baka scones, tänk så glada de skulle bli om jag fixade iordning god frulle! ja scones får det bli nu basta, tror jag ska prova på havrescones, ett recept jag aldrig tidigare provat. Bråttom bråttom.. :-)

Hoppas ni får en fin start på veckan!

Ska prova dessa två nya produkter frå ICA till scones som jag ska göra nu :-)


Shutter island

Skulle gå iväg och köpa blöjor ikväll och kom på typ tio i nio att vi skulle kunna gå på bio och sagt och gjort så gick vi iväg och köpte blöjor och sedan hoppade vi in på en bio, vi valde som hastigast att se "Shutter island" snacka om att gå på bio i "sista minuten" men så mysigt! och filmen var bra. Tycker Leonardo DiCaprio är en riktigt duktig skådis.

Kommer knappt ihåg när jag var på bio sist? måste varit "Confessions of a Shopaholic" förra året :-) Ludwig somnade strax efter vi gick iväg och hade precis vaknat och var hungrig när vi kom hem igen- perfect timing ;-)
Efter Ludwig ätit och somnat drack vi mer te, gjorde smörgåsar och åt ännu mera marabou polka, så himla mumsigt!  

Nu är jag så trött och vill bara sluta mina två blå och somna in för nu är kloackan väääldigt mycket!

Natti natti!


Polka

VI smaskar galet god marabou choklad och dricker te just nu med min syster R.
Jag hade inte provat den här sorten innan och nu är jag fast :-) är egentligen mer för "fin" mörk choklad men denna- mmm marabou säger jag :-)

Nu måste jag gå och handla blöjor, glömde så klart det tidigare när vi var på ica och nu börjar det bli blöj-kris :-)
Återkommer lite senare! kram o hej så länge




Söndag & besök

Sitter just nu med ett Hello Kitty plåster på fingret för jag tappade ett glas och har fått dammsuga köksgolvet supernoga. är ju jätteobehagligt att tappa ett glas så att det bir splitter eftersom vi och Elwira går där och lille Ludde som hasar sig runt där, ingen höjdare alls :/
Måste till ikea och köpa fler glas märkte jag nu med, både jag och M har varit rätt klantiga med vardags-glasen här så det behövs fyllas på nu... Vi skulle nog aldrig kunna ha några lite dyrare glas till vardags här.

Idag kommer syster R här på besök och hon ska även sova över. Vi fick lite sovmorgon i morse och tiden har verkligen tickat iväg här på förmiddagen alldeles för snabbt! hade tänkt att städa och tvätta lite här idag men inte hunnit med det än så jag får väl göra det lite snabbt när hon är här, då kanske hon kan hjälpa till, heh nejdå det ska hon inte göra men hon får vara med mina två små när jag går ner till tvättstugan typ ;-)

Solen har inte kikat fram här än, men hoppas den gör det efter lunch då vi tänkt gå ut och möta upp R som kommer då. handla lite mat och laga något gott ska jag också se till att vi ska göra.

Städa lite, umgås och äta gott det blir vår söndag idag :-) Nu ska jag tafatt på lille Ludwig som jag hör är på väg mot hallen och alla roliga skor ;-) man riktigt hör hur han kämpar sig framåt, hihi!

Kram!

Den här bilden är tagen för exakt ett år sedan i morgon :-)



Pappa bus

Ludwig älskar när pappa busar med honom, fast han älskar iofs all sorts uppmärksamhet. Det är så kul att höra när M busar med Elwira och Ludwig och deras skratt ihop är bland det bästa jag vet :-)
Här kvällsbusar M med Ludde ikväll efter finaste Elwira somnat efter massa skratt ikväll. "Skrattet till godnattet" brukar vi köra på här hemma :-) 

Ludwig hasar runt och är överallt numera och nu är det inte bara "vart tog Elwira vägen?" utan nu är det även "vart tog Ludwig vägen?" :-) Han hasar sig runt mellan köket, ut i vardagsrummet, vidare till hallen ja överallt!
Det är så roligt att ha två grabbar här hemma, en liten och en stor och det är underbart att veta att dom bara är mina  :-)

Bus med pappa :-)

Glader!

Koncentrerad Ludwig med indragna läpar :-) Ludwig har varit väldigt stark i benen tidig och det ska bli spännande och se när han kan ställa sig upp och gå helt själv :-)

Äntligen babysim!

Nu är vi hemkomna efter dagens babysim med Ludwíg. Var lite extra kul att vara där idag eftersom vi missade förra Lördagen då vi var sjuka här hemma.
Idag fick vi bland annat träna lite på ett säkerhetsgrepp där barnet skulle börja få vänja sig att vara uppe på mamman/pappans rygg.
Supermysigt var det att ha Ludwig på ryggen och han sparkade för fullt med benen i vattnet och var superduktig när han var på min rygg! mysigt värre är det med babysim måste jag säga. Han var extra glad i babysimmet idag dessutom.
Ludwig somnade som vanligt som en stock efter babysimmet och sover fortfarande sött, det tar på krafterna :-)

Elwira har varit med farfar och ätit glass idag när vi var borta så hon har haft det bra hon :-) Tror det blir glass för egen del lite senare.

Önskar en fortsatt fin och solig (?) Lördag!

Jag & tröttis-Ludde efter dagens babysim. Solig vårdag idag, kolla himlen:-) fotar här med mobilen

Vinnaren- studionelle

Vinnaren i studionells tävling är dragen! Grattis grattis!



Postat av: chanette

här e länken
http://darkbarbie.blogg.se/2010/april/vinn-hos-one-chic-mama-.html

min favo är:Your home is where your love is
sååå vackert

2010-04-16 @ 21:36:16
URL:
http://darkbarbie.blogg.se/

Fredag, sol & finbesök!

I morse svängde jag ihop en "New York blueberry cheesecake" mitt favorit recept dagen till ära då vi väntade finbesök! En av mina bästa vänner, Bente åkte nämligen med hennes sambo hit idag som skulle på någon jobb-grej här i stan.

Var verkligen superkul att träffa henne, även om det inte var hela dagen och att tiden gick alldeles för fort :-(
Vi hann iallafall vara en sväng ute på svärföräldrarnas gård och mysa lite utomhus i det fina vädret!
B hade med sig våren & solen hit idag och det var verkligen skönt väder idag jämförelsevis mot vad det var igår då det snö/regnade.
Vi hann aldrig fika så jag skickade med några bitar hem till B:s familj och lämnade resten hos farmor & farfar men tog hem en bit till mig själv också så klart ;-)
Elwira blev som vanligt superglad som fick träffa alla hundar och se alla hästar, djur är ju så mysigt och roligt!
och jag älskar själv att vara där ute och komma iväg från stan, hade kunnat stanna hela dagen.
En liten incident hände precis innan vi skulle åka hem, Elwira tog visst ett litet dopp i mini-dammen utanför stora huset innan någon hann fatt henne. Men hon blev "bara" blöt från knäna och ner ungefär och som tur var hade jag med mig ett par fodrade överdragsbyxor, sockor och tossor så hon kunde åka hem i torra kläder. Ja så kan det gå! ;-)

Trist att tiden gick så fort idag, men snart ses vi förmodligen igen till Elwiras 2-års kalas!
Det var himla roligt att du kom hit ett tag idag, Bente, blev så glad av det! 
 Ska bli kul att träffa andra omtyckta ansikten som jag saknar också!  Elwira fyller i maj men kalaset blir förmodligen i mitten av juni.

Nu ska jag fortsätta mysa med mina fina :-) T R E V L I G  H E L G!


M & Lillan studsar studsmatta :-)

Inte helt lätt att hålla balansen när det studsar :-) men kul är det!

Finaste B med älskade Ludwig


Och här är vi alla utan M då som fick ta bilden, inte så lätt att få till en bild med Elwira som inte tycker det är kul att bli buren. Det tycker hon nog bara är sådant som Ludwig och andra småbarn blir ;-)

Ludwig sussade som vanligt sött hela vägen hem i bilen...

Och Elwira somnade några sekunder efter Ludwig i bilen på vägen hem

Resultatatet av morgonens bakning: New York blueberry cheese cake- smakade såklart bra, det var ju jag som gjort den om man får säga så  ;-)

Grå men mysig dag!

Det har varit trist väder här idag snö/regnig och ruggit ute och termometern har stått på nollan. Men grått väder behöver ju inte betyda en grå dag, det blir ju vad man gör det till :-)
Har gått runt i slappa, sköna kläder hela dagen och har fått all tvätt tvättad här hemma och nu är kuddar och täcken rena samt renbäddat i allas sängar, lovely!

Mumsat goda pizzor har vi gjort och jag har smaskat supergod chokladkaka och dessutom ätit smågodis här hemma ikväll! Jag låssas att det är Fredag idag istället :-)
Sedan har det verkligen varit en sådan dag idag då jag bara känt för pizza och sötsaker, blir extra sugen på sådant dagar som denna och extra gott blir det med!

Trevlig kväll!

Mot vattenpölaaar!

Elwira plaskar i största pölen hon kunde hitta efter jag hämtat henne på förskolan idag :-)

Gummistövlar- ett måste dagar som dessa :-)

hehe, Elwira bjussar på en bus- min :-)

Mmmm pizza! var extra gott denna snö/regninga dag!

Chokladkaka med vispad grädde & varma hallon *mumsigt värre*


Du missar väl inte?

Du har väl inte missat varit med i den fina tävlingen som pågår här just nu? I morgon avslutas den.
Superfina tryck som blir såå snygga att rama in sedan! Tävlingen finns HÄR (länk)


Humor i sinnet

Måste bara dela av mig av några rader som söta J som nyligen fått bebis skrev till mig! Hon skreiver om att vi måste bestämma en barnvagnsträff och citerar några rader ur hennes mail:

"Jag har inget speciellt schema så det funkar när som helst, men det tar ganska lång tid att komma iväg glömmer alltid något så smsa i tid=) (kanske redan dagen innan)"

Hahah! jag fick mig ett gott skratt när jag läste den sista meningen för det är så klockrent skrivet :-)
Jag minns när vi fått Elwira och skulle åka iväg, herregud vilken mindre chock man fick då allt helt plötsligt tog sådan tid att komma iväg vissa dagar ! :-)
Och i början när Ludwig var färsk hann jag verkligen bli genomsvett innan jag ens hunnit utanför dörren då jag var själv och skulle få med bägge ut+ att det var vinter och svinkallt och massa kläder skulle på.
Det är inte alltid så roligt just DÅ men när man läser om andra i samma situation så kan man verkligen skratta åt sig själv. Det gäller att ta den lite små-galna småbarnstiden med en dos humor i sinnet!
Små barnsföräldrar, ni känner nog igen er! och ja det gäller att förbereda sig i god tid när man ska iväg med små barn, kanske redan dagen innan ;-)

Vart tog våren vägen?

Men vad är det som händer? igår började snöa här, vilken chock! är väl inte vanligt att det snöar när vi börjar närma oss Maj? inte vad jag kan minnas iallafall VART tog våren vägen?!
Är slaskigt och nollgradigt här då det var bara att dra på sig gummistövlar och parkas i dag när jag cyklade iväg med lillan till föskolan, inget vidare cykel väder när man får blöt snö i ansiktet :/

Här ska maskinerna gå varma ett par timmar och ska tvätta rubb och stubb här hemma, skönt när det är gjort! Tror jag ska fortsätta lägga ut tradera annonser med, himla skönt att rensa!
Blir inte så mycket roligare än så denna Torsdag för min del tror jag, så det är väl lika bra att köra igång nu bums :-)

Kram, kram!

Rosa converse

Elwira ska få ett par rosa converse i den här nyansen och blir själv väldigt sugen på just den här nyansen!
Hon hade ett bar babyconverse när hon var mindre i denna rosa ungefär, men nu får hon såklart ett par riktiga med sula ;-)
Så läckra jag tycker dom är! Har ju redan ett par puderrosa som jag gillar (samt andra färger) men denna rosa nyans "sticker ut" lite mer än pde pidderrosa och ser riktigt fräsch ut i färgen och kan helt enkelt inte få nog av dessa skor.

Jag kikar efter rosa nu men är inte det lättaste att hitta tydligen.
 Ludwig har ju sina små vita babyconverse i skinn, det är bara M som inte äger några (än?) här hemma :-)



Till ammande mamman, baby killen & tjejen från pop

Om jag skulle amma i sommar så skulle jag utan tveken skynda mig att shoppa den fina svart/vit randiga klänningen från polarn o. pyret, kan tänka mig att den kommer ta slut i storlekar rätt fort! Finns från XS-L.
Gjord i bomull och förmodligen underbart skön och mjuk mot huden, älskar plagg man både kan vara fin och praktisk i :-) Update: det är altså en amningsklänning :-) denns finns på hemsidan att köpa på shoppen med

Till lilla babytjejen finns en underbar söt body med liten ving-ärm på och finn upp till strl 92, blir lite sugen på en sådan till Elwira! Bodyn med elefant såg jag hos sandra som tipsade om den och den är verkligen ursöt men finns bara upp till strl 68 så det blir ingen till Ludde men på andra söta killar därute kanske :-)


Lill lördag & promenad

Har varit iväg och lämnat lilla E på föskolan idag, mitt lilla hjärta som snabbt hoppade upp på stolen vid fönstret när jag gått för att vinka hej då så glatt och sedan snabbt ner för att springa iväg och busa och ha morgonens sångstund med alla ekorrar, avdelningen heter nämligen just "ekorrarna" och på morgonen har de sångstund och då sjunger de en namn-sång och delar ut deras egna lilla ekorre som har en speciell färg till varje barn, så sött!

promenerade sedan vidare till ica för att hämta paket och sedan tog jag nästan en timmes promenad med Ludwig och bara strosade. han somnade gått i vagnen och det var min första riktiga barnvagnspromenad såhär efter sjukstugan, så skönt!

Det är ju onsdag idag och lill-lördag! är sugen på att lyxa lite med extra god middag ikväll :-) Har hittat smarriga recept men jag måste då se till att gå till systemet idag för att köpa rödvin. varken jag eller M dricker ju en droppe så det är inte mycket alkohol vi har hemma och ingen flaska rött finns i "gömmorna" så idag ska jag nog till systemet för första gången på  typ 3 år!! hihi :-)

Önskar en riktig skön Onsdag och unna dig lite vardagslyx idag ;-) kram!

Ludwig somnade som vanligt sött i vagnen på vår morgon-promenad idag

Vinnaren- zizoo body

Vinnaren i Zizoo-tävlingen är Mia! Grattis! bodyn skickas i morgon med posten :-)

Skulle vilja vinna denna till min lilla Mini, som jag brukar kalla för " mammas monster" då hon har uppfunnit ett läte som inte går av för hackor ;-)
Passar ju perfekt till henne, när det är monster på, i vår favoritfärg ROSA! =)

2010-04-13 @ 17:02:28
URL:
http://miabw.blogspot.com/


Dagar i sandaler

Tycker det är så härligt att vi nu har sol här och hoppas verkligen det blir ännu varmare inom kort! vill gå i sandaler och jeansshorts! Älskar armbandet och den söta blom-ringen med.

Apropå sandaler så är jag på jakt efter ett par till sommaren och dessa i flätat "guld" som nyligen kommit in på topshops hemsida ser riktigt fina ut, men det är ju så svårt att veta exakt hur dessa ser ut i verkligheten, vill att de ska se snyggt guldiga ut, kanske ska chansa? ser iallafall bekväma & sköna i samt att de är 100% skinn.


Sallad till lunch

Gjorde iordning god tonfisksallad idag till lunch och det var jättelängesedan sist vi åt det här hemma!
För en tid sedan gjorde vi ofta pastasallad och det är ju så gott och nyttigt så det måste vi bli bättre på att äta här hemma. Jag älskar "matiga" sallader och helst färskt bröd, smör & ost till.

Elwira äter långt ifrån alla grönsaker och är sådär förtjust i sallad längre så jag får väl passa på att äta det när hon är på förskolan :-) Försöker få i henne mer grönsaker men det går ju inte direkt tvinga i de små det.
Tror det kommer så småningom och viktigaste är nog att de äter iallafall liiite grönt till varje måltid.
Bättre med lite än inget, eller hur :-)

Sol, frossa och utflykt

Stupade i säng strax efter klockan nio igår för jag hade en jäkla frossa igår samt huvudvärken från helvetet, typ.
Ingen höjdare alls men det känns som anledningen till ett är att min förkylning börjar gå ut kroppen helt nu.
Har fortfarande huvudvärk och hela kroppen känns helt mör :/
Ludwigs feber försvann iallafall igår kväll och har inte kommit tillbaka så nu är det visst bara jag kvar att bli 100% frisk :-)

Elwira är på förskolan idag nu igen och hon hade bråttom att få på sig byxor, jacka i morse och det märktes att hon var så glad att få komma iväg nu igen sedan hon blivit helt frisk.
Idag gick de iväg på utflykt strax efter tio, då hon blivit lämnad och det är verkligen perfekt väder för det idag, men inget jag själv skulle orkat göra så är verkligen tacksam för att förskolan finns!

Skulle vilja åka och kolla på färgen på E.s säng samt en sväng till Ikea och tusen andra saker jag vill göra nu men det får nog vänta för idag är jag inte väldens piggelin... satsar på att bli pigg idag istället :-) ska göra en smoothie med multivitamintablett nu och förhoppningsvis släpper huvudvärken inom kort så man kan få känna sig lite "normal" i kropp och knopp igen.
Ska försöka tvätta undan lite med för att göra lite nytta.

En vinnare ska jag dra under dagen till zizoo- tävlingen med :-)

Kram!


"Tokaa!!"

Vi var till doktorn med Ludwig i dag som är lite hostig men var inte så mycket man kunde göra åt det och var inte allvarligt så det är bara att vänta ut till det släpper. är tydligen vanligt att barn är lite små- hostiga året om.
Överlag är han väldigt pigg nu igen, när han var dålig så ville han mest vara stilla och det är inte likt Ludwig, men nu hasar han sig framåt ännu snabbare än innan han blev sjuk :-)  

Nyligen närEelwira var förkyld så åkte hon på den värsta förkylningen hon haft, tidigare har hon bara blivit lite små snorig men den här gången var det en riktig dunderförkylning.
När näsan rann blev hon jättearg och smågrinig och sa "tokaa!" med bestämd röst och då var det bara att torka som gällde fort annars blev hon arg som tusan.
Första gången hon sa det så förstod vi först inte vad hon menade så hon gick runt och "skrek" det ett tag tills jag såg näsan och förstod att hon menade "torka", stackarn :-) 

Trodde du att alla barn går och drar med handen vid förkylningsnäsan och kletar så har du inte träffat Elwira, haha!
Även när hon såg lilla Ludwigs näsa rinna så gick hon tom och hämtade en förpackning med servetter och torkade hans näsa med, som syns på bilden - hon vill tydligen inte ha en snorunge till bror, haha!

Elwira som torkar Ludwigs förkylningsnäsa häromdagen :-)

Rejäla vårskor till förskolan

Dessa kängor från Viking ska invigas i veckan på föskolan. Har köpt dom just för att hon ska ha dom där men kommer säkert åka på till vardags för ute-lek med. dessa skor skor är i goretex och andas.
E:s fröknar kommenterade E:s förra viking skor och tyckte de var toppenbra, höll foten lagom varm och torr och satt så bra på foten tyckte de.
Hade nämligen ett par andra kängor från Viking som höstsko till E och förmodligen kommer hon kunna ha dessa även till hösten fast med varmare socka i.
 Bra skor tycker jag är superviktigt, speciellt till mina små så kvalitetsskor på fötterna är ett måste här hemma

Tävlingen zizoo!

Idag avslutas tävlingen med zizoo där du kan vinna den snygga bodyn! Bara lämna en kommentar så är du med och tävlar HÄR! (länk)

Missa inte heller min andra tävling med det personliga trycket! HÄR  


Risgrynsgröt & läkarbesök

Hej ny vecka!

Det är inte helt bra med Ludwig här hemma för han har fortfarande feber som inte verkar vilja släppa, inte jättehög men 38,3 har han haft ett par dagar som inte vill sjunka.
Jag ger han inte alvedon/ipren eftersom han äter bra och är ju inte "tagen" av febern. Men han har lite hosta också som Elwira hade så vi har fått en tid hos läkaren idag så en läkare får ta en titt på han, lika bra det och så är det alltid skönt att ha varit där för en koll, skadar aldrig.  

Igår rensade jag i skafferiet och hittade en påse risgryn så jag ställde mig och kokade risgrynsgröt igår, så himla gott! Så det blev en riktigt god frukost i morse med risgrynsgröten tillsammans med röd mjölk, kanel och socker- mums!

Min frukost i morse, hemmagjord risgrynsgröt- mums!

Hemmafru-söndag & froothie- break

Idag är jag extra huslig som värsta hemmafrun denna söndag :-) Har lagat en massa mat och bakat, riktigt kul när man har ångan uppe och allt bara flyter. Älskar att stå i köket och laga mat, men framförallt att baka men tiden räcker ju inte alltid till och till vardags tycker jag inte alltid det är kul att laga mat.
Men idag tyckte jag det bara var kul att stå i köket och göra sådant som normalt inte hinns med och det har gått hur bra som helst med barn och bak och matlagning ;-)

Ludwig höll nyss på att somna i sin babybjörn stol men lyfte upp han innan han somna, ammade och nu sussar han sött i vagnen istället. Han tyckte det var skapligt kul i köket altså ;-) 
Nu  sitter och smuttar på en smoothie, eller kallas väl "froothie" (stavning?) kanske, när den inte innehåller någon yoghurt.
Är ett riktigt smoothie-freak och dricker i stort sett alltid två om dagen, såå mumsigt och jag tröttnar aldrig!

Hoppas ni har en mysig söndag! kramar

Froothien jag sitter och smuttar i mig nu innehåller: färskpressad apelsinjuice, en skvätt tranbärssaft & ananasjuice, päron samt en massa hallon.



Fjäril i håret

Underbart söta hårspännen fick jag syn på hos H&M:s webbshop med en fjäril på. De fanns i dessa två färger, turkos och cerise. Svårt att veta hur fjärilen ser ut i verkligheten, men för 19:50 kan det ju vara värt att prova ;-)


Vintage stories shoppingen

Har ju glömt bort att visat vad som shoppades från Kappahls Vintage stories. Har ju fått tillbaka min vanliga kamera nu men hade fotat allt med mobilen efter shoppingen men glömde slänga in dessa bilder då.

Gillar alla dessa plagg och de kommer vara perfekta till Elwira nu under sommaren och våren. Nu när det är lite kyligare är det ju bara ha liten söt kofta och jacka över .
hoppas på invigning av något av plaggen nu i veckan :-) Den underbara koftan kommer hon komma ha långt in i höst med. 

 Den blommiga playsuiten är riktigt somrig och supersöt på men jag är lite fundersam hur jag ska göra med axelbanden då de gärna glider ner över axlarna på henne, hmm vill helst inte behöva lämna tillbaka den.

Cupcakes tunika/klänning

Blommig kjol med spets

Underbar rosa kofta med brodyr och fina knappar

Söt blommig tunika

Playsuit

Underbara strumpor med späts och bedårande hårspännen


Dunderladdning på nytt

Godmorgon!

vaknade i natt när jag skulle amma Ludwig och kände att jag var helt blöt vid bröstet, vet inte vad det är med min mjölkproduktion just nu men de senaste två dagarna har det inte varit stabilt som det hittills har varit utan läckt en massa och känns ungefär som i början, innan mjölkproduktionen hunnit stabiliserat sig och det kommer alldeles för mycket.
Kanske det beror på att jag varit/är sjuk ock kroppen inte helt är frisk? en dunderladdning har jag fått som inte riktigt släpper, tur att det finns amningskupor oxh att jag hade kvar det hemma  :-)
 Hursom är det väl bättre med för mycket än för lite som man säger :-) Ludwig har ätit som han brukar trots förkylning och feber så inte är det för att han har ätit mindre. När jag tänker efter har han iofs snuttat lite mer än vanligt nu när han haft feber så det beror så klart på det.
För mycket av det goda resulterar i att han har börjat att kräkas, något som han aldrig någonsin gör i vanliga fall lite små jobbigt.

Lilla E har fortfarande feber och vi är snoriga här hemma fortfarande. Jag känner mig dock mycket piggare och inte liga seg i bollen som jag blir av förkylning.

Nu ska jag fixa smoothie till mig och Elwira. Kram kram!

Helgen är kommen

Elwira har varit piggare idag och busat runt fast jag har försökt att få henne vara lite lugn och sitta still men är ju inte alltid det lättaste.
 Förkylningen har inte släppt för min, Ludwigs och Elwiras del med det brukar ju hänga i ett tag tills den försvinner helt.
I morgon är det ju egentligen babysim på schemat för min och Luddes del men det får vi skippa, väldigt tråkigt för det är något jag alltid ser fram emot, men man måste ju vara frisk först och främst.
Känns inte jättekul att vara inomhus nu när det är sådant underbart vårväder utomhus och tittar man ut sitter folk och äter glass och njuter av solen! Har iallafall vädrat ordentligt i omgångar här hemma och släppt in luft och dammsugit hela lägenheten, skönt att iallafall gjort lite nytta och Elwira gick efter med dammvippan och "städade" när jag dammsög :-)

Längtar till nästa vecka för då ska vi åka och kolla på Elwiras säng som kommit och förhoppningsvis kommer den på plats då med. Eventuellt ska den lackas om, men är inte säkert det behövs,sådant som märks. 
 Ska bli kul att bädda och piffa med kuddar med mera, jag har lite idéer i tankarna, tror det kommer bli fin fint ;-)

Hoppas ni andra är friska och att ni kommer njuta av helgen och att solen lyser där ni är! Många kramar!


Min förkylda lilla busunge :-)

Solen har strålat in i lägenheten hela dagen och här i lillans ögon :-)

God kväll!

God kväll!

Ligger i soffan (ovanligt) med laptopen i knät och har legat här sedan Ludwig och Elwira somnade nästan samtidigt vid sjutiden.
Har lagt ut lite mer på Tradera här ikväll, tycker det är superbra att lägga ut lite då och då där för att få bort sådant som inte används istället för att det ska hamna nere i källaren, bra syssla för mig som inte är helt frisk dessutom. Här (länk) finns annonserna.

 Läget här hemma är ungefär detsamma som i morse, fast både två har längre feber så får väl hoppas det går åt rätt håll bara, inge kul när bägge har feber :-( det känns för stilla här hemma nu!

Min huvudvärk har släppt nästan helt och har kikat på tv och ätit godis hela kvällen lång, lite mys mitt i allt skadade inte!

Ska snart sova för natten och följa E& L:s exempel men jag är ju nästan pigg eftersom vi mestadels vilat hela dagen, får nog tvinga mig själv helt enkelt.
Ska nu dricka lite te och sedan bläddra några sidor i nya mama och hoppas på att somna sedan och få en hyfsat bra sömn, sover inte lika bra nu när barnen är sjuka, men jag måste försöka för det tar lite extra på krafterna då jag ammar med.  M kan knappt sova alls och sitter helst uppe hela natten...

Tack för krya-på-er hälsningar! ska svara på kommentarer i morgon.

Kram o hej!



Bloppis hos Tradera

la ju upp 3 par nya barnskor häromdagen och fortsätter nu lägga upp några fler objekt hos Tradera (länk), bla polarn o pyret plagg och ett par nya & oanvända sneakers skor från Adidas i dam- modell :-)

Intresserad så klickar du HÄR (länk)


ropa aldrig hej...

Är arg för mig själv för jag trodde alla var friska och arg på mig själv för att jag skrev det. Men det var en bättre sjuk-dag igår fram tills lunchtid ungefär då vände allt.
Magsjukan är dock borta men alla verkar ha åkt på samma skit som M har haft i över två veckors tid, nämligen feber, halsont och förkylning. Och stackars Ludwig som klarat sig hittills utan att blivit smittad har åkte på feber igår denna gång. Känner att det här sliter nu och det är inte alls kul det här :-(

Kan vi inte bara få vara friska NU?  nej då kommer "nytt" skit. Orkar knappt vara positiv ett dugg just nu, men får ju försöka så gott det går. Har faktiskt aldrig varit med om liknande att först bli magsjuk och sedan åka på något nnat elände direkt, snacka om dubbel otur
Trött på att bara skriva om tråkigheter, halva veckan har gått och vi har bara varit sjuka men det är ska tydligen föreställa livet just nu och därför kan jag inte skriva om annat.
Det är såna här dagar som gör att man verkligen kan uppskatta vanliga friska dagar så mycket mer! så något positivt med det hela finns det ju.

Nu återgår jag till soffan och en annan bok och lägger mig brevid Elwira. Mina älskade skatter, vill ha dom friska NU.

Note to myself: Ropa aldrig hej förrän du kommit över bäcken!!


Tävling- Studionele

Har fått chansen att lotta ut ett valfrittt tryck från studionele. Finns många jättefina tryck både till barnrummet och övriga hemmet!
Barntrycken är extra fina att ge bort till sitt barn eller till någon annan och blir en perfekt dopgåva!
Jättefint blir det om man ramar in dom, fina och billiga ribba ramar finns på IKEA exempelvis.

För att vara med och delta väljer du bara ut ditt favorit motiv på här på studionelles (länk) hemsida och länkar på din egen blogg till denna tävling.
Sedan skriver du bara här att du är med och deltar i detta inlägg. Lätt som en plätt :-)

Tävlingen avslutas 23/4

Trycken nedan är mina favoriter vilket är ditt?


En piggare & friskare dag

En bättre dag!

Åh vad glad jag är nu för idag är Elwira så mycket bättre, hon är uppe på benen och far runt, inte lika mycket som vanligt förstårs men mycket piggare och framförallt gladare och då blir ju även vi det :-)
100% frisk är hon inte men bra mycket bättre än vad hon var igår när hon bara var trött och mestadels ville vila/sova. Kräkningarna slutade upp i går tidig eftermiddag och inte kommit något sedan dess och hon somnade vanlig tid igår och sov sedan hela natten precis som vanligt.
 I morse drack hon en halv flod och åt som en liten häst och bara det är ett väldigt bra tecken!
Ett annat friskhets test som M gjorde var att krypa in i Elwiras tält och det brukar hon älska och började skratta direkt och sprang efter pappa in i tältet och bläddrade i en bok :-)


Känner igen min lilla tjej igen som just nu går runt och sjunger lite "imse vimse" och bä bä" och plockar med lite leksaker och när jag frågade om jag fick en kram så var det ett bestämt nej, så då är det lite mer som vanligt ;-)
Så idag ägnar vi tiden åt att fortsätta kurera oss och mysa. 
Jag ska ta en promenad med Ludwig i solen sedan, fick lite ångest över att han inte fick komma ut igår, men det var ju så tokigt med lilla E och mig själv.
Solen skiner minst lika underbart här idag som igår och på termometern ute på innergården här visar 19(!) grader i solen så klart mätt i solen men ändå! rena rama sommartemperaturen ju.

Snart ska jag lägga upp en NY tävling här på bloggen, hör ju inte till vanligheten att jag kör två tävlingar här :-) du har väl inte missat den läckra bodyn du kan vinna HÄR?

Nu först en smoothie, blöjbyte och amning :-)

Idag är jag en mycket gladare mamma med en  piggare och friskare Elwira här idag!
:-)


Status: sjukling & kameran

Fick tillbaka min systemkamera idag som varit iväg för kontroll/lagning. Lämnade in kameran eftersom det händer så att efter en rad tagna bilder med blixt så går det inte längre ta en bild på ett par sekunder och det står 2busy" i skärmen.
Svaret vi fick nu var att det är så generellt sett med de flesta systemkameror och beror på att blixten blir varm!
jahopp vad roligt då... är himla störande när det tar ett par sekunder innan man kan ta bilder igen och framförallt när jag fotar Elwira och Ludwig så är det ju väldigt irriterande eftersom man vill kanske fånga just "den" sekunden men missar den eftersom blixten tydligen måste "vila". Kommer nog kontakta dom igen...

Hursom, Elwira slutade tack och lov kräkas här på eftermiddagen och varit uppe kortare strunder och strosat runt och växlat mellan att vara uppe och vilat i soffan. Läst böcker för henne och sjungit (med min vackra stämma ;-) är det jag gjort mest hela dagen.
Vätskeersättning började vi ge i väldigt små mängder direkt när hon började kräkas och har fortsatt med det, för de små kan torka ut så mycket fortare än vi vuxna så det gäller att ge små mängder vätska ofta, bättre lite i taget än inget. Ger henne "resorb" vätskeersättning, men man kan även koka egen.
Lite magnum mini och päron har hon också fått i sig och när det började närma sig den vanliga sov tiden för hennes del så somnade hon i soffan ikväll. Var mysigt att ha bägge de två små sovandes i vardagsrummet ikväll, brukar ju bara vara Ludwig som gör det annars.
Bäddade efter ett tag rent i lillans säng och tog sedan tempen, gav vätskeersättning och bar över henne till sin säng.

Nu ska jag själv ta en kvällsmacka och te och sedan hoppa in i duschen för att sedan somna på två röda, man blir väldigt trött av magsjuka, men är glad att både min och lillans kräkningar slutade rätt snabbt trots allt.
Får hoppas min lilla tjej vaknar piggare & gladare i morgon, idag har hon inte sagt mycket, hon blir bara så himla lugn o stilla när hon är sjuk och vill helst vara för sig själv.
 Hon är inte det minsta krävande då hon är sjuk, inget gråt alls bara lite pip när hon kräktes. Vill höra hennes skratt nu och känna hennes energi.   

Natti natti

Elwira som sussade i soffan ikväll

Lilla killen har kommit!

Mitt i all magsjuka och elände fick jag ett lyckorus i hela kroppen när jag fick höra att M:s yngsta syster hade fått sin lilla kille idag på förmiddagen!

Allt hade gått bra, men det var en kille som hade bråttom att komma ut så det hade gått fort. Pratade nyss med henne på telefon och jag hörde den lilla knodde som ska heta Leon låg och knorrade så sött i bakgrunden helt underbart!
Ludwig låg här och "pratade" högt och tydligt och jag tror han hälsade på hans vis till Leon på BB :-) "laa laa la laaaaa!" sa han :-)
 Vet precis hur mysigt de har de nu uppe på BB där mamma och pappa ligger och myser med sin lilla färsking *lycka*

4 små pojkbebisar har nyligen kommit till världen runt om kring mig + Ludwig då och nu fick även hans syster en kille som blev den 6:e kan man säga :-) så nu är det verkligen ett litet kill-gäng här! 5 stycken här i västerås iallafall :-)

Längtar SÅ tills jag får träffa dom! Men först ska vi bli helt friska här hemma... 




Lömska magsjukan

I torsdags var den en liten kotte från Elwiras förskola som fick gå hem pga av feber &magsjuka och i fredags på Elwiras lediga dag fick hon feber. Vi höll timmarna för att hon skulle slippa magsjukan och febern gick över snabbt och ingen magsjuka i sikte- förens idag :/
Nu ligger hon helt utslagen i soffan och sover/kräks om vartannat, tycker så synd om henne! Hon säger inte mycket utan ligger mest med sin giraff stilla, stilla- alldeles för stilla :-(

Pratade med förskolan idag och det var fler som hade fått gått hem nu, jäkla magsjuka! jag åkte ju på skiten för några veckor sedan med, fast då berodde det på hallon med magsjuke bakterier i som jag hade oturen att få i mig.

Igår fick fick jag huvudvärken från helvetet och sovit riktigt kasst i natt ochnu jag har även  fått samma skit som lilla E och jag har varit riktigt dålig och kräkts hela förmiddagen, men jag känner mig redan bättre (tack o lov) så jag ska inte klaga mer för egen del, orkar ju nu vara uppe på benen iaf.

Nu vill jag bara att allt ska vara som vanligt igen och att min lilla tjej ska vara pigg och glad, så som hon brukar vara!  Vill bara få vara FRISKA nu och vara ute i friska luften i det helt underbara vädret som vi fått, strålande solsken och 11 plusgrader!


Tradera- Kavat, Adidas & Converse

Har inventerat lite bland Elwiras skor och lagt ut tre helt NYA och oanvända; Converse, Adidas samt ett par Kavat skor nu på Tradera. Ska försöka lägga ut lite kläder med inom kort.

Klicka HÄR (länk) om du är intresserad av super fräscha vår/sommarskor till lilla tjejen.


Hallonröda converse

Dessa "hallonröda" Converse fick jag av M i alla hjärtans dag present, hur sött?! nu var det ju alla hjärtans för ett bra tag sedan så det var på tiden att visa upp dessa snyggingar tyckte jag ;-)

Färgen är riktigt läcker och är alltså inte det "klassiska" röda färgen utan mer rosa/röd. De piggar verkligen upp nu i vårsolen, jag ska inviga dessa snarast!

Superläckra "hallonröda" converse

Tävling- body från zizoo

Jag har fått möjligheten att lotta ut den här supersöta bodyn i strl 86/92 till lilla tjejen eller killen från ZIZOO.se
Jag har en mössa till Elwira i samma mönster och tycker den är supersöt! en body till Ludde ska jag också skaffa.

Det enda du måste göra för att delt är att skriva en kommentar till detta inlägg och lämna din e-mailadress så du kan nås om du skulle vinna :-) Länka gärna till tävlingen om du har en egen blogg och deltar.
Har du inget barn som kommer kunna ha den så kan man ju alltid ge bort den i present till någon med barn :-)

På hemsidan zizoo.se får du just nu även 25% på ett köp om du anger rabattkod "chic" vid beställning.


Lycka till! :-) TÄVLINGEN avslutas 20/4



Föra året denna tid

Idag ska det bli 12 grader här enligt prognosen, härligt men lite värme och det är strålnade väder ute nu, väldigt lovande men andra ord :-)
Kikade i mitt arkiv och vid den här tiden förra året hade det blivit varmare tidigare och här sitter en lite trött Elwira på en morgonpromenad i bugaboon påklädd i solhatt, vindstopperjacka, strumpbyxor och rosa converse.
Ungefär samma look skulle fungera idag :-) fast några rosa converse har hon inte än, fast snart så :-)

Förra året den 12.e april

En dröm i vitt

Så otroligt skönt det var att vara ute i solen idag, fantastiskt väder har vi här idag! Blev lite sen lunch här idag och det blev kina mat från spicy hot.

Efter maten somnade Elwira som en stock och strax efter ville Ludwig ammas och sedan somnade han med. Tänkte att jag skulle lägga mig en stund i soffan för att "ta igen" lite tidningar som blivit liggandes men somnad tydligen jag med!

Det var längesedan jag drömde något som jag verkligen kom ihåg (kanske för att jag sover som en stock på nätterna?) men idag minns jag drömmen rätt tydligt. Vi bodde i ett vitt hus utanför stan och med naturen alldeles runt knuten, helt underbart!
Ljusa golv och inrett i mestadels vitt och svart men med några färgklickar här o var. Det var en perfekt kombination mellan modernt och en stänk av en lantlig touch. Det var perfekta kontraster som jag älskar! Köket var underbart och hade vackra fönster, en stor ugn och fläkt, granitskiva som köksbänk och snygg kran bland annat.
Minns inte alla detaljer men fint och fräscht var det! och vi hade diskmaskin och hade plats för en kitchen aid bakmaskin! haha :-) snacka om att man kan bli glad för mindre ;-)
Större badkar med bubbelbadar och en vit trappa upp till en övervåning som jag aldrig "hann vara på" i drömmen då Ludwig väckte mig från det perfekta huset i drömmen.

Saknar verkligen att inte bara kunna gå ut utan att det ska bli ett litet projekt liksom. Hur kul är det att låta Elwira & Ludwig få leka på betong terrassen här liksom, eller ute på torget här nedan skulle hon ju kunna leka själv, eller inte.
Det är bekvämt att bo mitt i stan som vi gör men mycket skönare skulle det vara en bit utanför!

Hoppas jag drömmer vidare på min dröm inattl och får veta hur det ser ut på övervåningen, kanske en W-I-C där? ;-)

Man får inte glömma att dröm kan bli verklighet och det kostar inte att drömma

Grattis mormor!

Idag fyller mormor år, stort GRATTIS! Tänkte så klart ringa och gratta förut men M har tagit min mobil för han håller på att uppgraderar den och har fått annan nu istället men självklart får jag nu inte igång mobilen nu av någon anledning trots den varit i laddaren hela natten.
 Just nu är inte M hemma så jag får gratta här tillsvidare, tur att bloggen finns ;-)

Stor GRATTIS kram önskar family 4! (Mormor kallar oss så ;-)

Bild från arkivet på mormor & en mycket mindre Elwira :-)


Det är en strålande söndag!

Godmorgon strålande Söndag!

Vi har börjat dagen med mumsiga frasvåfflor med sylt, tänkte först göra pannkakor men var mer sugen på våfflor idag :-)
 Det är äntligen sol här igen samt humöret är på topp! Kände mig så trött i morse men när jag upptäckte att det var så fint väder blev jag genast aningen piggare och med våfflor i magen så är vi fortfarande mätta och belåtna.  
Nu är jag bara sugen på att gå ut och strosa i det fina vädret. Vi ska bara äta lite frukt och klä oss först.

En glass utomhus skulle inte vara helt fel idag! mums vad sugen jag blev på det :-)

Hoppas solens strålar har nått dig med! Kram och på återseende!


I startgroparna?

Hittills har Elwira och Ludwig varit extremt lika i den motoriska utvecklingen och följer samma "mönster"
Rullat fram har han gjort en tid nu, samma stil som syrran. 
 
Det "nya" nu är att Ludwig har sedan ett par veckor tillbaka börjat ställa sig upp på alla fyra och "gunga" fram och tillbaka och håller även balansen riktigt bra nu. Elwira höll på likadant vid den här 6-månaders åldern.
Sedan började hon häva sig framåt och sedan få till krypstilen. Vi får nu se hur Ludwigs övningar han styr med artar sig ;-)

Ludwig tidigare idag, precis hemkommen från babygymmet fortsätter med sina övningar. Fuktig och rufsig i håret efter babysimmet och mössan som ordnade kalufsen ;-) min sötis!

Dove Visible Care

Fick för en tid sedan ett paket från buzzador med en ny produkt från Dove. Dove Visible Care - Duschcreme.
Som buzzador fick jag en fullsize flaska samt ett gäng mindre små flaskor att dela ut till vänner och bekanta.
Tyckte själv först att duschkrämen luktade för starkt men den kändes lite mildare när man använde den i duschen och luktar fräscht.
De som jag delat ut flaskorna till har bara blivit glada och gillat både att få testa något nytt samt doften.

"Dove Visible Care är först på marknaden med Nutrium Moisture vilket kliniskt bevisat reducerar skador på huden orsakade av daglig rengöring. Redan efter sju dagars användning börjar torr hud återfå sin mjukhet och efter tre veckor är resultatet synligt märkbart", säger Maria Friberg, nordisk varumärkeschef på Dove.

Vill du också bli en buzzador och få testa, marknadsföra och recensera så går du in på hemsidan: buzzador.com
Vill du bli rekryterad av mig skriver du in mitt användarnamn: only_kika i rekryteringsfältet.
personligen tycker jag det bara är kul att få prova på nya produkter och tipsa andra


Lite mörkare

Har fått "leva" med en mindre smickrade ut växt i håret ett tag nu och tanken har varit att komma iväg till frissan men det har inte varit det enklaste.
Så i förrgår (tror jag det var) fick jag ett ryck och gick iväg till mataffären 10 minuter innan stängningsdags och köpte en färgtoning från L'Oreal.
 För första gången i mitt liv stod jag själv i badrummet och hällde i medlet i håret och efter ca 20 minuter var det bara skölja och så var det klart!

Jag trivs egentligen bäst i ljusare toner men det är inget jag skulle vilja experimentera med hemma. Så det fick helt enkelt bli lite mörkare för att köra på den säkra sidan, vill ju inte förstöra håret.
Resultatet med färgen blev rätt bra faktiskt och jag är nöjd. Men som sagt lite ljusare toner är vad jag trivs bäst i men det är dyrt att vara ljusare, för då måste ut växten färgas ungefär var 7:e vecka och så ofta kan jag inte komma iväg nu, får nog vänta tills jag börjar jobba igen ungefär ;-) Den här lösningen blev ju typ arton gånger billigare för mig, spar nästan 2 lax ;-)

Färgen är heller inte jättemörk och har inte tvättat håret ännu och färgen kommer ju blekas mer och mer.
Jag tror dessutom det bara är bra för mitt hår att bara köra på toningar ett tag för jag tappar EXTREMT mycket hår just nu :/
Sist jag tappade såhär mycket hår var när jag skulle sluta amma Elwira. Men ska inte sluta amma Ludde än så jag vet inte varför jag tappar så mycket hår nu?

 
Jag idag, lite vågit hår efter att hag haft knut på babysimmet ;-) svårt att få till en helt rättvis färg med webcam...
Lilla E:s hand i bakgrunden :-)


Hungriga efter babysim

Det gick som vanligt bara bra på babygymmet idag och instruktören berömde Ludwig för att han var så stark :-)
och det är han verkligen.

Ludwig blev jättehungrig efteråt så det var bara för mig att amma. Hittils har han klarat sig utan mat tills vi kommit hem igen men det går ju åt en massa energi av att bada.
Jag blev också superhungrig och av bara farten slukade jag typ en halv limpa nya Pågen Rasken, älskar den här nya sorten med fullkornsråg, vete, havre, solrosfrön , linfrö och surdeg- extra gott att rosta såklart. Prova vettja :-)


Feberfritt, babysim och frisörträff

Ludwig vaknade före Elwira idag så jag tog Ludde och gick upp och lät bli att väcka Elwira och M. En liten stund efter vaknade Elwira och var feberfri, så skönt att det "bara" var över dagen igår hon fick feber av någon okänd anledning.

Idag är det äntligen dags för babysim igen för min och Ludwigs del, riktigt mysigt att ha en liten "egenstund" med bara han och jag för oss själva en stund såhär på lördagar.

Jag träffade föressten på min frisör igår som jag inte träffat på ett halvår, för det var just ett halvår sedan jag gick till honom.
Hade i en färgtoning här hemma häromdagen på mig själv så håret är nu lite mörkare än vanligt.
Men det var verkligen pinsamt när jag stod och pratade med honom och han pratar vanligtvis alltid om mitt hår som han älskar men han sa ingenting igår, fast vad ska han säga? "ahopp har du gått till någon annan och fixat håret istället för mig" eller "hemmafärgning" nää så skulle han ju inte säga, men förmodligen tänkte han på det och det var det jag tyckte var lite pinsamt :-)

Önskar en toppen lördag!

Spa brulé & solsidan

Sitter och håller på att skratta ihjäl mig åt solsidan! Anna ska föda barn och det är riktigt kul! nu är det reklam, så vi får väl se om Alex hittar några ballerinakex ;-)
Tänkte gå och köpa godis ikväll men jag somnade med Elwira och Ludwig i soffan och sedan orkade jag inte gå iväg.

Kom på att jag förberede små skålar med brule igår som skulle stå över natten så det var bara för mig att hälla på rårörsocker och köra in alltihopa i ugnen en stund och skiva frukt under tiden, blev färdigt på ett kick förut :-)
Så nu sitter och mumsar i mig spa brulé och frukt, som är en lite lättare variant än vanlig creme brulé, men riktigt gott!

spa brulé och frukt (päron, kiwi och plommon) fotar med mobilen

Pizza time

Idag blir det hemmagjord pizza & sallad hade jag tänkt till middag, det är en sådan dag idag och jag är såå sugen :-) ska strax baka ut degen och sedan är resten lätt fixat. Vi åt hemmagjord pizza  sist då mormor & morfar var på besök och det blev lyckat. Idag kör jag med både fullkornsdinkel mjöl & vanligt vetemjöl till botten.  Tycker det är godast att göra egen eller sten ugnsbakad från restaurang.

Min favorit är Quattro Stagioni och en sådan ska jag göra idag minus oliverna för min del. Elwira & Marcus äter oliver som godis men just oliver ärnog det enda jag inte gillar i mat-väg, slukar det mesta annars :-)

Elwira är piggare nu och vi hoppas på att det slinker ner lite pizza i hennes mage med snart

Ikväll blev det pizza (inte den på bilden)  quattro stagioni samt köttfärspizza gjord på botten av fullkornsdinkel mjöl

För tyst

Vid lunchtid brukar Elwira vanligtvis glatt vilja äta men idag ville hon absolut inte ha någonting och sedan gick hon och la sig med giraffen i soffan. Då är det något som är fel och mycket riktigt så hade hon 39 graders feber.
Just nu har hon somnat i soffan och det har bara hänt tidigare när hon varit sjuk. Lilla hjärtat då, jag hopas det "bara" är feber.
Blev sugen på hemmagjord nyponsoppa igår och kokade ihop det och det var ju toppen att jag gjorde det för det är bra nu när lillan behöver få i sig lite extra energi och dricka.

Inge kul när hon är dålig, det blir alldeles för tyst här hemma! Ludwig pratar iofs hela tiden men jag vill höra min lilla Elwira också! vid den här tiden efter lunch brukar hon dock sova vanligtvis med men ändå. Det är ju en sak när bägge sussar sött till kvällen men när hon sussar då hon har feber så går det inte slappna av på samma vis och njuta av tystnaden

Såhär ligger lilla E och sussar i soffan just nu


Vintage runda

Var på kappAhl idag för att spana in/shoppa nya Vintage stories kollektionen och JA jag älskade den, var minst lika fint, om inte finare irl :-)
fanns även andra plagg som inte visats på hemsidan samt bland annat ur söta hår-spännen,vita strumpor med spets, en jättesöt vit body med kort ärm, muffinsformar och disktrasor (!) med mera.
Flera underbara flickkläder i de minsta storlekarna fanns med, önskar lilla E kunde ha dom nu. Men det fanns något för alla små och lite större tjejer :-)

Så bara ett tips, kika förbi Kappahl idag :-) kollektionen ska finnas i de flesta butiker, men det står även på hemsidan vilka butiker som har denna kollektion

Till minsta lilla tjejen, ur-sött set till sommaren (strl 56-86)

Finaste kjolen! strl 86-128


Fanns hur mycket fint som helst även till de större flickorna och denna fanns i strl 122-170 och var jättefin! perfekt till skolavslutningen eller kalaset

Det flyter på fast utan värme

Tvättmaskinen går varm nere i källaren och jag har sprungit upp och ner ett par rundor nu hela kvällen *pjuh* men nu är sista maskinen snart färdig och återstår bara att bädda rent i sängarna sedan kommer jag nog somna innan jag hinner lägga mig i sängen.

Lilla E gick sista dagen på förskolan för veckan idag och fick ett datum för "utvecklingssamtal" på förskolan idag, ska bli så kul trots att vi redan vet att det går så bra för lilla E och att hon är full av glädje och energi, men ska bli kul att få en ordentlig pratstund.

Annars har dagen flytit på bra och ikväll lagade jag en ny kycklingrätt med färsk pasta som smakade bra.
 Jag tycker det är så skönt på kvällarna när M är hemma och då passar han på att ta en dusch med Elwira och jag lagar mat och myster med Ludde i köket och då flyter matlagningen på smidigast :-)

Det har blivit något fel på våra Element här hemma och inget är påslaget så det är riktigt kallt här hemma , framförallt i vårt och Elwiras sovrum. Ingen hantverkare dök upp här idag men tydligen ska det komma någon tidigt i morgon bitti och det hoppas jag verkligen för nu blir det andra natten utan värme. 
 Elwira som sparkar av sig täcket blev ju superkall om kroppen i bara pyjamasen så igårkväll fick vi sätta på henne tröja + byxa, hon undrade vad vi styrde med men vaknade aldrig till ordentligt och somnade om direkt som tur var. Hon får lätt undertemp så lite mer kläder var ett måste.
Ikväll har hon tunn fleecetröja + byxor under pyjamasen (kan inte ha dessa över då hon tar av sig dom) och när vi hade satt på henne kläderna satte hon på sig gummistövlarna och hoppade upp i vagnen, hon trodde väl vi skulle gå ut :-) det är verkligen tur att det inte är vinter längre för då hade det verkligen varit kallt!

Regnet smattrar här utanför fönstret, mysigt tycker jag fast i morgon får det gärna bli sol :-) Nu ska jag ta en "nattmacka" och en kopp te :-)  Kram, hej och godnatt!



"Muts" smuts! & en video

Elwira är lite rolig med det här med "smuts". Hon har nämligen sedan tidig ålder (innan hon fyllde ett) varit väldigt uppmärksam på smuts, alltifrån damm till minsta lilla tåludd. Direkt när hon ser någon liten partikel så måste hon peka och säga "smuts!" ibland brukar hon även plocka upp "smutsen" och gå och slänga det i papperskorgen, det är en noggran liten brud vi har ;-)

Hittade denna video från i somras (här är hon strax över 1 år) då hon fick vara i en lite större plastpool när den höll på och fyllas på och där går hon med och plockar upp grässtrån som för henne typ var smuts" :-)

Vattnet i poolen var rätt kallt här, fast väldigt varmt i luften så när M frågar om hon ska sätta sig ner svarar hon "nää!" och sedan något som förmodligen betyder "är du dum eller!? det är ju  svinkallt :-)

För att se videon klicka HÄR (har ingen aning om hur man lägger upp ett YouTube klipp längre! de har visst gjort om sidan)

Update: nu gick det bättre med You Tube klippet, fick ladda om klippet igen :-)


Elwira i somras förra året badar i poolen som håller på att fyllas på och vattnet är kyligt ;-) men väldigt hett var det i luften

Zizoo mössa

Fick den här fina mössan från Zizoo.se idag på posten. Tycker den har supersött mönster och kommer passa jättefint på Elwira nu i vårsolen. den är dessutom supermjuk och skön. Nu är det ju tid att plocka fram vårmössor till de små :-)

Uppger du rabattkod "chic" i mailet med din beställning så får du 25% rabatt på ett köp hos zizoo (länk)

Som Lotta på bråkmakaregatan

Nu i veckan har jag haft möjlighet och eller hämtat eller lämnat Elwira från/till förskolan på cykel, hur mysigt som helst!
Det är M:s cykel jag trampat på men jag har en egen men den är lite väl ranglig. Dock är våran hiss väldigt liten och jag känner mig lite som Lotta på Bråkmakaregatan, när Lotta knycker tant Bergs cykel när hon sover :-)
 Jag bökar precis som hon med cykeln fast jag har problem i hissen ;-)
Herrcykeln är ju inte direkt liten och smidig och jag är ju inte heller så stor så det blir lite bök, dessutom måste jag ställa upp cykeln på högkant och balansera den inne i hissen, smidigt det är då!
Elwira vet precis hur hon ska göra, hon går in och ställer sig i hissen i ett hörn medans jag bökar in cykeln :-)
Väl ute däremot är det himla skönt att cykla och vi är på förskolan på nolltid ;-)

Älskade busunge!

Elwira är verkligen en underbar liten tjej och hon är verkligen rolig och charmig och jag smälter som smör när hon är gullig mot Ludwig. Hon brukar lägga ett hav med leksaker runtomkring han och när han är ledsen är hon den som är snabbast fram hos han och förtvivlat säger "ledsen, ledsen" och så demonstrerar hon med armarna hur man lyfter och säger "upp, upp!" och så är det mycket viktigt att ge Ludde en kram så blir allt bra igen :-)

Trotsåldern är dock här mer eller mindre sedan en tid tillbaka, och det är inte alltid det är glada miner, men som tur är går det oftast avleda rätt snabbt på ett eller annat sätt. Men det är mycket som ska vara på hennes vis och byxorna exempelvis ska hon alltid ta på sig själv, när vi försöker hjälpa till kan hon bli riktigt sur, det är mycket "kan själv" nu :-)

Sedan ska det testas på andra vis som att slänga upp fötterna på matbordet fast hon vet att man inte får och nej det är absolut inte acceptabelt men joo fötterna ska tydligen åka upp gång efter gång!
Och dessa vantar som varit riktigt jobbigt under hela vintern som ska av stup i ett, jag bara längtar tills vi slipper dessa vantar nu!

Det är verkligen tur att att hon är mest nöjd och glad än trotsig min älskade skatt och jag vet ju att denna "trots" bara hör utvecklingen till så man får försöka ta det men nypa salt även om det är jobbigt stundtals.
Nu är det bara en månad kvar till 2-års dagen, så himla roligt! tiden går fort,fort!

It's a beautiful day today

Lindex får alltid in så fina plagg mellan varven och just nu finns det en hel del fint på hemsidan.
Samt den underbara klänningen från fix som jag bloggade om för ett tag sedan har nu kommit in :-)
Älskar denna somriga blus med texten "It´s a beautiful day today" - inte bara att själva blusen är fin i sig själ utan ett stort plus med det härligt budskap som brodyr med. Blusen finns i rosa och vitt, bägge lika fina.


Vintage stories damkollektion

Vet inte vad det är med Kappahl men det är butiken som alltid glöms bort när jag tar en runda på stan. Äger inget plagg därifrån- ännu. Men kikar man på dam kollektionen för Vintage Stories så kan jag lätt hitta ett och annat!

Cardigans i vitt och rosa med sött brodyr faller mig i smaken samt den söta tishan med mimmi pigg på.
Den småprickiga halterneck toppen är en söt sommartopp, men gärna lite bränna till den då ;-)
En söt blommig klänning i 50-tals tappning känns helrätt, och blommönstrat överlag känns väldigt vårigt & somrigt.
Pärlor är en klassiker och framförallt pärlörhängen gillar jag som sitter i mina snibbar nästan varje dag, känner mig nästan naken utan dom :-)



Vintage stories till lilla tjejen


Kikade nyss in på kappahls hemsida och såg att de släpper kollektionen "Vintage Stories" nu på fredag den 9:e.
Såg först bara dam kollektionen och hittade ett par godbitar som blev mina favoriter som jag ska lägga upp här senare.

Vintage stories innehåller tidstypiska plagg och andas 50 tal, underbart säger jag! och extra söt blir så klart flick- kollektionen! Men himla trist att de inte valt att göra någonting för killar, dåligt! någon söt skjorta, väst och byxor kunde väl inte varit så svårt att få till?


MEN sedan såg jag flick- kollektionen och blev alldeles lyrisk! det ena plagget är sötare än det andra! är helt såld på hela allting :-) Plaggen finns i 56-170 men tyvärr inte i alla plagg. Kollektionen kommer säljas i de flesta av kappahls butiker och jag står garanterat redo vid öppningstid på Fredag :-)


Ludwig 6 månader

På påskafton blev Ludwig 6 månader. Min stora lille prins, hjälp vad tiden drar iväg! Grattis min finaste kille igen i efterskott :-)
Ludwig är fortfarande en pigg och minst sagt vaken liten kille, och då menar jag väldigt vaken och "med" och han har framförallt full koll på syrran sin!
Sedan är han också vaken mycket dagtid, han vaknar runt åtta tiden på morgonen av Elwira och sedan sover han kanske en 15 minuter sisodär vid lunch en dag vi inte är ute. Men det händer sällan att vi är inne en hel dag så som tur är får han lite sömn när han ligger i vagnen för då somnar han ganska fort. Huvudsaken är såklart att han sover på natten och det gör han så jag klagar inte :-) och växer fint och mår bra det gör han.

Babybjörn stolen är fortfarande helt okej att sitta i för där kan han sitta och "gunga" men benen :-) och antilop stolen och bumbon fungerar hyfsat men sedan 4-månaders ålder ungefär har han älskat att vara i sitt babygym eftersom han rätt tidigt rullade runt på magen och sedan dess är det så han oftast brukar vända sig.
 Men nu ligger han verkligen inte kvar där längre stunder utan rullar iväg alt. hasar iväg :-) trösklar är heller inget hinder utan de tar han sig över. Det är på golvet det är roligast att vara, och även där han kan utvecklas mest. Sedan ställer han sig lite upp och 2gungar" fram o tillbaka på alla fyra, det tränas för fullt här hemma ;-)
 Än går det dock inte superfort så jag hinner exempelvis diska lite utan att behöva hämta honom stup i ett ;-) det är ju väldigt bekvämt när de är små paket och inte tar sig någonvart fast nu är det ju väldigt roligt att han "rymmer" hela tiden :-)

Det bästa som finns är när han och Elwira skrattar åt varandra, det är så härligt att höra! Och att få se de små tilsammans är så sött, Elwira vill ofta krama och pussa på lillebror och Ludwig vill gärna känna på elwira, och han kan ju greppa tag rejält om håret exempelvis men Elwira skrattar oftast roat åt Ludwig som "klamrar sig fast" :-)
Elwira är väldigt roande och spännande tycker Ludde, minst sagt!

Ludwig är en allmänt nöjd och glad bebis som verkar väldigt tillfreds med läget, sura miner blir bara om han är hungrig eller börjar bli trött (men det sista händer som sagt sällan ;-)
En helt färsk liten Ludwig på BB för 6 månader sedan!

och såhär ser han ut nu, finaste lille killen!

Inga ord behövs.

Ludwig blev 6 månader på påskafton. Grattis min älskade prins!

Bye bye påsk(pynt)

Här hemma har det påsk-pyntats lite lagom mycket enligt mig och påsk-fint har vi haft det med påskris och tulpaner i vardagsrummet samt några påskägg. Men allt är nu bortplockat och tulpanerna såg lite lessna ut så de lsängde jag igår.

 Samt två krukor med tête à tête står i vardagsrummet och dom fick vi fick av mormor & morfar när de var här sist.
I Elwiras rum ställde jag också en kruka med mini- påskliljorna samt en liten söt kanna med videung, älskar videung, så mysigt :-) en liten kanin med rosa kjol och strass hänger där och dinglar med.

Låter det nog vara såhär "påskpyntat" ett tag till i hennes fönster.
kanin-lampan och maileg kaninen ska jag däremot inte plocka bort, för de "bor" där året runt, ja förutom maileg kaninen då som Elwira leker lite med mellan varven.

kaninlampan matchade fint med påskpyntet i lillans rum :-)

(fotar med mobilen)

Blogglov, påsklov, & "bara va"

Hej alla fina!

Jag liksom de allra flesta valde att inte prioriterat att knappt blogga nu under påsken, kändes väldigt oviktigt och inte speciellt kul heller under påsken. Familjen är så klart alltid viktigast och är nr 1 och det är ju rätt lätt att slänga in ett blogginlägg men som sagt det har inte prioriterats och kan inte blogga bara för "att", bloggar ju för att jag tycker är kul först och främst, sedan är det bara ett plus om andra gillar att läsa bloggen!
Bloggen min behövde också lite påsklov helt enkelt, eller blogglov skulle jag kunna kalla det ;-)

Påsken har varit toppen förutom att M gick och blev sjuk, hosta och feber ingen höjdare och killar blir ju av någon anledning såå dåliga när de är sjuka. han ska till läkaren i morgon och hoppas ingen annan här hemma blir dålig nu. 
Jag är ju mammaledig och känner ju inte direkt att jag är "ledig" eller för den delen har "lov" men den här påsken har jag verkligen försökt och satsat på vila och sömn, har vilat när de två små sussat och gått och lagt mig tidigt utan att bry mig om alla "måsten". Har försökt tagit det så lungt det bara går med två små runtomkring.
 Igår kom jag i säng efter åtta (!) på kvällen, strax efter jag nattat Ludde & Elwira, jag var så himla trött och somnade direkt, snacka om att det var SKÖNT att sova! Ludwig ammas dock 2 ggr innan klockan blev åtta på morgonen och lilla E vaknade i vanlig ordning och sedan vi andra. 
Ut vilad och ovanligt pigg känner jag mig iallafall, underbart! och det var "målet" med min påsk :-) 

Underbart fint väder fick vi ju med, förutom idag då det har varit snöblandat regn och ganska trist väder. Fast idag har "bott" i köket och lagat mat och bakat, en kort sväng ut för att handla var allt jag kände för idag. 
Men annars har vi varit mycket ute i solen under påsken och haft det skönt. Årets första fika utomhus intogs i helgen,så mysigt!

Känner mig riktigt jäst efter påskmat, påskgodis och påskägg full med smågodis vill jag lova och dessutom blev jag sugen på smulpaj med kanel och äpple tidigare som jag förätit mig på ikväll, min mage ser ut som en ballong! jisses, man skulle kunna tro att det bor en nr 3 där nu ;-)

Har knappt knäppt några bilder alls under påsken, inge kul att vara utan systemkameran :-( men bjuder på dessa två, för det var allt jag hade i mobilen.

Nu ska jag hoppa in och ta en skön dusch och fixa till mina naglar (välbehövligt) och så ska vi se film & mys i soffan.

Hoppas ni andra haft en riktigt skön påsk och att ni som jag känner er ut vilade! Snart är påsken över och i morgon rullar vardagen igång igen med allt vad det innebär. Kram och hej!

Elwira satt en stund och njöt i vårsolen igår,men här hade hon precis fått nog och är på väg ner och iväg :-)

Kröp tillbaka till sängen idag med mina två små efter frukosten och hela familjen slumrade till en extra stund, supermys! (foton från mobilen)

Cykelpremiär

M beställde en blå kronan cykel i Måndags och i Torsdags levererades den, superbra att den hann komma innan påsk! han valde mellan blå och svart men valde den blå och tycker färgen är klockren och dessutom syns den verkligen :-) en vacker dag ska jag också skaffa en kronan cykel! älskar den klassiska varianten som  håller i hundra år.

Samma dag åkte M och köpte en svart barnstol från REX samt en rosa cykelhjälm till lillan på en cykelaffär i närheten här. Så Elwira fick premiär åka cykel hem från förskolan för första gången tidigare i veckan. Nu pratar hon heela tiden om att cykla och hon tycker det är superskoj att sitta därbak.

Ludwig var vaken ett bra tag igår i vagnen men tillslut slöt han sina två blå och somnade, han somnar nästan alltid i vagnen, och tr är väl det annars skulle han aldrig få någon sömn dagtid, eftersom han är en vaken liten prins dagtid :-)

Igår var det toppenväder och en liten cykeltur blev det så klart, på lillans begäran ;-) Jag provade också M:s cykel, lite ovant med herrmodell men det gick fin fint och snacka om att jag sköljdes av en våg av vårkänslor uppe på cykeltur med lillan därbak och strålande sol, lycka!

Fångade en bild i farten :-)

Ludde som somnat sött i vagnen. (bilder tagna med mobilen)

Påskägg & påskmys

Jag hade lagt fram Elwiras påskägg går som jag tänkte gömma först så hon kunde få leta efter dom, men hon upptäckte dom så klart direkt i morse på bänken jag hade lagt dom på så då gick jag och gömde äggen i soffan och Elwira fick leta och hittade dom rätt fort, var kul att se på! :-)
Så hon fick sina oätliga påskägg direkt på morgonen vilket hon såklart tyckte var superskoj, speciellt att plocka i och ur saker där och styra :-)
Hon fick en maileg kanin, en t-shirt från H&M med kanintryck samt en ny vårmössa från Polarn O. pyret.
Färgen på mössan är jättefin men dock inte rättvis på bild. Och jag hoppas den får sitta kvar på Elwiras huvud bara ;-) kaninen håller E just nu på att köra runt med i sin vagn samt har satt på sig pop mössan på huvudet, hihi! Jag älskar mailegskaniner och vill samla till en hel liten familj.

Ludwig, min idag 6-månaders baby fick också en påskpresent, en rolig leksak från märket Lamaze. Leksaken passade perfekt på brickan till hans bumbostol som kom i veckan, så det var en bra grej.

Ett ätbart påskägg med en blandning av torkad frukt & naturgodis med ekologiska aprikoser & russin, cashewnötter, torkade bananer, katrinplommon och torkade päron, väldigt smaskigt och kul att smaksa i sig dessutom.
Det fick bli dagens mellanmål, kanske mumsar vi i oss lite mer på eftermiddagen också ;-) uppskattat var det minst sagt.
jag tycker det är extra gott att äta ur ett påskägg av någon anledning och tror Elwira tyckte detsamma, om inte annat så var det helt klart roligare :-)

Solen skiner här även idag och det är ett underbart påskväder vi fått, visst! All snö är helt borta nu, bara på någon enstaka plätt ligger snön kvar men kommer säkert helt smälta bort helt inom kort. Det är så härligt och känns det att våren är kommen :-)

Nu börjar klockan ticka på och jag ska börja packa väskan och sedan fara iväg på babysim idag, så mysigt och jag längtar till att få kliva ner i det varma vattnet med älskade Ludwig!
Sedan blir det bara massa påskmys för hela slanten resten av dagen, och för att inte glömma ska så klart smaska i mig hela påskägget jag fått av M ;-)

Kram och GLAD PÅSK TILL ALLA :-)

Elwira öppnar sina påskägg här i morse. I äggen låg...

en söt t-shirt med kaninmotiv

rosa mössa med ränder från Polarn O. Pyret (färgen gör sig inte alls rättvis på bilden)

Samt en fin maileg- kanin med grön klänning

Kameralös (igen)

Jag har varit kamera-lös nu i några dagar, därav foton tagna med mobilen. Min älskade systemkamera (canon eos 550d) hör börjat "hängt sig" för ibland när man ska ta bilder och vill knäppa av några i följd så hänger den sig och det går inte trycka av någon bild, väldigt störande. Så den är inlämnad för koll, vet inte om dom lagar den eller om dom bara byter till en helt ny.
Tycker man borde få en "låne- kamera" under tiden för åh vad jag saknar kameran, framförallt nu när det är påsk och det är ju hela tiden massor av ögonblick jag vill fånga. Har ju kamera på mobilen, men det är ju inte samma sak. 

Så störande när nya saker går sönder direkt. Det var M som lämnade in den och till han som han skulle förklara felet för hade tydligen en likadan kamera och hade haft precis samma fel så han behövde knappt förklara sig.
Hoppas nu bara det inte tar mer än någon vecka att få tillbaka den...
 
Update: ang. kameran så frågade även butiksbiträdet om vilket minneskort vi hade, för det kunde tydligen vara anledningen till att det blev sådär OM det skulle vara ett lite "sämre" minneskort i, men M hade köpt det bästa minneskortet som gick att få tag på så det var inte felet för oss.

Vi har haft en mysig långfredag och hoppas ni andra haft detsamma :-)

Bild från förra året, jag längtar tills dessa vackra rosa träd kommer blomma ut


Till spirorna

Fick dessa snygga tighs häromdagen och jag tycker de är riktigt coola. Perfekta när man vill visa lite ben men samtidigt dölja lite.
Dessa kom in till Gina tricot i onsdags så de är nyinkomna. Fin fina till en tunika exempelvis, plagget som jag mer eller mindre "bor" i just nu ;-)

Passar bra på mina grova spiror tycker jag ;-)

Tighsen från gina tricot & ankelboots från Acne

Äntligen S o l (s i d a n!)

Det är helt galet fint väder här denna långfredag, strålande sol och sju plusgrader ska det bli. Så snart ska jag sätta på mig solbrillorna och gå ut så klart. Jag har väldens kramgoaste Elwira här idag, hon brukar inte vara såhär kramig så det gäller att passa på att ta emot alla kramar o njuta ;-)

Ikväll är det äntligen SOLSIDAN igen, tjohoo! vilken suck jag drog när jag satt bänkad framför tv:n förra fredag och upptäckte att det inte gick! Nu när Let´s dance har slutat så är det ju nu det enda programmet som jag tittar på för guds skull, bortsett från lite morgon-nyheter då. så ikväll 21.30 är det fyran som gäller här :-)

Om kvällens avsnitt :

Midsommarafton närmar sig och Fredde och Alex planerar att fira med sina familjer och vänner i skärgården. Till Alex förtret lyckas charmören Palle bli medbjuden och till råga på allt har även snål-Ove nästlat till sig en inbjudan. Knappt har man sjungit klart den första nubbevisan innan vänsterprassel och intriger är igång.

Önskar en härlig långfredag! kraam

Skärtorsdagen

Imorse hade jag och M sällskap till förskolan och lämnade Elwira för han skulle gå och jobba, är så klockrent att förskolan ligger tvärs över butiken :-)
De små gick direkt iväg till torget där det skulle vara påskfirande. Var en stund i butiken med M och Ludwig och sedan kom även farmor och farfar.
På vägen hem blev jag så nyfiken på att "smyga" på min Elwira och de andra barnen för att se vad de gjorde och på torget var det en ut klädd påsk kärring som stod och flaxade och roade barnen samtidigt som en JÄTTE björk med påskfjädrar höll på att sättas upp. Elwira satt i en av vagnarna och tittade på med road min och stora ögon, så sött! de hade även fått klä ut sig som påsk kärringar idag, så roligt de hade haft det sa fröknarna!

Marcus fick sin cykel idag som han hämtade ut och sedan åkte han iväg och köpte en svart barnstol samt rosa cykelhjälm till lilla E. Så Elwira fick premiär åka därbak på pappas cykel hem från förskolan, och det var väldigt uppskattat sa M, hon var mer än nöjd hela vägen hem och satt och skrattade och tyckte det var riktigt roligt! hade velat sett dom i farten :-)

Tanken var att jag skulle klä ut Elwira i dag till påsk kärring men de hade ju gjort det på förskolan och sedan glömdes det bort. 
Vi åt lite påsk-inspirerat mellanmål med äggsmörgås samt turkisk yoghurt och persikor bitar i, var mumsigt tyckte både jag och E ;-)

Sedan har vi myst mest hela förmiddagen och kvällen här hemma och har även hunnit med att tvätta allas sängkläder och bäddat rent, så skönt!. 
På eftermiddagen tog M en lite längre cykeltur med Elwira och hon ville inte alls sluta åka och blev rätt sur när hon var tvungen att gå in! Hon älskar nu pappas cykel och varje gång hon går förbi den så vill hon åka :-)
Hon var en gång på väg att klättra upp i barnstolen därbak på cykeln men hann hejda henne i sista sekund innan hon satte sig, för det är ett stort no no som hon inte ska få göra, farligt om kronan skulle rasa.
Vill lova att jag är smått avis på M:s klassiska cykel nu och skulle själv vilja ha en fast i dammodell förstårs.Men jag har en cykel, lite ranglig är den dock och nyckeln måste jag leta rätt på...

Kram & godnatt!

Vårt påskris med rosa och vita fjädrar


Påskägg till de små

Påskriset pyntade jag och elwira med rosa & vita fjädrar häromdagen och det är det enda påskpyntat här hemma.
Men i Elwiras rum är det lute mer påsk och jag har jag pyntat lite i hennes fönster och det verkade hon tycka om.

Något jag inte har gjort än men ska fixa med i dag är att köpa och fulla påskägg. Elwira kommer få både något ätbart och icke ät bart i sitt ägg. Ska dock inte ge "riktigt" godis, för det känns väldigt onödigt eftersom vi försöker hålla borta sötsaker så mycket som det går.
Ludwig kommer få någon leksak, fast han skulle ju egentligen bli glad bara för att få ett ägg, ja för han blir ju glad för allt man ger till han :-) det blir ju iofs Elwira med, fast hon har iallafall kommit ifrån det där med att ligga och greja med en prasslig ikea-kasse som tydligen är SÅ roligt nu också enligt Ludwig ;-)

Små mjuka påskgåvor tycker mamma är roligast att lägga i ägget ;-)


Kaniner från Maileg, skallra från Anne Claire Petit, body Lindex, randig tröja H&M/Sonia Rykiel, t-shirt med kaning från H&M

Soft födelsedag & 1 April

Den 1:a april idag och nu är verkligen våren på väg, så härligt!
Igår hade fick jag en rätt lugn och mysig födelsedag, precis vad jag behövde. Tack för gratulationer och skönsång ;-) både här på bloggen, IRL, via telefon och sms!

Hängde lite oplanerat med till IKEA efter jag hämtat Elwira efter förskolan igår. Jag, Marcus, Elwira, Ludwig samt faster Mallan som är höggravid stuvade in oss i bilen som altså blev fullsatt :-) 
Faster shoppade lite nödvändiga baby-prylar till lill-killen i magen och jag och M köpte några småsaker. 
Åt  IKEAS klassiska köttbullar till lunch så klart, och det var min lyxiga lunch på födelsedagen ;-)

M vill att vi ska gå ut och fira min dag lite mer och gå på en bio och äta middag någondag men jag ammar fortfarande och det är tydligen bara tutten som gäller för Ludde fortfarande :-D så födelsedagsmiddag skjuter vi på, har ingen brådska.

Nu blir det frulle sedan drar vi på oss kläderna och beger oss till förskolan, sedan är det påsklov för e:s del.
 Önskar en härlig skärtorsdag! kanske kommer det någon påskkärring till er idag för det är väl idag de små går påskkärring..

Glad påsk!


      © Maria Risto