{ SOLIGA SÖNDAG & SNART VALBORG }

Satt en stund för mig själv med mysiga Elsa som sällskap tidigare en stund i solen med nya Sköna Hem Country life och Mama. Strålande härlig sol har det varit här heeela dagen.
Visst är det väl så skönt nu dessa dagar och ljusare kvällar nu när våren äntligen har börjat komma på allvar! Pirr i hela kroppen :-) 

Valborg i morgon, har du några planer?

KRAM!


{ FINASTE SEBASTIAN 11 ÅR! }

I går fyllde kusin Sebastian hela 11 år och på eftermiddagen idag har vi varit och ätit mumsig tårta och firat Sebbe. Galet att han redan är så stor!
Känns ju som det bara var något år sedan jag läste Nicke Nyfiken och lekte med honom :-) Han är verkligen en supersnäll och lika fin kille nu som då.


Sebastian var 4 år sommaren då jag träffade Marcus och 4 år fyller Elwira snart i Maj, det känns också heeelt galet!

Hej och hå och hjälp, vad tiden går, både roligt och lite "läskigt" på samma gång... !


Finaste Sebbe, dock ingen ny bild. Denna tog jag för ca 1,5 år sedan


{ FREDAGS FJÄRILEN }

Nämen heeej sena Fredagskväll!

Idag har jag fått bra saker gjorda, vilket känns så skönt och kan pusta ut lite. Det är ju så skönt när en "börda" försvinner från ens axlar och när man kan klappa sig själv på axeln :-)

Riktigt crazy väder har vi haft idag, regn sol och tokblåst!
 Men när solen var framme var även jag det och såg årets första fjäril idag.
Jag jagade runt som en tok efter den med kameran i högsta hugg för jag hade aldrig tidigare fotat en fjäril.
Det var en svårflörtad liten skönhet som inte gärna ville sätta sig någonstans så jag kunde ta en bild därför är jag är extra glad för bilden, haha! Fjärilar är verkligen vackra. 

Nu vill jag önska er en riktigt skön helg!

VARMA KRAMAR



{ DAGENS MYSIGA UTFLYKT }

Hej hopp!

Det var idag vi var på utflykt, trodde nämligen att det var igår vi skulle iväg men kom på att det var fel dag.
Vi föräldrar som kunde följde med till Vallby friluftsmuseeum (länk) idag med förskolan och jag gick med Ludwigs avdelning. Faster M som fått kommit hem med minibebisen nu var också med tillsammans med sin Leon, sötnosarna går nämligen på samma avdelning.

Vädret var inte det bästa men vi slapp iaf regnet och det är alltid lika mysigt och lugnt här och var mycket trevligt för både stora och små :-) 

Önskar en fortsatt fin och skön kväll!


Till V. Mysig, spontan syskonkram! Till hö: Finaste Faster M & Leon. Längtar till att få se hennes lilla pyttetjej som är hemma från 69:an nu!

"- Vad säger kossan Ludwig?" Ni kan se hans svar ;-)

Se! Den lilla lilla gumman med den lilla lilla pallen och den lilla lilla spannen!
 Helt livs levande ur Elsa Beskows underbara barnbok :-)  Hon skulle faktiskt gå och mjölka den "lilla lilla kon", men det missade vi tyvärr då det var lunchdags för oss alla. Ser ni föressten också Emil i Lönnebergas Lukas?


{ FÖRSOVNING & TISDAGEN SOM FLÖG }

Vilken fart denna tisdag gått i! Den här dagen började med att vi försov oss till halv nio (!) Barnen kom isäng något senare igårkväll men det har dom inte blivit påverkade av tidigare, utan vaknat vanlig tid trots det.
Så i morse var det lite kaotiskt med att hinna det vi skulle men jag började tolv så till jobbet hann jag.
Fick finbesök på jobbet av bruden som ska gifta sin nu Maj, så roligt!  Kändes knappt som jag varit på jobet innan det var dags att åka hem, crazy day.  

Efter jobbet och hemma igen så gick jag över till E&L:s farmor och farfar där dom höll hus efter förskolan.
Snälla farmor hade en varsin present till dom idag, gulligt :) Sedan åkte vi till lilla ministaden och handlade sånt vi alltid måste ha hemma och på hemresan satt Ludwig och tjatade om fika "Jag vill ha fikaa", Fjamme nu? Kan jag få fika? " han var visst extra sugen ikväll, eller så trodde han kanske bara att han skulle få mer jordgubbar som farmor bjudit på tidigare ;-)

Barnen har kvällsbadat och målade naglarna på Elwira på begärnan och sedan sovdags.
Kvällen här har varit helmysig och jag och M har hunnit pratat om både ditten och datten och pysslat med diverse 
I morgon ska jag följa med på utflykt med förskolan, då alla föräldrar som kunde vara med får följa med, det ska bli skoj!

Nu ska jag bara se till att hoppa in i duschen och sova så jag orkar med barnens tempo i morgon på utflykten ;-)

Hoppas du haft en fin Tisdag! Kram & Godnatt





Det var riktigt skönt här idag med SOL! På tok för varmt med sjal idag dock (min absoluta favoritsjal) kände jag under de få minuter som jag var ute på lunchen för att köpa mat ;-) Sedan började det ösregna också, knasväder.
 

Jag tänkte (faktiskt) mobilblogga för en gångs skull från jobbet på lunchen, men så "fastnade" jag i telefon och det glömdes bort. Men en "klassisk" blogg-lunch bild bjuder jag på idag ;-) Blev keso & kalkonsallad + iste för min del idag
 
"After dagis" hos farmor & farfar idag. Paketöppning en "vanlig dag" var ju extra skoj för våra små


{ B U S }

En ny B U S behöver jag. Solen och våren är inte riktigt hos oss just nu
 men jag måste förbereda badrumsskåpet med lite vårfräscht och först ut blir en ny BUS. Jag ska prova BareMInerals variant. Är nöjd med deras smink så nu har jag höga förhoppningar på den här flaskan.

Jag ska på bröllop i Maj och vägrar sola solarium men behöver en gnutta färg på min vita kropp tills dess :-)

Snart ska jag hoppa isäng. Har jobbat idag och efteråt mötte jag upp våra två små och M och han skulle göra lite ärenden så vi delade upp oss. Jag och Elwira gick och spontanshoppade lite smått och gott till barnens garderober och handlade frukt på torget innan vi åkte hem till landet igen ;-) 

Natti!






Gå in HÄR för mer info om denna brun utan sol produkt


{ EN STILLA SÖNDAG (MESTADELS) }


Hej & hallå söndagskvällen!

Fick lite sovmorgon i morse och började sedan dagen på egen hand med en promenad/joggingtur och det gjorde susen för kropp & knopp. Galet skönt att komma hem och äta en brakfrukost och sedan en lååång dusch,en perfekt start på dagen!

 Vi har varit riktigt söndags slappa idag och laddat batterierna för veckan och tvättberget är borta för stunden och alla sängar renbäddade.
Tufft är det mellan varven med syskonbråk och lille Ludwig som är i en trotsfas och det tar energi att, pjuh! Det är såå mycket känslor. Men överlag har vi alla haft en riktigt mysig "bara vara dag" med kärlek, lek och stoj. 


Nu är jag laddad med energi inför en ny vecka och hoppas du är det med

P&K

Tog en osminkad morgonpic på mig idag , tänkte blogga i morse men blev inte av förens nu.
 Hehe.. mina ögonfransar står verkligen rakt ut ibland som osminkade, tacka vettja ögonfransböjare ;-)


{ MÅNGA GODA BULLAR }

Godkväll Sweeties!

Här har vi varit lediga hela familjen tillsammans och har bland annat mumsat bullar och kall mjölk här idag som fika, en riktigt klassiker. Dock inte nybakade men upptinade och hembakade varianter :-)
 Jag (vi) älskar att baka på ledig tid och fylla frysen med bullar.
 Efter den här dagen med bull-frosseri så börjar det bli tomt i frysen så vi får se om "bullmamman" gör det i morgon kanske ;-)

Nu är det en riktigt härlig kvällssol som lyser här hos oss nu och jag ska skynda mig att ta barnvagnen och gå ut innan den går ner och dags för nattning. Solen har inte varit framme på hela dagen och varit rätt trist väder så nu måste jag passa på känner jag. Senare- annat lördagsgott, film o tända ljus- mycket soft!

Ha en fortsatt mysig kväll!

Kramis


Mina goda & stora bullar från senaste bullbaket, mumma kardemumma ;-)


{ NYFRISSAD LILLEMAN }

Här ser ni en nyfrisserad, frisk och pigg liten skatt :-)
Skönt för mig som kunde slappna av den här gången, för sist var han inte lika med på noterna och sitta still, då var det myror i brallan kombinerat med trots, inte lätt när man är liten.
Inom kort är det Elwiras tid för klippning också, en bra bit på hennes "Rapunzel" långa hår ska toppas.  

Vid det här besöket var Ludwig var exemplariskt duktig och satt så still där i ferrari bilen och tittade på film. Lite vax i håret och sedan fick välja en klubba av frisören som vanligt när han var klar, smidigt!

Vår finaste lilleman!



HAPPY FRIDAY!


{ SKÖNA SMÅ UNDIES }

Jag har nyligen storrensat bland mina underkläder och köpte det här gänget med string som princip är enda modellen jag köpt och använt de senaste åren, ja sedan jag upptäckte originalet Hanky Panky ;-)

Måste dela med mig av det här lilla shopping- tipset till alla er som använder string men är lite kräsna som jag. Jag tycker det är viktigt att dom är mjuka och sköna på och även fina och det är dessa då de ser ut som de klassiska Hanky Panky (länk) men betydligt snällare för plånboken.
"Ta 3 betala för 2" och 49:- styck kostar dom och finns i flera färger hos Cubus.

VERY NICE! :)


{ DAM BALLERINA FRÅN KAVAT }

Godkväll!

Spanat runt på Kavat skor nyss och fann dessa snygga ballerinaskor till DAM från just Kavat och finns i flera färger- me like!
Jag är ett stort Kavat- fan och ett av skorna jag nog varit absolut mest nöjd med är sandalerna jag köpte till Ludwig förra året, ett par i ekologiskt skinn, så fina och väldigt hållbara i skinnet! Dom användes varenda dag och dom är fortfarande mycket fina.  

Dessa ballerinas är också ekologiska och tillverkade i svenskt, vegetabilgarvat skinn, många plus där! Jag tycker dom är finfina och jag måste kika på stan snarast för att prova, för mina gamla är väldigt skruttiga nu.

Klassiska ballerina skor är ju nästan ett måste i sko-garderoben.

Natti Natti! Själv ska jag ska drömma om mer värme, vår och skor nu ;-)

Update: Jag har en rabattkod om man handlar för minst 1200:- får man 300:- i rabatt. Kolla under "dina erbjudanden" och det gäller även på märken.
  

HÄR fann jag dessa klassiska ballerinaskor i perfekt modell (enligt mig;)


{ BESÖK HOS FARBROR DOKTORN & FIKAT }


Hello there!

Idag har vi varit inne i "våran gamla stad" idag ;-) Nog för att jag är där när jag jobbar men sällan man strosar runt. Varit med Ludwig hos doktorn och konstaterade att Ludwig "bara" åkt på något virus och fick ta sänka som dock bara visade bra, så det var skönt! vår lilla prins som är så duktig.

Fikade på charmiga "Kalle på spången" som ligger i en äldre byggnad strax i närheten av läkarmottagningen vi går till och nästan granne med min frisör :-)
Vi mumsade i oss både toast, bulle och frukt och gillar personalen där sedan tidigare som alltid är trevliga och goa mot barn. Mysig dag idag trots allt!

Nu piper tvättmaskinen här, så dags att hänga tvätt och sedan dusch o hopp i säng.

P&K!


Här är ett bland de finaste ställena i stan och här  är det även poppis att mata änder med våra två små :-)


{ LITEN & STOR I POP }

Tjing !

Host, host och snörvel, ja så har Ludwig låtit hela dagen, stackarn han har åkt på något "skit" som gått runt på hela förskolan och bland personalen. Feber, hosta och förkylning, trist!

Byggt med lego, lagat mat och läst böcker och sett på Emil i Lönneberga, inte bara torkat snor alltså ;) Myst och matchat i supermjuka byxor från Polarn O. Pyret från morgon till kväll. Köpte mina för längesedan men inte använt (läs hittat) dom förens nu.

Jag har idag lagt ut samma byxor ( i en annan storlek) tillsammans med lite annat HÄR på Tradera om någon är sugen på något. 

Nu är jag sugen på en kvällsmacka med ägg och kaviar, så det blir det nu på gott knäcke, mums! Kanske se på film också..? 

 Hoppas du haft en bra & frisk start på veckan!

K R A M  



Mysigt & matchat idag från Polarn o. pyret

Den lilla charmiga skålen från Tine K används flitigt & ofta

Så skönt det är med nyfrissat hår och fräscha toppar (dock är håret ljusare IRL)


{ SUNNY SUNDAY & TRÄDGÅRDSDRÖMMAR }

Vilket skönt väder vi haft den här helgen och idag stråålande sol, ingen snö längre ;-) Nää usch för trist aprilväder! Fick vårkänslor i Mars när dom första krokusarna dök upp i rabatterna men hann knappt kika fram då snön och kylan plötsligt kom tillbaka, men nu så blommar det för fullt igen :-) Tulpaner är också på väg upp här.

Sitter och tänker trädgård och funderar på om jag skulle ta och gräva upp en rabatt vid kortsidan av "stallet" i sommar.... och plantera lite "enklare" blommor/växter som inte kräver så mycket, då blir iaf en ny rabatt gjord och på sikt när jag vet vad jag vill samt har mer tid kanske perenner kan odlas o frodas där. Har nämligen en illusion om vad som skulle kunna bli fint där i år...
Jag tycker det är riktigt skoj med trädgård! Dock inte prio ett riktigt men liiite vid sidan av den kommande fortsättningen på husrenoveringen blir ju bara trevligt för min del, M har dessvärre inget intresse för denna biten. Planera, drömma och längta till en ännu mer frodig trädgård får jag nog mest göra i år.
Jag är dock så glad över vår fina gård och över våra gamla knotiga äppelträd och päronträdet bland annat som inte växer på en dag! Myyycket tacksam över att inte ha en "nybygge tomt" (!)

Ska du plantera något i sommar?



Dagens bilder på scilla & krokus i våra rabatter, vårfeelings!

Strålande sol har vi haft idag denna sköna söndag men tyvärr en lite krasslig Ludwig. Han blev så ledsen när han inte fick följa med på kalas tillsammans med Elwira, men blev snabbt på bättre humör då han fick glass som lite tröst.

FORTSÄTT NJUT DENNA FINA SÖNDAG!

K R A M


{ E SOM I ERIKA }

För längesedan någonstans under högstadietiden tror jag bestämt så ägde jag ett halsband med min initial som jag bar vaaarje dag och älskade det. Upptäckte nyss initialhalsbanden från David Aubrey i 18 kt matt guldpläterad mässing. Fintfint och kanske en liten present till mig själv måntro...

Initialhalsband fann jag hos kyssjohanna


Nu ska jag duka fram lite godsaker och dammsuga upp lite efter barnens "popcon fest" innan det går att sitta i soffan igen ;) Ska nog kika på Lets´Dance sedan, dock missat de tidigare avsnitten och vet knappt vilka som är med denna gång, det brukar jag ju ha koll på :)

TREVLIG HELG!
 (och hoppas ni sluppit otur denna Fredag den 13:e ;)


{ TORSDAGSLYX FÖR MIG }

Hallooo!

Här hemma doftar det nybakade cupcakes som jag precis tagt ut ur ugnen för att förbereda lite inför morgondagen då kusinkillen Leon fyller 2 år i morgon. Lilla stora killen som dessutom nyss blivit storebor! pytteliten prematur bebissyster mår bra på BB.

Igår hade vi inventering i klädbutiken och var ungefär så roligt som en inventering brukar vara och jag var kvar till tolvslaget och dom sista blev kvar till 01... (vi började 18) var galet trött men kunde bara inte somna väl isäng och kollade på klockan sista gången vid 03...

 Ingen sovmorgon för jag hade första frisörtiden hos "min" frisör i morse. Torsdagslyx för en trött mamma! och sååå skönt att sitta o få vara en stund och göra något "normalt". Klippte ca 8 cm, slingade + tonade. Bästa Marco på Kloak ser alltid till så jag blir nöjd och lyssnar alltid på mina önskemål och är riktigt duktig och noggran.

Efter frissan väntade en arbetsdag och idag var det extra skönt att komma hem och mysa med familjen efter extra jobb och i morgon är jag helt ledig, trevligt! Lite "skönhetssömn" i natt så är jag i fas igen.

Kramis

 

Visst är man alltid lika tjusig i folieslingor och det är väl konstigt att jag alltid lyckas ta en bild på just den här stunden hos frissan? haha! en bild bättre en ingen tänkte jag...


Marco blandar färg i "baren"


BRAND....!

Hej ni fina! 

För längesedan här på bloggen! Haft för lite tid & ork på sistone. Dagarna flyger fram och det har varit mycket. Nyligen brann det här hos oss, inte i huset som vi bor i utan gårdshuset intill.

Det var på morgonen och Elwira hade precis åkt iväg med farmor & farfar, Marcus låg på lasarettet i Uppsala och blev opererad för hans knä och jag var själv hemma med Ludwig som hade ögoninflammation.
Jag var ute och donade med diverse i gårdshuset och Ludwig lekte runt och allt var då frid o fröjd. Vi går in och jag plockar en liten stund och kommer på att jag glömt en sak därute.
Går ut och ser att det är fullt med tjock, svart rök inne i gårdshuset, PANIK! ANDAS! TÄNK! springer in och ringer 112. Har kontakt med SOS Alarm och efter någon minut ser jag stora eldslågor därinne och det brinner för fullt! Ut kommer Elsa (vår katt) från ett hål i husgrunden och blir lättad över det för sekunden. Säger till SOS att jag måste släcka elden och lägger på. Springer tillbaka in i huset och tar brandsläckaren under ena armen och Ludwig under andra.
Säger till Ludwig att sätta på sig skor & jacka (vet att det tar ett tag) och jag springer ut och in i gårdshuset släcker elden och fort ut igen. In till Ludwig som håller på att försöka få upp dragkedjan på jackan och har inte en aning om vad som hänt ännu. Känns som en evighet innan någon kommer och jag försöker ta det så lugnt jag kan och pratar med min yngsta skatt.
Brandbilen, polisen, amulansen OCH räddningsstjänsten kommer, alla på en gång.
Någonstans här börjar jag fatta vad som händer och får lite av en chock. Det var verkligen läskigt hur fort det gick! Allt i princip som vi hade där inne (mestadels kläder & skor) är förstört (rökskadat) eller uppbrunnet.

Hade jag inte släckt branden sa en av brandmännen så hade elden hunnit fått tag på vårat hus också (ligger få meter intill) det var nämligen nästintill storm denna dag och brandmannen sa att dom inte hade hunnit fram. Jag gjorde tydligen alla rätt, så det var väl bra om man ska försöka se något positivt i förödelsen.
Krafig giftrök var det därinne sa dom och undrade om jag fått i mig mycket men jag drog upp min tröja för munnen innan jag sprang in, men aldrig kunnat föreställa mig sådan rök och syrebrist... galet var det...  
En saneringsfirma har varit här och jobbat för fullt och slitit ut rubb o stubb,; golv, väggar,elektronik mm. Fönstren som vi förövrigt helt nyligen bytt måste bytas igen för dessa sprack av värmen.  

Det hela var bara så galet overkligt och jag är verkligen glad att ingen levande kom till skada denna dag. Det allra viktigaste som inte går att ersätta....

Kram på er  & var rädd om varandra!




Skräckdockan Skrållan! Vet inte hur "kul" det är att se bilder från en brand, så den här får nog räcka.



      © Maria Risto