Valborg!

Strax åker vi ut till elwira & Ludwigs farmor och farfar, till deras gård och ska även till VÅR GÅRD & HUS :-) får se om vi får lite mer gjort med tomten idag. M har varit ute i veckan och kört med röjsåg där det varit hagar men det är en del var, kommer bli såå fint!

Nu ska jag sätta på mig något lämpligt att ha på mig. Ska också försöka komma iväg med småttingarna också, ett litet projekt bara det ibland! Elwira är dock ganska redo med hennes nya solbrillor i högsta hugg! Jag skulle nog föressten behöva riktiga arbetsbyxor snart, kan det inte finnas i rosa :-)

Hoppas ni har lika strålande väder som vi just nu (hoppas det håller i) & att er valborg blir fin! Vi får se om det blir att kolla på någon majbrasa senare, skulle vara mysigt! men vi tar dagen som den kommer och hur det kommer passa med barnen. Ingen stress & press.

Kram på er & glad valborg! 


Bild på Elwira & Ludwig när vi sparkade boll hos farmor & farfar för någon vecka sedan :-)


The Royal Wedding

Har nyss kikat på lite bilder / webbtv från det kungliga bröllopet tidigare idag. Är inte intresserad av kungligheter vanligtvis men ett stort bröllop som detta är ju svårt att undvika och vackra klänningar är alltid roligt att spana in :-)
Vilken amazing klänning från Alexander Mc Queen hon bar! underbart fin och den söta och buketten passade sååå fint till! och så söt Kate är.

Nu blir det filmtime här och ska fortsätta smaska smågodis, chips o dipp i soffan :-D




Impuls & circus

Oj oj vad klockan är mycket en torsdagskväll som denna :-) Kom hem för ett tag sedan och tagit en snabbdusch och ska nu hoppa i säng strax men ville skriva en liten kvällshälsning här först.

Jobbade till 18 ikväll och möttes av två små glada väl hemma som varit på utflykt till vallby friluftsmuseum idag med förskolan, så mysigt där med alla djuren!

Hjälpte även M lite att raka huvudet ikväll, han fick en impuls och ville bara få bort allt. Våra två små tyckte det var spännande och Elwira och Ludwig fick stå med dammsugaren och suga upp allt hår,  sötnosar där. Jättefin fast som alltid är min Marcus nu, med eller utan hår.

Efter nattningen somnade barnen på två röda som de brukar. Då satte jag på lite rosa läppglans och kilade iväg för att träffa lite brudarcircus (en mysig bar här i stan)
Vi har suttit och snackat och skrattat massor ikväll och druckit drinkar, riktigt trevligt. Roligast brukar det ofta vara när saker inte alltid är så planerat! Bra initiativ där och tack för ikväll tjejer, nu kommer jag sova extra gott inatt (inte bara för alkoholen i kroppen ;-)

Natti natti söta!


Jag ikväll, enkla jeans, vit tisha, långt halsband. En lite högre tofs med fläta som suttit i håret sedan halv åtta i morse och varit med om bland annat jobb, bus, soffmys och nattning i Elwiras säng. Därav den superslarviga looken på naturlig väg ;-)


Superfood & färskpotatis

Igårkväll satt jag och spanade runt i tidningar för att få lite ny matinspiration till kommande lunch och middagar.

Hittade även några nya recept med såkallad superfood mat som jag blev riktigt sugen på att prova! en hel del nya ingredienser måste inskaffas och måste leta runt efter en hel del såsom siktat speltmjöl, fullkornsmjöl av spelt, (är spelt ett annat namn för dinkel möjligen..?) acaipulver och proteinpulver av hampa för att bara nämna några lite nya torrvaror för mig.

Igår hittade jag även en bild från förra året på årets första sötpotatis färskpotatis åt vi när den gick att få tag på i butik, så otroligt gott det är! Här hade jag rostat småpotatisen mm så gott och jag är så sugen på just sötpotatis idag, det måste jag spana efter om det börjat säljas nu. Nu blev jag hungrig, I Love Food :-) Inga dieter och annat "tjafs", sådant går helt bort! Riktig lagad mat föredrar jag.

 


Påbörjat lite traderaförsäljning

En ny bloppis har dragit igång på Tradera och jag ska passa på  att sälja lite mer där. Har nyss lagt upp några auktioner men det kommer mera.
Har i omgångar nyligen lagt upp en hel del där men alltid har man något att sälja ;-) så skönt att rensa då och då. Sälja & skänka är toppen!

Blir mestadels tjejkläder som säljs då det mest är killar i släkten och i bekantskapskretsen ;-) HÄR ligger några för tillfället och det ska fyllas på vartefter... måste ner och rensa lite i källaren också. Får se vad mer jag hinner med ikväll. Min dator går liiite segt också *suck*

edit: kjol + shorts i gravid/mamma modell finns uppe nu

Någon liten tjej kommer bli ursöt i den här klänningen från Proud som Elwira tyvärr hann växa ur på tok för snabbt!

Rosa shorts

Polarn O. Pyret har fått in rosa snygga shorts, måste spanas in i butik snarast! skulle själv vilja ha rosa shorts och ett par till Ludwig skulle jag kunna tänka mig med, tänk vad snyggt till en vit pike och tuffa skor :-)


Huset & gården är vår!

Huset & gården jag skrev om HÄR för ett tag sedan är nu vår! jag har inte riktigt fattat det hela för det är liksom för bra för att vara sant :-)
Det är ett riktigt guldläge för oss då gården & huset dessutom ligger granne med Marcus föräldrars stora hästgård!
Perfekt att bara kunna gå över till farmor & farfar utan att behöva ta sig ut på bilvägen och säkrare för barnen.
Jag är glad över att det inte blev något nybygge!

Vi har gärna velat bott nära dom och så dyker det här upp och plötsligt blir allt vår!, "tur" ska man ha i livet :-)
Nyckeln får vi 1 juni men nu har vi tillgång till marken och i förrgår var vi där för första gången sedan visningen. Det finns absolut en hel del att göra och många möjligheter med byggnaderna/gården men man måste ju börja någonstans.

Jag och M hjälptes åt med att ta bort stolp och el stängsel då familjen haft lösdrift och hagar. Så det blev vi klara med men vi har kvar en stor hagmark men som får stå kvar med stängsel så det kan gå hästar där.
EN sak har vi bockat av på att göra listan ;-) annat bråte hittade vi också och allt samlades ihop på ett flak bakom en av M:s föräldrars traktorer.
Det är ca 3,5 hektar mark alltså över 30 000 km² vilket är väldigt mycket tomtyta med andra ord.

Även om det nu kommer finnas att göra så är det som M sa tidigare, bara kul då det är sitt eget! och ju mer man gör desto finare blir det och jag tycker det är kul att fixa & dona. Att kunna "bo in sig" och känna hur vi vill ha det.
Jag kommer trivs redan som fisken i vattnet, det känner jag redan. Underbart var det att gå i skogen bakom huset när jag höll på att ta bort tråd & stolp.
Bara att känna doften av vitsippor och hitta fågelägg :-) Jag vet, jag har varit stadsbo för länge nu hihi! i hjärtat är jag mer en "lantis". Stan kommer jag ju inte bli utan helt eftersom jag jobbar här och är bara ca 2 mil in, inte långt bort alls, skönt det med.

Nästkommande projekt är att fixa med hagmarken bland annat och få bort allt högt/torrt gräs med röjsåg så det kan växa nytt, fräscht gräs.

Givetvis blir det mer hus & gård på bloggen också :-) renovering, trädgård, inredning ja det är mycket vi har framför oss nu!

Jag är sååå otroligt glad & lycklig över detta! det här är våran dröm och kunde inte ha blivit bättre!

Tog en liten bild för att visa en liten del där vi tagit bort stolp, eltråden surras ihop och så hur marken ser ut nu där det varit hagar. bort, bort! och nytt fräscht grönt gräs ska vi nog få till. Byggnaden i bakgrunden är stallet



Virkad från conscious

Invigde den superfina klänningen från H&M som jag hittade på barnavdelningen och hör till conscious kollektionen. (bloggat tidigare om den här) Tycker jättemycket om den och den är riktigt skön på! sitter inte tights utan mer slappt utan att se för slapp ut om ni förstår ;-)

Psst! Du missar väl inte att jag är nominerad  till kategori 1"Bästa mammabloggen" & kategori 5 "Bästa glamour/fashion mammabloggen" på mammablogg galan? jag blir jätteglad för din röst! och varje dag kan man rösta fram till den 6:e Maj 12.00


Klicka HÄR (länk) för att komma till röstningen!


Vinnaren: OBH Nordica glassmaskin

Vinnaren av en OBH Nordica glassmaskin är:

Mikael Karlsson

Stort grattis till dig! Och TACK ni alla som har deltagit och jag har läst igenom vart enda mail och vill även passa på att tacka för andra trevliga små rader ni lämnat till mig och om bloggen, blev jätteglad för det med!

En fin trio

Elwira, Ludwig & Leon är en fin trio ute på gården och hör till den yngsta generationen.
Ludwig halkade ner i en stor vattenpöl i ett dike igår, årets första men ofrivilliga dopp så det är därför han går runt i vinterstövlar som han fick låna ;-) Elwira myser gärna med jack Russel hundarna och är så snäll mot dom. Väldigt nöjd som även syns på minen på bilden :-)

Underbart att värmen är här! njuter i fulla drag. Jag har varit ledig sedan i tisdags förra veckan men jobbade i går bara så jag har verkligen påsklov! fast idag har jag jobbat på annat håll.

Hoppas ni njuter av påsken!

Country life, sommarvärme & bebismys


Igår satt jag en stund och njöt i solen och bläddrade bland annat i den helt nya tidningen och första utgåvan från sköna hem "Country life". När det väl händer så är det underbart att sitta för sig själv och bläddra i tidningar och få ny inspiration.

Även idag har vi varit ute hela dagen på gården och sommarvärme har vi haft, helt underbart! Just nu sitter jag och väntar på syster T som varit här i krokarna idag och ska komma förbi innan dom far hem igen. Det blir bebismys med en 12 dagars kille. Som jag längtat och oj vad jag ska sniffa bebisdoft :-)

Vi "hörs" senare!

Superhärligt omslag! och jag älskade verkligen reportaget från en villa i Öresund, galet fint!

Påskafton

Påskafton går mot sitt slut och den här dagen förknippas även med påskägg vilket barnen även fått idag ute hos farmor & farfar på gården :-) Jag har jobbat idag så vildingarna åkte ut dit med M på förmiddagen

Elwira & Ludwigs påskägg som dom även fått här hemma kommer från underbara danska maileg och är i plåt, nya för året, bra med lite hållbara ägg att kunna spara med :-) Supersöta! En varsin mjuk påskpresent har dom också fått. 

Just i detta sitter jag och mumsar påskgodis för fullt :-) ska plocka med lite diverse och ladda inför morgondagen då vi åker ut allihopa till gården och behöver lite "skönhetssömn" i natt känner  jag.

Hoppas ni har en fin påsk! kramar


Glad påsk!

Hallå alla påskfirare!


Idag har vi haft strålande sol och en underbart skön långfredag och har bara myst och haft det trevligt hela dagen lååång. Har varit med familjen ute på gården hos E&L:s farmor och farfar och haft det trevligt. Träffat fina Leon & Mallan med som var därute, extra skoj!
Jag och Elwira har även målat ägg och pärlat och Ludwig har fått rita med kritor, bra sysselsättning :-) 

Märker att det är fler än jag som skippat bloggandet när det faktiskt är påsk och ledigt, och helt rätt i min mening. Själv har jag skippat alla måsten och bara varit den senaste tiden, riktigt "befriande" på något vis och göt inte mer än vad jag behöver.
Jag njuter verkligen av familjetiden extra mycket nu och det är otroligt skönt att vara ute nu och tar chansen så fort jag får tillfälle. Sådan toppen vår vi fått i år! rimmade det där eller ;-)
Det var så ljust och härligt här ikväll och Elwira och jag var inte det minsta trötta men det vär däremot Ludwig som somnade som en stock till kvälllen, älskade lillprinsen har haft fullt upp i dag med att prova allt :-)
Efterom det fortfarande var så fint tog jag med Elwira ut på en kvällspromenad, skönt och mycket uppskattat av lilla damen! Älskar min fina familj och glad att jag har fått just er som är dom finaste skatterna för mig. Så glad och tacksam över livet!

              Jag har även en stor nyhet att berätta som jag inte gjort ännu och ska göra inom kort... :-) 

                              
                             Hoppas ni haft en riktigt skön långfredag precis som vi och en fortsatt GLAD PÅSK!

                                                                                       Många kramar & godnatt




Tog bild på Elwira ute på våran kvällspomenad ikväll och solen höll på att gå ner. Fler bilder på våran dag visar jag de kommande dagarna.


Skärtorsdag, skinnshorts & odd molly

Halloj skärtorsdagen!

Hoppas ni har en fin skärtorsdag! kanske kommit några små påsk kärringar på besök? jag har två stycken här hemma idag ;-)

Idag känner jag mig lite cool i mina nya "skinn" shorts, så jag bjuder på  en dagens. Tyckte det kändes lagom att mjuka upp det hela med odd molly.
Jag är dock ingen "jävla odd molly fittor" som Mia Skäringer (Anna i solsidan) uttryckte sig så bra i ett avsnitt. Ni som sett  solsidan vet säkert vilket avsnitt jag menar. Tyckte faktiskt det var ett rätt bra uttryck av henne, och passade väldigt bra i sammanhanget där. Sådant känner man ju också igen tyvärr med det där snacket som går, mestadels av kvinnfolket. Jag föredrar rak kommunikation


Du missar väl inte att jag är nominerad  till kategori 1"Bästa mammabloggen" & kategori 5 "Bästa glamour/fashion mammabloggen" på mammablogg galan? jag blir jätteglad för din röst! och varje dag kan man rösta fram till den 6:e Maj 12.00

Klicka HÄR (länk) för att komma till röstningen!


Skinnjacka Bruunz Bazaar, Odd Molly blus, fuskskinn shorts new yorker, boots acne pistols och så svarta vanliga strumpisar till det av okänt ursprung ;-)


GLAD PÅSK ÖNSKAR JAG ALLA FINA!

Tävlar hos stil inredning & design

Jag är med och tävlar om en supersnygg Dayhome kudde hos Stil Inredning & Design.

Hittade av en slump till denna inredningsblogg/webbshop då jag sökte efter just dayhome inredning! en mycket inspirerande blogg jag kan rekommendera efter att ha tagit mig en ordentlig titt.

*håller tummarna hårt för jag tokgillar den här kudden!*


Snygg & gravid Rachel Zoe

Har nyss spanat in Rachell Zoe på Lindex hemsida och deras samarbete. Har tidigare tyckt att hon mest tyckt att hon sett så mycket äldre ut och inte direkt vacker eftersom hon sett galet smal ut. Fortfarande smal men ser inte anorektisk ut.
Nu som gravid säger jag bara WOW! en helt ny kvinna! och snygg. Hoppas hon behåller en mer normal vikt och en sund sådan även efter förlossningen så hon fortsätter vara sådär snygg :-)
Älskar hela hennes outfit från topp till tå på bilderna här på dessa bilder


H&M & Hasbeens

Idag kom samarvbetet med Swedish Hasbeens & H&M upp på hemsidan och går nu att klicka hem där.

Jag har hittils inte fallit för trenden med träskor då jag inte riktigt sett någon modell som skulle passa mig men den här modellen med kilklack tyckte jag om! skulle bära med enkla jeans eller jeanshorts och vitt upptill, fräscht!


Söta & tuffa jeansshorts

De sötaste & finaste jeansshortsen i stan eller i min garderob! Gillar allt med dessa shorts, att de är söta och tuffa på samma gång med slitningarna och den lilla spetskanten nertill och med söta detaljer. Kolla bara de små blommorna som tillhör innerfickorna som skymtar fram under slitningarna, so cute :-)
Och det bästa, de sitter bra, tjohoo!

Köpta på New Yorker



18 månaders kontroll

God förmiddag!

Ludwig har varit på 18 månaderskontrollen och fått vaccin *ryser* några tårar kom men försvann lika snabbt som dom kom. Duktiga lilla kille som följer sin kurva och är numera 81 cm lång. Han tycks även vara tidig med språket tyckte sköterskan och hon fick även höra när han sjöng en trudelutt från bamselsången.
Ludwig gör allt det där som "står i boken" äter, växer, kan flera ord mm. Fick som vanligt höra många fina ord  .
Han är inte min lille bebiskille har jag kommit till insikt med också ;-) Läskigt hur stora de blir fort!

Idag är det inte alls lika varmt ute som igår och som  det varit de senaste dagarna så idag är det skaljacka+ skalbyxor som gäller igen då.
Men solen kikar fram så det blir kanske varmare under dagen. Mysigt med sol för barnens skull då de ska på utflykt, även fast de skulle vara lika glada om det regnade :-)

Nya mama som kommit ska jag ta med till jobbet, så jag har lite trevlig läsning på mina raster idag ;-)

Kram

Ludwig & M- mina finaste killar *kärlek*

Sol, glass, promenad & sill

Idag tog jag en extra promenad med barnen när M gick vidare för att göra några ärenden + handla och då kom jag på att jag hade kameran med mig men fick inte till en endaste bild på barnen framifrån,och sedan dog kameran efter bara några pics dessutom så ingen bild på söta ansikten idag alltså, eller jo fick en enda :-)
Strosat runt och ätit glass i solen har vi också gjort idag, otroligt härligt!

M blev sugen på sill när han handlade så det blev sill, potatis, gräddfil+ klippt gräslök samt färsk grillad kyckling och potatis till barnen idag till middag, gott och vilken sommarfeeling :-)

I morgon jobbar jag och sedan är jag ledig onsdag, torsdag och fredag och jag ser fram emot tiden och en stockholmsvisit!

Kram & trevlig måndagskväll


"Elwiiiraa?, Ludwiiig?!" ingen kontakt *hihi* våra två små står ochh är helt inne i att spana på forsen vid bron och på änderna som vi går till som håller till där, inte alls intresserad av att kolla in i mammas kamera :-)
Elwira ska helst vara med och dra vagnen numera som ni ser ;-)

Påsk, sol & pyssel

God förmiddag måndag & (påsk)veckan!

Den här veckan måste jag se till att fixa lite påskpynt som jag ännu inte gjort och jag är så sugen på att påskpyssla lite med våra små. Måla ägg är ett måste, det tycker jag också är skoj ;-)
Så skönt att min envisa förkylning nu äntligen har gett med sig och fått tillbaka lite energi.
Hittade det här superfina rosa porslinsägg i paisleymönster som jag skulle vilja mumsa gott ur eller förvara smycken i, lovely!

Det helt underbara och soliga vädret har vi med oss här idag med, nästan sommarvärme ju! så otroligt skönt ute nu.

Hoppas ni får en mysig vecka och att det otroliga vädret håller i!




Rosa porslinsägg från Lisbeth Dahl/Inreda

Skriva listor

Jag gillar att skriva listor trots att "to do" listan ofta är fylld så är det skönt när jag sedan bockar det som blir gjort allteftersom.
Det är även tur att vi har Elwira här hemma som hjälper till att skriva listor *hihi* Hon brukar skriva för fullt och fyller gärna i mina listor, här på bilderna sitter hon och fyller i en matlista :-)

Något hon höll på med ett tag förut är att dra långa streck runtom pappret som en "ram" också, kanske för att makera listan lite extra eller bara göra den lite finare *blink*
 Jag tycker det är sååå sött när hon "skriver" och tränar :-) klippa, klistra och vika papper är också en favoritsyssla med enkla medel.

Önskar en fortsatt solig Söndag! kram


Älskade och duktiga lilla tjej.


Skojakt & andra gobitar

Spanar efter skor till mammablogg galan men hittade istället fina nyheter från topshop jag skulle vilja ha *hihi* :-)
De höga skorna skulle dock kunna vara något tänkbart till galan. I år är jag inte gravid och går gärna runt i ännu högre pjux än sist och gärna med lite platåstuk. Jakten går vidare...

Gillar starkt dessa gobitar framförallt shortsen och de låga sandalerna och överdelarna :-)

Smarrig bärpaj med blåbär,hallon, björnbär & jordgubbar

Igår bakade jag en riktigt smarrig bärpaj i lite lyxigare tappning med både pajbotten, en fyllning med mandelmassa, blandade bär; blåbär, hallon, björnbär & jordgubbar samt ett smuldegstäcke över det- riktigt gott!
Bären inhandlades på coop i lösvikt, perfekt att blanda mängden själv! bra alternativ nu när det inte finns så mycket färska bär.Receptet improviserade jag ihop mestadels men ska försöka skriva ut recept här senare.


Personligen älskar jag smulpaj och gillar du det så gillar du garanterat den här också :-) Nu ska jag snart kila iväg till jobbet, men först baka en fläta i håret istället *blink* Blir veckans första jobbdag för min del. Ska även leta efter ett halsband jag inte hittar, Elwira sa att jag fick låna ett av hennes och hämtade ett, sötnosen!


Ha en strålande lördag!

 

Psst! Du missar väl inte att jag är nominerad  till kategori 1"Bästa mammabloggen" & kategori 5 "Bästa glamour/fashion mammabloggen" på mammablogg galan? jag blir jätteglad för din röst! och varje dag kan man rösta fram till den 6:e Maj 12.00

Klicka HÄR (länk) för att komma till röstningen!


Update: Receptet kommer här :-)

pajbotten:

125 g smör
2,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 msk vatten

Smulpajdeg

50 g smör
1,5 dl vetemjöl
0.5 dl socker

Fyllning med mandelmassa:

40 g smör
0.5 dl socker
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
1 msk maizena + 1 msk socker
4 dl hallon, jordgubbar, björnbär och blåbär

Gör såhär:

Blanda ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ sedan in i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop smulpajsdegen med fingrarna till en grynig massa.

Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter och sänk värmen till 175 grader när pajskalet är färdigt.

Fyllning med mandelmassa: blanda ihop socker, smör och vaniljsocker. Riv mandelmassan och rör ner.
Blanda i ett ägg i taget. Blanda ner mjölet till en smet. Fyll pajskalet med massan.

Blanda ihop maizena & socker och blanda ihop med bären. Häll över bären över fyllningen.

Strö över smuldegsmassan över bären och grädda i ugnen 175 grader 20-30 min

Servera med exempelvis marsansås eller vispad grädde

 

 


Minst ett steg

Nu går vi minst ett steg i rätt riktning, härligt härligt! och solen lyyyser himlen är blååå ;-)

Önskar en härlig helg med massvis med sol! Många kramar


Bilden tog jag senast på våra två små senastvi var på vallby frilufsmuseeum. Tyckte bilden passade rubriken bara ;-)


Virkad från Conscious

Blev besviken att jag inte fick tag på varken klänningen, shortsen eller den fina toppen som jag visade tidigare här . Jag hade verkligen velat haft just dom plaggen, typiskt! De virkade shortsen hoppas jag få tag på senare om de kommit in igen för de vill jag framföralt då  vi åker utomlands i höst, så jag har väl ett tag på mig att få tag på ett par hihi ! Om någon har ett par i minsta storleken så hojta gärna ;-)

Blev istället ett annat virkat plagg nämligen denna urfina klänning och den hittade jag lite otippat på barnavdelningen och den är till mig själv :-) strl 170 är den och känns som en XS/S. Love it! Övriga familjemedlemmar fick också ett varsitt plagg men tyvärr fanns inte klänningen till Elwira jag velat haft.


Min nya virkade klänning, den är ännu finare på :-) så fin till skinn/jeansjackan!

Om du vill rösta på mig?

Om du gillar min blogg så lägg gärna en röst på mig i de kategorierna som jag är nominerad i på mammablogg galan! i kategorierna kategori 1"Bästa mammabloggen" & kategori 5 "Bästa glamour/fashion mammabloggen" finns jag med i.

det går att rösta varje dag fram till den 6 maj 12.00 det gör du HÄR (länk)

Sådär nu kanske jag också lyckas fiska röster precis som alla andra gör och blir jätteglad för röster! ;-)
Just tjejer är väl sämst på att rösta på andra tjejer dessvärre men gäller ju inte alla. Jag röstar själv på dom som jag gillar. jag kallar det för bloggkärlek i den här världen ;-) mera sånt


Jag på förra Mammablogg galan 2009 då jag var höggravid med Ludwig. Jag tycker det ska bli så roligt med gala ännu en gång och få träffa såå många härliga mammor samlade ännu en gång. Jag längtar!


110413

En förkyld dagens visar jag idag :-)
Känner mig piggare idag men förkylningen vill inte riktigt som jag. Trotsade dock förkylningen förut och var på en mini promenad med barnen men det kändes efteråt vill jag lova. Ingen vidare bra ide faktiskt, fast barnen blev ju glada.

Elwira hosar en del mellan varven men är förövrigt pigg som vanligt och Ludwig likaså, så humören är på topp trots allt. Nu fortsätter vi med inomhusaktiviteter och ska styra upp lite rita & måla med vattenfärg här hemma, skoj och lite kladdigt :-)

Föressten, du missar väl inte tävlingen om en smidig glassmaskin HÄR ?


Tröja Lindex, jeans Dr denim, PrimeBoots och halsband "elfenben" New Yorker

Conscious drömmar

Dessa plagg är mina ABSOLUTA favoriter när det kommer till H&M Conscious kollektionen och bland det jag sett på bild. Älskar shortsen, sockersöta klänningen (till midsommar?) och den underbara toppen med volangkant.  Finns säkert fler plagg som kan vara finare i verkligheten än på bild också samt tvärtom.

I morgon funderar jag faktiskt på att "hänga på låset" på H&M och faktiskt spana in plaggen ordentligt, eller snabbt norpa åt mig godbitarna om det blir stormning ;-)

Nyfödd kusin kille!

I morse när jag vaknade blev jag så glad när jag fått ett SMS av syster T som skrev att dom fått en liten kille i natt! Så glad för deras skull och allt hade gått bra och bebisen är frisk och kry.Jag sa till syster att jag trodde bebisen skulle komma nångång mellan 11-13 April och så kom han den 12:e, bra gissning ;-) GRATTIS igen!

Blev lite rörd i morse när jag läste hennes SMS och efter jag pratat med syster i telefon. Barn är verkligen små mirakel att fascineras över. Längtar efter att få hålla lille H och sniffa härlig bebisdoft.

Här hemma har vi mest kurerat oss, lekt inne och bakat :-) Elwira har varit helt feberfri så hon är pigg som vanligt men hon hostar mellan varven så inte helt hundra.
Min förkylning känns något bättre nu ikväll men jag är extremt trött och det blir snart sängen faktiskt. Det tar lite extra på krafterna att vara hängig själv och ta hand om två små pigga och busiga barn, det känns ikväll.

Kram & godnatt för idag!



Välkommen till världen lilla kusin kille!
(Tog en bild på några av Ludwigs små mjuka vänner här ovan ;-)


H&M Conscious för kids

H&M Conscious kollektionen är en helt underbar kollektion som jag verkligen tokgillar. H&M har fått in en fullträff! Gillar verkligen allt det ljusa och ska visa några favoriter som jag suktar efter till mig själv också ;-)

De få barnplagg jag sett ser ut att vara superfina! enkla vita shorts matchar jag gärna till lite mer färg till Ludwig och t-shirten med tufft lejontryck gillar jag. Avskyr verkligen spindelmannen tryck osv som H&M har en del av på sina barnplagg fortfarande.
Klänningen och kjolen är ju bara helt ljuvliga. Undrar om den kommer finnas i Elwiras size.. tippar på att kjolen kommer göra det


Update:klänningen och kjolen kommer i strl 92-128 samt t-shirten i 134-170 och shortsen 86-128

Sjukstuga

Usch Ewira blev dålig idag på eftermiddagen så nu har vi sjukstuga här :-( Hon vaknade för en stund sedan då hon gick på taletten, fyllde på med vatten för att sedan snabbt somna om igen. Tempen visar 39,3 just nu och hoppas hon sover bort den nu över natten.
Inte alls roligt att se hennes energi gå på sparlåga :-( älskade finaste tjej.

Som vanligt när det råder sjukstuga har jag svårt att bara gå och lägga mig, därför jag sitter här och smattrar på tangenterna fast jag borde sova. Jag själv har fått en rinnande näsa, nyser och har muskelvärk. Förkylningar är alltid lika oinbjudna.
Önskar dock att det bara var jag som var dålig, om nu någon måste vara det.

M "lurade i mig" en skvätt whisky förut eftersom det är en huskur mot förkylning och vet att min ena syster alltid brukar ta en liten skvätt vid förkylning men ve & fasa vad vidrigt det är! *ryser* förstår inte att någon kan tycka det är g o t t ?!

Aldrig mer whisky! satsar istället på små kurer med godare smaker såsom citron, ingefära och te som jag brukar se till att  få i mig när jag är förkyld.

Nu börjar visst ögonlocken falla rätt tungt här, bra det för jag har tänkt sova bort mina baskilusker och hoppas Elwira som brukar sova bra även när hon är dålig också sover bort sjukdom.
Håller tummarna, om inte annat får vi göra det bästa av sjukstugan imorgon också.

Kram & Godnatt

Föressten! vilket väder det varit här idag, vädergudarna hoppade över vårvädret idag och satsade på sommarvärme med 18 + istället! härligt att vi hann vara ute och njuta ett tag idag trots allt. NU ska jag sluta uggla...



Eller bara en sak till ;-) Hur fiffig är inte den här skeden då? perfekt när det är sjukstuga och blir förmodligen poppis hos liten sjukling. Den kommer från HomeCompany/Donkey producs

Går ner i arbetstid

Jag kommer att går ner till 50% från ca 65% arbetstid på jobbet from 1 maj. Då kommer jag vara ledig varannan helg.
Fungerar inte alls för mig/oss att jag ska jobba två helhelger och ledig en osv eftersom min sambo också måste jobba helger.
Lösningen blev att gå ner till 50% inget annat var tydligen möjligt så nu känns det och kommer bli mycket bättre nu med saker & ting :-)


Med 50% arbetstid blir det andra bullar för min del ;-) här en bild på muffins/bullformar med Elwiras hand

Bilder från dagen på Vallby friluftsmuseum

Våran söndagsutflykt bar av till Vallby Friluftsmuseum med hela familjen för en träff med Sandra och hennes familj. Så skönt nu när man kan vara ute, underbart! och skönt med kort bilfärd. Vi hade pratat om att åka till busborgen idag om det skulle vara sämre väder men det behövdes inte.

Vi  spanade in alla djuren vilket givetvis var uppskattat. Vallbys museeum är ett mysigt ställe att vara på med barnen och gå runt och strosa på. Vid nästa besök vill jag besöka Värdshuset för en fika eller brunch också.

Nu ska jag lägga fram lite kläder och planera lite inför veckan. Ska börja med att plocka ut Elwiras alla löv hon plockat ner i jackfickorna under dagen ;-) dom får jag lägga i någon burk istället, för hon kommer garanterat undra vart de är i morgon *hihi* plockmaja där!

Tack för idag! Kram

Jag & Ludwig vid hästarna. Jag hade mina nya supersköna primeboots på fötterna, Fornarina jeans, Ester Elenora sjal och jacka från H&M
Mina fina killar! Ludwig hade nya mössan från Mini Rodini , tuffaste skinnjackan, Nova star jeans och klassiska kängor från Timberland. Marcus jacka är från coola märket G-Star

Lille E strosade sakta men säkert :-)

E & A Klättrade upp på en stor sten och fick på så sätt bättre utsikt ;-)
Sötaste tjejen som härglatt  immiterar en stoor gris :-) Hon invigde en av sina nya vårjackan från H&M idag och till det virkad basker från pop, Nova star jeans och kavat boots. Så fin i lockigt hår med :-)

"De djur som finns på Vallby Friluftsmuseum kallas lantrasdjur. Det betyder att de tillhör gamla svenska raser som levt i Sverige under många hundra år" Dessa kallas jämtgetter, japp jämt ;-)

Jag ska gunga till solen

En stor sol har vi haft i princip hela dagen idag och ett riktigt härligt vårväder, ja bortsett från lite blåste då men det hör ju årstiden till ;-)
Har varit ute på promenad och lekt i en park, som dock fortfarande är rätt så lerig dessvärre och det är inte det enklaste att hålla två små att låta bli den jääätestora och djupa vattenpölen i sandlådan som bägge barnen gärna ville "bada" i och gräva med spade i, det är ju jättekul OM man är liten dvs ;-)
Elwira & Ludwig älskar att gunga och Elwira ska gunga såå högt, helvild! hon brukar säga "Jag ska gunga till solen" så väldigt högt med andra ord ;-)

Lördagsgodis och hemmagjord glass är magen fylld med ikväll och jag sitter och riktigt jäser här just nu och ska fortsätta jäsa i soffan snart.

Önskar en fortsatt fin lördag & kanske med lite lördagsgodis? mitt är ju redan slut *suck*det är ju  n å g o n som redan ätit upp det ;-)



Jag missade ta med mig kameran ut idag men i morgon åker vi som planerat på liten söndagsutflykt och besöker massa djur och då måste kameran följa med. Så jag kör på en bild från en tidig vårdag från förra året  :-D

Fredagsmys & Farbror dokton

Hej Fredag & lediga helgen!

Yes, den här helgen är jag helt ledig från jobb, vilket kommer lämpligt Idag har vi haft en hemmadag. Solen har kikat fram men rätt så blåsigt idag, fast inte sådär som det var igår då jag nästan stormade bort.

Elwira har även varit hos farbror doktorn på förmiddagen för att kolla upp ett sår på fingret som hon haf ett par dagar nu och hade blivit lite svart och såg lite läskigt ut tyckte vi så vi fick en snabb tid idag. Snälla doktorn "klämde ut" (jag vet det låter äckligt) och tvättade rent såret och satte på ett litet bandage plåster.
Elwira sa inte ett ljud fast det såg ut att göra riktigt ont, tuffingen där! hon fick även ett litet bokmärke efteråt som hon gått runt med i sin väska nästan hela dagen, sötnosen!

Efteråt mumsade vi mjukglass som vi köpte på vägen, eftersom det är fredag och Elwira var så duktig. Snart börjar ju glassförsäljningen sätta igång på allvar, härligt! Jag frågade efteråt lite om hur hon tyckte det var hos doktorn och om hon tyckte det gjorde ont och då nickade hon bara, lilla finaste tjejen.

Vi tänkte kolla på vårskor lämliga till förskolan/vardags idag men glömde bort att skobutiken stängde vid 18 och inte 19 som galleriorna här gör, så det blev inga skor denna dag.
Men en promenad (ganska långsam sådan då Ludwig fick gå, hihi) och en sväng till ICA blev det istället.

Nu ska  jag plocka fram dippen ur kylen, hälla upp favoritchipsen(vilda western)och strax kolla på film! äkta fredagsmys va ;-)

Skön fredag!  varma kramar

Du missar väl inte chansen att vinna en egen lättanvänd glassmaskin HÄR (länk) och MAILA mig svaret :-)

Våra två små idag utanför där vi bor som är en stor byggarbetsplats just nu och varit ett tag... men såå roligt för barnen att spana på byggarbetarna i sina gula kläder och grävmaskin och traktor och annat som finns där. Ludwig är helt tokig och besatt av traktorer & bilar och säger högt och ofta "kolla tjaktoor!", "biileen!" "TUUT TUUT!" Toksöta lilla killen i stan :-)

 

Elwira valde att sätta på sig sina nya fina strumbyxor idag från Popupshop (länk) Först åt fel håll dock som det kan bli ibland med strumpisar och så skrattade hon åt sig själv och säger som hon brukar "Nu vatt det fel, lappen baaak!"hiih, ja lappen ska ju vara bak ;-)

 

 

 



Striped bikini

Snygg bikini med ränder hittade jag på Zaras webbshop HÄR. Blått är ingen färg jag vanligtvis dras till men desa färger tillsammans tycker jag är riktigt snygg.
Är ju ett tag kvar tills det är dags för badkläder, men kul att spana lite redan nu och vips så är det sommar!  ;-)
Elwira pratar ju för fullt om att snart är det sommar och då ska hon bada :-)


Två HTKAF favoriter

Dessa två klänningar är mina två absoluta favoriter från How To Kiss A Frog kollektionen för sommaren. Den med fjärilar & blommor har nyss kommit in hos Kidelin, så ljuvlig! Och den vita är en så fin!
Börjar bli dags att spana på kalasklänning åt Elwira och dessa skulle passa finfint till sommaren. Även denna jumpsuit ser superfin ut!


Tävling- Vinn en OBH Nordica Ice Cream Maker

Nu äntligen kommer tävlingen upp! Vinsten är OBH Nordicas sprillans nya glassmaskin värd 595:-


Du gör din egen glass på mindre än 15 minuter. Det är bara att plocka fram skålen från frysen, hälla i smeten och vänta ca 10 minuter. Perfekt för otåliga barn och fikasugna föräldrar!
Glass innehåller oftast en rad e-ämnen och färgämnen. För många föräldrar känns det tryggt att göra sin egen glass med naturliga ingredienser. Allt som behövs är grädde, ägg, vanilj och socker för att få till en god gräddglass!




Tror det finns fler glassmonster än jag? ;-)



För att delat i tävingen svara du enbart på dessa två frågor och MAILA svaren till mig: [email protected]

1. Är det någon som inte smygäter av glassen i filmen ovan, vem?

2. Vad skulle du blanda i glassen?

Tävlingen avslutas den 21/4 LYCKA TILL!

Löpträning åt skogen

Halloj!

Skuttade glatt ut efter jobbat på väg till gymmet och det är ju såå skönt ute nu när det både är varmare & ljusare ute på kvällen! "borde" väl egentligen joggat utomhus men hade inte riktigt kläder med för det till jobbet och hade jga gått hem för att byta hade jag nog inte kommit ut igen+ att det känns sådär att springa ute kvällstid.

Men hursom! gick till gymmet och började springa men såå typiskt nog fick jag håll efter 2 km *suck* så då powerwalkade jag resten istället, så det var ju lite surt men tar nya tag i morgon bitti! är medveten om att jag får håll superlätt så på morgonen passar det nog bäst med löpning för min del.

Så imorgon är det jag som tar nya tag och springer ett morgonpass istället, innan dagislämning & jobb :-)

Kram o godnatt!

Ps. Såg dessa nyheter; Marabou cookes på vägen hem idag efter gymmet då jag handlade lite på ICA. Jag köpte dock inga för då är de slut innan morgondagen ;-)
Köpte istället färska blåbär & hallon (mycket gott & nyttigt!) men ska nog prova kakorna och förmodar att dom är söta som godis. Någon som redan hunnit prova?


Onsdagsförmiddag

God förmiddag!

Brrr! jag är så frusen i kroppen idag, fryser bara jag tittar ut genom fönstret :-) Regnade här igår och är mulet och grått.
Skönt är det iaf att slippa vinteroveraller och andra vinterplagg nu och kunna klä barnen lite mindre. Fast det är  fortfarande en del för än fungerar det inte att bara ha jeans och jacka utomhus vid lek. Längtar till vi är där, såå skönt att bara hoppa i ett par skor och kila ut :-)

Men det gör absolut inget för jag ska jobba och barnen på förskolan och ha skoj. Elwiras avdelning ska på utflykt och Ludwigs avdelning skulle måla och pyssla idag.
Syster R som varit på besök här åkte hem till Stockholm igår och det var mysigt med syskonbesök.

Idag är det en vanlig vardag som rullar på och efter jobbet ska jag till gymmet och springa 5 km på ett löpband, så nu måste jag packa träningsväskan och fixa klart matlådan :-)

Kram o hej!

Bild på Ludwig för några veckor sedan då vi var på Björnön hela familjen en kylig dag





KSSS Modevisning 2011

Förra veckan hade KSSS sin årliga Modevisning på Grand. Om jag hade haft möjlighet att åka så hade jag gärna varit där då M:s näst äldsta syster var med.
Hon la av för länge sedan och inte gjort något modelljobb på säkert över tio år så därför var det ju extra skoj att hon var med på det här.
BRA att det finns bloggar som är snabba att dokumentera och så jag kunnat låna några pics :-)

Jag hade även gärna spanat in ljuvliga plagg från bla tintinstyle.se och på aftonklänningar. Bild lånad av Dinara
HUR fin ser inte den här ut att vara?! fast en skönhet bär ju också i allt, M:s toksnygga syster. Vill också vara så fin när jag är i hennes ålder :-) Bild lånad av oddmollyholic

Syster & Sockerchock

Halloj Måndag! !

Jag är lite "frånvarande" på bloggen nu då syster R är på besök, trevligt! Igår såg vi på film och mumsade både chokladmuffins, blåbärsmuffins, kanelbullar, choklad och chips, snacka om sockerchock, GOTT! ;-)
Nu är det ny vecka och förhoppningsvis en lite mer hälsosam sådan och nu när hon är här ska jag verkligen passa på att "smyga iväg" till gymmet när syster är här och kan ha våra två små för jag MÅSTE ta tag i löpningen på allvar och får ligga i hårdträning nu för jag ligger minst sagt efter på den delen och jag vill ju verkligen komma i mål på vårruset ;-)

Vi får se vad vi hittar på idag jag, syster och barnen. Just nu leker Ludwig med lego och Elwira ritar runt varandras händer. Det behövs inte så mycket aktivitet för att göra dom små nöjda. Senare blir det promenad/lek i parken och gå och handla lite. Dags att kila!

Ny vecka och nya tag är det VERKLIGEN som gäller för mig. Önskar DIG en toppenvecka!

psst! en tävling på bloggen är på G också nu i veckan och jag kan lova att det är något som gör GODA grejer  ;-)

Babysim, dans & egentid med mamma/pappa

Kom att tänka på tiden på babysimmet med Ludwig förra året då jag letade rätt på hans små swimpants som en annan liten kille har nu :-)

Vad mysigt det var med simmet! Ludwig trivdes som fisken i vattnet som man säger och jag med för den delen, det var ju så varmt och skönt! (jag är en liten badkruka) Känns så längesedan Ludwig var sådär liten som då!
Babysimmet på söndagar och numera är det ju dans med Elwira på söndagar som gäller, det är superskoj och vi kom hem för ett tag sedan och haft lite fruktstund.
Hon är riktigt grym på dansen nu :-) Elwira fick massor beröm av fröken idag, och det var nästan lite väl mycket mest till Elwira, hade jag tyckt om jag inte var Elwiras mamma ;-)
Ludwig ska också få börja när han blir äldre och får gå, han älskar också att dansa som syrran sin. Våra finaste två små skatter.

Vi är väldigt tighta här hemma och är ofta samlade hela familjen, vilket är det bästa. Men det är även mysigt att vara iväg med bara ett barn ibland och tror det är nyttigt för barnen också att bara ha lite mamma/pappa tid och hitta på något tilsammans då och då, även korta stunder.

*så mycket kärlek*


Bilder från arkivet på mig, morfar och Ludwig på babysimmet :-)

Popupshop

ÄNTLIGEN hittade jag i veckan ett par snygga leostumpbyxor till Elwira, som jag letat & länge! Det var framförallt den HÄR fransklänningen som jag ville ha ett par att matcha till. Men strumpbyxorna passas såklart till mycket mer än just den klänningen. 

Mjuka och rejäla känns de också vilket är ett plus. Nu hoppas jag på att de håller i tvätt och inte blir noppig på direkten.
En supersöt rutig klänning från WHEAT (som skymtar fram på bilden) fick också hänga med i paketet, ska visa den med en dag, men det är DENNA

Snygga & mjuka strumpbyxor från Popupshop hos Babyshop (länk)

Underbara Prinsesstårta

Heeej & TACK för gratulationer från olika håll :-)

Jag vet inte vad det var som hände i bilen igår men någon magsjuka efter den incidenten har inte märkts av någonting hittills så jag hoppas på att  den var någon tillfällighet. Var verkligen lustigt med bägge två i samma veva...
Vi har dock hållit oss hemma idag för säkerhetsskull och så har vi ätit födelsedagstårta idag istället för igår,hemma mys för hela slanten! :-)

Elwira fick följa med M fram och tillbaka till konditoriet på förmiddagen och enligt M var det Elwira som valde just prinsesstårta som är min favorit, så jag blev extra glad :-)
Fast det är inte så konstigt att hon valde just den sorten för hon är mest bekant med den tårtan som vi oftast väljer när det är tårtdags, såå gott :-) En vacker dag ska jag se till att lära mig göra egen.

Önskar en fortsatt skön fredag & en trevlig helg!



Mycket god prinsesstårta som M&Elwira var och köpte idag. Våra två små smaskade glatt & koncentrerat i sig en varsin bit :-)


Liten hatt

Den här lilla hatten blev jag lite kär i, skulle vara toksöt på Ludwig :-) Hittade den på barnavdelningen på H&M:s sida. Minsta storleken 86/92 blir nog perfekt till Ludwig.
Han gillar prova mössor och gå runt med mössa och sådant så jag tror nog den här kan få sitta på ett tag ;-)
Tänker också på solsidan när "Freddan"  provar hatt när han börjar bli tunnhårig ;-)



      © Maria Risto