Chockande händelse

elwiras farmor ringde mig förut och skulle växla några ord med mig om ditten och datten och berättade även en hemsk sak som hon varit med om  idag och som hade hänt ute på deras gård i dag.
det kom en man som skulle lämna hästar till dom som varit ut hyrda och så hade de stått och pratat bara kanske 3-4 meter ifrån bilen samt flera andra människor var runt omkring bilen.
När de stått och pratat i ett par minuter så skulle mannen hämta något från bagaget och öppna luckan och då vållade svart tjock rök ut ur bilen och mannen blev helt hysterisk då hans hund var inne i bilen.
Den lilla hunden hade lagt sig på golvet och var medvetslös och M.s mor och en annan kvinna hjälptes åt att göra mun mot mun metoden på den stackars livlösa hunden och fick tillslut liv i den. Mannen blev jättechockad och kunde  inte ens tala.
M:s mor blev också chockad av händelsen och hon tänkte på hur många gånger hon och många andra stått utanför bilen med stängd dörr och växlat några ord med någon annan människa? När ens bar sover så lämnar man ju kvar det i bilen om man själv står utanför och pratar.
Hade det varit ett sovande barn hade det förmodligen varit död nu. Hunden hade varit smart och lagt sig på golvet, men ett sovande fastspänt barn i en bil barnsstol...

Dom vet inte vad exakt det var som hände med bilen, men något slags tekniskt fel förstår man att det var. Det hade inte luktat någonting och ingen som var i närheten av bilen märkte någonting tills mannen öppnade bagageluckan och röken kom ut.
Bilen var dessutom sprillans ny. Skönt att hunden klarade sig och att ingen kom till skada


ps.solskyddsfaktor!

Jag håller på att smörja in min med dermalogicas spf 25 just nu och Elwira är in smord med vichys kids spf 50.
Många är nog noggranna med att smörja in sina barn, men glömmer sig själva.
jag vill undvika russinhud så jag smörjer in mig själv också

Härliga semester, morsdag & biokväll

Hej och hå allihopa! =) Igår var datorn avstängd hela dagen och tiden går fort även fast man är ledig nu.
En sån där liten mini laptop skulle man ha eller sk "blogg dator" så skulle updateringen bli lite bättre här nu när jag är borta, men jag är iofs tillbaka i början på nästa vecka igen.
men det är faktiskt lite trist att inte kunna blogga lite närsom helst just nu. Aja, nästa gång får jag fixa ett mobilt bredband till min vanliga laptop och ta med =)
Vädret var och är helt otroligt just nu, verkligen riktig sommarvärme! Snacka om att ha tur med vädret just nu, och så lämpligt solen kom till helgen dessutom.
Igår grillade vi och umgicks här hemma med familjen och allt går bra med Elwira som för det mesta är glad hela dagarna. Sist jag var hemma här så blev hon ganska mammig så jag kund inte lämna henne själv med någon knappt, men nu fungerar allt  fin fint.
Igår kväll gick vi på bio vid nio tiden och mormor & morfar var hemma, men Elwira hade somnat strax innan åtta som hon brukar göra hemma och har sovit hela nätterna här så jag var iväg helt utan hennes medvetande igår när hon sussade sött =)
 Vi såg änglar & demoner och jag älskade da vinci koden och den här var minst lika bra!
Kändes lite konstigt att vara i sin "gamla" stad för jag har ju inte varit inne i stan när jag varit hemma här de senaste gångerna.
Elwira är iväg just nu med mamma och pappa på liten tur och har med sig mat och alltihopa till henne så jag och min syster R är här hemma nu och ska äta lite lunch strax och sedan gå ut och sola.

Jag saknar M en smula men som alltid när vi är borta från varandra så tror jag det bara stärker, för när man väl ses igen så är det så skönt och alla par behöver nog lite tid utan varandra då och då.

Tack för era kommentarer! och jag ska svara ikväll, jag är bara lite seg med det just nu när solen skiner :-) Vilken härlig mors dag idag dessutom, som ska firas senare med rabarber & jordgubbspaj!

PUSS & KRAM i solen, var rädda om er och varandra och njut av solen vädret så länge det är såhär fint!



Bästa starten

Sitter och gäspar framför datorn men tänkte att jag skulle skriva några rader innan jag slocknar för natten. Resan till Norrköping gick bara bra, Elwira började skruva på sig och verka smått rastlös efter ett tag i bilen, mn stannade och bytte blöja och så fick hon en nektarin som jag gav med sked samt vatten och efter det så somnade hon sista timmen i bilen på eftermiddagen.
Väl framme hos mina föräldrar så fick Elwira spatsera lite i gången och visa hur duktig hon är på att gå och sedan gick hon runt i huset på "inspektion" ett tag och var lite reserverad med en stund senare så kände hon sig precis som hemma och var runt och grejjade överallt oxh var hur glad som helst, ja precis som hon alltid är :-) Mitt lilla charmtroll!
Vi åt svenska jordgubbar och gräddglass efter maten och åh SÅ gott det är, jag är helt beroende av jordgubbar just nu, och att få äta svenska för första gången för i år tillsammans med gräddglass var himmelriket!

En av mina bästa vänner var här ett tag nu ikväll och det var så trevligt att prata med henne och ha henne här, vi träffas alldeles för sällan gumman! Som det ser ut nu ska vi förhoppningsvis träffas i början på nästa vecka då hon är ledig, det ser jag verkligen  fram emot, och framförallt att få träffa hennes dotter, se små växer ju och utvecklas så fort så man hinner ju inte med :-)

Nej nu är klockan hundra som en sa till mig en gång när klockan var mycket, så det är dags att  sussa, i morgon är en ny solig dag och jag kanske ÄNTLIGEN får chans att sitta och sola ett tag?

Natti natti!




babyshopping & fix innan vi åker

Sprang iväg en supersnabbis förut och lämnade in två skor till skomakaren och sedan in på lindex på jakt efter en lite vit, somrig body som jag tänkt köpa där. Fann även en supersöt blå/vit randig klänning som var oemotståndlig
Lindex har verkligen fina barnkläder mellan varven och såg även många fina klänningar till dam, kul!
Ett par röda söta små tights köptes också, Elwira har bara randiga och helvita just nu och strumpbyxor går verkligen åt! Använder det mer än vanliga strumpor, för strumpbyxorna kan hon inte dra av sig lika lätt :-)

Vi har precis ätit lite sen lunch här hemma och snart ska vi gå och höra om de kan göra något åt min dator, eftersom "N:et" har trillat bort, sedan ska jag posta lite paket,M hade något ärende i butiken och sedan packa det sista och sedan åker jag och Elwira till Norrköping, ska bli kul!

Hoppas solen skiner på er också denna härliga Fredag! Puss & Kram!

Mama kil


Mina bruna favorit kilklackar som jag använt i vet inte hur många år nu har nu gått sönder rejält bak på sulan och de är inte värda att laga.
Jag älskar kilklackar för att de kan vara höga men ändå så sköna att gå i. Jag letar efter ett par lite högre just nu samt har letat efter ett par snygga, låga och nu hittat dom längre varianterna!
Det blev dessa i kalvskinn från Laura Clement hos La redoute och är bara 5 cm i klackhöjd. Dessa sitter hur bra som helst på foten och känns nästan som ett par gympadojor och är hur smidiga som helst att gå i.
Jag ville ha ett par kilklackar med lägre klack att bara kunna slänga på sig när man varken har lust att ha platta eller höga sandaler.
Är positivt överraskad hur sköna de var samt även snygga i verkligheten! Perfekta "barnvagns klackar" :-)
De finns i svart också, men jag gillar brunt bäst på sommaren till vardags och brunt känns lättare att matcha till sommarplaggen. Men hade lätt kunnat tänka mig ett par svarta också

haha, såhär bleka är inte mina ben, även om de inte kanske är sommarbruna än, men här måste jag faktiskt skylla på kameran!

Födelsedagspresent till M

Min kära M fyller år den 3 Juni och någon present har ännu inte ordnats, men den här gången kom jag på direkt vad jag skulle köpa.
Förra året fyllde M 30 och då köpte jag en videokamera till han, men i år blir det inte något så pass dyrt, för jag har tänkt att köpa n parfym till han.
När jag var gravid med Elwira så köpte vi en varsin gucci parfym ur samma serie men i samma veva började illamåendet i början av graviditeten och började må illa av bara lukten av bägge dessa parfymer. Jag gav bort min til syster T och M blev tvungen att sluta använda sin för jag tålde bara inte att känna doften, kräktes av bara doften.
Men nu den sista tiden såhär ett år senare han köpte den så har han börjat "smyg använda" den igen och brukar säga till att han ska ta lite parfym, för han vet att jag fortfarande inte tycker den är helt okej. Jag kräks förvisso inte av doften men jag tycker inte heller om den.
Själva parfymen luktar egentligen jättegott enligt de allra flesta, men luktminnet är strakt och jag tycker inte den är helt okej och jag kan inte rå för det.

Så jag måste bege mig till ett parfymeri och sniffa på lite manliga parfymer och förhoppningsvis hitta någon/några jag gillar och ge han lite prover i present samt en förklaring till presenten, att om han gillar någon av de så får han en flaska i full size eller om han inte gillar någon, så får han välja själv- ja ni förstår. Det är väl smart att köpa något som även gör mig tillfreds :)

Jag vet att han kommer bli glad, för han önskar sig aldrig någonting men blir alltid glad för det jag köper =) och det är ju mycket roligare att ge bort något till någon annan

Någon som har ett tips på en god herr parfym? 

 Gucci Homme II, det är den jag inte "tål" längre


Sol, helg och inga to-do's

Somnade väldigt sent även i natt, förstår inte att jag kan ha så mycket energi trots att jag jobbat nästan hela veckan och gått upp runt åtta hela veckan? I morse var jag dock supertrött när jag vaknade men piggnade til rätt så fort. Elwira vaknade dessutom något tidigare men M gick upp och jag fick sova vidare en liten stund i morse.

Idag ska jag och Elwira åka till Norrköping och bara ha semester! Inte behöva tänka på något utan oss själva, inga to-do's som ska göras, det är det som är en av njutningarna med att vara borta ibland.,
Och grilla ska jag se till att vi ska göra med, det är ett måste. Vädret här är toppen och jag känner nästan på mig att vi kommer få toppenväder hela helgen,åh så härligt!
Måste vika lite tvätt innan vi åker annars kommer det förmodligen ligga kvar när vi är hemma igen och så måste jag packa mina och lillans kläder och övriga prylar.

Hoppas på en solig och härlig helg!

Det ljusa i det mörka

Varje kväll när jag går in till Elwira och tittar till henne då hon ligger så fint och sover så sött så tänker jag på hur lyckligt lottad vi är som fått en sådan underbar tjej och ett kommande syskon som växer i min mage.
Och hon verkar vara värdens nöjdaste lilla tjej och det är härligt att hon verkar må så bra. Jag och även M är trygga i oss själva och jag tror och hoppas det kommer överföras till Elwira, eller jag tror det redan har det just för att hon verkar vara så nöjd. Så som föräldrarna är så blir även ens barn? till en stor del är det nog så.

Sedan tänker jag på världen som vi skapat våran dotter i och hennes framtid. Jag tänker på alla hemskheter som barn blir utsatta för och jag kan inte förstå hur föräldrar vars barn råkar illa ut eller till och med föräldrar som far sina barn illa klarar av det? eller hur barnen mår? Att ens egen dotter skulle fara illa är min värsta tanke. Tänk om Elwira en dag exempelvis kommer hem och berättar att hon blivit våldtagen? och värre om hon skulle bli det och inte berätta?
Att tjejer är mer utsatta än killar för mer saker tror jag absolut på, tyvärr. Killar är också utsatta i många andra hemska händelser, men just våldtäkter så utsätts ju tjejer värst.
Det finns egentligen så mycket man kan oroa sig för som förälder och just våldtäkter var bara ett exempel jag tog upp för det finns så mycket hemskt som kan hända, den ena tanken värre än den andra.
Hur hanterar man egentligen som förälder en mardröms situation om ens barn skulle fara illa eller bli allvarligt sjuk eller skadad?
Jag hoppas aldrig jag kommer behöva ta reda på det eller vara med om det.

När jag tittar på min lilla tjej och tänker på att hon än så länge inte har en endaste sak i värden att oroa sig för, mer än att maten kanske kommer för långsamt ibland möjligtvis :) så är det lite sorgligt på något vis.
Att vi skapar barn till en orättvis och grym värd och att  framtiden för alla barnen inte är trygg och säker är sorgligt. Att så många barn i världen är fattiga, hungriga, föräldralösa och sjuka och framförallt maktlösa är hemskt att det inte är något de kan styra över.
Och alla barn som far illa av vuxna människor och de som inte har någon som bryr sig om dom, är föräldralösa och ensamma och får sälja sina små kroppar för att överleva utan att ha något man kan kalla för "liv" och ingen som kan erbjuda ett värdigt liv med kärlek.
Tänk om det skulle vara ens eget barn som hade det så?

Jag är tacksam att vi lever i ett rikt land och att Elwiras förutsättningar i livet är många vilken väg hon än väljer.
Jag hoppas hon kommer förbli lycklig och glad men framförallt tacksam, över saker som för alla inte är självklart som mat på bordet och att hon får vara frisk.
Jag är egentligen inte en person som oroas över framtiden och livet men när det kommer till Elwira så kan jag tänka till en gång extra.
Jag vill inte oroa mig själv i onödan men just verkar graviditets hormonerna flöda och oro och känslor bubblar upp...
 Men det jag vill påminna mig själv är att livet är en härlig gåva vi fått och ska ta vara på samt glädjas över det fantastiska här i livet, stort som smått och att glädjas åt att vi har varandra är viktigt att tänka på.
Att det finns ondska i världen är den grymma sanningen men att det finns godhet och kärlek som är starkare är det som ger mig livsglädje och jag hoppas Elwira och kommande bebis kommer vara tacksamma över livet de fått i en förhoppningsvis trygg och ljus framtid, det är min stora önskan. Så mycket kärlek

Att glädjas och uppskatta det lilla är det stora


Semester, choklad & gubbar

Ikväll efter jobbet började min semester kan kan säga :-) På vägen hem i duggregnet köpte jag jordgubbar som nu är uppslukade allihopa, de och en choklad kaka. Supergott var det, som vanligt.
Jag köper belgiska på ett ställe och de är faktiskt väldigt goda för att inte vara svenska. Jag är där var och varannan dag och handlar frukt, jag har verkligen blivit stammis där nu. Jag försöker verkligen att äta frukt istället för godis när sötsuget slår till men jag klarar mig bara inte utan choklad & kladdkaka just nu, men det blir iallafall mer frukt än choklad så det är väl huvudsaken ;-)

"fin" mörk choklad gillar jag bäst men ibland blir jag sugen på denna med digestive

Sailor kavat

Dessa marinblå lite seglar inspirerade sandaler köptes häromdagen till lillan, men fick först fel storlek (stl 20 på bilden)
och det är alldeles för stort än så länge till Elwira.
Hursom så hade  jga tänkt köpa ett par vita från samma märke men fastnade mer för dessa med  små båtar som liten detalj, så fina till vardags!

Dessa fanns i en röd nyans men jag tycker om marinblått bättre och så är det en enklare färg att kombinera med Elwiras klädgarderob.
Nästa år kanske lille kusinen Viggo kan få ta över dom också så till användning kommer dom nog allt  :-)

Torsdag

Det har klarnat upp här och solen har skymtat fram mellan varven, men det är även molnigt.
Två flätor på vardera sida har jag satt upp idag och övriga håret hänger fritt och ofixat (som vanligt, haha! men dock nytvättat

Lite konstig bild, för jag drog handen genom håret precis här men orkade inte ta en till bild :)
Jeansjacka- Levis
Bomullklänning - ellos
Fransväska- La redoute
Blå/vita platta skor med öppen tå- ellos
Klocka- Diesel
Halsband- Dogeared

Magen v 22+4

Magen fotades igår kväll så den är lite extra uppsvälld just här efter all mat och glass. Jag älskar när magen växer och det var skönt att höra på bebisens hjärtljud hos BM tidigare i veckan, så härligt att höra det lilla hjärtat dunka fort, fort!
Barnmorskan mätte magen och den växer precis som den ska.

Jag mår bara bra nu förutom lite trötthet som spökar mellan varven, men det är en bagatell att leva med.
Jag pratar med magen och dansar runt med den så fort tillfälle ges just nu :-) Det bästa är att det lilla livet rör på sig flera gånger om dagen och det gör mig så glad varje gång.

Nu känns det även mer verkligt att vara gravid, det är en sådan stor gåva som är svår att förstå att det faktiskt är sant, men nu såhär halvvägs så har det sjunkit in helt ;-)
När jag ser små bebisar så jag kan ändå inte riktigt förstå att snart är det våran tur att få en till fin bebis nr 2 med allt vad det innebär, så spännande är det här! minst lika spännande som när jag väntade Elwira, fast jag känner mig ännu lugnare den här gången

God morgon!

Härligt, idag vaknade vi till regn och rusk ;-) skönt att man inte ska behöva bege sig ut än iallafall.
Igår kunde jag inte somna så jag gick upp och satte mig och läste och provade att somna som men det gick inte alls, så upp igen och så började jag städa ur lite ur en garderom som det är halvt kaos i just nu och provade att gå och lägga mig igen, men efter en timme så kunde jag fortfarande inte sova. Gick upp en tredje gång och läste lite till och tillslut började kroppen bli trött, men jag kom inte i säng förens halv tre i natt (!) jag var så bara så pigg! trotsa att jag jobbat hel dag och varit uppe rätt tidigt.
Borde vara tröttare just nu men det kommer väl senare på dagen...
Idag ska jag jobba sista gången på exakt 15 dagar, skönt, skönt! till helgen åker jag och Elwira till Norrköping och hälsar på där hade vi tänkt. Hörde att det skulle bli toppenväder i helgen, och jag skulle bli så glad om det stämmer!

Idag har jag en hel lista med saker jag ska hinna med att fixa innan jag börjar jobba runt lunch så det är dags att hoppa in i duschen nu och göra sig iordning, mysa med Elwira innan det blir dags för mig att gå hemifrån ut i rusket

Önskar en toppen Torsdag!




Hoppat igång

Internet har varit nerlagt här i kväll men nu har det blivit fixat igen och fungerar som det ska. Jag har jobbat åtta timmar idag fram tills strax efter sju ikväll men jag är inte det minsta trött, konstigt nog, känner mig super pigg just nu och har svårt att sitta still.
Har tvättat nu ikväll och så tog vit tvättmedlet slut så jag kilade iväg till ica för att handla nytt samt hämtade ut diverse paket på posten i samma veva.
Blev så sugen på en hamburgare & Mc Flurry så det fick också följa med hem :-) Under den här graviditeten har jag ätit mer på MV Donalds än vad jag vanligtvis gör på flera år! Tycker egentligen inte det det är speciellt gott där men nu blir jag titt som tätt sugen, inte så bra med den här nya vanan kanske...

Här var det jätte stormigt i morse med sedan har solen mestadels varit framme hela dagen men började ös regna på kvällen och sedan kom kvällssolen. Jag har ju stått inne och jobbat hela dagen med då och då tittar man ju ut, jag tycker bäst om när det regnar då jag jobbar, så klart.
M & Elwira har varit ute hos farmor & farfar hela eftermiddagen och bara haft det skönt och kollat på alla djuren. Elwira hade klamrat sig fast hårt vid M när han höll upp henne nära hästarnas huvud och hon kollade med stora ögon på det stora djuret, ja för tänk så stor en häst är jämfört mot hennes lilla kropp! inte konstigt att man håller extra hårt om pappsen då.
 Hästarna kommer hon få vänja sig vid och en liten hästtjej kommer hon förmodligen att bli! Jag ler vid tanken att få sätta upp henne på en häst för första gången :-)

Nu ska jag hänga upp tvätten och sedan hoppa in i duschen. I morgon blir min sista jobbdag innan semestern i juni

Kramar till alla!

Mc Furry med extra daim är så gott


Sött med fläta

Provade att göra en liten fläta idag i Elwiras hår, men hårspännet jag fäste den med slets så klart bort direkt men den gick inte upp direkt utan var fin en stund iallafall =)
Gjorde först en fläta längre ned i luggen och bakom örat men den pillade hon upp innan jag ens han blinka, haha! Men han fånga den här varianten av flätan som jag gjorde längre bak på huvudet, så den var något svårare att få upp, det tog iallafall ett par sekunder till innan den kammades ut av Elwiras fingrar, men hann iallafall fånga några bilder ;-)

Det är full rulle på Elwiras små ben här hemma och krypa gör hon knappt längre och hon har blivit så duktig på att gå nu.
Och värdens gladaste är hon alltid! kärlek

Hårspännet som slets ut ligger där på golvet, bakom Elwiras ben ;-)

Update: Elwiras topp kommer från polarn o pyret och kjolen Nova star

Kabla i guld

Jag fick tag på ett guldigt kabla armband och det är SÅ snyggt! Hittade det inte på något webbshop så jag mailade till adressen på Littmarcks hemsida och det gick bra att beställa på den vägen. Logoplattan går att beställas i guld eller i silver.
Enkla och snygga är dessa armband att komplettera med andra olika armband. Ett stort plus är att de är handgjorda och tillverkade här i Sverige.
Det här kommer glänsa snyggt på min armled i solen!

Snart semester

Mitt internet var nerlagt halva dagen och M var och jobbade så han kunde inte fixa det åt mig. Gick iväg runt lunch tid på promenad med Elwira och sedan vidare till R:s jobb och lämnade lillan där för att sedan själv bege mig och jobba lite.

På Fredag börjar min semester i 15 dagar och så kommer jag eventuellt ha 15 dagar till i juli också men har inte fått klartecken av chefen så vi får väl se hur det blir. Men förmodligen blir det rätt mycket ledigt nu i sommar, och det är ju inte helt dumt det, äev om jag också vill passa på att jobab så mycket som möjligt. 
Anledningen till att jag valde att ta 15 dagar såhär i början av Juni var mestadels för att lill bebis kommer ju i början av oktober och jag vill jobba in i det sista innan det är dags för mamma ledigheten. Samt att det känns lite som att "det spelar ingen roll" när jag har ledigt eftersom jag kommer vara ledig minst 6 månader efter bebisen kommit.
Och så är det skönt att förmodligen ha 15 dagar i juli också då fler har semester och att dela  upp semestern blir nog perfekt, att varva jobb med ledighet innan det är dags för bebis nr 2 att träda fram =)

Hos barnmorskan på morgonen

Idag har jag varit hos barnmorskan på morgonen och det verkar bli minst lika fint väder här idag som igår, härligt med värmen och solen!
Hos barnmorskan berättade jag att jag åt järntabletter men då sa hon att det inte alls var bra eftersom jag hade så bra järnvärde sist och hitan o ditan, men herrejösses jag hade ju inte varit där sedan vecka 7, och mycket händer ju i kroppen under den tiden.
Har känt av tröttheten så jag haft god lust att sova dyngnet runt och var lika trött med Elwira i magen och då fick jag börja äta järn.
Barnmorskan tog ett stick i fingret på mig och konstaterade då att jag faktiskt hade lågt järnvärde, och då minsann blev det annat prat. Då sa hon att jag skulle äta järntabletter varje dag och tänkte ge mig en lista på allt som innehåller järn (som jag redan vet + har listan här hemma redan)
Hade jag inte börjat äta järntillskott för några veckor sedan så hade jag förmodligen haft ännu sämre järnvärde än vad jag hade  nu. Hade dessutom lågt blodtryck, men det har jag när jag inte är gravid också så det visste jag redan med mig. Men kombinationen av lågt blodtryck och lågt järnvärde gör ju så att man känner sig extra trött.
Men det är mycket bättre nu känner jag själv och jag mår mestadels bara bra.

Bebisen växte som den skulle sa barnmorskan och mätte den och sa att jag ligger precis på kurvan. Fick även lyssna på de små snabba hjärtljuden och det var härligt att höra!
Jag känner hur bebisen rör mer och mer på sig och det är så mysigt att känna! jag vill veta vem du är i min mage min lilla skatt nr 2

Här inne går jag hos BM


090525

Såhär har jag strosat omkring som barnvakt åt Viggo hela dagen i Stockholm. Hade dock tights i morse då det var lite kyligt men de blev jag tvungen att ta av mig  när jag var ute och promenerade med Viggo i vagnen.
 Var vid Karlbergs slott då jag höll på att svettades bort så jag fick dra av mig tightes (när jag tror ingen såg) och märkte att jag stod vid en skylt där det stod " bevakat område"  men jag tror ingen bevakade mig ;-) hihi

Jeansjacka- Levis
Bomullsklänning med blommor- ellos
Gladiatorsandaler- Asos
Väska- Via spiga
Armband- energy muse
Örhängen- H&M
Klocka- Tissot (lånad av syster T)
(solbrillor YSL utomhus)

Nu är jag hemma

Hela dagen har jag tillbringat själv som "nanny" åt lille Viggo och solen har varit framme hela dan, heeelt underbart.
Jag har varit ledig idag så det passade verkligen bra att få lite sol på sig idag. Det tog dock ett tag innan jag och Viggo kom iväg. Men efter lunch var jag ute med han i nästan tre timmar och gick vid Karlsborgs slott och en bra bit därifrån innan jag vände och gick hemåt och köpte glass. Det var en hel del folk som låg och solade i gräset och bara hade det skönt.

Viggo har varit snäll och glad hela dagen och på förmiddagen sov både han och jag och på eftermiddagen slocknade han i vagnen. Ätit duktigt har han också gjort, även om han inte var helt haj på smakportionerna han fick så var han iallafall en glad kille som smakade och smakade, det är en go liten kille det där.
Och det är ju inte precis som att ha hand om Elwira som vill gå runt och pilla med precis allt, nej Viggo är ju inte så stor som hon än så han ligger kvar där man lägger honom, haha!
Rätt skön tid det där även om det är hur kul som helst nu när Elwira nästan springer runt, all ålder har sin charm tycker jag. Det gäller att verkligen njuta var dag i nuet för det går som sagt SÅ fort.
Syster T blev som vanligt snygg i håret efter sitt frisörbesök i Gävle idag, nästa gång så kommer jag följa med dit och bli ompysslad igen.

Väl hemma så möttes jag av värdens smile och skratt från finaste Elwira när jag kom hem och det var så skönt att vara hemma och hinna pyssla om Elwira inför natten innan det var läggdags för hennes del.Nästan en hel dag borta från M & Elwira var precis lagom.
M hade varit och storhandlat så det var ju trevligt att öppna en kyl fylld med mat när jag kom hem smått hungrig.
Jag åt och gav Elwira gröt samtidigt och hon åt som vanligt åt upp gröten i väldig fart, hon skulle nog kunna äta hur mycket som helst av om hon fick =)
M & Elwira hade även varit på stan på något ställe där de spelade massa olika låtar och Elwira gick runt bland alla barnen och dansade för fullt berättade M, hon är så härlig! ingen annan av barnen dansade men Elwira körde på med hennes egna "moves" för fullt. Musik är hennes grej, hon blir alltid superglad när man sätter på någon låt (vilken som helst) eller bara man sjunger lite så börjar hon att röra på kroppen, hon är rolig den lilla tjejen!

Idag har jag verkligen njutit av lugnet och Viggo och haft så mycket tid att tänka,man behöver det ibland.
Solen ger mig dessutom så mycket energi och det behöver jag extra mycket nu när graviditetströttheten kommer och spökar somliga dagar, men mestadels är jag pigg och glad och har inga andra krämpor och det är jag glad för *peppar peppar*
Mycket härligt att få njuta av solstrålarna på min lediga dag för idag var första dagen jag verkligen kände att sommaren är här och jag kunde ha bara ben utan att frysa =)
Viggo har varit ett bra sällskap och jag tror han också tycker han haft  en bra dag, fina lilla killen =)

En glad 6 månaders kille i babygymmet

Här vankas det smakportioner

En trött kille ute på solskenspromenad

Bebisen i magen har rört på sig en hel del idag, h*n ligger där inne och njuter nog minst lika mycket som jag gör av att bära på skatten nr 2


Snabbt & gott

Syster T hade förberett min lunch innan hon dragit iväg och skrivit min namn på en burk i kylen med färdig grillad kyckling i samt ställt fram övriga ingredienser
Det fick verkligen på bara ett par minuter att slänga ihop denna lunch bestående av fullkornspasta med lite starkare kryddad tomatröra, grillad kyckling och majs.
Jag tycker inte det är så värst kul att stå att laga mat till  sig själv så det här var en perfekt lunch att ordna på fem röda.
Lite senare på eftermiddagen gick jag och köpte Ben & Jerrys och lite frukt, jag är galen i glass och frukt *slurp*

"Half baked" & halvt uppäten Ben & Jerry´s

Snart så

Jag och lille V har ännu inte kommit iväg ännu. Han somnadei kanske max tio min då jag kom och nyss gett han flaska och sedan var han vaken ett tag och jag fixade lunch och åt men då somnade han om och jag kände mig lite trött och jag som är som en vuxen bebis när graviditetströttheten smyger sig på somnade jag med  och vaknade nästan en och en halv timme senare då sov Viggo fortfarande. Men sedan efter en stund vaknade han och jag gav han en liten smakportion som han nyligen börjat med och nu ligger han och får ersättning. Han har lite speciell stil när han får flaska för han äter mycket bättre själv omhan ligger ner på  sidan och flaskan ligger under någon kudde eller liknande och så "äter han själv" =)

Solen skiner som tur är fortfarande och så fort han har ätit upp är det bara blöjbyte och ut på promenad som gäller.
Jag är pigg och glad och Viggo likaså så han kommer säkert tycka det är skönt att få komma ut i luften och se sig lite om!
För egen del så börjar det krypa i kroppen nu så på väg ut är vi iallafall och Viggo ska inte få hinna somna denna gång =)


Framme i Stockholm

Sitter nu hemma hos syster T och har ätit frukost men känner mig redan mer hungrig, kanske gör iordning lunch redan nu? Syster har gjort grillad kyckling och lagt fram någon tomatröra, pasta och majs som det står mitt namn på som jag funderar på att göra snart.

Bytte blöja och matade Vigo då jag kom hit och under tiden han fick mat så höll han även på att somna, så nu ligger han och sover i sitt babygym så sött :) Minns när Elwira gjorde det och man vill ju inte flytta den lille när denne sover.
Så han får ligga där tills han vaknar och då ska jag gå ut och gå hade jag tänkt. Är strålande sol även här i Stockholm och det är verkligen en fin stad, speciellt på sommaren.

Nej om jag skulle passa på att göra iordning lunchen så vi kan gå iväg  sedan när Viggo vaknar kanske så åtminstone jag är mätt och belåten =) Jag tänkte köpa favorit muffinsen med hallon och kardemumma på espresso house men det var rätt lång kö just då så jag skippade det och tar det på hemvägen istället, de är såå goda där.

Kameran har jag tagit med så lite bilder får jag lägga upp senare. Kram kram!

Händer & fötter- check!

Mina händer o fötter är iallafall redo att möta solen nu =) ny lackade och i knalliga härliga färger =)

På väg till Stockholm och strålande sol

Jag har varit vaken sedan sju (!) i morse och det hör ju inte direkt till vanligheterna, men jag kom upp ur sängen rätt smärtsamt för det är verkligen STRÅLANDE sol här idag! Tror det skulle vara en perfekt dag att passa på att sola lite men det blir inget av för snart måste jag skutta iväg till tåget hem till syster T och passa lille Viggo.

Jag tänkte skippa mina tights i dag och lufta mina bleka ben ihopp om att de kanske får lite sol och färg på sig någongång. Så igår tänkte jag använda mitt brun utan sol från St. Tropez och är det absolut bästa (enligt mig) men kunde inte hitta det, så jag körde på med summerglow från dove istället, dock var förpackningen tillämpat till ansiktet, men man "tager vad man haver" =) Så jag kanske vågar visa mina bleka spiror idag då.. nångång måste de ju få färg.

Sitter just nu och väntar på att lacket på händerna och fötterna ska torka så jag kan sätta på mig kläderna och kila iväg.
Elwira och M ligger och sussar så sött och de får förmodligen en skön dag i solen!
Och jag ska mysa med lille Viggo hela dagen och kanske bege mig ut på en längre promenad?

Ha en skön måndag!


Borttaget

Har för ett tag sedan tagit bort kategorin som hette "Shopping" här på bloggen då den kändes väldigt överflödig och onödig.
 Allt man handlar visas ju inte här i bloggen men jag visar ganska mycket men väljer nu att sätta de inläggen i någon annan kategori som jag har och som inlägget passar in i enligt mig


Bra dag

Har varit en skön dag idag mest för att jag känt mig pigg och glad hela dagen, det gör så mycket när man får känna sig ut vilad och känna att man är sitt rätta jag med mycket energi. 
Just nu känns det som det vänder dag till dag hur jag mår men mestadels mår jag toppen och jag tror bebbis gör detsamma.

Underbart väder har det varit här hela dagen men när jag var iväg och handlade så började det regna lite smått men det kändes bara skönt med lite regn på något sett, för det kändes verkligen som sommar regn! Så på vägen hem gick jag och njöt av duggregnet och andandes in doften av sommar =)
Väl hemma började dock ösa ner, då då var jag glad att jag inte varute längre, haha!

I morgon ska jag iväg till Stockholm och vara hemma hos syster T och vara barnvakt åt Viggo medans hon åker till Gävle till hennes frisör. Måste åka hemifrån innan åtta på morgonen och kommer inte komma hem förens kvällen och det känns lite sådär just nu faktiskt. Men det blir nog roligare i morgon när jag väl är där.

Nu ska jag baka kladdkakemuffins!

                                                                              


090524

Väldigt enkelt och bekvämt klädd idag och bilden är sedan tidigarre idag då jag skulle iväg och handla lite indgridienser lite snabbt så jag lägger upp den nu, lite sent men men =)
Älskar föressten dessa jeans jag köpte, bästa mamma brallorna ;-)

Rosa t-shirt- H&M
Jeans- Gina tricot
Sandaler- Asos
Väska- via spiga
Solbrillor- H&M

12 timmar...

12 timmars (!) sömn var vad som behövdes för att känna sig pigg igen alltså, herregud vad jag var trött igår! Den här lilla bebisen gör verkligen så jag bli helt orkeslös ibland, men det gör inget bara h*n växer och mår bra så!
Är ju redan söndag idag och veckan har verkligen gått fort!
Jag ska ta tag i lite bakning idag, får se vad det blir, bröd eller något sött eller kanske båda? vi får väl se =)

I morgon ska jag åka först till Stockholm och sedan vidare till Uppsala med syster som ska till frisssan och jag ska vara barnvakt åt lille Viggo, ska bli kul!

Nej nu är det dags att fixa lite lunch åt stora och små! Trevlig Söndag önskar jag


Godnatt!

Har varit sjukligt trött hela dagen både på jobbet och hemma idag och trott att jag ska somna stående flera gånger. Har dessutom haft en gnagande huvudvärk som inte velat släppt. Jag äter tätt emellan måltidena och även järntillskott men idag har verkligen inget hjälpt.
Så nu har jag tagit en skön dusch och borstat tänderna och ska hoppa i säng alldeles strax. Inte alls likt mig att kunna sova såhär tidigt bara en stund efter att Elwira somnat.
Elwira har föressten börjat med något nytt,  alltid förut när vi lagt henne så har hon somnat på direkten men nu kan hon ligga och "prata" med sitt favorit gosedjur giraffen och grejja runt i sängen och ligga på rygg och leka med en trä leksak med bjällror som sitter fast längst upp vid kanten på spjälsängen och så håller hon på så i 30 min innan hon somnar :)
Nu ska jag masa mig till sängen och sova så jag verkligen är ut vilad tills imorgon. Jag vill ju bara vara pigg och glad!

Natti natti!

sjukligt trött just nu...

Jobb lördag

Idag har jag jobbat och det gick bra förutom att jag var dödligt trött och svimfärdig mellan varven, men det kom och gick och jag fick ta några extra små rasten och äta lite frukt och ta några järntabletter.
Har egentligen god lust att gå och lägga mig och sova någon timme just nu men då somnar jag förmodligen för natten och vaknar mitt i natten istället.  Så jag ska försöka hålla mig vaken ett par timmar och ta det lungt här hemma nu ikväll.

Kram och hej från en trött men glad gravid ;-)


Elwira med sin BRIO vagn

Elwira kör för fullt med sin gå vagn här hemma och det är så kul att se på nu när hon även kan styra vagnen, när hon fick den så gick hon med den rakt fram tills det tog stopp i en vägg eller soffbordet exempelvis =) Nu lyfter hon nästan hela vagnen och meckar för fullt och springer nästan med den, haha! Och sedan är den ju rolig att lägga saker i också.

Elwira dunsar en kloss i golvet och blinkar av det smällande lätet

Tunika polarn o pyret, jeans name it, tofs H&M och en gång i tiden hade hon skinntofflor o strumpor på fossingarna men de drar hon av hela tiden nu, så det är barfota som gäller nu ;-)

Mysfredag & glass

Ja idag har vi en riktig mysfredag jag, Elwira och M så skönt att bara vara med de jag älskar mest. Jag har dock varit riktigt graviditetstrött hela förmiddagen men har proppat i mig järntabletter, mat och frukt ända sedan i morse samt att jag sov en stund på förmiddagen när lillan också gjorde det och NU börjat jag äntligen känna mig normal i kropp och knopp igen, skönt!
Det är fortfarande ingen sol här utan mest mulet, lite trist faktiskt. Vi hade tänkt att bege oss ut snart och jag ska passa på att köpa ett lass med glass tills ikväll =) Jag är galet förtjust i glass och favoritstället är smultronstället som ligger i Söderköping en liten bit utanför Norrköping, där har dom underbart god glass i alla prisklasser och det är svårt att välja ifrån deras glassmeny! Jag hoppas verkligen vi får tillfaller att åka dit i sommar.
Jag minns när jag var yngre och jag och en kompis brukade cykla dit var och varannan dag på somrarna då hon inte bodde så jättelångt ifrån smultronstället.  Om ni någon gång är i krokarna och gillar glass (vem gör det inte=) så kan jag rekommendera det mysiga stället som ligger vid göta kanal. 

Trevlig helg!

En prinsessbakelse & fodral med sidenchiffong

Nyss höll jag på att trilla av stolen då jag klickade mig in på H&Ms hemsida och ser att de fått påfyllning med en hel del godbitar.
Att hitta två SUPER läckra klänningar i siden material på H&M är ju inte var dag! Spana bara in prinsessklänningen med det fina bandet upptill och härliga volanger, där har vi en riktig prinsessdröm, underbart! snacka om att bli festens prinsessa ;-) och det gör inget om jag inte kan ha den nu, för nästa år när jag kan ha den så kommer chansen att stöta på någon annan med samma dress vara mycket mindre, eftersom det just är H&M...
Tänk den tillsammans med lite tuffare heels och utsläppt hår och något enklare smycke.
Den andra klänningen har jag sett tidigare men nu har den kommit in i webbshoppen och jag älskar kontrasten mellan det tighta fodralet och volangerna upptill med volym, verkligen urläckert.  Båda är heeelt perfekta till fest, LOVE!


090521

Det har spöregnat här hela förmiddagen och fram till nu, det är äntligen lite uppehåll men verkar som det duggar lite bara och är ganska mulet.

Vi har ätit lunch här hemma och jag har duschat och lackat naglarna i färgen 245 onyx från mavala, var längesedan jag använde mörkt lack nu men det var nog vädret som gjorde att jag kände för lite mörkt igen ;-)
Använder ingen ögonmake idag utan kör med rosa/rött läppglans istället. Jag försöker "vila" ögonfransarna i veckorna och använder sällan mascara då, börjer dom bara lätt med franstång. 

Inviger min nya jack idag från BZR som hängt i garderoben och väntat på mig ett bra tag nu. Den är A-linjeformad och passar perfekt till en växande gravid mage, me like!
Nu ska vi bege oss ut och det är bäst att ta med sig ett paraply iifal attl det kommer någon skur igen och gummistövlarna sitter på idag

A-linjeformad jacka- Bruuns bazaar
Linne- American vintage
Topp- H&M
Jeans- Vero Moda
Gummistövlar- Viking
Halsband med guldkedja och sötvattenpärla- Dogeared

Magen v 21+4

Magen är fotograferad alldeles nyss! Det är så mysigt med en växande bebismage och känna de små sparkarna, från förra veckan har jag verkligen börjat kunna njuta av graviditeten och min fina växande mage nu när jag mår så bra.
Det är ett stort lyckorus i min kropp av att vara gravid nu, precis som det var med Elwira i magen och det håller i sig ända in i slutet hoppas jag på.

Jag undrar så vad det är för liten härlig individ som utvecklas i min mage och förhoppningsvis mår som en prins eller prinsessa därinne nu! Än finns det ju även gott om plats för lillbebis att röra på sig, så h*n får passa på att danska loss ordentligt medans det finns plats för rörelse ;-)
Jag tror h*n har det väldigt bra där inne, vårat andra fina mirakel som utvecklas och växer för fullt och gör sig redo att möta oss och världen! Vi väntar och längtar jag och min käraste M

Gravid v 21

Som vanligt flyger veckorna fram och nu är jag mer än halvvägs in i graviditeten! Jag mår jättebra förutom lite trötthet vissa dagar som fortfarande "spökar" men inget värre än så. Känner mig pigg i kroppen och känner många mysiga sparkar flera gånger om dagen och det är så härlugt att känna små livstecken, jag blir lika glad varje gång =)

Fakta:

Bebis

Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.


Mamma

Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.


Fakta: minbebis Bild: growingpeople

Indiska, siden och mönster

På Indiska går det ofta hitta godbitar, själv började jag få upp ögonen fö deras plagg för något år sedan då de började "rycka upp sig" och det är oftast tunikor och klänningar som jag hittat som är fina.
Maxiklänningen skulle jag vilja kika närmare på, kansek den skulle vara något att ha på syster T:s bröllop?
De turkosa dinglade örhängena ser riktigt snygga ut och det är ju så snyggt med turkost till brunbränd hud.
Den mönstrade klänningen längst ner till höger har fint mönster och är dessutom i 100% siden, det ni vilket fynd!  


Bilder indiska

Kristi himmelfärdsdag

Godmorgon! Idag var det jag som tog "morgonpasset" då Elwira vaknade och jag var som vanligt en zombi som  gick till hennes rum, men när man möts av värdens finaste tjej med ett stort leende på läpparna och som står och hoppar för fullt i sin säng så kan man inte annat än att vakna till liv på två röda och bli glad!
Jag har gått runt här hemma ända sedan i morse med ett leende på läpparna och tänkt på allt det fina i livet, jag har verkligen vaknat på rätt sida idag =)

Idag är det kristin himmelsfärdsdag och för många är det helledigt som gäller i dag, och så även för mig.
Här är det regnigt och inte direkt vackert väder, men förhoppningsvis avtar det lite senare.
Vi ska inte fira dagen mer än att njuta av ledigheten och varandra

Ha en härlig (ledig?) dag!

Goji & chocklad

Var på hälsokost idag för att köpa goji bär med de stora påsarna var slut i den butiken jag var i så jag köpte den lilla istället, tycker det smakar bra att strö över flingorna på morgonen.
Köpte även en påse med goji överdragna med mörk chocklad och de var riktigt smarriga! perfekt att ha när man blir lite sötsugen, är dock socker i men bättre än vanligt godis måste det ju vara?  så jag kallar det perfekt vardags godis =)


Lovely necklace!

Är så glad att jag äntligen kom till skott och köpte det här halsbandet jag visade igår, jag bara älskar det! Har suktat efter det här ett tag men har inte kunnat "glömma" det så det känns som ett bra och klassiskt köp.
Tunikan är en stor favorit som används flitigt, söt och sval och perfekt till tights

Segare än kola...

Ja idag är jag för tusan segare än kola men nu har jag tankat mig själv med mat och multi vitamin+ järn och hoppas det hjälper att orka resterande tid av dagen =)
Ska jobba fram till 18 ikväll så jag hoppas det går bra men det gör det nog. Sedan är det ju redan helg kan man säga eftersom det är röd dag i morgon och dom flesta är lediga, härligt!

Ha en fortsatt bra dag! P&K

Fint så länge det får sitta på

Många söta solhattar finns det nu och jag har nyligen köpt en ny till Elwira från pop med lite större "skärm" och en mindre från maxikid. Jättesöta är dom- så länge dom får sitta på huvudet! För allt ska dras bort nu för tiden, mössor, hårspännen, skor ja allt ryker, inte alltid men väldigt ofta.

När hon sitter i vagnen tar hon först av sig mössan och sedan ryker skorna och sist strumporna, och så får man sätta tillbaka dom hundra gånger tills vi ger upp, haha! och det spelar ingen roll om vi ger henne någon leksak då, för då är det bara en sak som gäller- att få av sig mössa o skor, envis som tusan är hon.
Det är väl iallafall lite "tur" att det är varmare ute nu och att det inte är vinter och minusgrader!



Från vänster:
Prickig mössa pop, röd/vit mönstrad hummel, randig klassisk pop, grön/vit mönstrad kikkid, röd med lila äpplen småfolk 

Littmarck i guld

Littmarcks handgjorda läder armband har jag alltid tyckt om men har inte hittat något som fallit mig hundra  i smaken. Men spanade in på deras hemsida och hittar ett par olika varianter i guld och dom är såå snygga.
Även andra varianter i färg finns ju och de är med fina men jag föll för ett ganska smalt enkelt i guld som är här på bilden. Tror det kan vara supersnyggt att matcha med andra armband och addera ett annat armband i någon färg.
Vill verkligen ha det guldiga "kabla" som det heter med guld loggan på (man kan även välja silver)
Hittar typiskt nog ingen webbshop som verkar sälja det ännu =( jag vill ju ha!


Bilder: accessora

Pearls of love

Det här fina halsbandet med sötvatten pärla och guldpläterad kedja beställde jag häromdagen och kom hem i brevlådan idag. Ett enkelt och fint halsband som är fint att bära var dag utan att man tröttnar på det i första taget.
Jag gav ett till min syster i julklapp fast med busdskapet "pearls of success" som blev omtyckt.
Halsbandet heter "pearl of love" och kommer från Dogeared´och halsbandet har just det budskapet, det här står på kortet som halsbandet satt på när det kom:

Budskap på kortet:
from humble beginnings as a grain of sand, the pearl slowly grows into an object of beauty and simplicity. symbolic of honesty, integrity, prosperity, and wisdom. pearls represent the best within us. let your necklace be a daily reminder of the beauty that shines from a loving heart!


Ledig dag och utan "N"

Idag har jag varit ledig hela dagen och varit rätt så seg faktiskt, det är så i bland nu när jag jobbar, att när jag är ledig så kan jag verkligen bli supertrött,, men det är väl kanske så att när man slappnar av helt så blir man tröttare? sen har ju graviditeten lite med tröttheten att göra så klart.
På förmiddagen var vi på 1-års kollen med Elwira och sedan gjorde M lite ärenden och sedan vid lunchtid var vi hemma och även varit hemma sedan dess.
Jag gick och la mig när Elwira sov sin eftermiddags- lur lite mer än en timme och det var välbehövligt, även om jag känner mig som en pensionär som sover en eftermiddags lur lite då och då :-)
När jag klev upp så hade det börjat o regna och jag fick ett ryck och dammsög, tvättade och skurade golven samt röjde undan lite plock här hemma så jag fick en hel del gjort tillslut.

Jag hade nyss Elwira här i knät då jag ibland låter henne få smattra lite på tangenterna men idag hoppade "N:et" bort och det var grymt störande att försöka skriva några rader.
Är lite smått irriterad på mig själv att jag lät henne hålla på med tangenterna på laptopen, men men. Kan inte längre sitta i soffan med datorns som jag älskar utan får sitta vid bordet med ett av M:s tangentbord inkopplat. Undrar om det går på garantin att fixa det? måste kolla upp i morgon, kommer så klart inte säga hur det gick till, för det var ju dumt av mig.

Elwira har precis fått sitt kvällsbad här och nu väntar gröten, pottan, tandborstningen och tillslut sängen för hennes del :-)
sedan ska jag blogga lite innan det blir natt för egen del

Update: Jag provade såklart att sätta dit det själv först och även M försökte men det är små små "skåror" som den ska sättas fast i + att det ser ut som en liten bit på den ena "skåran" gått sönder, så det var omöjligt att sätta tillbaka den på den platta laptop-tangenten :/


Idag var det dags för 1 års läkarbesöket

Idag har jag och M varit med Elwira på 1-års läkarbesöket och det gick som väntat bara bra. Läkaren och den andra BVC tanten blev även de charmade av lillan och vi fick frågan som vi alltid får; "är hon alltid så här glad?" och ja hon är en glad liten brud minsann och hon är så härlig!
Elwira har en jättefin vikt och längd kurva och nu vägde hon 10050g och är 76,5 cm lång och läkaren sa att hon såg jättefin och frisk ut. Kul att höra!

Efteråt åkte vi iväg en sväng med bilen och M gjorde ett ärende i en telebutik och sedan gick vi och handlade fiskpinnar som jag blev så sugen på och det var även riktigt gott med pressad potatis, remouladsås och citron till. Kommer knappt ihåg när vi åt det sist, men gott som sagt.


Kram!

Måndag

Kan ha de flesta av mina jeans fortfarande, vissa sätter jag dock en gummisnodd i bara, men dessa kan jag stänga och dom är riktigt mjuka o sköna på.

Skinnjacka- BZR
T-shirt- H&M organic
Jeans- Bik bok
Kilklackar- Wedins
Väska- via spiga

Ruggit och regnigt

Har kommit hem för ett tag sedan efter att ha jobbat ett kort pass på 3 timmar idag, rätt skönt faktiskt och det kändes som jag knappt hann till jobbet förens det var dags att gå hem igen.
Det har varit små regnigt här hela dan så jag har suttit inne idag men M har varit ute och promenerat med Elwira så åtminstone hon fått frisk luft.
Jag var inte alls på humör för att gå ut idag utan jag plockade med lite här hemma istället.
Tänkte snart bege mig till affären och komplettera med några ingredienser till en matpaj, har lust att göra det och äta till lunch i morgon. Så det blir matlagning för mig nu ikväll :)

Trevlig kväll!

Fynd från 32:-

ellos har dom 70% rabatt på utvalda varor så det går att fynda en hel del smått och gott både till de små och till sig själv och även till killen/sambon/maken. Jag ska nog själv lägga en liten order och passa på att fynda lite

Från vänster högst upp; Turkos tunika/klänning, vit baby tunika med brodyr,tuff baby tröja, herr T-shirt från Esprit (finns i flera färger)

Noa Noa från M

Den här toppen fick jag av M häromdagen och kommer från märket Noa Noa. När jag först plockade upp den så rynkade jag lite på näsan i smyg för färgen tyckte jag först såg lite svår ut.
Men modellen tyckte jag om direkt och nu har jag provat den nyss och den var mycket finare på och färgen passade jag rätt så bra i trots allt  tyckte jag.
Lite mer sommar och solbränna så blir den nog extra snygg. Men jag får passa på att  använda den nu för den är i min vanliga storlek, annars får den plockas fram nästa sommar.
Passade även på att prova min snygga jeanskjol från asos mamma kollektion och jag gillar den skarpt mest för att den inte ser ut som en typisk mamma kjol.

Blev glad att han köpt något till mig trots att han vet att jag helst väljer och köper mina kläder själv och jag är helnöjd, trots att jag först inte trodde det riktigt var min färg.

Toppen från Noa Noa fick jag i present från M & kjolen är en mamma kjol från asos

En del av M:s shopping

M var i Stockholm häromdagen och shoppade upp ett litet lager med kläder och här är jackorna han köpte. De flesta gör sig inte alls på bild utan är mycket snyggare IRL och när M provade dom så jag fick se så klart :-)
Vissa var det rea på så han sa att han fått dom "till bra pris" och nu är det ju faktiskt en perfekt  årstid att köpa jackor på rea.
Ett gäng med klassiska jackor har han köpt varav de flesta blir perfekta till hösten men den beiga trenchen samt de två sista jackorna är mer vår/sommar.
Att handla mycket kläder på en gång är verkligen typiskt M, så gör han i stort sett alltid, han tycker dock det är rätt kul med kläder men han och jag är raka motsatsen när det kommer till shopping av kläder. Men det är nog rätt så typisk killar över lag att köpa mycket på en gång?
Utöver dessa jackor köpte han bla ett par supersnygga acne jeans, pike tröjor från JL, skjortor från acne samt en massa kallingar från samma märke.
En annan sak jag funderat på när det gäller M:s garderob så är det alla hans kläder som han inte använder. Han har MYCKET mer kläder än vad jag har och jättemycket skjortor, kavajer mm som antingen är för litet eller för stort nu och som han inte tittat  på flera år, och allt är bara märkeskläder så jag funderar allvarligt på om jaag inte skulle ta tag i det i sommar och lägga ut en massa på tradera eller blocket och rensa ut och ge bort det som inte kan säljas? För pengarna kan man ju faktiskt köpa annat, men sånt tänker inte M på, men där är väl jag mer "ekonomisk".
Jag tror inte han skulle ha något emot om jag tog tag i det, för en rejäl ut rensning behöver han för han "bryr" sig inte om kläder på samma sätt som jag :-)  och man mår bra av att rensa tycker jag.
Kläder är bara kläder för han men för mig är det mer en hobby kan och ett stort intresse.

Klassisk trench från Filippa K

Ullkappa med ur snygg krage från Filippa K

Läcker kavaj  till jeans o vit t-shirt exempelvis från filippa K

Kortare ull jacka i samma stuk som den långa kappan, också från  Filippa K

Vår/sommarjacka,Filippa K

sommar/vår/höst parkas från Johan Lindeberg

Sovmorgon för alla

Vi vaknade inte förens vid kvart i tio (!) Elwira är ju vanligtvis våran väckarklocka som vaknar runt samma tid varje dag, runt åtta ungefär men idag måste hon varit supertrött eftersom hon vaknade så sent, och även vi då.
Jag tyckte jag var ovanligt pigg när jag steg upp och sen när M sa vad klockan var trodde jag han skämta.
Tänkte först att Elwira kanske är sjuk, men hon är precis så pigg och glad som hon brukar så det var väl bara bra med lite sovmorgon för alla då :-)
Att alla har kunnat haft lite sovmorgon samtidigt har ju inte hänt sedan Elwira var en liten bebis.

Nu ska jag äta lite pannkakor som blev kvar sedan igår för jag gjorde ett helt berg. Hoppas ni fått en bra start på veckan!

Små klassiker


Sådär ja nu var jag klar med mina chocklad bollar. Jag provade göra efter ett recept då man skulle smälta smöret och blanda i övriga ingredienser och sedan in i kylen så att "smeten" blev fast.
När var yngre var kokos nästan uteslutet, jag valde alltid chockladbollar med pärlsocker men nu (hör och häpna) tycker jag det nästan blir för sött, jag trodde aldrig  något kunde bli för sött, haha!
Dessa blev goda + att det var änu enklare eftersom jag inte behövde vänta på att smöret blev rumsvarmt och behöva blanda lika "länge". Så dessa små goda klassiker ska jag mumsa i mig nu på söndagskvällen tilsammans med apelsinklyftor

Recetpet hittade jag här (hade dock mer kakao i)


Lazy daisy

Det har varit en perfekt Söndag och vi har bara umgåtts och njutit av solen hela dagen lång, mycket härligt. Jag har dock en hög med rentvätt som väntar på mig men jag är inte alls på humör att det göra det just nu trots att jag knappt lyft ett finger på hela dagen men busat med lilla söta trollet tar också på krafterna :-)

Jag är sugen på chokladbollar och det var längesedan jag gjorde egen, det är ju så gott och enkelt fixat. En dag kommer jag stå tillsammans med Elwira och kladda i köket och göra sådana, för det är ju verkligen en klassisk barngrej, men lika gott för vuxna ;-)

090517

Det här aprikosfärgade genomskinliga linnet tänkte jag skicka tillbaka när jag fick det men glömde bort det och hittade påsen gömd längst in i garderoben igår. Med ett linne under tycker jag det blir snyggt och det är grymt skönt då materialet är i bland annat silke och cashmere, underbart mjukt med andra ord.
Nu ska vi gå ut och promenera och köpa glass i stora lass ;-)

Linnen- Filippa K & H&M
Jeans- Gina tricot
Sandaler- Wedins
Utomhus, solbrillor och en kofta tar jag med

Plock & prassel

Försökte fånga Elwira på bild strax innan M och hon åkte iväg till Stockholm igår men det är lättare sagt än gjort vissa dagar :-) Hon går runt överallt och fokuserar på helt andra saker än kameran som här exempelvis då hon hittade ett äpple ur min väska.  
Att plocka med saker i och ur och ge sakerna till oss är hennes favoritsysslor fortfarande :-)
Jag minns då hon var mindre och var helt tokig i allt som prasslade, Ikea kassar var roligast! Det var när vi flyttade hit och det var rena rama festen för henne då som då "bara" kunde hasa sig framåt och rulla dit hon ville.
 
Tiden går för fort men jag försöker ta vara på varje sekund!

Härliga Söndag!

Hej på er! I morse gick vi upp jag upp vid halv nio en stund efter Elwira vaknat och M gått upp med henne och gett henne sin gröt.
Jag kokade ägg och blandade ihop en pannkakssmet och gjorde ett gäng pannkakor som jag åt tillsammans med färska jordgubbar och lite socker, såå gott!
M har spatserat runt och provat kläderna han köpte igår, ett helt lass med fina plagg.

Idag är jag verkligen pigg och glad och solen skiner ute idag igen så utomhus är där jag ska befinna mig idag och bara njuta av ledigheten och bara va. Bebis i magen rör på sig mer och mer och igår höll h*n på ett bra tag innan sprattlet avtog, det är så himla mysigt att känna!

Nu ska jag ta ett skutt in i duschen och göra mig redo för dagen. Kram!

Is it true?

Det är inte direkt vanligt att jag fastnar för någon låt som är med i schlager/eurovision men Islands bidrag bara älskar jag. Hennes röst, texten ja allt och så är hon söt dessutom :-) 
Om jag ska rösta så kommer det bli på Islands bidrag som faller mig mest i smaken. Kollar ni på finalen?

Update: Grattis Norge! låten blir man glad av =)


Elwira & M i Stockholm

Dagen på jobbet rullade på bra hela dagen och det var full rulle som det brukar vara på en lördag,men kul när det finns att göra, blir uttråkad annars.
M och Elwira hade haft en mysig dag i Stockholm och de hade gjort en rejäl shoppingrunda innan lunch och nu står det ungefär femtioelva kassar i hallen med kläder, M har tydligen köpt fem olika jackor tror jag han sa och en massa andra kläder. Det är typiskt M att köpa mycket på en och samma gång.
Efter shoppingen så hade de varit och lunchat och varit ute och gått och bara haft det skönt och Elwira tyckte nog också det var ännu en skön dag i hennes liv, för glad hade hon varit hela dagen.

Nu ligger Elwira och sover för hon hade inte sovit något på eftermiddagen och M ligger och är utmattad och vilar på soffan.
Jag måste spana in M:s kassar senare och se vad han köpt till sig, men det får bli senare så jag kan få se lite kläder på också.

Det har varit en strålande dag idag och solen skiner för fullt fortfarande, det är nästan så man får lite ångest av att sitta inne just nu. Eftersom pappa M och lilla Elwira ligger och sussar och vilar så kanske jag ska bege mig ut själv en stund :-)  ja så får det nog bli nu sedan ska jag mumsa i mig jordgubbarna jag köpte på vägen hem och njuta av helgen och ledigheten

Lördag


Jeansjacka- Levis
Tunika- H&M
Legging- gina tricot
prinsesshalsband-
Väska- via spiga
Skor- Converse
armband- one of a kind/energy muse

Jobb, sthlm och barnens dag

Sitter och äter lunch bestående av en tonfisksallad som jag slängde ihop på två röda. Pasta hade jag sparat sedan igår så då gick det ännu snabbare. Älskar att göra sallad när man varken har tid eller ork att göra något annat.
Feta ost, keso,rödlök och små  söta körsbärstomater i gör det extra gott.

M är just nu i Sthlm med hans två äldsta systrar och deras kids samt farmor hängde också med. Jag önskar jag kunde hängt med, men jag jobbar som sagt.
Här i V-ås är det barnens dag och det är fullt med folk och barnfamiljer ute på stan och en massa aktiviteter för barn. Alla polisbilar + en brandbil som stod här mitt i stan var också uppskattat såg jag förut då barnen flockades runt männen i uniform samt deras fordon =)
Nu ska jag kila till jobbet, bye bye!


Magen v 20+6

Hjälp, jag är redan inne i vecka 20 och jag hade inte hunnit läsa om bebis i magen förens i går då jag satt och läste ur favoriten "mamma praktika"¨och nyss på nätet.

Är alltså i vecka 20 + 6 dagar så nästan inne i vecka 21! Nu är jag hallvägs och jag känner att nu har "vinden vänt" och jag mår fin fint, vilket är en otrolig känsla.För det känns som den "värsta tiden" är över och nu har jag kunnat börjat njuta på riktigt av resten av graviditeten.
Det är en underbar känsla av att må bra för det är en av sakerna jag uppskattar mest i livet. Och när man mått dåligt så vet man verkligen hur det känns att må bra och det gör det lätt att uppskatta det som många tar för givet.

Gravid v 20

Mamma:
Grattis, nu har du gått halvvägs!! Man mäter livmoderns mått mellan pubisbenet och livmoderns topp. I den här veckan brukar måttet ligga mellan 18 och 20 cm. Nu kommer måttet öka med ungefär 1 cm i veckan. Om du väntar tvillingar kan ditt mått redan vara 28 cm. Ät mer järn, minst 100 mg järn per dag rekommenderas av Livsmedelsverket. Järnbrist orsakar även trötthet.

Baby

I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.

Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas

Info & bild: minbebis, growingpeople


Godmorgon!

Idag ska M åka till Stockholm tillsammans med farmor och bland annat  hälsa på hans syster som bor där och förmodligen shoppa lite också. Elwira får hänga med för jag jobbar ett par timmar idag och de ska snart åka iväg.
Jag skulle också vilja ha en mysig dag tillsammans med dom, men det får bli en annan dag =)


Sugen

Jag har varit sugen på någonting i flera veckor men har liksom inte kommit på vad tills min ena syster sa att hon skulle äta sushi, och då kom jag på att det var det jag ville ha för då slutade jag fundera på vad det var =) Är dock lite skeptiskt mot att köpa sushi med tanke på att man kan ju aldrig veta hur fräsch den egentligen är och nu som  gravid vill jag inte riskera det, men bästa gång jag träffar mina systrar så ska jag se till att göra egen istället, åh så gott!

Men just nu är jag sugen på något sött, men kan inte heller komma på vad, jag funderar och funderar men det är liksom inget jag kommer på som jag faktiskt vill ha! hmmm.. ja det är nästan så att jag knatar bort till konsum och kanske ser något där? ja jösses vilka problem jag har! men jag är så sugen NU

Levis jeansjacka

Har velat haft en ljus jeansjacka från Levis och har nu äntligen fått tag i en! jag budade som  en tok på tradera och till min glädje så vann jag den =) Kan dock inte stänga den nu med gravidmagen, men det gör inget för jag har nästan alltid en jeansjacka med knappar öppen ändå.
Så kul när man hittar precis det man letar efter, jag ville inte ha någon ny modell som går att köpa i butik nu och det var inte helt lätt att hitta min storlek men nu så äntligen


Strålande Fredag!

Redan i morse så sken solen här och det verkar hålla i sig, vilken härlig Fredag vi får och jag hoppas det h¨åller i sig till helgen den här gången.
Jag har suttit och läst nya nummret av mama nu på förmiddagen som damp ner i brevlådan häromdagen men har inte hunnit öppna den tidigare.
Ska göra en matlåda strax för idag är det jobb för min del, nice.

Trevlig helg!

Torsdag kväll

Idag har det känts som om det varit Fredag men så är ju inte fallet, synd men snart är det ju faktiskt Fredag =)
Älskar fredagar och bulla upp med massa gott och mysa i soffan, det är vad jag ska göra i morgon.
Just nu sitter jag dock i soffan men får nöja mig med med lite sparris soppa och baguette som jag blev sugen på nu ikväll ;-)
och så är det ju fredag dags för andra semifinalen i eurovision song contest, alla dessa deltävlingar de förstör så mycket tycker jag och värst är det ju med alla schlager deltävlingar som varit! jag såg bara finalen och det räckte.

Ska ta mig en dusch innan läggdags och scrubba hela kroppen och smörja in mig och magen ordentligt. Mysa med M i soffan tills jag nästan somnar och sedan gå och lägga mig i våran renbäddade säng är de icke avancerade planerna för kvällen, härligt!

Två viktiga klänningar i år

Jag måste ha två stycken riktigt fina klänningar till sommaren, en till T:s bröllop och en till mamma blogg galan i juli.
Till T:s bröllop skulle jag i nuläget vilja ha en fin maxiklänning som är fin men inte för uppklädd.
Mangos klänningar som är på kollaget nedan gav mig genast inspiration, tycker alla är fina.
Jag funderar lite på materialet och jag skulle nog kunna tänka mig en variant i bomull och andvända fina smycken till.
Till mamma blogg galan har jag inte hunnit fundera så långt för jag vill ha både en kort och en lång klänning, klädbyte kanske?! Klänningen vill jag ska så klart vara perfekt, enfärgad (gärna rosa) eller en mönstrad variant, gärna i silke och passa en mage som då kommer vara höggravid =) 
Jag måste verkligen börja hålla utkik efter en klänning för helt plötsligt är det för sent! och föressten, tänk om man skulle råka ut för den att stora missen att ha samma klänning


Bilder: Mango

Kortare mamma kjol

Den här gravidkjolen som jag bloggade om kom för någon vecka sedan men råka "gömmas" av en liten klädhög.
Jag hittade ingen jeanskjol som jag tyckte var snygg när jag väntade Elwira, de jag fann var längre varianter och bara för att man är gravid så ville jag ju inte ha någon knälång kjol för det.
Så jag blev så glad när jag hittade den här snygga på asos men när jag skulle beställa den så hade den tagit slut i minsta storleken men som tur var kom den in igen. Den här kommer jag kunna ha förmodligen som höggravid, perfekt!


Godmorgon Torsdag!

Godmorgon! I natt har jag drömt konstiga drömmar men bara roliga och knasiga dock.
Jag drömde samma dröm som jag gjorde för ett tag sedan att när jag kom in i Elwiras rum så låg hon inte i spjälsängen och jag trodde M redan hade tagit upp henne, men sen så såg jag att hon satt uppe på skönbordet på översta hyllan och satt och fnissade! hihi

Har precis avslutat frukosten som var ungefär som den brukar, förutom jordgubbarna- vi köpte hem igår och det är ju så gott, även fast det inte är Svenska gubbar som säljs ännu.

Frukost är så gott och det är så lätt att få till en god och enkel frukost, det behöver inte något vara avancerat. Pannkakor, bacon och sådant känns inte riktigt som frukost för mig, men vaknar jag lite senare så till brunch ja då är det ok.
Ska det vara lite lyxigare frulle så kör jag på nybakat bröd och ägg, flera sorters pålägg, ja den listan kan jag nog rabbla på i evigheter, det finns så mycket gott.
Att frukosten är dagens viktigaste mål tror jag stenhårt på, för jag fungerar inte alls om jag inte äter då,jag får lätt huvudvärk och blir mycket tröttare så det är bra det att jag tycker om att äta på morgonen

Kiwi, melon, jordgubbar, färskpressad apelsin juice, leverpastejsmörgåsar med gurka, fil med olika sorters flingor,frön, musli,russin och banan.

Cocoa nibbs

Jag är inne i en chocklad period nu men jag försöker hålla mig till helgerna men det är inte alla gånger det lättaste. Nu har jag börjat med att äta en eller två bitar mörk chocklad då jag blir sugen på något sött i veckorna och det dämpar faktiskt suget. Min mörka choklad favorit just nu är Anthon Bergs chana med cocoa nibbs, så god! bönorna gör att den bli krispig.
Kom att tänka på att det ju faktiskt går att fota via datorn och här är min skarpa bild jag provade att ta nyss *hrm* måste nog sitta någonstans där det är ljusare och inte här i soffan med dämpad belysning, mitt hår ser ju svart ut :-) men man måste ju prova funktionerna på datorn ibland


Utsvulten o gravid

I dag har jag jobbat till kvällen och sedan var jag och handlade och blev så sugen på panerad fisk så nu sitter jag och väntar på potatisen och sedan ska jag fixa firren så gott! Är så hungrig just nu för att jag ännu inte ätit någon ordentlig middag, det blev en miss av mig där, inge bra alls när timingen blev lite knas.
Så nu sitter jag här utsvulten och gravid ;-)
När jag kom hem hade M lagt Elwira och jag gick in i hennes rum och möttes av en doft som inte doftade hallon och så vaknade hon upp och jag bytte blöjan. När jag skulle byta på Elwira så sa jag "har du en kotte i blöjan" och då klappade hon i händerna, haha!  Sedan passade jag på och krama om henne ordentligt och så somnade hon om igen.'

Nu ska jag gå och fixa klart med min super sena middag



Bröllop & en nanny

Jag har inte kunnat logga in här fram tills nu, mitt internet har också strulat å störande när man känner för att blogga i just den stunden och så fungerar det inte, då tappar man själva suget. Aja nu fungerar det iallafall =)

Fick ett fint inbjudningskort idag av syster T & hennes blivande man till deras bröllop i sommar, det ska bli så sjukt kul!
Jag har bara varit på bröllop när jag var mindre så det var mer än tio år sedan sist och det är så klart extra roligt att det är en av mina systrar som ska gifta sig, så stort.

Jag undrar dock hur det kommer bli framåt kvällen när det blir dags för Elwira att sova för man kommer ju vilja vara kvar där ett bra tag, vi får nog ordna med en nanny då och som det ser ut nu så kommer vi faktiskt ha en nanny till Elwira från och med juli när vi vill, det är samma nanny som varit det åt M:s äldsta systers barn i flera år på sommaren så det är inget nytt ansikte och jag har också träffat henne under alla år som jag och M varit ihop och hon är jättebra.
Jag vill så klart vara med Elwira så mycket som möjligt och ta hand om henne själv när jag inte jobbar men ibland kan det vara skönt att ha någon om jag och M skulle vilja göra något själva någon dag.
Min M är själv uppvuxen med olika nannys så för han känns det helt naturligt att Elwira skulle ha någon ibland, men jag som inte är det känner bara som sagt att det ju toppen att alltid kunna ha någon till hands, lite lyxigt också på något vis.

Ha en fortsatt bra och solig dag!


Eurovision song contest semifinal -09

Oj det är ju visst semifinal i eurovision song contest ikväll! Inte för att jag är det minsta insatt i det och inte något jag gått och väntat på men ibland är det ganska kul att se alla bidrag, de flesta brukar  ju dock vara ganska flummiga. Men Sveriges bidrag behöver vi ju inte skämmas över, operapop är kanske inte min favorit men rösten har hon iallafall, minst sagt.

Jag ska ha tv:n på men kommer inte sitta bänkad det är jag för rastlös för men ska lyssna och kika lite mellan varven medans jag plockar med annat här hemma samtidigt.
Malena som gick vidare för Sverige har jag fått en bild av att hon verkar vara en riktigt härlig och skön person och självklart hejar jag på Sverige ikväll =)


Bild MSN starlounge


Ett litet smakprov, inte hela världen

Idag fick Elwira tag i en godisnapp från en smågodis bytta i butiken men jag lät henne ha kvar den i handen och tillslut smakade hon självklart på den och verkade tycka om den. Hon gick runt med den där nappen för det är mest gå gå gå som gäller nu, är så kul att se!
Jag har varit stenhård med sötsaker och det enda hon fått ätit är typ tårta på hennes födelsedag så idag valde jag att vara lite snäll ett tag iallafall tills jag tog nappen ifrån henne och gav henne en leksak istället =)
Eftersom hon aldrig  får något av oss så bestämde hon väl att hon fick ta saken i egna händer och gå och ta en godis på egen hand tillslut ;-)
Att hålla godis helt borta är ju i stort sett omöjligt men nu går det fortfarande hålla det borta eftersom hon inte är så pass gammal ännu och vi fortfarande styr helt och hållet vad det är hon får i sig. Att hålla det borta så länge som möjligt är bra men jag äter ju själv godis så när hon blir äldre så självklart måste jag då låta Elwira få göra det också exempelvis på lördagar. Hade jag inte ätit godis hade jag kunnat varit "strängare".
Men idag fick hon som sagt smaka en stund på en godis för första gången i sitt liv =)

Läppar i solen

Hittade två härliga gloss från havaiian tropic som jag blev glad över att hitta till mina läppar med spf 25.
 När jag solar använder jag alltid någon form av läppbalsam med solskyddsfaktor i men oftast blir de jag har haft lite svagt vitt som jag inte direkt är så förtjust i.
Men dessa ger en fin nyans på läppaarna och inte heller klibbiga. Det här kommer jag använda hela tiden i sommar för att skydda läpparna + få dom glansiga och fina, allt i ett =)


090512

Det började regna ute och blev lite kyligt så det blir nog ombyte till converse när vi ska ut igen sedan. Har en slarvig inbakad fläta på ena sidan uppsatta med två små hårspännen med rosor på, lätt och snyggt att göra.

Linne-H&M
Skjorta- Filippa K
Kjol- American eagle
Långa leggings- gina tricot
gladiatorsandaler- asos
Hårspännen med rosor- H&M
(utomhus skinnjackan)


Platt och lockigt

Min plattång smällde i luften och gick sönder för ett tag sedan och har sedan dess inte köpt någon ny för jag har inte börjat sakna den förens nu.
Jag plattar håret så sällan men jag gillar att göra det då och då så det börjar bli dags att leta efter en ny. Jag ska inte köpa någon dyrare just för att jag inte kommer använda den så ofta så det är nog inte värt att investera i en dyr då.
Någon i mellanprisklassen skulle jag vilja ha, frågan är vilken?

En locktång som man kan göra större lediga lockar med skulle jag också vilja ha, skulle vara trevligt att kunna göra fina lockar i håret ibland. Jag vet att många lockar håret med vissa plattänger, men jag vet inte om det fungerar när man har rätt långt hår som jag?

Att köpa plattång känns lite lättare at välja än att välja en locktång för hur vet man egentligen vilken som är bra? kom gärna med tips till mig!


Full aktivitet i magen och kalas planering

Idag på förmiddagen har jag tvättat lite och vikt tvätt och sedan blev jag så trött så jag gick och la mig en timme, så skönt för nu är jag pigg igen. Den här lilla bebisen i magen gör så jag blir alldeles slut ibland.
I morse var det full aktivitet i magen och det är en så härlig känsla och nu när bebisen fortfarande är relativt liten så känns dom små sparkar mest som en kittlingar, det är mysigt!

Idag måste jag och M verkligen börja planera för Elwiras 1 års kalas om det nu ska bli av på lördag och jag måste ta reda på om jag ska jobba då eller inte så jag måste förbi jobbet och prata med dom där annars får kalaset bli uppskjutet och det vill jag helst inte.

Solen kikar fram här lite då och då idag så vi måste passa på att ta en skön liten promenad så länge solen är framme.
Snart blir det lunch här hemma och sedan ska vi bege oss ut, har lite ärenden på stan också som jag vill göra.

Ha en trevlig Tisdag!





Tänkvärt och sant

Barn är så härliga och kloka! Som detta citat:

 "Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga är att man har samma färg på hjärtat"  Isabell, 7 år

090510


Här kommer en sen "dagens" såhär har jag varit klädd i dag och ser ut just nu och även igår för den delen, har dock bytt t-shirt :-) Jeans och vit topp är något som är perfekt att slänga på sig när man inte har tid att stå och välja/prova kläder för det är alltid snyggt och fungerar i alla lägen.
Jag vill försöka fota en dagens varje dag men det glöms bort vissa dagar, men jag försöker för det är kul att ha ett arkiv som man kan kika tillbaka i.
Nu ska jag ut och köpa mer jordgubbar för de tog slut nyss och jag vill ha mer ;-)

Topp- H&M
Boyfriendjeans- Gina tricot
Skor- converse
Armand- one of a kind & energy muse
Örhängen- KJL som vanligt

Mama glow

Jag jobbar just nu men är hemma på en rast och passar på att blogga och äta lite samtidigt =)
Det regnar här i dag och blåser väldigt kallt, brr! Är dubbla koftor som gäller under skinnjackan ungefär.

Idag är en sån dag då jag bara skuttar runt på rosa moln och jag vågar nästan säga att allt det "dålig" som medföljer graviditeten såsom illamående mm har släppt! tröttare än tröttast är jag dock fortfarande ibland men nu börjar jag verkligen känna mig gravid och lycklig =) lycklig över graviditeten har jag så klart varit ända sedan jag plussade, men nu känns det som jag kan börja njuta av graviditeten eftersom jag mår bra, och det betyder så mycket!

Snart ska jag bege mig ut i regnet igen, men det gör inget att det regnar för jag mår så bra, regn som sol det spelar ingen roll längre för idag svävar jag =)

Hoppas ni också har en bra dag och det mesta blir vad man gör det till ;-)

Fin fin bebiströja

Den här jättefina tröjan var en av plaggen som beställdes från Ralph Lauren och den här ska lill bebis i magen få.
Det är första plagget jag köper till h*n och det kommer inte behöva köpas jättemycket nytt till den lilla då h*n kommer få ärva en hel del plagg.
 Men det är klart att man kommer köpa nytt men vi kommer inte behöva lika mycket den här gången.
Vi köpte bara det vi behövde innan Elwira var född, ett par bodys, byxor och strumpor ungefär- det är ju lite känsligt det där egentligen att köpa saker innan bebisen är född.

Jag undrar vad du är för filur där i magen! Igår låg h*n och sprattlade så jag kände små "sparkar" på bägge sidor och magen samtidigt flera gånger, åh det var så härligt!

Bebiströja från Ralph Lauren till kommande bebis i magen


Regnskurar

Jag tycker det är mysigt med regn och i morse vaknade regnade det när jag åt frulle. Idag ska jag jobba så det gör absolut ingenting att det regnar i dag, det får gärna regna dom dagra jag jobbar och solen får skina när jag är ledig =)
och det är jag nog inte ensam om att tycka. Är ju så trist när man jobbar och solen skiner utomhus.

Nu ska jag skutta in i duschen och sedan är veckan i gång


Med Viggo och gänget på besök

Jag har försökt att logga in här på blogg.se idag utan att lyckas, så det måste varit något knas här tidigare?

Idag kom min äldsta syster T hit med lille Viggo på förmiddagen och hälsade på oss. Hon hade med sig de sig kläderna från Ralph Lauren som vi beställde ihop från Ralph Laurens hemsida i USA. Älskar verkligen deras små och fina plagg!
Samt en massa andra plagg  som vi köpt ihop via webbshoppar mm.
Viggo hade vuxit sedan jag såg han nyss och är en nöjd kille som ler åt det mesta, så söt.
Elwira tyckte han var lite spännande och det var kul att dra av han strumporna hela tiden =)

Jag och syster har varit på stan på skojakt efter de perfekta gladiatorsandalerna, vilket visade sig inte var helt lätt, för de hon hittade fanns dock inte i rätt storlek.
Vi lunchade på stan och då hade både Viggo & Elwira somnat i vagnarna och det var skönt att bara få sätta sig ner och bry sig om maten, då jag var vrålhungrig :-)
Vi har inte varit hemma här så mycket förutom när det blev dags för blöjbyte och matning då gick vi hem för det en sväng och sedan gick vi ut igen.
Lite senare gick vi och mötte upp T:s blivande man samt hans ena syster och hennes sambo. De hade varit hos hans far och hjälpt till att sjösätta en båt idag här i trakterna.
Jag har varit så sugen på italiensk glass ett bra tag nu men alltid när jag varit det så har stället precis stängt, och likaså idag vi kom fem minuter innan det stängde och då hade de hunnit tagit bort glassen, typiskt. Så det blev en mc flurry på donken istället, var helt ok det med.
Sedan var vi och hälsade på M i butiken för han jobbade idag och Elwira fick visa hur duktigt hon kan gå nu =)
Helknas väder har det varit, sol mest hela dagen men även regn och blåsigt,det är lite lurigt det där då man inte riktigt vet hur man ska klä sig själv eller lillan.

Hela gänget åkte för ett tag sedan och vi var och köpte pizza och är jag trött och mätt och gott var det, inte det nyttigaste alternativet men jag försöker så gott jag kan hålla mig till lite mer nyttiga alternativ och inte så mycket godis i veckorna men när det är helg så unnar jag mig allt.

Har varit en trevlig & skön dag idag, tack för idag! Nu ska jag pussa Elwira godnatt då det är läggdags för hennes del nu. 
Sedan ska vi kika på någon film, får se vad vi sätter på ikväll.  Ha en fortsatt  trevlig söndags kväll!

Viggo myser i soffan i body och strumpor från pop och byxor nova star

Elwira hade sin fina jeanskjol från nova star, strumpbyxor pop och ny snygg tröja från Ralph Lauren idag

Det var kul att dra av Viggos strumpor!

Viggo var en nöjd och glad kille mest hela dagen, dock så har han inte den gladaste minen på just den här bilden men han är söt ändå =)

Cutest

Yes, här är hon the cutest one!

Cutest tröjan passar perfekt

Det går fort när hon ska gå med den här lära gå vagnen! jag hinner knappt fånga en bild :-)

Rosor till lillan och mig

Hårspännen med små rosor hittade jag både på barnavdelningen och på vuxenavdelningen i går. Elwira har dock börjat dra av sig spännena i bland så jag får sätta dom nästan mitt på huvudet nu så brukar de få sitta kvar.
Hon har rätt lång lugg så tofs eller spänne är nästan ett måste.
Hittade små spännen som är bra till min egen lugg samt en jättefin ros som det både sitter ett hårspänne och ett fäste så man kan fästa den på ett klädesplagg exempelvis. Jag har provat att ha den i håret och det var fint för den är inte alltför stor, gillar den här storleken på rosen

Rosor från barnavdelningen

Rosor från vuxenavdelningen, rosen till höger är finare i verkligheten (från Lindex)

Smått & gott från apoteket

De gulliga förpackningarna med "fem myror är fler än fyra elefanter" figurerna blev jag glad av att se där inne på apoteket och schampo går ju åt så jag köpte de olika varianterna samt handtvålen.
Ett paket med järntabletter var ett måste, känner att det behövs lite extra av det nu.

Jag är barnsligt förtjust i barnplåster med barn motiv såsom disney och dessa hello kitty tryck på, så vi nästan bara sådana här hemma.
När M var hos frisören sist hade han ett plåster på fingret med typ snövit på och det la ju den kvinnliga frisören så klart märket till och de andra tjejjerna sa i kör "åhhh så sött" enligt M, hihi! han "skyllde" på att han hade en liten dotter här hemma :-)

Fint & soft

På H&M har de fått in en marinblå Odd Molly liknande pyjamas i bomull som är jättefin. Perfekt med sådana kortare shorts nu när det börjar bli varmare. Delarna är i bomull vilket jag tycker är toppenbra.

Morgonrocken kan jag verkligen rekommendera då den används av mig just i denna stund =) modellen är jättefin och är liknande från Victorias secret, fin och lite kortare modell. Morgonrocken finns även i en fin korall färg.
Det är altid trevligare att mysa runt  hemma i fina mysplagg som både är sköna och fina på samma gång.  


Morgonrock- H&M
Odd Molly liknande pyjamas set- H&M
Flip flops- Victorias secret
Pärlörhängen

Godmorgon soliga Lördag!

Idag var det "min tur" att gå upp då M går upp de allra flesta mornar först och ger Elwira frukostgröten. Så jag fick gå upp och ser ut ungefär som en zombie innan klockan nio på mornarna :-) men nu har både jag och Elwira fått i oss lite frulle och ska gå och vacka pappa snart.
Känner mig pigg och glad nu och solen skiner här för fullt redan, trevligt! vi får hoppas den är framme hela dan i dag.
Vi går ut runt lunchtid idag, innan dess ska vi bara vara hemma och gosa & busa med våran Elwira, kan aldrig få nog :-)
hon är som rena rama hälso pillret.

Trevlig Lördag!


Inspiration till 1 års kalas

Sitter ramför tv:n nu med lap topen i knät, framför tv:n och letar tårt inspiration på nätet på samma gång :-)
Jag köpte med några tidningar idag och var bara tvungen att köpa "allt om mat" som har festspecial tema i detta nummer. Köpte den just för tårtan på omslaget, funderar på att göra den till Elwiras 1-års kalas. Dock blir den här ganska söt då den är gjord av jordgubbsmousse & vit chocklad. Men å andra sidan, hon äter ju inte speciellt mycket =)
Och sen var det det där som M nämde att beställa ett "ätbart" fotografi av Elwira och ha på tårtan, det kanske man skulle ha också? kanske ska göra en liten mini tårta bara till henne? en "vuxentårta" och en "barntårta" liksom?
 
Det jag har bestämt är att det ska vara en jordgubbstårta för Elwira,jag tror det är hennes favorit bär just nu.  Hon blir aldelles till sig när man plockar fram dom ur kylen och hon skulle nog kunna äta hur många som helst om hon fick, precis som jag :-)

Jordgubbar med mjölk & müsli crunch

Det är så mysigt här hemma ikväll, vi har ätit goda sallader med en massa olika tillbehör i och jag har tänt lite ljus då det är rätt mörkt ute och regnar. Det känns som om det är sommar i dag på något sett, som en regnig sommarkväll och det tycker jag är härligt ja så länge regnet inte håller i sig mer än en dag det vill säga...

Jag hoppar mellan tidningar, tv:n och datorn just nu och har svårt att sitta still :-) är bara glad och sprallig just nu.
Något som däremot  fick mig att sitta still och njuta var den här portionen med jordgubbar.
Blev sugen på röd mjölk och jordgubbar men blev även sugen på söt müsli crunch och jag blandade i det med och det blev riktigt gott! Mjölken blir så god av den söta müslin och det blev en perfekt kombination. Ska snart ta och göra en till, ja man ska ju äta för två ;-)

Små och söta plagg

En söt blus med fina broderier fann jag på H&M och den känns sådär somrigt skön i materialet och det kändes också fint, H&M har en del godbitar även på baby avdelningen, har mest köpt fina klänningar därifrån som jag är helnöjd med.  Deras bodys däremot har inte varit så mycket att ha tyvärr.

Koftan är från Fix/ Lindex och jag älskar det lite kabelstickade mönstret och den känns somrig med knäppningen då det bara finns två upptill, funderar på om jag skulle försöka hitta två små guldiga knappar, det skulle nog bli extra fint!

Sailorklänningen som jag ville ha till Elwira samt ge bort en i present beställde jag förra veckan och dom kom i brevlådan i går. Beställde den över internet för klänningen hade inte kommit in i Lindex butiken här i stan då. Men i dag såg jag den på babyavdelningen och där hängde bara två kvar där.
Och det är förståligt att den är populär för den är så fin.
Koftan jag köpte idag från fix kommer vara så fin över :-)

En liten runda på stan för mig själv

Det var skönt att vara på stan idag och gå runt själv och köpa det jag behövde och bara gå runt och kika i butiker.
Jag brukar i stort sett aldrig strosa runt i butiker med Elwira för det känns lite fel, för hur kul är det egentligen för henne att sitta där en längre tid? visst hon sitter alltid fint i vagnen och är glad men det känns bara inte helt rätt för mig.
Det var en annan sak när hon var liten bebis och exempelvis låg och sov då kunde jag gå runt och strosa utan att det kändes fel, även om det inte hände så ofta.
När Elwira få följa med in i butiker då är det när jag vet precis vad jag ska köpa så det bara är att gå in, plocka på sig det man ska ha, betala och gå ut. Eller när både jag och M går och shoppar kläder åt henne, då får hon sitta i vagnen och hålla i något klädesplagg och så är hon hur nöjd som helst =)

Köpte en kofta, blus, schampo och hårspännen till Elwira som hon behöver nu. Och jag är extra glad över koftan jag fann som är precis vad jag sökt efter.
Till mig själv blev det mest småsaker men la dock undan två maxi klänningar som jag ska fundera på tills i morgon, och jag är nog allt sugen på den ena så det blir väl ett köp i morgon.
Inne på apoteket köpte jag även lite smått och gott samt järntabletter till mig själv då min förpackning snart är slut.
Det jag var i behov av och faktiskt köpte var bh:ar och vilken tur jag hade att det även är 25% på alla bh:ar just nu på Lindex. Är dock lite klurigare att köpa bh nu som gravid eftersom det inte bara är magen som blir större :-)
Skönt att ha lite nytt under kläderna nu och jag hittade rätt size tillslut.

Jag ska visa lite bilder snart, det är lättare att visa än skriva om dagens lilla shoppingtur











Bebissprattel när jag provade nya jackan

Jeansjackan som jag beställde från H&M för någon vecka sedan kom i dag och beställde rätt storlek den här gången. Kan faktiskt stänga den fortfarande men en jeansjacka gör sig snyggast uppknäppt tycker jag så det "gör inget" att jag inte kommer kunna knäppa den senare när fina magen blir ännu större.

När jag höll på att prova den här så höll bebisen på och sprattla som aldrig tidigare! H*n brukar mest röra på sig på kvällarna när jag ligger ner och verkligen kan känna av dom små rörelserna. Men nyss så var det full rulle! så härlig känsla!

Nu ska jag kila till apoteket en sväng och kanske till någon annan butik när jag ändå är i farten på egen hand då Elwira sover sin em lur och pappa är kvar här hemma :-)


090508

Jag kör på Fredags bekväm istället för fredags fin idag:-) Flätan i luggen är den enda "kraftansträningen" jag hade lust med i dag för att piffa till sig en smula.
Den ljusrosa tunikan är ny och så skön och slapp och den fanns i fler färger och jag är sugen på en blå samt en vit också

Tunika & jeansleggings- Gina tricot
Göladiatorsandaler- asos
Väska- via spiga
Armband- energy muse, cocoo.se, one of a kind

Möte & sol och ledig

Hade nästan glömt att det var möte på jobbet i morse, frivilligt att gå på men självklart ville jag höra om det som angår jobbet och så även mig.
Så det blev ingen sovmorgon för mig inte, utan det var bara att masa sig i väg och sitta två timmar där, men det var rätt skönt att komma iväg även om jag är ledig eftersom nu känns det som jag redan är igång.
Solen sken här redan tidigt i morse och bara det gör ju att man kommer igång mycket snabbare.

Vi får se vad vi hittar på här i dag lilla familjen, ute i solen ska vi iallafall vara och handla hem något gott fredagsmys är ett måste :-) Vet bara inte riktigt vad jag är sugen på så jag ska kika lite efter recept för att få lite inspiration?

Önskar alla en skön Fredag!


Jag har "helg" nu!

Härligt, klarade av dagen galant på jobbet, ja nästan iallafall fick lite yrsel ett tag och höll på att svimma men det gick över som tur var. Och nu är jag ledig i morgon dessutom, så välkommen helg säger jag nu =)
Jag hoppas det blir grillning i helgen och solen får gärna vara framme non stopp. På Söndag kommer moster T och lille Viggo och hälsar på en sväng här, ska bli mysigt.

Ser fram emot dessa lediga dagar att bara få vara! Härligt, härligt

Mera mandel

Nu när magen börjat växa på allvar så känns det bra att ta hand om magen lite även på utsidan. Det här med att det skulle hjälpa mot bristningar vet jag inte riktigt om jag tror på helt. Jag tror bristningar mestadels har att göra med ens gener.
Men jag tror inte det är skadligt och jag smörjer gärna in min mage lite extra under graviditeten, och smörja gör jag ju alltid ändå.
Köpte en flaska mandelolja från apoteket som är perfekt att smörja in sig med när huden fortfarande är fuktig efter en dusch eller ett bad.

Fick hem en body butter 200 ml från The body shop som jag köpte från e-bay förra veckan igår. Anledningen till varför jag köpte den där var för att jag ville ha just "almond" men den säljs inte i Sverige längre.
 Gillar den här då den inte känns för fet och smälter lätt in i huden samt att den inte luktar altför starkt som många av The body shops burkar gör. "Almond" är för normal till torr hy.

Barbapapa som kruka

Charmiga små krukor i form av barbapapa- figurer blev jag så glad av att titta på. Jag blir sugen på att så och plantera växter på en gång nu :-)

Roliga prylar


En dag i taget

Idag är det en ny jobbdag för min dag och jag hoppas jag det blir en bättre sådan än vad det var i går. Men nu är det en ny dag  med nya friska tag, eller hur ;-)
Solen skiner här och jag hoppas det vackra vädret håller i sig hela helgen, jag skulle verkligen behöva lite energi från solen nu när det varit frånvarande ett par dagar nu.

Elwira tackar för alla gratulationer :-)

Ha en bra dag!

Elwira 1 år!

I morse sjöng jag för Elwira för glatta livet och en ny vaket födelsedagsbarn fick tårta här hemma, det blev några skedar  prinsesstårta, som en fnissandes Elwira tyckte var kul att smaka på ett tag, sedan ville hon ha sin gröt och resten av tårtan åt mamma upp utan protester =)
Snart är det även dags att anordna kalas och det blir av nästa helg, då morfar kommit hem från Spanien. Då ska hon få ha någon finare klänning på sig och mamma hoppas hitta någon hon med ;-)

Lilla , stora tjejen nu! tänk det har redan gått ett år från det att hon föddes, det känns verkligen inte som det för tiden går då allt bra fort.
Ja tänk att hon är 1 år nu, lilla, stora damen! Hon är frisk och glad och så har hon börjat gått mer och mer nu och "pratar" en massa på sitt språk och kan säga "mamma" & " pappa". Ordet hon säger hela tiden är "titta!" ja det finns så mycket att titta på :-)
Det är verkligen spännande att se hur hon utvecklas dag för dag och det går verkligen så fort.

Att ett barn kunde ge såhär otroligt mycket glädje hade jag nog aldrig kunnat tro. Elwira är verkligen en fantastisk och glad liten skatt vi fått och jag är otroligt tacksam för det och att hon är frisk. Den finaste tjejen i hela världen,för hon är den underbaraste man kan tänka sig och som en dröm som faktiskt är sann.
 Ja nu blir jag nästan lite sentimental här men det är en  fantastisk känsla att faktiskt haft turen att ha fått ett underbart fint barn. En härlig känsla att vara mamma till Elwira!

Elwira för 1 år sedan på BB! Jag och M bara tittade och titta på den vackraste lilla varelsen vi nyss hade fått. Och vi kommer aldrig sluta fascineras över henne


En nyvaken Elwira busar innan det var dags för tårta

En bit födelsedagstårta som jag dekorerade lite extra med rosa hjärtan

Tårta var gott ett tag, tills den byttes ut mot gröt som var mer välbekant i smaken :)

Födelsedagsbarnet & vi i skogen

Det var skönt att komma ut i skogen idag och andas friskluft och bara vara med M och Elwira efter att jag har legat inne i hela dagen sedan jag gick hem från jobbet.

Elwira satt och skrattade mest hela tiden,  glad och pigg som en lärka var hon där i vagnen, älskade skatten vår.
Om det är någon som mestadels alltid är på glatt humör så är det hon! och det är bra för det smittar av sig på oss och alla hon träffar

Today

Har jobbat idag, men inte så länge som det var tänkt för jag blev tvungen att gå hem efter ett par timmar pågrund av min förbaskade yrsel. Försökte dock vara kvar på jobbet så länge det gick och bet ihop och försökte kämpa på, men tillslut sa kroppen ifrån. Skittrist att behöva gå hem och dessutom idag när det egentligen inte alls var läga att göra det.
Jag blir så arg att det ska ska behöva vara såhär lite då och då, men det finns tyvärr inte så mycket att göra, men det är så trist. Om kroppen kunde samarbeta lite med viljan dagar som denna så vore det great.
Jag vill så gärna jobba och framförallt orka men ibland så vill inte kroppen som jag, men det är bara att lyssna och hälsan och bebis i magen går före allt jobb, alltid.

Jag har mestadels vilat och sovit idag och Elwira och M var iväg fram tills eftermiddagen och då kände jag att jag ville ha lite frisk luft.
Så vi tog bilen och åkte iväg till ett ställe strax utanför stan där det finns en massa olika spår i skogen och tog oss en mysig promenad. Ingen lång sådan, men en lagom för jag känner mig rätt mör i både kropp och knopp idag.

På hemvägen handlade vi färsk kyckling, grönsallad och potatissallad på vägen hem och åt det till middag, lätt och gott och kräver ingen ansträngning, passade utmärkt idag.

Det roliga i dag är att Elwira fyller 1 år! vi har firat lite smått här hemma enbart med våran familj, men vi ska ha ett större 1 års kalas nästa helg, roligast när fler kan närvara. Men idag har hon fått en tårtbit för när man fyller år så måste man ju få tårta =) 
Till kalaset så ska jag nog baka egna tårtor, för det tycker jag oftast är godast.
Köpta tårtor är för det mesta bara fina till utseendet men inte alls så goda som en hemmagjord och så känns det lite mer personligt när man gör dom själv.

Jag återkommer med lite bilder från dagen senare ikväll =)

com hem & försenad deklaration

Vi har com hem som bredband och ikväll har det varit nerlagt totalt ett par timmar har krashat för dom helt och hållet.
Det har inte gått att ringa till dom, komma in på deras hemsida och Internet har som sagt varit nerlagt ett par timmar.
Hade tänkt sätta mig framför datorn då jag märkte att det inte fungerade och M sa att det var nerlagt för tillfället, han hade tydligen ringt nummerbyrån och frågat efter deras nummer först men kom inte fram och ringde igen och trodde han fått fel nummer men då sa personen i andra ändan att det var hundratals andra som ringt om samma sak de senaste minuterna.

Jag började istället sortera lite papper och pyssla lite här hemma då jag till min förtvivlan upptäckte deklarationen!
den skulle vara inlämnad 4 Maj innan 24.00 ATTANS! jag ringde direkt och gjorde det via telefon.
Men var sur jag blev på mig själv som inte hade skrivit upp datumet! brukar alltid skriva upp viktiga datum och to-do:s.
Och sedan blev jag arg för att jag inte blivit påmind på något sett! Känns bara så onödigt och klantigt, för jag läste i häftet som kom med deklarationen att om man lämnar in för sent  får man 1000:- i förseningsavgift... och även om jag "bara" är en dag sen så är jag fortfarande försenad. Åh så klantigt...ja smått arg är jag fortfarande.
Tänkte göra en fruktsallad tidigare och sätta mig och mysa i soffan, men sur som jag var så åt jag upp en halv annanas och en mango vid diskhon istället av bara farten... *suck* ja, det kallar jag vardagslyx, inte sant.

Nej, nu är jag trött och ska sova jag bara svamlar, natti natti!

Tok foten

Min lilla tjej kan verkligen ligga och sova lite hursom helst, såhär låg hon alldeles nyss med foten mellan spjälorna och sov. Men nu har jag rättat till henne utan att hon vaknade och hon sover hon som hon "ska" igen :-) lilla tok foten

Kalas klänning till budgetpris

Provade den här superfina klänningen på gina tricot igår för jag är på jakt efter en söt klänning till Elwiras 1-års kalas.
Men min vanliga storlek var lite trång över bysten och storleken större satt inte alls bra där över samt vid midjan, den var förstor trots att jag har gravidmage nu. Trist när man hamnar i en mellanstorlek.
Kan tänka mig att många köper den här till studenten, men kanske inte så roligt att många har samma? om jag hade varit student och skulle ta exempelvis nästa år hade jag köpt den, för då kommer garanterat inte lika många ha den =)
Jättefin tycker jag dock att den är

I väntan på värmen igen

Det har varit dåligt med sol nu och det är rätt kyligt på eftermiddagarna/kvällarna och här regnar det lite smått just nu.
 En snygg blazer såsom denna härliga röda med guldknappar samt snyggt emblem på bröstet skulle inte sitta helt fel nu, en riktig snygging.
Vita slitna jeans är snyggt och igår såg jag en liknande variant från gina tricot som var riktigt snygga.
Jag har två guldballerinas som dock är ut slitna och de här snygga ballerina skorna får gärna komma på posten nu direkt som ersättare för mina andra slitna


Blazer- topshop
Jeans- Nelly
Väska- My theresa
Ballerina skor i  guld- asos
T-shirt- H&M
Hasband- Kyssjohanna

090505


Skinnjacka- BZR
Linne- Best/La redoute
Långt linne- american vintage
Tights- Gina tricot
Rosa Converse
Halsband- cocoo.se

Lite tillskott under graviditeten

Flaskan med mivi total tog slut häromdagen så jag kilade iväg till hälsokost och skulle köpa en ny. Köpte även multivitamin för gravid & ammande som jag åt under hela graviditeten med Elwira och tänkte att jag skulle börja med dom igen.
Samt en burk med omega 3 , speciellt för gravida fick också en plats här hemma i skåpet.
Viktigast är så klart att äta en balanserad kost men för att vara på  den säkra sidan att man får i sig alla vitaminer & mineraler så känns det bra att äta lite tillskott några gånger i veckan och det är inget varken min förra eller den barnmorskan jag har nu avrådit ifrån.
 Gravid eller ej lite tillskott försöker jag alltid få i mig i bland med den vanliga kosten.

Solen har gömt sig

Solen är som bortblåst här och det är små ruggigt, regnigt och kyligt här idag, men det gör inte såp mycket just idag eftersom jag ska jobba, då känns det alltid bra att vara inomhus när det ändå inte är något trevligt väder ute.

I morgon fyller våran älskade Elwira 1 år! Tiden har verkligen rusat iväg, helt galet. Blir dock inget stort firande här idag utan vi ska ha det nästa helg, för morfar är i Spanien i helgen och vi vill att han ska vara med så klart, så vi väntar med kalaset.
Måste börja planera lite smått  tills dess, vad vi ska baka för tårtor mm att bjuda på då?
Men något litet vill jag göra för Elwira i morgon, kanske baka en mini tårta =)

Ha en bra dag!

Vacker vårbukett

Den här vackra buketten fick jag av svärföräldrarna igår, det tyckte jag var en så gullig gest =) Alla som fyllt år fick presenter igår, och jag hade faktiskt redan fått  av dom men fick den här vackra buketten som en extra sådan.
Och som M:s äldsta syster sa att jag även "du får den för att du är en sådan fin mamma"  det var extra fint att få höra dom orden! Tusen tack

Snygga pilotisar


Har velat haft ett par klassiska pilotbrillor hur länge som helst nu men blir aldrig av att jag köper ett par. Men varje gång jag ser någon bild på någon kändis eller någon på stan har ett par så blir jag påmind.  Förra året var jag sugen på dessa från rayban, skulle gärna vilja veta vad den modellen heter.

Jag har ju faktiskt ett par nya stora solbrillor som jag in skaffade i år från YSL så jag borde inte köpa några nya... men kanske ett par från någon budgetkedja då :-)

 Kristin Cavallari på bilden som är tagen ifrån posh24

Magen vecka 19

Nu är jag i graviditetsvecka 19, tiden går verkligen undan! Det är härligt nu när det verkligen syns att det är en liten gravid mage, kommer att älskar den mer och mer ju större den blir, precis som jag gjorde med Elwira i magen


En tur i sol & regn

Det är konstigt väder här idag, sol, regn uppehåll eller som nu, det regnar och solen skiner för fullt. Eller konstigt är det väl inte, det hör ju till Sveriges typiska väder! 

 Jag, M och Elwira var ute på en promenad förut och jag bytte om till jeans leggings och favoritstövlarna istället. Det regnade inte när vi gick men när på vägen hem så kom det en rejäl skur.
Tur att vi var förebereda för regn för jag hade packat ner paraplyer, satt på regnskyddet på vagnen och jag hade ju dragit på mig gummistövlarna så det var faktiskt bara skönt att gå ett tag i regnet.

Vi gick även och handlade lite mat och andra nödvändigeter. Jag köpte också med mig ett gäng tidningar på vägen som jag ska sätta mig och bläddra i till kvällen.
Gick också förbi bageriet och fick med oss härligt, nybakat bröd- det kallar jag lite vardagslyx :-)

En lite trött men dock glad liten brud

Strax efter bilden togs så började det regna rejält
Mina favorit gummistövlar från Burberry
åkte på

Bye bye utväxt

japp det blir många pics idag :-) Såhär blev iallafall håret idag, med grundfärg + slingor i utväxten- that's it it.
Nu har mitt hår fått liv igen, skönt vill jag lova. Dock ser håret lite mörkare ut på dessa bilder, hmm...
Nästa gång blir det klippning + liite ljusare slingor som gäller till sommaren.

090504

Updaterar bilden på dagens outfit här hemma istället, att fota i trångt provrum var ingen hit direkt.

Måndag

En snabb runda på stan gick jag efter frisören, så här är dagens i en provhytt ;-)

Boyriendjeans- Gina tricot
T-shirt- H&M organics
Skor- wedins
Örhängen- KJL

Frisörbesök, spöregn och inbjudan

Skönt det var att få utväxten fixad idag hos frisören, nu känns håret fräscht igen. Höll dock på att somna (som vanligt) i shamponerings stolen av massagen i hårbotten + skön och lätt massage för ryggen i stolen.
Gjorde som sagt ingen drastisk förändring, bara ut växten med det lilla gör så mycket.

När jag kom hem väntade ett litet paket från mammablogg galan med inbjudan, information och några andra småsaker, trevligt! Jag tror det kommer bli en riktigt lyckad kväll och jag kommer vara höggravid då dessutom :-) Vackert med stor mage under klänning tycker jag. Och det där med klänning, ja det får jag ta tag i när det börjar närma sig för jag kommer vara STOR då och att köpa klänning nu är för tidigt

Nu ska jag äta lite sen lunch är så hungrig nu

Jag med folieslingor

Trevlig inbjudan från mammablogg galan damp ner i brevlådan i dag :-)

Ja just det frisören

Tur att jag har min kalender för annars hade jag helt glömt bort min frisörtid klockan tio idag. Ska bli skönt att sätta sig i stolen och bli lite ompysslad ett tag.
Det är ungefär det vanliga som ska göras, ut växten som ska fixas, hoppas det blir bra. Jag får kanske ta en bild lite senare och visa här :-)
Elwira är världens gladaste lilla skrutt och busar runt, skrattar och ler åt precis allting just nu, härligare lilla tjej får man leta efter.

Idag börjar veckan extra bra!! Ha en bra Måndag ni med, kram! 

En perfekt dag

Vi har haft en helt perfekt förmiddag/kväll ute hos Elwiras farmor & farfar idag. Hela M:s familj var där + alla barnen, så vi var 6 barn och 10 vuxna där idag, så kul när alla var samlade =) Det har varit toppenväder med solsken och vi har njutit av solen och Elwira har klappat alla djuren. Hon "pratar" som bara tusan med alla små hundar (jack Russels) som bor på gården och tycker dom är extra spännande, så söt.
Vi grillade även en massa olika sorters kött, bakpotatis samt sallader till och en massa andra goda tillbehör, mums! jag skulle kunna grilla var dag.
Jag hjälpte till lite med att göra tårtor som även dom blev jättegoda och så åt vi extra jordgubbar till. Och just jordgubbar var verkligen en hit tyckte Elwira som bara ville ha mer och mer =)
Det är många som har fyllt år nyligen så de som fyllt år så det delades ut många presenter av farmor & farfar till alla. Jag som redan fått födelsedagspresent av dom fick en jättefin bukett med blommor, det kom verkligen oväntat! så gulligt. Att få blommor känns alltid lite lyxigt.
Brännboll har det även spelas och M:s äldsta systers son fyllde 8 år i veckan och han hade fått en ny fyrhjuling som han visade upp, och så ska han få en två hjuling också, väldigt bortskämd är han faktiskt. Var kul att se när han körde och gasade runt som en galning.
Elwira stormtrivdes idag och ville bara vara ute hela tiden, när jag lyfte in henne ett par gånger så blev hon inte alls glad! är ju så mycket att titta på och grejja med utomhus på gården :-)
Elwira fick sova sin eftermiddags lur i spjälsängen de har där och det gick som vanligt bra och hon sov lite över en timme som hon brukar, så det var skönt att hon kunde göra det som hon brukar fast vi inte var hemma.

Det har verkligen varit så kul idag och få umgås med alla och vädret kunde inte bli bättre, det var bara att njuta i fulla drag!
Jag har nyss tagit en dusch och dragit må mig myskläder så nu ska jag bara fylla upp en skål med ostbågar och sedan ska jag och M se på film, ett bra avslut på söndagen tycker jag


Elwira spatserar i solskenet

Hundvalparna hade vuxit till sig sedan sist och är så söta

Elwira ville gärna känna på dom små puppisarna men de små kan verkligen bitas så det gällde att ha koll på hennes små fingrar där

M var med på brännbollen och han är hunken på bild till höger ;-)

Supergoda tårtan med bla choklad, daim kulor, marsansås, grädde och mosade jordgubbar i

Till kvällen blev det lite kyligare så då fick en kofta+ jeansjackan åka på, både för mig och lillan

Elwira fick ett pussel i förskotts present

Söndag

Sådärja nu är jag och Elwira klara för att åka och tillbringa resten av dagen ute på gården hos mormor & morfar, M:s alla tre systrar och alla barnen mfl. Ska bli så kul och extra roligt att träffa M:s syster C och hennes barn som man inte träffar så ofta.

Nu är M också klar så vi kan åka (ja ibland kan jag vara snabbare än han ;-). Åh så roligt det ska bli nu =)

Klänning- Strandivarius S
långa tights- gina tricot
gladiatorsandaler- asos
Väska- via spiga
Örhängen- KJL
Solglasögon- YSL

Vem kan tro...

Vem kan tro att dessa är ett par crocs? Jo det är samma tillverkare som gör den så kallade "Foppa tofflan" som är SÅ ful enligt mig, men tydligen väldigt skön.
Jag jobbar ju i klädbutik så det blir rätt många steg som man tar då man jobbar så det gäller att ha bekväma skor.
Jag jobbar nästan aldrig i mina vanliga skor, för de blir så ut slitna och ganska smutsiga fort. Köper aldrig "dyra" skor att jobba i heller, har lärt mig av mina misstag och de blir bara förstörda.

Dessa ballerinaskor från crocs skulle jag faktiskt kunna tänka mig att använda på jobbet och även till vardags för den delen utan att skämmas ihjäl :-) Lika bekväma som den vanliga "foppa tofflan" och har samma funktion som den utlovas.


Flowerprint

Se vilken söt klänning och väska, jag får begär och längtar ännu mer till sommaren nu :-) Tycker det är fint med tryck av blommor och helst rosor. Väskan skulle piffa upp en helt vanlig casual outfit med jeans och vit tee på en sekund.
Klänningen med bara ben och sandaler, somrigt!


Från ellos

Solig och härlig söndag!

I natt har jag sovit som en prinsessa och känner mig riktigt ut vilad, pigg och glad igen =) Idag är en härlig dag som börjat bra redan från start, så som det ska vara.
På eftermiddagen ska vi åka ut till svärföräldrarna och M:s syster C som bor i Sthlm kommer med sin sambo + alla barnen. Så hela hans familj kommer vara samlad där ute idag, ska verkligen bli jätteskoj! 
Grillning och tårta vet jag att det kommer bli =)  och vädret kan inte bli bättre just nu.

Kramar!

Not my day

Jag skulle jobba ett par timmar i dag men det gick inte alls som jag ville. Fick tillbaka yrseln idag och höll på att svimma ett flertal gånger, så det gick inte att vara kvar så jag fick gå hem tyvärr.
Åt lite när jag kom hem, slängde mig i sängen och har sovit flera timmar idag mitt på dagen. Nej idag har inte varit min dag direkt.
Jag som mått som en prima ballerina sista tiden nu och så kommer en sån här dag, nää inget roligt alls!
Har tagit det lungt,vilat och ätit en massa. En promenad med M och Elwira tog vi lite senare och det var så skönt ute.

Nu är jag sjukligt trött (igen) så det blir en tidigt kväll för mig. I morgon är det en ny dag och jag längtar för den här dagen kunde jag hoppat över helt.

Kramar!


Pepparbiff & potatisgratäng

Ikväll var det jag som fixade middagen och det blev pepparbiffar, potatisgratäng, sallad, grönpepparsås och svartvinbärsgele´,  super gott.
Så nu är jag minst sagt mätt och belåten :-)

Otänkbar och tragisk händelse

Känsliga läsare varnas...

Nästa helg hade vi planerat att åka till våra  bekanta i Karlstad och hälsa på och de har en liten dotter som är några månader yngre än Elwira. En av M:s bekanta skulle även komma tillsammans med hans sambo + barn och ett par till som även dom har en liten tjej samt ett par som M känner och har träffat  (inte jag) som väntade sitt första barn som skulle komma igår...
Så det var tänkt att vi skulle bli ett glatt gäng små barnsföräldrar som skulle umgås hela dagen, grilla och bara ha det skönt ute på landet.

Men idag hände det som inte får hända, det värsta. Paret som väntade barn åkte upp till BB igår för vattnet gick och det var dags för förlossning Kvinnan har haft en normal graviditet utan några komplikationer Men när barnet skulle ut var det någonting som gick snett och de var tvungna göra akut kejsarsnitt men barnet överlevde inte... usch jag kan knappt skriva för jag får tårar i hela ögonen bara jag tänker på det nu igen.
 Det är så hemskt och sorgligt och det är helt otänkbart hur fruktansvärt dåligt det här paret måste må när en av de värsta sakerna händer, och allt förändrades på ett ögonblick.
Man kan inte ens föreställa sig hur dåligt de måste må nu och tänk på begravningen när de ser den lilla lilla kistan där
deras lilla barn ligger helt stilla och är borta för gott, de fick aldrig se sitt lilla mirakel i livet, titta in i dom små ögonen, känna doften av nyfödd bebis...
Att gå och vänta och längta efter deras första barn och så händer det mest otänkbara, varför? jag tror att allt har en mening men ibland är det svårt att tro. Det är så tragiskt och obegripligt, jag lider verkligen med dom.
Det gäller att ta vara på varje sekund av livet och glädjas så länge man har varandra, då är man lyckligt lottad




 

1 Maj

Idag har jag fått en riktigt lång och skön sovmorgon vill jag lova, härligt härligt! Igår på valborgsmässoafton var vi hemma här och åt lite gott och tog det lugnt Jag var så trött igår kväll att jag inte skulle orkat något annat, så det var skönt att bara vara hemma.
Om några år kan vi ta med Elwira för att kolla på någon eld men det är ju ganska sent de tänder brasorna så det får som sagt vänta några år. Minns själv när jag var mindre och vi var iväg och det var rätt mysigt faktiskt :-)

Vi har inte varit ute ännu utan bara myst här hemma och både jag och Elwira har myskläder på oss fortfarande, ibland får man vara lite lat eller hur ;-) ska dock ta en snabbdusch nu och sedan lite lunch bestående av rostbiff & potatissallad *mums!* 
Sedan ska vi passa på att njuta av det härliga vädret resten av dagen och ska nog fira med en glass i solen idag igen.

Härliga 1:a Maj, tänk snart är sommaren här!


      © Maria Risto