Baka baka liten kaka

Jag blev otroooligt sugen på att baka och piffa med nya kakburkar, muffinsformar mm efter att ha kikat in på Åhlens hemsida. jag måste spana in alla härliga prylar inom kort i butik!

Jag gillar verkligen söta ting till bak och sådant, sött till sött liksom :-)

psst! du missar väl inte att delta i min solskyddstävling HÄR?



Ny vecka & gårdagens

Vill bara säga hej en snabbis med en "gårdagens" jag tog efter jobbet igår ;-) Ska springa iväg på en shoppingrunda i expressfart nu. Även en snabblunch ska jag hinna med innan jag går till jobbet.
I morgon och på onsdag är jag ledig, och då blir det jobb ute vid huset, det ser jag fram emot just nu!

Hoppas ni får en BRA vecka! kramar från mej


En gårdagens med osminkade ögon och ljusrosa läppar :-)

Tävling: Vinn ett solskyddskitt från Apoliva!

Nu drar jag igång en tävling i samarbete med Apoteket där du kan vinna ett solskyddskitt från märket Apoliva värde 471:-.
Passar både till både stor och liten och en perfekt vinst inför sommaren, det är viktigt att skydda både sig själv och dom små!

För att delta svarar du på följande fråga;  Vad använder du för solskyddsfaktor?
(Tipsa gärna om tävlingen om du har en blogg, länka då gärna)


Tävlingen avslutas 5/6 LYCKA TILL!

psst!Just nu har även apoteket 25% rabatt vid köp av 2 solskyddsprodukter!


Mors dag

Skickar en mors dag hälsning till dig mamma med lite vackra blomster som du gillar. Liljekonvaljerna har jag plockat i skogen på vår gård och syrén finns det också flera av därute. 

Kram!

Och vill även ge en extra kram till alla andra fina mamas därute!  Jobb väntar för min del idag och jag tutar på o kör! :-)




Glass i stora lass

Mmm nu har jag verkligen en mätt och nöjd mage ikväll. Hemmagjorda hamburgare till middag och gräddglass gjord på färska jordgubbar. Fixade iordning den lätt med glassmaskinen från OBH nordica, gudomligt gott blev det! Marabou choklad har också slinkit ner så ännu mer "Mmm i livet" ;-)

I morgon kommer ev. M:s syster C hit med sin yngsta son, jämngammal med Elwira och är lite typiskt att jag jobbar, hade gärna sett dom två små rida tillsammans på en varsin shettis. Men kommer dom hit får jag åka iväg ut efteråt och om dom är kvar.

Ikväll har jag inte gjort många knop, mest ätit *hehe* men har faktiskt  inte haft så mycket ork över till annat och känner att jag bara måste få "va" ikväll och soffmysa, huvudvärken sitter ligger även den och trycker fortfarande fast känns mycket bättre än som det var igår, blää!  Fast renbäddat i sängen har jag och M  gjort, blir extra skönt att krypa ner i senare.
Lördags kramar!


Tidig kväll...

Haft huvudvärk halva dagen och den vill inte ge med sig alls så idag blir det verkligen tidig kväll... ligger redan ner i soffan med laptopen i knät men ska masa mig upp för att borsta tänderna och lägga mig tidigt känner jag.
Aj aj för huvudvärk! får så lätt huvudvärk och är känslig mot väderomställningar. Igår stålande sol och idag regn här hos oss så det påverkar mig tyvärr.

Jag hoppas vakna pigg & utvilad i morgon istället. Hoppas ni har en trevligare kväll, vad ni än gör?

Kram & godnatt från mig


Ludwig vet hur man sover både gott & sött han i sin säng :-)

Sött i snibbarna & jobbhelg

Jag älskar enkla pärlörhängen i öronen och det är också vad jag använder dagligen. Var inne i en butik här i stan som säljer märket SNÖ of Sweden och butiken heter heter Lilla Å och hittade dessa fina örhängen.
Älskar de enkla i pressad pärlemor, de är nu mina vardagsfavoriter.
Det andra paret med ljusrosa pärla och strasstenar blev jag också fäst vid och de passar både vardags och fest och fick och så hänga med hem i lilla påsen. Sött i snibbarna ;-)

Ska snart knata iväg till jobbet och jobbar även hela helgen. Längtar tills helgen är öven och vi ska sätta igång och måla för fullt, det blir skoj!
Har föressten nyss fått till en fiskbensfläta på mig själv, är ju nybörjare och det tog evigheter (säkert 25 min) men blev helt ok!

Önskar en riktigt trevlig helg allihopa! Stor kraam

Färgen på den rosa pärlan är dock inte helt rättvis och är heller inte mina bilder, utan jag valde för en gångs skull att vara lite "lat" och har lånat bilderna från Alvas Hus där de också säljer dessa.

Fiskbensfläta

Häromdagen såg jag en beskrivning på hur man gör en fiskbensfläta och jag har aaaltid velat kunna göa en sådan!
Så jag provade i går på Elwira och trots att hon inte satt så värst still så gick det faktiskt vägen. Min allra första fiskbensfläta :-) Det var faktiskt inte alls så avancerat som jag trott.

Jag älskar flätor i alla olika varianter och bär det gärna själv ganska ofta men på Elwira blir det mer eller mindre varje dag och är inte bara fint utan även praktiskt med långa hår. Passar väldigt bra för bus och lek så håret kommer bort från ansiktet.



H&M & Wateraid

Har ni kollat in H&Ms samarbete med Wateraid som släpptes idag? Fräscha sommarfina plagg i marint och vitt.
Bra när mode & välgörenhet går hand i hand. 25% går till projektet som bidrar till renare vatten. Här är mina favoriter ur kollektionen och gillar att det går fin fint att matcha stor och liten.

WaterAids vision är en värld där var och en har tillgång till rent vatten och sanitet.


Nu har jag lite brådis här som vanligtvis då när vi ska iväg ;-) och solen skiner, lovely!

Önskar en riktigt härlig onsdag! många kramar


Nyckel & lackning

Igår fick vi nycklarna till huset! 1 juni var det sagt, men några dagar tidigare var ju bara kul :-) Jag var där idag (i huset) för första gången sedan visningen, så det var extra skoj just denna dag.

Vi började med idag att lyfta bort alla dörrar och kökslådor/skåp för att sedan åka iväg med dom till en lackfirma och få dom vita och fina. I två omgångar fick vi åka och blev mycket mer än vi trott!
Tanken var väl först att vi skulle "strunta" i att göra något med köket eftersom tanken är att på sikt bygga ut och då göra bla köket större och då kanske behöva riva hela köket men M kunde visst inte leva med ljusgula luckor, bänkskivorna och kaklet tills dess så det ska göras om tydligen och det kommer ju bli fin fint! Jag lovar visa före & efter bilder när jag har efterbilderna då.

Den läckra plastmattan som finns i kök och hall ska även den rivas bort. Väldigt nyfikna på vad det kan gömma sig för golv därunder och M rev upp en bit som syns på bild. Svårt dock att se exakt vad som gömmer sig därunder då vi bara kollade snabbt... men tänk vad fint om det skulle vara golv som "bara" skulle kunna slipas ev. laseras! Mycket spännande tycker jag allt med huset är :-) *Så glad*


I två omgångar åkte vi iväg med dörrar, luckor och lådor till lackeringsfirman idag. Räcket som leder upp till huset tror jag får bli mitt uppdrag att få det svart! (+ slipa? jaa ska börja med att ta reda på hur jag ska gå tillväga, vilken färg osv.)

Finns en hel del trädgårdspyssel också! När jag får en lucka ska jag se till att rensa bort ogräs! Såg dessa röd/gula gullvivor idag vid huset, aldrig sett den sorten tidigare, söta rödvivor ;-)

Vad döljer sig under plastmattan som ska bort?

Utelek & teamwork

Våra två små är aktiva små "ute ungar" och visst är det roligt med utomhusaktiviteter! Och nu är vi ju verkligen årstiden här som vi har längtat till hela vintern så det gäller att passa på att njuta av allt så mycket det går, för underbart är kort som det heter.  Men härligt är det att vara ute året om iofs, men härligaste måste nog vara nu tror jag, iaf känner jag så nu och eftersom vi nu är med hus och gård och naturen utanför dörren :-)

Nyligen när vi var ute hos farmor & farfar plockade jag fram Elwiras trehjuling hon fick i 2 års present och Ludwig och Leon fick åka med.

Oj oj, bråttom, bråttom här nu- got to go! Ha en fin dag!



Elwira skulle så klart hjälpa till och dra hon med tillsammans med faster M eftersom hon ska hjälpa till med preciiis allt den lilla sötnosen. Var dock inte helt lätt att dra Ludwig på egen hand. Ludwig undrade vad det var frågan om och undrade om de skulle åka framåt någon gång ;-)


Sommarsandaler

Kanske fler än jag som är på jakt nu efter ett par snygga sommarsandaler? Har ett par sandaler  jag använt flitigt i flera år nu men förra sommaren lossnade den lilla "klacken" baktill, när jag var ute o gick hihi! så de har minst sagt gjort sitt nu.

Dom här tycker jag är riktigt, riktigt snygga och i skinn dessutom, vilket jag föredrar då de håller bäst och är skönast att bära framförallt. Dom finns  HÄR (länk) i brun/guld samt i svart/silver. Gillar verkligen sandaler med dragkedja baktill som desa har.

Funderar på att slå till då de är till mycket bra pris och det är även 40% på en valfri vara nu! såg också att jag har en rabattkod under "mina erbjudanden" på 50% så det blir ju ett riktigt fyndpris :-)

För mig fungerar 40% rabattkoden: 231101 och 50% kod: 231604


Update: det blev ett par bruna för min del :-)


HÄR finns det snygga sandaler att fynda. Gillar dessa i remsandaler i skinn med pärlor


Provar baddräkt

Provade nya baddräkten från Stella Cove som kom i fredags beställd HÄR . Den är verkligen riktigt, riktigt fin!
Elwira provade den efter hon kvällsbadat och sedan ville hon inte ta av sig den hihi! men sedan gick hon med på att ta av sig den till sovdags och är nu mycket noga med att poängtera att hon ska ha den i sommar när hon badar i poolen ;-)

Mitt batteri till kameran dog efter första bilden men hann fånga en på sessan.

Önskar en bra vecka!


Tävling- Vinn ett Libero kitt med en tunn nyhet!

" Libero lanserar nu nya tunnare blöjor utformade för att ge ditt barn maximal rörelsefrihet.
Du känner igen de nya, tunna Libero-blöjorna på den tuffa designen och på paketen som blivit tunnare, eftersom själva blöjorna också blivit upp till hela 30 % tunnare! Den nya 3D-kärnan ger samma utmärkta uppsugningsförmåga som de nuvarande Libero-blöjorna "

Nu lottar jag ut ett Libero kitt som innehåller följande:

-   4st rabattkuponger á 50 sek (50 sek rabatt vid köp av ett paket böljor)
-   1 st single pack Action storlek 5 (10-16 kg)
-   1 resenecessär med baby care produkter (innehållande samples 50 ml wash, lotion & olja)
-   1 st Hand &Face – en ”on the go” - super att ha med sig i väskan var man än är
Lämna bara en kommentar här om du vill vinna. LYCKA TILL :-)

Tävlingen avslutas 6/6


Tävla om ett Libero kitt med bla den nya supertunna blöjan
(superbra med en bekvämare blöja & som tar mindre plats i väskan

Tunn blöja för maximal rörelsefrihet :-)

Rabarber

Igår var vi ute på farmor & farfars gård och hade det trevligt med massa lek, bus och skratt. Full rulle därute med lite mer folk än vanligt, skoj!

Det finns hur mycket rabarber som helst och det är något jag verkligen älskar! Framförallt som paj, saft och kräm.
Funderar just nu på att göra en smarrig rabarberpaj av rabarber jag plockade med oss hem från igår...Elwira är helt inne i sin telefon och Ludwig myser med M så jag borde faktiskt passa på just nu.

Önskar en fortsatt skön söndag!


Söta cykelkorgen

Sötaste cykelkorgen hittade jag på Indiska, såå himla fin! Det blir dagens tips ;-)

Nu ska vi vi bege oss ut hela family 4, LOVELY! och glass i solen kanske? 

Önskar en strålande Lördag!

Kram kram!

Stars & Stripes

Godkväll!

Sent blogginlägg även ikväll men så kan det bli ibland. Har skuttat runt här hemma ikväll och pysslat med allt möjligt myst , ätit smågodis och även provat lite kläder.
Såg för ett tag sedan USA shorts på Bik Bok men de var slut i min size men nu hittade jag istället dessa i rätt storlek på New Yorker (269:-). De ska jag ha med vitt upptill, converse eller boots en dag när jag vill känna mig lite extra cool *blink* För just coola tycker jag att dom är, rätt stylade.

Nu ska jag försöka varva ner lite och försöka komma i säng nångång inan klockan blir hundra. Barnens höjdpunkt idag har varit att åka gräsklippare med pappa, blev nästan "slagsmål" vem som skulle få åka :-)

Kram & önskar en riktigt trevlig helg!


Liljekonvaljer, jobb & Johan Rheborg

Hej därute i sena kvällen!

Idag har jag knappt varit hemma idag då jag jobbat och senare ikväll varit på intressant & rolig föreläsning på Aros Congress Center här i stan med Johan Rheborg. Galet rolig den snubben och OJ vad vi skrattat så tårarna nästan sprutade, härligt!

Plockade härliga liljekonvaljer i morse som doftar ju sååå gott! Gäller dock att hålla våra två små borta då dessa är mycket giftiga.

Har nyss druckit ett glas med varm mjölk med lite kanel i så gott och rogivande innan läggdags. Nu går mina ögon nästan i kors känner jag så sängen nästa nu, lite för sent redan. Kommer dock somna med ett stort leende på läpparna :-)

Galet att det redan är fredag i morgon föressten!  Natti natti söta


Trötta ögon ikväll efter en låång dag men dock nöjd & glad över dagen. Dom härliga liljekonvaljerna plockade jag i morse och doftar ljuvligt

Kesella nyheter & bildrensning

Alltid lika trevligt när man stöter på smaskiga nyheter ur kyldisken inte sant :-) Hittade dessa burkar med kesella rabarber & hallon häromdagen och bägge två är goda. Ska prova recepten på baksidan också :-)
Annars tycker jag det är gott med kesella och frysta/färska bär och blanda ihop till ett mumsigt mellis.

Ikväll har jag suttit ett BRA tag och bara raderat en hel del bilder som jag lätt samlar på mig *pjuh* måååste bli ännu bättre på att sortera mina bilder och radera det som inte ska sparas direkt när jag laddat upp nytt, slarvar med det ibland...
Ska fortsätta med det här roliga *hrm* ikväll ett tag till innan jag slocknar för natten ;-)

Hoppas din dag varit bra! Kram på dej


Kalasfint & 20% rabatt

Sitter och inspireras och spanar efter festfina plagg till våra små. Sommaren är nära och lite festfina plagg vill jag fylla barnens garderober med.
Älskar verkligen How To Kiss a frogs kollektion då de har så mycket fint, härliga mönster, detaljer och mjuka material. Klänningen med fjärilar har jag ju bloggat tidigare om och den är verkligen så sommarsöt! Hade helt missat den blå mee vita prästkragar på också, så passande på exempelvis midsommarafton!

Den toksöta och festfina bodyn är ju såå söt och den hade jag klickat hem bums om Ludwig varit lite mindre. Superfin och söt som den är eller med liten cardigan över.

Har nu möjligheten att erbjuda er som läser 20% rabatt på Kidelins barnkläder till ordinarie pris, ej NS.
Uppge bara rabattkod: "onechicmama" i kassan. Kanske passa på att köpa något fint till sommarens festligheter! eller något vardagsfint, finns såå mycket fint nu hos Kidelin


Här ovan är några festfina favoriter. Allt från How To Kiss a Frog förutom cardigan högst upp till vänster som är från Mini A Ture. Klicka på bilden för att komma till webbshoppen



Du & jag och äppelblom

Häromdagen åkte jag och Marcus ut själva till huset bland annat och det var bara skönt att koma iväg en stund bara han och jag för en kväll. Du & jag min finaste Marcus!  Mamma & pappa agerade barnvakt när vi var iväg (tack för det) Blev en sen kväll med bästa sällskapet, träffade hans syster Mallan senare på kvällen och hade det riktigt trevligt.

Det är så skönt varje gång vi är vid huset, bara vara där och fortfarande försöka förstå att det är vårat :-) Längtar tills vi får nycklarna och vi kan komma in och börja måla väggarna som är en sak vi ska och kan göra själva. 

Äppelträden blommar för fullt nu och de är ju så vackra! det kommer bli många bakverk senare om jag känner mig själv rätt.
Helt underbart att ha en egen trädgård! Tror man måste "bo in sig" lite även med trädgården för att veta hur och vad man vill ha osv. Jag har dock redan nu en del saker jag gärna skulle vilja plantera och pyssla med. Inspirationen finns!

Själva huset är ju prio 1 men trädgårdspyssel kommer det nog bli en del av redan denna sommar för gården är ju enorm, men vi "skalar av" lite. Tycker det är kul att pyssla & göra det fint.

Ser verkligen fram emot den här sommaren som blir spännande med mycket projekt med huset. Jag glädjs över så mycket just nu! men finns en sak som får mig sucka men tack o lov så överväger det positiva det negativa.

Trevlig tisdagskväll!


Äppelblom på våran gård! bilden tog jag på kvällen häromdagen då jag & M fick egentid tillsammans

Jeffrey Campbell - Foxy

Jeffery Campbells populära skor har väl ingen missat och jag tycker verkligen den här modellen är sååå snygg! Har spanat efter ett par i ljust beiige eller hudfärgade typ i den här modellen utan lycka dock :-/

Blev smått kär i dessa i rosa som nyss kommit in HÄR ! hur söta och snygga som helst! kanske ska köra på rosa istället för beiga? även om jag inte går i dessa till vardags med barnvagn *fniss* så vill jag ha ett par snygga till festligheter i sommar. Galet snygga och underbart rosa...skulle sitta så bra på mina 36:or till fossingar


Underbara rosa high heels från Jeffrey Campbell

Ida Sjöstedt

Klänningen jag skulle haft ha på mammablogg galan är en riktigt söt spetsblåsa från Ida Sjöstedt från Nelly som jag bloggade om här.
(Underbar med rosett framtill och fina band att knyta baktill (som jag knutit framtill för att få med på bilden bara)
Men blev bara nerpackad, uppackad och oanvänd tyvärr

Det var som katten -så söt

Här i stan var det barnfestival igår med full aktivitet hela dagen för dom små och åt även glass i stora lass igår ;-)
Elwira var på ansiktsmålning och hon valde själv att bli målad som en katt.

Sötaste katten i stan! och jaaa som förälder ÄR man väldigt partisk. (för att ge lite svar på en kommentar igår som fick mig höja på ögonbrynen)

Söndagsjobb på schemat idag och senare idag kommer mormor & morfar från nkpg hit på besök!

Söndagskraam!


Sötaste katten i stan blåser såpbubblor, en av favoritsysslorna utomhus som hon gärna sysslar med länge, länge :-)

Elwira hade idag favoritsrumpbyxorna från popupshop, Jeansjacka Mini Rodini, Fransklänning petitbo och converse

Ny header & myskväll med eurovision

Nu har jag ÄNTLIGEN fixat en ny header, var minst sagt på tiden *hrm*! Skulle gärna haft en bild på mig lite mer uppklädd exempelvis nu senaste från mammablogg galan och fått till en hyfsad bild på mig men nu blev det ju ingen gala...
Så den här bilden på mig får duga. Jag är flitigare med att fota våra små än mig själv så jag har heller inte överdrivet mycket bilder på mig själv, men försöker bättra mig med ego pics lite då o då ;-)

Jag fick hjälp med headern av sötaste Therese efter mina önskemål och är så nöjd! tusen tack igen.

Marcus har nyss blandat ihop en dipp till chips & grönsaker och min ost ligger framme (som jag redan norpat av) och jag ska bara hälla upp dricka & plocka fram marmelad och krypa upp i soffan.
Ska se på finalen i eurovision song contest från Düsseldorf. Åh vad jag älskar alla dessa myskvällar! Jag har dessutom tvättat en hel del maskiner och bäddat rent i allas sängar så nu behöver jag få ligga o bara va ;-)
Jag har bara hört vårat och Finlands mysiga låt och tvillingarna men noll koll på resten än så länge. Jag sa till M nyss att jag tror vi kan ro hem det ikväll, hoppas o tro måste man alltid göra ;-) Heja Saade & Sverige!

Ha en skön lördagskväll!


Nyfriserad, söt & cool

Ludwig var ju hos frissan igen förra veckan och såhär fin är han i håret nu :-) Jag hade en ide om att se om han ville gå med på att raka huvudet på sidorna och göra så det blir som en "kant" upptill, men det tyckte inte alls Ludwig var någon hit så vi nöjde oss med enbart saxen.
Jag var själv med barnen hos frissan och Elwira var med och hon var sååå bra på att underhålla lillebrorsan när han blev klippt och fick sitta i mitt knä. Duktiga två små!   

Frisören var så duktig och klippte riktigt kort runtom, kortare än han brukar klippas istället och sparade lite längre hår upptill. Så nu har han en sån där snarlik frisyr som många coola och äldre grabbar har nuförtiden *hihi*

Jag älskar den här frisyren och Ludwig är förstås finast av alla stora i frissan :-)

Nu ska jag kila till jobbet och önskar en riktigt skön helg! jag vet att jag ligger efter med att svara på kommentarer, har verkligen inte hunnit de senaste dagarna, men ska ta igen det med :-)

 

FREDAGS KRAAM! (och ingen otur idag va...)


3 års kontroll, sjukhusbesök & roligt jobb

God kväll!

Dagen kunde inte börja bättre idag med superfina ord av BVC "tanten" på Elwiras 3-års kontroll och "testet" var lätt som en plätt för Elwira. Hon tyckte Elwira körde överkurs för sin ålder, något som vi numera är bortskämda med att få höra från flera håll. Hon växer så fint och följer sin kurva exemplariskt.
Hon fick även rita och visade även hur duktig hon har blivit på att skriva sin första bokstav "E" i sitt namn, ja ni kan ju förstå att jag inte kunde bli mer stolt i mammahjärtat!

När jag gick med Elwira till BVC var M med Ludwig som han tog till förskolan och de har varit på liten mini utflykt idag. Ludwig har gått runt och bara njutit extra mycket idag sa en av fröknarna när vi senare hämtade våra två små :-)
Hälsat på Elwira & Ludwigs farfar som opererats har vi också gjort idag. Superfarfar som även tror att han är riktiga stålmannen ;-) Skönt att allt gått bra och att han sa att han kände sig bra och inte bara för dosen av valium ;-)

Jag har även jobbat i butiken (Marcus & Mallans butik) idag för att lära upp mig lite, superskoj har det varit! M jobbar inte så mycket där nu då han håller på att starta upp sitt nya företag och göra det han är riktigt grym på.
Han ska fixa iordning en del i butiken där han kan vara med sina kunder, jobba mm så det kommer bli kanon allting.

Nu ska jag fortsätta umgås med min fina Marcus. Inget mer mobilsnack dock ikväll *hehe* han är nämligen extremt nöjd med sin nya Samsung Galaxy S2 som släpptes idag, så nu rekommenderar han alla som vill ha en riktigt grym mobil. Blev visst ett hett mobil-tips här idag ;-)

Ska fortsätta njuta av kvällen och gå in och se på våra vackra & duktiga barn som sussar sött.

Önskar finaste kvällen! Kraam

Bilden tog jag på Elwiras födelsedag då hon blåste såpbubblor ute på våran gemensamma terrass :-)



Randig playsuit

Igår kom den här randiga och fina playsuiten från topshop som jag beställde förra veckan. Supermjuk och så skön på! blir supersön att slappa i en varm sommardag med sandaler på fossingarna.
Såg även att den finns i rött.


Smoothie & 3-års kontroll

God Morgon!

På Elwiras begäran får jag ofta göra smoothie även på mornarna här hemma till frukosten och idag sa hon "jag äjskaj smoothi, jag äjskaj mango och halloon. Ska vi göja smoothi mamma?"

Så idag blev det smoothie med hallon och avocado förstårs och så mango och musli på toppen, mums!
(jag höftar bara när jag blandar våra smoothies så jag har inga direkta recept)

Idag ska vi på 3-ås kontroll med Elwira på BVC, blir skoj att se vad hon och BVC "tanterna" säger där idag :-) var ju verkligen längesedan vi fick en kallelse därifrån, var när hon var runt 1,5 år!

Önskar en riktigt fin & solig dag! kram från mej till dej


Baby Foot?

Ikväll ska jag prova prova nya "baby foot" och hoppas få riktigt sommarfina fötter :-)

update: baby foot säljs bla HÄR




Lista!

Ingen bloggis har väl glömt alla dessa listor som kördes "en gång i tiden" var och varannan dag ? :-) Tänkte jag skulle köra en sådan idag. Perfekt när man som jag u har lite brådis men ändå vill hinna blogga en snabbis ;-)
 Någon som har fler gamla listor man kan köra?

Humör:
 Glad! kan man vara annat nu? solen skiner ju ;-)
Gjort: Myst med barnen, lämnat dom små på förskolan, hemma och vänder
Planer: jobba, byta Elwiras nya kavat sandaler från rosa till rött? vita hade hon förra året, fint det med och passar ju allt *hmm*
Ser på: bloggen?
Lyssnar på: tystnaden? :-)
Läser: mailen
Dricker: smoothie med avocado!
Äter: inget nu, men blir lax till lunch, såå gott.    

Bästa: Att jag/vi är friska
Sämsta: att vara sjuk...
Barn: Pigga, glada och helt fantastiska
Väder: strålande sol 24(!) grader


Solskyddsfaktor till små

Sommarvärme här nu och det gäller att skydda dom små extra noga nu!
Idag köpte jag ny solskyddsfaktor till våra små att ha på förskolan + hemma. Vi använder oss av Vichys solskyddsfaktor med sprayflaska till våra två små.

Började köpa den här solskyddsfaktorn efter att ha läst i testfakta att just denna kräm fick bäst i test och fick även kommentaren "dyrast är bäst" och klart våra små ska ha den krämen som skyddar bäst tycker vi.

Första apoteket jag gick till sa dom att den här produkten skulle utgå så kanske kommer den ersättas med någon ännu bättre eller liknande, eller så ändrar de väl bara flaskan eller nått i den stilen ;-) Skyddar riktigt bra gör denna iaf och kan varmt rekommendera den. Känns smidigast med pumpflaska också


"Vad är en bal på slottet.."

Det blev ingen gala för mig i år, har legat magsjuk sedan lördagsnatt och inte direkt haft någon höjdar helg om man säger så :-(
Magvärken som följde med skiten har börjat släppa nu och matlusten kommit tillbaka en smula men är bara sugen på godis då det är det jag minst sagt sitter och tröstäter just nu.

Besviken & ledsen är jag över det hela! Får dock hoppas alla som var på galan hade det riktigt trevligt! men åh vad jag skulle velat haft en trevlig afton och varit på plats som planerat och hade sett fram emot.  Med men "vad är en bal på slottet" liksom....

Update: NU idag måndag verkar mina blogginlägg synas igen? har inte gått och se dom sedan i lördags, inte bara magen som krånglat tydligen



godis är det jag får i mig just nu... marabous nya chokladkaka är dock riktigt god om jag ska försöka vara lite positiv


Elwira 3 år! ♥♥♥

Vad är det för en dag? är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är ELWIRAS födelsedag, Hurra, hurra, hurra! Grattis älskade tjej!


 
3 år blir stora lilla tjejen just idag! Tänk för tre år sedan var uppe på BB och var nyblivna föräldrar till våran sessa! helt otroligt magiskt och världens finaste tjej har vi.
prick på beräknad förlossningsdag kom hon 08.55 upp i min famn! Det är bästa känslan och ögonblicket någonsin, när våra barn kom till oss.

  Våran fina Elwira, en självständig, envis och glad liten dam :-) VI ÄLSKAR DIG!


Psst.. idga till klockan 12.00 är sista chansen att rösta till mamma blogg galan! lägg gärna din röst på mig  
i kategori 1"Bästa mammabloggen" & kategori 5 "Bästa glamour/fashion mammabloggen"

Klicka HÄR (länk) för att komma till röstningen. Jag toklängtar till galan nu!



Nyfödd Elwira!

 Elwira 3 år idag!


Småfolk & bra rabatt

Jag gillar ju inte vanligtvis retrokläder men som jag nämt tidigare så finns det en del tryck jag dras till ändå ibland och tycker är riktigt fina.
 Som dessa tre plagg exempelvis och jag blev så förtjust i tröjan med hästmotiv på. 
Den är nu hemklickad och kommer passa perfekt till Elwira, kanske just för att det är hästar på den ;-)
Klänningen med jordgubbar på är verkligen sommarsöt (borde kanske klicka hem den med...) och likaså känns äpplebodyn riktigt fräsch på en liten såhär på våren och till sommaren.

Just nu kör Kidelin med 20-40% rabatt på alla plagg från Småfolk, perfekt att shoppa med rabatt!




Frisördags

Nu är Ludwig friserad och klar och blev en ännu finare & tuffare kille :-) Var bara en månad sedan han klipptes men hans hår växer verkligen fort, galet vilket fluff....

Nu återstår bara mitt hår då. Har inte gjort något med håret på evigheter, klippte det dock för någon månad sedan.
Har velat att toningen ska släppa så mycket som möjligt så det kan bli en smula ljusare. Men toningen har inte velat släppt riktigt som jag önskat tyvärr. 
Funderar på om jag ska tona det själv eller låta frisören göra det i morgon då jag ska klippas...Känns så fel att färga håret hos frisör när jag ändå inte kommer bli helt nöjd med färgen så det blir förmodligen enbart en klippning. Funderar på hur min riktiga hårfärg ser ut? måste varit när jag var typ 13 jag såg den färgen sist, hihi!


Nu kör jag igån lite musik och laddar om här efter lunchen :-) Gillar den här nya med Jennifer Lopez & Lil Wayne! 


Tje åj i Maj!

Nu på fredag blir våran härliga lilla Elwira 3 år! Vi förstår inte att hon redan blivit så stor! Hennes födelsedag har hon pratat om i månaders tid och när iv frågat "Vad händer i maj Elwira?" så svarar hon stolt "Elwija blij tje åj i maj!"
Det är viktigt för henne och påpeka hihi. Visar med fingrarna hur många år hon blir gör hon också som ni ser :-)

Ibland har hon även sagt om jag ska göra någonting som hon istället vill göra så säger hon "Nej! Elwija kan själv! Elwija blij 3 åj i Maj!"
Såå otroligt sött! Precis som att hon menar att när man blir 3 år då är man minsann väldigt stor och kan allt :-) 

Älskade, tokiga glada lilla tjej, som vi gillar dej! 

Elwira har haft på sig en söt & ny klänning från Nova Star/Kidelin (länk) och strumpbyxorna Popupshop/Babyshop (länk) dessa är favoritstrumpbyxorna no 1! samt hårspänne från H&M

"Hur många år fyller du på fredag?" frågade jag och svaret ser ni på första bilden till vänster vad hon svarade och visade :-)


Mycket bus & nära till skratt!Har även frågat vad hon önskar sig i present och tänkte till ordentligt och svarade "Pakeeet och tåjtaaa!" Jag: "vad ska det vara på tårtan då?" och hon svarar" Ehhh... jojdgubbaaar... haloooon mmm.. ehhh  blåbäääär!" Hihi! så gulligt när hon verkligen drar ut på orden sådär när hon funderar :-)
Vet faktiskt inte alls vad vi ska köpa i år! inget hon direkt behöver just NU. Men paket ska hon givetvis få :-)  
Och tårtan hon sa hon ville ha med jordgubbar, hallon och blåbär lät ju som en himla bra och god kombo!




Gräs & grönt

Tänkte uppdatera lite kort om vad som händer vid vårt hus just nu. Förra veckan var jag med Marcus ut på gården och han fick fortsätta med att köra med röjsågen för att få bort allt det höga och torra gräset som blivit på marken där det varit hagar. Jag hjälpte till med att räfsa upp det hela i högar, så trevligt att se resultat också hoppas ju på en fin grön gräsmatta på gården.
Inte hela marken så klart, för då skulle vi nog behöva anställa någon som bara klipper gräs ;-) Så det projektet är i princip klart.

Igår åkte M ut för att med hjälp av sin far beskära buskar och träd men så gick motorsågen sönder men en ny är köpt och just i detta har han åkt ut igen för att fortsätta. Finns en del träd och buskar som är för långa och som ska bli tätare.

Nycklarna har vi inte fått än men är jättebra att det hunnits med en hel del på själva gården runt huset redan och kunna göra sådant man kan göra så länge.



M med den sprillans nya röjsågen, rolig leksak kan jag tänka ;-) Högra bilden visar en bit mark runt huset där Marcus kört med röjsåg och jag räfsat upp löv och gräs i högar. Teamwork!


Våren & värmen?

För bara någon dag sedan vände ju vädret helt här och jag är så frusen just nu! vart tog den härliga vårvärmen vägen?
Man vänjer sig väldigt snabbt... var ju så skönt med nästintill sommarvärme och nu är det bara någon enstaka plusgrad här.
Barnens skaljackor, överdragsbyxor och mössor har fått plockas fram igen!

Nu hoppas vi vädret vänder igen och blir lite varmare och fint väder vill vi ju absolut ha i helgen för vi är ju många brudar som ska på gala! fast solsken eller ej, det kommer blir roligt oavsett såklart. Jag ska ta med mig allra bästa humör :-)

Barnens ytterkläder från Polarn. O pyret, de matchar så sött just nu :-) bilderna tog jag i början av våren när allt var sprillans nytt. Ångrar nästan lite nu att jag inte köpte samma grå i denimliknande material till Elwira...


Lite nyttigare smoothies

Avocado tycker jag är en god frukt men våra små har slutat gilla frukten helt just nu verkar det som. Men dom sliupper inte undan den nyttiga frukten här inte då jag nyligen börjat blanda i dessa i mina smoothies som görs här hemma i princip dagligen, som mellis eller till frukosten.
Barnen dricker mina smoohies som vanligt, perfekt! :-D (jag har alltid mycket bär i också bör tilläggas)

Oj vad jag längtar till mammablogg galan nu! ska bli riktigt kul! roligt att träffa de jag träffade förra året och även träffa nya härliga bloggande mammor :-)

Nu ska jag fixa ihop lite lunch, lax idag mums! och lite senare väntar jobbet. Men i morgon är jag ledig och då ska jag fylla i min tatuering! är sååå nöjd med den men på något ställe behöver den lite mer ifyllnad.  Frisörtider ska hinnas med och bokas under dagen också. Mitt hår ska bli något ljusare också är tanken.

Rösta gärna på mig i kategori 1"Bästa mammabloggen" & kategori 5 "Bästa glamour/fashion mammabloggen" varje dag kan man rösta fram till den 6:e Maj 12.00

Klicka HÄR (länk) för att komma till röstningen!

Avocado i smoothien är min nya grej just nu :-)

Klädskåp till barn

Ett varsitt klädskåp till våra två små är en möbel som ingår i en liten inredningsdröm som jag har :-) tycker det är både fint & praktiskt!
Danska Oliver Furniture har det här underbara klädskåpet som är riktigt riktigt fint. På hemsidan finns flera vackra och inspirerande bilder som jag älskar. En tallrikshylla från märket är det jag har sedan tidigare, supernöjd med det och skulle vilja ha en till sådan hylla.

Önskar ett klädskåp som gärna får ha något glasfönster så att de söta barnkläderna blir lite synliga också, för inte ska fina kläder döljas helt och hållet :-) Svårt dock att hitta det!

Detta klädstativ sätter jag upp på inköpslistan!



1:a maj & gult & blått

Hittade lite fina gullvivor igår nästan gömda bland snår på gården i går, funderar på om jag kanske skulle gräva upp plantan så de kan sprida sig någon annanstans. Tycker de är så fina!
LÄNGTAR efter att kunna plocka in blommor och ställa inne i HUSET :-)
Scillan (är nästan säker på att blomman heter så) växer också lite här och där och är så fin den med. Tycker just gula & blå blommor passar extra bra på bloggen idag eftersom det är flaggdag även idag på 1:a Maj ;-)

Igår var vi ute vid vårat hus och hos farmor & farfar. Vi var där hela dagen och åt även middag där innan vi åkte hem. Brr vad kallt det var här igårkväll! blev ingen majbrasa för vår del, blev för sent och fanns varken ork eller lust till det igår och frös verkligen på hemvägen. Vi myste hemma med lite gott istället resten av kvällen, väldigt skönt & mysigt.

Idag är planen att vi åker ut igen hela familjen och friar 1:a maj därute. Men först lunch och kanske en liten nap för Ludwigs del innan vi beger oss.

Stor kram till alla & önskar en riktigt härlig 1:a maj!



Det är så mycket enklare att fotografera blommor än barn! för växterna springer inte iväg :-D önskar mig dock ett nytt objektiv! frågan är dock vilket.



      © Maria Risto