Laundry day



Det känns som jag knappt tvättat på hela sommaren, eller hur lät det där då, hihi klart jag tvättat men inte varit lika flitig med tvätten som jag brukar, avskyr nämligen när tvättkorgen är proppfull. Sommar-lat kanske ;-)
Nu har jag tvätt-tid och har precis kört igång den första maskinen och Elwira är min bästa hjälpreda, hon är så duktig och har koll på allt :-)

Det tråkiga är inte att styra med själva tvätten utan att vika/stryka den rena tvätten tycker jag :/  


LoVe happens

Ikväll har jag kollat på den här filmen som var både mysig & bra, kan jag rekommendera! Var så skönt att krypa upp i soffan ikväll till tända ljus och en stor skål marängsviss med extra mycket chokladsås *mmm*

Är inte det minsta pigg ikväll, är väl sockerhög kan jag tro ;-) men borde gå och lägga mig strax så jag får lite skönsömn i natt.
Det regnar här och alla fönster är öppna och det är verkligen ljuvlig frisk luft nu och mitt nya yankee candle brinner och luktar också så gott mitt i allt och jag njuter av det lilla :-)

Natti natti!


Såhär runt lunchtid

Just nu väntar vi på lunchen som ska bli klar i ugnen och Elwira leker med allt möjligt (som vanligt) men nu har hon hittat en bok "svensk maffia" och jag var bara tvungen ta ett kort på det, såå kul :-)
Ludde somnade för en liten stund sedan och strax blir det mat och sedan gå ut, solen verkar äntligen vara på G nu

Hej så länge!

Ett lite ovanligt bok-val för Elwiras del ;-)

En helt vanlig syn - köksredskapen är alltid lika populära!


Beautiful blogger




Jag har fått en blogg-award, TACK Sandra! Med denna fina utmärkelse kommer dock några små förpliktelser, man bör:

- kopiera in award-bilden i sin blogg för att visa att man fått den
- tacka och länka till den som nominerade en
- nominera sju andra bloggare och länka till dem
- berätta sju intressanta saker om sig själv


7 saker om mig 

1) Utan mina linser skulle jag typ vara halvblind *hoho* (ögonlaser nästa tack!)

2) Gillar inte direkt smaken av alkohol (tackar dock inte nej till söta drinkar som inte smakar så mycket alkohol)

3) Jag skulle vilja hoppa tandem (och varför inte nångång kanske ta ett eget fallskärmscertifikat, so much fun!)

4)
Är lite små sugen på att börja jobba igen nu... (inte 100% men typ helger skulle vara något)

5) Jag och Marcus har varit ihop i 5 år (Träffades i Juli 2005)

6) Jag älskar mat och kan äta typ allt (förutom vissa delar på djur som inte är delikatesser i mina ögon...)

7) Snart ska jag göra min första (och sista) tatuering!!!*mama mia!* (har väntat hela sommaren på det :-)

Jag nominerar i min tur följande 7 bloggar:
Nina
Therese
Nina
Kristine

Elin
Nathalie
Helena





Mys med regn i Burberrystövlarna

Är nyss hemkommen från en kort promenad och det regnade lite smått ute och väl hemma började det att regna mer så vi hann verkligen undan det värsta *pjuh*

Jag gillar regn men då ska man helst vara klädd i regnställ från topp till tå så man slipper bli det minsta blöt :-) Minns alla regniga dagar i stallet, ingen höjdare med leriga hagar & hästar, då var det desto mysigare när man väl kom in i det torra, allt har verkligen sin charm :-)

Idag hade jag jeansshorts och mina favorit gummistövlar från Burberry som jag köpte för typ 5 år sedan som är lika fina fortfarande! Elwira invigde sina nya gummistövlar idag ;-)


Blixtar & dunder

Igår var jag hel-seg i bollen med huvudvärk i stort sett hela dagen, inge vidare alls, men så vaknade jag upp idag, mitt i natten av att himlen löppnade sig med ösregn, världens åska och blixt, så då var det förmodligen vädret som påverkade huvudvärken, är nämligen känslig för sådant.
Barnen sov djupt och vaknade inte i natt, inte M heller för den delen, de som som stockar allihopa!

Idag är jag tack o lov piggare för åskan ligger inte längre i luften. Vädret är dock inte det roligaste, känns som det kommer börja regna idag igen men vi tar oss ut här på eftermiddagen och får se vad vi hittar på idag :-)
Kanske blir det playdate på eftermiddagen, vi fortsätter att ta dagen som den kommer, skönt!

Kram, kram





Pannkakakstårta!

M blev inspirerad av Pettson & Findus och blev sugen på pannkakstårta så igår gjorde vi det här hemma :-)
 Jag stekte ett lass med pannkakor och varvade dessa med grädde (som jag färgade ljusrosa med karamellfärg) Hallon & jordgubbar samt färsk ananas.
Tror ni Elwira uppskattade denna? ;-) vilken pannkaksfest! *MuMs*


Fina höstplagg till lilla tjejen

Den här lilla mörkgröna kappan skulle jag gärna se på Elwira i höst, så snygg & söt på samma gång. Från H&M kommer denna och finns i storlekarna 86-128. Fint att ha en kappa att variera med den obligatoriska och lekvänliga vindjackan.
Önskar så att Elwira kunde ha denna (länk) kappa i år, hon han nämligen aldrig använda den förra året för hon använde andra och så var den lite liten från början, valde fel storlek... så den ska jag nog sälja.

Shortsen, även där med mässingknappar gillar jag skarpt. En cardigan tycker jag alltid man får användning för och denna, finstickade hade söta detaljer. Den rosa klänningen är bara så söt till busiga små tjejer ;-)
Allt från H&M



Vingåker & pannkakstårta

Idag har jag och Sandra tagit oss en biltur till Vingåker factory outlet. Vi åkte redan skaplig tid i morse och var där ungefär när de öppnade så vi kunde strosa runt utan att trängas med massa folk ;-)
Jag köpte däremot bara två saker, ett par randiga, sköna mysbrallor från Polarn O. Pyret, såna som finns till barn som jag länge velat haft själv :-) samt ett par jeans till Elwira.
Hade velat haft ett par Acne jeans till mig själv samt lite andra plagg till Elwira (ludwig har så mycket) men det var tyvärr för stora eller små storlekar i det jag ville ha. Jag köper sällan saker bara "för att".

Marcus har varit med barnen och allt har gått super. Han har blivit inspirerad av något barnprogram och har varit och handlat ingredienser till pannkakstårta som vi ska äta här idag :P blir lite rester till middag och sedan pannkakstårta, hoppas det blir lyckat jag har aldrig gjort det tidigare, blir skoj :-)

På smultronstället

Det var en småregnig dag i Lördags då jag och min vän bente åkte till smultronstället i Söderköping, där de har en underbar glassmeny och härlig, god glass :-)
Det var jättelängesedan jag var där sist! En gång i tiden hängde jag och en polare som heter Maria där var och varannan dag och cyklade dit på kvällarna och åt hur mycket glass som helst på somrarna, det var tider det ;-)

Var jättekul att få lite tid med min käraste barndomsvän Bente och bara vara utan våra barn och sitta still och bara ha en trevlig stund tillsammans och busa lite med ;-) Att det regnade den här kvällen tänkte jag knappt på och inget som förstörde vår kväll. Tack för en trevlig kväll gumman!
Vi på smultronstället i Lördags. Kaninerna tycker jag är så söta, de små som hjälper en upp :-)

Min glass är såklart den största till höger ;-) hur god som helst "Mexicana" hette den

Home sweet home

Åkte hem från Norrköping idag och jag var såå trött när vi kom hem. Elwira sov inget i bilen mwn hon somnade en timme när vi kom hem och Ludde likaså och jag passade på att vila en stund i soffan. 
Skönt är det att vara hemma igen, var borta lagom länge. Ikväll har vi ätit god lax och potatis och så vispade jag ihop en kladdkaka med en chokladkaka med 70% kakao i, mums!  ;-)

En dusch på det här och sedan blir det soffhäng och ska nog kolla runt lite på laptopen innan det är dags att sussa sött.

Elwira somnade igårkväll i morfars famn, så sött! och fingrarna har glitit ut ur munnen som de oftast gör då hon somnat :-) Vi alla somnade till regnets smatter utanför

Home sweet home, är skönt att vara hemma!

På min lista: hem inspiration

Ofta när jag hittar något som jag bara måste lägga på minnet som jag blir inspirerad av skriver jag upp det och vissa av dessa listor blir långa många gånger ;-)
Just nu tycker jag det är kul att bli hem&hus inspirerad, trots att inget är 100 i vilket hus&hem vi kommer hamna i, men något kommer det bli så mycket vet vi. Inspireras och drömmar och planera innan kan man alltid göra tycker jag :-)

Här är några saker till hemmet som jag har lagt på minnet till framtiden och skulle vilja ha i vardagsrum & hall. Jag gillar det moderna & lantliga, men inte för lantligt. Det är snyggt om man får till den där rätta känslan och en "röd tråd".
Lampan från Kartell har jag vetalt haft länge men avvaktar tills jag verkligen vet vart den ska stå, för nu har jag inget bra ställe för den där den skulle kunna stå ifred utan att någon liten rycker i sladden ;-)
Byrån från IKEA har jag också suktat efter länge, men vi har en ganska smal och lång hall så den passar inte in i lägenheten. Doftljus lite här o där är ett måste samt smart förvaring.
Krukor i  hamrat aluminium/"silver" försöker jag hitta just nu men verkar inte vara det lättaste tyvärr.


Det här är en del på min hem& hus lista som jag gillar och vill placera i vardagsrum & hall (ev. sovrum)


Skönaste bh:n i organic cotton

Den här bh:n köpte jag strax innan vi åkte till Norrköping och den är verkligen så skön! ägde inte någon vanlig bh från H&M innan (förutom amningsbh) så jag blev positivt överraskad Superenkel modell, supermjuk och superbillig :-) + i kanten för organic cotton, blir dagens tips från mig ;-)  Fler av dessa vill jag ha

Smultronstället ,mys med moffa & mommo men hallå sommaren?

Hallå hallå!

Idag har jag varit iväg med bästa Bente till smultronstället och smaskat i mig en stor och god glass (sa ju att jag skulle få i mig allt gumman ;-) Det var något år sedan jag var där sist så det var extra härligt att komma dit i år. När jag var där sussade Ludde sött och Elwira lekte hos m&m.
Skönt att komma iväg en stund och framförallt att få träffa Bente såklart, hör till lyx numera :-)

Allt går bra med E&L och Elwira busar  för fullt med "moffa & mommo" och har lekt vid vattnet mm och har det skoj. Himla synd bara att det inte är badväder längre och att sommaren försvann över en natt? hoppas verkligen solen kommer tillbaka inom kort! Kommande vecka ska vi till marstrand och då vill jag inte ha sånt här väder...

Ludwig och Elwira har även sovit bra här och jag sover i mitt gamla rum med Ludwig i en spjälsäng och Elwira sover själv i rummet intill i en resesäng som jag hade med, det fungerar fin fint.
Ikväll när jag var på övervåningen och skulle natta Ludde var Elwira med m&m och spelade en cd med godnattvisor som hörde till en fin bok som Bente kom med som present till Elwira idag. Efter ett tag blev det väldigt tyst därnere och Ludde somnade i sängen men Elwira hade hunnit somna i morfars famn, cute!

Jag har lite hemlängtan och längtar till min M! men i morgon åker vi hem igen.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

Hittade en äldre bild på Elwira som rider på moffas axlar :-)


Bye bye!

Nu säger vi hej då Västerås och beger oss med bil till Norrköping över helgen. Jag var uppe sent igår och packade och nu hoppas jag fått med allt, till barnen har jag nog packat allt det viktiga men till mig själv har jag säkert glömt något, men syster R kommer så hon brukar ha viktiga saker såsom nagellack och hårfön *blink blink*

Bjuder på en av mina sommar- favoritbilder när Elwira är på väg  att bada i poolen hos farmor & farfar. Älskar 
allt med den här bilden! sötrumpan vår :-)  

TREVLIG HELG får jag också passa på att säga! Många kramar

Älskar denna bild på Elwira i fina baddräkten från Mini a Ture & det härliga rätt tjocka håret & färgen som hon har. Underbara, älskade 2-åring!


Nu var det klippt

M klippte sig nyligen och är snygg i håret och igår var det Luddes tur att klippa sig och nyss har jag varit och klippt topparna. Klippte över tio cm (!) så nu fastnar det inte längre i byxorna ;-) har varit lite väl långt nu ett tag och jag har mest haft knut och tofs sista tiden. Men nu är det lite mer normallångt så jag orkar ha utsläppt :-D
Däremot är det inte lika tjockt som det än gång var, tappar fortfarande extremt mycket hår :-(

Ludde var så duktig så hos frisören så det gick hur smidigt som helst och han var garanterat den yngsta kunden i salongen ;-)

Nyklippt mama...
...
...och nyklippt son :-)


Utkik

Dessa två plagg ska jag hålla utkik efter, ponchon ser verkligen skön ut och jag hoppas den inte kommer vara tillverkad helt i akkryl typ... finns två ponchos nu på webben i svart och kamel men jag har fastnat för den här gråa som jag vill mysa i till hösten.
Den svarta jackan kommer förmodligen sälja som smör och den ska tydligen endast kosta 299 om jag ska tro rykten :-) inte i skinn såklart då men snygg ser den ut iaf.


Regn & Nkpg visit

Halloj!

Just nu sitter och sörplar i mig en hallon/blåbärs smoothie och tar det vackert en stund medan barnen sover sött. Idag är det molnigt och regnar lite här fast är varmt men jag hoppas inte det blir långvarit, men det kan väl få regna lite här när jag är borta ;-)  För i morgon ska vi åka till Norrköping så jag hoppas det blir sol där. Syster R kommer också hem så det blir kul.
Har också planerat in att åka till smultronstället och jag längtar redan ska ni veta :-)
Jag ska utnyttja barnvakterna (mormor & morfar) och kanske får en rejäl sovmorgon i helgen *hoppas*

Nu ska jag göra ett ryck och försöka hitta USB-stickan så jag kan ta med mig min dator. Letade lite förut men utan resultat men nu är det lite lättare att riva ut bland plock utan att allt sprids över hela lägenheten, då en viss tjej och kille för den delen är bra på att sprida saker över hela lägenheten ;-)

Ska börja packa lite smått med snart, åtminstone skriva en lista.

Kram!




Smart id!

Allt mitt smink har tagit slut om vartannat så sminkväskan är nu återigen uppdaterad med det viktigaste :-)
Fick en positiv överraskning när jag öppnade id burken med foundation och såg att de satt dit ett plastlock invändigt som man vrider på och får fram hål så man kan skaka fram innehållet mycket enklare till locket.
Räcker dock med att bara ha max ett håll för att få ut lagom dosering för hålen är rätt stora.

Tidigare har de haft en plastbit som jag gjort egna hål igenom med typ en nål för att sedan kunna skaka ut innehållet och det var ju lite jobbigt. För att ta bort hela själva plastbiten var ett stort NO NO då skulle man fått hela innehållet överallt.
Men nu har de alltså kommit med en smidigare lösning efter alla dessa år ;-) undrar om de kommer göra såhär på de mindre rouge burkarna med, då hoppas jag på mindre hål

Klippa Ludde?

Har gått och funderat på att klippa Luddes babyhår ett bra tag nu men nu är det faktiskt lite för långt och jag får sätta upp håret framtill med hårspänne när han ska äta numera :P
Satte upp en tofs mitt på huvudet bara på skoj igår och Elwira gick och hämtade ett hårspänne och tyckte han skulle ha det med i håret, gullunge!

Tror det blir ett besök till leksaksbutiken och köpa en ny, spännande leksak och sedan vidare till frisören till Ludde inom kort, det blir hans första vid 9 månaders ålder :-)


Allt sent

Idag har det blivit sent med typ allt, sen lunch sen sov-nap vi kom ut sent på en promenad + lite lek och väldigt sen middag.
 Kilade iväg en stund medan jag hade lasagnen i ugnen och M var hemma med de två små för att göra lite "tjej shopping" men även där blev det sent och hann inte ut förens 20 minuter innan stängning för M var inte hemma innan så jag hann inte hälften av det jag tänkt :P
Hemma igen så väntade vi på en lasagne i ugnen som kändes som hundra år, provade ett par nya plattor idag men nej tacka vettja färska lasagneplattor som går mycket snabbare!
Tanken var att jag skulle ha en hemma fix och städ dag idag och som tur var har jag fått tvätten klar iaf, något bra ;-)

Slutligen så blev det så klart senare läggdags än normalt för de små men de somnade på två röda :-)
Har varit på coop och handlat lite och nu är jag tokvarm och väntar på att M ska duscha klart så jag med kan svalka av mig & tvätta håret. (ev . tona)

Inget flyt direkt idag men de små har inte lagt märket till mitt "oflyt" iaf, bara jag som tänker på det som tur är.
Men det är så mycket skönare när rutinerna flyter som normalt, men en ny dag i morgon ;-)

Acne pistols look a-likes

Nilson har de fått in ett par snygga Acne pistols "kopior" som jag tycker är snygga men såklart inte lika snygga som äkta varan och dragkedjan på de från nilson är i "silver".  Kvalitén skiljer med så klart och priset betydligt och original är alltid original.

Men jag tycker dessa från Nilson är helt klart ett bra budget alternativ och hade lätt skrivit upp dessa på önskelistan om jag inte haft råd till original pistolen så ett hett tips trots allt.
Modellen är verkligen toppen och superbehaglig klack-höjd som man lätt springer runt i utan att få ont i fossingarna, blir ju en hel del barnvagns dragande :-)



Snygga budgetvarianter från Nilson

Mina älskade äkta Acne Pistols, kommer sitta som en smäck även denna höst & vinter på mina 36:or ;-)

Lilla flätan

Elwira har haft en söt liten fläta idag i luggen som jag fick till. Det börjar löna sig att vara envis med tofsar & spännen och de brukar få sitta i i stort sett hela dagarna numera till våran glädje :-) 

Hon har ju haft rätt mycket hår redan sedan tidig ålder men de har oftare slitits ur än fått suttit kvar längre stunder, men nu så börjar det vända tror jag för nu säger hon tilloch med till ibland att hon vill ha en tofs eller spänne i håret och hämtar det själv ibland :-)

Elwira idag med liten fläta i luggen

Strawberry Buttercream

Ljus såhär när solen skiner känns kanske inte super aktuellt men när det börjar bli mörkare tycker jag det är skönt att ha ett litet "lager" med ljus i beredskap :-)

Finns ju även många härliga somriga doftljus och jag är extremt sugen på den här doften: "Strawberry buttercream" Från Yankee candle, hur gott låter inte det?



Yankee Candle (Sverige)

Svalka & sol

Igårkväll kom det välbehövligt regn här och temperaturen har sjunkit betydligt till en mer behaglig värme nu. Var så skönt att vara ute igår kväll när jag gick och skulle köpa smågodis bland annat iklädd shorts, gummistövlar och långärmad tröja + paraply, såå svalkande :-)

Idag har vi varit ute hos farmor & farfar och var där strax efter tio. M jobbar kväll idag men har iallfall umgåtts hela dagen och eftermiddagen, mys!
Var inte så soligt och rätt blåsigt på förmiddagen så en långärmad tröja fick sitta på ett tag tills det blev varmt och soligt igen på eftermiddagen här. Minns inte när jag hade långärmat sist :P
Elwira ville rida innan hon ens hunnit ut ur bilen så vi började med att hämta shettisen Evita ur hagen ganska direkt och så fick hon rida på banan :-)

På eftermiddagen åkte vi hem och både Ludde & Elwira somnade som två ljus under bilfärden. Hemma igen åt vi hallonmuffins som jag gjorde igår innan det blev dags för M att gå till jobbet och jag ägnade mig åt alla kvälls sysskorna, typ det vanliga; laga mat & äta,dammsuga/skura köksgolvet, bada barn, renbädda, städa upp leksaker,natta och sedan vara slut som artist ;-) Nu sitter jag här varm och trött och ska strax hoppa in i en kvällsdusch.

Är trött men glad efter att ha haft en mysig dag med min fina familj. Kommer sova extra gott i natt tror jag ;-)

Kram!











Roligt att rida

Idag var vi ute hos farmor & farfar och haft det bra. Återkommer lite senare med uppdatering här på bloggen och bjuder på ett kort klipp från dagen när Elwira rider ;-)

"Är det roligt att rida Elwira?" :-) här är ett litet klipp från vår söndag när Elwira red

"Ego" kids

Det är mycket "mitt" och "min" här hemma och lille Ludwig får kämpa lite för att ha kvar leksakerna, ofta när de badar då vill Elwira helst ha alla leksaker för sig själv och man får säga till henne ett par gånger att ge Ludwig en leksak med. Ludde har blivit riktigt bra på att "hålla bort" leksakerna nu med sina söta armar när Elwira försöker ta dom, så sött ;-)
Förut höll Ludde på att leka med en såndär klassisk plast telefon från Fisher-Price och helt plötsligt tyckte Elwira att den blev väldigt intressant helt plötsligt. Ludwig hittade något annat så där håller dom på dom två små busfröna ;-)

Överlag är Elwira himla snäll & gullig mot Ludde och han brukar få ha kvar sina "fynd" rätt länge, men just i badkaret där får man säga till lite mer. 
 Ibland gör hon "murar" runt Ludwig och vill att han ska ha ALLA leksaker vid honom istället :-) Sedan är dom galet söta när dom busar ihop och framförallt när de ser ut som de leker jaga och skrattar tillsammans, och det fins INGEN som är så bra som Elwira att roa Ludde :-) såsmåningom lär de ju börja "syskonbråka" med som bekant hör till syskon, får hoppas på lite mildare bråk då ;-)
 När vi ska äta är hon rätt noga med att Ludde också ska få i sig små bitar, mitt hjärta smälter. Det är mest fördelar med syskon trots att jag blir trött mellan varven, som vilken annan förälder som helst ;-)

Dom är ju så egoister i den här åldern och på förskolan är det också lite "fight" om leksakerna så det häller för de små att hålla i  sina saker de fått tag på. Minns när Elwira började och jag kunde stå och studera rätt roat hur alla leksaker gick runt, runt mellan barnen och ibland blev det sura miner när någon tog någons leksak.
I höst har vi ännu inte fått svar om lilla E ska börja på avdelningen för de större barnen men det känns lite som att det kvittar. Tror hon skulle tycka om att få vara störst på sitt nuvarande dagis (vem gör inte det) och på den större avdelningen är det ju lite tuffare tag då barnen där är upp till 5 år.
Men Elwiras avdelning brukar umgås med dom där och känner till fröknarna och de har sagt att hon klarar sig hur bra som helst med de större barnen för att hon är tuff i sig själv. (Tackar verkligen för att jag har en tuff tjej!)
Senast hon var där innan avslutningen hade dom varit där och ritat och Elwira hade tagit precis varenda krita och höll för sig själv med en glad min så de större barnen inte kunde ta dom :P  hihi, tyckte jag var lite kul :-)

Det gäller ju att ta för sig här i livet och det börjar tidigt med de små ;-)

"Hallååå papppa?" Pappa ringde tydligen när Ludde höll på att pilla på den här telefonen och plötsligt blev just den här leksaken rolig tyckte Elwira bara för att Ludwig hade den ;-)

True Color

Godgmorgon Lördag & helg!
Jag har sovit som en prinsessa i natt och vi har morgonmys på högsta nivå här hemma och har ätit god frulle med bland annat jordgubbar & melon.
Lyssnar på bra musik och igår hörde jag den är gamla godingen på radio och minns att de spelade den på SATC 2 i slutet av filmen och jag ÄLSKAR den här låten, den berör.

Vill önska en mysig Lördag!

Rosa baseballjacka

Köpte den här fina och söta baseballjacka som jag också bloggade om för en tid sedan men har fortfarande inte använt den ännu för det är för varmt för denna här, även om den är tunn.
Men vet att jag kommer få användning för den och blir perfekt till vardags på promenad & hänga i parken jacka :-) Snyggast till jeans eller jeansshorts tror jag den blir och så ett par Converse ur min samling ;-)  Älskar att den är rosa, var mycket därför jag föll för den och priset var ju minst sagt överkomligt ;-)

Rosa basebolljacka från gina tricot

Vattenmelon & sockerfritt i veckan

Igårkväll kom det äntligen välbehövligt regn och jag ÄLSKAR att somna in till ljudet av regndroppar, så ro givande! Vaknade däremot upp med huvudvärk som var mindre trevlig och har varit rätt trött hela förmiddagen.
Var rätt kvavt i sovrummet i natt och drack rätt dåligt igår så då är det lätt att få huvudvärk och dessutom är det galet varmt nu.
Men nu efter rejäl-lunch och röd& gul vattenmelon i magen så känner jag mig pigg igen, så skönt!

Elwira "tjatar" om att få rida och simma här hemma så vi måste nog åka ut till farmor & farfar snart igen. Så länge får hon rida på mina ben som hon tycker är superskoj det med, hihi :-)

Föressten jag har varit riktigt duktig den här veckan med sockerintaget! har inte ätit något godis eller annat :-)
Känns som jag lovat mig själv något bra nu och för framtiden att bara äta sött på helgerna, och känns väldigt SERIÖST denna gång och ska inte falla dit i gen, för nu är jag mer medveten och bestämd än sist.
Idag är det ju Fredag så det blir nog en smul äppelpaj att njuta av i kväll, det är jag sugen på att göra, det är ju så enkelt och himmelskt gott :-)

Nej nu ska jag diska upp och sedan kila ut en sväng. Önskar en trevlig helg!

Mother & daughter

Det var lite extra mysigt häromdagen när jag badade med enbart Elwira i poolen, det blev lite "egentid" för mor & dotter, lovely! och Elwira tycker det är såå kul och skrattar massor när vi badar, inte mycket som slår att höra ens barns skratt :-)
Det är lika mysigt som att bada med enbart Ludwig, vår lille plask prins  :-)

Jag brukar aldrig bada i pool, förutom den varma på babysimmet då såklart men den här värmen gör ju så att även den största badkrukan av alla vill doppa sig ;-) Härliga sommar & sol vi har!


Mint candy apple

Godmorgon!

Lackade naglarna i förrgår med ett essie nagellack som jag nästan glömt bort att jag hade köpt tidigare i år :-) Mint candy apple heter nyansen och den är ju lite speciell men jag gillar nyansen! Kul med lite variation, blir mest rött, rosa och ljusrosa/beiga toner vanligtvis.

Solen skiner här och hittills har vi sluppit åska och regn och det förstnämnda klarar vi oss utan alldeles utmärkt ;-)
Snart ska vi bege oss ut i parken på playdate, det blir kul!

Ha en fin dag!


Sommarsallad med jordgubbar

Det här är en av mina favorit sommarsallader som jag ätit rätt mycket av just den här sommaren :-) Den fungerar perfekt till grillat kött eller kyckling och matvete till om man vill.
Att det är jordgubbar i gör ju det hela lite mer somrigt och jordgubbar kan jag inte få för mycket av! Passar dessutom jättebra till fetaosten *mums* :-)

Sommarsallad beståenda av: salladsmix, avocado, sockerärtor, morötter, gurka, fetaost och jordgubbar, balsamvinäger ev lite flingsalt och svartpeppar


Washed Military Shirt

Den här militärgröna skjortan gillade jag massor! helrätt nyans och form. Snygg nu på sommaren (de dagar som inte är supervarma) tillsammans med enkelt svart eller vitt linne och jeansshorts och till hösten passar den ju även perfekt till jeansen :-) me like!

Morgon, moln & fina flaskor

Godmorgon molniga dag!

Idag är det "bara" 20 grader och molnigt ute hittills här. Blir nog inget bad idag men det känns faktiskt skönt med en svalare dag såhär nu när det varit så varmt, fast i morgon får gärna solen och värmen komma tillbaka :-)
Idag blir det en bra dag att ta igen städ & tvätt som jag låtit vara i värmen. Skönt nu när det är svalare och orka göra ett ryck med allt :-) Men solen kanske kikar fram lite senare idag utan att bli fullt lika varmt, och den får gärna kika fram efter lunchtid då vi ska gå ut ;-)

Hittade den här inspirerande bilden med sköljmedel, enkelt fixat själv med såna här flaskor och färgat tvättmedel.  Fint att ha en flaska med mjukmedel ståendets framme i sin tvättstuga, ska jag lägga på minnet ;-)

Bild: Lavendel Green

Poolbad & lite bildkrångel

vad jag blir tokig på tekniska prylar alltså! de ska då alltid strula och krångla! Idag blev det något knas när jag skulle föra över dagens bilder till datorn och tillslut, efter några timmars (!) fixande med M:s hjälp så gick det tillslut. *Andas ut* Sjukt trist skulle det varit att inte kunna lägga upp bilderna i datorn på mina älskade små, och titta idag kom även jag med på bild ;-)

Vi har tillbringat eftermiddagen hos farmor & farfar och badat i poolen och ätit jordgubbar och smultron och bara haft det skönt. Elwira och jag har busat i poolen tillsammans och hon tycker verkligen det är kul att bada!
Mer bilder kommer men nu är det hög tid att sussa strax och imorgon. Hade "slarvat med att planera middagen så  ikväll blev det pizza. Blev rätt sent och det är ju en kraftansträngning att stå och laga middag i hettan.
Dagarna går så fort nu och jag njuter av solen och familjen den tiden vi alla är tillsammans och umgås (och svettas med för den delen, en härlig blandning haha!)  

I morgon blir det förhoppningsvis mer bad & sol! Kram & godnatt!


Till badet

När solen lyser som starkast under dagen mellan 11-15 skulle jag personligen inte klä mina små i vanliga badkläder utan tycker de små ska ha UV-badkläder då. Oavsett utomlands eller i Sverige, och nu är det ju som utomlands här! Så UV- sunsuits kör vi på här då.
Men det går inte komma ifrån att riktiga badkläder är finast men de passar bättre på förmiddags/eftermiddags och kvällsdopp när solen lyser starkt.

Att hitta fina baddräkter till en 2 åring tyckte jag inte var helt lätt när jag började spana efter det i början av sommaren till lilla E. Iallafall inte då jag försökte hitta någon annat än H&M eller något som inte kostade skjortan. Till 3+ har jag däremot hittat ett nytt favoritmärke så till nästa sommar vet jag absolut vart jag ska köpa baddräkt till lillan :-) 
Hittade tillslut den här söta baddräkten från mini a ture i lila med vita prickar på som har söta detaljer med volangkant baktill och rosett därfram. Såg i morse att babyshop har rea på den just nu.

Förövrigt ska vi snart iväg och svalka oss med ett bad :-)



Söta små gryn som ploppar

Godmorgon, godmorgon!

Jag somnade som en stock igår efter jag tagit typ den fjärde duschen för dagen och sov sött i vår renbäddade säng. Är glad att även Elwira & Ludwig sover sött om nätterna trots värmen som råder. Går åt en hel del frukt och vatten här och vattenmelon är en av favoriterna för Luddes & Elwiras del.

Tandborstning hör till kvälls & morgonritualerna även för Luddes del och Elwira vill alltid hjälpa till som med allt annat och en liten stund brukar hon få borsta hans små gryn ibland och då tycker han det blir extra roligt helt plötsligt :-) Två uppe och två nere har han och en femte tand i underkäken är på G, så sött så! Tack o lov *peppar peppar* verkar han aldrig känna av att en tand är på G och bli gnällig, feber osv och verkar vara som Elwira på den fronten med, där tänder bara ploppade upp utan några problem, väldigt skönt!

Luddes första tandborste har börjat bli spretig nu så det är dags köpa en ny söt babyborste :-)

Glada Ludwig som visar upp sina gryn på dessa bilder. Hans hår ser såå ljust ut här fast det är inte såhär ljust i verkligheten men blev så på dessa pics, söt prinsen :-)


Repris på små bustroll

Kikade förut på den här filmen från det här inlägget. Här var Ludwig exakt 7 månader gammal och hasade sig fram överallt rätt snabbt redan då. Men nu är han 9 månader och det går betydligt snabbare att vara just överallt ;-)
 Lyssnar bra gör han dessutom, är han i vardagsrummet och vi i köket så tar han sig till oss i väldans fart oftast, hihi, det låter som jag beskriver en hund nu ;-)

 Det är tur att det finns dörrar o grindar, det underlättar lite även om man måste ha uppsikt hela tiden med så klart. Fast dörrar öppnar ju Elwira och det är extra kul att bege sig bort på "äventyr" med storasyster till vårat sovrum tycker Ludwig :-D
Häromdagen fick Elwira tag i en lotionflaska och tänkte börja smörja in Ludwig, hihi! Dom är frö söta de där två när de busar med varandra! Ingen är bättre på att roa Ludde som Elwira kan

En lite "äldre" film, då Ludde här är 7 månader och de små "leker" ihop :-)

Svalkande bad

Mina två små har fått ett svalkande bad här hemma efter vi ätit ugnspannkaka som jag gjorde iordning igår, tack o lov för att slippa tänka på att laga lunch i värmen! planering är A & O för ett skönt mammaliv ;-)
Önskar just nu att vi bodde i hus med tomt och en vattenspridare, såå härligt det hade varit nu när termometern visar 33 grader! och roligt för Elwira, får hoppas på det tills nästa sommar ;-)
Farmor & farfar har pool men vi har varit dåliga på att vara där och utnyttja den, får bli ändring på det tycker jag!  farfar frågade faktiskt E&L när de skulle komma ut till dom och bada senast igår :-)

Nu när det är helt tyst ska jag passa på att lägga mig inne i vårt sovrum (är svalast där) och läsa lite ur boken och ta det lugnt ett slag innan de två små vaknar och vi ska gå ut. Gäller att passa på att ta det lungt när tillfälle ges! så skönt att bägge sover samma tider måste jag säga.

Kram kram !

Små nybadade och avsvalkade mys- troll i soffan, strax innan det var dags för bägges lunch-nap. Elwira var trött men Ludde verkar aldrig bli synbart trött, men han slocknade på två röda när jag la han i sin säng :-)

Spanat in raggare & njuter kvällen i hettan

Vi varit ute idag och spanat på alla bilar ett tag på powermeet och Elwira tyckte det var rätt roligt ett tag iallfall :-)
Varit en stund i parken där jag typ höll på att smälta bort, pjuh det är tropisk hetta idag! förstår inte hur Elwira orkar hålla tempot i värmen! Gick sedan till Marcus som jobbade och mumsade i oss godaste glassen.

Har badat barnen (som varje kväll) och Ludwig somnade prick sju och jag satt med lillan och kollade på Pippi Långstrump, älskar alla Astrid Lindgren filmer och blir alltid lika glad när de går på tv :-)

Igår tog jag en dusch och gick och la mig redan vid nio tiden men när jag inte somnat på en timme gick jag upp och hämtade en bok och låg o läste till strax efter tolv, såå mysigt! var längesedan jag tog mig tid för en god bok så det var verkligen njutning.
Tror jag ska göra en repris ikväll, men nu först blir det att sörpla vidare på min blåbärs-smoothie och spana in på några bloggar, smaska på en riktigt, riktigt GOD choklad som jag provade för första gången idag. Choklad kan jag altid äta, hur varmt den än är + att det är mitt Lördagsgodis ;-)
 Sedan ska jag ligga o läsa nya mama som kom i veckan och fortsätta på min bok :-)

Mama-lyx i den tropiska hettan ;-)

Anthon Bergs fairtrade chocolate i smaken Mint cacao crisp var en riktig höjdare! Blåbärssmoothie och tidningen Mama blir det också denna Lördagskväll för min del- soft !

Fredag,Fruktsallad & Power Meet

Har nyss mumsat i mig två stora portioner med god fruktsallad (lindrat sötsuget) och sitter och halvsover framför datorn just nu. saknade dock jordgubbar ikväll, får bli imorgon.
Vi har haft en bra dag men jag har varit småtrött av värmen idag och ikväll blir det en tidig kväll, känner att kroppen ropar efter det just nu. En dusch och sedan sova som ett barn.

Tack för alla gratulationer på min och M:s femårsdag :-) svarar på kommentarer i morgon.  Här i stan är det power meet nu och är flera tusentals raggarbilar som glider runt i stan :-) Kära M jobbar och har fullt upp kan jag tro och kommer nog inte hem förens sent i natt.

Vill önska alla en riktigt, riktigt trevlig helg och hoppas vädret håller i sig!


Det är vår 5-årsdag IDAG!

Jag tänkte gå och lägga mig nu men fick en såndär konstig känsla i kroppen som sa att det var n å g o n t i n g jag glömt men kunde inte ästta fingret på vad på direkten bara att det är något speciellt i dag.... hmmm
Kollade i kalendern: 8 JULI och då kom jag på det som jag inte ens ringat för i kalendern...

Det är min och Marcus 5-årsdag IDAG! heeelt glömt bort det och M också för den delen. Nu är ju "vår" dag snart slut men känns iaf skönt att jag kom på det för det är värt att nämnas och firas med för den delen då ett tillfälle kan dyka upp :-) 5 hela år, vad tiden tickar på!

Nu har iallfall jag & M grattar varandra på denna, nästan bortglömnda men fina dag. Vid den här tiden förra året väntade jag Ludwig och Elwira var strax över året men nu är vi äntligen family4 :-) *Kärlek*

Frågor & Svar

Fick en fråga om jag skulle ha frågestund här men det har jag ju haft en gång tänkte jag :-D Kom däremot på att jag inte hade någon bra kategori till det så jag gjorde en ny förut som heter just "Frågor & Svar" som finns i mina kategorier här intill nu.
 Kanske jag själv ställer någon fråga där någongång till er därute i framtiden ;-)



Mini Rodini

Två nya plagg från ett nytt favoritmärke har fått flyttat in i Elwiras garderob i dagarna. mini Rodini är ett märke jag älskade från första stund.

Just dessa två plagg hade jag kikat på flera gånger men alltid glömt bort att klicka hem men nu såg jag dessa på rea, nice! :-) Plaggen är i 100% ekologisk bomull och är svensk design

Jätesöttt linne med panda-motiv

Randig topp med vingärm

Sockersöta under

Lindex har just nu sockersöta underkläder och dessa trosor tillhör "ta 3 betala för 2" Mycket trevligare att sova/gå runt i fina underkläder i härliga färger som dessa! Kolla bara de rosa trosorna med tre små rosor på baken :-)
Linnet är också jättefint och finns i gult och turkost med.


Ut i det fina vädret

Nu drar vi ut i det fina vädret och hänger i parken fram till lunch-tid. Har hört att vi även ska bli bjudna på fruktsallad som mellanmål, det blir smarrigt.  Elwira och Ludwig älskar frukt dom med :-)

Nu ska jag dra på mig kläder och önskar en fin dag!


Confession of a sugarholic

Jag måste bekänna en sak... jag äter något sött V A R J E dag! okej jag har alltid varit svag för sötsaker och har väl mer eller mindre nästan alltid ätit sötsaker alltför ofta än vad som anses normalt.
Men jag är har tydligen "bra" gener som folk säger för jag går ju inte upp i vikt av det och mina övriga kostvanor är hyfsat bra, äter ju i princip alla måltider med Elwira och det blir en hel del, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och något till kvällen.

En del verkar "störa" sig på de som är naturligt smala och kan äta onyttigt utan att gå upp i vikt och visst förstår jag dom. Nu "önskar" jag nästan att min ovana ska börja sätta spår så jag verkligen skulle se att jag inte kan fortsätta såhär och skulle öka i vikt osv...
Mina graviditetskilon försvann väldigt snabbt under bägge graviditeterna, med Ludwig tog det nog inte mer än 2 veckor, men å andra sidan gick jag ju inte upp mer än typ 10 kilo max (vägde mig sällan i slutet så jag vet inte exakt hur mycket det var)

Diabetes är ju en annan sak jag skulle kunna få och min sambo är ju diabetiker och jag om någon borde inte äta som jag gör nu... skäms på mig!

När jag väntade Elwira vände sötsuget rättså rejält, jag var väldigt sällan sugen på sött men när hon fötts så kom sötsuget tillbaka som vanligt.
När jag väntade Ludde var det lite samma sak där, var inte lika ofta sötsugen då. Men sedan han föddes har jag hamnat tillbaka till mina dåliga ovanor med att äta alldeles för mycket sött...

Bestämde mig för en tid sedan att jag bara skulle äta sötsaker på helgerna och det fungerade bra men sedan blev det svårt efter en tid. 
Jag brukade ha rätt lätt för att hålla det jag lovat mig själv men jag antar (och hoppas) att det här hopplösa sötsuget har med amningen att göra? för SÅHÄR sötsugen som jag är nu känns inte direkt normalt.
För mig har det fungerat bra att ta till andra "metoder" när sötsuget slår till, typ dricka vatten, borsta tänderna, äta frukt för att nämna några exempel.
Jag äter som sagt bra hela dagarna så det känns inte heller som det beror på att det är blodsockret som faller eller att det skulle vara för mycket skräpmat i kosten...men trots mina "knep" har jag väldans svårt att stå emot sötsuget som just nu är som en drog utan att överdriva.

Så nu får jag ta nya tag här och börja vara hårdare mot mig själv och kämpa på med det här! för ÄVEN om jag inte går upp i vikti så är ju knappast själva sockret bra för kroppen! inte såhär varje dag....så nu står FÖRÄNDRING på menyn och det basta för min kropps skull! vad jag ska ta till med för knep återstår att se....

Hey my name is E - I am a sugarholic mama!


Kylväska i guld

Jag skulle behöva en kylväska och har hittat den snyggaste, nämligen denna i guld från Be Cool. Den finns också i silver men tycker den i guld är snäppet glammigare ;-)
Den är är nog lite förstor än vad jag tänkt så jag ska försöka hitta en liten snygg väska hade jag tänkt, där jag kan förvara vattenflaska och litet mellanmål.


Tack, tack

För en stund sedan skulle gå in på toaletten brevid vårt sovrum och går in till Elwiras rum på vägen för att pussa henne och ser henne ligga på golvet på kortsidan av sängen på en filt. Hon hade väl förmodligen vaknat till och sedan somnat om igen där på golvet.

Jag lyfter upp henne för att lägga henne tillrätta i sängen då vaknar hon till och tittar på mig i ögonen och säger "tack, tack"
hur sött? även om jag inte vet exakt varför hon sa så, om hon drömde eller ifall det var för att jag lyfte upp henne så var det hursom gulligt :-)

La mig brevid henne och kliade henne på ryggen en stund, reste mig upp och satt på sängkanten för att bara beundra min vackra tjej, då hon säger "kiia meeja!" (Klia mera) hihi! så jag fortsatte klia en stund och tassade ut ur rummet med ett leende på läpparna.

Min älskade dotter! Tack, tack för att DU finns, vi älskar dig SÅ!

(Bild på Elwira från för förra Söndagen)


Trots böcker

Har tänkt köpa den här "Trotsboken" ett tag men det har inte blivit av, glömmer alltid bort det. Men ska gå förbi någon bokhandel på stan idag eller beställa från bokus hade jag tänkt. Har bara hört bra om just den här "trotsboken".
"Växa- inte lyda" verkar också vara intressant läsning som jag också skulle vilja ha och läsa.

Elwira började blii trotsig när hon var ca 1,5 års ålder och hon har alltid varit väldigt envis men samtidigt klipsk och så klart snäll för det mesta :-) Tror hon är rättså normalt trotsig men är ju svårt när man inte direkt har någon att jämföra med. För att ta något exempel på hennes trots; nu vill hon ju mest hjälpa till med ALLT och hon får också göra en hel del men när hon inte får göra vissa saker som hon typ kan skada sig på så blir det ju sura miner såklart och ska ändå göra det hon inte får. Hon kan ju tyvärr inte alltid få sin vilja igenom även om hon tycker så ;-)

2-års trotsen har jag hört från många brukar vara den värsta och så tonåren då förstårs ;-)
Ska bli intressant att se hur Ludwig blir sedan, lite tidigt för trosåldern för han, men envis är han ju redan och det bästa exemplet på det är ju maten, han ska ju äta allt själv och vill knappt bli matad, envis tidig alltså ;-)


En välbehövlig nattsömn

igår var det som jag blivit slagen av något hårt i huvudet för jag var extremt trött och kinkig men valde lyssna på kroppen och halv tio redan låg jag i sängen och somnade innan jag hann lägga huvudet på kudden typ.
Det var extremt skönt att få sova vill jag lova men jag vaknade pigg som en lärka klockan fyra och var lite småhungrig så jag åt en smörgås och en liten chokladbit och gick och la mig igen :-)
Var även skönt att trippa tillbaka in i ett svalt sovrum! är mulet här idag men skulle vara trevligt om solen ville kika fram lite senare för nu har man ju blivit lite bortskämd med solen den senaste tiden.

Vaknade vid halv åtta av att en viss liten här hemma stod och satte på och av mitt nattduksbord lampa och Ludde stod upp i spjälsängen och var väldigt road av det. Härligt att vakna upp till små busiga & glada barn :-)

Tisdagskram!

En nyvaken och glad Ludwig som precis hade vaknat upp när vi var i parken häromdagen


Njuter av solen & ammar samt lite extra vila

Var ute en stund på förmiddagen med mina små och strosade i solen och var en stund i en park vid hamnen.
Varm, men man får inte klaga på värmen nu när den är här :-) Jag njuter av solen i lagom dos, hoppas jag snart kan få chansen att ligga ute och sola en stund med, har inte gjort det i år.

Hemma igen blev det en dusch för alla och Ludwig blir alltid såå glad när han får bada med syrran sin :-)
Efter bad fick Ludde gröt och så ammade jag honom en liten stund, jag har nämligen börjat amma lite mer än bara på kvällarna som jag hittills gjort nu en tid för att få i han lite extra vätska nu när det är rätt varmt.
Sedan somnade bägge på sin dagliga lunch-lur, perfekt att de sover samtidigt & när det är som varmast ute vid lunchtid.

Ludwig verkar inte heller det minsta bekymrad över värmen utan är precis som vanligt, pigg och glad och nästan aldrig kinkig, förmodligen beror det just på att jag börjat amma lite extra, känns som så iallafall
Han är ju inget matvrak heller, men det går framåt även där men lite mer amning känns bara bra just nu i värmen. Hade han ätit & druckit mer hade jag förmodligen inte ammat alls, men alla barn är ju olika.
Dessutom blir han världens gladaste och kikar upp på mig och skrattar och ler som bara den innan han får amma så för honom är det nog lite extra lyx ;-) nöjdare kille får man leta efter!

Elwira har också tagit värmen bra och jag är glad att hon sover som vanligt hela nätterna utan problem.

Nöjd kille som somnade sött efter ett bad med Elwira, lite gröt och sedan amning efter lunch idag. Han har just nu fotbolls tema i sängen + Libero baby diapers Football Collection blöja för matcha helt  ;-)

Söndagsbio

Igårkväll kom jag äntligen iväg på SATC 2, det var typ vi och en massa andra folk men de skulle så klart se eclipse för vi var ju lite efter med att se filmen ;-)
Jag älskade filmen precis lika mycket som jag gillade 1:an fast den här var det nog mer humor i och fick mig en hel del skratt :-) Några scener var lite överdrivna, men jag tycker nästan alla filmar har några mer eller mindre överdrivna scener, det hör väl film till ;-)

Blev lite stressigt innan jag skulle iväg bara... satte på mig en spetstopp med volangkant som jag "fyndat" nyligen ur min egen garderob :-) brukar alltid frysa lite när jag är på bio så det fick bli vita jeans till istället för barbent.
Var skönt att komma iväg en sväng iallafall och sitta med en påse godis i biomörkret med S som trevligt sällskap!

Lugn dag med sol & glass

På förmiddagen har jag varit riktigt seg för jag sov inte alls bra och vaknade flera gånger i nattoch var så varm. Det verkar dock bara vara jag som reagerar av värmen här hemma för M och de två små sover hur bra som helst så det är väl bra det iallafall att det "bara" är jag ;-) Jag brukar däremot inte vara känslig för värmen så jag vet inte vad det var i natt och vårt sovrum är dessutom rätt svalt i jämförelse mot resten av lägenheten.

Så vi var inne på förmiddagen men gick istället ut efter vi ätit mellis på eftermiddagen och fått ny energi efter "vila". Gick iväg till parken så Elwira fick leka där och gunga kan hon ju göra hur länge som helst ;-) fortfarande varmt ute, men solen är ju inte lika stark på eftermiddagen.

Ludde somnade i vagnen men vaknade till när det var dags att gå. Vi svalkade av oss med lite glass på vägen hem och jag åt min favoritglass, polka *mums!* Ludwig fick också smaka lite jordgubbsglass och det var viss väldans gott!
Elwira skulle absolut inte sitta i vagnen på vägen hem (som vanligt) men vi hade ju ingen brådska alls så hon fick gå hela vägen hem, gå och gå och åter gå är lilans melodi, förstår faktiskt inte hur hon orkar gå så mycket som hon faktiskt gör? samt i värmebörjan som råder nu, men hon ber om vatten ibland och sedan fortsätter hon gå :-)
Vi duschade av oss när vi kom hem och det blir en del duschande nu,VAD skulle man göra utan dusch! stackars människor som inte har tillgång till rent vatten...

Snart blir det pizza och ikväll ska jag gå på bio, SATC 2 som jag inte sett ännu! *längtar*

Hoppas ni haft en fin söndag! kram kram i värmen

Ludwig sov under hela tiden vi var i parken men vaknade nr vi skulle gå vidare & Elwira ville mest bara gunga :-)
Elwira har börjat köra med en ny "stil" med uppdragna ben när hon gungar :-)

Mumsade glass idag, bland annat min favorit polka :-) M matade Ludde med lite glass och det var uppskattat

Pearls for girls

Jag köpte det här jättesöta armbandet från pearls for girls- child collektion hos Creative Lounge för ett bra tag sedan samt ett annat och som jag nästan glömde bort tills jag hittade det nyligen :-)
Provade det på lillan förra söndagen och ibland vill hon gärna ha armband på sig och de får sitta på rätt länge men ibland sitter de inte mer än ett par minuter :-) Det här fick sitta på en kvart ungefär hihi!

Det går att justera så det här kommer hon kunna ha ett tag och när hon blir lite äldre kanske det får sitta på en hel dag ;-)

Update: armbnandet är köpt här hos Creative Lounge

Provade armbandet på lillan när hon satt ny duschad och laddade batterierna i köket för att sedan åka ut till gården förra söndagen

Det blev pannkaka av alltihop!

Blev himla sugen på att göra pannkakor till lunch för nu när det är varmt orkar man ju inte äta något jätte-maffigt till lunch och inte heller laga till det känner jag. Svårt att komma på vad man bör äta vid lunch med?
Men det var inte bara att göra pannkakor idag, för att stå i den där värmen som det blir när man gör pannkakor + att det är varmt, nej det var en ren katastrof!, PJUH såå varmt och svettigt! Dessutom blev Ludwig hungrig mitt i allt och Elwira skulle gå på toa och.. ja ni förstår, en hel del spring och så pannkakor som skulle passas...

Hade ingen lust att äta dom när det väl var klart men Elwira skaskade i sig ett gäng med god aptit iallafall
Varm o slut som jag var så ställde  jag mig i duschen tillsammans med Elwira och sedan fick E & L bada en stund tillsammans. Det var skönt vill jag lova!

Nu sitter jag här ny duschad och Ludwig & Elwira sover sin dagliga lunch-lur samtidigt och jag har fått i mig ett gäng med pannkakor nu.
Det blev ju bra tillslut men aldrig mer att jag ska göra samma misstag och ställa mig och steka pannkor såhär i värmen, det kunde slutat med att det blev pannkaka av alltihopa ju, höhöhö! (roligt va ;-)

Gaaaalet varmt idag och vi blir mest ute sedan hela eftermiddagen :-)






Cats

Klassiska Wayfarer Ray-Bans har jag aldrig riktigt fallit för men jag har heller aldrig provat dom så kanske man blir "fast" när de väl sitter på är mest för att jag tror att jag inte passar i dom  :-)

Hursom så gillar jag v e r k l i g e n den här modellen som heter Cats 1000, helt i min smak och stil! Dessa skulle jag vilja prova om jag får chansen...har inte sett dom här i stan, men om det blir ett besök till Sthlm snart ska jag prova där, behöver inga nu men kanske till nästa sommar om de fortfarande känns aktuella ;-)

Vit sommarklänning

Pjuh vilken värme vi har! när vi är hemma ryker kläderna av fortare än 17 och jag, Elwira och Ludde är i bara underkläderna & blöja eller bikini brukar jag använda,det är bara M som orkar gå "normalt" klädd inomhus nu :-)
Svala kläder är det som gäller ute och den här söta klädningen köpte jag för ett tag sedan som jag kommer använda nu i dagarna.
Såg att den kommit in i alla storlekar på H&M:s sida nu igen med, en svart skulle vara fint med. Är jättefin på och en riktig sommarklänning som snart blir min nya favorit tror jag :-)
Vit sommarklänning från h&M, 199:-

Mera bus

I morse fick en viss liten tjej tag på mitt nagellack och satte sig och börja måla tånaglarna! när jag kom och såg det så spillde hon ut lite av flaskan men det blev lite kladd att städa upp. Har vanligtvis inte nagellacken framme men hade visst glömt det då jag lackade naglarna igårkväll. På något vis hade  hon faktiskt lycka pricka färgen på de naglar hon hade hunnit måla rätt bra!

På eftermiddagen skulle jag byta en blöja på Ludde och hörde att lillan under tiden hade börjat styra i köket och skyndar mig, men försent då hade hon redan hunnit dragit fram en stol till köksbänken och hällt ut en maizena förpackning och satt och mumsade i sig lite jordnötsringar, aaah! kunde heller inte bli arg utan började nästan skratta åt spektaklet och tog en bild mitt i allt innan jag började städa upp... :-) Älskade busfia!

1:a Juli & Playdate

1:a Juli idag och sommaren är här på riktigt nu och hittills har det gått väldigt bra med att ha Elwira hemma hela dagarna, eftersom hon har sommarlov från förskolan nu men det gäller så klart att aktivera henne, annars börjar hon nog klättra på väggarna, för hon är inte direkt den tjejen som gärna sitter still och tar det lugnt ;-)
När hon är på föskolan annars så är ju nästan det som "semester" för lilla E eftersom hon stormtrivs som fisken i vattnet där. Skönt är att Elwira är i en sådan tacksam ålder, det behövs inte direkt mycket för att göra henne till belåtenhet och Ludwig, ja han är visst glad av att bara få vara med typ :-)

Har tillbringat förmiddagen på en playdate med Alvin och gänget kan man säga ;-) vi var i en lekpark och umgicks och Alvin & Elwira var riktigt söta ihop, speciellt när de satt och gungade tillsammans! så fler playdates måste det bli med dom :-)

Det är inte sådär jättevarmt idag men är rätt skönt med en "mellandag" såhär ibland med och solen kikar fram mellan varven så det är rätt så behagligt ute. Gjorde ju muffins igår som jag tror uppskattades och jag tycker just dessa är perfekta att ta med ut.

När vi kom hem satte svängde jag ihop korv stroganoff ris och lillan åt som en liten häst och Ludde fick i sig lite han med. Duschade senan av Elwira för hon var rätt smutsig efter att ha slängt av sig skorna och varit barfota i sanden och så. La sedan lillan i sängen och hon somnade direkt och jag och Ludde låg och myste i sängen och han somnade och jag höll på att göra det jag med :-) Nu ligger han i sin egen säng och jag sitter här vid datorn och tar det lugnt ett slag och njuter av stillheten.

Västerås- veckan eller vad det kallas har visst dragit igång idag så nu är det full rulle här i stan. Jag måste nog passa på att köpa lite såna där goda remmar och annat gott som brukar finnas när det är stånd och sådant överallt här just nu  ;-)

Idag har jag har skönt linne från H&M, jeans och fläta samt pärlörhängen och sandaler ute ;-)



      © Maria Risto