{ FREDAG }

God kväll sweeties!

Kikar in här en snabbis för att önska alla en trevlig helg!
Själv ska jag rulla upp, joo verkligen rulla upp i soffan och se på film. Galet mätt efter middagen och chokladtårta som jag gjort och var visst lite föör gott.
Vad som händer nu i helgen återstår o se, pulkaåkning, promenad och kanske barnbio? Vi tar det kommer, blir alltid bäst så med småbarn i bilden :)
P&K

E


{ UNDERBAR VINTERDAG }

TODELOO!

Det har vänt här och nu äntligen är alla friska! bara lite halsont för min del o M lite förkyld men det är inget vi bryr oss om och viktigast att E&L är friska.
Vi har haft en heldag ute och det har snöat till och från och varit ett par minus ute och så skönt i luften. Extra skönt att komma ut efter sjukdom och så glad över snö OCH skönt väder!
En heldag ute med pulka & snowracer och jag har dragit pulka så jag kan kalla det för dagens motion :) Måste leta reda på någon pulkabacke här någonstans, har ju inte varit så aktuellt tidigare denna vinter i brist på snö.

Fyrhjuling har vi också kört och jag körde lite själv också på det stora saken och den är riktigt kraftfull och sjukt kul att köra :-)
Att ha tankat energi med en riktig utedag med hela familjen idag känns så bra. Hjälpt till lite smått på gården med att fodrat hästar och tagit in hästar och lite sånt också, bara trevligt med lite hästgöra.

Nu kommer M tillbaka som varit och handlat, ska ordna det sista middagsfixet nu, mys och mums!

STOR KRAM TILL ALLA

E



ps.Tack tack ni fina för krya på hälsningar, vi har verkligen varit så risiga allihopa men nu är vi allt på rätt spår igen *peppar peppar* , så nu tutar vi o kör igen! o en sak till nej dom två små har ingen hjälm på här, vi höll till på stora ridbanan, så risken att trilla av och slå sig är verkligen mini minimal ;)

{ BRYTA IHOP & KOMMA IGEN }

Här hemma är alla just nu mer eller mindre sjuka (ve och fasa) men nu är jag en smula bättre från feber och en hemsk frossa. Huvudvärken kämpar jag dock med men den har jag nästan lärt mig leva med.
Barnen sover nu sött och jag styrde upp lite film och popcorn mys i soffan en stund ikväll. Så enkelt och uppskattat av dom två älskade små. Kräver inte heller någon energi. Klassikern Jungelboken är ju feelgood :-)

Tagit en kvällsdusch och bröt mer eller mindre ihop med många tårar i duschen. Kan börja gråta när jag känner extrem trötthet. Bryta ihop och komma igen. Letat upp positiva tankar igen och längtar efter sol, värme och vår!

Nu ska jag sluta sitta här o skriva av mig, tycker inte synd om mig själv för jag vet det inte hjälper men jag är ju inte mer än männika med känslor och det är tufft nu.

Nu ska jag försöka få en nattsömn bums och i morgon är en ny dag med nya tag så jag ska drömma om en frisk morgondag!

Hoppas NI är friska och pigga




Nu ska jag sluta ligga här och hoppa ur mjukisarna och sova för natten.

Natti Natti & önskar en trevlig helg


{ SOLENERGI? }

Idag fick jag eld i baken och kände att "Nää NU är det på tiden att komma ut o röra på sig igen!" evigheter sedan jag fick någon motion över huvud taget. Tog med mig Elwira som fick åka skönt i åkpåsen. Hon har inte åkt vagn sedan vi sålde syskonvagnen vilket också är evigheter sedan men var faktiskt inga problem att få henne sitta.

Så jag drog ut på en PW, hrm.. eller vad man ska kalla det, hoho! gick rätt trögt och halt var det, tack o lov för att hålla sig i vagnen!
Blev så sjukt nu trött ikväll att jag somnade när barnen höll på att leks som bäst, ja M var givetvis hemms o hade koll. Har nu ont i heeela kroppen och känner mig som hundra år! illa illa... MEN har ont i halsen och förkylning som spökar i kroppen så jag skyller på det med, så det inte låter riktigt lika illa med min superotränade vad man kallar för kropp. Nu efter min lilla tupplur + ett gäng chokladpraliner känner jag mig trots allt ok ;)

Men nu ska jag verkligen se till att komma ut på lite PW:s ett par gånger i veckan, min kropp behöver det just nu. Hoppas på att kunna börja jogga lite lätt när det inte är så halt längre.

KRAM & GODNATT!


Jag, lillan och eftermiddagssol :)


{ BRA MED H&M HOME }

Spanar runt lite på H&M HOME och hittade dessa fina ljus! Finns i flera glada färger också. Jättefina säger jag!



Lite nya och fräscha handdukar skulle jag behöva och tycker H&Ms handdukar fungerat bättre än förväntat så köper gärna några duschhanddukar också därifrån.

Dessa tvättlappar har jag använt flitigt när Ludwig var liten vid amning och nu använder jag dessa dagligen när jag tvättar bort smink på kvällarna. Dom är mjuka o tjocka och faktiskt mycket betydelsefulla för mig :)


{ GAMMALT UT - NYTT IN }

Hej härliga fredagkväll & hej på er!

Gjorde mig lite "fredagsfin" idag och körde på stort, mascara hihi ;-) Använder det för sällan men måste bli bättre på det och nu har jag precis köpt mig en ny från Lancome " Doll Eyes". Köra på samma märke i flera år men då "L'Extreme" men ibland måste man ju prova lite nytt o fräscht.

Rensade ut heeela badrumsskåpet och gick igenom alla produkter och smink i går + tvättade alla sminkborstar, så skönt med storrensning! och nu har jag fått en bättre översikt. Hann inte rensa bland detta när vi "turboflyttade". SKÖNT med lite tidig vårrensning. Gammalt ut o nytt in!

Idag har jag varit på akupunktur och så har vi storhandlat, skönt skönt. I morgon ska jag med Elwira på 4-års kalas och mina killar roa sig med annat. Blir mys!

Nu- film, chips o smågods, fredagsmys låter bekant va ;-)

HA EN FORTSATT MYSIG FREDAG!

Litet fredagstips- Mascara från Lancome "Doll Eyes"


{ ELSA }

Får jag presentera vår nya lilla familjemedlem," Le Chat Elsa " ! Jag och M hade pratat ett par dagar om att skaffa katt och kollat runt på lite olika raser på blocket.
En dag när vi var hos Elwira & Ludwigs farmor och farfar såg vi en stackars katt i deras allé ihopkrupen i ett träd och tittade ner på en flock med skällandes små Jack Russels.

 Morgonen efter så sitter denna katt på vår trappa! Ett par dagar gick och hon satt troget kvar på våran trapp när vi åkte iväg på morgonen och kom satt kvar när vi kom hem.
 Ingen som saknat en katt bland gårdarna runt här och vi kommer nog aldrig få reda på vart hon kommer ifrån. 
Kanske utsläppt av någon eller så har hon lämnat sitt tidigare hem. Katter är inte dumma, trivs dom inte så sticker dom. Chipmärkt är hon inte heller.
nätterna hoppade hon upp i ett av våra träd utanför oss och kom ner igen på morgonen och satte sig på trappen. Tillsist gick det ju bara inte ha henne sittandes utanför oss så vi tog in henne och avmaskade, badade henne och klippte klorna. Gick förvånansvärt bra att duscha av henne kan jag tillägga ;-)
Åkte till arken och köpte kattlåda, sand mat o klösbräda och ett litet rosarutigt halsband som lilla E valde, så sött!

Hon är verkligen en supermysig och snäll katt och perfekt att ha här ute på landet då hon även tagit möss har hon stolt visat upp för oss. Möss är verkligen äckliga små varelser...

Så nu har katten fått namnet Elsa och fått ett hem hos oss. Hon verkar trivas väldigt bra. Det är  tokmysigt att ha en liten kissekatt som går och sprinner, busar och myser runt.

Härligt Elsa att du hittade till oss :-)





      © Maria Risto