Status: sjukling & kameran

Fick tillbaka min systemkamera idag som varit iväg för kontroll/lagning. Lämnade in kameran eftersom det händer så att efter en rad tagna bilder med blixt så går det inte längre ta en bild på ett par sekunder och det står 2busy" i skärmen.
Svaret vi fick nu var att det är så generellt sett med de flesta systemkameror och beror på att blixten blir varm!
jahopp vad roligt då... är himla störande när det tar ett par sekunder innan man kan ta bilder igen och framförallt när jag fotar Elwira och Ludwig så är det ju väldigt irriterande eftersom man vill kanske fånga just "den" sekunden men missar den eftersom blixten tydligen måste "vila". Kommer nog kontakta dom igen...

Hursom, Elwira slutade tack och lov kräkas här på eftermiddagen och varit uppe kortare strunder och strosat runt och växlat mellan att vara uppe och vilat i soffan. Läst böcker för henne och sjungit (med min vackra stämma ;-) är det jag gjort mest hela dagen.
Vätskeersättning började vi ge i väldigt små mängder direkt när hon började kräkas och har fortsatt med det, för de små kan torka ut så mycket fortare än vi vuxna så det gäller att ge små mängder vätska ofta, bättre lite i taget än inget. Ger henne "resorb" vätskeersättning, men man kan även koka egen.
Lite magnum mini och päron har hon också fått i sig och när det började närma sig den vanliga sov tiden för hennes del så somnade hon i soffan ikväll. Var mysigt att ha bägge de två små sovandes i vardagsrummet ikväll, brukar ju bara vara Ludwig som gör det annars.
Bäddade efter ett tag rent i lillans säng och tog sedan tempen, gav vätskeersättning och bar över henne till sin säng.

Nu ska jag själv ta en kvällsmacka och te och sedan hoppa in i duschen för att sedan somna på två röda, man blir väldigt trött av magsjuka, men är glad att både min och lillans kräkningar slutade rätt snabbt trots allt.
Får hoppas min lilla tjej vaknar piggare & gladare i morgon, idag har hon inte sagt mycket, hon blir bara så himla lugn o stilla när hon är sjuk och vill helst vara för sig själv.
 Hon är inte det minsta krävande då hon är sjuk, inget gråt alls bara lite pip när hon kräktes. Vill höra hennes skratt nu och känna hennes energi.   

Natti natti

Elwira som sussade i soffan ikväll

Postat av: Petra

Åh skönt att det e lugnt nu,inge kul när det blir magsjuka!Trist med kameran då minns jag tryckte på ngn knapp på vår systemkamera och det tog några sek innan bilden togs gud så irreterande,men det var bara jag som var oteknisk o kommit åt fel knapp;)kram

2010-04-13 @ 21:49:04
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Anonym

vågar du ha henne i annat rum sovandes när hon spytt som hon gjort... jag skulle inte fått någon sömn alls. det blir till att sova mellan oss när hon är spy sjuk så jag har lite kontroll! krya på er

2010-04-13 @ 22:14:48
Postat av: Malla

Usch, era stackare! Hoppas ni piggar på er snart! Jag har samma "problem" med vår systemkamera och jag håller med om att det är fruktansvärt störande. Inte alltid man har tid att sitta och vänta på blixten... Hmm, inte alls roligt.

Hoppas ni får sova i natt!

KRAM

2010-04-13 @ 22:24:14
URL: http://www.metrobloggen.se/malinolson
Postat av: Erika svarar:

Anonym: Eftersom hon slutade kräktes sista gången strax innan klockan tre idag och inte gjort det mer sedan dess så känns det absolut bäst att hon sover i sin egen säng.

Hade hon börjat kräkas senare på kvällen eller natten så hade så klart jag eller M stannat uppe och "vaktat" för då hade vi inte fått någon sömn alls.



Hon sover aldrig i våran säng, varken vi eller hon har vant sig vid helt enkelt.

inte heller kommer vi eller hon till ro då och framförallt inte E som bara snurrar runt och aldrig somnar.

Hennes rum ligger dessutom vägg-i vägg med vårat och vi hör direkt om det skulle vara något.



Hade dessutom varit en annan sak om hon varit så pass liten att hon inte kunde "säga till" när en kräka var på G men nu ser vi precis på henne när hon ska kräkas.



Hade Ludwig varit dålig, då hade han fått sova mellan oss helt klart, eftersom han har ju inte samma reflex att kunna vända sig/sätta sig upp om han skulle kräkas.



Så det blev en låång förklaring ;-) alla gör vi olika och det här är bäst för oss

2010-04-13 @ 22:33:24
URL: http://onechicmama.blogg.se/
Postat av: Madelene

Saga sover också i sin egna säng, tycker det verkar som hon sover bäst om hon får ligga själv trots att hon är så liten. Många verkar tycka att det är konstigt att vi inte samsover men det funkar bäst för oss. Samsov ni med E i början?

Trist att ni varit sjuka men skönt att det blir bättre. Tack för länken! Ska kolla upp det där och återkommer helt klart om det blir något resultat av det hela. :D

2010-04-14 @ 00:30:53
URL: http://bull-ugnen.blogspot.com
Postat av: Sara

Åh vad skönt att hon mår bättre. Tycker att hjärtat nästa krossas när de små är sjuka.. Tycker att ni har haft er dos av magsjuka nu!!



De hade förresten larm på nyheterna igår om att Nestle drar in sin vätskeersättning (Resorb tror jag) då felaktigt använde förvärrade problemen. Den var inte farlig men fick bara ges i små doser ngt som många missade.



Hoppas ni får en bra dag idag, här i Eskilstuna tänker vi satsa på sol ;-) Kram

2010-04-14 @ 05:55:59
URL: http://sarisen.blogg.se/
Postat av: Maria

Precis så blir min kamera också, jättestörande. Dock behöver jag inte använda blixt med nya objektivet för det släpper in så mycket ljus även när det är mörkt. Om du lär dig använda egna inställningar behöver du inte använda dig av blixt lika ofta. Sen finns det ju externa blixtar att köpa också:)



Hoppas lillan är bättre idag! Kram

2010-04-14 @ 08:28:47
URL: http://ristosens.blogg.se/
Postat av: Nina - Glamourmamman

Vilka tuffa magsjukeperioder ni har haft! Trist att du ska behöva "försvara" hur du sköter ditt magsjuka barn ;-) Olle har bara varit magsjuk en gång, men då kräktes han inte hemma. Min fasa är ju att torka kräk överallt... Har lite spyfobi... Men nu är han väl snart såpass stor att han kan säga till som tur är ;-) Ha en fin dag!

Kram Nina

2010-04-14 @ 08:39:42
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: Sandra

Åh vad skönt att hon har blivit piggare! Magsjukan är hemsk när man har små barn. Alvin sover också i sin säng när han är sjuk, men man har ju såklart uppsikt över dom :) Hoppas ni får njuta liet av solen idag! Kramar

2010-04-14 @ 08:52:30
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Nina

Sådär är våran kamera också, riktigt irriterande...



Hoppas ni mår bättre idag!

2010-04-14 @ 08:52:35
URL: http://petitfashion.se/
Postat av: Lina

krya på er!

2010-04-14 @ 09:19:16
URL: http://linaseto.blogspot.com
Postat av: liindblaads

heej :)

hoppas du får en fin dag :)



svara gärna på dagens fråga på bloggen :)



btw söt bild :) mycket söt :)

2010-04-14 @ 09:23:10
URL: http://liindblaads.blogg.se/
Postat av: Tessan

Fin blogg ;)

2010-04-14 @ 09:42:45
URL: http://tessanaslin.blogg.se/
Postat av: Therese

Lilla stackare, skönt o läsa att hon piggnat till lite. Söta fötter, småbarns fötter är ju verkligen helt fantastiska:)

2010-04-14 @ 23:18:18
URL: http://thereseedberg.blogg.se/
Postat av: Therese

så söt! Hoppas hon blir bra snart ! och Ludde med kram

2010-04-15 @ 23:19:42
URL: http://theperfectwife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: