Kvällsbestyr & fika

Hörde nyss Ludwig som låg i spjälsängenn och blundade men hade börjat vrida och vända på sig och låta lite missnöjd men det räcker med att jag stryker honom över ryggen med handen och så somnar han om igen efter någon minut de få gångerna han kan vakna till ibland efter han somnat såhär för natten.
Så himla söt är han och ibland när vi tror han somnat om så tittar han upp och undrar vart vi är på väg och så får man fortsätta stryka han över ryggen en stund till :-)
Lilla prinsessan vaknar i princip aldrig när lillebror vaknar och det har hon knappt heller ens gjort när han var liten och bebisskrek, himla skönt det och tur vi haft!

Nu sitter jag här i köket med en god kvällsmacka köpt från expresso house och en iste "Snapple" i smaken peach som jag hittade på Ica, minns att jag drack just denna för många år sedan när min äldsta syster hade varit i USA :-) Gott är det!

Har dessutom precis svängt ihop ett gäng muffins som gräddas i ugnen nu, har gjort dessa (länk) ikväll och blir bra till parken i morgon.
Sedan har jag "bara" ett berg med disk som väntar ikväll...kommer slockna på två röda efter det.

Ha en fortsatt trevlig kväll! 




Det vita huset eller nybygge...

Vi var ju på husspan igår och det var riktigt kul för vi hade ju sett bilder + planlösningen innan men väl där så var det faktiskt mycket finare i verkligheten än vad bilderna visade! tror det är vanligare att bilderna brukar vara finare än verkligheten.

Vi har pratat lite om det här att bygga nytt eller köpa befintligt hus och det finns ju fördelar o nackdelar med bägge.
Bygger vi nytt på en bit mark som i sånna fall är aktuell som finns just nu så kan man ju få det i stort sett precis som man vill, välja planlösning osv men det vi bägge tycker är sjukt tråkigt är att det blir himla kalt, ett hus som kommer upp och inga träd, buskar ja ingenting som "ramar in" huset det minsta och blir en hel del trädgårdsjobb och grönska och träd växer ju inte precis upp snabbt och det ser alltid så "kalt" och charmigt ut så länge, säkert upp till minst 3 år innan det börjar se lite fint ut, och en hel del arbete kring det.

Men visst är det fräscht med ny byggen också bara det att det tar sin tid innan allt "smälter in" med naturen.
och sedan är ju frågan om man skulle tycka det var kul att sitta inne i sitt "perfekta" nybyggda hus men sen när vi ska gå ut och leka med barnen finns det inte ens en gräsmatta från början, typ :-) 
Sedan tror jag att när man fått upp huset så kommer man säker på NÅGOT som man inte blev helt nöjd med. Med ett befintligt hus kan man ju alltid renovera och göra om.
 
Huset är alldeles lagom stort och vitt till min glädje ;-) det har stor terrass samt stor balkong. Finns även ett hus brevid som man skulle göra om till exempelvis gäststuga samt ett till hus som exempelvis kan göras om till större garage/bod.
Det här huset vi kikat på är i väldigt fräscht skick och det är inga stora saker som måste göras utan värmepumpar och sådant är nytt och det är egentligen bara ur inredningssynpunkt det finns saker att förbättra, typ tapeter och lite sådant, men det är småsaker i det här sammanhanget
Huset ligger dessutom ganska nära M:s föräldrars gård och det gör det hela mer intressant för att "bara" bo på landet för att bo kan jag ha lite svårt för men det känns extra kul att hans familj finns där i närheten samt alla hästar och djur som Elwira är såå glad i, så det är guld. Sedan kommer vi ha några grannar och vissa har barn så det är inte ett hus mitt i ingenstans heller :-)

Att bo såhär mitt i stan som vi gör nu har vi heller aldrig tänkt att bo kvar hela livet men hittills har det varit väldigt praktiskt eftersom vi haft nära till allt och så men nu blir det alltid ett litet projekt för att ta sig ut med två små och varken jag eller M är uppvuxna såhär och vill heller inte E&L ska bo som vi gör nu alltför länge till.
Saknar verkligen att inte kunna öppna upp dörren och kunna gå ut att leka direkt och kunna njuta mer och få mer saker att pyssla med som rör hem o hus :-)

Kommer i så fall ta ca 20 min in hit med bil till Västerås, där vi bor nu och typ 8 min in till lilla Sala så det är ju inte extremt långt.
Det finns verkligen fördelar o nackdelar med allt men vi ser mest fördelar med ett befintligt hus som detta som är i gott skick redan.
Alla har ju sina krav, drömmar och önskemål och det här huset tycker jag motsvarar vad vi tänkt mer än väl.

En av de mest intressanta bitarna är att själva tomten/gården (vet ej vad man ska kalla det) är på över 10 000 m2(!) och mark är väldigt dyrt så där finns det möjligheter till mycket om man vill...

Vi får väl se var vi hamnat tillslut :-)

Bild på en vacker pion som jag fotade och som växer ute på M:s pärons gård :-)






Sagt & gjort (tillslut)

Pjuh vilken värme det är idag! Det är inte mycket krafter man har över på kvällarna såna här varma dagar men lite pyssel har jag sysslat med i kväll, nämligen fixat iordning i Elwiras fönster och ställt två stycken krukor med mini-rosor där som jag äntligen kommit till skott och köpt :-)

 Rosorna passar fin fint i Elwiras rum och upp i fönstret kan lillan inte klättra upp till så där får krukorna vara i fred och stå och bara vara söta ;-)
Jag skulle vilja ha rosor fast vita i köksfönstret med, det skulle vara fint

Ryttarinnan & vår lilla cowboy

Gick och hämtade en av shettisarna tilsammans med Elwira från hagen igår och det var en minst sagt nöjd tjej som fick rida och som verkligen tjatar om hästar numera ;-)
Elwira fick trava igår för första gången :-) Veronika en kompis till mig fick springa med shettisen och jag på andra sidan för att ha koll på lilla E :-) det såg så roligt men hon var duktig och höll i sig!
Sedan åkte hon av för första gången med, fast det var i skritt när shettisen ruskade på sig som bara den + att hon just då inte heller tittade framåt utan på andra hästar i närheten, men det var en väldigt mild avramling, hon mer gled av lite smidigt och jag kastade snabbt upp henne på ponnyn igen och allt var frid och fröjd :-)
Undrar hur många gånger jag själv ramlat av? som tur är har jag aldrig gjort mig ordentligt illa, men det har däremot Marcus gjort ett antal gånger som mindre.

Ludwig var världens gladaste när Elwira red och skrattade och log hela tiden, så himla sött! och han fick sitta på en stor & snäll häst en liten stund med :-) se så liten han ser ut däruppe, hihi!

Tänka sig va,första avramligen och lite trav på samma dag hur många 2-åringar är med om det på samma dag ;-)
Ser ni vår lilla cowboy :-)
Jag & Elwira igår, dålig bild men den enda jag hade att bjuda på från gårdagen när lilla E fick rida :-) omedvetna om att vi blir fotade och så ser det ut som jag är typ i 9:e månaden med tunikan som vinden fått tag på, men men som sagt bjuder på den här ;-)

Med vissa är det alltid något "skit"

Jag kan verkligen bli trött på människor som det alltid är något "skit" med! det finns verkligen människor som aldrig tycks bli bra utan har alltid något att beklaga sig över som kan vara alltfrån sjukdom till helt vanliga "vardags-besvär". Nu har jag full förståelse för de som faktiskt ÄR riktigt sjuka och lider av kroniska sjukdommar osv...

Dessa människor suger musten ur mig och jag hade tänkt skriva ett kul inlägg ikväll och jag vill att bloggen ska vara en positiv och glad blogg men självklart är inte alltid jag glad och positiv heller utan är mänsklig jag med MEN jag väljer att vara med människor som ger mig positivitet för det smittas :-)
Har tidigare i mitt liv "valt bort" att umgåtts med flera vänner som tagit mer än vad de ger och där måste jag ge mig själv en klapp på axeln att jag varit stark nog och gjort de valen i tid. Vissa människor behöver man helt enkelt inte i sitt liv.
 Ikväll har däremot all energi sugits ut ur mig efter ett visst telefonsamtal. Är dessutom sur över att jag lät denna få ta min kraft samt slösat min tid på...Himla tråkigt för hela dagen har varit KANON från starten i morse!

Jag ska återkomma mer om husvisningen vi var på i morgon, det är kanske något  stort på G nu :-) Kram och godnatt


Hus span idag!

Godmorgon soliga & härliga Måndag!

Idag ska vi iväg på vårat första hus span! Ska bli riktigt spännande och jag trodde inte jag skulle känna mig såhär, har ju fjärilar i magen för guds skull! varför liksom?  :-)

Önskar en fin Måndag! kram

Bilden tog jag igår när Marcus hissade upp våran yngsta skatt i luften :-) Ludwig i body+ rutiga shorts från Polarn o . Pyret

Skön söndagseftermiddag & målade små läppar

Trodde inte vi skulle komma ut idag eftersom vi fick punktering på vagnen igår som vi upptäckte på vägen hem och idag skulle M jobba men det var skönt att han inte gjorde det hela dagen för på eftermiddagen runt mellis-tid åkte vi iväg och lämnade in däcken på lagning och sedan vidare ut till gården.
Fick dessutom ett sms under tiden vi var där där det stod att däcket var fixat så i morgon är det bara att åka och hämta det.

Jag, Elwira och Ludwig hängde med på en traktor tur när vi kom dit för M skulle nämligen skjutsa konfirmanderna som går på läger där bort till en närliggande kyrka så vi hängde på :-)
Så traktorfärd, hästar,sol och trevligt folk och god mat, det kunde ju inte ha blivit en bättre söndag tillsut tycker jag :-)

När vi skulle bege oss hemåt och packa in i bilen bad jag Elwira lägga in några saker i bagaget, för hon vill ju hjälpa till med ALLT så jag försöker alltid ge henne diverse sysslor att göra så blir hon supernöjd.
Jag knäppte fast Ludwig under tiden och när jag var klar gick jag till Elwira och hon hade lagt in sakerna så duktigt i väskan därbak men hittat mitt läppglans som hon satt och målade läpparna med för fullt :-)
Hon har alltid älskat mina läppglans och ska göra precis som mig så det gäller att gömma undan sminket här!
Hade kameran nära till hands och knäppte av dessa bilder innan det fick vara färdigmålat för hemresan ;-)

En glad Elwira som leker med en frisbee i en smårutig klänning från  H&M

Vår toksöta tjej!

Och det var här hon fick tag på mitt läppglans som hon gladeligen satt och målade sina läppar med, och rätt jämt målat dessutom ;-)

Elwira med mitt nya läppglans som lillan "stal" och satt och målade med innan jag fick syn på hennes milda bus ;-)


Somriga & härliga smycken

Jag är såå sugen på ett nytt smycke och hos Kyssjohanna har det nyligen trillat in en hel del fint! halsbandet med hästen skulle se snygg enkel och fin ut runt halsen och lilla E skulle gilla den med ;-)

Rosettarmbandet från Kitsom samt hjärtat från samma märke är så himla fint! samt det minst sagt färgsprakande armbandet med fågeln fenix skulle pigga upp en enkel sommar outfit med jeansshorts och linne på ett kick och likaså den stora ringen med blommor i vackra pasteller.
Det billigaste smycket på bilden här är de jättesöta örhängena med gröna stenar i, 125:- som hittat!


Gubbe!

M håller på att ändra/göra nya tatueringar på hans ena arm och i Torsdags började tatueraren på denna demon som det ska föreställa.
Tatueraren är verkligen skicklig och jag tycker det är coolt att den "flyter samman" med dödskallarna och att själva demonen är så proffsigt ritad! förstå att tatueraren har gjort denna utan att skissa det minsta utan bara ritat helt fritt, DÅ är man skicklig :-) imponerad blir faktiskt jag av den här sortens konst!
Sedan är inte denna klar, utan själva ögonen ska fyllas i med vitt så de "lyser" och skuggningar osv ska göras, ja jag vet inte allt vad det va M sa.

HURSOM, det jag skulle skriva som var roligt med det hela var när M kom hem la Elwira direkt märke till M:s tatuering och pekade och gick fram och tittade och sa "Gubbee!" alltså "Gubbe", låter så kull när hon säger ordet och att hon kallade demonen för just "gubbe", hihi!  och ja i hennes ögon är det väl en gubbe, en läskig sådan tycker jag ;-)

Nej nu är det hög tid att gå och lägga sig :-) natti natti!  

En av M:s nya och påbörjade tatueringar som ska föreställa en "demon" ögonen ska fyllas i med vitt mm.  Elwira kallade den för "Gubbe" när hon fick syn på den :-)

Punktering, jordgubbar & chokladbollar

Igårkväll när vi var på väg hem upptäckte vi att vagnen hade fått punktering på ena däcket baktill (hur vi nu lyckas med det) men hem kom vi trots att däcket såg som att däcket skulle trilla av fälgen i vilken sekund som helst ;-)
Så idag har vi mestadels fått stanna inne för M jobbade idag så att gå ut själv med bägge utan vagn var uteslutet.
Allt är ju stängt såhär på midsommardagen men i morgon måste vi bege oss iväg för att förhoppningsvis få däcket lagat snabbt och att vi slipper behöva byta ut det helt för då är det Stockholm som gäller, eftersom det inte finns någon Icandy återförsäljare här...

Vi var iallfall ute ett tag på våran gemensamma gård för att få lite luft men det är ju inte samma sak att leka ute på betongen som i lekparken, men lillan var nöjd med en boll trots allt :-)

Blev himla sugen på chokladbollar idag så det har jag kladdat ihop men ska inte göra med pärlsocker något mer, blev alldeles för sött och det säger jag som älskar allt sött vanligtvis! men gjorde hälften med kokos. Hade i lite ljust muscovadosocker i smeten och det gjorde det hela extra gott tror jag ;-)

Så just i detta sitter  jag och smaskar i mig svenska jordgubbar & chokladbollar, himla god kombo faktiskt :-)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Mina chockladbollar jag gjorde idag och  jordgubbarna växer ute på M:s föräldrars gård som jag fotade igår, men är inte dom jag smaskar i mig nu ;-)

Vår midsommarafton

Godmorgon!

Skönt att vakna upp en sånhär dag utan att vara bakis ;-) Det regnar här idag, men det gör absolut inget för igår på midsommarafton var det sol och skönt ute så idag kan det lika gärna få regna lite :-)

Igår kom vi iväg hemifrån på eftermiddagen, tanken var att vi skulle åka på ett större midsommarfirande men det blev lite sent så vi åkte till E&L:s farmor och farfar och var därute igår.
Invigde Elwiras  nya sverigeklänning som jag faktiskt hade turen att vinna på Carolinas blogg.
 Passade ju utmärkt dagen till ära. Däremot hade jag strukit den innan vi åkte men blev rätt skrynklig i bilen, skulle kanske bytt om på plats istället men men, ska inte vara så petig ;-) Jättesöt tycker jag den är och passade till lek o bus med.

Kransarna i håret uteblev i år igen, jag skulle köpt en sådan i tyg från oscar & ellen och haft på Ludde och gjort en riktig till Elwira, men det får väl bli av nästa år då :-) Bägge hade nog slängt av dom rätt fort när jag tänker efter för Ludde slänger redan av sig solhatten och Elwira är numera känd för att slänga av sig allt *haha!*

Elwira var som vanligt glad att få vara därute och nu är ridlägren fullt igång och det var väääldigt spännande att spana på de äldre tjejerna när de pysslade med "sina" hästar och gjorde diverse sysskor.

När jag frågade Elwira "ska du också gå på ridläger här när du blir lite äldre?" svarade hon snabbt och tydligt "Jaaa!" och nickade på huvudet samtidigt :-)Vi borde väl ha tagit ut en liten ponny till Elwira så hon skulle fått rida men det glömde vi bort, får bli nästa gång.

Vi var nöjda med hela förmiddagen/kvällen och våra två små verkade med det. Ett litet raseri/trots utbrott från Elwiras sida när vi skulle gå upp från stallarna och äta mat för hon skulle absolut inte gå därifrån så jag fick bära henne, men jag "skuttade" iväg med henne och då var tårarna rätt snabbt borta. Hon skulle nog helst bo i stallet om hon fick bestämma allt ;-)

Härliga midsommar! tur med vädret i år, inget regn! bara sol o skönt ;-)

Elwira fick ha på sig fina sverigeklänningen igår dagen till ära och hon fick så mycket komplimanger för den!  Ludwig hade en soft och söt stil i en blå/gul t-shirt från Polarn o pyret med blommor på, den har Elwira haft när hon var mindre :-) samt byxor & solhatt från samma märke och en kofta Ralph Lauren

Hoppa studsmatta var ett måste och likaså att cykla på trehjulingen hon fick i present av mormor & morfar

Glad Midsommar!

Idag blir det Elwiras andra midsommarafton som hon är "med" och firar men är ju hennes tredje midsommar här i livet :-)  första året var hon ju typ nyfödd och var ett härligt paket i vagnen.  Ludwigs allra första är det idag :-)

Vill önska alla en riktigt trevlig midsommarafton med massa mys med nära o kära, god mat och många smaskiga jordgubbar! =) Stoor kraam!


Elwira, 1 år gammal förra året hemma hos mormor & morfar

Kalas fika & mission: cupcakes

Tog bilder på fikat från Elwiras kalas med :-) Maten blev aldrig fotad men vi bjöd på grillad fläskfile, potatissallad,
sill, färskpotatis, grillad, sallad samt ost & kex som blev lyckat. Jag älskar sommarmat och grillat!

Bakningen var helt och hållet min uppgift förutom chokladbollarna som snälla pappa gjorde.
Jag provade göra cupcakes för första gången och det var rätt enkelt, är ju "bara" muffins med glacyr.
 Tänkte spritsa ut glasyren, men det får jag prova vid ett annat tillfälle istället.
I glasyren med philadelphiaosten valde jag att ta mycket mindre florsocker i, tyckte smeten var god när den inte var överdrivet söt och philadelphia är en favorit hos mig.
Gjorde mer glasyr än vad som stod i receptet och några droppar röd karamellfärg i gjorde glacyren härligt rosa ;-) resten gick i vitt och jag gjorde mini och vanliga cupcakes.

Klassiska hallongrottor & kolakakor gjorde jag på riktigt smör så klart, enkelt men gott.
De obligatoriska på ett kalas, tårtorna blev inte riktigt som jag tänkt från början men vad gör det om hundra år ;-) två stycken jordgubbstårtor blev det iallafall.

 Har jag sagt att jag älskar att baka? ;-)

Elwiras kalasfika; Jordgubbstårtor, cupcakes, kolakakor, hallongrottor, chokladbollar och mini & vanliga cupcakes

Sött med cupcakes tycker jag :-)


Sweet pink & sommarlov

Godmorgon på er!

Bara en förpackning är rosa så faller jag direkt dit och kunde inte motstå det på bilderna här nedan.
Mumsade på Polly- summer limited edition igår som jag tyckte jag var god, ingen sensation men de söta (både till utseende & smak) "pollysarna" slank lätt ner ;-)
men Ritter strawberry yogurt, njaa ingen höjdare faktiskt, det som förstörde var de syrliga bitarna av jordgubb, men men förpackningen var som sagt söt ;-)


Jag somnade lite väl sent igår men känner mig trots allt rätt så ut vilad med sömn just nu iallfall om inte annat heter ju nödlösningen kaffe om det skulle krisa på eftermiddagen ;-)
Vill helst undvika kaffe iof just nu för jag blekte tänderna rätt nyligen... vilket i-lands problem ;-)

Idag blir sista dgen för Elwira på förskolan för den här terminen och sedan har hon sitt första sommarlov därifrån :-)

Det är superfint väder och strålande sol här även idag som det varit hela veckan men jag har ju inte kunnat njuta av solen direkt eftersom jag varit dunderförkyld :( känner fortfarande av i halsen men känner mig i stort sett frisk. Hoppas på att kunna få lite sol och färg snart,jag är lite för blek för sommaren just nu!
Får leta upp lite BUS i gömmorna så jag kan visa benen snart ;-)

Innan tio ska Elwira lämnas på förskolan och efter det blir det förhoppningsvis ett IKEA besök för min del och sedan väntar städ och tvätt här hemma innan lilla E ska hämtas så jag ska försöka vara snabb och effektiv idag

Och ja just det! o morgon är det ju midsommar! Hoppas ni får en fin dag idag :-)

 


Elwiras 2 års kalas i bilder

Lördagen den 5/6 fick Elwira ett minst sagt härligt 2-års kalas och vädret var helt perfekt med strålande sol och klarblå himmel! kunde inte varit finare väder ute på farmor och farfars stora hästgård som är den bästa platsen :-)
 Vi blev närmare 30 pers inkl barn och vi tyckte det var jättetrevligt och alla verkade trivas och framförallt verkade barnen extra nöjda.
Elwira fick jättefina presenter som hon tyckte var kul att öppna själv :-)

Blev en skön dag utomhus och pricken över i:et var så klart ponnyridningen som styrdes upp, Elwira fick rida ett extra varv eftersom hon var kalasbarnet ;-)

Vi hade hållit tummarna för vädret så vi även kunde grilla och det gjorde vi och bjöd på mat & fika som också blev lyckat.
Sill, färskpotatis, grillad fläskfile, potatissallad, sallad samt ost & kex som farmor även trollade fram och sedan fika + jordgubbstårta, gott gott!

Till kvällen åkte M och fixade ett gäng stora familjepizzor till oss samt till de gäster som var kvar och några sov även över. M stannade kvar medans jag, Elwira och Ludwig samt mormor & morfar åkte hem och det var en nöjd men trött tjej som somnade i bilen på väg hem efter allt bus & firande.

Jätteroligt att de flesta kunde komma och vi tackar en gång till för en härlig dag tillsammans :-)

Här ovan är Elwira med sin nya kettler- trehjuling, en docka som hon fick och gärna matar samt moster R med Ludwig

ponnyridning för barnen fixades och blev så klart succe :-)

Här är de hos kaninerna och klappar de mjuka sötnosarna, pappa & Elwira på bild till höger

 Ludde som gungar i en klassisk "hokus pokus", farfar & Ludde samt mallan+ bebis och hennes vita fina jack russel

En blick från Elwiras fönster

Har länge tänkt att köpa små blommor att plantera i krokor och sätta i Elwiras rum, men det blir aldrig av! Skulle vilja ha små söta vita och rosa rosor, skulle passa fin fint i "prinsessrummet".
Lite fler "häst" inspirerade prylar skulle jag med vilja ha, eftersom hästar är lite av hennes "grej" nu :-) hästhuvudet har hon ju redan och det passar så fint i hennes rum. Till Ludwig vill jag ha ett lejon & en noshörning när han får eget rum och en giraff ska upp i E:s rum en dag.

Mailegkaninerna är storfavoriter och de leker hon med ibland, när de inte får fungera som prynad och sitta snällt i fönstret. Funderar lite på en i största storleken med, mamma skriver upp på önskelistan ;-)
Elwira har två fönster i sitt rum, här är det ena. Hästhuvudet sitter i mitten mellan dessa två fönster och passar i E:s rum perfekt eftersom hon gillar hästar :-)


Matvägrande prins

Det gick bra på BVC idag förutom med en sak som var som jag trodde, Ludwig hade halkat efter på vikt och längdkurvan.
Han äter extremt dåligt och går inte alls att mata med sked längre, eller det har alltid varit väldigt svårt ska jag säga.
Han får iallfall i sig små mängder när vi äter och gillar att äta själv, men det är för liten mängd han får i sig. Gröt gillar han inte alls och som sagt går inte heller mata honom, men jag försöker varje dag...
Välling går an och amningen har jag i stort sett slutat med, endast efter vällingen till kvällen får han amma för att somna.

Elwira har alltid varit extremt enkel med maten och alltid ätit allt och gärna (och allt annat med för den delen) "lilla lejongapet" har vi kallat henne :-)
 Så det här är dag & natt kan man säga och en helt ny upplevelse.
Väldigt enkelt och väldigt svårt, nu känner jag till bägge världarna om man säger och vet nu hur det är när man har det väldigt lätt med maten och svårt med det. Jag föredrar så klart det förstnämnda.
Hoppas bara det vänder med maten snart för det är inte speciellt roligt men går heller inte göra mer än att försöka så gott det går trots att det är svårt.

Ludwig är pigg och glad för övrigt och han verkar inte "fara illa" av det märkbart förutom att det nu syns på hans kurva då....
Han är dessutom extremt rörlig och aktiv så han skulle behöva mycket mer energi än det han får i sig.
Jag tänker inte oroa mig i onödan för det hjälper ingen och försöker ta det lite för vad det är om man säger så och vi får kämpa vidare helt enkelt.
Hoppas han kommer se och lära av syrran tillslut, älskade skatten vår!


Lunchtime, dop & krock

Lunchen är nyligen avklarad och golven "sanderade", ja för ris är ingen höjdare när de hamnar på golvet och fastnar överallt och Ludwig sitter och pillar i sig de små riskorna hamnar ju inte alltid i munnen så klart, men det hör vardagssysslorna till :-) Gott tyckte iallfall både jag o Elwira lunchen var.
I morgon och på torsdag kommer hon vara på förskolan, sedan har hon långt sommarlov till slutet av Augusti.

Fick en trevlig dopinbjudan på posten idag med, så i Augusti kommer vi förhoppningsvis åka iväg på det hela familjen, och det ser jag fram emot!

Ludde ska till BVC idag för rutinkoll, var evigheter sedan vi var där. Det blir M som får gå dit med honom men det blir kul att höra hur det gick där senare i eftermiddag.

M ringde precis och berättade att han blivit påkörd idag, var en äldre dam som körde på honom då hon inte såg han i döda vinkeln men det vara "bara" bilarna som kom till skada och försäkringar täcker och damen kände tydligen till M:s familj och var jättetrevlig så det hade gått smidigt trots allt. Skönt att ingen blev skadad.

Nu kommer Ludwig krypandes till mig och han är galet snabb! Han alltid roligt läte heeela tiden som låter som en liten bil, brumm brumm, brum :-)



Tredje koppen



God Förmiddag!

Är full rulle som vanligt här hemma, med bus och skratt :-) Jag är inne på en tredje stooor kopp med te just nu ur min favoritkopp. Är varm som en kabin och hoppas att jag "svettas ur" min förkylning nu som jag haft sedan helgen.

Kör just nu med det passande teet "Cold Season" som är ett organiskt te från Yogi Tea. Gillar verkligen deras teer som är fulla med rik smak.
Nu har jag även rivit ner ner ingefära och en skvätt citron eller lime för en extra "boost". Bort, BORT förkylning!

Dermalogica

Nyaste i badrumsskåpet är den här krämen som jag nyligen köpt, Dermalogica skin smoothing cream.
Det är "min kräm som jag tycker fungerar bäst på min hud men jag har inte haft den nu på över en månad kanske och min hy hann bli lite småknasig men nu hoppas den blir som brukar vara igen, altså normal till torr ;-) jag älskar lyxiga krämer!
Update: denna kräm är till ansiktet


Rosa basebolljacka

Hittils har jag inet hittat någon basebolljacka som jag tycker är riktigt snygg eller känns "jag" men den här ROSA var ju för söt som min ena syster tipsade mig om :-) Får hoppas den finns kvar i butik när jag blir kvitt min förkylning eller klicka hem den... jackan säljs till toppenpris dessutom!
M vet jag kommer gilla själva bokstaven "H" eftersom hans efternamn börjar på just den bokstaven ;-) och jackan kommer han säkert tycka är cool

från gina tricot

Kalasbilder & söndagsmys

Hej såhär på sena söndagskvällen :-)

Den här dagen har till viss del bestått av att försöka ta det lugnt och kurera sig från min förkylning som sitter i och det har gått helt okej med två pigga barn ;-)
Var ute en kortis och hade himla tur med vädret för precis när vi kom in började det stört regna! Gjorde en favorit i repris till mellis, fruktsallad, så gott säger vi!

Elwira är just nu väldigt mån om att tillrättavisa Ludwig när han gör saker som hon inte får, exempelvis är han väldigt förtjust i kökslådorna, liksom en viss tjej som gillar att plocka ut allt ur dem ;-) men när han drar i dom säger hon högt och tydligt "Uddeeee!! Aaaj AJ!" Udde är alltså Ludde ;-)

Har äntligen fått en del av bilderna från Elwiras två års kalas som jag suttit och kollat på ordentligt med lilla E i knät och det tyckte hon var så kul! och jag med ska jag tillägga.
Ska fixa iordning ett eller flera kollage med bilder i morgon. Visar den här bilden på lilla E som rider tillsvidare, hur sött med klänningen som ligger över sadeln, VÅR egen lilla prinsessa ;-)

Bild på Elwira från sitt 2-års kalas, hon rider här på shettisen Evita

Vackert sagobröllop, tal & en småseg söndag

Är en rätt småseg Söndag här idag, lite snorigt men vi har det rätt mysigt trots allt och jag försöker att satsa på att bli helt frisk.

Satt ju och såg bröllopet igår och nu har Victoria fått sin prins :-) vilket underbart, härligt sagobröllop det var! Den kärleken går inte att ta miste på.
Elwira tyckte också det var kul stundtals när de åkte häst och vagn. åkte båt samt när JAS planen flög förbi :-)

Kungens tal var också jättefint när han talade till sin dotter men det helt klart bästa och mest rörande tal var rins Daniels! där blev man allt tårögd. HÄR finns talet att kika på.
Tänkte lite på det där med språket, alla tal var väl på svenska, bara prins Danel som pratade ett tag på Engelska.
Det måste väl funnits någon form av översättare på plats med text som visades på någon skärm typ? för hur kul för alla de gäster som inte kan Svenska? var bara en tanke :-)

Nu ska lägga mig i soffan och läsa bok med lilla E här, hon är lite kramsugen just nu och då gäller det att passa på, är ju ludde som får mest kramar här av henne :-)

Ha en mysig Söndag!

Snart ringer kyrkklockorna & lyxigt mellanmål

 Nu ringer klockorna i Storkyrkan och vi sitter bänkade, strax skrider bruden in och åh så fin hon var, det man såg av allt när hon klev ut ur bilen nyss! En helt fantastiskt och "enkel" klänning som passade Victoria perfekt.
Klänningen var nog bland de finaste klänningarna jag sett en kunglighet bära, hennes och Marys.
Själva brudbuketten var också jättefin, jag tycker inte den är för stor och inte för liten. Diademet och slöjan -ja hela hon såg perfekt ut och strålade minst sagt :-)

Vi gjorde iordning lite extra lyxigt mellanmål här idag och jag är mycket bättre nu, lite snorig men det går ju leva med, och har fått tillbaka energin tack o lov.

Mumsar på fruktsallad, min favorit ost (duetto), kex och så dagen till ära- The Wedding Chocolate, väldigt goda praliner.

Nu stänger jag ner laptopen och kollar vidare på tv:n och mumsar i mig lite mera gott gott. Kram kram!

Dagen inför det stora bröllopet


Det är ju imorgon kronprinsessan Victoria & Daniel Westling gifter sig! Jag har inte hängt med i svängarna och inte heller följt det hela via media osv men jag kikade en liten stund i dag på något program inför bröllopet då de pratade om vad Victoria förmodligen kommer bära, och det som intresserade mig :-) och nu har konserten börjat som är på i bakgrunden här.

Långt släp på kanske 7 meter, slöja, klänning med ärm som är typiskt kungligt och vackra smycken är vad vi förmodligen väntar att få se,enligt "experterna".

Jag tycker verkligen Victoria strålar ikväll i ljuvligaste klänningen! och klart jag måste titta i morgon när de gifter sig i Storkyrkan men jag undrar bara när jag ska slå på tv:n för att inte missa själva ceremonin..?

Febrigt & lite annat men bra trots allt

Hej Fredagskvällen!

Japp det är tre näsor som rinner här hemma just nu men det är egentligen inte så jätte märkbart med de två små och dom har varit pigga och glada som vanligt idag, ingen feber heller.
Annat är det med mig då som fortfarande har över 39 graders feber och håller på att koka över. Har illfall klarat av att göra middag och snabb-badat de två små ikväll och dagen har gått rätt smärtfritt trots allt, har ju mått värre. Bara jag är sjuk så är det lungt och att inte E&L blir mer än lite snuviga nu.

Det har varit guld värt idag efter lunchtid då Ludwig oftast somnar strax efter Elwira och då passade även jag på att sova och det gjorde nog mycket. Tack o lov för synkade barn dagar som denna :-) Alvedon och cola har också hjälpt till och tack o lov har frossan släppt, så åt rätt håll är jag påväg.
"Skönt" måste jag säga att det har regnat och åskat (!) här idag så det har varit en bra dag att stanna inne :)

Föressten, Elwiras blå pyjamas med luftballonger som hon har på sig ikväll såg jag på Polarn O. Pyrets rea igår, den är toppen och har dragkedja. Skulle gärna vilja ha fler av den, ska kika om den finns kvar på stan efter jag blivit frisk.
En superfin sverigeklänning som jag vunnit har kommit, så nu längtar jag lite extra till midsommar och få se Elwira i den :-)

M har jobbat och haft en hektisk dag men nu är han hemma och det blir en lugn kväll och kanske någon film.
Nu ska jag natta min lille prinskorv och dricka ännu mer vatten och cola.

Hoppas ni har en fin fredag och är friska! kram

Våra två små för en liten stund sedan här hemma i soffan, strax innan nattning

39.6

efter lunchtid kom huvudvärken smygandes men var mest lite irriterande och jag trodde den skulle släppa när vi var ute och strosade. Nästan började också kännas täppt och någonstans efter middagen smällde huvudvärken till ordentligt och nästäppan övergick till en snorig näsa och fick frossa och smärta i varenda muskel.

Med huvudvärk som dunkade och med en frossa som hette duga var det jobbigt att samtidgt behöva ta hand om våra fina små då för M jobbade nämligen kväll.
Att vara sjuk själv och ta hand om barnen är nog bland det tuffaste att vara med om som förälder tycker jag, men på något konstigt vis klarar man det.
Elwira och Ludwig var på sina bästa humör så jag piggnade till en smula av det, men fick lägga mig ner i soffan mellan varven och lilla Elwira var så söt och la sig brevid mig och gjorde samma sak då. Ludwig roade sig själv väldigt bra med att bara stå och höll sig i vardagsrummet där vi var hela tiden.

Nattade Elwira strax efter sju och tog sedan med mig Ludwig in till vårt rum och vi bägge somnade på två röda och jag har sovit fram tills nu och Ludde sussar sött.
Sov däremot inte hela tiden utan vaknade av frossan och huvudvärken, drömde att mitt huvud bara växte och växte och höll på att sprängas, lovar att jag ¨såg kul ut i drömmen med ett huvud stort som ett tefat!

Har varit vaken en stund och tvingat i mig en smörgås + massa vatten. M hade även tagit med sig polka och pecannöt-kola glass (mina favoriter) från butiken som jag mumsat i mig, glass är ju bra mot feber.
En påse godis hade han också med som jag mumsar på nu och tack o lov är huvudvärken mycket bättre, annars skulle jag inte kunna sitta här. Men jisses vad varm och svettig jag är, 39.6 i feber känns.
Usch och jag som varit ute i solen idag, så bakterierna har ju verkligen frodas i kroppen i värmen men inte trodde jag att jag skulle bli såhär, började ju bara med lite huvudvärk.

F** också det här var ju inge vidare, hoppas inte de andra får samma nu, blää.

Sitter (läs ligger) väl vaken en stund till sedan ska jag försöka sussa jag med. Natti!


Vill vara frisk & ha tillbaka min energi! (bild tagen för några veckor sedan)






Blogg designen

Blogg-designen har fått spel här på min sida! Hoppas vi kan återställa allt igen snarast.

Nu ska jag försöka "tjuv-äta" några svenska jordgubbar innan maten, utan att Elwira ser för då ska hon med ha och nöjer sig inte gärna med bara en och vill kanske bara ha jordgubbar istället för mat ;-)

Pop sale

Idag började Polarn O. Pyrets rea med 30% och jag ikade förbit butiken en snabbis tidigare.
Det var inget speciellt jag tänkte köpa därifrån men gick till butiken för att spana efter den här klänningen som jag hade jag kikat på tidigare och idag hängde EN kvar i strl 92 så den fick följa med hem. Sval & skön sommarklänning till vardags med luftballonger som motiv.
2 pack hipstes & briefs fick också följ med hem, trosor går alltid åt, liksom strumpor :-)

Snabb morgonhälsning & världens sol

Det är världens sol här idag, en stor sol på en knallblå himmel, hur härligt som helst! Jag har tvätt-tid nu på förmiddagen men blir inte direkt sugen på att tvätta en sån här dag! Ska nog bara slänga in en tvätt med sängkläder och bädda rent i kväll, resten får vänta. En liten snabbis på stan ska jag göra för några ärenden och kika in snabbt på Polarn O. Pyrets rea som startar idag men sedan ska jag försöka vara ute en hel del och bara njuta
Svenska jordgubbar måste jag få tag på med! är så sugen på just det :-) Idag är en dag att njuta av, i den mån som går.

Hoppas ni får en fin dag och att  solen skiner lika härligt på er med! många kramar


Som en evighet, som igår

Det känns verkligen som en evighet sedan jag var gravid fast samtidigt känns det som det var igår :-)
När jag ser på bilder från mina graviditeter så kan jag knappt förstå att jag burit dessa två och hur magen kunnat varit så stor och hur de kunde få plats :-)
När jag väntade Elwira gick tiden fort för jag jobbade på som vanligt men ibland kändes det som tiden stod still och jag ville bara att hon skulle komma ut nångång :-) Alla gick och frågade "kommer hon inte snart" men jag svarade "Nej det är inte den 6 maj ännu!" och mycket riktigt så kom hon prick på beräknad dag vår lilla fina tjej :-)

Ludwig var beräknad till den 6 Oktober men han kom den 3:e oktober istället och allt var väldigt timat och samma dag hade jag varit och fått håret fixat minns jag och satt med förvärkar hos frissan:-)
Graviditeten med Ludwig däremot gick i rasande fart och jag fick ofta påminna mig själv att stanna upp och njuta så mycket det gick. Jobbade även då så tiden gick snabbt av den anledningen med men då tog ju så klart Elwira mycket tid.

 Det var en härlig tid att vänta barn, gå och längta, förbereda sig och slutligen få vara med om den helt magiska tiden på förlossningen och bli förälder. Nu känner jag mig väldigt färdig med det men kommer alltid tycka det är vackert med gravida kvinnor men jag vill inte gärna vara det själv nu igen. Fast vem vet om några år kanske man blir sugen igen men det skulle vara när både Ludwig och Elwira är större.

Att vi fått världens finaste kille & världsens finaste tjej känns ultimat så frågan är om man kommer vilja ha en till bebis när allt redan blivit så bra? om jag nu skulle ha turen att kunna få det, för man ska aldrig ta sådant för givet även om jag hade lätt att bli gravid bägge gångerna. Framtiden får svara.

Nu har vi våra fina skatter och jag älskar att njuta av våra två små för dom är de bästa som hänt. *Kärlek*
Spjälsängen som vi tillsist fick förvara vår lilla Elwira i som vi längtat efter. Var tvungen att vika bort lite av madrasskyddet som ni ser här i början så vi kunde titta på henne från sängen med :-)
Elwira, knappt en månad gammal
Magen i vecka 32+3 när jag väntade Ludwig
Välkommen hem Ludwig! Elwira studerar sin nya bror
En liten Ludde som sover sött bland molnen
Jag och Ludde, bara 2 dagar gammal här!

Kidelin öppnar webbshop



Kidelinbloggen är en blogg som jag följt sedan starten och snart kommer även en webbshop öppna, riktigt roligt!
Barnkläder är otroligt roligt tycker jag och blande det bästa är att flera av mina favoritmärken till barn kommer finnas med, bland annat  Nova Star, trumpette, moonkids och Ej sikke lej är några av de klädmärken som kommer att finnas på webshoppen.

Det är också kul att märket KidKraft kommer finnas på webbshoppen för dom tillverkar underbara leksaker som inte finns att få tag på överallt så det ska jag hålla ett extra öga efter. Ett litet mini-kök därifrån till min lilla tjej tror jag nämligen skulle bli uppskattat.

Therese som startat kidelin är en härlig tjej som jag träffat "IRL" så att säga och hon har sinne för barnkläder så jag tror att det här kommer att bli en toppensite!

Kidelin finns även att följa på facebook och ett nyhetsbrev finns att få för att ha koll när sidan öppnar och det senaste. Fram tills dess finns bloggen att följa här.

Klick klick!

"Barn gör som vi gör" jomenvisst! här ser vi ett exempel på det! Elwira brukar få leka med min gamla trasiga digitalkamera och går runt och fotar oss och Ludwig och säger "klick klick"  hur sött som helst :-)

Blir nog en såndär engångskamera senare till henne, tills hon blir stor nog att hantera en egen.
Nu ska vi fortsätta leka ;-)

Jag och Elwira fotar varandra :-) "Klick, klick" säger Elwira

Gröt & herrväska

God förmiddag!
I morse åt vi gröt till frulle, det var nämligen så att brödet var slut och ingen orkade gå och handla igår kväll ;-) MEN jag gillar gröt och Elwira äte det oftare än vad vi gör så det slank ner i allas magar. Måste faktiskt bli bättre på att äta det för man står sig länge på det och känns rätt nyttigt dessutom.
Vid frukostbordet satt M och pratade om att han behöver en ny väska och kom in på midjeväskor av allt i världen! haha vad jag skrattade, fast inte först när jag trodde han var seriös med att han skulle skaffa en. Säkert jättesmidigt men så fult och snacka om 80- tals varning, nej det går verkligen bort här!
MEN förmodligen blir väl säkert det modernt igen som allting annat, ser framförmig varianter i mocka, skinn med nitar, fransar mm nu ;-) men jag skulle inte gilla det ändå..


Men en väska att slänga över axeln skulle alltså behöva, så han får bättre koll på sina prylar, ingen midjeväska då tack ;-) M:s ena syster köpte en supersnygg Mulberry väska i skinn till sin sambo men är kanske lite dumt att köpa en såpass dyr väska innan han vet om han ens kommer gilla att ha en sådan typ av väska. Det är isånnafall något han skulle kunna köpa senare och jag ser gärna han med en sådan klassisk och fin väska i en modell som inte sticker ut för mycket. Tycker exempelvis Louis Vuitton Monogram, det klassiska mönstret inte är särskillt snyggt på killar, vet inte varför känns bara fel.

Ha en fin Tisdag!

Soccer

Fotbolls VM har ju ganska nyligen dragit igång men jag är inte insatt för fem öre. Inte heller min kära sambo och det tackar jag verkligen för! Är ju så många killar som blir fast framför burken i en månads tid, tjejer med för den delen men mestadels killar.

Tycker däremot om Molos soccer kollektion med olika fotbollar på :-) finns som mössa, vanlig tröja, byxor, bodysuit en filt och den här bodyn. Passar både killar & tjejer.
Något som även den fotbolls intresserade sambon skulle gilla kanske ;-)
Bilder: Babyshop

Buckle Shoulder Bag

Det här var en riktigt snygg väska till bra pris! tror däremot inte att den är i skinn, det brukar stå. Men till det bra priset är den himla fin

Väskan är i oversize modell och har de rätta detaljerna och är i en snygg brun färg och har perfekt storlek. Jag gillar den skarpt! finns här (länk) hos ASOS

"Tänk när bägge.."

Nu regnar det här igen, har varit en perfekt eftermiddag att stå och baka i varje fall och det blev ett gäng goda klassiska kanelbullar här på eftemiddagen, så gott med ett glas kall mjölk tyyker jag och lilla E.
Tänkte först göra Leilas blåbärsbullar men var mer sugen på vanliga, får bli bärbullar nästa gång ;-)

Mina skatter sover sött efter kvällsbad och massa mys. Är så smidigt nu när bägge kan sitta i badkaret och kan bada samtidigt, mina mysungar!
Det är också en sak som varit något jag längtat efter och tänkt "tänk när bägge kan bada tillsammans" och det är ju bara EN sak för ännu mer glädje av varandra kommer de att få även om de haft det från första stund med.

Det har varit mycket "tänk när" stunder som vi och de redan fått uppleva tillsammans och fler fina stunder kommer det bli och det är så kul att de verkligen har glädje av varandra och syskonkärleken går inte att ta minste på, de är underbart söta och roliga ihop, Elwira & Ludwig, våra fina små!
Vi myste efter kvällsbadet i våran säng med ett gäng böcker & matchar sött i Polarn O.Pyrets pyjamasar ;-)
Ludwig myser med sin apa och tittar i böckerna
Puss lillebror! Elwira pussar ofta och gärna Ludwig, mycket oftare än vad jag och M får pussar & kramar vill jag lova! :-)

Bullar & "all tid i världen" promenad

Idag har det varit riktigt skönt väder här, speciellt på förmiddagen det tycker vi om men sedan kom regnet en sväng igen och det tycker vi mindre om när vi fick "fly" regndropparna ;-)
Har precis satt igång med en sats bullar och degen håller på att jäsa just nu. Men jag saknar ägg till penslingen så snart ska vi ta en promenad till affären, blir nog en såndär "jag har all-tid- i .-världen"-promenad tänkte jag, alltså när Ludwig får åka vagn och Elwira gå och hålla i vagnen, det går ju inte lika snabbt fram då ;-)

Kram & på återseende, om jag inte bränner bullarna dvs ;-)

Ost & kex-kväll med min lille prins

3 olika ostar, dinkelkex, kärnfria vindruvor och päron cider samt choklad har jag och Ludwig mumsat på ikväll
Ludwig fick vanliga smörgåsrån 6 vindruvor att smaska på
Ludwig tog en egen liten klase och smaskade på
Ludde myser i t-shirt från Polarn O. Pyret samt ett par svarta, nya mjukisbyxor från "Laban"Nowa Li som han fått av snälla farmor

Ikväll har jag haft ost & kex kväll med min lille prins, hur mysigt som helst :-) M var iväg på den tidiga bion ikväll och såg A-Team.
Jag vill också på bio snart för jag har ännu inte sett SATC 2 och den längtar jag efter att få se nu och jag nästan vet redan nu att jag kommer älska även den :-)

Hade supermysigt här med min prins och att det regnar ute gör det bara ännu mer mysigt att tända ljus, krypa upp i soffan,gosa, smaska på goda ostar, kex, god choklad och cider att dricka *mm säger vi!*

Ludwig har så klart fått smaka både kex och vindruvor han med och det har blivit en hel del ostkvällar för vår del på sistonde, det är ju  så gott och jag gillar det bara mer och mer, M är mindre förtjust så han tyckte nog inte han gick miste om något ikväll ;-)

Sedan någon timme tillbaka är Ludwig "utbytt" till Marcus i soffan efter han kom hem från bion och Ludde somnade sött. Nu ska vi fortsätta se på filmen alldeles strax
Hoppas ni har en trevlig kväll!

Plock-Maja

Elwira är verkligen en liten plock-maja, ja när hon inte springer runt och gör annat bus då ;-) Hittade dessa bilder igår när jag rensade bland lite gamla bilder och dom är tagna när hon var ca 1,5 år.
Hon älskar verkligen att allt som går att plocka med och inte bara leksaker, ett tag var det vääldigt roligt att plocka med mammas ljus... och en period skulle hon alltid samla en massa plock i en liten påse, väska eller annat :-)

Hon är fortfarande en liten "plock-Maja" och köksredskap har hon nog alltid gillat men det är nog det som dominerar just för tillfället lite extra fast hon leker med det mesta och det behövs inte mycket för att roa våran älskade 2-åring :-)

Snrt ska vi ut på en blåsig promenad och lek i parken en stund för att sedan handla lite som saknas här hemma samt posta lite paket. Men först lite mellis och och blöjbyte på Ludwig och sedan är vi nog hyftsat snabba ut igen ;-)

Hoppas ni har en mysig Lördag!

Elwira, här 1,5 år som gillade plocka med mammas ittala-ljus :-)

Våran lilla "plock-maja" här iklädd i en klänning från blingo 8bilder tagna med mobilen)
2010-06-12 @ 13:49:41 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 4 st


Fler tänder & 8 månader

Ludwig somnade strax efter tio igår, senare än vanligt men han hade åkt bil igår och då somnar han alltid som en stock+att han somnade en gång på eftermiddagen igår så han var inte det minsta trött igårkväll, min vakna lille skrutt :-)
Det bästa Ludwig vet är att stå och han häver sig upp själv och ställer sig upp mot allt och ofta.
Behövs inte mycket för att aktivera han precis för han roar sig så bra själv medans han tränar o tränar för fulla muggar.

Är rätt kul att se han leka och krypa upp på skivan under vardagsrumsbordet, precis som Elwira gjorde.
Hon kunde ställa sig upp själlv utan hjälp vid 7 månader och det har Ludwig med kunnat, någon vecka "senare" med det än syrran bara.
All magträning från start som bägge "valt" själva tror jag har stor betydelse, eftersom bägge är så starka.
Så mage "is the shit" för oss kan man säga :-) Är mycket annat med som våra två små är väldigt lika med, bland annat prasslande saker som gärna får låta rätt mycket är också något han är tokig i, precis som syrran sin var. En blå ikea-kasse var Elwiras favorit-sak med ett tag :-)

Tänk att min lille prins har blivit 8 månader för en vecka sedan! han växer och utvecklas så fint och det är så skönt och det gör mig så glad.
TVÅ nya tänder i överkäken, de främre två är på väg upp nu och den ena kikar fram, så sött med två "sockerbitar" sedan ;-)
Det är verkligen en kul och mysig liten kille som det inte går att göra annat än att älska mer för var dag som går
*KÄRLEK*

Ludwig har på sig en söt bodysuit med giraffer på som lilla E har haft när hon var mindre
2010-06-11 @ 20:22:19 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 10 st


Hunter short or tall?

I höst, senast måste jag bara ha ett par svarta hunter stövlar! har velat haft ett par i typ tre år nu men när jag väl tänk köpa har inte min storlek funnits och så kommer jag bara på det när det regnar, som idag altså ;-)
Nu såg jag dessa lite lägre varianter som jag tyckte var snygga, kanske skulle satsa på låga istället för höga? eller...
Blir förmodligen ett par höga eftersom det har varit min tanke från början men jag gillar de låga med och helsvarta, enkla bill jag ha inte mönster, färg eller annat på dom, sådant tröttnar jag fort på
Och de normalhöga kan man väl iofs vika ner skaftet på
short
tall
2010-06-11 @ 17:06:05 ACCESSOARER & SKOR ♥ Kommentarer, 12 st


Tröttis-dag, regn & pasta carbonara

Här har vi nyss ätit mumsig pasta carbonara som jag inte kan få nog av, och mycket parmesan ska det va. Elwira mumsade i sig typ 3 portioner och Ludwig åt lite han med.

Det har regnat här i natt och idag är rätt trött i kropp och knopp idag så det blir nog att stanna inne idag. Att man kan bli så trött somliga dagar är helt galet! somnade rätt sent igår för Ludwig var vaken längre än vanligt igår.

Efter maten var det dags för Elwira att ta sin lur och Ludwig somnade han med strax efteråt så nu är det väldigt tyst och lugnt här hemma ett tag.
Jag ska passa på att lägga mig i soffan med några tidningar eller med min bok tillsammans med jordgubbar och bara vara en stund, men har en känsla av att jag med kommer somna så trött som jag är nu. Hoppas ni får en trevlig helg och har en piggare dag än jag :-) kram!
2010-06-11 @ 13:02:21 SMÅBARNSLIV & LIVSSTIL ♥ Kommentarer, 6 st


Färska rosor

Det var inte bara Elwira som fick presenter i helgen utan även jag fick den här fina bak-formen med form av rosor av Theresa och hennes familj, supergulligt! tack igen :-)
Blev sugen på att prova min nya form idag och sagt och gjort och vips hade jag vispat ihop en sockerkakssmet och fyllt formarna.
Resultatet blev jättefint! (och gott ;-)
2010-06-10 @ 20:10:35 MAT & BAK ♥ Kommentarer, 11 st


One Shoulder

Klänninar som lämnar ena axeln bar tycker jag alltid är så tjusigt. Bar själv en sådan variant på mamma-blogg galan ;-)
Dessa två varianter tyckte jag var underbart glammiga och festliga! den rosa finns bara i just den rosa härliga nyansen men den creme-färgade finns i 7 (!) olika färger.
Helt underbara och lämpliga att bära såhär i student-tider eller till bröllop för att ta något exempel
Bilder: asos
2010-06-10 @ 14:08:01 KLÄDER & MODE ♥ Kommentarer, 4 st


It´s a beautiful day!

Godmorgon!
Igår kom jag isäng rätt sent så jag hoppas inte tröttheten kommer ikapp mig under dagen för idag har jag en hel del att stå i samt några samtal att ringa samt åka iväg och fixa med lite saker. Tänkte försöka göra ett ryck efter jag cyklat iväg med Elwira till förskolan.
Solen skiner som bara den här och visst är det underbart at vakna upp till solens strålar? jag blir iallfall på mitt bästa humör och att jag sedan vaknar upp till ett stort leende och gläfjetjut från Ludwig som står upp i spjälsängen på morgonen och sedan en glad Elwira som vaknade strax efter Ludwig försämrar inte saken precis ;-)
Morgonen är oftast väldigt mysig här.
It´s a beautiful day!
2010-06-10 @ 08:52:49 SMÅBARNSLIV & LIVSSTIL ♥ Kommentarer, 0 st


10:e bilden

Ingela har nominerat mig till beautiful blogger, tusen tack!

Med den nomineringen följer en rolig uppgift nämligen att lägga upp den tionde bilden man har publicerat på bloggen.
Min bild är från den 22 Maj 2008 och Elwira är här bara 17 dagar gammal och sussar som en riktig prinsessa!
TÄNK att hon varit sådär liten, eller liten o liten hon har väl aldrig varit något pytte- knyte, men mindre än vad hon är nu  ;-)
Förstod aldrig riktigt hur hon fick plats i min mage ;-)  Min älskade, fina tjej!

HÄR (länk) finns inlägget + fler bilder från denna dag.

Jag skickar nominering och utmaning till: Anna, Nina , Ellinore, Sandra en Nina till
2010-06-09 @ 20:52:53 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 7 st


Nattat & klart

Har nyss nattat våra två små och nu sussar bägge så sött i sina sängar. Elwira går ju på ur & skur så de är ute hela dagarna och går ofta till andra parker mm men på torsdagar brukar Elwiras förskola gå iväg på en utflykt då de ska ha med sig matsäck men det är så mycket studenter och annat folk ute nu dit de brukar gå så det blir inget i morgon. Tycker det bara är bra för små förskolebarn och öl brännboll och folkmassa lämpar sig inte direkt för de små ;-)

Försökte nyss ladda upp lite bilder här i den lånade macen men det gick inte så bra för mig och M jobbar kväll idag så han får visa mig sedan när han kommer hem så jag kan lägga upp bilder här tills jag får tillbaka min egen laptop, förmodligen om några veckor.
Tänkte också lägga upp en youtube klipp men hittade inte sladden så det blev ingen av med det heller, går bra för mig va ;-)

Har förövrigt tvättat och städat en massa och när lilla E kom hem var hon trött så då åt vi lite frukt och hon fick en snabb dusch och sedan låg vi och myste bland rena sängkläder i våran säng, så himla mysigt det var för jag var också trött efter dagens städ och plock. Men efter ett tag kom hennes krafter tillbaka och så var det full rulle igen, men det var en välbehövlig halvtimme av vila för oss och hon är så himla mysig!
Nu blir det te & smörgås sedan ska jag komma tillbaka och blogga. Trevlig kväll!

Update: Var ju väldigt svårt att hitta i macen så jag kunde lägga upp bilder :P räckte med att klicka på "iPhoto" ikonen såg jag ;-)

2010-06-09 @ 19:37:43 SMÅBARNSLIV & LIVSSTIL ♥ Kommentarer, 2 st


7.20

Vaknade av väckarklockan som vanligt i morse då den började låta vid åtta tiden men snoozade en kvar ungefär så då blev det lite bråttom och jag buffade på M och väckte han.
Elira brukar i stort sett alltid vakna när klockan låter inne hos oss, men inte idag.
Sedan undrade M varför jag väckte alla så tidigt, det var nämligen så att klockan var inte alls strax efter åtta, utan 7.20 :-)
Marcus hade nämligen uppdaterat min htc- mobil igår och missat att ställa klockan rätt :-)
Men det var ju inte så mycket tidigare vi gick upp och det var bara skönt att ha lite tid extra innan jag cyklade iväg med lilla E.

Igår lämnade jag in min laptop på reparation för den har varit så knas senaste tiden så vi får se vad de säger om den, jag håller tummarna för att jag får ut en ny men det tror jag iofs inte att jag får...
Har nu, som tur fått låna en mac-laptop av M:s mamma, himla snällt och vilken tur!

Idag är första dagen på länge som inte solen skiner men det gör ingenting, bara den kommer om någon dag igen.
Jag har jag precis slängt in en maskin tvätt och ska sätta igång att vika en stor tvätthög med rena kläder som legat i ett par dagar nu :P
Ludwig står helst upp och håller i sig i vardagsrumsbordet när jag fixar och donar alt. kryper runt och leker med diverse han kommer över :-)
Lilla E som som leker i en park vid hamnen häromdagen
2010-06-09 @ 09:58:14 SMÅBARNSLIV & LIVSSTIL ♥ Kommentarer, 7 st


Family 4

Borde sett till att vi skulle ha tagit ett "familjekort" på självaste kalaset i Lördags när Elwira hade sin klänning på och Ludde var söt i vit pikebody osv, men som vanligt glömde jag bort att se till att få med ALLA på kort, men jag är väldans bra på att fota bara Ludwig & Elwira ;-) 

Men jag kom faktiskt på att vi skulle ta några bilder i söndags istället och sa till M att nu MÅSTE vi samla ihop oss för en gångs skull :-)

Det var egentligen helt fel tillfälle då både Elwira & Ludwig var trötta och vi precis skulle åka hem men morfar hann knäppa fyra bilder på oss alla innan Elwira fick nog och gick iväg.
Hade inte lust att försöka få henne stå still lite längre för fler bilder så dessa fyra pics blev resultatet iallfall på oss, family 4 som mormor kallar oss ;-) Så här är vi altså samlade alla FYRA!

En samlad familj för en gångs skull som hamnade på  bild tillsammans ;-)


Nää nu får det vara bra tyckte Elwira efter fyra kort ;-)
2010-06-08 @ 12:42:00 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 19 st


N.A.P jewerly

Net a porter är lyxsidan jag klickar mig in på för att inspireras och låta mig suktas efter alla vackra smycken & kläder. Ingen sida jag direkt går in och shoppar loss på ;-)

Men €778.30 kan jag bara inte lägga på ett halsband, hur vackert det än är! blev så kär i det bara och önskar budget kedjorna kunde göra ett liknade :-) Det är Sååå vackert med alla detaljer, ett riktigt riktigt festligt halsband.

De underbara örhängena och den ljuvligt söta guldiga ringen med rosa blomman är också otroligt vackra smycken.Inspiration var namnet och som godis för ögonen!

2010-06-08 @ 11:30:02 ACCESSOARER & SKOR ♥ Kommentarer, 3 st


Mysig söndag, dagen efter

Älskar att fota och igår fick jag äntligen med mig kameran OCH batteriet, missade nämligen plocka ut batteriet ur laddaren i lördags när vi skulle åka och ha 2 års kalas för Elwira och fick bara med mig själva kameran, trist men jag fotade med min ena systers kamera så nu väntar jag med spänning på gänget med bilder som hon ska maila mig ikväll förhoppningsvis :-)
Iväntan på dom lägger jag upp ett gäng mysiga bilder från gårdagen som jag tog.

Igår var vi med gästerna som sov över varav ett par har en dotter på 1 år som också är en duktig tjej och var så gullig mot de andra sötnosarna. Ludwig var hon lite extra nyfiken på och pussade och kramade på han som syns här på bilderna, otroligt sött :-)

Elwira klappar en av hundarna utanför stallet och Ludwig får pussar och kramar av lilla Frida, hur sött som helst!
 
Lilla E spatserar utanför stallet och med en "gräsklippare" & frida lekte med en leksaks- röjsåg. Åt tårta och myste och Ludwig var som vanligt väldans nöjd :-)

Ludwig tyckte det var kul att leka med en av Elwiras nya dockor hon fått :-) Elwira hade fullt upp med att leka och hade på sig sin söta jumpsuit från kappahls vintage-kollektion, underbart mjuk och skön!
2010-06-07 @ 16:09:58 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 14 st


Söta Hello Kitty kortet

Elwira fick söta kort på paketen men de brydde sig ju så klart inte direkt hon om att kika på utan för henne var det ju själva paketen som var roligast att pilla upp självklart ;-) Jag la däremot märket till ett kort lite extra, nämligen detta som en av gästerna hade gjort själv, supersött! Det är också en 2:a på kortet men tog bara en bild och fick inte med den, får se om jag tar om kortet :-)

Jag älskar hello kitty och tyckte det var så sött med Elwiras namn dessutom och bara själva grejen att göra egna kort tycker jag är så fint.
En viss liten person hann få tag på kortet innan denna fick gå och tvätta händerna så tyvärr har kortet fått små fettfläckar nu, men men! 
Fint är det iallfall att göra egna kort när man går bort, den som kunde det :-) Det kanske man skulle ta och lära sig en dag


2010-06-07 @ 14:08:36 JAG GILLAR ♥ Kommentarer, 3 st


Gästerna har åkt & nu är vi hemma i stan

Idag åkte vi ut igen till farmor & farfars kalas och har umgåtts med gästerna som sov över där och har mest bara umgåtts & myst. Är verkligen glad över det fina vädret just nu, så härligt! Bästa var såklart att vi kunde hålls med kalasfirandet hos farmor & farfar, himla stor skillnad på att vara där och i vår lägenhet här i stan. 

Vi kom hem på sena eftermiddagen och har börjat packa upp lite smått,  handlat och ätit kvällsmat, tittat på alla fina presenter igen och busat och myst med våra två små.
Känns som att vi är hemma från  en liten mini- semester :-)
Har knappt bloggat, svarat på kommentarer eller suttit vid datorn på hela veckan och jag har en hel del jag vill ta igen. Känner mig lite små dum siom inte svarat på kommentarer, men har inte hunnit att prioritera det de senaste dagarna, fullt upp med barn & kalas bland annat. Det gäller att prioritera det viktiga och familjen går alltid först så klart och blogga jag jag av rent nöje men det är alltid trist att inte hinna allt man vill.

Har nyss lagt upp lite bilder jag tagit från dagen som jag titta mer på och sedan lägga ut här på bloggen från kalaset samt bilder från dagen, så det kommer självklart! Bjuder på två bilder på mig själv samt Ludde på armen sålänge ;-)
Nu ska jag natta en trött Ludwig som kommer somna på två sekunder och sedan soffläge och mys med M resten av kvällen. 

Hoppas ni njuter av helgen, många kramar!

En bild från denna söndag och njuter av det mesta just nu :-)

Jag i rosa maxiklänning & Ludwig i famnen som roar sig med mina örhängen ;-)

2010-06-06 @ 19:20:53 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 19 st


Mysigt kals firande för Elwira

Idag har vi varit ute på farmor & farfars gård hela dagen lång och haft 2-års kalas för Elwira.
Dagen har gått så fort & det har varit mysigt & trevligt med alla vuxna och barn. Några av gästerna som åkt längre sträckor (karlstad & Marstrand) stannar över natten så Marcus är kvar på gården men jag, Elwira samt mormor & morfar åkte hem nu till kvällen. Skulle varit oartigt om vi alla åkte ifrån gästerna.
Det fick bli lite sent ikväll för Elwira men det gick bra. 
Det var en glad men trött liten kalas-firare som somnade på två röda och alla barn har varit och verkat nöjda hela dagen, likaså de vuxna :-)
Himla härligt att dagen bjöd på sol med och alldeles lagom värme dessutom och ponnyridningen var nog pricken över i:et.

Jätteroligt att nästan alla kunde komma idag och stort tack alla för fina presenter och så roligt att ni kom! synd att dagen gick för fort bara.
En uppdatering om kalaset med bilder kommer. Vi gjorde en tabbe att glömma batteriet ur min kamera innan vi åkte, alltid är det något! men har fotat en hel del med syrrans kamera + filmat så det gjorde inget.

Nu är jag så trött och ska hoppa in i duschen och sedan kommer jag med somna på två röda.

Hoppas ni har en trevlig helg! MÅNGA KRAMAR ovh natti natti!



2010-06-05 @ 23:01:18 SMÅBARNSLIV & LIVSSTIL ♥ Kommentarer, 6 st


Pasta- killen

Igår åt vi pasta till lunch och Ludwig gillar det med, fast han tycker inte det är så kul att bli matad utan han vill plocka och äta själv. Bestämd kille det där ;-)

det är så himla sött när han sitter och pillar med maten och ibland tappar han i knät men lyckas fiska upp de små bitarna med hans fina babyfingrar.
Han somnade sedan sött efter pasta och välling. Elwira sov precis sådär och gör det ibland fortfarande som Ludwig gör, på magen med sötrumpan uppåt, så gulligt så :-)

2010-06-04 @ 15:47:46 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 11 st


Ut nu

NU ska vi gå hemifrån, har tagit ett tag att komma iväg här idag :P vissa dagar är man klar på ett kick med barnen men idag har det varit en sådan dag då det tar hundra år för alla att bli klara och det händer olika saker mest hela tiden :-)
Men nu så återstår bara att sätta på sig skorna! Vi ska handla och sedan åka till farmor & farfar ute på gården.

Blir en mysig & varm Fredag! måste också passa på att säga att jag ligger lite efter med att svara på kommentarer, men det ska jag göra när jag får tid ikväll. Mina föäldrar kommer även ikväll, blir skönt med lite avlastning.

Hoppas ni får en härlig helg! kramisar

2010-06-04 @ 10:37:18 SMÅBARNSLIV & LIVSSTIL ♥ Kommentarer, 4 st


Små midsommarfirare

Är ju inte många veckor kvar till midsommar nu och hade min dotter kunnat haft någon storlek mellan 0-12 månader så hade valet av klänning lätt blivit denna!

Kransen i tyg blir fin i midsommar och kommer från från Oscar & Ellen. Dessa finns att få tag på lite varstans bland annat här

2010-06-04 @ 10:06:42 BARN & BABY ♥ Kommentarer, 34 st


Bagaren

I morgon måste jag sätta igång med all bakning till kalaset, så kul och jag hoppas jag får allt jag tänkt gjort med. Blir nog mycket sping i morgon kring mitt bakande, kommer bli smått galet kan jag tro men det ska väl gå bra :-)

Ska bland annat göra mini cupcakes och har beställt en mini-muffinsform (den på bilden) som inte kommit än så jag hoppas den dyker upp i morgon, annars får det bli vanlig-storlek enbart, tänkte blanda annars.
Hittade inte någon sån här form på stan när jag letade, så det är ju bra att nätet finns, där hittar man allt :-)
Min slickepott sjunger på sista visan så en rosa beställde jag med. Rosa detaljer piggar alltid upp och gör bakningen en smula roligare :-D



Mini- muffinsform & slickepott  från Bagaren & kocken
2010-06-03 @ 20:10:52 MAT & BAK ♥ Kommentarer, 3 st


Grattis min Marcus!

Idag fyller min finaste Marcus år :-) Hopp hipp hurra!

Han har minst sagt fått fint väder på sin födelsedag idag, härliga sommarvärme! men snart sitter han inomhus hos tatueraren för att börja bygga ut tatueringen på armen, tror det är fyra olika tillfällen som kommer krävas och även Ludwig & Elwiras namn ska tatueras in, blir säkert jättefint!

Bjuder på en av mina favoritbilder jag tagit på M & Elwira när hon var liten färsking och bägge var trötta och låg och vilade/sov. *KäRLeK*

2010-06-03 @ 11:43:57 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 14 st


Ikea & lekrum för män?

Stuvade in oss i bilen och besökte Ikea idag, jag som vanligt gick efter min lilla lista och plockade det jag skulle ha i tur och ordning, gäller ju att vara effektiv och inte kika på för mycket saker när man är där med M som tröttnar fort ;-)

Det borde finnas något form av rum där man kan lämna in sin sambo/man/pojkvän, typ som lekrummet för barnen fast för killar! bra ide va! ;-)
Efteråt åt vi det klassiska, köttbullar- och en liten bakelse med krona på var smaskig den med.

Åkte även en sväng till svärföräldrarna efteråt och Elwira spanade på hästarna. Det är verkligen varmt idag! och jag som vanligt var för varmt klädd i jeans.. vill ha ett par snygga jeansshorts att slänga på mig nu men de tar slut överallt just nu de jag hittar som jag gillar...

Är verkligen trött ikväll, har inte vant mig vid värmen än men det ska jag göra snart och solen får gärna stanna hela sommaren.
Behöver lite extra energi niu så jag och lillan ska mumsa på lite exotiska frukter och kanske lite ost & kex slinker ner med aldelles strax ;-) Sedan kvällsbad & nattning

Köttbullar & bakelse på ikea. Den söta bakelsen med kronan var god men hade önskat att marsipanen var lite tjockare, för den var lövtunn!

Elwira spanar sedan på hästarna på gården
2010-06-02 @ 18:01:13 SMÅBARNSLIV & LIVSSTIL ♥ Kommentarer, 12 st


Ikea, förvaring & cupcakes

Oj vilket sommarväder det är här idag! nu skulle man egentligen ligga ute och sola men det får bli en annan dag. Har ännu inte legat ute och solat i år, men hoppas kunna göra det snart, det längtar jag till :-)
I morgon fyller min kära M år! ska nog fixa en härlig frukost till han då så blir han förmodligen glad.
Finaste M :-)


Snart är planen att åka till Ikea för lite shopping, behöver några tavelramar och några små saker samt kika på lite förvaring.
Igårkväll märkte jag mycket av Elwiras kläder och strukturerade upp med hennes "dagis-kit" så nu har hon små olika förvaringskorgar från färg & form i moln serien.
 En varsin korg till strumpor, trosor och hårspännen/tofsar samt solcreme till dagis och ombytes kläderna ligger i en och samma låda med lock som finns där, skönt med ordning! Måste se till att hålla samma ordning hemma med!

Provbakade även några cupcakes igår, kunde inte hålla fingrarna i styr ;-)

Ha en härlig Onsdag fina ni där ute!

Bakade mumsiga brownie cupcakes igår, här är resultatet :-)

2010-06-02 @ 09:44:32 MAT & BAK ♥ Kommentarer, 8 st


Plåster på

Lilla hjärtat har aldrig velat haft plåster på längre stunder och som tur är har hon heller aldrig gjort sig illa så pass att det kommit märkvärdigt med blod *peppar peppar*. Mest rivsår och blåmärken som dominerar här ;-)

Igår rev hon sig på något så det blev som en liten "spricka" i skinnet på huden och hon ville ha ett plåster.
Plåster brukar bara få sitta kvar några minuter men igår fick jag INTE ta bort det och hon skulle ha det när hon sov med, men idag fick jag ta bort det ;-)

Älskar föressten att köpa plåster! kan inte låta bli att köpa de söta barn- plåstren när jagär på apoteket. Så här hemma finns bla bamse, djungelboken, hello kitty, bamse och fem myror är fler än fyra elefanter som plåster, hur sött :-)
2010-06-01 @ 15:45:58 VÅRA TVÅ SMÅ ♥ KÄRLEK ♥ Kommentarer, 7 st


Underbara klänningar

Jag älskar verkligen klänningar och för något år sedan använde jag det jämt och gick ofta klädd i vardagsklänningar, nu är jag sämre på det...

På Lördag får jag iallafall en chans att klä mig i klänning på Elwiras två års kalas :-) Blir inga höga klackar till det ute på landet, lite för uppklätt och opraktiskt ;-) Men en snygg festklänning att klä ner lite vill jag bära.
Ska kika om jag har något användbart i garderoben..
Nelly (länk) har många fina varianter nu! Dessa kostar dessutom under 400 kronor, bara det :-)
2010-06-01 @ 12:28:37 KLÄDER & MODE ♥ Kommentarer, 3 st


1 Juni

Har skjutsat iväg lilla E till förskolan nu på cykeln, det är sådan befrielsekänsla att cykla- love it! :-)
Är helt galet att det redan är 1 juni! 
I helgen ska vi ha 2-års kalas för Elwira och det ska verkligen bli så kul att få träffa alla och jag håller tummarna stenhårt för fint väder!
Bara regnet håller sig borta blir jag glad och solen får gärna fortsätta kika fram som den gör just nu
Ett frisörbesök ska jag hinna med och putsa topparna innan dess och baka och planera det sista med maten och handla samt diverse annat blir det att göra inför kalaset de kommande dagarna. Kul med fix!

Är inte heller långt kvar till midsommarafton! och samma vecka börjar Elwiras sommarlov och blir start igen i slutet av augusti. 
Jag ska fortsätta njuta av mammaledigheten, sedan fortsätter jag och Ludde med babysimmet med.
Kommer bli en mysig sommar med min fina familj och förmodligen lite småäventyr i sommar samt kanske lite jobb för min del, vi får se hur det blir med det sistnämnda En riktigt härlig svensk vill vi ha för vi kommer hålla oss inom Sveriges gränser. 
Älskar svensk sommar, så länge det inte är en sommar som regnar bort dvs ;-)

2010-06-01 @ 10:42:29 SMÅBARNSLIV & LIVSSTIL ♥ Kommentarer, 3 st



      © Maria Risto