{ ATT SLUTA BLOGGA }

Halloj rara läsare & bloggvänner

Tiden flyyyger verkligen iväg och tiden och orken har inte riktigt funnits där för bloggen. Bloggen prioriteras sist familjen först givetvis men önskar jag hade lite mer tid just nu. Jag gillar ju verkligen min lilla datorstund på kvällen :)

Har funderat på att lägg ner bloggen helt men jag vet inte riktigt, måste fundera lite mer. Jag är mycket förtjust i att  blogga och gör det gärna varje dag men det blir inte så alla dagar och så kommer det att fortsätta här ett tag till, tror jag eller jag får se hur det blir...
Ibland finns det mer tid och ibland mindre, precis som livet går upp och ner och bloggen vill jag nog trots alls inte riktigt släppa helt (än...?)

Planen var att jag skulle gjort en flytt till en ny bloggportal men har fortfarande inte gjort det då jag har i tankarna att lägga ner bloggen. Men jag får se vad jag känner för och vad som händer. Just nu fokuserar jag mycket på livet och fokuserar på det fina just jag fått. Älskade små skatter vi har som förtjänar all tid!

TACK vill jag säga är till er fina som kikar in här och ni som lämnar kommentarer och skickar hälsningar via mail! Jag blir glad om jag kan inspirera och när jag själv inspireras av något hos en annan bloggerska :) Ni är så många goa tjejer jag stött på här via bloggen!

Stor kram till er alla och ta tillvara på livet!

/Erika


Bilden har jag tagit här på våran gård. "Kärleksört" heter den så fint och står sig faktiskt än ute


{ SÖTA JUL }

Sitter och längtar så smått till julen och läste nyss att "Leilas söta jul" kommer sändas 30 November i sjuan (tv4plus) 21.00, vad mysigt säger jag :-)
En liten lista på allt julbak/ mat jag vill göra måste jag allt plita ner, för det ska kommas ihåg OCH göras ;)

Första advent redan på söndag, galet! Kanske satsar jag på lussebak tills dess, mums och mys. Det kommer barnen älska!

Nu ska jag dricka en kopp ingefärste som jag tror stenhårt på för att hålla mig frisk o kry från förkylningar.

Kram kram!


{ NYA BILEN }

Fått lite frågor om vi hittat någon bil än och det har vi nyss gjort, en sprillans ny och svart Mitsubishi. Jag har ju inte så stort bilintresse men nu har jag iaf lärt mig vad vi har ;) Mitsubishi asx 1.8d 4wd för att vara exakt. Diesel och fyrhjulsdrift var två "must haves" på kravlistan.

En nice och perfekt crossover för oss med 2 små som åker mycket mer nu efter flytten från stan och bilen drar lite + är bland de bästa bilar med minst utsläpp. Miljötänk gillas! och vi är absolut helnöjda och barnen med kan tilläggas.
M:s föräldrar harockså nu sedan bara någon dag sedan den större modellen, outlandern och den är såklart "vassare"/större och passar dom men inte oss.  Ny bil med skinnklädsel luktar alltid såå fantastiskt gott tycker jag :-) *sniff sniff*


Skulle ju fota bilen men "tjuvfotade" även M, han gillar ju kameran sååå mycket ;-)




{ DET ÄR SMÅ DETALJER OM GÖR DET }

"A Beautiful oil for Beautiful people" så står det på en av våra olivoljor i köket. Älskar sånadär små små detaljer och text som gör vanliga saker lite finare :)

Nu ska jag se på film och äta ostbågar, älskar ostbågar men påsen ska helst ligga öppen ett par dagar så de blir sådär sega och extra goda ;)

Kram från mig!


{ BRR! }

Brr! Det har verkligen blivit kallt ute nu! Uggsen har plockats fram och vinterjackan används nu. Solen skiner dock, lovely! Ska suga i mig lite sol på en promenad innan jag börjar jobba idag. Behöver "tanka" all energi som är möjlig nu. Är ju för mörkt på kvällarna nu, lite snö skulle vara ljust o härligt och då får det gärna vara kallt ;)

Önskar bästa dagen!

Kram o hej



Ludwig spanar ut på frostigt & soligt landskap från Elwiras fönster


{ TRADERA BLOPPIS }

Har lagt ut lite smått och gott på Tradera. Ralph Lauren plagg åt barn och lite smått och gott bara :)

Kom även tänka på den här superfina vippiga ullkappan som jag tyvärr inte kan ha :( så den finns också ute nu.

HÄR finns mina auktioner och 3 av dom avslutas idag (Reima overall, skor + mössa)


{ BIO & BARNVAKT }

Vi har varit på bio, vilken lyx att komma iväg med snälla farfar som barnvakt :) Vi såg Immortals som vi ville se och den var riktigt bra, jag gillar ju den typen av film.
Ska nog köpa sånadär Polaroid 3D brillor inom kort... dom man får gratis på 3D bio är ju så stora! får typ sitta och hålla i dom, ett mycket stort i-lands problem ;)

KRAM!


3D brillorna man får gratis är ju så snygga ;) hihi

{ BIOSUG & SNOW WHITE }

Åh, vilket biosug jag har just nu! Men får nöja mig med film & popcorn framför tv:n ikväll istället inte dumt det heller. Kanske skulle vi sätta på oss 3D brillorna och se någon 3D film hihi, vi har ju faktiskt inte provat det på nya tv:n här i huset :-D

Hittade den här nya trailern igår på Snövit! Charlize Theron tycker jag är en grym skådis och väldigt snygg dessutom, men "spegel spegel på väggen där" ;)
Original filmen Snövit är ju en riktig klassiker som jag älskar så jag ser fram emot kommande Snow White and the Huntsman. Men den kommer tyvärr inte förens i sommar nästa år.... men tiden går ju väldigt fort ;)

Dags för middag här för små och stora, är såå hungrig.

Kraam!


{ FARS DAG }

Farsdag är idag, jag trodde först det var igår :) Vi har myst extra mycket med våran fina M idag :) Han har bla  fått en mugg i vitt stengods som det står "Far" på. En egen mugg visste jag att han ville ha eftersom det blir så mycket disk här hemma och muggar förväxlas. Mycket glad för den blev han som aldrig önskar sig något och har det mesta.
En snabb chokladkaka svängde jag ihop med Elwira och tog lite vad som fanns hemma, grädde och pepparkakskross till det, enkelt men gott.

En bio, "Immortals" som M vill gå på (och jag) hoppas vi komma iväg på när vi får möjlighet till barnvakt.
Elwira har gjort ett nytt fint armband till pappa, för det hade han önskat sig av henne och det var ju den finaste presenten, så sött och hon kommer ju ihåg allt. Ludwig ritar fina teckningar som han sedan viker ihop och ger till oss och säger  "ett paket!" gulliga små.

Önskar en fin dag & hurra för alla pappor idag!


{ CHOKLAD, MYS & RENBÄDDAT }

Chokladfrosseri pågår här ikväll, mmm Marabou ;-) Är numera smått beroende av Marabou premium "Winter Caramel"
Har precis tagit en dusch och ska vara uppe och hänga i soffan med fina M ett tag till innan jag kryper till kojs. M har renbäddat sängen under tiden jag stod i duschen och är det något jag älskar så är det att krypa ner i en renbäddad säng :-)

Idag har dagen inte blivit som vi tänkt, men det blir ju så ibland. Det är därför "to do" listor finns att bocka av när man får tillfälle ;-) 

Kram & godnatt söta


{ FÖRSTA TANDLÄKARBESÖKET }

Lilla E har varit hos tandläkaren i veckan för första gången och var såå duktig och hoppade direkt upp i tandläkarstolen och gapade stort och visade alla sina fina och rena tänder som tandläkaren sa att hon hade. Jag trodde tandläkaren kanske skulle fråga om hon sög på fingrarna, eftersom hon gjort det sedan hon var bebis. Men lilla Elwira har faktiskt slutat helt med det sedan ett par månader tillbaka! Själv hade jag supersvårt att sluta och höll på med det för länge. Så jag är extra imponerad.

Innan besöket hade vi läst en bok som vi fått från tandläkaren och har även boken "Emma går till tandläkaren". Så lilla e var väl förberedd ;)

Ett fint klistermärke fick hon välja efteråt samt en tandborste i hennes favoritfärgen lila.senare berättade för alla att hon varit där efteråt och var sååå stolt :)

Vår älskade stora, lilla tjej!


{ 111110 }



Mössa H&M, Topp Malene Birger,Jeans Levis, skinnjacka Bruuns Bazaar, pälsväst Asos, Primeboots och dagens lilla accessoar (hittad gömd i en flyttkartong ;) är childhood armbandet

{ VINNAREN I NIVEA TÄVLINGEN ÄR...}

Tack till er som deltagit i farsdag tävlingen! Men tyvärr har jag bara en vinst till en pappa...


Suzanne S, GRATTIS!

Vinsten skickas iväg på posten och ska hinna fram till helgen, till farsdag! :-)


{ HIMMEL }

Igår var det en otroligt vacker himmel vi hade här och jag var bara tvungen att skutta ut och föreviga det hela med en bild.  Vi var hemma hos M:s föräldrar på middag igår för att fira deras födelsedagar och jag tror himlen var för deras skull, fina som dom är :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ta en färsk brödskiva och hoppa i säng. Undrar föressten när snön kommer? Längtar inte så mycket men ljuset vill jag ha nu, tokmörkt såå tidigt.

Kram !


{ FARSDAG TÄVLING! }

Nu anordnar jag en tävling i samarbete med Nivea med produkter för män värde 310:-, passande gåva till fars dag nu på lördag :)

Observera dock att tävlingen avslutas på på Torsdag 10/11 kl 12.00 för att vinsten ska hinna fram till helgen. Behöver vinnarens adress tills dess och skriv helst din adress i MAILfältet i kommentaren som INTE publiceras synligt här (bara jag som ser) för att vinsten garanterat ska hinna fram.

För att tävla: Motivera varför just din pappa/man är bäst :-)

Vinsten:

Kittet är värt 310 kr och består av:
-NIVEA for Men duschcreme - sport
-NIVEA for Men Deodorant Dry
-NIVEA for Men Sensitive Hydro Gel
-NIVEA for Men Sensitive After Shave
-NIVEA for Men Sensitive Shaving Gel
-NIVEA Necessär

LYCKA TILL!


{ EN HJÄLPANDE SYSTERS HAND }

Halloj!

M har jobbat idag och jag har dammsugit, skurat golven, tvättar och bakat- ja jag har varit en riktig hemmafru denna söndag ;) Har haft dom två små hack i häl så allt har tagit i princip hela dagen men det är bra när våra två små vill och kan hjälpa till med mycket, och det får ta sin tid och allt fick vi klart tillsammans.

Har också varit ute på gården och upp i skogen. Elwira var så söt när Ludwig ramlade och hon var snabbt framme till han och sa " Jag hjälper dig, ta min hand" Mitt hjärta smälter alltid vid sådana tillfällen. Kärleksfulla ord och rara gester.

Snart är den här lediga helgen över och jag ska måste komma isäng om en stund då vi alla måste kliva upp i ottan i morgon *gäääsp* men det är väl "bara" att ställa klockan då ;)

Kram & godnatt!




{ LITTLE L IN THE CITY }

Idag har jag hängt med min lille Ludwig mestadels av dagen och han har varit med på lite ärenden på stan och beskt Rudbecksparken som vi tillbringat mycket tid i V-ås.
En mysig liten park med en bra liten lekpark. Han plockade även halva skötväskan full med kastanjer som jag nu lagt en del av i en liten skål som jag ofta gör med barnens små "skatter" som kommer med hem.
Besökte favoriterna Ny Matsedel och Kopparlundens bageri idag som har sååå mycket gott som jag älskar! Hittade tyvärr inga dumle med pepprkaka på närmsta matbutik jag gick in på, men hittade två nyheter från Marabou istället, så det går ingen nöd på mig menar jag ;-)

Hoppas ni fått en fin start på helgen!


Ludwig, min älskade lille cooling hade mössa The Brand , jacka från Finger In The Nose,winter army från NS (favoritbyxan alla gånger!), Timberland pjux, fleecekrage H&M och rosa bandet armband. Älskar verkligen nya och helt underbara VAGEN! Svarta åkpåsen är från 7 A.M.

{ DUMLE GINGERBREAD }

Än tycker jag det är lite för tidigt att börja med julpyssel och pynt men jag är allt bra lite SUGEN på julsmaker :)
Är inte helt färdig med hösten än, tycker mycket om hösten (dagtid) och sålänge alla löv är färgglada ;)
Kanske man skulle ta och tjuvstarta julen med lite godsaker ikväll. Jag ÄLSKAR verkligen julmat och julgodis!

Dumle gingerbread, en nyhet för iår låter ju riktigt gott, någon som provat? Tänk dessa i Rockey Road! gott gott.

Lite senare ska vi hoppa in i bilen och åka till stan. Måste bara ha en kopp kaffe först för att vakna till ordentligt.
Nu längtar vi också till nya bilen som ska komma! en mindre bensinslukande bil, toppen för oss som åker mycket nu.

Kram & trevlig helg!


Bild: Fazer

{ BILDER FRÅN VÅRT KÖK }

Nu har jag tagit lite pics på vårt lilla kök som renoverades inan vi flyttade in som fick nytt golv, kakel, bänkskivor, bänkbelysning, uppfräschat med färg,köksluckorna har varit på lackeri och beslagen nya.
Målade även jalusierna över köksbänken (inte helt lätt!) och hyllan över spisen. Diskmaskin sattes också in och fick plats under städskåpet som fick kapas av.

Kökslampan ska upp i taket givetvis och pinnstolar ska slipas och målas och lite annat småfix har jag att göra men som sagt det räknas som fix och piff.

Jag älskar vitt som bas, klassiskt, modernt och lite lantligt. Blandar gärna det jag gillar från olika stilar och vill försöka skapa ett personligt hem som känns mysigt utan att vara för plottrigt och en viktig detalj- ha smarta förvaringslösningar.

Jag är M är supernöjda med vårt lilla mysiga kök! Nu vill man nästan inte bygga ut köket/huset i framtiden, är ju så mysigt som det är nu :)  Måste hitta någon bild hur det såg ut innan!

VARMA KRAMAR



{ NATTJÄSTA BULLAR }

Morrn Morn!

Jag, Lilla E&L bakade frukostbullar igår. Elwira och Ludwig sa "natt natt bullarna,syns i mojjon" då jag sa att dom skulle få vila i kylen under bakduk över natten *gullungarna*  Så nu på morgonen bakade vi i ugnen i tio minuter och det kallar jag snabb och god morgonlyx!
Jag återkommer med rceptet här och det här kommer vi att fortsätta med ofta har jag på känn. Nu har vi ju inte heller lika nära till bageriet ;) 

Önskar en riktigt BRA onsdag!

Nattjästa frukostbullar

Ur "Första Måltidsboken" av Johanna Westman

12 stycken/25 min/Jästid 12 tim

½ pkt jäst
2 deciliter vatten
1 deciliter mjölk
1 tsk salt
1 tsk honung
1 msk rapsolja
8 dl siktat dinkelmjöl eller 6 dl vetemjöl & 2 dl grahamsmjöl

ca 1 dl vetemjöl till utbakningen. Eventuellt sesamfrön eller vallmofrön

1. Smula jästen i en bunke

2. Tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen löst sig.

3. Tillsätt resten av vattnet och mjölken. Rör i salt, honung och olja

4. Blanda ner mjölet lite i taget och knåda ordentligt för hand eller maskin till degen släpper bunken.

5. Vält upp degen på mjölat bakbord, dela den i 12 bitar och rulla runda bullar. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och täck med en bakduk. Ställ in i kylen över natten, ca 12 timmar.

6. På morgonen: sätt ugnen på 250 gtrader och ta fram bullarna ur kylen medan ugnen blir varm. Pensla bullarna med vatten eller ett uppvispat ägg och strö eventuellt över lite sesamfrön eller vallmofrön.

7. Grädda bullarna i ca 10 minuter


      © Maria Risto